Nummer augustus t/m 29 augustus 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer augustus t/m 29 augustus 2019"

Transcriptie

1 Nummer augustus t/m 29 augustus 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T Beide leden van de raad van bestuur schrijven beurtelings een blog over iets wat hen de afgelopen tijd is opgevallen of heeft geraakt. Blog Wil van de Laar Coby en ik hebben onze vakantie na elkaar genomen. De laatste vier weken heb ik veel tijd meegelopen met medewerkers. In de thuiszorg, woonverpleging, met teams in ondersteunende diensten en Zorgboog in Balans. De zomer is nog niet ten einde, maar hij was heter dan ooit. Wat ik zie als ik meeloop met medewerkers is hun enorme betrokkenheid, passie voor het vak en grote kennis van het werkveld waar ze verantwoordelijk voor zijn. Medewerkers zijn trots op hun werk. Tevredenheid met het werk hangt heel nauw samen met hoe je met elkaar samenwerkt en of je plezier hebt met elkaar. Dat hoor je terug en voel je als je in gesprek bent met medewerkers. Vooral het gevoel dat je zelf invloed hebt op wat die dag belangrijk is en dat je daar zelf keuzes in kunt maken, is fijn. Tijd hebben om even wat extra aandacht te schenken aan die bewoner die onrustig is, die zijn verhaal wil vertellen, even op een stoel gaan zitten om echt te luisteren en niet met de deurklink in de hand. Ik heb weer veel mooie voorbeelden gezien van ons mooie vak. Aan de andere kant zie ik ook de complexiteit van de zorg, de toegenomen zorgvraag, de vele verschillende schotten in de zorg tussen Wmo, Zvw en Wlz. Voor burgers is het vaak niet meer te snappen en ook zorgprofessionals begrijpen de structuren vaak niet meer. De grote uitdaging is hoe we over die systemen heen dat doen wat voor de klant/cliënt goed is. De klantvraag moet leidend zijn in wat we doen en niet de systemen. Soms hoor ik medewerkers zeggen: "Dat mag eigenlijk niet, maar ik doe het toch omdat het voor de cliënt/bewoner goed is". Ik denk dat we veel kunnen leren van met elkaar delen wat jij denkt dat nodig is. Niet wat niet mag moet leidend zijn, maar hoe kunnen we (soms buiten de lijntjes) doen wat goed is voor de cliënt? Een mooi voorbeeld van doen wat goed is voor de cliënt, is de samenwerking met alle partijen in het veld, die kijken naar de zorg voor kwetsbare ouderen (GGZ, huisartsen, Elkerliek, HAP, GGD, Savant, de Zorgboog). We weten allemaal dat het voor ouderen niet goed is om in het ziekenhuis te verblijven.

2 Ouderen die op een ziekenhuisbed belanden, worden slechter door deze opname. Mensen worden minder mobiel, raken gedesoriënteerd, krijgen andere infecties, een delier en andere complicaties. Mensen blijven te lang liggen, omdat ze moeten wachten op doorplaatsing naar thuis, eerstelijns verblijf of geriatrische revalidatiezorg. Eigenlijk zouden we met z'n allen moeten zeggen: we doen er alles aan om de voordeur van het ziekenhuis dicht te houden voor deze groep mensen. In het kader van 'de juiste zorg op de juiste plaats' hebben de genoemde partijen gekeken naar wat er anders kan. Daarin hebben we gezamenlijk gezegd dat niet de systemen en schotten in de zorg leidend zijn; het uitgangspunt hierbij is: Waar wordt de cliënt beter van? We zijn begonnen met de zorg in de avond/nacht en weekenden en richten ons op vier ontwikkelterreinen: spoedlijn, spoedplein, zorg voor kwetsbare ouderen en digitale informatie-uitwisseling. Spoedlijn Op de huisartsenpost (HAP) en Spoedeisende Hulp (SEH) komen veel mensen binnen die eigenlijk geen acute zorgvraag hebben; de zorgvraag kan wachten tot de volgende dag of zelfs thuis worden opgelost. In het najaar wordt een centrale spoedlijn ingericht die alle vragen beoordeelt, afvangt en regelt waar deze het beste opgelost kunnen worden. Een vraag is vaak moeilijk via de telefoon te beoordelen, zeker bij ouderen is dit het geval. Nu rijdt al snel de ambulance of de huisarts; is het mogelijk bijvoorbeeld een (wijk)verpleegkundige te laten beoordelen of het perse noodzakelijk is dat er medische hulp komt? Dat is een van de experimenten die in het najaar gaat lopen.

3 Spoedplein De HAP en SEH gaan samenwerken in één loket (spoedplein) om te kijken door wie de cliënt het beste gezien kan worden. Dit betekent dat er op den duur waarschijnlijk zelfs kan worden afgeschaald in de bezetting in de nacht omdat samenwerking hopelijk leidt tot efficiëntie. Daarnaast komt er een 'fast track' (snelle route) voor mensen met (sport)blessures. Mensen met een gebroken been zitten ook vaak uren te wachten op de post; voor deze mensen wordt een aparte route ingericht: foto, beoordeling, gipsen en naar huis. Zorg voor kwetsbare ouderen Bij de spoedlijn wordt ook beoordeeld of er sprake is van een kwetsbare oudere (deze staan al voor een groot gedeelte in OZO verbindzorg). Voor kwetsbare ouderen geldt dat zij niet meer naar het ziekenhuis gaan als er niet perse een medische noodzaak is voor opname. We kunnen veel meer in de thuissituatie betekenen voor ouderen dan veel hulpverleners weten. Dus zoveel mogelijk thuis oplossen, als het perse nodig is opschalen naar eerstelijns verblijf/ logeerhuis of andere tijdelijke voorziening. Uiteindelijk wordt de zorg voor de kwetsbare oudere hopelijk nog beter en kunnen we veel leed voorkomen. Digitale gegevensuitwisseling Het vierde traject is digitale gegevensuitwisseling tussen alle zorgaanbieders. We weten allemaal dat dit niet zo snel te regelen is. Dus dit hebben we even naar achteren geschoven. Ook voor medewerkers van de Zorgboog zal er bij allerlei experimenten inzet worden gevraagd, denk aan triage (beoordeling van wat er aan de hand is) in de thuissituatie, inzet in avond/nacht bij kwetsbare ouderen. We hopen dat jullie mee willen denken en werken aan deze pilots en vragen ook van jullie creativiteit om te kijken naar wat er wél kan. Als het ons lukt een groot aantal ouderen uit het ziekenhuis te houden, is dat een enorme toename van kwaliteit van zorg! Wil van de Laar

4 Agenda's 2020 bestellen De agenda's voor 2020 zijn te bestellen in het webportaal van AXI (Bestellen en fiatteren) onder 'Kantoorartikelen'. Aangezien het een assortimentsartikel betreft, moet je zelf de order verzenden naar de leverancier. Plaats je bestelling zo spoedig mogelijk, want op is op. Meestal worden de agenda s in de loop van september uitgeleverd. Vaste tijden inloopspreekuur werkplekbeheer (ICT) Het inloopspreekuur van werkplekbeheer (ICT) is op maandag, woensdag en vrijdag in Bakel (St. Jozefsheil) van uur. Op dinsdag en donderdag is het inloopspreekuur in Helmond (de Pannehoeve), eveneens van uur. Als je gebruik wilt maken van het inloopspreekuur, vragen we je dringend om je s.v.p. te houden aan deze tijden. Je collega s van werkplekbeheer maken namelijk afspraken (bijv. voor werkzaamheden op locatie) en geven planningen af (met deadlines), dit op verzoek van collega s en/of in het belang van de Zorgboog. Deze afspraken/planningen kunnen zij niet halen wanneer ze buiten de genoemde tijden van het inloopspreekuur voortdurend worden gestoord. Bij voorbaat dank voor jullie begrip en medewerking. Vergrendelen/ontgrendelen device Per 29 september a.s. is het niet meer mogelijk om je device (laptop, desktop, tablet) te vergrendelen/ontgrendelen door middel van je Zorgboog-pas in combinatie met een cardreader. Na het uitvoeren van een kosten-batenanalyse is besloten om dit niet langer te ondersteunen. Als je device een cardreader heeft, dan heeft deze vanaf genoemde datum geen functie meer. Om onnodige incidenten en/of vergissingen rondom de cardreaders te voorkomen, vragen we je om deze in te leveren bij de afdeling werkplekbeheer. Je kunt ook je cardreader via de interne post opsturen naar postnummer 8575 t.a.v. Frans Weijenborg. Graag bij het inleveren het nummer vermelden van je device waarvan de cardreader afkomstig is. Staat er geen nummer op je device, dan graag de naam van de 'eigenaar' van de device vermelden of, bij een gedeeld device, de locatie waar het device staat. Vanuit het oogpunt van security en privacy blijft het wel belangrijk om je device te vergrendelen wanneer je je werkplek verlaat. Daarom nog even de verschillende mogelijkheden om dat eenvoudig te doen, op een rijtje: door de toetsenbord combinatie Windows-L door de toetsenbord combinatie Ctrl-Alt-Del door te kiezen voor de optie vergrendelen in het startmenu (klik linksonder op Windows-icoontje, dan op het gebruikers-icoontje en vervolgens op vergrendelen)

5 Workshops voor vitale medewerkers - najaar 2019 In het najaar vinden diverse boeiende workshops en bijeenkomsten plaats, die gericht zijn op het vitaal houden van onze medewerkers en vrijwilligers. Zo is er een Workshop Assertiviteit, workshop Duurzame inzetbaarheid en een interactieve lezing 'Omgaan met de overgang'. Benieuwd naar welke workshops nog meer? Bekijk dan het volledige programma in bijlage 1 van deze IZI voor informatie over de workshops en om je aan te melden. Alle workshops kun je gratis volgen, in eigen tijd. Zorg dat je erbij bent! Tip: Als je lid wordt van de groep Vitale medewerkers in Joost, blijf je altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen, workshops, bijeenkomsten en trainingen die worden georganiseerd. Themabijeenkomst over dementie op 3 september a.s. Als medewerker/vrijwilliger van de Zorgboog heb je in je dagelijkse werk wellicht al te maken met dementerende cliënten. Wanneer je ook nog eens privé te maken krijgt met de zorg voor een naaste met dementie, is dat zeker zo ingrijpend. Het beïnvloedt je leven zowel op werk-als privégebied. De expertgroep Duurzame inzetbaarheid/vitale medewerkers ondersteunt dan ook het initiatief van Zorgboogextra in hun aanbod. Dit keer in de vorm van een themabijeenkomst Dementie op dinsdag 3 september a.s. van uur in Sint Jozefsheil in Bakel. Tijdens deze bijeenkomst krijg je antwoord op vragen zoals: Hoe ga je om met de veranderende relatie tussen jou en je naaste met dementie? Waar vind je de juiste zorg? Bekijk de flyer in bijlage 2 van deze IZI voor meer informatie. Je kunt je aanmelden via de website Er is nog een aantal plaatsen beschikbaar. Als medewerker/vrijwilliger van de Zorgboog kun je daar gratis gebruik van maken! Landelijke werkzaamheden KPN-netwerk dinsdagochtend 27 augustus In de nacht van maandag 26 augustus op dinsdag 27 augustus gaat KPN tussen en uur werkzaamheden uitvoeren aan het landelijke KPN-netwerk. Tijdens deze werkzaamheden wordt de vaste telefonie (inclusief DECT) voor maximaal 60 minuten onderbroken. Gedurende die onderbreking kun je dan niet 'naar buiten' bellen vanaf een vaste telefoon op een Zorgbooglocatie. Ook telefoontjes 'van buiten' naar een vast nummer op een Zorgboog-locatie komen dan niet aan. Mobiele telefoons (GSM s) en domotica ondervinden geen last van de werkzaamheden en de tijdelijke onderbreking. Je kunt dus gewoon bellen en gebeld worden met een mobiele telefoon. Vanuit de techniek/ict zullen wij de inkomende telefoontjes tussen en uur doorschakelen naar de zorgcentrale. De medewerkers daar

6 beantwoorden het telefoontje en zullen - in geval van spoed - proberen iemand van de zorg te bereiken via de mobiele telefoon. Verwacht je tussen en uur (belangrijke of dringende) telefoontjes van bepaalde personen, dan adviseren we je die personen van te voren te vragen om naar een mobiel nummer te bellen. Jubilea september 12,5 jaar in dienst Mariëlle van der Vrande-van Lipzig, in dienst sinds , wijkzorg Deurne 1 centrum, wijkverpleegkundige Agnes Veenstra, in dienst sinds , adviseur HRM, Sint Jozefsheil Judy Bakens-Bruggenwerth, in dienst sinds , hoofd wijkzorg & wijkverpleging, Tolpost/Brandevoort Margarethe van der Veen-de Kleijn, in dienst sinds , wijkzorg Deurne 1 centrum, verzorgende IG Wilma van Laarhoven-van den Eijnden, in dienst sinds , wijkzorg Deurne-Liessel, verpleegkundige Rose Marie Blaauw-Eijsbouts, in dienst sinds , wijkzorg Deurne, St. Jozef Vlierden, verpleegkundige wijkzorg 25 jaar in dienst Toos Venner-Fransen, in dienst sinds , wijkzorg Deurne 2 centrum, helpende Marjan Vosselman-van der Zanden, in dienst sinds , Keyserinnedael, groepswoning G, coördinator zorg VP Ingrid Rooijmans, in dienst sinds , wijkzorg Beek en Donk/de Burcht, verzorgende Simone Koolen-de Corte, in dienst sinds , Keyserinnedael, groepswoning E, verzorgende IG 40 jaar in dienst Mariella van den Broek-Jans, in dienst sinds , wijkzorg Beek en Donk/dorp, verzorgende C 12½ jaar vrijwilliger Maria Marinus-Vereijken, de Wilbertsdries, wonen en welzijn, vrijwilliger sinds Marijn Ouwehand, Jan de Witkliniek, dagactiviteiten de Roek, vrijwilliger sinds jaar vrijwilliger Nicolle ter Schiphorst, Wolfstraat, vrijwilliger sinds Flexpensioen Kitty Fransen, verzorgende C, wijkzorg Gemert/Bakel/Milheeze/De Rips, m.i.v. 1 september 2019 (flexpensioen) Joke van der Aa, jeugdverpleegkundige, JGZ Helmond, m.i.v. 30 augustus 2019 (pensioen)

7 Bijlage 1

8 Bijlage 2

9

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer mei t/m 30 mei 2019

Nummer mei t/m 30 mei 2019 Nummer 21 24 mei t/m 30 mei 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Actuele ontwikkelingen en innovaties bij de acute huisartsenzorg en triage. Anoeska Mosterdijk Directeur InEen

Actuele ontwikkelingen en innovaties bij de acute huisartsenzorg en triage. Anoeska Mosterdijk Directeur InEen Actuele ontwikkelingen en innovaties bij de acute huisartsenzorg en triage Anoeska Mosterdijk Directeur InEen AVOND-, NACHT-, EN WEEKEND ACUTE ZORG IN DE EERSTE LIJN ANOESKA MOSTERDIJK 6 oktober 2017

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer november t/m 08 november 2018

Nummer november t/m 08 november 2018 Nummer 45 02 november t/m 08 november 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer juli t/m 11 juli 2019

Nummer juli t/m 11 juli 2019 Nummer 27 05 juli t/m 11 juli 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer april t/m 25 april 2019

Nummer april t/m 25 april 2019 Nummer 16 19 april t/m 25 april 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Blog Wil van de Laar,

Nadere informatie

IN ÉÉN KEER GOED! Walnoot, Zwolle. Foto: Frank Warendorf

IN ÉÉN KEER GOED! Walnoot, Zwolle. Foto: Frank Warendorf IN ÉÉN KEER GOED! 50 Walnoot, Zwolle. Foto: Frank Warendorf MANAGER ZORGONDERSTEUNING TON ROELOFS EN TRANSFERVERPLEEGKUNDIGE KARIN WESTERHOF Manager zorgondersteuning Ton Roelofs en transferverpleegkundige

Nadere informatie

Nummer juli t/m 20 juli 2017

Nummer juli t/m 20 juli 2017 Nummer 29 14 juli t/m 20 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Belangrijk: Gevolgen

Nadere informatie

eigen thuis eigen kracht eigen leven

eigen thuis eigen kracht eigen leven eigen thuis eigen kracht eigen leven Visie van mosae zorggroep Eigen thuis, eigen kracht, eigen leven Wij geloven in de eigen kracht van mensen, ongeacht hun leeftijd. Door de regie van cliënten en de

Nadere informatie

De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg

De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg De Verpleging en verzorging in beweging; ontwikkelingen in wonen, welzijn en zorg Grande conference 2014 Henri Plagge, arts M&G MCM Voorzitter Raad van Bestuur De Zorgboog Zorgboog Voor alle generaties;

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017 Nummer 35 25 augustus t/m 31 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer september t/m 04 oktober 2018

Nummer september t/m 04 oktober 2018 Nummer 40 28 september t/m 04 oktober 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Tijdelijke sluiting

Nadere informatie

Protocol Crisiszorg V&V

Protocol Crisiszorg V&V Protocol Crisiszorg V&V Inleiding In acute situaties is het van belang dat de cliënt zo snel mogelijk de juiste zorg op de juiste plek krijgt. Zorgkantoor DSW heeft in samenwerking met Careyn en Zorgorganisatie

Nadere informatie

Workshop Wijkverpleging in het ziekenhuis

Workshop Wijkverpleging in het ziekenhuis Workshop Wijkverpleging in het ziekenhuis Samenwerking! Wijkverpleegkundige CareCure (Meander): Fred Slot Verpleegkundige wijkteam ANW Heerlen (Meander): Anke Kromhout Verpleegkundige wijkteam ANW (Sittard)

Nadere informatie

Nummer juli t/m 27 juli 2017

Nummer juli t/m 27 juli 2017 Nummer 30 21 juli t/m 27 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 ICT-storing: Slimme techniek

Nadere informatie

Nummer april t/m 12 april 2018

Nummer april t/m 12 april 2018 Nummer 15 06 april t/m 12 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Zorgboogevent 2018 Dit jaar

Nadere informatie

Sociaal jaarverslag 2017

Sociaal jaarverslag 2017 Sociaal jaarverslag 2017 Thuiszorg heeft de toekomst ZuidZorg is in 2017 gestart met haar focusstrategie. Daarmee zetten we onze professionals nog meer in hun kracht en continueren we de ingeslagen koers

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 02 november 2017

Nummer oktober t/m 02 november 2017 Nummer 44 27 oktober t/m 02 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog en RSZK

Nadere informatie

Nummer april t/m 03 mei 2018

Nummer april t/m 03 mei 2018 Nummer 18 27 april t/m 03 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Algemeen: Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014.

Algemeen: Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014. Antwoorden in rood op vragen gesteld op de bijeenkomst over zorg in Stadsdorp Rivierenbuurt 13 december 2014. Zie ook http://www.amsterdam.nl/zorg-welzijn/zorg-ouderen/ Algemeen: Wat betekenen de bezuinigingen

Nadere informatie

Peel Duurzaam Gezond

Peel Duurzaam Gezond Peel Duurzaam Gezond EXPERT MEETING KWETSBARE OUDEREN NAAR EEN GEZAMENLIJKE ACTIEAGENDA IN 2017 15 DECEMBER 2016 Uitgangspunten Peel Duurzaam Gezond Dit vraagt anders / innovatief kijken naar: 1. De patiënt,

Nadere informatie

Wijkverpleging. Leven op uw manier

Wijkverpleging. Leven op uw manier Wijkverpleging Leven op uw manier Wijkverpleging die bij u past Ieder mens wil het liefst het leven zelf inrichten. Ook op kwetsbare momenten. Met behulp van familie, bekenden en vrijwilligers. En bij

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 01 september 2016

Nummer augustus t/m 01 september 2016 Nummer 35 26 augustus t/m 01 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Visiecafé kanteling

Nadere informatie

Weer thuis na opname in het ziekenhuis

Weer thuis na opname in het ziekenhuis Weer thuis na opname in het ziekenhuis Inhoudsopgave Inhoudsopgave Blz. Weer thuis na opname in het ziekenhuis 3 - Checklist 3 Wat kunt u thuis zelf regelen 4 - Gebruikelijke zorg 5 - Overige voorzieningen

Nadere informatie

Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg

Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg Ministerie van VWS T.a.v. Mr. drs. B.J. Bruins Postbus 20350 2500 EJ Den Haag Datum: 20 november 2017 Betreft: Update ontwikkelingen en aanpak van druk in de acute zorg Geachte heer Bruins, Conform verzoek

Nadere informatie

Voelt beter. Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen

Voelt beter. Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen Verpleging en verzorging aan huis Voelt beter Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen Welkom bij Thuiszorg Pantein U leidt uw eigen leven met persoonlijke wensen en voorkeuren. Ook als u zorg nodig heeft,

Nadere informatie

Nummer april t/m 27 april 2017

Nummer april t/m 27 april 2017 Nummer 17 21 april t/m 27 april 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vliegende start van Expeditie

Nadere informatie

- Vivium helpt u verder

- Vivium helpt u verder ELV: samenwerken in de keten goed geregeld in het Gooi - Vivium helpt u verder dr. Ellen Vreeburg, Vivium Naarderheem Kaderarts GRZ stafdocent Gerion/VUMC Samenwerkingsafspraken: regionaal organiseren

Nadere informatie

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Cliëntenoverleg locatie

Nadere informatie

Kennis met Koffie 2018 presenteert: Dementie. Om nooit te vergeten.

Kennis met Koffie 2018 presenteert: Dementie. Om nooit te vergeten. Kennis met Koffie 2018 presenteert: Dementie. Om nooit te vergeten. Themabijeenkomsten over dementie en alles wat daarbij komt kijken: van interactieve lezingen met voorbeelden uit de praktijk tot informatie

Nadere informatie

Help, waar kan mevrouw Jansen terecht? Mogelijkheden tijdelijk verblijf en spoedzorg kwetsbare ouderen

Help, waar kan mevrouw Jansen terecht? Mogelijkheden tijdelijk verblijf en spoedzorg kwetsbare ouderen Help, waar kan mevrouw Jansen terecht? Mogelijkheden tijdelijk verblijf en spoedzorg kwetsbare ouderen Monique Helmers Huisarts, Kaderarts Ouderengeneeskunde Ans Mulders Specialist Ouderengeneeskunde Introductie

Nadere informatie

De breuk. De behandeling

De breuk. De behandeling Een gebroken pols 2 Inhoudsopgave Je pols...4 De breuk...5 De behandeling...5 Na de behandeling...6 Hoe lang gips?...7 Andere tips...8 Informatie voor jongeren vanaf 12 jaar...9 Wie beslist: jij, je ouders

Nadere informatie

Nummer maart t/m 05 april 2018

Nummer maart t/m 05 april 2018 Nummer 14 30 maart t/m 05 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Uitnodiging afscheidsreceptie

Nadere informatie

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Zorg uit de Wlz en ondersteuning of jeugdhulp? Kan iemand met een Wlz-indicatie een beroep doen op de Wmo 2015 of op de Jeugdwet?

Zorg uit de Wlz en ondersteuning of jeugdhulp? Kan iemand met een Wlz-indicatie een beroep doen op de Wmo 2015 of op de Jeugdwet? 2 Zorg uit de Wlz en ondersteuning of jeugdhulp? Kan iemand met een Wlz-indicatie een beroep doen op de Wmo 2015 of op de Jeugdwet? Afbakening wettelijke kaders: Wlz Wet langdurige zorg: Blijvende behoefte

Nadere informatie

Hallo (Nummer 13, 19-12-2014)

Hallo (Nummer 13, 19-12-2014) Hallo (Nummer 13, 19-12-2014) Beste ouders en leerlingen, In deze Hallo vindt u informatie over: Kerst Kerstacrobatiek voor de groepen 3, 4 en 5 Actie voedselbank Kerstmarkt Beek Nieuws van de MR Agenda

Nadere informatie

Verantwoording januari 2018

Verantwoording januari 2018 Verantwoording 2017 29 januari 2018 Ambitie Ambitie is een populatiegericht programma Integrale Ondersteuning en Zorg voor Ouderen te ontwikkelen. Kern van een populatiegericht programma is om van ketenzorg

Nadere informatie

Voelt beter. Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen

Voelt beter. Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen Verpleging en verzorging aan huis Voelt beter Zo lang mogelijk plezierig thuis wonen Veel expertise Als u speciale zorg nodig heeft, dan kunt u terecht bij onze wijkverpleegkundigen of het Verpleeg Technische

Nadere informatie

Algemene informatie huisartspraktijk

Algemene informatie huisartspraktijk Algemene informatie huisartspraktijk Adres en telefoon Kruidentuin 5d 2991 RK Barendrecht Telefoonnummer: 0180-617141 Receptenlijn: (24 uur per dag bereikbaar): 0180-617141 (optie 2) (alleen voor herhaalrecepten/chronische

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn?

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? Jouw toekomst telt! Brochure cliëntenvertrouwenspersonen Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van STEVIG. STEVIG wil goede ondersteuning

Nadere informatie

Spoedgeval s avonds of in het weekend? Wij zijn er voor u! 010 249 39 39

Spoedgeval s avonds of in het weekend? Wij zijn er voor u! 010 249 39 39 Centrale Huisartsen Post Nieuwe Waterweg Noord Spoedgeval s avonds of in het weekend? Wij zijn er voor u! U leest hier wat u kunt doen als u met spoed een huisarts nodig heeft: tussen 17.00 s avonds en

Nadere informatie

Invitational Conference Spoedzorg 25 oktober 2016

Invitational Conference Spoedzorg 25 oktober 2016 Invitational Conference Spoedzorg 25 oktober 2016 Éen nummer voor de vervolgzorg Anita van den Berg Armand Lagrauw Initiatiefnemers: VVT organisaties, ziekenhuis en huisartsen in oostelijk West-Brabant

Nadere informatie

Krakende ketens in de zorg voor kwetsbare ouderen

Krakende ketens in de zorg voor kwetsbare ouderen Krakende ketens in de zorg voor kwetsbare ouderen Verbeter de zorg begin bij jezelf! Stedelijk advies Amsterdam Knelpunten en oplossingsmogelijkheden SIGRA 1 2 mei 2017 Grootste uitdagingen 2 1 e in LIJN

Nadere informatie

Nummer april t/m 19 april 2018

Nummer april t/m 19 april 2018 Nummer 16 13 april t/m 19 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Laatste werkweek Henri Plagge

Nadere informatie

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Graag willen we kennis in de langdurige zorg optimaal laten stromen. Toegankelijk, op de plek en in de vorm die past bij de gebruiker. Zodat de zorg daar

Nadere informatie

Nummer mei t/m 17 mei 2018

Nummer mei t/m 17 mei 2018 Nummer 20 11 mei t/m 17 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 IZI Thema: De nieuwe OR stelt

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 7 september 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 7 september 2015 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld

Voorwoord. De ontwikkeling in beeld De keuze van Savant 2015-2016 Voorwoord De langdurige zorg in Nederland wordt hervormd om de zorg toegankelijk en betaalbaar te houden. Ook de visie op zorg is veranderd. Er is een verschuiving van Zorgen

Nadere informatie

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 2 Gang van zaken op de SEH Bij het loket heeft u zich laten inschrijven en daarna heeft u plaatsgenomen in de wachtkamer. Hierna wordt u ontvangen door de triageverpleegkundige.

Nadere informatie

Huisartsenkliniek Houten Antoinette Blok directeur projecten

Huisartsenkliniek Houten Antoinette Blok directeur projecten Huisartsenkliniek Houten Antoinette Blok directeur projecten JvEI 14 maart 2017 Zorg in Houten - missie Samen werken wij aan de beste zorg dicht bij huis Eerstelijnszorg als het kan Specialistische zorg

Nadere informatie

Afdeling dagverpleging

Afdeling dagverpleging Afdeling dagverpleging Wat is dagverpleging? Dagverpleging is bedoeld voor patiënten die een onderzoek, behandeling of operatie ondergaan, waarvoor een korte (bed)opname met verpleegkundige zorg nodig

Nadere informatie

De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012.

De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012. De AWBZ en de VVT (verpleging, verzorging en thuiszorg) na de verkiezingen van september 2012. Savant-Zorg Regionale gecertificeerde organisatie voor verpleging en verzorging. Wij bieden verpleging en

Nadere informatie

Algemeen. Allemaal Verhalen!

Algemeen. Allemaal Verhalen! Digitale nieuwsbrief Mantelzorgcentrum met nieuws en activiteiten voor mantelzorgers en organisaties. Inschrijven voor de nieuwsbrief Zijn de afbeeldingen in dit bericht niet zichtbaar? Klik dan hier.

Nadere informatie

Huisartsenkliniek Houten Anderhalvelijnzorg = Eerstelijnszorg PLUS

Huisartsenkliniek Houten Anderhalvelijnzorg = Eerstelijnszorg PLUS Huisartsenkliniek Houten Anderhalvelijnzorg = Eerstelijnszorg PLUS JvEI - 16 februari 2016 zorg een zorg.. Antoinette Blok Directeur Zorg in Houten Zorg in Houten - missie De best mogelijke geïntegreerde

Nadere informatie

Mammacare verpleegkundige

Mammacare verpleegkundige Mammacare verpleegkundige Inleiding Uw specialist heeft met u besproken dat u een operatie moet ondergaan vanwege een afwijking aan uw borst(en). Deze diagnose en de behandeling kunnen een ingrijpende

Nadere informatie

- Vivium helpt u verder

- Vivium helpt u verder ELV en GRZ: nog steeds in transitie - Vivium helpt u verder GRZ jaarcongres studio GRZ 26 januari 2018 dr. Ellen Vreeburg, Vivium Naarderheem Kaderarts GRZ stafdocent Gerion/VUMC Wat gaan we doen? Stand

Nadere informatie

Gemeente heeft Antwoord 15 m2014

Gemeente heeft Antwoord 15 m2014 Gemeente heeft Antwoord 15 m2014 uitvoering decentralisaties in Peel 6.1 2 Agenda Peel 6.1 Gemeente heeft antwoord 3 D s: WMO, Jeugd en AWBZ Aanpak en bevindingen Doen en niet doen Wat komt er op ons af

Nadere informatie

De toekomst van de acute zorg

De toekomst van de acute zorg De toekomst van de acute zorg LHV enquête ANW (nov. 2016) Bart Huber & Joost Barendregt Wat is er aan de hand? Onrust rond ANW Van enquête naar notitie* 4000 reacties huisartsen 1400 suggesties Themabijeenkomst

Nadere informatie

Zorg voor de hivseropositieve

Zorg voor de hivseropositieve Zorg voor de hivseropositieve patiënt Het Radboudumc is één van de 27 hiv-behandelcentra in Nederland. Hier werkt een team van zorgverleners dat gespecialiseerd is in de behandeling en begeleiding van

Nadere informatie

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn

Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn 1 Kaders bij zelfsturing: financieel gezond zijn Zelfsturende teams hebben in de meeste organisaties 4 doelen: Tevreden cliënten Tevreden medewerkers Kwaliteit van zorg Financieel gezond zijn Financieel

Nadere informatie

Nummer december t/m 07 december 2017

Nummer december t/m 07 december 2017 Nummer 49 01 december t/m 07 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Blog Jessica Heuperman,

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Zandberg en Sportpark Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd in

Nadere informatie

Personeel Talma Urk. Waar wij voor staan. We zijn trots op Talma

Personeel Talma Urk. Waar wij voor staan. We zijn trots op Talma Personeel Talma Urk Waar wij voor staan Ondersteuning van de cliënt in het voortzetten van het leven zoals hij gewend was. Wij bieden op Urk kwalitatief goede zorg. Wij leveren een totaalpakket uitgaande

Nadere informatie

Wanneer wordt het weer zo n feest!!

Wanneer wordt het weer zo n feest!! Ontslag uit het ziekenhuis/verpleeghuis naar de juiste plaats en op het juiste moment!? Wanneer wordt het weer zo n feest!! Feestelijk Uitdagend Zinnelijk Zuiver Yess Een FUZZY workshop waarin u zelf het

Nadere informatie

Nummer juli t/m 03 augustus 2017

Nummer juli t/m 03 augustus 2017 Nummer 31 28 juli t/m 03 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuwe manier van registreren

Nadere informatie

Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners

Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners Betekenisvol, integraal en effectief samenwerken rond oudere inwoners ROHA werkconferentie 29 november 2018 Edith de la Fuente, senior adviseur Raedelijn / projectleider ouderenzorg Hannie Olthuis, POH-ouderen/kwaliteitsmedewerker

Nadere informatie

Toelichting Eerstelijns Verblijf

Toelichting Eerstelijns Verblijf Toelichting Eerstelijns Verblijf 12-12-2016 Er zijn diverse mogelijkheden van tijdelijk verblijf Vormen van tijdelijk verblijf Logeeropvang Respijtzorg (WMO) Crisisopvang Particulier kort verblijf Geriatrische

Nadere informatie

Nummer april t/m 28 april 2016

Nummer april t/m 28 april 2016 Nummer 17 22 april t/m 28 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Informatie Triage. Bepaling urgentiecategorie. Spoedeisende Hulp. Locatie Hoorn/Enkhuizen

Informatie Triage. Bepaling urgentiecategorie. Spoedeisende Hulp. Locatie Hoorn/Enkhuizen Informatie Triage Bepaling urgentiecategorie Spoedeisende Hulp Locatie Hoorn/Enkhuizen Informatie triage Bepaling urgentiecategorie Kleurcodes Elke kleur geeft de mate van spoed aan, de zogenaamde urgentiecategorie.

Nadere informatie

Nummer september t/m 13 september 2018

Nummer september t/m 13 september 2018 Nummer 37 07 september t/m 13 september 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Nieuwe directeur

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere!

Vrijwilligers maken het verschil. Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Vrijwilligers maken het verschil Word ook vrijwilliger bij Zorggroep Almere! Mark, Hanneke en Carola zijn drie enthousiaste vrijwilligers van Zorggroep Almere. Mark is lid van de Cliëntenraad, Hanneke

Nadere informatie

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016

Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 NIEUWSFLITS DON BOSCO Dit is informatie van DON BOSCO DECEMBER-JANUARI 2015/2016 JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 donboscoroosendaal@juzt.nl ALLE BELANGRIJKE INFO

Nadere informatie

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand

Publieksjaarverslag Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Publieksjaarverslag 2011 Zorg in de regio voor mensen met een verstandelijke beperking en kinderen met een ontwikkelingsachterstand Op het Rijtven gaat van alles gebeuren. In 2011 werden alle kabels en

Nadere informatie

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54

Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 Afdeling Spoedeisende hulp (SEH) B54 Welkom op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen. Per jaar melden zich 28.000 mensen op de SEH voor een medische behandeling,

Nadere informatie

Aan de deelnemers van de fysieke overlegtafel d.d. 5 juni 2014 Betreft: Communicatie richting cliënten en medewerkers

Aan de deelnemers van de fysieke overlegtafel d.d. 5 juni 2014 Betreft: Communicatie richting cliënten en medewerkers Aan de deelnemers van de fysieke overlegtafel d.d. 5 juni 2014 Betreft: Communicatie richting cliënten en medewerkers Aanleiding In een eerder overleg is afgesproken om de communicatie richting cliënten

Nadere informatie

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis

Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis Nazorgwijzer Martini Ziekenhuis U wordt opgenomen in het ziekenhuis en denkt na ontslag uit het ziekenhuis ook nog zorg nodig te hebben. Bijvoorbeeld thuiszorg voor hulp

Nadere informatie

De positie van de(thuis)zorg. Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog

De positie van de(thuis)zorg. Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog De positie van de(thuis)zorg Henri Plagge, arts M&G MCM voorzitter Raad van Bestuur de Zorgboog de Zorgboog Voor alle generaties; dus kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar, behandelpraktijk (paramedici),

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 14 februari 2018 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Palliatieve zorg thuis. Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis

Palliatieve zorg thuis. Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis Palliatieve zorg thuis Informatie voor patiënten en hun naasten over mogelijkheden van palliatieve zorg thuis Palliatieve zorg is er voor mensen bij wie genezing van ziekte niet meer mogelijk is. Kwaliteit

Nadere informatie

Integrale verbinding in de regio

Integrale verbinding in de regio Integrale verbinding in de regio Maximale waarde toevoegen aan de zorg voor de kwetsbare oudere patiënt. Lean denken en werken in de regio Gerry de Valk (Projectleider Medische zaken - Alliade) Engelien

Nadere informatie

De toekomst van de acute zorg

De toekomst van de acute zorg De toekomst van de acute zorg LHV enquête ANW (nov. 2016) Arnoud Hansma & Joost Barendregt Wat is er aan de hand? Onrust rond ANW Van enquête naar notitie* 4000 reacties huisartsen 1400 suggesties Themabijeenkomst

Nadere informatie

Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten.

Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten. Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten. Verander je werkomstandigheden en vergroot je werkplezier! Plezierig werken betekent jezelf vitaal en tevreden voelen

Nadere informatie

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst

Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst Hoe wij samen onze beloftes waarmaken. Maasduinen, onze toekomst 2017 2020 Maasduinen, onze toekomst Wij geloven dat het voor iedereen mogelijk is om met het ouder worden van het leven te blijven genieten.

Nadere informatie

Ontwikkelplan Vernieuwd Ambulant Geriatrisch Team (AGT)

Ontwikkelplan Vernieuwd Ambulant Geriatrisch Team (AGT) Ontwikkelplan Vernieuwd Ambulant Geriatrisch Team (AGT) 1a. Niveau Samenhangende zorg. 1b. Kwaliteitsthema Vernieuwd ambulant geriatrisch team (AGT) Het werken aan dit kwaliteitsthema maakt onderdeel uit

Nadere informatie

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Casemanagers Dementie Ervaring

Casemanagers Dementie Ervaring Ervaring Het dementeringsproces van mijn man was heel zwaar. Gelukkig stond ik er niet alleen voor. Ik kon een beroep doen op mijn casemanager. Ze ving veel voor mij op voor wat betreft de regelzaken en

Nadere informatie

Regionale samenwerking in de triage in de acute (huisartsen)zorg

Regionale samenwerking in de triage in de acute (huisartsen)zorg Regionale samenwerking in de triage in de acute (huisartsen)zorg Symposium Samen in de acute zorg 2016 14 maart 2016 Inhoud presentatie: Visie op spoed (huisartsen)zorg tijdens ANW-uren Dokterswacht Friesland

Nadere informatie

ZorgService Centrum brengt Zorg op Maat én Goedkopere Gezondheidszorg dichterbij!

ZorgService Centrum brengt Zorg op Maat én Goedkopere Gezondheidszorg dichterbij! ZorgService Centrum brengt Zorg op Maat én Goedkopere Gezondheidszorg dichterbij! Ontwikkelingen Klant/Consument: - mondiger/eigen verantwoordelijkheid - Regie (o.a. via PGB) - maatwerk - één loket (gemak,

Nadere informatie

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Amerikaanse eik, Assen. Foto: Wim Brinkerink 55

Amerikaanse eik, Assen. Foto: Wim Brinkerink 55 Amerikaanse eik, Assen. Foto: Wim Brinkerink 55 IN ÉÉN KEER GOED! Huisarts Theodoor Sikkema: Vaak volstaat één telefoontje om een ELV-bed snel te regelen In de regio Assen is de beschikbaarheid van bedden

Nadere informatie