PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 29 januari 2015

2 2 ALVL De vergadering wordt geopend te uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande BAETEN Els BAYRAKTAR Aysel BELLENS Peter BOCKX Greet BOLLEN Ivo BUNGENEERS Luc CAALS Tom CALUWÉ Ludwig CLAESSEN Jan COLSON Mireille CORLUY Bert COTTENIE Christ'l CUYT Rony DE COCK Koen DE HAES Jan DE HERT Vera DILLEN Koen FEYAERTS Patrick GEUDENS Frank GEYSEN Kris GIELEN Pascale GODDEN Jürgen GOOSSENS Kris HENDRICKX Iefke HENS Werner HUIJBRECHTS Jan JACQUES Ilse JANSSEN Patrick KERREMANS Koen LEMMENS Luk MARCIPONT Daniël MEEUS Michel MERCKX Kris MICHIELSEN Inge MINNEN Herman MOREAU Livia MUYSHONDT Tine NAERT Nicole PALINCKX Koen PEETERS Bruno PEETERS Marleen RÖTTGER Rik

3 3 SCHOOFS Hans SELS Frank STEVENS Lili THIJS Danny UGURLU Sener VAN CLEEMPUT Loes VAN HAUTEGHEM Marleen VAN HOVE Bart VAN HOVE Katleen VAN LANGENDONCK Gerda VAN OLMEN Mien VANALME An VANDENDRIESSCHE Diederik VERHAERT Inga VERHAEVEN Eddy VERLINDEN Linda VOLLEBERGH Steven WECKHUYSEN Wendy WILLEKENS Tim ZANDER Jan Verontschuldigd: mevrouw Nicole BOONEN, mevrouw Sofie BRADT, mevrouw Annie BWATU NKAYA, de heer Koen HELSEN, de heer Eric JANSSENS, de heer Roel VAN EETVELT, mevrouw Greet VAN GOOL en mevrouw Karin VAN HOFFELEN.

4 4 De raad is bijeen in openbare vergadering. LEMMENS zegt dat het vandaag Gedichtendag is en dat poëzie belangrijk is. Hij geeft enkele voorbeelden van activiteiten in het kader van Gedichtendag. Lemmens, de gouverneur, mevrouw Muyshondt, mevrouw Avontroodt, de heer Vollebergh, de heer Geudens, de heer Caals, de heer Merckx, de heer De Haes, de heer Peeters en mevrouw Verhaert dragen vervolgens een gedicht voor. Mondelinge vragen CAALS verwijst naar een rapport van Greenpeace dat stelt dat België niet voorbereid zou zijn op een nucleaire ramp. Hij vraagt wanneer de laatste grootschalige oefening plaatsvond met betrekking tot noodplanning in functie van de kernreactoren van Doel. Hij wil weten of de actualisatie van het nationaal nucleair noodplan effect heeft op de evacuatieperimeter van Doel en de verschillende noodplanningszones. In hoeverre is de provinciale nucleaire noodplanning geactualiseerd en conform gemaakt aan de actualisatie van de nationale noodplannen? Heeft de verlenging van Doel 1 en Doel 2 effect op de provinciale nucleaire noodplanning? De levensduurverlenging van een kerncentrale moet worden voorafgegaan door een milieueffectenrapportage en een grensoverschrijdend publiek consultatieproces. Caals vraagt of de gouverneur weet heeft van federale initiatieven, of dat zij zelf betrokken is bij het opzetten van een consultatieproces met betrekking tot de levensduurverlenging van Doel 1 en Doel 2. De GOUVERNEUR antwoordt dat de laatste grootschalige oefening plaatsvond in oktober Aan deze oefening namen zowel de betrokken overheden op federaal en lokaal niveau deel als de hulpdiensten. Het nationaal nucleair noodplan verplicht dat er jaarlijks een oefening plaatsvindt tussen de kerncentrale van Doel en de overheid. Dit jaar is de oefening beperkt tot een interactie tussen de uitbater en de federale evaluatiecel. Op 6 februari 2015 wordt het oefenprogramma voor al de nucleaire sites voor vastgelegd. De actualisatie van het nationaal nucleair noodplan loopt nog. Dat moet eind dit jaar af zijn. Het is nog niet duidelijk of er een effect zal zijn op de evacuatieperimeter. Er wordt rekening gehouden met de lessen getrokken uit de ramp in Fukushima en met een de perimeters in de buurlanden. Bij de toelichting van het rapport van Greenpeace in de Kamer werd overigens beaamd dat sommige pijnpunten terecht zijn. Wanneer er duidelijkheid is over de wijzigingen in het nationale nucleair noodplan wordt gestart met de actualisatie van de provinciale noodplannen. Het huidige nood- en interventieplan voor de kerncentrale van Doel is volledig conform aan het nationale nucleair noodplan. De verlenging van Doel en Doel 2 heeft geen effect op de nucleaire noodplannen. De aanwezige hoeveelheid radioactief materiaal verandert immers niet. De milieueffectenrapportage maakt onderdeel uit van het vergunningsproces waarvoor het FANC verantwoordelijk is. Tot op heden zijn er over een consultatieproces nog geen contacten geweest met het FANC.

5 5 OPENBARE VERGADERING Convocatie en agenda. (inlassen 1 en 2) 0. Provinciale overheid 1. Cultuur De VOORZITTER stelt voor om de agendapunten 1/1 en 1/2 met één stemming af te handelen. MOREAU heeft in de raadscommissie onderwijs weinig uitleg gekregen over agendapunt 1/2. In de raadscommissie cultuur werd verwezen naar de raadscommissie onderwijs. Zij wil meer uitleg en vraagt de aparte stemming over de agendapunten 1/1 en 1/2. LEMMENS ontkent dat hij zou gezegd hebben dat dit een bevoegdheid is van de raadscommissie onderwijs. Hij meent dat er genoeg alternatieven voorhanden zijn op de markt van opleidingen voor bibliotheekpersoneel. Dit is een besparing die al werd toegelicht bij de budgetbesprekingen. MERCKX wil agendapunt 1/1 goedkeuren, al is dit een doekje voor het bloeden. Het lijkt hem evident om aangegane engagementen te honoreren. Muyshondt heeft met haar tussenkomst in de commissie de vinger op de wonde gelegd. Zijn fractie zal agendapunt 1/2 afkeuren. Voor Inovant betekent dit een beetje minder inkomsten; de nadelige invloed situeert zich vooral bij het bibliotheekpersoneel en de gemeenten. Hij verwijt de meerderheid holle leuzen: men wil de motor zijn van vooruitgang, terwijl de versnelling in achteruit staat. AVONTROODT zegt dat Open VLD zich zal onthouden en vraagt zich af waar de besparing zit. Het aanbod aan opleidingen is niet zo bekend bij de gemeenten. De gemeentelijke begrotingen komen meer en meer onder druk te staan. Dit is het doorschuiven van de lasten. CAALS zegt dat agendapunt 1/1 niet gaat om het uitdoven, maar om het opheffen van het reglement. Groen zal tegenstemmen. MEEUS wijst erop dat de heer Merckx verontschuldigd was in die bewuste raadscommissie. Muyshondt heeft enkel gezegd dat er alternatieven moeten zijn en dat die bekend moeten worden gemaakt.

6 6 LEMMENS herhaalt dat dit al werd toegelicht bij de budgetbesprekingen. De gehonoreerde aanvragen worden uitbetaald, zoals aan Zoersel. Dit is niet plezierig, maar er moeten keuzes worden gemaakt. Hij wil de alternatieven graag doorgeven aan de gemeenten. Hij wijst erop dat de provincie nog op andere manieren de gemeentelijke bibliotheken ondersteunt. Zo maken ongeveer 50 gemeenten gebruik van het provinciaal bibliotheeksysteem. MERCKX zal op allebei de agendapunten 1/1 en 1/2 tegenstemmen, nu hij de toelichting van de heer Caals heeft gehoord. LEMMENS is blij dat de heer Caals alles verduidelijkt. Nr. 1/1 van de agenda Opheffing subsidiereglementen interbibliothecair leenverkeer en bibliotheekinnovatie van de Dienst Bibliotheken en Kunsten en bepaling van uitdoofmaatregelen. Goedkeuring. (inlassen 3) Goedgekeurd met 54 stemmen ja, bij 7 stemmen nee. Stemming nr. 1. (inlassen 4) Nr. 1/2 van de agenda Opzegging overeenkomst Inovant en Dienst Bibliotheken en Kunsten. Goedkeuring. (inlassen 5) Goedgekeurd met 49 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 10 onthoudingen. Stemming nr. 2. (inlassen 6) Nr. 1/3 van de agenda Erediensten. Antwerpen. Grieks-orthodoxe kerkfabriek van Maria Boodschap. Budget Akteneming. Goedkeuring. (inlassen 7)

7 7 Goedgekeurd met 58 stemmen ja, bij 3 onthoudingen. Stemming nr. 3. (inlassen 8) Nr. 1/4 van de agenda Antwerpen. Erediensten. Russisch-orthodoxe kerkfabriek van Christus' Geboorte. Budget Akteneming. Goedkeuring. (inlassen 9) Goedgekeurd met 59 stemmen ja, bij 2 onthoudingen. Stemming nr. 4. (inlassen 10) Nr. 1/5 van de agenda Erediensten. Antwerpen. Islamitische geloofsgemeenschap Antwerpen Islamic Association. Budget Akteneming. Goedkeuring. (inlassen 11) Goedgekeurd met 53 stemmen ja, bij 7 stemmen nee en 2 onthoudingen. Stemming nr. 5. (inlassen 12) Nr. 1/6 van de agenda Erediensten. Antwerpen. Islamitische geloofsgemeenschap Mehmet Akif. Budget Akteneming. Goedkeuring. (inlassen 13) Goedgekeurd met 53 stemmen ja, bij 7 stemmen nee en 2 onthoudingen. Stemming nr. 6. (inlassen 14) Nr. 1/7 van de agenda Erediensten. Antwerpen. Islamitische geloofsgemeenschap Attaqwa. Budget Akteneming. Goedkeuring. (inlassen 15)

8 8 Goedgekeurd met 53 stemmen ja, bij 7 stemmen nee en 2 onthoudingen. Stemming nr. 7. (inlassen 16) Nr. 1/8 van de agenda Erediensten. Antwerpen. Islamitische geloofsgemeenschap Innerlijke Vrede. Budget Akteneming. Goedkeuring. (inlassen 17) Goedgekeurd met 51 stemmen ja, bij 7 stemmen nee en 3 onthoudingen. Stemming nr. 8. (inlassen 18) BAYRAKTAR zegt dat het discriminerende stemgedrag van een bepaalde fractie haar verveelt en vraagt waarom er niet een meer broederlijke toon kan. VERLINDEN zegt dat zij ja wenste te stemmen. 2. Ruimtelijke ordening, mobiliteit en intercommunales Nr. 2/1 van de agenda Fietsostrade langs spoorlijn 25/27 (Antwerpen-Mechelen) - bouw van een fietsbrug aan station Antwerpen/Berchem ontwerp, bestek, raming en wijze van gunnen. Goedkeuring. (inlassen 19) Goedgekeurd met 62 stemmen ja. Stemming nr. 9. (inlassen 20) 3. Economie, landbouw, innovatie en internationale samenwerking

9 9 4. Financiën en logistiek Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 4/1 tot en met 4/10 met één stemming af te handelen. Nr. 4/1 van de agenda Antwerpen. Project provinciehuis. Deelproject bouwproject. Perceel 1: asbestverwijdering en afbraakwerken. Verrekening nr. 3. Kennisname. Verrekening nr. 4. Goedkeuring. (inlassen 21) MICHIELSEN zegt dat dit in april 2014 in de deputatie werd behandeld. Het had kort daarna in de provincieraad moeten komen. Zij vraagt of de belangen van de aannemer hier werden verdedigd. Alleszins werd de bevoegdheid van de provincieraad miskend. Zij acht een klacht bij de toezichthoudende overheid echter niet opportuun, omwille van de potentiële schade voor de provincie. Oorspronkelijk was de afbraak geraamd op 3 miljoen EUR. Er komt nu een 1 miljoen EUR bij. Zij vindt dat de bijkomende werken in het bestek hadden moeten zitten. Of anders had de provincie een forfaitaire prijs moeten bedingen. Open VLD zal zich onthouden. CALUWÉ zegt dat de oorspronkelijke raming 4,5 miljoen EUR bedroeg. De gegunde offerte lag lager, maar was niet eens de laagste. Tijdens de werken werd dan vastgesteld dat er meer asbest was aangetroffen dan voorzien. Het is niet evident zoiets te voorspellen. De meerwerken omwille van de asbest bedroegen meer dan 10 procent van de gunningsprijs zodat ze overeenkomstig de afspraak tussen raad en deputatie aan uw raad dienden voorgelegd te worden wat vorig jaar ook correct gebeurd is. Waar het hier nu over gaat zijn latere nog bijkomende meerwerken van een meer normale omvang die omwille van de eerdere omschrijving ook aan uw raad ter kennis gegeven moeten worden. Zoals het provinciedecreet toelaat heeft de deputatie die wel bij hoogdringendheid beslist. Ze werden toen geraamd op ongeveer EUR. Men had die op de eerstvolgende raad ter kennisgeving moeten voorleggen, maar men heeft gewacht tot men de totale kostprijs kende wat uiteindelijk EUR blijkt te zijn.hij erkent wel dat dat men dit eerder ter kennis had moeten geven aan de raad. Dat neemt niet weg dat de totale kostprijs nog altijd 0,5 miljoen EUR lager ligt dan de raming. Nr. 4/2 van de agenda Boom. Provinciaal recreatiedomein De Schorre. Aanleg van een fietsverbinding tussen De Schorre en de Rupeldijk. Fase 2: aanleg van een fietspad tussen de Kapelstraat en de Rupeldijk. Verrekening nr. 4. Goedkeuring. (inlassen 22)

10 10 VOLLEBERGH zegt dat het Vlaams Belang tegenstemt bij de agendapunten 4/1, 4/2 en 4/3. Nr. 4/3 van de agenda Boom. Provinciale scholen voor tuinbouw en techniek. Restauratie historisch waardevolle delen. Fase 1 : platte daken en koepel. Verrekening nr. 4. Goedkeuring. (inlassen 23) Nr. 4/4 van de agenda Boom. Provinciale technische scholen. Campus Boom. Renovatie dak blok W. Ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 24) Nr. 4/5 van de agenda Geel. Hooibeekhoeve. Uitbreiding van de melkveestal, aanleggen van verhardingen en plaatsen rietveld. Ontwerpen. Goedkeuring. (inlassen 25) VAN CLEEMPUT zegt dat Groen tegenstemt. Zij vraagt om zulke punten voortaan ook te agenderen op de raadscommissie economie, landbouw, innovatie en internationale samenwerking. Nr. 4/6 van de agenda Mechelen. Aartsbisschoppelijk paleis. Globale renovatie en restauratie. Fase 2: restauratie van de westelijke paleisvleugel. Aangepast ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 26) VOLLEBERGH vraagt naar een stand van zaken van de terugvordering van de historische voorschotten bij de provincies Vlaamsen Waals-Brabant.

11 11 LEMMENS zegt dat de provincie Antwerpen bevoegd is voor de kathedrale kerkfabrieken, maar ook voor 10% van de kathedraal van Sint-Goedele en Sint-Michiel in Brussel. Dit is historisch gegroeid. De provincie Antwerpen is al jaren aan het procederen. Telkens wordt er gewonnen, maar de andere overheden gaan telkens in beroep. In de vorige legislatuur heeft de Vlaamse regering alle overheden samengebracht, met de bedoeling dat na een dading de provincie Antwerpen enkel nog bevoegd zou zijn voor Antwerpen en Mechelen. Dat is nog niet in orde. Hij wil in de volgende raadscommissie cultuur een stand van zaken geven. VOLLEBERGH vraagt of dit dossier hetzelfde probleem bevat. LEMMENS zegt dat dit niet zo is. Dit dossier is afgesproken met de Vlaamse regering, net zoals de kathedraal van Antwerpen. Nr. 4/7 van de agenda Mechelen. Sint-Romboutskathedraal. Restauratie lage gevels. Fase 4: algemene restauratiewerken. Aangepast ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 27) Nr. 4/8 van de agenda Mechelen. Sint-Romboutskathedraal. Restauratie interieur. Fase 0.3: vooronderzoeken stabiliteit en fase 0.4: vooronderzoeken afwerkingslagen. Aangepaste ontwerpen. Goedkeuring. (inlassen 28) Nr. 4/9 van de agenda Mol. Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer. Bouwen van waterspeeltuin de Glinstering. Ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 29) Nr. 4/10 van de agenda Ranst/Emblem. Campus Vesta. Aanleggen van een tweede oefenplaat.

12 12 Infrastructuur en waterzuivering. Ontwerpen. Goedkeuring. (inlassen 30) De agendapunten 4/1 tot en met 4/10 worden goedgekeurd met 54 stemmen ja, bij 7 onthoudingen. Stemming nr. 10. (inlassen 31) Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 4/11 tot en met 4/13 met één stemming af te handelen. Nr. 4/11 van de agenda Vastgoed. Mechelen. Sociale infrastructuur. Erfpacht gebouw Brusselsepoortstraat 8. Principebeslissing. Goedkeuring. (inlassen 32) Nr. 4/12 van de agenda Vastgoed. Mol. Scheppelijke Nete (A ). Erfdienstbaarheid overdraai windmolen. Goedkeuring. (inlassen 33) SCHOOFS vraagt waarom er niet werd onderhandeld. De gemeente Mol heeft betere condities kunnen bedingen. Hij stelt voor om dit agendapunt uit te stellen en te heronderhandelen. De provincie krijgt eenmalig EUR, terwijl de gemeente Mol jaarlijks EUR krijgt. CALUWÉ zegt dit een redelijk bedrag leek. Het valt letterlijk uit de lucht. De vergoeding is allicht groter als de overdraai gaat over een weg of huizen. Hij is bereid dit te herbekijken, maar hoopt niet dat daardoor de gemeente minder krijgt. SCHOOFS neemt aan dat dit niet ten nadele zal zijn van Mol, vermits de overeenkomst met Mol al is goedgekeurd. Hij vindt dat het verschil groot is en dat de vergelijking op voorhand had moeten gebeuren. CALUWÉ vindt het wijs hiervoor een kader te maken. Hij vindt dat alternatieve energie moet worden aangemoedigd en dat er niet noodzakelijk middelen uit moeten worden gehaald. SCHOOFS zegt dat alles zijn prijs heeft. De provincie moet als

13 13 een goede huisvader over de centen waken. VERHAERT vraagt wat de gemeente Mol meer heeft gekregen. SCHOOFS zegt dat de gemeente Mol oorspronkelijk EUR als eenmalige vergoeding werd aangeboden. Na onderhandeling krijgt de gemeente EUR per jaar gedurende 15 of 20 jaar. De VOORZITTER zegt dat agendapunt 4/12 van de agenda wordt afgevoerd. Nr. 4/13 van de agenda Vastgoed. Putte. Aanleg retentiezone Wolzakkenleibeek. Grondaankoop. Goedkeuring. (inlassen 34) De agendapunten 4/11 en 4/13 worden goedgekeurd met 62 stemmen ja. Stemming nr. 11. (inlassen 35) 5. Onderwijs en jeugd 6. Energie, communicatie en ICT 7. Recreatie, sport en toerisme 8. Personeel, organisatieontwikkeling en veiligheid 9. Welzijn 10. Europa, plattelandsbeleid en sociale economie

14 14 PB 11. Milieu, natuur en Noord-Zuidbeleid Nr. 11/1 van de agenda Budget Machtigingskrediet 0390/ Toegestane subsidies. Subsidies aan Regionale Landschappen en Bosgroepen. Aanwending krediet. Goedkeuring. (inlassen 36) Goedgekeurd met 62 stemmen ja. Stemming nr. 12. (inlassen 37) RÖTTGER vindt het een bijzondere dag voor de provincie. Hij is blij met deze extra taakstelling en zegt dat de medewerkers van de Regionale Landschappen en de Bosgroepen ook een kleine attentie hebben meegebracht voor de raadsleden. De VOORZITTER schorst de vergadering om uur. Om de biodiversiteit en de eigen leefomgeving te verhogen, ontvangt elk raadslid een Gelderse roos. De zitting wordt hernomen om uur. 12. Waterbeleid Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 12/1 en 12/2 met één stemming af te handelen. Nr. 12/1 van de agenda Toepassing van artikel 43, 2, 11 van het provinciedecreet. Uitvoering - bypass Risschotseloop 3 Zoersel Bestek en keuze van de wijze van gunnen. Goedkeuring. (inlassen 38)

15 15 Nr. 12/2 van de agenda Toepassing van artikel 43, 2, 12 van het provinciedecreet. Opmaak hydrologische en hydraulische studie van het stroomgebied van de Herseltseloop. Dadingsovereenkomst tussen de provincies Antwerpen, Vlaams Brabant, IMDC NV en Landmeter Raf Ernots BVBA. Goedkeuring. (inlassen 39) De agendapunten 12/1 en 12/2 worden goedgekeurd met 62 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 13. (inlassen 40) JANSSEN deelt mee dat hij ja wilde stemmen in plaats van zich te onthouden. 13. Moties 14. Interpellaties Nr. 14/1 van de agenda Interpellatie in verband met de verlenging van de milieuvergunning van een tankstation in Borgerhout, ingediend door mevrouw Loes Van Cleemput (Groen). Interpellatie (inlassen 41) VAN CLEEMPUT interpelleert over een beslissing van de deputatie van 23 oktober 2014 waarbij de milieuvergunning voor een tankstation in Borgerhout wordt verlengd. Haar fractie verzet zich tegen deze beslissing, omdat de locatie van dit station al jaren zorgt voor een onveilige verkeerssituatie in een drukke woonbuurt. Spreekster geeft een uitvoerige toelichting over de situatie ter plaatse. Tankstations horen volgens haar niet thuis in woonzones. De verschillende overheden stellen al meer dan 20 jaar alles in het werk om ze hieruit te weren. Zij merkt ook nog op dat het gele aanplakbiljet waarin de beroepstermijn van 30 dagen wordt vermeld, zeer onleesbaar was. Spreekster vraagt of de deputatie over al deze informatie beschikte toen

16 16 zij de vergunning verleende en of zij desgevallend bereid is om de toegekende vergunning opnieuw in overweging te nemen. RÖTTGER antwoordt dat hij via het district wel degelijk op de hoogte was van de onveilige verkeerssituatie. Hij wijst er echter op dat zowel het schepencollege als de gemeentelijke stedenbouwkundig ambtenaar de aanvraag gunstig hebben geadviseerd. De deputatie heeft het eveneens gunstige advies van de Provinciale Milieuvergunningscommissie gevolgd en twee bijkomende voorwaarden opgelegd, namelijk dat de bevoorrading van het tankstation enkel met kleine tankwagens kan gebeuren en dat wagens enkel binnen mogen gewassen worden tussen 9.00 en uur. De deputatie beschikte echter over geen enkele juridische rechtsgrond om de aanvraag te weigeren. Tot slot zegt spreker dat hij niet heeft kunnen nagaan of het gele aanplakbiljet leesbaar was geafficheerd. VAN CLEEMPUT is tevreden met deze bijkomende voorwaarden, maar die zijn ontoereikend om de problematiek van de onveilige verkeerssituatie op te lossen. BOLLEN vraagt welke regels er gelden in verband met interpellaties over milieuvergunningen en bouwberoepen. De VOORZITTER antwoordt dat deze kwestie gisteren ook in het vast bureau werd besproken. Het vast bureau is van oordeel dat het interpellatierecht in dergelijke materies met de grootste omzichtigheid moet gehanteerd worden. RÖTTGER wijst erop dat mevrouw Van Cleemput in haar interpellatie ook nog het algemeen beleidsaspect van vergunningen voor tankstations in woonbuurten heeft aangekaart. In dat verband deelt mee dat de VLAREM-reglementering geen algemeen principe bevat dat tankstations in woonzones verbiedt. Er moeten enkel bepaalde afstandsregels in acht worden genomen. Nr. 14/2 van de agenda Interpellatie in verband met de stopzetting van subsidies voor FrappantPOP, ingediend door mevrouw Greet Bockx (Groen). Interpellatie (inlassen 42)

17 17 BOCKX zegt dat tijdens de budgetbesprekingen werd aangekondigd dat de provincie geen steun meer zal verlenen aan het tweejaarlijkse popconcours FrappantPOP. Haar fractie betreurt dit, want het is het enige initiatief inzake popcultuur waarin de provincie betrokken is. Spreekster schetst de geschiedenis van dit concours sinds Doordat alle Vlaamse provincies en Brussel er aan meedoen, heeft FrappantPOP een grote landelijke relevantie voor het muzieklandschap. Tijdens de laatste editie van 2013 schreven zich 91 groepen uit de provincie in, in 2011 waren er dat zelfs 175. Spreekster is van mening dat de stopzetting van FrappantPOP aan een hele generatie opkomend talent de kans ontneemt om door te groeien, met alle gevolgen van dien voor het Antwerps muzieklandschap. De provincie steunt nog wel andere projecten rond jong, artistiek talent, zoals Pool.art, Project.ART, Frappanttxt en het diversiteitstraject Kunstbende. Geen enkel van deze projecten zet echter rechtstreeks in op popmuziek. In de andere provincies werd ondertussen wel een oplossing gevonden voor het voortbestaan van het popconcours. Spreekster vraagt gedeputeerde Verhaert of zij zich bewust is van de verarming van het Antwerpse muzieklandschap door het wegvallen van FrappantPOP en of zij alsnog bereid is om een oplossing te zoeken voor het voortbestaan van het concours. VERHAERT antwoordt dat het haar evenmin pleziert wat hier voorligt. De beslissing is een gevolg van het zonder overleg inhakken op de provinciale middelen vanwege de Vlaamse overheid. Zij dacht aanvankelijk dat ook de andere provincies hun steun zouden stopzetten. Nu blijkt dat niet het geval te zijn. Er is echter geen sprake van een kaakslag in de popcultuur, zoals mevrouw Bockx doet uitschijnen. In het project Kunstbende zit ook een component muziek, dus daar zitten ook wel kansen in. Tot in 2011 fungeerde de provincie vooral als subsidieverlener van deze muziekwedstrijd. Daarna werd er een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met de vzw Trix met een aantal specifieke provinciale accenten. Spreekster is bereid om het dossier in de gegeven omstandigheden nog een kans te geven. Er zal een nieuwe openbare aanbesteding, aangepast aan de beperktere beschikbare middelen, worden uitgeschreven. Evenwel zonder garantie op succes, gezien de provincie afhangt van partners die al dan niet intekenen op de vraag. BOCKX dankt mevrouw Verhaert voor haar antwoord. Ze stelt voor dat de commissie op de hoogte wordt gehouden van de voortgang van het dossier.

18 18 De openbare vergadering eindigt om uur. 15. BESLOTEN VERGADERING Nr. 15/1 van de agenda Autonoom Provinciebedrijf Sport. Vervanging deskundige in de raad van bestuur. Goedkeuring. (inlassen 43) Men gaat over tot de geheime stemming. 60 leden nemen eraan deel. Er zijn 58 stemmen ja en 2 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr (inlassen 44) Nr. 15/2 van de agenda Overeenkomst tot overdracht ten kostelozen titel tussen de provincie Antwerpen en het Agentschap Integratie & Inburgering. Goedkeuring. (inlassen 45) Men gaat over tot de geheime stemming. 60 leden nemen eraan deel. Er zijn 58 stemmen ja en 2 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr (inlassen 46) De vergadering eindigt om uur.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 oktober 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.38 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 16 december 2015 2 NL De vergadering wordt geopend te 10.38 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 januari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 13 december 2017 2 De vergadering wordt geopend te 10.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 januari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 beknopt verslag 25 april 2013.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 april 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 29 JANUARI 2015 VERGADERING VAN 29 JANUARI 2015 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 29 JANUARI 2015 De vergadering wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 februari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 oktober 2015 2 FDS De VOORZITTER opent de vergadering om 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 april 2017 2 De vergadering wordt geopend door de voorzitter om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3OK15UZ9FWG.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 06 februari 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 10.03 uur. De heer Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 4670N0WR1QZ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 oktober 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 februari 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3ZL0REUMAMS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 februari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.49 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XM0VNR58DA.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 18 december 2013 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 10.08 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 603 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin van artikel 43, &2, 9 en artikel 43, &2, 11 van het provinciedecreet.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 962 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 1 Gewone Provinciebedrijven opheffing GPB Arenbergschouwburg en overdracht eindbalans naar beginbalans APB Arenbergschouwburg.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41W0U553HZ1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 mei 2014 2 PB De vergadering wordt geopend om 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 maart 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 april 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 115 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 1 Provincieraad. Ontslag van de heer Jan Hofkens. Opvolging. 2 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Hilde De

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 mei 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.39 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 januari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 februari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 april 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.29 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016 366 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016 1 Jaarlijkse rapportage met betrekking tot interne controle. Algemeen kader van het interne controlesysteem. 2

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3W30SGLQZCF.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 oktober 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 40N0JLWROS9.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 maart 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 juni 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 mei 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41D0XMKC7NS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 30 april 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3Q816XXI563.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 maart 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. PB Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 oktober 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/59 Bouwen, verbouwen en restaureren Mechelen.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017.

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017. 594 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017. 1 Jaarlijkse rapportage met betrekking tot interne controle. Algemeen kader van het interne controlesysteem. 2

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3X40X2A1OUJ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 november 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 16 DECEMBER 2015 De vergadering wordt geopend te 10.38 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 42W13FF4UE1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 juni 2014 2 De vergadering wordt geopend te 14.42 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 maart 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/15 Vermeerdering provinciale bijdragen voor erkende

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Fietsostrade langs spoorlijn 15 (Herentals-Geel-Mol-Balen)

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 45F10I38JS6.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 september 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 105 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 1 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Benedicte Geniets. Opvolging. 2 Budget 2015 : nieuwe subsidie voor departement

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 november 2015 2 FDS De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3VA153NGFSK.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 september 2013 2 AVL De vergadering wordt geopend om 14.33 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 mei 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 17 DECEMBER 2014 VERGADERING VAN 17 DECEMBER 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 17 DECEMBER 2014 De vergadering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 november 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013 690 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013 1 Oprichting Autonoom Provinciebedrijf Arenbergschouwburg Provincie Antwerpen, afgekort APB APA. Vaststellen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 februari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.30 uur. de gouverneur en de heer provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3YM0P4YBAC5.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 januari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 februari 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/1 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 De vergadering wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 maart 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

Provincieraad van Antwerpen. Bulletin. van vragen en antwoorden

Provincieraad van Antwerpen. Bulletin. van vragen en antwoorden Provincieraad van Antwerpen Bulletin van vragen en antwoorden De deputatie van de provincie Antwerpen Voorzitter: Leden: Cathy Berx, gouverneur Luk Lemmens Ludwig Caluwé Kathleen Helsen Jan De Haes Provinciegriffier:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 februari 2019 2 De vergadering wordt geopend te 14.32 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ANCIAUX Koen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 5 december 2014 Zitting 11 december 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.01 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/8 Vastgoed. Geel en Mol. Fietsostrade Herentals-Balen.

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 De vergadering wordt

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 september 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR

AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR AGENDA PROVINCIERAAD VAN DE PROVINCIE WEST-VLAANDEREN VAN 25 JUNI 2015 PLENAIRE VERGADERING - OPENBAAR 1. Mondelinge vraagstelling over actuele onderwerpen PRIORITAIRE AGENDAPUNTEN COMMISSIE AZF- BESTUURLIJKE

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/6 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 20/06/2019

Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 20/06/2019 Provincieraad van de provincie West-Vlaanderen dd. 20/06/2019 Agenda provincieraad OVERZICHT RAADSCOMMISSIES: NAAM DATUM BEVOEGDHEDEN 1 STE COMMISSIE 13/06/2019, 17U BESTUURLIJKE ORGANISATIE, PLATTELANDSBELEID,

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE VI. - INFRASTRUCTUUR, WATERBELEID EN PATRIMONIUM

RAADSCOMMISSIE VI. - INFRASTRUCTUUR, WATERBELEID EN PATRIMONIUM RAADSCOMMISSIE VI. - INFRASTRUCTUUR, WATERBELEID EN PATRIMONIUM Plaats: Leuven, Provinciehuis Voorzitter: mevrouw Ann SCHEVENELS Datum: 3 september 2013 Ondervoorzitter: de heer Dirk JANSSENS Aanvangsuur:

Nadere informatie

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013.

Openbare zitting. 5. REGIE GRONDBELEID. Goedkeuring begrotingswijziging 2/ REGIE STADSVERNIEUWING. Goedkeuring begrotingswijziging 2/2013. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen

WELZIJN. Wonen en Gelijke Kansen 831 WELZIJN Wonen en Gelijke Kansen Provincieraadsbesluit van 28 november 2013 in verband met de goedkeuring van de opheffing van het reglement impulssubsidie aan gemeenten in het kader van samenleven

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3N711NFBZ11.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 7 december 2012 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 juni 2018 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.32 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 De vergadering wordt geopend

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 De vergadering wordt

Nadere informatie

Gelet op het decreet van 28 juni 1985 betreffende de milieuvergunning (Milieuvergunningsdecreet), zoals gewijzigd bij latere decreten;

Gelet op het decreet van 28 juni 1985 betreffende de milieuvergunning (Milieuvergunningsdecreet), zoals gewijzigd bij latere decreten; Besluit Departement Leefmilieu Dienst Milieuvergunningen MLWV-2011-0053/KADC/inge BESLUIT VAN DE DEPUTATIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN OVER EEN VERZOEK TOT WIJZIGING VAN VERGUNNINGSVOORWAARDEN. De deputatie

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen; Collegebesluit nr. 04/50 22 januari 2004 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de provincie Vlaams-Brabant voor de werking van het streekgericht bibliotheekbeleid

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Vergadering raadscommissie Financiën, fiscaliteit, personeel, vorming en informatica NOTULEN

Vergadering raadscommissie Financiën, fiscaliteit, personeel, vorming en informatica NOTULEN Vergadering raadscommissie Financiën, fiscaliteit, personeel, vorming en informatica NOTULEN Plaats raadzaal provinciehuis Datum 7 maart 2017 Voorzitter Jaak Pijpen Aanvangsuur 12:35 uur Aanwezig Eddy

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 juni 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.31 uur de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 22 MEI 2014 VERGADERING VAN 22 MEI 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 22 MEI 2014 De vergadering wordt geopend te

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/16 Fietsostrade F12 Antwerpen-Bergen op Zoom,

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 4 december 2015 Zitting 10 december 2015 2 FDS De vergadering wordt geopend te 14.04 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 januari 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Fietsostrade Antwerpen-Mechelen aanleg fietsweg

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3OH0TCWI5HR.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 18 januari 2013 Zitting 5 februari 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 13.05 uur. De heer Provinciegriffier is aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/5 Fietsostrades Lier-Aarschot en Lier-Herentals.

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 30 september 2016 (348 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XC11DDAA02.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 6 december 2013 Zitting 17 december 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.01 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 september 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.38 uur. De heer provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 De vergadering wordt geopend

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 1 20 januari 2013 19de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 1 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie