Nummer mei t/m 30 mei 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer mei t/m 30 mei 2019"

Transcriptie

1 Nummer mei t/m 30 mei 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T Beide leden van de raad van bestuur schrijven beurtelings een blog over iets wat hen de afgelopen tijd is opgevallen of heeft geraakt. Blog Coby Nogarede-Hoekstra "Ik wil zelf de baas blijven" was de uitspraak van één van onze cliënten aan de spiegelgesprekken. Vorige week dinsdag- en woensdagmiddag hebben we met steeds zo'n veertig collega's mogen luisteren naar cliënten en/of mantelzorgers van cliënten die bij de Zorgboog in zorg zijn. Dit waren eenentwintig ervaringsdeskundigen die op uitnodiging van ons als raad van bestuur, hun ervaringen deelden in een spiegelgesprek. Een spiegelgesprek werkt als volgt: cliënten doen hun verhaal onder begeleiding in een vraaggesprek en medewerkers zitten tegenover hen en mogen alleen maar luisteren. Reageren, verdedigen of het gesprek overnemen, mag dus niet. Dit is een beproefde methode om jezelf als organisatie een spiegel voor te houden: wat zijn de ervaringen van onze cliënten door wat wij doen of laten? Ervaringen zijn altijd waar, omdat de ander het zo ervaart. Het gaat niet over intentie. Misschien is iets helemaal niet zo bedoeld, maar het is dus wel zo overgekomen. Dergelijke ervaringsverhalen helpen ons te leren van ons handelen en organiseren. Deze eenentwintig mensen deelden met ons hun ervaringen in onze zorg thuis, bij onze tijdelijke zorg of binnen onze verschillende woonvormen. De persoonlijke verhalen maakten op mij diepe indruk. Wat vooral respect afdwong, was te zien hoe groot het vermogen is om je aan te passen aan alle uitdagingen die je in het leven te verwerken krijgt. Of je nu cliënt of mantelzorger bent. Eén van de cliënten die haar verhaal aan ons vertelde, was ernstig aangedaan, zowel fysiek als ook in haar vermogen om zich verstaanbaar te maken. Zij krijgt elke dag, al vijftien jaar lang, ondersteuning van onze collega's om haar leven zo zelfstandig mogelijk te kunnen blijven leven. Zij scoort de kwaliteit van haar leven hoger dan een 8! Door haar relatie, haar vrienden, haar talenten en ook de mogelijkheid om thuis te kunnen blijven wonen vanwege de hulp die zij hierbij krijgt. Dáár maken we als Zorgboog het verschil.

2 Bij het spiegelgesprek met cliënten uit de wijkzorg was het overkoepelende thema Eigen Regie. En bij de cliënten en hun mantelzorgers uit de woonzorg bleek het thema vooral Waardigheid te zijn. Alle collega's die mochten luisteren, vonden het een motiverende ervaring om zijn of haar werkzaamheden zin te geven, of deze nu in de directe zorg of in de ondersteuning zijn. Dit helpt ons om met elkaar voortdurend de juiste discussie te voeren in het kader van onze visie op zorg. Zijn wij altijd bezig vanuit de gedachte dat ieder mens, hoe aangedaan of afhankelijk ook, zo veel als mogelijk zijn eigen baas wil blijven? Laten we elkaar die vraag steeds blijven stellen. Coby Nogarede-Hoekstra Heb jij je ticket al verzilverd? Heb jij je ticket voor de medewerkers/vrijwilligersbijeenkomsten al verzilverd? Praat mee, denk mee of kom gewoon luisteren op maandag 3 en dinsdag 4 juni a.s.! Wat voor een zorgorganisatie is de Zorgboog? Hoe zien wij onze toekomst? Wat is onze opdracht? De afgelopen maanden hebben we hierover gesproken met samenwerkingspartners, op het Zorgboogberaad en met cliënten. Graag gaan we hierover ook met onze medewerkers en vrijwilligers in gesprek. Het gaat immers over jullie werk! Het managementteam vindt het belangrijk dat iedereen in de gelegenheid is om deel te nemen aan de bijeenkomsten. Daarom hebben zij besloten dat deelname geen eigen tijd, maar werktijd is. Schrijf je nu in! De bijeenkomsten vinden plaats in het Parochiehuis, Gemertseweg 2 in Bakel op: - maandag 3 juni van tot uur en - dinsdag 4 juni van tot uur Meld je nu aan door een te sturen naar wilma.cornelissen@zorgboog.nl. Vergeet niet aan te geven op welke dag je komt.

3 Nieuwe onafhankelijke klachtenbemiddelaar Klachten van cliënten worden in eerste instantie opgevangen door medewerkers van de Zorgcentrale. Zij leggen alle klachten die bij hen binnenkomen vast in het hiervoor bestemde systeem i-task. Via dit systeem worden de klachten onder de aandacht gebracht van het verantwoordelijke hoofd of de klachtenbemiddelaar voor verdere afhandeling. Als er nader onderzoek of een gesprek nodig is, dan kan een onafhankelijke klachtenbemiddelaar worden ingeschakeld. Hiervoor hebben wij afspraken gemaakt met de organisatie MEE. Twee medewerkers van deze organisatie zijn aangesteld als klachtenbemiddelaar voor de Zorgboog: Wilma van Os en sinds kort Monique Heldens. Zij stelt zich even voor: "Mijn naam is Monique Heldens, ik ben consulente bij MEE Zuidoost Brabant en heb al diverse jaren ervaring. Samen met Wilma van Os, ben ik sinds kort de nieuwe klachtenfunctionaris, ter opvolging van Eveline Boogers. Ik hoop op een fijne en effectieve samenwerking met jullie." Meer informatie over de procedure klachten cliënten vind je in Joost. Uitnodiging Visiecafé functioneringsgesprekken De ondernemingsraad nodigt je graag uit om deel te nemen aan het visiecafé over functioneringsgesprekken. De kernvragen bij het visiecafé zijn: Wat is de behoefte van medewerkers ten aanzien van functioneringsgesprekken? Ben je tevreden met de huidige gesprekken? Hoe zou je het graag zien? In groepjes zal over de vragen worden gebrainstormd en aan het einde worden de indrukken teruggekoppeld. De input van de beide bijeenkomsten worden door de OR meegenomen in een gesprek met de raad van bestuur. De bijeenkomsten vinden plaats op: donderdag 13 juni van tot uur in de Pannehoeve in Helmond (de Gasterij) Dinsdag 18 juni van uur in de Nieuwenhof in Deurne (de Driesprong) Voor deze bijeenkomst kan twee uur worden geschreven als werktijd. De OR zorgt ervoor dat deze uren worden gecompenseerd aan jouw afdeling. Wil je deelnemen aan één van deze bijeenkomsten, stuur dan voor 1 juni a.s. een naar de ondernemingsraad via ondernemingsraad@zorgboog.nl. Vermeld daarbij je naam, functie en locatie. Geef hierbij aan op je op 13 juni of 18 juni deelneemt.

