Marketing Automation Checklist

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marketing Automation Checklist"

Transcriptie

1 Marketing Automation Checklist Voor bedrijven die aan de slag willen met marketing automation Door: Van Klik Tot Klant Marketing Automation Partners

2 Introductie Waar moet je als bedrijf allemaal aan denken als je aan de gang wilt met marketing automation? De meeste bedrijven benaderen marketing automation vanuit een technisch perspectief. Ze maken de aanname dat alleen al het implementeren van software zal gaan leiden tot meer en betere leads. Deze instelling is, volgens ons, gedoemd te mislukken. Het succes van marketing automation valt of staat namelijk bij je begrip van je potentiële klant en zijn behoeftes. De moderne klant wil zélf onderzoek doen en een keuze maken. Marketing automation software helpt je klanten te faciliteren in hun aankoopproces. Als je potentiële klanten vrijblijvend en relevant kunt helpen (zonder daar direct iets voor terug te vragen!), heb je een grote kans dat ze jouw bedrijf eruit pikken nog vóór ze met je salesafdeling praten. Daarom komt er bij marketing automation véél meer kijken dan rondklikken in een nieuw programma. Het vergt een nieuwe manier van klantgericht denken.

3 Voordat je gaat implementeren, zijn er een aantal cruciale stappen die je moet doorlopen. Deze checklist geeft je een compleet overzicht van die stappen en wat er komt kijken bij een daadwerkelijke implementatie. Je zult snel zien welke dingen bij jullie al goed staan en waar nog werk aan de winkel is. Meer weten? Vragen naar aanleiding van de checklist? Mail ons gerust: Op je succes! Henrik Becker Head Honcho

4 Stap 1: Krijg een duidelijk beeld van je klant Zonder een duidelijk beeld van je klant ga je de marketing automation plank volledig mis slaan. Maar als je een software tool inzet op basis van je kennis van de behoeftes van je klant zul je juist succes ervaren! Doe een brainstorm met sales en marketing: wie is jullie klant eigenlijk? Denk eens na over het type klanten waar je het liefst zaken mee doet. Factoren kunnen zijn: klantwaarde, plezierige omgang met klant, hoeveelheid rompslomp achteraf, etc. Denk aan de leeftijd, het geslacht, het inkomen en opleidingsniveau van dit type klant. Vraag je af welk probleem de klant probeert op te lossen met jullie product. Waar baalt hij van? Welke doelen heeft hij? Hoe helpen jullie daarbij? Denk eens na over het aankooptraject (klantreis of Buyer Journey ) die een klant bij jullie aflegt. Welke stappen doorloopt hij, voordat hij een klant wordt? Waar kun je deze klant vinden? Waar haalt hij zijn informatie vandaan? Test je interne beeld met de werkelijkheid. Interview ten minste 10 bestaande klanten. Zoek mensen uit die representatief zijn voor het type klant waar je er meer van zou willen!

5 Vraag ze wat hun uitdagingen zijn en wat ze normaal gesproken doen om die uitdagingen te overwinnen. Hoe zoeken ze naar oplossingen en waar? Vraag ze hoe ze bij jullie terecht zijn gekomen. Wat hebben ze gezien en gelezen? Hebben ze ook nog naar concurrenten gekeken? Wat overtuigde ze om klant van jullie te worden? Waar zijn ze het meest tevreden over als klant? Waarover het minst? Creëer Buyer Personas Maak een overzicht van de gevonden informatie (intern en extern). Zoek naar patronen. Let daarbij vooral op gedrag. Groepeer gedrag in een persona. Een persona helpt je een bepaalde groep mensen zo persoonlijk en relevant mogelijk aan te spreken. Werk het persona visueel uit (inclusief een representatieve foto) en hang hem aan de muur bij elke afdeling die met klanten te maken heeft.

6 Stap 2: Breng de klantreis in kaart & ontwikkel relevante content Goede en relevante content is de sleutel tot een succesvol marketing automation systeem. Goed en relevant betekent: van toegevoegde waarde voor de klant tijdens zijn aankoopproces. De klantreis is je gids bij het ontwikkelen van content. Breng de klantreis in kaart Bepaal, op basis van je onderzoek en personas, de stappen die een klant doorloopt tijdens het aankoopproces. Bepaal welke kanalen (offline of online) de klant gebruikt om problemen op te lossen of nieuws te verzamelen. Bedenk welke content de klant kan helpen de volgende stap te maken. Pak je personas erbij: leest je klant graag? Kijkt hij video? Podcasts? Onderverdeel de klantreis in fases: Oriëntatie, Overweging en Beslissing. Oriëntatie fase: een klant is op zoek naar een oplossing voor een probleem dat hij heeft. Hij is nog niet bezig met kopen. Overweging fase: een klant overweegt een bepaalde oplossing en leest zich verder in ten opzichte van andere oplossingen. Beslissing fase: de klant is overtuigd van de aangereikte oplossing en kiest nu een aanbieder uit. De sleutelvraag: wat voor content (type, maar ook onderwerp) heeft de klant nodig in elk van deze fasen?

7 Bepaal of je bestaande content kunt gebruiken Check wat voor content jullie nog op de plank hebben liggen. Past het wellicht in de klantreis? Pak het erbij. Bepaal of jullie bestaande content hebben die past in de Oriëntatie fase van de klantreis. Hebben jullie blogposts, video s of andere content die laagdrempelig en vrijblijvend is? Bepaal of jullie content hebben die past in de Overweging fase en ingaat op verschillende oplossingen voor het probleem van de klant. Heb je whitepapers of ebooks die hier passen? Bepaal of jullie content hebben die past in de Beslissing fase. Heb je testimonials, case studies of andere content die bewijst dat jullie aanpak de beste is? Bepaal of er aanpassingen nodig zijn. Spreekt het je nieuwe personas wel aan? Is het taalgebruik relevant genoeg, met het oog op de nieuwe inzichten? Creëer nieuwe content Bepaal waar de gaten in je klantreis zitten. Blijken je klanten erg van video te houden, maar heb je geen video? Aan de slag! Idem dito voor ebooks, podcasts, etc. Leidend blijft: wat heeft mijn klant nodig om een aankoopbeslissing te maken? Houd het niet alleen bij marketing Vraag sales welke content zij nodig hebben om een deal te sluiten. Zorg dat ze dit krijgen. Bepaal samen met sales een duidelijk punt waarop zij zich mogen mengen in het aankoopproces.

8 Stap 3: Plan je systeem en kies software Gewapend met kennis over je klant en relevante content kunnen we eindelijk overgaan op de orde van de dag: het ontwikkelen van een marketing automation systeem dat meer én betere leads af moet gaan leveren. Maak een flowchart van je systeem Gebruik flowchart software (of een lekker groot whiteboard) om je systeem uit te tekenen. Wat gebeurt er op welk punt in de klantreis? Welke triggers volgen er? Hoeveel tijd zit er tussen de stappen? Maak het systeem niet te lastig. Het belangrijker eerst iets neer te zetten dat werkt, alvorens het verder uit te bouwen! Kies een software tool die past bij je situatie Welke bestaande softwaresystemen heb je al? Wat zijn je wensen qua complexiteit van de klantreis? Heb je al een goede bestaande website? Heb je al een blog? Hoeveel budget heb je voorhanden? Concrete opties Kies HubSpot als je inbound marketing nieuw voor je is, je website nog in de kinderschoenen staat, je je mensen nog moet trainen in het concept van inbound marketing en je naast marketing automation ook aan de slag wilt met bloggen en SEO. Kies ActiveCampaign als je alleen sec een automation tool nodig hebt, maar verder voorzien bent qua website en blog tools. Niet

9 duur, wel degelijk, veel mogelijkheden tot verbinden met andere software. Kies Salesforce Pardot als je al stevig geïnvesteerd hebt in een Salesforce omgeving. Relatief duur, maar de beste integratie met Salesforce. Kies Eloqua als je een grote database of complexe datamanipulatie wensen hebt (of al een Oracle setup hebt). Meeste automation opties.

10 Stap 4: Implementeer en evalueer Pas nu kunnen we ons bezig gaan houden met de daadwerkelijke software implementatie. Het succes van het systeem bepalen aan de hand van vooraf vastgestelde Key Performance Indicators. Maar eerst moeten we de randvoorwaarden van een succesvolle implementatie veilig stellen. Creëer draagvlak binnen je organisatie Bepaal welke mensen je aan boord moet krijgen voor een succesvolle implementatie: sales, marketing, IT en management zijn vaak de voornaamste afdelingen. Zorg dat het voor management duidelijk is voor de voordelen van de marketing automation implementatie gaan zijn. Zorg dat IT bereid is je te helpen met de technische implementatie. Zorg dat marketing ten minste één persoon als eindverantwoordelijke voor het systeem aanwijst. Zorg dat sales begrijpt wat jullie aan het doen zijn en weet hoe ze feedback moeten geven op binnenkomende leads. Implementeer de software Bepaal of je dit zelf wilt doen, of dat je een partij inschakelt. Oók een derde partij zal veel baat hebben bij het werk dat je vooraf aan de implementatie hebt gedaan. Technische implementatie is enkel dat: technische implementatie! Bepaal welke technische uitdagingen je tegen gaat komen. Kun je de software pijnloos integreren met je bestaande systemen en website? Denk aan: formulieren, koppelingen en data integratie.

