Nummer april t/m 28 april 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer april t/m 28 april 2016"

Transcriptie

1 Nummer april t/m 28 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T Na iedere vergadering van de raad van bestuur schrijven Henri Plagge, Ton Borghs en Berry Meijers beurtelings een blog, waarin zij op eigen wijze de rode draad of een inspirerend thema uit de raad van bestuur vergadering met jullie delen. Blog Berry Meijers Het is fijn wanneer cliënten en familie betrokken zijn. We willen ook graag dat onze cliënten en familie kritisch naar ons zijn, want dat verbetert de kwaliteit van onze zorg. Daar zijn we van overtuigd. We moedigen cliënten dan ook aan om het vooral aan te geven als zaken niet lopen of als ze dingen graag anders willen zien, zodat we in overleg kunnen bekijken wat we anders kunnen doen. We zien klachten daarom ook niet als kritiek, maar iets waarvan we kunnen leren. Ook als we zelf fouten maken, vinden we het belangrijk dat we hier open en transparant in zijn. We hebben onze interne MIC-procedure en indien er sprake is van een calamiteit, doen we melding bij de inspectie. Toch lijkt er in de praktijk soms de wet van Murphy te bestaan. Juist in die situaties waarin de familie of de cliënt extra kritisch is of wanneer we een keer een fout hebben gemaakt bij een cliënt, lijkt het erop dat we het in die situaties zo goed willen doen, dat we ons krampachtig gaan gedragen. Hierdoor wordt de situatie juist eerder slechter dan beter. De focus komt dan zo op een bepaalde situatie te liggen, dat we soms de objectiviteit uit het oog lijken te verliezen. Dat is jammer, want het beste is om ook in een 'lastige' situatie gewoon ons werk te blijven doen zoals we denken dat dit uit professioneel oogpunt het beste is. Aan de andere kant bestaat er natuurlijk ook een grens aan wat cliënten van ons kunnen en mogen vragen en verwachten. Er zal altijd een afweging worden gemaakt wat nog redelijk is. Soms kan het zo zijn, dat je er met elkaar niet meer uitkomt en dat de relatie zo verstoord is, dat het beter is om uit elkaar te gaan. Dergelijke situaties komen gelukkig niet zo vaak voor, maar bestaan wel. Ook dan moeten we open en transparant zijn naar de cliënt en aangeven waar de grens ligt. Door blijven modderen maakt zaken vaak veel ingewikkelder en uiteindelijk is niemand daarbij gebaat. Het is goed om bovenstaande met elkaar te erkennen en hierover met elkaar in gesprek te gaan. Berry Meijers

2 Formele besluiten: RvB neemt na positief advies van de OR het formele besluit om te starten met een pilot waarbij behandelaren geriatrische revalidatiezorg op zaterdag gaan werken. RvB heeft na instemming van de OR het eerder voorgenomen besluit bevestigd om voor alle nieuwe medewerkers die per 1 januari 2016 in dienst treden, het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) verplicht te stellen. Ook voor personeel die niet in loondienst is, wordt een VOG verplicht gesteld. De kosten van de aanvraag van de VOG worden door de Zorgboog vergoed. Deze maatregel is genomen vanwege de invoering van de Wet kwaliteit klachten geschillen zorg. RvB stelt het strategisch HRM-beleid vast na verkregen positief advies van de OR. De strategische samenwerkingsovereenkomst met Kersten wordt verlengd tot en met 31 december Ook de hieronder hangende detacheringsovereenkomsten van medewerkers worden tot en met 31 december 2016 verlengd. Bewegingsactiviteiten Bewegen is belangrijk, dat weten we allemaal. Toch bewegen mensen die afhankelijk zijn van zorg en ondersteuning vaak te weinig. In 2015 is veel aandacht besteed aan bewegen voor ouderen. Regelmatig bewegen heeft een positieve uitwerking op de gezondheid van ouderen, zowel fysiek als mentaal. Binnen de Zorgboog is een projectgroep aan de slag gegaan met bewegen. Annelies Boermeester, Anika Kanters en Nicolle Mutsaers hebben de wensen van de cliënten van woonverpleging geïnventariseerd en het huidige aanbod van bewegen in kaart gebracht. Een overzicht van het huidige aanbod aan bewegingsactiviteiten kun je vinden op intranet op de pagina van de divisie Woonverpleging. Voor 2016 is de insteek vooral de 'funfactor'. We willen aandacht besteden aan hoe leuk bewegen is, met vooral aandacht voor het recreatieve bewegen. Lees het overzicht op intranet maar eens. Mogelijk weet je nog andere leuke bewegingsactiviteiten die op jouw locatie aanslaan. En blijf de cliënt uitdagen om zijn of haar wensen rond bewegen kenbaar te maken! Alleen op die manier kunnen we een passend aanbod creëren. Wijziging nettoloon per 1 april 2016 Door de lastenverlichting die door het kabinet is doorgevoerd, gaat vrijwel iedereen in 2016 er netto op vooruit. Door het late akkoord op het belastingplan, dalen de nettolonen per 1 april wel een klein beetje. Houd er rekening mee dat het nettosalaris tussen de 2,- en 10,- lager zal zijn. Per saldo houd je in 2016 nog steeds meer over dan vorig jaar.