4 Programma Vitale medewerkers De komende maanden vinden diverse workshops en bijeenkomsten plaats die gericht zijn op het vitaal houden van onze medewerkers. Zorg dat je lid wordt van de groep Vitale medewerkers in Joost. Zo blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen, workshops, bijeenkomsten en trainingen die worden georganiseerd. In de bijlage van deze IZI vind je het programma van juni-oktober Oranje Fonds steunt de Zorgboog met ruim euro Het Oranje Fonds heeft onlangs een financiële bijdrage toegekend aan vier woonzorglocaties van de Zorgboog in Bakel, Helmond en Beek en Donk. De bedragen variëren tussen de en euro. Met deze financiële steun, en met inzet van vrijwilligers en medewerkers, kunnen de locaties deze zomer allerlei activiteiten organiseren voor hun bewoners. Woonzorglocaties de Pannehoeve in Helmond, de Regt in Beek en Donk, de Wilbertsdries en de Jan de Witkliniek in Bakel zijn gehonoreerd voor hun projectaanvragen bij het Oranje Fonds. Hiermee willen ze hun bewoners een vakantiegevoel geven zonder zorgen. Zo staat een huifkartocht en uitstapjes naar de dierentuin en een museum op het programma. Verder worden op de locaties zelf allerlei zomerse activiteiten georganiseerd, zoals een tuinfeest, BBQ, high tea, tappasmiddag, muziekoptredens en workshops. Parkeren in parkeergarage Vitassist Het Vitassist Zorghotel is gevestigd in het gebouw aan de Scheepsboulevard 2 in Helmond-Suytkade. In dit gebouw zat tot voor kort het City Resort Hotel en Vitae Wellnessresort. Per 1 mei jl. is het City Resort Hotel en Vitae Wellnessresort overgenomen door Fletcher Hotels. Een gevolg van deze overname is dat het helaas niet meer mogelijk is om gratis je auto te parkeren in de parkeergarage van het complex. Tip is om je auto in de wijk te parkeren. Jubilea (juni) 12½ jaar in dienst Vera Janssen-Nijnens, in dienst sinds , de Lelie 2, de Nieuwenhof, verzorgende IG Angeline van Ansem-van Erp, in dienst sinds , wijkzorg Beek en Donk De Burcht, verzorgende IG Lilian van Leeuwen, in dienst sinds , wijkzorg Someren Geldrop Mierlo, verzorgende IG Brigitte Jacobs, in dienst sinds , secretaresse III, Sint Jozefsheil

5 Silvia van Genugten-de Jong, in dienst sinds , wijkzorg Aarle-Rixtel dorp, verzorgende IG Anja van Rijssel-van Bakel, in dienst sinds , de Nieuwenhof, nachtdienst, verzorgende IG Monique van Lieshout, in dienst sinds , Keyserinnedael, groepswoning G, coördinator zorg Ramona de Hoon, in dienst sinds , wijkzorg Beek en Donk de Burcht, verzorgende C 25 jaar in dienst Gerrie Relou-Leenders, in dienst sinds , wijkzorg Someren Geldrop Mierlo, planner kruiswerk I Jacqueline Aarden-Manders, in dienst sinds , wijkzorg Beek en Donk dorp, verzorgende IG Cindy Kluijtmans, in dienst sinds , kraamzorg team 3, kraamverzorgende en helpende bij de Flexboog Trudy van Zeeland, in dienst sinds , wijkzorg Amalia, Ruijschenbergh, verzorgende en objectleider, Zorgboog Schoon, Keyserinnedael Neeltje Vilé, in dienst sinds , de Pannehoeve, 4b, coördinator zorg Marleen Swinkels-van Lierop, in dienst sinds , medewerker algemene dienstverlening 40 jaar in dienst Femke van de Kimmenade, in dienst sinds , Hof van Croy, Mariengaarde, verzorgende 12½ jaar vrijwilliger Twan Smits, vrijwilliger sinds , de Regt Andre Manders, vrijwilliger sinds , Mariëngaarde, Molendreef Trees Manders-van Hoof, vrijwilliger sinds , Mariëngaarde, Molendreef 25 jaar vrijwilliger Claartje Thijssen-van den Biggelaar, vrijwilliger sinds , Franciscushof (Flex)pensioen Sylvia Verbeek-van Dooren, verzorgende IG, wijkzorg Gemert-Bakel, Ruijschenbergh, Maxima, met ingang van

6 Bijlage

Nummer november t/m 08 november 2018

Nummer november t/m 08 november 2018 Nummer 45 02 november t/m 08 november 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer september t/m 19 september 2019

Nummer september t/m 19 september 2019 Nummer 37 13 september t/m 19 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Sint Jozefsheil

Nadere informatie

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer september t/m 04 oktober 2018

Nummer september t/m 04 oktober 2018 Nummer 40 28 september t/m 04 oktober 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Tijdelijke sluiting

Nadere informatie

Nummer maart t/m 05 april 2018

Nummer maart t/m 05 april 2018 Nummer 14 30 maart t/m 05 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Uitnodiging afscheidsreceptie

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017 Nummer 35 25 augustus t/m 31 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld De keuze van Savant 2015-2016 Voorwoord De langdurige zorg in Nederland wordt hervormd om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Ook de visie op zorg is veranderd. Er is een verschuiving van Zorgen

Nadere informatie

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer juli t/m 11 juli 2019

Nummer juli t/m 11 juli 2019 Nummer 27 05 juli t/m 11 juli 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 29 augustus 2019

Nummer augustus t/m 29 augustus 2019 Nummer 34 23 augustus t/m 29 augustus 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 02 november 2017

Nummer oktober t/m 02 november 2017 Nummer 44 27 oktober t/m 02 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog en RSZK

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 01 september 2016

Nummer augustus t/m 01 september 2016 Nummer 35 26 augustus t/m 01 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Visiecafé kanteling

Nadere informatie

Nummer september t/m 26 september 2019

Nummer september t/m 26 september 2019 Nummer 38 20 september t/m 26 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Trainingen

Nadere informatie

Nummer december 2016 t/m 05 januari 2017

Nummer december 2016 t/m 05 januari 2017 Nummer 01 30 december 2016 t/m 05 januari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Ruimte

Nadere informatie

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Cliëntenoverleg locatie

Nadere informatie

Wonen met zorg en service Zelfstandig wonen met zorg in de nabijheid

Wonen met zorg en service Zelfstandig wonen met zorg in de nabijheid Wonen met zorg en service Zelfstandig wonen met zorg in de nabijheid Inhoudsopgave blz 4 6 8 Prettig en sfeervol wonen bij Savant Wonen met zorg en service Zelfstandig wonen in een woonzorgcentrum in uw

Nadere informatie

Nummer juli t/m 27 juli 2017

Nummer juli t/m 27 juli 2017 Nummer 30 21 juli t/m 27 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 ICT-storing: Slimme techniek

Nadere informatie

Nummer september t/m 06 oktober 2016

Nummer september t/m 06 oktober 2016 Nummer 40 30 september t/m 06 oktober 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Open dag Hospice de

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

Nummer december t/m 29 december 2016

Nummer december t/m 29 december 2016 Nummer 52 23 december t/m 29 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog op ArbeidsmarktTV

Nadere informatie

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2018: Een jaar vol ervaringen Inleiding Sherpa schrijft ieder jaar een kwaliteitsrapport. In 2018 is er veel gebeurd binnen Sherpa. Daarom heet dit rapport Een jaar

Nadere informatie

Nummer april t/m 27 april 2017

Nummer april t/m 27 april 2017 Nummer 17 21 april t/m 27 april 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vliegende start van Expeditie

Nadere informatie

Nummer april t/m 19 april 2018

Nummer april t/m 19 april 2018 Nummer 16 13 april t/m 19 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Laatste werkweek Henri Plagge

Nadere informatie

Nummer april t/m 03 mei 2018

Nummer april t/m 03 mei 2018 Nummer 18 27 april t/m 03 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer april t/m 25 april 2019

Nummer april t/m 25 april 2019 Nummer 16 19 april t/m 25 april 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Blog Wil van de Laar,

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg

Verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg Verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg Inhoudsopgave blz 4 Vertrouwd wonen met passende zorg Onze diensten 6 8 10 12 Verpleegzorg voor mensen met dementie Zelfstandig wonen met zorg voor mensen

Nadere informatie

Nummer juli t/m 20 juli 2017

Nummer juli t/m 20 juli 2017 Nummer 29 14 juli t/m 20 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017 Nummer 41 06 oktober t/m 12 oktober 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten raad

Nadere informatie

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Nummer mei t/m 02 juni 2016

Nummer mei t/m 02 juni 2016 Nummer 22 27 mei t/m 02 juni 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer december t/m 08 december 2016

Nummer december t/m 08 december 2016 Nummer 49 02 december t/m 08 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Wonen met verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg

Wonen met verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg Wonen met verpleegzorg Vertrouwd wonen met passende zorg Inhoudsopgave blz 4 Vertrouwd wonen met passende zorg Onze diensten 6 8 10 12 Verpleegzorg voor mensen met dementie Zelfstandig wonen met zorg voor

Nadere informatie

Nummer december t/m 15 december 2016

Nummer december t/m 15 december 2016 Nummer 50 09 december t/m 15 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog doet mee

Nadere informatie

Nummer april t/m 12 april 2018

Nummer april t/m 12 april 2018 Nummer 15 06 april t/m 12 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Zorgboogevent 2018 Dit jaar

Nadere informatie

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Belangrijk: Gevolgen

Nadere informatie

AD(H)D poli voor kinderen

AD(H)D poli voor kinderen AD(H)D poli voor kinderen De AD(H)D poli is bedoeld voor kinderen en jongeren die, vaak van jongs af aan, aandachts- en concentratieproblemen hebben en/of hyperactief en/of impulsief gedrag vertonen. Deze

Nadere informatie

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018

Nummer december 2017 t/m 4 januari 2018 Nummer 01 29 december 2017 t/m 4 januari 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten

Nadere informatie

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging

Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg Samen in beweging Met elkaar in beweging voor een goede toekomst! Koersplan Savant Zorg 2017-2020 Samen in beweging De wens van cliënten staat voorop in onze zorg. Bij hen ligt de regie. We zijn samen in beweging Als organisatie

Nadere informatie

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 NIEUWS VAN DE OR Laatste

Nadere informatie

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na de vergadering

Nadere informatie

MEE Zuidoost Brabant. Ondersteuning bij leven met een beperking. MEE helpt u op weg

MEE Zuidoost Brabant. Ondersteuning bij leven met een beperking. MEE helpt u op weg MEE Zuidoost Brabant Ondersteuning bij leven met een beperking MEE helpt u op weg We redden het niet met de opvoeding van ons kind. Wie wijst ons de weg? Thuis, begeleid zelfstandig of groepswonen. Wat

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten

Meerjarenbeleidsplan voor onze cliënten Meerjarenbeleidsplan 2015 2018 voor onze cliënten Wybe O. Sierksma Raad van Bestuur Stichting Sprank 2 april 2015 Als de Heer niet helpt bij het bouwen van het (sprank) huis Het is voorjaar 2018 2018 Droom,

Nadere informatie

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN

NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN NIEUWE GEWOONTE in DRIE WEKEN Het doel van het drie weken plan van Follow the Honey is een dagelijkse gewoonte op te bouwen van naar binnen gaan, met je aandacht bij Jezelf zijn*. Binnen is bij je hart,

Nadere informatie

Nummer mei t/m 17 mei 2018

Nummer mei t/m 17 mei 2018 Nummer 20 11 mei t/m 17 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 IZI Thema: De nieuwe OR stelt

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter. Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg , versie voor cliënten

Sámen maken we de zorg steeds beter. Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg , versie voor cliënten Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022, versie voor cliënten Inhoudsopgave Inleiding 3 Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt 4 Bouwsteen 2: Jouw mening over de

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018

Kwaliteitsrapport 2018 Samenvatting voor bewoners en cliënten mei 2019 www.tragel.nl Afgelopen jaar besteedde Tragel veel tijd aan het verbeteren van kwaliteit. Kwaliteit van de ondersteuning, zorg- en dienstverlening. De resultaten

Nadere informatie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie

Zonder toestemming. Nota BOPZ eenvoudige versie Nota BOPZ eenvoudige versie Zonder toestemming Ben je soms boos? 1 Ben je soms boos en ben je dan wel eens gevaarlijk voor jezelf of anderen? Of doe je wel eens dingen die niet mogen? Soms moeten begeleiders

Nadere informatie

Nummer december t/m 14 december 2017

Nummer december t/m 14 december 2017 Nummer 50 08 december t/m 14 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Dietetiek Minimaal 1 jaar praktijkervaring met cliënten met CVA/NAH en/of de mogelijkheid tot consultatie collega s in een behandelsetting

Dietetiek Minimaal 1 jaar praktijkervaring met cliënten met CVA/NAH en/of de mogelijkheid tot consultatie collega s in een behandelsetting Overzicht behandelaars met expertise op het gebied van CVA/NAH 1. Criteria expertise CVA/NAH-nazorg: Fysiotherapie Werkzaam zijn in de eerste lijn BIG geregistreerd zijn als fysiotherapeut Geregistreerd

Nadere informatie

Nummer juni t/m 28 juni 2018

Nummer juni t/m 28 juni 2018 Nummer 26 22 juni t/m 28 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN!

KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! KLACHTENREGELING VOOR CLIËNTEN VAN PAMEIJER HEB JE EEN KLACHT? JE KUNT ER IETS AAN DOEN! Inhoudsopgave 1. Klagen mag pag. 3 2. Iets doen met je klacht pag. 5 3. Mogelijkheden om iets met je klacht te doen

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport s Heeren Loo 2017 Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Wat staat in dit kwaliteitsrapport? 1. Wat willen we bereiken? 1. Wat willen we bereiken? 3 2. Deze hoofdstukken

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen Inleiding Sherpa schrijft elk jaar een kwaliteitsrapport. In dit rapport staat: Wat doet Sherpa al goed in de ondersteuning aan cliënten

Nadere informatie

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan.

6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. 6 Past je werk bij je privéleven? In deze prestatie ga je laten zien dat stage en privéleven best samen kunnen gaan. Ik ben een werkende moeder. Mijn vriend helpt thuis mee. Werken? Ik heb een kind, dat

Nadere informatie

Kan het beter? Laat het ons weten! Informatiebrochure voor cliënten

Kan het beter? Laat het ons weten! Informatiebrochure voor cliënten Kan het beter? Laat het ons weten! Informatiebrochure voor cliënten Uitgave augustus 2013 Laat ons horen wat u dwarszit! Alle medewerkers van Zorggroep Sint Maarten doen hun best om u zorg- en dienstverlening

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker

Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker jaarplan ASVZ 2017 eenvoudige versie Jaarplan ASVZ 2017 Samen Sterker Jaarplan ASVZ Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2017 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg.

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2017 Stichting Welzijn de Zorgboog Helmond

FINANCIEEL VERSLAG 2017 Stichting Welzijn de Zorgboog Helmond FINANCIEEL VERSLAG 2017 Stichting Welzijn de Zorgboog Helmond INHOUDSOPGAVE pagina Jaarverslag / Bestuursverslag 1 Bestuur en vaststelling jaarrekening 2 Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2017 3 2

Nadere informatie

Spiegelgesprek Wie en wat? Hoe? Resultaat?

Spiegelgesprek Wie en wat? Hoe? Resultaat? Spiegelgesprek Wie en wat? Luisteren naar ervaringen van cliënten kan de kwaliteit van de zorg en het aanbod sterk verbeteren. Jongeren en ouders vertellen tijdens het spiegelgesprek aan de hand van een

Nadere informatie

De positie van de(thuis)zorg. Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog

De positie van de(thuis)zorg. Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog De positie van de(thuis)zorg Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog de Zorgboog Voor alle generaties; dus kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar, behandelpraktijk (paramedici),

Nadere informatie

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch?

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch? Heb je vragen over deze folder? Je kunt ze stellen aan de gedragswetenschapper, de manager of de cliëntvertrouwenspersoon. Vrijheidsbeperkingen Informatie voor cliënten s Heeren Loo s Heeren Loo helpt

Nadere informatie

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017.

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. De tekst is in Taal voor allemaal speciaal. Het kwaliteits-rapport. Koraal schrijft elk jaar een kwaliteits-rapport. Een kwaliteits-rapport is een boekje. Het kwaliteits-rapport

Nadere informatie

Alex is vrijwilliger bij de judo Het is leuk om anderen te helpen

Alex is vrijwilliger bij de judo Het is leuk om anderen te helpen maart 2017 nieuws Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers Alex is vrijwilliger bij de judo Het is leuk om anderen te helpen 5 8 10 Ties helpt nieuwe vertrouwenspersoon kiezen Nelly

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Welzijn de Zorgboog

FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Welzijn de Zorgboog FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Welzijn de Zorgboog INHOUDSOPGAVE pagina Jaarverslag / Bestuursverslag 1 Bestuur en vaststelling jaarrekening 3 Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2013 4 2 Resultatenrekening

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn?

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? Jouw toekomst telt! Brochure cliëntenvertrouwenspersonen Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van STEVIG. STEVIG wil goede ondersteuning

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement voor duidelijke afspraken in samenwerking tussen formele en informele partijen rondom een persoon met ondersteuningsvraag versie januari 2018 Hoe kom je tot een

Nadere informatie

Nummer december t/m 07 december 2017

Nummer december t/m 07 december 2017 Nummer 49 01 december t/m 07 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Blog Jessica Heuperman,

Nadere informatie

Evaluatierapport. PGO-score juni 2017 tot 6 juli Evaluatie op: 31 juli december docx Pagina 1

Evaluatierapport. PGO-score juni 2017 tot 6 juli Evaluatie op: 31 juli december docx Pagina 1 Evaluatierapport PGO-score 7.7 5 juni 2017 tot 6 juli 2017 Evaluatie op: 31 juli 2017 IFC BV 22 december2017 999-058-02.docx Pagina 1 Voorwoord In een periode van circa 1 maand van 5 juni 2017 tot 6 juli

Nadere informatie

Nummer t/m 22 december 2016

Nummer t/m 22 december 2016 Nummer 51 16 t/m 22 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nominatie Zorgboog als Best

Nadere informatie

Buslijnen 2015 Noord Brabant

Buslijnen 2015 Noord Brabant 6 Nuenen Oost } Eindhoven Station 21 Beek en Donk } Gerwen } Eindhoven Station 22 Helmond } Gerwen } Eindhoven Station 25 Beek en Donk } Helmond 121 Uden } Gemert } Eindhoven Station 122 Gemert } Eindhoven

Nadere informatie

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod

Zwanger, bevallen en je baby. Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Cursusaanbod Zwanger, bevallen en je baby Gefeliciteerd met je zwangerschap. Als je zwanger bent verandert er veel in je lichaam, maar ook in je leven. Het is een leuke en

Nadere informatie

STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN

STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN STEUNPUNT MANTELZORG VIANEN Hof van Batenstein 3 T: 0347-374 097 www.welzijnvianen.nl / c.sterk@welzijnvianen.nl Programma eerste kwartaal 2016 Donderdag 14 januari Donderdag 18 februari Maandag 14 maart

Nadere informatie

Kwaliteitsrapportage 2017

Kwaliteitsrapportage 2017 Kwaliteitsrapportage 2017 Wonen bij Kentalis VOOR BEWONERS Samen sterk in communicatie Kwaliteitsrapportage 2017 Wonen bij Kentalis versie voor bewoners Koninklijke Kentalis Theerestraat 42?????? Sint-Michielsgestel

Nadere informatie

Als u klachten heeft...

Als u klachten heeft... Als u klachten heeft... (ALG-004, uitgave juni 2010) Bent u niet tevreden? Wij, Raad van Bestuur, medewerkers en artsen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis willen graag dat u tevreden bent over uw medische

Nadere informatie

BIJLAGE 4 Kaarten bij hoofdstuk 3

BIJLAGE 4 Kaarten bij hoofdstuk 3 Aanvulling MER Oostelijk deel van de stedelijke regio (Meros) en Noordoostcorridor BIJLAGE 4 Kaarten bij hoofdstuk 3 075316224:C - Vrijgegeven ARCADIS 46 Natte natuurparels Natte natuurparel Natte natuurparel

Nadere informatie

Marktonderzoek wonen en zorg Lorentz genootschap. Chris Theuws Directeur-bestuurder Bergopwaarts

Marktonderzoek wonen en zorg Lorentz genootschap. Chris Theuws Directeur-bestuurder Bergopwaarts Marktonderzoek wonen en zorg Lorentz genootschap Chris Theuws Directeur-bestuurder Bergopwaarts Lorentz genootschap 2013 Zorginstelling woningcorporatie Veranderingen in de zorg Proactief Lorentz zaal

Nadere informatie

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart)

Stap 7 Nabespreking met het slachtoffer en nabespreking met de steungroepleden (apart) Handleiding No Blame Stappenplan No Blame Stap 1 Gesprek met het slachtoffer Stap 2 Organiseer een bijeenkomst met de steungroep Stap 3 Uitleg probleem Stap 4 Deel de verantwoordelijkheid Stap 5 Ideeën

Nadere informatie

NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST

NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST Na de herfstvakantie starten we met de eerste inspiratiebijeenkomst van dit schooljaar. Woensdag 25 oktober vertellen Jet en Suus van het Onderwijspakhuis ons alles over SEPPO,

Nadere informatie

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch?

Ik mag helemaal zelf beslissen, toch? Vrijheidsbeperkingen Informatie voor cliënten Heb je vragen over deze folder? Je kunt ze stellen aan de gedragswetenschapper, de manager of de cliëntvertrouwenspersoon. s Heeren Loo s Heeren Loo helpt

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 8 januari 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 8 januari 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 8 januari 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting op het

Nadere informatie

Mantelzorg Bergen op Zoom

Mantelzorg Bergen op Zoom Nieuwsflits juni 2017 Mantelzorg Bergen op Zoom Pop up Store Huis van Morgen BBQ jonge mantelzorgers Sieraden maken Trainingen En nog veel meer Nieuwsflits Mantelzorg Bergen op Zoom Juni 2017 MANTELZORG

Nadere informatie

AD(H)D poli voor kinderen

AD(H)D poli voor kinderen AD(H)D poli voor kinderen De AD(H)D poli is bedoeld voor kinderen en jongeren die, vaak van jongs af aan, aandachts- en concentratieproblemen hebben en/of hyperactief en/of impulsief gedrag vertonen. Deze

Nadere informatie

Week van de Vitaliteit biedt ruimte voor medewerkers

Week van de Vitaliteit biedt ruimte voor medewerkers EEN WEEK ALS VOORPROEFJE VOOR HET OPLEIDINGSAANBOD Week van de Vitaliteit biedt ruimte voor medewerkers Door: Martine van Dijk / Fotografie: Kees Winkelman Wilma Evers is werkzaam bij het Mobiliteitscentrum

Nadere informatie

Mijn kind gaat naar de kinderopvang in Laarbeek Senzer helpt daarbij

Mijn kind gaat naar de kinderopvang in Laarbeek Senzer helpt daarbij Mijn kind gaat naar de kinderopvang in Laarbeek Senzer helpt daarbij www.senzer.nl Inleiding Mijn kind gaat naar de kinderopvang Heb je kinderen in de leeftijd tussen 0 en 13 jaar en maak je al gebruik

Nadere informatie

Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander

Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander Balans vinden in zorgen voor jezelf en voor een ander Wanneer je zorgt voor een partner, kind of naaste uit je omgeving met Niet Aangeboren Hersenletsel kan het een uitdaging zijn balans te vinden in de

Nadere informatie

I Volkel. Mariaheide. Veghel Landhorst. Erp. Boerdonk. Mariahout De Mortel. Beek en Donk. Lieshout. Best Aarle-Rixtel Milheeze.

I Volkel. Mariaheide. Veghel Landhorst. Erp. Boerdonk. Mariahout De Mortel. Beek en Donk. Lieshout. Best Aarle-Rixtel Milheeze. Water Sint Michielsgestel 3 Volkel kaart 7 van Mariaheide Ledeacker Sint Anthonis Wijbosch Veghel Landhorst Gemonde Schijndel Eerde Erp Boekel Venhorst Oploo Langenberg Zijtaart Keldonk Huize Padua Kasteren

Nadere informatie

Gemeente heeft Antwoord 15 m2014

Gemeente heeft Antwoord 15 m2014 Gemeente heeft Antwoord 15 m2014 uitvoering decentralisaties in Peel 6.1 2 Agenda Peel 6.1 Gemeente heeft antwoord 3 D s: WMO, Jeugd en AWBZ Aanpak en bevindingen Doen en niet doen Wat komt er op ons af

Nadere informatie

Hoe los ik een klacht op

Hoe los ik een klacht op Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

Nummer december t/m 28 december 2017

Nummer december t/m 28 december 2017 Nummer 52 22 december t/m 28 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op klagen? 2. Wat kun je doen met een klacht? 3. Wie kan je helpen

Nadere informatie

Hoe los ik mijn klacht op

Hoe los ik mijn klacht op Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie