whitepaper leadgeneratie met marketing automation Leadgeneratie met Marketing Automation

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "whitepaper leadgeneratie met marketing automation Leadgeneratie met Marketing Automation"

Transcriptie

1 whitepaper leadgeneratie met marketing automation

2 Inleiding. Marketing automation is een relatief nieuwe begrip in de markt en voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Het marketingproces wordt niet alleen aangepast, maar een groot deel van de interne organisatie zal processen op elkaar moeten gaan afstemmen. Een eerste stap is al gezet door deze whitepaper door te nemen. Deze whitepaper biedt namelijk genoeg handvatten om aan de slag te gaan met Marketing Automation. Er staat een enorme verandering in de markt te wachten. Processen zullen veelal vanuit Big Data komen en grotendeels geautomatiseerd worden. Maar wees gerust, de marketeer zal zelf deze geautomatiseerde processen moeten ontwikkelen. De basis van marketing automation is een doordachte strategie met duidelijke KPI s. Middels een heldere plan van aanpak zal dit stapsgewijs moeten worden uitgevoerd. Processen standaardiseren om te personaliseren, dat is het belangrijkste punt van marketing automation. Marketing automation helpt je relevant te zijn voor je klanten op een schaal die anderszins niet haalbaar is, met een groot bereik dus. Relevant voor de leads die je genereert en voeden met relevante content op het relevante moment. In deze whitepaper willen wij 8 praktische stappen geven om bedrijven op weg te helpen bij het verzamelen van kwalitatieve leads: 1. Definieer de ideale lead 2. Begrijp de buying- of customer journey 3. Zorg voor goede samenwerking tussen marketing en sales 4. Zorg dat ideale leads u vinden (zichtbaarheid online, herken koopsignalen) 5. Definieer de doelstellingen van de communicatie (welke content heeft welk doel?) 6. Ontwikkel relevante content 7. Koester en kwalificeer leads (kwalificatie van leads met punten) 8. Herken het juiste verkoopmoment en doe een voorstel Om dit leadgeneratie proces in goede banen en verschillende stappen te automatiseren, kunnen bedrijven gebruik maken van een marketing automation systeem. Dus kijk en lees eens door deze whitepaper en maak de eerste stappen op gebied van marketing automation. Wat kan het voor jou betekenen? 2.

3 Waar gaan wij het over hebben? 1. Wat is marketing automation? 2. Facts & fugures 3. Voordelen & Valkuilen 4. Starten met marketing automation 5. Bepalen van KPI s 6. Welke platformen zijn er op de markt? 7. (Buyer) Persona s 8. Buyer- en customer journey 9. Leadscoring 10. Samenwerking tussen marketing en sales 11. CRM Integratie 12. Landingspagina s 13. Dynamische webformulieren en s 14. Clickflow p. 5 p. 6 p. 7 p. 9 p. 12 p. 13 p. 14 p. 15 p. 16 p. 17 p. 18 p. 19 p. 20 p

4 Marketing automation is het gebruikmaken van verschillende geautomatiseerde systemen om leads/ prospects aan ons te binden en door de customer journey heen te helpen. Dit wordt gedaan door op het juiste moment (ingegeven door verschillende triggers) bepaalde informatie te sturen (vaak via ). Doel is om deze leads uiteindelijk te laten converteren.

5 Wat is marketing automation? De marketing automation (MA) markt is enorm aan het groeien en er zijn veel MA systemen op de markt, zowel gericht op B2B en B2C. Een marketing automation systeem is ideaal om alle marketing activiteiten in één systeem te beheren. Het helpt marketeers om hun lead generatie proces, segmentatie, lead nurturing, lead scoring, customer lifecycle marketing, cross- en upsell, retentie en marketing ROI te stroomlijnen. Marketing automation is ideaal om met prospects en leads online te interacteren, in te spelen op hun gedrag en de juiste boodschap te communiceren op het juiste moment via het juiste kanaal. Daarnaast is het een engagement marketing machine. Het is een systeem voor creatie (landingpages, s, etc.), management en automatiseren van marketing processen (online en offline). 5.

6 Facts & figures. Marketing automation verhoogt de gemiddelde verkoopprductiviteit met 14,5% en verlaagd gemiddeld 12,2% aan marketing overheadkosten. Nucleus Research Bedrijven die nurture campagnes hanteren ervaren meer dan 450% stijging in relevante leads met marketing automation. - The Annuitas Group Marketing automation kanalen die gericht zijn op conversie rate optimalisatie (CRO) geven een gemiddelde ROI aan van 223,7% op deze CRO. VentureBeat De meest gebruikte marketing automation kenmerken zijn marketing (89%), lead nurturing (84%), integraties met andere software zoals CRM systemen en social media (80%) en multi channel campagne management (82%). Regalix 74% van de marketing automation gebruikers geeft aan dat het grootste voordeel tijdsbesparing is. Adestra Bedrijven die marketing automation hanteren, geven aan dat bij een inbound marketing benadering de gemiddelde kosten per lead met 62% is verlaagd t.o.v. de traditionele benadering. Demand Metric Marketing automation gebruikers, in B2C, zien door het gebruik hun conversieratio groeien met meer dan 50%. - Delivra Geautomatiseerde berichten worden gemiddeld 70,5% meer geopend en hebben 152% hogere click-through-rate (CTR). Epsilon Institute marketing heeft 40x meer effect om nieuwe klanten aan te spreken dan social media. - McKinsey marketing heeft een ROI van 3.800%. DMA UK De meest gebruikte marketing automation kenmerken zijn marketing (89%), lead nurturing (84%), integraties met andere software zoals CRM systemen en social media (80%) en multi channel campagne management (82%). Regalix De totale uitgave aan het adverteren op internet zal komend jaar met 12,9% groeien. Hiermee wordt het internet het grootste advertentie medium voor televisie. MediaPost Bedrijven die blogs generen, een inbound marketing tool, krijgen gemiddeld 67% meer leads binnen dan bedrijven die niet bloggen. Top Rank Marketing Marketeers zijn een gemiddelde stijging van 20% in hun sales wanneer er gepersonaliseerde webcontent wordt gehanteerd. - CrazyEgg 6.

