Release Notes v

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Release Notes v 1.1 0.19"

Transcriptie

1 1/7 Release Notes v Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke toestemming van Prato in eender welke vorm verder gedistribueerd of gereproduceerd worden. Deze teksten kunnen ook informatie bevatten van functionaliteiten die niet van toepassing zijn op uw onderneming en/of die enkel na bestelling geactiveerd worden. Het feit dat het dienstencheque bedrijf een onderhoudscontract en/of huurlicentie heeft lopen, impliceert geenszins het recht op de beschreven functionaliteiten in dit document.

2 2/7 1. cheqpoint V Helpdesk Loonadministratie is vanzelf gewijzigd, stond op berekend en is nu forfait. Het is mogelijk dat de wijziging voor de bepaalde maand al reeds zo in de database zat. Dit kan doordat voor de vorige maand beschikbaar in de database op forfait stond en dan in de loon administratie naar de volgende maanden gegaan werd (op dit moment wordt er een nieuwe record in de database voor deze maand, indien nog niet beschikbaar, aangemaakt) of de planning vergrendeld of ontgrendeld werd of de kilometers berekend werden. Als hierna de vorige maand gewijzigd wordt naar km-vergoeding zal de daaropvolgende maanden niet mee gewijzigd worden. In het kort: Dec 2012 staat op forfait Jan 2013 (of latere) staat op forfait Dec 2012 wordt gewijzigd naar km-vergoeding Jan 2013 (of latere) blijft forfait 1.2. Helpdesk Betaalprofiel in klantenfiche komt niet overeen met de planning. De aanduiding of een prestatie betaald wordt met papieren of elektronische cheques is niet afhankelijk van het bolletje Betaalprofiel in de klantenfiche op het tabblad Extra. Het type cheque voor de prestatie wordt echter bepaald door de lijst bij Historiek. Deze lijst staat eveneens op het tabblad Extra. Aan de hand van de datum onder Datum in werking kan gezien worden welk type cheque er verwacht wordt op een bepaalde datum. Deze lijst staat bij het ophalen van de datum gesorteerd op deze datum. Dit wil zeggen dat het type cheque geldig is vanaf de datum in de lijst tot de datum van de volgend lijn in deze lijst. De lijst Historiek op het tabblad Extra bevat de betaalprofielen die geldig zijn vanaf de datum Datum in werking en is geldig tot deze datum van de volgende lijn. Deze logica is geldig zolang deze datum sinds het ophalen nog niet bewerkt is. De datum kan ook bewerkt worden door eerst de record te selecteren en vervolgens nog eens op de datum te klikken. Dan wordt deze bewerkbaar. Indien er een ongeldige waarde ingevuld wordt zal de bewerking onderbroken worden. Indien de datum wel geldig is zullen de prestaties voor de vorige periode gewijzigd worden in het profiel dat geldig is aan de hand van de overige records en de gewijzigde en zullen de planningen in de nieuwe periode gewijzigd worden in het profiel van deze record.

3 3/ Bug Arbeidsongeval kan gewijzigd worden op de eerste dag van de periode. Anderen niet. Als er gebruik gemaakt wordt van periodes is het niet mogelijk om een uurcode van een andere type periode in te plannen tijdens deze periode. Het is echter wel mogelijk om een andere uurcode in te plannen. Door een fout in de controle was het echter wel mogelijk om op de eerste dag een uurcode in te plannen die tot een andere type periode hoort. Hieronder staat er nog maals een opsomming van de type periodes en de bijhorende uurcodes Ongeval (Ao) Vakantie (V) Werkloosheid (P) Ziekte (C, Z, Zw, ZEW) Zwangerschap (Zv) 1.4. Ticket: Waarde dienstencheque op statusrapport wijzigen in 21,72 Op het statusrapport werd de waarde van de dienstencheques aangepast een nieuwe waarde 21,72. (Let op : de waarde van de cheque is nu steeds euro, ook voor de cheques uit de oudere periodes en dus met een andere terugbetaalwaarde) 1.5. Issue Melding 'Licentie bijna verlopen': gegevens aanpassen: Prato ipv Infraware Het adres om contact op te nemen is gewijzigd naar het adres van prato Bug Cheques komen niet automatisch op 0 te staan bij ingeven van afwezigheidsperiode vanuit de werknemersfiche Wanneer er een afwezigheidscode ingegeven wordt in de werknemersfiche kwamen de bijhorende cheques niet meer op gevallideerd 0 CH te staan. Deze fout kwam doordat de volgorde in de achtergrond voor het aanpassen van de gegevens niet correct was. We hebben deze procedure nu aangepast dat dit wel in de correcte volgorde gebeurd Bug Procenten statusrapport staan niet correct Bij oudere office gebruikers werden de velden met een functie niet correct weer gegeven. Dit probleem komt voor bij Office 2003 en sommige versies van Office Doordat er een verschil zit tussen deze versies en de nieuwere Office 2010 werden deze formules niet berekend bij het openen van het bestand. Nu wordt er in het bestand gestopt wat de uitkomst

4 4/7 van deze formule moet zijn. Deze functie velden zijn % tov gewerkte uren en de totalen onderaan het rapport Ticket Koppeling met Securex werkt niet. Er werd geen bestand aangemaakt bij het laten lopen van de koppeling. Er werd ook geen fout weergegeven. De koppeling deed niets maar zei wel dat het bestand aangemaakt was. Normaal worden deze mee geüpdate met de update van cheqpoint. Doordat deze klant echter nog een oudere versie had was dit niet gebeurd. Deze fout had iets te maken met een database aanpassing waardoor de oude koppeling niet meer werkte. Bij deze nieuwe koppeling moet het nummer bij het sociaal bureau ingevuld zijn in de instellingen. Er is nu ook voor gezorgd dat er maar één loonafgifte record is (waar er voorheen voor elke werknemer één was). In deze nieuwe versie is er ook voor gezorgd dat oudere componenten niet meer gebruikt moeten worden zodat deze koppeling ook nog op nieuwere Windows versies kan blijven werken Ticket Aanpassing telling cheques per dag De aantallen bij de cheques die bovenaan de dag in de werkelijke planning staan, klopten niet altijd. Er zat niet echt een logica in. Nu is er een aanpassing in de programmatie gebeurd zodat volgende aantallen zullen verschijnen bij CH: bovenaan de dagen: Indien er al op minstens een dagdeel cheques werden gevalideerd, komt dit aantal te staan in het zwart Indien er nog helemaal geen cheques op die dag (dus op geen van de dagdelen) werden gevalideerd, komt het aantal te ontvangen (dus te verwachten) cheques te staan in het rood Indien er in beide dagdelen enkel afwezigheids uurcodes werden gebruikt, komt er bij het dagtotaal CH:0 in het zwart te staan Bij CH per dagdeel worden de aantallen als volgt ingevuld:

5 5/7 Indien het vinkje gevalideerd aangekruisd is wordt het aantal cheques in het zwart weergegeven, los van het aantal cheques. Indien het vinkje gevalideerd niet aangekruisd is, wordt het aantal cheques in het rood weergegeven. Het aantal cheques is steeds het aantal ingegeven cheques (en dus niet het saldo) en is onafhankelijk van het vinkje gevalideerd Ticket Bezettingsoverzicht gaf niet meer weer of er cheques te kort waren Door de overzetting van het rapport Bezettingsoverzicht naar OpenXML werd de functie om aan te geven of er cheques tekort waren, niet meegenomen. Het is zo bij de uurcode U dat wanneer er nog cheques te kort zijn het dagdeel de kleur krijgt die ingesteld is voor U in de instellingen op het tabblad Kleur codes onder Prestaties. Whanneer bij deze uurcode wel alle cheques binnen zijn krijgt het dagdeel de kleurcode die staat bij Cheques gevalideerd. Deze instelling kan je op hetzelfde tabblad terugvinden onder Andere. Om de kleur te bepalen wordt er enkel rekening gehouden met de 1 ste uurcode. De cheques worden wel over beide uurcodes gecontroleerd. Deze logica gaat op zowel in de planning als in het rapport Bezettingsoverzicht Ticket - Standaard afdruk inventaris (strijk) uitgebreid De afdruk van de inventarislijst bij de strijk (balie binnen en buiten) is aangepast zodanig dat er meer dan 25 verschillende stukken onder volwassenen en kinderen kunnen komen te staan. Indien de lijst zich moet vergroten wordt deze herschaalt zodanig dat alles op 1 pagina kan Ticket - Bij Tijdelijk werkloos staat er op Uurregistratie liggend dat er klant verlof is Wij hebben door gekregen dat er geen Tijdelijke werkloos ingeplad mag worden als de klant in verlof is. Hierop hebben we dan ook besloten om de melding Klant in verlof uit de planning afdruk te halen. Dit is zo bij de afdruk van de werknemer alleen als bij de bulk afdruk.

6 6/ Bug - De cheques kunnen niet aangepast worden indien er gebruik werd gemaakt van correcties Als er een correctie ingegeven werd konden er geen wijzigingen bij de cheques gemaakt worden. Hier werd enkel het aantal uren van de correctie ingevuld. De cheques konden wel nog gevalideerd worden Bug - Cheques worden overschreven bij opslaan prestaties Als er al cheques gevalideerd waren, werden deze wijzigingen ongedaan gemaakt na het opslaan van de prestaties. De cheques bleven wel gevalideerd maar werden aangepast aan het aantal gepresteerde uren. Zo kon het dus zijn dat er 2 cheques gevalideerd stonden dat er plosseling 4 cheques gevalideerd waren. Nu wordt het aantal aangepast als er ofwel nog geen cheques zijn, dus 0 cheques gevalideerd. Ofwel zijn de cheques nog niet gevalideerd. In deze gevallen wordt indien er gewerkt wordt voor deze code, het aantal cheques gelijkgesteld aan het aantal uren maar niet gevallideerd of als er geen cheques verwacht worden voor de prestatie wordt het aantal cheques op 0 geplaatst en gevalideerd Ticket - SD Worx uitgebreid zodat ook prestatiecodes met alfanumeriek toegestaan zijn De koppeling van SD Worx is aangepast dat ook codes met een alfanumerieke waarde mogelijk zijn. Voorheen was het zo dat enkel numerieke waarden mogelijk waren. Deze prestatiecodes voor SD Worx zitten in de database en kunnen op die manier per bedrijf aangepast worden.

7 7/ Ticket - Er worden cheques gevraagd bij manuele inplanning op feestdag Bij een manuele inplanning werden er cheques gevraagd indien dit op een feestdag gebeurde. Eveneens werd de code U ingevuld. Dit is nu gewijzigd wanneer er een manuele planning gebeurt op een feestdag of een periode (ziekte, verlof, ) zal er rekening gehouden worden en dit zo ingepland worden. Een feestdag heeft voorrang op een periode. Als er een uurcode ingepland wordt wanneer er geen cheques verwacht worden zal deze op 0 komen te staan en gevalideerd. Bij een prestatie waar wel cheques verwacht worden komt er het aantal ingeplande uren onder cheques te staan en niet gevalideerd. Venster voor een manuele inplanning Ticket - Standaard vergoeding openbaar vervoer tussen de klanten gewijzigd De vergoedingen vanaf 1 februari 13 zullen wijzigen voor het openbaar vervoer tussen de werkplaatsen. De andere vergoedingen zijn ongewijzigd gebleven. In de vorige update is er de mogelijkheid gekomen om gebruik te maken van de standaard tarieven. Hierdoor, indien ingesteld, is het niet meer nodig dat de gebruiker zelf de waarden voor het sociaal abonnement invult zoals dit vroeger nodig was voor het vervoer met de wagen naar het werk toe. De instelling om de standaard waarden te gebruiken moet in de parameter tabel (tblparameter) van uw database gestopt worden. Om gebruik te maken van de standaard moet er bij de waarde 1 ingevuld staan. Standaard is dit 2 wat staat voor aangepaste waarden. Param1 Param2 Param3 Standaard Waarde KmBerekening OpenbaarTussen Vergoedingstabel Ticket - Tijdsvergoeding gewijzigd vanaf 1 feb 2013 De tijdsvergoeding wordt vanaf 1 februari 2013 geïndexeerd. De nieuwe vergoeding bedraagt 0,09 EUR/km en met een minimum van 0,57 EUR. De tijdsvergoeding is de vergoeding die gegeven wordt als de werknemer zich verplaatst van de ene klant naar de andere klant waarbij er niet meer dan 2 uur is tussen het einduur van het eerste gezin en het beginuur van het tweede gezin.

Release Notes v 1.1 0.18

Release Notes v 1.1 0.18 1/53 Release Notes v 1.1 0.18 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in cheqpoint 1.1 aan de betreffende versie. Al deze informatie is confidentieel en mag niet zonder de schriftelijke

Nadere informatie

Notes CheQpoint 2.0. Global Release Notes. Efficiency through innovation

Notes CheQpoint 2.0. Global Release Notes. Efficiency through innovation Notes CheQpoint 2.0 Global Release Notes Efficiency through innovation Voorwoord Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in CheQpoint 2.0 aan de betreffende versie. Al deze informatie

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/17

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/09/17 Release Notes Afdrukdatum: 2012/09/17 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/03/21 Release Notes Afdrukdatum: 2013/03/21 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/07/11

Release Notes. Afdrukdatum: 2012/07/11 Release Notes Afdrukdatum: 2012/07/11 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/07/15

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/07/15 Release Notes Afdrukdatum: 2009/07/15 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03

Release Notes. Afdrukdatum: 2011/03/03 Release Notes Afdrukdatum: 2011/03/03 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/07/25

Release Notes. Afdrukdatum: 2013/07/25 Release Notes Afdrukdatum: 2013/07/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25

Release Notes. Afdrukdatum: 2010/05/25 Release Notes Afdrukdatum: 2010/05/25 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Loonadministratie: de kalender 11. Inleiding 1

Loonadministratie: de kalender 11. Inleiding 1 MI Inhoudsopgave Inleiding 1 Linx opstarten en afsluiten 2 Opstarten 2 Afsluiten 2 Het scherm van Linx 2 Wijzigen van uw wachtwoord/taal 3 Beheer van gebruikers 4 Een gebruiker aanmaken 4 Een gebruiker

Nadere informatie

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28

Release Notes. Afdrukdatum: 2009/09/28 Release Notes Afdrukdatum: 2009/09/28 Dit document beschrijft vanuit technisch oogpunt de aanpassingen in Hi-Ant aan de betreffende versie. Deze tekst is geenszins bedoeld als document naar de eindgebruiker,

Nadere informatie

Handleiding SoftN - MyCareNet

Handleiding SoftN - MyCareNet Handleiding SoftN - MyCareNet 1 e P a g i n a Inhoudsopgave Korte Beschrijving 4 Voorafgaande vereisten 5 Werken met eid 6 Installatie 7 Updates 8 Algemene werking 9 Navigatie 9 Pincode 9 Login scherm

Nadere informatie

CRM Prestaties. Flexibel, efficiënt & accuraat

CRM Prestaties. Flexibel, efficiënt & accuraat CRM Prestaties WINGS Software Flexibel, efficiënt & accuraat PRESTATIES CRM INHOUDSOPGAVE INLEIDING 1.1. Wings CRM Algemeen 4 INSTELLINGEN 2.1. Wings Instellingen 5 BASISBESTANDEN 2.2. Wings Basisbestanden

Nadere informatie

E-services: handleiding

E-services: handleiding : handleiding 1. Aanmelden 2. Menu 3. Aangifte dimona 4. Ingave prestaties 5. Aanvraag documenten 6. Werknemer 7. Aangifte eerste werkloosheidsdag 8. Documenten online (elektronische verzending) Sodalis

Nadere informatie

WHERE PEOPLE AND SOFTWARE MEET

WHERE PEOPLE AND SOFTWARE MEET Afdrukmodule Algemeen Authenticatie Bestellingen Bedrijfsvoorheffing Bouw Contracten Debiteuren Dimona DMFA Documenten Export boekhoudpakket Export sociaal secretariaat Facturatie HiAnt SelfService Klanten

