PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 1 3XM0VNR58DA.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 18 december 2013

2 2 ALVL De vergadering wordt geopend te uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB Abdelkarim AVONTROODT Yolande BAETEN Els BAYRAKTAR Aysel BELLENS Peter BOCKX Greet BOLLEN Ivo BRADT Sofie BUNGENEERS Luc CAALS Tom CALUWÉ Ludwig COLSON Mireille CORLUY Bert COTTENIE Christ'l CUYT Rony DE COCK Koen DE HAES Jan DE HERT Vera DE LOBEL Hilde DILLEN Koen GENIETS Benedicte GEUDENS Frank GEYSEN Kris GIELEN Pascale GODDEN Jürgen GOOSSENS Kris HELSEN Koen HENDRICKX Iefke HENS Werner HOFKENS Jan HUIJBRECHTS Jan JACQUES Ilse JANSSEN Patrick JANSSENS Eric KERREMANS Koen LEMMENS Luk MARCIPONT Daniël MEEUS Michel MERCKX Kris MICHIELSEN Inge MINNEN Herman MOREAU Livia MUYSHONDT Tine

3 3 NAERT Nicole PALINCKX Koen PEETERS Bruno PEETERS Marleen RÖTTGER Rik SCHOOFS Hans SELS Frank STEVENS Lili UGURLU Sener VAN CLEEMPUT Loes VAN EETVELT Roel VAN GOOL Greet VAN HAUTEGHEM Marleen VAN HOFFELEN Karin VAN HOVE Bart VAN LANGENDONCK Gerda VAN OLMEN Mien VANALME An VANDENDRIESSCHE Diederik VERHAEVEN Eddy VERLINDEN Linda VOLLEBERGH Steven WECKHUYSEN Wendy WILLEKENS Tim ZANDER Jan Verontschuldigd: mevrouwen Nicole BOONEN, Katleen VAN HOVE en Inga VERHAERT.

4 4 De raad is bijeen in openbare vergadering. De VOORZITTER zegt dat mevrouw Verhaert verontschuldigd is omdat zij naar een begrafenis is. OPENBARE VERGADERING Convocatie en agenda. (inlassen 1 en 2) 0. Provinciale overheid Nr. 0/1 van de agenda Wijziging statuten autonome provinciebedrijven. Goedkeuring. (inlassen 3) Goedgekeurd met 46 stemmen ja, bij 3 stemmen nee en 7 onthoudingen. Stemming nr. 1. (inlassen 4) Nr. 0/2 van de agenda Toekenning eretitels. Goedkeuring. Voorstel van het vast bureau (inlassen 5) Goedgekeurd bij handgeklap. 1. Cultuur Nr. 1/1 van de agenda Opheffing van een reeks subsidiereglementen van de Dienst Cultuurspreiding en Kunsten. Goedkeuring. (inlassen 6)

5 5 MERCKX zegt dat PVDA+ zal tegenstemmen. De omschakeling naar oproepen en projecten brengt rompslomp met zich mee. Het district Antwerpen heeft de werkingssubsidies voor OKRA en S+ afgeschaft, hoewel het maar om kleine bedragen gaat. Hiermee wil men het middenveld treffen. LEMMENS zegt dat de deputatie een transparant beleid voert. De subsidiekanalen worden gereduceerd van 27 tot een beperkt aantal. Er komt een commissie die een objectieve beoordeling zal maken. Het middenveld wordt hierdoor niet getroffen. De provincie kan alleen nog maar projectsubsidies verlenen ingevolge de interne staatshervorming. Deze zullen gaan naar intergemeentelijke en bovenlokale initiatieven. Goedgekeurd met 55 stemmen ja, bij 2 stemmen nee. Stemming nr. 2. (inlassen 7) Nr. 1/2 van de agenda Samenwerkingsovereenkomst 2013 tussen provincie Antwerpen en stad Mechelen. Goedkeuring. (inlassen 8) Goedgekeurd met 56 stemmen ja. Stemming nr. 3. (inlassen 9) Nr. 1/3 van de agenda Diamantmuseum Provincie Antwerpen. Herbestemmingsplan van de collectie en financiële reserves na de ontbinding. Goedkeuring. (inlassen 10) HUIJBRECHTS zegt dat dit voorstel volgens hem niet werd besproken in de raadscommissie, maar hij kan zich vergissen. Hij vraagt of er een inventaris werd opgemaakt van de over te dragen stukken. Hij vraagt ook of er een waardebepaling werd gemaakt van de deelcollecties en vooral van de juwelen en het tentoonstellingsmateriaal. LEMMENS zegt dat dit wel degelijk werd besproken in de raadscommissie. Departementshoofd Walter Rycquart en directeur Jeroen Martens hebben hierover toelichting gegeven. Het personeel wordt herplaatst. De werking wordt geïntegreerd in het nieuwe diamantbelevingscentrum. De collecties gaan niet verloren en worden opgenomen in het nieuwe museum aan de Suikerrui. Dit is een louter administratieve kwestie.