7 Voordelen Automatiseren van repetitieve taken Nauwe samenwerking tussen marketing & sales Het biedt meer relevantie aan voor de klant Meer conversie en kwalitatieve leads Kwalitatievere relatie met de klant Betere marketing met minder tools Kosten verlaging in marketing overhead Het bespaart enorm veel tijd Alles is meetbaar

8 Valkuilen Geen goed opgestelde strategie met duidelijke KPI s Implementatie binnen de organisatie verloopt erg moeizaam Onjuist opgestelde buyer s persona & customer journey Geen relevante content (met doordacht plan) voor de leads Niet genoeg leads in de sales funnel Het kwalificeren van leads Geen effectieve manier om leads te nurturen Grote gaten bij de followup van het sales team Geen inzicht welke tactieken leiden tot winst

9 Starten met marketing automation. 1. Opstellen van een strategie met KPI s Een marketing automation strategie is de basis om op de lange termijn succes te creëren en de customer experience van jouw bedrijf online te verbeteren. Bepalen van de doelgroep Doelstellingen zijn SMART Zijn er voldoende resources beschikbaar? Verhelderen van de boodschap Is er voldoende vraag naar jouw aanbod? Hoe worden de resultaten gemeten? Het opzetten van KPI dashboard Welke kanalen ga je inzetten? 2. Het bepalen van de customer journey Stappen die een klant doorloopt bij het overwegen / aankopen van een product of dienst. Awareness Research Choice reduction Purchase Use Retain 9.

10 Starten met marketing automation. 3. Het definiëren van buyer persona s Uitgebreide omschrijving van jouw belangrijkste doelgroep(en) Opgesteld vanuit een doelgroep analyse Achtergrond informatie Demografische factoren Gedrag Wensen & behoeften Doelen 4. Het kiezen van de juiste marketing automation tool In deze whitepaper worden de verschillende (belangrijkste) tools besproken Iedere tool heeft haar functies, welke moeten aansluiten bij jouw strategie en interne bedrijfsvoering Keuze of er integratie met eigen (CRM) systemen mogelijk is 5. Succesvol inrichten / implementeren van de marketing automation tool Zeer belangrijk is het op de juiste manier inrichten van de tool, anders worden de functies binnen marketing automation onvolledig gebruikt Integreren van CRM systeem Koppeling met bestaande marketing kanalen Implementeren van de huidige contacten Lead scoring toepassen Acties toekennen bij bepaalde handelingen Alle handelingen zullen ook goed geïntegreerd moeten worden door de sales afdeling! 10.

11 Starten met marketing automation. 6. Opmaken van eerste (dynamische) landingspagina, webformulieren en templates Landingspagina kan voor verschillende doeleinden en doelgroepen gebruikt worden. Je kunt door middel van lead scoring een bezoeker in een bepaalde doelgroep zetten, waardoor zij een gepersonaliseerde landingspagina te zien krijgen. Call-to-actions zijn zeer belangrijk Maak alles meetbaar Koppeling met lead scoring en handelingsacties in de tool Over het algemeen zijn er eenvoudige drag-and-drop systemen om deze zaken op te maken 8. Begin met de eerste drip campagne Drip marketing of lead nurturing, is een krachtige lead generation tool die werkt door het sturen van een reeks van drip berichten naar uw prospects na verloop van tijd. Zelfs de eenvoudigste drip campagne kan helpen om uw bedrijf zichtbaar te maken, zodat uw prospects al bekend zijn met uw product of dienst wanneer het tijd is voor hen om de verkoopcyclus te starten. Trail & error mag gebeuren Houdt de KPI s voor ogen Leidt de verwachtingen naar sales en andere afdelingen Combineer campagnes voor desktop, tablet en mobiel 7. Start met het monitoren van bezoekers en leads Koppeling met Google Analytics en Google AdWords Tracking code(s) toevoegen op de website Maak een overzichtelijk en helder dashboard Ga proactief om met gekwalificeerde leads 11.

12 Bepalen van KPI s. Eén van de belangrijkste zaken van het ontwikkelen van een marketing automation strategie is het bepalen van KPI s (Key Performance Indicator) om jouw doelstellingen meetbaar te maken. Iedereen heeft doelstellingen: Lange termijn doelstellingen en korte termijn doelstellingen. Om deze doelstellingen te kunnen halen moet voortgang nauwkeurig worden gecontroleerd. Een KPI is een uitstekend instrument hiervoor. De vraag is: Wat wil jij precies gaan beoordelen gedurende de campagnes? Dit zouden keiharde cijfers kunnen zijn van rendement of resultaat, maar ook de werking van technologie. De meest gebruikte KPI s gaan daarbij over resultaten uit jouw marketingcampagnes. Per campagne bepaal je het doel van die campagne. Bij de eerste campagnes zal dit nog moeizaam gaan, maar hoe meer campagnes je uitvoert, hoe meer inzicht je krijgt. Alle fases binnen een koopproces van de klant, dus de customer journey, ga je onder de hoofddoelstelling SMART subdoelstellingen omschrijven. Vanuit de hoofddoelstelling kan er worden teruggerekend of deze subdoelstellingen worden behaald of juist niet. Dit ga je doen aan de hand van KPI s. Ook goede, en relatief eenvoudige tool om deze KPI s te controleren is volgens de PDCA cyclus (Plan Do Check Act). Dit wil zeggen dat je na het uitvoeren de KPI controleert en eventueel bijstuurt om de doelstelling alsnog te behalen. Naast dat een KPI moet voldoen aan de SMART methode, zijn er nog een aantal andere zaken die een rol kunnen spelen: Periodiek meetbaar (per uur / dag / week / maand) Toekomstgericht (gericht op een doelstelling), wat dient bereikt te worden Beïnvloedt direct het resultaat van de organisatie Niet financieel gebonden Meer is minder: 3 tot 6 goed gedefinieerde KPI`s zullen meer Top of mind zijn en blijven dan een hele lange lijst aan KPI`s. Uitwerking in een KPI dashboard. 12.

