PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 november 2015

2 2 FDS De vergadering wordt geopend te uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande BAETEN Els BAYRAKTAR Aysel BELLENS Peter BOCKX Greet BOLLEN Ivo BUNGENEERS Luc BWATU NKAYA Annie CAALS Tom CALUWÉ Ludwig CLAESSEN Jan CORLUY Bert COTTENIE Christ'l CUYT Rony DE COCK Koen DE HAES Jan DE HERT Vera DILLEN Koen FEYAERTS Patrick GEUDENS Frank GEYSEN Kris GIELEN Pascale GODDEN Jürgen GOOSSENS Kris HELSEN Koen HENS Werner JACQUES Ilse JANSSEN Patrick JANSSENS Eric KERREMANS Koen LEMMENS Luk MARCIPONT Daniël MEEUS Michel MERCKX Kris MICHIELSEN Inge MINNEN Herman MOREAU Livia MUYSHONDT Tine NAERT Nicole PEETERS Bruno PEETERS Marleen RÖTTGER Rik SCHOOFS Hans

3 3 SELS Frank STEVENS Lili THIJS Danny UGURLU Sener VAN CLEEMPUT Loes VAN EETVELT Roel VAN GOOL Greet VAN HAUTEGHEM Marleen VAN HOFFELEN Karin VAN HOVE Bart VAN HOVE Katleen VAN LANGENDONCK Gerda VAN NECK Daniëlle VAN OLMEN Mien VANALME An VANDENDRIESSCHE Diederik VERHAERT Inga VERHAEVEN Eddy VERLINDEN Linda VOLLEBERGH Steven WECKHUYSEN Wendy WILLEKENS Tim ZANDER Jan Verontschuldigd: BOONEN Nicole, mevrouw BRADT Sofie, mevrouw COLSON Mireille, de heer HUIJBRECHTS Jan, mevrouw HENDRICKX Iefke, de heer PALINCKX Koen.

4 4 De raad is bijeen in openbare vergadering. de GOUVERNEUR deelt mee dat zij straks de vergadering zal verlaten vermits zij aan een beleidsdebat over verkeersveiligheid op een politiecongres zal deelnemen. Zij verontschuldigt zich hiervoor. Daarnaast doet zij een warme oproep aan de raadsleden om deel te nemen aan een enquête inzake mobiliteit. Ze heeft de raadsleden via uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De antwoorden worden volstrekt anoniem verwerkt zodat volledige discretie kan worden verzekerd. Zij heeft die gegevens nodig voor haar rede van volgende week. Mondelinge vragen OPENBARE VERGADERING Convocatie en agenda. (inlassen 1 en 2) 0. Provinciale overheid Nr. 0/1 van de agenda Provincieraad. Ontslag van mevrouw Benedicte Geniets. Opvolging. De VOORZITTER deelt mee dat mevrouw GENIETS Benedicte ontslag heeft genomen als provincieraadslid. Bij lottrekking wordt de bijzondere commissie voor het onderzoek van de geloofsbrieven van haar opvolgers samengesteld. De leden van de commissie zijn : de dames MICHIELSEN Inge en VERHAERT Inga alsmede de heren JANSSEN Patrick, JANSSENS Eric en VOLLEBERGH Steven. De vergadering wordt geschorst om uur om de bijzondere commissie de kans te geven haar werkzaamheden aan te vatten. De vergadering wordt hernomen om uur. Patrick JANSSEN brengt als verslaggever het advies ter kennisgeving van de raad. De commissie adviseert mevrouw Danielle VAN NECK tot de eedaflegging toe te laten. Bij dit advies zijn geen bemerkingen. Verslag van de bijzondere commissie. (inlassen 3) Danielle VAN NECK legt de wettelijke eed af. De VOORZITTER heet het nieuwe lid welkom. (applaus)

5 5 1. Cultuur Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 1/1 en 1/2 met één stemming af te handelen. Nr. 1/1 van de agenda Budget 2015 : nieuwe subsidie voor departement Cultuur - Dienst Bibliotheken en kunsten. Goedkeuring. (inlassen 4) Nr. 1/2 van de agenda Budget Subsidies departement Cultuur. Aanpassingen subsidiekredieten dienst Erfgoed. Goedkeuring. (inlassen 5) MERCKX deelt mee dat hij tevreden is over de voorgestelde punten inzonderheid ook de tentoonstelling Guillaume Bijl. Zijn fractie zal dit goedkeuren. Zijn fractie waardeert in het bijzonder de sociale opstelling van de heer Bijl, waar volgens hem heel wat kunstenaars wat kunnen van leren. Bij punt 1/2 zal zijn fractie zich onthouden omwille van hun houding op de erediensten. De agendapunten 1/1 en 1/2 worden goedgekeurd met 60 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 1 (inlassen 6) Nr. 1/3 van de agenda Samenwerkingsovereenkomst tussen de provincie Antwerpen en het AGB Mechelen Actief in Cultuur (MAC), n.a.v. de tentoonstelling Guillaume Bijl. Prijs Beeldende Kunst Provincie Antwerpen. Goedkeuring. (inlassen 7) Goedgekeurd met 60 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 2 (inlassen 8)

6 6 Nr. 1/4 van de agenda Erediensten. Antwerpen. Grieks-orthodoxe kerkfabriek van Maria Boodschap. Budget Akteneming. Goedkeuring. (inlassen 9) Goedgekeurd met 60 stemmen ja, bij 1 stem nee. Stemming nr. 3 (inlassen 10) 2. Ruimtelijke ordening, mobiliteit en intercommunales Nr. 2/1 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging CIPAL. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 11) NAERT doet een tussenkomst over de werking van alle intercommunales. Tevens kan hierdoor het stemgedrag van haar fractie worden verklaard. Naert stelt dat op hun vraag de provinciale raadscommissies meer en beter worden toegelicht. Toch heeft haar fractie een aantal fundamentele opmerkingen. Vooreerst over het sociaal beleid. Meer bepaald stelt zij dat IGEAN en IGEMO die op het terrein van sociale woningbouw actief zijn, een beweging maken van weg van de sociale woningbouw en zich meer richten op de gewone woningmarkt en naar bedrijventerreinen. Zij vraagt wat het standpunt van de deputatie hierover is naar dergelijke wijzigingen in hun takenpakket? Wat verdedigen wij daar op de Raden van Bestuur en de Algemene Vergaderingen? Wat de transparantie van het beleid betreft meent haar fractie dat hierover ernstige twijfels zijn in de realiteit. Als voorbeeld verwijst zij naar een aantal grote intercommunales zoals CIPAL, PIDPA, IOK en IVEKA. In het bijzonder stelt zij zich vragen over de werking van CIPAL dv. Ook heeft zij in de sociale balans gelezen dat er volgens haar 1 persoon werd afgedankt waarvoor in de balans EUR als ontslagkosten werden ingeschreven. Als derde fundamentele bemerking haalt zij de uitstap van de provincies en de voorbereiding van de invoering van de vennootschapsbelasting aan. Is de tijd niet rijp om deze uitstap strategisch voor te bereiden (decreet is in februari 2016 voorzien)? Tot slot heeft zij nog een paar vragen ter voorbereiding van de begrotingsbesprekingen: Welk bedrag mag de provincie verwachten bij IKA ( EUR?). Wat met de beloofde 12 miljoen EUR bij PIDPA? Slotsom: Haar fractie zal de punten op de dagorde niet goedkeuren van de diverse intercommunales behoudens PONTES, waar volgens haar een transparant beleid wordt gevoerd alsmede het voorstel van de deputatie inzake IVEKA (niet-goedkeuring van de agenda van de algemene vergadering).

7 7 LEMMENS bedankt mevrouw Naert voor haar tussenkomst hier en ook in de raadscommissie. Hij heeft een aantal antwoorden pas deze voormiddag ontvangen. Hij zal die doorsturen naar alle raadsleden. Hij verwijst naar de afspraken die gemaakt werden in de diverse raadscommissies naar transparantie en de mogelijkheid om de werking van de intercommunales 2 à 3 keer per jaar te bespreken. Wat IGEAN betreft daar zit de provincie enkel in voor het component afval. Hier iets zeggen over sociale huisvesting is wat moeilijk. Wat IMEGO betreft is het zo dat zij zelf geen sociale woningen bouwen zodat haar kritiek niet terecht is. Zij gaat in detail nog de antwoorden ontvangen. Wat CIPAL betreft heeft hij een vrij lang antwoord van CIPAL ontvangen die hij samenvat. CIPAL mag niet meer werken voor niet-vennoten in Hij zal haar het volledig antwoord van CIPAL bezorgen. Wat de personeelskosten betreft stelt CIPAL dat dit niet in haar balans te vinden is. Indien zij ter zake meer details geeft zal CIPAL dit verder bekijken. De uitstap van de provincies uit de intercommunales zal inderdaad besproken worden in het voorjaar van 2016 in het Vlaams Parlement. De deputatie zal per intercommunale een dossier voorbereiden. Zo is er al voorafgaandelijk aan het decreet al onderhandeld met PIDPA (reeds in de periode van de heer Marc Wellens). Voor IVEKA (die fusioneert) verwacht de deputatie ingeval van een volledige uitstap dit alles bij elkaar 30 miljoen EUR zal opbrengen. Lemmens zal nog een aantal aanvullende documenten aan mevrouw Naert bezorgen zodat zij haar besprekingen kan voorbereiden. VERHAEVEN merkt bij de tussenkomst van mevrouw Naert op dat ingeval van IGEMO het gaat om een intergemeentelijke samenwerking wiens werking zich oriënteert bij ruimtelijke ordening en mobiliteit. Wat de sociale woningbouw betreft moet je eerder bij de Kleine Landmaatschappij zijn. NAERT stelt dat zij bij IGEMO vragen heeft naar de sociale woningbouw. Het was voor haar niet altijd gemakkelijk om de verslagen te lezen. Bij IGEAN meent zij ook gehoord te hebben op de commissie dat zij hun werkterrein verleggen en weggaan uit de sociale woningbouw. Ook hier probeert zij duidelijkheid te krijgen. Wat CIPAL betreft heeft zij de indruk dat hun antwoorden niet nieuw zijn en ze al eerder hebben gehoord. Zij stelt zich ter zake ook vragen over de gift aan PIPDA. Gaan we hier trouwens uitstappen? Dit is volgens haar een goed moment (zoals bij IVEKA)? LEMMENS stelt dat volgens onze advocaten een gift aan PIDPA kan. Hij benadrukt nog eens dat de deputatie elke intercommunale geval per geval bekijkt. Zo is IVEKA een opportuniteit. Het is hier een ander momentum dan het verhaal van PIDPA. DILLEN merkt op dat IVEKA heel wat aandacht besteed aan haar sociale tegemoetkomingen. Als lid van de raad van bestuur kan hij dit bevestigen. Bovendien zitten hier heel wat vertegenwoordigers van de gemeenten die dit ter zake nauwlettend opvolgen.

8 8 VAN EETVELT wenst nog eens in te gaan op de zogenaamde gift aan PIDPA. Hij vraagt ter zake het juridisch advies op. LEMMENS zal hem dit bezorgen. MERCKX stelt dat volgens hetgeen hij in het Belgisch Staatsblad leest, de oprichtingsakte van IGEMO in 1973 vermeldt dat zij wordt opgericht voor het voeren van een woningbeleid. LEMMENS stelt dat huisvestigingsbeleid meer is dan sociale huisvesting. MEEUS merkt op dat de intercommunales geen subsidies van Vlaanderen ontvangen voor sociale huisvesting. Hiervoor zijn de sociale huisvestingsmaatschappijen net opgericht. Die krijgen hiervoor subsidies van Vlaanderen. NAERT zegt dat ze van mening verschilt inzake de werking van IGEMO: grondbeleid kan voorzien naar sociale verkavelingen. Er werd wel niet geantwoord over een project tot het oprichten van een coöperatieve vennootschap inzake betaalbaar wonen. Zij vraagt zich af waarom dit on hold is gezet en waarom EUR moet worden teruggestort. LEMMENS leest het antwoord af dat hij van IGEMO ontvangen heeft. Hieruit blijkt dat de haalbaarheidsstudie aangaf dat het nu niet opportuun is om een coöperatie op te richten. In die zin moest die EUR worden teruggestort naar Vlaanderen. Hij zal dit antwoord aan mevrouw NAERT bezorgen. Kennis wordt genomen. Nr. 2/2 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging CIPAL. Algemene vergadering 11 december Agenda. Goedkeuring. (inlassen 12) VANDENDRIESSCHE heeft vragen over de agendapunten met betrekking tot de algemene vergaderingen van de diverse intercommunales (vanaf 2/2). Zijn fractie wenst dat het zinnetje De provinciale vertegenwoordiger wordt opgedragen de vermelde agendapunten van deze vergadering goed te keuren zou verdwijnen. Hij wenst dat de provinciale vertegenwoordiger kritisch analyseert en dan pas goed- of afkeurt. Tevens vernam hij de stand van zake betreffende de te voeren strategie over de vennootschapsbelasting.

9 9 BOLLEN stelt dat hij in de algemene vergadering zetelt als vertegenwoordiger van de provincie en daar niet zijn eigen standpunt inneemt. MEEUS stelt dat de heer Vandendriessche beter eens de historiek van de beslissing kan nagaan. Hierdoor zal hij misschien meer begrijpen hoe dit tot stand is gekomen. CAALS stelt dat zijn collega, de heer Vandendriessche, enkel wou weten wat er nu is afgesproken over de vennootschapsbelasting binnen de algemene vergaderingen. Ook mevrouw NAERT beaamt dat haar tussenkomsten eveneens hierop betrekking hadden. LEMMENS stelt dat in een aantal intercommunales de agenda niet kan bepaald worden door onze vertegenwoordiger. En wat specifiek de problematiek van de vennootschapsbelasting betreft verwijst hij ernaar dat iedereen ter zake de verslagen kan nalezen van de algemene vergaderingen. VANDENDRIESSCHE vraagt zich af hij die verslagen wel kan krijgen. MEEUS bedankt de heer Vandendriessche voor zijn toelichting. Hij stelt dat volgens de decretale wetgever de raad van bestuur de agenda bepaalt. Eventueel kunnen er in de varia punten worden aangebracht en besproken. CAALS vindt dat wanneer die redenering wordt gevolgd, het vertoog goedkeuring wordt gehecht aan de agenda dan moet worden aangepast worden in de voorliggende verslagen. MEEUS benadrukt nog eens dat de wet voorziet dat de algemene vergadering niet de agenda bepaalt, maar wel de raad van bestuur. LEMMENS stelt dat de wetgeving dateert uit de paarsgroene periode. De provincie kan dit niet aanpassen. MERCKX betreurt dat er te weinig debat is geweest over de te volgen strategie van de provincie inzake de vennootschapsbelasting. LEMMENS signaleert dat de algemene vergaderingen zeer divers zijn samengesteld namelijk uit alle partijen die hier vertegenwoordigd zijn. Deze samenstellingen wijken af van de huidige meerderheid. Hij beklemtoont dat de deputatie ter zake zo transparant mogelijk wenst te

10 10 communiceren over de werking van de intercommunales. Bovendien kunnen alle partijen ook informatie bekomen via hun vertegenwoordigers in de diverse algemene vergaderingen. Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 17 onthoudingen. Stemming nr. 4 (inlassen 13) Nr. 2/3 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 14) Kennis wordt genomen. Nr. 2/4 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN. Algemene vergadering 16 december Agenda. Goedkeuring. (inlassen 15) Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 17 onthoudingen. Stemming nr. 5 (inlassen 16) Nr. 2/5 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEMO. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 17) Kennis wordt genomen. Nr. 2/6 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEMO. Algemene vergadering 4 december Agenda. Goedkeuring. (inlassen 18)

11 11 Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 18 onthoudingen. Stemming nr. 6 (inlassen 19) Nr. 2/7 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IKA. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 20) Kennis wordt genomen. Nr. 2/8 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IKA. Algemene vergadering 7 december Agenda. Goedkeuring. (inlassen 21) Goedgekeurd met 44 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 18 onthoudingen. Stemming nr. 7 (inlassen 22) Nr. 2/9 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IOK. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 23) Kennis wordt genomen. Nr. 2/10 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IOK. Ontwerp van statutenwijziging. Goedkeuring. (inlassen 24) Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 18 onthoudingen. Stemming nr. 8 (inlassen 25)

12 12 Nr. 2/11 van de agenda Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IOK. Algemene vergadering 15 december Agenda. Goedkeuring. (inlassen 26) Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 18 onthoudingen. Stemming nr. 9 (inlassen 27) Nr. 2/12 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging IVEKA. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 28) Kennis wordt genomen. Nr. 2/13 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging IVEKA. Ontwerp van statutenwijziging n.a.v. verlenging en fusie. Goedkeuring. (inlassen 29) Goedgekeurd met 44 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 18 onthoudingen. Stemming nr. 10 (inlassen 30) Nr. 2/14 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging IVEKA. Algemene vergadering 9 december Agenda. Goedkeuring. (inlassen 31) Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 18 onthoudingen. Stemming nr. 11 (inlassen 32)

13 13 Nr. 2/15 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PIDPA. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 33) Kennis wordt genomen. Nr. 2/16 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PIDPA. Ontwerp van statutenwijziging. Goedkeuring. (inlassen 34) Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 20 onthoudingen. Stemming nr. 12 (inlassen 35) Nr. 2/17 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PIDPA. Algemene vergadering 14 december Agenda. Goedkeuring. (inlassen 36) Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 18 onthoudingen. Stemming nr. 13 (inlassen 37) Nr. 2/18 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PONTES. Toelichting bij het beleid van de vereniging. Kennisname. Toelichting (inlassen 38) Kennis wordt genomen.

14 14 Nr. 2/19 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PONTES. Ontwerp van statutenwijziging. Goedkeuring. (inlassen 39) Goedgekeurd met 47 stemmen ja, bij 18 onthoudingen. Stemming nr. 14 (inlassen 40) Nr. 2/20 van de agenda Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging PONTES. Algemene vergadering 16 december Agenda. Goedkeuring. (inlassen 41) Goedgekeurd met 47 stemmen ja, bij 16 onthoudingen. Stemming nr. 15 (inlassen 42) Nr. 2/21 van de agenda Studie BFF 2.0: uitwerking fietsostradenetwerk - provinciale engagementen aanleg fietsostrades. Goedkeuring. (inlassen 43) KERREMANS stelt dat de provincie terecht goed scoort inzake de uitwerking van het fietsostradenetwerk. Enkel de kosten voor de onteigeningen zijn volgens hem niet goed geregeld (en waardoor er veel vertraging oploopt van bepaalde trajecten). De gemeenten moeten dit voorzien. Hij heeft de indruk dat de provincie soms wel de middelen voorziet, soms ook niet. Hij vraagt dat de provincie dezelfde vastberadenheid toont in dit dossier als voor andere domeinen. Dit heeft vanzelfsprekend wel een prijskaartje. Hij stelt voor om deze kosten door de provincie te laten betalen en niet door de gemeenten. LEMMENS bedankt de heer Kerremans voor de complimenten over de werking van de fietsostrades. Die gaan volgens hem ook uit naar de vorige deputatie en inzonderheid naar mevrouw Verhaert. Het geld wordt inderdaad op een goede manier besteed. Hij wijst er ook op dat ook de studiekosten worden betaald. Dit is toch ook niet onbelangrijk. Hij vraagt uitstel tot bij de begrotingsbesprekingen om dit in detail te bekijken. Beslist is alleszins dat de fietsostrades langs de spoorwegen zullen blijven worden aangelegd en niet langs andere wegen zoals waterwegen. Ook de verbinding Antwerpen-Mechelen Zemst- Brussel moet worden afgewerkt (ongeveer 3 km in de provincie) en de

15 15 fietsostrades Lier-Herentals en Lier-Heist op den Berg zullen worden aangepakt. Het fietsbeleid is alleszins al geslaagd. Bijkomend pluspunt is de invoering van de elektrische fiets: dit geeft een extra boost aan de fietsostrades. Aandachtspunt voor de toekomst is het uitwerken van schakelroutes daar waar er niet onmiddellijk fietsostrades mogelijk zijn. KERREMANS bedankt de heer Lemmens. Hij zal zorgen dat dit punt niet vergeten wordt. Hij stelt voor om misschien na te denken over een prefinanciering door de provincie. Goedgekeurd met 63 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 16 (inlassen 44) 3. Economie, landbouw, innovatie en internationale samenwerking Nr. 3/1 van de agenda Provinciale initiatieven. Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen. Aanstelling revisor ( ). Goedkeuring. (inlassen 45) Goedgekeurd met 62 stemmen ja, bij 3 onthoudingen. Stemming nr. 17 (inlassen 46) MOREAU en de heer FEYAERTS zeggen dat ze ja wilden stemmen. 4. Financiën en logistiek Nr. 4/1 van de agenda Meerjarenplan (budgetjaar 2015). Evenwicht na de vijfde reeks wijzigingen. Goedkeuring. (inlassen 47) Goedgekeurd met 42 stemmen ja, bij 13 stemmen nee en 7 onthoudingen. Stemming nr. 18

16 16 (inlassen 48) Nr. 4/2 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van Diverse wijzigingen personeelsbudget Provincie. Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Algemeen Beleid. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Mens, Communicatie en Organisatie. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Logistiek. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Informatie- en Communicatietechnologie. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Ontwikkeling en Educatie. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Cultuur. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Vrije Tijd. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Leefmilieu. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet 2015 Beleidsdomein Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet (inlassen 49) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/3 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van 2015 Niet voorziene ontvangst wegens verkoop gronden naast het domein Pulhof. Budget Schema B4. Transactiekredieten voor investeringsverrichtingen

17 17 Beleidsdomein Algemene Financiering. Investeringsbudget Ontvangsten Vermeerdering van transactiekrediet Budget Schema B3. Investeringsenveloppe Investeringsenveloppe IE01 - Algemene Financiering: Rubriek II.A.1.Terreinen en gebouwen Ontvangsten Vermeerdering van verbinteniskrediet Vermeerdering van transactiekrediet van (inlassen 50) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/4 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van 2015 financiering van het onderhoud en het herstel van diverse provinciale gebouwen. Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Logistiek. Exploitatiebudget Uitgaven Vermindering van transactiekrediet Beleidsdomein Ontwikkeling en Educatie. Exploitatiebudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet Beleidsdomein Cultuur. Exploitatiebudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet Beleidsdomein Vrije Tijd. Exploitatiebudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet Beleidsdomein Leefmilieu. Exploitatiebudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet (inlassen 51) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/5 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van 2015 Vermindering ICT-projectkosten bij de dienst Projecten en Productontwikkeling. Budget Schema B2. Exploitatiebudget. Beleidsdomein Informatie- en Communicatietechnologie. Exploitatiebudget Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet (inlassen 52) Voorlopig aangenomen.

18 18 Nr. 4/6 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van 2015 Herschikking diverse kredieten in functie van betaling van een subsidie aan Kunst in Zicht vzw Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Ontwikkeling en Educatie. Exploitatiebudget Uitgaven Vermindering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Welzijn, Economie en Plattelandsbeleid. Exploitatiebudget Uitgaven Vermindering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Ontwikkeling en Educatie. Exploitatiebudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet (inlassen 53) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/7 van de agenda Vijfde reeks wijzingen van Verschuiving exploitatiekredieten van Kasteel d' Ursel naar exploitatiekredieten Provinciale Groendomeinen regio Mechelen. Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Cultuur. Exploitatiebudget - Uitgaven Vermindering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Vrije Tijd. Exploitatiebudget - Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet Voorlopig aangenomen. (inlassen 54) Nr. 4/8 van de agenda Vijfde reeks wijzingen van Verschuiving van kredieten Kasteel d'ursel van exploitatie naar investering voor versterking investeringsbudget aankoop schrobzuigmachine. Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Cultuur. Exploitatiebudget - Uitgaven Vermindering van transactiekrediet 2015

19 19 Budget Schema B4. Transactiekredieten voor investeringsverrichtingen Beleidsdomein Cultuur. Investeringsbudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B3. Investeringsenveloppe Investeringsenveloppe IE06 - Cultuur : Rubriek II.A.3. Roerende goederen Uitgaven Vermeerdering van verbinteniskrediet Vermeerdering van transactiekrediet van (inlassen 55) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/9 van de agenda Vijfde reeks wijzingen van Verschuiving van kredieten Kasteel d' Ursel van exploitatie naar investering voor versterking investeringsbudget aankoop tractor. Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Cultuur. Exploitatiebudget - Uitgaven Vermindering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B4. Transactiekredieten voor investeringsverrichtingen Beleidsdomein Cultuur. Investeringsbudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B3. Investeringsenveloppe Investeringsenveloppe IE06 - Cultuur : Rubriek II.A.3. Roerende goederen Uitgaven Vermeerdering van verbinteniskrediet Vermeerdering van transactiekrediet van (inlassen 56) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/10 van de agenda Vijfde reeks wijzingen van Verschuiving van kredieten Cultuur van exploitatie naar investering voor versterking investeringsbudget project Kunst in opdracht. Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Cultuur. Exploitatiebudget - Uitgaven Vermindering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B4. Transactiekredieten voor investeringsverrichtingen

20 20 Beleidsdomein Cultuur. Investeringsbudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B3. Investeringsenveloppe Investeringsenveloppe IE06 - Cultuur : Rubriek II.A.5 Erfgoed Uitgaven Vermeerdering van verbinteniskrediet Vermeerdering van transactiekrediet van (inlassen 57) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/11 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van Verschuiving exploitatiemiddelen van Provinciale Groendomeinen Regio Mechelen naar Provinciaal Veiligheidsinstituut. Budget Schema B2. Exploitatiebudget. Beleidsdomein Vrije Tijd. Exploitatiebudget - Uitgaven. Vermindering van transactiekrediet Beleidsdomein Ontwikkeling en Educatie. Exploitatiebudget - Uitgaven. Vermeerdering van transactiekrediet (inlassen 58) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/12 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van Verschuiving investeringskredieten van Provinciale Groendomeinen Regio Kempen naar exploitatiemiddelen. Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Vrije Tijd. Exploitatiebudget - Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B4. Transactiekredieten voor investeringsverrichtingen Beleidsdomein Vrije Tijd. Investeringsbudget - Uitgaven Vermindering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B3. Investeringsenveloppe Investeringsenveloppe IE07 - Vrije Tijd: Rubriek II.A.3. Roerende goederen - Uitgaven Vermindering van verbinteniskrediet. (inlassen 59)

21 21 Voorlopig aangenomen. Nr. 4/13 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van 2015 Departement Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit - budget voor studies, verhoging van ontvangsten en uitgaven Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit. Exploitatiebudget Ontvangsten Vermeerdering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B2. Exploitatiebudget Beleidsdomein Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit. Exploitatiebudget Uitgaven Vermindering van transactiekrediet 2015 Budget Schema B4. Transactiekredieten voor investeringsverrichtingen Beleidsdomein Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit. Investeringsbudget Uitgaven Vermeerdering van transactiekrediet 2015 Budget 2015 Schema B3. Investeringsenveloppe Investeringsenveloppe IE08 Ruimtelijke Ordening en Mobiliteit : Rubriek II.A.2. Wegen en overige infrastructuur Uitgaven Vermeerdering van verbinteniskrediet Vermeerdering van transactiekrediet van (inlassen 60) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/14 van de agenda Vijfde reeks wijzigingen van Dienst Duurzaam Milieu- en Natuurbeleid - vermeerdering exploitatie ontvangsten Intercommunale Vereniging Hooge Maey. Budget Schema B2. Exploitatiebudget. Beleidsdomein Leefmilieu. Exploitatiebudget - Ontvangsten. Vermeerdering van transactiekrediet (inlassen 61) Voorlopig aangenomen. Nr. 4/15 van de agenda

22 22 Budget Evenwicht na de vijfde reeks wijzigingen. Goedkeuring. (inlassen 62) MICHIELSEN wil de bezorgdheid van haar fractie bij dit punt benadrukken. Meer bepaald bij het niet realiseren van een aantal verkopen voor de begroting van Zo ondermeer het engagement van PIDPA. Het gaat volgens haar over 10 miljoen EUR of 5% van de werkingskosten van de provincie. CALUWE verwijst dat er nog een aantal investeringen wellicht voor dit jaar niet meer haalbaar zijn. Ze zullen dat ook worden uitgevoerd en overgeheveld naar de begroting van Daarstraks werd verwezen naar de eventuele verkoop van IVEKA. Die sommen staan tegenover de niet-ontvangen verkopen. Goedgekeurd met 43 stemmen ja, bij 14 stemmen nee en 7 onthoudingen. Stemming nr. 19 (inlassen 63) Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 4/16 en 4/17 met één stemming af te handelen. Nr. 4/16 van de agenda Provinciale Overheidsopdrachten. Toepassing artikel van het provinciedecreet. Raamovereenkomst technisch beheer gebouwen. Plaatsen van de opdracht, gunningswijze en selectieleidraad Goedkeuring. (inlassen 64) Nr. 4/17 van de agenda Provinciale Overheidsopdrachten. Toepassing artikel van het provinciedecreet. Raamovereenkomst bouwkundig onderhoud. Plaatsen van de opdracht, gunningswijze en selectieleidraad Goedkeuring. (inlassen 65) De agendapunten 4/16 en 4/17 worden goedgekeurd met 62 stemmen ja. Stemming nr. 20 (inlassen 66)

23 23 Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 4/18 tot en met 4/26 met één stemming af te handelen. Nr. 4/18 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Antwerpen. Plantijn Hogeschool. Campus wetenschap en techniek. Leveren en plaatsen van zonnepanelen. Ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 67) VOLLENBERGH begrijpt de motivatie namelijk het voorstel past in de acties van het provinciaal klimaatplan. Hij stelt zich wel vragen over de berekende terugverdientijd van 20 jaar. Na 20 jaar zijn die panelen toch versleten. Moeten die panelen dan niet worden vernieuwd? En heeft men bij die berekening rekening gehouden met de kosten van de recyclage en afbraak? Bovendien vraagt hij zich af of de terugverdientijd in de praktijk ten voordele is van de school en niet van de provincie. Hij neemt aan de elektriciteitsrekening vandaag wordt betaald door de school maar dat anderzijds de provincie nu investeert via zonnepalen. Waar is dan de winst en het voordeel? Normaal betalen wij nul EUR en nu EUR. VERHAERT stelt dat voor wat de terugverdientijd betreft ze gaat laten nakijken wanneer dit stuk werd berekend en of er al rekening werd gehouden met de verhoogde elektriciteitsfactuur. Wat de duurtijd van de zonnepanelen betreft, die gaan langer mee dan 20 jaar. In de prijs is alleszins recyclage en afbraak inbegrepen. Wat de betaling van de elektriciteit betreft gaat ze er vanuit dat de school dit betaalt. Voor alle zekerheid gaat ze dit laten nakijken. VOLLENBERGH begrijpt nog steeds niet waarom de provincie deze investering zou doen voor Artesis Plantijn Hogeschool. Wanneer wij dit doen dan mag de terugverdientijd volgens hem nog 200 jaar zijn, maar de provincie doet hier geen enkele winst aan of heeft hier geen enkel baat bij. De school geniet van de lusten maar de provincie draagt de lasten. Hij begrijpt waarom de provincie dit doet voor haar provinciale scholen zoals PITO Stabroek, maar niet waarom zij dit zou doen voor Artesis. Zij sparen elektriciteit uit maar wij betalen hem nu. VERHAERT stelt dat zij zal laten nakijken wat er is afgesproken inzake de betaling van de elektriciteitsfactuur. VOLLENBERGH vraagt dan ook dat de raad dit punt zou uitstellen. VERHAERT stelt dat zij dit niet wenst te doen en dat dit punt al

24 24 lang vastligt in de planning om het patrimonium energieneutraal te maken. Zij wenst ter zake dat dit punt toch ter stemming wordt gebracht. De VOORZITTER stelt de stemming voor over de vraag of dit agendapunt op de agenda moet blijven of moet worden verdaagd. Goedgekeurd wordt met 51 stemmen ja, 6 nee en 8 onthoudingen het voorstel om dit punt op de agenda te houden. Het voorstel 4/18 blijft op de agenda. Stemming nr. 21 (inlassen 68) VOLLENBERGH stelt dat zijn fractie zich zal onthouden op dit punt. Nr. 4/19 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Antwerpen. Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Restauratie. Restauratie en herinrichting Sint-Janskapel, renovatie sanitair Jan Blomstraat en herorganisatie inkom. Ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 69) Nr. 4/20 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Antwerpen. Zilver- en Diamantmuseum. Renovatie gebouwen Suikerrui en Gildekamersstraat. Ontwerpopdracht. Vermeerdering ereloon. Goedkeuring. (inlassen 70) VOLLENBERGH deelt mee dat zijn fractie zich zal onthouden bij de punten 4/20,4/22, 4/23 en 4/24. CAALS deelt mee dat zijn fractie bij dit punt zal tegenstemmen aangezien zij vragen hebben over de tripartiteconstructie (APB, stad Antwerpen en de provincie). Zij zijn ook niet akkoord over de wijze waarop dit wordt geagendeerd namelijk gesaucioneerd. In oktober een stuk en nu een stuk. Hij heeft de indruk dat de provincieraad telkens maar gedeeltelijk wordt geïnformeerd. Hij meent immers dat voorliggend punt al gekend was in oktober. Dus waarom toen niet geagendeerd? De stad voorziet extramiddelen voor investeringen maar de meerkost van de ontwerper zijn ten laste van de provincie. Zij hadden dit graag in één geheel gehad. Zij gaan daarom neen stemmen.

25 25 MERCKX deelt mee dat zijn fractie voor het geheel zal ja stemmen maar neen voor 4/20 vermits de kostprijs van het museum te hoog oploopt tot 20 miljoen EUR. Zij zijn ook niet akkoord met het project. Zij hebben ook vragen bij het feit dat zowel provincie als de stad nog hiervoor bijkomende middelen kunnen voorzien gelet op het feit dat ze saneren op het personeel (zeker de stad). Zoveel geld voor een promostand van diamond center. VAN EETVELT deelt mee dat ook zijn fractie zich zal onthouden. Omwille van de argumentatie die door collega Caals werd vermeld maar ook omdat zijn fractie vragen heeft bij het budget en de juridische correctheid van de wijziging van deze opdracht. Nr. 4/21 van de agenda Antwerpen. Provinciaal instituut PIVA. Renovatie van de bakkerijafdeling. Perceel 1: bouwwerken. Dading. Goedkeuring. (inlassen 71) Nr. 4/22 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Brasschaat. Sportcentrum Peerdsbos. Verplaatsen van een sportveld in kunstgras en uitbreiden van een bestaande parking. Ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 72) Nr. 4/23 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Turnhout. Cultuurhuis de Warande. Renovatie van de eerste podiumzaal. Ontwerpopdracht. Bijkomende uitgaven. Goedkeuring. (inlassen 73) SCHOOFS zegt dat iedereen in deze zaal weet dat De Warande een moeilijk verhaal is. Momenteel zit de overdracht van De Warande in een impasse. Stad Turnhout heeft hiervoor geen voldoende middelen en kijkt hiervoor naar Vlaanderen en ook naar de provincie. Hij kan inkomen dat de renovatie inderdaad noodzakelijk is. Hij stelt dat bij elke fatsoenlijke overdracht het patrimonium in goede staat wordt achtergelaten. De plannen zijn volgens hem evenwel meer dan renovatie. Hij zou ter zake enige voorzichtigheid aan de dag willen leggen. In die zin zal zijn fractie zich onthouden bij dit punt. Nr. 4/24 van de agenda

26 26 Provinciale overheidsopdrachten. Turnhout. Cultuurhuis de Warande. Renovatie van de eerste podiumzaal. Bouwwerken. Ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 74) Nr. 4/25 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Boom. Provinciaal recreatiedomein De Schorre. De Blauwe Halte. Bouwen van een toeristisch belevingspunt met integratie van historische relicten. Ontwerpopdracht. Vermeerdering ereloon. Goedkeuring. (inlassen 75) Nr. 4/26 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Mechelen. Provinciaal sport- en recreatiecentrum De Nekker. Renovatie van de sporthal. Fase 1. Ontwerp. Goedkeuring. (inlassen 76) De agendapunten 4/18 tot en met 4/26 worden goedgekeurd met 64 stemmen ja. Stemming nr. 22 (inlassen 77) Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 4/27 tot en met 4/33 met één stemming af te handelen. Nr. 4/27 van de agenda Vastgoed. Fietsostrade Antwerpen-Essen. Essen. Vak Paviljoenweg tot Kalmthoutsesteenweg. Voorlopige goedkeuring onteigeningsplan. Goedkeuring. (inlassen 78) Nr. 4/28 van de agenda Vastgoed. Geel. Technologiezone. Ruil percelen voor het oprichten van een

27 27 elektriciteitscabine. Goedkeuring. (inlassen 79) Nr. 4/29 van de agenda Vastgoed. Herselt - Provinciaal groendomein Hertberg - aankoop weekendverblijven - fase 3. Goedkeuring. (inlassen 80) Nr. 4/30 van de agenda Vastgoed. Lier. Duwijkloop (A.8.01). Verkoop verlaten bedding. Verwerving grondstrook. Goedkeuring. (inlassen 81) Nr. 4/31 van de agenda Vastgoed. Boom. Provinciaal recreatiedomein De Schorre. Verlof tot bouwen voor ID&T. Goedkeuring. (inlassen 82) MICHIELSEN herhaalt haar pleidooi van in de commissie, namelijk het organiseren van een toezichtcommissie voor het jaarlijks opvolgen van het verlof tot bouwen naar analogie zoals dit gebeurt voor het Sportpaleis. Zij heeft vastgesteld dat de provincie dit in een contract met Studio Villanella voorziet (weliswaar gaat het dan over financieel toezicht). Zij kan zich voorstellen dat dit ook voor het verlof tot bouwen kan. Het kan dan bijvoorbeeld gaan over het inplanten of wijzigen van een toegangsweg. Deze commissie kan dan toetsen of de betrokken bewoners werden bevraagd of hoe het zit met de veiligheid en dergelijke. Het antwoord in de raadscommissie, namelijk dat dit door de administratie wordt opgevolgd en dat zij als commissielid altijd hierover vragen kan stellen, stelt haar niet echt gerust. Zij heeft de indruk dat er altijd in minder democratisch toezicht wordt voorzien dan in meer. In die zin is haar voorstel om op een constructieve manier een toezichtcommissie op te richten. Zij stelt dat democratie de mate is waarop het volk kan meedenken en op een constructieve manier kan meewerken. Bovendien is er de lange periode van het verlof tot bouwen (5 jaar) en ingeval van Tomorrowland zelf tot 15 jaar. Vandaar haar voorstel om hier zoals bij het Sportpaleis en Villanella een artikel te voorzien dat dergelijke commissie voorziet.

28 28 MERCKX steunt dit voorstel. Hij verwijst naar een recent bezoek aan de voormalige studio Herman Teirlinck door de commissie cultuur. Dit verhoogt sterk de betrokkenheid van de raadsleden. PEETERS herhaalt wat reeds in de commissie is gesteld. Ingeval van verlof tot bouwen zijn het onze eigen ambtenaren die dit controleren. Hij meent dat er ook vertrouwen moet gegeven worden aan een zeer goed studiebureau (Ars Horti) dat werkt in opdracht van ID&T. De provinciale diensten werken hier trouwens heel goed mee samen. Indien nodig kan in de commissie woord en beeld worden gegeven; zoals trouwens in januari 2016 is voorzien. Hij ziet dan ook geen meerwaarde en nut van het oprichten van een commissie. MICHIELSEN bepleit vanuit democratisch oogpunt dat er toch meer momenten en tijd moet zijn om de kiezers te vertegenwoordigen. In die zin haar voorstel. CUYT voegt er nog aan toe dat er het engagement is aangegaan dat de commissie op het terrein haar werken zal uitvoeren en effectief een bezoek zal brengen aan de werken. Nr. 4/32 van de agenda Vastgoed. Sint-Katelijne-Waver. Otterbeek (A ). Ruiling bedding met POM. Goedkeuring. (inlassen 83) Nr. 4/33 van de agenda Vastgoed. Mol. Scheppelijke Nete (A ). Aanleg retentiebekken (deel 2). Grondaankopen. Goedkeuring. (inlassen 84) De agendapunten 4/27 tot en met 4/33 worden samen ter stemming voorgelegd. Ze worden goedgekeurd met 64 stemmen ja. Stemming nr. 23 (inlassen 85)

29 29 5. Onderwijs en jeugd Nr. 5/1 van de agenda Jeugddienst. Subsidie aan Kunst in Zicht vzw. Goedkeuring. (inlassen 86) MERCKX deelt mee dat zijn fractie dit zal goedkeuren. Ze heeft wel een kritische kanttekening hierbij. Volgens hen blijft dit tijdelijk oplapwerk. Het lijkt erop dat de overheid eerst alles op nul zet en nadien en in het ergste geval, aan depannage doet. Onze departementen zijn eerder spoeddiensten en emergency rooms. VERHAERT stelt dat de provincie helemaal geen emergency rooms zijn. Wij zijn integendeel het moederhuis. De provincie heeft dit kind ter wereld gebracht en grootgebracht. In dezer heeft ze zich niks te verwijten. Jaar in jaar heeft de provincie dit gesteund. In het kader van de transitie heeft Vlaanderen gevraagd hoeveel geld de provincie meegeeft. Hierop werd geantwoord: niks, vermits Vlaanderen al het Provinciefonds heeft leeggehaald. Vlaanderen geeft ook geen garanties voor dit project. De provincie wil bij wijze van afscheidscadeau en met pijn in het hart deze subsidie nog meegeven. We beperken ons dus niet tot een emergency room. MERCKCX stelt dat inderdaad de provincie zich hier niks hoeft te verwijten, maar dat het de Vlaamse overheid is die ter zake hiervoor verantwoordelijk is. Goedgekeurd met 56 stemmen ja, bij 8 onthoudingen. Stemming nr. 24 (inlassen 87) VAN NECK zegt dat zij ja had willen stemmen. 6. Energie, communicatie en ICT Nr. 6/1 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten.

30 30 Toepassing van artikel van het provinciedecreet. Leveren van diensten voor de vaste en mobiele elektronische communicatie. Wijze van gunnen. Goedkeuring. (inlassen 88) WILLEKENS verwijst naar de jongste commissie waar dit punt werd voorgeschoteld. Hij stelt zich vragen bij de verlenging van het contract met Proximus voor twee jaren. Hij vraagt zich af waarom dit moet vermits toch ruim op tijd gekend is wanneer dit contract ging aflopen. Men had dus tijd genoeg om dit voor te bereiden. Dus waarom werden niet andere operatoren gecontacteerd en bevraagd. Hij stelt voor om dit punt te verdagen in afwachting van de bevraging van de andere operatoren zodat zij eventueel een tegenvoorstel kunnen doen. VERHAERT stelt dat wat voorligt de normale gang van zaken is. Een aantal kritische processen lopen nu door elkaar. Het is nu niet opportuun om een andere marktbevraging te doen. Dit zal gebeuren na de verhuis naar het nieuw provinciehuis. Bovendien is er een prijsvoordeel bedongen voor de provincie. Trouwens ook andere provincies doen op een gelijkaardige manier dergelijke toewijzing. WILLEKENS stelt dat hij niet wil weten wat de andere provincies doen, maar wat de andere providers doen. Hij vindt dat je aan jezelf verplicht bent om na te gaan of je betere condities kan krijgen. Het technisch argument overtuigt hem ook niet want de andere operatoren krijgen zelfs niet de kans om dit te bekijken. VERHAERT stelt dat het advies is gevolgd van de technici zelf. Zij die het werk moeten doen. Zij zeggen ons dat nu het moment er niet is om drie kritische processen door elkaar te halen. In het contract is trouwens deze optie voorzien. Bovendien is er een prijsvoordeel bedongen. Vanzelfsprekend moet er aan marktbevraging worden gedaan maar dit is nu wel niet het moment. WILLEKENS begrijpt dit argument niet. Men had 7 jaar om dit voor te bereiden. Het is niet sinds gisteren dat we weten dat er een nieuw provinciehuis komt. Zij fractie zal tegenstemmen omdat dit ruikt naar favoritisme. HELSEN stelt dat het voor hem niet uitmaakt wie de provider wordt. Hij verwijst wel naar de vraag van mevrouw Michielsen in de raadscommissie om meer toelichting te krijgen bij de andere mogelijkheden. Aangezien zij niks heeft gekregen zal zijn fractie zich bij dit punt onthouden. Goedgekeurd met 49 stemmen ja, bij 5 stemmen neen en 7 onthoudingen. Stemming nr. 25 (inlassen 89)

31 31 De vergadering wordt onderbroken om uur. De VOORZITTER deelt hierbij mee dat normaal rond deze tijd de Sint passeert. Die is vandaag gepasseerd in hoofde van mevrouw Van Cleemput die recentelijk bevallen is van een tweeling. VAN CLEEMPUT deelt mee dat haar dochters trakteren met een lat chocolade voor elke tafel. Het is weliswaar van samen delen, maar dit mag wel in deze kerstperiode. (applaus) De vergadering wordt hernomen om uur. NL 7. Recreatie, sport en toerisme Nr. 7/1 van de agenda Oprichting Autonoom Provinciebedrijf Toerisme, afgekort APB TPA. Vaststellen statuten. Goedkeuring. (inlassen 90) MERCKX meldt de onthouding van zijn fractie. Er zijn positieve punten in de aanpak van deze omvorming onder meer bij het onderhandelen over het statuut met personeel en vakbond zonder sociale afbraak. Onthouding omwille van het proces van verzelfstandiging van provinciale entiteiten, de besparingen in personeel tijdens de afgelopen jaren en het focussen op rendement en commercie. De hoofdfocus zou moeten liggen op het sociale toerisme. PEETERS argumenteert dat de entiteit TPA net dichter bij de provincie wordt gebracht door de omvorming van een vzw in een APB en de leiding zal berusten bij de directeur van de dienst toerisme die volledig wordt ingekapseld in de provinciale structuren. De besparingen op personeel zijn effectief gebeurd wegens de financiële situatie van de vzw die een ingrijpen noodzakelijk maakte. Commercie en rendement is iets anders dan het ondersteunen van het economisch leven en de tewerkstelling die kan worden gecreëerd. Goedgekeurd met 56 stemmen ja, bij 4 onthoudingen. Stemming nr. 26 (inlassen 91)

32 32 Nr. 7/2 van de agenda Voorstel betreffende artikel van het huishoudelijk reglement "De Nekker", ingediend door de heer Jan Claessen (Vlaams Belang). Goedkeuring. Voorstel (inlassen 92) CLAESSEN legt aan de raad zijn voorstel voor om in alle provinciale zwemgelegenheden artikel van het huishoudelijk reglement voor het zwembad van De Nekker toe te passen, waaronder het boerkini-verbod. PEETERS stelt dat artikel geldt voor een binnenzwembad en niet aan de orde is voor een zwemvijver. Hij illustreert dit met een aantal voorbeelden. De reglementen op de zwemvijvers zal hij nog nakijken en stelt voor het voor voorstel niet goed te keuren. MERCKX steunt de gedeputeerde en verwijt de heer Claessen de dresscode van openbare functies als voorschrift te vermengen met hygiëne en veiligheid. Volgens hem bewijst de Vlaams Belang-fractie dat een meerderheid van haar mandatarissen doorgaat met racistisch gestook, wat in het huidige klimaat te allen prijze moet vermeden worden. DE HAES meldt dat de N-VA-fractie het voorstel niet zal goedkeuren. Hij vindt het reglement van De Nekker een goed reglement en beklemtoont dat de boerkini geen bijdrage is tot het bekomen van een gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het zwembad is een plaats waar relatieve naaktheid aanvaardbaar is. VOLLEBERGH begrijpt niet dat de partij van de heer Merckx de boerkini als openbaar religieus kenmerk aanvaardt, daar waar het de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen bekrachtigd. Hij concludeert dat de partij van de heer Merckx de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen steunt. VAN HOFFELEN reageert op de tussenkomst van de heer De Haes over de relatieve naaktheid in een zwembad maar begrijpt niet waarom monokini dan nog is opgenomen in het reglement. Zij besluit dat bloot properder is dan aangekleed. (applaus) NAERT kan aannemen dat om hygiënische redenen bepaalde zaken niet kunnen. Het gaat evenwel om de gelijkheid tussen vrouwen en mannen. Het PVDA standpunt is duidelijk zowel diegene die een vrouw verplicht een hoofddoek of boerkini te dragen als diegene die verbiedt heeft dit recht niet. Het komt aan de vrouw toe. (applaus) CLAESSEN deelt de heer De Haes mede dat schepen Duchateau

33 33 in GVA pleit voor een totaal verbod van de boerkini en dat hij daar te rade moet gaan. DE HAES herhaalt dat hij geen copy paste van het reglement van De Nekker wenst voor het Zilvermeer. Het voorstel wordt verworpen met 54 stemmen tegen, bij 5 stemmen voor. Stemming nr. 27 (inlassen 93) 8. Personeel, organisatieontwikkeling en veiligheid Nr. 8/1 van de agenda Provinciepersoneel. Aanpassing organisatiestructuur. Goedkeuring. (inlassen 94) Goedgekeurd met 58 stemmen ja. Stemming nr. 28 (inlassen 95) Nr. 8/2 van de agenda Pensioenaanvraag van de financieel beheerder. Kennisname. Inrichten van een vergelijkende selectieprocedure van een financieel beheerder. Goedkeuring. (inlassen 96) Art. 1: Kennis wordt genomen. Art. 2 t.e.m. 9: CAALS heeft een aantal vragen over de examenprocedure voor de functie van financieel beheerder. Spreker pleit voor een vergelijkend examen met een door de examencommissie opgestelde rangorde i.p.v. een indeling in groepen waaruit de provincieraad kan kiezen.

34 34 PEETERS wijst op het belang van de functie en dat gekozen zal worden voor de beste kandidaat uit de groep van uiterst geschikt en het niet afhankelijk is van de politieke kleur van de kandidaat, kleur die trouwens meestal niet gekend is. CAALS stelt voor om te kiezen voor de beste kandidaat en de selectiecommissie haar werk te laten doen. PEETERS stelt dat het mogelijk is dat meerdere kandidaten gelijkwaardig zijn maar dat indien het verschil in competenties groot is zal de deputatie voorstellen te kiezen voor de beste kandidaat. Men zal goede argumenten moeten hebben om niet de meest geschikte te kiezen. CAALS blijft erbij dat het niet moeilijk is om de selectiecommissie een lijstje te laten opstellen met ranginneming. PEETERS zal het voorstel bespreken in deputatie. VOLLEBERGH refereert naar de privésector waar geen overheidsopdrachten bestaan en er ook geen democratisch verkozen raad boven het management staat. Hij verwijt de deputatie de regels van de overheidsopdrachten in het dossier van de zonnepanelen niet te hebben toegepast en dat zomaar kiezen niet kan. Hij adviseert de deputatie om naar de privé over te stappen. De VOORZITTER stelt dat het de provincieraad als het democratisch bestuursorgaan de keuze zal maken. PEETERS stelt dat de voorgestelde examenprocedure naar analogie is met de regelgeving in de Vlaamse administratie. HELSEN herinnert zich het dossier waarbij de deputatie of de raad enige zeggenschap zou krijgen bij het toewijzen van bepaalde functies. Het ging hier niet over politieke benoemingen maar over een weloverwogen reglement. Hij stelt voor het agendapunt te verdagen en een nieuw voorstel te laten formuleren door deputatie dat getoetst is aan het reglement van het jaar PROVINCIEGRIFFIER vraagt het woord aan de voorzitter en stelt dat het voorliggende voorstel conform de rechtspositieregeling is. Een andere examenprocedure is slechts mogelijk na aanpassing van de rechtspositieregeling. Hij benadrukt dat de aanstelling van de financieel beheerder toekomt aan de provincieraad. De raad zal uit de groep van meest geschikte kandidaten de meest geschikte kunnen aanstellen. De VOORZITTER stelt voor over te gaan tot stemming.

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 105 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 1 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Benedicte Geniets. Opvolging. 2 Budget 2015 : nieuwe subsidie voor departement

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 oktober 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.38 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 januari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 16 december 2015 2 NL De vergadering wordt geopend te 10.38 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 13 december 2017 2 De vergadering wordt geopend te 10.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 januari 2019 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Wijziging statuten extern verzelfstandigde agentschappen.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Eerste reeks wijzigingen van 2015 Technische

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 februari 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 juni 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/4 Derde reeks wijzigingen van 2017 en het meerjarenplan

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 oktober 2015 2 FDS De VOORZITTER opent de vergadering om 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 april 2017 2 De vergadering wordt geopend door de voorzitter om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 maart 2016 2 De vergadering wordt geopend te 14.32 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3OK15UZ9FWG.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 06 februari 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 10.03 uur. De heer Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 mei 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.39 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 maart 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 beknopt verslag 25 april 2013.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 april 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/14 Tweede reeks wijzigingen van 2014. Technische

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 4670N0WR1QZ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 oktober 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 603 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin van artikel 43, &2, 9 en artikel 43, &2, 11 van het provinciedecreet.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41W0U553HZ1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 mei 2014 2 PB De vergadering wordt geopend om 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 40N0JLWROS9.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 maart 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 maart 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/2 Tweede reeks wijzigingen van 2017. Diverse correcties

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016 366 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 23 JUNI 2016 1 Jaarlijkse rapportage met betrekking tot interne controle. Algemeen kader van het interne controlesysteem. 2

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 februari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 januari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 april 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3ZL0REUMAMS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 februari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.49 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 115 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 1 Provincieraad. Ontslag van de heer Jan Hofkens. Opvolging. 2 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Hilde De

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Vierde reeks wijzigingen van 2014 - diverse

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 24 november 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 4/16 Vierde reeks wijzigingen van 2016 Departement

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 november 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017.

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017. 594 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 22 JUNI 2017. 1 Jaarlijkse rapportage met betrekking tot interne controle. Algemeen kader van het interne controlesysteem. 2

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XM0VNR58DA.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 18 december 2013 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 10.08 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 januari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 juni 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/4 Tweede reeks wijzigingen van 2016. Diverse wijzigingen

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 962 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 1 Gewone Provinciebedrijven opheffing GPB Arenbergschouwburg en overdracht eindbalans naar beginbalans APB Arenbergschouwburg.

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 29 januari 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 mei 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 juni 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 42W13FF4UE1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 juni 2014 2 De vergadering wordt geopend te 14.42 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805210 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december 2018

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013 690 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 SEPTEMBER 2013 1 Oprichting Autonoom Provinciebedrijf Arenbergschouwburg Provincie Antwerpen, afgekort APB APA. Vaststellen

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 oktober 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Directiecomité. 4 oktober 2018

Directiecomité. 4 oktober 2018 Directiecomité 4 oktober 2018 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Door Steyaert, bestuurders; Tom Wustenberghs,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 NOVEMBER 2017 VERGADERING VAN 23 NOVEMBER 2017 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 NOVEMBER 2017 De vergadering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 september 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 januari 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/1 Welzijn. Ouderen. Vernieuwing van de statuten,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3X40X2A1OUJ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 november 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 september 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.38 uur. De heer provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3W30SGLQZCF.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 oktober 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 september 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/21 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 mei 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 november 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid.

1. Goedkeuring verslag. Het verslag van de zitting dd wordt goedgekeurd bij éénparigheid. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 29 MEI 2018 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 april 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.29 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1805210 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 NOVEMBER 2014 VERGADERING VAN 27 NOVEMBER 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 NOVEMBER 2014 De vergadering

Nadere informatie

De notulen van het directiecomité IGEMO (781 ) d.d. 2 april 2015 worden unaniem goedgekeurd.

De notulen van het directiecomité IGEMO (781 ) d.d. 2 april 2015 worden unaniem goedgekeurd. Directiecomité van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 7 mei 2015 (783 ) Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen (2 de ondervoorzitter) Ivan Blauwhoff (bestuurder)

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 februari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 45F10I38JS6.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 september 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD cultuur, sport, jeugd en onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 NOVEMBER 2016 VERGADERING VAN 24 NOVEMBER 2016 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 NOVEMBER 2016 De vergadering

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 26 JUNI 2014 De vergadering wordt geopend

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Notulen open zitting Samenstelling De heer Fons Duchateau De heer Eddy Baelemans, OCMW ondervoorzitter; de heer Chris Morel, OCMW ondervoorzitter;

Nadere informatie

Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018

Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018 Budget 2018 AGB Westerlo budget 2018 AGB Westerlo p. 2 van 23 budget 2018 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2018000374 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente: 13049

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel

2 2018_GR_00053 Gedeeltelijke afschaffing buurtweg nr. 32 (Herentals) - nr. 21 (Noorderwijk), Herenthoutseweg - voorlopig voorstel OPENBARE ZITTING Toelichtende nota Zitting van 27 november 2018 Openbare zitting Sector stadsontwikkeling Dienst omgeving 1 2018_GR_00056 Aanvraag omgevingsvergunning nummer OMV_2018093243: zaak van de

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41D0XMKC7NS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 30 april 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

Lijst van de bundels voorgelegd aan de deputatie. In zitting van 3 januari Organiseren van agenda en besluitvorming

Lijst van de bundels voorgelegd aan de deputatie. In zitting van 3 januari Organiseren van agenda en besluitvorming Blad 1 Lijst van de bundels voorgelegd aan de deputatie In zitting van 3 januari 2019 Departement Mens, Communicatie en Organisatie 1.1 Griffie Organiseren van agenda en besluitvorming A/2.1/LL Goedkeuring

Nadere informatie

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017

Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Gemeente Berlaar Gemeenteraad Administratief toezicht Zitting van 21 november 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Walter Horemans; de heer Swa De Bakker; de heer Silvain Vertommen; de heer Rudy Nuyens;

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 februari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.30 uur. de gouverneur en de heer provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 De vergadering

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015

PROVINCIE Antwerpen. STADSBESTUUR Herentals. Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 PROVINCIE Antwerpen STADSBESTUUR Herentals 1. Interne kredietaanpassing: kennisname Toelichtende nota bij de gemeenteraadszitting van 5 mei 2015 De gemeenteraad neemt kennis van de interne kredietaanpassingen.

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2017

Budgetwijziging 1/2017 Budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2017000405 NIS-code:

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2016 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF KALMTHOUT. 1. Goedkeuring van de beheersovereenkomst tussen het gemeentebestuur en

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 juni 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.31 uur de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/6 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Inhoud BIJEENROEPING... 2 Artikel 1. Datum en uur... 2 Artikel 2 - Samenstelling... 2 Artikel 2. - Agendering van dossiers... 2 Artikel

Nadere informatie

De ondervoorzitter Katrien wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar en hoopt op een succesvol 2015.

De ondervoorzitter Katrien wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar en hoopt op een succesvol 2015. Verslag Raad van bestuur 21 januari 2015 Aanwezig: Katrien Van de Poel, ondervoorzitter, Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van Dooren, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda Broeckx,

Nadere informatie