Unieke identificatie van aangifteplichtigen op de energieprestatiedatabank

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Unieke identificatie van aangifteplichtigen op de energieprestatiedatabank"

Transcriptie

1 1 Unieke identificatie van aangifteplichtigen p de energieprestatiedatabank Inhudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING UNIEKE IDENTIFICATIE VAN AANGIFTEPLICHTIGEN OP DE ENERGIEPRESTATIEDATABANK STAP 1: UNIEKE IDENTIFICATIE IN DE EPB-SOFTWARE Unieke identificatie in de EPB-sftware Aandachtspunten in de EPB-sftware STAP 2: VERIFICATIE VAN DE IDENTIFICATIE IN DE ENERGIEPRESTATIEDATABANK Versturen epbs- en epba-bestand Alle aangifteplichtigen zijn crrect geïdentificeerd Eén f meerdere aangifteplichtigen zijn niet crrect geïdentificeerd STAP 3: VOORLOPIGE EN DEFINITIEVE FORMULIEREN WAT TE DOEN IN GEVAL VAN ONBEREIKBAARHEID VAN DE PERSONENDATABANK? WAT MET AANGIFTEPLICHTIGEN UIT HET BUITENLAND?... 9

2 2 Inleiding 1. Unieke identificatie van aangifteplichtigen p de energieprestatiedatabank Het VEA lanceert p 29 nvember een nieuwe versie van de energieprestatiedatabank. In die versie is de unieke identificatie van persnen vlledig pgenmen. Praktische gevlgen Bij het invullen van de gegevens van de aangifteplichtige(n) in de EPB-sftware met de verslaggever vrtaan pletten vr: - het gebruiken van de fficiële naam en vrnaam van de aangifteplichtigen (vlgens de identiteitskaart); - de crrecte spelling van die namen f firma s; - het crrecte rijksregisternummer f KBO-nummer; - f de juiste gegevens vr gebrtedatum en plaats. Met de nieuwe release wrden de persnsgegevens uit de sftware bij het versturen van het epbs-bestand (startverklaring) en de epba-bestanden (EPB-aangifte), geverifieerd in de authentieke brn vr ndernemingen f persnen. Als de persnen crrect zijn geïdentificeerd in de sftware, zal het bestand wrden pgeladen en ingediend. Bij futieve gegevens zal de verslaggever de startverklaring f aangifte niet kunnen indienen. De aangifteplichtige wrdt vanaf nu p het startverklaringsfrmulier en het hfdfrmulier van de aangifte met zijn unieke gegevens getnd: - zijn f haar fficiële naam en vrnaam; - zijn f haar dmicilie-adres, k al vulde u in de EPB-sftware een crrespndentieadres in. Het VEA gebruikt deze fficiële gegevens (persn en dmicilie) bij haar crrespndentie naar de aangifteplichtigen. Del Deze release kadert in het del m de energieprestatiedatabank uit te buwen tt een authentieke gegevensbrn die infrmatie kan uitwisselen met andere verheden en diensten. Daarnaast vereist de Privacycmmissie, ter bescherming van de persnlijke levenssfeer, een unieke identificatie van persnen. Daarvr wrdt de energieprestatiedatabank aan authentieke brnnen gekppeld. In juli 2013 werd een eerste fase van die kppeling gerealiseerd: - de unieke identificatie en verificatie van de persnsgegevens van gebruikers (verslaggevers, gemeenteambtenaren en energiedeskundigen) bij hun registratie; - de kppeling aan de Leer- en Ervaringsbewijzendatabank, krtm de LED f de diplmadatabank van het Departement Onderwijs. Deze nieuwe release mvat de tweede fase: de unieke identificatie van de aangifteplichtige.

3 3 In wat vlgt, wrden de werkwijze bij het versturen van een bestand en een aantal aandachtspunten tegelicht. 2. Stap 1: unieke identificatie in de EPB-sftware Vanaf nu wrdt elke aangifteplichtige met zijn/haar unieke gegevens, fficiële naam en hfdverblijfplaats in de energieprestatiedatabank geregistreerd. Op die manier kan infrmatie tussen verschillende verheidsinstellingen eenduidig wrden uitgewisseld. 2.1 Unieke identificatie in de EPB-sftware In de EPB-sftware wrdt de aangifteplichtige p een unieke manier geïdentificeerd: - vr natuurlijke persnen: Mgelijkheid 1: naam, vrnaam, rijksregisternummer; Mgelijkheid 2: naam, vrnaam, gebrteplaats, gebrtedatum en geslacht. - vr rechtspersnen Firmanaam, rechtsvrm, KBO-nummer Deze invergegevens wrden bij het pladen in de energieprestatiedatabank geverifieerd in de authentiek brn vr persnen (Rijksregister) f ndernemingen (Kruispuntbank Ondernemingen). 2.2 Aandachtspunten in de EPB-sftware In de authentieke brn vr persnsgegevens (Rijksregister) en ndernemingsgegevens (KBO) zijn natuurlijke persnen f rechtspersnen met hun fficiële gegevens geregistreerd. Om de ingeverde persnen in de authentieke brnnen terug te vinden, zijn de vlgende aandachtspunten belangrijk:

4 4 - Vraag de aangifteplichtige naar zijn fficiële naam en vrnaam in plaats van de gebruikelijke repnaam (bv: Jzef in plaats van Js) en vul deze in de sftware in. Repnamen f afkrtingen wrden niet in de authentieke brn gevnden; - Let p de crrecte vername van het rijksregisternummer; - Zek het crrecte KBO-nummer van de rechtspersn p in het Belgisch Staatsblad ( f in de Kruispuntbank Ondernemingen ( zdat u geen futen maakt bij de vername van het KBO-nummer; - Heb extra aandacht vr de inver van de gebrtedatum f gebrteplaats. Kies het juiste jaartal en let p dat u geen datum in het huidige jaar selecteert. Als de persnen crrect zijn geïdentificeerd in de sftware, het bestand pladen en kan u de startverklaring f EPB-aangifte indienen. Bij futieve gegevens zal de verslaggever de startverklaring f aangifte niet kunnen indienen! Let p: de verificatie van de persnen vindt p de databank al plaats bij het vrlpig drsturen van de dcumenten. Dat betekent dat u vr het vrlpig indienen van de startverklaring al met beschikken ver de crrecte persns- en ndernemingsgegevens! 3. Stap 2: verificatie van de identificatie in de energieprestatiedatabank In een tweede stap wrden de invergegevens uit de EPB-sftware geverifieerd met de unieke gegevensbrnnen. Dat gebeurt bij het versturen van het epbs-bestand (startverklaring) en het epba-bestand (EPB-aangifte). Hiervr is de energieprestatiedatabank gekppeld met het VKBP (Vlaamse Kruispuntbank Persnen) en het VKBO (Vlaamse Kruispuntbank Ondernemingen) Versturen epbs- en epba-bestand Het prces vr het indienen van de startverklaring f de EPB-aangifte is in wezen niet veranderd. In de achtergrnd vinden echter een aantal verificaties plaats. 1. Om een startverkaring f aangifte dr te sturen, laadt u één f meerdere epbs-f epba-bestanden p. 2. Na het drukken p versturen, zekt de databank de persnsgegevens p in de authentieke brn. Het verwerken van de startverklaring f de EPB-aangifte kan dus langer duren dan vrheen. Zeker als u een startverklaring plaadt met meerdere subdssiers f als u meerdere epba-bestanden tegelijkertijd plaadt.

5 5 De verificatie gebeurt al bij het vrlpig indienen van de dcumenten. Klik tijdens het versturen van de bestanden het scherm niet weg f navigeer niet naar een andere pagina binnen dezelfde brwser. Zniet wrdt de verificatie nderbrken Alle aangifteplichtigen zijn crrect geïdentificeerd. Als alle aangifteplichtigen in de sftware crrect zijn geïdentificeerd (vereenkmstig de gegevens uit het Rijksregister f KBO), krijgt u geen bijkmende melding p de energieprestatiedatabank. Het versturen van de startverklaring f de aangifte is gelukt: de aangifteplichtigen zijn gevnden in de authentieke brn.

6 6 U kunt uw pgeladen bestanden terugvinden p het tabblad van de vrlpige startverklaringen f EPB-aangiftes en definitief indienen Eén f meerdere aangifteplichtigen zijn niet crrect geïdentificeerd. Als één f meerdere aangifteplichtigen in de sftware niet crrect zijn geïdentificeerd (vereenkmstig de gegevens uit het Rijksregister f KBO), krijgt u een melding p de energieprestatiedatabank. In bepaalde gevallen zijn de bestanden tch verwerkt en is de verzending vlledig; in andere gevallen kan de startverklaring f aangifte niet wrden verstuurd. Persn gevnden maar met afwijkend adres: OK Als u een persn met de crrecte identiteitsgegevens in de EPB-sftware invulde, maar als adres een ander adres dan het dmicilieadres inverde, dan zal de databank dit melden. Na het versturen van het epbs- f epba-bestand krijgt u een melding van het type: Vrnaam Naam Vrnaam Naam AGP Vrbeeldstraat 1 Vrnaam Naam AGP 2 Vrnaam Naam Vrbeeldstraat 1 VOORNAAM NAAM AGP VOORNAAM NAAM RR 10/10/1980 Andere straat Andere gemeente VOORNAAM NAAM AGP VOORNAAM NAAM RR 12/12/1960 Andere straat Andere gemeente In de linkerklm tnt de energieprestatiedatabank de invergegevens uit de sftware; in de rechterklm de gegevens vlgens de authentieke brn. U ziet dat de adresgegevens (crrespndentieadres in de sftware) afwijken van de fficiële dmiciliegegevens (hfdverblijfplaats vlgens het RR). Het versturen van startverklaring f aangifte is gelukt: de aangifteplichtigen zijn gevnden in de authentieke brn. U kunt uw pgeladen bestanden terugvinden p het tabblad van de vrlpige startverklaringen f EPB-aangiftes en definitief indienen. Op deze dcumenten zullen de fficiële dmiciliegegevens van de aangifteplichtigen staan. Persn gevnden maar met kleine afwijking in de naam: OK Als u een persn niet met zijn fficiële naam, maar met een kleine naamsafwijking in de EPBsftware invulde, meldt de databank dit. Dat is het geval als u in de sftware een repnaam f tweede naam invulde in plaats van de fficiële naam die p de identiteitskaart vermeld staat.

7 7 Na het versturen van het epbs- f epba-bestand krijgt u een melding van het type: Bb De Buwer Maria Steen Bb de Buwer Vrbeeldstraat 1 Maria Steen Vrbeeldstraat 1 ROBERT DE BOUWER ROBERT DE BOUWER 10/10/1980 Andere straat Andere gemeente MARIA STEEN MARIA STEEN 12/12/1960 Andere straat Andere gemeente In de linkerklm tnt de energieprestatiedatabank de invergegevens uit de sftware; in de rechterklm de gegevens vlgens de authentieke brn. U ziet dat de naam in de EPB-sftware afwijkt van de fficiële naam vlgens het RR. Het versturen van startverklaring f aangifte is gelukt: de aangifteplichtigen zijn gevnden in de authentieke brn. Kleine naamsafwijkingen (Jef i.p.v. Jzef f Lut i.p.v. Lutgarde) geven geen prblemen. Uw pgeladen bestanden kunt u terugvinden p het tabblad van de vrlpige startverklaringen f EPB-aangiftes en definitief indienen. Op deze dcumenten staan de fficiële namen van de aangifteplichtigen staan. Het is aan te raden m bij de vlgende dssiers van dezelfde aangifteplichtige, de fficiële schrijfwijze van de naam te gebruiken. Persn niet gevnden: NOK Het kan gebeuren dat de energieprestatiedatabank meldt dat ze geen crrespnderende persn vindt in de authentieke brn van het rijksregister (RRN) f KBO. Dat is het geval als u een persn inverde in de EPB-sftware met: - een naam die veel afwijkt van de fficiële naam vlgens de identiteitskaart; - fute gegevens ver de gebrteplaats f gebrtedatum; - een verkeerd Rijksregisternummer f KBO-nummer. Van futief geregistreerde aangifteplichtigen is het nmgelijk m de startverklaring f EPBaangifte in te dienen. Na het versturen van het epbs- f epba-bestand krijgt u een melding van het type:

8 8 Bb De Buwer Maria Steen Bb de Buwer Vrbeeldstraat 1 Maria Steen 12/12/1960 Vrbeeldstraat 1 ROBERT DE BOUWER BOB DE BOUWER 10/10/1980 Andere straat Andere gemeente Maria Steen, 12/12/1960, vruw In de linkerklm tnt de energieprestatiedatabank de invergegevens uit de sftware; in de rechterklm de gegevens vlgens de authentieke brn. U ziet dat de databank geen crrespnderende persn vindt in het Rijksregister (RR) f de Kruispuntbank Ondernemingen (KBO). Js Steen, 12/12/160 In de eerste klm tnt de sftware in welke subdssiers deze fut(en) vrkmen. Het versturen van startverklaring f aangifte is in deze gevallen niet gelukt. U met de persnsgegevens verbeteren in de EPB-sftware en het epbs- f epba-bestand pnieuw genereren en versturen. 4. Stap 3: vrlpige en definitieve frmulieren Het verifiëren van de aangifteplichtigen gebeurt bij het versturen van het epbs- f epbabestand, dus vóór het vrlpig indienen van de dcumenten. Tussen het vrlpig en het definitief indienen van de startverklaring f EPB-aangifte is er geen bijkmende verificatie meer. Zwel p de vrlpige als p de definitieve aangiftefrmulieren kmen de fficiële identificatiegegevens vr van de aangifteplichtige: - fficiële naam en vrnaam, zals p de identiteitskaart;

9 9 - adres van de hfdverblijfplaats van natuurlijke persnen (geen crrespndentieadres); - adres van de maatschappelijke zetel van de firma (geen vestigingsadres). 5. Wat te den in geval van nbereikbaarheid van de persnendatabank? Als de cnnectie naar de authentieke brnnen niet werkt bij het verifiëren van de persnsgegevens, krijgt u een futmelding van het nderstaande type: Wat met u den? Neem een printscreen van de futmelding; Nteer de datum en het tijdstip van het futief lpen van de verbinding; Geef eventueel aan helang u ngeveer prblemen ervaart; Stuur deze zaken, samen met uw gegevens als verslaggever (naam en EPcde) naar energie@vlaanderen.be. Het VEA neemt dan cntact p met de bevegde dienst m dit prbleem te verhelpen. Sms zijn prblemen met het persnen- f ndernemingsregister binnen het uur verhlpen en kunt u p een later tijdstip eens pnieuw prberen. 6. Wat met aangifteplichtigen uit het buitenland? Als de hfdverblijfplaats van een aangiteplichtige zich in het buitenland bevindt f de aangifteplichtige firma heeft enkel een maatschappelijke zetel in het buitenland, dan wrdt dat in de sftware aangeduid.

10 10 Bij het drsturen van de startverklaring f de EPB-aangifte naar de energieprestatiedatabank vindt in dat geval geen verificatie van de persns- f ndernemeningsgegevens plaats. Dergelijke bestanden kunnen ng steeds wrden drgestuurd naar de databank.

Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank

Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank 1 Unieke identificatie gebruikers energieprestatiedatabank Inhudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. UNIEKE IDENTIFICATIE BIJ REGISTRATIE OP DE ENERGIEPRESTATIEDATABANK... 2 2. HERNIEUWEN BESTAANDE

Nadere informatie

Opleiding en examen. Erkenningsregeling: energieprestatiedatabank. Werking energieprestatiedatabank voor opleidings- en exameninstellingen

Opleiding en examen. Erkenningsregeling: energieprestatiedatabank. Werking energieprestatiedatabank voor opleidings- en exameninstellingen 1 1 Opleiding en examen Werking energieprestatiedatabank vr pleidings- en exameninstellingen Inhudspgave INHOUDSOPGAVE... 1 INLEIDING... 2 1. ERKENNING ALS EXAMENINSTELLING... 2 2. REGISTREREN OP DE ENERGIEPRESTATIEDATABANK...

Nadere informatie

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

S&A bvba. 1. Startverklaring definitief goedgekeurd. Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke. Inhoudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD... S&A bvba Ambachtsweg 20-9820 Merelbeke tel 09/329 87 75 fax 09/329 87 85 URL: www.sabvba.cm e-mail: inf@sabvba.cm Startverklaring definitief gedgekeurd Inhudstafel 1. STARTVERKLARING DEFINITIEF GOEDGEKEURD...

Nadere informatie

Instructie voor de invoerders van de gegevens van de Onderduikkaarten van de provincie Friesland (1945)

Instructie voor de invoerders van de gegevens van de Onderduikkaarten van de provincie Friesland (1945) Instructie vr de inverders van de gegevens van de Onderduikkaarten van de prvincie Friesland (1945) Uitgangspunt: De gevraagde gegevens wrden ingeverd exact zals ze p de scan staan. In te veren gegevens:

Nadere informatie

GIDS VAN DE GEBRUIKER

GIDS VAN DE GEBRUIKER GIDS VAN DE GEBRUIKER Hulp bij het invullen van uw aanvraag vr tegang tt patrimniuminfrmatie via de CSPI 1 Samenvattende tabel van de in te vullen rubrieken V9_ 100117 Frmuliertype Rubrieknr. Titel/mschrijving

Nadere informatie

Documentatie voor update BHIwin 9.01

Documentatie voor update BHIwin 9.01 Dcumentatie vr update BHIwin 9.01 1. Elektrnische BTW-aangifte... 3 1.1 Algemeen.... 3 1.2 Tepassing in prgramma... 3 1.3 Instellen map... 4 2. Aankpfactuur Factr aftrekbaar... 5 3. Rapprtenbeheer... 6

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier: Kandidaat voor een sociale koopwoning

Inschrijvingsformulier: Kandidaat voor een sociale koopwoning Inschrijvingsfrmulier: Kandidaat vr een sciale kpwning In te vullen dr Wnpunt Mechelen: initialen medewerker:... Aanmeldingdatum:... Aanmeldingsuur:... Uw persnlijke infrmatie (kper 1) Persnlijke infrmatie

Nadere informatie

De GDPR in 10 stappen

De GDPR in 10 stappen De GDPR in 10 stappen Stap 4- Vul uw gegevens aan in het Verwerkingsregister 2018 G.T.L. Het is verbden deze dcumenten te vermenigvuldigen f anderzijds te verwerken znder nze testemming. Elke inbreuk zal

Nadere informatie

Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN

Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN Inhudstafel Gebruikersgids: BEACHPLOEGEN... 3 A. Wat te vermijden bij het invullen.... 3 B. Invullen van het deelnamefrmulier.... 3 1) 1 e stap: Invullen gegevens verantwrdelijke...

Nadere informatie

Defect melden praktisch

Defect melden praktisch Defect melden praktisch In het VEA-besluit keuringsvereisten paragraaf 2.2.1 wijziging type B.2 verduidelijkt het VEA welke infrmatie aangeleverd met wrden bij de vervanging f uitbuw van een meetinstrument.

Nadere informatie

STTS Sociaal Telefoontarief - Tarif Téléphonique Social Gebruikershandleiding

STTS Sociaal Telefoontarief - Tarif Téléphonique Social Gebruikershandleiding STTS Sciaal Telefntarief - Tarif Téléphnique Scial Gebruikershandleiding Versie 1.0 April 2006 1 Inhud 1 Inleiding...5 1.1 De tekenning van een sciaal telefntarief... 5 1.1.1 De rl van de STTS-tepassing...

Nadere informatie

Releasenotes Alure

Releasenotes Alure Releasentes Alure 10.13.20171002 Inhudspgave 1. Releasentes Alure... 3 1.1 SQL Ondersteuning... 3 1.2 Ondersteuning Micrsft prducten... 3 2. Functinele verbeteringen... 4 2.1 CRM... 4 2.2 DMS... 4 2.3

Nadere informatie

Erkenning van verslaggevers

Erkenning van verslaggevers 1 Erkenning van verslaggevers Erkenning via de energieprestatiedatabank Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. UW ERKENNING IS PERSOONSGEBONDEN, NIET FIRMAGEBONDEN... 2 2. U BENT EEN BESTAANDE

Nadere informatie

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1. 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1

1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1. 2.1 Voorwoord... 2.1 2.2 Colofon... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1 1 INHOUDSOPGAVE 1 INHOUDSOPGAVE... 1.2 2 INLEIDING... 2.1 2.1 Vrwrd... 2.1 2.2 Clfn... 2.2 3 INSTALLATIE ARCGIS 9.2... 3.1 3.1 Installatie vrige versie ArcGIS ngedaan maken... 3.1 3.2 Installatie ArcGIS

Nadere informatie

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0

Handleiding Opmaken fiche 281.50 Versie 2.0 Versie 2.0 1. Inleiding... 3 2. Vrbereidende werkzaamheden... 3 2.1. Algemene rekeningen... 3 2.2. Leveranciersfiches... 4 3. Het pstellen van de fiches... 6 3.1. Het vrbereidingsprgramma... 6 3.2. Het

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Orderimport

Beschrijving S-Flex Orderimport Beschrijving S-Flex Orderimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 2.3 januari 2014 Het prgramma S-Flex Orderimprt is een prgramma

Nadere informatie

Telling GON-leerlingen Buitengewoon Basis- en Secundair onderwijs.

Telling GON-leerlingen Buitengewoon Basis- en Secundair onderwijs. Telling GON-leerlingen Buitengewn Basis- en Secundair nderwijs. Vanaf wis@d versie 3.7.0 Het GON (geïntegreerd nderwijs) is een samenwerking tussen het gewn nderwijs en het buitengewn nderwijs. Het is

Nadere informatie

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website.

E- mailadressen uit QBS exporteren naar uw website. E- mailadressen uit QBS exprteren naar uw website. STAP 1: Maak een crrect selectie van uw klanten die u wenst te benaderen (bv. Particulieren) A) Klik bvenaan p Selecties B) Selecteer hier als: Tabel:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

Analytische boekhouding

Analytische boekhouding Analytische Bekhuding Analytische bekhuding 1 Vrbereiding... 2 1.1 Dssier instellingen... 2 1.2 Analytische rekeningen maken... 3 2 Analytisch beken... 4 2.1 Kppeling... 5 2.2 Bekingsvrstellen (mdellen)...

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Vrstelfrmulier vr een Kninklijke nderscheiding Wie wilt u vrdragen vr een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt vrdragen. Persnsgegevens Vrnamen (vluit): Tussenvegsel(s): Achternaam: Geslacht

Nadere informatie

Sollicitatieformulier. Assistent-toezichter. via aanwerving

Sollicitatieformulier. Assistent-toezichter. via aanwerving Sllicitatiefrmulier Assistent-tezichter (statutair, weddenschaal C1-C3) via aanwerving GELIEVE DIT FORMULIER VOLLEDIG IN TE VULLEN. EEN VERWIJZING NAAR JE CV VOLSTAAT NIET. 1. Persnlijke gegevens Mevr.

Nadere informatie

Sollicitatieformulier. Sportclubondersteuner. via aanwerving

Sollicitatieformulier. Sportclubondersteuner. via aanwerving Sllicitatiefrmulier Sprtclubndersteuner (statutair, weddenschaal B1-B3) via aanwerving GELIEVE DIT FORMULIER VOLLEDIG IN TE VULLEN. EEN VERWIJZING NAAR JE CV VOLSTAAT NIET. 1. Persnlijke gegevens Mevr.

Nadere informatie

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015

Werkinstructie. Contractering Huisartsen 2015 Werkinstructie Cntractering Huisartsen 2015 Belangrijkste pmerkingen met betrekking tt de digitale cntractering U sluit uw cntract af via de website van DSW. U lgt in met uw individueel VeCZ certificaat,

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be Parkeerkaart Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch

Nadere informatie

vestigingsvergunning voor een nachtwinkel

vestigingsvergunning voor een nachtwinkel Aanvraagfrmulier vestigingsvergunning vr een nachtwinkel 1. Algemene infrmatie - De vestigingsvergunning is verplicht vr alle nachtwinkels gelegen p het grndgebied van de stad Sint-Truiden. - Nachtwinkels

Nadere informatie

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Verkrte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Starten met OTIB-skillsmanager OTIB-skillsmanager is een instrument m het gesprek dat u gaat veren met uw leidinggevende vr te bereiden. U wrdt gevraagd

Nadere informatie

Sollicitatieformulier. Diensthoofd burgerzaken. via aanwerving

Sollicitatieformulier. Diensthoofd burgerzaken. via aanwerving Sllicitatiefrmulier Diensthfd burgerzaken (statutair, weddenschaal A1a-A3a) via aanwerving GELIEVE DIT FORMULIER VOLLEDIG IN TE VULLEN. EEN VERWIJZING NAAR JE EIGEN CV VOLSTAAT NIET. 1. Persnlijke gegevens

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 2013 Quadrant Sftware B.V. CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 Dit dcument beschrijft de cnversie van een Queen-administratie van release 3 f 4 naar Queen 5.49. De cnversie van een dergelijke administratie

Nadere informatie

Instructie formulierenmodule

Instructie formulierenmodule Instructie frmulierenmdule De frmulierenmdule is een uitgebreide mdule en maakt het mgelijk m bepaalde infrmatie van gebruikers p een gestandaardiseerde manier binnen te krijgen per e-mail. Denk aan een

Nadere informatie

Prospectbeheer : Te exporteren adressen

Prospectbeheer : Te exporteren adressen Prspectbeheer : Te exprteren adressen 2 Inhudstafel 1. Inleiding: Te exprteren adressen p3 2. Wat verstaan we nder een gekwalificeerd adres? p4 2.1 Particulier=eindklant 2.2 Bestuurder verbnden aan een

Nadere informatie

Gegevens vader/verzorger Voorletters en achternaam:.. Opleiding gevolgd in:...

Gegevens vader/verzorger Voorletters en achternaam:.. Opleiding gevolgd in:... Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit vrlpig inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het

Nadere informatie

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken.

Disclaimer voor gebruik: momenteel werkt de app alleen online, u heeft internetverbinding nodig om de app te kunnen gebruiken. Handleiding snapp de ext Disclaimer vr gebruik: mmenteel werkt de app alleen nline, u heeft internetverbinding ndig m de app te kunnen gebruiken. Inhud De app installeren Machtigingen Aanmelden en registreren

Nadere informatie

1. Gegevens aanvrager Toekomstige referentiehuurder. Wettelijke of feitelijke partner jarige kinderen (die mee verhuizen)

1. Gegevens aanvrager Toekomstige referentiehuurder. Wettelijke of feitelijke partner jarige kinderen (die mee verhuizen) Datum aanvraag: Dssiernummer: Centrale Lijst 1. Gegevens aanvrager Tekmstige referentiehuurder Straat: Gemeente: Gebrteplaats: Telefn / Gsm: Nummer: Natinaliteit: Gebrtedatum: Burgerlijke stand: Berep:

Nadere informatie

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL

MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL MODEL D 3-1. REGISTRATIEFORMULIER VOOR KIEZERS DIE BUITEN NEDERLAND WONEN VOOR DE VERKIEZING VAN DE LEDEN VAN DE TWEEDE KAMER DER STATEN-GENERAAL BELANGRIJK! LEES EERST DE TOELICHTING MET BLOKLETTERS INVULLEN

Nadere informatie

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam

Instructies Trefpunt besloten website wijkgemeente I Alblasserdam Instructies Trefpunt beslten website wijkgemeente I Alblasserdam U heeft zjuist een accunt aangemaakt p het beslten deel van de website van wijkgemeente 1 (f u wilt uw prfiel bewerken). Hiernder vindt

Nadere informatie

Medittashop. Medittashop.nl. Handleiding X. Handleiding bestelmodule. Medittashop.nl/slimvoorraadbeheer

Medittashop. Medittashop.nl. Handleiding X. Handleiding bestelmodule. Medittashop.nl/slimvoorraadbeheer Medittashp Medittashp.nl Handleiding X Handleiding bestelmdule Medittashp.nl/slimvrraadbeheer Inhud 1. Inrichten vrraadruimte 2. Inlggen nline bestelmdule 3. Inveren van de vrraadlijst a. met behulp van

Nadere informatie

Sollicitatieformulier. Projectdeskundige erfgoed. via aanwerving

Sollicitatieformulier. Projectdeskundige erfgoed. via aanwerving Sllicitatiefrmulier Prjectdeskundige erfged (cntractueel, 50%, weddenschaal B1-B3) via aanwerving GELIEVE DIT FORMULIER VOLLEDIG IN TE VULLEN. EEN VERWIJZING NAAR JE EIGEN CV VOLSTAAT NIET. 1. Persnlijke

Nadere informatie

1 Opzoeken van een grond in de toepassing

1 Opzoeken van een grond in de toepassing He pas ik de gegevens in de gemeentelijke inventaris aan? //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank m uw visumaanvraag te laten behandelen dr de firma traveldcs. Wij zullen alles in het werk stellen m uw visumaanvraag z vlt mgelijk te laten verlpen. Naar aanleiding

Nadere informatie

Inschrijfformulier nieuwe leerling

Inschrijfformulier nieuwe leerling Inschrijffrmulier nieuwe leerling Wij vragen u dit inschrijffrmulier vlledig in te vullen en ged te letten p de spelling van de naam van het kind. De naam met precies z geschreven zijn als in het bevlkingsregister.

Nadere informatie

Gemeente Vaals. Voorstelformulier voor een gemeentelijke onderscheiding

Gemeente Vaals. Voorstelformulier voor een gemeentelijke onderscheiding Gemeente Vaals Vrstelfrmulier vr een gemeentelijke nderscheiding Wie wilt u vrdragen vr een gemeentelijke nderscheiding? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt vrdragen. Persnsgegevens Vrnamen (vluit):

Nadere informatie

Disclaimer Auteursrecht Aansprakelijkheid Hyperlinks

Disclaimer Auteursrecht Aansprakelijkheid Hyperlinks Ondanks de cnstante zrg en aandacht die wij besteden aan de inhud van deze internetsite, is het mgelijk dat infrmatie p deze internetsite nvlledig f njuist is. Auteursrecht Wij hebben p de inhud van deze

Nadere informatie

Bedrijfspagina op noa.nl

Bedrijfspagina op noa.nl Bedrijfspagina p na.nl Als NOA-lid heb je een eigen bedrijfspagina p NOA.nl. Vanuit nze ledendatabase zijn alleen de NAW-gegevens p juw pagina ingevuld, maar je kunt de infrmatie uitbreiden met bedrijfsinfrmatie,

Nadere informatie

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord.

Tips Digiduif. 1. U logt in op digiduif met uw e-mail adres en wachtwoord. Tips Digiduif 1. U lgt in p digiduif met uw e-mail adres en wachtwrd. 2. U kiest de knp instellingen. Op de vlgende pagina s kunt u allerlei zaken invullen en aanpassen die bij uw accunt hren. Tevens zit

Nadere informatie

Twinq introduceert: de VergaderApp voor eigenaren. 1 Inloggen in de VergaderApp voor eigenaren

Twinq introduceert: de VergaderApp voor eigenaren. 1 Inloggen in de VergaderApp voor eigenaren Twinq intrduceert: de VergaderApp vr eigenaren De VergaderApp vr eigenaren is een applicatie die dr Twinq is gemaakt vr appartementseigenaren m vrafgaand aan f tijdens f de VvE-vergadering te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding Data Tools

Handleiding Data Tools Handleiding Data Tls Deze handleiding is bedeld vr mensen die gebruik willen maken van de Tled Data Tls. De Data Tls zijn gericht naar datastrm beheerders. Inleiding Tijdens de zmerperide vinden nder andere

Nadere informatie

Documentatie voor update SNDwin 12.20

Documentatie voor update SNDwin 12.20 Dcumentatie vr update SNDwin 12.20 I. Verbeteringen... 3 1. Definitieve afrekening... 3 2. Wizard.dc... 3 3. Landcde klanten/leveranciers... 3 II. Gebuwen... 4 1. Tabel gebuwen... 4 III. Klanten... 6 1.

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VRIJSTELLING SCHENKINGSRECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA DE DATUM VAN DE AUTHENTIEKE AKTE VAN SCHENKING

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers VEA 1 Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers inhoud 1 Algemeen 2 Invoeren van nieuwe registratiegegevens 2.1 Ik ben een nieuwe verslaggever en ik wil mij registreren

Nadere informatie

SAGA ESS. Internet Explorer Bureaubladver sie. Internet Explorer Tegelversie

SAGA ESS. Internet Explorer Bureaubladver sie. Internet Explorer Tegelversie SAGA ESS Versie 21/03/2017 De persneelsleden kunnen via intranet f internet het uurrster raadplegen en wensen aanvragen. Dit kan enkel tijdens de peride dat men in dienst is. 1 Waar vinden we de webapplicatie?

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID Belangrijk Lees dit eerst! Waarvr dient dit frmulier? Dit frmulier vult u in als u tijdens de peride waarin u arbeidsngeschikt

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank

Energieprestatiedatabank 1 inhoud 1 2 2.1 Principe Hoe gaat u als -verslaggever te werk op de vernieuwde? Mijn -dossiers 2.1.1 Tabblad Stedenbouwkundige vergunning / melding 2.1.2 Tabblad Opladen startverklaring 2.1.3 Tabblad

Nadere informatie

Bezorg uw Belgische diamantleverancier daarom de benodigde documenten, inclusief het ingevulde onderstaande formulier :

Bezorg uw Belgische diamantleverancier daarom de benodigde documenten, inclusief het ingevulde onderstaande formulier : Geachte heer, mevruw, Gelieve er rekening mee te huden dat Belgische diamanthandelaars nderwrpen zijn aan de Belgische antiwitwaswetgeving 1 en verplicht zijn m hun vlledige medewerking te verlenen aan

Nadere informatie

Voor vestiging in Nederland van buiten de Europese Unie

Voor vestiging in Nederland van buiten de Europese Unie Onderstaande bescheiden zijn ndig m een deelnemer fficieel in te kunnen schrijven. Breng het gevraagde mee naar de intake. (kpieën kunnen gemaakt wrden p schl). Inschrijffrmulier(en): vlledig ingevuld,

Nadere informatie

Handleiding OCR Adsolut GEBRUIK

Handleiding OCR Adsolut GEBRUIK Handleiding OCR Adslut GEBRUIK Nieuwstraat 86 - B-3590 Diepenbeek - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adslut.be Inhud 1. Del van dcument... 3 2. Vrvereisten...

Nadere informatie

Loonkloofrapport begeleidend schrijven: volledig formulier

Loonkloofrapport begeleidend schrijven: volledig formulier Lnklfrapprt begeleidend schrijven: vlledig frmulier Op basis van de vrwaarden in de lnklfwet met uw nderneming binnen de drie maanden na het afsluiten van het bekjaar een analyseverslag ver de bezldigingsstructuur

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE Belangrijk Lees dit eerst! ARBEIDSONGESCHIKTHEID Waarvr dient dit frmulier? Dit frmulier vult u in als u tijdens de peride waarin u arbeidsngeschikt

Nadere informatie

Opgelet! Aan de registratie van de leerwegonderdelen verandert er niets. Je blijft dus opleidingen en stages registreren op de gekende manier.

Opgelet! Aan de registratie van de leerwegonderdelen verandert er niets. Je blijft dus opleidingen en stages registreren op de gekende manier. Leerweg Inhud Definitie... 2 Principes... 2 De leerweg... 2 De leerwegnderdelen... 3 Opleiding... 3 Stage... 4 IBO... 4 Knelpunt... 5 Welke acties kan je uitveren in de tab leerweg?... 5 De mschrijving

Nadere informatie

Civiele Testen: Reglement

Civiele Testen: Reglement 1 AUGUSTUS 2017 Civiele Testen: Reglement Wrdenlijst - ERK: Eurpees Referentiekader vr Mderne Vreemde Talen. - Medewerker: een medewerker van het Agentschap Integratie en Inburgering, Atlas Antwerpen,

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN Brussel Fiscaliteit* Kruidtuinlaan 20 1035 Brussel AANVRAAGFORMULIER VOOR HET ATTEST VERLAAGD TARIEF SUCCESSIERECHTEN VERIFICATIE VAN DE VOORWAARDEN EEN JAAR NA HET OVERLIJDEN ARTIKEL 60BIS/3, 2, 1 VAN

Nadere informatie

Handleiding voor de online PO wijzer

Handleiding voor de online PO wijzer Handleiding vr de nline PO wijzer Via de e-mail die u van ns gekregen heeft, kunt u inlggen p de site van de nline PO wijzer. Daar vindt u de pagina van uw schl die u drlpend kunt actualiseren. Inhudspgave

Nadere informatie

Handleiding Site to Edit Modules Vergadering & Forum

Handleiding Site to Edit Modules Vergadering & Forum THAR Design Kipbmweg 15 7636 RC AGELO E-mail: inf@thar.nl Website: www.thar.nl KvK nummer: 08165396 BTW nummer: NL8186.22.416.B01 Rekeningnummer: 45.09.80.59 Handleiding Site t Edit Mdules Vergadering

Nadere informatie

Handleiding consultatie of doorverwijzen

Handleiding consultatie of doorverwijzen Handleiding cnsultatie f drverwijzen Inhudspgave 1. Inleiding... 2 2. Vanuit Caresharing Cllab naar Caresharing Chrnisch... 2 3. Cnsultatie... 3 4. Verwijzing... 4 5. Cntact... 6 ROHA EV 20-11-2015 Versie:

Nadere informatie

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam.

Beste klant, Met vriendelijke groeten, Het traveldocs visumteam. Beste klant, Allereerst hartelijk dank m uw visumaanvraag te laten behandelen dr de firma traveldcs. Wij zullen alles in het werk stellen m uw visumaanvraag z vlt mgelijk te laten verlpen. Naar aanleiding

Nadere informatie

uw schrijven van uw kenmerk ons kenmerk uw correspondent datum

uw schrijven van uw kenmerk ons kenmerk uw correspondent datum NBB-SF de Berlaimntlaan 14 BE-1000 BRUSSEL uw schrijven van uw kenmerk ns kenmerk uw crrespndent datum EX/2007-4805/F H. Schllaert 2007-09-26 HS/MT Tegangsbeheer CSSR tel. + 32 2 221 54 86 fax + 32 2 221

Nadere informatie

Sollicitatieformulier. Teamleider debiteuren. via aanwerving

Sollicitatieformulier. Teamleider debiteuren. via aanwerving Sllicitatiefrmulier Teamleider debiteuren (statutair, weddenschaal B1-B3) via aanwerving GELIEVE DIT FORMULIER VOLLEDIG IN TE VULLEN. 1. Persnlijke gegevens EEN VERWIJZING NAAR JE CV VOLSTAAT NIET. Mevr.

Nadere informatie

Reglement van de wedstrijd FC de Kampioenen

Reglement van de wedstrijd FC de Kampioenen Reglement van de wedstrijd FC de Kampienen Artikel 1: Organisatr AG Insurance nv, met maatschappelijke zetel in 1000 Brussel, Emile Jacqmainlaan 53, RPR Brussel - BTW BE 0404.494.849, rganiseert de wedstrijd

Nadere informatie

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN

DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN DOCUMENT VEEL GESTELDE VRAGEN Met ik mijn kind aanmelden? Als u uw kind niet aanmeldt, kunt u het pas vanaf de eerste schldag van mei 2014 inschrijven vr het schljaar 2014-2015 in een Dilbeekse kleuter

Nadere informatie

Dossier nr. (in te vullen door het bestuur) AANVRAAGFORMULIER

Dossier nr. (in te vullen door het bestuur) AANVRAAGFORMULIER Dssier nr. (in te vullen dr het bestuur) AANVRAAGFORMULIER Gemeentelijke premie vr de verfraaiing f de renvatie van gevels van gebuwen in de centrumlanen Op zijn laatst 31 december van het lpende jaar

Nadere informatie

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten Infrmatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van bese patiënten In dit dcument vindt u het inschrijffrmulier en de infrmatie betreffende het seminar Begeleiden, Verplaatsen

Nadere informatie

Privacy verklaring van VFU Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten

Privacy verklaring van VFU Het Vormingsfonds voor Uitzendkrachten Privacy verklaring van VFU Het Vrmingsfnds vr Uitzendkrachten Wij beschermen uw privacy. VFU, merknaam van Vrmingsfnds vr Uitzendkrachten vzw, neemt de bescherming van de persnsgegevens van haar deelnemers

Nadere informatie

Privacy statement GastouderCarola

Privacy statement GastouderCarola Privacy statement GastuderCarla Adres: Clenbranderstraat 79 Pstcde en wnplaats: 6921 NC Duiven Telefnnummer: 0316-847432 Website: www.gastudercarla.nl Facebk: https://www.facebk.cm/carlagastuder Inhud

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang

Aanvraagformulier tegemoetkoming kosten kinderopvang Aanvraagfrmulier tegemetkming ksten kinderpvang INWONER van: GEMEENTE HOUTEN GEMEENTE IJSSELSTEIN GEMEENTE LOPIK GEMEENTE NIEUWEGEIN GEMEENTE VIANEN Persnlijke gegevens Uzelf Naam en vrletters Adres: pstcde

Nadere informatie

Inkomenstarief: - aanpassing voorschot vanaf tweede kwartaal antwoord op enkele veelgestelde vragen

Inkomenstarief: - aanpassing voorschot vanaf tweede kwartaal antwoord op enkele veelgestelde vragen 1 Inkmenstarief: - aanpassing vrscht vanaf tweede kwartaal 2016 - antwrd p enkele veelgestelde vragen Aan: rganisatren met subsidies inkmenstarief 21 maart 2016 Beste rganisatr, Kind en Gezin berekende

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be VKB Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch drgestuurd

Nadere informatie

Handleiding online aanmelden RMA voor klanten

Handleiding online aanmelden RMA voor klanten Handleiding nline aanmelden RMA vr klanten Versin: 3.4 Date: 17-07-2013 Actemium Mercurin 24B 6903 PZ Zevenaar Tel.: +31(0)316 585 100 Fax: +31(0)316 585 101 http://www.actemium.nl/plssingen/supply_chain_slutins/

Nadere informatie

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone

Schade protocol Zuiderpark Stadswalzone Schade prtcl Zuiderpark Stadswalzne Gemeente s-hertgenbsch december 2012 Schadeprtcl Zuiderpark - Stadswalzne In dit dcument staat he de gemeente s-hertgenbsch mgaat met schadeclaims. Het is er p gericht

Nadere informatie

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER

HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER 1 JUNI 2015 HANDLEIDING: AANVRAAG VOOR EEN SUBSIDIE IN HET ZUIDEN INVULFORMULIER SEYS VEERLE PROVINCIEBESTUUR WEST-VLAANDEREN Hug Verriesstraat 22 8800 ROESELARE Vrwrd Sinds 1971 ndersteunt de prvincie

Nadere informatie

Belangrijk Lees dit eerst!

Belangrijk Lees dit eerst! AANVRAAG VAN EEN GEDEELTELIJKE WERKHERVATTING TIJDENS DE ARBEIDSONGESCHIKTHEID - STANDAARD FORMULIER WIJK-WERKEN Belangrijk Lees dit eerst! Waarvr dient dit frmulier? Dit frmulier vult u in als u tijdens

Nadere informatie

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een:

BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN. Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersoon namens een: Mdel 3: frmulier vr gemachtigd aanvrager namens rechtspersn n.a.v. nieuwe wet BIBOB ktber 2013 BIBOB VRAGENFORMULIER RECHTSPERSONEN Gemachtigd aanvrager namens de rechtspersn namens een: Beslten venntschap

Nadere informatie

Beschrijving S-Flex Voorraadimport

Beschrijving S-Flex Voorraadimport Beschrijving S-Flex Vrraadimprt --------------------------------------------------------------------------------------------------- Versie 3.1 januari 2014 Het prgramma S-Flex Vrraadimprt is een prgramma

Nadere informatie

OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD SCHENKINGSOVEREENKOMST

OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD SCHENKINGSOVEREENKOMST OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT IN GELD SCHENKINGSOVEREENKOMST (lees eerst de telichting p pagina 5 en 6) Hierbij verklaar ik (ndergetekende/schenker) dat ik peridiek een gift schenk aan Stichting Verre Naasten.

Nadere informatie

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsgebruikers Mijn egv-rllenbeheer Handleiding vr Rltekenningsgebruikers Versie 1 11 december 2013 Inhud 1 Over deze handleiding... 3 1.1 Vr wie... 3 1.2 Gebruik icnen... 3 2 Veelgebruikte termen en definities... 4

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

BTW TERUGGAAF PAKKET (Centrale BTW Teruggave)

BTW TERUGGAAF PAKKET (Centrale BTW Teruggave) BTW TERUGGAAF PAKKET (Centrale BTW Teruggave) Beste relatie, U heeft bij ns znnepanelen gekcht en laten mnteren. De mgelijkheid bestaat dat u de BTW p uw znnepanelen terug kunt vragen. Deze mgelijkheid

Nadere informatie

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint

Presenteren met behulp van Microsoft PowerPoint 2018-2019 Datum: Leraren: F. Thmas, V. Schelkens, C. Kaivers Infrmatica Presenteren met behulp van Micrsft PwerPint Klas: 3 Naam: Nr.: De kmende 3 lessen ga je een PwerPintpresentatie maken ver een stad

Nadere informatie

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben:

Vooraf Om een elektronische aanvraag te kunnen doen is het belangrijk om de volgende gegevens van de persoon bij de hand te hebben: Overzicht van vragen myhandicap.belgium.be THAB Opgelet: deze vragenlijst is bedeld als hulpmiddel vr sciaal werkers. Het papieren frmulier geldt niet als aanvraag. Een aanvraag kan enkel elektrnisch drgestuurd

Nadere informatie

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet

Inloggen. Nieuwsbrieven. Nieuwe nieuwsbrief aanmaken. Snippet Inlggen - Lg in p: https://dialgue.triplis.cm NB. Triplis kan met alle reguliere brwsers wrden gebruikt, echter wrdt het gebruik van Firefx aangeraden en het gebruik Internet Explrer afgeraden. - Vul bij

Nadere informatie

Loonkloofrapport begeleidend schrijven: beknopt formulier

Loonkloofrapport begeleidend schrijven: beknopt formulier Lnklfrapprt begeleidend schrijven: beknpt frmulier Op basis van de vrwaarden in de lnklfwet met uw nderneming binnen de drie maanden na het afsluiten van het bekjaar een analyseverslag ver de bezldigingsstructuur

Nadere informatie

Gebruikershandleiding PV CYCLE Extranet PV CYCLE BELGIUM vzw

Gebruikershandleiding PV CYCLE Extranet PV CYCLE BELGIUM vzw Gebruikershandleiding PV CYCLE Extranet PV CYCLE BELGIUM vzw PV CYCLE Extranet (https://extranet.pvcycle.rg) is een platfrm waarp de leden van PV CYCLE zich kunnen registreren, rapprtages maken en gegevens

Nadere informatie

Belangrijke mededeling voor gebruikers van een nieuwe CampusShop laptop.

Belangrijke mededeling voor gebruikers van een nieuwe CampusShop laptop. Instructie sftware dwnlad CampusShp.be Belangrijke mededeling vr gebruikers van een nieuwe CampusShp laptp. Heb je een vlledige versie van het Micrsft Office prgramma gekcht? Verwijder vr het installeren

Nadere informatie

Redesign Energieprestatiedatabank

Redesign Energieprestatiedatabank 1 Redesign Energieprestatiedatabank Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. PRINCIPE... 2 2. HOE GAAT U ALS MEDEWERKER VAN EEN GEMEENTE OF RO-VLAANDEREN TE WERK OP DE VERNIEUWDE ENERGIEPRESTATIEDATABANK?...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Gebruikersbeheer Economische Actoren

Gebruikershandleiding Gebruikersbeheer Economische Actoren Versie 18 ktber 2012 Vlaams Subsidieagentschap vr Werk en Sciale Ecnmie Kning Albert II laan 35 bus 21 1030 Brussel Tel.:02 553 06 22 Fax: 02 553 08 19 E-mail: ict.vsawse@wse.vlaanderen.be Internet: www.werk.be

Nadere informatie

Sollicitatieformulier

Sollicitatieformulier Sllicitatiefrmulier Metaalbewerker (aanleg statutaire wervingsreserve, weddenschaal D1-D3) via aanwerving GELIEVE DIT FORMULIER VOLLEDIG IN TE VULLEN. EEN VERWIJZING NAAR JE EIGEN CV VOLSTAAT NIET. 1.

Nadere informatie

Handleiding. Algemeen. Update

Handleiding. Algemeen. Update Handleiding Algemeen Update Nieuwstraat 86, 3590 Diepenbeek - t. 011 360 360 - f. 011 360 369 BTW BE 0441.752.054 - KBC 450-0622771-87 - www.adslut.be 1 Inhud 1. Del van dcument... 2 2. Vrvereisten...

Nadere informatie

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens? 1. Voor de uitvoering van onze overeenkomst met u en met name om:

Waarvoor gebruiken wij uw gegevens? 1. Voor de uitvoering van onze overeenkomst met u en met name om: Privacy plicy WTC De Nieuwenhvespurters (hier bekend als "wij" f "De Nieuwenhvespurters") verzamelt vr een ptimale deelname aan en beleving van nze evenementen persnlijke gegevens van u. We lichten hierbij

Nadere informatie