13 Welke marketing automation platformen zijn er? We hebben de belangrijkste, meest aansprekende platformen er tussenuit gepakt. Vandaag de dag is de ontwikkeling van marketing automation software één van de snelst groeiende segmenten ter wereld. Zoals al eerder toegelicht heeft iedere tool weer haar voor- en nadelen. Het is belangrijk om de software te hanteren die het beste bij jouw organisatie en strategie past. Op het internet zijn verschillende vergelijkingswebsite om de verschillende tools met jouw eisen te vergelijken. Voor: MKB, MKB+ en enterprises Contractduur: Per kwartaal of per jaar Prijs: v.a euro p/m Uitgebreide CRM / API / Telefonische support / Adwords integratie Voor: MKB+ en enterprises Contractduur: Per kwartaal of per jaar Prijs: v.a euro p/m API / Incl. trainingen Voor: MKB+ en enterprises Contractduur: 1 maand Prijs: v.a. 490 euro p/m (1.000 contacten) Pay as you grow / API / Certificeringen Voor: MKB+ en enterprises Contractduur: Per kwartaal Prijs: 250 tot 750 euro p/m Rapportages / API / Certificeringen Voor: MKB en enterprises Contractduur: 12 maanden Prijs: 185 euro p/m (100 contacten) tot euro p/m ( contacten) All-in-one platform / Certificering / API Voor: MKB+ en enterprise Contractduur: 12 maanden Prijs: euro p/m Thought leader / API / Enterprice structuur / training 13.

14 (Buyer) Persona s. Een buyer persona is een verdieping van uw doelgroep die verder gaat dan een standaardomschrijving op basis van leeftijd, geslacht en geografische kenmerken. Bij het vaststellen van uw buyer persona s kijkt u bijvoorbeeld ook naar de functie, de online activiteiten, de knelpunten die zij ervaren en het gedrag dat voor deze persoon typerend is. Verder gaat u na wie er verantwoordelijk is voor sales of inkoop? Een directeur, een manager, een accountmanager of een administratief medewerkster? Of hebben ze misschien allemaaal een eigen rol in dat proces? Beperk het aantal persona s tot maximaal vier. Zo blijft het overzichtelijk en houdt u focus op de belangrijkste persona s. Wanneer u de functieprofielen van de buyer persona s hebt vastgesteld, gaat u na welke vragen zij kunnen hebben in de drie stadia van hun journey (awareness, consideration en decision). U zult zien dat een manager andere Decision Consideration Awareness informatiebehoeften heeft dan een directeur of een administratief medewerkster. Aan u de taak om de antwoorden op deze vragen te formuleren en passende content hiervoor beschikbaar te stellen. Zodra u van elke fase weet welke vragen er zijn en welke content daarop de antwoorden biedt, kunt u aan de slag met de strategie. Die strategie moet erop gericht zijn dat uw buyer persona s alle fasen van de journey doorlopen en uiteindelijk hun gegevens achterlaten of uw dienst/ product willen afnemen.

15 Customer journey. Customer journey betekent letterlijk, de reis van de klant ofwel het koopproces van een klant. Customer journey mapping is een methode om een aankoopproces of dienst vanuit het perspectief van de klant te visualiseren. Het beschrijft de ervaringen van een klant tijdens het proces die een klant maakt om zich te oriënteren, een product of dienst aan te schaffen en er gebruik van te maken. De journey brengt alle contactmomenten en kanalen in kaart. Het is tevens zeer overzichtelijk voor het gehele bedrijf om bepaalde pijnpunten bloot te leggen. 1. Breng in kaart waar het bedrijf voor staat en waarom je dit doet 2. Maak voor elke doelgroep een buyer persona 3. Vul voor elke buyer persona de customer journey in, van eerste kennismaking tot aanschaf van een dienst of product 4. Analyseer pijnpunten in het koopproces en bedenk hier oplossingen voor 5. Maak een roadmap wat je verder wilt ontwikkelingen binnen het proces voor jouw website en andere kanalen 15.

16 Lead scoring. Lead scoring is een belangrijk onderdeel om te bepalen waar een lead zich bevindt in het proces van de customer journey en of deze al klaar is om proactief benaderd te worden. Tijdens het lead nurturing proces verzamelt de lead bepaalde scores aan de hand van verschillende handeling die men uitvoert op de website. Denk hierbij aan bezoeken van een landingspagina, invullen van een formulier, downloaden van een bestand etc. De afdelingen marketing en sales stellen vooraf een lijst samen van gegevens die ze nodig hebben voor een goede leadopvolging. Dit zijn zowel demografische als bedrijfsgegevens. Denk hierbij o.a. aan NAWgegevens, jaaromzet, functie, beslissingsbevoegdheid etc. Bij lead scoring gaat het om het toekennen of afnemen van een bepaalde score bij een websitebezoeker wanneer zij een bepaalde handeling op de website verrichten. Marketing en sales zullen een lijst van acties en scores moeten samen stellen wat een bezoeker tot een lead maakt. Denk hierbij aan: Aan- of afmelden van nieuwsbrief Openen / klikken op links Bezoeken van landingspagina s Downloaden van content Invullen van een formulier Let wel op dat je bij het eerste contactmoment niet alle gegevens vraagt, maar bijvoorbeeld alleen de NAW-gegevens. Er bestaat een grote kans dat je anders de lead wegjaagt, aangezien ze jou nog niet vertrouwen en de band nog niet is opgebouwd. 16.

17 Samenwerking tussen marketing en sales. Marketing automation vraagt om een nauwe samenwerking tussen marketing en sales. Om goede leads te genereren en het juiste moment van overdracht van marketing aan sales te bepalen moet regelmatig overleg plaatsvinden. Samen maak je een aantal zaken helder: Buyer persona s: Wie is je doelgroep? Welk(e) perso(o)n(en), met welke kenmerken, vertegenwoordigen de ideale lead? Buyers journey: Waar vinden interacties plaats tussen de lead en jouw dienst of product? De zogenaamde touchpoints. Contentbehoefte: Welke content helpt een lead beslissen? Lead scoring criteria: Wanneer heeft een lead voldoende punten verzameld om zich als sales-ready te kwalificeren? Dit is het overdrachtsmoment van marketing naar sales. Doorlooptijd salestraject: Hoe lang moet een lead nurturing programma doorlopen? Aantal contactmomenten: Hoeveel contactmomenten ( touches ) tijdens de buyer journey zijn er nodig voordat een lead sales-ready is. Met een lead nurturing campagne biedt je steeds de juiste content op het juiste moment aan tijdens de buyer s journey. Leads komen hierdoor steeds dichter bij hun aankoopbeslissing. Als leads goed opgewarmd zijn, zijn ze klaar voor een gesprek met een verkoopvertegenwoordiger. Dit moment wordt bepaald door de afgesproken lead scoring criteria. 17.

18 CRM integratie. Het CRM systeem van jouw bedrijf kan geïntegreerd worden in de software. Tevens bevatten de meeste (betaalde) marketing automation software een eigen CRM systeem die gesynchroniseerd kan worden met jouw eigen CRM systeem. Er kunnen o.a. verkoopfasen, velden, filters worden beheerd om het verkoopproces zo goed mogelijk in kaart te brengen. Het is erg bevorderlijk om systemen te synchroniseren, in plaats van het gebruik van twee aparte systemen. De communicatie wordt erg overzichtelijk en dit zal de klant ook gaan merken. Tevens worden nu op 1 plek alle data getraceerd en geanalyseerd. Hierdoor is de datamanagement goed op orde en zeer georganiseerd. Misschien is het belangrijkste voordeel dat de marketing en sales team goed op elkaar zijn afgestemd en werken naar hetzelfde doel. CRM en marketing automation samen biedt voor alle teams binnen het bedrijf een volledig platform om alle klantactiviteiten en data te beheren, te analyseren en eventueel bij te sturen.

19 Landingpagina s. Er kunnen gemakkelijk en snel zeer hoogwaardige landingspagina s worden gebouwd in een marketing automation software, dat goed is voor de vindbaarheid (SEO) en ook om zo veel mogelijk conversies te creëren bij de doelgroep (o.a. downloaden van whitepapers, invullen van contactformulier of inschrijven voor nieuwsbrief). Daarnaast is het ook mogelijk om dynamische webcontent te tonen bij de gebruiker op basis van de interesses en eigenschappen van de bezoeker (personalisatie). Een succesvolle inbound marketing strategie is gebaseerd op een hoop content. Landingspagina s zijn hier een geweldige aanvulling voor, aangezien je dit op social media, in jouw campagnes en (betaalde &) organische zoekresultaten terug ziet komen. Het geeft een duidelijk inzicht in de effectiviteit van jouw marketing, want die verzamelen vele data. Deze kun je analyseren en vergelijken met jouw marketing inspanningen, KPI s en doelstellingen. Dit geeft een mooi inzicht om de landingspagina s verder te optimaliseren. Een groot aantal van de software aanbieders werkt, op het gebied van het ontwikkelen van landingspagina s, middels een drag-anddrop systeem. Een landingspagina is een zeer effectieve manier om leads te genereren. Met dynamische content gericht op interesses en eigenschappen van de bezoeker wordt er nog meer ingespeeld om een aankoop / conversie te realiseren. Tevens kun je er makkelijk mee demografische gegevens verzamelen van jouw prospects. Er wordt bij iedere handeling weer meer waardevolle informatie verzameld van een bezoekers. Het marketing team kan deze informatie dan weer gebruiken bij het samenstellen van een buyer persona en het in kaart brengen van de customer journey. Bij deze geven wij je nog een aantal basic tips voor een goede opbouw van een landingspagina: Krachtige headline Kopieer geen teksten van de bestaande website, schrijf unieke content Gebruik keywords waar je op gevonden wilt worden Zorg voor zo min mogelijk afleiding op een pagina om de bounce rate laag te houden Maak gebruik van lead-capture / conversie form Social share mogelijkheden Call-to-actions Maak landingspagina s ook visueel aantrekkelijk, dus niet alleen bulken tekst 19.

