Release Notes 2007/09/25

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Release Notes 2007/09/25"

Transcriptie

1 Release Notes 2007/09/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker, maar wel voor de IT verantwoordelijken van de uitzendbedrijven die met Hi-Ant werken. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke toestemming van Prato in eender welke vorm verder gedistribueerd of gereproduceerd worden. Deze teksten kunnen ook informatie bevatten van functionaliteiten die niet van toepassing zijn op uw uitzendbedrijf en/of die enkel na bestelling geactiveerd worden. Het feit dat het uitzendbedrijf een onderhoudscontract en/of huurlicentie heeft lopen, impliceert geenszins het recht op de beschreven functionaliteiten in dit document.

2 1. Module Intro 1.1. Toevoegen van datum indienst en datum uitdienst aan de personeelstabel Nieuwe velden : DtIndienst, DtUitdienst Code toegevoegd aan de CheckDatabase functie voor het aanmaken van de twee velden. If Not VeldAanwezig("PERSONEEL", "datumindienst", ConCheck) Then ConCheck.Execute "ALTER TABLE dbo.personeel ADD dtindienst [DATETIME] NULL" End If If Not VeldAanwezig("PERSONEEL", "datumuitdienst", ConCheck) Then ConCheck.Execute "ALTER TABLE dbo.personeel ADD dtuitdienst [DATETIME] NULL" End If Bij het laden van het frmpersoneelgeg venster wordt er gecontroleerd of het veld dtindienst bestaat in de PERSONEEL tabel. Indien dit het geval is dan worden de velden dtindienst en dtuitdienst ook getoond in de overzichtslijst. Indien dit niet het geval is dan worden de niewe velden Datum indienst en Datum uitdienst niet getoond. Bij het bewaren wordt er gecontroleerd of de waarde van het Datum uitdienst veld kleiner is dan de huidige datum, indien dit het geval is dan wordt het veld Actief uitgevinkt en wordt er een waarschuwing gegeven.

3 1.2. Firma-gegevens: bijkomend veld kantoorgroep. (EO) Men kan binnen een wg-fiche nu per kantoor een kantoorgroep kiezen. Via code-soort 185 kunnen de uitzendbedrijven de koppeltabel voor de kantoorgroepen beheren Lookupbox, Het systeem om uit een lijst de mogelijke waarden te kiezen via het blauwe pijltje, is aangepast zodat wanneer men uit de control gaat, de tekst volledig zichtbaar is vanaf links. Indien het ging om een lange tekst, dan zag men enkel de laatste letters van deze lange tekst, wat niet goed leesbaar was.

4 1.4. Onderhoudsscherm sekties(ts) Te bereiken via [Gegevens > Interne gegevens > Sekties] Menu opzetten met parameter Param1 : Menu Param2 : frmmain Param3 : mnusubintern(9) Waarde : 1 Enkel programmeurs kunnen aanpassingen doen, andere gebruikers kunnen sekties raadplegen

5 2. Module uitzendkrachten & kandidaten 2.1. Bewaren werknemersfiche regio automatisch invullen(ts) Indien onderstaande parameter op 1 geplaatst wordt, zal tijdens het bewaren van een werknemersfiche, gecontroleerd worden of de eigen postnummer reeds is ingegeven bij de regio s waar de persoon wenst te werken. (van belang bij gebruik van nieuwe planningsmodule dienstencheques). Indien niet gevonden, zal deze dan automatisch toegevoegd worden. Param1 : Scherm Param2 : frmwngeg Param3 : eigenpostnrnaarcompetentie Waarde : Functies automatisch toevoegen Mogelijkheid om bij een nieuwe inschrijvingsfiche alle mogelijke functies automatisch toe te voegen. Indien onderstaande op 1 staat, zal bij een nieuwe inschrijving automatisch alle mogelijke functies toegevoegd worden. Interessant voor een dienstencheque-firma. Param1 : Scherm Param2 : frmwngeg1 Param3 : allefunctiestoevoegen Waarde : 0

6 2.3. Functie (PL) Bij elke detail functie kan men een groepscode ingeven. Het is deze groepscode die ook in de margelijst kan zichtbaar gemaakt worden. Functielijst werkt niet meer met nieuwe pratocontrols 2.4. Verander wgnr kandidaten lijst (PL) Te activeren met onderstaande parameter op 1 te plaatsen. Param1 : Scherm Param2 : frmwnlst Param3 : veranderwgnr Waarde : 0 Vroeger enkel mogelijk voor co medewerkers ; nu voor alle medewerkers als de parameter opstaat.

7 2.5. C78 module(pz)

8

9 Deze module maakt C78 documenten aan voor de opsomming van geselecteerde werknemers die worden meegegeven mits ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. De module is te bereiken vanuit het F2 scherm via [Document -> C78]. Vooraleer de documenten worden aangemaakt zal de applicatie controleren of : - Controle of er looncode definities zijn waarvoor het veld multiplicator niet correct is ingevuld. (Er verschijnt dan een tekst bestand met de opsomming) - Controle of er minimum één looncode definitie is waarvoor het arbeidsongeval veld gelijk is aan 1. Indien in orde vraagt het systeem de periode (jaar en maand) waarvoor de documenten moeten worden opgemaakt.

10 Vervolgens geeft men mee voor welke personen een C78 moet worden gemaakt. Ten slotte wordt gevraagd of het nettoloon berekend moet worden. Zodra alle personen overlopen werden, kan een melding verschijnen voor personen waarvoor geen C78 gemaakt mag worden. Deze worden in een afzonderlijk tekstbestand opgesomd.

11 2.6. Berekenen nettoloon C78 (PZ) In de parameter tabel worden volgende parameters opgehaald bij het opstarten van de module: - Codeboekcode, attest, kaart - Codeboekcode, rechtopuitkering, attestcodes Indien er geen kaart wordt terug gevonden stopt de procedure Indien er geen attestcodes gevonden worden, krijgen standaard de codes A3, B2,B4,B6 recht op uitkering Automatisch opzoeken van BIC/SWIFT code van Belgische rekeningnummers in de Werknemersfiche (TS) Indien de BIC/SWIFT nummer op de werknemersfiche niet is ingevuld, zal HIAnt deze automatisch proberen op te zoeken aan de hand van de ingegeven Belgische bankrekeningnummer. Dit gebeurt adhv de parameter tabel waarbij param1 de waarde BICCODE bevat. Param1 : biccode Param2 : bevat dan de 3 eerste cijfers van de bankcode Param3 : leeg Waarde : BIC code In plaats van deze parameters manueel in te geven in de Query Analyser, kan men beter een update doen van de referentietabellen (waaronder ook de biccodes vervat zitten), aangezien dit veel sneller verloopt. Het klaarzetten van de referentietabel kan aangevraagd worden bij Prato Services.

12 2.8. Wijze opvulling velden Funktie inhoud reden vertrek bij inschrijvingsgegevens uzk aangepast (gaf problemen op sommige systemen) (EO) De wijze van opvulling van velden Funktie inhoud en reden vertrek bij de inschrijvingsgegevens van een uzk zijn aangepast. De wijze van opvulling gaf problemen op een bepaald systeem bij een uitzendbedrijf. De programmatie is aangepast. Funktie inhoud en reden vertrek kunnen nu wel niet meer aangepast worden binnen het inschrijvingsscherm zelf. Ze dienen aangepast in het ingavescherm voor de werkervaring (na dubbelclick op een rij van de werkervaring-grid binnen het inschrijvingsscherm) Wijze opvulling veld Info opleiding bij inschrijvingsgegevens uzk aangepast (gaf problemen op sommige systemen) (EO) De wijze van opvulling van veld Info opleiding bij de inschrijvingsgegevens van een uzk zijn aangepast. De wijze van opvulling gaf problemen op een bepaald systeem bij een uitzendbedrijf. De programmatie is aangepast. Info opleiding kan nu wel niet meer aangepast worden binnen het inschrijvingsscherm zelf. Het dient aangepast in het ingavescherm voor de opleiding (na dubbelclick op een rij van de opleiding-grid binnen het inschrijvingsscherm).

13 2.10. Oplossing probleem: indien men binnen de inschrijvingsgegevens van een uzk bij ingave van competenties in het commentaar-veld een afkappingsteken gebruikte, kreeg men een runtime error bij het bewaren (EO) Oplossing probleem: indien men binnen de inschrijvingsgegevens van een uzk bij ingave van competenties (tabblad extra info ) in het commentaar-veld een afkappingsteken gebruikte, kreeg men een runtime error bij het bewaren.

14 2.11. Bij het toevoegen/wijzigen/verwijderen van een attest voor een uzk wordt nu de wn.wyzdat ingevuld met de huidige datum (EO) Bij de export naar bepaalde sociale secretariaten is het al of niet doorsturen van wijzigingen aan de fiche-gegevens van een uzk afhankelijk van de wn.wyzdat (wijzigingsdatum van de uzk-fiche). De wn.wyzdat werd tot op heden niet aangepast bij het toevoegen/wijzigen/verwijderen van een attest bij deze uzk. Deze programmatie is nu aangepast: de wn.wyzdat wordt aangepast bij het toevoegen/wijzigen/verwijderen van een attest. Bijgevolg zullen deze wijzigingen aan de attesten dus ook meegaan, voor zover van toepassing bij de export, bij de volgende export naar het sociaal secretariaat.

15 3. Module klanten en prospecten 3.1. Snelle info bij klanten/prospecten (EO) Sinds enige tijd is er ook Snelle info voor klanten/prospecten, bereikbaar via menu snelle info en via knop Snelle info vanuit het klanten/prospecten-lijstscherm. Hierbij verschijnt er ook, analoog aan de snelle info van de uzk, aan de bovenkant van het scherm een vast blok (scrollt niet meer weg) met identificatiegegevens van de klant.

16 Er kunnen verschillende blokken informatie verschijnen, waarbij: 1) het al of niet verschijnen van een blok parametriseerbaar is gemaakt 2) de volgorde van de blokken informatie die verschijnen, parametriseerbaar is gemaakt. Volgende blokken met informatie zijn beschikbaar: klant-info, kostenplaatsen, afdelingen, coefficienten, tarificaties, commerciele info (tabblad commercieel), contactpersonen, concurrentie-info, bestellingen-info, adressen, loonformules, facturatieformules, opvolgingen. De volgorde van de blokken informatie die verschijnen, is parametriseerbaar gemaakt. Volgende parameters kunnen aangepast worden om een gewijzigde volgorde te hebben: parameter("quickinfokl", "volgorde", "info"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "volgorde", "kostenplaatsen"), standaard 2 parameter("quickinfokl", "volgorde", "afdelingen"), standaard 3 parameter("quickinfokl", "volgorde", "coefficienten"), standaard 4 parameter("quickinfokl", "volgorde", "tarificatie"), standaard 5 parameter("quickinfokl", "volgorde", "commercieel"), standaard 6 parameter("quickinfokl", "volgorde", "contactpers onen"), standaard 7 parameter("quickinfokl", "volgorde", "concurrentie"), standaard 8 parameter("quickinfokl", "volgorde", "bestellingen",), standaard 9 parameter("quickinfokl", "volgorde", "adressen"), standaard 10 parameter("quickinfokl", "volgorde", "loonformules"), standaard 11 parameter("quickinfokl", "volgorde", "factformules"), standaard 12 parameter("quickinfokl", "volgorde", "opvolging"), standaard 13 Het feit of een bepaald infoblok al of niet zal verschijnen is ook parametriseerbaar gemaakt. Volgende parameters kunnen aangepast worden blokken al of niet doen te verschijnen: parameter("quickinfokl", "tonen", "info"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "kostenplaatsen"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "afdelingen"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "coefficienten"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "tarificatie"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "commercieel"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "contactpersonen"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "concurrentie"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "bestellingen"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "adressen"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "loonformules"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "factformules"), standaard 1 parameter("quickinfokl", "tonen", "opvolging ), standaard 1 Voorbeeld waarbij de tarificaties niet meer getoond worden:

17 3.2. Mogelijkheid om een wervingskanaal bij de klant/prospect in te vullen(ts) Op tabblad commercieel is er een nieuwe lookupbox ter beschikking waarin men een wervingskanaal kan instellen voor klant/gezin/prospect. De gek oppeld code is cd_srt= 183.

18 3.3. Contactpersonen invullen rijksregisternummer(ts) In het contractpersonen-detailscherm is het nu ook mogelijk om het rijksregisternummer van de contactpersoon in te vullen Nieuwe NACE codes 2008 (TS) De nieuwe codetabel cd_srt=193 bevat de nieuwe nacecodes 2008.

19 Deze staan klaar in de referentie tabellen en kunnen overgehaald worden. Verder is er in de referentie tabellen een conversietabel om de oude nacecodes om te vormen naar de nieuwe codes. (In kl nieuw veld kl_nacecd. ) Je kan een update van referentietabellen doorvoeren vanuit het hoofdscherm via [Gegevens -> Instellingen -> Beheer -> Update referentietabellen]. Via programmeur menu is het mogelijk om de nacecodes juist te zetten uitgaande van de conversietabelnace. Na deze procedure komt er een excel uit met alle kl -fiches waarbij de oude nummer niet kon omgevormd worden naar de nieuwe NACE. De nieuwe lookupbox is zichtbaar met onderstaande parameter : Param1 : scherm Param2 : frmklgeg1 Param3 : NaceCodes2008 Waarde : 1 Als de waarde op 0 geplaatst worden, wordt de oude lookupbox getoond en de nieuwe onzichtbaar gemaakt.

20 4. Module bestellingen 4.1. Winstpercentage tonen bij bestellingen(ts) Vooraleer dit getoond kan worden, moet in de sektietabel het veld mincoef ingevuld worden. De sektietabel kan je bereiken vanuit het hoofdscherm via [Gegevens -> Interne gegevens -> Secties]. Sekties zijn enkel aanpasbaar door programmeurs, alle andere gebruikers hebben recht om te raadplegen. Indien in de bestelbon de sektie en de coef is ingegeven, kan men aan de hand van sektie.mincoef een eenvoudig winstpercentage berekenen. Achter coef staat dan het volgende in een label : winst % : waarbij gelijk is aan de ingegeven coef / sektie.mincoef * 100 (afronden tot op % cijfers na de komma). Indien sektie.mincoef gelijk is aan 0, wordt de inhoud van het label : "Kan winst % niet berekenen."

21 Het geheel dient geactiveerd te worden met een parameter : Param1 : bestelling Param2 : winst% Param3 : * Waarde : 0 Deze parameter maakt dan ook het label in het bestelling detailscherm zichtbaar en activeert de eventuele berekening. Indien de coefficient, of de sektie gewijzigd wordt, dient ook het label geupdate te worden. Ook bij het openen van de bestelling wordt het label geupdate indien van toepassing (coef en sektie ingevuld). Drie voorbeelden: 1. coef = mincoef : 2. coef > mincoef : 3. coef < mincoef : 4.2. Aanpassing: ook aanmaken automatische opvolging bij het kopiëren van een bestelling (EO) In het verleden werd er geen automatische opvolging aangemaakt bij het kopiëren van een bestelling. Er werd alleen een automatische opvolging aangemaakt in volgende gevallen: - bij aanmaak van een nieuwe bestelling - bij wijzigiging van de status (of status opm. veld) van een bestaande bestelling De programmatie is aangepast zodat bij het kopiëren van een bestelling ook een automatische opvolging wordt aangemaakt.

22 4.3. Toevoegen jobkanaal bij bestelling: lege begindatum niet toelaten (EO) Het toevoegen van een jobkanaal aan een bestelling is aangepast: ingave van een jobkanaal met een lege begindatum wordt niet meer toegelaten Bij verwijderen van een prospect was de controle op het aanwezig zijn van bestellingen bij deze prospect verkeerd. (EO) De bes_klid waarde waaronder bestellingen gezocht werden, werd verkeerd bepaald. De firma-id werd bepaald a.h.v. het klnr. Vermits een prospect geen klnr (0) heeft, is de bepaling firma-id bij klnr ook 0. Indien verkeerdelijk een bestelling voorkwam op de database met bes_klid 0, kon de prospect ook niet verwijderd worden. De bepaling van de bes_klid waaronder gezocht wordt, is aangepast: er wordt nu gezocht op de id van de geselecteerde klant Oplossing probleem: indien men binnen de bestellingen bij ingave van competenties in het commentaar-veld een afkappingsteken gebruikte, kreeg men een runtime error bij het bewaren (EO) Oplossing probleem: indien men binnen de bestellingen bij ingave van competenties (tabblad extra info ) in het commentaar-veld een afkappingsteken gebruikte, kreeg men een runtime error bij het bewaren. Idem 2.10 (bij uzk fiche).

23 5. Module prestaties 5.1. Bevestigingsscherm prestaties (TS) Er is een nieuw scherm ontwikkeld om de ingegeven prestaties/premies te bevestigen. Dit scherm is oproepbaar vanuit het hoofdscherm via [Gegevens -> Bevestiging prestaties] en kan continu blijven openstaan. Op het scherm krijgt men een grid met de prestaties en een grid met de manuele premies. Wanneer men de zoekvelden van de prestatie-grid verandert, zal automatisch ook de premie-grid naar deze zoekvelden worden veranderd en visa-versa. Men heeft de mogelijkheid om de uren te wijzigen, alsook een premie lijn toe te voegen. Toevoegen van een premie-lijn kan gebeuren door op de insert toets van toetsenbord te klikken. De premie wordt dan toegevoegd aan het contract van de geselecteerde prestatie- of premielijn. Een prestatie- of premielijn kan bevestigd worden door te klikken op het vinkje onder kolom checked.

24 Parameters : Menu in het hoofdscherm opzetten. Param1 : menu Param2 : frmmain Param3 : mnuprestapprove Waarde : 0 Te maken met een bewakingsfirma? Param1 : scherm Param2 : frmprestapprove Param3 : bewakingsfirma Waarde : 0 Moeten deelopdrachten getoond worden in de grids en/of moet hierop gefilterd worden? Param1 : scherm Param2 : frmprestapprove Param3 : gebruikopdrachten Waarde : 0 Indien we met een bewakingsfirma hebben te doen, zal de koppeling naar de klant gebeuren adhv de klid van de bestellingen, anders wordt de koppeling gemaakt via de klnr uit het contract Ophalen prestaties in de weekingave prestaties is versneld (PL)

25 5.3. Aanpassing short-cut in prestatieingave schermen (PL) De shortcut van prestaties vrijgeven is vervanderd naar Ctrl-R (release). Vroeger was dit Ctrl-V. Dit kon problemen geven vermits ctrl-v ook de shortcut is voor plakken binnen windows.

26 6. Module Contracten 6.1. Controle bewaren contract : één wgnr per betaalperiode (TS) De bestaande controle bij het bewaren van een contract is aangepast. Er werd gecontroleerd of een bepaalde wnnr in de week waar men het contract wenst aan te maken, reeds een contract in die week had met een andere wgnr. Dit werd niet toegelaten. De controle is aangepast zodat dit ook werkt voor de maandverloning. D.w.z. als men een contract wenst aan te maken van een maandverloner in een bepaalde maand, dan wordt er gecontroleerd of er voor deze wnnr andere contracten gevonden zijn in die bepaalde maand, met een andere werkgevernummer als de huidige. Indien dit zo is zal men het contract ook niet kunnen bewaren Controle bewaren eerste contract combinatie wnnr/klnr (TS) Bij het bewaren van een contract controleren of dit het allereerste contract is van deze uzk bij deze klant. (wnnr - klnr combinatie) Boodschap via vertaal tabel : [Opgelet : dit is het allereerste contract van deze uitzendkracht met deze sektie bij deze klant. Controleer contractgegevens. ] Gebruiker krijgt dan de mogelijkheid om het bewaren te stoppen of toch verder te gaan. Op te zetten door onderstaande parameter op 1 te plaatsen: Param1 : scherm Param2 : frmcontgeg Param3 : controleerstecontractwnnrklnr Waarde : Gestructureerde ingave van funktie in contract mogelijk (a.h.v. funktie-tabel) (EO) Vanaf nu is het mogelijk om een gestructureerde funktie in te geven in het contract, a.h.v. de funktie-tabel. Het veld verschijnt op het contractscherm onder het vrije-tekst-veld voor ingave van een funktie. Veld prest.functieid.

27 Param1 : changecontrols Param2 : frmcontgeg Param3 : lblgeg(23).visible Waarde : 1 Param1 : changecontrols Param2 : frmcontgeg Param3 : lubgeg(39).visible Waarde : Automatisch omschakelen contracten -19 jarigen naar contracten +18 jarigen(ts) Wanneer men over het jaar heen kopieert of verlengt, zal hiant de contracten controleren voor de -19 jarigen (wswncodes 27 en 487). Indien de persoon 19 jaar wordt, zal HiAnt trachten om het contract over te zetten naar een gewone arbeiders - of bediendefiche. Hiervoor moeten parameters aangemaakt worden. Indien de parameters niet bestaan, zal er niet over het jaar heen kunnen gekopieerd of overgeheveld worden. Hiant controleert of er voor alle sekties met wswncode 27 of 487, de parameters ingesteld zijn. De parameters zijn als volgt samengesteld : Param1 : overhevelen Param2 : sektie+18 Param3 : sektie-19jaar Waarde : sektie+18jaar Voorbeeld: stel er is een sektie 715 : leerplichte arbeider (wswncode 27) en deze sektie moet omgevormd worden naar een sektie 115 : arbeider indien de persoon ouder dan 18 jaar wordt. De parameter die aangemaakt moet worden is : Param1 : overhevelen Param2 : sektie+18 Param3 : 715 Waarde : 115 Indien de parameters niet of niet correct zijn ingegeven, zal HiAnt een foutmelding tonen naar de gebruiker toe, met de vraag om deze parameters aan te maken. Er zal niet overgeheveld of gekopieerd kunnen worden! Tijdens overhevelen of kopiëren van een contract met sektie -19 jarige en de persoon wordt 19 jaar (vergeleken met jaar van begindatum van contract) zal HiAnt kijken of er voor de persoon één wn-fiche is gevonden met een sektie voor +18 jarigen. Indien dit zo is, zal HiAnt het contract automatisch omschakelen naar de nieuwe werknemernummer en de nieuwe sektie. Indien er geen fiche +18jarigen is gevonden, of er zijn meer dan één fiches +18jarigen gevonden, dan zal HiAnt dit contract verwijderen.

28 De gebruiker krijgt steeds een overzicht van de aanpassingen die zijn gebeurd in de vorm van een excel na het overhevelen of kopiëren van contracten die hierop betrekking hebben. Dit syteem is niet van toepassing op subcontracten (contracten die aan een mastercontract hangen). Hiervoor dient de gebruiker zelf een nieuwe master en bijhorende subcontracten aan te maken. Dus bij het overhevelen of kopiëren zal hiant per contract controleren : of het om een -19 jarigen sektie gaat zo ja, controleer dat het contract geen master heeft zo ja, of de persoon volgend jaar 19 jaar (of ouder) wordt zo ja, controleer of de persoon één fiche in de +18 sektie heeft mbv de koppelid (geen rekening houden met kantoor) Indien er dus een persoon een contract heeft van -19jarigen in het jaar 2007, en men gaat een contract aanmaken voor week 1 van het jaar 2008, dan zal enkel het contract op maandag 31/12/2007 onder sektie -19jarigen staan, en vanaf 1/1/2008 eventueel op sektie +18jarigen (indien aan alle bovenstaande voorwaarden is voldaan) Uitbreiding controle rooster bij bewaren contract van Parttimers/jobstudenten: niet enkel totaal aantal uren op contractdag moet ingevuld, ook een begintijd-eindtijd combinatie (EO) Bij de controle van het rooster werd tot nu enkel gekeken naar het ingevuld zijn van het totaal aantal uren per dag van de dagen onder contract. De controle is als volgt aangepast : Indien het totaal aantal uren is ingevuld (verschillend van nul), dan moeten er ook minstens 2 tijdstippen ingevuld zijn (begin werk, rust, einde rust of einde werk), anders mag het contract niet bewaard kunnen worden. OK: Niet OK:

29 Indien het totaal aantal uren van een dag onder contract 0 is, komt er standaard een blokkerende fout. Nu kan men ervoor zorgen dat, door onderstaande parameter op 0 te zetten, er enkel een waarschuwing komt en geen blokkerende fout. Param1 : controlecontractdagen Param2 : ureningevuld Param3 : blokkerend Waarde : 1 Het geheel kan men blijven afzetten met de optie CRN (controleer rooster niet) 6.6. Volgorde verwijderen gegevens gewijzigd bij verwijderen geannuleerd contract (EO) Op vraag van een klant is de volgorde van het verwijderen van gegevens gewijzigd bij het verwijderen van een geannuleerd contract: eerst prestaties, premies, dimona, dan pas contractgegevens zelf. Anders werden eerst de contractgegevens verwijderd, daarna de prestaties, premies en dimona. Soms kwam het voor dat er prestaties/premies voorkwamen die verwezen naar een contract dat niet meer bestond Groepscode functie zichtbaar in contract (PL) Door onderstaande parameter op 1 te plaatsen kan men aangeven dat men de groepscode bij de functie wenst te gebruiken. Param1 : initialisatie Param2 : functie Param3 : groepscode Waarde : 0 Momenteel heeft dit tot gevolg dat de groepscode ook in de functielijst bij de ingave in het contract wordt getoond.