6 6 HUIJBRECHTS herhaalt zijn vraag naar een inventaris. Het is volgens hem niet de eerste keer dat er zaken verdwijnen. Hij herhaalt ook zijn vraag naar de waardebepaling. LEMMENS zal de inventaris bezorgen. De VOORZITTER verwelkomt de heer Helsen, die zonet de eretitel van eregedeputeerde ontving. Helsen ontvangt applaus van de raad. Goedgekeurd met 40 stemmen ja, bij 6 stemmen nee en 12 onthoudingen. Stemming nr. 4. (inlassen 11) 2. Ruimtelijke ordening, mobiliteit en intercommunales Nr. 2/1 van de agenda Fietsostrade Antwerpen-Mechelen - Antwerpen-Berchem - fietsbrug met aansluiting van de fietsweg tot aan de Roderveldlaan - raming en wijze van gunnen studieopdracht. Goedkeuring. (inlassen 12) Goedgekeurd met 59 stemmen ja. Stemming nr. 5. (inlassen 13) 3. Economie, landbouw, innovatie en internationale samenwerking 4. Financiën en logistiek Nr. 4/1 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Turnhout. Cultuurhuis de Warande. Bouwen van een tentoonstellingszaal en renovatie deel eerste podiumgebouw. Dading. Goedkeuring. (inlassen 14)

7 7 Goedgekeurd met 58 stemmen ja. Stemming nr. 6. (inlassen 15) Nr. 4/2 van de agenda Vastgoed. Antwerpen. Provinciehuis. Aankoop restaandeel Vlaams Gewest. Goedkeuring. (inlassen 16) HUIJBRECHTS zegt dat Kafka hier aan het werk is. De provincie sloopt een gebouw zonder er eigenaar van te zijn. Toenmalig gedeputeerde Marc Wellens heeft destijds verklaard dat alles was overgedragen. Hij vraagt wat er is gebeurd sinds het akkoord met de Vlaamse regering. CALUWÉ zegt dat een verkoop wordt afgesloten op het moment dat er een compromis wordt gesloten. Daarna volgen er procedures, die veel tijd vergen. Dit voorstel betreft het Vlaamse aandeel. De Vlaamse regering heeft vorige vrijdag formeel beslist om dit over te dragen. Op het moment dat Vlaanderen eigenaar wordt van het federale aandeel, wordt dit gratis overgedragen aan de provincie. Spreker heeft het Koninklijk Besluit al gezien waarbij het federale aandeel wordt overgedragen aan Vlaanderen, maar dat is nog niet goedgekeurd. CAALS vraagt of dit laatste aspect ook al formeel werd goedgekeurd door de Vlaamse regering. CALUWÉ zegt dat in de beslissing van de Vlaamse regering van afgelopen vrijdag staat dat Vlaanderen het federale aandeel gratis zal overdragen. Goedgekeurd met 52 stemmen ja, bij 6 stemmen nee en 1 onthouding. Stemming nr. 7. (inlassen 17) De VOORZITTER vraagt te noteren dat de heer Meeus die zich heeft onthouden, ja wilde stemmen. Nr. 4/3 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Antwerpen. Project provinciehuis. Deelproject bouwproject. Asbestverwijdering en afbraakwerken. Verrekening nr. 2. Goedkeuring. (inlassen 18)

8 8 Goedgekeurd met 53 stemmen ja, bij 6 onthoudingen. Stemming nr. 8. (inlassen 19) De VOORZITTER zegt dat de heer Merckx ja heeft gestemd. 5. Onderwijs en jeugd Nr. 5/1 van de agenda Wijziging statuten APB Inovant. Goedkeuring. (inlassen 20) Goedgekeurd met 41 stemmen ja, bij 4 stemmen nee en 14 onthoudingen. Stemming nr. 9. (inlassen 21) 6. Energie, communicatie en ICT Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in om de agendapunten 6/1 en 6/2 met één stemming af te handelen. Nr. 6/1 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing artikel van het provinciedecreet. Opdracht voor het leveren van gas voor de periode Bestek en wijze van gunnen. Goedkeuring. (inlassen 22) Nr. 6/2 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing artikel van het provinciedecreet. Opdracht voor het leveren van elektriciteit voor de periode Bestek en wijze van gunnen. Goedkeuring. (inlassen 23) De agendapunten 6/1 en 6/2 worden goedgekeurd met 54 stemmen ja, bij 5 onthoudingen. Stemming nr. 10. (inlassen 24)

9 9 7. Recreatie, sport en toerisme Nr. 7/1 van de agenda BOOM - De Schorre - Subsidieovereenkomst ID&T - Verlof tot bouwen voor infrastructuurwerken fase III - en constructie brug (Tomorrowland) aan ID&T - Gebruiksovereenkomst ID&T. Goedkeuring. (inlassen 25) MICHIELSEN vergelijkt dit dossier met de aankoop van het voormalig Etnografisch museum. In de raadscommissie van november had de deputatie nog geen analyse. In de provincieraad van november was er wel een analyse en werd een beslissing te elfder ure geforceerd. Daarom heeft zij het dossier van ID&T snel onderzocht, een vraag gericht aan de raadscommissie en een interpellatie geagendeerd op de provincieraad. In de raadscommissie werd geweigerd het dossier te behandelen. In de provincieraad werd verwezen naar de raadscommissie. Daags na de provincieraad was er een persconferentie en daarna werd er ruim gecommuniceerd naar de buurt, in de raadscommissie, naar de pers enzovoort. Zij laakt deze manier van besluitvorming en deze manier van communiceren. Uiteindelijk wordt Mano Mundo kind van de rekening. Discussies van technische aard horen normaal gesproken thuis in de raadscommissie. Gelet op de korte tijd die beschikbaar was om dit dossier te onderzoeken, wil zij hier en nu ingaan op de inhoud van de overeenkomst. Eigenlijk zijn er drie overeenkomsten: het verlof tot bouwen, de gebruiksovereenkomst en de subsidieovereenkomst. Zij gaat eerst in op het verlof tot bouwen en de subsidieovereenkomst. Het bouwproces start na het verkrijgen van de nodige vergunningen. Na de bouw wordt de brug overgedragen aan de provincie. ID&T krijgt een subsidie van 2 miljoen EUR. Daarvan wordt 1,2 miljoen EUR terugbetaald. De nieuwe brug is nodig voor het festival Tomorrowland. In het verleden werden heel wat investeringen uitgevoerd op kosten van ID&T. Waarom wordt hiervan afgeweken? De oorspronkelijke raming voor de herstelling van de huidige brug bedraagt EUR. Men is al begonnen met de afbraak van de huidige brug. Volgens spreekster zijn er nog geen vergunningen verleend. Is dit dan niet voorbarig of onwettig? Gaat het hier om een bouwwerk of een kunstwerk? Normaal gesproken moet een ontwerp van een kunstwerk worden voorgelegd aan een beoordelingscommissie. Indien er nadien onderhoudswerken moeten worden uitgevoerd, is er dan inspraak van de kunstenaar nodig? Van de terugbetaling van 1,2 miljoen EUR heeft zij niets teruggevonden in de overeenkomst. Er wordt een gebruiksovereenkomst afgesloten voor 15 jaar met om de 5 jaar een dubbel weekend. De huurprijs stijgt van EUR naar EUR voor een dubbel weekend. Er worden ook gratis tickets aan

10 10 de provincie gegeven. Michielsen stelt voor om geen overeenkomst voor 15 jaar aan te gaan, maar voor maximaal 6 jaar. Zij vraagt zich af of ID&T niet in een monopolie positie terechtkomt. In de overeenkomst staan geen details over hoe het bedrag van de gratis tickets is samengesteld. De opbouw van het festival duurt 8 à 10 weken. Delen van het domein worden daardoor onbereikbaar. Dit heeft een impact op de werking van De Schorre. Zij vraagt of de grens niet is bereikt. De bepalingen gelden voor 15 jaar mits voorwaarden. Na iedere editie is er een positieve evaluatie nodig van de stuurgroep. Indien er een ongunstige evaluatie is van de stuurgroep en van de gemeenten Boom en Rumst, kan Tomorrowland het volgende jaar niet doorgaan. Zij vraagt om een bijkomende voorwaarde op te nemen, namelijk een gunstige evaluatie op basis van een milieueffectenrapport. Een voormalige gedeputeerde zei dat politiek draait om mensen. CAALS vindt een overeenkomst voor 15 jaar buiten proportie. Het festival legt een hypotheek op de zomerperiode in De Schorre. Hij vraagt wie het beleid over De Schorre bepaalt: de politiek of ID&T? De gemeenten Boom en Rumst zwichten volgens hem voor snoepjes. Over dit voorstel werd niet overlegd met de wijkraad. Nochtans trachtte men de voorbije jaren in harmonie te leven met de buurt. Hij vraagt wat de provincie hierbij te winnen heeft. Heel wat zaken die hier recent zijn gepasseerd, moesten snel worden behandeld zonder een degelijk argument. De huidige overeenkomst met ID&T loopt nog tot Waarom moet er nu al een beslissing vallen? Spreker vindt EUR voor één weekend en EUR voor twee weekends weinig. De impact is volgens hem dubbel zo groot. Het is niet moeilijk om tickets ter waarde van of EUR te geven: die zijn voor de organisatie gratis. Je mag ze dus niet meerekenen in de opbrengst voor de provincie. Men ging niet naar de welstandscommissie om het kunstwerk te laten beoordelen, dus gaat het volgens hem om een bouwwerk. Waarom werd er geen openbare aanbesteding voor gedaan? Valt dit dossier onder de de minimisregeling? MERCKX bedankt mevrouw Michielsen voor haar alertheid, haar dossiervreterij en haar speurzin. Hij vreest dat de subsidie van 2 miljoen EUR de gedeputeerde zal blijven achtervolgen. De sociale sector veroordeelt dit. Hij noemt dit ondeontologische praktijken en onbehoorlijk bestuur. Dit dossier beroert ook de kunstwereld. Hij waarschuwt voor haastwerk waardoor het risico ontstaat dat de brug zou instorten. In het dossier staat dat in oktober 2013 zou moeten worden begonnen met de staalconstructie. De provincie heeft evenwel haar zegen nog niet gegeven. Spreker laakt dat de eigen diensten geen advies hebben gegeven. In het

