PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN"

Transcriptie

1 1 3W30SGLQZCF.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 24 oktober 2013

2 2 PB De vergadering wordt geopend te uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB Abdelkarim AVONTROODT Yolande BAETEN Els BAYRAKTAR Aysel BELLENS Peter BOCKX Greet BOLLEN Ivo BOONEN Nicole BRADT Sofie BUNGENEERS Luc CAALS Tom CALISKAN Müzeyyen CALUWÉ Ludwig COLSON Mireille CORLUY Bert COTTENIE Christ'l DE COCK Koen DE HAES Jan DE HERT Vera DE LOBEL Hilde DILLEN Koen FEYAERTS Patrick GENIETS Benedicte GEUDENS Frank GEYSEN Kris GIELEN Pascale GODDEN Jürgen GOOSSENS Kris HELSEN Koen HENDRICKX Iefke HENS Werner HOFKENS Jan HUIJBRECHTS Jan JACQUES Ilse JANSSEN Patrick JANSSENS Eric KERREMANS Koen LEMMENS Luk MARCIPONT Daniël MEEUS Michel MERCKX Kris MICHIELSEN Inge MINNEN Herman

3 3 MOREAU Livia MUYSHONDT Tine NAERT Nicole PALINCKX Koen PEETERS Bruno PEETERS Marleen RÖTTGER Rik SCHOOFS Hans SELS Frank STEVENS Lili UGURLU Sener VAN EETVELT Roel VAN GOOL Greet VAN HAUTEGHEM Marleen VAN HOFFELEN Karin VAN HOVE Bart VAN HOVE Katleen VAN LANGENDONCK Gerda VAN OLMEN Mien VANALME An VANDENDRIESSCHE Diederik VERHAERT Inga VERHAEVEN Eddy VERLINDEN Linda VOLLEBERGH Steven WECKHUYSEN Wendy WILLEKENS Tim ZANDER Jan Verontschuldigd: mevrouw de Gouverneur en de heer CUYT Rony.

4 4 De raad is bijeen in openbare vergadering. Mondelinge vragen NAERT heeft geruchten opgevangen dat de opvang van kinderen van het personeel in de Schranshoeve zou worden stopgezet vanaf Ze vraagt of de deputatie hierover al een beslissing heeft genomen. PEETERS bevestigt dat de deputatie een dergelijke beslissing heeft genomen. De personeelsleden die van dit aanbod gebruik maakten en het personeel van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen werden van deze beslissing op de hoogte gebracht. HUIJBRECHTS heeft uit de media vernomen dat minister Bourgeois onder meer bij de provincie een rapport heeft opgevraagd over de Borgerhoutse moskee "De Koepel". Hij vraagt of dit inderdaad het geval is en of dit rapport al bezorgd werd. LEMMENS geeft eerst een chronologisch overzicht van de verschillende stappen die het erkenningsdossier van deze moskeevereniging heeft doorlopen. Na haar erkenning bij besluit van 24 oktober 2011 heeft de vereniging nog geen enkele subsidieaanvraag bij de provincie ingediend. Naar aanleiding van bevindingen van de Staatsveiligheid werd dan in juni jl. de procedure voor de intrekking van de erkenning gestart. In die procedure is voorzien dat ook de provincie een advies moet formuleren. Tot op heden heeft het bestuur echter nog geen dergelijke adviesvraag ontvangen. Tot slot benadrukt spreker dat de informatie van de Staatsveiligheid een confidentieel karakter heeft, vermits de wetgeving op de geheimhoudingsplicht hier van toepassing is. OPENBARE VERGADERING Convocatie en agenda. (inlassen 1 en 2) 0. Provinciale overheid Nr. 0/1 van de agenda Verhindering mevrouw Loes Van Cleemput. Tijdelijke opvolging. De VOORZITTER deelt mee dat tijdelijk in de opvolging van mevrouw Loes Van Cleemput moet worden voorzien. Bij lottrekking wordt de bijzondere commissie voor het onderzoek van de geloofsbrieven van haar tijdelijke opvolger samengesteld. De leden van deze commissie zijn: mevrouw Greet Bockx, de heer Koen Dillen,

5 5 mevrouw Christ'l Cottenie, mevrouw Els Baeten en de heer Bruno Peeters. De vergadering wordt geschorst te uur om de bijzondere commissie de kans te geven haar werkzaamheden aan te vatten. De vergadering wordt hernomen te uur. BAETEN brengt als verslaggever het advies van de commissie ter kennis van de raad. De commissie adviseert mevrouw Müzeyyen Caliskan tot de eedaflegging toe te laten. Bij dit advies zijn geen bemerkingen. Verslag van de bijzondere commissie. (inlassen 3) Müzeyyen Caliskan legt de wettelijke eed af. De VOORZITTER heet het nieuwe lid welkom (applaus). 1. Cultuur Nr. 1/1 van de agenda Monumentenwacht Antwerpen vzw en Cultuurraad. Wijziging vertegenwoordiging sp.a fractie. Goedkeuring. (inlassen 4) Men gaat over tot de geheime stemming. 69 leden nemen eraan deel. Er zijn 65 stemmen ja, bij 4 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr. 20. (inlassen 5) Nr. 1/2 van de agenda Gewoon provinciebedrijf Diamantmuseum provincie Antwerpen. Ontbinding Gewoon Provinciebedrijf. Goedkeuring. (inlassen 6) GEUDENS is niet gelukkig met dit voorstel. Het is het resultaat van een proces dat al tijdens de vorige legislatuur werd ingezet. Zelf is hij altijd overtuigd geweest van het belang en de uitstraling van een diamantmuseum. Antwerpen is veruit het belangrijkste diamantcentrum ter wereld. De sector stelt zowat mensen tewerk, zowel rechtstreeks als onrechtstreeks. De diamanthandel vertegenwoordigt ook 7% van het BNP.

6 6 Spreker meent dat cultuur en kunst niet op zichzelf staan, maar ook een bijdrage leveren aan kennis en innovatie. Dit leidt tot extra investeringen, zoals recent vanwege Umicore. Het Diamantmuseum was één van de eerste interactieve musea van de provincie en van heel België. Het hoorde geruime tijd bij de top 3 van de musea in Antwerpen. Bovendien bracht het museum het objectieve verhaal van de diamant in al zijn facetten, onafhankelijk van de sector. Spreker stelt dat het diamantmuseum een grote meerwaarde had. Vandaag mist hij een duidelijke visie en hij ziet ook geen aanzetten tot het behoud van de aanwezige expertise bij het personeel. Hij zal zich dan ook onthouden. HELSEN heeft vragen bij de voorgestelde timing. Hij begrijpt niet waarom nu over de ontbinding moet worden beslist en pas volgende maand over het plan van de heer Martens. LEMMENS heeft begrip voor de reactie van de heer Geudens, gelet op zijn vroegere betrokkenheid bij het dossier. De huidige situatie is echter heel anders en noopt tot een nieuwe aanpak. Het museum is immers al een tijdje gesloten en ingevolge de interne staatshervorming moeten de GPB's worden ontbonden, ofwel omgevormd tot een APB. De medewerkers van het diamantmuseum werden ondertussen ondergebracht binnen het departement cultuur en met de stad Antwerpen worden de mogelijkheden onderzocht om een nieuw diamantbelevingscentrum uit te bouwen. Er is dus wel degelijk sprake van een toekomstvisie die misschien wel meer economisch dan cultureel zal zijn. CAALS vindt het niet correct dat er in het verslag aan de raad met geen woord wordt gerept over de toekomstvisie. Hij vraagt zich af of er aan de ambtenaren randvoorwaarden werden meegegeven bij de uitvoering van hun opdracht. LEMMENS bevestigt dat het plan van aanpak van de heer Jeroen Martens volgende maand aan de raad zal worden voorgelegd. Ook in de commissie zal de nodige toelichting worden gegeven. GEUDENS vraagt zich af wat het verschil is tussen een belevingsmuseum en een interactief museum. De expertise van het personeel wordt volgens hem niet veilig gesteld. Hij vindt dat de provincie hier een unieke kans mist om zich te profileren. HELSEN vindt dat het dossier moet vervolledigd worden. In afwachting van wat volgende maand wordt gepresenteerd, zal hij zich onthouden.

7 7 Goedgekeurd met 48 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 20 onthoudingen. Stemming nr. 1. (inlassen 7) Nr. 1/3 van de agenda APB Cultuurhuis de Warande. Jaarrekening 2012 en bestemming resultaat. Goedkeuring. (inlassen 8) Goedgekeurd met 58 stemmen ja, bij 13 onthoudingen. Stemming nr. 2. (inlassen 9) 2. Ruimtelijke ordening, mobiliteit en intercommunales Nr. 2/1 van de agenda Ruimtelijke ordening. Uitvoering RSPA : PRUP Rondweg Baarle bis Baarle-Hertog en Baarle- Nassau voorlopige vaststelling. Goedkeuring. LEMMENS deelt mee dat de deputatie voorstelt om dit punt van de agenda af te voeren omdat een recent arrest van het Grondwettelijk Hof voor gevolg heeft dat het voorliggende PRUP zal vernietigd worden. HELSEN wijst erop dat dit dossier al eerder vertraging heeft opgelopen, terwijl de Nederlanders al begonnen zijn met de aanleg van hun gedeelte. Hij betreurt dat er nu nog langer uitstel zal zijn. LEMMENS betreurt deze gang van zaken eveneens, maar het bestuur moet zich neerleggen bij deze juridische uitspraak. Afgevoerd van de agenda. Nr. 2/2 van de agenda Intercommunales. Opdrachthoudende vereniging PIDPA. Aanduiding provinciale vertegenwoordiging in het adviescomité A. Goedkeuring. (inlassen 10)

8 8 Men gaat over tot de geheime stemming. 69 leden nemen eraan deel. Er zijn 48 stemmen ja, 12 stemmen nee en 9 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr. 22. (inlassen 11) 3. Economie, landbouw, innovatie en internationale samenwerking Nr. 3/1 van de agenda Budget Machtigingskrediet 621/640. Toegestane subsidies. Artikel 621/ / Subsidies voor initiatieven duurzame en verbrede landbouw. Aanwending krediet. Goedkeuring. (inlassen 12) Goedgekeurd met 71 stemmen ja. Stemming nr. 3. (inlassen 13) 4. Financiën en logistiek De VOORZITTER stelt voor de agendapunten 4/1 tot en met 4/3 met één stemming af te handelen. Nr. 4/1 van de agenda Vastgoed. Kalmthout. Arboretum. Ruil gronden familie Coveliers. Goedkeuring. (inlassen 14) Nr. 4/2 van de agenda Vastgoed. Mol. Scheppelijke Nete (A ). Aankoop gronden bvba Tuinen en Tuinen (inneming 16). Goedkeuring. (inlassen 15)

9 9 Nr. 4/3 van de agenda Vastgoed. Antwerpen. APB Plantijn Hogeschool. Fusie met Artesis. Inbreng onroerende goederen. Wijziging contractspartij. Goedkeuring. (inlassen 16) MOREAU noemt dit voorstel "juridische nonsens" vermits de nieuwe gefuseerde hogeschool als rechtsopvolger in alle rechten en plichten treedt van de vroegere entiteiten. De verwijzing naar de wetgeving op het notariaat is hierbij volgens haar irrelevant. VERHAERT antwoordt dat zij als niet-juriste aanvankelijk ook dezelfde mening had. In een bijkomend juridisch advies wordt echter verwezen naar het zorgvuldigheidsbeginsel en gepleit om het voorstel toch goed te keuren. "Baat het niet, dan schaadt het niet" is hier dus het motto. MOREAU begrijpt niet waarom iets zou beslist moeten worden wat overbodig is. Zij vraagt de verdaging van dit agendapunt. VERHAERT is geen voorstander om het punt te verdagen. MOREAU blijft bij haar standpunt. CALUWÉ is van mening dat mevrouw Moreau gelijk heeft, maar dit is volgens hem geen reden om het punt niet goed te keuren. VOLLEBERGH vraagt een stemming over de verdaging van agendapunt 4/3. Het voorstel tot verdaging van agendapunt 4/3 wordt verworpen met 46 stemmen tegen, bij 24 stemmen voor en 1 onthouding. Stemming nr. 4. (inlassen 17) MOREAU vraagt een aparte stemming over agendapunt 4/3. De VOORZITTER legt de punten 4/1 en 4/2 ter stemming voor. De agendapunten 4/1 en 4/2 worden goedgekeurd met 70 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 5. (inlassen 18)