20 Dynamische webformulieren en s. Dynamische content is content die op uw website, formulieren, landingspagina s, of s verandert op basis van de bezoeker. Bezoekers voldoen aan bepaalde criteria voor uw dynamische content zoals een branche, functie, of zelfs een score of rang. Dynamische content kan dan worden gebruikt voor zowel de prospect als de communicatie met een klant, in een maandelijkse nieuwsbrief, webinar, of andere marketing-gerelateerde of formulieren. Bijna driekwart (74%) van de online consumenten raakt gefrustreerd van websites wanneer content wordt getoond (bijvoorbeeld aanbiedingen, advertenties, promoties) die niets te maken met hun belangen of interesses (Janrain & Harris Interactive). Gebruik demografische gegevens en gegevens over interesses van de geïdentificeerde bezoekers om specifieke content op de website, landingspagina, of formulier te tonen die hierop aansluiten. bron: Gepersonaliseerde s en webformulieren die leiden tot conversies of aankopen is natuurlijk erg interessant. Stuur elke lead de juiste informatie op het juiste moment voor hun unieke verkoopproces. Er kunnen formulieren worden samengesteld die zich automatisch vullen voor terugkerende bezoekers, om conversie te verhogen. Er kunnen zelfs velden van derden met eigen webformulieren worden gekoppeld. 20.

21 Thom Alblas Marketing Automation Analist E: T: Rico van Lent Marketing Automation Specialist E: T: Menno Schreven Marketing Automation Specialist E: T: Voor meer info: 21.

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Let digital work fueld.nl LinkedIn Advertising en Google Adwords zijn beide kanalen die in een content marketing strategie worden ingezet om voor de doelgroep relevante

Nadere informatie

Klaar staan voor de bewegende klant

Klaar staan voor de bewegende klant Klaar staan voor de bewegende klant 23 Maart 2016 Jaarbeurs - Utrecht Ger Nijkamp Sr. Online Marketeer Ricoh Nederland Marketing is niet veranderd Wat is mijn doel..? Waar zit mijn doelgroep..? Hoe ga

Nadere informatie

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls

Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Call tracking. Slimme marketingbeslissingen maak je op basis van complete data. AdCalls Samenvatting Web- en telefonische conversies Webconversies worden vaak gemeten met Google Analytics en AdWords. Maar

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

DIGITALE LEADGENERATIE & LEAD NURTURING. Alexander van Loon Februari 2019

DIGITALE LEADGENERATIE & LEAD NURTURING. Alexander van Loon Februari 2019 DIGITALE LEADGENERATIE & LEAD NURTURING Alexander van Loon Februari 2019 TAKE OUTS Organisatie Change proces van traditionele marketing naar full funnel digitale marketing Traffic creëren Conversie realiseren

Nadere informatie

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE Data Driven Online Marketing voor B2B: 4 tips voor meer rendement met personalisatie B2B organisaties zijn

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls

Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Call tracking. Telefonische conversies meten in Google AdWords. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google AdWords is hét betaalde advertentiekanaal van Google. Je wilt je advertenties tonen aan een relevant

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk.

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Paul Tops 7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Agenda. 1. Introductie 2. Inbound marketing in de praktijk a. B2B Maxlead case b. B2C Ruiter Dakkapellen case 3. Andere

Nadere informatie

Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. op z n internetst.

Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. op z n internetst. Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. 2 OwnCloud: kwalitatief hoogwaardige leads met lead nurturing campagne owncloud is een private cloudoplossing, aangeboden door Netaffairs, specialist

Nadere informatie

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls

Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Call tracking. De koppeling tussen web- en telefonische conversies in Google Analytics. AdCalls Samenvatting Google AdWords Google Analytics is een online tool van Google. De tool verzamelt statistieken

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse.

Whitepaper SEA Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Haal maximale resultaten vanuit zoekmachine adverteren door structuur, optimalisatie en analyse. Versie: 1.0 Datum: 14-1-2010 Auteur: Onetomarket Inhoudsopgave 1. Wat is Search Engine Advertising?... 3

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords

LinkedIn Advertising vs. Google AdWords LinkedIn Advertising vs. Google AdWords Voor welk advertentiekanaal kiest u? Content marketing wordt ingezet om voor de doelgroep relevante en waardevolle content te verspreiden. Helaas bevindt vaak niet

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Marketing Automation. Tips voor starters

Marketing Automation. Tips voor starters Marketing Automation Tips voor starters Zodra we starten met Marketing Automation, opent er zich een wereld van nieuwe marketing en verkoop mogelijkheden. Marketing automation biedt meer mogelijkheden

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Maak onderbouwde marketingbeslissingen en kr g een volledig inzicht in het online gedrag van je doelpubliek, gaande van ontdekking tot retentie.

Maak onderbouwde marketingbeslissingen en kr g een volledig inzicht in het online gedrag van je doelpubliek, gaande van ontdekking tot retentie. Web Tracking Leer je klant nog beter kennen Het verbeteren en optimaliseren van jouw marketing begint met het verzamelen en begr pen van je marketing data. Via het Flexmail platform en de Web Tracking

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING

17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING 17 November 2015 DE NIEUWE REIS VAN DE VERENIGING DE REIS VAN DE KLANT! CONCURRENTIE KOMT VAN ALLE KANTEN Door vercommercialisering van de markt en de enorme groei van het internet is er een nieuwe realiteit

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management

#leadday19. Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management #leadday19 Sales Alignment Disruptive Selling Lead Nurturing Content Marketing Data Driven Lead Management De data-driven B2B online marketing customer journey bij leadgeneratie B 2 B o n l i n e m a r

Nadere informatie

Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud. software.

Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud. software. Klantcase Netaffairs. Meer en betere leads met lead nurturing voor owncloud software. OwnCloud: kwalitatief hoogwaardige leads met lead nurturing campagne owncloud is een private cloudoplossing, aangeboden

Nadere informatie

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie.

Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data. Stappenplan voor B2B leadgeneratie. Van big data naar smart data Door big data te verzamelen en om te zetten in werkelijk bruikbare smart data creëert u nieuwe inzichten,

Nadere informatie

Content marketing: weet u wat het oplevert?

Content marketing: weet u wat het oplevert? Content marketing: weet u wat het oplevert? Het succes van uw content marketingactiviteiten meten Zet u als organisatie content marketing in? Zo ja, dan heeft u inmiddels ongetwijfeld ook gemerkt dat structurele

Nadere informatie

INBOUND SEO WOORDENBOEK

INBOUND SEO WOORDENBOEK A E L C H C R M A P O D U A N E N E B I D R T C S O C I A L I S E I P O T I N B O U N D S E O N T G N T O T V R P L A N N E A A R C G O A L S C M S T E E I C T A O F F E R INBOUND SEO WOORDENBOEK Voorwoord

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

WHITEPAPER SITECORE. In vijf stappen met Sitecore naar succesvolle context marketing

WHITEPAPER SITECORE. In vijf stappen met Sitecore naar succesvolle context marketing WHITEPAPER SITECORE CUSTOMER ENGAGEMENT In vijf stappen met Sitecore naar succesvolle context marketing Inhoudsopgave Executive summary 3 Wat is context marketing 4 Stap 1: Zorg voor een heldere visie

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

Hoe meet je het effect van online content marketing?

Hoe meet je het effect van online content marketing? WHITEPAPER Hoe meet je het effect van online content marketing? Een handig stappenplan voor marketeers Inleiding Wat levert het nu eigenlijk op? Vroeg of laat krijgt iedereen die zich bezighoudt met content

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

NIMA Online Marketeer leergang

NIMA Online Marketeer leergang NIMA Online Marketeer leergang Inhoud. NIMA Online Marketeer leergang... 3 Programma.... 4 Les 1 : Introductie... 4 Les 2: Zoekmachinemarketing... 4 Les 3 + 4: Analytics... 4 Les 5: Social media... 4 Les

Nadere informatie

#betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR. succesvolle marketing van de medische bibliotheek

#betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR. succesvolle marketing van de medische bibliotheek #betrouwbareevidence RICHTLIJNEN VOOR succesvolle marketing van de medische bibliotheek #betrouwbareevidence #betrouwbareevidence is te vinden in gerenommeerde informatiebronnen, krachtige tools die helpen

Nadere informatie

Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model

Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model Stap voor stap professioneler aan de slag met Google Analytics via het Web Analytics Maturity Model Egan van Doorn Senior Consultant, OrangeValley 21 maart 2012 Even voorstellen Stand van zaken, Web Analytics

Nadere informatie

Kennissessie Google Analytics.

Kennissessie Google Analytics. Kennissessie Google Analytics. Analytics Consultant Google Analytics, Adobe Reports & Analytics Webanalist sinds juni 2011 MA Bedrijfscommunicatie & Digitale Media BSc Bedrijfseconomie LinkedIn Wat verwachten

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

Whitepaper: Segmentatie in marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0)

Whitepaper: Segmentatie in  marketing. Stationsplein EX Hilversum +31 (0) Whitepaper: Segmentatie in e-mailmarketing Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Segmentatie in e-mailmarketing Hoe verbeter in mijn e-mail campagnes? Vaak wordt er uitvoerig A-B getest,

Nadere informatie

Marketing Automation. 5 gebieden om altijd mee bezig te zijn

Marketing Automation. 5 gebieden om altijd mee bezig te zijn Marketing Automation 5 gebieden om altijd mee bezig te zijn Mijn achtergrond B2C, startend BENU Apotheek B2B, volwassen NXP Semiconductors De 5 gebieden Klant Stack Begin Meten Leren 3 De Klant Klant Stack

Nadere informatie

NIMA Online Marketeer Leergang

NIMA Online Marketeer Leergang NIMA Online Marketeer Leergang NIMA Online Marketeer leergang NIMA Online Marketeer is ontwikkeld voor marketeers die officiële erkenning willen voor online marketingkennis opgedaan in de praktijk of gedurende

Nadere informatie

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf

SEARCH. Gevonden worden met uw bedrijf SEARCH Gevonden worden met uw bedrijf Agenda 1. Zoeken op internet 2. Zoekmachine optimalisatie 3. Zoekmachine adverteren 4. Vervolgstappen 2 Zoeken op internet 3 Eén van de meest populaire online activiteiten

Nadere informatie

CASE STUDY. De Inbound Marketing Case van comakeit. In 3 jaar van 1 nieuwe klant per jaar naar 1 nieuwe klant per maand! Door Klaas Klunder

CASE STUDY. De Inbound Marketing Case van comakeit. In 3 jaar van 1 nieuwe klant per jaar naar 1 nieuwe klant per maand! Door Klaas Klunder CASE STUDY De Inbound Marketing Case van comakeit Door Klaas Klunder In 3 jaar van 1 nieuwe klant per jaar naar 1 nieuwe klant per maand! 2 In 3 jaar van 1 nieuwe klant per jaar naar 1 nieuwe klant per

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter?

Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Handleiding organische vs. betaalde kanalen: wat converteert beter? Inhoudsopgave Inleiding... 2 Gebruik campagne metingen om de impact van je betaalde kanalen te bepalen!... 3 Hoe bepaal je of een organisch/betaald

Nadere informatie

Marketing Automation Checklist

Marketing Automation Checklist Marketing Automation Checklist Voor bedrijven die aan de slag willen met marketing automation Door: Van Klik Tot Klant Marketing Automation Partners Introductie Waar moet je als bedrijf allemaal aan denken

Nadere informatie

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Sales-ready leads met lead nurturing campagne SaySimple ondersteunt bedrijven bij de implementatie van WhatsApp als zakelijk communicatiekanaal.

Nadere informatie

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken

Lead score. Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Lead score Graydon Lead Insights. Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. openheid van zaken Maximaal rendement uit uw B2B-websitebezoek. Boost uw B2B-leadgeneratie Slechts 4 tot 11% van al uw websitebezoekers

Nadere informatie

Online B2B Leadgeneratie

Online B2B Leadgeneratie Brochure 2016 Online B2B Leadgeneratie Bereik 500.000 beslissers en beïnvloeders Reed Business Lead Solutions is de grootste aanbieder van B2B-leads in Nederland, met meer dan 10 jaar internationale ervaring

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

Finance & Insurance. Invicta Invenna

Finance & Insurance. Invicta Invenna Finance & Insurance Invicta Invenna Inhoud Introductie 01 Kort 02 Invenna Fans 02 Klantbeeld ETL Insights Analytics 03 Campagnes Engage Automation 03 Conclusie 04 00 Introductie De nieuwe generatie marketeers

Nadere informatie

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website»

E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY. Ga naar de website» E-LEARNING DIGITAL MARKETING ACADEMY BRENG JE KENNIS NAAR EEN HOGER NIVEAU MET DE DIGITAL MARKETING ACADEMY Nieuwe technologieën en media leiden tot veranderingen van business modellen, concurrentieveld

Nadere informatie

Whitepaper Mailtomarket

Whitepaper Mailtomarket Whitepaper Mailtomarket Inleiding Ik heb al een digitale nieuwsbrief moet ik dit lezen? Als u uw relaties directer en specifieker wilt benaderen met informatie die bij hen past, dan is e-mailmarketing

Nadere informatie

Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken?

Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken? Kunnen we Marketing Automation gemakkelijk maken? Yes! Welkom Vanmiddag Visie Wat is MA? Klantendata 360 Realtime De swingende marketeer Data Cirkels van F. Wat is er te koop Cases Q&A Drinks. Visie 1.

Nadere informatie

Wat zeggen je cijfers in Google Analytics?

Wat zeggen je cijfers in Google Analytics? Wat zeggen je cijfers in Google Analytics? Gerben van Ouwendorp (TMG) Remarke'ngevent, 26 maart 2015 Introductie @ouwendorp gerbenvanouwendorp En wie zijn jullie? En wat is jullie rol? Eigenaar Sales

Nadere informatie

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink

Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Social Key Performance Indicators en meetbare resultaten Door: Rob van den Brink Wat is de ROI van sociale media? Dat is misschien wel de meest gestelde vraag in zakelijke media het afgelopen jaar. Er

Nadere informatie

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community

Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Community Oplossingen Interactie met en tussen klanten op een eigen Klant Community Opkomst van Social Media verandert klant contact Trend Beschrijving Consequenties Gebruik Social Media Ruim 70% van de

Nadere informatie

DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN

DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN DATA MANAGEMENT 1 A STORY ABOUT DATA 2003 DATA IN ADVERTISING 2011- DATA VANUIT PUBLISHERS START 2010 DEMAND SIDE PLATFORMS CENTRALISEREN KANALEN BUREAUS HEBBEN DIT AL GOED BEGREPEN INKOOP INKOOP PROCESSEN

Nadere informatie

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING

WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING WAT JE MINIMAAL MOET WETEN OVER ONLINE MARKETING INHOUD 1. Over SEO 2. Over Bloggen 3. Over Social Media 4. Over Email marketing 5. Over Google Adwords 6. Over Adverteren op Social Media 7. Over Affiliate

Nadere informatie

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016

Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Online Marketing Vraagstuk: Conversie Marketing Datum: juni 2016 Conversie marketing De consument stelt steeds meer eisen. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Als gevolg daarvan

Nadere informatie

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse

Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse Begrippenlijst Inzicht in de wereld van big data, marketing en analyse 4orange, 2017 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Inhoud Achtergrond & Aanleiding... 3 A... 3 B... 3 C... 3

Nadere informatie

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA Realiseer een waardevolle relatie met je bezoekers RELEVANTE RELATIE MET BEZOEKERS Musea moeten een steeds groter deel van hun inkomsten zelf genereren. Het aantrekken,

Nadere informatie

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Sales-ready leads met lead nurturing campagne SaySimple ondersteunt organisaties bij de implementatie van omnichannel messaging. Het marketingteam

Nadere informatie

Online Marketing in 1 Day

Online Marketing in 1 Day Online Marketing in 1 Day Mobile Facebook Display Conversion Welkom! PROGRAMMA 9.20-10.00 iprospect research paper Discovery; the World of Mobile Search and Advertising (Mark van Dijk, Managing Director,

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van online marketing en het ontwikkelen van websites. Voor het bereiken van uw doelgroep kunnen

Nadere informatie

LINKEDIN SOCIAL SELLING

LINKEDIN SOCIAL SELLING LINKEDIN SOCIAL SELLING MEER VERKOPEN MET LINKEDIN INHOUD WAAROM SOCIAL SELLING RADARMARKETING EN SOCIAL SELLING DE REIS VAN DE KLANT WAAROM LINKEDIN JOUW SALES PROFIEL SAMEN NETWERKEN SAMENDELEN VIND

Nadere informatie

Algemene gegevens. Antwoord op de bovenstaande vragen:

Algemene gegevens. Antwoord op de bovenstaande vragen: Verkoopplan Inhoudsopgave Algemene gegevens Jezelf verkopen De boodschap Doelgroepen Doelgroep VPC Persona Elevator pitch Telefoonscript Plus en pijnpunten Acquisitiestrategie 1. Verwachtingen overtreffen

Nadere informatie

Uitgevers Portaal model uitgewerkt voor. (fictief) Accountant blad met (fictief)

Uitgevers Portaal model uitgewerkt voor. (fictief) Accountant blad met (fictief) Uitgevers Portaal model uitgewerkt voor (fictief) Accountant blad met (fictief) www.accountantblad.nl 2 Voor ieder medium een aangepaste boodschap Crossmediaal adverteren Print, werkt sterk als het gaat

Nadere informatie

WAT IS INBOUND MARKETING?

WAT IS INBOUND MARKETING? WAT IS INBOUND MARKETING? INHOUD 1. Wat is inbound marketing? 2. De filosofie: waarom inbound marketing werkt. 3. De methodologie: hoe inbound marketing werkt. 4. De toolbox: een draaiboek dat werkt. 5.

Nadere informatie

Dit e-book behandelt de verschillende fabels die over inbound marketing bestaan en probeert deze te ontkrachten.

Dit e-book behandelt de verschillende fabels die over inbound marketing bestaan en probeert deze te ontkrachten. 2 Inhoudsopgave Dit e-book behandelt de verschillende fabels die over inbound marketing bestaan en probeert deze te ontkrachten. Als eerste zullen wij in de e-book wat basis inbound marketing feitjes bespreken

Nadere informatie

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing

Hand-outs. Groei dankzij zoekmachinemarketing Hand-outs Groei dankzij zoekmachinemarketing Hoeveel zoekopdrachten verwerkt Google per dag? 3,5 miljard Hoeveel km legt de gemiddelde zoekopdracht af? 2.400 km Uit hoeveel pagina s bestaat het internet?

Nadere informatie

INBOUND MARKETING STRATEGIE

INBOUND MARKETING STRATEGIE Webinar INBOUND MARKETING STRATEGIE voor GROEI! Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Ontdek de kansen van Linkedin, het zakelijke sociale netwerk voor nieuwe klanten

Ontdek de kansen van Linkedin, het zakelijke sociale netwerk voor nieuwe klanten Ontdek de kansen van Linkedin, het zakelijke sociale netwerk voor nieuwe klanten LinkedIn is hét zakelijke platform om in contact te komen met (potentiële) klanten Onderzoek van HubSpot laat zien dat potentiële

Nadere informatie

FileFrame Integratie emailcampagne management

FileFrame Integratie emailcampagne management FileFrame Integratie emailcampagne management 4orange, 2013 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl Fileframe integratie emailcampagne management Onderdeel van campagne management Inhoud

Nadere informatie

Content marketing trends 2017

Content marketing trends 2017 Content marketing trends 2017 Wat zijn de belangrijkste voorspelde trends? Het aantal organisaties dat zich de resultaten van content marketing inziet is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Hierdoor neemt

Nadere informatie

Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan. Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf

Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan. Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf Hoe meet je het effect van contentmarketing? Een handig stappenplan Auteur: Mark de Lange, managing partner Beklijf Inleiding Wat levert het nu eigenlijk op? Vroeg of laat krijgt iedereen die zich bezighoudt

Nadere informatie

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen.

Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Lanceer je marketingsucces in één dag 3 programma s voor marketingsucces om vandaag mee te beginnen. Navigeer met de pijltjestoetsen. Sluit met de esc-toest. esc humm&c 2015» www.hummandc.nl Lanceer je

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline en online

Nadere informatie

Haal meer uit je website

Haal meer uit je website Haal meer uit je website 10 Tips om je website te optimaliseren Je hebt 100 bezoekers per dag, met soms een piek van 200 bezoekers per dag. Maar wat doe je met deze bezoekers? Hoeveel procent van deze

Nadere informatie

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE

GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE CONVERTEER JE SOCIAL MEDIA FANS NAAR KLANTEN G R I P O P S O C I A L D ATA GET YOUR SOCIAL TRAFFIC BACK ON YOUR SITE Iedereen kent het probleem. Je hebt veel fans op social media. Je investeert in derden

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

Handleiding actiegerichte doelen

Handleiding actiegerichte doelen Handleiding actiegerichte doelen Inhoudsopgave Basisbeginselen actiegerichte doelen... 2 Hoe stel je doelen in?... 2 Welke type doelen zijn er?... 5 Wat zijn de toepassingsmogelijkheden van doelen binnen

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES

Bazoon PREMIUM. Inbound Marketing. Bazoon SERVICES Bazoon PREMIUM Inbound Marketing Bazoon SERVICES Inbound Marketing meer traffic, meer leads, meer klanten Bedrijven zoeken naar meer efficiency en effectiviteit in marketing. Er is een verschuiving waar

Nadere informatie

Adverteren op Google in de praktijk

Adverteren op Google in de praktijk Adverteren op Google in de praktijk 2 97% van de consumenten gebruikt Google Google AdWords 5 stappen om in te stellen Hoe hoog komt jouw bedrijf Klikprijs en kwaliteit Campagne structuur Doelen 3 Warming-up:

Nadere informatie

Webinar Succes met Adwords in je Customer Journey.

Webinar Succes met Adwords in je Customer Journey. Webinar Succes met Adwords in je Customer Journey Mattanja de Vries Adwords consultant Mattanja@netprofiler.nl De agenda voor vandaag 1 Inleiding AdWords 2 Hoe werkt AdWords? 3 Accountopzet volgens de

Nadere informatie