30 6.8. Aanpassing i.v.m. bepaling weken voor ophalen aan te geven dimona s (probleem dat er bij jaarovergang voor het volgende jaar niets kan worden aangegeven door niet-programmeur) (EO) Het probleem deed zich voor dat in bepaalde gevallen een niet -programmeur geen contracten kon aangeven aan dimona. Bvb. Concreet probleem dit jaar indien men contract van 31/12/2007 en contracten van 2008 wou aangeven op een datum vóór 1/1/2008. Er was een probleem met het bepalen van de weken waarvoor de contracten werden opgehaald. De procedure is aangepast: De 2 eerste weken binnen gjaar en systeem 5301 waarbij bpeindd >= <huidige datum> worden opgehaald uit de betaalp-tabel. Deze weken worden genomen als resp. beginweek en eindweek. Een programmeur blijft de rechten hebben om de beginweek en eindweek aan te passen. Verdere aanpassing gebeurd bepaling van de 2 weken indien het gjaar gelegen is vóór het jaar van de huidige datum (bvb. men heeft het gjaar op 2007 indien men op 7/1/2008 een laattijdige annulatie wil doen): De 2 laatste weken binnen gjaar en systeem 5301 worden opgehaald uit de betaalp-tabel. Deze weken worden genomen als beginweek en eindweek. Een programmeur blijft de rechten hebben om de beginweek en eindweek aan te passen Ticket 31086: Probleem afdruk Mastercontracten Mastercontracten konden niet afgedrukt worden. In bepaalde routines had men een aanpassing doorgevoerd, waardoor contracten die nog geen dimona status hadden niet afgedrukt konden worden. De aanpassing terug herbekeken zodat het probleem opgelost is. In bepaalde routines heeft men: and upper(ltrim(rtrim(isnull(dimona.dimonastatus,'')))) not in ('MARKED','CSEND','CANCELED','DELETED') Vervangen door: and dimona.dimonastatus not in ('MARKED','CSEND','CANCELED','DELETED') Het gevolg hiervan is dat de contracten die nog geen dimona status hebben niet afgedrukt kunnen worden. Onderstaande is de juiste where string and (dimona.dimonastatus not in ('Marked', 'CSEND','CANCELED','DELETED') or dimona.dimonastatus is null)

31 6.10. Wanneer er een actie wordt uitgevoerd bij shift+f5 scherm via menu acties, zullen de gegevens steeds eerst verfrist worden. Het volgende kon nl. voorkomen bij gecombineerd gebruik van het prestatie-ingavescherm en het contractenscherm : Men heeft shift+5 scherm openstaan van bepaalde wnnr, vervolgens gaat men naar het contractenscherm terwijl shift+f5 scherm open blijft staan. In contractenscherm verwijdert men het eerste contract van de week van die wnnr. Vervolgens gaat men terug naar shift+f5 en zet men de prestaties van deze wnnr klaar zonder eerst te verfrissen. HiAnt vindt in geheugen nog een id van het eerste contract, maar dit bestaat ondertussen niet meer. Hierdoor werd er een foute record ingeboekt in de wnbetaalperiodestatus tabel. Door eerst automatisch de gegevens te verfrissen kan dit niet meer voorkomen.

32 7. Module dienstencheques 7.1. Module C4 dienstecheque-werknemer (PZ) Het oorspronkelijk scherm van de C4 werd aangepast zodat deze bij het oproepen hiervan dadelijk controleert of het gaat om een dienstencheque-werknemer (controle : als tabrsz verschillend is van 97). Indien dat zo is, zullen enkele interface items onzichtbaar gezet worden. (zie afbeelding onderaan). Na het ingeven van de periode en een klik op OK kan men met de knop AFDRUK NIET UITZENDKRACHT de C4 afdrukken van de dienstencheque-werknemer. Er wordt wel eerst gecontroleerd of een naam en periode werd meegegeven. Indien niet, ontvangt de gebruiker een melding om deze eerst in te vullen.

33 Voor elke periode dat de dienstencheque-werknemer gewerkt heeft, wordt een C4 aangemaakt. Deze worden toegevoegd in 1 document. Kenmerken: Aan de hand van de WN.wnnr worden de gegevens van de dienstencheque-werknemer opgehaald als ook zijn prestatiesen data van de WG. Het vakje De bijdragen voor RSZ, sector werkloosheid, staat voorlopig altijd op werden op het loon ingehouden. Het brutoloon wordt voorlopig in uur weergegeven. Indien de dienstenchequer een fulltimer is worden de vakatiedagen ingevuld anders de uren. Deze worden afgerond naar de dichtstbijzijnde halve eenheid. De functionaliteit voor het afdrukken van de C4 voor de dienstenchequers staat standaard aan. Door onderstaande parameter op 0 te zetten, kan deze functionaliteit afgezet worden : Param1 : C4 Param2 : activeer Param3 : C4DC Waarde : 1

34 8. Module lijsten & documenten 8.1. Sociale verkiezingen (TS) De sociale verkiezingen hiervoor is de periode van 1/10/2007 tot en met 31/12/2007 belangrijk. Hoe gebeurt de telling? De telling gebeurt per contract (in tegenstelling tot vorige keer waarbij er rekening werd gehouden met de prestaties en waarbij het weekend ook werd meegeteld indien er vrijdag en maandag een contract was). Contract reden is verschillend van schorsing (dus einde contract, vermeerdering, uitzonderlijk werk en andere tellen wel mee). Ook schorsing komt er op te staan -> de totaal aantal dagen staan hier op 0, en worden dus niet meegenomen in totaal aantal dagen Jobstudenten tellen ook mee. Er wordt geen rekening gehouden met geblokkeerde, geannuleerde, gemarkeerde contracten (BLOCKED, MARKED, CSEND, CANCELED,DELETED) Formule: Elke contract geeft aanleiding tot een aantal dagen, indien Q/S < 0.75 wordt dit aantal gedeeld door 2. Per uzk worden zo alle aantal dagen onder contract opgeteld en uiteindelijk gedeeld door 92. Zo krijgen we een totaal per klant. Voorbeeld:

35 De lijst toont de volgende gegevens : Naam klant (Bedrijf), uitzendkracht, minimum begindatum (van), max einddatum (tot), contract reden, aantal dagen onder contract met Q/S < 0.75, herleid aantal dagen (=vorig aantal / 2) = A, aantal dagen onder contract met Q/S >= 0.75 = B, totaal dagen voor deze uzk en contract reden = A+B. (Er kunnen dus meerdere lijnen voorkomen per uzk indien een uzk in het 4de kwartaal 2007 tewerkgesteld was met meerdere contract redenen) De lijst kan opgestart worden vanuit het klantenlijstscherm (F3), via [Lijsten -> sociale verkiezingen] met volgende keuzemogelijkheden : geselecteerde klant / gemarkeerde klanten / alle klanten uit de lijst. Indien men bv. alle klanten wil aanmaken, kan men eerst via overzicht - klanten met contract kiezen, vervolgens zoekvelden leegmaken en dan opstarten Kleine aanpassingen aanmaak C131A en C131B document (TS) Aanmaak C131B documenten: Er kwam een nieuw C131B document uit bij verandering van S (gemiddeld aantal uren + betaalde compensatieuren -> FT) Uurloon Verlaging van de Q (gemiddeld aantal uren + betaalde compensatieuren -> (PT)) Door onderstaande parameter op 1 te plaatsen, kan men ipv verlaging van de Q ook een nieuwe C131B krijgen bij verandering van de Q. Param1 : scherm Param2 : frmc131b Param3 : onderbrekingveranderingq Waarde : 0 Aanmaak C131A documenten. Net zoals bij C131B document kan met onderstaande parameter op 1 te plaatsen, op dezelfde wijze onderbrekingen worden beschouwd. De aanvangsdatum van C131A document, zal steeds de begindatum zijn van de onderbreking. Param1 : scherm Param2 : frmc131a Param3 : onderbrekingveranderingq Waarde : Federgon driemaandelijkse statistiek (TS) Bij de driemaandelijkse statistiek is het nu ook mogelijk om een opsplitsing te maken per jobstudent ja/nee. De vraag wordt gesteld bij het aanmaken van de driemaandelijkse statistiek of men een opsplitsing wenst per jobstudent.

36 8.4. Loonbrief (TS) Indien een werknemer heeft gewerkt bij een klant waarbij in de opties MIU (metaalpremie inbegrepen in uurloon) voorkomt, dan zal onderaan de loonbrief als extra commentaar het volgende verschijnen: Pensioenpremie inbegrepen in het uurloon / Prime de pension inclue dans le salaire à l'heure", afhankelijk van de taal van de werknemer. Aanpassingen zijn gebeurd voor zowel de decentrale (loonbrief.exe) als de centrale (directprint.exe) afdruk, alsook de afdruk van maandverloners 8.5. Bonuslijst runtime(ts) Beschikbaar vanuit het hoofdscherm via [Menu -> Lijsten -> Management lijsten -> Bonuslijst]. Het menu kan je opzetten met onderstaande parameter : Kenmerken: Param1 : menu Param2 : frmmain Param3 : mnumgtlstn(4) Waarde : 1 Cdkey : uzc

37 De lijst wordt opgestart voor een bepaalde maand waarvan de omzet volledig is berekend. bv half oktober bereken je de lijst tot en met september HiAnt gaat dan voor alle klanten die laatste 3 jaren voor september omzet hebben gehad de analyse uitvoeren. HiAnt onderzoek voor al deze klanten of er een periode van 12 maanden is zonder omzet, indien dit het geval is wordt de eerste maand met omzet als startmaand genomen. (Indien er 2 per <<image001.gif>> riodes zijn van 12 maanden zonder omzet, wordt de maand met omzet na de 2 periode als startmaand genomen. alle omzet van de 12 maanden na deze startmaand of tot het einde vande lijst (in ons voorbeeld september 2007 wordt dan per kwartaal gesommeerd) de lijst toont u per klant 2 lijnen : o op de 1ste lijn vind je de klantnaam, de naam vd uzc, de startmaand en de omzet van de laatste 12 maanden o op de 2de lijn vind je de in aanmerking komende omzet voor de bonus per kwartaal 8.6. Aanpassing Autotask (PZ) Functies: exportcostcenters exportcustomers exportemployees exportevenementen exportopleidingen De bedoeling is dat deze bestanden niet enkel op schijf geplaatst worden, maar ook automatisch worden gepubliceerd op de ftpserver. Een nieuwe functie wordt aangemaakt die een bestand publiceert naar de ftpserver, met de parameters * UserId: De gebruikersnaam waarmee je toegang hebt tot de opgegeven locatie * Paswoord: Het paswoord dat bij de gebruikersnaam hoort. * Source: Het bronbestand dat gekopieerd moet worden * Target: Het doel waarnaar het bestand gekopieerd moet worden. Vanuit de 5 functies in het begin van deze mail, moet deze functie dan aangesproken worden om het bestand te publiceren. De 4 parameters moeten opgehaald worden uit de parameter tabel param1: AutoTask param2: Export param3: [voorgaande parameter] waarde: [waarde van de parameter] De modexportsat krijgt een extra Funtie UPLOADFTP. Deze functie wordt opgeroepen bij de exportcostcenters, exportcustomers, exportemployees, exportevenementen en exportopleidingen. Deze geven telkens het bestandsnaam mee dat via de functie geefparamwaarde wordt opgehaald. (Zie afbeelding) Binnen de functie UPLOADFTP worden 3 parameters opgehaald : UserId, Paswoord en Target. (Zie afbeelding)

38 8.7. Aanpassingen afdruk loonbrieven (TS) Er is een nieuw veld aangemaakt op de loon tabel, waar de datum van eerste afdruk van de loonbrief wordt bewaard. Vanuit het loonafdrukscherm wordt de mogelijkheid voorzien om aan te geven dat men enkel de nog niet afgedrukte lonen wenst af te drukken. Momenteel zijn er de volgende keuzemogelijkheden: Loonruns o Berekeningsdatum (van tot) ipv alle loonruns apart aan te duiden kan je nu in een bereik een aantal loonruns gelijktijdig afdrukken. Het systeem controleert dan eerst het aantal loonbriefjes dat afgeprint zal worden en toont dit aantal aan de gebruiker. De gebruiker dient dit dan nogmaals te bevestigen. Prestaties Afdrukdatum (wordt toegevoegd) : je kan alles afdrukken wat op een bepaalde datum afgedrukt werd. Men kan een datum toevoegen en een kantoor selectie. Voor de kantoorselectie heeft men de volgende mogelijkheden : o o o o Actief kantoor (standaard) Steunkantoren Alle kantoren (deze keuze kan enkel gemaakt worden door co medewerkers) Ingave kantoren : er verschijnt een tekstvak waarin de gebruiker de kantoren kan opsommen gescheiden door een komma (de opgesomde kantoren dienen zich in de lijst van de steunkantoren te bevinden bij een niet co medewerker) Indien één kantoor zich niet in de steunkantoren bevindt, gebeurt er geen afdruk. Enkel nog niet afgedrukte loonbrieven (vinkje staat standaard op) 8.8. Uitbreiding margelijst - functie (PL) Mogelijkheid tot een margelijst per gecodeerde functie in het contract. Dit wordt geactiveerd met de parameter : Param1 : margelijst Param2 : groep Param3 : functie Waarde : 0 Om gecodeerde functies in het contract in te kunnen geven dient men de volgende controls te visualiseren : lubgeg(39), lblgeg(23). Opgelet dit heeft geen enkele invloed op andere functionaliteiten (zoals bv afdruk contract). Zie 6.3.

39 8.9. Uitbreiding margelijst - functie groepscode (projecten) (PL) Men kan elke functie koppelen aan een bepaalde groep. Indien men dan in de contracten de gecodeerde functie ingeeft, kan men ook margelijsten aanmaken op basis van deze groepscode. Dit wordt geactiveerd met de parameter : Param1 : margelijst Param2 : groep Param3 : groepscode Waarde : 0 Om gecodeerde functies in het contract in te kunnen geven dient men de volgende controls te visualiseren : lubgeg(39), lblgeg(23). Opgelet dit heeft geen enkele invloed op andere functionaliteiten (zoals bv afdruk contract). Zie Aanmaak sociale balans aangepast; bij bepaalde combinaties van MDAC en SQL server (2005) kwam er een probleem voor bij het ophalen van de klantgegevens (EO) De wijze van openen van de kl-recordset aangepast ( keyset openen gaf problemen door self join van kl met kl). Dus programmatie aangepast waardoor probleem verholpen Mailingslijst (SF) Export adressen werknemers In het menu Acties van het SHIFT+F2 scherm (Personenoverzicht (alle personen)) is een nieuw menuitem [Exporteer adressen] bijgekomen. Dit item staat standaard niet zichtbaar en kan behulp met de ChangeControls geactiveerd worden. Param1 : changecontrols Param2 : frmwnlst Param3 : mnuexport s.visible Waarde : 1 Aan de hand van dit menuitem kunnen de adressen van de gemarkeerde of alle personen in de lijst geëxporteerd worden. Als men kiest om alle personen te exporteren, dan wordt de export niet beperkt tot het maximum aantal items dat de grid toont, maar dan worden alle werknemers die aan de gekozen selectievoorwaarden voldoen geëxporteerd. Hieronder enkele parameters om de procedure te laten werken zoals het hoort: Export, s, WnComTypeId: de code van het wncomtype dat overeenkomt met het adres in de WNCOM tabel. Export, s, FileWn: De naam van het exportbestand voor de export van de adressen van de werknemers. Export, s, Seperator: Het teken dat tussen de adressen geplaatst wordt.

40 Export adressen klanten In het menu Acties van het scherm Mailingoverzicht (SHIFT+F3 -> Gegevens -> Mailingadressen) is een nieuw menuitem [Exporteer adressen] bijgekomen. Dit item staat standaard zichtbaar en kan met behulp van de ChangeControls geactiveerd worden. Param1 : changecontrols Param2 : frmmaillst Param3 : mnuexport s.visible Waarde : 1 Aan de hand van dit menuitem kunnen de adressen van de gemarkeerde of alle contactpersonen van de klanten in de lijst geëxporteerd worden. Als men kiest om alle contactpersonen te exporteren, dan wordt de export niet beperkt tot het maximum aantal items dat de grid toont, maar dan worden alle werknemers die aan de gekozen selectievoorwaarden voldoen geëxporteerd. Hieronder enkele parameters om de procedure te laten werken zoals het hoort: Export, s, FileKl: De naam van het exportbestand voor de export van de adressen van de contactpersonen. Export, s, Seperator: Het teken dat tussen de adressen geplaatst wordt In de parameters voor de centrale afdruk, die een opsomming van kantoornrs bevatten waarvoor centrale afdruk dient te gebeuren, diende deze lijst te beginnen en eindigen met een komma. Er is aangepast dat dit niet meer hoeft (EO) Parameter ("afdruk", "centraal", "*") diende te beginnen met een, en te eindigen met een, Ook parameter ("afdruk", "LoonFiche", "viadirectprint") diende te beginnen en eindigen met een,. In de programmatie van programma's loonbrief.exe, Hiant.exe en Directprint.exe is aangepast dat een begin en een eind komma niet meer nodig is.

41 9. Module Prestaties 9.1. Automatische aanpassing van status te berekenen indien prestaties/premies gewijzigd worden in maand prestatieingave scherm (PL) Indien men wijzigingen aan de prestaties en premies aanbrengt terwijl de periode reeds in een loonrun zit, wordt de status van het loon automatisch terug op te berekenen geplaatst in het maand ingave scherm. Deze functionaliteit bestond reeds in het week ingave scherm. De aanpassing gebeurt bij volgende handelingen : Toevoegen van een prestatie of premie Verwijderen van de prestatie of premie Prestaties ophalen uit contract Alle prestaties en premies verwijderen. Om de nieuwe status te zien, dient men wel de loonrun in het loonberekeningsscherm te verfrissen. Of de grid al dan niet verfrist werd, de loonbeheerder wordt altijd verhinderd om de loonrun te kunnen boeken. Deze aanpassing lost de volgende situatie op : Men geeft de prestaties/premies in Men berekent het loon Men voert nog wijzigingen aan de prestaties of premies Men boekt de lonen opdat moment komen de prestaties/premies niet meer overeen met de geboekte lonen. Door de aanpassing wordt deze sitatue verhinderd, omdat de gebruiker verplicht wordt om de lonen opnieuw te berekenen Oplossing probleem prestatie ingave scherm (EO) Indien men pemies wenste te verwijderen terwijl de groepering op staat, kwam er een runtime error. Beide prestatie-ingaveschermen (weekingave + week-en-maand-ingave) zijn aangepast, zodat deze fout niet meer optreedt.

42 10. Module Lonen Controle waarde loonformules (594, 5594) numeriek. Een controle ingebouwd die nagaat of de waardes van de loonformules met looncodes 594 en 5594 numeriek is. Logging van controles en resultaten ook aangepast. Het resultaat (OK of NOK) wordt nu gelogd en eventueel de records waarvoor het foutgelopen is. De logging gebeurt in een bestand dat staat in de wisolok map met als naam: taxinvoice-[dbnaam]-[yyyymmdd-hhmmss].log [dbnaam]: komt overeen met de databank [yyyymmdd-hhmmss]: komt overeen met datum en tijd waarop de berekening gestart werd. Het resultaat van deze controle wordt gelogd onder de titel: Controle 04 (Controle of er loonformules zijn voor looncode 594 en 5594 waarvan de waarde niet numeriek is). Wanneer er loonformules zijn waarvoor de waarde niet numeriek is wordt de berekening afgebroken Controle enkel loonformules (594, 5594) op klant en algemeen niveau Een controle ingebouwd die nagaat of er loonformules bestaan met looncode 594 of 5594 op een ander niveau dan ALG of FI. Het resultaat (OK of NOK) wordt nu gelogd en eventueel de records waarvoor het foutgelopen is. De logging gebeurd in een bestand dat staat in de wisolok map met als naam: taxinvoice-[dbnaam]-[yyyymmdd-hhmmss].log [dbnaam]: komt overeen met de databank [yyyymmdd-hhmmss]: komt overeen met datum en tijd waarop de berekening gestart werd. Het res ultaat van deze controle wordt gelogd onder de titel: Controle 05 (Controle dat er enkel loonformules op ALG en FI niveau zijn voor de looncodes 594 en 5594). Wanneer er loonformules gevonden worden op een ander niveau dan ALG of FI, wordt de berekening afgebroken.

43 10.3. Recordset openen met loonformules Na het opstarten van de berekening worden er twee recordsets opgevuld : Eén met de klanten die loonformules hebben voor de looncode 594 of 5594 op klantniveau (FI) Eén met alle loonformules voor de looncodes 594 en 5594 op algemeen (ALG) niveau Tijdens de berekening wordt gecontroleerd of de klant die berekend wordt voorkomt in de recordset met de loonformules op klantniveau (FI). Als dit het geval is, dan worden de loonformules voor de looncodes 594 en 5594 opnieuw opgehaald. Komt de klant niet voor in de recordset dan worden de loonformules gebruikt die voorkomen in de recordset met de loonformules op algemeen niveau Bij export loongegevens naar boekhouding: aanpassing boeken van verschillen < 0.01 (EO) Bij de export van loongegevens naar de boekhouding is het zo dat, als er DC-verschillen zijn < 0.01 (kleine DC-verschillen) deze DC-verschillen gewoon gecorrigeerd worden door bijkomend inboeken van dit kleine verschil. Het was in het verleden echter zo dat bij dit bijkomende weggeboekte lijntje het loonrunnr (veld loonruns) niet werd ingevuld. Bij de export naar Venice gaf dit echter problemen (niet bij exports naar andere boekhoudpakketten): vermits het loonrunnr bij de export naar Venice gebruikt wordt, en in dit geval niet was ingevuld, gaf dit problemen. De programmatie is aangepast, zodanig dat bij het weggeboekte DC-verschil de loonrunnr nu wel wordt ingevuld, met name met het loonrunnr waarop het DC-verschil betrekking heeft Mogelijkheid vermelden extra mededeling bij betaling loon werknemer aan bank (TS) Normaal staat bij de mededeling lonen week x. Er is een mogelijkheid bijgekomen om bijvoorbeeld een referentienummer extra bij te zetten. In type attest 43, kan je een nieuw attest aanmaken bijvoorbeeld 14 extra mededeling betaling lonen.

44 Onderstaande parameter bepaalt het attesttypeid dat gecontroleerd wordt. Param1 : betaling Param2 : extramededeling Param3 : attesttypeid Waarde : 0 De parameter in bovenstaand voorbeeld wordt: Param1 : betaling Param2 : extramededeling Param3 : attesttypeid Waarde : 14 Indien een bepaalde persoon dit attest heeft, en de begin- en einddatum van het attest valt in de periode van de verloning, dan zal de tekst in het veld type opmerking achteraan de standaard melding van de betaling worden toegevoegd. Indien de tekst langer wordt dan mogelijk is in het bankbestand, zal deze tekst afgekapt worden BV korting : looncorrectie (PL) Maatregel : Teneinde een inhaalbeweging te doen op het vlak van de concurrentiekracht van de Belgische ondernemingen werd in het interprofessioneel akkoord onder meer een structurele interprofessionele looncorrectie overeengekomen ten belope van 0,15 % van de totale loonkost. Technisch gezien zal deze correctie gebeuren door een niet-doorstorting door de werkgever van 0,25 % van de verschuldigde bedrijfsvoorheffing op de aangegeven brutolonen voor inhouding van de persoonlijke sociale zekerheidsbijdrage. Deze maatregel is van toepassing op de vanaf 1 oktober 2007 betaalde of toegekende bezoldigingen.

45 HiAnt : Nieuwe looncode wordt aangemaakt met volgende kenmerken: Er wordt een nieuwe looncode aangemaakt 5590 (obv 594), met aangepast loonformules. Code wordt standaard niet doorgestuurd naar de boekhouding. (is wel mogelijk) In de loonberekening bevat deze code de korting die de werkgever krijgt op het doorstorten van de bedrijfsvoorheffing. In de loonformules bevat de code in zijn waarde het percentage van de korting. Momenteel is de 0.25% van het bruto loon. Om de formule in te geven, wordt er ook een nieuwe eenheid aangemaakt. Nieuwe eenheid binnen de loonformules : 92 : % bv korting looncorrectie 92 : % red. prec. Corr. Sal. (in code tabel cd_srt = 1001) Nieuwe 274 Bij de aangifte 274 moet een negatieve aangifte worden gevoegd onder kode 46 (cfr kode 06 voor ploegen en nachtarbeid). Dit is van toepassing op alle werkgevers die onder de wet van 1968 betreffende de collectieve arbeidsovereenkomsten en de paritaire comités; dit betekent grosso modo de de volledige privésector. Ook de uitzendkantoren mogen deze niet-doorstorting toepassen op het loon van de uitzendkrachten die tewerkgesteld werden bij een klant uit de privé-sector. Voor iedereen van toepasssing! Kortsluiten met soc secr.