Nadere informatie

Bijlage Auto-Updater. Bijlage Auto-updater

Bijlage Auto-Updater. Bijlage Auto-updater Bijlage Auto-Updater Auto-Updater Vanaf versie 3.2 bevat Scipio functionaliteit met betrekking tot het gebruik van een auto-updater. Deze software controleert elke keer als u Scipio start of er mogelijk

Nadere informatie

FITS HOTEL. Takenlijst V5.2.x

FITS HOTEL. Takenlijst V5.2.x FITS HOTEL Takenlijst V5.2.x V5.2.0.34 1 Correctie: Bij samenvoegen van reserveringen worden nu de documenten opgeslagen bij de toegevoegde reserveringen overgebracht naar de samengevoegde reservering.

Nadere informatie

Leerlingenfacturatie in Count-e

Leerlingenfacturatie in Count-e 1 Inleiding... 2 2 Leerling als klant in de boekhouding... 3 2.1 Overhalen leerlingen vanuit Wis@d naar Count-e... 3 Voor je start bepalen welke leerlingen je nodig hebt?... 3 Leerlingen ophalen vanuit

Nadere informatie

FITS HOTEL. Takenlijst V5.1.x

FITS HOTEL. Takenlijst V5.1.x FITS HOTEL V5.1.0.15 Takenlijst V5.1.x 1 Correctie: Bij inboeken van webreserveringen met arrangement werd de dagprijs niet correct berekend bij arrangementen van onbepaalde duur. 20130405 V5.1.0.14 1

Nadere informatie

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding

DAVE. Migratie Cockpit A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY. Inleiding. Voorbereiding DAVE A BUSINESS INTELLIGENCE ODYSSEY Migratie Cockpit Inleiding De module Migratie zorgt ervoor dat u op een vlotte manier kan overstappen van Cockpit Boekhouding naar Dave Accounting. Dit betekent dat

Nadere informatie

DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING

DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING DigiSave OptimDrive GEBRUIKERS- HANDLEIDING V 3.0 1 We danken u voor de aankoop van onze DigiSave software bestemd voor de opslag van de gegevens uit de digitale tachografen, uit de kaarten en visualisatie

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Betalingsmodule (Isabel 6) <2011> TML bvba

Betalingsmodule (Isabel 6) <2011> TML bvba 27/12/2012 Contents 3 Table of Contents Foreword 0 4 1 Wat... vooraf dient te gebeuren 5 2 Instellingen... in DBFACTw 7 Licentie... 8 Rechten-gebruikersgroep... 9 Instellen contract-gegevens... 10 Manueel

Nadere informatie

Handleiding. Tijdregistratie

Handleiding. Tijdregistratie Handleiding Tijdregistratie TimeTell versie 6.0 TIMETELL BV www.timetell.nl Balen van Andelplein 2 2273 KH, Voorburg +31 (0)70-3114811 info@timetell.nl Helpdesk +31 (0)70-3114810 helpdesk@timetell.nl Inhoud

Nadere informatie

Handleiding. Copyright Link \ Manage bvba 2006. - 2 -

Handleiding. Copyright Link \ Manage bvba 2006. - 2 - - 1 - Handleiding Het programma starten en aanmelden... 3 1 Opbouw van de schermen - Functionaliteiten... 4 1.1 Schermen... 4 Het Modulescherm... 4 Een Overzichtscherm... 4 Het Structuur menu... 5 Een

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Quick Reference MS Word Merge Addon SE

Quick Reference MS Word Merge Addon SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference MS Word Merge Addon SE Block: MS Word

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie

Visma DBS Talent & Salaris Web module. Release-informatie. Versie 10.00.10

Visma DBS Talent & Salaris Web module. Release-informatie. Versie 10.00.10 Release-informatie Versie 10.00.10 Copyright Visma DBS B.V. Postbus 747 3800 AS Amersfoort Alle rechten voorbehouden. Verveelvoudiging of openbaarmaking, geheel of gedeeltelijk, is niet toegestaan anders

Nadere informatie