Marant EduService. Leren en lenen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marant EduService. Leren en lenen"

Transcriptie

1 Marant EduService Leren en lenen Werkt u in het primair onderwijs, bij een kinderopvang of in een educatieve instelling? Is er behoefte aan passende materialen voor alle kinderen en is het streven om up-to-date te blijven? Bent u op zoek naar mogelijkheden om uw onderwijs zelf vorm te geven en vooral praktisch te maken? Met de grootste collectie materiaal in Nederland maken we samen het onderwijs beter en leuker.

2 Wat is Marant EduService? Marant EduService is een uitleenservice waar thematische materialen, vakliteratuur, leskisten, nieuwe methoden, spel- en ontwikkelingsmaterialen te leen zijn. Methoden en materialen veranderen snel; het kan lastig zijn om constant van de laatste ontwikkelingen op de hoogte te blijven. Wij nemen deze zorg graag uit handen en volgen lokale, regionale en landelijke trends op de voet. Met ruim nauwkeurig geselecteerde materialen hebben wij een breed aanbod voor onze huidige 1200 klanten. Wanneer u leent, hoeft u geen dure materialen aan te schaffen die u vaak maar incidenteel nodig heeft. Met nieuwe, passende en uitdagende materialen raken leerlingen gemotiveerder en wordt leren leuker! Uit de praktijk Onze collectie Verrijkingsmaterialen voor talentontwikkeling Voor scholen die excelleren en talentontwikkeling hoog op de agenda hebben staan, bieden wij verrijkingsmaterialen aan. Dit zijn uitdagende en gevarieerde lespakketten, materialen en spellen die verbreding en verdieping bieden. Nieke Boekelman van de Roncallischool in Velp: Onze school heeft een pilot met twee plusgroepen gedraaid. Juist voor deze kinderen is het belangrijk dat ze niet alleen cognitief bezig zijn, maar vooral ook dóén. Als kinderen niet meer verwonderd raken, is het moeilijk om te leren. Daarom is het goud waard om telkens met nieuwe materialen te werken die de verwondering voeden. Marant EduService helpt ons hierbij door te adviseren over prikkelende, afwisselende materialen en deze aan ons uit te lenen! Wij bieden een schat aan educatieve materialen voor het onderwijs. Onze collectie bevat: Methoden / leerpakketten Spel- en ontwikkelingsmaterialen voor het jonge kind Remediërende handelingsgerichte materialen Materialen voor tweede taalverwerving en welbevinden Kunst- en cultuureducatie Bouw- en constructiematerialen Leskisten Wetenschap en Technologie Verrijkingsmaterialen Thematische materialen Leerlingvolgsystemen / toetsen Vakliteratuur Materiaal op het gebied van rouw en verlies Het is goud waard om telkens met nieuwe materialen te werken die de verwondering voeden.

3 Nieuw bij EduService: EduKidsLab Bij EduService willen we ook graag kinderen inspireren. Daarom gaan we op vrijdag (op afspraak) open voor leerlingen en hun leerkrachten. Mogelijkheden Leerlingen die passende materialen nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze extra ondersteuning of juist meer uitdaging kunnen gebruiken, kunnen samen met de IB er of een leerkracht een bezoekje brengen aan EduService. Hier kunnen ze zelf hun leerarrangement samenstellen. Leerlingen kunnen bij EduService met de cyclus van onderzoekend of ontwerpend leren aan de slag. Wij bieden materialen op thema of leerlijn. Hierbij moedigen we de leerlingen aan om zelf op onderzoek uit te gaan en om creatieve oplossingen te bedenken. Op school kunnen deze leerlingen hun onderzoek en ervaringen presenteren. De Startdag Techniek kan op school worden georganiseerd, maar het is ook mogelijk om naar EduService toe te komen voor een dagdeel vol techniek. Kijk voor meer informatie op Lenen Abonnement op maat Marant EduService kent verschillende abonnementsvormen. Wij denken graag mee in de keuze van het juiste abonnement voor uw school, zodat het goed aansluit bij de specifieke behoeften. Voor meer informatie over de abonnementen, tarieven en dagpassen kunt u contact met ons opnemen. Marant EduService: 24 uur per dag Bestellen en reserveren van leskisten en materialen kan bij ons 24 uur per dag. In onze online catalogus kunt u onze gehele collectie bekijken. Vanzelfsprekend kunnen de materialen bezorgd en gehaald worden door onze bezorgservice. Bezorgservice Onze eigen bezorgservice bezorgt de materialen en haalt deze ook weer op. Gemakkelijk en tijdbesparend! We maken vooraf samen een jaarplanning op maat en komen op vaste dagen. Op deze manier heeft u inzichtelijk wanneer de materialen geleverd en opgehaald worden. Maatwerk op uw locatie Hebt u behoefte aan advies op maat over bijvoorbeeld de inrichting van een technieklokaal, inrichten van leerpleinen, schoolomgeving, screenen van uw spel- en ontwikkelingsmaterialen groepen 1 en 2 op de tussendoelen? Voor abonnementhouders van Marant EduService hanteren wij een kortingspercentage. U kunt ook een leskist op maat bestellen. Zo kunt u nauw aansluiten op thema s of op een specifieke groep of kind. Een leskist bestellen kan via Mochten we een materiaal niet in huis hebben, dan kunnen we dat bij voldoende belangstelling aanschaffen.

4 Uit de praktijk Leskisten Wetenschap en technologie Wetenschap en technologie zijn actueel. Veel scholen proberen deze onderwerpen vorm te geven. Ook zien scholen kansen om wetenschap en technologie een plek te geven binnen het eigentijdse onderwijs. Marant EduService biedt hiervoor concrete handvatten. Daarnaast organiseren we graag een startdag techniek op uw school, waarbij we de leerlingen en leerkrachten onderdompelen in de wondere wereld van de wetenschap. Kijk voor meer informatie op Mariska Wijnands van de Jan Ligthartschool in Arnhem: Op onze school hebben we samen met Marant EduService zo n startdag georganiseerd. Dit was erg leerzaam en uitdagend. De kinderen konden aan het werk met materialen die wij op school niet hebben. Marant biedt net dat wat nodig kan zijn om het onderwijs nog beter aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de leerlingen en kan bijdragen aan de professionalisering van leerkrachten. EduService laat het onderwijs nog beter aansluiten aan de belevingswereld van de leerlingen.

5 Inspirerend, leerzaam en praktisch! Inspiratiemiddag Gedurende het hele schooljaar organiseren wij voorlichtingsbijeenkomsten en workshops rondom actuele thema s. Bij voorlichtingsbijeenkomsten over nieuwe methodes nodigen wij ook educatieve uitgevers uit. Bovendien vormt dit een mooie gelegenheid om eens van gedachten te wisselen met collega s van andere scholen! Kijk voor meer informatie op Starttraining Kleuterplein en Schatkist Als u aan de slag gaat met een nieuwe methode, kunt u bij Marant EduService een praktijkgerichte starttraining van 3 uur volgen. U krijgt inzicht in de visie en de leerlijnen van de methode. Daarnaast is er veel aandacht voor de lespraktijk. Tijdens de training komen ook de software en digiregie aan bod. Wij hebben veel nieuwe materialen aangeschaft voor de praktische uitvoering en ter ondersteuning van alle projecten bij de methoden. Deze materialen worden tijdens de starttraining gebruikt bij lesvoorbereidingen en observaties. Natuurlijk kunnen de materialen worden geleend. Als uw school een abonnement heeft bij EduService, ontvangt u een korting op deze starttraining.

6 Praktische Informatie U bent welkom bij EduService Tijdens onze openingstijden kunt u ons materiaal bekijken, lenen of terugbrengen. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor advies over materiaal of onderwijsinhoudelijke vragen. Daarnaast kunt u met uw team ook een bezoek brengen aan Marant EduService. Wij kunnen het team informeren over een bepaald thema, maar ook over de inzet van additionele materialen bij verschillende vak- en vormingsgebieden, of bijvoorbeeld vormgeving van de rijke leeromgeving. Overweegt u een abonnement af te sluiten, maar wilt u graag eerst een kijkje komen nemen? Ook dat kan! Marant Marant EduService is een onderdeel van Marant. Marant wil van Nederland een land maken waar iedereen goed kan leren en werken. Wij verbinden advies, onderzoek en behandeling. Met al deze kwaliteiten in huis, zijn wij de partner in groei en ontwikkeling. Van kind tot professional. Van school tot gemeente. Openingstijden Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Op vrijdag zijn wij (op afspraak) geopend voor het EduKidslab. Tijdens schoolvakanties zijn wij ook alleen op afspraak geopend. Up-to-date blijven? Volg ons online! Blijf up-to-date via onze website met blogs over de laatste ontwikkelingen en volg ons op social media! Wij maken graag contact met u via Facebook en Twitter. Marant EduService Voor leren en lenen Nieuwe Aamsestraat 84A 6662 NK Elst T E EduService@marant.nl W

Inspiratie en professionalisering binnen het kleuteronderwijs. workshopaanbod

Inspiratie en professionalisering binnen het kleuteronderwijs. workshopaanbod Inspiratie en professionalisering binnen het kleuteronderwijs workshopaanbod 2017-2018 In de kleuterklas wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van elk kind. Investeer daarom in de kwaliteit van het

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! Bent u al lid? extra voordeel Arnhem 2015 De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Bent u al lid? Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Lezen, luisteren, kijken en leren:

Nadere informatie

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem

voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem De voor ieder wat wils bibliotheek is van altijd dichtbij gemak & inspiratie iedereen! extra voordeel Arnhem voor ieder wat wils Onbegrensde collectie Beleef meer in de Bibliotheek E-books lenen en lezen

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober

Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober Periode zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober 38 e jaargang nr.07 ALGEMEEN NIEUWS: Afsluiting project Kinderboekenweek: De afsluiting van ons project Kinderboekenweek is op vrijdag 13 oktober. Alle

Nadere informatie

Visie Kindcentrum Vroondaal

Visie Kindcentrum Vroondaal Visie Kindcentrum Vroondaal Daar word je wijzer van! Den Haag, mei 2017 Deze visietekst is tot stand gekomen via stuurgroepbijeenkomsten met professionals vanuit SCOH en Triodus, gesprekken met teamleden

Nadere informatie

Welkom in groep 1a/2a

Welkom in groep 1a/2a Welkom in groep 1a/2a Informatie-avond groep 1/2a Programma: 19.00 uur - 19:30 uur: Algemene opening/presentatie in hal 19:30 uur 20.00 uur: Informatie in de groep 20.00 uur 20.30 uur: kijkje nemen in

Nadere informatie

Kantelnieuwsbrief De Pijler

Kantelnieuwsbrief De Pijler Kantelnieuwsbrief De Pijler Vroeger/Nu Woensdag 12 april 2017 Extra nieuwsbrief over De Kanteling op De Pijler Deze speciale nieuwsbrief gaat over de onderwijsontwikkelingen op De Pijler. We nemen u mee

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr

Nieuwsbrief Nr Nieuwsbrief Nr. 3 20-09-2018 We zijn nu ook te volgen via Facebook Sport IKC Het Startblok --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Informatieboekje groep 1-2

Informatieboekje groep 1-2 Informatieboekje groep 1-2 Wij heten u en uw kind van harte welkom op onze school. De eerste schooldag is niet alleen erg spannend voor uw kind, ook bij ouders kan het leiden tot vragen. Met dit informatieboekje

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST

NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST NIEUWE INSPIRATIEBIJEENKOMST Na de herfstvakantie starten we met de eerste inspiratiebijeenkomst van dit schooljaar. Woensdag 25 oktober vertellen Jet en Suus van het Onderwijspakhuis ons alles over SEPPO,

Nadere informatie

Sterrennieuws. Nummer 1 02 september Agenda

Sterrennieuws. Nummer 1 02 september Agenda Sterrennieuws Nummer 1 02 september 2016 Agenda Datum 15-9-2016 Algemene Ouderavond 19:00 19:30 uur groep 1 t/m 4 19:30 20:00 uur algemeen (aula) 20:00 20:30 uur groep 5 t/m 8 21-9-2016 Studiedag OGW:

Nadere informatie

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11

Niet vergeten. Nieuwe eindtoets. 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 4 februari 2015, jaargang 5 nummer 11 Niet vergeten donderdag 5 februari Studiedag, alle kinderen vrij vrijdag 6 februari rapport mee naar huis, groep 3 t/m 8 dinsdag 10 februari rapportgesprekken groep

Nadere informatie

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/

Infobrochure. GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ Infobrochure GO! basisschool t Klavertje Diksmuidestraat 1, 8840 Staden Tel.: 051/ 70 12 48 e-mail: bs.staden@g-o.be Schooljaar 2018-2019 Beste ouders, Hartelijk dank voor de belangstelling die u toont

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management

NIEUWSBRIEF SCHOOLJAAR NR. 5, FEBRUARI AGENDA Agenda. Nieuws vanuit het management KINDEROPVANG Topaas 18 2719 VD Zoetermeer 079 3620035 opvang@ikcdeedelsteen.nl DALTONONDERWIJS Sieraadlaan 100 2719 SN Zoetermeer 079 3617629 onderwijs@ikcdeedelsteen.nl NIEUWSBRIEF www.ikcdeedelsteen.nl

Nadere informatie

Educatieve diensten van de bibliotheek

Educatieve diensten van de bibliotheek Educatieve diensten van de bibliotheek voor basisscholen in de gemeenten Renkum, Rheden en Rozendaal 2015-2016 Lezen en voorlezen Omdat u en ik weten dat lezen en voorlezen goed zijn voor de taalontwikkeling

Nadere informatie

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden

Cijfer kunstzaal. Prima Leuk, leerzaam 9 Heel tevreden Hoe tevreden was je over het bezoek aan de kunstzaal? Tijdsduur kunstzaal? Wat vonden de leerlingen van het bezoek aan de kunstzaal? kunstzaal Hoe tevreden was je over de workshop? 1 Erg tevreden, de dames

Nadere informatie

Professionaliseringsaanbod W&T TOEGELICHT

Professionaliseringsaanbod W&T TOEGELICHT Introductie De vijf verdiepingsmodules bestaan uit minimaal 3 en maximaal 6 bijeenkomsten en hieronder vind u een toelichting bij elke module omtrent de inhoud en bijeenkomsten. Verdiepingsmodule 1: Rekenen

Nadere informatie

Weekbrief 15 januari 2016

Weekbrief 15 januari 2016 Weekbrief 15 januari 2016 Dinsdag 12 januari Oud papier Maandag 18 januari Dinsdag 19 januari Studiedag team alle kinderen vrij Zondag 24 januari Presentatievering 1 e Communie Woensdag 27 januari Voorleesontbijt

Nadere informatie

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014

Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Groep 1 en 2 Schooljaar 2013-2014 Welkom in onze klas Spelend leren. In groep 1 en 2 staat spelend leren centraal in een hiertoe uitdagende omgeving. Van belang is dat de kinderen zich op hun gemak voelen

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2017

Nieuwsbrief februari 2017 126, 1473 PH. Tel.: 0299 401303 Nieuwsbrief februari 2017 Belangrijke data: 10 februari Oud papier 13/15 februari Gesprekken n.a.v. rapporten. 15/16 februari Rapporten mee groep 3 tot en met 8. 15 februari

Nadere informatie

Cultuureducatie, geen vak apart

Cultuureducatie, geen vak apart Cultuureducatie, geen vak apart Uitvoeringsplan Theo Thijssen Inleiding Op Educatief Centrum Theo Thijssen wordt gewerkt aan een ononderbroken ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar. Het ondernemend leren

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 0599416425 directie.deklimop@o2sv.nl 27 februari starten wij op ons nieuwe meubilair. Nieuwsgierig? Wij ook! Loop maandag gerust even mee naar binnen om een kijkje te nemen. 7 maart

Nadere informatie

Review: Minder onderwijzen, meer leren (HGW 2.0)

Review: Minder onderwijzen, meer leren (HGW 2.0) Review: Minder onderwijzen, meer leren (HGW 2.0) Als leerkracht en intern begeleider wil ik blijven ontwikkelen. Dit doe ik mede door vakliteratuur te lezen. Van kleuter tot zorg; er komen verschillende

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Teamtrainingen & ouderavond

Teamtrainingen & ouderavond Teamtrainingen & ouderavond Een teamtraining is een bijeenkomst van 1,5 tot 2 uur voor een heel schoolteam. Op actieve en enthousiasmerende wijze verdiep je je samen in een onderwerp. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw

WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw WHITEPAPER Nectar 5 e editie onderbouw Nectar 5e editie onderbouw is een heldere, motiverende methode biologie die opvalt door de gestructureerde behandeling van

Nadere informatie

Algemene voorwaarden DOK Studiebegeleiding

Algemene voorwaarden DOK Studiebegeleiding Algemene voorwaarden DOK Studiebegeleiding 1. Aanmelding De aanmelding voor studiebegeleiding, bijles of training vindt plaats door middel van het volledig ingevulde en ondertekende inschrijfformulier.

Nadere informatie

Toets-ICT. Vaardig en veilig online. Producten en prijzen 2014 Toets-ICT

Toets-ICT. Vaardig en veilig online. Producten en prijzen 2014 Toets-ICT Toets-ICT Vaardig en veilig online Producten en prijzen 2014 Toets-ICT Vaardig en veilig online 1 April 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Maak kennis met Toets-ICT... 3 Opbouw en inhoud... 4 Examenmogelijkheden...

Nadere informatie

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water

Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief juni2016 NB Nr 10 Inhoudsopgave: IKC Spring, BSO kindercentrum Voorschoolse opvang, nieuwe schooltijden, Rots en Water NB Oud

Nadere informatie

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017

Staat voor onderwijs dat meegroeit! Nieuwsbrief september 2017 Agenda september Dinsdag 19 september Woensdag 20 september Donderdag 21 september Maandag 25 september Maandag 25 september Woensdag 27 september 19.30-20.30uur Informatieavond groep 1 / 2 ( Ans, Nynke,

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten primair onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle groepen 9 3 Kunsteducatieproject voor

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 1. 07-09 - 2017 Mededelingen van de school Start van het schooljaar Het nieuwe schooljaar 2017-2018 is inmiddels weer gestart. De nieuwe kinderen in onze groepen 1 en de kinderen die van

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle klassen 9 3 Kunstproject voor VMBO

Nadere informatie

LEENWIJZER GROEPSABONNEMENT. Speciaal voor scholen en instellingen

LEENWIJZER GROEPSABONNEMENT. Speciaal voor scholen en instellingen LEENWIJZER GROEPSABONNEMENT 2019 Speciaal voor scholen en instellingen Je bent welkom in onze 26 vestigingen: De Mariënburg Angeren Beek-Ubbergen Bemmel Beuningen De Biezantijn Doornenburg Elst Ewijk Gendt

Nadere informatie

Kinderopvang Winschoten

Kinderopvang Winschoten eropvang Winschoten Inhoud 1. Netto prijs per uur kinderopvang & buitenschoolse opvang 2. Aanbod KiWi 3. Korting bij baanverlies 4. Netto prijs per uur bij korting baanverlies www.kinderopvangwinschoten.nl

Nadere informatie

1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse vakgebieden

1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse vakgebieden 10.2 Uitwerking doelen PDCA-cyclus Schooljaarplan 2015-1. ONDERWIJS 1. Doelstelling: De leerlingen van onze school krijgen in 2018-2019 eigentijds, passend onderwijs aan de hand van leerlijnen op diverse

Nadere informatie

Expertopleiding Cultuur in de Spiegel

Expertopleiding Cultuur in de Spiegel Expertopleiding Cultuur in de Spiegel 2019-2020 Muzische lessen, schoolvoorstellingen, mediaprojecten, erfgoeduitstappen, rondleidingen in musea, culturele reizen, kunstenaars in de klas, artistieke workshops,

Nadere informatie

Alles over. Moet je doen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Moet je doen. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

WIJCKPRAAT FEBRUARI Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam T:

WIJCKPRAAT FEBRUARI Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam   T: WIJCKPRAAT FEBRUARI 2019 Toni Koopmanplein 114, 3014 RC, Rotterdam www.aschvanwijck.nl T: 010-4363836 Mijn liefste wens opnieuw geloven in de mens, niet altijd wijzen op zijn falen maar duizend malen weer

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Belangrijke data in maart: 6 maart Weer naar school 13 maart MR vergadering 20 t/m 24 Week van de maart lentekriebels 20 maart Rapport mee naar huis 23 maart Rapport gesprekken op school Nieuwsbrief maart

Nadere informatie

6 MONDGEZONDHEID. Bij het reserveren is de titel en de plaatscode van belang.

6 MONDGEZONDHEID. Bij het reserveren is de titel en de plaatscode van belang. 6 MONDGEZONDHEID Dit is een van de onderdelen uit de catalogus van het Documentatiecentrum van de afdeling Gezondheidsbevordering van de GGD Den Haag. De materialen kunnen alleen geleend worden door intermediairen

Nadere informatie

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen

Jaarplan BS de Ester. Zelf denken, samen doen Jaarplan 2016-2017 BS de Ester Zelf denken, samen doen Inleiding De inhoud van dit jaarplan is gebaseerd op de teamevaluatie van het jaarplan 2015-2016, het schoolplan 2015-2019 en voortschrijdend inzicht

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 21 september 2017

Nieuwsbrief 3 21 september 2017 Nieuwsbrief 3 21 september 2017 Even voorstellen: Hélène Donderwinkel Mijn naam is Hélène Donderwinkel, ik woon met mijn man en twee zoons in Doetinchem. Op donderdag en vrijdag ben ik werkzaam in groep

Nadere informatie

o.b.s. Wis & Wierig, Watertapweg 1, 7011 BP Gaanderen. Website: Verslag ouderpanel van 8 december 2015

o.b.s. Wis & Wierig, Watertapweg 1, 7011 BP Gaanderen. Website:  Verslag ouderpanel van 8 december 2015 Nieuwsbrief o.b.s. Wis & Wierig, Watertapweg 1, 7011 BP Gaanderen. Website: www.wisenwierig.nl Schooljaar 2015-2016 6 januari 2016 I n h o u d: Blz. 1: Verslag ouderpanel Van 8 december 2015 Blz. 2: Vervolg

Nadere informatie

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar

kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar kinderdagopvang peutergroep basisschool bso alles in huis voor kinderen van 0 tot 13 jaar educatief centrum Educatief centrum de Bongerd is een plek waar kinderen van 0 tot 13 jaar de hele dag kunnen leren,

Nadere informatie

Strategie in Beweging. Koersnotitie. versie 4

Strategie in Beweging. Koersnotitie. versie 4 Strategie in Beweging Koersnotitie versie 4 Onze Opdracht Het Waartoe zijn wij hier in Alphen aan den Rijn en omgeving? Voor welk vraagstuk zijn wij het antwoord? 1. Wij zijn een stichting voor primair

Nadere informatie

verandering in groep 1/2B

verandering in groep 1/2B Jaargang 14 / nr 19 1 juni 2018 De volgende WiekenWeetjes verschijnt op 15 juni 2018. Berichten voor de volgende WiekenWeetjes uiterlijk 12 juni 2018 mailen naar info@wormerwieken.nl ICBS WormerWieken

Nadere informatie

Aandachtsfunctionaris Academie

Aandachtsfunctionaris Academie Aandachtsfunctionaris Academie Waarom een Aandachtsfunctionaris Academie? De aandachtsfunctionaris is dé spil in elke organisatie die serieus werk maakt van de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Nadere informatie

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt:

Achtergrond. Missie Onze missie op basis van deze situatie luidt: Achtergrond Basisschool De Regenboog staat in de wijk Zuid-west in Boekel en valt onder het bestuur van Zicht PO. Evenals de andere scholen onder dit bestuur gaan wij de komende periode vorm geven aan

Nadere informatie

Basisschool Op De Horst. Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8

Basisschool Op De Horst. Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8 Basisschool Op De Horst Ervaringsgericht Onderwijs Als je mij het laat ervaren, zal ik leren Groep 5,6,7 en 8 Methodes Groep 5 t/m 8 Rekenen: Wereld in getallen Spelling: Staal Taal: Staal Technisch lezen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Donderdag 21 september 2017 Nr. 4

Nieuwsbrief Donderdag 21 september 2017 Nr. 4 Nieuwsbrief Donderdag 21 september 2017 Nr. 4 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Donderdag 21 september 13.30 14.45 uur Gouden

Nadere informatie

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam Prikbord jg.19-nr.7: 25 februari 2016

Roncallischool. Padevoortseallee AL Zeddam Prikbord jg.19-nr.7: 25 februari 2016 Roncallischool Padevoortseallee 21 7038 AL Zeddam 0314-651530 info@roncalli.nl www.roncalli.nl Prikbord jg.19-nr. 7: 25 februari 2016 Aanmelding nieuwe leerlingen: Op dinsdag 26 januari konden ouders van

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

Brengt natuur in de klas

Brengt natuur in de klas Brengt natuur in de klas Voor school en BSO! Het ontstaan van BasisBos Een aantal jaren geleden constateerde bedenker André Guijs op zijn eigen basisschool dat er binnen de zaakvakken maar ook bij handvaardigheid

Nadere informatie

Een geslaagde activiteit

Een geslaagde activiteit Een geslaagde activiteit Toelichting: Een geslaagde activiteit Voor Quest 4 heb ik een handleiding gemaakt met daarbij de bijpassend schema. Om het voor de leerkrachten overzichtelijk te maken heb ik gebruik

Nadere informatie

Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en welkom Vergadering wordt om geopend. Welkom terug aan Ursula en Ilse.

Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en welkom Vergadering wordt om geopend. Welkom terug aan Ursula en Ilse. Datum: 1-2-2016 Aanvang: 19.30 21.30 Onderwerp: MR vergadering Notulant: L. Vlekken Aanwezig: Ilse, Ursula, Imme, Gerrit-Jan en Afwezig: - Wat/ afspraak/ actiepunt Wie? Instemming / advies 1. Opening en

Nadere informatie

Kennismakingsavond brugklas

Kennismakingsavond brugklas Kennismakingsavond brugklas 2019-2020 Agenda BRAVO! College Cranendonck Onderwijsinhoud en ontwikkeling Informatie introductieweken Ouderraad Ruben Barten Lonneke Janssen Lonneke Janssen Patricia v. Cranenbroek

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost

Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Veel gestelde vragen over DE Peuterschool in Amsterdam Zuidoost Maart 2015 Wat is een Peuterschool? De Peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de

Nadere informatie

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN

KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN KUNSTCENTRALE INSPIRERENDE ONTDEKKINGEN AANBOD DIRECTIE & LEERKRACHTEN 2018-2019 INHOUDSOPGAVE Icc bijeenkomsten 2 Bijscholing 3 Vervanging 3 Ondersteuning 4 Projectondersteuning 4 Imagoprojecten 5 Teambuilding/teamuitjes

Nadere informatie

Baby in de kinderopvang

Baby in de kinderopvang Baby in de kinderopvang Uitgebreide informatie Een goede en liefdevolle verzorging is de basis voor het werken met baby s. Speelse en prikkelende interacties met de baby s zorgen voor waardevolle opvang.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 mei 2019

NIEUWSBRIEF 1 mei 2019 NIEUWSBRIEF 1 mei 2019 Vooraf Hierbij ontvangt u de eerste Nieuwsbrief van VORM Tutoring. VORM Tutoring is een nieuwe organisatie die leerlingen in het voortgezet onderwijs begeleidt voor het vak Nederlands.

Nadere informatie

Alles over. Leeslink. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Leeslink. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk!

Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Activiteitenplan, Speeltuin Zeewijk Natuurlijk! Sociale activiteiten Frequentie Organisatie doelgroep rol vrijwilligers Samen Spelen Eerste streven openingstijden van maart tot oktober: Woensdag: 12:00

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017

Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nieuwsbrief Dinsdag 31 oktober 2017 Nr. 7 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 8 november Nationaal Schoolontbijt Donderdag

Nadere informatie

Differentiëren - Deel 1

Differentiëren - Deel 1 Differentiëren - Deel 1 Even voorstellen Fanny Cattenstart Trainingen / lezingen / workshops Observaties en begeleiding Plusgroepen Advies aan organisaties Begeleiding ouders en kinderen Gratis webinars

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor VMBO/HAVO/VWO 9 2.1 Kies je Kunst 9

Nadere informatie

Voorlichting voor scholen Over gelijke behandeling, discriminatie en vooroordelen

Voorlichting voor scholen Over gelijke behandeling, discriminatie en vooroordelen Voorlichting voor scholen Over gelijke behandeling, discriminatie en vooroordelen Anti Discriminatie Bureau Voor Nijmegen en omgeving 024 32 40 400 www.adbnijmegen.nl Anti Discriminatie Bureau Nijmegen

Nadere informatie

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Rekenrijk. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Uw producten en diensten in de etalage!

Uw producten en diensten in de etalage! Portal School aan Zet Toelichting aanbod onderwijsadviesbureaus Uw producten en diensten in de etalage! https://portal.schoolaanzet.nl 1 School aan Zet lanceert in september 2012 de online portal van School

Nadere informatie

Hoi! Leuk dat je deze agenda & Studieplanner hebt aangeschaft!

Hoi! Leuk dat je deze agenda & Studieplanner hebt aangeschaft! Hoi! Leuk dat je deze agenda & Studieplanner hebt aangeschaft! Je kunt deze Agenda & Studieplanner natuurlijk direct gaan gebruiken, maar ik leg je graag uit hoe je dit het beste kunt doen. Op deze manier

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief :

In deze nieuwsbrief : Schooljaar 2018/2019, nieuwsbrief 2 2 november 2018 In deze nieuwsbrief : 1. Informatie-uur werkwijze schoolconcept 2. Vooraankondiging: ouderavond over toetsen 3. Leerlingtevredenheidspeiling 4. Vrijdag

Nadere informatie

Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan. Schoolbibliotheek

Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan. Schoolbibliotheek L Dit leesplan is geschreven naar aanleiding van de inrichting van de schoolbibliotheek. Leesplan Schoolbibliotheek Leesplan CBS de Regenboog Visie Op onze school vinden wij goed leren lezen belangrijk.

Nadere informatie

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen.

Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. Versie april 2014 2Bevers Kindercentrum 2Bevers is gelegen in Houtwijk en maakt onderdeel uit van de Koos Meindertsschool. 2Bevers is geheel op de parterre gelegen. 1. Adresgegevens Naam: Kindercentrum

Nadere informatie

Schooljaarplan St Vitus 2015-2016

Schooljaarplan St Vitus 2015-2016 Schooljaarplan St Vitus 2015-2016 Domein Onderwijs Doelstelling: In het schooljaar 2017-2018 krijgen alle leerlingen op onze school binnen het onderwijsaanbod, eigentijds, passend onderwijs ondersteund

Nadere informatie

U kunt ons ook volgen via

U kunt ons ook volgen via Leeuwarden, 18 november 2016 Geachte ouders, Bij deze weer aandacht voor de actualiteiten van afgelopen week en de komende periode. Schoolfruit: Volgende week krijgen de kinderen Woensdag: rettich Donderdag:

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang

Tussenschoolse opvang. Welkom bij Vlietkinderen. Tussenschoolse opvang Tussenschoolse opvang Welkom bij Vlietkinderen Tussenschoolse opvang 1 Welkom! Het verhaal van Vlietkinderen gaat over veel meer dan alleen opvang. Ons verhaal gaat over ontdekken, ontwikkelen, spelen,

Nadere informatie

ALLES BINNEN HANDBEREIK. Mijn Malmberg Kleuterplein

ALLES BINNEN HANDBEREIK. Mijn Malmberg Kleuterplein ALLES BINNEN HANDBEREIK Kleuterplein Een unieke servicesite voor de leerkracht, boordevol inspiratie en extra s bij de lesmethodes. U haalt als leerkracht graag het beste uit uw methodes én uit de kinderen?

Nadere informatie

HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019.

HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019. HOI nr. 13 woensdag 20 maart 2019 In deze HOI weer belangrijke informatie over onze school. De volgende HOI verschijnt op 3 april 2019. Agenda Datum Activiteit 21 maart 2019 Lentefeest Xpect 60 jaar 28

Nadere informatie

De vakanties, vrije dagen en studiedagen. Donderdag 14 september

De vakanties, vrije dagen en studiedagen. Donderdag 14 september Aan alle ouders/verzorgers van De Grote Lier, In deze Tierelier extra vindt u allerlei informatie, overzichtelijk bij elkaar, voor het nieuwe schooljaar. In de eerste week na de zomervakantie ontvangt

Nadere informatie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie

KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs. Editie KENNISPLATFORM voor communicatieprofessionals in het voortgezet onderwijs Editie 2011-2012 Onderwijscommunicatie ontwikkelt zich Communicatie is een belangrijk thema geworden binnen het onderwijs. Schooldirecties

Nadere informatie

Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten

Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten Enquête Natuur&Zo 2017 Rapportage voor respondenten Natuur&Zo Oostkant 1 4531 HA Terneuzen 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 De respondenten... 4 Informatievoorziening... 5 Gebruik van

Nadere informatie

Alles over. Faqta. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen

Alles over. Faqta. Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Alles over Achtergrondinformatie, bestellijsten en additionele materialen Wij vinden het belangrijk dat u goed geïnformeerd wordt om vervolgens de juiste keuze te kunnen maken. In samenwerking met de educatieve

Nadere informatie

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.:

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.: Informatie Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat 6 7731 EE Ommen Tel.: 0529-452158 E-mail: bib.ommen@bibov.nl www.bibliotheekommen.nl Bibliotheek Lemele Kerkweg 1a 8148 PX Lemele Tel.: 0572-331479 Fax: 0572-330981

Nadere informatie

De Oorsprong. Kwaliteit en kansen voor al onze kinderen. Speerpunten strategisch beleidsplan

De Oorsprong. Kwaliteit en kansen voor al onze kinderen. Speerpunten strategisch beleidsplan De Wat staat centraal voor onze school in /2017? Jenaplan: het hele team start met de 3-jarige Jenaplanopleiding, zodat kwaliteitsverbetering door de hele school zichtbaar wordt Delen van talent: alle

Nadere informatie

Campus De Startbaan vind je in de Veldstraat 17 in Wevelgem.

Campus De Startbaan vind je in de Veldstraat 17 in Wevelgem. Even voorstellen Campus De Startbaan vind je in de Veldstraat 17 in Wevelgem. Campus De Startbaan huisvest verschillende partners. Er is een kinderopvang, kleuterafdeling, lagere school en secundaire school

Nadere informatie

Educatieve diensten van de bibliotheek voor basisscholen in de gemeenten Rheden en Renkum schooljaar

Educatieve diensten van de bibliotheek voor basisscholen in de gemeenten Rheden en Renkum schooljaar Educatieve diensten van de bibliotheek voor basisscholen in de gemeenten Rheden en Renkum schooljaar 2014-2015 1 De Bibliotheek op school De Bibliotheek op school is een landelijk ontwikkelde en ondersteunde

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA GROEP 7

JAARPROGRAMMA GROEP 7 JAARPROGRAMMA GROEP 7 Even voorstellen De leerkrachten van deze groep zijn: Patricia Mulder, zij werkt op maandag en dinsdag. Evelien Rikken werkt op woensdag, donderdag en vrijdag. Technisch lezen Technisch

Nadere informatie

Informatieavond groep september 2017

Informatieavond groep september 2017 Informatieavond groep 4 14 september 2017 Van harte welkom Opzet van de avond: Kort overzicht van de vakken Zaken van algemene aard Stellen van vragen Rondkijken Het rooster van groep 4 Maandag 8.30-8.45

Nadere informatie

2. Profiel van onze school

2. Profiel van onze school 2. Profiel van onze school Bij ons op school voelen kinderen zich gerespecteerd en gewaardeerd binnen een WARM pedagogisch klimaat, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen op zowel: COGNITIEF, CREATIEF,

Nadere informatie