11 11 budget 2014 is EUR voorzien voor de renovatie van de bestaande brug. De studie hiervoor is niet doorgegaan. Het Departement Vrije Tijd vindt de subsidie niet evident en stelt dat dit nog moet worden onderzocht. Bij de geschatte kostprijs van 4,6 miljoen EUR moet nog btw gerekend worden. De Dienst Infrastructuur en Vastgoed doet geen uitspraak over de realiseerbaarheid of de kostprijs. Het is een dun dossier. Spreker vraagt om dit te onderwerpen aan een onafhankelijke beoordeling. Het Departement Financiën vraagt zich af hoe men komt tot een subsidie van 2 miljoen EUR. Spreker vraagt zich af wat de huidige eigendomsstructuur van ID&T België is. Na een Amerikaanse overname van ¾ van de aandelen van ID&T Nederland ter waarde van 130 miljoen dollar, is Tomorrowland meer 100% Belgisch, vermits ID&T België de nodige aandelen heeft teruggekocht. De balans van ID&T België vermeldt dat er in 2011 en 2012 samen 4 miljoen EUR dividenden werden uitbetaald. Intussen werd het bedrijf kaalgeplukt. Het eigen vermogen daalde van 1,2 miljoen EUR naar EUR. Welke bank geeft een lening van 1 miljoen EUR aan zo n bedrijf? Spreker noemt dit geknoei of gesjoemel. Merckx vraagt zich af of de huurprijs voor een dubbelfestival niet te laag is en welke prijzen het Sportpaleis hanteert. De eigenlijke huurprijs blijft tot 2028 op hetzelfde niveau, namelijk EUR. Daar komt de terugbetaling van de lening en de intrest bij, namelijk EUR per jaar. Hij vraagt of dit getoetst is aan de financiële injectie die ID&T doet aan de gemeenten Boom en Rumst, namelijk EUR per gemeente. De burgemeester van Boom zei dat voor hem het dubbelfestival maar eenmalig mocht plaatsvinden, maar de overeenkomst voorziet meerdere dubbelfestivals. De wetgeving op de overheidsopdrachten is niet van toepassing indien de subsidie minder bedraagt dan 50% van de kostprijs, maar wat is de werkelijke kostprijs? In de kunstwereld loopt een petitie voor eerlijke subsidies. Heel wat gerenommeerde kunstenaars hebben die al ondertekend. Kunstenaars kunnen van de provincie maximaal 500 EUR subsidie krijgen, terwijl er nu een subsidie van 2 miljoen EUR wordt toegekend voor een brug. Spreker verwijst naar een kunstwerk van Arne Quinze in Oostende, waar heel wat kritiek op is. Hij vraagt of dit een vluchtig kunstwerk wordt, zoals The Sequence achter het Vlaams parlement. CALUWÉ zegt dat dit kunstwerk altijd zo bedoeld is. MERCKX noemt het ontwerp van de brug lamentabel. Hij vraagt dat ID&T een subsidie van EUR zou geven aan Mano Mundo. Hij heeft geruchten opgevangen dat ID&T hiertoe bereid is. VAN HOVE vraagt aan de heer Merckx of zijn betoog vervalt indien ID&T Mano Mundo subsidieert.

12 12 MERCKX zegt dat het maar een klein bedrag is. De VOORZITTER onderbreekt de heer Merckx en geeft het woord aan de heer Caluwé. CALUWÉ zegt dat The Sequence maar bedoeld was om 5 jaar te bestaan. Anders waren er andere materialen nodig geweest en zou het onderhoud te duur zijn. Hij zegt dat men aan het Vlaams parlement de leegte zal voelen. DE HAES kent niets van kunst, gelukkig maar. Hij vindt dat de heer Merckx leugens verkondigt. Als je de balansen projecteert, moet je dat volledig doen. Vorig jaar heeft ID&T EUR belastingen betaald. Het eigen vermogen van dit bedrijf is overgedragen. Het is altijd EUR geweest. Merckx heeft samengevatte cijfers getoond. AVONTROODT kent weinig van kunst, maar betreurt dat in tegenstelling tot de heer De Haes. Zij vindt dat Vlamingen chauvinistisch mogen zijn. Zij noemt Arne Quinze een topkunstenaar en treedt de heer Caluwé bij. Het is jammer dat het kunstwerk achter het Vlaams parlement wordt afgebroken. Dat neemt niet weg dat het dossier juridisch juist moet zijn. Zij meent dat de artistieke invulling een meerwaarde zal zijn. DE LOBEL zat ook in het Vlaams parlement in de periode dat werd beslist over het kunstwerk The Sequence. Dat was inderdaad een overeenkomst voor vijf jaar. Maar zij vindt dat het kunstwerk er niet had hoeven te komen. Het Vlaams Belang heeft er toen kritiek op geleverd. CAALS vraagt zich te concentreren op de essentie. PEETERS heeft advies gevraagd aan de uitbaters van het Sportpaleis, maar het was appelen met peren vergelijken. Bij de opbouw van Tomorrowland moet het terrein worden afgesloten en moet er sanitair en watertoevoer worden voorzien. Dat vergt jaarlijks veel investeringen, terwijl in het Sportpaleis alles voorhanden is. De prijs is tot stand gekomen na onderhandelingen. De deputatie vindt dit een eerlijke prijs. De provincie wil Tomorrowland verankeren in De Schorre, vandaar de langdurige overeenkomst. Intussen kan de overeenkomst worden hernieuwd. Nu wordt ook voortijdig een nieuwe overeenkomst afgesloten, omdat de omstandigheden gewijzigd zijn. De huidige brug is afgesloten omwille van andere activiteiten, zoals Music For Life en Putteke Winter. Ze wordt nu niet afgebroken. De herstelling van de huidige brug zou ongeveer 1 miljoen EUR kosten. De EUR in het budget is voorzien voor een studie. Binnen het budget van De Schorre zullen middelen worden verschoven. Spreker vindt deze investering ook een economische hefboom. De Schorre wordt er beter van, maar ook de gemeenten Boom en Rumst, de provincie en heel het land. Bij ID&T werken er meer dan 200 VTE en er is een

13 13 return via de belastingen en de sociale zekerheid. Voor de terugbetaling wordt een aparte overeenkomst afgesloten met APB De Schorre voor EUR per jaar gedurende 10 jaar. Er is geen openbare aanbesteding nodig omdat de subsidie minder is dan 50% van de kostprijs en lager dan EUR. Dit wordt gecontroleerd op basis van de facturen die ID&T zal indienen. Indien de brug goedkoper uitvalt, wordt er een lagere subsidie toegekend. Voor de gratis tickets is een nominaal bedrag opgenomen in de overeenkomst. In een aparte overeenkomst zal worden verduidelijkt dat het aantal tickets constant blijft, ook al stijgen de ticketprijzen. Als de brug eigendom wordt van de provincie, zal de provincie instaan voor de onderhoudskosten. De veiligheidsvoorschriften worden gecontroleerd door de Dienst Infrastructuur en Vastgoed. Arne Quinze is ervaren en werkt samen met heel wat ingenieurs. In het verleden zijn er geen veiligheidsproblemen geweest. Allicht is de grens bereikt. In 2014 duurt het festival twee weekends. Het festival is afhankelijk van vergunningen van de gemeenten Boom en Rumst. Dit is een win-winsituatie. De brug is een landmark waar men zal naar komen kijken. Dit dossier valt niet onder de de minimisregeling. Een faillissement is altijd een risico wanneer je in zee gaat met een privépartner. Hij verwacht dit niet, maar dan heeft de provincie een mooi bouwwerk. De overeenkomsten met Boom en Rumst is een zaak tussen ID&T en de gemeenten. De kosten voor het gratis festival Mano Mundo liepen op. Maar de gedeputeerde is bereid om te luisteren. RÖTTGER is bereid om de gesprekken hierover op te starten. Hij hoopt dan niet te worden beschuldigd van malafide praktijken. Met dit kunstwerk zal De Schorre geen tweede Bokrijk worden. Er is een milieuvergunning klasse 1 aangevraagd, dus Tomorrowland stapt af van tijdelijke vergunningen. Er zijn nog wel investeringen nodig voor riolering. MERCKX had een oordeel over de artistieke waarde gewild. Vooralsnog is het werk van Arne Quinze te zien in geen enkel museum. De huurprijs van EUR is schandalig laag gezien de explosie van de kosten. PEETERS zegt dat het gaat om EUR vermeerderd met EUR indien er een lustrumeditie wordt georganiseerd. ID&T heeft nog andere investeringen gedaan, zoals de verharding van wegen.

14 14 MERCKX heeft daarvan geen stukken gevonden in het dossier. PEETERS vraagt aan de griffier om de nodige documenten te bezorgen aan de heer Merckx. MERCKX zegt dat de heer Peeters gewag maakte van een studieopdracht van EUR, terwijl in het deputatievoorstel wordt gesproken over EUR. Er was wel degelijk EUR voorzien voor renovatiekosten. Hij vraagt wat het gevolg van een faillissement is op de terugbetaling van de lening. Hij zegt dat de provincie een miljoen cadeau doet aan superrijken, terwijl er wordt gesneden in sociale en culturele subsidies. Hij vindt dat er voldoende bezwaren zijn om tegen te stemmen. CUYT vindt de huurprijs voor Tomorrowland extreem hoog. Bovendien doet ID&T heel wat investeringen om het terrein gebruiksklaar te maken en wordt de brug eigendom van de provincie. CAALS zegt dat het hier niet over een veldrit gaat. Dit is van een andere orde. Hij meent dat oppositie en meerderheid mekaar niet gaan overtuigen. Hij vraagt waarom dit niet valt onder de de minimisregeling en de wetgeving op de overheidsopdrachten. Hij vraagt ook welke garantie er is op het vlak van aansprakelijkheid. WECKHUYSEN wil als burgemeester van Rumst en als provincieraadslid toelichting geven bij haar ja-stem. Merckx was blijkbaar aanwezig op een vergadering op de buurt. Zij nodigt hem uit op de gemeenteraad van komende donderdag, die wel openbaar is. Aan mevrouw Michielsen zegt zij dat zij blij is met het beleid van de provincie voor de Rupelstreek. Zij verwijst hierbij naar het Strategisch Project Rupelstreek een bevoegdheid van de heer Röttger en De Schorre een bevoegdheid van de heer Peeters. Zij is zeer tevreden met de nieuwe brug. Dit wordt een kunstwerk van wereldformaat met een internationale aantrekkingskracht. Wat de gebruiksovereenkomst betreft zal de gemeente Rumst enkel in 2014 een dubbel festivalweekend toestaan. Verder is er enkel een principiële toelating. De vergunningsaanvraag voor de camping op het grondgebied van Rumst moet nog worden ingediend. Zij begrijpt dat de gebruiksovereenkomst 15 jaar duurt. ID&T heeft al veel investeringen gedaan in De Schorre. De gemeenten Boom en Rumst behouden hun autonomie over de beoordeling van de vergunningsaanvragen. Als er geen draagvlak is bij de bevolking wordt er in de toekomst geen dubbel festivalweekend meer toegestaan. Ook ID&T beaamt dat een gunstige evaluatie bepalend is. HELSEN vond het een goed debat, dankzij de alertheid van mevrouw Michielsen. De deputatie heeft heel wat antwoorden gegeven. Er zijn ook een aantal garanties gegeven. Mano Mundo wordt herbekeken.

15 15 De Open VLD zal zich onthouden. MERCKX zegt aan mevrouw Weckhuysen dat hij niet wilde interpelleren over het gemeentelijk beleid. Hij heeft de vergadering met de buurtbewoners kunnen bijwonen dankzij het kaartje dat hij van de gouverneur heeft gekregen. Aan de heer Cuyt zegt hij dat het inkomticket voor een veldrit 12 EUR kost, terwijl een dagticket voor Tomorrowland 76 EUR kost. Door de voorgestelde investering bespaart ID&T op infrastructuur. Daarvoor betaalt ID&T geen prijs. Hij vraagt aan de heer Caals of zijn tussenkomst erop gericht was om een verdaging van de stemming te vragen. Hij is blij dat Mano Mundo wordt herbekeken. CUYT vraagt of de heer Merckx tevreden zou zijn indien Tomorrowland zou vertrekken uit de Rupelstreek. MERCKX zegt dat De Schorre van enorme waarde is voor Tomorrowland. Goedgekeurd met 46 stemmen ja, bij 12 stemmen nee en 8 onthoudingen. Stemming nr. 11. (inlassen 26) 8. Personeel, organisatieontwikkeling en veiligheid 9. Welzijn 10. Europa, plattelandsbeleid en sociale economie 11. Milieu, natuur en Noord-Zuidbeleid Nr. 11/1 van de agenda Noord-Zuidbeleid. Budget Aanwending van artikel 160/ subsidiëring van ontwikkelingssamenwerking. Subsidie voor Noodhulp Syrië via Rode Kruis. Goedkeuring. (inlassen 27)

16 16 Goedgekeurd met 60 stemmen ja, bij 6 onthoudingen. Stemming nr. 12. (inlassen 28) 12. Waterbeleid Nr. 12/1 van de agenda Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van artikel 43, 2, 11 van het provinciedecreet. Ontwerp-Retentiezone Schoon Schijn (Kaartsebeek) S.04 Kapellen Brasschaat. Verrekening 2. Goedkeuring. (inlassen 29) Goedgekeurd met 65 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 13. (inlassen 30) 13. Moties 14. Interpellaties De vergadering wordt besloten om uur. 15. BESLOTEN VERGADERING Nr. 15/1 van de agenda DPB. Inkapseling van Monumentenwacht Antwerpen vzw in de provinciale structuur. Overname van personeel. Goedkeuring. (inlassen 31) Men gaat over tot de geheime stemming. 66 nemen eraan deel. Er zijn 66 stemmen ja. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr (inlassen 32) De vergadering wordt gesloten om uur.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 oktober 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.38 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 januari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 16 december 2015 2 NL De vergadering wordt geopend te 10.38 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 13 december 2017 2 De vergadering wordt geopend te 10.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 beknopt verslag 25 april 2013.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 april 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3ZL0REUMAMS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 februari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.49 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3OK15UZ9FWG.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 06 februari 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 10.03 uur. De heer Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 4670N0WR1QZ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 oktober 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 februari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 29 januari 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 oktober 2015 2 FDS De VOORZITTER opent de vergadering om 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3W30SGLQZCF.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 oktober 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41W0U553HZ1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 mei 2014 2 PB De vergadering wordt geopend om 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 januari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 april 2017 2 De vergadering wordt geopend door de voorzitter om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 maart 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 februari 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 40N0JLWROS9.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 maart 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 april 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3YM0P4YBAC5.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 januari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 603 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin van artikel 43, &2, 9 en artikel 43, &2, 11 van het provinciedecreet.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 januari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 mei 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.39 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41D0XMKC7NS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 30 april 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 februari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 De vergadering wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 april 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.29 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 De vergadering wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 oktober 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/14 Tweede reeks wijzigingen van 2014. Technische

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 mei 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT:

LANDBOUW. De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT: 83 LANDBOUW Provincieraadsbesluit van 25 september 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement voor de subsidiëring van initiatieven voor duurzame en verbrede landbouw Gelet op het provinciedecreet;

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 november 2015 2 FDS De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 105 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 26 NOVEMBER 2015 1 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Benedicte Geniets. Opvolging. 2 Budget 2015 : nieuwe subsidie voor departement

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 juni 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3X40X2A1OUJ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 november 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

WATERBELEID. Besluit van de deputatie van 23 juni 2016 betreffende de classificatie van de waterlopen op het grondgebied van Ranst.

WATERBELEID. Besluit van de deputatie van 23 juni 2016 betreffende de classificatie van de waterlopen op het grondgebied van Ranst. 412 WATERBELEID Besluit van de deputatie van 23 juni 2016 betreffende de classificatie van de waterlopen op het grondgebied van Ranst. BESLUIT VAN DE DEPUTATIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN I. De aanvraag:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3N711NFBZ11.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 7 december 2012 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2014-2019 tussen

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 De vergadering wordt geopend

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 24 maart 2017 (352 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet Geypen

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 september 2013 Toelichting Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/4 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging IGEAN.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Fietsostrade langs spoorlijn 15 (Herentals-Geel-Mol-Balen)

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer:. 1300631 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Reglementen subsidie aan gemeenten voor de realisatie van fietsinfrastructuur onderdeel van het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 18 december 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2013 tussen provincie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 maart 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 45F10I38JS6.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 september 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 22 MEI 2014 VERGADERING VAN 22 MEI 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 22 MEI 2014 De vergadering wordt geopend te

Nadere informatie

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg

WELZIJN. Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg 917 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het reglement impulssubsidie arbeidszorg De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen van het provinciedecreet;

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 mei 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 april 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Opdrachthoudende vereniging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 oktober 2017 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 F11: Fietsostrade Antwerpen-Lier aanbestedingsdossier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 november 2017 2 De voorzitter opent de vergadering om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de

Nadere informatie

Provincieraad van Antwerpen. Bulletin. van vragen en antwoorden

Provincieraad van Antwerpen. Bulletin. van vragen en antwoorden Provincieraad van Antwerpen Bulletin van vragen en antwoorden De deputatie van de provincie Antwerpen Voorzitter: Leden: Cathy Berx, gouverneur Luk Lemmens Ludwig Caluwé Kathleen Helsen Jan De Haes Provinciegriffier:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 september 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/16 Fietsostrade F12 Antwerpen-Bergen op Zoom,

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 16 december Raad van bestuur: verslag 21 oktober goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 16 december 2015 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Gerda

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 42W13FF4UE1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 juni 2014 2 De vergadering wordt geopend te 14.42 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 5 20 mei 2013 19de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 20 Nr. 21 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 23 OKTOBER 2014 De vergadering wordt

Nadere informatie

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN,

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN, Gecoördineerde versie in werking vanaf 1 januari 2003 Provinciaal reglement ter subsidiëring van de verwezenlijking van het provinciaal fietsnetwerk en het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. DE

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 december 2016 (350 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 december 2016 (350 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 23 december 2016 (350 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Walter Horemans (voorzitter) Lucien Herijgers (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 115 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 1 Provincieraad. Ontslag van de heer Jan Hofkens. Opvolging. 2 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Hilde De

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD cultuur, sport, jeugd en onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 431 (2000-2001) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2000-2001 23 oktober 2000 ONTWERP VAN DECREET houdende goedkeuring van het protocol bij de overeenkomst tot instelling van samenwerking en een douane-unie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3Q816XXI563.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 maart 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. PB Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING De minister president van de Vlaamse Regering Vlaams minister van Buitenlands Beleid en Onroerend Erfgoed NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Samenwerkingsakkoord tussen de Vlaamse Gemeenschap, het Vlaamse

Nadere informatie

VR DOC.0161/1

VR DOC.0161/1 VR 2019 0802 DOC.0161/1 DE VLAAMSE MINISTER VAN Mobiliteit, Openbare Werken, Vlaamse Rand, Toerisme en Dierenwelzijn, NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Artikel 2 De subsidies worden toegekend per werkjaar. Een werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Artikel 2 De subsidies worden toegekend per werkjaar. Een werkjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. GEMEENTEBESTUUR WEVELGEM TOELAGEREGLEMENT TER ONDERSTEUNING VAN DE GEWONE PROJECTENSTEUN, LANGDURIGE PROJECTEN- STEUN, NOODHULP EN WERELDPARTNER 11.11.11. (goedgekeurd in de gemeenteraad van 17 april 2009)

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 februari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.30 uur. de gouverneur en de heer provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 februari 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Eerste reeks wijzigingen van 2015 Technische

Nadere informatie

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd.

Voorafgaandelijk aan de behandeling van de agenda worden de hierna vermelde vormvereisten gecontroleerd. Verslag Algemene vergadering 18 juni 2014 Aanwezig: De heer Peter Wouters, ondervoorzitter; De heer Rik Röttger, afgevaardigde provincie Antwerpen, de heer Franky Loveniers, afgevaardigde stad Antwerpen,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING,

DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de toekenning van subsidies aan jeugdhuizen voor de uitvoering van een bovenlokaal project 5 juli 2013 Besluit van de Vlaamse Regering

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Van Geirt Willy, De

Nadere informatie

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 3 mei 2019 (374 )

Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 3 mei 2019 (374 ) Raad van bestuur van de intergemeentelijke vereniging IGEMO 3 mei 2019 (374 ) Aanwezig Verontschuldigd Met volmacht aan: Ivan Blauwhoff (voorzitter) Hilde Van der Poorten (1 ste ondervoorzitter) Greet

Nadere informatie

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen,

JEUGD. De provincieraad van Antwerpen, 911 JEUGD Provincieraadsbesluit van 30 april 2014 in verband met de goedkeuring van het subsidiereglement "Bijzondere Bovenlokale Cultuurprojecten door jongeren" De provincieraad van Antwerpen, Gelet op

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 11 18 december 2017 23de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr.28 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het Provinciedecreet

Nadere informatie

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE

INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE INNOVATIEVE CULTUURPROJECTEN IN HET VOORDEEL VAN KINDEREN EN JONGEREN IN EEN MAATSCHAPPELIJKE KWETSBARE SITUATIE Artikel 1. - Doel Goedgekeurd door de provincieraad op 25/09/2014 De provincie Antwerpen

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN Werk, Economie, Innovatie en Sport NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van decreet houdende wijziging van diverse decreten met betrekking tot het economisch-, wetenschaps-

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 62.707/3 van 18 januari 2018 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 12 maart 1999

Nadere informatie