46 10.7. Uitleg i.v.m. ingeven van afwijkende premiesturing (afwijkend van het algemene niveau ) (EO) Hier volgt een korte uitleg over hoe men een afwijkende premiesturing dient in te geven (afwijkend van het algemene niveau ), vermits hier nogal eens fouten tegen gemaakt worden. In onderstaand voorbeeld wordt een afwijkende premiesturing op FI-niveau besproken, nl. het geval waarbij men voor een bepaalde klant zou willen afwijken van de koppeling van AD met de code 375 (zondagwerk); bvb. omwille van een afwijkende ploegcode. In dit geval zou het verkeerd zijn om alleen een koppeling AD-375 op FI-niveau in te geven. Indien men een afwijkende premiesturing ingeeft voor een bepaalde dagcode -looncode koppeling, dient men alle premiesturing-koppelingen van het ALG-niveau ove r te nemen, opdat deze koppelingen ook op het FI-niveau zouden gemaakt worden. Bvb. in bovenstaand geval waarbij er enkel een AD-375 koppeling werd gemaakt op FI-niveau, werd dus ook enkel de premie 375 aangemaakt bij ingave van een AD, hetgeen zelfs een foutmelding opleverde (ruwweg gezegd: er wordt minstens de 101 en 201 verwacht). Wat was het probleem in bovenstaand geval? Bij ophalen premiesturing wordt het volgende gedaan, bvb. ingeval van een AD. Er wordt nagegaan: wat is het laagste niveau van premiesturing bij betreffend geval voor de AD. In dit geval is dus een FI-niveau van premiesturing gevonden. Dan wordt, om te zien welke looncodes (premies) gaan aangemaakt worden, gekeken: welke premiesturing-lijntjes zijn aanwezig op dit niveau? In bovenstaand geval was dus maar 1 premiesturing-lijntje aanwezig (koppeling AD-375). Er was dus geen koppeling met 101, 201 aanwezig hetgeen problemen gaf. Dus samenvattend, het best wat men kan doen bij ingave van een afwijkende premiesturing: alle lijntjes van op algemeen niveau overnemen bij betreffende dagcode (waarbij dan wel natuurlijk key [FI] en keywaarde [klant-id] juist zijn ingegeven) aanpassing aanbrengen aan de gewenste lijntjes (of evt. bepaalde koppelingen met looncodes verwijderen of toevoegen) Extra niveaus PCSUB, GSTATUUT en KSTATUUT in de loon- en facturatie formules (EO) Volgende aanpassing is er gekomen n.a.v. het feit dat er bij de nieuwe berekeningen van de pensioenpremie ook rekening gehouden dient te worden met sub -paritair comités (bvb ) en niet enkel het hoofdnummer van paritair comité (in dit geval het deel voor de komma, nl. 106). Voor de nieuwe berekening van de pensioenpremie was dus een bijkomend niveau nodig binnen de loonformules, nl. PCSUB die ook rekening houdt met het deel na de komma bij een paritair comité. De programmatie is aangepast zodat er bij de verloning en de fakturatie met volgende bijkomende niveaus wordt rekening gehouden: PCSUB: loonformules/factformules op dit niveau gedefinieerd, zijn van toepassing op alle klanten waarbij de ganse waarde (deel voor de komma en deel na de komma) van pca of pcb gelijk is

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25 Release Notes Afdrukdatum: 2010/05/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21 Release Notes Afdrukdatum: 2013/03/21 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/17

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/17 Release Notes Afdrukdatum: 2012/09/17 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/11/13

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/11/13 Release Notes Afdrukdatum: 2008/11/13 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/10/19

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/10/19 Release Notes Afdrukdatum: 2012/10/19 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/17

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/17 Release Notes Afdrukdatum: 2011/06/17 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/29

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/29 Release Notes Afdrukdatum: 2009/01/29 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/05/27

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/05/27 Release Notes Afdrukdatum: 2009/05/27 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01 Release Notes Afdrukdatum: 2011/05/01 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/01/22

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/01/22 Release Notes Afdrukdatum: 2013/01/22 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/10/06

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/10/06 Release Notes Afdrukdatum: 2008/10/06 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/05/14

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/05/14 Release Notes Afdrukdatum: 2012/05/14 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25 Release Notes Afdrukdatum: 2010/05/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/03/19

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/03/19 Release Notes Afdrukdatum: 2010/03/19 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/12/20

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/12/20 Release Notes Afdrukdatum: 2011/12/20 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/07/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/07/15 Release Notes Afdrukdatum: 2011/07/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25 Release Notes Afdrukdatum: 2010/05/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/09/18

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/09/18 Release Notes Afdrukdatum: 2008/09/18 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/03/19

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/03/19 Release Notes Afdrukdatum: 2009/03/19 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/05/01 Release Notes Afdrukdatum: 2011/05/01 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/08

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/08 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/08 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/02/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/02/15 Release Notes Afdrukdatum: 2012/02/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.23

Release Notes v 1.1 0.23 1/10 Release Notes v 1.1 0.23 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/15 Release Notes Afdrukdatum: 2009/01/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

HiAnt. Kantoorfunctionaliteit. Prestaties (maandingave) Prato Services nv info@prato.be www.prato.be

HiAnt. Kantoorfunctionaliteit. Prestaties (maandingave) Prato Services nv info@prato.be www.prato.be HiAnt Kantoorfunctionaliteit Prestaties (maandingave) Prato Services nv info@prato.be www.prato.be 1 INHOUD 1 Inhoud...2 2 Prestatie-Ingave...3 1.1. Menu...3 1.1.1. Gegevens...3 1.1.1.1. Werknemer, Klant,

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.22

Release Notes v 1.1 0.22 1/17 Release Notes v 1.1 0.22 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/04/05

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/04/05 Release Notes Afdrukdatum: 2013/04/05 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/04

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/04 Release Notes Afdrukdatum: 2012/09/04 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/07/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/07/15 Release Notes Afdrukdatum: 2009/07/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/07/16

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/07/16 Release Notes Afdrukdatum: 2010/07/16 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Handleiding HiAnt. Jobstudenten. Making HR Processes Flow

Handleiding HiAnt. Jobstudenten. Making HR Processes Flow Handleiding HiAnt Jobstudenten Making HR Processes Flow Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Inleiding 3 Jobstudenten in HiAnt 3.1 GEKOZEN SEKTIES 3.2 NIEUW ATTEST JOBSTUDENT 3.3 OVERLAPPING VAN ATTEST JOBSTUDENT

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/12/16

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/12/16 Release Notes Afdrukdatum: 2010/12/16 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21 Release Notes Afdrukdatum: 2013/03/21 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes v 2.0 14

Release Notes v 2.0 14 1/7 Release Notes v 2.0 14 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 2.0 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

HiAnt. Module. sms. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be

HiAnt. Module. sms. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be HiAnt Module sms Prato Services nv info@prato.be www.prato.be Aanmaakdatum: 20-12-2013 1 INHOUD 1 Inhoud... 2 2 Algemeen... 3 3 Detail... 4 3.1.1. Standaard berichten Handmatige berichten... 4 3.1.2.

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.19

Release Notes v 1.1 0.19 1/7 Release Notes v 1.1 0.19 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes v 1.1 0.21

Release Notes v 1.1 0.21 1/12 Release Notes v 1.1 0.21 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/05

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/01/05 Release Notes Afdrukdatum: 2009/01/05 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/12/02

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/12/02 Release Notes Afdrukdatum: 2008/12/02 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Prestaties (weekingave)

Prestaties (weekingave) Handleiding HiAnt Prestaties (weekingave) Efficiency through innovation Inhoudsopgave 1 Voorwoord 4 2 Overzicht 4 3 Overzicht prestaties 6 3.1 Menu 6 3.1.1 Gegevens 6 3.1.2 Acties 6 4 Prestatie-Ingave

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/04

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/04 Release Notes Afdrukdatum: 2012/09/04 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/01

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/06/01 Release Notes Afdrukdatum: 2011/06/01 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/09/18

Release Notes. Afdrukdatum: 2008/09/18 Release Notes Afdrukdatum: 2008/09/18 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 30. Efficiency through innovation

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 30. Efficiency through innovation Release Notes CheQpoint 2.0 Versie 30 Efficiency through innovation 1 (PIBU) #CON: Importeren van contracten 1.1 Doelstelling Het doel van deze tool is om de vorige contracten, uit een ander softwarepakket,

Nadere informatie

Handleiding HiAnt. Ecocheques. Efficiency through innovation

Handleiding HiAnt. Ecocheques. Efficiency through innovation Handleiding HiAnt Ecocheques Efficiency through innovation [naam module] 21.02.2014 2 Inhoudsopgave 1 Voorwoord 2 Wat zijn ecocheques? 3 Ecocheques bestellen 3.1 Aanmaak van een nieuwe bestelling 3.2 Ecocheques

Nadere informatie

Release Notes v 2.0 3

Release Notes v 2.0 3 1/7 Release Notes v 2.0 3 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 2.0 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect Start studentenarbeid Surf naar acerta.be/myacerta Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect In deze Quicklearn focussen we op de specifieke elementen waarvoor

Nadere informatie

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect

Quicklearn Studentenarbeid in Acerta Connect Start studentenarbeid Surf naar acerta.be/myacerta Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect In deze focussen we op de specifieke elementen waarvoor je

Nadere informatie

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar

Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar ! Bijlage inlezen nieuwe tarieven (vanaf 3.2) Bijlage Inlezen nieuwe tarieven per verzekeraar Scipio 3.303 biedt ondersteuning om gebruikers alle tarieven van de verschillende verzekeraars in één keer

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/07/11

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/07/11 Release Notes Afdrukdatum: 2012/07/11 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Kluwer Office Seminarie Workshop P&C.

Kluwer Office Seminarie Workshop P&C. Kluwer Office Seminarie 2015 Workshop P&C www.wolterskluwer.be/business-software Inhoudsopgave TIPS & TRICKS... 2 NIEUWE FUNCTIONALITEIT: SELECTIE OP DEELOPDRACHT & TAAK... 2 DEADLINES... 4 Op taakniveau...

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Gebruikerstoelichting Kleos 3.8.6

Gebruikerstoelichting Kleos 3.8.6 Gebruikerstoelichting Kleos 3.8.6 INHOUDSTAFEL 1 Fiche 281.50 algemeen ------------------------------------------------------------------------------------------ 3 2 Het scherm Export Fiches 281.50 -------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het belgisch staatsblad van 20.12.2007 pag 63112 en volgende. Vakbondspremie

Nadere informatie

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken

Eindejaarsdocument. Inhoudsopgave 1 INVENTARIS. 1.1 Inventaris afdrukken Eindejaarsdocument 1 Inhoudsopgave 1 INVENTARIS...1 1.1 Inventaris afdrukken...1 1.2 Inventaris exporteren (= Inventaris opslaan om later af te drukken)...3 1.3 Inventaris importeren...3 2 EINDEJAARSKORTING...5

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/09/08

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/09/08 Release Notes Afdrukdatum: 2011/09/08 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes v 2.0 25

Release Notes v 2.0 25 1/5 Release Notes v 2.0 25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in CheQpoint 2.0 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

CRM - Salesplanner - NL

CRM - Salesplanner - NL Handleiding PratoFlex CRM - Salesplanner - NL Efficiency through innovation Inhoudsopgave Voorwoord Salesplanner In de klantenfiche Bezoekplanning Filters Legende Automatisch gegeneerde bezoekplanningen

Nadere informatie

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE

INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INTERNETBOEKHOUDEN HANDLEIDING BANKING MODULE INHOUD INHOUD... 2 INLEIDING... 3 ALVORENS TE STARTEN... 4 UITGAAND BETALINGSVERKEER... 6 Samenstellen werklijst betalingen vanuit de openstaande verrichtingen...

Nadere informatie

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 44. Efficiency through innovation

Release Notes CheQpoint 2.0. Versie 44. Efficiency through innovation Release Notes CheQpoint 2.0 Versie 44 Efficiency through innovation 1 (KEAN) #ALG: menu Actie niet langer zichtbaar indien er geen acties in staan Het menu Actie in het hoofdvenster was tot nu toe altijd

Nadere informatie

E-services: handleiding

E-services: handleiding : handleiding 1. Aanmelden 2. Menu 3. Aangifte dimona 4. Ingave prestaties 5. Aanvraag documenten 6. Werknemer 7. Aangifte eerste werkloosheidsdag 8. Documenten online (elektronische verzending) Sodalis

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW

Gebruikershandleiding. Quick Smart Dimona NEW Gebruikershandleiding Quick Smart Dimona NEW 1 Inhoudstafel Enkele basisprincipes 3 De parameters van de toepassing configureren 4 De werkgevers beheren 5 De werknemers beheren 6 Werknemers importeren

Nadere informatie

Zoekfunctionaliteiten - NL

Zoekfunctionaliteiten - NL Handleiding PratoFlex Zoekfunctionaliteiten - NL Efficiency through innovation Inhoud 1 Voorwoord 2 Standaard zoekfunctionaliteiten 2.1 Snelle zoek 2.2 Reversed matching 2.3 Uitgebreide zoek 2.3.1 Personen

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Car-Pass versie 7_1_0

Car-Pass versie 7_1_0 Car-Pass versie 7_1_0 1 ALGEMEEN Iedereen in de garagesector is wettelijk verplicht om de kilometerstanden van elke auto of lichte bestelwagen waarop hij/zij een interventie doet door te geven aan Car-Pass.

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

HiAnt. Hoofdkantoorfunctionaliteit. Batch Mail. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be

HiAnt. Hoofdkantoorfunctionaliteit. Batch Mail. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be HiAnt Hoofdkantoorfunctionaliteit Batch Mail Prato Services nv info@prato.be www.prato.be 1 INHOUD 1 Inhoud...2 2 Voorwoord...3 3 Algemeen...4 4 Batchmail overzichtsscherm...4 5 Aanmaak nieuwe mailing...8

Nadere informatie

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt

Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Op basis van klanten-,product-,barcodegegevens wordt automatisch een barcode document aangemaakt Pagina 1 van 56 Inhoud van deze help 1. Algemeen 1.1 Inhoud van deze box. 1.2 Minimum systeemvereisten 2.

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1

NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 NIEUWIGHEDEN BEHEER VASTE ACTIVA 3.1 Versie 3.1 December 2004 DE WIZARD VOOR HET BEHEER VAN DE VASTE ACTIVA INLEIDING De grootte en het type onderneming bepalen grotendeels het type beheer dat toegepast

Nadere informatie

Release Notes. 22 juni 2010

Release Notes. 22 juni 2010 Release Notes 22 juni 2010 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker, maar

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens

Handleiding. Loket.nl / Import variabele gegevens Handleiding Loket.nl / Import variabele gegevens Inhoudsopgave 1. Aanzetten product Import variabele gegevens (50)... 3 2. Bestandsstructuur... 3 2.1. Voorwaarden:... 3 2.2. Voorbeeld bestand:... 3 3.

Nadere informatie

Hi-Ant. Module. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be

Hi-Ant. Module. Prato Services nv info@prato.be www.prato.be Hi-Ant Module BV Prato Services nv info@prato.be www.prato.be 1 INHOUD 1 Inhoud...2 2 Algemeen...4 2.1. Vermindering bij nacht- en ploegenarbeid...4 2.1.1. Principe...4 2.1.2. Definities...4 2.1.3. Berekening

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12

INDEX. Opmerkingen ------------------------------------------------------------------------------------------------- 12 INDEX Wat heeft deze versie te bieden? --------------------------------------------------------------------------- 2 Activeren van backorders klanten --------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad.

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie parameters De module vakbondspremie

Nadere informatie

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad.

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie parameters De module vakbondspremie

Nadere informatie

Dit document helpt u bij de controles die dienen uitgevoerd te worden, om tot een geslaagde export naar het sociaal secretariaat te komen.

Dit document helpt u bij de controles die dienen uitgevoerd te worden, om tot een geslaagde export naar het sociaal secretariaat te komen. Wanneer het om Tijd gaat Varkensmarkt 1/3 B-2850 Boom Tel.: +32 3 844.35.23 Fax: +32 3 844.35.24 E-mail: support@dotsys.eu Website: www.dotsys.eu TIMEMANAGER Link Sociaal Secretariaat Dit document helpt

Nadere informatie

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk

DKO Beheerders. 5 maart WISA helpdesk DKO Beheerders 5 maart 2012 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 DKO Beheerders 2 1.1 Taken na update WISA-programma...................... 2 1.1.1 Aanmelden als administrator...................... 2 1.1.2 Nieuwe

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/12/16

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/12/16 Release Notes Afdrukdatum: 2010/12/16 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

E-services: Ingave prestaties

E-services: Ingave prestaties Via deze webtoepassing kunt u op de website van uw sociaal secretariaat online de prestaties invullen van uw werknemers. Deze prestaties worden dan ingelezen bij uw sociaal secretariaat en berekend. U

Nadere informatie

stappenplannen iregistratie

stappenplannen iregistratie g e b r u i k e r s sept 2014 Beste beheerder, Beste gebruiker, In dit document vindt u enkele handige stappenplannen en links naar instructiefilmpjes rond iregistratie. Stappenplannen Registraties corrigeren

Nadere informatie

Acerta Connect Handleiding. Module importeren van gegevens

Acerta Connect Handleiding. Module importeren van gegevens Acerta Connect Handleiding Module importeren van gegevens Inhoud 1. Introductie 3 2.Toegang tot Acerta Connect module Importeren van gegevens 4 3. Instellen van importdefinities 5 3.1 Wat is een importdefinitie

Nadere informatie

Release Notes 2007/09/25

Release Notes 2007/09/25 Release Notes 2007/09/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker, maar wel

Nadere informatie

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN?

HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? HOE EEN INTRASTAT AANGIFTE AANMAKEN? INLEIDING De Intrastat aangifte is de verplichte aangifte van bewegingen van goederen (verkopen en aankopen) die afkomstig zijn uit of bestemd zijn voor andere lidstaten

Nadere informatie

Quicklearn Nieuwe medewerker in dienst (niet- Social Profit)

Quicklearn Nieuwe medewerker in dienst (niet- Social Profit) Surf naar acerta.be/myacerta/nl Geef je gebruikersnaam en paswoord in Bevestig met de knop Aanmelden Klik op Acerta Connect Is de medewerker al in dienst geweest? Zie hieronder voor uitleg over hoe een

Nadere informatie

Aangifte bedrijfsvoorheffing

Aangifte bedrijfsvoorheffing Aangifte bedrijfsvoorheffing Deze handleiding omvat de procedure voor het opmaken en versturen van de fiches 281.10/18/50. Deze aangifte kan zowel digitaal (op diskette) als op papier verstuurd worden.

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie