Vegetarische RECEPTEN RECEPTEN. Makkelijk & Snel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vegetarische RECEPTEN RECEPTEN. Makkelijk & Snel"

Transcriptie

1 Vegetarische RECEPTEN 12 RECEPTEN Makkelijk & Snel

2 KOKEN MET VLEESVERVANGERS Makkelijk & snel Eet je wel eens vleesvervangers, maar vind je het soms moeilijk om steeds nieuwe recepten te verzinnen? Ons E book met recepten dient als inspiratiebron om lekker en makkelijk te koken met vleesvervangers. Probeer het zelf!

3 INHOUDSOPGAVE BLOEMKOOL CURRY BROODJE SCHNITZEL BROODJE BAL GOODBITE TO GO BURGER OP EEN WRAP HAMBURGERFRIET

4 17 23 HAMBURGER SPIESJES KLEURRIJKE WRAPS ITALIAANSE CARRÉ BURGER BLADERDEEG HAPJES PASTA PESTO BROODJE ZADENBURGER

5 2 personen BLOEMKOOL CURRY MET VEGA BALLETJES Ingrediënten Bereiding 1 verpakking GoodBite Notenballetjes of Groenteballetjes 1 bloemkool 150 gram zilvervliesrijst 150 ml kokosmelk 1 blikje tomatenpuree 1 blikje linzen scheutje sojasaus kerrie 2 tenen knoflook 2 handjes noten en zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad) Snijd kleine roosjes van de bloemkool en kook deze gaar. Kook de rijst in een andere pan volgens de bereidingswijze op de verpakking. Verwarm ondertussen een scheutje olie in een koekenpan. Voeg hier 2 uitgeperste knoflooktenen aan toe samen met de GoodBite balletjes. Bak deze voor 4 minuten op laag vuur. Voeg nu de kokosmelk, tomatenpuree, sojasaus en kerrie toe en laat dit even staan op laag vuur. Wanneer de bloemkool gaar is voeg je deze samen met de linzen toe aan de curry. Meng dit goed door elkaar. Giet de rijst af en serveer de curry naast de rijst. Strooi als laatste de zaden en pitten over de rijst.

6 "Tijdens koude dagen gaat er niets boven een bord vol curry"

7 2 personen BROODJE BAL Ingrediënten Bereiding 2 pistoletjes 2 Gehaktballen in jus Rauwkost naar keuze 1 ui Verwarm de oven voor om de pistoletjes af te bakken. Snijd de ui in ringen. Giet de inhoud van de Gehaktbal in jus in een pannetje samen met de uienringen en verwarm voor minuten op laag vuur. Bak ondertussen de pistoletjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de pistoletjes gedeeltelijk open en beleg met rauwkost, zoals wortel, komkommer, kool en sla. Snijd de Gehaktbal in jus in plakken en leg de plakken bovenop de rauwkost. Verdeel de jus en de uienringen over het beleg.

8 "Neem als lunch eens een broodje bal"

9 2 personen BURGER OP EEN WRAP Ingrediënten Bereiding 2 wraps 2 Piri Piri Hamburgers 2 wortels Witte kool of sla Snijd de witte kool of sla in kleine reepjes en schaaf met een dunschiller dunne sliertjes van de wortel. Bak de Piri Piri Hamburgers voor 4 6 minuten in een koekenpan. Verhit ondertussen de wraps in een andere pan. Beleg de wraps met de kool of sla en leg daar de burger op. Maak af met sliertjes wortel. Als je grote wraps hebt, kun je de wrap om de burger vouwen. Een andere manier om de wrap te eten, is door de Piri Piri Hamburger in reepjes te snijden en daarna de wrap op te rollen.

10 "De pittige Piri Piri burger smaakt heerlijk op een wrap"

11 2 personen BROODJE VEGA SCHNITZEL Ingrediënten Bereiding 2 ciabatta broodjes (Afgebakken) Fijngesneden rode kool Komkommer 2 GoodBite Schnitzels Voor de voorraad knoflooksaus: Halve teen knoflook 250 gram yoghurt 1 eetlepel ketjap Bak de Schnitzels voor 4 6 minuten op laag vuur. Meng de yoghurt met de knoflook en ketjap. Snijd de komkommer op schijfjes en snijd de broodjes doormidden. Beleg de broodjes met de fijngesneden rode kool, de komkommer schijfjes, een gedeelte knoflooksaus en de Schnitzel.

12 "Een goed belegd broodje met een knapperige Schnitzel"

13 1 portie GOODBITE TO GO Ingrediënten Bereiding 75 gram noedels 1 Italiaanse Carré 1 handje veldsla 2 wortels (julienne gesneden) 1 teen knoflook Sojasaus Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan en bak de Italiaanse Carré voor 4 6 minuten op laag vuur. Wok de julienne gesneden wortels even in een wokpan. Als de noedels klaar zijn, voeg je een scheutje sojasaus toe aan de noedels samen met de uitgeperste knoflook teen. Schep dit goed door elkaar. Snijd vervolgens de Carré in reepjes. Doe de noedels in een bakje met daarbovenop de reepjes Carré en wortel. Voeg als laatste de veldsla toe.

14 "Neem dit gerecht mee naar je werk in een take away box"

15 1 portie (2 pers.) HAMBURGERFRIET Ingrediënten Bereiding 2 GoodBite Piri Piri Hamburgers Barbecuesaus Snijd de Piri Piri Hamburger in reepjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de reepjes Piri Piri Hamburger voor 4 6 minuten op laag vuur. Vouw ondertussen van een stuk papier zelf een puntzak voor de friet. Doe de Hamburgerfriet in de puntzak en serveer met barbecuesaus.

16 Ook leuk voor kinderen!

17 4 spiesjes HAMBURGERSPIESJES Ingrediënten Bereiding 1 verpakking GoodBite Hamburgers 8 cherrytomaatjes 4 augurken 1 ui Tomatentapenade Lange satéprikkers Bak de Hamburgers in een pan voor 4 6 minuten. Snijd elke Hamburger in puntjes van 6. Snijd daarna de augurken in plakjes. Pak een satéprikker en begin met een stukje hamburger, dan een cherrytomaatje en daarna een plakje augurk. Herhaal dit nog een keer en eindig met een stukje hamburger. Doe dit bij alle spiesjes. Snijd de ui in ringen en bak deze even in een koekenpan. Serveer de spiesjes met de uienringen en de tapenade.

18 Serveer deze spiesjes op een verjaardag

19 2 personen ITALIAANSE CARRÉ BURGERS Ingrediënten Bereiding 2 Italiaanse Carrés 2 blaadjes sla 4 cherrytomaatjes Yoghurt mayonaise Tapenade Snijd de Italiaanse Carrés horizontaal doormidden. Verhit een scheutje olie in een pan en bak hierin de gehalveerde Italiaanse Carrés. Was ondertussen de blaadjes sla en halveer de cherrytomaatjes. Haal de carrés uit de pan en besmeer ze met de yoghurt mayonaise. Leg daarna een blaadje sla op de carrés en smeer hier wat tomatentapenade op. Voeg vervolgens de gehalveerde cherrytomaatjes toe en leg de bovenste helft van de Italiaanse Carré erop. Serveer eventueel met prikkers.

20 "Weer eens wat anders dan een broodje"

21 2 personen PASTA PESTO Ingrediënten Bereiding 150 gram pasta penne Vegetarische mozzarella 1 courgette 1 potje rode pesto 2 tomaten 2 Gemarineerde Filets Olijfolie Peper en zout Eventueel sojasaus Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de courgette in plakken en leg ze op een ovenplaat. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en zet in de oven voor minuten. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Gemarineerde Filet in plakken en bak deze in een koekenpan aan beide kanten bruin. Voeg eventueel wat sojasaus toe. Snijd nu ook de tomaten en de mozzarella in plakken en houd deze apart. Giet de pasta af en roer de pesto erdoorheen. Warm dit nog even op. Verdeel de pasta over 2 borden en leg de plakjes tomaat, Gemarineerde Filet, courgette en mozzarella om en om op de pasta.

22 Deze Italiaanse pasta is lekker en makkelijk om te maken

23 (4 wraps) 2 personen KLEURRIJKE WRAPS Ingrediënten Bereiding 2 Italiaanse Carrés 4 wraps Veldsla 2 wortels Ketchup Eventueel radijsjes Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de Italiaanse Carrés voor 4 6 minuten op laag vuur. Snijd de wortels in luciferreepjes en verwarm ondertussen de wraps volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de Italiaanse Carrés uit de pan en snijd deze in reepjes. Beleg de wraps vervolgens met de veldsla, de reepjes wortel, de Italiaanse Carrés en eventueel plakjes radijs. Als laatste spuit je wat ketchup over de vulling. Rol nu de wrap op en doe dit als volgt: Vouw de onderkant naar binnen en rol de wrap daarna vanaf de zijkant op.

24 Lekker voor ieder moment van de dag

25 10 hapjes BLADERDEEGHAPJES Ingrediënten Bereiding 1 doosje bladerdeeg 1 zak wokgroente Sojasaus 1 verpakking GoodBite Hamblokjes Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal de plakjes bladerdeeg uit de verpakking en laat eventjes ontdooien. Neem een plakje bladerdeeg en leg hier wat wokgroente en Hamblokjes op tegen de rand. Druppel er een klein beetje sojaus over. Vouw de zijkanten van het plakje bladerdeeg naar binnen en rol nu het plakje bladerdeeg op tot een pakketje. Doe dit voor alle 10 de plakjes. Leg de hapjes in een voorverwarmde oven en bak voor minuten. Serveer eventueel met chilisaus of curry.

26 Snijd de hapjes doormidden voor een dubbele hoeveelheid

27 2 personen ZADENBURGER Ingrediënten Bereiding 2 meergranen bagels 2 GoodBite Zadenburgers 1 mango Sesamzaad Tomatenpuree/tomatensaus Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de bagels in de oven en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen een scheutje olie in een pan en bak de Zadenburgers voor 4 6 minuten op laag vuur. Schil de mango en snijd deze in kleine blokjes. Rooster de sesamzaadjes even in een pan op laag vuur. Haal de bagels uit de oven en snijd ze doormidden. Besmeer met de tomatenpuree en beleg daarna met de zadenburgers en mango. Strooi vervolgens wat sesamzaad over de burgers en leg de bovenkant van de bagel erop.

28 Een burger met een tropische twist

29

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan:

RECEPTEN BOEK. Healthy Ageing. Met dank aan: RECEPTEN BOEK Healthy Ageing Met dank aan: WIJS Albert Heijn Paddepoel Voeding en diëtiek studente: Jitske Dijkstra Toegepaste psychologie student: Niels van Doorn ZOMERSE WRAP BEREIDINGSTIJD: 30-40 MINUTEN

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer je aan het afvallen bent.

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes t vaak gezien als een moeilijke Afvallen en een sociaal leven word je sociale leven even stop willen ook dan combinatie. Het liefste zou je bent. Een verjaardag, een borrel of zetten

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Groenten zijn gezond, ze zitten namelijk boordevol voedingsstoffen, maar bevatten weinig calorieën. De enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen geven je lichaam alle bouwstenen

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes

WEEK augustus Recepten: Ptitim met tartaarkebab. Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes WEEK 0 - augustus 0 Recepten: Ptitim met tartaarkebab Pappardelle met pittige gamba s en rode groentes Waterkerssoep met brood en rode tapenade Rucolastamppotje met kippenvleugels Pastasalade met venkel,

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2014

Gerechten Koken met Kids 2014 Gerechten Koken met Kids 2014 Mini pizzaatjes Ingrediënten voor 9 pizza slices Pizzadeeg (kant en klaar) Pizza/Pastasaus 1 zakje Kaas/Parmezaanse kaas 1 pakje Ham 1 pakje Salami 1 blikje Ananas 1 Paprika

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl

Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl SALADE INSPIRATIE Geitenkaassalade met bramendressing Een recept van uitpaulineskeuken.nl 25 g stronkjes baby Romaine 25 gr rucola slamelange 1/4 komkommer in linten 10g rode ui 20g appel 45 g avocado

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Sugarchallenge Medium

Sugarchallenge Medium Sugarchallenge Medium Dagmenu 7-8-9 + bonusrecepten Dagmenu 7 Ontbijt Havermoutpap met appel Neem 200 ml. rijstmelk, havermelk of amandelmelk (suikervrij) en breng dit zachtjes aan de kook. Voeg 3 eetlepels

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE

HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE www.livingthegreenlife.nl HEERLIJKE SPICY ZOETE AARDAPPEL SALADE Bereidingstijd 20 minuten Baktijd 30 minuten Portie voor 4 personen Benodigdheden oven, keukenmachine Ingrediënten Ingrediënten groene rijst

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord.

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Een stukje vlees past in een gezonde voeding. Het brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan in een goed

Nadere informatie

Kookworkshop SSgN Receptenboekje

Kookworkshop SSgN Receptenboekje Kookworkshop SSgN Receptenboekje Dit receptenboekje bevat 6 recepten. Deze recepten komen uit het Sporterskookboek (Harms-Aris & Geerets, 2006) en bevatten allemaal weinig vet, voldoende eiwit en ruimschoots

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Variatie in je sla! Eet smakelijk, Mirjam Zwemmer Bieze

Variatie in je sla! Eet smakelijk, Mirjam Zwemmer Bieze RECEPTEN MET SLA! Variatie in je sla! Als lichte avondmaaltijd, snelle gezonde lunch of als bijgerecht. Salade is altijd goed! Iedereen heeft zijn eigen saladerecept, maar er zijn nog zo veel meer variaties

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen

Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Lunch recepten van Judith Rolf voor energie en een slanke lijn! Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 4 stronkjes witlof 2 appels 1 mandarijn

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen

Tof! kookboek. Lekker koken in 8 stappen Tof! kookboek Lekker koken in 8 stappen Stichting Communicatie Samen koken Samen koken, lekker eten en elkaar ontmoeten. Het Tof! kookboek nodigt je uit dat te doen. In dit boek staan 60 recepten. Bij

Nadere informatie

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen

EXPERIENCE OUTSIDE-IN. Recept 1. Wat en hoe beweegt jouw doelgroep? Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen Recept 1 Viskoekjes met spicy korianderdip - 20 personen spicy korianderdip 2 groene Spaanse pepers, ontzaad en fijngesneden 2 groene paprika, ontzaad en gesneden 2 tenen knoflook, geraspt 4 cm verse gember,

Nadere informatie

Tortilla s met gerookte makreel

Tortilla s met gerookte makreel Beste KOOK-OOK klant! De recepten van KOOK-OOK worden samen gesteld met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Een groot gedeelte van ons voedsel dat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt uit een

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 11+12 Dag 11 Ontbijt: Ontbijtrepen 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 2 sneetjes

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 25+26 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 25+26 Dag 25 Ontbijt: broodje rosbief/ avocado (of vegetarisch: geroosterde zonnebloempitten) 1 portie knäckebrot, roggebrood

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen!

E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN. NOG MEER kilo s verliezen! E-Book 7 NEXT STEP LIGHT RECEPTEN NOG MEER kilo s verliezen! Dit ebook is gemaakt je een extra boost te geven met behulp van een aantal producten bij onder andere het BELONINGS pakket. Deze recepten hebben

Nadere informatie

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden.

Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Hier vind u een aantal voorbeelden van caloriearme maaltijden. Vispakketje met prei Verwarm de oven voor op 200 C. Wrijf de tilapiafilet in met rozemarijn en peper. Snijd de prei in 1 cm brede schuine

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

MIXRECEPTENBOEK VERRIJK JE SNACKS EN INSPIREER JE GAST MET ONZE VERNIEUWDE SAUSSPECIALS!

MIXRECEPTENBOEK VERRIJK JE SNACKS EN INSPIREER JE GAST MET ONZE VERNIEUWDE SAUSSPECIALS! MIXRECEPTENBOEK & MATCH! VERRIJK JE SNACKS EN INSPIREER JE GAST MET ONZE VERNIEUWDE SAUSSPECIALS! MIX & MATCH! MET DE VERNIEUWDE GOUDA S GLORIE SPECIAALSAUZEN! Met de vier nieuwe speciaalsauzen van Gouda

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

Tijd. Neem de ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK!

Tijd. Neem de ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK! Meesterstuk Een Neem de Tijd ONZE OUDE HOLLANDER IS GEWOONWEG EEN PRONKSTUK! Het is een oer-hollands kaasje dat maar liefst een jaar lang op smaak komt, rustend op de houten planken in ons pakhuis. Hij

Nadere informatie

verzorging CSPE KB 2016

verzorging CSPE KB 2016 verzorging CSPE KB 2016 bijlage 2 opdracht 12 variant a variant b PK-0711-b-16-1-b2 1 / 5 lees verder variant a Paprikasoep met basilicum 100 gram ui 1 rode paprika 1 gele paprika 100 gram vleestomaat

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje.

Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje. Weekmenu om Gezond te Genieten incl. boodschappenlijstje Aan de slag Deze week ga je aan de slag met een inspirerend en gevarieerd weekmenu. Om je niet gelijk met te veel informatie te overspoelen ontvang

Nadere informatie

Jaargang 19. Nummer februari

Jaargang 19. Nummer februari Jaargang 19 Nummer 7 19 februari Prachtige vogeltaarten: Taart groot 7,50 Taart beer 6,00 Taart luxe 12,50 Deze taarten zijn verkrijgbaar op bestelling en zijn bij uw groentepakket leverbaar, de foto s

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

4 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theel. sesamolie 1 theel. geraspte verse gemberwortel

4 eetl. sojasaus 1 eetl. bruine basterdsuiker 2 tenen knoflook, fijngehakt 1 theel. sesamolie 1 theel. geraspte verse gemberwortel 008 Kalmpjes aan 140 Een handvol granen 0 12 Een stuk kip 154 Een portie aardappelen 030 Visfilets 168 Een blik bonen 046 Biefstuk 184 Een plakje kaas 062 Lamsbout 198 Een doos eieren 078 Varkenskarbonades

Nadere informatie

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers

GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN. Eetclean.nl Emmy Schoenmakers GRATIS MINI EBOOK MET 5 CLEAN RECEPTEN Eetclean.nl Emmy Schoenmakers Het eetclean kookboek Clean eten is: Het eten van voedsel dat rechtstreeks uit de natuur komt Het vermijden van sterk bewerkte voeding

Nadere informatie

Alternatief week 13. Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 1 kiwi. Tussendoor 1 brosse eierkoek

Alternatief week 13. Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 1 kiwi. Tussendoor 1 brosse eierkoek Alternatief week 13 Maandag 1260 kcal 1 kiwi 1 brosse eierkoek 3 volkoren crackers (max 60 kcal per stuk) met halvarine 1 keer kipfilet met plakjes komkommer 1 keer filet americain 1 keer sandwichspread

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks

Inhoud: Intermittent Fasting: Lunch. Diner. Snacks. Waneer en wat eet ik op een dag. Recepten. Recepten. Mijn go-to snacks Recepten Inhoud: Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Lunch Recepten Diner Recepten Snacks Mijn go-to snacks Intermittent Fasting: Waneer en wat eet ik op een dag Nogmaals, Intermittent

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK

SLANKE PASTA LIBELLE RECEPTEN RENÉE VLEK. FOODSTYLING EN FOTOGRAFIE LUCIE BECK SLANKE PASTA Geen idee hoe de Italianen pasta kunnen blijven eten zonder aan te komen! Wij doen het met groentespaghetti of speltpenne die lekker vult, maar slechts 500 calorieën bevat. Smaakt net zo goed!

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Inhoud. Overig: Tips. Stamppotten. rijst. Pasta. Groentewraps 11 Broodje hamburger 12 Toetjes: Pasta 2

Inhoud. Overig: Tips. Stamppotten. rijst. Pasta. Groentewraps 11 Broodje hamburger 12 Toetjes: Pasta 2 Inhoud Tips Pasta 2 Stamppotten Stamppot gekookte groente 3 Stamppot rauwe groente 4 Macadam 5 Overig: Groentewraps 11 Broodje hamburger 12 Toetjes: Gebakken banaan met ijs en chocoladesaus 13 Yoghurt

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Ook deze week zit er weer Vechtdal Pasta in de KOOK-OOK tas. Deze pasta is een streekeigen product van Bakkerij van der Most. Het pasta is gemaakt van spelt en volledig in het Vechtdal

Nadere informatie

Recept vegan sate 250 gram tempeh sap van halve citroen 3 el sojasaus 1 el ketjap manis snuf chilipoeder 1 el kurkuma rijst voor 2 personen bakje vegan satesaus 4 el gebakken uitjes salade of roerbakgroente

Nadere informatie

Week 12 alternatief Maandag

Week 12 alternatief Maandag Week 12 alternatief Maandag 1370 kcal 1 bruine pistolet met halvarine en 1 plak ham met plakjes komkommer 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes tomaat 1 keer halva jam 1

Nadere informatie

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender

Dag portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender Dag 23 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: kokosyoghurt) Meng de yoghurt met de aardbeien in de blender 1 portie eieren 1 portie champignons 1 grote tomaat 1 teentje knoflook zout

Nadere informatie

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu:

In dit weekmenu worden 2 gerechten op die manier gebruikt. De pastasaus en de aardappelpuree. Kijk maar eens naar het menu: In dit boekje wil ik je graag laten zien hoe je een makkelijk weekmenu maakt doormiddel van gerechten te hergebruiken. Dat betekent dat je een gerecht maakt en daar een portie van apart houd voor een andere

Nadere informatie

profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3

profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 profielvak HBR CSPE KB versie blauw 2018 onderdeel C bijlage 1 deze bijlage pas uitdelen bij aanvang van opdracht 3 Salade van kip en mango met kerrie- of knoflooksaus *** Gegrilde zalmfilet salade van

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Ieder seizoen kent weer andere soorten groente en fruit. In deze tijd van het jaar zijn deze soorten dan extra lekker, of zelfs alleen dan verkrijgbaar. Bovendien is het beter voor

Nadere informatie

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny

DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny DANNY JANSEN Rendang vlees voor broodje Danny - 1,5 kilogram runderstoofvlees - 1 rode peper - 1 rawit (is een kleine peper) - 2 uien - 4 knoflooktenen - 6 kemirinoten - 1 eetlepel verse koriander - 3

Nadere informatie

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij!

APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER. Williene Klinck. E-nummervrij & suikervrij! APRIL MEI JUNI JULI AUGUSTUS SEPTEMBER ZOMER Williene Klinck E-nummervrij & suikervrij! CAESARSALADE MET CITROENMAYONAISE INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN 1 kipfilet 2 kropjes mini Romaine sla 2 takjes cherrytomaatjes

Nadere informatie

Gebraden Iberico hamburger met gepofte cherrytomaat, gegrild spek en aioli

Gebraden Iberico hamburger met gepofte cherrytomaat, gegrild spek en aioli Gebraden Iberico hamburger met gepofte cherrytomaat, gegrild spek en aioli 2 The Frozen Butcher Iberico hamburgers á 125 gram 4 plakjes katenspek á 20 gram per stuk 12 cherrytomaatjes liefst met takje

Nadere informatie

JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN

JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN JON HORTON PERSONAL TRAINING PRESENTEERT: JON S CHOICE LUNCH SUGGESTIES We weten allemaal best wat we NIET moeten eten. Als client van Jon Horton Personal Training ontvangt

Nadere informatie

KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN

KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN KOOLYDRAATARM DAGMENU MET RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je een heerlijk koolhydraatarm dagmenu van Ma. Zoals je kunt zien bevat dit dagmenu weinig koolhydraten (slechts 44,2 gram). Je mag zes keer

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief

Tussendoor 250 gram magere kwark 1 volkoren (zuurdesem)boterham besmeerd met ongezouten roomboter en belegd met 2 plakken rosbief Voedingsschema 2800 kcal met 45% koolhydraten, 30% vet en 25% eiwit Aandachtspunten: De tussendoortjes kun je zelf bepalen welke je wanneer neemt. Het gaat om de calorieinname gedurende de dag. Zorg ervoor

Nadere informatie

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer

Maandag. Ontbijt: 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer Weekmenu 48 Maandag 1 volkoren beschuit met halvarine 1 keer halva jam 1 volkoren boterham met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 1 appel 2 volkoren boterhammen 1 keer philadelphia light

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 23+24 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 23+24 Dag 23 Ontbijt: aardbeien smoothie 1 portie aardbeien 1 portie geitenyoghurt (of zuivelvrij: sojayoghurt) Meng de

Nadere informatie

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding:

Bolonese saus. Kookgerei: Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal. Ingrediënten: Bereiding: Bolonese saus Brander (klein) Houtenspatel Knoflookpers Pan (middel) Pollepel Serveerschaal 2,5 eetlepel 2500 gram 15 teentjes 10 eetlepel 2,5 eetlepel 5 eetlepel 10 deciliter 5 grote blikjes 5 stuks 2,5

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Gevulde courgette met kippenchipolata, tomatensaus en rijst Maandag energiedag 2 courgettes 4 kippenchipolata's 1 brick tomatensaus 1 zakje Express long riz

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2013

Gerechten Koken met Kids 2013 Gerechten Koken met Kids 2013 GROEP 1 Kipspies (zoetzuur) Ingrediënten (ca. 24 stuks): 500 gram kipfilet 2 tenen knoflook (uitgeperst) zout & versgemalen peper 125 ml citroensap 1½ eetlepel olijfolie 1

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal

Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Receptenboekje Diëtistenpraktijk Annadal Fruit met muesli Ingrediënten voor 1 persoon - 40 gram muesli - 250 gram magere kwark of magere yoghurt - 1 handje blauwe bessen - 1 kiwi Snij de kiwi in stukjes.

Nadere informatie

Recepten ONTBIJT: BIJGERECHTEN:

Recepten ONTBIJT: BIJGERECHTEN: Recepten Om uw dieet zo gemakkelijk en smakelijk mogelijk te maken heeft SaniSlim een aantal recepten ontwikkeld die u tijdens uw dieet maar ook daarna kunt gebruiken. Wij wensen u smakelijk afvallen!

Nadere informatie

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje

Week 13 Maandag kcal. Ontbijt 250 gram magere yoghurt of Optimel variant 100 gram galia meloen. Tussendoor 1 lu time out koekje Week 13 Maandag 1230 kcal 100 gram galia meloen 1 lu time out koekje 2 volkoren boterhammen met halvarine 1 keer 20+ smeerkaas met plakjes komkommer 2 plakjes rookvlees 1 appel 300 gram nasi (incl. groente,

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort.

Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Beste KOOK-OOK klant, Het vlees dat wordt gebruikt in de KOOK-OOK tas is afkomstig van Slagerij Haverkort. Haverkort is een waar familiebedrijf. Herman Haverkort heeft de slagerij aan de Assendorperstraat

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap handje rucola 4 sneetjes volkoren stokbrood schaar vork eetlepel schaaltje

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

Alternatief weekmenu 50

Alternatief weekmenu 50 Alternatief weekmenu 50 Maandag 1 volkoren boterham met geitenkaas chavroux en 1 eetlepel honing (lekker even in oven) 3 mandarijnen 1 appel 1 italiaanse bol met halvarine en 1 plak 20+ kaas met plakjes

Nadere informatie

5 lekkere gezonde recepten voor pakjesavond

5 lekkere gezonde recepten voor pakjesavond 5 lekkere gezonde recepten voor pakjesavond In dit boekje vind je een aantal lekkere en gezonde recepten die je kunt gebruiken op Sinterklaasavond. Bij het selecteren van deze recepten is rekening gehouden

Nadere informatie

Ravioli met rode pesto

Ravioli met rode pesto Ravioli met rode pesto Dit heb je nodig voor de pesto: 150 gram half-gedroogde tomaten 2 rode paprika s 1 lente-uitje 2 teentje look 50 gram pijnboompitten peper en zout pimentpoeder edelgistvlokken bladpeterselie

Nadere informatie

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel

Alternatief week 14. Maandag 1320 kcal. Ontbijt 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel Alternatief week 14 Maandag 1320 kcal 1 geroosterde boterham met halvarine en 1 plak 20+ of 30+ kaas met plakjes komkommer 1 sinaasappel 2 paaseitjes of 1 jodenkoek 3 volkoren beschuiten met halvarine

Nadere informatie

Aardappelen/ pasta/rijst

Aardappelen/ pasta/rijst Boodschappenlijstje vrouw Intensive - week 3 FASE B = afvallen en overstappen op een evenwichtig eetpatroon met ca. 700 900 kcal Intensive producten 14 porties Intensive Shakes, Pudding of Muesli Groenten

Nadere informatie

verzorging CSPE BB 2016

verzorging CSPE BB 2016 verzorging CSPE BB 2016 bijlage recepten gebonden soep en boerenomelet varianten a varianten b PB-0711-b-16-1-b 1 / 5 lees verder variant a Gebonden kerriesoep ingrediënten voor twee personen 1 ei 30 gram

Nadere informatie