WinAbs. Upgrade

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WinAbs. Upgrade"

Transcriptie

1 WinAbs Upgrade

2 Inhoudsopgave 1 Wijzigingen in WinAbs versie Wetswijziging Andere aanpassingen Word-documenten beheren De plaats waar je documenten staan Maak een verwijzing in word Een document aanpassen Selecteer het document Optimaliseer je werkomgeving Kies de beste presentatie Actualiseer het document Maak de bladwijzers zichtbaar Maak de veldcodes zichtbaar Voer de aanpassingen uit Test het document Opkuisen Aanpassing HUW_HUW Minuut - verwantschap Extra Word-documenten in versie ERK_GWZ Authentieke akte GEB_GEB Collecte bevolking GEB_GEB Partner Erkenner NAT_V13 documenten... 18

3 1 Wiijjziigiingen iin WiinAbs versiie Wetswijziging 1. Wetswijziging betreffende de transseksualiteit. Met de vorige upgrade werd deze wetswijziging reeds toegevoegd. De nodige documenten voor de afhandeling van deze aktevorm waren ook reeds aanwezig. Enkel de definitieve aktevorm bij inschrijving van de "akte houdende vermelding van het nieuwe geslacht" was nog niet aanwezig. Hiervoor werd lang gewacht op een omzendbrief. Wij hebben nu een aktetekst die door Vlavabbs geviseerd is. Dit model is automatisch opgeladen. 1.2 Andere aanpassingen 2. De laatste versie van de documentaire aktemodellen (ADV) is opgeladen. Daarin werden alle opmerkingen en correcties van de stuurgroep integraal toegepast. 3. Bij directe afdruk van documenten werd vroeger enkel een melding getoond als het document mogelijks een fout bevatte. Het document zelf kreeg je niet te zien. Nu wordt het foute document niet meer afgesloten in Word zodat je eventueel een aanpassing kan doen of minstens kan kijken wat er precies fout gaat. 4. Bij een dossier overlijden wordt nu in het IT 191 en IT 194 gezocht naar het actieve rijbewijsnummer om in WinAbs te kunnen aanduiden dat dit vernietigd werd. 5. Er werden een aantal verbeteringen aangebracht in de staat Voor de besturen die de NIS-gegevens van de modellen I IIIc en IIId digitaal doorsturen wordt nu de oorspronkelijke nationaliteit automatisch ingevuld bij het ophalen van de gegevens uit bevolking. 7. Het opzoeken en openen van een gekoppeld Word document kan nu rechtstreeks in de Beheertaken. Indien het Word-document als alleen-lezen gemerkt staat dan wordt eerst deze beveiliging weggehaald. Om de alleen-lezen vlag terug op te zetten moet je zelf naar de correcte plaats navigeren in de verkenner om daar de eigenschappen van het document aan te passen. 8. Bij de alfabetische tabel kan je kiezen om bij het afdrukken één of twee extra witregels te krijgen tussen de verschillende items. 9. De verschillende districten van de stad Antwerpen werden aan de lijst van de gemeenten toegevoegd. Je kan deze eenvoudig terugvinden als je bvb zoekt op "antw". 10. Je mag nu rechtstreeks in de minuut de naam/voornamen ingeven en dan pas op het wereldbolletje klikken. De naam/voornamen worden overgenomen in het basisscherm van de opvraging naar het rijksregister. 11. De test op de regel meer dan 300 dagen apart wonend werd verder verfijnd. Indien de berekening niet eenduidig kan uitgevoerd worden krijg je nu een melding.

4 12. De werkwijze bij het selecteren van de gemeente waar het document naartoe gestuurd wordt is verbeterd. De OK knop is nu niet langer de standaard als je de returntoets gebruikt. 13. In de geboorteminuut is er nu ook een tabblad "PartnerVader". Met het wegvallen van de homologatievereiste is de erkenning door een man, gehuwd met een andere persoon dan de moeder, nu wel toepasbaar in de geboorteakte zelf. De gegevens op dit tabblad worden gebruikt om de partner aan te schrijven. Het document kan je vinden onder \\applshare\cevi\winabs\ Word of Dit kan je toevoegen aan WinAbs. (applshare is de share waarop in uw bestuur de applicaties staan) 14. De documenten voor nationaliteit op basis van art 16 werden aangepast om de opdeling tussen art16.2 en art 16.3 (huwelijk 3 jaar of huwelijk 6 maand) mogelijk te maken. Deze documenten moeten manueel toegevoegd worden. Je kan ze na de upgrade vinden in de map \\applshare\cevi\winabs\ Word 15. In het document ERK_VNA Echtgenote Erkenner is nog sprake van de homologatieprocedure. Je kan dit document zoals vermeld in puntje 7 oproepen en aanpassen. Hoe je dit concreet doet staat ook in bijlage vermeld. 16. Voor alle besturen is de werkwijze bij een artikel 80 sterk vereenvoudigd. Indien je een documentair aktemodel overschrijft hoef je geen VT-aktetekst meer op te laden. Het artikel 80 verschijnt automatisch in documentaire vorm. Wie nog protocollair werkt mag de overschrijving van een protocollaire akte ook in documentaire vorm uitvoeren. Artikel 80 verplicht je immers enkel om de ontvangen overlijdensakte "in de registers in te schrijven". Wil je desondanks een andere tekst in de overschrijving dan kan je wel nog steeds gebruik maken van de VT-aktetekst of desgewenst een aktefragment opladen. 17. Elk datumveld dat verwijst naar een kracht van gewijsde heeft een aanvinkvakje gekregen. Dit aanvinkvakje staat standaard actief en duidt op een verplicht in te vullen datum. Indien je een dossier hebt waar geen datum kracht van gewijsde nodig is kan je dit uitvinken.

5 2 Word-documenten beheren In dit hoofdstuk staat beschreven hoe je de locatie van alle WinAbs Word-documenten als snelkoppeling in Word kunt toevoegen. Op het eind van dit hoofdstuk beschik je in Word over een extra verwijzing waarmee je in de toekomst direct naar de bestandenmap kunt navigeren zonder ingewikkeld zoekwerk. De procedure die hier beschreven wordt geldt NIET voor Office 2007 (Vista) 2.1 De plaats waar je documenten staan Aangezien WinAbs in zijn databank de exacte locatie van de Word-documenten heeft staan, kan je via Beheertaken deze locatie bereiken. Hierna wordt een bestaand document geopend om een extra verwijzing in Word toe te voegen. Het document zelf wordt niet gewijzigd. 1) Start Beheertaken op en meld je aan Indien je onvoldoende gebruikersrechten hebt in deze toepassing dan voer je deze acties uit met assistentie van een collega die wel voldoende rechten heeft. 2) Klik dubbel op "Documenten" 3) Klik dubbel op het item "Documentbeheer" in de rubriek "Documenten" en kies in de subgroep "<voor alles geldig>" het document "ALL_ALL Afschrift.doc". 4) Open de documentgegevens met de knop

6 5) Bemerk dat er rechts van het veld Word-naam een knop staat met een Word-icoon. 6) Klik eenmaal op die knop om het document te openen. 7) Het document wordt geopend in Word. 8) Wijzig niks in het document zelf. 2.2 Maak een verwijzing in word Volgende acties maken een verwijzing in Word zodat je niet telkens weer moet gaan zoeken naar de locatie van de WinAbs Word-documenten. Het bestand "" staat nog steeds geopend in word. 1) Kies de opdracht "opslaan als" in het menu-item "Bestand" 2) Kies nu de opdracht "Toevoegen aan Mijn locaties" in het menu-item "Extra" (Je bevindt je nog steeds op het scherm "Openen"!) 3) Om de nieuw toegevoegde locatie wat meer in het vizier te krijgen (ze wordt immers onderaan de lijst toegevoegd) kan je in de werkbalk "Mijn locaties" (nog steeds in het scherm "Openen"!) de plaats en de naam van de verwijzing aanpassen.

7 4) Gebruik hiervoor de rechter muisknop om het menu op te roepen en kies met de linker muisknop "Naam wijzigen" om de naam van de verwijzing aan te passen. Een goede naamkeuze is bvb "WinAbs Word". Gebruik dezelfde muisacties om de verwijzing omhoog te schuiven zodat ze beter beschikbaar is bij het openen van het venster. 5) Sluit nu het geopende Word-document, uiteraard zonder eventuele wijzigingen te bewaren. 6) Het is nuttig om in dit stadium de Wordtoepassing volledig af te sluiten zodat deze instelling definitief wordt bewaard. 7) Open Word opnieuw en kies de opdracht "Openen" in het menu-item "Bestand". 8) Een eenvoudige klik op de verwijzing "WinAbs word" brengt je direct op de correcte locatie.

8 3 Een document aanpassen Voor je het document begint aan te passen is het noodzakelijk om eventuele verborgen informatie zichtbaar te maken EN de presentatie van het document zodanig in te stellen dat je de veldcoderingen en veldtesten te zien krijgt. Zonder deze voorzorgmaatregel kan je ongewild cruciale onderdelen van je document verwijderen. Indien je nog niet beschikt over de actie "WinAbs Word" in de favorieten van Word dan kan je deze verwijzing toevoegen. zie "De plaats waar je Word-documenten staan" Voor je wijzigingen aanbrengt in een Word-document kan het ook nuttig zijn om een reservekopie te maken. 3.1 Selecteer het document Open het Word-document... In dit voorbeeld selecteer je het document "ERK_VNA Echtgenote erkenner.doc" via beheertaken Open het Word-document met de knop uiterst rechts naast de Word-naam. 3.2 Optimaliseer je werkomgeving Kies de beste presentatie Gebruik de menubalk en kies de opdracht "Afdrukweergave" in het menu-item "Beeld".

9 Vervolgens kies je de instelling "Breedte" in het werkbalk-item "in/uitzoomen" Actualiseer het document Het document bevat een aantal bladwijzers die verwijzen naar het bestand "variabelen.doc". Enkel bij de opdracht AfdrukSamenvoegen wordt deze link door Word geactualiseerd. Bij oplevering heeft het Word-document nog steeds de instellingen die wij op Cevi gebruikt hebben om het document op te bouwen. Zie je het Cevi-logo staan dan werden de externe verwijzingen nog niet geactualiseerd. Gebruik de toetscombinatie <Ctrl+A> om het volledige document te selecteren Druk vervolgens op de functietoets <F9> om de bladwijzers te actualiseren. Het document krijgt nu de lay-out die in uw bestuur van toepassing is. In ons voorbeeld symbolisch weergegeven met het logo van FOD-binnenlandse zaken.

10 3.2.3 Maak de bladwijzers zichtbaar Zie je de tekens [ en ] van de bladwijzers niet dan kan je ongewild bepaalde verwijzingen verwijderen. Kies daarom in de menubalk het item "Extra" en de opdracht "Opties..." Op het tabblad "Weergave" vink je de optie "Bladwijzers" aan Controleer ook even of de optie "Alles" in de rubriek "Niet-afdrukbare tekens" aangevinkt staat. Tip: Je kan de niet-afdrukbare tekens ook aan/uit schakelen met de knop standaard werkbalk van Word. in de Maak de veldcodes zichtbaar Je kan dit op hetzelfde tabblad door de optie "Veldcodes" aan te vinken. Sta je met de cursor in het document dan gebruik je de toetscombinatie <Alt-F9>. Het resultaat oogt niet netjes maar alle coderingen worden wel zichtbaar : Helemaal op het eind van de wijzigingen verbergen we terug de veldcodes door opnieuw dezelfde opdracht <Alt+F9> te gebruiken.

11 3.3 Voer de aanpassingen uit In ons voorbeeld moeten we de tekst van de brief wat aanpassen om de vermelding "homologatie" weg te laten. In de tekst van de brief komen een aantal veldcodes voor. In ons voorbeeld zonder veel erg want de tekst die we selecteren omsluit deze codes volledig. Selecteren doe je het makkelijkst met deze acties : * plaats de tekstaanwijzer aan het begin van de tekst die je wil selecteren * hou de <Shift> toets ingedrukt en plaats de tekstaanwijzer op de laatste positie van de tekst die weg moet

12 druk op de <Delete> toets Na je wijzigingen kan je de veldcodes uitschakelen met de opdracht <Alt+F9>. Om de presentatie terug zoals voorheen te schakelen gebruik je de opdrachten : * <Ctrl+A> om alles te selecteren en * <F9> om de synchronisatie uit te voeren. Bewaar en sluit het document

13 3.4 Test het document Om het document te testen gebruik je de opdracht in het drukmenu van WinAbs. 3.5 Opkuisen Is je test succesvol : vergeet dan niet om het Word-document als "Alleen lezen" te zetten. Doe dit gewoon via Word waar je het document selecteert maar niet opent. Gebruik de rechter muisknop om het snelmenu op te roepen en kies met de linker muisknop de opdracht "Eigenschappen". Op het scherm kan je de eigenschap "Alleen lezen" aanvinken.

14 4 Aanpassiing HUW_HUW Miinuut - verwantschap In beheertaken kies je "Documentbeheer" Vervolgens selecteer je de subgroep "Huwelijken" In deze groep kies je de minuut "HUW_HUW minuut.doc" Gebruik de knop "wijzigen" om de documentdefinitie op te roepen : Rechts naast de "word naam" zie je een knop met een vage afbeelding van het Wordembleem. Klik op deze knop om het document te openen Navigeer in het document naar de plaats waar de veldinstructies staan voor de verwantschap van getuige 1 en 2. selecteer respectievelijk het invoegveld "Getuige1Verwant", "Getuige2Verwant" : Gebruik de knop "Samenvoegveld invoegen" in de werkbalk "AfdrukSamenvoegen"

15 kies respectievelijk het invoegveld "Getuige1VerwantMINUUT" ; "Getuige2VerwantMINUUT" Het resultaat is een substitutie van beide velden : Sluit en bewaar het Word-document

16 5 Extra Word-documenten iin versiie Met deze upgrade zijn een aantal standaard documenten aangepast of toegevoegd. Je vindt deze in de applicatiemap van WinAbs ofwel in de map "protocollair" of "ADV", afhankelijk van de aktemodellen waarmee je werkt. Werk je reeds met ADV dan vind je een zevental documenten in de map "Word_ADV" Wie nog met protocollaire akten werkt kijkt in de map "word-protocollair" 5.1 ERK_GWZ Authentieke akte Dit Word-document voeg je toe in de rubriek "Vermelding nieuw geslacht". In de praktijk gebruik je dit document als afdruk van de authentieke akte op los A4-blad cfr circulaire. De aanvrager tekent samen met de ambtenaar van de burgerlijke stand. Kies in Beheertaken de rubriek "Documentbeheer"

17 Selecteer de subgroep "Vermelding nieuw geslacht" Klik op de knop scherm. onderaan op het Selecteer het aanvinkvakje "Word-document" en vul verder aan zoals hierboven aangegeven. Gebruik de knop Bewaren om de parameters vast te leggen.

18 Bepaal de ordening in het drukmenu antwoord bij voorkeur met "Nee" op de AutoPrint vraag 5.2 GEB_GEB Collecte bevolking Dit document bestaat reeds. Je kan de bestaande versie vervangen door dit aangepaste model. Is je huisstijl sterk afwijkend dan is het aangewezen om enkel de kern van het document over te nemen. 5.3 GEB_GEB Partner Erkenner Document bedoeld om de partner van de erkenner te verwittigen bij een erkenning tijdens de geboorteaangifte. Voeg dit document toe cfr NAT_V13 documenten De volledige set documenten voor nationaliteit ( ) werd aangepast om het onderscheid tussen en 2 mogelijk te maken. Je kan de bestaande documenten vervangen door deze aangepaste versie. Is je huisstijl sterk afwijkend dan is het aangewezen om voor elk van deze documenten enkel de kern over te nemen.

Nieuwigheden in WinAbs

Nieuwigheden in WinAbs Handleiding Nieuwigheden in WinAbs 2.0.0.1 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 WIJZIGINGEN IN WINABS VERSIE

Nadere informatie

WINABS VERSIE

WINABS VERSIE WINABS VERSIE 3.0.0.0 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 NIEUWE MENUPUNTEN... 3 4 ZOEK DOSSIER WINABS... 4 4.1 Aktetype... 4 4.2 Status

Nadere informatie

Wijzigingen in WinAbs V

Wijzigingen in WinAbs V Handleiding Wijzigingen in WinAbs V 2.1.1.1 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 WIJZIGINGEN IN WINABS VERSIE

Nadere informatie

Sjablonen aanmaken, formulieren aanmaken, macro s maken, menubalk aanpassen.

Sjablonen aanmaken, formulieren aanmaken, macro s maken, menubalk aanpassen. Tips en trucs, zoals o.m.: Sjablonen aanmaken, formulieren aanmaken, macro s maken, menubalk aanpassen. door Gerrit Tiemens, HCC afdeling Arnhem, Medewerker locatie Arnhem Zevenaar, 9 november 2003 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Inhoud. MySite Handleiding 1

Inhoud. MySite Handleiding 1 Inhoud Een module bewerken: Een module toevoegen...2 Een module kopiëren...4 Een module verplaatsen...5 Een module verbergen...6 Een module verwijderen...6 Openingsuren wijzigen...7 Een pagina bewerken:

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING Voorwoord Colofon WINABS V2.7.2.1 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 AANPASSINGEN IN WINABS... 3.1 3.1 Algemeen... 3.1 3.1.1 Scherm na upgrade... 3.1 3.1.2

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x )

Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) Windows 10 W017 Zelf een Afsluitknop maken in Windows 10 ( of 7 of 8.x ) ( De snelste manier om een computer netjes af te sluiten via de software! ) In dit document wordt uitgelegd hoe U zelf eenvoudig

Nadere informatie

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1

INSTRUCT Samenvatting Basis Word 2010, H1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 SAMENVATTING HOOFDSTUK 1 Word opstarten en afsluiten WORD kan opgestart worden via de startknop en de snelkoppeling in de lijst die boven de startknop staat: WORD kan ook worden opgestart via menu Start,

Nadere informatie

Gebruik webfolders Windows

Gebruik webfolders Windows Gebruik webfolders Windows Algemene informatie Dit document beschrijft hoe u gebruik kunt maken van webfolders en beschrijft hoe u stapsgewijs via uw PC hier verbinding mee kunt maken. Website toevoegen

Nadere informatie

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN

EN MET OUTLOOK AAN DE SLAG MET DIGITALE VAARDIGHEDEN TRAINING: BASISVAARDIGHEDEN E-MAILEN MET OUTLOOK E-MAILEN MET OUTLOOK Op www.seniorenweb.nl vind je tips en tricks over het werken met Outlook. Op http://www.gratiscursus.be/outlook_2010/ staat een gratis cursus Outlook. Beide zijn

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016 Handleiding Semanur Yilmaz Consumentenbelangen 14 maart 2016 Inhoudsopgave Algemeen Taal instellen Onderdelen van Outlook E-mail Mail verzenden Mail verplaatsen naar map E-mail aan team/ manager Automatisch

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Microsoft Word Kennismaken

Microsoft Word Kennismaken Microsoft Word 2013 Kennismaken Inleiding Microsoft Word is het meest gebruikte tekstverwerkingsprogramma ter wereld. De mogelijkheden die Word biedt zijn talrijk, maar als je nog nooit met Word gewerkt

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Financiële analyse op maat

Financiële analyse op maat Installatie Financiële analyse op maat Via de link http://www.id-soft.be/img/zip/hannahlisa.zip kunt u de gezipte map HannaHLisa downloaden. 1. U pakt het bestand uit op een door u gewenste locatie 2.

Nadere informatie

Outlookkoppeling installeren

Outlookkoppeling installeren Outlookkoppeling installeren Voordat u de koppeling kunt installeren, moet outlook afgesloten zijn. Stappenplan Controleer of het bestand VbaProject.OTM aanwezig is. (zie 3.2) Controleer of de map X:\RADAR\PARAMETERS\

Nadere informatie

Samen op zoek naar proeven

Samen op zoek naar proeven Samen op zoek naar proeven De handleiding Jens Vanhouwaert jens@vanhouwaert.be 1 Inhoudsopgave 1 Handleiding... 4 1.1 De website... 4 1.2 Algemene werking... 4 1.3 Download de databank... 4 1.3.1 Internet

Nadere informatie

Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net)

Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net) Handleiding Installatie kadastrale leggers 2011 (Kadaster.Net) Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 1 INSTALLATIEVOORSCHRIFT KADASTRALE LEGGERS -

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Utwente, [Publish Date] Versie: 0.1, Statusdocument: Concept, Auteur: Laurens Smit ii Revisie Datum Versie Status Omschrijving Auteur Reviews Datum Versie Problemen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Windows Live Mail Windows 8

Windows Live Mail Windows 8 Windows Live Mail Windows 8 Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding. WinAbs Aanmaak en beheer van alfabetische tabellen 2014

Handleiding. WinAbs Aanmaak en beheer van alfabetische tabellen 2014 Handleiding WinAbs Aanmaak en beheer van alfabetische tabellen 2014 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING...

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank

Energieprestatiedatabank 1 inhoud 1 2 2.1 Principe Hoe gaat u als -verslaggever te werk op de vernieuwde? Mijn -dossiers 2.1.1 Tabblad Stedenbouwkundige vergunning / melding 2.1.2 Tabblad Opladen startverklaring 2.1.3 Tabblad

Nadere informatie

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer

Handleiding. Curasoft. Templatebeheer Handleiding Curasoft Templatebeheer Curasoft - 1 / 6-22.06.2016 Templatebeheer Door middel van templates kunt u eenvoudig standaardbrieven maken. Templatebeheer openen Als u beheerder bent, ziet u links

Nadere informatie

Website AC Lebbeke Inhoud

Website AC Lebbeke Inhoud Website AC Lebbeke Inhoud 1. Inloggen 2. Login Aanvraag en roles 3. Nieuwsbericht toevoegen 4. Afspraken nieuwsberichten 5. Pagina s aanpassen en document uploaden 6. Pagina s en nieuwsberichten bewerken

Nadere informatie

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office

PowerPoint Basis. PowerPoint openen. 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office PowerPoint Basis PowerPoint openen 1. Klik op Starten 2. Klik op Alle programma s 3. Klik op de map Microsoft Office Klik op Microsoft PowerPoint 2010 Wacht nu tot het programma volledig is opgestart.

Nadere informatie

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE

Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Aan de slag met de LEDENADMINISTRATIE Het maken en gebruiken van rapportages 1. Rapportages en Excel Een rapportage gebruikt u om een bestand aan te maken: u wilt bijvoorbeeld etiketten uitdraaien, een

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word

Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word Hoofdstuk 8 - Snelfiches Word 8.1. Word starten 93 8.2. Een nieuwe tekst maken 94 8.3. Tekst meteen bewaren 95 8.4. Tekst schrijven 96 8.5. Tekst veranderen en verplaatsen 97 8.6. Een tabel maken 99 8.7.

Nadere informatie

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek:

Uw adresboek en Word. In dit venster in de Wizard Enveloppen en etiketten kunt u kiezen voor het gebruiken van het adresboek: Uw adresboek en Word In Word kunt u bij de optie Afdruk samenvoegen en bij verschillende Wizards waarmee u brieven, etiketten of enveloppen maakt, kiezen voor het invoegen van adressen uit het adresboek

Nadere informatie

RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN

RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN RAADPLEGEN EN TOEVOEGEN VAN DOCUMENTEN INHOUD PROFIT COMMUNICATION CENTER... 1 BESTANDEN VASTLEGGEN... 2 VOORBEELD: MAIL VASTLEGGEN... 2 VOORBEELD: BESTAND VASTLEGGEN VANUIT VERKENNER... 4 UPDATES... 5

Nadere informatie

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten

Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten Formulieren o.b.v. Vrije Overzichten EDUscope Administratie Versie 1.0 19-04-2016 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 1.1 Formulier toevoegen... 3

Nadere informatie

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren.

Als eerste moet u eenmalig per gebruiker van Intramed de Fastguide plug-in installeren. Hoofdstuk 1 Om gebruik te maken van de Fastguide koppeling in Intramed moet u een aantal instellingen doen: de Fastguide Plugin installeren; uw Fastguide account toevoegen in Intramed. Vervolgens kunt

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0

Update documentatie. KraamZorgCompleet versie 4.0. KraamzorgCompleet versie 4.0 Update documentatie KraamZorgCompleet versie 4.0 KraamzorgCompleet versie 4.0 Inhoudsopgave Update documentatie versie 4.0 Hoofdstuk 1 Declareren partusassistentie...1 1.1 Declareren partusassistentie

Nadere informatie

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260

9. MEMO'S. Handleiding Unit4 Auditor 8.1 Pagina 100 van 260 9. MEMO'S In Unit4 Auditor kunt u in een uit te voeren taak een aantekening toevoegen. In de aantekening beschrijft u de bevindingen met betrekking tot de uitvoering van de betreffende taak. Daarnaast

Nadere informatie

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015

Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Studieobjecten bewerken 2015 2016 Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Vragen / opmerkingen mail mailto:h.zuidervaart@hsmarnix.nl Marnix academie Inhoudsopgave Inhoud Over de studieobjecten... 1 Studieobjecten

Nadere informatie

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven:

Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: SAMENVATTING HOOFDSTUK 8 Afdrukken Via het tabblad, kun je afdrukinstellingen aangeven: Onder Instellingen kun je aangeven wat je wilt afdrukken: Bij Notitiepagina s wordt per pagina één dia afgedrukt.

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.1, juli 2006 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 E-mail: abonnee@dedicon.nl 1 Inhoudsopgave 1.1 De-installatie...

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at www.pyrrho.com Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status:

Nadere informatie

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print

INSTALLATIE IN PRINT INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate In Print AAN DE SLAG INSTALLATIE In deze handleiding worden de stappen besproken die doorlopen worden bij het installeren van de volledige versie Communicate In Print LET OP! WANNEER U EERDER EEN VERSIE VAN IN

Nadere informatie

Outlook 2010 tips & trucs

Outlook 2010 tips & trucs Outlook 2010 tips & trucs I N H O U D S O P G A V E 1 Algemeen... 1 1.1 Werkbalk snelle toegang... 1 1.2 Snelle stappen... 1 2 E-mail... 2 2.1 Regels... 2 2.2 CC mail onderscheiden... 2 2.3 Verwijderde

Nadere informatie

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier

Handleiding Medewerkersagenda. PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier Handleiding PlanCare Dossier elektronisch cliënten dossier De agenda in PlanCare 2 De agenda kent verschillende invalshoeken of benaderingswijzen. Centraal staat de Cliëntagenda waar alle afspraken en

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2007

Gebruikershandleiding Outlook 2007 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2007 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2007 CLIËNT... 3 1.2 UITLEG OVER DE OUTLOOK NAVIGATIE KNOPPEN... 3 1.3 UITLEG

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Zorgdossier Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Versie: 0.1 November 2006 Copyright: Labelsoft Clinical IT INHOUDSOPGAVE CERVIX OPROEPEN MAKEN... 1 Oproepschema 1 Selectie criteria 2 Oproepschema

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie...

Invoegen... 8 Invulpunt... 9 Nieuwe bouwsteen maken... 9 Bouwsteen opslaan... 10. Wijze van werken in Outlook... 11 Informatie... ProDoc Bouwstenen voor Word & Outlook 2007 Inhoud Kopiëren bestanden... 2 Hoofdmap Bouwstenen... 2 Bouwsteen.dotm... 2 Installatie Bouwstenenmodule onder Word 2007... 3 Installatie Bouwstenenmodule onder

Nadere informatie

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm. Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v3.0 Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ 2/11 Inhoudstafel: 1 AANPASSINGEN ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud

Google Drive. Wat is google drive. Wat heb je nodig en wat krijg je. Je aanmelden aan de cloud Google Drive Wat is google drive Google drive is het cloud systeem van google. Je kan er documenten, beelden, films. op kwijt. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van hun online applicaties zoals google

Nadere informatie

Gebruikersinstructie:

Gebruikersinstructie: Gebruikersinstructie: Delen & Ontsluiten van Aantekeningen en Oplossingen Inhoudsopgave 1. Inleiding 2 2. Voor leerkrachten: aantekeningen en oplossingen delen 3 2.1 Pagina s met aantekeningen of oplossingen

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder)

Start de VPN client op. U kan het programma terugvinden vinden via Start Alle programma s Cisco Systems VPN Client (zie afbeelding hieronder) Inloggen op het bekabeld netwerk met een laptop Om in de PC-lokalen uw laptop via kabel op het bestaande netwerk aan te sluiten, moet u éénmalig een VPN client (software voor beveiligde communicatie) installeren

Nadere informatie

1 De werkmap beschermen

1 De werkmap beschermen 1 De werkmap beschermen Er zijn veel redenen om een werkmap, of delen ervan, te willen afschermen of beschermen. Het kan zijn dat delen van een werkblad gegevens bevatten die nodig zijn bij een berekening,

Nadere informatie

- stappenplan - INLOGGEN op

- stappenplan - INLOGGEN op - stappenplan - INLOGGEN op Surf naar www.cobelguard-online.be Vul login en paswoord in. Op de e-mail die je ontvangen hebt vind je je paswoord. Als je inlogt op je site, zal je ook automatisch het site

Nadere informatie

Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007

Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007 Handleiding Release nota Upgrade CEMOS 1.08.007 Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.1 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Voorwoord...

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 1 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. De-installatie... 3 3. Starten

Nadere informatie

Siemens Industry Mall. Handleiding. Winkelwagenbeheer

Siemens Industry Mall. Handleiding. Winkelwagenbeheer Siemens Industry Mall Handleiding Winkelwagenbeheer Page: 1 of 22 Inhoudstafel 1 VOORWOORD...3 2 CREATIE VAN WINKELWAGENS...4 2.1 Opladen van een bestaande winkelwagen uit de Mall... 4 2.2 Selectie van

Nadere informatie

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl

WebQuest / WebKwestie. met Word 2003. www.webkwestie.nl WebQuest / WebKwestie met Word 2003 www.webkwestie.nl Een WebQuest / WebKwestie maken in Word 2003 Belangrijk is dat alle pagina s en afbeeldingen die u gebruikt in één map worden opgeslagen. Download

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.10

Handleiding Opmaken fiche 281.10 Opmaken fiche 281.10 1. Inleiding... 3 2. Voorbereidingen... 4 3. Personeelsleden als leverancier in de boekhouding voorzien... 7 3.1. Manueel leveranciersfiches voor de personeelsleden aanmaken... 7 3.2.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Edit

Gebruikershandleiding Edit Gebruikershandleiding Edit Maak gebruik van de inloggegevens die je terugvindt in jouw mailbox. Noteer ze eventueel ook hier: url: www.. nl/edit Navigeer naar dit adres, door de url in te typen in de adresbalk

Nadere informatie

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving

Kennismaking. Versies. Text. Graph: Word Logo voorbeelden verschillende versies. Werkomgeving Kennismaking Word is een tekstverwerkingsprogramma. U kunt er teksten mee maken, zoals brieven, artikelen en verslagen. U kunt ook grafieken, lijsten en afbeeldingen toevoegen en tabellen maken. Zodra

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Mail 36 Agenda 38 Rekenmachine 39 Gamebalk 42 Groove 42 Kaarten 43 Films en tv 45 Paint 45 Foto s 47 WordPad 49

Inhoudsopgave. Mail 36 Agenda 38 Rekenmachine 39 Gamebalk 42 Groove 42 Kaarten 43 Films en tv 45 Paint 45 Foto s 47 WordPad 49 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Inleiding 9 Het toetsenbord van je pc 9 Groot en klein 9 Snel programma s oproepen met een toetscombinatie 11 Windows 10 13 Algemeen 14 Combinaties met de Windows-toets 17 Opdrachtprompt

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007)

Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) werken met webmail - OWA 2007 pag. 1 Werken met Webmail (Outlook Web Access 2007) Deze handleiding beschrijft de meest voorkomende handelingen bij het gebruik van OWA 2007. Het is ook tegelijkertijd cursusmateriaal

Nadere informatie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie

VIVA2.0. Balie. VIVA2.0 Balie Balie VIVA2.0 VIVA2.0 Balie CORILUS BV - PELMOLEN 20-3994 XZ HOUTEN - T 0031 (0)30 634 72 50 - F: 0031 (0)30 606 78 71 - info@corilus.nl - www.corilus.nl 1 Inhoudsopgave 1. Algemene Informatie over VIVA

Nadere informatie

Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs

Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs Stappenplan afwezigheden Basisonderwijs Stap 1: Surf naar: http://81.82.226.240:800 of http://afwezigheden.sgrkempen.be Stap 2: Geef de gebruikersnaam en wachtwoord in en druk op de enter-toets om in te

Nadere informatie

De meeste Garmin routes en/of tracks die op het internet worden aangeboden, kan je downloaden in een bestand met het GPX formaat of het GDB formaat.

De meeste Garmin routes en/of tracks die op het internet worden aangeboden, kan je downloaden in een bestand met het GPX formaat of het GDB formaat. Downloaden van Garmin bestanden van het internet : hoe ga ik te werk? De meeste Garmin routes en/of tracks die op het internet worden aangeboden, kan je downloaden in een bestand met het GPX formaat of

Nadere informatie

Een eerste kennismaking

Een eerste kennismaking 27-2-2006 1 W erkstukken m a ken m et Po w erpo int Een eerste kennismaking PowerPoint is het presentatieprogramma van Microsoft waarmee we informatie, d.m.v. dia s, op een duidelijke manier kunnen presenteren.

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2007 1. Raster en hulplijnen Klik met rechter muisknop in een lege dia Klik in het afrolmenu op Raster en hulplijnen en stel onderstaande eigenschappen in 2.

Nadere informatie

Handleiding Groeitool. ESF-innovatieproject Duaal Leren

Handleiding Groeitool. ESF-innovatieproject Duaal Leren Handleiding Groeitool ESF-innovatieproject Duaal Leren Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Deelnemer aanmaken... 5 3. Coachingsgesprek aanmaken... 8 4. Zelfevaluatie aanmaken... 12 5. Observatie aanmaken...

Nadere informatie

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010

Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010 Handleiding voor bloemenboek (open boek)- PP 2010 Belangrijk!!! De 2 animaties "Samenvouwen" en "Uittrekken", die nodig zijn om het boek te maken, ontbreken in de versie PP 2010. Daarom is het nodig dat

Nadere informatie

WINABS VERSIE

WINABS VERSIE WINABS VERSIE 3.1.1.0 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1 2 INLEIDING... 2 2.1 Voorwoord... 2 2.2 Colofon... 3 3 BIJKOMENDE AKTETYPES... 4 3.1 Afwezigheid... 5 3.2 Nietigverklaring... 5 3.3 Wijziging

Nadere informatie

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen

Declareren. Stap 1 Openstaande behandelingen Declareren Stap 1 Openstaande behandelingen Bij het programma onderdeel Declaratie, Openstaande behandelingen (zorgverzekeraars) kunt u kijken welke welke behandelingen er nog niet gedeclareerd zijn. Druk

Nadere informatie

Deel 1: PowerPoint Basis

Deel 1: PowerPoint Basis Deel 1: PowerPoint Basis De mogelijkheden van PowerPoint als ondersteunend middel voor een gedifferentieerde begeleiding van leerlingen met beperkingen. CNO Universiteit Antwerpen 1 Deel 1 PowerPoint Basis

Nadere informatie

Extra informatie Picasa

Extra informatie Picasa Extra informatie Picasa Stel de weergave in op: boomstructuur: We zien nu dezelfde structuur als in de map Mijn Afbeeldingen. De hoofdmappen staan er. Zijn er geen submappen, dan wordt de inhoud weergegeven.

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

1. AFSPRAKEN MBT ARCHIVEREN EN AFSLUITEN

1. AFSPRAKEN MBT ARCHIVEREN EN AFSLUITEN Sector afspraken Afsluiten en archiveren in Regas Bron : Werkgroep Beheer We-dossier (18/6/2015) 1. AFSPRAKEN MBT ARCHIVEREN EN AFSLUITEN In Regas kan men een casus afsluiten door de einddatum op de tab

Nadere informatie

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving

Instructie: Werken met de nieuwe omgeving Instructie: Werken met de nieuwe omgeving In dit document vind je een beschrijving hoe de nieuwe omgeving werkt en wat de grootste aanpassingen zijn. Dit document bestaat uit een zestal delen: - Deel 1:

Nadere informatie

Inhoudstafel. 1. Pictoselector installeren en updaten. 2. Een nieuw pictoblad maken. 3. Geef het blad een titel. 4. Zoek picto s

Inhoudstafel. 1. Pictoselector installeren en updaten. 2. Een nieuw pictoblad maken. 3. Geef het blad een titel. 4. Zoek picto s Inhoudstafel 1. Pictoselector installeren en updaten 2. Een nieuw pictoblad maken 3. Geef het blad een titel 4. Zoek picto s 4.1 Selecteer pictogrammendatabanken 4.2 Voeg een picto in 4.3 Omschrijving

Nadere informatie

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren

AN0021-NL. Een trigger- en actieregel maken. Overzicht. Een Trigger- en actieregel creëren Een trigger- en actieregel maken Overzicht Trigger en Actie regels zijn een eenvoudige manier voor het creëren van aangepaste en unieke functionaliteiten in Paxton10. Specifieke regels kunnen worden gecreëerd

Nadere informatie

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 Opslaan en openen. Opslaan. Om een tekst document te kunnen bewaren, zult u het moeten opslaan op de harde schijf van uw computer. Het blijft daar dan net zo lang staan tot

Nadere informatie

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding

Gebruikershandleiding www.kerknigtevecht.nl. Inleiding Inleiding Het beheren van de pagina s op www.kerknigtevecht.nl wordt gedaan door daartoe geautoriseerde gebruikers. Deze handleiding helpt je op weg hoe je je eigen pagina s kunt beheren, zoals het plaatsen

Nadere informatie