3 ISO volgens 'de bedoeling'; externe audit Certiket Begin mei is het weer zover. De externe auditoren komen de Zorgboog bezoeken om te kijken of onze klanten en cliënten nog steeds een gerechtvaardigd vertrouwen kunnen hebben in de zorg en diensten die wij leveren. Waar we voorgaande jaren werden geaudit aan de hand van de HKZ-normen, worden we dit jaar voor het eerst geaudit aan de hand van de ISO-normen. De raad van bestuur heeft hiervoor gekozen omdat we binnen de ISO meer ruimte ervaren om te toetsen of we op een goed manier vormgeven aan 'de bedoeling'. Het gaat dus enerzijds over hoe wij graag diensten en zorg verlenen in samenspraak met de klant/cliënt en anderzijds over hoe we daarbinnen professioneel handelen en ons aan de belangrijkste richtlijnen en regels houden, maar ook over hoe we daar steeds weer in verbeteren. Wat betekent dit voor de medewerkers? Sommigen van jullie zullen niets merken omdat je niet wordt meegenomen. Een paar mensen worden gevraagd om in gespreksgroepen hun kennis en ervaring in te brengen, anderen zullen op de auditdagen een auditor tegenkomen die meeloopt. Deze auditoren zullen soms vragen stellen over hoe jij zaken ervaart of hoe je iets uitvoert. De audit wordt dit jaar zo veel mogelijk ingestoken zonder het primaire proces van zowel de uitvoerende als ondersteunende afdelingen te verstoren. De auditdagen zijn op 2, 3, 9, 10, 17 en 18 mei aanstaande. Voor vragen kun je naast je collega en of leidinggevende terecht bij Ellen van den Einde of Barend Voskuilen. Beheersmaatregelen asbest landgoed Bakel In februari 2016 is het asbest bij de bergingen bij de laadlosperrons in Sint Jozefsheil en de Jan de Witkliniek verwijderd. Het asbest werd eind oktober 2015 aangetroffen tijdens een algemeen asbestonderzoek op het landgoed Bakel. Ook op andere plekken op het landgoed is asbest aangetroffen; in de huidige staat levert deze geen gevaar op voor de gezondheid. Om de gebouwen asbestveilig te kunnen gebruiken, is een Beheersplan asbest ontwikkeld. In het kader van dit beheersplan worden vanaf maandag 25 april preventieve werkzaamheden uitgevoerd in de locaties Jan de Witkkliniek, Sint Jozefsheil en de Cantharel. De werkzaamheden vinden met name plaats in de technische ruimtes en de kruipruimtes en worden altijd in overleg met de locatiecoördinator ingepland en uitgevoerd.

4 Jeugdgezondheidszorg over naar een nieuw digitaal kinddossier; KD+ Na een lange periode van voorbereiding is het eindelijk zover. Vanaf nu maakt JGZ gebruik van een nieuw digitaal kinddossier. Dat betekent een enorme verandering voor alle JGZ-medewerkers, de medewerkers van de Zorgcentrale en applicatiebeheerders, de rapportagebouwers en alle andere mensen die in of met het basissysteem van JGZ werken. Wij wensen deze medewerkers heel veel succes! Het bijzondere aan de implementatie is dat we deze samen met onze collega-jgz-organisaties, ZuidZorg en GGD uitgevoerd hebben. Dus echt over de grenzen heen en in het belang van een integrale JGZ in onze regio. Alle kinderen in onze regio hebben nu één dossier ongeacht bij welke JGZ-organisatie ze in zorg zijn. Je kunt je vast voorstellen wat dat oplevert voor de kinderen, ouders en voor ons zelf als professionals. Het komende jaar gaan we ook een ouderportaal in gebruik nemen zodat we de zorg nog beter kunnen laten aansluiten bij de wensen van de klanten en hun kinderen. Blog Hanny Vlemmings op NED7 Op 16 april jl. is op NED7 weer een blog gepubliceerd van collega Hanny Vlemmings, toegepast gerontoloog en zorgtechnoloog bij de Zorgboog. De titel van de blog is: Leven met dementie. NED7 is een (online) content community met informatieve en bruikbare content over de zorg, gezond en vitaal ouder worden, zelfredzaamheid en saamhorigheid. NED7 is voor mensen die voor een ander zorgen zoals partners, kinderen, mantelzorgers en vrijwilligers. Maar ook voor mensen die zorg ontvangen of voor hen die in de toekomst voorbereid willen zijn op ouder worden. Doel is om op een positief, kritische manier informatie te geven en de discussie aan te gaan over de veranderingen in onze maatschappij als het gaat om ouderen, ouder worden, zorg en welzijn. Dementie.nl Dementie.nl is het online platform van Alzheimer Nederland met informatie, tips en ervaringsverhalen voor iedereen die zorgt voor iemand met dementie. Met als doel om de kennis over dementie bij mantelzorgers te vergroten. De site biedt een schat aan informatie. Mantelzorgers kunnen bij elk artikel vragen stellen en een eigen tijdlijn aanmaken met voor hen interessante artikelen. Ook kunnen zij rechtstreeks en met een expert.

5 Sluiting dagactiviteiten Franciscushof De Zorgboog stopt met het bieden van dagactiviteiten in Franciscushof in Lieshout. Deze groep was specifiek gericht op het werken aan voorkomen van achteruitgang bij ouderen met lichamelijke beperkingen en beginnende dementie. De veranderingen in de zorg hebben geleid tot een afname van het aantal verwijzingen vanuit de gemeente naar deze geïndiceerde dagactiviteitengroep. Door het dalende aantal deelnemers is het financieel niet meer verantwoord de groep voort te zetten. De deelnemers hebben allen een passende plek gevonden in één van de andere dagactiviteitengroepen van de Zorgboog. Ook de medewerkers hebben inmiddels een andere werkplek binnen de Zorgboog gevonden. In locatie Franciscushof blijft het mogelijk om deel te nemen aan het algemene ontspanningsprogramma. Hiervoor is geen indicatie nodig. Uitstapjes en verzekeringen De Zorgboog heeft een doorlopende reisverzekering afgesloten voor alle uitstapjes en reizen die georganiseerd worden door de Zorgboog. Op deze polis zijn alle medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en cliënten, die deelnemen aan de uitstapjes, verzekerd. De polis is gebaseerd op naverrekening. De contactpersoon verzekeringen inventariseert aan het eind van het jaar hoeveel uitstapjes er zijn gemaakt en hoeveel cliënten/medewerkers daaraan hebben deelgenomen. Na opgave aan de verzekering van alle reisdagen wordt de definitieve premie berekend. In Infoland is het formulier Uitstapjes en reizen beschikbaar waarin alle informatie omtrent een uitstapje kan worden vermeld. Het is aan de afdeling om dit formulier per uitstapje in te sturen of aan het einde van het jaar een totaaloverzicht van alle uitstapjes aan te leveren bij Eventuele schades die zich voordoen tijdens de uitstapjes kunnen worden gemeld via het reguliere schadeformulier. Afdelingsnummers Op intranet staat een overzicht met afdelingsnummers die je nodig hebt om een aanvraag te kunnen indienen in het bestelportaal van AXI. Dit bestand vind je via de startpagina van intranet > Kenniscentrum > Handleidingen > Bestellen & Fiatteren > Overzicht afdelingen AXI. In kolom A vind je de afdelingsnummers die je nodig hebt voor het maken van een bestelling. Heb je vragen hierover? Stuur dan een naar marcel.lewis@zorgboog.nl.

6 Bestellingen en leveringen rond de feestdagen (april/mei) Alpheios (schoonmaak) Bestellingen uiterlijk op vrijdag 13 mei vóór uur doorzetten voor levering op 18 mei 2015 (in verband met Pinksteren op reguliere besteldag). Vivas (verpleegartikelen) Bestellingen uiterlijk op maandag 25 april vóór uur doorzetten voor levering op donderdag 28 april 2016 (in verband met Koningsdag op woensdag 27 april). Bestellingen uiterlijk op maandag 2 mei vóór uur doorzetten voor levering op vrijdag 6 mei 2016 (in verband met Hemelvaart op donderdag 5 mei). SCA (Inco) Bestellingen uiterlijk op vrijdag 6 mei vóór uur doorzetten voor levering op dinsdag 10 mei 2015 (in verband met Hemelvaart op normale besteldag donderdag). KING (schoonmaak) Bestellingen uiterlijk op donderdag 21 april vóór uur doorzetten (in plaats van maandag 25 april). Op woensdag 27 april, Koningsdag wordt niet geleverd. Postbezorging rond de feestdagen Ook rond de komende feestdagen streeft de postkamer er naar de post op tijd te bezorgen. Graag jullie aandacht voor de wijzigingen in de postbezorging rond Koningsdag, Bevrijdingsdag, Hemelvaart en Pinksteren. Hieronder staan alle wijzigingen op een rij. Aanbieddatum Koningsdag wo 27 april Bezorgschema post Bezorgdatum 24- uursservice Geen postbezorging 72- uursservice do 28 april vr 29 april ma 2 mei vr 29 april za 30 april di 03 mei Bevrijdingsdag/Hemelvaartsdag do 05 mei Geen postbezorging vr 06 mei za 07 mei ma 9 mei Pinksteren ma 16 mei Geen postbezorging di 17 mei wo 18 mei vr 20 mei wo 18 mei do 19 mei za 21 mei Telnr. postkamer:

7 Informatiemanagement & ICT, wat doen die nu eigenlijk? Even voorstellen! Beste collega s, Enige tijd geleden heb ik beloofd om met regelmaat een stukje te schrijven met de titel 'Informatiemanagement & ICT, wat doen die nu eigenlijk?'. Vandaag neem ik jullie mee in de eerste van de serie met de ondertitel 'Even voorstellen'. Ondanks dat ik al een tijdje werkzaam ben bij de Zorgboog, heb ik mijzelf via dit medium nog niet echt voorgesteld. Mijn naam is Arnold van Hunnik en ik ben vanaf 1 september vorig jaar bij de Zorgboog actief als hoofd Informatiemanagement & ICT. De afdeling houdt zich bezig met alle zaken rondom computers, automatisering, telefonie, (digitale) informatie en domotica. Op de intranetpagina van informatiemanagement & ICT (Intranet > Ondersteunende diensten > Informatiemanagement en ICT) kun je de medewerkers van de afdeling en hun functie opzoeken. En dan nu het voorstellen van de wereld van ICT.. een moeilijke opgave omdat de wereld van ICT zo ontzettend snel gaat. Bedenk maar eens hoe lang het geleden is dat we de eerste ipad zagen?! Weet je het antwoord? Dat is pas zes jaar geleden! De uitleg van ICT (volgens Van Dale) is: afkorting van informatie- en communicatietechnologie oftewel alles waar (digitale) informatie en/of communicatie mee plaats vind of wordt uitgewisseld. Een hele brede definitie, maar eigenlijk is het dat ook wel. Kijk maar eens naar je eigen privéleven want degenen die dit stuk lezen, zijn waarschijnlijk in het bezit van een computer, laptop of smartphone en een internetabonnement. En als je helemaal swag (sinds 22 oktober 2013 officieel in het digitale woordenboek van Van Dale) bent, ligt er op je salontafel nog wel ergens die ene tablet waar je deze ochtend naar op zoek was.

8 We kunnen niet meer zonder informatie en communicatietechnologie, kortweg ICT. Sterker nog, we vinden deze digitale hebbedingetjes allemaal vanzelfsprekend. Wanneer we iets leuks meemaken, vermelden we dat op Twitter of Facebook. Als iets speciaals gebeurt, maken we er een foto van en plaatsen we het op Instagram. We zoeken informatie op via Google en corresponderen via . En wanneer er totaal niets te beleven valt, doden we de tijd met een spelletje Candy Crush of gaan we shoppen waarbij we de deur niet meer uit gaan. Allemaal zaken die digitaal gebeuren in de wereld van ICT. Onderstaand plaatje geeft een beeld van wat er allemaal op internet gebeurt in 60 seconden. Als we dit allemaal bij elkaar optellen, zou het schrijven van een stukje met als titel 'Even voorstellen' ongeveer een boek kunnen worden. Daarom ga ik steeds proberen kleinere onderwerpen te behandelen en aan te geven wat wij hieraan doen om onze cliënten en medewerkers maximaal te ondersteunen met digitale hulpmiddelen. Daarnaast kun je ons ook helpen. In dat kader is de titel van de volgende blog 'Veiligheid voor alles!'. Een digitale groet, Arnold van Hunnik

Nummer december t/m 08 december 2016

Nummer december t/m 08 december 2016 Nummer 49 02 december t/m 08 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer december t/m 21 december 2017

Nummer december t/m 21 december 2017 Nummer 51 15 december t/m 21 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) rden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer april t/m 19 april 2018

Nummer april t/m 19 april 2018 Nummer 16 13 april t/m 19 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Laatste werkweek Henri Plagge

Nadere informatie

Nummer september t/m 26 september 2019

Nummer september t/m 26 september 2019 Nummer 38 20 september t/m 26 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Trainingen

Nadere informatie

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer december t/m 07 december 2017

Nummer december t/m 07 december 2017 Nummer 49 01 december t/m 07 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Blog Jessica Heuperman,

Nadere informatie

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Cliëntenoverleg locatie

Nadere informatie

Nummer september t/m 19 september 2019

Nummer september t/m 19 september 2019 Nummer 37 13 september t/m 19 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Sint Jozefsheil

Nadere informatie

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Nummer december t/m 15 december 2016

Nummer december t/m 15 december 2016 Nummer 50 09 december t/m 15 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 De Zorgboog doet mee

Nadere informatie

Nummer december t/m 28 december 2017

Nummer december t/m 28 december 2017 Nummer 52 22 december t/m 28 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 NIEUWS VAN DE OR Laatste

Nadere informatie

Nummer juli t/m 20 juli 2017

Nummer juli t/m 20 juli 2017 Nummer 29 14 juli t/m 20 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer mei t/m 17 mei 2018

Nummer mei t/m 17 mei 2018 Nummer 20 11 mei t/m 17 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 IZI Thema: De nieuwe OR stelt

Nadere informatie

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer april t/m 03 mei 2018

Nummer april t/m 03 mei 2018 Nummer 18 27 april t/m 03 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016

Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016 Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Nummer mei t/m 02 juni 2016

Nummer mei t/m 02 juni 2016 Nummer 22 27 mei t/m 02 juni 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer juli t/m 03 augustus 2017

Nummer juli t/m 03 augustus 2017 Nummer 31 28 juli t/m 03 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuwe manier van registreren

Nadere informatie

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Belangrijk: Gevolgen

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017 Nummer 35 25 augustus t/m 31 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na de vergadering

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017 Nummer 41 06 oktober t/m 12 oktober 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten raad

Nadere informatie

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring

GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring Stap 1 GA VOORAL NIET DENKEN VOOR DE GEBRUIKERS, MAAR VRAAG HET ZE ZELF Martine Brommer, communicatieadviseur Omring 34 { INTERVIEW Waarom hebben jullie gekozen voor een social intranet? Ons oude intranet

Nadere informatie

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V UvA / VU Academische kalender 2016-2017 IDEE-week 2016 (VU) - 24 augustus (wk 34) t/m 30 augustus 2016 (wk 35) Intreeweek 2016 (UvA) - 29 augustus t/m 2 september 2016 (week 35) ma 5 12 19 26 3 10 17 24

Nadere informatie

Kalender Schooljaar

Kalender Schooljaar Kalender Schooljaar 2017-2018 Samen werken aan jouw toekomst! Belangrijke informatie Lestijden Maandag 8.30-15.00 Dinsdag 8.30-15.00 Woensdag 8.30-12.15 Donderdag 8.30-15.00 Vrijdag 8.30-15.00 Vakanties

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media

Samen mediawijs. Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media Met elkaar in gesprek over (social) media 1 Inleiding De wereld verandert. Je kunt steeds meer dingen doen op je computer, laptop,

Nadere informatie

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap

Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Leermodule 8: Terugblik op zelfleiderschap Zelfleiderschap is dat je jezelf aanstuurt. Je doet wat jij belangrijk, waardevol, leuk of interessant vindt. Je kiest je eigen weg en je zorgt goed voor jezelf.

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer 18 Dinsdag 16-06-2015. nieuwsbrief

Schooljaar 2014-2015 Nummer 18 Dinsdag 16-06-2015. nieuwsbrief Activiteitenkalender Di. 23-06: Schoolreisje middenbouw Vr. 26-06: Verslagen mee naar huis Ma. 29-06 t/m 03-07: Week van de oudergesprekken Woe 01-07: Wisselochtend Vr. 03-07: Bouwverlatersactiviteit Di.

Nadere informatie

Nummer juli t/m 28 juli 2016

Nummer juli t/m 28 juli 2016 Nummer 30 22 juli t/m 28 juli 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA OP HET WERK

SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK SOCIAL MEDIA OP HET WERK Je doet deze training waarschijnlijk om te ontdekken of het iets zou kunnen zijn voor jouw werk, oftewel; of het iets is voor jou, je collega s én voor

Nadere informatie

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 01 zo 05:33 5,52 - - 16 ma 06:15 5,64 00:41-0,15 01 wo 06:31 5,54 01:05-0,15 16 do 07:08 5,47 01:28-0,10 17:49 5,62 12:28-0,24 18:35 5,75 13:15-0,45 18:51

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport de vier jaargetijden Samenvatting Kort en bondig; puntsgewijs. Meer lezen; zie dan de volledige versie op onze website!

Kwaliteitsrapport de vier jaargetijden Samenvatting Kort en bondig; puntsgewijs. Meer lezen; zie dan de volledige versie op onze website! Kwaliteitsrapport de vier jaargetijden 2017 Samenvatting Kort en bondig; puntsgewijs. Meer lezen; zie dan de volledige versie op onze website! Inleiding De visie veiligheid respect warmte creativiteit

Nadere informatie

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla

12-1-2015 SOCIAL MEDIA PLAN NETIDENTITY. MySuperfood Priscilla 12-1-2015 NETIDENTITY SOCIAL MEDIA PLAN MySuperfood Priscilla Inhoud Je bedrijf in één zin... 3 Wat wordt er over je gezegd?... 3 Formuleer de doelstellingen... 3 Analyse zoekresultaten... 3 Analyseer

Nadere informatie

Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining

Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining Tips voor het volgen van de MUSIC & MEMORY Certificatietraining Welkom bij Music & Memory! In dit document geven we je advies over de manier waarop je het beste kunt deelnemen aan de Music & Memory Certificatie

Nadere informatie

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 01 zo 02:40 4,53 09:18 0,24 16 ma 03:25 4,71 10:10-0,10 01 wo 03:39 4,72 10:31 0,01 16 do 04:28 4,57 11:11 0,10 14:59 4,65 21:31 0,43 15:51 4,75 22:27 0,36

Nadere informatie

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5

Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen Mijn missie... 3 Wie ben ik? Help ik moet een blog!... 5 Inhoud Ik ben altijd op zoek naar goede onderwerpen... 3 Mijn missie... 3 Wie ben ik?... 4 Help ik moet een blog!... 5 Waarom is bloggen goed voor je onderneming?... 5 Waarom is bloggen goed voor je klanten?...

Nadere informatie

t Skittelnieuws, mei 2018

t Skittelnieuws, mei 2018 t Skittelnieuws, mei 2018 Agenda Di 1 Do 17 Wo 2 Vrij 18 Do 3 Za 19 Vrij 4 Dodenherdenking Zo 20 Za 5 Bevrijdingsdag Ma 21 Pinksteren Zo 6 Di 22 Groep 2-3 SKIK Poep!! En wat het ons leert Ma 7 Wo 23 MR

Nadere informatie

Gedragscode Sociale Media en berichtendiensten zoals Whatsapp

Gedragscode Sociale Media en berichtendiensten zoals Whatsapp Gedragscode Sociale Media en berichtendiensten zoals Whatsapp PR-Gedragscode social media-bel.alg-versie 03 pag 1 van 5 Vastgesteld door: Raad van Bestuur Versiedatum: 08-05-18 Evaluatiedatum: 08-05-21

Nadere informatie

LIMBURG POSITIEF GEZONDHEID

LIMBURG POSITIEF GEZONDHEID positieve gezondheid Je gezond voelen Fitheid Klachten en pijn Slapen Eten Conditie Bewegen Zorgen voor jezelf Je grenzen kennen Kennis van gezondheid Omgaan met tijd Omgaan met geld Kunnen werken Hulp

Nadere informatie

IN GESPREK OVER TECHNOLOGIE

IN GESPREK OVER TECHNOLOGIE IN GESPREK OVER TECHNOLOGIE IN GESPREK OVER TECHNOLOGIE Dit werkblad is geschikt voor 1 of meerdere personen en leert je hoe je technologie bespreekt met cliënten, collega s en mantelzorgers. Beelden over

Nadere informatie

Informatieavonden 29 en 30 augustus. Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen

Informatieavonden 29 en 30 augustus. Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen Informatieavonden 29 en 30 augustus Ontwikkelingen op school Communicatie Vervangingen AVG Nieuwe website Social Schools app Algemene vragen Waar gaan we mee aan de slag Vernieuwing ICT-apparatuur Verkenning

Nadere informatie

De nieuwe zorgmedewerker

De nieuwe zorgmedewerker Werkblad De nieuwe zorgmedewerker De zorg verandert in snel tempo. Ook jouw rol als verzorgende of helpende verandert: meer aandacht voor individuele cliënten en hun netwerk. Werken met een zorg-leefplan

Nadere informatie

Stage 1. Klaar voor de start...

Stage 1. Klaar voor de start... Stage 1. Klaar voor de start... Jouw stage bij de gemeente Schijndel Welkom bij de gemeente Schijndel waar jouw stage gaat beginnen! Een stage bij de gemeente Schijndel geeft je de kans een kijkje te nemen

Nadere informatie

SCHOOLKALENDER

SCHOOLKALENDER WE ZIJN WEER VAN START!! Het schooljaar 2017-2018 is van start gegaan en dus hoort daar ook weer een kalender bij met de belangrijkste activiteiten voor u op een rijtje. Daarnaast vindt u praktische informatie

Nadere informatie

Vrijwilligers rooster

Vrijwilligers rooster BARSCHEMA 2017-2018 - voor de indeling op zondag geldt dat het eerstvermelde team verantwoordelijk is voor de eerste bardienst, en het andere team voor de tweede bardienst - in geval dat slechts een beperkt

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 01 september 2016

Nummer augustus t/m 01 september 2016 Nummer 35 26 augustus t/m 01 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Visiecafé kanteling

Nadere informatie

Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland

Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland Do s and dont s sociale media Alzheimer Nederland Voor afdelingsvrijwilligers Digitale media hebben de laatste jaren gezorgd voor een enorme verschuiving in de manier waarop mensen informatie zoeken, nieuws

Nadere informatie

Nummer juli t/m 11 juli 2019

Nummer juli t/m 11 juli 2019 Nummer 27 05 juli t/m 11 juli 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Maandbrief mei maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag. 30 april M E I V A K A N T I E

Maandbrief mei maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag. 30 april M E I V A K A N T I E Maandbrief mei 2018 Lieven de Keylaan 56 1222 LH Hilversum 035 6856200 www.dacostaschoolhilversum.nl maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag zondag 30 april 1 2 3 4 5 6 M E I V A K A N T I

Nadere informatie

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 Vlaamse overheid Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 01 vr 08:07 5.06 01:53 0.21 16 za 08:07 5.32 02:30-0.03 01 ma 08:50 4.82 02:45 0.17 16 di 09:42 5.05 03:47 0.03 20:34 4.98 14:44 0.04 20:38

Nadere informatie

Ma 24 juni: 2 e rapport Di 25 juni: Wo 26 juni: Ouderbedanktmorgen van tot uur in de speelzaal Do 27 juni: Vr 28 juni:

Ma 24 juni: 2 e rapport Di 25 juni: Wo 26 juni: Ouderbedanktmorgen van tot uur in de speelzaal Do 27 juni: Vr 28 juni: Basisschool KOM.MIJN Prins Frederikstraat 67a 5951 BR Belfeld 077 4758049 www.kommijn.kerobei.nl Klik hier voor e-mailadressen van leerkrachten. Nieuwsflits nummer 36 21 juni 2019 Kalender volgende week:

Nadere informatie

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen

Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Op weg naar zelfsturing en kleinschaliger zorg: de eerste stappen Verantwoordelijk Als zelfsturend team ben je zelf verantwoordelijk voor de zorg en de organisatie daarvan. In de meeste organisaties krijgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding

NIEUWSBRIEF. samen spelen + leren = groeien. Mediaopvoeding NIEUWSBRIEF samen spelen + leren = groeien Beste ouder, Mediaopvoeding Al vanaf zeer jonge leeftijd komen kinderen in aanraking met media. Vooral met de komst van de tablet kunnen kinderen van alles zien

Nadere informatie

Marant EduService. Leren en lenen

Marant EduService. Leren en lenen Marant EduService Leren en lenen Werkt u in het primair onderwijs, bij een kinderopvang of in een educatieve instelling? Is er behoefte aan passende materialen voor alle kinderen en is het streven om up-to-date

Nadere informatie

Communityschool In de Breedte

Communityschool In de Breedte CBS de Brandaris maakt deel uit van Communityschool In de Breedte lekker in je vel en optimaal presteren! Woensdag 10 juli 2019 Jaargang 14 nr 6 2018-2019 uitgave 228 e-mail: directie@cbsdebrandaris.nl

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

ONLINE ENGAGEMENT GEBRUIK SOCIAL MEDIA OM JOUW ACHTERBAN TE MOBILISEREN

ONLINE ENGAGEMENT GEBRUIK SOCIAL MEDIA OM JOUW ACHTERBAN TE MOBILISEREN ONLINE ENGAGEMENT GEBRUIK SOCIAL MEDIA OM JOUW ACHTERBAN TE MOBILISEREN (ONLINE) MOBILISATIE MICHA VAN HOORN Creative Director micha@theperfectwave.nl ERVARING INHOUD 1. Het gaat om impact 2. It s all

Nadere informatie

Nummer april t/m 27 april 2017

Nummer april t/m 27 april 2017 Nummer 17 21 april t/m 27 april 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vliegende start van Expeditie

Nadere informatie

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 Vlaamse overheid Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 01 vr 05:39 4.14 - - 16 za 05:21 4.47 - - 01 ma 06:23 3.95 00:26 0.92 16 di 07:05 4.20 01:06 0.64 18:11 4.09 12:23 0.55 17:59 4.47 12:13 0.17

Nadere informatie

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 Vlaamse overheid Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 01 di 03:06 4.51 09:46 0.22 16 wo 03:52 4.75 10:39-0.17 01 vr 04:03 4.73 10:54 0.04 16 za 04:59 4.49 11:40 0.23 15:27 4.61 21:57 0.47 16:22

Nadere informatie

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn?

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? Jouw toekomst telt! Brochure cliëntenvertrouwenspersonen Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van STEVIG. STEVIG wil goede ondersteuning

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief:

In deze nieuwsbrief: Juni 2014 In deze nieuwsbrief: Kopie verklaring omtrent gedrag (VOG) Kopie certificaat Eerste Hulp aan Kinderen 2014 Uitschrijven van opvanglocaties waar niet langer wordt opgevangen Wijziging van opvanglocatie

Nadere informatie

Digitale week 2017 digidak Kalmthout. Digitaal is het nieuwe normaal

Digitale week 2017 digidak Kalmthout. Digitaal is het nieuwe normaal Digitale week 2017 digidak Kalmthout Digitaal is het nieuwe normaal DIGIDAK KALMTHOUT DIGIDAK KA Spelletjes spelen op de computer Iedereen doet het wel eens om even te ontspannen en je verstand op nul

Nadere informatie

De Independent Dienstenwijzer

De Independent Dienstenwijzer Wie zijn wij en wat doen wij voor onze klanten? OMDAT VERTROUWEN NIET VANZELFSPREKEND IS. Wie zijn wij? Independent Duinrand B.V. Ruysdaelplein 42 2282BJ Rijswijk Telefoon: 070-324 67 88 Fax: 070-415 05

Nadere informatie

Welkom! 1. CHECK IN Meld je bij de ontvangstbalie als je gezelschap compleet is en kies het gewenste arrangement.

Welkom! 1. CHECK IN Meld je bij de ontvangstbalie als je gezelschap compleet is en kies het gewenste arrangement. Weetjes & tips WATERTUIN is een All-inclusive restaurant voor iedereen. Je betaalt bij ons niet voor de gekozen gerechten, maar voor hoelang je bij ons verblijft. Om je bezoek zo aangenaam mogelijk te

Nadere informatie

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET

ZAKENMAM PLANNINGSPAKKET ZAKENMAM Alsjeblieft, hier is jouw Zakenmam planningspakket. Het is mijn kado aan jou en ik wens je er veel plezier mee. De inhoud in dit pakket gaat je helpen meer structuur en overzicht aan te brengen

Nadere informatie

Jaarkalender. Sint Laurentius. versie: ouders

Jaarkalender. Sint Laurentius. versie: ouders Jaarkalender Sint Laurentius versie: ouders 20-2019 Augustus/September 20 20 aug. Week 1/34 1 e schooldag 21 aug. 22 aug. 23 aug. 24 aug. 25 aug. 26 aug. 27 aug. Week 2/35 Kermis STUDIEDAG (kinderen vrij)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF APRIL. Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen

NIEUWSBRIEF APRIL. Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen NIEUWSBRIEF APRIL Nr. april 2017 I In dit nummer o.a.: Muziek op de Bijenkorf ICT CITO Entree- en Eindtoets Nieuwe leerlingen obs Bijenkorf I Ridderborch 143 I 3992 BK Houten I T 030 6353515 E directie.bijenkorf@oo-h.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016

Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Nieuwsbrief Wijkkamer de Dommer En omgeving 30 september 2016 Wijkkamer.de.Dommer@ribw-nr.nl Dommer van Poldersveldtweg 73 Nijmegen Mail ons als je een bijdrage hebt! Nieuwe kunst in Wijkkamer de Dommer!

Nadere informatie

t Skittelnieuws, december 2016 Westwoud

t Skittelnieuws, december 2016 Westwoud Uw kind is de toekomst, de toekomst is onze uitdaging! t Skittelnieuws, december 2016 Westwoud Agenda Do 1 Za 17 Vrij 2 Zo 18 Za 3 Ma 19 Zo 4 Di 20 Ma 5 Sinterklaasfeest Wo 21 Alle kinderen continu rooster

Nadere informatie

Grafieken en tabellen

Grafieken en tabellen Rekenen Verbanden Grafieken en tabellen Voor 1F Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Lisanne Martens Inhoudelijke redactie: Jiska van Hall en Edu

Nadere informatie

1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag?

1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag? IK KRIJG DE VRAAG OM EEN PGB TE INDICEREN, WAT DOE IK? 1. Hoe stap ik het (her)indicatiegesprek in bij een cliënt met een gerichte PGB-vraag? Als verpleegkundige kom je nooit bij een cliënt om een PGB

Nadere informatie

Video marketing voor makelaars 7 tips

Video marketing voor makelaars 7 tips Video marketing voor makelaars 7 tips Dus je wilt beginnen met video marketing? Erg slim, want nog lang niet alle makelaars gebruiken video, terwijl 85% van de huizen verkopers aangeeft dat ze liever een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inschrijven als vrijwilliger 3. Plannen van een fietsrit 6. Afspraak bekijken 9. Smoelenboek 10. Vragen 11

Inhoudsopgave. Inschrijven als vrijwilliger 3. Plannen van een fietsrit 6. Afspraak bekijken 9. Smoelenboek 10. Vragen 11 Toelichting voor de vrijwilliger - mei 2018 Inhoudsopgave Met het online planningssysteem van SamenFietsen kunt u eenvoudig een fietstocht plannen. In deze handleiding leest u hoe het programma werkt.

Nadere informatie

DE HOSTMANSHIP SCHEURKALENDER. 365 dagen, inspiratie om uw gasten iedere dag opnieuw het gevoel te geven dat ze welkom zijn.

DE HOSTMANSHIP SCHEURKALENDER. 365 dagen, inspiratie om uw gasten iedere dag opnieuw het gevoel te geven dat ze welkom zijn. DE HOSTMANSHIP SCHEURKALENDER 2013 365 dagen, inspiratie om uw gasten iedere dag opnieuw het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Hostmanship is de kunst mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Een

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 29 augustus 2019

Nummer augustus t/m 29 augustus 2019 Nummer 34 23 augustus t/m 29 augustus 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van

Nadere informatie

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12

Gefeliciteerd! 3. Laatste loodjes 6. Tot zover 12 Gefeliciteerd! 3 Waarom dit boek? 3 Hoe gaat dit boek jou helpen? 3 Is er nog iets dat je moet weten voordat je verder leest? 4 Laatste loodjes 6 De agenda 6 Nu jij 9 Tot zover 12 Gefeliciteerd! Als je

Nadere informatie

Woensdag 10 april 2013 (vandaag): Basisschool de Atlant verblijft tot en met a.s. zondag 14 april Ineke de Vries komt vandaag om 11.00 uur langs om het huis te bekijken Recente activiteit Nieuw verzoek

Nadere informatie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie

We zijn het eens en hebben het helder. Samenvatting van onze ambitie. 1. Ambitie Aan : Geriatrisch Netwerk Van : Jan Lam, programmamanager Onderwerp : Ambitie, doelen en activiteiten Geriatrisch Netwerk (versie G [= goed]) Datum : 5-12-2017 Status : Overeengekomen op het overleg van

Nadere informatie

JAARKALENDER van de MEANDER JAARVERSLAG 2016

JAARKALENDER van de MEANDER JAARVERSLAG 2016 2017 2018 JAARKALENDER van de MEANDER JAARVERSLAG 2016 Voorwoord 2016 was een bijzonder jaar! Een jaar waarin we samen met de hele sector voorbereidingen getroffen hebben om vanaf 1 januari 2017 de transitie

Nadere informatie

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl

Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl Facebook: OBS De Dubbeldekker Twitter: @obsdubbeldekker Website: www.dedubbeldekker.nl NIEUWSBRIEF REGULIER nummer, november 2015 Begrijpt u de nieuwsbrief niet zo goed? Let op: *Na iedere nieuwsbrief

Nadere informatie

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september.

Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE. jouw sport,, jouw club. 15 t//m 29 september. Stappenplan voor sportservices ##NSW2018 #BEACTIVE jouw sport,, jouw club 15 t//m 29 september www.nationalesportweek.nl ##NSW2018 #BEACTIVE De Nationale Sportweek 2018 In 2018 hebben we iets te vieren:

Nadere informatie

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017

s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 s Heeren Loo Samen mediawijs Met elkaar in gesprek over het gebruik van (social) media s Heeren Loo Advisium September 2017 Inleiding De wereld verandert. Er zijn steeds nieuwe digitale ontwikkelingen.

Nadere informatie

De Sleutel tot het benutten van potentie

De Sleutel tot het benutten van potentie De Sleutel tot het benutten van potentie Wat is potentie eigenlijk? Een snelle blik in een woordenboek levert de volgende resultaten op: het kunnen; dat waartoe iemand of iets toe in staat is; vermogen.

Nadere informatie

gebouw en faciliteiten* Zomervakantie 2014 (vakantie regio midden; po/vo)

gebouw en faciliteiten* Zomervakantie 2014 (vakantie regio midden; po/vo) Planning bijzondere dagen, evenementen en Zomervakantie 2014 (vakantie regio midden; po/vo) 30/35 ma 21-07-14 t/m vr 29-08-14 Zomerperiode 2014 30/32 ma 21-07-14 t/m vr 08-08-14 data Ministerie van Onderwijs,

Nadere informatie

De Independent Dienstenwijzerr. Particuliere klanten

De Independent Dienstenwijzerr. Particuliere klanten r Particuliere klanten Wie zijn wij? Independent Insurances B.V. Telefoon: E-mail: Twitter: Facebook: LinkedIn: YouTube: Openingstijden Independent-kantoren: Maandag 09:00 tot 18:00 070-414 04 04 Dinsdag

Nadere informatie

Strategieplan Happie. Happie met elkaar!

Strategieplan Happie. Happie met elkaar! Strategieplan Happie Happie met elkaar! Tilburg 30-10-2012 Inhoud Inleiding...3 Visie...3 Missie...5 Tijdsgeest en timing...5 Zorg voor onze bezoekers...5 Journalistieke relevantie...6 Taal en content...6

Nadere informatie

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit

H O F N I E U W S NIEUW SCHOOLJAAR ZEELSTERHOF IS OPGEFRIST? AGENDA groepen Activiteit H O F N I E U W S AGENDA groepen Activiteit Dinsdag 4 september 7 Informatieavond, aanvang 19.00 uur Dinsdag 4 september 8 Informatieavond, aanvang 20.00 uur Woensdag 5 september 1 en 2 Informatieavond,

Nadere informatie

Nummer januari t/m 27 januari 2017

Nummer januari t/m 27 januari 2017 Nummer 04 21 januari t/m 27 januari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie