Allianz (ffi) Restart : Verzekering van informatica- en. elektronisch kantoormateriaal + software. Algemene Voorwaarden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Allianz (ffi) Restart : Verzekering van informatica- en. elektronisch kantoormateriaal + software. Algemene Voorwaarden"

Transcriptie

1 Allianz (ffi) Algemene Vrwaarden : Verzekering van infrmatica- en elektrnisch kantrmateriaal + sftware Verzekering Infrmatica- en elektrnisch kantrmateriaal + sftware

2 AD990 N L-02/200 1 INHOUDSTAFEL Page Algemene begripsmschrijvingen Afdeling I - Verzekering van de materiële schade Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Basisdekking Aanvullende dekking Specifieke uitsluitingen Aangegeven waarde - nderverzekering Veiligheidsclausule - uitbreidingen Franchise Vergeding Afdeling 11 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 - Verzekering van de sftware Dekkingen Specifieke uitsluitingen Verzekerde bedragen Vergeding Afdeling n line bedrijfsschade Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Dekkingen Specifieke uitsluitingen Aangegeven bedrag Vergeding Administratieve vrwaarden en vrwaarden die gemeenschappelijk gelden vr afdelingen I, 11 en 111 Artikel 16 Algemene uitsluitingen 15 Artikel 17 Ttstandkming, inwerkingtreding en duur van het cntract 15 Artikel 18 Premie 16 Artikel 19 Beschrijving en wijziging van het risic - aangifte van de verzekeringnemer 16 Artike120 Verplichtingen van de verzekeringnemer in de lp van het cntract 18 Artikel 21 Verplichtingen bij schadegeval 18 Artikel 22 Raming van de schade 19 Artikel 23 Betaling van de vergeding 20 Artikel 24 Subrgatie 20 Artikel 25 Opzegging 20 Artikel 26 Kennisgevingen 21 Artikel 27 Tepasbare wet 21 Artikel 28 Cllectief cntract 21 U"l U"l c..

3 De wrden en uitdrukkingen van deze algemene vrwaarden die vrzien zijn van een sterretje, hebben veral dezelfde betekenis en draagwijdte wanneer ze elders in het cntract gebruikt wrden. Aanslag Elke vrm van prer, vlksbeweging, daad van terrrisme f van sabtage A. Oprer: gewelddadig ptreden, zelfs als het niet beraamd is, van een aantal persnen dat plaatsvindt met pgehitste gemederen en dat gekenmerkt wrdt dr ngeregeldheden f nwettige daden, en dr verzet tegen de instellingen die met de handhaving van de penbare rde belast zijn, znder dat een dergelijk ptreden ndzakelijk tt del heeft de gestelde penbare machten mver te werpen. B. Vlksbeweging: gewelddadig ptreden, zelfs als het niet beraamd is, van een aantal persnen dat, znder dat er pstand is tegen de gevestigde rde, tch plaatsvindt met pgehitste gemederen en dat gekenmerkt wrdt dr ngeregeldheden f nwettige daden. C. Daad van terrrisme f van sabtage: clandestien gerganiseerde actie met idelgische, plitieke, ecnmische f sciale bedelingen, individueel f dr een grep uitgeverd, waarbij geweld p persnen gepleegd wrdt f gederen vernield wrden : - hetzij m indruk te maken p het publiek en een klimaat van nveiligheid te scheppen (terrrisme), - hetzij m het verkeer f de nrmale werking van een dienst f een nderneming te hinderen (sabtage). Arbeidscnflicten Elke cllectieve betwisting, in welke vrm die zich k vrdet, in het kader van de arbeidsverhudingen, met inbegrip van : A. Staking: dr een grep werknemers, bedienden, ambtenaren f zelfstandigen beraamde neerlegging van het werk; B. lck-ut: vrlpige sluiting van een nderneming waarte beslist is m het persneel ervan tt een vergelijk te dwingen in een arbeidscnflict. Bedrijfsresultaat Verschil tussen de bedrijfsksten en de bedrijfspbrengsten. De bedrijfspbrengsten mvatten de mzet* (70), de wijzigingen in de vrraden en in de bestellingen in uitvering (71), de geprduceerde vaste activa (72) en de andere bedrijfspbrengsten (74). De bedrijfsksten mvatten de handelsgederen, grnd- en hulpstffen (60), de diensten en diverse gederen (61), de bezldigingen, sciale lasten en pensienen (62), de afschrijvingen, waardeverminderingen en vrzieningen vr risic's en ksten (63), de andere bedrijfsksten (64). De cijfers tussen haakjes verwijzen naar de minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel. COinmunicatiepartners De cmmunicatiepartners zijn alle ndernemingen waarmee een nderneming gegevens uitwisselt. Die gegevensuitwisselingen kunnen zwel leveranciers als cliënten als andere gegevensverstrekkers betreffen, vr wie f dr wie bestellingen f andere gegevens elektrnisch verwerkt wrden, bijvrbeeld via p het Internet. 3 LI"l LI"l C.

4 Derde Iedere andere persn dan de verzekerde *. Diefstal Elke diefstal vr zver die gepleegd wrdt nder verzwarende mstandigheid, namelijk: - inbraak f inklimming geweld f bedreigingen De verzekerde met deze mstandigheden kunnen bewijzen aan de hand van cncrete elementen. Draagbaar materiaal Materiaal dat technisch ntwrpen werd m geregeld getransprteerd te wrden f dat bestemd is m getransprteerd te wrden. Externe netwerken van infrmatie- en cmmunicatietechnlgie en van elektriciteitsverdeling De externe netwerken van infrmatie- en cmmunicatietechnlgie zijn alle netwerken van infrmatie- en cmmunicatietechnlgie die elders gevestigd zijn dan in de kantren, gebuwen f bedrijfszetels van de Verzekeringnemer. De netwerken mvatten alle installaties van infrmatie- en cmmunicatietechnlgie van de cmmunicatiepartner, met naast de fysieke transmissielijnen en -uitrustingen k de via deze netwerken bereikte en/f gebruikte dienstverstrekkingen. De externe netten van elektriciteitsverdeling zijn alle elektriciteitsnetten, inclusief de infrastructuur, die elders gevestigd zijn dan in de kantren, gebuwen f bedrijfszetels van de Verzekeringnemer. Kantrmateriaal en/f infrmaticamateriaal Kantrmateriaal : Elke elektrnische apparatuur vr strikt prfessineel gebruik p kantr, zals fax, ftkpieertestel, telefncentrale, klein ffsettestel, dicteerapparaat, schrijfmachine, rekenmachine, alarm-, detectie- en tezichtsysteem, prikklk, frankeermachine. Infrmaticamateriaal : Apparatuur vr autmatische gegevensverwerking zals netwerkuitrusting, cmputer, tekstverwerker, printer, mdem, laptp, ntebk, geheugenuitbreiding, cd-rmlezer, scanner. Netwerkperatr Een netwerkperatr is een bedrijf dat fysieke netwerkinfrastructuur, met andere wrden bekabeling, straaltransmissielijnen, verbindingscentra, enz. ter beschikking stelt. Het gaat in het bijznder m telefniemaatschappijen, maar k m elektriciteitsmaatschappijen. 4 <=> 0..

5 AD990NL-02/200 1 Nieuwvervangingswaarde Men verstaat nder nieuwvervangingswaarde de aankpprijs van nieuw identiek materiaal f van materiaal met evenwaardig prestatievermgen indien het bestaande materiaal niet meer geprduceerd wrdt, znder rekening te huden met een eventuele krting, vermeerderd met de verpakkings-, verver-, mntage- en aansluitingsksten alsmede met eventuele taksen en rechten, met uitzndering van de belasting ver de tegevegde waarde als die dr de verzekerde gerecupereerd kan wrden. Omzet Ttaal bedrag, exclusief BTW, dat aan de nderneming betaald wrdt f verschuldigd is vr verkp van handelsgederen en prducten, dienstverlening, uit hfde van de bedrijvigheid die in de bijzndere vrwaarden gespecifieerd wrdt en die uitgeefend wrdt in de vestigingen waarvan sprake in de bijzndere vrwaarden. Onderhudscntract Elk cntract dat vrziet in dienstverlening met f znder levering van de vereiste wisselstukken en dat minimaal gericht is p de : - veiligheidsprefirremingen; - preventieve nderhudsbeurten; - herstelling van defecten, mankementen van mechanische f elektrische aard; - ndige maatregelen met het g p de wegwerking van functinele mankementen die znder inwerking van buitenuit pgetreden zijn tijdens de nrmale uitbating. Reddingsksten De reddingsksten zijn de ksten vrtvleiend uit : - de maatregelen die de Maatschappij pgelegd heeft m de gevlgen van het schadegeval te vrkmen f te milderen; - de maatregelen die de verzekerde p eigen initiatief bedachtzaam genmen heeft m een schadegeval bij nakend gevaar te vrkmen, fwel indien het schadegeval al begnnen is, m er de gevlgen van te vrkmen f te milderen, vr zver : - het gaat m dringende maatregelen die de verzekerde nmiddellijk met nemen znder de Maatschappij vraf te kunnen verwittigen en znder haar vrafgaand akkrd te kunnen vragen, p gevaar haar belangen te schaden; er bij nakend gevaar zich p krte termijn zeker een schadegeval zal vrden als die maatregelen niet genmen wrden. Serviceverstrekkende diensten Onder serviceverstrekkende diensten verstaat men alle ndernemingen die cmmunicatiemiddelen ter beschikking stellen vr langeafstandsnetten, zals bijvrbeeld telefniediensten, diensten vr transmissie van gegevens, internetdiensten. De serviceverstrekkende diensten beperken zich niet tt de penbare maatschappijen van telecmmunicatie; k de privé-ndernemingen die de infrastructuur van netwerkperatren afhuren kunnen daarbij betrkken ZIJn. 5 Ln Ln Cl..

6 Variabele ksten Zij mvatten : - de handelsgederen, grnd- en hulpstffen (cde 60 van de minimumindeling van het algemeen rekeningenstelsel) ; - de andere variabele ksten die eventueel nader bepaald wrden in de bijzndere vrwaarden. Vast materiaal Materiaal dat technisch niet ntwrpen werd m geregeld getransprteerd te wrden en dat k niet bestemd is m getransprteerd te wrden. Vergedingsperide Peride die begint na aflp van de wachttijd * en die beperkt wrdt tt de termijn gedurende dewelke het bedrijfsresultaat * van de nderneming aangetast wrdt dr het gedekt schadegeval, znder de in de bijzndere vrwaarden pgegeven maximale vergedingsperide te verschrijden. Verzekerde De vlgende persnen wrden beschuwd als verzekerde : - de Verzekeringnemer en de persnen die bij hem inwnen; - zijn persneel in de uitefening van zijn functies; - de mandatarissen en vennten van de Verzekeringnemer in de uitefening van hun functies; - iedere andere persn die in het cntract pgegeven wrdt als verzekerde. Wachttijd In de bijzndere vrwaarden pgegeven peride die een aanvang neemt p de dag en het uur van het schadegeval. Werkelijke waarde De werkelijke waarde is de nieuwvervangingswaarde na aftrek van de depreciatie van het materiaal die bepaald wrdt p grnd van de uderdm, het gebruik, de frequentie en de kwaliteit van het nderhud en na aftrek van het technisch en technlgisch waardeverlies van het materiaal. 6

7 1 Basisdekking A. De Maatschappij verzekert het in het cntract pgegeven vast en/f draagbaar kantr- en/f infrmaticamateriaal *, vr zver het zich p de in het cntract aangeduide plaatsen bevindt, het bedrijfsklaar is - d.w.z. nadat de aanzetpreven vldening hebben gegeven -, het niet beschuwd wrdt als handelsged en de Verzekeringnemer er eigenaar f huurder van is. De Maatschappij verbindt er zich p grnd van de algemene en bijzndere vrwaarden te, de Verzekeringnemer schadels te stellen vr diefstal * en vr elke nvrzienbare en pltse gebeurtenis die schade tebrengt aan het verzekerd materiaal, ngeacht de rzaak ervan, nder vrbehud van de uitsluitingen van artikel 3. Buiten de in het cntract pgegeven plaatsen, is de dekking eveneens verwrven : 1. autmatisch vr wat betreft het vast materiaal * gedurende uitznderlijk verver dr de verzekerde - van een bedrijfszetel naar een andere; - van een bedrijfszetel naar het adres van een medewerker van de nderneming en terug; - van een bedrijfszetel naar de hersteldienst en terug. - wanneer het uitznderlijk bij een medewerker van de nderneming in bewaring gegeven is vr gebruik gedurende een beperkte duur p het adres van de medewerker. De tegemetkming van de Maatschappij wrdt in die gevallen beperkt tt 6.200,00 EUR per schadegeval, p vrwaarde dat de aangegeven waar de 6.200,00 EUR verschrijdt. 2. na uitdrukkelijke vereenkmst en waar k ter wereld vr wat betreft het draagbaar materiaal *. B. Ter aanvulling van A. kan er na uitdrukkelijke vereenkmst k dekking verleend wrden vr ander elektrisch/elektrnisch materiaal dan datgene waarnaar in A verwezen wrdt, en dat eigen is aan de werkzaamheid van de nderneming. c. Wanneer het verzekerd materiaal nbeheerd achtergelaten wrdt in een vertuig, gelden de vlgende regels vr de verzekering tegen diefstal * : 1. wanneer de diefstal * (f pging tt diefstal) verdag gepleegd wrdt, is de waarbrg enkel verwrven als vldaan wrdt aan alle nderstaande vrwaarden : - het dak van het vertuig met in hard materiaal zijn; - het vertuig met p slt gedaan zijn en de eventuele diefstalbeveiliging met ingeschakeld zijn; - het materiaal met pgebrgen zijn in de kfferruimte en de inhud van de kffer mag niet zichtbaar zijn van buitenuit; - er met inbraak gepleegd zijn in het vertuig f er met sprake zijn van gelijktijdige diefstal * van het vertuig; Wanneer het vertuig gestald wrdt in een geslten parkeergarage die niet tegankelijk is vr het publiek, vlstaat het dat er ingebrken werd in de parkeergarage m dekking te verlenen. 2. wanneer de diefstal*(f pging tt diefstal) 's nachts (tussen 23 en 06 uur) gepleegd wrdt, is de waarbrg enkel verwrven als vldaan wrdt aan alle nderstaande vrwaarden : - het vertuig met gestald zijn in een geslten parkeergarage die niet tegankelijk is vr het publiek; - er met diefstal * gepleegd zijn met inbraak in deze parkeergarage De verzekerde* met kunnen bewijzen dat vldaan werd aan de bvenstaande vrwaarden. 2 Aanvullende dekking Vr zver zij het gevlg zijn van een schadegeval dat vatbaar is vr schadelsstelling p grnd van artikel 1 hierbven, kmt de Maatschappij k tegemet in de ksten (behalve gratificaties) die de verzekerde bedachtzaam gemaakt heeft m : 7 C.

8 AD990NL-02/200 1 het beschadigd materiaal schn te maken en z ndig te ntsmetten; de andere bestanddelen van het verzekerd materiaal schn te maken en z ndig te ntsmetten; het beschadigd materiaal af te veren naar de dichtstbij gelegen strtplaats en, z de fficiële verheid die eis stelt, de ksten m er het materiaal p te slaan f te vernietigen Deze ksten wrden ten laste genmen tt belp van 10% van de waarde die vr het laatst aangegeven werd in het verzekeringscntract, met een max. van ,00 EUR. 3 Specifieke uitsluitingen Naast de uitsluitingen van artikell6 is er k geen verzekeringsdekking vr, ngeacht de grndrzaak : A. 1. de schade die gedekt wrdt dr een bestaand nderhudscntract* f de schade die, bij afwezigheid van nderhudscntract*, gewnlijk gedekt is in het raam daarvan. Bij geschil rnd de tegemetkming van het bestaand nderhudscntract * en 3 maanden nadat de verzekerde* de nderhudsfmna schriftelijk in gebreke gesteld heeft, gaat de Maatschappij ver tt schadelsstelling, met subrgatie in de rechten van de verzekerde tegenver de nderhudsfirma; Indien er met betrekking tt het beschadigd materiaal geen nderhudscntract* van kracht is, wrdt schade met een interne rzaak niet gedekt tenzij bewezen wrdt dat deze schade het gevlg is van een ngeval waarvan de rzaak buiten het verzekerd materiaal ligt en dat gedekt is dr dit cntract; 2. schade waarvr een derde* aansprakelijk is, hetzij krachtens de wet, hetzij in uitvering van een cntract in zijn hedanigheid van leverancier (fabrikant f verdeler), ververder, expediteur, hersteller f nderhudsfmna; 3. slijtage, ersie, crrsie en kalksteenvrming alsk alle prgressieve schade die rechtstreeks vrtvleit uit het nrmaal gebruik van het materiaal; 4. schade van esthetische aard; 5. elke srt van diefstal f verdwijning die vastgesteld wrdt bij inventarisering f cntrle; 6. - elementen die dr hun aard sneller verslijten en veelvuldig vervangen meten wrden zals kabels, buizen, lampen, accu's bijvrbeeld; gebruiksartikelen en verbruiksmateriaal, zals kelvleistffen bijvrbeeld; - werktuigen van allerlei aard; alle gedeelten in glas f srtgelijke grndstf. Als deze elementen gelijktijdig met f als gevlg van andere schade die vergedbaar is krachtens deze Mdeling schade plpen, wrden zij verged p grnd van hun werkelijke waarde* zals die dr de expert vastgesteld wrdt; 7. indirecte verliezen, zals winstderving, gebruiksderving, prductieverlies; B. de verliezen f schade die het rechtstreeks gevlg zijn van een materiaal- f cnstructiefut f -gebrek f een mntagefut. 4 Aangegeven waarde - Onderverzekering A. De aangegeven waarde wrdt dr de Verzekeringnemer nder zijn verantwrdelijkheid bepaald. De aangegeven waarde met vr elke categrie van het in de bijzndere vrwaarden pgegeven materiaal vereenstemmen met de nieuwvervangingswaarde* van het ganse materiaal van deze categrie. B. Er is nderverzekering van zdra de aangegeven waarde van een categrie van materiaal lager is dan de nieuwvervangingswaarde* ervan. 8 Ln Ln C.

9 AD990NL-02/ Veiligheidsclausule - Uitbreidingen De Maatschappij verzekert autmatisch, tt belp van 10% van de verzekerde sm per categrie van materiaal : - het verzekerbaar materiaal dat in de lp van een verzekeringsjaar tegevegd wrdt aan het verzekerd materiaal in een bepaalde categrie; - de wijzigingen die gedurende het verzekeringsjaar ingetreden zijn in een categrie van verzekerd materiaal. Wanneer het ttaal van de uitbreidingen deze 10% verschrijdt, wrdt het verschrijdend gedeelte enkel gedekt nadat de Maatschappij en de eventuele medeverzekeraars (zie art. 28) hun akkrd gegeven hebben. De Verzekeringnemer met de Maatschappij, binnen de 3 maanden vlgend p de aanvang van elk nieuw verzekeringsjaar, p de hgte brengen van de vereiste verhging I verlaging van de verzekerde smmen als gevlg van de wijzigingen van het vrgaande jaar. Dit geldt k vr de teveging f de sluiting van bedrijfszetels. Er met geen aangifte gedaan wrden als er geen veranderingen ingetreden zijn. 6 Franchise De Verzekeringnemer blijft zijn eigen verzekeraar vr het bedrag van de franchise die in de bijzndere vrwaarden bepaald wrdt. Wanneer meerdere vrwerpen getrffen wrden dr eenzelfde schadegeval, wrdt enkel de hgste franchise in aanmerking genmen. 7 Vergeding A. De vergeding wrdt bepaald : 1. uitgaande van het in B. hiernder bepaalde bedrag van vergedbare schade; 2. dr het in 1. verkregen bedrag per categrie van materiaal te beperken tt de aangegeven waarde, daarbij rekening hudend met artikel 5; 3. dr dat bedrag te verminderen met de in de bijzndere vrwaarden bepaalde franchise en met de schrtwaarde alsk de restwaarde van de stukken die vatbaar zijn vr hergebruik p welke wijze k; 4. dr, bij nderverzekering, het in 3. hiervr verkregen bedrag te vermenigvuldigen met de verhuding tussen de vr de categrie van beschadigd materiaal aangegeven waarde en de nieuwvervangingswaarde* ervan p het tijdstip van het schadegeval, daarbij rekening hudend met artikel 5. (evenredigheidsregel) B. Vaststelling van de vergedbare schade. Als er niets anders vereengekmen werd in de bijzndere vrwaarden, gaat de verzekeraar ver tt vergeding van het schadegeval in nieuwvervangingswaarde*. Het bedrag van de vergedbare schade wrdt bepaald : 1. in geval van herstelling : dr ptelling van de lnksten en de ksten van "materialen en vervangstukken" die ndig zijn m het beschadigd materiaal terug in zijn werkingstestand van vóór het schadegeval te brengen, met inbegrip van de ksten vr werken verricht buiten de nrmale arbeidsuren, vr het versneld verver van materialen en vervangstukken evenals van de ksten die p redelijke wijze gemaakt wrden m een berep te den p technici uit het buitenland. Het aldus verkregen bedrag is echter beperkt zals bepaald in 2. hiernder (ttaal verlies). 9 Lt') Lt') 0..

10 2. in geval van vervanging na ttaal verlies : uitgaand van de kstprijs van identiek f gelijkaardig - naar gelang van het geval - vervangingsmateriaal, beperkt tt de nieuwvervangingswaarde* p de dag van het schadegeval en tt de werkelijk betaalde prijs vr het nieuw materiaal. 3. in geval van niet-herstelling en niet-vervanging: dr de ksten die ndig zuden zijn vr de herstelling f de vervanging na een ttaal verlies te beperken tt de werkelijke waarde* van het beschadigd materiaal vóór het schadegeval. C. De vlgende ksten blijven ten laste van de Verzekeringnemer : 1. de extra ksten naar aanleiding van een herstelling m het bestaande materiaal te reviseren, te wijzigen f te perfectineren; 2. de ksten van ndherstellingen f van vrlpige herstellingen. D. Het beschadigd materiaal wrdt beschuwd als hersteld in zijn bedrijfstestand van vóór het schadegeval wanneer het pnieuw in gebruik wrdt genmen. Op dat genblik nemen de verplichtingen van de Maatschappij betreffende dit schadegeval een einde. E. De Maatschappij neemt de reddingsksten * ten laste wanneer zij bedachtzaam gemaakt werden, zelfs indien de inspanningen znder resultaat gebleven zijn. Deze ksten wrden beperkt tt de aangegeven waarde met een maximum van ,36 EUR. Dit bedrag is gekppeld aan de evlutie van het indexcijfer der cnsumptieprijzen, waarbij de index van de maand nvember 1992, namelijk 113,77, als referte geldt (basis 1988 = 100). 8 Dekkingen A. Mits uitdrukkelijke vermelding in de bijzndere vrwaarden, verleent de Maatschappij, met betrekking tt het kantr- en/ f infrmaticamateriaal * dat verzekerd is nder Afdeling I, dekking vr : 1. alle dr genemd materiaal verwerkte gegevens, waarnder basisgegevens en gegevens in ntwikkeling afkmstig van bestanden en gegevensbanken, gegevens van serieel aangemaakte standaardprgramma's, gegevens van tegen maakln aangemaakte en succesvl uitgeteste prgramma's; 2. de gegevensdragers waarp de verzekerde gegevens pgeslagen wrden, vr zver de gebruiker mwisselbare gegevensdragers aanwendt. B. De Maatschappij verbindt er zich te de Verzekeringnemer te vergeden vr de ksten vermeld nder punt C hierna, p vrwaarde dat zij het gevlg zijn van een gedekt schadegeval, dus wanneer gegevens gewijzigd werden f verlren gegaan zijn dr: 1. beschadiging f vernietiging van een gegevensdrager dr een nvrziene pltselinge mstandigheid; 2. diefstal * van een verzekerde gegevensdrager; 3. verkeerde bediening (bijvrbeeld verkeerde aanwending van gegevensdragers, verkeerde handeling); 4. daad met vrbedachten rade, sabtage f kwaad pzet van een derde f van aangestelden van de Verzekeringnemer (inclusief manipulatie van prgramma's en van gegevens, bijvrbeeld dr "piraten"); 5. cmputervirussen; 10 U') U') c..

11 6. elektrstatische ntlading, elektrmagnetische string; 7. vermacht, blikseminslag; 8. strmnderbreking, te hge f te lage spanning; 9. plts en nvrzien defect aan, strnis in, beschadiging van : de cmputerapparatuur, in het bijznder de gegevensdragers de installaties die tt de infrastructuur behren de transmissie-uitrustingen en/f -lijnen c. De vergedbare ksten zijn de ksten die gemaakt wrden vr : de manuele herinvering van de gegevens en de prgramma's vanuit de back-ups; de manuele f cmputergestuurde wedersamenstelling van de gegevens f prgramma's vanuit de rsprnkelijke prgramma's f vanuit bestaande dcumenten bij de Verzekeringnemer. Deze ksten mvatten de pzekingsksten m deze gegevens en prgramma's pnieuw samen te stellen, met uitzndering van de analyse- en prgrammeerksten; de vervanging en de herinvering van systeemgegevens en van gegevens van standaardprgramma's; de vernieuwde aanschaffing van licenties vr prgramma's met beveiliging tegen ngerlfd kpiëren; de vervanging van de beschadigde gegevensdragers tt belp van het in de bijzndere vrwaarden pgegeven verzekerd bedrag. De gegevens mgen in een andere vrm wedersamengesteld wrden, p vrwaarde dat de daaruit vrtvleiende ksten niet hger uitvallen dan de ksten van wedersamenstelling in de rsprnkelijke vrm. 9 Specifieke uitsluitingen Er wrdt geen dekking verleend vr : A. de beschadiging van mwisselbare gegevensdragers wegens sleet, uderdm, mankement van de elektrnische cmpnenten znder inwerking van buitenuit; B. de gegevens en de prgramma's die binnen het werkgeheugen van de centrale cmputerunit pgeslagen wrden; C. de gegevens afkmstig van prgramma's die niet met succes uitgetest werden en die niet klaar zijn m gelanceerd te wrden, alsk de gegevens afkmstig van ngerlfde kpies; D. de sftware waarvan de wedersamenstelling nmgelijk is, alsk de ksten die gemaakt zuden meten wrden m de sftware te kunnen gebruiken p vervangend materiaal; E. de ksten: 1. vrtvleiend uit een slechte prgrammering; 2. van crrectie van vergissingen bij het manueel inbrengen van gegevens; 3. vr wijziging in f verbetering van de werk-, registratie- f verwerkingsmethdes f systemen, en de ksten vr de uitbreiding tt activiteiten met cmputergestuurde methdes die vóór het schadegeval '" niet uitgeefend werden; 4. vrtvleiend uit welke vertraging k te wijten aan rzaken zals fmancieringsmeilijkheden van de Verzekeringnemer, geschillen met leveranciers, cnflicten in het verzekerd bedrijf, structuurwijzigingen f wijzigingen in de arbeidsrganisatie; 5. vrtvleiend uit ntbrekende f ntereikende verzekering van welke aard k. 11 CL

12 Allianz <00 AD990NL-02/2001 F. alle mgelijke schaden wanneer de verzekerde in gebreke gebleven is met: - het wekelijks maken van een back-up van de gegevens in tweevud, waarvan één van deze reservekpieën bijgehuden wrdt buiten het bedrijf f in een apart gebuw; - het bijhuden van een kpie van de prgramma's buiten het bedrijf f in een apart gebuw; - het minstens éénmaal m de zes maanden testen van de reservekpieën; waarbij de laatste geteste reservekpie eveneens dient bijgehuden buiten het bedrijf f in een apart gebuw; - het beveiligen van zijn installatie met een antivirusprgramma met maandelijkse bijwerking. 10 Verzekerde bedragen Het in de bijzndere vrwaarden pgegeven bedrag vertegenwrdigt de maximale verbintenis van de Maatschappij per schadegeval *. Daar er dekking p eerste risic geldt, is de evenredigheidsregel niet van tepassing. 11 Vergeding A. vergeding wrdt bepaald : 1. dr samenveging van de rechtmatig gemaakte vergedbare ksten (cf.art.8.c. hierbven) ingevlge een dr deze afdeling gedekt schadegeval, gedurende een peride van 12 maanden vlgend p de dag van het schadegeval; 2. dr van het in 1. verkregen bedrag de in de bijzndere vrwaarden bepaalde franchise af te trekken. B. De Maatschappij is er niet te gehuden de ksten te vergeden die vrtvleien uit de nmgelijkheid m de installatie geheel f gedeeltelijk te herstellen f te vervangen, wanneer blijkt dat het materiaal niet f niet meer geprduceerd wrdt f dat de nderdelen niet meer beschikbaar zijn. Vr de berekening van de vergeding zal er echter rekening gehuden wrden met een nrmale vervangings- f herstellingsperide die, z ndig, dr de expert bepaald zal wrden. 12 C> 0.

13 Allianz < 12 Vrwerp van de verzekering Mits uitdrukkelijke vermelding in de bijzndere vrwaarden, verzekert de Maatschappij het verlies van het bedrijfsresultaat* van de verzekerde nderneming gedurende de vergedingsperide*, wanneer de bedrijvigheid die bijdraagt tt de verwezenlijking van de mzet* gedurende de lptijd van het cntract geheel f gedeeltelijk nderbrken f beperkt werd dr een nderbreking f een verstring van de technische gebruiksmiddelen van de externe netwerken van infrmatie- en cmmunicatietechnlgie en elektriciteitsverdeling*. De dekking slaat enkel p de nderbreking f verstring van de externe netwerken, nder andere wegens : nalatigheid, verkeerde handeling f vrbedachte rade van de netwerkperatren *, de serviceverstrekkende diensten *, de cmmunicatiepartners * en andere derden; diefstal*; brand, blikseminslag, ntplffing, neerstrten van vliegtuig; water en andere vleistffen, verstrming, bevriezing, ijzel, vchtigheid, crrsie; strm, hagel, wind, lawine, neerstrten van rtsblkken; impact van elektriciteit (verspanning, inductie,.. ). 13 Specifieke uitsluitingen Er is geen verzekeringsdekking vr bedrijfsschade die al dan niet het rechtstreeks gevlg is van een nderbreking f een verstring van de technische gebruiksmiddelen van de externe netwerken van infrmatief cmmunicatietechnlgie f elektriciteitsverdeling*, f vrtvleiend uit mankementen bij de cmmunicatiepartner, dr: nvlkmenheden p deze externe netwerken f bij de cmmunicatiepartners die reeds bestnden bij het afsluiten van deze verzekering f waarvan de verzekerde f zijn vertegenwrdigers kennis hadden meten hebben; aangekndigde nderbrekingen van deze externe netwerken en van de dienstverlening van de netwerken f dr nderbrekingen bij de cmmunicatiepartners waarvan de verzekerde f zijn vertegenwrdigers kennis hadden meten hebben; faillissement, kennelijk nvermgen alsk staking flck-ut bij de Verzekeringnemer f bij een netwerkperatr, een serviceverstrekkende dienst f een cmmunicatiepartner; mschakelingen naar en/f uittesten van nieuwe infrmatieverwerkende technlgieën bij de verzekerde f bij een netwerkperatr, een serviceverstrekkende dienst f een cmmunicatiepartner; veranderingen in f tests met cmmunicatie- f elektriciteitsnetten van de verzekerde f van een netwerkperatr, een serviceverstrekkende dienst f een cmmunicatiepartner; een beperking f een herschikking van het cmmunicatie- f elektriciteitsnet pgelegd dr de bevegde verheid van het land. 14 Aangegeven bedrag A. Het aangegeven bedrag met p ieder genblik de weergave zijn van de verwachte mzet vr de kmende twaalf maanden, in de vernderstelling dat deze mzet gedurende die peride niet aangetast wrdt dr een schadegeval. B. Het aangegeven bedrag wrdt dr de Verzekeringnemer nder zijn verantwrdelijkheid bepaald. De evenredigheidsregel van art.15 wrdt enkel tegepast wanneer het aan te geven bedrag hger ligt dan het aangegeven bedrag, vermeerderd met 15%. C. De Verzekeringnemer met binnen de 180 dagen die vlgen p de sluiting van elk bekjaar bij de Maatschappij aangifte den van de mzet betreffende dat bekjaar, dch enkel wanneer hij de vrige 13 C> U') U') c..

14 AD990NL-02/2001 aangegeven mzet met 15% verschrijdt. Indien er zich tijdens dat bekjaar een schadegeval heeft vrgedaan, wrdt daar geen rekening mee gehuden in de aan te geven bedragen. D. De Maatschappij behudt zich het recht vr de juistheid van de dr de Verzekeringnemer medegedeelde bedragen p ieder genblik na te trekken, nder andere dr verificatie van zijn bekhuding. 15 Vergeding A. Berekening van de vergeding De vergeding wrdt bepaald : 1. dr de bedrijfsschade als vlgt te berekenen : a. bepaling van de daling van de bedrijfspbrengsten * gedurende de vergedingsperide* die uitsluitend te wijten is aan een schadegeval wegens nderbreking f verstring zals mschreven in artikel 12 hierbven, dr het verschil te maken tussen : - de vr deze peride verwachte bedrijfspbrengsten* indien het schadegeval zich niet had vrgedaan, rekening gehuden met de mstandigheden die van invled kunnen zijn p deze pbrengsten, en - de tijdens dezelfde peride dr de nderneming zelf f vr haar rekening geregistreerde bedrijfspbrengsten*, in de mschreven vestigingen f elders; b. het in a. verkregen bedrag verminderen met de handelsgederen, grnd- en hulpstffen (aankpen gecrrigeerd dr de wijziging in de vrraad) en de in de bijzndere vrwaarden pgegeven variabele ksten *, maar k met alle kstenbesparingen en financiële pbrengsten die tijdens de vergedingsperide verwezenlijkt werden uit het schadegeval wegens nderbreking f verstring; c. het in b. verkregen bedrag vermeerderen met de eventuele supplementaire ksten die met de telating van de Maatschappij ingezet werden m het bedrijfsresultaat* in stand te huden tijdens de vergedingsperide*. De vergeding mag evenwel niet uitgreien bven het bedrag dat tegekend zu geweest zijn indien deze ksten niet ingezet werden; 2. dr van het in 1. verkregen bedrag de in de bijzndere vrwaarden bepaalde franchise af te trekken; 3. dr het in 2. verkregen bedrag verhudingsgewijs te verminderen wanneer het aangegeven bedrag lager is dan datgene dat vereenkmstig artikel14 had meten aangegeven zijn. B. Er is geen enkele vergeding verschuldigd wanneer de nderbreking f de verstring van de bedrijvigheid beperkt blijft tt de wachttijd *. C. Stpzetting van bedrijvigheid 1. Er is geen enkele vergeding verschuldigd wanneer de verzekerde geen srtgelijke bedrijvigheid als deze waarvan sprake in de bijzndere vrwaarden hervat binnen de termijn die de experts als nrmaal beschuwen vr de hervatting van zulke bedrijvigheid. 2. Wanneer de stpzetting van bedrijvigheid te wijten is aan een geval van vermacht, heeft de verzekerde recht p een vergeding die berekend wrdt p grnd van de niet-variabele ksten die hij werkelijk met dragen gedurende een peride die vereenstemt met de vergedingsperide... indien er effectieve hervatting was geweest, met uitsluiting van de afschrijvingen en de aan het persneel gestrte uitkeringen vr sluiting van nderneming. Deze vergeding wrdt desgevallend beperkt m te beletten dat het bedrijfsresultaat* hger uitvalt dan datgene dat tijdens bvengenemde peride verwacht had kunnen wrden indien het schadegeval zich niet had vrgedaan. Het aldus bekmen resultaat kan verminderd wrden dr tepassing van nadere cntractuele bepalingen, inznderheid krachtens artikelen 18 en 19. D. Alle belastingen p de vergeding wrden gedragen dr de begunstigde. 14 Lr> Lr> c..

15 Allianz AD990NL-02/200 1 E. Er wrdt nader bepaald dat er geen dekking verleend wrdt vr: 1. geldbeten f andere beten ten laste van de verzekerde wegens laattijdige bestelling f dienstverlening f m welke andere reden k; 2. de bedrijfswinsten en de lpende ksten die geen enkel verband huden met de uitbating als mschreven in de bijzndere vrwaarden, dus ndermeer uit financiële speculaties f verhandeling van immbiliën; 3. de rechten die vrtvleien uit wettelijke en cntractuele rechten van derden m de burgerrechtelijke aansprakelijkheid van de verzekerde in het gedrang te brengen. :... :... :A.R::...'. A:.:::::.:::. :.:.:. ::I. ::dtd :~. ::I..:.i.:I::~.n:n.:::: r.... :. e. ::.. :..;:. ::..I:e...: :.. : ::::.: ist. a. :: :.. :e...:.:n. ::..3:... :. :... 1: :i: :e.v:... :.:.n:.: :...:.. O.:.:. :I.: ::.1'W: I:.:.: ::. :... a: u. :. ~0b /. >;.:.;.:.:::;:;:;:/::::::::::;:::;:;:::::;:::::::::;:;:::.::::}~««<~>}<>~)<:::::}:::::::::::.:...,.... d~~~~~~~i~~r#'~~i~~e~~~~p'~i~j~g~'~~9~~t><....af 16 Algemene uitsluitingen A. Ongeacht de grndrzaak is er geen verzekeringsdekking vr : 1. schade f verliezen die rechtstreeks vrtvleien uit een pzettelijke daad verrzaakt dr f met medeplichtigheid van de Verzekeringnemer, zijn directieleden en, indien de Verzekeringnemer een natuurlijk persn is, zijn gezinsleden; 2. schade f verliezen die al dan niet rechtstreeks te maken hebben met een van de nderstaande gevallen : a. rlg (inclusief burgerrlg); b. wijziging van de atmkern en prductie van iniserende stralingen; c. gerechtelijke f administratieve beslissing f beslissing van één f andere rechterlijke f feitelijke verheid; d. peising in elke vrm, gedeeltelijke f gehele bezetting van de lkalen dr een militaire macht f plitiemacht, f dr geregelde f ngeregelde strijders. B. Tenzij andersluidende vereenkmst in de bijzndere vrwaarden, wrden de vlgende schade en de daaruit vrtvleiende verliezen niet gedekt : - arbeidscnflicten *; - aanslagen *; - natuurrampen, zals aardbeving, vledglf, rkaan. C. De in A.2 hierbven bedelde uitsluitingen zijn niet van tepassing wanneer de Verzekeringnemer het bewijs levert dat er geen rechtstreeks f nrechtstreeks rzakelijk verband bestaat tussen deze gebeurtenissen en de schade. 17 Ttstandkming, inwerkingtreding en duur van het cntract A. Het cntract wrdt gevrmd bij ndertekening ervan dr de partijen. De Verzekeringnemers die één en hetzelfde cntract ndertekenen, zijn hfdelijk en ndeelbaar verbnden. De dekking wrdt echter pas effectief na betaling van de eerste premie. B. De duur van het cntract is vastgesteld p één jaar. Behudens pzegging dr één van de partijen minstens drie maanden vóór de vervaldag van het cntract, wrdt het telkens stilzwijgend verlengd vr 15 a..

16 peenvlgende perides van één jaar. Het uur van inwerkingtreding en van beëindiging van de verzekering wrdt cnventineel vastgelegd p nul uur. C. Bij verheveling van het verzekerd belang na verlijden van de Verzekeringnemer, gaan de rechten en verplichtingen uit het cntract ver naar de nieuwe huder van het verzekerd belang. In geval van nverdeeldheid blijven de mede-eigenaars hfdelijk en ndeelbaar verplicht het cntract tt uitvering te brengen. Na pheffmg van de nverdeeldheid en p vrwaarde dat de Maatschappij hiervan verwittigd werd, dient enkel de erfgenaam die de enige huder van het verzekerd belang wrdt, het cntract uit te veren. De nieuwe huders van het verzekerd belang en de Maatschappij kunnen evenwel kennis geven van de beëindiging van het cntract, de eerstgenemden dr middel van een aangetekende brief binnen de drie maanden en veertig dagen vlgend p het verlijden, en laatstgenemde p de wijze vrgeschreven dr artikel 26 B en binnen de drie maanden vlgend p de dag dat ze kennis heeft gekregen van het verlijden. D. In geval van verdracht nder levenden van verzekerd materiaal neemt de verzekering van rechtswege een einde van zdra de Verzekeringnemer het niet meer in zijn bezit heeft. 18 Premie A. De premie is jaarlijks. Ze is vraf betaalbaar bij ntvangst van het premievervaldagbericht f na vrlegging van een kwitantie. B. Onverminderd de tepassing van artikell7 A. leidt de niet-betaling van de premie binnen vijftien dagen, te rekenen vanaf de dag na verzending van een ingebrekestelling aan de Verzekeringnemer dr middel van een deurwaardersexplt f van een aangetekende brief, tt schrsing van de dekking en eventueel tt pzegging van het cntract. Bvendien kan de Maatschappij die haar verzekeringsdekking geschrst heeft, het cntract p een later tijdstip pzeggen. Indien zij zich daarte het recht vrbehuden heeft in de ingebrekestelling, krijgt de pzegging uitwerking na verstrijken van een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen vanaf de eerste dag van de schrsing. Indien zij zich dat recht niet vrbehuden heeft in de ingebrekestelling, wrdt de pzegging pas van kracht na een nieuwe ingebrekestelling zals hierbven bepaald werd. De geschrste dekking treedt pnieuw in werking m nul uur van de dag die vlgt p de integrale betaling van de achterstallige premies, eventueel vermeerderd met de intresten. 19 Beschrijving en wijziging van het risic - aangifte van de verzekeringnemer A. Bij het sluiten van het cntract 1. De Verzekeringnemer met aangifte den van alle dr hem gekende mstandigheden waarvan hij met reden mag aannemen dat zij gegevens bevatten die van invled kunnen zijn p de berdeling van het risic dr de Maatschappij. Hij met met name : a. een beschrijving geven van het materiaal waarp de verzekering betrekking heeft; b. aangifte den van de andere verzekeringen die hetzelfde vrwerp hebben en betrekking hebben p hetzelfde materiaal, alsk de bedragen waarvr het verzekerd is en dr wie het gedekt is; c. aangifte den van de weigeringen f pzeggingen van de verzekeringen tegen dezelfde gevaren, die betrekking hebben p hetzelfde materiaal; d. de schadegevallen aangeven die zich in de lp van de laatste vijf jaar hebben vrgedaan met betrekking tt het verzekerd materiaal; 16 L/') L/') c..

17 e. aangifte den van de eventueel tegestane afstand van verhaal tegen aansprakelijke persnen f persnen die zich brg stellen. 2. Indien de Verzekeringnemer zijn in 1. hierbven beschreven aangifteplicht niet nakmt en de verzwijging f njuiste mededeling pzettelijk gebeurd is m de Maatschappij te misleiden bij de berdeling van dat risic, is het cntract nietig. De premies die vervallen zijn tt p het genblik waarp de Maatschappij kennis heeft gekregen van de pzettelijke verzwijging f njuiste mededeling, blijven haar verschuldigd. 3. Indien de Verzekeringnemer zijn in 1. hierbven beschreven aangifteplicht niet nakmt en de verzwijging f njuiste mededeling npzettelijk gebeurd is, det de Maatschappij binnen de termijn van een maand te rekenen van de dag waarp zij kennis heeft gekregen van de verzwijging f njuiste mededeling, het vrstel het cntract te wijzigen met uitwerking p de dag waarp ze kennis heeft gekregen van de verzwijging f njuiste mededeling. Indien de Verzekeringnemer het vrstel tt wijziging van het cntract weigert, f indien het niet aanvaard is na verstrijken van de termijn van een maand te rekenen vanaf de ntvangst van dit vrstel, heeft de Maatschappij te recht het cntract binnen vijftien dagen p te zeggen. Indien de Maatschappij echter het bewijs levert dat ze het risic in geen geval zu verzekerd hebben, kan ze het cntract pzeggen binnen de termijn van een maand te rekenen van de dag waarp ze kennis heeft gekregen van de verzwijging f njuiste mededeling. 4. Wanneer er zich een schadegeval vrdet alvrens de wijziging f de in 3. hierbven bedelde pzegging van kracht gewrden is : - levert de Maatschappij de vereengekmen prestatie wanneer de verzwijging f njuiste mededeling niet aan de Verzekeringnemer verweten kan wrden; - levert de Maatschappij een prestatie p basis van de verhuding tussen de betaalde premie en de premie die de Verzekeringnemer zu meten betaald hebben indien hij het risic naar behren had meegedeeld, wanneer de verzwijging f njuiste mededeling hem verweten kan wrden; indien de Maatschappij echter het bewijs levert dat zij het risic, waarvan de ware aard pas dr het schadegeval aan het licht kmt, in geen geval zu hebben verzekerd, wrdt haar prestatie beperkt tt de terugbetaling van alle betaalde premies. B. In de lp van het cntract 1. De Verzekeringnemer met binnen de vrwaarden van artikel 19 A.I.aangifte den van nieuwe mstandigheden f van wijzigingen in bestaande mstandigheden die een merkelijke en blijvende risicverzwaring met zich kunnen meebrengen. Hij met met name : a. aangifte den van iedere essentiële wijziging die m welke reden k aangebracht wrdt aan het verzekerd materiaal, zijn kenmerken, wijze f plaats van gebruik; b. van zdra hij er kennis van heeft, aangifte den van iedere wijziging in de werkings- f gebruiksmstandigheden van het verzekerd materiaal die een risicverzwaring kan uitmaken. 2. Wanneer het risic dat de verzekerde gevaren zich vrden dermate verzwaard is dat de Maatschappij de verzekering, indien die verzwaring bij het sluiten van het cntract had bestaan, tegen andere vrwaarden zu hebben tegestaan, det zij binnen een termijn van een maand te rekenen vanaf de dag waarp zij kennis heeft gekregen van de verzwaring, het vrstel het cntract te wijzigen met terugwerkende kracht tt de dag van de verzwaring. Indien de Verzekeringnemer het vrstel tt wijziging van het cntract weigert, f indien het niet aanvaard is na verstrijken van de termijn van een maand te rekenen vanaf de ntvangst van dit vrstel, heeft de Maatschappij te recht het cntract binnen vijftien dagen p te zeggen. Indien de Maatschappij echter het bewijs levert dat ze het verzwaard risic in geen geval zu verzekerd hebben, kan ze het cntract pzeggen binnen de termijn van een maand te rekenen van de dag waarp ze kennis heeft gekregen van de verzwaring. 17 U') U') c..

18 Allianz (ffi) AD990 N L-02j Wanneer er zich een schadegeval vrdet alvrens de wijziging van het cntract f de in 2. hiervr bedelde pzegging van kracht gewrden is, levert de Maatschappij de vereengekmen prestatie indien de Verzekeringnemer de aangifteplicht van artikel 19.B.1. nagekmen is. 4. Wanneer er zich een schadegeval vrdet en de Verzekeringnemer de aangifteplicht van artikell9.b.1. niet nagekmen is : - levert de Maatschappij de vereengekmen prestatie wanneer het verzuim van aangifte niet aan de Verzekeringnemer verweten kan wrden; - levert de Maatschappij een prestatie p basis van de verhuding tussen de betaalde premie en de premie die de Verzekeringnemer zu meten betaald hebben indien de risicverzwaring in aanmerking genmen werd, wanneer het verzuim van aangifte verweten kan wrden aan de Verzekeringnemer. Indien de Maatschappij echter het bewijs levert dat zij het verzwaard risic in geen ~eval zu hebben verzekerd, wrdt haar prestatie beperkt tt de terugbetaling van alle betaalde prenues; - weigert de Maatschappij de vereengekmen prestatie wanneer blijkt dat de Verzekeringnemer de risic verzwaring met bedrieglijk pzet verzwegen heeft. De premies die vervallen zijn tt p het genblik waarp de verzekeraar kennis heeft gekregen van het bedrieglijk verzuim, blijven verschuldigd als schadevergeding. 5. Wanneer het risic dat de verzekerde gevaren zich vrden dermate aanzienlijk en blijvend verminderd is dat de Maatschappij de verzekering, indien die verlaging bij het sluiten van het cntract had bestaan, tegen andere vrwaarden zu hebben tegestaan, staat zij een vereenkmstige premievermindering te vanaf de dag waarp zij kennis heeft gekregen van de vermindering van het risic. Indien de Maatschappij en de Verzekeringnemer het binnen een maand na de aanvraag tt vermindering vanwege de Verzekeringnemer niet eens wrden ver de nieuwe premie, heeft laatstgenemde het recht het cntract p te zeggen. 20 Verplichtingen van de verzekeringnemer in de lp van bet cntract A. De Verzekeringnemer met : 1. de afgevaardigden van de Maatschappij p ieder genblik de mgelijk bieden het verzekerd materiaal te nderzeken, znder dat dit vr haar enige aansprakelijkheid inhudt; 2. alle ndige vrzrgsmaatregelen nemen m het verzekerd materiaal in gede staat van nderhud en van werking te huden, en zich schikken naar de geldende wettelijke en administratieve vrschriften; 3. het verzekerd materiaal alleen binnen de dr de cnstructeur bepaalde technische tepassings- en werkingsgrenzen gebruiken. B. De Maatschappij mag haar dekking vlledig weigeren wanneer de verplichting van paragraaf A.3. hierbven niet nageleefd wrdt, p vrwaarde dat er een rzakelijk verband bestaat tussen de tekrtkming en het schadegeval. 21 Verplichtingen bij schadegeval A. Bij schadegeval met de Verzekeringnemer : 1. alle middelen aanwenden waarver hij beschikt m de mvang van de schade te beperken. Met dat del met hij de eventuele richtlijnen van de Maatschappij pvlgen. 2. er de Maatschappij nmiddellijk en met m het welk middel van verwittigen; een mndelinge aangifte met binnen vijf dagen na het schadegeval schriftelijk bevestigd wrden; 18

19 Allianz <00 3. bij diefstal f pging tt diefstal, nmiddellijk klacht indienen bij de plitie; 4. de Maatschappij z spedig mgelijk p de hgte brengen van inlichtingen ver de rzaak, mvang en mstandigheden van het schadegeval; 5. zijn vlledige medewerking verlenen m de rzaken en mstandigheden van het schadegeval te bepalen. Hij zal daarte elke expertise mgelijk maken en er zich van nthuden het beschadigd materiaal te wijzigen f te verplaatsen zdanig dat het nderzek niet belemmerd f nmgelijk gemaakt wrdt; 6. aan de Maatschappij alle aanwijzingen en dcumenten bezrgen waarmee het schadebedrag geraamd kan wrden en de '1nksten" en ''ksten vr materiaal en vervangingsstukken" staven dr middel van facturen f enig ander dcument; 7. het bestaan en de waarde van het verzekerd materiaal staven dr middel van aankpfacturen, bestelbns, huur- f leasingvereenkmsten; 8. de Maatschappij vrzien van elke technische f andere bijstand waarnaar zij zu vragen met het g p de uitefening van haar subrgerend verhaal tegenver aansprakelijke derden. De ksten vr die bijstand wrden hem terugbetaald dr de Maatschappij. B. De Verzekeringnemer mag het beschadigd materiaal pas laten herstellen nadat hij daar de telating te gekregen heeft van de Maatschappij f, indien deze laatste niet pgetreden is na verstrijken van vijf dagen vlgend p de schriftelijke aangifte van het schadegeval, in welk geval hij er zich te verbindt de beschadigde stukken te bewaren. C. Indien de Verzekeringnemer één van de geciteerde verplichtingen niet nakmt, vermindert de Maatschappij haar prestatie tt belp van het dr haar geleden nadeel. 22 Raming van de schade A. De schade, de nieuwvervangingswaarde* en de werkelijke waarde* van het beschadigd materiaal wrden geraamd na gemeen verleg f dr twee experts, de ene aangeduid dr de Verzekeringnemer, de andere dr de Maatschappij. Indien de experts het niet eens kunnen wrden, vegen zij zich een derde expert te met wie zij verleggen en zich bij meerderheid van stemmen uitspreken. Aan de experts wrdt k gevraagd hun mening te geven ver de rzaken van het schadegeval. B. Indien één van de partijen in gebreke blijft haar expert aan te duiden f indien beide experts het niet eens geraken ver de aanduiding van de derde, geschiedt de aanduiding p verzek van de partij die er eerst m vraagt, dr de vrzitter van de rechtbank van eerste aanleg van de wnplaats van de Verzekeringnemer. Wanneer één van de experts zijn pdracht niet vervult, wrdt hij vervangen vlgens dezelfde prcedure znder de rechten van de partijen daarbij te schaden. C. Elke partij draagt de ksten en erelnen van haar eigen expert. De ksten en erelnen van de derde expert, alsk de ksten van gerechtelijke aanduiding, wrden gedragen dr de Maatschappij en de Verzekeringnemer, ieder vr de helft. D. De expertise f iedere andere verrichting met het g p de bepaling van de schade, det in niets afbreuk aan de rechten en excepties die de Maatschappij zu kunnen den gelden. 19 C> c...

20 AD990NL Betaling van de vergeding De vergeding betreffende het beschadigd materiaal wrdt betaald binnen de dertig dagen die vlgen p : - hetzij de ntvangst dr de Maatschappij van het akkrd, znder vrbehud, van de Verzekeringnemer betreffende de minnelijke raming van de vergeding; - hetzij de datum van afsluiting van de expertise (art. 22 van de algemene vrwaarden); p vrwaarde dat de Verzekeringnemer p die datum alle cntractuele verplichtingen is nagekmen. In het tegengestelde geval gaat de bvengenemde termijn pas in vanaf de dag waarp de Verzekeringnemer al zijn cntractuele verplichtingen vervuld heeft. 24 Subrgatie A. De maatschappij behudt zich uitdrukkelijk haar rechten en die van de verzekerde vr p alle verrzakers van het schadegeval die niet dr dit cntract verzekerd zijn, p brgen f aansprakelijke persnen in welke hedanigheid k, zelfs p alle verzekeraars. Daarte treedt de maatschappij, luter dr het bestaan van de vereenkmst, in alle rechten, vrderingen en verhaal van de verzekerde. De maatschappij stelt zich in de plaats tt belp van de uitgekeerde vergeding. De verzekerde ziet ervan af andere verhaalsafstanden te te staan dan die welke in de vereenkmst zijn vermeld. B. De maatschappij ziet, behalve in geval van kwaad pzet, af van ieder verhaal p : - alle verzekerden; - de descendenten, ascendenten, de echtgent, de verwanten van de verzekerde in rechtstreekse lijn, de bij hem inwnenden en zijn persneelsleden; - de vennten, bestuurders, zaakverders, cmmissarissen en mandatarissen van een verzekerde, wanneer ze hun functie uitefenen. - de leveranciers van elektrische strm, gas, water, strm via leidingen jegens wie en in zverre de verzekerde afstand van verhaal heeft meten den. 25 Opzegging A. De Maatschappij heeft het recht het cntract geheel f gedeeltelijk p te zeggen : 1. in geval van niet-betaling van de premie vereenkmstig artikel 18.B.; 2. in de gevallen waarvan sprake in artikel 19 betreffende de beschrijving en de wijziging van het risic, met inachtneming van de bepalingen van dat artikel; 3. na ieder schadegeval dat betrekking heeft p dit cntract f enig ander cntract Alle Cmputerrisic's dat bij de Maatschappij aangegaan werd; 4. bij verlijden van de Verzekeringnemer, vereenkmstig artikel 17.C. In de gevallen 2. tt 4. treedt de pzegging in werking na verstrijken van de termijn van een maand te rekenen vanaf de dag die vlgt p de kennisgeving ervan. In de gevallen 2. en 3. gaat de pzegging in bij de kennisgeving ervan, wanneer de Verzekeringnemer één van zijn verplichtingen niet is nagekmen met de bedeling de Maatschappij te misleiden. B. Verzekeringnemer heeft het recht het cntract p te zeggen : 1. in geval van gedeeltelijke pzegging van het cntract dr de Maatschappij, met uitwerking vanaf de dag waarp deze pzegging zelf uitwerking krijgt. 2. bij vermindering van het risic, vereenkmstig artikel 19.B.S. 20 LJ"l LJ"l C.

Allianz. Objectieve aansprakelijkheid brand / ontploffing. ~ Algemene voorwaarden VERZEKERING. ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontploffing

Allianz. Objectieve aansprakelijkheid brand / ontploffing. ~ Algemene voorwaarden VERZEKERING. ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontploffing Allianz ~ Algemene vrwaarden ~ Objectieve Aansprakelijkheid Brand / Ontplffing VERZEKERING Objectieve aansprakelijkheid brand / ntplffing Lr> Lr> Q.. Allianz INHOUD Bladz Inhudstafel artikel I Begripsmschrijvingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities Algemene Vrwaarden Dit zijn de Algemene Vrwaarden van Fiets Clinics Nederland, gevestigd: Waalbandijk 20, 6541AJ Nijmegen. Op alle prducten van Fiets Clinics Nederland zijn deze Algemene Vrwaarden van

Nadere informatie

Allianz (ffi) Liability Plan. Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen. Algemene Voorwaarden. c.. U"l U"l

Allianz (ffi) Liability Plan. Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen. Algemene Voorwaarden. c.. Ul Ul Allianz (ffi) Algemene Vrwaarden Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Ondernemingen U"l U"l c.. Allianz(OO Allianz (ffi) INHOUDSTAFEL Blz. Algemene vrwaarden 11 11 Begripsmschrijvingen 7 HOOFDSTUK I DOEL

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE

ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE ALGEMENE VOORWAARDEN BEN KORTMAN COMMUNICATIE/FOTOGRAFIE 1. Algemeen De ft s p www.benkrtman.nl zijn alleen bestemd vr de eigenaar van Ben Krtman Cmmunicatie. Bezekers kunnen deze ft s bekijken, maar zijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod

Algemene Voorwaarden Artikel 1- Identiteit van de ondernemer Artikel 2 - Toepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbod Algemene Vrwaarden Artikel 1- Identiteit van de ndernemer Trend mda Oudemansstraat 82 1504 KP Zaandam Telefnnummer: (0031) 0623281926 Tussen 09;00 / 17;00 E-mailadres: inf@trendmda.nl KvK-nummer: 54290228

Nadere informatie

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene voorwaarden picturefix. Download & print de algemene voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene vrwaarden picturefix Dwnlad & print de algemene vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel

Nadere informatie

Allianz@ ...".., Algemene Voorwaarden. n! l~ Controle Verzekering. r.-& o U"') U"') c..

Allianz@ ....., Algemene Voorwaarden. n! l~ Controle Verzekering. r.-& o U') U') c.. Allianz@...".., Algemene Vrwaarden n! l~ r.-& U"') U"') c.. Allianz@) CGASCON-05/00 INHOUDSTAFEL Pagina Begripsbepalingen 3 Artikel 1 Verzekerde Persnen 3 AFDELING A : DEKKINGEN BETREFFENDE DE OPRICHTINGSTERMIJN

Nadere informatie

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER)

Het herroepingsrecht voor buiten verkoopruimten gesloten overeenkomsten. Boek VI van het Wetboek van economisch recht (art. VI.67 en volgende WER) Het herrepingsrecht vr buiten verkpruimten geslten vereenkmsten Bek VI van het Wetbek van ecnmisch recht (art. VI.67 en vlgende WER) Binnen welke termijn mag de cnsument zijn herrepingsrecht den gelden?

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer

Algemene Voorwaarden - Equrion Services B.V. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities. Artikel 2 - Identiteit van de ondernemer Algemene Vrwaarden - Equrin Services B.V. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN KOPEN OP AFSTAND (CONSUMENTEN) GROEP pstadres Pstbus 176 1270 AD Huizen vestigingsadres Arendstraat 16 1223 RE Hilversum 088-8648400 inf@unividuals.nl www.unividuals.nl Handelsregister 32138630 BTW nummer NL819770292B01 Bank (Rabbank)

Nadere informatie

Cubro BVBA Algemene voorwaarden

Cubro BVBA Algemene voorwaarden Cubr BVBA Algemene vrwaarden Hiernder vindt u de algemene vrwaarden van Cubr BVBA. Deze vrwaarden zijn van tepassing p alle geleverde diensten en gemaakte vereenkmsten dr Cubr BVBA, tenzij expliciet anders

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN VisumPr B.V., Raamweg 1, 2596 HL, Den Haag Artikel 1. Definities In deze algemene vrwaarden wrden de vlgende definities tegepast: Opdrachtgever: de wederpartij van VisumPr B.V. VisumPr:

Nadere informatie

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf

Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf Algemene v((rwaarden ten beh(eve van het schildersbedrijf 1. Definities In deze algemene v++rwaarden w+rdt verstaan +nder: Opdrachtnemer: het schildersbedrijf Opdrachtgever: Degene met wie +pdrachtnemer

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl:

Algemene voorwaarden Belsimpel.nl: Algemene vrwaarden Belsimpel.nl: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; Cnsument:

Nadere informatie

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT?

WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? WAT BEPAALT DE EUROPESE RICHTLIJN INZAKE HET RECHT OP TOEGANG TOT EEN ADVOCAAT? Vicky De Suter, FOD Justitie, DGWL, Directie Strafwetgeving Een krte terugblik - CPS - studiedag 27 maart 2013 - Eurpese

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV

ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV 1 ALGEMENE VOORWAARDEN 123dubbelglas BV I. ALGEMENE GEDEELTE Artikel 1 Definities In deze Algemene Verkp-, Leverings-, en Aannemingsvrwaarden wrdt verstaan nder: 123dubbelglas : 123dubbelglas bv, Niclaas

Nadere informatie

AANSCHAF EN ACTIVERING

AANSCHAF EN ACTIVERING 1. AANVAARDING Dr de aanschaf, het gebruik f een pging tt gebruik van een Cadeaubn: (a) aanvaardt u en stemt u ermee in dat u aan deze Vrwaarden bent gebnden; en Geeft u een ander testemming uw Cadeaubn

Nadere informatie

Werken met uitzendkrachten

Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten-Werken met uitzendkrachten-telichting 1/8 Werken met uitzendkrachten Uitzendkrachten zijn werknemers die vallen nder twee srten werkgevers. Enerzijds heeft men de werkgever van de uitzendkracht

Nadere informatie

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft:

1. Lid: onder een lid wordt verstaan een bij Pennyplace ingeschreven particulier of ZZP-er / bedrijf die / dat als doel heeft: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN PENNYPLACE VOOR LEDEN Inhudspgave: Artikel 1: Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 -Tepasselijkheid en wijziging Algemene Vrwaarden... 2 Artikel

Nadere informatie

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten :

Vallen niet echt onder de rubriek Omnium, maar kunnen ook in het kader van een autoverzekering worden afgesloten : De Omnium verzekering : wat zit daar allemaal in? Naast de verplichte verzekering 1, waarbij de burgerrechtelijke aansprakelijkheid (BA) met wrden gedekt bij het gebruik van een mtrvertuig p de penbare

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f.

Algemene voorwaarden van Ballast Personeelsdiensten v.o.f. Algemene vrwaarden van Ballast Persneelsdiensten v..f. 1. Definities Algemene Vrwaarden Cliënt Dienstverlening Opdrachtgever Opdracht Opdrachttarief Opdrachtbevestiging Transitietraject De algemene vrwaarden

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN

BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN BEDRIJFSPOLIS AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERINGEN De bedrijfsplis aansprakelijkheidsverzekeringen zijn berepsleven. beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risic's in Delgrep Al wie een nderneming f een

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens

Algemene Voorwaarden Lidaholm Garens Algemene Vrwaarden Lidahlm Garens Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Allianz@Y. Traffic Plan. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Traffic Plan o I.t') I.t') CL

Allianz@Y. Traffic Plan. Algemene Voorwaarden. VERZEKERING Traffic Plan o I.t') I.t') CL Allianz@Y Algemene Vrwaarden VERZEKERING I.t') I.t') CL Allianz@ Lr) Lr) a.. Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. Begripsmschrijvingen 5 DEEL EEN Uw cntract Artikel 1 - Vrwerp van het cntract Artikel 2 - Persnen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v.

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v. Algemene Vrwaarden Stepwise b.v. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze algemene vrwaarden wrdt verstaan nder: Opdrachtnemer: Stepwise bv te Bemmel Opdrachtgever De natuurlijke persn f rechtspersn die met

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV

Algemene Voorwaarden Webshop Uil VR Solutions BV Algemene Vrwaarden Webshp Uil VR Slutins BV Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Prestum.nl

Algemene Voorwaarden Prestum.nl Algemene Vrwaarden Prestum.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Tepasselijkheid Artikel 3 - Het aanbd Artikel 4 - De vereenkmst Artikel 5 - Herrepingsrecht Artikel 6 - Ksten in geval van

Nadere informatie

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave:

ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND. Inhoudsopgave: ALGEMENE VERKOOPSVOORWAARDEN OP AFSTAND Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de nderneming Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden i m Storm

Algemene Voorwaarden i m Storm Artikel 1. Definities 1.1 In deze algemene vrwaarden wrdt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven, nder de hiernavlgende termen de vlgende betekenis verstaan: pdrachtgever: de wederpartij van i m Strm;

Nadere informatie

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden

ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden INTERN REGLEMENT EN ALGEMENE VOORWAARDEN ARTIKEL 1 Algemeenheden en aansprakelijkheden 1.1 - Tenzij er een vrafgaand geschreven akkrd is van PARKING, heeft het luter feit van in de inrichting binnen te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VERMEERSCH-DECONINCK NV Deze website is eigendm van Vermeersch-Decninck nv. Maatschappelijke zetel: Vermeersch-Decninck nv Edewallestraat 96 8610 Krtemark België Telefn: +32 (0)

Nadere informatie

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram.

Bestaat er een economische en/of organisatorische eenheid met andere bedrijven? Zo ja, graag nadere informatie waaronder een organogram. Aanvraagfrmulier Berepsaansprakelijkheidsverzekering algemeen 1. Verzekeringnemer Naam bedrijf:.... Crrespndentieadres:... Pstcde en plaats:... Cntactpersn:... man vruw E-mail cntactpersn:.. Rechtsvrm:.

Nadere informatie

Wij doen graag zaken!

Wij doen graag zaken! BRIXS Wij den graag zaken! De algemene vrwaarden van BRIXS GROEP zijn gedepneerd bij de kamer van kphandel te Den Haag nder nummer 59425458. Laatste wijziging 1 maart 2014. Algemene Vrwaarden BRIXS GROEP

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Webshop Ginger.

Algemene voorwaarden Webshop Ginger. Algemene vrwaarden Webshp Ginger. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees

Algemene Voorwaarden webshop (h)eerlijk vlees Algemene Vrwaarden webshp (h)eerlijk vlees Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Artikel 1 Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; 2. Cnsument: de natuurlijke persn die

Nadere informatie

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden

Algemene consumentenvoorwaarden verkoop en levering bouw- en afbouwmaterialen en uitvoering van werkzaamheden Algemene cnsumentenvrwaarden verkp en levering buw- en afbuwmaterialen en uitvering van werkzaamheden Deze algemene Vrwaarden van de Verenging van Handelaren in Buwmaterialen in Nederland (HIBIN) zijn

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene voorwaarden trainingen Edunova

Algemene voorwaarden trainingen Edunova Algemene vrwaarden trainingen Edunva Edunva Meddsestraat 47 Winterswijk Artikel 1. Definities Opdrachtgever: de natuurlijke persn f rechtspersn, met wie een vereenkmst met betrekking tt deelname aan een

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID

ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID ALGEMENE VOORWAARDEN RES PREPAID 1. Inleiding & definities RES is een netwerk van lkale bedrijven, km's, handelaars en persnen, die vrije berepen uitefenen. Particulieren wrden gemtiveerd m aan te kpen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid

Algemene Voorwaarden. Artikel 3 - Toepasselijkheid Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN

KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN KBC-BEDRIJFSPOLIS PERSONEELSVERZEKERINGEN De KBG Bedrijfsplis Persneelsverzekeringen beschermt alle arbeidskrachten in uw nderneming tegen de financiële gevlgen van een ngeval. Delgrep De KBG-Bedrijfsplis

Nadere informatie

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014.

Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle. Inhoudsopgave: Algemene Voorwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Algemene Vrwaarden Bij Jelle per 1 juni 2014. Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van Bij Jelle Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

1.6 Is de onderneming in het bezit van een Wft-vergunning. Zo ja, graag hieronder de gegevens invullen. ja nee

1.6 Is de onderneming in het bezit van een Wft-vergunning. Zo ja, graag hieronder de gegevens invullen. ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Assurantietussenpersn 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Is de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl

Algemene Voorwaarden Taximetkorting.nl Algemene Vrwaarden Taximetkrting.nl Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Personenalarmering Zorgalarm Nederland (versie januari 2014)

Algemene Voorwaarden Personenalarmering Zorgalarm Nederland (versie januari 2014) ZrgAlarm Nederland Klantenservice Antwrdnummer 68 7940 VB Meppel Telefn: 088-126 85 55 inf@zrgalarmnederland.nl www.zrgalarmnederland.nl Algemene Vrwaarden Persnenalarmering Zrgalarm Nederland (versie

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden. Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 1.0-28/10/2009 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument.

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT

BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT BIJZONDERE VOORWAARDEN B COVER CONSTRUCT De algemene vrwaarden Alle Buwplaats Risic s (Editie 2012) zijn van tepassing. Artikel 1 VERZEKERINGSNEMER De buwheer met name de VME, een mede-eigenaar, een huurder

Nadere informatie

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010

Nieuwe wet op de mede-eigendom - 2010 Belgiëlei 182 Tel: 03/239 34 30 inf@03beheer.be Beste mede-eigenaar, Nieuwe wet p de mede-eigendm - 2010 Zals u wellicht reeds vernmen heeft is sinds krt een nieuwe wet p de mede-eigendm van kracht. Ze

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Administratiekantren/ Belastingadviseurs 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST

VERWERKERSOVEREENKOMST 1. Algemeen In deze verwerkersvereenkmst wrdt verstaan nder: 1.1 Algemene vrwaarden: de Algemene vrwaarden van Verwerker, die nverkrt van tepassing zijn p iedere afspraak tussen Verwerker en Verantwrdelijke

Nadere informatie

Bankoverstapdienst - reglement

Bankoverstapdienst - reglement versie 3.0-1/7/2011 Bankverstapdienst - reglement Dit reglement vrmt het algemeen kader waarbinnen de deelnemende banken in België een bankverstapdienst vr zichtrekeningen aanbieden aan de cnsument. De

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Accuntants 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de nderneming

Nadere informatie

Indien de activiteit van de ondernemer is onderworpen aan een relevant vergunningstelsel: de gegevens over de toezichthoudende autoriteit:

Indien de activiteit van de ondernemer is onderworpen aan een relevant vergunningstelsel: de gegevens over de toezichthoudende autoriteit: https://www.webwinkelkeur.nl/webwinkel/ vr meer infrmatie. Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd

Nadere informatie

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB

Naam Klachtenprocedure SZZ versie 1.0 vastgesteld 25-6-2014 Door RvB evaluatie 25-6-2015 Door RvB Alle zrgberderijen van SZZ zijn aangeslten bij de Federatie Landbuw en Zrg (www.zrgberen.nl). De Federatie heeft vr de cliënten van haar leden een nafhankelijke klachtencmmissie ingericht. SZZ vindt het

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Stuur dit frmulier naar MKBdirect Pst: Kryptnstraat 41, 7463 PB Rijssen E-mail: inf@rab-rijssen.nl Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Algemeen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Selja

Algemene voorwaarden van Selja Algemene vrwaarden van Selja 1. Definities Opdrachtgever, afnemer f cliënt: de natuurlijke f rechtspersn met wie de vereenkmst tt levering van prducten en diensten van Selja wrdt geslten f wenst af te

Nadere informatie

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee

1.6 Heeft de onderneming buitenlandse vestigingen. Zo ja, graag nadere informatie met betrekking tot de vestigingsplaats en de activiteiten ja nee Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering technische berepen 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft de

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping

Artikel 5 - De overeenkomst Artikel 6 - Herroepingsrecht Artikel 7 - Kosten in geval van herroeping Algemene Vrwaarden het Anbi register Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van het ANBI register Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel

Nadere informatie

Definities Toepasselijkheid Algemeen

Definities Toepasselijkheid Algemeen Dr het aangaan van een relatie met Quinz zijn alle betrekkingen tussen Quinz en haar cliënten nderwrpen aan deze algemene vrwaarden, vr zver daar in nderlinge vereenstemming tussen partijen niet schriftelijk

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel voor de levering van diensten Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel voor de levering van diensten Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Algemene Vrwaarden Thuiswinkel vr de levering van diensten Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl}

Algemene voorwaarden www.grandesvillasdefrance.{be nl} Algemene vrwaarden Grandes Villas de France stelt haar webplatfrm www.grandesvillasdefrance.{be nl} ter beschikking van de verhuurder/eigenaar/aanbieder vr de prmtie en de publiciteit van diens vakantievilla.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden Veilige Kluizen.com. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Veilige Kluizen.cm Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 -

Nadere informatie

DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN

DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN INHOUD BLZ DEEL 1. DE WAARBORG BURGERRECHTELIJKE AANSPRAKELIJKHEID PRIVE-LEVEN AFDELING 1: UW CONTRACT Artikel 1 Vrwerp van het cntract.... 3 Artikel 2 Verzekerde bedragen en vrijstelling.... 3 Artikel

Nadere informatie

(Beroeps) Aansprakelijkheidsverzekering Makelaars onroerende zaken

(Beroeps) Aansprakelijkheidsverzekering Makelaars onroerende zaken Aanvraagfrmulier (Bereps) Aansprakelijkheidsverzekering Makelaars nrerende zaken 1. Algemene Gegevens 1.1 Naam van de nderneming 1.2 Adres 1.3 Website www. 1.4 Rechtsvrm 1.5 Datum van vestiging 1.6 Heeft

Nadere informatie

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS

ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS ORGANISATIENOTA VRIJWILLIGERS 1. Gegevens rganisatie - Naam rganisatie : - Juridisch statuut : - Maatschappelijke zetel : - Telefnnummer en eventueel emailadres : - Omschrijving sciale delstelling : 2.

Nadere informatie

Allianz (ffi) lij. Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen. VERZEKERING Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen o Ir) Ir) 0..

Allianz (ffi) lij. Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen. VERZEKERING Persoonlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen o Ir) Ir) 0.. Allianz (ffi) lij Algemene Vrwaarden Persnlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen VERZEKERING Persnlijke Verzekering Lichamelijke Ongevallen Ir) Ir) 0.. Allianz@) '" c.. Allianz@) INHOUDSTAFEL Blz. DEEL

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur. Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur. Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst

Nadere informatie

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt;

1. Ondernemer: de natuurlijke of rechtspersoon die producten en/of diensten op afstand aan consumenten aanbiedt; Algemene Vrwaarden Artikel 1 - Definities In deze vrwaarden wrdt verstaan nder: 1. Ondernemer: de natuurlijke f rechtspersn die prducten en/f diensten p afstand aan cnsumenten aanbiedt; 2. Cnsument: de

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

Aioi Nissay Dowa Insurance Co. of Europe Ltd. Belgian Branch. Algemene Voorwaarden. Burgerlijke Aansprakelijkheid. Privé leven. B.A.

Aioi Nissay Dowa Insurance Co. of Europe Ltd. Belgian Branch. Algemene Voorwaarden. Burgerlijke Aansprakelijkheid. Privé leven. B.A. Aii Nissay Dwa Insurance C. f Eurpe Ltd. Belgian Branch Algemene Vrwaarden Burgerlijke Aansprakelijkheid Privé leven B.A. Familiale Inhudstafel 1. Lexicn 2. Inleiding 3. Waarbrgen 4. Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Volmacht voor aandeelhouder

Volmacht voor aandeelhouder Vlmacht vr aandeelhuder Ondergetekende naam: (indien aandeelhuder een venntschap is) Juridische vrm Adres / maatschappelijke zetel: eigenaar van: venntschapsnaam: aande(e)l(en) van de Venntschap: UNITED

Nadere informatie

Indien de activiteit van de ondernemer is onderworpen aan een relevant vergunningstelsel: de gegevens over de toezichthoudende autoriteit:

Indien de activiteit van de ondernemer is onderworpen aan een relevant vergunningstelsel: de gegevens over de toezichthoudende autoriteit: Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Riemenfactory Inhoudsopgave:

Algemene Voorwaarden Riemenfactory Inhoudsopgave: Algemene Vrwaarden Riemenfactry Inhudspgave: Artikel 1 Definities... 1 Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer... 1 Artikel 3 - Tepasselijkheid... 1 Artikel 4 - Het aanbd... 2 Artikel 5 - De vereenkmst...

Nadere informatie

Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting

Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting Eenheidsstatuut Een kleine samenvatting Afschaffing prefbeding Met de invering van het eenheidsstatuut kmt er een einde aan het prefbeding. Er wrdt wel een uitzndering vrzien vr studentenarbeid, tijdelijke

Nadere informatie

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014)

UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) 1 UITGEBREIDE STANDAARDVOORWAARDEN M.B.T. ERELOON, KOSTEN EN UITGAVEN (MR. LUC DECEUNINCK ADVOCAAT 1 juli 2014) I. HET ERELOON: Ereln dient begrepen als de dr de cliënt aan de advcaat verschuldigde en

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign

Leveringsvoorwaarden Eyecatcher Webdesign Leveringsvrwaarden Eyecatcher Webdesign 1 Definities Opdrachtnemer : Opdrachtgever : Overeenkmst : Dienst : Prduct : Eyecatcher Webdesign De natuurlijke f rechtspersn met wie Eyecatcher Webdesign een vereenkmst

Nadere informatie

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen

Top-Hat Plus Plan 1. Type levensverzekering. Waarborgen Tp-Hat Plus Plan 1 Type levensverzekering Waarbrgen Levensverzekering met gewaarbrgde rentevet (Tak 21). Mgelijkheid m te kiezen vr een frmule waarbij dit met betrekking tt de winstdeelname gecmbineerd

Nadere informatie

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers

Oproep erkenning en subsidiëring van groepsgericht aanbod. opvoedingsondersteuning door vrijwilligers Oprep erkenning en subsidiëring van grepsgericht aanbd pvedingsndersteuning dr vrijwilligers In het kader van het versterken van aanbd pvedingsndersteuning in de Huizen van het Kind lanceert Kind en Gezin

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep Zelfreguleringsverleg

Nadere informatie

Gebruiksovereenkomst

Gebruiksovereenkomst Gebruiksvereenkmst Versie: 3.0 Datum: 1 februari 2010 Maatschappelijke zetel Pstadres Zetel Antwerpen ING 320-0002736-90 Kningsstraat 153, 1210 Brussel Desguinlei 92, 2018 Antwerpen IBAN BE34 3200 0027

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel

Algemene voorwaarden. Algemene Voorwaarden Thuiswinkel Algemene vrwaarden Algemene Vrwaarden Thuiswinkel Deze Algemene Vrwaarden van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie zijn tt stand gekmen in verleg met de Cnsumentenbnd in het kader van de Cördinatiegrep

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur i4dessertwijn Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Beefer Nederland

Algemene Voorwaarden Beefer Nederland Algemene Vrwaarden Beefer Nederland Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur

Algemene Voorwaarden voor leden Stichting WebwinkelKeur Algemene Vrwaarden vr leden Stichting WebwinkelKeur Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Home Security Twente (homesecuritytwente.nl & homesecurity-twente.nl)

Algemene Voorwaarden Home Security Twente (homesecuritytwente.nl & homesecurity-twente.nl) Hme Security Twente [ klantenservice@hmesecuritytwente.nl ] Pagina 1 van 7 Algemene Vrwaarden Hme Security Twente (hmesecuritytwente.nl & hmesecurity-twente.nl) Hebt u vragen m.b.t. deze algemene vrwaarden?

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Leuker.nu Webwinkel

Algemene Voorwaarden Leuker.nu Webwinkel Algemene Vrwaarden Leuker.nu Webwinkel Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6

Nadere informatie

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) *

VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bodemonderzoek (VBO) * VRIJSTELLINGEN van Verkennend Bdemnderzek (VBO) * * zals bepaald dr art.13/4 van de Ordnnantie van 5 maart 2009 betreffende het beheer en de sanering van verntreinigde bdems, gewijzigd dr de rdnnantie

Nadere informatie

Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder:

Artikel 1 Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Inhudspgave: Artikel 1 Definities Artikel 2 Identiteit van de ndernemer Artikel 3 Tepasselijkheid Artikel 4 Het aanbd Artikel 5 De vereenkmst Artikel 6 Herrepingsrecht Artikel 7 Ksten in geval van herreping

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht

Algemene Voorwaarden Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Bedenktijd Consument Dag Duurtransactie Duurzame gegevensdrager Herroepingsrecht Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities

Algemene Voorwaarden. Inhoudsopgave: Artikel 1 - Definities Algemene Vrwaarden Inhudspgave: Artikel 1 - Definities Artikel 2 - Identiteit van de ndernemer Artikel 3 - Tepasselijkheid Artikel 4 - Het aanbd Artikel 5 - De vereenkmst Artikel 6 - Herrepingsrecht Artikel

Nadere informatie

A. ADR REGLEMENT. A1. Vervoerdocument. A2. Schriftelijke richtlijnen

A. ADR REGLEMENT. A1. Vervoerdocument. A2. Schriftelijke richtlijnen A. ADR REGLEMENT A1. Ververdcument Artikel 5.4.1 van het ADR bepaalt de gegevens die in het ververdcument meten wrden pgenmen. Artikel 5.4.1.1 mvat de algemene gegevens en artikel 5.4.1.2.5 mvat de bijkmende

Nadere informatie