Energieprestatiedatabank

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Energieprestatiedatabank"

Transcriptie

1 1 inhoud Principe Hoe gaat u als -verslaggever te werk op de vernieuwde? Mijn -dossiers Tabblad Stedenbouwkundige vergunning / melding Tabblad Opladen startverklaring Tabblad Voorlopige startverklaringen 2.2 Tabblad Definitieve startverklaringen Tabblad Opladen aangiftes Tabblad Voorlopige aangiftes Tabblad Definitieve aangiftes Tabblad Wijzigen verslaggever dossier(s) toevoegen Nuttige weetjes -dossiers zoeken binnen dezelfde rechtspersoon Vind snel uw weg in de met de taakbalk en het kruimelpad Meerdere -aangiftes tegelijk opladen en indienen Inleiding Het Vlaams Energieagentschap lanceert een nieuwe versie van de. Daarbij krijgt de een nieuwe frissere vormgeving. Daarnaast zal ook de werking van de databank veranderen. Uit een enquête bij de verslaggevers vorig jaar bleek dat een dossiergebaseerde werking, in plaats van een documentgebaseerde werking, van de databank de tevredenheid over het gebruik van de databank sterk zou doen toenemen. In deze release wordt vorm gegeven aan die vraag.

2 2 1 Principe In de dossiergebaseerde werking van de worden alle documenten opgehangen aan een kapstok, namelijk het energieprestatiedossier. Die documenten kunnen startverklaringen, -aangiftes, vergunningen, meldingen of een eventuele wijziging van verslaggever zijn. Vroeger moest u die documenten afzonderlijk opzoeken om te raadplegen en in te dienen. Nu vindt u ze terug in een overzicht per -dossier. Het indienen van documenten gebeurt nu altijd binnen het -dossier. Dat werkt vlotter, overzichtelijker en zal zeker voor grote projecten, met veel subdossiers (bv. een appartementsgebouw), een aanzienlijke tijdswinst opleveren. 2 Hoe gaat u als -verslaggever te werk op de vernieuwde? De nieuwe werking en het gebruik van de is gewijzigd in vergelijking met de vorige versie. Aan de hand van screenshots worden de verschillende handelingen die u moet uitvoeren, toegelicht. U zult merken dat het allemaal vrij eenvoudig is. In de screenshot hieronder ziet u de startpagina van de nieuwe versie van de. Als -verslaggever vindt u hier het luik Registratie en het luik terug. screenshot 1 Voor het registratie-gedeelte wordt enkel de stijl en de opmaak opgefrist. De werking van de registratie blijft behouden, zie : epbverslaggeverregistratie.pdf screenshot 2 In het -luik wordt de werkwijze van de databank grondig aangepast. Vroeger moest u kiezen tussen startverklaring, wijzigen verslaggever en aangifte om documenten apart in te dienen. Voortaan kunt u kiezen voor Mijn -dossiers of voor dossier(s) toevoegen. U kiest voor Mijn -dossiers als u documenten van uw bestaande dossiers wilt raadplegen of als u voor een bestaand of net toegevoegd dossier een startverklaring of -aangifte wilt opladen. Elk dossier waarvoor u een startverklaring of -aangifte indient (of ooit ingediend hebt), vindt u terug onder Mijn -dossiers. U kiest voor -dossier(s) toevoegen als u uw eerste document (bv. startverklaring of -aangifte) voor een bepaald dossier wilt indienen en een nieuw dossier wilt toevoegen aan uw eigen lijst van dossiers. 2.1 Mijn -dossiers Als u op de startpagina op Mijn dossiers klikt, krijgt u bovenaan de pagina een zoekmodule en onderaan een overzicht van uw recentste dossiers (zie screenshot 2).

3 3 screenshot 3 Vindt u het dossier dat u zoekt niet terug in het overzicht van uw recentste dossiers, dan kunt u gebruik maken van de zoekmodule om op basis van een aantal criteria binnen al uw dossiers te zoeken. Na de zoekopdracht kunt u op de knop Recente dossiers klikken om terug te gaan naar het overzicht van uw recente dossiers (zie screenshot 3). screenshot 4 actie-icoon De dossiers die beantwoorden aan uw zoekopdracht worden weergegeven in een overzicht met dezelfde opbouw als het overzicht van uw recentste dossiers. In dat overzicht wordt voor elk dossier het -dossiernummer, de ligging, de verkaveling, de aangifteplichtige(n) of aanvrager(s) van de vergunning of melding, het aantal voorlopige en definitieve startverklaringen en -aangiftes getoond. Daarnaast bevindt zich nog een actie -icoon voor het rechtstreeks indienen van startverklaringen en een actie -icoon voor het indienen van -aangiften (zie screenshot 4). screenshot 5 Door op een -dossiernummer te klikken, opent u dat dossier en krijgt u bovenaan de pagina de algemene gegevens van het dossier met daaronder een aantal verschillende tabbladen waarin u meer informatie kunt raadplegen of handelingen kunt uitvoeren. Via de actie -iconen komt u rechtstreeks in het tabblad voor het opladen van een startverklaring of een -aangifte (zie screenshot 5).

4 Tabblad Stedenbouwkundige vergunning / melding screenshot 6 Onder dat tabblad vindt u meer informatie met betrekking tot de stedenbouwkundige vergunning of melding. Daarnaast vindt u als verslaggever ook een veld terug waarin u opmerkingen kunt maken omtrent het dossier. U kunt bijvoorbeeld enkele zaken verduidelijken voor uzelf, collega s of voor het Vlaams Energieagentschap. Hou er rekening mee dat die opmerkingen bij het dossier worden gevoegd en kunnen worden gelezen door het Vlaams Energieagentschap. Het Vlaams Energieagentschap volgt die opmerkingen echter niet actief op. Dus voor dringende vragen of meldingen blijft u gebruik maken van de gebruikelijke weg : Als de gegevens van de vergunning of melding niet ingevuld zijn, beschikt het Vlaams Energieagentschap nog niet over de vergunningsgegevens van de gemeente Tabblad Opladen startverklaring screenshot 7 Via dat tabblad kunt u startverklaring(en) opladen voor het dossier waarin u zich op dat moment bevindt. Voor het opladen van een startverklaring gaat u op dezelfde manier te werk als in de vorige versie van de. U klikt op de knop bladeren om één of meerdere epbs-bestanden op uw computer te selecteren (stap 1 in screenshot 7). Vervolgens klikt u op opladen waardoor de epbs-bestanden in het overzicht van de opgeladen bestanden terecht komen (stap 2 in screenshot 7). Voor u de bestanden effectief verstuurt, kunt u controleren of uw gekende adres in de nog correct is. Als u dat wenst, kunt u dat adres wijzigen (stap 3 in screenshot 7). Tot slot klikt u op de knop verstuur om de bestanden in te dienen (stap 4 in screenshot 7). De verstuurde bestanden worden door de binnen de 30 minuten verwerkt. Na de verwerking krijgt u op het adres uit stap 3 een bevestiging dat de bestanden verwerkt zijn en een lijst met de correct opgeladen bestanden en de niet-correct opgeladen bestanden. De niet-correct opgeladen bestanden vindt u terug in het overzicht opvolgen startverklaring. Dat overzicht bevindt zich onderaan het tabblad opladen startverklaring (zie screenshot 7). De fouten die gemeld worden in het foutenlog moet u eerst aanpassen in de -software. Daarna moet u een nieuw epbs-bestand aanmaken en opladen op de databank. De bestanden die wel correct opgeladen werden, vindt u niet meer terug in het tabblad opladen startverklaring maar in het tabblad voorlopige startverklaringen.

5 Tabblad Voorlopige startverklaringen screenshot 8 screenshot 9 In dat tabblad wordt een overzicht gegeven van de voorlopige startverklaringen van het -dossier. De werking van de voorlopige startverklaringen is analoog aan de werking in de vorige versie van de. Met de actie -iconen in de kolom rechts (zie screenshot 8) kunt u een voorlopige startverklaring wissen ( prullenbak -icoon), definitief indienen ( play -icoon) of bekijken ( PDF - icoon). U kunt ook meerdere startverklaringen met het selectievakje (linkerkolom in de screenshot) selecteren en samen definitief indienen met de knop selectie indienen onderaan de pagina. Per deelproject kunt u maar 1 startverklaring definitief indienen. Daarbij worden alle andere voorlopige startverklaringen van dat deelproject automatisch gewist. Als u een foute startverklaring definitief indiende, kunt u een nieuwe startverklaring voor dat deelproject voorlopig versturen en daarna terug definitief indienen. De oude reeds ingediende startverklaring wordt dan inactief, de nieuwe startverklaring wordt dan actief. 2.2 Tabblad Definitieve startverklaringen screenshot 10 Onder dat tabblad vindt u het overzicht van alle definitieve startverklaringen van het dossier. Met het PDF -icoon (rechts) kunt u het startverklaringsformulier openen. Als u een startverklaring opnieuw indient, komt de vorige startverklaring op inactief te staan. Die inactieve startverklaring wordt nog wel getoond in het overzicht, maar u kunt het startverklaringsformulier niet meer openen.

6 Tabblad Opladen aangiftes screenshot 11 Het opladen van de -aangiftes is in de nieuwe release van de databank volledig analoog aan het opladen van de startverklaringen. U zult meerdere -aangiftes voor één project gelijktijdig kunnen indienen. Daarnaast ontvangt u voortaan ook een bevestigingsmail bij het versturen van één of meerdere -aangiftes. Meer informatie over die werking is beschreven onder Tabblad Opladen startverklaring Tabblad Voorlopige aangiftes Dat tabblad is analoog aan het tabblad Voorlopige startverklaringen tot op het moment van indienen. screenshot 12 Bij het definitief indienen van een aangifte moet die gekoppeld worden aan een adres uit de CRAB-databank. Dat is analoog aan de vorige versie van de databank, maar nu is de procedure wat gebruiksvriendelijker. Als het adres dat u in de -software invoerde overeenkomt met een bestaand adres in de CRAB-databank, neemt de automatisch dat adres uit de -aangifte over. Daarbij worden kleine schrijffouten automatisch gecorrigeerd (bv. Stationstraat wordt Stationsstraat). Ook de huis- en busnummers uit de -software worden overgenomen. Huisnummers die (nog) niet bestaan in de CRAB-databank moet u manueel aanvullen. Zolang de gegevens van een bepaalde -aangifte niet correct of nog onvolledig zijn, blijft de status in de rechterkolom op ongeldig staan (zie rood uitroepteken in screenshot 12). Nadat u de gegevens geverifieerd en aangevuld hebt, krijgt de -aangifte een groene go -status en kunt u op de knop Definitief indienen klikken. In de nieuwe versie van de kunt u ook meerdere -aangiftes samen indienen. Voor grotere projecten met meerdere subdossiers kunt u zo heel wat tijd besparen. Bij de nuttige weetjes (onder hoofdstuk 4) vindt u een voorbeeld van hoe dat werkt.

7 7 screenshot Tabblad Definitieve aangiftes Onder dat tabblad vindt u het overzicht van alle definitieve -aangiftes van het dossier. Met het ZIP -icoon rechts kunt u de formulieren in één keer openen en / of downloaden Tabblad Wijzigen verslaggever screenshot 14 Onder dat tabblad vindt u een overzicht terug van de overgenomen startverklaringen. Om een startverklaring over te nemen moet u eerst het dossier toevoegen aan uw -dossiers (zie hoofdstuk 3 -dossier(s) toevoegen). Als u het dossier toegevoegd hebt, zoekt u het terug onder mijn dossiers en gaat u naar het tabblad Wijzigen verslaggever. Daar klikt u op Melding wijziging verslaggever waarna u op een nieuwe pagina komt en de EP-code van de vorige verslaggever moet invullen. Het verdere verloop is analoog aan de vroegere werkwijze en wordt hier niet in detail uitgewerkt. Nieuw in deze versie is dat u bij de overname van de startverklaring, zowel de PDF van het wijzigingsformulier van verslaggever, als het startverklaringsformulier van de vorige verslaggever, kunt oproepen. 3 -dossier(s) toevoegen screenshot 15 Dossiers waarvoor u nog nooit een startverklaring of een -aangifte hebt ingediend, vindt u niet terug onder Mijn -dossiers. U moet die eerst toevoegen. U doet dat door op de startpagina op -dossier(s) toevoegen te klikken. U komt op een pagina met een zoekmodule. In die zoekmodule moet u altijd de postcode of de gemeente invullen, gecombineerd met minstens één van de bijkomende criteria (straat, verkaveling, naam van de aanvrager / aangifteplichtige ). De dossiers die voldoen aan de criteria worden weergegeven in een lijst. Het dossier dat u zoekt kunt u dan toevoegen aan uw dossiers door op het

8 8 screenshot 16 screenshot 17 screenshot 18 groene plus -icoon in de rechterkolom te klikken. U kunt op die manier meerdere dossiers toevoegen. Vindt u het dossier niet terug in de lijst, dan kunt u zoeken op het -dossiernummer met de knop onderaan de pagina. Als u op de knop Zoeken via dossiernummer klikt, komt u op een pagina terecht waar u het energieprestatiedossiernummer moet invullen. De databank geeft als resultaat een lijst met de dossiers die aan dat nummer voldoen. In die lijst worden ook de dossiers weergegeven met een gelijkaardig nummer om eventuele onvolledigheden in het opgegeven nummer op te vangen (zie screenshot 16). U voegt het dossier dat u zoekt toe aan uw dossiers door op het groene plus -icoon in de rechterkolom te klikken. Daarna verschijnt een melding in de vorm van een pop-up dat het aangeklikte dossier toegevoegd is onder Mijn -dossiers. Als de vergunning of de melding nog niet door de gemeente werd doorgestuurd naar de, zult u uw dossier niet terugvinden in de lijst. In dat geval maakt u zelf een nieuw dossier aan met de knop Maak nieuw -dossier, onderaan de pagina. De vergunning of de melding wordt dan automatisch aan het dossier toegevoegd op het moment dat ze door de gemeente op de wordt opgeladen. Nadat u een dossier hebt toegevoegd aan uw -dossiers of nadat u een nieuw dossier hebt aangemaakt, vindt u het dossier terug op de pagina Mijn -dossiers bovenaan de lijst met uw meest recente dossiers. Let op, als u voor dat dossier geen startverklaring of -aangifte indient, voordat u zich afmeldt op de databank, dan zal de databank het dossier automatisch uit uw -dossiers verwijderen. U vindt het dossier in uw volgende sessie dan niet meer terug onder uw -dossiers op de databank. Wenst u in uw volgende sessie toch nog een startverklaring of -aangifte op te laden voor dat dossier, dan moet u het opnieuw opzoeken en toevoegen aan uw -dossiers.

9 9 Als u een nieuw dossier hebt aangemaakt, zijn er nog geen gegevens van dat dossier beschikbaar en wordt in het overzicht van uw -dossiers voor dat dossier enkel het opgegeven -dossiernummer getoond. De nodige gegevens worden automatisch overgenomen uit de startverklaring of -aangifte van zodra u die oplaadt. 4 Nuttige weetjes 4.1 -dossiers zoeken binnen dezelfde rechtspersoon screenshot 19 Als u dossiers van uw collega s binnen dezelfde rechtspersoon wilt inkijken of bewerken, dan kunt u die laten tonen in het overzicht van uw -dossiers door de check box rechts bovenaan de zoekmodule van Mijn -dossiers aan te vinken. 4.2 Vind snel uw weg in de met de taakbalk en het kruimelpad screenshot 20 De taakbalk geeft u als -verslaggever de mogelijkheid om vanop elke pagina snel te navigeren naar één van de verschillende acties onder Registratie of naar Mijn -dossiers en dossier(s) toevoegen. screenshot 21 Het kruimelpad onder de taakbalk geeft aan waar u zich bevindt in de (zie screenshot 21). Door op het kruimelpad de gewenste pagina aan te klikken kunt u snel één of meerdere pagina s teruggaan.

10 Meerdere -aangiftes tegelijk opladen en indienen screenshot 22 In de nieuwe versie van de is het mogelijk om meerdere -aangiftes samen in te dienen. Voor grote projecten met veel subdossiers of deelprojecten, zoals appartementsblokken, betekent dat een grote tijdsbesparing. In het voorbeeld wordt getoond hoe u de -aangiftes van enkele appartementen samen kunt indienen. U selecteert in het tabblad voorlopige aangiftes alle -aangiftes door het bovenste selectievakje in de linker kolom aan te vinken. Vervolgens klikt u onderaan de pagina op de knop selectie indienen. Nadat u op selectie indienen geklikt screenshot 23 hebt, komt u op de pagina terecht waar u de koppeling met het CRABadres moet doorvoeren. Die koppeling is geoptimaliseerd naar gebruiksgemak. Als het adres dat u in de -software invoerde overeenkomt met een bestaand adres in de CRAB-databank, neemt de automatisch voor iedere -aangifte dat adres over. Daarbij worden kleine schrijffouten automatisch gecorrigeerd (bv. Stationstraat wordt Stationsstraat). Ook de huis- en busnummers uit de -software worden overgenomen. Huisnummers die (nog) niet bestaan in de CRAB-databank moet u manueel aanvullen. Zolang de gegevens van een bepaalde -aangifte niet correct of onvolledig zijn, staat de status in de rechterkolom op ongeldig (zie rood uitroepteken in de eerste -aangifte in screenshot 23). Als u voor een ongeldige -aangifte uw gegevens nog wilt nakijken, kunt u de -aangifte uitvinken. De overige geldige -aangiftes kunt u dan indienen.

Redesign Energieprestatiedatabank

Redesign Energieprestatiedatabank 1 Redesign Energieprestatiedatabank Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. PRINCIPE... 2 2. HOE GAAT U ALS MEDEWERKER VAN EEN GEMEENTE OF RO-VLAANDEREN TE WERK OP DE VERNIEUWDE ENERGIEPRESTATIEDATABANK?...

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL

HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL HANDLEIDING LEVERANCIERS PORTAAL Inhoudstafel 1. Inloggen... 4 2. Paswoord vergeten... 4 2.1. Afmelden 2.2. Meat&More/Buurtslagers 3. Contact... 5 4. Mijn gegevens... 5 4.1. Bedrijfsgegevens 4.2. Logingegevens

Nadere informatie

Startverklaring en EPB-aangifte

Startverklaring en EPB-aangifte versie mei 0 Startverklaring en -aangifte inhoud Inleiding.... Startverklaring Principe startverklaring S-bestand genereren.. -software Vlaanderen.. -software 3 gewesten -aangifte Principe -aangifte A-bestand

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Erkenning van verslaggevers

Erkenning van verslaggevers 1 Erkenning van verslaggevers Erkenning via de energieprestatiedatabank Inhoudstafel INHOUDSTAFEL... 1 INLEIDING... 2 1. UW ERKENNING IS PERSOONSGEBONDEN, NIET FIRMAGEBONDEN... 2 2. U BENT EEN BESTAANDE

Nadere informatie

Handleiding Topdesk. Standaard meer mogelijk

Handleiding Topdesk. Standaard meer mogelijk Handleiding Topdesk Standaard meer mogelijk Handleiding Topdesk 2 Inhoud handleiding Topdesk 1. Inloggen... 3 2. Een melding doen... 4 3. Een melding volgen... 5 4. Zoeken... 6 5. Een melding sluiten...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018

Handleiding. Online subsidie Vlabinvest aanvragen. Greet Matthijs Projectleider ICT. april 2018 Handleiding Online subsidie Vlabinvest aanvragen april 2018 Greet Matthijs Projectleider ICT Handleiding online subsidie Vlabinvest aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie van Vlabinvest aanvragen

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers VEA 1 Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers inhoud 1 Algemeen 2 Invoeren van nieuwe registratiegegevens 2.1 Ik ben een nieuwe verslaggever en ik wil mij registreren

Nadere informatie

Handleiding FVP-webapplicatie Bijlage 3 FVP levering bij een Andere skeletkartering of een Ander karteringsproject Uitgewerkt voorbeeld of bij een Ander Karteringsproject Pagina 1 van 13 Inhoudstafel Andere

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Betalingen en incasso s invoeren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Betalingen en incasso s invoeren 2 Betalingen en incasso s invoeren Betalingen

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden SW Aangifte SW De voorafgaande aangifte SW... 20

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden SW Aangifte SW De voorafgaande aangifte SW... 20 1 Inhoudstafel Inhoud 1 Inhoudstafel... 1 2 Aanmelden SW... 2 3 Aangifte SW... 3 3.1 Dossier aanmaken... 4 3.2 Aangifte toevoegen... 7 3.2.1 Stap 1: Algemene gegevens... 7 3.2.2 Stap 2: toevoegen SW...

Nadere informatie

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Handleiding ESF-applicatie

Nadere informatie

Handleiding Online subsidies aanvragen

Handleiding Online subsidies aanvragen Handleiding Online subsidies aanvragen Een nieuwe aanvraag 1. Een subsidie aanvragen doe je via de subsidiewebsite. Dit kan op 2 manieren. Ga naar http://www.vlaamsbrabant.be/info/subsidies-overzicht.jsp

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

GEBRUIK VAN QNAP-BTB

GEBRUIK VAN QNAP-BTB GEBRUIK VAN QNAP-BTB Inloggen Klik op de link die u ontvangen hebt via mail startend met https:// Vul op deze pagina uw logingegevens in die u via mail ontvangen hebt. Klik nu op File Station 1 Nu krijg

Nadere informatie

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen

Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen Inhoud UNIFACT2e... 1 Inleiding... 1 Online facturen van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen (UniFact2)... 1 0.1. Inleiding... 1 0.2. Gebruik

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler

Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler. Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler Invulinstructie Afmelding (mede)beleidsbepaler Een toelichting bij het afmeldingsformulier (mede)beleidsbepaler Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet

Nadere informatie

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl

Deutsche Bank Global Transaction Banking. Internet Bankieren. Beheren. www.deutschebank.nl Deutsche Bank Global Transaction Banking Internet Bankieren Beheren www.deutschebank.nl Internet Bankieren Beheren 2 Beheren U heeft toegang tot Beheren via het menu links op het scherm. Via Beheren beheert

Nadere informatie

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling

Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten. Deel 1 : Inloggen als instelling Bisdom Antwerpen Vicariaat voor het onderwijs Handleiding inschrijvingsmodule raamovereenkomsten 1. INLEIDING Deel 1 : Inloggen als instelling Het inschrijven voor een raamovereenkomst gebeurt per instelling

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

ZORGBOERDERIJSUBSIDIE. Departement Landbouw en Visserij. Handleiding e-loket voor welzijns- en zorgvoorzieningen

ZORGBOERDERIJSUBSIDIE. Departement Landbouw en Visserij. Handleiding e-loket voor welzijns- en zorgvoorzieningen ZORGBOERDERIJSUBSIDIE Departement Landbouw en Visserij Handleiding e-loket voor welzijns- en zorgvoorzieningen Inhoudstafel 1. Inleiding... 2 1.1 Eerste keer op het e-loket... 2 A. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

Resultaten tellen Aanmelden

Resultaten tellen Aanmelden Instructie digitaal aanbesteden Registratie Deze aanbesteding zal in digitale vorm plaatsvinden middels een speciaal daartoe ingerichte online account van de opdrachtgever. U hoeft voor deelname niets

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Invulinstructie Afmelden Overige Betrokkene(n) BI. Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden

Invulinstructie Afmelden Overige Betrokkene(n) BI. Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden Invulinstructie Een toelichting bij het formulier om Overige Betrokkene(n) BI af melden Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet u hier invullen? 5 3 Betrokkene(n)

Nadere informatie

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A

CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING 4A CORRIGEREN LEVERING BIJ SIGNALEN HANDLEIDING U ontvangt deze handleiding namens BPF Schoonmaak en De stichting Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche. OVER DEZE HANDLEIDING U

Nadere informatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie

CampusDetacheringOnline. quick guide voor de relatie CampusDetacheringOnline quick guide voor de relatie Dashboard Hoofdiconen Actie-icoon Badge Streamregel Stream Streamgroep Figuur 1. Dashboard, stream en andere onderdelen 2 CampusDetacheringOnline - quick

Nadere informatie

mijnnaktuinbouw - Keuringen

mijnnaktuinbouw - Keuringen Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Nieuwe update mijnnaktuinbouw - Keuringen... 2 Uw keuringendossier altijd beschikbaar... 2 Uw jaarlijkse teeltaangifte... 3 1 Voorlopige teeltaangiftes voor u klaargezet

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten

Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs. Handleiding voor exposanten Gebruiksaanwijzing Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Mijn easyfairs Handleiding voor exposanten Pagina 2 Inhoud Inloggen... 4 Standnaam en logo invoeren... 5 Invoeren van uw bedrijfsgegevens...

Nadere informatie

E-Deposit. Handleiding Advocaten

E-Deposit. Handleiding Advocaten E-Deposit Handleiding Advocaten 2018 2017 Agenda 1 Context 2 Gebruik E-Deposit door advocaat: Opladen stukkenbundel/conclusie/brief 2 Agenda 1 Context Wat is E-Deposit en waarin kadert het? Globaal overzicht

Nadere informatie

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds

Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Digitaal aanvragen bij het Nederlands Filmfonds Wanneer u op www.filmfonds.nl bij een van de verschillende programma s op Aanvraag starten klikt, wordt u doorgeleid naar onderstaande inlogpagina https://aanvragen.filmfonds.nl/register/.

Nadere informatie

Invulinstructie Wijziging vergunning accountants. Een toelichting bij het formulier voor het wijzigen van de vergunning

Invulinstructie Wijziging vergunning accountants. Een toelichting bij het formulier voor het wijzigen van de vergunning accountants Een toelichting bij het formulier voor het wijzigen van de vergunning Inhoudsopgave Vooraf 3 1 Navigeren in het formulier 4 2 Gegevens aanvrager 5 2.1 Wat moet u hier invullen? 5 3 Contactpersoon

Nadere informatie

DYNAPLUG 1. Praktische handleiding. DYNAPLUG: eenvoudig online bestellen bij Van Hoecke 2. Hoe gaat u te werk? 2

DYNAPLUG 1. Praktische handleiding. DYNAPLUG: eenvoudig online bestellen bij Van Hoecke 2. Hoe gaat u te werk? 2 DYNAPLUG 1 DYNAPLUG: eenvoudig online bestellen bij Van Hoecke 2 Hoe gaat u te werk? 2 1. Een kast ontwerpen en bestellen: DYNAPLAN 3 Stap 1. Maak een corpus aan in DYNAPLAN Stap 2. Corpus of commissie

Nadere informatie

Demo Portaal Fiscaliteit SW

Demo Portaal Fiscaliteit SW Demo Portaal Fiscaliteit SW December 2018 http://belastingen.vlaanderen.be Inhoud 1. Regelgeving 2. Portaal Fiscaliteit 3. Generieke scenario s 1. Beheren volmachten 2. Aanmaak dossier SW 4. Specifieke

Nadere informatie

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO

Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Eerste aanmelding Web applicatie Tolk- en vertaalaanvragen: Handleiding voor aanvragers SVBBO Datum release 24/04/2013 Versie 1.0 1. Eerste aanmelding Wanneer u als contactpersoon via het registratiesysteem

Nadere informatie

ONLINE DEKMELDINGEN. geboorte en nestregistratie. Dit document beschrijft hoe online melding van een dekking, geboorte en nest kan worden gedaan.

ONLINE DEKMELDINGEN. geboorte en nestregistratie. Dit document beschrijft hoe online melding van een dekking, geboorte en nest kan worden gedaan. ONLINE DEKMELDINGEN geboorte en nestregistratie Dit document beschrijft hoe online melding van een dekking, geboorte en nest kan worden gedaan. E.R. Moll 1-10-2012 ONLINE DEKMELDINGEN geboorte en nestregistratie

Nadere informatie

Ledenlijsten + etiketten maken

Ledenlijsten + etiketten maken Ledenlijsten + etiketten maken Eerst wordt uitgelegd hoe je een ledenlijst (van alle clubleden of leden per lesjaar) kan opvragen en bewerken en nadien hoe je met deze lijst etiketten kan maken. De ledenlijst

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Handleiding e-loket voor zorgboerderij

Handleiding e-loket voor zorgboerderij Handleiding e-loket voor zorgboerderij Handleiding e-loket voor zorgboerderij... 1 1. Aanmelden op het e-loket... 2 2. Naar de tegel zorgboerderijen... 4 3. Aanmaken van een nieuwe zorgboerderij overeenkomst...

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding 1 Handleiding Total Cards Online Handleiding 2 Handleiding Inleiding Indien uw antwoord niet in deze handleiding staat, dan kunt u ons bereiken op ons e-mailadres: cards.nl@total.com. De Cards Customer

Nadere informatie

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5).

Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten is bij een andere club gaat u verder naar punt B (pagina 5). HANDLEIDING TECHNISCHE VERGUNNINGEN VOOR COACHES AANVRAGEN VIA DE SMART CLIENT A. Voor coaches die aangesloten zijn bij uw club Indien u een technische vergunning wil aanvragen voor een coach die aangesloten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding personeelsdossier

Gebruikershandleiding personeelsdossier Gebruikershandleiding personeelsdossier Inhoud Handleiding personeelsdossier... 1 1. Inleiding personeelsdossier... 3 2. Inloggen Personeelsdossier... 3 3. Het digitale personeelsdossier... 4 4. De taakbalk

Nadere informatie

1 E-loket... 3. 2 Het starten van een VLIF aanvraag... 7 3 Verschillende maatregelen... 8

1 E-loket... 3. 2 Het starten van een VLIF aanvraag... 7 3 Verschillende maatregelen... 8 INHOUD 1 E-loket... 3 1.1 Help functie 3 1.2 Wie kan een aanvraag indienen 3 1.2.1 Overnamesteun 3 1.2.2 Investeringssteun 4 1.3 Inloggen 4 1.3.1 Wat heb ik nodig? 4 1.3.2 Aanmelden 4 1.3.3 Verschil inloggen

Nadere informatie

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4

Inleiding...2. 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3. 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 Manual MyBTN Inhoud Inleiding...2 1. MyUnifiedPost: verschillende inboxen...3 2. De standaard MyUnifiedPost-inbox van het reisagentschap...4 2.1 De standaard inbox openen...4 2.2 De inbox...5 2.3 Labels

Nadere informatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie

INFORMAT WEBAPPLICATIE. ischoolcommunicatie INFORMAT WEBAPPLICATIE ischoolcommunicatie Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoe verstuur ik een bericht?... 3 Stap1 ischoolcommunicatie aanvinken bij e-mail, adres en/of gsm.... 3 Via leerlingen consulteren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel

Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel Gebruikershandleiding: Aangifte van werken Inhoudstafel 1. Inleiding 2 2. Toegang 2 2.1. Beveiligde en onbeveiligde modus 2 2.2. Beveiligde toegang 2 3. Verschillen tussen sectoren 2 4. Beveiligde modus

Nadere informatie

Handleiding Internetbankieren

Handleiding Internetbankieren Handleiding Internetbankieren 1) I N L E I D I N G... 2 2) H E L P D E S K... 2 3) V E R K L A R I N G I C O N E N... 2 4) O V E R Z I C H T H O M E P A G I N A... 3 5) R E K E N I N G E N... 3 a. Mutaties...

Nadere informatie

Loket: Onroerend Erfgoed Archeologische onderzoek

Loket: Onroerend Erfgoed Archeologische onderzoek Loket: Onroerend Erfgoed Archeologische onderzoek Inhoud Aanmelden op de website... 1 Projectcode aanvragen... 2 Vergunningsplichtige ingrepen... 3 Vooronderzoek... 3 1. Melding vooronderzoek... 3 2. Archeologienota

Nadere informatie

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin Gebruikershandleiding Versie 1.4 - Raad van State - Conseil d'état 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Inleiding... 3 3 Zich identificeren

Nadere informatie

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk

Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Uploaden/wijzigen van meerdere kaarthouders tegelijk Waarom uploaden? Het uploaden van kaarthouders is een optie die u kunt gebruiken wanneer u meerdere kaarthouders onder één afdeling snel wilt toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden AOT Aangifte AOT Aangifte AOT wijzigen... 23

Inhoud 1 Inhoudstafel Aanmelden AOT Aangifte AOT Aangifte AOT wijzigen... 23 1 Inhoudstafel Inhoud 1 Inhoudstafel... 1 2 Aanmelden AOT... 2 3 Aangifte AOT... 5 3.1 Dossier aanmaken... 6 3.2 Aangifte indienen... 7 3.2.1 Stap 1: de algemene gegevens... 9 3.2.2 Stap 2: exploitanten

Nadere informatie

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA.

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA. Handleiding Gebruiker: ESS Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie 3 Terminologie 3 Stap 1. Inloggen op FGO+ website 4 Stap 2: Inloggen

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal

De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal De toepassing Opvolgingssysteem MZG, MPG, FinHostaPortal Helpdesk: in geval van problemen kan u contact opnemen met de helpdesk op volgend adres: portahealth@health.belgium.be Voor de goede werking van

Nadere informatie

Aanmelden in het webloket deskundigen opvragen digitale informatie

Aanmelden in het webloket deskundigen opvragen digitale informatie Aanmelden in het webloket deskundigen opvragen digitale informatie Aanmelden in het webloket deskundigen - opvragen digitale informatie Documentbeschrijving 1. Titel publicatie Aanmelden in het webloket

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding E-BOX Dankzij e-box kunnen openbare Gebruikershandleiding instellingen zoals Medex u eenvoudig documenten bezorgen. Snelheid, veiligheid, toegankelijkheid, De voordelen zijn legio! Datum 12/12/2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

1 E-loket Het starten van een VLIF aanvraag Verschillende maatregelen... 6

1 E-loket Het starten van een VLIF aanvraag Verschillende maatregelen... 6 INHOUD 1 E-loket... 2 1.1 Help functie 2 1.2 wie kan een aanvraag indienen 2 1.2.1 Overnamesteun 2 1.2.2 Investeringssteun 3 1.3 inloggen 3 1.3.1 Wat heb ik nodig? 3 1.3.2 Aanmelden 3 1.3.3 Verschil inloggen

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten

Werkinstructie. voor vreemdelingenadvocaten Werkinstructie voor vreemdelingenadvocaten Inhoudsopgave 1 Inloggen op Mijn Rechtspraak... 3 2 Een nieuw verzoek indienen... 7 3 Terugkeren naar startpagina...13 4 Lopende zaken...14 5 Zaak inzien...15

Nadere informatie

Incura Handleiding Factureren per

Incura Handleiding Factureren per Incura Handleiding Factureren per e-mail Incura 1 / 7 Inleiding Vanuit Incura kunt u een papieren factuur of een factuur per e-mail aan uw patiënt versturen. De keuze voor papier of e-mail maakt u vanuit

Nadere informatie

Elektronisch factureren

Elektronisch factureren Elektronisch factureren Inleiding Elektronisch Factureren in RADAR is mogelijk vanaf versie 4.0. Deze module wordt niet standaard meegeleverd met de RADAR Update maar is te bestellen via de afdeling verkoop

Nadere informatie

Alles voor een ouderling

Alles voor een ouderling Gebruikers van Scipio Online Alles voor een ouderling Binnen Scipio Online kunt met diverse rollen aan de slag. In de rol van ouderling heeft u toegang tot de ledengegevens van de leden in uw eigen wijk

Nadere informatie

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding

ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding ZorgMail FileTransfer Gebruikershandleiding VANAD Enovation is een handelsnaam van ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Departement Buitenlandse Zaken Vlaamse overheid dienst Controle Strategische Goederen

Departement Buitenlandse Zaken Vlaamse overheid dienst Controle Strategische Goederen Departement Buitenlandse Zaken Vlaamse overheid dienst Controle Strategische Goederen INHOUD 1 AANMELDEN BIJ HET DIGITAAL LOKET DIENST CONTROLE STRATEGISCHE GOEDEREN... 4 2 AANMELDEN IN NAAM VAN EEN ORGANISATIE

Nadere informatie

KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN. Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten

KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN. Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten / Gebruikershandleiding KIOSK TAX SHELTER PODIUMKUNSTEN Beknopte gebruikershandleiding voor het indienen van tax shelter dossiers voor podiumkunsten 15.10.2017 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie

Nadere informatie

GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4)

GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4) GIDS Beheer online account fytolicentie (18/05/2015; v.4) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave bij gebruik van

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht

Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht Werkinstructie Verzoeken in Mijn Rechtspraak Toezicht Deze werkinstructie beschrijft: het indienen van een verzoek, het markeren van het verzoek met een spoedindicatie, het toevoegen van PDF-documenten

Nadere informatie

Ondertekenen van een ingevulde aangifte

Ondertekenen van een ingevulde aangifte Ondertekenen van een ingevulde aangifte... 1 De PDF wordt weergegeven in de webpagina Ondertekenen... 1 PDF Handtekening... 1 Verzenden... 3 Er wordt voorgesteld om de PDF te downloaden op de pagina Ondertekenen...

Nadere informatie

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium

Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Gebruik QNAP Baker Tilly Belgium Inhoud 1. Inloggen... 2 2. Openen documenten... 4 3. Downloaden documenten... 4 4. Documenten Delen... 5 5. Documenten Toevoegen... 7 6. Herbenoemen documenten... 8 7.

Nadere informatie

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen

Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Handleiding Famicontrol voor de kinderbijslagfondsen Inhoudsopgave Inleiding... 2 Inloggen... 2 Het welkomstscherm... 3 De Menu balk... 3 Opvolgingsstatussen... 4 Een nieuwe aanvraag creëren... 5 Controle

Nadere informatie

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs

Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs Studiebewijzen en Discimus Secundair Onderwijs 31 juli 2017 WISA helpdesk Inhoudsopgave 1 Studiebewijzen 2 1.1 Studiebewijzen................................... 3 1.1.1 Definitie van de studiebewijzen......................

Nadere informatie

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk

Handleiding. Schoolfruit, -groenten en melk Handleiding Schoolfruit, -groenten en melk 1 1 E-loket... 3 Help functie... 3 Inloggen... 3 Wat heb ik nodig?... 3 Aanmelden... 3 2 Indienen van een erkenningsaanvraag... 5 2.1 Starten... 5 2.2 Selecteren

Nadere informatie

Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien

Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien Instructie voor de inschrijfmodule voor bekertoernooien Met ingang van seizoen 2010-2011 kunt u voor de bekertoernooien inschrijven via een nieuw ontwikkelde module van MijnNBB. De opgave kan uitsluitend

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0

Gebruikershandleiding Intrum Web 2.0 Inhoud 1 INLEIDING... 3 1.1 Home/startpagina... 3 2 Startpagina... 4 2.1 Statistieken... 5 2.2 Dossiers... 7 2.3 Berichten... 9 2.4 Uw collega's... 11 3 Zoeken naar dossiers... 12 3.1 Zoeken... 12 3.2

Nadere informatie

HANDLEIDING. coachtool

HANDLEIDING. coachtool HANDLEIDING coachtool INHOUD Inloggen Nieuwe groep aanmaken Groep aanpassen Groepen bekijken Deelnemer bekijken Acties bekijken en op acties reageren Coach berichten maken en reageren Notities maken en

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie Gebruikershandleiding MND-applicatie Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 5-3-2014 Initiële versie J. van Luijk 0.2 7-3-2014 Feedback EZ verwerkt J. van Luijk 0.3 11-3-2014 Feedback

Nadere informatie

HANDLEIDING IBAMAFLEX

HANDLEIDING IBAMAFLEX HANDLEIDING IBAMAFLEX Voor docenten Deel 1: registratie examenresultaten Deel 2: naamlijsten en fotolijsten van studenten Deel 3: gegevens en afwezigheden van studenten opzoeken 08/01/2014 Inhoud 1. Elektronisch

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3

1. Inloggen 2. 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inloggen 2 2. Uw account 3 2.1 Wachtwoord veranderen 3 2.2 Alle gegevens bekijken 3 2.3 Credits (mail-bundels) kopen 3 3. Nieuwsbrieven 4 stap 1: voeg een nieuwsbrief

Nadere informatie

Handleiding voor het beheren van opleidingen

Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding voor het beheren van opleidingen Handleiding coördinator Handleiding voor het beheren van opleidingen HIGIS 2008 http://www.higis.eu.org Higis 13 februari 2008 1/13 Inhoudstafel Beheren van

Nadere informatie

Handleiding Pincode en Chauffeur Beheer BP PLUS Tankpas

Handleiding Pincode en Chauffeur Beheer BP PLUS Tankpas Handleiding Pincode en Chauffeur beheer v1.0 Handleiding Pincode en Chauffeur Beheer BP PLUS Tankpas Veiligheid staat bij BP zeer hoog in het vaandel. Niet alleen waar dat de veiligheid van onze klanten

Nadere informatie

Melden van transacties leidinggevenden via emt Quick User Guide voor meldplichtigen

Melden van transacties leidinggevenden via emt Quick User Guide voor meldplichtigen Melden van transacties leidinggevenden via emt Quick User Guide voor meldplichtigen Table of Contents 1. Aanmaken van een account...2 2. Inloggen met een account...4 3. Het FiMiS platform...5 4. Nieuwe

Nadere informatie

Meetinstrumenten Inhoudsopgave:

Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Meetinstrumenten Inhoudsopgave: Openen van de meetinstrumenten 2 Selecteren meetinstrumenten voor een patiënt /cliënt 4 Meetinstrument naar de patiënt / cliënt sturen 6 Inlezen meetresultaten 10 Bekijken

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

Handleiding FVP-applicatie Bijlage 2 FVP-levering bij een Eandis Skeletmeting Uitgewerkt voorbeeld FVP-levering bij een Eandis Skeletmeting Pagina 1 van 17 Inhoudstafel Inhoudstafel... 2 Automatisch opladen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Commerce VBH Nederland BV

Gebruikershandleiding E-Commerce VBH Nederland BV VBH Nederland BV Versie 2.0 Datum 02-09-2010 Gemaakt door Ramon Broekhuijzen 0. Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Artikelen opzoeken en bestellen... 4 2.1 Opzoeken van artikelen... 4 2.2 Artikeloverzicht...

Nadere informatie