10 10 De VOORZITTER legt punt 4/3 ter stemming voor. Goedgekeurd met 45 stemmen ja, bij 7 stemmen nee en 19 onthoudingen. Stemming nr. 6. (inlassen 19) Nr. 4/4 van de agenda Vastgoed. Antwerpen. Aankoop voormalig etnografisch- en volkskundemuseum. Goedkeuring. (inlassen 20) LEMMENS zegt dat het al sinds de jaren '90 duidelijk is dat het Sterckshof geen geschikte locatie is voor het Zilvermuseum. Dit wordt bevestigd in een recent rapport van de beoordelingscommissie waarin onder meer gewezen wordt op de problemen in verband met de stabiliteit van het gebouw, de toegankelijkheid, de brandveiligheid en de slechte bereikbaarheid. Anderzijds vermeldt het rapport ook een aantal positieve elementen. De collectie bezit een grote erfgoedwaarde, de recent aangestelde crisismanager heeft voor een nieuwe dynamiek gezorgd en het zakelijk beheer verloopt prima. Het museum beschikt over een kwalitatieve bibliotheek en een uitstekend collectieplan. Sinds januari 2013 is er, in overleg met de stad Antwerpen, intensief gezocht naar een nieuwe geschikte locatie. De mogelijkheden van verschillende panden, zoals het Osterriethhuis, het provinciaal gebouw in de Jezusstraat en het gebouw van de Nationale Bank, werden grondig onderzocht. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de panden van het voormalig Etnografisch- en Volkskundemuseum, een toeristische toplocatie. Jeroen Martens, wiens werk als crisismanager wordt geloofd door de beoordelingscommissie, zal een volledig plan van aanpak uitwerken. In afwachting dat het Diamantmuseum een definitieve locatie krijgt in het hart van de Diamantwijk, zal er tijdelijk ook een diamantbelevingscentrum worden ondergebracht. Spreker is voorstander van de aankoopformule en verwijst hierbij naar de perikelen met het Modemuseum. Hij ziet in deze transactie een grote opportuniteit om de provincie te profileren. Hij herinnert eraan hoe het vroeger Textielmuseum is uitgegroeid tot het Modemuseum vandaag. Dit kan in dit verhaal opnieuw gebeuren. HUIJBRECHTS stelt dat de heer Lemmens met dit voorstel huisvesting heeft gevonden op korte termijn, maar geen oplossing op lange termijn. In antwoord op een interpellatie van spreker had de

11 11 gedeputeerde op 31 januari 2013 nochtans gezegd dat hij "liever ging voor oplossingen op lange termijn dan voor huisvesting op korte termijn". Spreker stelt vast dat de stad Antwerpen de site al jaren wil verkopen, maar ze zelfs niet aan de straatstenen kwijtraakt. Het beschermde karakter is blijkbaar een te grote hinderpaal voor de projectontwikkelaars. Nu is het de provincie die dit probleem gaat oplossen. Hij wijst op de verouderde infrastructuur van het voormalige Volkskundemuseum die niet meer beantwoordt aan de steeds strenger wordende museale eisen. Hij vraagt of er, zoals destijds voor het gebouw aan de Jezusstraat, een rapport werd opgemaakt van de bouwfysische toestand van de panden en zo ja, waarom dit niet ter inzage wordt gelegd vooraleer over de aankoop wordt beslist. Deze aankoop lijkt nu "een kat in een zak" te zijn. In het toelichtend verslag wordt deze aankoop nergens op een rationele manier verantwoord. Het bestuurlijk-juridisch begrip "uitgebreide motiveringsplicht" wordt met de voeten getreden. Ondertussen heeft spreker in de wandelgangen vernomen dat de verhuis van de collectie van het Zilvermuseum EUR zou kosten en de herinrichting van de site een slordige 6 miljoen EUR. Dit brengt het totaal op zowat 13 miljoen EUR, in een periode waarin alle besturen genoodzaakt worden om de buikriem aan te halen. Spreker zijn broek zakte bijna af toen hij hoorde dat de opbrengst van de verkoop van het voormalige Dominicanenklooster zou aangewend worden voor de financiering van de aankoop van de panden voor de nieuwe locatie van het Zilvermuseum. Voor het volgens hem totaal geflopte Qvit-project werden volgens zijn berekeningen al méér dan 2,2 miljoen EUR uitgaven verricht. Hij vraagt zich af hoe de deputatie hier nog een meerwinst denkt te kunnen boeken. Ondertussen is het Zilvermuseum haar landelijke erkenning kwijtgespeeld. Deze beslissing geldt voor 5 jaar en heeft elk jaar een verlies van EUR aan subsidies voor gevolg. De schuld ligt in grote mate bij het immobilisme van de bewindsvoerders in de vorige bestuursperiode en de vraag van gedeputeerde Lemmens tijdens de budgetbesprekingen in januari om hem "meer tijd te geven" klinkt bij spreker nu wrang in de oren. Tot slot vraagt hij of de deputatie al een scenario heeft voor een nieuwe bestemming van het Sterckshof. Voor mevrouw MICHIELSEN doet dit dossier denken aan een "commedia dell'arte". De toelichting bij het voorstel is uiterst summier. Als enig argument wordt er gesteld dat het om een toeristische toplocatie gaat. Voor de rest is er geen sprake van een gedegen analyse met een afweging van de pro's en contra's. Dit getuigt van weinig "sérieux" ten opzichte van de raad en bij uitbreiding de belastingbetaler. Bovendien ontbreekt ook elke financiële analyse. De vlotte aankoop van patrimonium voor meer dan 6 miljoen EUR strookt niet met het principe

12 12 van "de tering naar de nering zetten". Spreekster heeft al in vele aankoopdossiers aangeklaagd dat niemand een zicht heeft op het totale kostenplaatje. Dat is nu ook weer het geval. Zij vraagt de verdaging van het agendapunt tot er een grondige analyse is gemaakt. Spreekster heeft de stellige indruk dat de stad Antwerpen met deze panden wat verveeld zit. De provincie lijkt wel een "bad bank" waar andere overheden van alles en nog wat in kunnen dumpen. Zij richt zich tot de leden van de N-VA fractie en begrijpt niet dat zij dit zo maar kunnen goedkeuren. Open vld heeft in het verleden in zulke dossiers altijd op de rem gestaan. CAALS zegt dat bij de voorstelling van de ABM applicatie met veel poeha werd gesteld dat de raadsleden de best geïnformeerde mandatarissen van West-Europa zouden zijn. Bij dit agendapunt moet de raad het echter doen met een schamel verslag van amper twee bladzijden. Van een beleidsplan is geen sprake. Hij heeft een 7-tal concrete vragen in verband met dit dossier. In de begroting is er sprake van 4 miljoen EUR, nu gaat het om méér dan 6 miljoen EUR. Spreker vraagt een verklaring voor dit verschil. Voorts heeft hij de indruk dat het er eerder op aankomt een oplossing te vinden voor de begroting van de stad Antwerpen dan voor de toekomst van het Zilvermuseum. Verder lijkt het hem niet toegelaten om de opbrengst van de verkoop van het Dominicanenklooster aan te wenden voor de financiering van deze vastgoedoperatie. Dit zou indruisen tegen de bepalingen inzake de sociaal-culturele herbestemming in de notariële akte. Een volgende vraag gaat over de te verwachten bijkomende kosten. Gedeputeerde Caluwé spreekt in de ene commissie van ongeveer 6 miljoen EUR, gedeputeerde Lemmens wil zich in een andere commissie hierover niet uitspreken uit vrees voor een onderschatting. Verder informeert hij naar de nabestemming van het Sterckshof. Ook wenst hij de stand van zaken te kennen in het dossier Pulhof, dat zowat 10 jaar geleden aan de provincie werd gelegateerd. Gelet op de grote financiële impact van dit dossier, vraagt hij tot slot de verdaging van dit agendapunt tot er een globaal zicht is op de nieuwe aangekondigde besparingsmaatregelen. MERCKX zou het appreciëren indien de volgorde van de tussenkomsten via een beurtrol kon bepaald worden. Ook zijn fractie zal tegen de geplande aankoop stemmen. Het gaat immers om een belangrijk bedrag van 6 miljoen EUR dat niet is afgewogen tegenover andere grote noden zoals bij het Gouverneur Kinsbergencentrum, het festival Mano Mundo, het APB Sport en de Schranshoeve. Bovendien is er nog een bijkomend prijskaartje van minstens 6 miljoen EUR te verwachten voor de renovatie.

13 13 Een tweede bezwaar tegen dit voorstel is het ontbreken van een globale visie inzake cultureel en museaal beleid en nog meer aan een discussie daarover. In zijn tussenkomst heeft de heer Lemmens daarnet bijna alleen maar gerefereerd naar het advies van de beoordelingscommissie. Spreker vraagt zich af of de stad en de provincie niet eerder nood hebben aan een museum over de geschiedenis van de sociale strijd in onze regio. Alvorens te beslissen over een dergelijke zware investering, had hij een grondig debat verwacht over een globale beleidsvisie. Dit voorstel heeft meer van doen met het financieel ter hulp schieten van bevriende bestuurders in het college van de stad Antwerpen. En klap op de vuurpijl is dat die 6 miljoen EUR, nog vóór de raad een beslissing heeft genomen, al ingeschreven zijn in de meerjarenbegroting van de stad Antwerpen, meer bepaald om een verwacht tekort bij het MAS te dekken. Het vierde bezwaar, dat voor zijn fractie het zwaarste weegt, is dat deze aankoop en de bijkomende kosten van renovatie voor een belangrijk deel gaan gefinancierd worden door de verkoop van het voormalige Dominicanenklooster in de Ploegstraat. Deze verkoop zou alweer een verrassende, totaal niet overlegde, verbreking van een formeel engagement zijn. Spreker verwijst hierbij naar de provinciale webpagina over de herbestemming van dit pand. Toen hij in een vroegere tussenkomst alludeerde op de sociale clausule in de verkoopovereenkomst met de paters, werd hij weggelachen. Nu blijkt dat deze clausule wel degelijk in de overeenkomst is opgenomen. Tot slot is de wijze waarop de provincieraad, zowel de raadsleden van de meerderheid als van de oppositie, bij de totstandkoming van dit besluit buitenspel zijn gezet, een onaanvaardbaar staaltje van oude politieke cultuur. Van de leden van de meerderheid wordt verwacht dat ze genoegen nemen met een rol van gedweeë stemmachine, de oppositie mag eenmalig wat kritiek ventileren en achteraf wat proberen te controleren. Zijn fractie legt zich niet neer bij deze rol en kan niet geloven dat alle leden van de meerderheid zo maar zullen blijven berusten. GEUDENS betreurt als Deurnenaar het vertrek van het Zilvermuseum uit het Sterckshof. Hij vraagt de nodige aandacht voor een nieuwe bestemming van het kasteel. MICHIELSEN vraagt waarom er geen schattingsverslag is bijgevoegd. Dit agendapunt voldoet niet aan de wetgeving inzake de motivering van de bestuurshandelingen. CAALS vraagt om een schorsing van de vergadering. LEMMENS zegt dat er een schattingsverslag beschikbaar is.

14 14 HUIJBRECHTS heeft vragen over het gebrek aan transparantie van gedeputeerde Lemmens in dit dossier. MEEUS meent dat gedeputeerde Lemmens helder heeft gecommuniceerd in de commissie en niets heeft weggewuifd. HUIJBRECHTS stelt vast dat gedeputeerde Caluwé het heeft over een bedrag van 6 miljoen EUR aan renovatiekosten, terwijl gedeputeerde Lemmens meedeelt dat hij hierover voorlopig niets kan zeggen. Dit is volgens hem geen transparante communicatie. SCHOOFS meent dat het voorgestelde besluit met haken en ogen aan elkaar hangt. CALUWÉ antwoordt dat het besluit vermeldt dat de aankoop binnen de schattingsprijs valt. MERCKX richt zich tot de heer Meeus en zegt dat de voorbereiding van dit dossier niet getuigt van behoorlijk bestuur. MEEUS stelt voor om te luisteren naar wat gedeputeerde Lemmens te zeggen heeft. LEMMENS benadrukt dat hij wil blijven trachten om transparant te zijn. Anderzijds beseft hij dat elke voorgestelde locatie wel een heleboel opmerkingen zou uitlokken. In antwoord op de heer Huijbrechts beklemtoont hij dat hij een visie wil voor dit museum die een lange termijn kan standhouden. Het gaat hier allerminst om een cadeau voor de stadsbegroting van Antwerpen. Het zijn harde onderhandelingen geweest en de stad had een hogere opbrengst verwacht. In het verleden zijn er al verschillende studies geweest over het Zilvermuseum op de site Sterckshof. Er werd zelfs een masterplan opgesteld dat echter afgeschoten werd door de stad Antwerpen. Uit het rapport van de dienst logistiek blijkt dat er zich geen substantiële bouwfysische problemen voordoen bij de panden van het voormalige Volkskundemuseum. Spreker heeft het volste vertrouwen in de medewerkers van de dienst logistiek en van het Zilvermuseum. Nogmaals verwijzend naar het rapport van de beoordelingscommissie stelt hij dat hij naar de beste oplossing heeft gezocht. Aan de heer Huijbrechts antwoordt hij dat de ingang zich aan de Suikerrui zal bevinden. Het gaat dus wel degelijk om een toplocatie. Aan de heer Merckx zegt hij dat gedeputeerde Bellens zich ook met hart en ziel inzet voor het Gouverneur Kinsbergencentrum. De deputatie is ook bekommerd om het sociaal beleid.

15 15 Hij vraagt om het punt goed te keuren, want het gaat hier echt om een opportuniteit voor de provincie. Het Zilvermuseum zal nog twee jaar in het Sterckshof blijven en intussen zal worden nagedacht over de herbestemming. VAN HOVE vraagt naar de intenties met het Sterckshof. Hij maakt de vergelijking met een privépersoon die eerst zijn huis probeert te verkopen vooraleer er een nieuw te kopen. LEMMENS herhaalt dat het Zilvermuseum nog twee jaar in het Sterckshof zal blijven. HUIJBRECHTS vindt het ontroerend hoe de gedeputeerde zich vastklampt aan dat woordje "visie". Deze visie bestaat volgens hem uit niet meer dan een paar regeltjes. Hij heeft nog geen antwoord ontvangen op zijn vraag hoe de provincie het verlies aan subsidies gaat opvangen. Tot slot merkt hij op dat een kwart van de panden op de Suikerrui leeg staat. CAALS vraagt de schorsing van de vergadering om het dossier te kunnen inkijken. De VOORZITTER antwoordt dat het dossier ter inzage heeft gelegen. CAALS antwoordt dat het dossier te allen tijde moet kunnen worden opgevraagd. HELSEN treedt de heer Caals bij. Het verslag is bij zijn weten pas dinsdag jl. aan de raadsleden bezorgd. Hij stelt dat je hiermee in elke gemeenteraad opnieuw naar huis zou gestuurd worden. MERCKX meent dat de afweging met sociale initiatieven zoals het Gouverneur Kinsbergencentrum wel heel licht is gemaakt. Hij vraagt of het engagement dat aan het Dominicanenklooster een sociale invulling wordt gegeven, zal worden nageleefd. Tot slot betreurt hij dat de raad blijkbaar geen enkele rol wordt toebedeeld bij de voorbereiding van belangrijke beslissingen. DE LOBEL steunt de vraag van de heer Caals om een schorsing van de vergadering. Als de schorsing wordt geweigerd, betekent dit dat de meerderheid iets te verbergen heeft.

16 16 HELSEN stelt vast dat er eerst wordt beweerd dat er geen onderzoeksrapport over de bouwfysische staat van de panden voorhanden is. Nu blijkt dat het departement logistiek toch een onderzoek heeft gedaan. Het voorliggend dossier is onvoldoende gestoffeerd en hij vraagt inzage in het volledige bundel. VAN HOVE vraagt waarom er in dit dossier blijkbaar zo'n tijdsdruk bestaat. LEMMENS antwoordt dat hij graag een beslissing wil om de mensen van het Zilvermuseum verder hun werk te laten doen en om de stad Antwerpen snel te kunnen antwoorden. De vergadering wordt geschorst om uur. De vergadering wordt hernomen om uur. De VOORZITTER deelt mee dat mevrouw Avontroodt verkeerdelijk ja heeft gestemd bij punt 4/3. Zij wilde tegenstemmen. Een chauffeur is het dossier met betrekking tot punt 4/4 gaan ophalen in het PaS. Ondertussen stelt de voorzitter voor om verder te gaan met de afhandeling van de agenda. De raad stemt ermee in. 5. Onderwijs en jeugd Nr. 5/1 van de agenda Jeugd. Herschikking van kredieten in functie van subsidiëring provinciaal jeugdwerk. Goedkeuring. (inlassen 21) Goedgekeurd met 60 stemmen ja, bij 1 onthouding. Stemming nr. 7. (inlassen 22) 6. Energie, communicatie en ICT

17 17 7. Recreatie, sport en toerisme 8. Personeel, organisatieontwikkeling en veiligheid 9. Welzijn Op voorstel van de VOORZITTER stemt de raad ermee in de agendapunten 9/1 tot en met 9/3 met één stemming af te handelen. Nr. 9/1 van de agenda Budget Machtigingskrediet 801/640. Subsidie voor sociale infrastructuurprojecten - aanwending krediet: verschillende infrastructuurprojecten. Goedkeuring. (inlassen 23) MERCKX zegt dat zijn fractie het punt zal goedkeuren. Hij wil zich wel onthouden bij het voorstel van subsidiëring van de organisatie Chabad-Lubawitsch, zoals vermeld onder rubriek 16 van het toelichtend verslag. Hij heeft vastgesteld dat deze vereniging enkel en alleen steun verleent aan de Israëlische slachtoffers van het Israëlisch-Palestijns conflict. Zijn partij wil daarentegen opkomen tegen elke vorm van terrorisme en racisme. Nr. 9/2 van de agenda Budget Machtigingskrediet 801/640. Subsidie voor sociale projecten - aanwending krediet : verschillende projecten. Goedkeuring. (inlassen 24) WILLEKENS apprecieert dat elke subsidieaanvraag goed wordt afgewogen. Hij heeft wel een aantal bedenkingen bij de organisatie van een multicultureel sinterklaasfeest. Hij wil dit initiatief echter het voordeel van de twijfel gunnen, niettegenstaande alle recente heisa in de pers over de figuren van Sinterklaas en Zwarte Piet. Nr. 9/3 van de agenda Budget Machtigingskrediet 831/640. Subsidie met betrekking tot armoedeprojecten. Aanwending krediet. Goedkeuring. (inlassen 25)

18 18 De agendapunten 9/1, 9/2 en 9/3 worden goedgekeurd met 66 stemmen ja. Stemming nr. 8. (inlassen 26) Nr. 9/4 van de agenda Welzijn algemeen. Opheffing van het reglement subsidie voor sociale projecten en vervanging door het reglement impulssubsidie innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. Goedkeuring. (inlassen 27) MERCKX zegt dat zijn fractie zich onthoudt en hiermee een signaal wil geven dat de sociale sector wel degelijk wordt getroffen. Hij toont ook de brief waarmee de dienst welzijn in drie alinea's alle vroegere subsidietrekkers heeft in kennis gesteld van de nieuwe situatie. Het betrokken departementshoofd erkende ondertussen dat deze kennisgeving ontoereikend was. Goedgekeurd met 65 stemmen ja, bij 4 onthoudingen. Stemming nr. 9. (inlassen 28) 10. Europa, plattelandsbeleid en sociale economie 11. Milieu, natuur en Noord-Zuidbeleid Nr. 11/1 van de agenda Budget Machtigingskrediet 876/640. Toegestane subsidies. Verdeling van machtigingskrediet. Goedkeuring. (inlassen 29) Goedgekeurd met 69 stemmen ja. Stemming nr. 10. (inlassen 30)

19 Waterbeleid Nr. 12/1 van de agenda Aanduiding provinciale vertegenwoordigers in nieuwe bekkenstructuren. Goedkeuring. (inlassen 31) Men gaat over tot de geheime stemming. 69 leden nemen eraan deel. Er zijn 60 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 7 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr (inlassen 32) 13. Moties 14. Interpellaties Nr. 14/1 van de agenda Interpellatie in verband met het festival Mano Mundo, ingediend door de heer Kris Merckx (PVDA+). Interpellatie (inlassen 33) MERCKX vindt Mano Mundo een bijzonder festival, omdat het expliciet inzette op mondiale solidariteit, wereldcultuur en verdraagzaamheid en omdat het bovendien ook gratis was en dus voor iedereen toegankelijk. In het bestuursakkoord heeft de meerderheid zich duidelijk geëngageerd om het festival verder te organiseren en de PVDA+ fractie heeft hieraan expliciet haar steun toegezegd. Het siert de provincie dat zij haar toelage voor het festival in de jaren 2012 en 2013 heeft verhoogd van naar EUR om op deze manier het wegvallen van de Vlaamse en federale subsidies te compenseren. Met het opdoeken van het festival wijst alles erop dat het in de meerjarenplanning nog altijd voorziene, weliswaar kleinere budget voor Mano Mundo gretig zal worden ingepikt om het door de Vlaamse regering veroorzaakte bijkomende budgettaire gat te helpen dichtrijden. Spreker vraagt waarom het besluit om met Mano Mundo te stoppen niet vooraf werd besproken in de commissie en voorgelegd aan de provincieraad.

20 20 Verder wil hij vernemen welke stappen de provincie gaat zetten bij de federale en Vlaamse overheid om hun subsidies voor Mano Mundo minstens op het vroegere niveau te herstellen. Tot slot vraagt hij of de provincie haar formele belofte uit het bestuursakkoord in verband met de organisatie van Mano Mundo zal gestand blijven. Bij de opmaak van het bestuursakkoord waren de federale en Vlaamse subsidies al geschrapt. De provincie wist dus waar ze voor stond toen ze haar engagement aanging. RÖTTGER vindt het eveneens jammer dat Mano Mundo ermee ophoudt. Het is wel de raad van bestuur van de gelijknamige vereniging die deze beslissing heeft genomen, en niet de deputatie. Wegens de slechte weersomstandigheden kende de jongste festivaleditie een lagere opkomst dan verhoopt. Daardoor beschikt de vereniging over geen financiële reserves meer. Op federaal niveau gelden er sinds kort nieuwe subsidiëringsvoorwaarden waaraan Mano Mundo niet kan voldoen. De initiatiefnemers van Mano Mundo hebben onder ogen gezien dat de provinciale subsidies alleen niet volstaan om nog een festival met voldoende uitstraling te organiseren. Tot slot zegt spreker dat de voorziene middelen voor Mano Mundo niet zullen aangewend worden in het kader van de aangekondigde besparingsronde. MERCKX stelt dat de verantwoordelijken van Mano Mundo voor een voldongen feit werden gesteld en met de dood in het hart het festival hebben geschrapt. Hij ziet in de afhandeling van dit dossier een groot verschil ten opzichte van de aanpak van de nieuwe locatie van het Zilvermuseum. Nr. 14/2 van de agenda Interpellatie in verband met de pas voor begeleiders van mindervaliden bij culturele evenementen, ingediend door de heer Tom Caals (Groen). Interpellatie (inlassen 34) CAALS citeert uit zijn tussenkomst tijdens de raad van 29 januari 2013 over de invoering van een pas voor begeleiders van mindervaliden bij culturele evenementen. Gedeputeerde Lemmens noemde dit enkele dagen later een lovenswaardig initiatief. Spreker vraagt welke stappen er intussen zijn gezet. VAN GOOL vindt de invoering van een begeleiderspas een goed initiatief. Zij is hierover eerder ook al tussengekomen en is er voorstander van om deze pas te laten gelden in verschillende beleidsdomeinen.

21 21 LEMMENS antwoordt dat de verschillende provinciale culturele instellingen momenteel een ander tariefbeleid voor de begeleiders hanteren. In de musea krijgen zij gratis toegang. In de andere culturele instellingen krijgt de begeleider een korting. Het departement cultuur streeft in de toekomst naar eenzelfde regeling voor alle instellingen. Daarnaast is "meer toegankelijke cultuur" in de nieuwe subsidiereglementering opgenomen als een belangrijk aandachtspunt bij de beoordeling van de dossiers. De zitting wordt geschorst om uur. De zitting wordt verdergezet om uur. CAALS stelt dat hij, na inzage van de stukken, nog steeds geen zicht heeft met welke middelen deze aankoop zal gefinancierd worden. HELSEN heeft kunnen vaststellen dat er in 2007 een schatting werd gemaakt door AG Vespa. Deze schatting is volgens hem verjaard. Dan is er nog een ander schattingsverslag van 25 juni 2013 voor een bedrag van EUR, maar deze schatting lijkt hem onvolledig. Hij besluit dat dit geen ernstig werk is, omdat deze schattingen niet correct zijn. Hij heeft ook de nota van het departement logistiek kunnen inkijken en vastgesteld dat daarin sprake is van grote bedragen die meer bedragen dan de voorgestelde aankoopprijs. Spreker herhaalt dat het stuk volgens hem pas dinsdag aan de raadsleden werd bezorgd. HUIJBRECHTS sluit zich aan bij de vorige spreker. Hij meent dat de vereiste afdoende motivering ontbreekt in dit dossier. Dit is een reden om klacht neer te leggen bij de toezichthoudende overheid. LEMMENS antwoordt dat collega Caluwé een bedrag van 6 miljoen EUR heeft vermeld als renovatiekosten. Gelet op de opportuniteit die zich voordoet, vraagt hij om de stemming van het punt. CAALS begrijpt niet waarom het om een dringend dossier gaat. Sinds 2007 heeft blijkbaar niemand de panden willen kopen. LEMMENS antwoordt dat het dossier voor hem hoogdringend is vermits de medewerkers van het Zilvermuseum momenteel druk in de weer zijn met een plan van aanpak en dat zij niet mogen afgeremd worden.

22 22 BELLENS deelt mee dat het de intentie blijft om aan het Qvit klooster een sociale bestemming te geven. Een eventuele verkoop moet in dit kader worden gezien. Recent werd dit eveneens bevestigd aan de buurtbewoners. VAN EETVELT stelt vast dat er in het dossier van de hogeschool naar de beginselen van behoorlijk bestuur wordt verwezen, maar dat deze principes blijkbaar niet van tel zijn in dit dossier. Hier moet de raad het doen met een samenraapsel van schattingsverslagen. Hij herhaalt dat een verdaging van het dossier voor de administratie geen beletsel is om ondertussen verder te werken. VAN HOVE deelt deze mening. Hij wil geen blanco cheque onderschrijven. LEMMENS herhaalt zijn verzoek om vandaag nog te stemmen. Hij engageert zich om in de commissie transparant te rapporteren over de vorderingen in het dossier. CAALS dankt de heer Bellens voor zijn tussenkomst. Anderzijds heeft hij de indruk dat de heer Lemmens wil insinueren dat de oppositie geen vertrouwen zou hebben in de administratie. Dit is geenszins het geval, maar hier moet wel het primaat van de politiek gelden. Elke subsidieaanvraag moet vergezeld zijn van de nodige verantwoordingsstukken. Dit moet ook hier het geval zijn. MERCKX vindt dat gedeputeerde Lemmens heeft gefaald op het vlak van de transparantie en hij geeft een chronologisch overzicht van de behandeling van het dossier in de respectievelijke commissies. Aan de heer Bellens antwoordt hij dat een geschatte verkoopprijs van 3 miljoen EUR gebaseerd is op de marktprijs, die niet haalbaar is voor sociale organisaties. SCHOOFS betreurt de halsstarrigheid waarmee gedeputeerde Lemmens dit dossier er wil doorduwen. HUIJBRECHTS vraagt de heer Lemmens of hij tijdens de commissievergadering op de hoogte was van de nota van het departement logistiek. In bevestigend geval heeft de gedeputeerde volgens spreker gelogen op de commissie. LEMMENS herhaalt dat hij met een nieuw plan van aanpak zal

23 23 komen, waarvan de kostprijs een stuk lager zal zijn. CAALS zegt dat er nog een deel van het schattingsverslag ontbreekt. HELSEN concludeert dat alles is gezegd over dit dossier, dat slechts stukken en brokken bevat. Hij vraagt het dossier te vervolledigen en het volgende maand opnieuw te agenderen. LEMMENS vraagt de stemming. Hij engageert zich om tegen de volgende commissie met een plan van aanpak te komen. CAALS sluit zich aan bij het initiatief om een klacht neer te leggen. VAN EETVELT herhaalt dat een stemming vandaag niet hoeft. De ambtenaren kunnen gerust verder blijven werken. De VOORZITTER legt eerst de vraag tot verdaging van punt 4/4 ter stemming. De verdaging wordt verworpen met 45 stemmen tegen, bij 18 stemmen ja. Stemming nr. 11. (inlassen 35) De VOORZITTER legt de goedkeuring van punt 4/4 ter stemming. Goedgekeurd met 43 stemmen ja, bij 18 stemmen nee en 2 onthoudingen. Stemming nr. 12. (inlassen 36) STEVENS deelt mee dat haar onthouding als een ja-stem is bedoeld. De openbare zitting eindigt om uur. De raad gaat in besloten vergadering om uur.

24 BESLOTEN VERGADERING Nr. 15/1 van de agenda Uitvoering Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening (B.S ). Provinciale Commissie voor Ruimtelijke Ordening (PROCORO) : nieuwe samenstelling na provincieraadsverkiezingen. Goedkeuring. (inlassen 37) Men gaat over tot de geheime stemming. 62 leden nemen eraan deel. Er zijn 56 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 4 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr (inlassen 38) Nr. 15/2 van de agenda Provinciepersoneel. Overname personeelsleden van de vzw Provinciaal Steunpunt Arbeidszorg Antwerpen (PSAA). Goedkeuring. (inlassen 39) Men gaat over tot de geheime stemming. 61 leden nemen eraan deel. Er zijn 57 stemmen ja, bij 2 stemmen nee en 2 onthoudingen. Derhalve is het voorstel goedgekeurd. Stemming nr (inlassen 40) De raad eindigt om uur.

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 oktober 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.38 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT Yolande

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 januari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 16 december 2015 2 NL De vergadering wordt geopend te 10.38 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 13 december 2017 2 De vergadering wordt geopend te 10.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3OK15UZ9FWG.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 06 februari 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 10.03 uur. De heer Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 24 OKTOBER 2013 De vergadering wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 beknopt verslag 25 april 2013.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 april 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Mevrouw de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 oktober 2015 2 FDS De VOORZITTER opent de vergadering om 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3ZL0REUMAMS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 februari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.49 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 februari 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: AVONTROODT

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 4670N0WR1QZ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 oktober 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XM0VNR58DA.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 18 december 2013 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 10.08 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41W0U553HZ1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 mei 2014 2 PB De vergadering wordt geopend om 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 40N0JLWROS9.DOC PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 maart 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 22 februari 2018 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 603 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 27 JUNI 2013 1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin van artikel 43, &2, 9 en artikel 43, &2, 11 van het provinciedecreet.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 januari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 mei 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.39 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 april 2018 2 De vergadering wordt geopend te 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 27 april 2017 2 De vergadering wordt geopend door de voorzitter om 14.33 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 maart 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.40 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 januari 2017 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 februari 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.32 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014

BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 115 BESLUITEN GENOMEN DOOR DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN IN VERGADERING VAN 25 SEPTEMBER 2014 1 Provincieraad. Ontslag van de heer Jan Hofkens. Opvolging. 2 Provincieraad. Ontslag van mevrouw Hilde De

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 18 december 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2013 tussen provincie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 29 januari 2015 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 11 maart 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD cultuur, sport, jeugd en onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever, burgemeester

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GECORO HUISHOUDELIJK REGLEMENT 2014 GECORO 30/10/2014 en GR 23/12/2014 STAD ZOUTLEEUW Huishoudelijke Reglement Gecoro 1 Stad Zoutleeuw BIJEENROEPEN VAN DE COMMISSIE Artikel 1 De commissie vergadert na

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Peter Bellens Telefoon: 03 240 52 40 Agenda nr. 9/6 Budget 2014. Herverdeling van het krediet

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 november 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/2 Samenwerkingsovereenkomst 2014-2019 tussen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 41D0XMKC7NS.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 30 april 2014 2 ALVL De vergadering wordt geopend te 14.36 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip:

Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Adviescommissie kunsten Huishoudelijk Reglement I. Algemene bepalingen Begrippen Artikel 1. Voor de toepassing van dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder het begrip: Kunstendecreet: het decreet

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies nummer 06/04 van de Vlaamse Jeugdraad, gegeven op 1 februari 2006; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van de besluiten van de Vlaamse Regering van 12 september 2003 ter uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en de stimulering

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/23 Vastgoed. Herselt. Provinciaal groendomein

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG

VERZOEKSCHRIFT. over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG Zitting 2005-2006 11 oktober 2005 VERZOEKSCHRIFT over een voordelig internetabonnement voor andersvaliden VERSLAG namens de Commissie voor Welzijn, Volksgezondheid en Gezin uitgebracht door de dames Vera

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad

Verslag gemeenteraad Verslag gemeenteraad 0/01/013 1. Opening, opmerkingen bij de notulen vorige gemeenteraad en loting van een voorstemmer. De gemeenteraad wordt officieel geopend door de burgemeester. Een voorstemmer wordt

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 april 2016 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/3 Provinciale initiatieven. Dienstverlenende vereniging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3YM0P4YBAC5.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 23 januari 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019

ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 ZITTINGSVERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Rob Guns, voorzitter; Eduardus Kennes, burgemeester; Guy Van de Perre, Gert Storms, Robert Diels,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/2 Wijziging subsidiereglement 'Erkenning en

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING,

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid 14 september 2012 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet)

Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) departement Interne Organisatie Griffie Reglement met betrekking tot de deputatie (huishoudelijk reglement) Huishoudelijk reglement van de deputatie (Artikel 55 Provinciedecreet) Hoofdstuk I - Organisatie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3X40X2A1OUJ.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 november 2013 2 De vergadering wordt geopend te 14.35 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

VERZOEKSCHRIFT. over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen

VERZOEKSCHRIFT. over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen Stuk 2134 (2008-2009) Nr. 1 Zitting 2008-2009 2 maart 2009 VERZOEKSCHRIFT over een oplossing voor de gelijkwaardigheidserkenning van de diploma s psychologie van de Open Universiteit Nederland/Vlaanderen

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT

De provincieraad van Antwerpen, BESLUIT 157 WELZIJN Provincieraadsbesluit van 24 november 2016 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging van het reglement innovatieve projecten in de welzijns- en gezondheidssector. De provincieraad