11 Bedenk je wederom wat je met sales hebt afgesproken qua lead handoff. Welke technische stappen moet je nemen om dat voor elkaar te krijgen? Denk hierbij aan lead scoring. Stel vast wat succes betekent Denk na over je KPI s: key performance indicators. Deze gaan je helpen zelf succes te meten én te rapporteren over het succes van je marketing automation implementation. Suggesties: Aantal ingevulde formulieren op de website. Aantal leads dat bij sales uitkomt. Kwaliteit van de leads volgens het sales team (subjectief, maar wel belangrijk). Aantal leads dat klant wordt. Aantoonbare omzet toe te wijzen aan leads uit het marketing automation systeem. Stel een testperiode vast. Zorg dat voor iedereen van tevoren duidelijk is wanneer je de bovenstaande KPI s gaat meten. Zorg voor een afgebakende periode (bijvoorbeeld: 3 maanden). Zorg, samen met marketing, voor voldoende verkeer voor het testen van het systeem. Als er geen bezoekers op je website komen, dan kun je ze ook niet opnemen in je systeem! Evalueer en optimaliseer Houd gedurende de testperiode voortdurend een vinger aan de pols: kijk met name of er geen technische problemen zijn met leads die zich inschrijven voor downloads, triggers die niet goed werken en lead handoff naar sales.

12 Bekijk periodiek (bijvoorbeeld maandelijks) samen met de stakeholders (sales, marketing, IT, management) naar de vooruitgang. Liggen jullie op schema om de KPI s te gaan halen? Stel bij als nodig. Kijk naar zogenaamde drop off points. Welk punt in de funnel lijken mensen af te haken?

13 Stap 5: Geniet van betere leads en meer omzet Een goed werkende marketing automation systeem levert niet direct méér leads, maar zou de kwaliteit van de leads drastisch moeten verbeteren. Wil je aan de slag met marketing automation? Zoek je hulp en advies, of wil je er gewoon eens verder over praten? Klik hier om met ons in contact te komen. Van Klik Tot Klant is gespecialiseerd in het uitvoeren van marketing automation implementies én het bijbehorende change management in de organisatie. We gaan graag met je om tafel om jouw succesvolle systeem te bouwen!

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het moment dat je klant een product koopt. Het moment dat een toekomstige

Nadere informatie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie

Online marketing succesvol inzetten: content strategie WHITEPAPER Content strategie & lead nurturing Online marketing succesvol inzetten: content strategie De opzet van de online marketing aanpak is voor veel marketing managers een lastig te visualiseren geheel.

Nadere informatie

rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen

rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen rs editie - Makelaars editie - Makelaars editie - Makelaar Stap voor stap: Op weg naar een unieke customer journey. Vertrouwd digitaal ondernemen ? De communicatie met je klant begint al lang voor het

Nadere informatie

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk.

7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Paul Tops 7 februari 2017 Inbound Marketing & Marketing Automation in de praktijk. Agenda. 1. Introductie 2. Inbound marketing in de praktijk a. B2B Maxlead case b. B2C Ruiter Dakkapellen case 3. Andere

Nadere informatie

HAKAPERO. Marketing Software VS Marketing Automatisering

HAKAPERO.  Marketing Software VS Marketing Automatisering Email Marketing Software VS Marketing Automatisering Wij merken in ons dagelijks werk dat er veel verwarring bestaat hoe email marketing zich verhoudt met marketing automatisering. Het blijkt dat veel

Nadere informatie

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing

IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE. En waarom u moet starten met contentmarketing IN 5 STAPPEN NAAR EEN SUCCESVOLLE CONTENTMARKETING-CAMPAGNE En waarom u moet starten met contentmarketing WHITEPAPER 2015 Hoe zet u van A tot Z een contentmarketing-campagne op? In deze whitepaper behandelen

Nadere informatie

Wat is Inbound Marketing?

Wat is Inbound Marketing? 1-7 Inbound Marketing Wat is Inbound Marketing? Inbound Marketing is een marketing strategie die ervoor zorgt dat uw potentiële klanten u vinden op het internet, op het moment dat zij u nodig hebben. Om

Nadere informatie

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels.

Wat is marketing dan wel? De beste omschrijving komt uit het Engels. KENNETH NIEUWEBOER M arketing is meer dan het ontwikkelen van een logo en het bewaken van je huisstijl. Als er een goede strategie achter zit, levert marketing een wezenlijke bijdrage aan het rendement

Nadere informatie

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES

WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES WHITEPAPER MEER CONVERSIE EN OMZET DOOR DATADRIVEN SALES Inleiding Digitalisering biedt kansen en uitdagingen voor sales. Waar verkopers vroeger nog koud acquireerden, maakt men nu steeds meer gebruik

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

STARTERSGIDS BUYER PERSONAS

STARTERSGIDS BUYER PERSONAS INBOUND MARKETING STARTERSGIDS BUYER PERSONAS DALLAS ANTWERP ? HOE ZIET EEN BUYER PERSONA ER UIT? INHOUD 1 Een korte introductie over buyer personas. 2 Hoe maak je een buyer persona? 3 Hoe ziet een buyer

Nadere informatie

OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat (0) CW Arnhem

OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat (0) CW Arnhem OPTIMALISEER DIGITALE DIENSTVERLENING MARKETING AS A SERVICE Factsheet Mr. D.U. Stikkerstraat 10 6842 CW Arnhem +31 (0)26 365 356 0 info@kodision.nl Digitaal jouw overheid toegankelijk te maken voor gebruikers.

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

Whitepaper Account-based marketing

Whitepaper Account-based marketing Whitepaper Account-based marketing De kracht van een sterk merk Voor ondernemingen in het MKB Hoe gerichte en persoonlijke communicatie zorgt voor meer omzet. Account-based marketing, ook wel ABM genoemd,

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN

INBOUND MARKETING. Webinar. Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte WEBSITE REDESIGN Webinar Website (Re-)Design met Online Marketing in Gedachte Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met TeamForce en

Nadere informatie

Verschillende softwaresystemen

Verschillende softwaresystemen Verschillende softwaresystemen 4orange, 2016 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Verschillende software systemen CRM, Leadmanagement CRM Lead management tools Microsoft Dynamics CRM,

Nadere informatie

Engage your partner. Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen.

Engage your partner. Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen. Engage your partner Een praktisch programma voor business development door het partnerkanaal heen. Inspiratie, kennis & praktische tools Het doel van het Engage your Partner programma is om uw business

Nadere informatie

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN?

INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? INBOUND MARKETING WAT IS HET? DE 5 ONDERDELEN HOE TE STARTEN? 02 WAT IS INBOUND MARKETING? Gevonden worden door potentiële klanten vanuit de doelgroep, zonder deze te storen met traditionele marketing-instrumenten.

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Wrap It Up

INBOUND MARKETING. Wrap It Up Wrap It Up Wat Ú wilt Prospects winnen en klanten binden. Een nooit eindigend proces. Optimaal gebruik email-adressen Toekomstig gebruik Social Media. Daarnaast wordt het monitoren van Forums steeds belangrijker.

Nadere informatie

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering

TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG. Van voorbereiding tot uitvoering TIPS VOOR EEN PERFECTE BLOG Van voorbereiding tot uitvoering WHITEPAPER 2016 TIPS VOORDAT JE GAAT SCHRIJVEN Het schrijven van een goede blog kan een behoorlijke uitdaging zijn. Met deze tips en structuur

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE

WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE WHITEPAPER DATA DRIVEN ONLINE MARKETING VOOR B2B: 4 TIPS VOOR MEER RENDEMENT MET PERSONALISATIE Data Driven Online Marketing voor B2B: 4 tips voor meer rendement met personalisatie B2B organisaties zijn

Nadere informatie

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people

6 Marketing-trends voor Sharing knowledge Connecting people 6 Marketing-trends voor 2019 Sharing knowledge Connecting people We zijn alweer over de helft van 2018, tijd om de balans op te maken en te kijken welke trends we kunnen verwachten voor komend jaar. In

Nadere informatie

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu

Met inbound recruitment win je de war for talent. Arbeidmarktcommunicatie anno nu Met inbound recruitment win je de war for talent Arbeidmarktcommunicatie anno nu Het veranderen van baan is voor de meeste mensen een zeer ingrijpende gebeurtenis In veel sectoren werkt alleen een vacature

Nadere informatie

CASE STUDY. De Inbound Marketing Case van comakeit. In 3 jaar van 1 nieuwe klant per jaar naar 1 nieuwe klant per maand! Door Klaas Klunder

CASE STUDY. De Inbound Marketing Case van comakeit. In 3 jaar van 1 nieuwe klant per jaar naar 1 nieuwe klant per maand! Door Klaas Klunder CASE STUDY De Inbound Marketing Case van comakeit Door Klaas Klunder In 3 jaar van 1 nieuwe klant per jaar naar 1 nieuwe klant per maand! 2 In 3 jaar van 1 nieuwe klant per jaar naar 1 nieuwe klant per

Nadere informatie

Checklist voor. de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S. Aangeboden door:

Checklist voor. de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S. Aangeboden door: Checklist voor de ontwikkeling van uw BUYER PERSONA S Aangeboden door: Kernvragen voor de ontwikkeling van uw buyer persona s! Het ontwikkelen van een buyer persona is een belangrijk onderdeel voor een

Nadere informatie

Checklist (re)design website

Checklist (re)design website Checklist (re)design website Inleiding Het maken van een website is een omvangrijk en kostbaar project. Daarom is het goed om eerst inzicht te krijgen in wat je wilt gaan doen, voor wie en waarom. Om op

Nadere informatie

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp.

Whitepaper. Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten. ..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK. www.implementatie-erp. Whitepaper Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie te vergroten..het effect van vreemde ogen.. VERTROUWELIJK W E www.implementatie-erp.nl info@opdic.nl Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

WAT IS INBOUND MARKETING?

WAT IS INBOUND MARKETING? WAT IS INBOUND MARKETING? INHOUD 1. Wat is inbound marketing? 2. De filosofie: waarom inbound marketing werkt. 3. De methodologie: hoe inbound marketing werkt. 4. De toolbox: een draaiboek dat werkt. 5.

Nadere informatie

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE

SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Webinar SALESLEADS GENEREREN MET UW WEBSITE Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie Onderwerpen Kennismaking met TeamForce en Bazoon Hoe Internet

Nadere informatie

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Content Vlog Film en Edit Inspiratie Eigen keuze Pakket Het gezicht van je bedrijf in beeld Leg m wat et een je b v edr ideo u en de k waar ijf doe it me lan t e t ka n h

Nadere informatie

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist

Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? checklist Hoe stel je goede online marketingdoelen op? 2 Veel marketeers kennen de pijn: het stellen van nieuwe marketingdoelen. Het blijft een uitdaging om

Nadere informatie

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW

INBOUND MARKETING LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Webinar LIVE WEBSITE SEO - ZOEKMACHINE OPTIMALISATIE DE GOOGLE MAGIC SHOW Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Onderwerpen Welkom en Introductie Kennismaking met

Nadere informatie

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert.

9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. 9 redenen waarom jouw website geen klanten oplevert. Introductie Een goed ingerichte website met een goed uitgevoerde marketingstrategie is het ideale marketing tool voor ondernemers. Een goede website

Nadere informatie

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage

Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma. Closed Loop Reportage Door Driek Geurtsen & Tobias Pasma Closed Loop Reportage 1 Inhoud 1. Het Closed-Loop rapportage proces 3 2. Wat je nodig hebt 6 3. De rollen van Sales en Marketing 7 Stap 1: Bezoeker komt op uw site 7

Nadere informatie

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe vergroot je de kans op

Nadere informatie

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant

Welkom. Analytics. Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Welkom Analytics Webinar Brahim Asbaa Sr. Digital Marketing Consultant Agenda De Digitale Wereld / the Customer Journey Wat is Google Analytics? Praktische tips voor het succesvol gebruik van Google Analytics

Nadere informatie

Checklist nieuwe website

Checklist nieuwe website Checklist nieuwe website Waar moet je aan denken bij een nieuwe website? Het maken van een nieuwe website kan een ingewikkeld, omvangrijk maar ook kostbaar project zijn. Het is daarom goed om inzicht te

Nadere informatie

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing

Hét model voor krachtige online advertising. See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Hét model voor krachtige online advertising See. Think. Do. Van Branding tot Performance. PauwR Digital Marketing Je bent adverteerder. Of je helpt adverteerders. Je besteedt veel geld aan offline en online

Nadere informatie

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN

HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN WHITEPAPER HOE DE KANS OP EEN SUCCESVOLLE ERP- IMPLEMENTATIE TE VERGROTEN..HET EFFECT VAN VREEMDE OGEN.. Copyright 2014 OPDIC W www.implementatie-erp.nl E info@implementatie-erp.nl Hoe de kans op een succesvolle

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Klaar staan voor de bewegende klant

Klaar staan voor de bewegende klant Klaar staan voor de bewegende klant 23 Maart 2016 Jaarbeurs - Utrecht Ger Nijkamp Sr. Online Marketeer Ricoh Nederland Marketing is niet veranderd Wat is mijn doel..? Waar zit mijn doelgroep..? Hoe ga

Nadere informatie

case study: colt international 2011

case study: colt international 2011 case study: colt international 2011 colt international inbound marketing & hubspot Colt International is in 1931 opgericht door Jack O'Hea en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd opererende onderneming,

Nadere informatie

CUSTOMER JOURNEY ANALYTICS

CUSTOMER JOURNEY ANALYTICS CUSTOMER JOURNEY ANALYTICS INHOUD Online Customer Journey Mapping Wat is het? Hoe werkt het? Informatie overzichtelijk maken Analyse Optimalisatie ideeën CUSTOMER JOURNEY MAPPING: WAT IS HET? Een visuele

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR UITSTEKENDE MARKETING & SALES www.canvasscompany.nl 10 TIPS MEER KLANTEN EN MEER OMZET Voor veel directeuren, ondernemers en verkopers is het een ware uitdaging. Werkt je

Nadere informatie

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee

Brochure Scan & Plan. DATUM September AUTEUR Henno van de Hee DATUM September 2018 AUTEUR Henno van de Hee Inhoudsopgave 1 INTRODUCTIE 2 SCAN & PLAN Scan Plan 3 DIENSTVERLENING Advies Uitvoering Introductie 1STEP INTO MY GEAR Online marketing is een relatief nieuw

Nadere informatie

De Ideale Combinatie van Content en Marketing

De Ideale Combinatie van Content en Marketing De Ideale Combinatie van Content en Marketing Content Marketing. De eerste keer dat ik over content marketing hoorde was in mijn eiwitpoeder.nl tijdperk zo n 10 jaar geleden. Je moet goede content schrijven,

Nadere informatie

GEBRUIK DE KRACHT VAN VIDEO DE KRACHT ONLINE VIDEO IS HET MEDIUM DAT KANSEN BIEDT OM JOUW DIENSTEN EN PRODUCTEN IN DE MARKT TE ZETTEN.

GEBRUIK DE KRACHT VAN VIDEO DE KRACHT ONLINE VIDEO IS HET MEDIUM DAT KANSEN BIEDT OM JOUW DIENSTEN EN PRODUCTEN IN DE MARKT TE ZETTEN. DE KRACHT GEBRUIK 1 DE KRACHT VAN VIDEO ONLINE VIDEO IS HET MEDIUM DAT KANSEN BIEDT OM JOUW DIENSTEN EN PRODUCTEN IN DE MARKT TE ZETTEN. INSTINCTIEF 2 EEN KRACHTIGE VIDEO ZEGT MEER DAN EEN GESCHREVEN TEKST.

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan

Handleiding whitepaper schrijven. Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Handleiding whitepaper schrijven Handig stappenplan en tips om zelf aan de slag te gaan Inhoud Inleiding... 3 Wat is een whitepaper?... 3 Kies het juiste onderwerp... 4 Voordat je gaat schrijven... 4 Gegevens

Nadere informatie

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren

Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Whitepaper ERP Succesvol ERP implementeren Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe vergroot je de kans op

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2

Dashboards in Google Analytics. Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 Dashboards in Google Analytics Inhoud 1. KPI s voor dashboards... 2 2. Hoe stel je dashboards in?... 6 3. Praktische voorbeelden van dashboards... 12 4. Afsluitende tips... 26 Inleiding In Google Analytics

Nadere informatie

Whitepaper ERP Vreemde ogen

Whitepaper ERP Vreemde ogen Whitepaper ERP Vreemde ogen Citrien Procesconsult Braamweg 77 3768 CE SOEST T 06 14 27 19 97 W www.roaldvanderheide.nl E info@roaldvanderheide.nl Vraagstelling Hoe de kans op een succesvolle ERP-implementatie

Nadere informatie

de essentiële website vragenlijst. zorg ervoor dat uw website bijdraagt aan het behalen van uw doelstellingen.

de essentiële website vragenlijst. zorg ervoor dat uw website bijdraagt aan het behalen van uw doelstellingen. de essentiële website vragenlijst. zorg ervoor dat uw website bijdraagt aan het behalen van uw doelstellingen. leuk, een nieuwe website! maar wat is de juiste investering? Zoals u wellicht heeft ervaren

Nadere informatie

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden?

Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Webinar Social Media Marketing Hoe gebruikt u Google, Bloggen en Social Media om online goed gevonden te worden? Bram van Ast TeamForce Online Marketing Solutions Bazoon Marketing Services Welkom en Introductie

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 11 maart 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Website maken / teksten aanpassen Gratis

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

BUYER PERSONA S. Ontdek wie jouw ideale klant is!

BUYER PERSONA S. Ontdek wie jouw ideale klant is! BUYER PERSONA S Ontdek wie jouw ideale klant is! WAT IS EEN BUYER PERSONA? Sluit je ogen en visualiseer je (potentiële) klant. Wat zie je? Grote kans dat er een typerende foto op je netvlies gebrand staat.

Nadere informatie

R O M E I S O O K N I E T I N 1 D A G G E B O U W D

R O M E I S O O K N I E T I N 1 D A G G E B O U W D S T R A T E G I E C R E A T I E T E C H N I E K M A R K E T I N G R O M E I S O O K N I E T I N 1 D A G G E B O U W D Stap voor stap naar een data gedreven e-commerce organisatie Jeroen van Eck E-commerce

Nadere informatie

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is

7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE. En waarom dat voor u van belang is 7 INGREDIËNTEN VOOR EEN CONVERTERENDE LANDING PAGE En waarom dat voor u van belang is WHITEPAPER 2016 Een landing page is misschien wel het belangrijkste element in uw online marketingcampagne. Het is

Nadere informatie

START MET SCRUM STAPPENPLAN

START MET SCRUM STAPPENPLAN START MET SCRUM STAPPENPLAN SCRUM WERKT Ik geloof in teams van mensen die met elkaar samenwerken. Die elkaar helpen. En problemen met elkaar oplossen. Die trots zijn op wat ze doen. En de klant meenemen.

Nadere informatie

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013

Contentstrategie. Hoorcollege 3 16 september 2013 Contentstrategie Hoorcollege 3 16 september 2013 Agenda HC3 Doelstellingen (KPI s) Funnel De belangrijkste content KPI s Case 2 3 KPI s KPI s Key Performance Indicator Variabelen om doelstellingen van

Nadere informatie

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE

INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE INTRODUCTIE WIJ GELOVEN IN EEN LANGDURIGE RELATIE Wij zijn gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van online marketing en het ontwikkelen van websites. Voor het bereiken van uw doelgroep kunnen

Nadere informatie

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE

DE KRACHT VAN PERSONALISATIE DE KRACHT VAN PERSONALISATIE StoryMail behandelt in deze guide de belangrijkste resultaten uit het onderzoek De kracht van personalisatie van Forrester (2015). Forrester interviewde 101 beslissingsbevoegden

Nadere informatie

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten

SNEAK PREVIEW. 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW 1 GO2socialmedia vinden, binden en houden van klanten SNEAK PREVIEW Leadgeneratie Benchmark 2016: Wat doen succesvolle bedrijven beter? Recentelijk is voor de zesde keer de Nationale B2B

Nadere informatie

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht

INBOUND MARKETING. Hét Online Marketing Event. 14 maart 2011 Utrecht Hét Online Marketing Event 14 maart 2011 Utrecht Agenda Welkom Marketing en Sales 2011+ Bram van Ast Bezoekers zijn Zilver Leander Kolen Conversies zijn Goud Joyce Landhaar Juist gereedschap is het halve

Nadere informatie

DIGITAL MARKETING TRENDS 2014

DIGITAL MARKETING TRENDS 2014 DIGITAL MARKETING TRENDS 2014 1 2 MARKETING TRENDS Bron: Adobe 2013 3 WAT ZIJN DE BELANGRIJKSTE DIGITALE ACTIVITEITEN? Bron: Dave Chaffey 2013 4 SOCIAL MEDIA MEER EN MEER DEEL VAN ZAKELIJK LEVEN Hoe lang

Nadere informatie

Onderschat niet de impact van online formulieren binnen de klantreis. Onderschat niet de impact van online formulieren binnen de klantreis 1

Onderschat niet de impact van online formulieren binnen de klantreis. Onderschat niet de impact van online formulieren binnen de klantreis 1 Onderschat niet de impact van online formulieren binnen de klantreis Onderschat niet de impact van online formulieren binnen de klantreis 1 Inhoud Onderschat niet de impact van online formulieren binnen

Nadere informatie

VOICE OF THE CUSTOMER

VOICE OF THE CUSTOMER 4/20/ E-BOOK VOICE OF THE CUSTOMER Gratis e-book leansixsigmatools.nl Introductie Bij Six Sigma staat het denken vanuit de behoeften van de klant centraal. Juist de vertaling van de stem(men) van de klant(en)

Nadere informatie

VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF

VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF VOORBEELD BUYER PERSONA EN BUYER JOURNEY DEZE BUYER PERSONA IS FICTIEF INLEIDING STOP SELLING START HELPING. Dat is de kern van de inbound marketingmethode. De manier om klanten en prospects te helpen

Nadere informatie

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE

DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE DE 4 PIJLERS VAN EEN GOEDE WEBSITE Strategie Concept Creatie Inhoudsopgave Inleiding 3 Verschillende websites 4 Wat maakt een goede website 5 Bekijk bluetrace.nl en weet wat u kunt verwachten. 2 De 4 pijlers

Nadere informatie

Round Table. Hoe vergroot je het succes van je marketing leads?

Round Table. Hoe vergroot je het succes van je marketing leads? Round Table Hoe vergroot je het succes van je marketing leads? 4 oktober 2018 Inhoudsopgave Inleiding 2 Samenvatting Round Table sessie 4 Verslag Round Table sessie 6 Worden leads voldoende opgevolgd?

Nadere informatie

ZEVEN ONMISBARE LESSEN IN HUBSPOT MARKETING AUTOMATION: CASE WORTELL

ZEVEN ONMISBARE LESSEN IN HUBSPOT MARKETING AUTOMATION: CASE WORTELL ZEVEN ONMISBARE LESSEN IN HUBSPOT MARKETING AUTOMATION: CASE WORTELL WAT ZEGGEN DEZE GRAFIEKEN? MARKETING AUTOMATION HUBSPOT 2 OVER MEZELF ROL EXPERTISE ACHTERGROND Marketing Automation Expert Blogs, case-studies,

Nadere informatie

Klanten Generatie Experts pagina 1 van 13

Klanten Generatie Experts pagina 1 van 13 Klanten Generatie Experts pagina 1 van 13 Vroeger had je de verkoper, die zorgde voor nieuwe klanten. Nu moet je website dat doen! Online bezoekers landen via uiteenlopende kanalen op je website, je blog

Nadere informatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen communicatie

Centrale regie en decentraal gebruik binnen  communicatie binnen e-mailcommunicatie Een guide voor het regisseren en faciliteren van e-mail als communicatiemiddel binnen organisaties met decentrale verantwoordelijkheden Powered by De inzet van e-mail als communicatiemiddel

Nadere informatie

In dit whitepaper leest u:

In dit whitepaper leest u: Moderne marketingstrategieën richten zich steeds meer op inbound marketing in plaats van outbound marketing. Deze moderne manier van marketing voeren is namelijk veel effectiever en bovendien kostenbesparend.

Nadere informatie

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE

10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE 10 WEB DESIGN TIPS VOOR EEN SUCCESVOLLE WEBSITE Is uw website aan vernieuwing toe? Pas deze tips toe en haal meer uit je website De laatste jaren zien we grote veranderingen op het gebied van webdesign.

Nadere informatie

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl

Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Webdesign en Online Marketing www.webcare4all.nl Hoger in Google komen Een hoge positie in Google op een relevant zoekwoord zorgt voor een constante stroom aan potentiële klanten. Zo n hoge positie krijg

Nadere informatie

MIS GEEN KANSEN ONLINE

MIS GEEN KANSEN ONLINE Asterstraat 25, 3551 SW Utrecht Tel: +31 (0)6 211 427 53 E-mail: info@deventemedia.nl Web : https://deventemedia.nl MIS GEEN KANSEN ONLINE Nieuwe website in één dag Snel aan de slag! Een samenwerking van:

Nadere informatie

Verhoog je conversie door (multichannel) Personalisatie. Succesvolle voorbeelden uit de praktijk. Jaap van Baar & Laurens-Jan Derijks

Verhoog je conversie door (multichannel) Personalisatie. Succesvolle voorbeelden uit de praktijk. Jaap van Baar & Laurens-Jan Derijks Verhoog je conversie door (multichannel) Personalisatie. Succesvolle voorbeelden uit de praktijk Jaap van Baar & Laurens-Jan Derijks Mede-eigenaar Oprichter-eigenaar Wat gaan we doen? Introductie Marketing/traffic/conversie

Nadere informatie

Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. op z n internetst.

Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. op z n internetst. Klantcase. B2B lead nurturing campagne owncloud software. 2 OwnCloud: kwalitatief hoogwaardige leads met lead nurturing campagne owncloud is een private cloudoplossing, aangeboden door Netaffairs, specialist

Nadere informatie

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing

Haal het maximale uit je marketing budget. Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing Haal het maximale uit je marketing budget Sander Jacobs, Search Science Internetmarketing 1 Over Search Science en Sander, Search Science Team van ervaren online marketeers Ervaring in marketing en sales

Nadere informatie

Marketing Automation Dienstbeschrijving 2015

Marketing Automation Dienstbeschrijving 2015 Marketing Automation Dienstbeschrijving 2015 Heliview Online online@heliview.nl +31 (0)35 698 22 55 Introductie Contentmarketing en marketing automation vormen een natuurlijke fit. Contentmarketing omvat

Nadere informatie

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing

Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Klantcase SaySimple. 52% conversie op offertes door lead nurturing Sales-ready leads met lead nurturing campagne SaySimple ondersteunt bedrijven bij de implementatie van WhatsApp als zakelijk communicatiekanaal.

Nadere informatie

Persoonlijk Rapport Junior Scan

Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijk Rapport Junior Scan Persoonlijke gegevens Naam test junior Datum test 02/09/2011 (17:19) Jouw ondernemersprofiel In vergelijking met het branche normprofiel geeft jouw profiel het volgende

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018

MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 MASTERCLASS ONLINE MARKETING 7 juni 2018 Agenda 10:30-10:45 Introductie 10:45-11:15 11:15-11:25 11:25-11:55 11.55-12.10 12:10-12:40 12:40-13:30 SEO Pauze SEA / PPC Pauze Social media Lunch MISSIE Wij helpen

Nadere informatie

CONCEPT TOOL ONTWERPEN IN BEELD VOOR EIGEN GEBRUIK

CONCEPT TOOL ONTWERPEN IN BEELD VOOR EIGEN GEBRUIK 1 Leerdoelen verhelderen 1A Hoe ziet de vaardigheid eruit? Neem een vaardigheid die in komende project of les belangrijk gaat zijn. Schrijf de vaardigheid op een groot vel en verdeel de rest van het vel

Nadere informatie

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht

Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Whitepaper: Vergroot je database op eigen kracht Engine Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 624 73 43 Hoe vergroot ik mijn database?...is een vraag die vaak gesteld wordt. Er zijn verschillende

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau

Inhoudsopgave. Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Whitepaper Handleiding Google Analytics Implementatie Datum: Juli 2013 Schrijver: Gerard Rathenau Inhoudsopgave Inleiding... 2 1.Maak een meetplan vóór je Google Analytics implementatie... 2 2. Profiel

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER

BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER BRENG AFWACHTENDE PROSPECTS SNELLER IN BEWEGING IK WIL SNELLER B2B WEBSITE PLANNING ROADMAP Zo maak je een betere B2B website Johan marketing Johan sales Peep copy Patrick design zes stappen naar een betere

Nadere informatie

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN

11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN 11 SLIMME TACTIEKEN OM NIEUWE KLANTEN TE KRIJGEN Je hebt een bedrijfspagina op Facebook nodig om te kunnen adverteren. Ruim 90% van de Nederlanders tussen de 14 en 80 jaar zit op Facebook. Een Facebookpagina

Nadere informatie

Virtueel Succes in de Praktijk

Virtueel Succes in de Praktijk Virtueel Succes in de Praktijk Lanceringsplan maken 19 oktober 2015 Waar staan we? Doel bepaald Plan van Aanpak gemaakt Start samenwerking met VA Start uitvoering: Gratis e-book/training/download aanbieden

Nadere informatie

Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes

LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes LinkedIn 2.0 gebruiken in uw marketing campagnes Let digital work fueld.nl LinkedIn inzetten als platform om het resultaat van digital marketing te vergroten, wordt regelmatig toegepast. Zeker, omdat het

Nadere informatie

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software

In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software In 3 stappen naar de juiste keuze voor marketing software 4orange, 2014 Hogehilweg 24 1101 CD Amsterdam Zuidoost www.4orange.nl 2 Hoe kunnen de juiste keuzes voor marketing software gemaakt worden? In

Nadere informatie