PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 1 4670N0WR1QZ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 oktober 2014

2 2 PB De vergadering wordt geopend te uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande BAETEN Els BELLENS Peter BOCKX Greet BOLLEN Ivo BOONEN Nicole BRADT Sofie BUNGENEERS Luc BWATU NKAYA Annie CAALS Tom CALUWÉ Ludwig CLAESSEN Jan COLSON Mireille CORLUY Bert COTTENIE Christ'l CUYT Rony DE COCK Koen DE HAES Jan DE HERT Vera DILLEN Koen FEYAERTS Patrick GEUDENS Frank GEYSEN Kris GIELEN Pascale GODDEN Jürgen GOOSSENS Kris HELSEN Koen HENDRICKX Iefke HENS Werner HUIJBRECHTS Jan JANSSEN Patrick JANSSENS Eric KERREMANS Koen LEMMENS Luk MEEUS Michel MERCKX Kris MICHIELSEN Inge MINNEN Herman MOREAU Livia MUYSHONDT Tine NAERT Nicole PALINCKX Koen PEETERS Bruno

3 3 PEETERS Marleen RÖTTGER Rik SCHOOFS Hans SELS Frank STEVENS Lili THIJS Danny UGURLU Sener VAN CLEEMPUT Loes VAN HAUTEGHEM Marleen VAN HOFFELEN Karin VAN HOVE Bart VAN HOVE Katleen VAN LANGENDONCK Gerda VAN OLMEN Mien VANALME An VANDENDRIESSCHE Diederik VERHAERT Inga VERHAEVEN Eddy VERLINDEN Linda VOLLEBERGH Steven WECKHUYSEN Wendy WILLEKENS Tim ZANDER Jan Verontschuldigd: mevrouw de Gouverneur en de heer Daniël MARCIPONT.

4 4 De raad is bijeen in openbare vergadering. Mondelinge vragen BOCKX vraagt of minister Vandeurzen al gereageerd heeft op de motie van de provincieraad van vorige maand over Modem. Zij wil vernemen of er al afspraken werden gemaakt over de verdere ondersteuning van Modem, zoals die werd bepleit in de motie. BELLENS antwoordt dat hij de motie persoonlijk heeft overhandigd aan de kabinetschef van minister Vandeurzen. Eergisteren is er ook nog een onderhoud geweest op het kabinet, waar alle betrokken actoren aanwezig waren. Iedereen was vol lof over de werking van Modem, maar er bleek opnieuw geen enkele bereidheid tot overname, ook niet vanwege het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Spreker betreurt dit ten zeerste. Zelf meent hij in dit dossier alles gedaan te hebben wat binnen zijn mogelijkheden lag. Voor de provincie stopt hier het verhaal van Modem. OPENBARE VERGADERING Convocatie en agenda. (inlassen 1 en 2) 0. Provinciale overheid Nr. 0/1 van de agenda Provincieraad. Ontslag van de heer Abdelkarim Arbib. Opvolging. De VOORZITTER deelt mee dat de heer Abdelkarim Arbib ontslag heeft genomen als provincieraadslid. Bij lottrekking wordt de bijzondere commissie voor het onderzoek van de geloofsbrieven van zijn opvolgers samengesteld. De leden van deze commissie zijn: de heren Frank Sels, Jan Huijbrechts, Jürgen Godden, Rony Cuyt en mevrouw Els Baeten. De vergadering wordt geschorst te uur om de bijzondere commissie de kans te geven haar werkzaamheden aan te vatten. De vergadering wordt hernomen te uur. Els BAETEN brengt als verslaggever het advies ter kennisneming

5 5 van de raad. De commissie adviseert mevrouw Annie Bwatu Nkaya tot de eedaflegging toe te laten. Bij dit advies zijn geen bemerkingen. Verslag van de bijzondere commissie. (inlassen 3) Annie BWATU NKAYA legt de wettelijke eed af. De VOORZITTER heet het nieuwe lid welkom. (applaus). De VOORZITTER deelt mee dat de deputatie heeft gevraagd om punt 11/2 bij hoogdringendheid toe te voegen aan de agenda. Het gaat over de verlening van noodhulp ter bestrijding van de ebola-crisis in Sierra Leone. Hij legt de vraag om toevoeging van het agendapunt ter stemming voor. Goedgekeurd met 61 stemmen ja. Stemming nr. 1. (inlassen 4) Nr. 0/2 van de agenda Wijziging vertegenwoordiging N-VA fractie in commissies en verenigingen. Goedkeuring. Verslag (inlassen 5) DE HAES zegt dat de naam van mevrouw Ilse Jacques in artikel 1 van het besluit moet worden vervangen door die van mevrouw Vera De Hert. De VOORZITTER legt het gewijzigd voorstel ter stemming voor. Men gaat over tot de geheime stemming. 61 leden nemen eraan deel. Er zijn 50 stemmen ja, bij 11 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr. 2. (inlassen 6) Nr. 0/3 van de agenda Wijziging vertegenwoordiging sp.a fractie in commissies en verenigingen. Goedkeuring. Verslag (inlassen 7)

6 6 Men gaat over tot de geheime stemming. 61 leden nemen eraan deel. Er zijn 54 stemmen ja, bij 7 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr. 3. (inlassen 8) Nr. 0/4 van de agenda Wijziging vertegenwoordiging Groen fractie in commissies en verenigingen. Goedkeuring. Verslag (inlassen 9) Men gaat over tot de geheime stemming. 61 leden nemen eraan deel. Er zijn 57 stemmen ja, 1 stem nee en 3 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr. 4. (inlassen 10) 1. Cultuur Nr. 1/1 van de agenda Budget Subsidies en dotaties Departement Cultuur. Verdere aanpassingen. Goedkeuring. (inlassen 11) Goedgekeurd met 62 stemmen ja. Stemming nr. 5. (inlassen 12) Nr. 1/2 van de agenda Agendapunt afgevoerd van de agenda: Samenwerkingsovereenkomst tussen provincie Antwerpen en stad Mechelen. Goedkeuring.

7 7 2. Ruimtelijke ordening, mobiliteit en intercommunales Nr. 2/1 van de agenda Agendapunt afgevoerd van de agenda: Fietsostrade langs spoorlijn 25/27 (Antwerpen-Mechelen) - bouw van een fietsbrug te Berchem ontwerp, bestek, raming en wijze van gunnen. Goedkeuring. Nr. 2/2 van de agenda Uitvoering RSPA : PRUP Overstromingsgebied Molse Nete Mol en Balen definitieve vaststelling. Goedkeuring. (inlassen 13) Goedgekeurd met 61 stemmen ja. Stemming nr. 6. (inlassen 14) 3. Economie, landbouw, innovatie en internationale samenwerking Nr. 3/1 van de agenda Budget Exploitatiebudget - Beleidsdomeinen Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid. Budgetsleutel 0500/ Subsidiëring van het provinciaal economisch beleid. Aanwending van krediet. Goedkeuring. (inlassen 15) NAERT zegt dat haar fractie zich onthoudt. Meer bepaald heeft zij bezwaren tegen het eerste project waar er EUR wordt toegekend aan VOKA Mechelen. In tijden van besparingen vindt zij dit veel geld. Het gaat om een patronale organisatie en uit de titel van het project leidt zij af dat de werknemersbelangen weinig of niet aan bod zullen komen. CALUWE antwoordt dat de 3 VOKA's uit de provincie bij het project betrokken zijn. In het project worden een aantal initiatieven geclusterd die vroeger apart betoelaagd werden. Er is dus geen sprake van een kredietverhoging. Hij wijst erop dat er ook projecten zijn, zoals TRANSIT, die worden uitgevoerd in samenwerking met de werknemersorganisaties. Goedgekeurd met 59 stemmen ja, bij 2 onthoudingen. Stemming nr. 7. (inlassen 16)

8 8 Nr. 3/2 van de agenda Provinciale initiatieven. Raamakkoord tussen de provincie Antwerpen en de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO). Goedkeuring. (inlassen 17) Goedgekeurd met 60 stemmen ja. Stemming nr. 8. (inlassen 18) Nr. 3/3 van de agenda Budget Exploitatiebudget - Beleidsdomein Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid. Budgetsleutel 0590/ Subsidiëring provinciaal beleid internationale samenwerking. Aanwending van krediet. Goedkeuring. (inlassen 19) Goedgekeurd met 61 stemmen ja. Stemming nr. 9. (inlassen 20) 4. Financiën en logistiek Nr. 4/1 van de agenda Principe-beslissing omtrent het omzetten van het geschenk van een gedecoreerd personeelslid naar een schenking van een geldbedrag aan een goed doel. Goedkeuring. (inlassen 21) MERCKX vindt het voorstel in principe goed. Hij vraagt wel dat een afvaardiging van het personeel en ook van de provincieraad inspraak zou krijgen bij de vaststelling van de lijst met organisaties. VOLLEBERGH meent dat een personeelslid in volle vrijheid de organisatie zou moeten kunnen kiezen. PEETERS antwoordt dat er geen opgelegde lijst komt. De enige voorwaarde is dat het om een erkende rechtspersoon moet gaan.

9 9 Goedgekeurd met 56 stemmen ja, bij 5 onthoudingen. Stemming nr. 10. (inlassen 22) Nr. 4/2 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Antwerpen. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Herstelling van de leien aan noord- en noordwestzijde ingevolge hagelschade van 9 juni Ontwerp. Kennisname. (inlassen 23) Kennis wordt genomen. Nr. 4/3 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Boom. Provinciale scholen voor tuinbouw en techniek. Restauratie van de historisch waardevolle delen. Fase 3 : betonherstellingen en asbestverwijdering. Verrekening nr. 1. Kennisname. (inlassen 24) Kennis wordt genomen. Nr. 4/4 van de agenda Vastgoed. Boom. APB De Schorre. Erfpacht klimtoren aan Intense Activities. Goedkeuring. (inlassen 25) MERCKX vraagt een aparte stemming bij dit agendapunt. Hij vindt het voorbarig om over dit dossier nu al te stemmen. In de titel van het voorstel wordt gesproken over de erfpacht van een klimtoren, terwijl uit het verslag en het bijgevoegde businessplan blijkt dat het om veel grotere investeringen gaat. Het ganse project wordt uitgevoerd in een zone die zo groot is als 7 voetbalvelden. Bij projecten van een dergelijke omvang zouden de commissie en de raad in een veel eerder stadium moeten betrokken worden. Spreker stelt ook vast dat de overeenkomst geen bepalingen bevat over de vaststelling van de tarieven. Hij vindt het jammer dat de rol van de overheid meer en meer wordt beperkt tot die van tussenpersoon.

10 10 PEETERS antwoordt dat De Schorre een groot gebied is. In het verleden werd ook aan hockeyclub Braxgata een erfpacht verleend om een eigen sportinfrastructuur uit te bouwen. Het is een groot succes geworden in zover zelfs dat de club momenteel een ledenstop heeft afgekondigd. De overheid kan al deze investeringen onmogelijk zelf op zich nemen. De inspanningen van privé-partners genereren bovendien inkomsten die opnieuw in het domein kunnen geïnvesteerd worden. De overeenkomst beschrijft heel gedetailleerd de rechten en plichten van de partijen en de provincie is dus zeker niet over één nacht ijs gegaan. Bovendien heeft Intense Activities in het verleden ook al bewezen dat het een betrouwbare partner is. MERCKX herhaalt zijn vraag om de raad vroeger te betrekken. Hij vraagt ook op welke wijze de tarieven worden gecontroleerd. PEETERS antwoordt dat de overeenkomst niets bepaalt over de tarifering. MERCKX meent dat de vergelijking met de hockeyclub niet opgaat. Hier gaat het over een terrein van 4,5 ha dat zal omheind worden. PEETERS antwoordt dat het om dicht begroeid terrein gaat dat nauwelijks wordt gebruikt. MERCKX merkt op dat de inkomsten minimaal zijn. De jaarlijkse canon beloopt initieel slechts EUR en wordt na 5 jaar geplafonneerd op EUR. PEETERS antwoordt dat de privé-partner daarnaast ook de investeringen voor zijn rekening zal nemen. MICHIELSEN zegt dat een erfpacht- en een huurovereenkomst elk een aparte finaliteit hebben. In tegenstelling met een huurprijs, is een canon een eerder symbolisch bedrag. DE HAES meent dat er zich hier een opportuniteit voordoet om het domein te opwaarderen. Wat de tarieven betreft, zal hoe dan ook met de concurrentie moeten worden rekening gehouden. Goedgekeurd met 59 stemmen ja, bij 2 stemmen nee. Stemming nr. 11. (inlassen 26)

11 11 Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 4/5 tot en met 4/7 met één stemming af te handelen. Nr. 4/5 van de agenda Vastgoed. Antwerpen - Kleine Struisbeek (A.S.10.6) - aankoop grond OCMW van Antwerpen en pachtverbreking. Goedkeuring. (inlassen 27) Nr. 4/6 van de agenda Vastgoed. Fietsostrade Antwerpen-Essen. Essen. Vak Paviljoenweg tot Kalmthoutsesteenweg. Definitieve goedkeuring onteigeningsplan. Goedkeuring. (inlassen 28) Nr. 4/7 van de agenda Vastgoed. Essen. Fietsostrade Antwerpen-Essen. Vak Paviljoenweg tot Kalmthoutsesteenweg. Grondverwervingen. Goedkeuring. (inlassen 29) De agendapunten 4/5, 4/6 en 4/7 worden goedgekeurd met 61 stemmen ja. Stemming nr. 12. (inlassen 30) Nr. 4/8 van de agenda Vastgoed. Antwerpen. Klooster Ploegstraat. Verkoop. Goedkeuring. (inlassen 31) MICHIELSEN schetst kort de voorgeschiedenis van het dossier, die teruggaat tot in Zij verwijst ook naar haar mondelinge vraag in de raad van 20 december Haar fractie heeft altijd vragen gehad bij de aankoop van deze site. Op haar vraag in de commissie heeft zij een overzicht gekregen van de kosten die in dit dossier werden gemaakt. In dit overzicht mist zij echter

12 12 de gerechtskosten en ook de loonkosten van de ambtenaren die hieraan hebben gewerkt. Haar fractie is blij met de verkoop, maar vindt het schattingsverslag veel te beknopt. Er wordt slechts 1 referentiepunt gehanteerd en het is bovendien niet duidelijk welke parameters de schatter hanteert om tot een prijs van 3,1 miljoen EUR te komen. Zij stelt vast dat dit bedrag 0,5 miljoen EUR lager is dan de geraamde ontvangst die in de begroting is ingeschreven. Spreekster vraagt naar een verklaring voor dit verschil. Zij heeft ook vragen bij de toetsing van de voorgestelde bijkomende verkoopsvoorwaarden, zoals die in verband met de betrokkenheid van de buurt. Mogelijk kan dit een aanleiding zijn om de transactie nadien juridisch aan te vechten. Zij ziet evenmin de noodzaak in van een verkoop in zijn geheel. Spreekster vraagt de verdaging van dit agendapunt omdat het schattingsverslag onvoldoende gefundeerd is en het dossier te weinig transparant is. Zij vraagt dat in de toekomst voor elke vastgoedoperatie een duidelijke projectfiche wordt opgemaakt. VAN CLEEMPUT is wel tevreden met de bijkomende verkoopsvoorwaarden en de toevoeging van de bepaling dat de verkoop als één geheel zal gebeuren. Dit strookt immers met de wensen van de buurtbewoners. Zij pleit ook voor het behoud van de integrale toegankelijkheid van de site. Zij stelt echter vast dat er nergens gewag wordt gemaakt van het schattingsverslag van de externe schatter dat dateert van maart 2014 en een schattingsprijs van 1,5 miljoen EUR vermeldt. Dit verslag was niet elektronisch toegevoegd bij het agendapunt en ook in de commissie werd er niets over gezegd. Spreekster heeft nog inzage gevraagd van het dossier op de griffie, en ook daarin heeft zij dit schattingsverslag niet aangetroffen. Voor haar fractie is dit een inbreuk op de regels inzake openbaarheid van bestuur. Haar vertrouwen in de deputatie is geschonden en zij vraagt of het college hiervan op de hoogte was. Spreekster wil dat het dossier wordt verdaagd. MERCKX feliciteert mevrouw Van Cleemput voor het grondig uitspitten van het dossier. Eerst was hij ook enthousiast over het voorstel, omdat het in het verlengde ligt van wat de buurt wil. Bij de verkoop hebben de dominicanen de clausule laten opnemen dat de site een sociale bestemming moest behouden. Dit was de tegenprestatie voor de lage aankoopprijs van 1,6 miljoen EUR. Hij steunt de vraag van buurtraad De Ploeg en vzw Kievitsnest om de eenheid van de site te bewaren. Daarom heeft hij aan de deputatie gevraagd om dit als een bijkomende verkoopsvoorwaarde toe te voegen

13 13 in artikel 2 van het besluit. Hij stelt vast dat de deputatie een wijziging van artikel 1 voorstelt. Deze aanpassing voldoet niet voor spreker, omdat ze onvoldoende garantie biedt op het behoud van de eenheid van de site ná de verkoop. Een organisatie als de Ideale Woning bijvoorbeeld is uit op versnippering en dat zou de sociaal-culturele bestemming van de site kunnen bedreigen. In dit verband is ook de publieke toegankelijkheid van de tuin een belangrijke factor. Zijn fractie zal zich op zijn minst onthouden, want het voorstel biedt onvoldoende garanties dat de oogmerken van de buurt kunnen gerealiseerd worden. Deze verkoop mag geen pure immobiliënzaak zijn. MICHIELSEN vraagt waarom de expert die de eerste schatting had uitgevoerd niet opnieuw werd aangesteld. Zij klaagt aan dat haar vragen in de commissie onvoldoende of niet werden beantwoord. VOLLEBERGH zegt dat zijn fractie destijds de enige was om tegen dit "Wellens" koopje te stemmen. De essentie van het dossier vandaag is of er bewust is gelogen om de raad te misleiden. Waarom werd een interne medewerker als schatter aangesteld? Werden er stukken achtergehouden? Is hier politieke inmenging geweest? Dit zijn allemaal vragen die een diepgaand onderzoek vergen. Ondertussen moet het dossier worden verdaagd. Na het dossier van de Gildekamersstraat heeft de heer HELSEN vandaag een "déjà vu" gevoel. Opnieuw gaat het over een onvolledig en weinig transparant dossier. Op basis van de beschikbare gegevens meent hij dat de inschrijving van een ontvangstkrediet van 3,6 miljoen EUR onwettig is. Hij zal dit verder onderzoeken. Ondertussen vraagt ook hij de verdaging van het dossier. CALUWE antwoordt dat de provincie niet mag verkopen onder de prijs van een schattingsverslag dat minder dan 2 jaar oud is. In dit geval is dit het verslag van april 2013 met een geschatte prijs van 3,1 miljoen EUR. Spreker hoopt dat de openbaarmaking van het feit dat er 2 schattingsverslagen zijn geen negatief effect zal hebben op het resultaat van de verkoop. Voorts wijst hij op de bijzondere verkoopsvoorwaarden die moeten nageleefd worden. BELLENS meent dat de oppositie voortdurend achterdocht

14 14 probeert te creëren. Aan de heer Helsen zegt hij dat zijn fractie de aankoop destijds mee heeft goedgekeurd. De huidige deputatie heeft echter moeten vaststellen dat het om een niet voldragen project gaat. Spreker heeft altijd tegen de buurt gezegd dat er met hun verzuchtingen zou worden rekening gehouden. Het voorliggende voorstel beantwoordt hieraan. Een van de verkoopsvoorwaarden bepaalt dat de buurt moet betrokken worden bij de realisatie van het project. De nominatim vermelding van de 2 buurtgroepen is niet gebeurd, omdat deze gegevens in de toekomst eventueel zouden kunnen wijzigen. Spreker benadrukt dat het steeds de bedoeling is geweest om de site als één geheel te verkopen. De doorwaadbaarheid van de site wordt ook door de stad opgelegd. Het voorstel is evenwichtig en het is nu afwachten hoe de markt zal reageren. VOLLEBERGH heeft geen "déjà vu", maar een "du jamais vu" gevoel. Hij vraagt zich af hoeveel schattingsverslagen er eigenlijk wel zijn. Spreker meent dat de deputatie gediend is met een hoog schattingsverslag van een intern personeelslid om haar begrotingsobjectieven te realiseren. MICHIELSEN vraagt nogmaals de schorsing van de raad. VAN CLEEMPUT vraagt waarom er in dit dossier een extra schattingsverslag werd gevraagd en ze herhaalt haar vraag waarom dit niet in het dossier terug te vinden is. CAALS vindt het ondermaats dat de heer Caluwé insinueert dat de tussenkomst van mevrouw Van Cleemput een negatieve invloed zou kunnen hebben op de prijszetting. CALUWE herhaalt dat de site niet kan verkocht worden onder de hoogste schattingsprijs. Het schattingsverslag in het dossier is het enige juiste en bruikbare om de verkoop te doen. Hij heeft de indruk dat er blijkbaar raadsleden zijn die vinden dat de provincie haar patrimonium zo goedkoop mogelijk moet verkopen. VAN HOVE vindt het verschil van 1,5 miljoen EUR tussen beide schattingsverslagen onverklaarbaar. VAN CLEEMPUT herhaalt dat het tweede schattingsverslag niet in het dossier zat. Zij vraagt de schorsing van de raad, zodat alle leden er kennis van kunnen nemen.

15 15 LEMMENS begrijpt de hele commotie niet. De site werd in 2005 aangekocht en tot op vandaag is het, niettegenstaande alle energie die de heer Bellens in het dossier investeerde, niet mogelijk gebleken om er een goede invulling aan te geven. Het voorstel dat voorligt biedt een oplossing, want er is interesse op de markt. Hij ontkent dat er "gefoefel" mee gemoeid is. Integendeel, het gaat om een verhaal van goed bestuur. Tot slot wijst hij erop dat het provinciale personeelslid een beëdigd landmeter is. Als het hier om goed bestuur gaat, vraagt de heer CAALS zich af waarom de vragen van mevrouw Michielsen worden genegeerd. In het schattingsverslag van april 2013 wordt slechts verwezen naar één referentiepunt in Gent, terwijl in dat van maart 2014 drie vergelijkingspunten in Antwerpen worden vermeld. CALUWE verontschuldigt zich voor het feit dat hij niet kon aanwezig zijn in de commissie. Hij was op dat ogenblik op het kabinet van minister Homans voor besprekingen over de toekomst van de provincie. Hij verduidelijkt dat het intern schattingsverslag van april 2013 werd opgemaakt in het kader van de toen lopende onderhandelingen met de stad Antwerpen over een mogelijke overname van de site. VAN CLEEMPUT vraagt een antwoord op haar vraag waarom de wetgeving inzake openbaarheid van bestuur niet werd nageleefd. VOLLEBERGH stelt vast dat de interesse van de markt een nieuw feit is. Hij vraagt zich af waarom de stad de site niet heeft gekocht. Verder wil hij weten hoeveel schattingsverslagen er zijn geweest en waarom het dossier werd vervalst. HELSEN vraagt dat het dossier ernstig zou worden afgehandeld. Op zijn minst telt hij 3 schattingsverslagen, respectievelijk uit 2005, 2013 en Hij antwoordt aan de heer Bellens dat zijn fractie in 2005 wel degelijk vragen heeft gesteld bij de aankoop, omdat er toen geen duidelijkheid was over de invulling van de site. De commissieleden zijn misleid geworden en ook de antwoordmail van vandaag geeft geen duidelijkheid. Hij vraagt de schorsing van de vergadering om het schattingsverslag uit 2014 te kunnen inkijken. BOLLEN vindt het de logica zelf dat het hoogste schattingsverslag

16 16 wordt gekoppeld aan de verkoop. En dat is wat hier voorligt. MERCKX zegt dat het niet kan dat er stukken uit het dossier worden gehaald. Het uiteindelijk doel moet zijn om het sociaal-cultureel project in de buurt zo vlug mogelijk te realiseren. Hij heeft de indruk dat de deputatie er zich met een immobiliënoperatie wil van afmaken. BELLENS ontkent dit. De deputatie heeft haar tijd genomen om de doelstelling die moest gerealiseerd worden, te halen. Vandaag is de tijd rijp om het dossier op de markt te brengen zonder afbreuk te doen aan de verzuchtingen van de paters en van de buurt. De VOORZITTER schorst de vergadering om uur. De vergadering wordt hernomen om uur. MERCKX vraagt of er een, eventueel geanonimiseerd, document kan getoond worden waaruit de marktinteresse blijkt. Hij vraagt zich af of de schattingsprijs niet te hoog zal zijn voor socio-culturele ondernemers. BOLLEN wijst erop dat het om een openbare verkoop gaat en dat de hoogste bieder het dus zal halen. CAALS blijft zich afvragen waarom er een tweede schattingsverslag werd gevraagd. BELLENS antwoordt aan de heer Merckx dat er wel degelijk interesse is voor de site. Dit blijkt uit een aantal vragen en gesprekken. Spreker beschikt echter niet over geschreven documenten. Maar gelijk welke koper zal de verkoopsvoorwaarden moeten naleven. CALUWE antwoordt dat aan de externe schatter in het begin van dit jaar gevraagd werd om een ganse reeks schattingen uit te voeren. Alleen in dit dossier was er ook al een andere schatting gebeurd. VAN HOVE vraagt of de gedeputeerde zich dan geen vragen heeft gesteld bij het grote prijsverschil tussen beide schattingen. CALUWE antwoordt dat alleen de reactie van de markt hierin duidelijkheid kan brengen. VAN CLEEMPUT meent dat de raad hier bewust werd misleid.

17 17 Toen zij het schattingsverslag van maart 2014 destijds heeft opgevraagd en gekregen, kreeg zij de hint mee om er niets mee te doen. Ook op de vragen van mevrouw Michielsen werd niet afdoende geantwoord. CALUWE stelt vast dat mevrouw Van Cleemput het schattingsverslag dus wel heeft, want ze heeft het opgevraagd. CAALS vindt het niet kunnen dat een raadslid enkel wordt geïnformeerd als het daarom vraagt. Deze gang van zaken bezorgt hem grote twijfels over de informatieverstrekking vanuit de deputatie. CALUWE verontschuldigt zich nogmaals dat hij niet op de commissie kon aanwezig zijn. Er is niets weggemoffeld. Van Cleemput heeft het andere schattingsverslag wel degelijk ontvangen. Aan het dossier moet enkel het hoogste schattingsverslag worden toegevoegd. Volgens het provinciedecreet diende deze vervreemding zelfs niet op de raad geagendeerd te worden. Spreker kan dan ook niet akkoord gaan met het verwijt van onvoldoende openheid. CAALS vindt dat de heer Bellens in dit dossier bijzonder transparant heeft gehandeld. Het omgekeerde geldt voor de houding van gedeputeerde Caluwé. SCHOOFS is van oordeel dat gedeputeerde Caluwé verantwoordelijk is voor het feit dat zijn medewerkers niet goed antwoorden in de commissie. Bovendien moeten aan de raadsleden volledige dossiers worden bezorgd. Spreker stelt vast dat de gedeputeerde zich verontschuldigt nadat hij de oppositie eerst van paranoia heeft beschuldigd. Hij vraagt de verdaging van het agendapunt. De VOORZITTER legt de verdaging ter stemming voor. Verworpen met 41 stemmen tegen, bij 20 stemmen voor. Stemming nr. 13. (inlassen 32) MERCKX herhaalt dat de vragen van mevrouw Michielsen in de commissie niet afdoende werden beantwoord. De VOORZITTER zegt dat deze discussie gesloten is en ontneemt het woord aan de heer Merckx.

18 18 HELSEN stelt voor om de zitting te beëindigen. De ganse oppositie, met uitzondering van mevrouw Avontroodt, verlaat het halfrond. De VOORZITTER legt agendapunt 4/8 ter stemming voor. Goedgekeurd met 42 stemmen ja. Stemming nr. 14. (inlassen 33) Nr. 4/9 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Mechelen. Provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker. Onderhoud technische installaties. Ontwerp. Administratieve bepalingen. Goedkeuring. (inlassen 34) Goedgekeurd met 41 stemmen ja. Stemming nr. 15. (inlassen 35) 5. Onderwijs en jeugd 6. Energie, communicatie en ICT 7. Recreatie, sport en toerisme 8. Personeel, organisatieontwikkeling en veiligheid 9. Welzijn 10. Europa, plattelandsbeleid en sociale economie Nr. 10/1 van de agenda Budget Exploitatiebudget. Beleidsdomein Welzijn, Economie & Plattelandsbeleid. Budgetsleutel 0550/ : Subsidiëring van

19 19 projecten in de sociale economie (R/N). Aanvragen Goedkeuring. (inlassen 36) Goedgekeurd met 41 stemmen ja. Stemming nr. 16. (inlassen 37) 11. Milieu, natuur en Noord-Zuidbeleid Nr. 11/1 van de agenda Budget Machtigingskrediet 0390/ Toegestane subsidies. Subsidies voor Leefmilieuprojecten. Aanwending krediet. Goedkeuring. (inlassen 38) Goedgekeurd met 41 stemmen ja. Stemming nr. 17. (inlassen 39) Nr. 11/2 van de agenda Noord-Zuidbeleid. Budget Aanwending van ARK 2014/ /16/0160. Subsidie voor Noodhulp aan de slachtoffers van het Ebola Virus in Sierra Leone'. Goedkeuring. (inlassen 40) AVONTROODT hoopt dat de gebeurtenissen van daarnet zich niet meer zullen herhalen. LEMMENS antwoordt dat hij deze opmerking niet pikt. De deputatie is heel transparant geweest. AVONTROODT verwacht dat alle vragen in de toekomst afdoende zullen worden beantwoord. Ook de deputatie heeft er baat bij dat de goede sfeer behouden blijft. Zij zal dit agendapunt goedkeuren, mede in naam van al haar collega's uit de oppositie. BOLLEN vindt dat dit niet kan. Dan had de oppositie maar moeten blijven zitten.

20 20 DE HAES meent dat hun afwezigheid eigenlijk neerkomt op een tegenstem. Goedgekeurd met 42 stemmen ja. Stemming nr. 18. (inlassen 41) Ook mevrouw Avontroodt verlaat het halfrond. 12. Waterbeleid 13. Moties 14. Interpellaties Nr. 14/1 van de agenda Agendapunt ingetrokken: Interpellatie over de lokalisatie van de sportclubs in het Rivierenhof, ingediend door de heer Frank Geudens (sp.a). Nr. 14/2 van de agenda Interpellatie in verband met het provinciale aandeel in het verhaal van de pontonbrug dat een staartje kreeg, ingediend door de heer Jan Huijbrechts (Vlaams Belang). Interpellatie (inlassen 42) Niet behandeld. Nr. 14/3 van de agenda Interpellatie in verband met de werkingsmiddelen voor de Regionale Landschappen en Bosgroepen na de afschaffing van het provinciefonds, ingediend door de heer Koen Kerremans (Groen). Interpellatie (inlassen 43) Niet behandeld. De vergadering wordt gesloten om uur.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 oktober 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.38 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 januari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 16 december 2015 2 NL De vergadering wordt geopend te 10.38 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 13 december 2017 2 De vergadering wordt geopend te 10.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 beknopt verslag 25 april 2013.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 april 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 april 2017 2 De vergadering wordt geopend door de voorzitter om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 februari 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 februari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3ZL0REUMAMS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 februari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.49 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 oktober 2015 2 FDS De VOORZITTER opent de vergadering om 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3OK15UZ9FWG.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 06 februari 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 10.03 uur. De heer Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 januari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 april 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XM0VNR58DA.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 18 december 2013 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 10.08 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3W30SGLQZCF.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 oktober 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 115 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 1 Provincieraad. Ontslag van de heer Jan Hofkens. Opvolging. 2 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Hilde De

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 29 januari 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 De vergadering wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41W0U553HZ1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 mei 2014 2 PB De vergadering wordt geopend om 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 maart 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 januari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 mei 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.39 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 40N0JLWROS9.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 maart 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 april 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.29 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 februari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 105 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 1 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Benedicte Geniets. Opvolging. 2 Budget 2015 : nieuwe subsidie voor departement

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 oktober 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 mei 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 juni 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41D0XMKC7NS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 30 april 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/8 Vastgoed. Geel en Mol. Fietsostrade Herentals-Balen.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3X40X2A1OUJ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 november 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/14 Tweede reeks wijzigingen van 2014. Technische

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3YM0P4YBAC5.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 januari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 november 2015 2 FDS De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 962 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 1 Gewone Provinciebedrijven opheffing GPB Arenbergschouwburg en overdracht eindbalans naar beginbalans APB Arenbergschouwburg.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 november 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 De vergadering wordt

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Inhoud BIJEENROEPING... 2 Artikel 1. Datum en uur... 2 Artikel 2 - Samenstelling... 2 Artikel 2. - Agendering van dossiers... 2 Artikel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/6 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Notulen open zitting Samenstelling De heer Fons Duchateau De heer Eddy Baelemans, OCMW ondervoorzitter; de heer Chris Morel, OCMW ondervoorzitter;

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 42W13FF4UE1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 juni 2014 2 De vergadering wordt geopend te 14.42 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 februari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.30 uur. de gouverneur en de heer provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/21 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 mei 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 De vergadering wordt

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 603 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin van artikel 43, &2, 9 en artikel 43, &2, 11 van het provinciedecreet.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3Q816XXI563.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 maart 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. PB Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016 366 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016 1 Jaarlijkse rapportage met betrekking tot interne controle. Algemeen kader van het interne controlesysteem. 2

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Provincieraad van Antwerpen. Bulletin. van vragen en antwoorden

Provincieraad van Antwerpen. Bulletin. van vragen en antwoorden Provincieraad van Antwerpen Bulletin van vragen en antwoorden De deputatie van de provincie Antwerpen Voorzitter: Leden: Cathy Berx, gouverneur Luk Lemmens Ludwig Caluwé Kathleen Helsen Jan De Haes Provinciegriffier:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3N711NFBZ11.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 7 december 2012 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 45F10I38JS6.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 september 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 september 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3VA153NGFSK.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 september 2013 2 AVL De vergadering wordt geopend om 14.33 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/4 Derde reeks wijzigingen van 2017 en het meerjarenplan

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 De vergadering wordt geopend

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 18 december 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2013 tussen provincie

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Voorgeschiedenis De gemeenteraad heeft op 07/05/2013 de maatschappelijke geledingen voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro)

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 maart 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/2 Tweede reeks wijzigingen van 2017. Diverse correcties

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 september 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.38 uur. De heer provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 juni 2018 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.32 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 juni 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/4 Tweede reeks wijzigingen van 2016. Diverse wijzigingen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/16 Fietsostrade F12 Antwerpen-Bergen op Zoom,

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK) VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK) VERSLAG Stuk 2094 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 9 februari 2009 VERZOEKSCHRIFT over voorrang bij inschrijving in het Nederlandstalig onderwijs in Brussel volgens het decreet gelijke onderwijskansen-i (GOK)

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XC11DDAA02.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 6 december 2013 Zitting 17 december 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.01 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG Zitting 2005-2006 11 oktober 2005 VERZOEKSCHRIFT over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door de dames Vera

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Eerste reeks wijzigingen van 2015 Technische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2014-2019 tussen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 maart 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 25 OKTOBER 2018 De vergadering wordt geopend te 14.38 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: Mevrouw

Nadere informatie