Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Studieobjecten bewerken Marnix academie. Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015"

Transcriptie

1 Studieobjecten bewerken Laatst bijgewerkt op dinsdag 2 juni 2015 Vragen / opmerkingen mail Marnix academie

2 Inhoudsopgave Inhoud Over de studieobjecten... 1 Studieobjecten zoeken en filteren... 2 De naam van een studieobject wijzigen... 3 Startpagina bewerken - metadata... 5 Startpagina bewerken de afbeelding... 6 Inchecken en Publiceren Links: Documentlinks maken Links: Een documentlink verwijderen Links: Het web onderdeel documenten verwijderen of opnieuw toevoegen Links naar documenten in de tekst maken Links (zie ook) toevoegen in de rechterkolom Pagina s toevoegen Een pagina toevoegen op niveau Een pagina toevoegen op niveau Een pagina toevoegen op niveau Volgorde hoofdknoppen wijzigen Volgorde subknoppen wijzigen Documentenlijst startpagina verwijderen Handige werkwijze oude naar nieuwe studieroute... 26

3 Pg. 01 Over de studieobjecten Studieobjecten Over de studieobjecten In een studieobject staat voor de student alle relevante informatie over een vak. Elk studieobject heeft standaard een Homepage/Startpagina en drie tabbladen: Studie Informatie, Studiewijzer en Bronnen. Waar staan de studieobjecten Ga met de internetbrowser naar en klik op de knop Studieobjecten. Wie ziet welke studieobjecten Studenten zien studieobjecten die gekoppeld zijn aan een opleiding en fase. Dit gebeurt met metatags. Dit zijn labels die aan het studieobject zijn meegegeven. Docenten zien alle studieobjecten en kunnen alle studieobjecten bewerken. Welke informatie moet ik in een studieobject plaatsen Om het voor studenten een logisch geheel te laten zijn is in het document: Invulling studieobjecten Bachelor beschreven welke informatie je waar moet plaatsen. Dit document vind je in het kennisobject studieobjecten bewerken.

4 Pg. 02 Studieobjecten zoeken en filteren Studieobjecten zoeken en filteren Ga met de internetbrowser naar en klik op de knop Studieobjecten. Je ziet nu een lijst met alle studieobjecten staan. Om het juiste studieobject te openen doe je het volgende: Aan de rechterkant van het scherm kun je filteren op Studierichting, Opleiding en Fase. Vink één voor één de gewenste optie aan en klik op Toepassen. Zoek de naam van het studieobject Vink aan en klik op Toepassen Je kunt ook zoeken door de naam van het studieobject in te typen en op enter te drukken. Wanneer je met de muis over de link gaat, wordt de startpagina van het studieobject weergegeven. Let goed op of je het studieobject juiste studieobject opent. Het schooljaar wordt bovenaan in het studieobject weergegeven. Let goed op of je het juiste studieobject opent (2014)

5 Pg. 03 De naam van een studieobject wijzigen De naam van een studieobject wijzigen Open het studieobject waarvan je de titel wilt wijzigen en klik op het radartje rechts bovenaan en selecteer Site-instellingen. Klik op de link Titel, beschrijving en logo om de titel te wijzigen.

6 Pg. 04 De naam van een studieobject wijzigen Vul de titel in bijvoorbeeld VT BB Gezondheidskunde en klik rechts onder op OK.

7 Pg. 05 Startpagina bewerken - metadata Startpagina bewerken - metadata Klik rechts boven op het radartje selecteer Pagina bewerken. De pagina wordt nu uitgecheckt. Dit wordt weergegeven in de gele balk. Let op! Wanneer je de pagina bewerkt dan wordt deze uitgecheckt. Dit betekent dat niemand anders deze pagina kan bewerken. Zorg er dus voor dat je de pagina s weer incheckt zodat anderen de pagina kunnen bewerken. Wanneer je naar boven scrolt zie je boven de afbeelding de volgende velden staan: Studierichting, Opleidingen en Fases. Dit is de metadata. Op basis van deze metadata worden de studieobjecten aan studenten getoond. Let op! Verwijder deze metadata niet, anders kan het studieobject niet meer worden terug gevonden.

8 Pg. 06 Startpagina bewerken de afbeelding Startpagina bewerken de afbeelding Je kunt de standaard afbeelding op de startpagina vervangen door een eigen afbeelding. Deze afbeelding heeft wel een vaste grootte namelijk: 744 x 300 pixels. Het is het mooist wanneer je zelf een afbeelding bijsnijdt tot exact deze grootte. Met het online programma PIXLR.com kun je een afbeelding bijsnijden tot de juiste grootte: PIXLR: Je kunt ook dit filmpje bekijken: be/hxbcesvn tke?t=40s 1. Open met de webbrowser de volgende website: 2. Klik op Open afbeelding van computer en open de afbeelding. 3. Klik op het uitsnedegereedschap en selecteer Outputgrootte 4. Vul in: Breedte: 744 pixels Hoogte:300 pixels 5. Trek nu met het uitsnedegereedschap het kader over de foto en dubbelklik op het kader om de gewenste uitsnede toe te passen. 6. Dubbelklik op het vergrootglas in de gereedschap balk om de ware grootte te zien 7. Bewaar nu het bestand op je computer en let op! vergeet niet om de extensie.jpg mee te geven aan de naam. Ga nu naar de startpagina van het studieobject en selecteer de standaard afbeelding. Verwijder deze door op de Delete toets te klikken. Op de plek waar de afbeelding stond zie je nu de tekst staan: Klik hier om een afbeelding uit SharePoint toe te voegen. Klik daarop en het volgende venster wordt geopend:

9 Pg. 07 Startpagina bewerken de afbeelding Klik op bladeren om een afbeelding te selecteren. Er opent een nieuw venster. Klik bovenaan op Nieuw item toevoegen. Klik in het nieuwe scherm op Bladeren en selecteer jouw afbeelding vanaf jouw computer. Klik daarna op Openen en daarna op OK.

10 Pg. 08 Startpagina bewerken de afbeelding Er verschijnt een nieuw venster. Selecteer onderaan opslaan. In het volgende venster selecteer je de afbeelding en klik je op de knop invoegen.

11 Pg. 09 Startpagina bewerken de afbeelding Klik in dit venster op OK. De afbeelding wordt nu op de startpagina geplaatst. Wanneer de afbeelding er niet goed uit ziet of wanneer de verhouding niet kloppen, schaal dan de foto opnieuw naar 744 x 300 pixels.

12 Pg. 10 Inchecken en Publiceren Inchecken en Publiceren Inchecken Zodra je een pagina bewerkt wordt de pagina uitgecheckt. Dit wil zeggen dat niemand anders deze pagina kan bewerken. Wanneer je op de link Inchecken klikt worden de wijzigingen opgeslagen en kunnen andere gebruikers de pagina weer bewerken. Studenten zien deze wijzigingen nog niet. Hiervoor moet je de pagina publiceren. Publiceren Door een pagina te publiceren wordt een pagina opgeslagen, ingecheckt en gepubliceerd. Studenten zien dus nu ook alle wijzigingen.

13 Pg. 11 Links: Documentlinks maken Links: Documentlinks maken In de rechterkolom van de pagina s staat standaard het web onderdeel Documenten. In dit web onderdeel kun je documenten plaatsen die dan als link kunnen worden gedownload. Dit doe je als volgt: 1. Open (niet bewerken) de pagina waar je documenten aan toe wilt voegen 2. Klik op de link inhoud van de site 3. Klik op het onderdeel Homepage documenten. 4. Klik op de + om documenten te selecteren of sleep hierin de documenten die je wilt downloaden en keer terug naar de pagina. TIP! Bestanden worden alfabetisch weergegeven. Wil je een volgorde aanhouden? Nummer dan de bestanden: 01document.docx, 02powerpoint.pptx etc.

14 Pg. 12 Links: Een documentlink verwijderen Links: Een documentlink verwijderen Stap 1: Om een documentlink te verwijderen uit het web onderdeel documenten doe je het volgende: Open eerst de pagina waar de documentlink op staat. Dit document verwijderen Stap 2: Klik op de link: Inhoud van de site Stap 3: Open de map Homepage documenten en klik op het vinkje wat voor het bestand staat. Stap 4: Klik nu op de Delete toets op je toetsenbord

15 Pg. 13 Links: Het web onderdeel documenten verwijderen of opnieuw toevoegen Links: Het web onderdeel documenten verwijderen of opnieuw toevoegen Het web onderdeel verwijderen Wanneer je het web onderdeel Documenten niet nodig hebt kun je het als volgt verwijderen: Klik op Pagina bewerken en klik dan op het pijltje wat boven het web onderdeel documenten staat. Selecteer dan Verwijderen. Het web onderdeel opnieuw toevoegen Je kunt het web onderdeel als volgt opnieuw toevoegen: Bewerk de pagina en klik op de link Web onderdeel toevoegen Selecteer nu het onderdeel Homepage Documenten en klik op de knop toevoegen.

16 Pg. 14 Links naar documenten in de tekst maken Links naar documenten in de tekst maken Soms wil je niet dat je links naar documenten in het web onderdeel in de rechterkolom komen te staan. Dan kun je ook op een andere manier links maken. Dit gaat als volgt: Stel ik wil een document doorlinken in een lopende tekst zoals: Klik hier voor het artikel over meervoudige intelligentie. Bewerk de pagina waar je de link wilt plaatsen en selecteer dan de tekst Klik hier. Klik in de bovenste balk op het tabblad INVOEGEN en selecteer Koppeling Van SharePoint. Je komt nu in de Verkenner van SharePoint.

17 Pg. 15 Links naar documenten in de tekst maken Let op! Zorg ervoor dat je in de juiste map van het studie object staat. Dit doe je door naar de map van jouw studieroute te scrollen. Open daarna de map van de hoofdrubriek (bijvoorbeeld studiewijzer) door te dubbelklikken en dubbelklik daarna op de map Documenten. Bovenin het venster wordt de locatie weergegeven. Klik hier op Nieuw item Toevoegen Blader en selecteer nu jouw bestand en klik op OK. Klik in het volgende scherm op opslaan en klik dan op invoegen. Zorg ervoor dat de link in een nieuw venster opent door de link te selecteren en uit het tabblad koppeling, Openen in nieuw tabblad te selecteren.

18 Pg. 16 Links (zie ook) toevoegen in de rechterkolom Links (zie ook) toevoegen in de rechterkolom In de rechterkolom van de pagina s staat standaard het web onderdeel Zie ook met twee links daarin. Klik op Pagina bewerken om links toe te voegen of te bewerken. Link verwijderen: Klik op het icoontje wat aan de linkerkant staat en klik op Verwijderen. Link maken: 1. Klik op Nieuwe koppeling 2. Vul in het nieuwe venster de titel van de koppeling in. Dit wordt de naam van de link. 3. Vul daaronder de URL voor de koppeling in. 4. Vink aan: Koppeling in nieuw venster openen.

19 Pg. 17 Pagina s toevoegen Pagina s toevoegen Standaard heeft een studie object vier hoofdpagina s: De startpagina, Bronnen, Studie informatie en Studiewijzer. Onder deze hoofdpagina s kunnen twee niveaus subpagina s worden gemaakt. Dit kan er als volgt uitzien: Niveau 1 Niveau 2 Niveau 3 Voor elk niveau geldt een andere werkwijze om knoppen/pagina s toe te voegen: Klik hier voor de werkwijze voor een extra pagina op Niveau 1 Klik hier voor de werkwijze voor een extra pagina op Niveau 2 Klik hier voor de werkwijze voor een extra pagina op Niveau 3

20 Pg. 18 Een pagina toevoegen op niveau 1 Een pagina toevoegen op niveau 1 Let op! Knoppen toevoegen op dit niveau is niet toegestaan, om de uniformiteit in informatievoorziening naar studenten toe te behouden.

21 Pg. 19 Een pagina toevoegen op niveau 2 Een pagina toevoegen op niveau 2 Als voorbeeld: Ik wil twee subknoppen met de naam Bijeenkomst één en Bijeenkomst twee onder de hoofdknop studiewijzer plaatsen. 1. Ga altijd eerst op de pagina staan waaronder je een subpagina wilt toevoegen! Ik open de pagina Studiewijzer en klik op de link Inhoud van de site. 2. Klik onderaan op de link Nieuwe subsite 3. Vul de titel en adres in

22 Pg. 20 Een pagina toevoegen op niveau 2 4. Vink aan: 5. Klik op Maken 6. De nieuwe pagina is nu gemaakt. LET OP! Wil je een nieuwe pagina op niveau 2 aanmaken? Ga dan altijd terug naar de hoofdpagina! 7. Dus voor de tweede knop Bijeenkomst twee open je de pagina studiewijzer. Je klikt op de link Inhoud van de site en maakt weer een nieuwe Subsite. Vergeet niet om aan te vinken om de bovenste koppelingsbalk van de bovenliggende site te gebruiken.

23 Pg. 21 Een pagina toevoegen op niveau 3 Een pagina toevoegen op niveau 3 Als voorbeeld: Ik wil twee sub knoppen met de naam Ochtend en Middag onder de hoofdknop Bijeenkomst één plaatsen. 1. Ga altijd eerst op de pagina staan waaronder je een sub pagina wilt toevoegen! Ik open dus de pagina Bijeenkomst één en klik op de link Inhoud van de site. 2. Klik onderaan op de link Nieuwe Subsite 3. Vul de titel en het adres in:

24 Pg. 22 Een pagina toevoegen op niveau 3 4. Vink aan: 5. Klik op Maken 6. Om een tweede sub knop te maken ga je terug naar de bovenliggende pagina! Dus voor de tweede knop Middag open je de pagina Bijeenkomst één. Je klikt op de link Inhoud van de site en maakt weer een nieuwe Subsite. Vergeet niet om aan te vinken om de bovenste koppelingsbalk van de bovenliggende site te gebruiken.

25 Pg. 23 Volgorde hoofdknoppen wijzigen Volgorde hoofdknoppen wijzigen Home, Bronnen, Studie informatie, Studiewijzer, 1. Open de startpagina van het studieobject. 2. Selecteer site-instellingen 3. Klik op de link: Navigatie 4. Scroll naar beneden en selecteer bijvoorbeeld bronnen en klik dan on de knop omlaag of omhoog. Doe dit voor de globale en huidige navigatie: 5. Klik op OK

26 Pg. 24 Volgorde subknoppen wijzigen Volgorde subknoppen wijzigen 1. Open de bovenliggende pagina 2. Ga naar Site-instellingen 3. Klik op de link: Navigatie 4. Scrol naar beneden. Daar kun je de structurele navigatie wijzigen met de knoppen omhoog of omlaag.

27 Pg. 25 Documentenlijst startpagina verwijderen Documentenlijst startpagina verwijderen Wanneer je een studieobject bewerkt staat vaak aan de rechterkant een lijst met documenten. Deze documenten bevatten gekopieerde platte tekst uit de oude studieroutes die in stonden. Deze volledige documentenlijst kun je het beste verwijderen: Klik op Pagina Bewerken Klik in het rechter deel van het web onderdeel documenten en selecteer verwijderen.

28 Pg. 26 Handige werkwijze oude naar nieuwe studieroute Handige werkwijze oude naar nieuwe studieroute teksten kopiëren Stap 1: Zorg ervoor dat je twee vensters naast elkaar opent zodat je makkelijk kunt knippen en plakken: Open eerst de oude studieroute vanuit Klik op de studieroute met je rechtermuistoets en selecteer Openen in nieuw venster. Open in een nieuw venster ook de nieuwe studieroute en plaats de twee vensters naast elkaar zodat je makkelijk kunt knippen en plakken.

29 Pg. 27 Handige werkwijze oude naar nieuwe studieroute Stap 2: Verwijder de documentenlijst van de startpagina: Zie Documentenlijst startpagina verwijderen. Stap 3: Selecteer de tekst onder de titel uit de linker kolom van het oude studieobject: en kopieer deze (Ctrl-C) Stap 4: Bewerk de startpagina van het nieuwe studieobject en verwijder de bestaande tekst en plak de tekst via de knop Plakken Plakken en opruimen in het kader Pagina-inhoud. Stap 5: Wijzig de titel welkom in een eigen titel. Stap 6: Publiceer de pagina.

30 Pg. 28 Handige werkwijze oude naar nieuwe studieroute Documenten (links naar documenten) overzetten Aan de rechterkant van een pagina zie je een rubriek Documenten staan met de tekst: Er zijn geen items om weer te geven in deze weergave van de documentbibliotheek Homepage documenten. Klik op Nieuw of Uploaden als u een nieuw item wilt toevoegen.. In deze rubriek kun je documentlinks plaatsen. Staat deze rubriek er niet, of wil je deze verwijderen ga dan naar: Webonderdeel documenten toevoegen of verwijderen. Stap 1: Open de pagina uit de oude studieroute. Klik met de rechtermuistoets op een documentenlink en selecteer Doel opslaan als. Doe dit voor alle documenten.

31 Pg. 29 Handige werkwijze oude naar nieuwe studieroute Stap 2: Bewaar het document in een map en geef het document een goede naam. Deze naam wordt namelijk gebruikt als linktitel in de nieuwe studieroute. [Trek de aandacht van uw lezer met een veelzeggend citaat uit het document of gebruik deze ruimte om een belangrijk punt te benadrukken. Sleep dit tekstvak als u het ergens anders op de pagina wilt plaatsen.] Tip: Voeg OneDrive toe aan je Favorieten! Stap 3: Open nu de pagina bronnen in het nieuwe studie object. Klik op Inhoud van de site. Klik dan op de link Homepage Documenten : Stap 4: Klik op + Nieuw Document, selecteer de documenten en upload deze in de map Homepage documenten.

32 Pg. 30 Handige werkwijze oude naar nieuwe studieroute Klik op Bronnen en zie dat de documenten aan de rechterkant worden weergegeven.

Portfolio 2016. Handleiding voor studenten van de Marnix academie

Portfolio 2016. Handleiding voor studenten van de Marnix academie Portfolio 2016 Handleiding voor studenten van de Marnix academie Harriet Zuidervaart h.zuidervaart@hsmarnix.nl Inhoudsopgave Document informatie Documentversie 1.0 Laatste revisie: 19 mei 16 Door: h.zuidervaart@hsmarnix.nl

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum

2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies. 5. Rechtstreeks een link maken voor, mail, nieuwsbrief, verslag of fotoalbum Voor vragen over de website mail naar: vrouwenvannuwebdrenthe@gmail.com Gebruiksaanwijzingen website Vrouwen van Nu 1. Agenda maken 2. Blokjes maken op de voorpagina, over ons en commissies 3. Sorteren

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Nieuw arrangement maken.

Nieuw arrangement maken. Nieuw arrangement maken. Ga naar mijn arrangementen overzicht en klik op de button Nieuw arrangement. Geef het arrangement een titel en maak een korte omschrijving. Na OK' kom je in het onderstaande werkblad,

Nadere informatie

STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten

STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten STAP 1- Foto s in het schoolalbum zetten Open de internet pagina www.google.be Klik vervolgens in de zwarte balk op de optie MEER en kies dan de optie foto s Nu moet je aanmelden met volgende gebruiker:

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

In de meeste CMS systemen wordt hier een stuk tekst mee aangeduid. Je kunt het, het best vergelijken met een nieuws artikel.

In de meeste CMS systemen wordt hier een stuk tekst mee aangeduid. Je kunt het, het best vergelijken met een nieuws artikel. CMS PvdA Algemene informatie Inlogpagina: https://gr2010.pvda.nl Preview De preview pagina kan worden gebruikt om nog niet gepubliceerde artikelen te bekijken. Het is erg aan handig om deze preview te

Nadere informatie

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten.

Intranet. Handleiding voor redacteurs, nieuwsberichten. Dit document bevat een 15 stappenplan waarbij cursisten worden getraind om binnen de SharePoint omgeving (interne) berichten te kunnen plaatsen voorzien van een overzichtsafbeelding en afbeeldingen voor

Nadere informatie

Heb je geen entree-account dan kun je tijdens de workshop gebruik maken van de volgende aanmeldgegevens:

Heb je geen entree-account dan kun je tijdens de workshop gebruik maken van de volgende aanmeldgegevens: Aanmelden Om gebruik te maken van Wikiwijs Maken, Delen, aanvullen metadata en beoordelen is aanmelden op Wikiwijs vereist. Aanmelden gebeurt via een Entree-account. Ga naar www.wikiwijsleermiddelenplein.nl

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING

TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING 1 2 3 TOELICHTING BIJ DE HANDLEIDING De voorbeeldsite van waaruit vertrokken is, is de standaardsite aangeboden door het KU Leuven-SharePoint team Elke site heeft standaard één sitebeheerder (kan de standaardsite

Nadere informatie

Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren

Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren Beginnerstrainin TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Uitleg indeling website Achtergrond beheeromgeving TYPO3 Het publiceren Opmaken homepage Het maken van pagina's Het opmaken van pagina

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk.

Je ziet het ontwerpscherm voor je. Ontwerpen is actief en dat zie je aan de linkeronderkant van je scherm net boven de taakbalk. Inhoudsopgave frontpage 2003... 2 een thema gebruiken... 4 afbeeldingen op de pagina zetten... 5 knoppen maken... 8 knoppen maken in linkerframe... 10 een tabel maken... 12 opdrachten... 14 een fotopagina

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

Het toevoegen van videofragmenten in Hot Potatoes

Het toevoegen van videofragmenten in Hot Potatoes Het toevoegen van videofragmenten in Hot Potatoes AARDAPPELBEURS 10 06 2009 werk van A.H.C. van Dinter is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding-Nietcommercieel-Gelijk Weblog:

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Bestanden ordenen in Windows 10

Bestanden ordenen in Windows 10 Bestanden ordenen in Windows 10 Waar heb ik dat bestand ook al weer opgeslagen? Vraagt je jezelf dat ook regelmatig af, dan is het tijd om je bestanden te ordenen. Sla bestanden op in een map met een logische

Nadere informatie

Handleiding Blog P- en K1-fase

Handleiding Blog P- en K1-fase Handleiding Blog P- en K1-fase Algemeen Volg de onderstaande stappen nauwkeurig, zodat je een goede start maakt met je blog. Je kunt deze handleiding ook gebruiken als naslagwerk. Voor iedere student is

Nadere informatie

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht

SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN. Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher. 1. Inloggen. 2. Overzicht SPECIALE VERSIE VOOR LEERKRACHTEN Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van de schoolwebsite wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem

Nadere informatie

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com Werken met TimeRime.com TimeRime.com is een website waar je een tijdbalk kunt maken. Het invoeren van een gebeurtenis met de bijbehorende datum is voldoende. Het programma maakt er een nette presentatie

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn:

Op dit moment zijn er vier agrarische ondernemers netwerken operationeel. Er zullen er nog meer volgen. De bestaande vier zijn: Hoe werkt het? Op deze website vind je kennis en informatie uit verschillende agrarische sectoren en je kunt netwerken met collega s, adviseurs en onderzoekers. Je kunt je eigen startpagina opbouwen. Zo

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT

QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT QUICKSTART WEBSITE SYSTEEM GARDEN CONNECT Deze Quickstart biedt u als gebruiker van het website systeem van Garden Connect een handreiking bij de twaalf meest gebruikelijke werkzaamheden aan uw website.

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

PSW Omgaan met documenten. Onderwerp Omgaan met documenten vanuit het PSW portaal Datum september 2017

PSW Omgaan met documenten. Onderwerp Omgaan met documenten vanuit het PSW portaal Datum september 2017 PSW Omgaan met documenten Onderwerp Omgaan met documenten vanuit het PSW portaal Datum september 2017 In het nieuwe PSW portaal gaan we anders om met Documenten. Denk hierbij aan het verplaatsen van documenten,

Nadere informatie

design ook items uitsnijden

design ook items uitsnijden (fig1) Hulplijnen zetten Om het ontwerp netjes uit te snijden is het handig om eerst hulplijnen te zetten. (fig1) Nu is het zaak om eerst voor je zelf te bepalen wat is layout en wat is design. Al het

Nadere informatie

Addendum - Plone handleiding

Addendum - Plone handleiding Addendum - Plone handleiding Landelijk Bureau Notitie aan: Webmasters afdelings- en districtspagina's humanitas.nl Van: Webredactie@humanitas.nl Datum: 26 januari 2011 Deze handleiding is een aanvulling

Nadere informatie

Drenthe College Portal. Office 365 OneDrive

Drenthe College Portal. Office 365 OneDrive Drenthe College Portal Office 365 OneDrive Stijn Visscher 16-2-2017 1. Navigeren naar je persoonlijke OneDrive Ga met je internetbrowser (Internet Explorer, Firefox, Chrome etc.) voorkeur Internet Explorer

Nadere informatie

Aan de slag met internet

Aan de slag met internet Aan de slag met internet Titel Aan de slag met internet Eerste druk December 2017 De module Aan de slag met Internet is een onderdeel van de WERK-portal.nl. De WERKportal.nl is een product van SBCM en

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

Macro s maken in Word

Macro s maken in Word Macro s maken in Word Wanneer je langere stukken tekst met een bepaald opmaak wilt invoegen zonder al teveel gedoe, kun je macro s aanmaken. Hieronder staat een stap-voor-stap uitleg voor het maken van

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Stap 2 Je template invullen

Stap 2 Je template invullen Stap 2 Je template invullen Allereerst in stap 2 gaan we onze template ophalen. Die staat op www.alphamegahosting.com/516, ook de uitleg is daar te vinden. Je kunt hem vanaf daar downloaden en op je bureaublad

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken. Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten

Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken. Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten Handleiding Nieuwe versie Wikiwijs Maken Overzicht van veranderingen en nieuwe functionaliteiten Datum: 3 juni 2013 Wat is er nieuw? Op 3 juni 2013 is er een nieuwe versie van Wikiwijs Maken beschikbaar.

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm.

Op de website van de N!X Ruilkring klik je in het menu op Cyclos. Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Inloggen Op de website van de NX Ruilkring klik je in het menu op Cyclos". Je ziet nu het inlogscherm van Cyclos: Rechts bovenin klik je op de knop aanmelden. Je komt dan in het inlogscherm. Hier vul je

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding

Looproute Microsoft OneNote 2010 versie 1.0. Looproute Microsoft OneNote 2010. Inleiding 1 Looproute Microsoft OneNote 2010 Inleiding Dit document beschrijft de werking van het computerprogramma Microsoft OneNote (versie 2010) en is bedoeld voor docenten en leerlingen van het basis- en voortgezet

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

Uw eigen website onderhouden. How To

Uw eigen website onderhouden. How To Uw eigen website onderhouden How To Over uw website Met uw website wordt uw bedrijf online goed gevonden. Het is als het ware een online visitekaartje voor uw (potentiële) klanten. Het voordeel van een

Nadere informatie

Werken met Office 365

Werken met Office 365 Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Werken met Office 365 via de web browser... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren in het Office 365 web portaal... 4 Werken

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Comenius College. WebVPN-handleiding Leerlingen V1.4

Comenius College. WebVPN-handleiding Leerlingen V1.4 Comenius College WebVPN-handleiding Leerlingen V1.4 Page 2 1. ALGEMEEN In dit document kun je lezen hoe je via WebVPN buiten het netwerk van het Comenius College gebruik kunt maken van je e-mail en je

Nadere informatie

Windows 8, Windows 8.1, deel II

Windows 8, Windows 8.1, deel II Windows 8, Windows 8.1, deel II Opstarten op bureaublad Daar we toch de gewoonte hebben om via het bureaublad te werken, is het misschien handig om de PC te laten opstarten op het bureaublad in plaats

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Handleiding bij het Content Management Systeem

Handleiding bij het Content Management Systeem Handleiding bij het Content Management Systeem 1. Content Managent System startvenster 2. Hoe voeg ik een nieuwe gebruiker toe? 3. Hoe maak ik een hoofdmenu-item aan? 4. Hoe koppel ik tekst aan een hoofdmenu-item?

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken

SUBSITE BEHEREN. 1. Verticale navigatie maken SUBSITE BEHEREN 1. Verticale navigatie maken In de hoofdnavigatiemappen kunnen subnavigatiemappen worden aangemaakt. Deze mappen worden als ze content bevatten als verticale navigatieknoppen in het linkerschermdeel

Nadere informatie

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl

Handleiding. Thuisgebruik. N@Tschool! elo.nordwincollege.nl Handleiding N@Tschool! Thuisgebruik elo.nordwincollege.nl Inhoudsopgave 1.0 Inleiding... 3 2.0 Hoe kan ik thuis inloggen op N@Tschool!... 4 3.0 Stel je browser in voor het gebruik van N@Tschool!... 5 3.1

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Website Inhoud Beheerder

Website Inhoud Beheerder Beknopte handleiding: Website Inhoud Beheerder Hieronder treft u de handleiding aan van de Website Inhoud Beheerder gebaseerd op Plone. Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Basis Pagina 3 Nieuwe pagina Pagina

Nadere informatie

CKV Website - Stappenplan havo

CKV Website - Stappenplan havo CKV Website - Stappenplan havo 1 Ga naar https://nl.wordpress.com/ en klik op 'website maken'. 2 Eerst ga je in 6 stappen een account maken. - Waar gaat de website over? Klik op onderwijs&organisaties

Nadere informatie

Cursus Powerpoint 2003

Cursus Powerpoint 2003 1a. Een presentatie opzetten Cursus Powerpoint 2003 Open Powerpoint en klik linksboven op Bestand en vervolgens op Nieuw. Rechts opent zich het menuscherm Nieuwe presentatie met daarin diverse opties om

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Veelgestelde vragen. Inhoud

Veelgestelde vragen. Inhoud Veelgestelde vragen Het gebruik van de mogelijkheden van deze (vernieuwde ) websites zal wellicht vragen oproepen. Met een overzicht van veelgestelde vragen hopen we je op weg te helpen. Staat jouw vraag

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Onderdelen De handleiding bevat de volgende onderdelen:

Onderdelen De handleiding bevat de volgende onderdelen: De elektronische leeromgeving (ELO) van Magister is een beveiligde 'virtuele' omgeving op het Internet waarin je kunt leren. Het biedt vele handige mogelijkheden zoals het bekijken van huiswerk en studiewijzers,

Nadere informatie