Beschrijving S-Flex Orderimport

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beschrijving S-Flex Orderimport"

Transcriptie

1 Beschrijving S-Flex Orderimprt Versie 2.3 januari 2014 Het prgramma S-Flex Orderimprt is een prgramma m verkprders (en eventueel k klanten en artikelen) in te kunnen lezen in SnelStart. Het prgramma is primair bedeld vr kppelingen met webwinkels, maar kan k wrden gebruikt dr bijvrbeeld branchesftware die zelf geen kppeling met de SnelStart Integratie (Gateway) willen schrijven. De in te lezen gegevens dienen te wrden aangeleverd in een XML-dcument, waarvan de definitie is beschreven in het dcument S-Flex Orderimprt - XML specificatie v2.2.pdf. Vereisten Om het prgramma bruikbaar te maken, zijn de vlgende zaken vereist: De laatste versie van SnelStart SnelStart Integratie (Gateway) XML-dcument f Excel-bestand met de rders Bevat rders, rderregels en (ptineel) klanten en artikelen; De definitie van het dcument is vastgelegd in het bestand S-Flex Orderimprt - XML specificatie v2.2.pdf In plaats van XML kan k Excel wrden gebruikt. Neem hiervr als basis dan het bestand S-Flex Orderimprt Excel sjabln.xltx De dcumentatie kan wrden gedwnlad van het vlgende adres: Installatie Het installatiebestand kan wrden gedwnlad vanaf het vlgende adres: Start het installatiebestand en vlg de stappen m het prgramma te installeren.

2 Instelling kppeling SnelStart Als u het prgramma vr het eerst start, kmt u direct p het tabblad. Imprtlcatie Bij imprtlcatie kunt u een keuze maken m aan te geven vanaf welke plaats u de xml-bestanden wilt imprteren. Bestand: met deze keuze kunt u steeds vr het imprteren zelf het te imprteren bestand selecteren. Map: wijs vervlgens rechts van de keuze de map aan waar uw imprtbestanden kmen te staan. Dit is erg handig als de bestanden altijd in een vaste map p uw cmputer f netwerk kmen, bijvrbeeld bij een exprt vanuit een ander prgramma. Bij het imprteren heft u vervlgens de map niet meer aan te wijzen. Na het (succesvl) imprteren wrden de bestanden autmatisch verwijderd, m z dubbel inlezen te vrkmen. FTP: hier kunt u een FTP-server pgeven m de rders van in te lezen. Dit is de aangewezen keuze als uw webshp van elke rder een XML-bestand klaarzet in een mapje p de webserver. U kunt ze dan met z weinig mgelijk handelingen de rders imprteren. Een vrbeeld van de FTP-instellingen:

3 Pakket: hierbinnen kunt u kiezen vr één van de gekppelde standaard webshps, zals mijnwinkel en ShpFactry. Na deze keuze kunt u via de knp Instellingen pakket de verder bendigde instellingen uitveren die specifiek vr dit pakket van belang zijn. Dit is verder uitgewerkt in een eigen handleiding per pakket. Kppeling SnelStart Hier geeft u de instellingen p vr kppeling van het prgramma met uw SnelStart administratie. 1. Keuze MDB (Access) f SQL Kies hier welk type administratie u gebruikt. U kunt dit terugvinden in de titelbalk van SnelStart. Onderstaand een afbeelding van een MDB-administratie (de standaard): Indien MDB ga verder bij 2, indien SQL ga verder bij Indien MDB: a. Administratiemap: Kies de map waarin de administratie staat die u wilt kppelen. U det dit dr p het knpje achter het veld te klikken. b. Administratienaam: Selecteer de naam van de administratie uit de keuzelijst. 3. Indien SQL: a. SQL Server: Klik p het pijltje aan de rechterkant p de beschikbare SQL servers weer te geven. U kunt k de naam van uw SQL server rechtstreeks inveren in het veld. b. Administratie: Als u een geldige SQL server hebt geselecteerd f ingeverd, kunt u hier p het pijltje klikken m de beschikbare databases p die server weer te geven. Ok hier kunt u eventueel de naam van de administratie rechtstreeks in het veld inveren. c. Uw SQL-gebruikersnaam en wachtwrd: het prgramma heeft leesrechten ndig p uw SnelStart administratie. Hiervr kunt u in SnelStart via menu Extra Gebruikersbeheer een nieuwe gebruiker aanmaken, met een sterk wachtwrd. Bijvrbeeld gebruikersnaam = SFlex, wachtwrd = EDI#Snel$tart$2013. Bij deze gebruiker schakelt u het vinkje in. Geeft SnelStart een futmelding bij het pslaan, dan is vaak het wachtwrd niet cmplex/sterk geneg. 4. SnelStart Lgin De gegevens waarmee in SnelStart wrdt aangemeld m de vrraadmutaties uit te veren. a. Gebruiker: dit is de naam van de SnelStart-gebruiker waardr de vrraadmutaties wrden gedaan. Deze gebruiker met in SnelStart dus rechten hebben m vrraadmutaties uit te veren. Standaard staat hier Beheerder. b. Wachtwrd: het wachtwrd van de hiervr bedelde SnelStart-gebruiker. Dit is het wachtwrd dat u k gebruikt m in te lggen in SnelStart. Cntrleer de kppeling Klik p de knp m de ingegeven instellingen vr de kppeling met SnelStart te cntrleren.

4 Algemeen Autmatisch Interval vr autmatisch inlezen: hier kunt u instellen p welk interval het prgramma autmatisch cntrleert f er nieuwe rders klaarstaan. Vr een interval van vijf minuten vult u hier dus in 0:05:00. Vr een interval van een uur stelt u 1:00:00 in, en vr elke 30 secnden: 0:00:30 Opstarten met Windws: in cmbinatie met vrgaande ptie is het handig m deze in te schakelen. S-Flex Orderimprt wrdt dan direct pgestart als u inlgt p Windws, zdat het autmatisch inlezen p de achtergrnd direct lpt. Verkpen Standaard verkpsjabln: In het imprtbestand kan de naam van het verkpsjabln (bijv. Verkpen f Webrder ) wrden meegegeven. Als dit daarin niet is vastgelegd, kiest S-Flex Orderimprt het sjabln dat is vastgelegd in het veld Standaard verkpsjabln Betalingskenmerk uniek: als deze ptie is aangevinkt, wrdt van de in te lezen rder gecntrleerd f het rdernummer al vrkmt in SnelStart als Betalingskenmerk (S-Flex Orderimprt plaatst het externe rdernummer in het veld Betalingskenmerk) Alleen artikelcde + aantal: Als deze ptie is aangevinkt, wrden mschrijvingen en prijzen uit de webwinkel genegeerd. Dit is van tepassing als u de prijzen en afspraken ged in SnelStart hebt vastgelegd, en de webwinkel bijv. vral gebruikt als bestelsysteem.

5 Artikelen Standaard mzetgrep: is er in het imprtbestand bij de artikelen geen mzetgrep pgegeven, dan wrdt deze grep gebruikt. Verwerking: u kunt hier kiezen vr Tevegen f Tevegen en bijwerken. Met alleen Tevegen, wrden alleen de artikelgegevens verwerkt van nieuwe artikelen (nbekende artikelcdes). Dit garandeert dat elk artikel kan wrden ingelezen, en dat u tegelijkertijd de mschrijvingen en andere gegevens binnen SnelStart naar wens kunt aanpassen. Klanten Herkenning: hier geeft u aan he S-Flex Orderimprt een klant met pzeken in SnelStart. Als er meerdere klanten wrden gevnden die aan de herkenningscriteria vlden, wrdt een futmelding gegeven, m te vrkmen dat nbedeld een verkeerde klant wrdt gebruikt f verschreven. U kunt kiezen vr de vlgende mgelijkheden: Klantnummer De klantcde uit het XML-bestand (f uit de webshp) met gelijk zijn aan die in SnelStart, anders wrdt een nieuwe klant aangemaakt. adres Het prgramma zekt eerst naar klanten waar het algemene adres gelijk is aan dat van de webshp/xml. Wrdt daar niets gevnden, dan wrdt gezcht binnen de factuur- adressen (Aan en CC) Klantnummer f adres Als het klantnummer niet wrdt gevnden, zekt het prgramma naar het adres zals hierbven beschreven. adres en Verzendpstcde Het prgramma zekt naar klanten waar én het adres (zals hierbven beschreven), én de pstcde van het vestigingsadres (verzendpstcde) vereenkmen met de imprtbrn. Deze ptie wrdt gebruikt als u meerdere klanten met hetzelfde adres hebt. Klantnummer f ( adres en Verzendpstcde) Als het klantnummer niet wrdt gevnden, wrdt gezcht vlgens hierbven beschreven: adres en Verzendpstcde.

6 Verwerking: u kunt hier kiezen vr Tevegen f Tevegen en bijwerken. Met alleen Tevegen, wrden alleen de gegevens verwerkt van nieuwe klanten (nbekende klantcdes/ adressen, zie Herkenning). Dit garandeert dat vr elke klant een rder kan wrden aangemaakt, en dat u tegelijkertijd de gegevens binnen SnelStart naar wens kunt aanpassen. Standaard staat deze ptie p Tevegen en bijwerken, vanuit de filsfie dat adresgegevens uit de rder altijd actueler zijn dan uit SnelStart. Kies vr alleen Tevegen als u bijvrbeeld de webwinkel als bestelsysteem gebruikt vr vaste klanten. Uw licentie activeren Klik p de knp (rechts nderin het scherm) m een (nieuw) licentiebestand te kunnen inladen. Na het selecteren van een bestand verschijnt de naam van de licentiehuder links nderin. Het prgramma gebruiken Activeer het tabblad Imprteren (als de instellingen zijn ingevuld wrdt deze autmatisch geactiveerd bij het starten van het prgramma). Vr het imprteren van de gegevens met u het vlgende den: 1) Selecteer het imprtbestand via het knpje achter in het veld: dit is alleen van tepassing als u bij Instellingen imprtbrn als type Bestand hebt pgegeven. 2) Imprteren: klik p de knp m de imprtprcedure uit te veren. Infrmatie Tijdens het imprteren wrdt de Infrmatie-tabel gevuld met status-infrmatie ver de imprt.

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49

CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 2013 Quadrant Sftware B.V. CONVERSIE VAN QUEEN 3 OF 4 NAAR QUEEN 5.49 Dit dcument beschrijft de cnversie van een Queen-administratie van release 3 f 4 naar Queen 5.49. De cnversie van een dergelijke administratie

Nadere informatie

Releasenotes 2002, 2015

Releasenotes 2002, 2015 Stamgilde Develpment (0570) 546 226 inf@stamgilde.cm www.stamgilde.cm Releasentes 2002, 2015 Stamgilde Develpment, De Wandelingen 45, 8131 WD WIJHE, Tel: (0570) 546 226, Fax: (0847) 11 66 90 K.v.K. Utrecht,

Nadere informatie

Deel IV: Dagelijkse boekingen in UNIT4 Accounting

Deel IV: Dagelijkse boekingen in UNIT4 Accounting Deel IV: Dagelijkse bekingen in UNIT4 Accunting UNIT4 Accuntancy B.V. Telefn 0318 581600 De Schutterij 27 Telefax 0318 581610 Pstbus 755 Supprtlijn 0318 581750 3900 AT Veenendaal Supprtfax 0318 581610

Nadere informatie

Landschoot.be Karel Van Landschoot Appelboom 2a 9991 Adegem +32.485936601 karel@landschoot.be

Landschoot.be Karel Van Landschoot Appelboom 2a 9991 Adegem +32.485936601 karel@landschoot.be MassaMail is een cncept van Landscht.be Landscht.be Karel Van Landscht Appelbm 2a 9991 Adegem +32.485936601 karel@landscht.be De algemene vrwaarden kunnen gelezen wrden p http://www.massamail.be/algemene_vrwaarden.htm

Nadere informatie

Inhoud. TabForce Handleiding Mobistar V1.0 Page 1

Inhoud. TabForce Handleiding Mobistar V1.0 Page 1 HANDLEIDING Inhud 1. Inleiding...2 2. Initiële cnfiguratie...3 2.1 De eerste stappen...3 2.2 Een Apple ID aanmaken...3 3. Registratieprcedure... 11 3.1 U ntving de registratie mail p uw TabFrce... 11 3.2

Nadere informatie

Handleiding S-Connect Magento Order - Voorraad

Handleiding S-Connect Magento Order - Voorraad Handleiding S-Connect Magento Order - Voorraad Inhoud 1. Het programma 3 1.1. Vereisten 3 1.2. Downloaden en installeren 3 2. Instellingen S-Connect 3 2.1. Meerdere profielen 4 2.2. Koppeling SnelStart

Nadere informatie

Handleiding S-Connect Mijnwebwinkel Boekhouding

Handleiding S-Connect Mijnwebwinkel Boekhouding Handleiding S-Connect Mijnwebwinkel Boekhouding Inhoud 1. Het programma 3 1.1. Vereisten 3 1.2. Downloaden en installeren 3 2. Instellingen S-Connect 4 2.1. Meerdere profielen 4 2.2. Koppeling SnelStart

Nadere informatie

Handleiding. Inleiding 1

Handleiding. Inleiding 1 Handleiding Inleiding 1 2 Inleiding INLEIDING 4 Systeemvereisten... 4 Beveiliging databank... 5 Tepassing... 5 Oefenpppen p de cmputer aansluiten... 6 Oefenpppen rechtstreeks p de seriële prten van de

Nadere informatie

Verkorte Handleiding Versie Leidinggevende Januari 2013

Verkorte Handleiding Versie Leidinggevende Januari 2013 Verkrte Handleiding Versie Leidinggevende Januari 2013 Starten met OTIB-skillsmanager OTIB-skillsmanager is een instrument m het gesprek dat u gaat veren met uw medewerker vr te bereiden. U ndigt uw medewerker

Nadere informatie

Computercursus. Vereniging Dorpsbelang Gaast

Computercursus. Vereniging Dorpsbelang Gaast Cmputercursus Vereniging Drpsbelang Gaast email: cmptercursus@gaast.eu Pagina - 1 Cursus Onderdeel 4 Cmputercursus 2014 Deze pagina bevat alle infrmatie ver de cmputer cursus van Vereniging Drpsbelang

Nadere informatie

Handleiding. Filterbox installatie

Handleiding. Filterbox installatie Handleiding Filterbx installatie Inhudspgave 1. Aansluiten van de Kliksafe filterbx 2 2. Instellen van de Kliksafe filterbx ruter 3 3. Algemeen 3 4. Online! 4 Handleiding Filterbx installatie - mei 2014

Nadere informatie

ideal Advanced ING Wholesale Banking Integratiehandleiding PHP voor ideal Advanced Versie 2.3, april 2010 Inhoud

ideal Advanced ING Wholesale Banking Integratiehandleiding PHP voor ideal Advanced Versie 2.3, april 2010 Inhoud ideal Advanced ING Whlesale Banking Integratiehandleiding PHP vr ideal Advanced Versie 2.3, april 2010 Inhud Inhud... 1 1 Intrductie... 4 1.1 Overzicht... 4 1.2 Verplichtingen... 4 1.3 Aanvullende vragen?...

Nadere informatie

Handleiding Klantaccordering digitaal uren accorderen

Handleiding Klantaccordering digitaal uren accorderen Handleiding Klantaccrdering digitaal uren accrderen Wat is digitaal accrderen? Talenten van Maandag veren hun gewerkte uren, zakelijk gereden kilmeters en verhead uren (ziekte, verlf, studie uren e.d.)

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 versie 2.9 juli 2015 Gegevensverzameling HIV volwassenen

Hoofdstuk 5 versie 2.9 juli 2015 Gegevensverzameling HIV volwassenen Hfdstuk 5 versie 2.9 juli 2015 Gegevensverzameling HIV vlwassenen Gegevensverzameling... 2 5.1. Algemeen... 2 5.2. Instructie dataverzamelaars... 2 5.3. Fasen in dataverzameling... 3 5.3.1. Brndcumenten...

Nadere informatie

FOREFRONT ENDPOINT PROTECTION 2010 QUICK ADMIN GUIDE

FOREFRONT ENDPOINT PROTECTION 2010 QUICK ADMIN GUIDE FOREFRONT ENDPOINT PROTECTION 2010 QUICK ADMIN GUIDE In 2010 is Micrsft met een nieuwe versie van zijn antivirus plssing vr clients gekmen: Frefrnt Endpint Prtectin 2010. Dit dcument is bedeld m snel te

Nadere informatie

ebeam Education Suite Version 2.4 Dutch - Nederlands Luidia Incorporated, 2011

ebeam Education Suite Version 2.4 Dutch - Nederlands Luidia Incorporated, 2011 ebeam Educatin Suite Versin 2.4 Dutch - Nederlands Luidia Incrprated, 2011 Inhudspgave ebeam Educatin Suite 4 Inf ver... 5 Wat is nieuw? 6 Minimale systeemvereisten 7 Installatie 8 Hardware installatie

Nadere informatie

Waarom krijg ik bij LeasePlan Bank een aantrekkelijke rente?

Waarom krijg ik bij LeasePlan Bank een aantrekkelijke rente? Veelgestelde vragen Over LeasePlan Bank Wie is LeasePlan Bank? LeasePlan Bank is een Nederlandse internetspaarbank. Wij zijn nderdeel van het wereldwijd pererende LeasePlan Crpratin N.V. Klanten kunnen

Nadere informatie

Programmeer handleiding. Informer Pro. P2000 alarmontvanger Software versie V1.10 USB Hardware versie V12

Programmeer handleiding. Informer Pro. P2000 alarmontvanger Software versie V1.10 USB Hardware versie V12 Infrmer Pr P2000 alarmntvanger Sftware versie V1.10 USB Hardware versie V12 Inhudspgave: Inleiding.. 2 Sftware installatie... 3 De Pager in de prgrammeer unit plaatsen.. 4 Scherm 1 - Cde and Features Scherm....5

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

5 Aanmaken van een project... 23 5.1 Overzicht... 23 5.2 Nieuw project openen... 24 5.3 Structuur nieuw project conform de IEC 61131 3... 25 5.

5 Aanmaken van een project... 23 5.1 Overzicht... 23 5.2 Nieuw project openen... 24 5.3 Structuur nieuw project conform de IEC 61131 3... 25 5. Inhud Inhud... I 1 Beschrijving van de hardware... 1 1.1 Structuur van de starterkit... 1 1.2 Bekabeling van de starterkit... 2 1.3 Omtrent de ILC 150 ETH... 3 2 Installeren van PC WrX... 4 2.1 Installatie

Nadere informatie

Beveiliging ICT. Yvan Gielens Welzijnskoepel West-Brabant 1-1-2010

Beveiliging ICT. Yvan Gielens Welzijnskoepel West-Brabant 1-1-2010 2010 Beveiliging ICT Yvan Gielens Welzijnskepel West-Brabant 1-1-2010 Inleiding Vrwrd Via wrkshps zal ik te samen met de systeembeheerders prberen punten uiteen te zetten en deze p een eenvudige manier

Nadere informatie

SMART Notebook 14. Mac OS X-besturingssysteemsoftware. Gebruikershandleiding

SMART Notebook 14. Mac OS X-besturingssysteemsoftware. Gebruikershandleiding SMART Ntebk 14 Mac OS X-besturingssysteemsftware Gebruikershandleiding Kennisgeving handelsmerk SMART Ntebk, SMART Dcument Camera, SMART Ink, SMART Bard, SMART Respnse, SMART Exchange, smarttech, het SMART-lg

Nadere informatie

Contacten- en relatiebeheer B2B

Contacten- en relatiebeheer B2B Cntacten- en relatiebeheer B2B 1 Delstelling De delstelling van deze pdracht is de implementatie en het nderhud van een CRM platfrm bij de dienst ecnmie en de dienst diamant dat vlgende rganisatrische

Nadere informatie

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart

Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart EBT-SOLUTIONS Handleiding exporteren en importeren van boekhouding. Van MijnWebwinkel naar Snelstart. 22-4-2010 Deze handleiding is bedoeld om uw boekhouding vanuit MijnWebwinkel te exporteren waarna te

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten

Handleiding: FTP Verbinding Opzetten Publicatiedatum: 21-04-10 (versie 1.0) Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 1 van 10 pagina s. Handleiding FTP Verbinding Opzetten Pagina 2 van 10 pagina s. Inleiding Met behulp van deze handleiding kunt u een verbinding tot stand brengen met de FTP server van Centix. Indien

Nadere informatie

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma

Deel 1. Procedure voor het indienen van een schakelprogramma Deel 1. Prcedure vr het indienen van een schakelprgramma Waarm een schakelprgramma? Vr telating tt de pstinitiële master pleiding Kwaliteit en veiligheid in de patiëntenzrg is een geaccrediteerd master

Nadere informatie

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2

Back-up maken. BankingTools Cashflow v4.2 BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere pagina s per vel

Nadere informatie

Handleiding Mail CTTL juni 2009. Mailbox CTTL

Handleiding Mail CTTL juni 2009. Mailbox CTTL Handleiding Mail CTTL juni 2009 Mailbx CTTL Elk persneelslid van CTTL krijgt een mailadres (mailbx) met @cttlimburg.be Elke mailbx heeft een ruimte van 50 MB. Na het inlggen p de mailbx nline via webmail,

Nadere informatie

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up

FerdiWeb Back-up. Installatie FerdiWeb Back-up FerdiWeb Back-up Na aanmelding krijgt u van ons een e-mail met daarin een link naar het back-up programma, die u dient te installeren op de computer waarvan u een back-up wilt maken. Het wachtwoord wordt

Nadere informatie