PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 1 41W0U553HZ1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 mei 2014

2 2 PB De vergadering wordt geopend om uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB Abdelkarim AVONTROODT Yolande BAETEN Els BAYRAKTAR Aysel BELLENS Peter BOCKX Greet BOLLEN Ivo BOONEN Nicole BRADT Sofie BUNGENEERS Luc CAALS Tom CALUWÉ Ludwig COLSON Mireille CORLUY Bert COTTENIE Christ'l CUYT Rony DE COCK Koen DE HAES Jan DE HERT Vera DILLEN Koen FEYAERTS Patrick GEUDENS Frank GEYSEN Kris GIELEN Pascale GODDEN Jürgen GOOSSENS Kris HELSEN Koen HENDRICKX Iefke HENS Werner HOFKENS Jan JACQUES Ilse JANSSEN Patrick JANSSENS Eric KERREMANS Koen LEMMENS Luk MARCIPONT Daniël MEEUS Michel MERCKX Kris MICHIELSEN Inge MINNEN Herman MOREAU Livia MUYSHONDT Tine NAERT Nicole

3 3 PALINCKX Koen PEETERS Bruno PEETERS Marleen RÖTTGER Rik SCHOOFS Hans SELS Frank STEVENS Lili UGURLU Sener VAN CLEEMPUT Loes VAN EETVELT Roel VAN GOOL Greet VAN HAUTEGHEM Marleen VAN HOFFELEN Karin VAN HOVE Bart VAN HOVE Katleen VAN LANGENDONCK Gerda VAN OLMEN Mien VANALME An VANDENDRIESSCHE Diederik VERHAERT Inga VERHAEVEN Eddy VERLINDEN Linda VOLLEBERGH Steven WECKHUYSEN Wendy ZANDER Jan Verontschuldigd: mevrouw GENIETS Benedicte en de heer HUIJBRECHTS Jan.

4 4 De raad is bijeen in openbare vergadering. Mondelinge vragen OPENBARE VERGADERING Convocatie en agenda. (inlassen 1 en 2) 0. Provinciale overheid Nr. 0/1 van de agenda Toekenning eretitel. Goedkeuring. Voorstel van het vast bureau (inlassen 3) Goedgekeurd bij handgeklap. Nr. 0/2 van de agenda Voorstel van memorandum aan de nieuwe Vlaamse regering tot afschaffing van de provincies, ingediend door de heer Roel Van Eetvelt (open vld). Goedkeuring. Voorstel (inlassen 4) VAN EETVELT zegt dat hij in het licht van de komende verkiezingen de provincieraad wil voorstellen om een memorandum goed te keuren dat oproept tot afschaffing van de provincies. Ook de VVP heeft een memorandum goedgekeurd maar dat heeft een veel beperktere draagwijdte. De provincieraad moet een stap verder durven zetten. Verschillende partijen hebben al aangegeven dat ze het Vlaamse bestuurlijke landschap grondig willen hervormen. Ook in de raad hebben een aantal leden en fracties dit al bepleit. Het zou in de recente geschiedenis uniek zijn dat een politiek bestuursniveau haar eigen afschaffing op de agenda zet. VOLLEBERGH feliciteert de heer Van Eetvelt voor zijn openlijke stellingname voor de afschaffing van de provincies. Spreker noemt zijn eigen partij een trendsetter in deze kwestie. Door de toewijzing van de huidige provinciale bevoegdheden aan de

5 5 Vlaamse overheid enerzijds en de steden en gemeenten anderzijds zal de bestuurlijke efficiëntie verhogen en de kostprijs dalen met 500 miljoen EUR. De agenda van deze raad is een bewijs van de politieke overbodigheid van het provinciale bestuursniveau. Bovendien zijn de provincies ook niet zo geliefd als een aantal raadsleden soms wel denken. Het stoort sommige gemeentelijke mandatarissen dat de middelen die zij niet krijgen voor hun beleid, worden voorbehouden voor de provincies. In de andere provincies, waar de N-VA in de oppositie zit, steken de mandatarissen van deze partij hun voorkeur voor de afschaffing van de provincies niet onder stoelen of banken. Spreker hoopt dat de N-VA collega's-raadsleden voor één keer hun programma volgen. Ook de uittredende Vlaamse regering heeft de voorbije jaren, met de N- VA ministers op kop, op ramkoers gelegen met de provincies. Spreker herinnert eraan dat hij bij de budgetbesprekingen ook al gepleit heeft voor de uitwerking van een ordentelijk ontmantelingsscenario voor de provincies. Zijn fractie zal het voorstel dan ook goedkeuren. MERCKX verwijst naar de uitspraak van professor Reynaert tijdens het voorbije VVP-colloquium dat de interne Vlaamse staatshervorming tot een "Big Mac" heeft geleid. Spreker heeft het over een interne Vlaamse staatsverrommeling. Vele bevoegdheden, zoals het waterbeheer en de luchtvaartsector, waren beter federaal gebleven. De regionalisering leidt in vele gevallen tot verspilling van middelen. Een bestuurlijke hervorming vereist een grondige voorafgaande studie. Het voorliggende memorandum is allesbehalve gemotiveerd. Zijn fractie zal zich daarom onthouden. CAALS zegt dat hij dit debat in het verleden ook al heeft aangezwengeld. Zijn partij is voorstander van een drieledig bestuursmodel, waarbij de provincies worden afgeschaft en vervangen door stadsgewesten. Spreker past voor een "AMADI = alle macht aan de intercommunales" model. Voor de heer LEMMENS is het duidelijk dat dit memorandum niet ter tafel had gelegen als er geen verkiezingen waren geweest. Hij vraagt zich ook af of de open vld-fracties in de andere provincieraden een gelijkaardig memorandum hebben geagendeerd.

6 6 De standpunten van de verschillende partijen over de toekomst van de provincies zijn bekend. CD&V en sp.a zijn voor het behoud van de provincies, de N-VA is voor de afschaffing. Open vld is voorstander van de afschaffing van de provincies, behalve dan voor Limburg. En ook in de West-Vlaamse provincieraad pleit de open vld-fractie voor het behoud van de provincies. Spreker meent dat het aan de volgende Vlaamse regering is om te bepalen wat er met de provincies moet gebeuren. De meerderheid wenst vandaag niet mee te doen aan electorale spelletjes. Zij zal ondertussen verder goed besturen. Dit is haar plicht, niet in het minst ten opzichte van het personeel. VAN EETVELT zegt aan de heer Lemmens dat hij blijkbaar over geheime spionnen beschikt die hem informeren over de standpunten van de andere open vld-fracties. Hij merkt op dat zijn partij voorstander is van één intergemeentelijk samenwerkingsverband in Limburg. VOLLEBERGH vindt het antwoord van de heer Lemmens zwak. Het VVP-memorandum pleit voor het behoud van de provincies, maar spreker is ervan overtuigd dat er in de raad een meerderheid is voor de afschaffing van de provincies, op voorwaarde dat er zonder druk vanuit de partijen kan gestemd worden. LEMMENS herhaalt dat de standpunten van de partijen alom bekend zijn. het is nu afwachten wat de komende Vlaamse regering met het VVP-memorandum zal doen. VAN EETVELT roept de N-VA raadsleden op om hun "inhoudelijke" hart te volgen. Hij vraagt of een geheime stemming mogelijk is. LEMMENS heeft de indruk dat de heer Van Eetvelt aan elkaar hangt van geheime zaken. De VOORZITTER deelt mee dat dit agendapunt niet met een geheime stemming kan beslist worden. Het voorstel wordt verworpen met 54 stemmen nee, bij 11 stemmen ja en 2 onthoudingen. Stemming nr. 1. (inlassen 5)

7 7 1. Cultuur Nr. 1/1 van de agenda Reglement kunstuitleen collectie provincie Antwerpen. Goedkeuring. (inlassen 6) AVONTROODT dankt gedeputeerde Lemmens en iedereen die heeft bijgedragen tot de snelle realisatie van dit nieuwe reglement. Van zijn kant wil de heer LEMMENS ook graag mevrouw Avontroodt en de leden van de commissie bedanken. Dit reglement is een bewijs dat er in de provincie ook positieve dingen gebeuren, zegt hij aan de heer Vollebergh. Goedgekeurd met 64 stemmen ja. Stemming nr. 2. (inlassen 7) Nr. 1/2 van de agenda Aanwending budget 0739/ (Ramingsnummer ) - Subsidie kwaliteit amateurkunsten. A. Literatuur. Stimuleren en faciliteren van ontmoetings- en feedbackmogelijkheden voor amateurschrijvers - aan de vzw Creatief Schrijven. Goedkeuring. (inlassen 8) Goedgekeurd met 64 stemmen ja. Stemming nr. 3. (inlassen 9) Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 1/3 tot en met 1/6 met één stemming af te handelen. CAALS deelt mee dat zijn fractie zich onthoudt bij punt 1/6. Nr. 1/3 van de agenda Autonoom provinciebedrijf Arenbergschouwburg. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBCrapporten. (inlassen 10)

8 8 Nr. 1/4 van de agenda Autonoom provinciebedrijf FotoMuseum Provincie Antwerpen. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 11) Nr. 1/5 van de agenda Autonoom provinciebedrijf ModeMuseum Provincie Antwerpen. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 12) Nr. 1/6 van de agenda Autonoom provinciebedrijf Zilvermuseum Provincie Antwerpen. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 13) De agendapunten 1/3, 1/4, 1/5 en 1/6 worden goedgekeurd met 59 stemmen ja, bij 5 onthoudingen. Stemming nr. 4. (inlassen 14) Nr. 1/7 van de agenda Subsidie aan Monumentenwacht Vlaanderen vzw. Goedkeuring. (inlassen 15) Goedgekeurd met 63 stemmen ja. Stemming nr. 5. (inlassen 16)

9 9 2. Ruimtelijke ordening, mobiliteit en intercommunales Nr. 2/1 van de agenda Uitvoering RSPA : PRUP poort Vrieselhof - fort van Oelegem Ranst en Schilde voorlopige vaststelling. Goedkeuring. (inlassen 17) MUYSHONDT vraagt of de huwelijken en de gemeenteraden van Ranst nog kunnen doorgaan in het Vrieselhof. LEMMENS bevestigt dat het Vrieselhof beschikbaar blijft voor een ceremonieel gebruik vanwege de gemeente. Dat is één van de finesses van dit PRUP. Goedgekeurd met 64 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 6. (inlassen 18) Nr. 2/2 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging CIPAL. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 19) Kennis wordt genomen. Nr. 2/3 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging CIPAL. Algemene vergadering 13 juni Agenda. Goedkeuring. (inlassen 20) Goedgekeurd met 55 stemmen ja, bij 8 onthoudingen. Stemming nr. 7. (inlassen 21)

10 10 Nr. 2/4 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 22) Kennis wordt genomen. Nr. 2/5 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN. Algemene vergadering 20 juni Agenda. Goedkeuring. (inlassen 23) Goedgekeurd met 53 stemmen ja, bij 11 onthoudingen. Stemming nr. 8. (inlassen 24) Nr. 2/6 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEMO. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 25) Kennis wordt genomen. Nr. 2/7 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEMO. Ontwerp van statutenwijziging. Goedkeuring. (inlassen 26) Goedgekeurd met 52 stemmen ja, bij 12 onthoudingen. Stemming nr. 9. (inlassen 27)

11 11 Nr. 2/8 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEMO. Algemene vergadering 20 juni Agenda. Goedkeuring. (inlassen 28) Goedgekeurd met 54 stemmen ja, bij 10 onthoudingen. Stemming nr. 10. (inlassen 29) Nr. 2/9 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IKA. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 30) Kennis wordt genomen. Nr. 2/10 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IKA. Algemene vergadering 24 juni Agenda. Goedkeuring. (inlassen 31) Goedgekeurd met 55 stemmen ja, bij 10 onthoudingen. Stemming nr. 11. (inlassen 32) Nr. 2/11 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IOK. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 33) Kennis wordt genomen.

12 12 Nr. 2/12 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging IVEKA. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 34) Kennis wordt genomen. Nr. 2/13 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging IVEKA. Algemene vergadering 24 juni Agenda. Goedkeuring. (inlassen 35) Goedgekeurd met 53 stemmen ja, bij 11 onthoudingen. Stemming nr. 12. (inlassen 36) Nr. 2/14 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PIDPA. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 37) Kennis wordt genomen. Nr. 2/15 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PIDPA. Algemene vergadering 16 juni Agenda. Goedkeuring. (inlassen 38) MICHIELSEN herinnert eraan dat de provincie in het budget een ontvangst van 1,3 miljoen EUR vanwege Pidpa heeft ingeschreven. De deputatie zegt dat de besprekingen hierover met Pidpa volop bezig zijn. Spreekster heeft vastgesteld dat er bij Pidpa een voorstel van herstructurering van het eigen vermogen op de agenda van de komende jaarvergadering staat. Uit de bijhorende documentatie blijkt dat het gaat om een omzetting van beschikbare naar onbeschikbare reserves. In plaats van 50% zullen dan 75% van de totale reserves onbeschikbaar zijn. Op die manier wordt het eigen vermogen beter beschermd tegen derden. Anderzijds heeft spreekster in de toelichting bij de jaarrekening gelezen dat er geen bijkomende risico's te vermelden zijn, die het resultaat

13 13 kunnen beïnvloeden. Zij vindt deze toelichting enigszins contradictorisch met de voorgestelde herstructurering van het eigen vermogen en vraagt zich af of de provincie zich geen zorgen moet maken over haar verwachte opbrengst van 1,3 miljoen EUR. Spreekster heeft ook de jaarrekening 2013 van Pidpa geanalyseerd en was verrast over de omvang van de aangelegde reserves, die 200 miljoen EUR belopen. Dit komt neer op twee maal een nieuw provinciehuis en ze vraagt zich af waarom dit niet naar de vennoten gaat. Ze heeft ook vastgesteld dat de winst in 2012 en 2013 respectievelijk 9 miljoen en 7,2 miljoen EUR beliep. Het ontbrak haar aan voldoende tijd om de redenen voor deze winstdaling in 2013 te achterhalen. BELLENS antwoordt dat de analyse van mevrouw Michielsen van een grote deskundigheid getuigt. Deze vragen zullen zeker ook aan bod komen tijdens de algemene vergadering en daar door specialisten worden beantwoord. Als niet-specialist kan spreker al stellen dat het niet zo is dat de onbeschikbare reserves aan het bedrijf worden onttrokken. In 2003 heeft Pidpa overigens al een gelijkaardige operatie doorgevoerd. Er is dus geen direct verband met de vraag van de provincie. De echte reden is dat het leidingnet sterk verouderd is en dat er dringend moet in geïnvesteerd worden. Spreker beschikt momenteel over geen enkele aanwijzing dat Pidpa haar engagement ten opzichte van de provincie niet zou honoreren. De opbrengst van 1,3 miljoen EUR kan Pidpa uit haar gewone bedrijfsvoering genereren. Hij maakt zich sterk dat er een akkoord komt in de loop van dit jaar. VAN HOVE vraagt zich af hoe de andere vennoten, zoals de gemeenten en AWW, hierop zullen reageren. Hij wijst erop dat de gemeenten het budgettair heel moeilijk hebben en vindt het dan ook bijzonder cassant dat Pidpa op zo'n berg geld zit. Hij concludeert dat ofwel de gemeenten worden gepluimd omdat ze te weinig dividenden ontvangen, ofwel de verbruikers omdat ze te hoge tarieven moeten betalen. MICHIELSEN wil graag meer informatie over de geplande investeringen. Ze vraagt over welke bedragen het gaat en binnen welke termijn ze worden uitgevoerd. Voor spreekster is de komende algemene vergadering het ideale moment om het engagement ten opzichte van de provincie vast te leggen. BELLENS wijst erop dat de gemeenten van Pidpa een vergoeding ontvangen voor verleende diensten. Voor deze vergoedingen is ook een groeipad uitgetekend.

14 14 Bovendien zijn de Pidpa-tarieven de goedkoopste van heel Vlaanderen. De winst van Pidpa is voornamelijk afkomstig van de sanering van het rioleringsnetwerk. Spreker herhaalt dat de operatie met de provincie te gelegener tijd zal worden gefinaliseerd. Goedgekeurd met 50 stemmen ja, bij 9 stemmen nee en 5 onthoudingen. Stemming nr. 13. (inlassen 39) Nr. 2/16 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PONTES. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 40) Kennis wordt genomen. Nr. 2/17 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PONTES. Algemene vergadering 18 juni Agenda. Goedkeuring. (inlassen 41) Goedgekeurd met 54 stemmen ja, bij 10 onthoudingen. Stemming nr. 14. (inlassen 42) 3. Economie, landbouw, innovatie en internationale samenwerking Nr. 3/1 van de agenda Budget Exploitatiebudget - Beleidsdomeinen Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid. Budgetsleutel 0500/ Subsidiëring van het provinciaal economisch beleid. Aanwending van krediet. Goedkeuring. (inlassen 43)

15 15 Goedgekeurd met 64 stemmen ja, bij 1 stem nee en 3 onthoudingen. Stemming nr. 15. (inlassen 44) Nr. 3/2 van de agenda EVAP Proefbedrijf Pluimveehouderij. Jaarrekening Kennisname. (inlassen 45) Kennis wordt genomen. Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 3/3 en 3/4 met één stemming af te handelen. Nr. 3/3 van de agenda Autonoom provinciebedrijf Hooibeekhoeve. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 46) Nr. 3/4 van de agenda Autonoom provinciebedrijf KampC. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 47) De agendapunten 3/3 en 3/4 worden goedgekeurd met 62 stemmen ja, bij 6 onthoudingen. Stemming nr. 16. (inlassen 48) 4. Financiën en logistiek Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 4/1 tot en met 4/3 met één stemming af te handelen.

16 16 Nr. 4/1 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Antwerpen/Deurne. Provinciaal groendomein Rivierenhof. Omgeving Jezuïetendreef. Deel 2: heraanleg beukendreef. Aangepast ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 49) Nr. 4/2 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Antwerpen/Deurne. Provinciaal groendomein Rivierenhof. Aanleg van een polyvalent kunstgrasveld. Aangepast ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 50) Nr. 4/3 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Mol. Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer. Vernieuwen van de omgeving van het oud botenhuis. Ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 51) De agendapunten 4/1, 4/2 en 4/3 worden goedgekeurd met 66 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 17. (inlassen 52) Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 4/4 en 4/5 met één stemming af te handelen. Nr. 4/4 van de agenda Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein Hertberg. Aankoop weekendverblijf. Goedkeuring. (inlassen 53) Nr. 4/5 van de agenda Vastgoed. Ranst. Provinciaal domein Vrieselhof. Grondruiling en