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Raad voor Maatschappelijk Welzijn Zitting van 31 juli 2014 Notulen open zitting Samenstelling De heer Fons Duchateau De heer Eddy Baelemans, OCMW ondervoorzitter; de heer Chris Morel, OCMW ondervoorzitter;

Nadere informatie

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond

MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Juridische grond Argumentatie BESLUIT Juridische grond MOTIVERING Context, relevante voorgeschiedenis en fasen Voorgeschiedenis De gemeenteraad heeft op 07/05/2013 de maatschappelijke geledingen voor de gemeentelijke commissie ruimtelijke ordening (Gecoro)

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 42W13FF4UE1.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 juni 2014 2 De vergadering wordt geopend te 14.42 uur. Provinciegriffier is aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst: ARBIB

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 7 DECEMBER 2012 De vergadering wordt

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2014 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Opdrachthoudende vereniging IVEKA: overname van aandelen naar aanleiding van de exit uit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening)

Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening) Huishoudelijk reglement GECORO (Gemeentelijk commissie voor ruimtelijke ordening) Gelet op het gemeentedecreet, Artikel 200; Gelet op Artikel s 1.3.3. en 1.3.4. van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

PLENAIRE VERGADERINGEN

PLENAIRE VERGADERINGEN AGENDA AANGEPAST PLENAIRE VERGADERINGEN Donderdag 10.07.2008 vanaf 14.00 uur Actuele vragen (Regl. art. 82) Voorstel van decreet Beraadslaging Voorstel van decreet van mevrouw Marleen Vanderpoorten houdende

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Advies. Provinciedecreet. meer. en het. worden. 24 april Pagina 1

Advies. Provinciedecreet. meer. en het. worden. 24 april Pagina 1 Advies Algemene Raad i.s.m. Sectorraad Kunsten enn Erfgoed Sectorraad Sociaal-Cultureel Werk 24 april 2013 Voorontwerp van decreet tot wijziging van diverse bepalingen van het decreett v.z.w.. de Rand

Nadere informatie

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN STENOGRAFISCHE NOTULEN VAN DE PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 22 MEI 2014 VERGADERING VAN 22 MEI 2014 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN VERGADERING VAN 22 MEI 2014 De vergadering wordt geopend te

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 mei 2015 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.34 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 3XC11DDAA02.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 6 december 2013 Zitting 17 december 2013 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.01 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 28 april 2016 2 De vergadering wordt door de voorzitter geopend om 14.29 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 45F10I38JS6.doc PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 25 september 2014 2 PB De vergadering wordt geopend te 14.31 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig.

Nadere informatie

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving

RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving VR 2019 2903 DOC.0390/3 RAAD VAN STATE afdeling Wetgeving advies 65.442/3 van 14 maart 2019 over een ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de regeling van subsidies aan gemeenten in het

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 juni 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Inga Verhaert Telefoon: 03 240 52 50 Agenda nr. 5/1 Intern Verzelfstandigde Agentschappen opheffing

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20;

Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, artikel 20; Besluit van de Vlaamse Regering van 6 december 2013 houdende de wijziging van diverse bepalingen van het besluit van de Vlaamse Regering van 5 september 2008 houdende de uitvoering van het decreet van

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg.

WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. 216 WELZIJN: Provincieraadsbesluit van 26 januari 2017 in verband met de goedkeuring van het voorstel tot wijziging reglement impulssubsidie arbeidszorg. De provincieraad van Antwerpen, Gelet op de bepalingen

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2015 / 02 / / 8 JANUARI 2015., wonende te, vertegenwoordigd door, advocaat te,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2015 / 02 / / 8 JANUARI 2015., wonende te, vertegenwoordigd door, advocaat te, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO / 2015 / 02 / / 8 JANUARI 2015 Inzake, wonende te, vertegenwoordigd door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen, te, vertegenwoordigd door, algemeen

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 13/06/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; Verontschuldigd: ; G. Soete, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, N. Lejaeghere, D. De Poortere,

Nadere informatie

Voorstel van resolutie

Voorstel van resolutie stuk ingediend op 224 (2009-2010) Nr. 2 31 augustus 2011 (2010-2011) Voorstel van resolutie van de heer Peter Reekmans betreffende het terugvorderen van de eind 2008 toegekende bonussen aan drie managers

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Ludwig Caluwé Telefoon: 03 240 52 48 Agenda nr. 4/3 Vierde reeks wijzigingen van 2014 - diverse

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 maart 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 4/14 Tweede reeks wijzigingen van 2014. Technische

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT: Bovenlokale culturele projecten Goedgekeurd door de provincieraad op 27/06/2013 HOOFDSTUK

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 25 oktober Raad van bestuur: verslag 14 juni 2017 goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 25 oktober 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens, Ariane Van

Nadere informatie

In de communicatie naar onze inwoners wordt er steeds gesproken over een woonzorgcampus.

In de communicatie naar onze inwoners wordt er steeds gesproken over een woonzorgcampus. Inhoud Situering... 2 Wat is een woonzorgcampus?... 2 Woonzorg of toch assistentiewoningen?... 2 Kernvraag indien woonzorgcampus... 4 Voorgeschiedenis... 4 Huidige Stand van zaken... 4 Toekomst... 4 Kernvraag

Nadere informatie

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter.

De commissie vergadert na bijeenroeping door de voorzitter of, als de voorzitter verhinderd is, de ondervoorzitter. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 : Doelstelling Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de GECORO zijn bevoegdheid uitoefent overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 17 december

Nadere informatie

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Voorgesteld door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Oost-Vlaanderen in zitting van 2 december 2004 Aanwezig : de heer André Denys, gouverneur-voorzitter

Nadere informatie

Directiecomité Verslag 7 september 2017

Directiecomité Verslag 7 september 2017 Directiecomité Verslag 7 september 2017 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Tjerk Sekeris, Katrien Van de Poel, ondervoorzitters; Frank Geudens, secretaris; Katleen den Roover, Alex Helsen, Jef Laureyssens,

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN 1 PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Beknopt verslag. Vergadering van 26 november 2015 2 FDS De vergadering wordt geopend te 14.37 uur. de Gouverneur en de heer Provinciegriffier zijn aanwezig. Tekenden de aanwezigheidslijst:

Nadere informatie

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te,

KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, 1 KAMER VAN BEROEP GEMEENSCHAPSONDERWIJS BESLISSING GO/2012/06/ / 3 JULI 2012 Inzake :..., wonende te, bijgestaan door, advocaat te, Verzoekende partij Tegen:,, te..., vertegenwoordigd door, algemeen directeur

Nadere informatie

Commissievergadering nr. C13 OND1 ( ) 8 oktober 2009

Commissievergadering nr. C13 OND1 ( ) 8 oktober 2009 Commissievergadering nr. C13 OND1 (2009-2010) 8 oktober 2009 Vraag om uitleg van mevrouw Kathleen Helsen tot de heer Pascal Smet, Vlaams minister van Onderwijs, Jeugd, Gelijke Kansen en Brussel, over de

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie