Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016"

Transcriptie

1 Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T Na de vergadering van de raad van bestuur schrijven Henri Plagge, Ton Borghs en Berry Meijers beurtelings een blog, waarin zij op eigen wijze de rode draad of een inspirerend thema uit de raad van bestuur vergadering met jullie delen. Blog Ton Borghs Niet ziek met zweetvoeten Ziekteverzuim en hoe gaat de Zorgboog hier mee om? Kijkend naar de hoge verzuimcijfers kunnen we helaas vaststellen dat we het bij de Zorgboog de afgelopen twee jaren niet direct een succesverhaal was. Het verzuim was hoger dan we zouden willen. Omdat de verantwoordelijkheid voor het opvangen van het inkomensverlies bij ziekte en arbeidsongeschiktheid steeds meer bij de werkgever is komen te liggen, blijven de kosten stijgen. Het is bovendien steeds moeilijker om goede vervangers te krijgen. En als ze er al zijn, is het lastig ze in te zetten in dezelfde uren als de zieke medewerker was ingeroosterd. Dat geeft druk op de niet zieke werkers die worden gevraagd om meer uren te werken of minder vakantie te nemen dan wenselijk zou zijn. Ook om cliënten zo min mogelijk te belasten met telkens weer nieuwe gezichten. Het risico dat de werkstress toeneemt, is dan niet gering. De laatste maanden lijkt gelukkig het tij te keren en kunnen we in de meeste divisies een daling waarnemen. In elke baan zijn er wel aspecten die lastig zijn waar andere taken je juist energie geven. Geen enkel mens is gelijk en geen organisatie of afdeling is hetzelfde. Elke situatie en dus elke zieke vraagt om een andere aanpak. Toch blijven de uitgangspunten altijd hetzelfde. Belangrijk onderdeel van onze uitgangspunten is dat verzuim, re-integratie en preventie van verzuim een gezamenlijke verantwoordelijkheid van de werkgever en de werknemer is. De verzuimcijfers van de Zorgboog laten voor de zorgsector een niet ongebruikelijk beeld zien: in ongeveer de helft van alle klachten is er sprake van fysieke klachten zoals nek, rug, arm, knie en schouderklachten. In circa 20% van de gevallen zijn psychische klachten de oorzaak van het verzuim.

2 Bij de Zorgboog worden de hoge verzuimcijfers vooral door langdurend verzuim beïnvloed. Uit de gesprekken die we als raad van bestuur met de directeuren van de divisies, de bedrijfsarts en de betrokken medewerkers van gezondheidsmanagement voeren, komt naar voren dat we de laatste maanden vaker en beter afstemmen tussen alle betrokkenen. Dit leidt ertoe dat de problemen, mogelijkheden en onmogelijkheden eerder in kaart zijn gebracht. Helaas hoort daar ook bij dat er, bijvoorbeeld door een combinatie van een slijtage aan het bewegingsapparaat en de fysieke werklast, voor sommige zorgmedewerkers duidelijk wordt dat hun toekomst buiten de zorg zal liggen. In de voorbije maanden hebben we helaas om die reden afscheid moeten nemen van diverse medewerkers. Uit de individuele beoordelingen door het UWV komt naar voren dat er in alle gevallen sprake is van een zorgvuldig en goed doorlopen traject. Cijfers laten ook hele positieve dingen zien. Zo is het aantal medewerkers dat gedurende het jaar niet verzuimd in vergelijking met veel andere organisaties met circa 65% hoog. Zoals de bedrijfsarts het uitdrukte: bij de Zorgboog zijn er geen medewerkers die zich met zweetvoeten ziek melden! Uiteraard is dat iets om blij van te worden en herkennen we hier de passie en betrokkenheid in die we zelf ook terugzien tijdens onze bezoeken of meeloopmomenten in afdelingen. Misschien nog belangrijker is dat we alert blijven op mogelijke ziekte oorzaken en in een zo vroegtijdig mogelijk stadium in gesprek gaan om de goede preventiemaatregelen te nemen. Het lijkt mij een uitdaging om er voor te zorgen dat die 57-jarige verpleegkundige die zich tegenover mij bezorgd afvroeg of ze tot haar 67e kon blijven doorwerken, nog tien jaar naar volle tevredenheid vooruit kan. Ton Borghs Besluiten raad van bestuur augustus De raad van bestuur heeft het voorgenomen besluit tot goedkeuring van het reorganisatieplan Informatiemanagement (versie 1.1) genomen. Dit plan is gebaseerd op de strategie 'De weg naar regie (2020)'. Het reorganisatieplan is ter goedkeuring voorgelegd aan de OR. Medewerkers zijn tijdens een bijeenkomst eind juli over de plannen geïnformeerd. De raad van bestuur heeft de Zorgboog aangemeld als lid bij MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen ) Nederland. De raad van bestuur heeft het (nagekomen) overzicht financiële indicatieve effecten 2017 formeel vastgesteld. Dit overzicht maakt onderdeel uit van de kaderbrief.

3 Het definitieve inspectierapport locatie Pannehoeve is ontvangen. De raad van bestuur heeft een schriftelijke reactie op dit rapport opgesteld, omwille van een volledige beeldvorming. Deze reactie is samen met het rapport op onze website gepubliceerd. Wij zijn het op een aantal punten fundamenteel niet eens met inspectie, deels gestaafd door eigen waarnemingen in de praktijk. Binnenkort vindt hierover een 'bestuursgesprek' plaats met de hoofdinspecteur VVT, enkele inspecteurs en de raad van bestuur. Een aantal punten heeft extra aandacht nodig binnen de divisie woonverpleging. Hiervoor is een bijeenkomst met alle hoofden en behandelcoördinatoren, de directie van de divisie woonverpleging en de rvb belegd. De notitie Uitgangspunten flexibiliteit is akkoord bevonden door de rvb. De notitie wordt voorgelegd aan de OR voor advies. Naar aanleiding van de resultaten van de achterbanraadpleging, gehouden in het kader van de wijziging reiskosten bij opleiding, neemt de rvb het formeel besluit om de reiskosten bij opleiding aan te passen conform het voorstel. Naar aanleiding van de bevindingen vanuit de divisie Wonen en welzijn rond brandveiligheid is het voorstel gedaan om te gaan werken met een strakke planning met een voorgeschreven format voor oefeningen en vastlegging van afspraken. De rvb geeft hier haar formele akkoord aan. Binnenkort wordt een gewijzigde procedure voor oefeningen in gang gezet. De rvb benadrukt nogmaals dat oefenen heel belangrijk is voor alle onderdelen van de Zorgboogorganisatie. De rvb is akkoord met deelname aan het onderzoek Care voor Late Stage Parkinsonism (CLaSP). Het gaat om een onderzoek naar de palliatieve zorg bij mensen met vroege dementie. Dit onderzoek richt zich vanwege de doelgroep vooral op de Molendreef in Mariëngaarde. De notitie Merkenbeleid en de notitie Vermeldingenbeleid afkomstig van de afdeling PR & Communicatie worden vastgesteld door de rvb. De raad van bestuur heeft kennis genomen van de factsheet van de Nederlandse Zorgautoriteit over het toezicht houden met behulp van mystery-onderzoek. De rvb vraagt iedereen om alert te zijn, ook bij telefonische vragen. Geef alleen informatie door waarvan je zeker bent, verwijs anders naar een collega die meer van het onderwerp afweet of doe eerst navraag voor je antwoord geeft. het Addendum Sociaal Statuut is overeengekomen met de OR. Dit in verband met het vervallen van de wachtgeldregeling en het hiervan in de plaats treden van de CAO Transitievergoeding VVT.

4 Vacature VVAR De Verzorgende en verpleegkundige adviesraad (VVAR) is op zoek naar een betrokken collega die ons wil gaan versterken. Altijd al mee willen praten over de dingen die je bezighouden op de werkvloer en in je vak? Neem contact met ons op, we zijn op zoek naar een verzorgende (IG) die zich voor twee uur per week wil inzetten. Als je vragen hebt, kun je contact opnemen via de mail Bundel Verpleeghuiszorg 2025 Eind augustus is de bundel Verpleeghuiszorg 2025 van het programma Waardigheid en trots aan staatssecretaris Martin van Rijn overhandigd. Hierin is door een groot aantal partijen en experts een nieuw perspectief geschetst op de verpleeghuiszorg, waarin mensen (cliënten, professionals, familie en de samenleving) zich herkennen; waarin er plek is voor waardigheid, trots en liefdevolle zorg. Waardigheid en trots wil met alle betrokken partijen en belangstellenden hierover in gesprek komen. In dialoog wordt met elkaar een stip op de horizon gezet waar naartoe kan worden gewerkt. Lees de bundel op: Download een printversie van de bundel Verpleeghuiszorg 2025 Koken met Zorgboogsterren Een aantal leden van de ondernemingsraad is in het kader van het project 'Koken met Zorgboogsterren' op een aantal locaties binnen de Zorgboog gaan koken. In overleg met de collega's van de locatie, is het menu uitgezocht. De bewoners hebben erg genoten van de extra aandacht die kon worden gegeven aan de maaltijd en aan henzelf. De collega's waren blij met de extra ondersteuning. Het eten is met smaak verorberd, en uiteraard is alles weer netjes opgeruimd. De OR leden vonden het leuk om een kijkje in andermans 'keuken' te nemen. Tussen de gangen door werd er over meer gesproken dan alleen het eten. Dit project is voor iedereen aan te raden! 25-jarig dienstjubileum Anja Plessen Op 1 oktober 2016 is Anja Plessen, vrijwilligers coördinator van hospice de Populier, 25 jaar in dienst bij de Zorgboog. Op donderdag 29 september a.s. is er van tot uur gelegenheid om haar te feliciteren met haar jubileum in de tuin van hospice de Populier of, als het weer het niet toelaat, in de Bakelzaal van Sint Jozefsheil, Roessel 3 in Bakel.

5 Tussentijdse verkiezingen OR De uitkomst van de tussentijdse verkiezingen in verband met twee vacatures binnen de OR heeft één kandidaat opgeleverd. In de overlegvergadering van 6 september jl. is dhr. Gerrit Ugen door de raad van bestuur geïnstalleerd als nieuw OR-lid. Binnen de OR blijft dus nog steeds een vacature bestaan. De OR gaat hiervoor geen nieuwe tussentijdse verkiezingen uitschrijven, maar blijft, als de gelegenheid zich voordoet, medewerkers benaderen met de vraag om zich kandidaat te stellen voor de OR. Wanneer je alsnog belangstelling hebt, bestaat de mogelijkheid om je als kandidaat OR-lid aan te melden bij de voorzitter of het secretariaat van de OR. Ook kun je hier terecht als je meer wilt weten over de OR en het werk van een OR-lid. Kaartverkoop revue 'Over grenzen heen' van start De kaartverkoop van de revue 'Over grenzen heen' is op donderdag 1 september officieel van start gegaan. Deze revue is voor en door medewerkers van de Zorgboog, Elkerliek, Savant en ORO gemaakt. De kaarten zijn aan de kassa te koop bij de deelnemende theaters. Ook via de websites van de theaters kun je meestal kaarten bestellen. 6 en 7 oktober 2016: 12 oktober 2016: 16 oktober 2016: (matineevoorstelling) We beloven dat het een geweldig spektakel wordt, dus koop snel een kaartje voor jouw favoriete dag. Volg ons op Facebook via

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer december t/m 08 december 2016

Nummer december t/m 08 december 2016 Nummer 49 02 december t/m 08 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017

Nummer augustus t/m 31 augustus 2017 Nummer 35 25 augustus t/m 31 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer augustus t/m 01 september 2016

Nummer augustus t/m 01 september 2016 Nummer 35 26 augustus t/m 01 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Visiecafé kanteling

Nadere informatie

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017 Nummer 41 06 oktober t/m 12 oktober 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten raad

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

HR Actief Maak praktisch beleid van duurzame inzetbaarheid

HR Actief Maak praktisch beleid van duurzame inzetbaarheid 1 HR Actief Maak praktisch beleid van duurzame inzetbaarheid Leestijd 15 minuten De zorgsector draait als geen ander om mensen. Tevreden en vitale werknemers zijn ook cruciaal voor de continuïteit van

Nadere informatie

Nummer september t/m 19 september 2019

Nummer september t/m 19 september 2019 Nummer 37 13 september t/m 19 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Sint Jozefsheil

Nadere informatie

Onderzoek Van regels naar relaties

Onderzoek Van regels naar relaties Onderzoek Sinds maart 2017 doet Annemarie de Brabander bij Topaz (locatie Munnekeweij) onderzoek naar de beweging. Hoe kunnen de inzichten uit haar onderzoek vertaald worden naar Waarde-vol Onderwijs?

Nadere informatie

Nummer juli t/m 20 juli 2017

Nummer juli t/m 20 juli 2017 Nummer 29 14 juli t/m 20 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname

Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Project Versterking van Palliatieve Zorg in Suriname Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen in hun eigen vertrouwde omgeving.

Nadere informatie

Afrekenen met ongewenst gedrag

Afrekenen met ongewenst gedrag Afrekenen met ongewenst gedrag VoORkomen is beter dan genezen 1 Agenda Wat is ongewenst gedrag? Waarom zou je er iets aan doen? Wat kun je er aan doen? Rol OR 2 Wie ben ik? Marianne van der Meulen Vertrouwenspersoon,

Nadere informatie

Nummer juli t/m 28 juli 2016

Nummer juli t/m 28 juli 2016 Nummer 30 22 juli t/m 28 juli 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Locatie Reggersoord 3 en 4 Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van verpleeghuis Reggersoord (etages 3 en 4). Op beide etages zijn

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Vooraf In deze brochure lees je wat je bij ziekteverzuim moet doen. Verzuimen is een vervelende situatie, die niemand wil, maar iedereen

Nadere informatie

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Wij zijn er voor jou. Deskundig onafhankelijk advies voor en door GGzE.

Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen. Wij zijn er voor jou. Deskundig onafhankelijk advies voor en door GGzE. Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen Wij zijn er voor jou Deskundig onafhankelijk advies voor en door GGzE medewerkers >> 1 Tevreden, gezonde en gemotiveerde medewerkers dragen bij aan een

Nadere informatie

Jaarverslag NUVO verzuimdienst over 2010. Evaluatie op het gebied van verzuim en preventie

Jaarverslag NUVO verzuimdienst over 2010. Evaluatie op het gebied van verzuim en preventie Jaarverslag NUVO verzuimdienst over 2010 Evaluatie op het gebied van verzuim en preventie Opstellers: Ad Smit /Anja Kostermans Maart/april 2010 1 Inhoudsopgave 1. Verzuimanalyse 2010 tov 2009 3 2. Preventie..4

Nadere informatie

Ondernemingsraad AB Zuid-Holland

Ondernemingsraad AB Zuid-Holland Ondernemingsraad AB Zuid-Holland Jaarverslag 2015 Voorwoord Beste collega s voor u ligt het Jaarverslag 2015 van de ondernemingsraad van AB Zuid- Holland. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om het jaarverslag

Nadere informatie

Antwoord van staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) (ontvangen 13 juli 2016)

Antwoord van staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) (ontvangen 13 juli 2016) AH 3151 2016Z11922 Antwoord van staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) (ontvangen 13 juli 2016) 1. Vindt u het acceptabel dat door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Nummer 1* januari 2015

Nummer 1* januari 2015 Nummer 1* januari 2015 Hallo collega s Buiten ligt er sneeuw en is het koud, dus een mooi moment om het nieuwe bulletin te lanceren. Met deze maand de volgende onderwerpen: - Interne mobiliteit - De verkiezingen

Nadere informatie

Nummer mei t/m 17 mei 2018

Nummer mei t/m 17 mei 2018 Nummer 20 11 mei t/m 17 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 IZI Thema: De nieuwe OR stelt

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING. Jouw rechten en plichten

ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING. Jouw rechten en plichten ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING Jouw rechten en plichten november 2016 VOORWOORD Als je ziek bent, moet je je aan de regels houden. Maar dat geldt ook voor je werkgever en de bedrijfsarts. In dit

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden Verzuimprotocol SHDH Verzuimbeleid in goede banen Aandacht voor verantwoordelijkheden Inhoudsopgave 3 Aandacht voor verzuim Iedere medewerker doet er toe 4 Aandacht voor verantwoordelijkheden Medewerker

Nadere informatie

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd

Bureau BERGS. Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies. Noloc Erkend & Gecertificeerd Bureau BERGS Re-integratie Outplacement Loopbaanadvies Noloc Erkend & Gecertificeerd 1 2 Voorwoord Over Bureau BERGS Re-integratie, Outplacement & Loopbaanadvies De flexibiliteit binnen organisaties wordt

Nadere informatie

Voor palliatieve zorg op maat

Voor palliatieve zorg op maat hospice de Populier Voor palliatieve zorg op maat Afscheid van het leven wordt beschouwd als een onderdeel van het leven. Daarmee krijgt ook palliatieve zorg steeds meer een plek in de samenleving. Hospice

Nadere informatie

MeetUp Verzuim. Draag bij aan de aanpak van verzuim! INZICHTEN & AANPAK! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN

MeetUp Verzuim. Draag bij aan de aanpak van verzuim! INZICHTEN & AANPAK! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN MeetUp Verzuim INZICHTEN & AANPAK! Draag bij aan de aanpak van verzuim! HANDREIKING VOOR ONDERNEMINGSRADEN Inleiding Het (langdurig) verzuim in de VVT stijgt de laatste paar jaar gestaag. De sociale partners

Nadere informatie

EEN VOLLE GEREEDSCHAPSKIST? Duurzame generatie inzetbaarheid 26 september 2018

EEN VOLLE GEREEDSCHAPSKIST? Duurzame generatie inzetbaarheid 26 september 2018 EEN VOLLE GEREEDSCHAPSKIST? Duurzame generatie inzetbaarheid 26 september 2018 1 Kennismaking Naam Organisatie Wat is uw favoriete gereedschap voor de medezeggenschap? 2 Duurzame inzetbaarheid Duurzame

Nadere informatie

Werken met een nierziekte. Wat kunt u doen?

Werken met een nierziekte. Wat kunt u doen? Werken met een nierziekte Wat kunt u doen? 1 Werken met een nierziekte Wat kunt u doen? Wanneer u te maken krijgt met chronische nierschade, heeft dat invloed op vele aspecten van uw leven. Zo kan het

Nadere informatie

Nummer april t/m 19 april 2018

Nummer april t/m 19 april 2018 Nummer 16 13 april t/m 19 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Laatste werkweek Henri Plagge

Nadere informatie

Gezond. veilig werken. Sectoraanpak Zorg en Welzijn 2012-2015. dát maakt zorg beter

Gezond. veilig werken. Sectoraanpak Zorg en Welzijn 2012-2015. dát maakt zorg beter Gezond veilig werken Sectoraanpak Zorg en Welzijn 2012-2015 dát maakt zorg beter De Inspectie SZW werkt samen aan eerlijk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid voor iedereen Voor mensen die met heel

Nadere informatie

TERUGBLIK. Volgt u ons al op Facebook?

TERUGBLIK. Volgt u ons al op Facebook? TERUGBLIK 2018 Volgt u ons al op Facebook? (Klik hier) ZORG EN ONDERSTEUNING WONEN EN WELZIJN VEILIGHEID LEREN EN VERBETEREN GOVERNANCE PERSONEEL HULPBRONNEN INFORMATIEGEBRUIK Deze terugblik op 2018 hebben

Nadere informatie

Op weg naar duurzame inzetbaarheid

Op weg naar duurzame inzetbaarheid Op weg naar duurzame inzetbaarheid Nederland vergrijst. De pensioenleeftijd gaat omhoog. Er dreigt krapte op de arbeidsmarkt. En landelijk is er steeds meer langdurig ziekteverzuim. Allemaal factoren om

Nadere informatie

WAT JE MOET WETEN OVER

WAT JE MOET WETEN OVER WAT JE MOET WETEN OVER ZIEKTEVERZUIM VERZUIM EN VERZUIMPREVENTIE INFORMATIE VOOR MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR AAN ALLE MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR In 2015 heeft Meer Primair het verzuimbeleid beschreven

Nadere informatie

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2018 Locatie: het Anker, het Vooronder, de Roef Datum: augustus 2018 Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het ( concept) kwaliteitsjaarplan van Woonzorg centrum het

Nadere informatie

Eerste Kwartaal verslag

Eerste Kwartaal verslag Eerste Kwartaal verslag 2018 Inhoudsopgave 1 Voorwoord directie 2 2 Kengetallen personeel 3 3 Resultaten re-integratie 2017 5 4 Kengetallen ziekteverzuim 7 5 Financiën 9 Roermond, 30 april 2018 1 1 Voorwoord

Nadere informatie

Ongewenste omgangsvormen en de rol van de OR. 19 juni 2019 LOMOZ Saskia Verhagen en Liesbeth van Bakel

Ongewenste omgangsvormen en de rol van de OR. 19 juni 2019 LOMOZ Saskia Verhagen en Liesbeth van Bakel Ongewenste omgangsvormen en de rol van de OR 19 juni 2019 LOMOZ Saskia Verhagen en Liesbeth van Bakel 1 Vraag Welk ongewenst gedrag kom je wel eens tegen? Of Welk ongewenst gedrag komt wel eens voor op

Nadere informatie

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor

Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor DE ONTMOETING VRIENDSCHAP IN UTRECHT Editie 30 juni 2019 Verder in deze Nieuwsbrief... Nieuwe vrijwilliger * Oproepje * Cliëntenraad * Afscheid Floor Vriendschap in Utrecht Kromme Nieuwegracht 50 3512

Nadere informatie

EEN VOLLE GEREEDSCHAPSKIST? Duurzame generatie inzetbaarheid 28 maart 2018

EEN VOLLE GEREEDSCHAPSKIST? Duurzame generatie inzetbaarheid 28 maart 2018 EEN VOLLE GEREEDSCHAPSKIST? Duurzame generatie inzetbaarheid 28 maart 2018 1 Kennismaking Wat is uw favoriete gereedschap voor de medezeggenschap? 2 Duurzame inzetbaarheid Duurzame inzet van medewerkers

Nadere informatie

BIJLAGE 2 PROGRAMMA VAN EISEN

BIJLAGE 2 PROGRAMMA VAN EISEN BIJLAGE 2 PROGRAMMA VAN EISEN De Inschrijver die niet voldoet aan onderstaand Programma van Eisen, wordt uitgesloten van deelname en komt niet voor gunning van de opdracht in aanmerking. Door in te schrijven

Nadere informatie

Leren en werken bij De Belvertshoeve

Leren en werken bij De Belvertshoeve Themabundel Leren en werken bij De Belvertshoeve Assistent medewerker Dit project is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage uit het Europees Sociaal Fonds Voorwoord Deze themabundel is bedoeld als werkboek

Nadere informatie

Jaarplan 2016 ondernemingsraad

Jaarplan 2016 ondernemingsraad Jaarplan 2016 ondernemingsraad Jaarplan 2016 ondernemingsraad Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen Pagina 3 Hoofdstuk 2 Vergaderstructuur en data 2016 Pagina 4 Hoofdstuk 3 De ondernemingsraad Pagina 5 Hoofdstuk

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 juli 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter,

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 12 juli 2016 Betreft Kamervragen. Geachte voorzitter, > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres: Parnassusplein 5 2511 VX Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport s Heeren Loo 2017 Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Wat staat in dit kwaliteitsrapport? 1. Wat willen we bereiken? 1. Wat willen we bereiken? 3 2. Deze hoofdstukken

Nadere informatie

OR-Menu Jaarverslag 2006

OR-Menu Jaarverslag 2006 OR-Menu Jaarverslag 2006 Ondernemingsraad Groet uit de keuken Als voorzitter van de OR serveer ik jullie graag een groet uit de keuken, een voorproefje van wat er op tafel gaat komen. In dit verslag vind

Nadere informatie

Stap voor stap in uw onderneming

Stap voor stap in uw onderneming Stap voor stap in uw onderneming Dr. Geert Premer (2017) Een re-integratietraject, wat is dat dan? Hoe langer een werknemer arbeidsongeschikt is, hoe moeilijker hij het heeft om terug aan de slag te gaan.

Nadere informatie

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016

Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 Nummer 04 22 januari t/m 28 januari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Hoe houden we de sector Zorg en Welzijn gezond? Gezien de toenemende vergrijzing en ziekteverzuim in de Zorg en Welzijn sector

Hoe houden we de sector Zorg en Welzijn gezond? Gezien de toenemende vergrijzing en ziekteverzuim in de Zorg en Welzijn sector Hoe houden we de sector Zorg en Welzijn gezond? Gezien de toenemende vergrijzing en ziekteverzuim in de Zorg en Welzijn sector Bart Boon Bart.boon@achmea.nl Vergrijzing: Grote generaties groeien op, mensen

Nadere informatie

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen Regie op Werkvermogen Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Bij de opleidingen Regie op Verzuim en Post Bachelor Register Casemanagement leert

Nadere informatie

2 Arbeidsomstandigheden in Nederland

2 Arbeidsomstandigheden in Nederland 2 Arbeidsomstandigheden in Nederland 2.1 Inleiding Op basis van recente onderzoeksliteratuur geeft dit hoofdstuk een globale schets van de stand van zaken van de arbeidsomstandigheden in Nederland (paragraaf

Nadere informatie

Onder palliatieve zorg wordt verstaan: de zorg voor een cliënt met een levensbedreigende ziekte die niet of niet meer kan genezen.

Onder palliatieve zorg wordt verstaan: de zorg voor een cliënt met een levensbedreigende ziekte die niet of niet meer kan genezen. De Hazelaar Hospice De Hazelaar is een afdeling voor terminaal zieke mensen. In een huiselijke sfeer wordt de cliënt ondersteund om de laatste levensfase op een goede manier door te brengen. Hospice De

Nadere informatie

KEN JE WERKGEEST. Het werkmateriaal Ken je werkgeest is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE)

KEN JE WERKGEEST. Het werkmateriaal Ken je werkgeest is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE) KEN JE WERKGEEST Het werkmateriaal Ken je werkgeest is een onderdeel van de website Krachtenspel.nl. Werkmateriaal Sociaal Emotionele Educatie (SEE) Alle informatie is te vinden op de website Mieke Vollenhoven

Nadere informatie

Welzijn komt eerst, de zorg komt daarna.

Welzijn komt eerst, de zorg komt daarna. Welzijn komt eerst, de zorg komt daarna. Kijk eens, zegt Linda de Haan, terwijl ze op het terras enkele ouderen aanwijst, die ieder voor zich, met een medewerker, de zon hebben opgezocht. Medewerker en

Nadere informatie

Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten.

Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten. Meer werkplezier in 3 stappen! Ontdek welke veranderingen jouw werkplezier vergroten. Verander je werkomstandigheden en vergroot je werkplezier! Plezierig werken betekent jezelf vitaal en tevreden voelen

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten 2018

Training & themabijeenkomsten 2018 Training & themabijeenkomsten 2018 voor mantelzorgers en vrijwilligers Inhoudsopgave 3 4 7 9 11 11 Trainingen en themabijeenkomsten - Het hoe en waarom Trainingen voor mantelzorgers Trainingen voor vrijwilligers

Nadere informatie

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg

Kwaliteitsjaarplan Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept. Samen aan de slag! Gewoon goede zorg Kwaliteitsjaarplan 2019 Locatie : t Vonder Datum: augustus 2018 concept Samen aan de slag! Gewoon goede zorg 1 Voorwoord Dit is het kwaliteitsjaarplan van Woonzorgcentrum t Vonder. Woonzorgcentrum t Vonder

Nadere informatie

Bijeenkomst Platform voor ondernemingsraden in de Zorg

Bijeenkomst Platform voor ondernemingsraden in de Zorg Bijeenkomst Platform voor ondernemingsraden in de Zorg 9 december 2015 Maria Breas Inspectie SZW Wat doet Inspectie SZW? De Inspectie SZW werkt aan: eerlijk werk, gezond en veilig werk en bestaanszekerheid

Nadere informatie

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk

Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen. Regie op Werkvermogen. Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Geaccrediteerd door Hogeschool Arnhem Nijmegen Regie op Werkvermogen Leer hoe u mensen effectief begeleidt naar ander werk Bij de opleidingen Regie op Verzuim en Post Bachelor Register Casemanagement leert

Nadere informatie

Leiding geven aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Gertie Verreck & Ingrid Linders

Leiding geven aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Gertie Verreck & Ingrid Linders Leiding geven aan vitaliteit en duurzame inzetbaarheid Gertie Verreck & Ingrid Linders Duurzame Inzetbaarheid is.. Duurzaam inzetbaar = Gezond, productief en met plezier huidig en toekomstig werk...willen

Nadere informatie

Verzuimprotocol. 1. Inleiding. 2. Visie op verzuim

Verzuimprotocol. 1. Inleiding. 2. Visie op verzuim Verzuimprotocol 1. Inleiding Pieter van Foreest streeft naar een gezond personeelsbeleid, waarbij vitale medewerkers, goede werkomstandigheden, een optimale bezetting en medewerkers die met plezier werken

Nadere informatie

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016

Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 Nummer 05 29 januari t/m 4 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Belangrijk: Gevolgen

Nadere informatie

Nummer juli t/m 03 augustus 2017

Nummer juli t/m 03 augustus 2017 Nummer 31 28 juli t/m 03 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuwe manier van registreren

Nadere informatie

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden

pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden pggm.nl Mantelzorg en dementie in de beleving van PGGM&CO-leden Enquête Mantelzorg en dementie 2014 Vooraf In juli 2014 vroegen wij onze leden naar hun ervaringen met mantelzorg in het algemeen, en mantelzorg

Nadere informatie

Wat is het SDW cliëntenpanel?

Wat is het SDW cliëntenpanel? Terug kijken op het eerste jaar SDW cliëntenpanel 2016 Wat is het SDW cliëntenpanel? Het SDW cliëntenpanel praat samen met de Centrale cliëntenraad (CCR) over thema s. Het cliëntenpanel bestaat uit 25

Nadere informatie

Sociaal Jaarverslag Mei 2018

Sociaal Jaarverslag Mei 2018 Sociaal Jaarverslag Mei 2018 Inleiding Vol trots presenteren wij ons eerste sociaal jaarverslag. Wij geven dit uit omdat wij medewerkers het belangrijkste onderdeel vinden van onze organisatie. Zij zijn

Nadere informatie

De client centraal in de langdurige zorg

De client centraal in de langdurige zorg De client centraal in de langdurige zorg inbreng clientenperspectief bij zorginstellingen Nienke Zwennes Anouk Segond von Banchet Inhoud 1.Wat is het doel van medezeggenschap 2. Wat willen we regelen?

Nadere informatie

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz

Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Informatie over Topaz in relatie tot de de werving en selectie van onafhankelijk voorzitter van de Centrale Cliëntenraad Topaz Leiden, oktober 2018 Achtergrond vacature Topaz heeft een Centrale Cliëntenraad

Nadere informatie

Langdurig ziekteverzuim van werknemers met een chronische ziekte of beperking Geeke Waverijn, Mieke Rijken

Langdurig ziekteverzuim van werknemers met een chronische ziekte of beperking Geeke Waverijn, Mieke Rijken Deze factsheet is een uitgave van het NIVEL. De gegevens mogen met bronvermelding (Langdurig ziekteverzuim van werknemers met een chronische ziekte of beperking, G. Waverijn & M. Rijken, NIVEL, januari

Nadere informatie

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement

Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement Handreiking Zorg- & Welzijnsarrangement voor duidelijke afspraken in samenwerking tussen formele en informele partijen rondom een persoon met ondersteuningsvraag versie januari 2018 Hoe kom je tot een

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis

Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis Verzuim onder de duim Cecile Timmermans Elisabeth ziekenhuis Partners: Inhoud presentatie Belangrijke aspecten bij verandering verzuim De belangrijkste actoren Hoe houd je goede resultaten vast Vragen/opmerkingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Het is weer zomer?! In de thuiszorg altijd een drukke periode. We gaan ons uiterste best doen om de zorg voor u zo goed mogelijk te laten verzorgen. In deze brief

Nadere informatie

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie?

Vraag en antwoord. 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? Vraag en antwoord 1. Wat typeert straks de nieuwe organisatie? 2. Maasduinen en Zorggroep Elde hebben de kwaliteit op orde en zijn financieel gezond. Waarom gaan zij samenwerken? 3. Wie is Maasduinen en

Nadere informatie

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013

Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Jaarverslag cliëntenraad 2013 Inhoud Jaarverslag cliëntenraad 2013 Voorwoord 3 hoofdstuk 1 Functioneren van de cliëntenraad 4 1.1 Samenstelling 4 1.2 Vergaderingen 4 1.3 Onderwerpen

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 van de ondernemingsraad SHDH.

Jaarverslag 2014 van de ondernemingsraad SHDH. 1 Vergaderfrequentie De ondernemingsraad vergaderde in 2014 21 keer, waarvan 11 keer een ondernemingsraadvergadering en 10 keer een overlegvergadering. De vergaderingen werden genotuleerd door mevrouw

Nadere informatie

Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016

Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016 Nummer 10 04 maart t/m 10 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van

Nadere informatie

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein

we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein we zijn in beeld VPTZ-ZU/ Hospice Nieuwegein Beleid 2012-2013 Inleiding Dit beleidsstuk is geschreven om in beeld te brengen wat onze organisatie doet, waar we voor staan en waar we goed in zijn, hoe we

Nadere informatie

Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen

Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen Wet Hospice Langdurige RSZK Zorg Merefelt Uw Wlz Leven toevoegen aan de dagen Welke zorg en ondersteuning behoort tot de Wlz-aanspraak Als genezing niet meer mogelijk is, worden er andere eisen aan de

Nadere informatie

Periode Protocol Actie

Periode Protocol Actie 34 Verzuimprotocol Periode Protocol Actie Dag 1 Na 1 e dag ZIEKMELDING De werknemer meldt zich zo snel mogelijk op de eerste dag van ziekte bij zijn of haar leidinggevende ziek. De leidinggevende zorgt

Nadere informatie

Arbocatalogus Grafimedia

Arbocatalogus Grafimedia Arbocatalogus Grafimedia Van werkdruk naar werkplezier Presentatie voor gebruik in eigen bedrijf Arbocatalogus Grafimedia Van Werkdruk naar Werkplezier Presentatie voor gebruik in het eigen bedrijf Deze

Nadere informatie

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan.

Werk en kanker: je hoeft er niet alleen voor te staan. Kanker, waarbij het verleden, het heden en de toekomst niet langer met elkaar verbonden lijken. Kanker... je hebt het niet alleen en je hoeft er niet alleen voor te staan Werk en kanker: je hoeft er niet

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige

De arbeidsdeskundige en PSA. Patrick Ox - arbeidsdeskundige De arbeidsdeskundige en PSA Patrick Ox - arbeidsdeskundige Expereans: even voorstellen Expertisecentrum voor verzuim-, re-integratievraagstukken en Arboconcepten Nieuwe Stijl. Onafhankelijk, landelijk,

Nadere informatie

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2017

Centrale Cliëntenraad. Jaarverslag 2017 Centrale Cliëntenraad Jaarverslag 2017 vastgesteld in de CCR vergadering d.d. 27 maart 2018 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina 2 1. Inleiding pagina 3 2. Werkzaamheden centrale cliëntenraad pagina 4 a.

Nadere informatie

Kenmerken BedrijfsMaatschappelijk Werk:

Kenmerken BedrijfsMaatschappelijk Werk: De bedrijfsmaatschappelijk werker helpt bij het tot stand laten komen van gezondere arbeidsverhoudingen en meer welzijn binnen het bedrijf of de instelling. Op die manier ontstaat bij werknemers een grotere

Nadere informatie

Chronische longziekten en werk

Chronische longziekten en werk Chronische longziekten en werk Mensen met een longziekte hebben meer moeite om aan het werk te blijven of een betaalde baan te vinden dan de rest van de bevolking. Slechts 42% van de mensen met COPD heeft

Nadere informatie

De workshop start met een terugblik op het verhaal van de ochtend;

De workshop start met een terugblik op het verhaal van de ochtend; De workshop start met een terugblik op het verhaal van de ochtend; - Herkenning van het verhaal in eigen organisatie - De aandacht voor ziekteverzuim in eigen organisatie - De angst om ziek te melden met

Nadere informatie

Nummer april t/m 25 april 2019

Nummer april t/m 25 april 2019 Nummer 16 19 april t/m 25 april 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Blog Wil van de Laar,

Nadere informatie

MASCHA MOOY VINDT JE HET BELANGRIJK OM INZICHT TE KRIJGEN IN DE WERKDRUK & STRESS OP JE AFDELING?

MASCHA MOOY VINDT JE HET BELANGRIJK OM INZICHT TE KRIJGEN IN DE WERKDRUK & STRESS OP JE AFDELING? DOWNLOADABLE BEDRIJFSAPK VINDT JE HET BELANGRIJK OM INZICHT TE KRIJGEN IN DE WERKDRUK & STRESS OP JE AFDELING? Met een korte scan krijgt zowel de medewerker als leidinggevende inzicht in de werkdruk MASCHA

Nadere informatie

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Dames en Heren. Ik ben ontzettend blij met dit symposium over inclusief ondernemen,

Nadere informatie