17 17 erfdienstbaarheid. Goedkeuring. (inlassen 54) De agendapunten 4/4 en 4/5 worden goedgekeurd met 62 stemmen ja, bij 3 stemmen nee en 1 onthouding. Stemming nr. 18. (inlassen 55) 5. Onderwijs en jeugd Nr. 5/1 van de agenda Budget Subsidie flankerend onderwijsbeleid. Verdeling van krediet. Goedkeuring. (inlassen 56) Goedgekeurd met 60 stemmen ja, bij 4 stemmen nee en 1 onthouding. Stemming nr. 19. (inlassen 57) Nr. 5/2 van de agenda APB Inovant. Jaarrekening en jaarrapport Goedkeuring. (inlassen 58) Goedgekeurd met 64 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 20. (inlassen 59) Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 5/3 tot en met 5/5 met één stemming af te handelen. Nr. 5/3 van de agenda Autonoom provinciebedrijf Inovant. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 60)

18 18 Nr. 5/4 van de agenda Autonoom provinciebedrijf Provinciaal Vormingscentrum Malle. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 61) Nr. 5/5 van de agenda Autonoom provinciebedrijf Provinciaal Onderwijs Antwerpen. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 62) De agendapunten 5/3, 5/4 en 5/5 worden goedgekeurd met 60 stemmen ja, bij 5 onthoudingen. Stemming nr. 21. (inlassen 63) 6. Energie, communicatie en ICT ALVL 7. Recreatie, sport en toerisme Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in om de agendapunten 7/1 tot en met 7/3 met één stemming af te handelen. Nr. 7/1 van de agenda Evap Arboretum Kalmthout vzw. Beheersovereenkomst met de provincie Antwerpen. Goedkeuring. (inlassen 64) Nr. 7/2 van de agenda Evap Provinciaal Sport- en Recreatiecentrum De Nekker vzw. Beheersovereenkomst met de provincie Antwerpen. Goedkeuring. (inlassen 65) VOLLEBERGH zegt dat er vorig jaar in Campus Vesta verschillende lijken uit de kast vielen. Gedeputeerde Peeters werd toen

19 19 geconfronteerd met de onkunde van zijn voorganger Bart De Nijn. Nu moet gedeputeerde Peeters de financiële problemen van het zwembad trachten op te lossen. De Nekker draait jaarlijks 1 miljoen EUR verlies. Voor elke bezoeker die 4 EUR inkom betaalt, legt de provinciale belastingbetaler 4 EUR bij. De situatie is onhoudbaar, aldus de heer Vollebergh. De Nekker moet EUR lenen bij het Zilvermeer. In de vorige legislatuur vroeg het Vlaams Belang meer garanties aan o.a. de stad Mechelen. Dat werd toen weggelachen. Het mondelinge engagement van Mechelen en Putte wordt door deze besturen betwist. Hij hoopt dat er voor het engagement van Pidpa om jaarlijks 1,3 miljoen EUR bij te dragen aan het provinciale budget een schriftelijk akkoord bestaat. Spreker meent dat de vorige deputatie en vooral de heer Röttger een zware verantwoordelijkheid draagt. De komende jaren moet er jaarlijks 1 miljoen EUR in de vzw De Nekker gepompt worden. Bovendien keurde de provincieraad vorige maand een studie van EUR goed voor de renovatie van de sporthal. De renovatie zelf zal wellicht 4 miljoen EUR kosten. Hij besluit dat dit de deputatie wordt van pompen of verzuipen. PEETERS zegt dat dit inderdaad een dure erfenis is. Het totale tekort is niet 1 miljoen EUR per jaar, maar de helft. Er worden een aantal activiteiten afgebouwd in De Nekker. De exploitatie van een zwembad kost meer dan EUR per jaar. Winst maken of break even draaien is niet mogelijk als je betaalbare tarieven hanteert. De gemeenten merken dit nu ook. Dit zal worden opgenomen in de budgetbesprekingen. Het zwembad sluiten, zoals de heer Vollebergh heeft gesuggereerd in de raadscommissie, is geen goed idee. De gemeenten smeken immers voor ondersteuning voor de renovatie van zwembaden. VOLLEBERGH zegt dat de heer Peeters niet de schuldige is. Hij heeft in de raadscommissie enkel gevraagd hoeveel een sluiting zou kosten. Er wordt provinciaal geld besteed aan een regionaal zwembad dat enkel de regio rond Mechelen bedient. Met hetzelfde argument werd de verkeerstuin in Deurne gesloten. Het is volgens hem onmogelijk om elk jaar EUR bij te pompen. CAALS vindt dat gedeputeerde Peeters ofwel heel naïef heeft onderhandeld, ofwel zijn dossiers slecht opvolgt. Hij verwijst ook naar Toerisme Provincie Antwerpen waar EUR extra aan wordt uitgegeven. RÖTTGER zegt dat het zwembad is gebouwd omdat er in de Mechelse regio een probleem was ontstaan met het schoolzwemmen. Die nood ontstaat nu ook elders. Hij verwacht niet dat de provincie hieraan zal kunnen verhelpen. Hij heeft gemeenteraadsbeslissingen ontvangen van Mechelen, Putte en Bonheiden die zich engageerden. De stad Mechelen heeft er zelfs op aangedrongen om de bouw te versnellen. Blijkbaar geldt een gegeven woord niet voor iedereen. VOLLEBERGH verwijst nogmaals naar de bijdrage van Pidpa. Hij dacht dat de gemeente Bonheiden nog wel participeert. De schepenen van

20 20 Mechelen betwisten hun engagement. Er zou op ambtelijk niveau wel een akkoord zijn geweest. MERCKX zegt dat PVDA+ verontwaardigd is over de suggestie van de heer Vollebergh tot sluiting van het zwembad. Zijn fractie pleit integendeel voor het uitbreiden en het betaalbaar houden van het aanbod. Zwemmen levert gezondheidswinst op, onder andere voor senioren. VOLLEBERGH repliceert door te verwijzen naar de tussenkomst van de heer Merckx in de raadscommissie over zwembaden in het Oostblok in de jaren HELSEN zegt dat in de vorige provincieraad een hele dure studie voor de renovatie van de sporthal werd goedgekeurd. Hij verwees toen ook naar het gouden zwembad. Hij suggereerde om te werken volgens de DBFM-formule waardoor de kosten op voorhand gekend zijn. Open VLD onthoudt zich op dit agendapunt. ZANDER vraagt tijdens welke periode er inkom wordt gevraagd op De Nekker. PEETERS vraagt of hij het heeft over het domein, of over het zwembad. ZANDER heeft het over het domein. Hij is er onlangs twee maal geweest en toen waren de kassa s niet open. PEETERS zegt dat dit een saneringsmaatregel is. Het kost meer om iemand aan de inkom te zetten dan dat de inkomgelden opleveren. ZANDER vraagt hoe men dan het vandalisme kan tegengaan. PEETERS antwoordt dat dit in het verleden een probleem was, maar dat de toestand nu gestabiliseerd is. Ook het inzetten van security kost veel. Hij wil dit voorzichtig afbouwen en meent dat de politie van Mechelen ook een rol moet spelen. ZANDER zegt dat er nu geen paspoortcontrole meer is aan de inkom. Nr. 7/3 van de agenda Autonoom Provinciebedrijf Sport. Beheersovereenkomst met de provincie

21 21 Antwerpen. Goedkeuring. (inlassen 66) De agendapunten 7/1 tot en met 7/3 worden goedgekeurd met 63 stemmen ja, bij 3 onthoudingen. Stemming nr. 22. (inlassen 67) Nr. 7/4 van de agenda Autonoom Provinciebedrijf Sport. Jaarrapport Goedkeuring. (inlassen 68) Goedgekeurd met 59 stemmen ja, bij 7 onthoudingen. Stemming nr. 23. (inlassen 69) Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in om de agendapunten 7/5 en 7/6 met één stemming af te handelen. Nr. 7/5 van de agenda Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 70) Nr. 7/6 van de agenda Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Recreatiedomein De Schorre. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplanning Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 71) CAALS zegt dat Groen zich onthoudt bij agendapunt 7/6. De agendapunten 7/5 en 7/6 worden goedgekeurd met 58 stemmen ja, bij 6 onthoudingen. Stemming nr. 24. (inlassen 72)

22 22 8. Personeel, organisatieontwikkeling en veiligheid Nr. 8/1 van de agenda DPB. Provinciepersoneel. Aanpassing organisatiestructuur. Goedkeuring. (inlassen 73) Goedgekeurd met 64 stemmen ja. Stemming nr. 25. (inlassen 74) 9. Welzijn Nr. 9/1 van de agenda Subsidies Afwijking datum indiening van subsidieaanvragen inzake verenigingen voor gehandicaptenzorg. Goedkeuring. (inlassen 75) Goedgekeurd met 64 stemmen ja. Stemming nr. 26. (inlassen 76) Nr. 9/2 van de agenda Verschuiving gedeelte Subsidies met betrekking tot gehandicapten (N/R)/Diensten en voorzieningen voor personen met een handicap naar Subsidies met betrekking tot gezins- en jeugdhulp (N/R)/ Overige gezinshulp voor de subsidiëring van de uitbouw van provinciaal aanbod Time Out. Goedkeuring. (inlassen 77) Goedgekeurd met 64 stemmen ja. Stemming nr. 27. (inlassen 78)

23 23 Nr. 9/3 van de agenda EVAP Gouverneur Kinsbergencentrum vzw. Jaarrekening Kennisname. (inlassen 79) Kennis wordt genomen. Nr. 9/4 van de agenda EVAP Provinciaal Centrum voor Opsporing van Metabole Aandoeningen vzw. Jaarrekening Kennisname. (inlassen 80) Kennis wordt genomen. 10. Europa, plattelandsbeleid en sociale economie Nr. 10/1 van de agenda Provinciaal PlattelandsOntwikkelingsPlan als kader voor het indienen en goedkeuren van plattelandsontwikkelingsprojecten in de provincie Antwerpen tijdens de periode Goedkeuring. (inlassen 81) KERREMANS verwijst naar zijn tussenkomst van december Hier worden middelen verschoven naar de pure landbouw die oorspronkelijk bedoeld waren voor omgevingsthema s zoals natuur, milieu en armoede. Hij vraagt hiervoor aandacht en pleit voor een gezond evenwicht. BELLENS zegt dat er een evenwicht is gevonden. Sommige zaken moeten nog worden ingevuld. De deputatie zal erover waken dat de omgevingsthema s voldoende aan bod komen. KERREMANS zegt dat Groen dit voorstel zal goedkeuren. In de raadscommissie kon er evenwel niet veel verteld worden over armoede. BELLENS zegt dat de thema s vastliggen, maar nog concreet moeten worden ingevuld. Voor armoede moet er worden overlegd met de dienst Welzijn en Gezondheid.

24 24 Goedgekeurd met 65 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 28. (inlassen 82) Nr. 10/2 van de agenda Autonoom provinciebedrijf Provinciaal Secretariaat voor Europese Structuurfondsen. Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 83) Goedgekeurd met 64 stemmen ja, bij 2 onthoudingen. Stemming nr. 29. (inlassen 84) 11. Milieu, natuur en Noord-Zuidbeleid Nr. 11/1 van de agenda Provinciale Initiatieven. Intercommunale Vereniging Hooge Maey. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 85) Kennis wordt genomen. Nr. 11/2 van de agenda Provinciale Initiatieven. Intercommunale Vereniging Hooge Maey. Aanduiding provinciale vertegenwoordiger op de algemene vergaderingen van 19 juni 2014 tot einde legislatuur Goedkeuring. (inlassen 86) Men gaat over tot de geheime stemming. 65 leden nemen eraan deel. Het voorstel wordt goedgekeurd met 54 stemmen ja, bij 3 stemmen nee en 8 onthoudingen. Stemming nr (inlassen 87)

25 25 Nr. 11/3 van de agenda Samenwerkingsovereenkomst tussen de Vlaamse provincies-vgc en BTC binnen het programma Kleur Bekennen voor het transitiejaar Goedkeuring. (inlassen 88) Goedgekeurd met 62 stemmen ja, bij 4 stemmen nee. Stemming nr. 30. (inlassen 89) Nr. 11/4 van de agenda Autonoom Provinciebedrijf Provinciaal Instituut voor Hygiëne (APB PIH). Identificatienummer Budget 2014 en meerjarenplan Goedkeuring BBC-rapporten. (inlassen 90) Goedgekeurd met 60 stemmen ja, bij 5 onthoudingen. Stemming nr. 31. (inlassen 91) 12. Waterbeleid 13. Moties 14. Interpellaties 15. BESLOTEN VERGADERING Er zijn geen punten in de besloten vergadering. De vergadering wordt gesloten om uur.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 oktober 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.38 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 januari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 16 december 2015 2 NL De vergadering wordt geopend te 10.38 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 13 december 2017 2 De vergadering wordt geopend te 10.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3OK15UZ9FWG.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 06 februari 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 10.03 uur. De heer Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 22 MEI 2014 VERGADERING VAN 22 MEI 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 22 MEI 2014 De vergadering wordt geopend te

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 beknopt verslag 25 april 2013.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 april 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 115 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 1 Provincieraad. Ontslag van de heer Jan Hofkens. Opvolging. 2 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Hilde De

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 oktober 2015 2 FDS De VOORZITTER opent de vergadering om 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 februari 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017.

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017. 594 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017. 1 Jaarlijkse rapportage met betrekking tot interne controle. Algemeen kader van het interne controlesysteem. 2

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3ZL0REUMAMS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 februari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.49 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 april 2017 2 De vergadering wordt geopend door de voorzitter om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 februari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 603 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin van artikel 43, &2, 9 en artikel 43, &2, 11 van het provinciedecreet.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 4670N0WR1QZ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 oktober 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 mei 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.39 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 962 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 1 Gewone Provinciebedrijven opheffing GPB Arenbergschouwburg en overdracht eindbalans naar beginbalans APB Arenbergschouwburg.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XM0VNR58DA.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 18 december 2013 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 10.08 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016 366 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016 1 Jaarlijkse rapportage met betrekking tot interne controle. Algemeen kader van het interne controlesysteem. 2

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 105 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 1 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Benedicte Geniets. Opvolging. 2 Budget 2015 : nieuwe subsidie voor departement

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 40N0JLWROS9.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 maart 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 april 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 maart 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 29 januari 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 mei 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 januari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3W30SGLQZCF.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 oktober 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 januari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/4 Derde reeks wijzigingen van 2017 en het meerjarenplan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 42W13FF4UE1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 juni 2014 2 De vergadering wordt geopend te 14.42 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 november 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 mei 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Overzicht van de extern verzelfstandigde agentschappen,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3X40X2A1OUJ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 november 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41D0XMKC7NS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 30 april 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 oktober 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013 690 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013 1 Oprichting Autonoom Provinciebedrijf Arenbergschouwburg Provincie Antwerpen, afgekort APB APA. Vaststellen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 juni 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 februari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 november 2015 2 FDS De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Overzicht van de extern verzelfstandigde agentschappen,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 april 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.29 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Overzicht van de extern verzelfstandigde agentschappen,

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 De vergadering wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 maart 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/2 Tweede reeks wijzigingen van 2017. Diverse correcties

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 april 2019 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Overzicht van de extern verzelfstandigde agentschappen,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 45F10I38JS6.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 september 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 april 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/2 Overzicht van de extern verzelfstandigde agentschappen,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/14 Tweede reeks wijzigingen van 2014. Technische

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 mei 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 juni 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/4 Tweede reeks wijzigingen van 2016. Diverse wijzigingen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/6 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/4 Overzicht van de extern verzelfstandigde agentschappen,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3OH0TCWI5HR.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 18 januari 2013 Zitting 5 februari 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 13.05 uur. De heer Provinciegriffier is aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 5 december 2014 Zitting 11 december 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.01 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Vierde reeks wijzigingen van 2014 - diverse

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Eerste reeks wijzigingen van 2015 Technische

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 NOVEMBER 2014 VERGADERING VAN 27 NOVEMBER 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 NOVEMBER 2014 De vergadering

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD cultuur, sport, jeugd en onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 NOVEMBER 2017 VERGADERING VAN 23 NOVEMBER 2017 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 NOVEMBER 2017 De vergadering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3VA153NGFSK.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 september 2013 2 AVL De vergadering wordt geopend om 14.33 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 juni 2018 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.32 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3YM0P4YBAC5.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 januari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 De vergadering wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 juni 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.31 uur de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 4 december 2015 Zitting 10 december 2015 2 FDS De vergadering wordt geopend te 14.04 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Deputaties

Deputaties Deputaties 2018-2024 1. Provincie Antwerpen Provinciehuis Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen. 03/240 50 11 Luk Lemmens (N-VA) 1e gedeputeerde - Woordvoerder Algemeen beleid Interne audit Ruimtelijke

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR

AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR 1. Mondelinge vraagstelling over actuele onderwerpen PRIORITAIRE AGENDAPUNTEN COMMISSIE AZF- BESTUURLIJKE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3N711NFBZ11.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 7 december 2012 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XC11DDAA02.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 6 december 2013 Zitting 17 december 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.01 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/17 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 6 20 juni 2007 13de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 31 Nr. 32 Nr. 33 Nr. 34 Nr. 35 Toepassing van de artikelen 244

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 december 2016 (350 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 december 2016 (350 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 december 2016 (350 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017 Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 22/06/2017 Agenda provincieraad OVERZICHT RAADSCOMMISSIES: NAAM DATUM BEVOEGDHEDEN 1 STE COMMISSIE MAANDAG 12 JUNI 2017, 17U00 BESTUURLIJKE ORGANISATIE,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3Q816XXI563.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 maart 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. PB Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 De vergadering wordt geopend

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 Beknopt verslag PR 23_05_13.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 mei 2013 Zitting 23 mei 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Mevrouw de Gouverneur en de

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

Verslag OCMW-raad Hugo Cornelis

Verslag OCMW-raad Hugo Cornelis Verslag OCMW-raad 15/11/2017 1. Goedkeuring verslag vergadering 18/10/2017 openbaar gedeelte De OCMW-raad wordt gevraagd het verslag van de vergadering 18/10/2017 openbaar gedeelte goed te keuren. Goedgekeurd

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Interne kredietaanpassing: kennisname Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen.

Nadere informatie

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG!

> KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > KEN JE GEMEENTE EN GA ERMEE AAN DE SLAG! > > DE GEMEENTE: WAT, WAAR, HOE EN WAAROM? Simpel gezegd is een gemeente een stuk grondgebied met een eigen bestuur, dat verkozen is door en verantwoording aflegt

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 17 DECEMBER 2018 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van het aangepaste meerjarenplan 2016-2020. De gemeenteraad

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 februari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.30 uur. de gouverneur en de heer provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG Zitting 2005-2006 11 oktober 2005 VERZOEKSCHRIFT over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door de dames Vera

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie