Nummer mei t/m 17 mei 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nummer mei t/m 17 mei 2018"

Transcriptie

1 Nummer mei t/m 17 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T IZI Thema: De nieuwe OR stelt zich voor Op 17 april 2018 heeft de raad van bestuur zes nieuwe leden van de ondernemingsraad (OR) geïnstalleerd. Er is een nieuwe Thema IZI verschenen waarin de nieuwe OR zich aan jullie voorstelt. Je vindt deze Thema IZI bij het Zorgboognieuws via de startpagina van intranet en in Joost. Maar ook via het intranet onder de knop IZI. Medewerkers die geen Zorgboogaccount hebben, kunnen de Thema- IZI vanaf elke willekeurige PC op internet lezen via Geslaagde pilot gastvrijheidsmedewerker Vanuit de extra middelen die we hebben gekregen voor het bevorderen van het welzijn van de cliënt binnen de verpleeghuiszorg, is op 1 december 2017 de pilot gastvrijheidsmedewerker gestart. Gedurende de afgelopen maanden is een groep van circa 45 medewerkers binnen twintig pilotteams enthousiast aan de slag gegaan om samen met de zorgteams, cliënten, vrijwilligers en familie te experimenteren met deze nieuwe functie. Er zijn uitgebreide enquêtes gehouden en positieve resultaten behaald. Hieruit kunnen we met elkaar constateren dat de pilot is geslaagd en de functie gastvrijheidsmedewerker bestaansrecht heeft. De functie gastvrijheidsmedeweker wordt formeel opgenomen binnen het functiehuis van de divisie Woonverpleging. Hartelijk dank aan alle betrokkenen voor het laten slagen van de pilot. De uitgebreide memo over deze pilot kun je lezen bij de Zorgboognieuwsberichten op het intranet en in Joost en in de bijlage van deze IZI. Uitrolbijeenkomsten Joost Van 17 tot en met 29 mei aanstaande wordt er weer een aantal uitrolbijeenkomsten van Joost georganiseerd op locatie St. Jozefsheil in Bakel. Elke medewerker die nog niet in januari of februari bij een van de bijeenkomsten is geweest, heeft vorige week een uitnodiging ontvangen. Kijk hiervoor in je Zorgboogmailaccount of je privé-mailaccount. Heb je geen uitnodiging ontvangen? Mail dan naar uitroljoost@zorgboog.nl.

2 Golf van inbraken en insluipingen in onze regio Diefstal en insluipingen in appartementen in woonzorgcentra en bij kwetsbare mensen in de wijk is een landelijk fenomeen. Helaas horen en ervaren we dit de laatste tijd ook in onze regio, zowel in de wijk als in onze eigen woonzorglocaties. Op allerlei manieren verschaffen ongenodigde gasten zich toegang tot de woning van onze cliënten, bijvoorbeeld door het forceren van een sleutelkastje of door middel van een babbeltruc. Insluipers doen zich dan voor als medewerker van een zorgorganisatie en gaan er daarna met kostbare spullen vandoor. De politie is hier extra alert op en heeft al in meerdere situaties contact opgenomen met de Zorgboog. Het verzoek aan jullie allen om extra alert te zijn en bij verontruste signalen de politie te bellen. E-Zin & Zorg: Aan het werk voor ouderen Er is weer een nieuwe editie verschenen van E-Zin & Zorg, het digitale magazine van ActiZ. Lees alle mooie verhalen en inspirerende voorbeelden in deze nieuwe editie met het thema Aan het werk voor ouderen. Themabijeenkomst 'Omgaan met dementie' voor vrijwilligers Zowel vanuit de vrijwilligers als vanuit de afdelingen is er een behoefte aan scholing met betrekking tot omgaan met dementie. We zijn daarom blij te kunnen melden dat we klaar zijn met de voorbereidingen voor de themabijeenkomst 'Omgaan met dementie' voor vrijwilligers. We hebben bewust gekozen voor een themabijeenkomst in plaats van een scholing. Uit ervaring blijkt namelijk dat het woord 'scholing' vrijwilligers ervan weerhoudt om de bijeenkomst bij te wonen. De presentatie is samengesteld met de afdeling opleidingen, praktijkopleiders, ervaringsdeskundigen en de Zorgboog vrijwilligersorganisatie. De inhoud is afgestemd op de vrijwilliger en is afgeleid van de BGO-scholing uit de Leerboog, met onder meer informatie over dementie, de fases van dementie en handvatten voor benadering. Om te voorkomen dat er binnen de Zorgboog verschillende scholingen dementie aan vrijwilligers worden aangeboden, vragen we nadrukkelijk om vanaf nu alleen nog gebruik de maken van deze training. De training kan worden geboekt via het secretariaat Opleidingen. Het streven is om in 2018 alle teams te trainen. Vanaf 2019 kunnen nieuwe vrijwilligers zich aanmelden voor de themabijeenkomst middels inschrijving. Informatie hierover volgt. Voor vragen of specifieke wensen kun je contact opnemen met de Zorgboog vrijwilligersorganisatie via of telefoonnummer We kijken graag mee naar de mogelijkheden.

3 Standaard Zorgboog-handtekening in Outlook Bij de uitrol van Joost (en dus ook bij het nieuwe Office-pakket) begin dit jaar, heeft iedereen een standaard Zorgboog-handtekening als optie gekregen bij de icoon Handtekening. Het is de bedoeling dat iedereen deze standaard Zorgboog-handtekening hanteert en niet zelf allerlei variaties hierop gaat maken. Bedankt voor de medewerking. Leren omgaan met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Ken jij iemand die als gevolg van NAH vaak moe, vergeetachtig, snel boos is of zich niet meer goed kan concentreren? Dan is een behandeling van Hersenz misschien een uitkomst. Stichting Welzijn Zorg (SWZ) gaat starten met de behandeling van Hersenz en organiseert dit jaar in mei, juni, augustus en september een aantal informatiebijeenkomsten hierover. Wil je meer weten over wat er mogelijk is na hersenletsel en of Hersenz je daarbij kan helpen? Dan ben je van harte welkom op een van de informatiebijeenkomsten. Je kunt je aanmelden voor een infobijeenkomst via door een te sturen naar of te bellen naar Zorgcampus de Peel leidt op Samen met nog vier zorgorganisaties in de regio, maakt de Zorgboog deel uit van Zorgcampus de Peel. In dit samenwerkingsverband zijn ook het ROC ter AA en de Fontys aangesloten. Samen bieden we in het najaar BBL-plaatsen aan met baangarantie voor de volgende opleidingen: MBO-verpleegkundige HBO-verpleegkundige Gedurende deze 2 tot 2,5 jarige opleiding (duur is afhankelijk van je vooropleiding) doe je kennis en ervaring op binnen alle aangesloten zorgorganisaties, zowel in de gehandicaptenzorg, psychiatrie en ziekenhuis als in de ouderen-/wijkzorg. Je wordt hierdoor breed opgeleid. Om in te stromen is een vooropleiding in de zorg een vereiste, variërend van bijvoorbeeld verzorgende, doktersassistente tot verpleegkundige niveau 4. Ben jij toe aan een volgende stap in je loopbaan? Of ken je iemand die zich graag verder wil ontwikkelen? Dan zijn deze opleidingen een mooie opstap. De volledige vacaturetekst voor beide opleidingen vind je terug op We nodigen je van harte uit om te solliciteren of de vacature te delen in je netwerk. Delen kan het beste door naar de vacature te gaan en de deelknoppen voor social media te gebruiken.

4 Blog Diana Rijntjes, directeur divisie Woonverpleging In een van de gesprekken die ik in mijn kennismakingsperiode binnen de divisie woonverpleging had, kwam ik een bevlogen familielid van een bewoner tegen, tevens lid van de cliëntenraad. Een ondernemer is hij, een echte aanpakker. Ooit voor zichzelf begonnen omdat het werk in loondienst hem te bureaucratisch werd. Met diezelfde bevlogenheid zette hij zich in zijn vrije tijd in om de zorg aan zijn moeder en alle andere mensen met dementie een beetje te verbeteren. En diezelfde bevlogenheid loopt dan ook bij ons tegen een beetje bureaucratie aan. Zijn ervaringen raken mij, prikkelen mij. Hoe kan het dat een cliëntenraad constateert dat een afstapje naar een balkon van een van de bewoners veel te diep is en het dan meer dan en jaar moet duren voordat dit geregeld is? Ik snap wel hoe dat gaat hoor. Iemand krijgt dit te horen, mailt het door naar een collega. Die weet niet precies wat hij of zij ermee moet. Het blijft wat liggen, wordt nog een keer doorg d. Dan wordt er een bedrijf ingeschakeld om te kijken. Het is niet zo makkelijk, er wordt wat heen en weer g d. Dan komt er een offerte. Wie gaat dat betalen? Er wordt wat heen en weer g d. Want wie gaat daar over? Dan is er toestemming. Maar wanneer kan het dan geregeld worden. Er wordt weer wat heen en weer g d, want wie beslist dat nu weer. Pfffff, voor je het weet ben je een jaar verder. Is dit nou wat we willen? Is dit nou persoonsgerichte zorg? Nee dus. Het houdt me wel bezig. Hoe komen wij nou als organisatie zover dat we in dit soort situaties het gewoon binnen een maandje regelen? Zou het helpen als we al die mailtjes van inbox naar inbox eens gewoon zouden vervangen door 1 persoon die zegt: "Vanaf nu is dit mijn probleem en ik bel rond tot ik het heb opgelost."? Ik heb er nog eentje voor jullie om over na te denken: "Mevrouw Rijntjes, hier is het zorgplan van mijn moeder. Ik heb het uitgeprint: tien pagina s, en hier het omgangsplan: vier pagina s. Vertelt u mij eens, welke (flex)medewerker leest dit voor ze mijn moeder gaan verzorgen?.uhhh. Mevrouw Rijntjes, wat uw teams nodig hebben is een klantinfoblad van een A4 waarop alles staat samengevat. De man heeft gelijk! En het kan. Er zijn in den lande al instellingen die iets vergelijkbaars hebben. De kernvragen zijn niet veel meer dan de belangrijkste vragen uit het zorgplan: - Hoe wilt u leven? - Hoe was u gewend te leven, wat zijn voor u belangrijk zaken? - Welke ondersteuning heeft u nodig om zo veel mogelijk uw leven te kunnen invullen zoals u dat belangrijk en zinvol vindt? Dat kan op heel veel leuke manieren ook op 1 pagina, digitaal of niet. Ik daag teams uit om met een uitgeprobeerd voorstel te komen. Voorstellen maken samen met familievertegenwoordiging is misschien niet zo gek. Wie pakt het op?

5 Bestellingen en leveringen rondom feestdagen mei 2018 VIVAS (verpleegartikelen en incontinentie): Pinksteren: Bestellen: donderdag 17 mei vóór uur Leveren: dinsdag 22 mei KING: Hemelvaart: Bestellen: dinsdag 8 mei vóór uur Leveren: vrijdag 11 mei Andere dagen blijven ongewijzigd. VAN TIENEN: Hemelvaart: Bestellen: woensdag 9 mei Leveren: dinsdag 15 mei Pinksteren: Bestellen: donderdag 17 mei Leveren: dinsdag 22 mei

6 Bijlage Geslaagde pilot gastvrijheidsmedewerker Op 1 december 2017 is de pilot gastvrijheidsmedewerker (GVM) gestart. Deze pilot is gestart vanuit de extra middelen die we hebben gekregen voor het bevorderen van het welzijn van de cliënt binnen de verpleeghuiszorg. Een groep van circa 45 medewerkers is de afgelopen maanden enthousiast aan de slag gegaan binnen twintig pilotteams. Samen met de zorgteams, cliënten, vrijwilligers en familie zijn zij aan de slag gegaan om te experimenteren met deze nieuwe functie. Functie gastvrijheidsmedewerker De gastvrijheidsmedewerker is het gezicht in de huiskamer; zij verricht diverse werkzaamheden, maar in alle gevallen geen directe cliënten zorg. Zij ontvangt familie, bezoek, wijst de weg in de woning, zorgt voor inkoop/boodschappenlijstje maken (samen met cliënten), bereidt samen met de cliënten en vrijwilligers/familie de maaltijden en is betrokken bij het gebruik van de maaltijd. Verricht lichte huishoudelijke werkzaamheden in en om de huiskamer/keuken (waaronder o.a. wassen, strijken, opruimen). En heel belangrijk: de gastvrijheidsmedewerker probeert van al haar werkzaamheden een activiteit te maken voor onze cliënten. Waar het kan samen met de vrijwilligers en familie. Hiermee zal de directe aanwezigheid in de huiskamer verbeteren en geeft het de zorgprofessional meer rust tijdens de zorgtaken elders in de woning. Evaluatie pilot Uitgebreide enquêtes zijn gehouden en we hebben met elkaar geconstateerd dat de pilot is geslaagd! We zijn er trots op dat alle betrokkenen door in overleg en goede afstemming met elkaar een mooie invulling van deze nieuwe functie hebben neergezet. De functie gastvrijheidsmedewerker wordt nu formeel opgenomen binnen het functiehuis van de divisie Woonverpleging. In de pilot was er nog sprake van een ad random verdeling van de financiële middelen. Alle clusters hebben nu naar rato van hun bedbezetting extra middelen gekregen voor de bevordering welzijn cliënt. Samen met hun teams bepalen zij binnen de grenzen van deze middelen op welke wijze zij deze middelen inzetten (met een gastvrijheidsmedewerker of inzet van andere functies).

7 Samenvattende conclusies: De pilot is geslaagd: positieve resultaten op de vooraf beoogde effecten: - Meer toezicht in de huiskamer; - Meer persoonlijke aandacht; - Ontlasten zorgcollega's; - Veiligheid geborgd (deze niet kunnen meten); - Meer activeren/prikkelen cliënten; - Goede samenwerking met familie, zorgprofessional en vrijwilliger. De functie gastvrijheidsmedewerker heeft daarmee bestaansrecht. De clusterhoofden zijn in gesprek met de gastvrijheidsmedewerkers om met hen het vervolg na de pilot te bespreken. Wij danken alle betrokkenen voor het laten slagen van de pilot.

Nummer maart t/m 22 maart 2018

Nummer maart t/m 22 maart 2018 Nummer 12 16 maart t/m 22 maart 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Herverdeling directeuren

Nadere informatie

Nummer november t/m 09 november 2017

Nummer november t/m 09 november 2017 Nummer 45 03 november t/m 09 november 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Wijkzorg symposium

Nadere informatie

Nummer september t/m 19 september 2019

Nummer september t/m 19 september 2019 Nummer 37 13 september t/m 19 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Sint Jozefsheil

Nadere informatie

Nummer juni t/m 06 juli 2017

Nummer juni t/m 06 juli 2017 Nummer 27 30 juni t/m 06 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Symposium Wijkzorg 2017 Binnenkort

Nadere informatie

Nummer juni t/m 13 juni 2019

Nummer juni t/m 13 juni 2019 Nummer 23 07 juni t/m 13 juni 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017

Nummer oktober t/m 12 oktober 2017 Nummer 41 06 oktober t/m 12 oktober 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Formele besluiten raad

Nadere informatie

Nummer september t/m 26 september 2019

Nummer september t/m 26 september 2019 Nummer 38 20 september t/m 26 september 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Trainingen

Nadere informatie

Nummer mei t/m 18 mei 2017

Nummer mei t/m 18 mei 2017 Nummer 20 12 mei t/m 18 mei 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering van de

Nadere informatie

Nummer december t/m 07 december 2017

Nummer december t/m 07 december 2017 Nummer 49 01 december t/m 07 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Blog Jessica Heuperman,

Nadere informatie

Nummer april t/m 19 april 2018

Nummer april t/m 19 april 2018 Nummer 16 13 april t/m 19 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Laatste werkweek Henri Plagge

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

Nummer december t/m 21 december 2017

Nummer december t/m 21 december 2017 Nummer 51 15 december t/m 21 december 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 ) rden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Nummer februari t/m 09 februari 2017

Nummer februari t/m 09 februari 2017 Nummer 06 03 februari t/m 09 februari 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Nummer april t/m 27 april 2017

Nummer april t/m 27 april 2017 Nummer 17 21 april t/m 27 april 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Vliegende start van Expeditie

Nadere informatie

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016

Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 Nummer 13 25 maart t/m 31 maart 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Cliëntenoverleg locatie

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Hof van Batenstein Hof van Batenstein, dicht bij u in de buurt In Vianen kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in Hof van Batenstein, in uw eigen

Nadere informatie

Training & themabijeenkomsten 2018

Training & themabijeenkomsten 2018 Training & themabijeenkomsten 2018 voor mantelzorgers en vrijwilligers Inhoudsopgave 3 4 7 9 11 11 Trainingen en themabijeenkomsten - Het hoe en waarom Trainingen voor mantelzorgers Trainingen voor vrijwilligers

Nadere informatie

Nummer februari t/m 14 februari 2019

Nummer februari t/m 14 februari 2019 Nummer 06 08 februari t/m 14 februari 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Wil van de Laar

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Welzijn komt eerst, de zorg komt daarna.

Welzijn komt eerst, de zorg komt daarna. Welzijn komt eerst, de zorg komt daarna. Kijk eens, zegt Linda de Haan, terwijl ze op het terras enkele ouderen aanwijst, die ieder voor zich, met een medewerker, de zon hebben opgezocht. Medewerker en

Nadere informatie

Mantelzorg Gemeente Moerdijk. Mantelzorg MEI Beste Mantelzorger

Mantelzorg Gemeente Moerdijk. Mantelzorg MEI Beste Mantelzorger Mantelzorg MEI 2019 Beste Mantelzorger Voor de komende maanden zijn de volgende activiteiten en Themabijeenkomsten al bekend, u kunt de data vast in uw agenda noteren. Themabijeenkomsten 4 Juni : NAH (Niet

Nadere informatie

Veranderende rollen in de afstemming van zorg tussen cliënten met NAH, mantelzorgers en zorgprofessionals

Veranderende rollen in de afstemming van zorg tussen cliënten met NAH, mantelzorgers en zorgprofessionals Veranderende rollen in de afstemming van zorg tussen cliënten met NAH, mantelzorgers en zorgprofessionals Karen Schipper, Susan Woelders en Annette Hendrikx Aanleiding Context: veranderingen in het zorgstelsel

Nadere informatie

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017

novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 novacollege.nl/zorg Assistenten gezondheidszorg Verpleging en verzorging Zorg 2016/2017 Ik ben altijd met kleding bezig. Een creatieve opleiding lag dus voor de hand. Maar tijdens het zoeken, merkte ik

Nadere informatie

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016

Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 Nummer 14 01 april t/m 07 april 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 NIEUWS VAN DE OR Laatste

Nadere informatie

Nummer juli t/m 13 juli 2017

Nummer juli t/m 13 juli 2017 Nummer 28 07 juli t/m 13 juli 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuws van de OR Advies OR

Nadere informatie

Kwaliteitskader wijkverpleging

Kwaliteitskader wijkverpleging Kwaliteitskader wijkverpleging Zeggenschap in de wijk, handreiking voor cliëntenraden Uitgave van LOC Waardevolle zorg - april 2019 Wees welkom om de informatie uit deze brochure verder te verspreiden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016

Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Nieuwsbrief 2016 nummer 2 Datum: juli 2016 Het is weer zomer?! In de thuiszorg altijd een drukke periode. We gaan ons uiterste best doen om de zorg voor u zo goed mogelijk te laten verzorgen. In deze brief

Nadere informatie

Kennismaking met Woonzorgcentrum

Kennismaking met Woonzorgcentrum Kennismaking met Woonzorgcentrum Vreeswijk Vreeswijk, dicht bij u in de buurt In Nieuwegein kunt u de zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis of op uw eigen appartement in het woonzorgcentrum

Nadere informatie

Nummer juni t/m 07 juni 2018

Nummer juni t/m 07 juni 2018 Nummer 23 01 juni t/m 07 juni 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Rapportage. Cliëntenraden en. Extra bijdragen. AWBZ-instellingen

Rapportage. Cliëntenraden en. Extra bijdragen. AWBZ-instellingen Rapportage Cliëntenraden en Extra bijdragen AWBZ-instellingen LOC Zeggenschap in zorg 20 januari 2011 1 Inleiding Aanleiding Bij LOC Zeggenschap in zorg zijn 2.200 cliëntenraden aangesloten. Voor cliëntenraden

Nadere informatie

Kennismaking met. Woonzorgcentrum. Het Haltna Huis

Kennismaking met. Woonzorgcentrum. Het Haltna Huis Kennismaking met Woonzorgcentrum Het Haltna Huis Het Haltna Huis, dicht bij u in de buurt In Houten kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan bij u thuis zijn of in het woonzorgcentrum, in uw eigen appartement.

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7)

BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) BESCHERMD WONEN MET ZEER INTENSIEVE ZORG, VANWEGE SPECIFIEKE AANDOENINGEN, MET DE NADRUK OP BEGELEIDING (voorheen ZZP 7) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige

Nadere informatie

Kennismaking met Verpleeghuis De Geinsche Hof

Kennismaking met Verpleeghuis De Geinsche Hof Kennismaking met Verpleeghuis De Geinsche Hof De Geinsche Hof, dicht bij u in de buurt In Nieuwegein kunt u zorg krijgen die bij u past. Dit kan in verpleeghuis De Geinsche Hof of bij u thuis, in de vorm

Nadere informatie

BREIN IN WERKING WOON-TRAINCENTRUM VOOR MENSEN MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL

BREIN IN WERKING WOON-TRAINCENTRUM VOOR MENSEN MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL IK HEB POSITIEVE SUPPORT NODIG. IN KLEINE STAPPEN WERKEN EN SUCCES BEHALEN, WERKT HEEL GOED VOOR MIJ. BREIN IN WERKING WOON-TRAINCENTRUM VOOR MENSEN MET NIET-AANGEBOREN HERSENLETSEL SAMENWERKING Brein

Nadere informatie

TRIADISCHE ZORG: WAT BETEKENT DIT IN DE PRAKTIJK? SUSAN WOELDERS, ANNETTE HENDRIKX AFDELING METAMEDICA, VUMC

TRIADISCHE ZORG: WAT BETEKENT DIT IN DE PRAKTIJK? SUSAN WOELDERS, ANNETTE HENDRIKX AFDELING METAMEDICA, VUMC Morele dilemma s in de afstemming van zorg tussen cliënten met NAH, mantelzorgers en zorgprofessionals TRIADISCHE ZORG: WAT BETEKENT DIT IN DE PRAKTIJK? SUSAN WOELDERS, ANNETTE HENDRIKX AFDELING METAMEDICA,

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2018 cliëntversie Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 5 Bouwsteen 3: functioneren van de teams... 8 Leren van klachten en incidenten...

Nadere informatie

ZORGCAMPUS DE PEEL. Peter Martens Karien Mescher 20 februari 2017

ZORGCAMPUS DE PEEL. Peter Martens Karien Mescher 20 februari 2017 ZORGCAMPUS DE PEEL Peter Martens Karien Mescher 20 februari 2017 WELKOM ZORGCAMPUS DE PEEL Om in de regio de Peel te kunnen blijven beschikken over voldoende en goed opgeleid personeel, slaan de regionale

Nadere informatie

Nummer juli t/m 03 augustus 2017

Nummer juli t/m 03 augustus 2017 Nummer 31 28 juli t/m 03 augustus 2017 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Nieuwe manier van registreren

Nadere informatie

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION

BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION BESCHERMD WONEN MET INTENSIEVE DEMENTIEZORG (voorheen ZZP 5) GEBRUIKERSINFORMATIE ZORGPROFIELEN V&V PROTEION 1 2 Inleiding In de kleinschalige zorgcentra van Proteion staan gastvrijheid en goede zorg centraal.

Nadere informatie

Vrijwilligers maken het verschil voor de bewoners van Vilente.

Vrijwilligers maken het verschil voor de bewoners van Vilente. Vrijwilligers maken het verschil voor de bewoners van Vilente. Wil jij ook iets extra s betekenen voor een ander? Kijk op www.vilente.nl/vrijwilligers voor de vacatures! Als vrijwilliger geef je kleur

Nadere informatie

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen

DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN. Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen DESKUNDIG AAN HET WERK OUDEREN Trainingen op het gebied van psychische problemen of psychiatrische stoornissen 2 3 INHOUDSOPAVE PAGINA Kennis over psychische problemen bij ouderen nodig?! 4 Praktische

Nadere informatie

Nummer april t/m 12 april 2018

Nummer april t/m 12 april 2018 Nummer 15 06 april t/m 12 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Zorgboogevent 2018 Dit jaar

Nadere informatie

Mantelzorg. langdurige zorg voor uw naaste

Mantelzorg. langdurige zorg voor uw naaste langdurige zorg voor uw naaste 1 ers leveren een belangrijke bijdrage aan de zorg. En hun rol wordt steeds belangrijker; ook bij Valkenhof. Maar wat is mantelzorg precies en hoe geven we hier invulling

Nadere informatie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie

Verslag kwaliteit 2017 cliëntversie Pagina 1 van 14 Inhoud Inleiding... 3 Bouwsteen 1: de zorg die jij krijgt... 4 Bouwsteen 2: ervaringen van de cliënt... 7 Bouwsteen 3: functioneren van de teams...11 Leren van klachten en incidenten...13

Nadere informatie

Nummer december t/m 08 december 2016

Nummer december t/m 08 december 2016 Nummer 49 02 december t/m 08 december 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Ons kent ons in De Spiker

Ons kent ons in De Spiker Ons kent ons in De Spiker DE SPIKER EEN KEER PER WEEK HELP IK DEZE CLIËNT MEE MET ZIJN GROTE HOBBY: BOUWEN MET LEGO. DAT GAAT HEEL GOED ZO SAMEN. In De Spiker is altijd wat te doen. Het is een plek van

Nadere informatie

Niet Aangeboren Hersenletsel

Niet Aangeboren Hersenletsel Stap vo zoek or stap en n bala aar ns ww w.viv ent.n l Niet Aangeboren Hersenletsel Je vertrouwde leven, je werk, je eigen huis, je familie, gezin en dan ineens naar een verpleeghuis. En dat op mijn leeftijd.

Nadere informatie

Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg

Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg Bijzondere begeleiding Identiteit, waardigheid en persoonlijke zorg Bijzondere begeleiding bij TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) Veilig wonen met een complexe ondersteuningsvraag U kunt vertrouwen op een gespecialiseerd

Nadere informatie

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis

Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Personen in de langdurige zorg, opzoek naar kennis Graag willen we kennis in de langdurige zorg optimaal laten stromen. Toegankelijk, op de plek en in de vorm die past bij de gebruiker. Zodat de zorg daar

Nadere informatie

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn?

Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? Jouw toekomst telt! Brochure cliëntenvertrouwenspersonen Ik wil ergens over praten, bij wie moet ik zijn? De cliëntenvertrouwenspersoon is er voor alle cliënten van STEVIG. STEVIG wil goede ondersteuning

Nadere informatie

Nieuwsbrief Paasberg

Nieuwsbrief Paasberg Nieuwsbrief Paasberg Van de woonzorgmanager Beste bewoner/relatie, U ontvangt hierbij onze digitale nieuwsbrief. NR. 6 (04-04-16) Gastvrijheidszorg met Sterren. Dinsdag 29 maart hebben we bezoek gekregen

Nadere informatie

Nummer april t/m 03 mei 2018

Nummer april t/m 03 mei 2018 Nummer 18 27 april t/m 03 mei 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Feitencheck Binnen de Zorgboog

Nadere informatie

Hersenletsel. Woensdag 22 februari Cultureel Centrum de Boodschap. Steffie Wouters Ben van Huijgevoort

Hersenletsel. Woensdag 22 februari Cultureel Centrum de Boodschap. Steffie Wouters Ben van Huijgevoort Themabijeenkomst Hersenletsel Woensdag 22 februari 2017 Cultureel Centrum de Boodschap Steffie Wouters Ben van Huijgevoort Over wie gaat het? Over wie gaat het? Mensen met hersenletsel Over wie gaat het?

Nadere informatie

Sámen maken we de zorg steeds beter. Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg , versie voor cliënten

Sámen maken we de zorg steeds beter. Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg , versie voor cliënten Sámen maken we de zorg steeds beter Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg 2017-2022, versie voor cliënten Inhoudsopgave Inleiding 3 Bouwsteen 1: De zorg die jij nodig hebt 4 Bouwsteen 2: Jouw mening over de

Nadere informatie

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016

Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 Nummer 37 9 september t/m 15 september 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na de vergadering

Nadere informatie

TERUGBLIK. Volgt u ons al op Facebook?

TERUGBLIK. Volgt u ons al op Facebook? TERUGBLIK 2018 Volgt u ons al op Facebook? (Klik hier) ZORG EN ONDERSTEUNING WONEN EN WELZIJN VEILIGHEID LEREN EN VERBETEREN GOVERNANCE PERSONEEL HULPBRONNEN INFORMATIEGEBRUIK Deze terugblik op 2018 hebben

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

Nummer maart t/m 05 april 2018

Nummer maart t/m 05 april 2018 Nummer 14 30 maart t/m 05 april 2018 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Uitnodiging afscheidsreceptie

Nadere informatie

activiteitenoverzicht Feb 19

activiteitenoverzicht Feb 19 activiteitenoverzicht Cjoe@IJsduikerstraat Feb 19 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Welkom bij CJOE@IJsduikerstraat 3 3. Op de hoogte blijven?! 4 4. Nieuwtjes 5 5. Activiteitenoverzicht 6 Inloop 6 Themabijeenkomsten

Nadere informatie

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg

CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg CanMEDS-rollen in de praktijk van de ouderenzorg PROFESSIONAL EN KWALITEITS- BEVORDERAAR COMMUNICATOR ORGANISATOR ZORG- VERLENER SAMENWERKINGS- PARTNER GEZONDHEIDS- BEVORDERAAR REFLECTIEVE PROFESSIONAL

Nadere informatie

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk

Kleinschalig wonen Het Zonnehof Bovenkerk zonnehuisgroep amstelland Kleinschalig wonen Mijn man voelt zich echt thuis. Hij heeft zijn eigen kamer, maar brengt veel tijd door in de gezellige huiskamer met de andere bewoners. Elke dag helpt hij

Nadere informatie

COMMUNICATIE MATERIAAL

COMMUNICATIE MATERIAAL COMMUNICATIE MATERIAAL Poster... 3 Programma... 4 Memo/mail werkplekbegeleiders... 5 Flyer werving medewerkers... 6 Mail gast-medewerkers... 7 Tekst intranet... 8 Uitnodiging borrel... 9 2 PUURNU1415 DVDM

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ONDERSTEUNING THUIS Juni 2016

NIEUWSBRIEF ONDERSTEUNING THUIS Juni 2016 NIEUWSBRIEF ONDERSTEUNING THUIS Juni 2016 Geachte heer/mevrouw, De vakantieperiode staat voor de deur! Tijd om u weer op de hoogte te stellen van de meest actuele zaken. Zoals gebruikelijk algemeen nieuws,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Regio Zuid- Holland - Juli 2016

Nieuwsbrief Regio Zuid- Holland - Juli 2016 Via deze nieuwsbrief wil het bestuur u op de hoogte brengen van de organisatiestructuur Zuid-Holland. Met als doel om het behartigen van de belangen van personen met niet-aangeboren hersenletsel en die

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief voorjaar

Nieuwsbrief voorjaar Nieuwsbrief voorjaar 2013 Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ligt de nieuwsbrief van het zandkasteel-pgb. Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van alle activiteiten van het zandkasteel-pgb

Nadere informatie

Programma Volwaardig leven. eenvoudig verteld

Programma Volwaardig leven. eenvoudig verteld Programma Volwaardig leven eenvoudig verteld Inleiding Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft een nieuw programma voor de gehandicaptenzorg gemaakt. Het programma heet: volwaardig

Nadere informatie

Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet

Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet Kleinschalige verpleeghuiszorg met royaal eigen appartement in Hoogvliet Westerstein biedt professionele, liefdevolle zorg aan iedereen die dat nodig heeft. Onze zorg is afgestemd op uw wensen en behoeften.

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

HOOFDSTUK 14. En wat doe jij? Lees de woorden. Hoort het bij een baan of bij werk zoeken?

HOOFDSTUK 14. En wat doe jij? Lees de woorden. Hoort het bij een baan of bij werk zoeken? 229 229 HOOFDSTUK 14 En wat doe jij? WOORDEN 1 Lees de woorden. Hoort het bij een baan of bij werk zoeken? baan werk zoeken 1 sollicitant 2 contract 3 uitzendbureau 4 vergadering 5 cv 2 Wat hoort bij elkaar?

Nadere informatie

Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg

Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg H an d re ik in g vo o r c l i ën te n r a d e n. w w w. l o c. n l Uitgave: oktober 2017 Het kwaliteitskader is een uitgave van het Zorginstituut Nederland d.d. 13.01.2017

Nadere informatie

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016

Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 Nummer 06 5 februari t/m 11 februari 2016 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via de SelfServiceDesk T 0492-504813 Na iedere vergadering

Nadere informatie

Mantelzorg nieuwsbrief MAART 2019

Mantelzorg nieuwsbrief MAART 2019 Mantelzorg nieuwsbrief MAART 2019 Beste Mantelzorger 26 Februari hebben 15 mantelzorgers deelgenomen aan de brainstormsessie. Er zijn goede ideeën naar voren gekomen voor de komende activiteiten en themabijeenkomsten.

Nadere informatie

Een ongeluk zit in een klein hoekje...

Een ongeluk zit in een klein hoekje... Sensire Personenalarmering Een ongeluk zit in een klein hoekje... De oplossing ook is onderdeel van Sensire. Personenalarmering? Voor uw gemoedsrust U kent vast de verhalen: een alleenstaande, per ongeluk

Nadere informatie

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L

Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Wijkfeest zaterdag 9 september D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L D I G I T A L E J A A R G A N G 3 NR. 7 JUNI 2 E K W A R T A A L 2 0 1 7 Wijkraad Duiven-West bestaat 10 jaar! Op 25 mei 2007 is de Wijkraad Duiven-West opgericht. Dit betekent dat de wijkraad 10 jaar

Nadere informatie

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Wonen bij Sprengenhof

Wonen bij Sprengenhof Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Dorps karakter en winkels op loopafstand Aan de rand van het dorp Ugchelen vindt u in een kleinschalige woonwijk woonzorgcentrum.

Nadere informatie

24 maart 2017 Nummer 13

24 maart 2017 Nummer 13 24 maart 2017 Nummer 13 Inhoud: Break-out run Even voorstellen Sportdag De Polderhof 2017 Informatieavond Wereldoriëntatie Cito-toetsen Speelplaats Vervangingen Break-out Run De Breakout Run en kinderopvang

Nadere informatie

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde?

Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? Waar gaat het om bij De Lichtenvoorde? De Lichtenvoorde actief in zorg Onze missie, visie en kernwaarden Waar staan we voor en waar gaan we voor als De Lichtenvoorde? Met collega s, cliënten en verwanten

Nadere informatie

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat

Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad Woonzorgcentrum Veldspaat Cliëntenraad De Cliëntenraad behartigt de gemeenschappelijke belangen van alle cliënten van de Veldspaat en streeft naar een optimale zorg en dienstverlening voor

Nadere informatie

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente.

Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 1. Het zou het beste zijn als maatschappelijke steunsystemen georganiseerd werden door de gemeente. 2. De overheid moet niet achter de voordeur van mensen willen treden. Dat is privégebied en de eigen

Nadere informatie

Nummer juli t/m 11 juli 2019

Nummer juli t/m 11 juli 2019 Nummer 27 05 juli t/m 11 juli 2019 COLOFON Kopij kan (uiterlijk op dinsdag, 17.00 uur) worden aangeleverd bij de afdeling PR/Communicatie via het SelfServicePortaal T 0492-504 813 Beide leden van de raad

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling

Mariënhof. Groepswonen. Wonen Welzijn Zorg en behandeling Mariënhof Groepswonen Wonen Welzijn Zorg en behandeling Welkom in Mariënhof Mariënhof ligt aan de Lievelderweg in Lichtenvoorde. Naast Mariënhof staan woningen en in de buurt zijn bedrijven gevestigd.

Nadere informatie

Studerende mantelzorgers hoeven zich niet te verstoppen, ze hebben zo veel kwaliteiten

Studerende mantelzorgers hoeven zich niet te verstoppen, ze hebben zo veel kwaliteiten Inspiratie voor hbo zorg en welzijn Mantelzorg & Hogeschool Rotterdam Studerende mantelzorgers hoeven zich niet te verstoppen, ze hebben zo veel kwaliteiten Studerende mantelzorgers hoeven zich niet te

Nadere informatie

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus

Comfortabel en vertrouwd in Erasmus Comfortabel en vertrouwd in Erasmus ERASMUS ACCORDEON SPELEN IS ZO N MOOIE AFLEIDING. ONLANGS IS MIJN MAN OVERLEDEN EN DAT IS MOEILIJK. Goede zorg, veiligheid en zoveel mogelijk zelfstandigheid, terwijl

Nadere informatie

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners.

Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Bijlage 1. Een voorbeeld van de samenwerking tussen de partners. Korte toelichting In het projectplan van de pilot worden drie arrangementen beschreven; 1. Kort herstel; voor mensen die tijdelijke begeleiding

Nadere informatie

Carinova. Huishoudelijke Hulp. Vertrouwd dichtbij.

Carinova. Huishoudelijke Hulp. Vertrouwd dichtbij. Carinova Huishoudelijke Hulp Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Carinova Huishoudelijke Hulp Iedereen, jong of oud, alleenstaand of met een gezin, kan het ooit in zijn of haar leven nodig hebben. De zorgbehoefte

Nadere informatie

Algemene informatie. Goede zorg die vertrouwd voelt. Wonen in Mariahof en Scholtenhof. De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen

Algemene informatie. Goede zorg die vertrouwd voelt. Wonen in Mariahof en Scholtenhof. De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen Wonen in Mariahof en Scholtenhof De aanleunwoning: zelfstandig met zorg wonen ThuisZorg en plusdiensten Algemene informatie Goede zorg die vertrouwd voelt 1 2 Inhoud Goede zorg die vertrouwd voelt 5 1.

Nadere informatie

Winterprogramma LeS-Lokaal. Breda en Etten-Leur

Winterprogramma LeS-Lokaal. Breda en Etten-Leur Winterprogramma LeS-Lokaal Breda en Etten-Leur Bij LeS-Lokaal kun je (weer) ervaren hoe het is om te leren. LeS staat voor Leren En Samen doen. Iedereen is gewoon student en alle lessen zijn gratis te

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl

Carinova. Woonzorg. Vertrouwd dichtbij. www.carinova.nl Carinova Woonzorg Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wonen met zorg Carinova Woonzorg biedt wonen en zorg in zes woon- zorgcentra en twee verpleeghuizen. De woon- zorgcentra zijn Park Braband, De Diessenplas,

Nadere informatie

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM

Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM Een thuisgevoel in Ymedam YMEDAM IK VIND HET LEUK OM MEE TE HELPEN MET HET ETEN. In woonzorgcentrum Ymedam zijn het vaak de kleine dingen die zorgen voor een echt thuisgevoel. Oude plaatjes draaien. Gezellig

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk en het is mooi en belangrijk werk. Je begeleidt, verzorgt of verpleegt

Nadere informatie

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter

Melkweg. Hoe gaat het? Lezen Alfa A. De dokter Melkweg Lezen Alfa A Hoe gaat het? De dokter Colofon Melkweg Lezen Alfa A, Hoe gaat het?, 2015 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern is een uitgave van Stichting Melkweg

Nadere informatie

Mienskip in Van Harenshuus

Mienskip in Van Harenshuus Mienskip in Van Harenshuus VAN HARENSHUUS HET OPHALEN VAN HERINNERINGEN ZORGT ERVOOR DAT MENSEN ZICH NUTTIG EN ERKEND VOELEN. DAT IS BELANGRIJK ALS JE DOOR DEMENTIE NIETS MEER VAN HET HIER EN NU HERKENT.

Nadere informatie

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg

Handleiding Reizend Erfgoed. Erfgoed en Zorg Handleiding Reizend Erfgoed Erfgoed en Zorg Dit is een uitgave van: Erfgoedpartners, Reizend Erfgoed Lopende Diep 8 9712 NW Groningen www.erfgoedpartners.nl Maart 2019 Fotografie: Elmer Spaargaren. Vormgeving:

Nadere informatie

Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt.

Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt. VRAGENLIJST Quickscan voorbereiding decentralisatie begeleiding Algemene gegevens Om te beginnen willen wij graag wat algemene informatie van u ontvangen. Uw gegevens worden geanonimiseerd verwerkt. Vraag

Nadere informatie