Knoop Station Kampen Verslag slotdebat gebruikers 2 november 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Knoop Station Kampen Verslag slotdebat gebruikers 2 november 2016"

Transcriptie

1 Knoop Station Kampen Verslag slotdebat gebruikers 2 november 2016 Beter Benutten Zwolle Kampen is een gezamenlijk initiatief van het regionaal bedrijfsleven, Provincie Overijssel, gemeenten Zwolle en Kampen en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Samen werken wij aan een gastvrije en bereikbare regio.

2 Programma * korte voorstelronde - ca.20 gebruikers in panel raadsleden - 10 toehoorders * reacties/argumenten op diverse stellingen maatregelen 2017 * slotronde

3 Doel discussie Stentor 24 maart 2016 Stadsbrug bij Kampen voor een week dicht: een 1 aprilgrap?' Reizigers aan het woord Argumenten/aandachtspunten uitvoeringsmaatregelen 2017 Input besluitvorming raad (dec)

4 Stelling 1: Stentor 27 juni 2016 Eerste ochtend van verkeerstests in Kampen verloopt zeer rustig De meningen van de community Knoop Kampen moeten zwaar wegen bij de invoering van maatregelen KSK De Brug, 27 sept 2016 Afsluiting Stadsbrug was impopulair maar wel effectief. Hoe nu verder?

5 Opmerkingen 1. In principe voorstander van stelling. Wel kanttekening : hoe is de community samengesteld, het aantal aanwezigen is geen afspiegeling van de bevolking. Bij vervolg de representativiteit versterken. 2. Houd rekening met het historisch besef. De stadsbrug is altijd een belangrijke verbindingsader geweest, dat argument telt ook mee bij maatregelen. 3. Het uitgangpunt lijkt dat het pakket nu eerst wordt ingevoerd en dan kunnen bewoners meepraten over hoe het moet gebeuren. Discussie over nut en noodzaak project met community had vooraf gemoeten. 4. Wel mee eens, maar realiteit is anders: Het plan gaat toch door, wordt de mening van de burger wel serieus genomen?

6 Stelling 2: Verschuiving van autoverkeer van de Stadsbrug naar de Molenbrug is kwestie van gewenning STADSBRUG MOLENBRUG Foto volle stadsbrug en lege Molenbrug VOOR TIJDENS NA

7 Opmerkingen 1. Het is zeker een kwestie van gewenning maar je moet rekening houden met gewoontegedrag dat je niet snel verandert. 2. Het verkeer zoekt de makkelijkste weg, dus biedt die verleidingen slim aan, daar went de reiziger snel aan. 3. Is er wel sprake van filevorming aan de IJsselkade en in IJsselmuiden? 4. Bewoners IJsselmuiden willen de stadsbrug over blijven kunnen rijden, dat leren ze niet af en ze wennen ook niet aan veranderingen. 5. Indien je buiten de kern van het dorp (IJsselmuiden) valt, ga je uit gewenning de navigatie volgen en die verwijst je vanuit IJsselmuiden automatisch via de stadsbrug. Als je andere adviezen krijgt, ga je vanuit gewenning de Molenbrug wel volgen. 6. Tussen half 5 en half 7 is er veel sluipverkeer, het verkeer verdwijnt richting Mastenbroek en hoeft niet de brug over.

8 Stelling 3: Overstap auto naar alternatieven (fiets, OV, thuiswerken) is niet kansrijk

9 Opmerkingen 1. Het OV is geen alternatief omdat niet alle werkgevers alternatieven bieden. In het algemeen is deze maatregel dus niet kansrijk. 2. De gebruiker maakt zelf de keuze welk vervoermiddel hij/zij gebruikt. Die keuze is thuis al gemaakt. 3. Overstap naar fiets gaat niet zonder goede reden, vooral niet als het regent. Om die reden niet kansrijk. 4. Weersinvloeden en noodzaak voor het werk zijn bepalend voor keuze voor de auto. 5. Buiten de spits is gebruik van de auto geen probleem. Daarom maken alleen de spitsrijders een eventuele keuze. 6. Stelling klopt, maar er zijn mogelijkheden : maak het OV aantrekkelijk en stem de treintijden af. 7. OV is te duur, daarom geen overstap. 8. De route van de stadsbus naar het station is te lang. Auto is gewoon sneller.

10 Stelling 4: Spitsmijdenbij de Stadsbrug is zinvol slechts autoforensen hebben er hinder van

11 Opmerkingen 1. Het alternatief is er al, men rijdt over de Molenbrug. Spitsmijdenversterken door alternatief beter in beeld te brengen. 2. Eerst moet de N50 opgelost worden, dan pas kun je de stadsbrug mijden. De N50 heeft veel files en ongelukken. 3. Spitsmijdenis interessant maar je moet onderzoeken hoe dit uit te voeren. De meeste mensen weten het al en zullen proberen de spits te mijden. Verbieden is minder zinvol, meer verleiden/goede adviezen helpen wel. 4. Pas de navigatie-apps aan (TomTom of andere navigatie). 5. Laat borden als hulpmiddel inzetten met adviezen, vergelijkbaar met bord Vol bij een parkeergarage. 6. Laat mensen zelf de keuze maken. 7. De Molenbrug is geen goede doorvoerroute naar het omliggende gebied, daarom werkt spitsmijden voor die groep niet. 8. De problemen bij de Oosterlandenweg zijn al groot en kan bij advisering om de Molenbrug te nemen meer lokaal sluipverkeer/hinder veroorzaken. 9. Er is geen fileprobleem, geen spits en het is niet bovenmatig druk bij de stadsbrug. Wie bepaalt nu dat er teveel verkeersdruk is, wat is de bedoeling van dit project en wat is het probleem?

12 Stelling 5: Stadsbrug dicht tijdens scholierenspits ( ) is winst, Stadsbrug overdag vaak open is dan acceptabeler

13 Opmerkingen 1. Voor de actie maar het is meer van belang hoe lang de brug per keer open is. Zorg er voor dat de lengte van openstelling korter wordt met sneller doorstromen als de stadsbrug weer dicht is voor de scheepvaart. 2. Er ontstaan pas files als de brug open is, dus brug vaker dicht is de oplossing 3. Schepen mogen onbeperkt doorvaren. Minder vaak brug dicht voor scheepvaart is lastig voor elkaar te krijgen. 4. Als de brug weer dicht gaat, hoe kun je dan de verkeerslichten en de doorstroming snel op gang brengen. Dat zou veel effect hebben.

14 Stelling 6: Landbouwverkeer is op De Knoop geen probleem

15 Opmerkingen 1. Landbouwverkeer op de openbare weg is een probleem, zeker waar ze ook nog eens boven de toegestane snelheid rijden. 2. Het probleem van rijden op de openbare weg is niet specifiek voor De Knoop Kampen, het speelt ook elders in het land. 3. Positief is dat op de Stadsbrug het landbouwverkeer wel gescheiden is van fietsers/scooters e.d. 4. Je moet zorgen dat het landbouwverkeer geen langere afstanden hoeft te maken. 5. Op de IJsselkade ervaren bewoners in de oogsttijd overlast door te hoge snelheid en geluidshinder. 6. Verkeersveiligheid zoals het geval is op de Molenbrug, is een politiek vraagstuk.

16 Stelling 7: Autoluwe Zwolseweg is nodig voor de doorstroming op De Knoop

17 Opmerkingen 1. Komt er nog een andere rondweg IJsselmuiden? Het Nationaal Landschap Mastenbroekerpolderverhoudt zich niet tot een rondweg. Daarom zijn de Oosterlandenweg en Veilingweg opgewaardeerd waardoor een rondweg niet meer nodig geacht werd. 2. Het verkeer door IJsselmuiden bestaat uit veel korte ritten. Zwolseweg dus niet te autoluw maken. 3. Het Stationsplein zou gaan veranderen, waarmee ook een andere verkeerssituatie ontstaat. Het gaat elkaar versterken als je de Zwolseweg anders gaat inrichten.intentie is dat hier alleen verkeer langs gaat wat er ook echt langs moet gaan. 4. Er is angst voor een isolement van IJsselmuiden. Een van de toegangen van IJsselmuiden naar de binnenstad v.v. wordt lastiger om te nemen. 5. Bij autoluw maken moet je alternatieven bieden voor o.a. vrachtverkeer. 6. Economisch gezien is het autoluw maken niet haalbaar voor bedrijven, ook gezien de ontwikkeling van Spoorlanden. Bedrijven hebben de Zwolseweg nodig voor het vervoer. 7. Kampen is al veel toeristen kwijtgeraakt, zorg dat Kampen en IJsselmuiden niet gescheiden worden. 8. Bolwerk Buitenwacht mooi maken is een intentie, maar lastig om te realiseren. Het is niet reëel om daar het complete pakket van Kampen Bereikbaar aan te verbinden. 9. De utopie laten varen van bolwerk, terras bij station etc. Duurt veel te lang.

18 Overige aandachtspunten voor maatregelenpakket De VRI op de IJsselkade gaat te snel op rood, dat maakt files langer richtingsverkeer is no-go! Een te groot middel voor een relatief klein probleem. 3. Leg een ondergrondse kruising aan bij de stationszijde; hieris naar gekeken, maar past niet in de scope van Kampen Bereikbaar 2017, bovendien ook een forse investering, nl. meer dan 10 miljoen voor een relatief kleine verkeersstroom. 4. Komen milieuaspecten niet aan bod? Alternatieve (langere) route is niet bevorderlijk voor het milieu. De luchtkwaliteit is niet gemeten in het project, was geen onderdeel van de opdracht; stationair draaien van auto s is overigens ook niet goed voor de luchtkwaliteit. 5. IJsselkade benedenstrooms 2-richtingsverkeer maken 6. 70% van het verkeer staat stil voor de brug, zorg voor optimalisatie van de VRI s (verkeerslichten) om meer doorstroming te krijgen. 7. Voetgangers en fietsers mogen 2x zo vaak door groen als auto s, houd dit in stand.

19 Korte Pauze 10 min/voorbereiden slotronde

20 Van test naar uitvoering in 2017 Nameting totaal aantal reacties: 229 Nameting Welke maatregelen zou u als gebruiker in het maatregelenpakket Kampen Bereikbaar opgenomen willen hebben? Geef 3 maatregelen aan die u het meeste aanspreken. Populairste maatregel Stadsbrug minder vaak open tijdens de spitsen Park+Walk plekken bij station Kampen en betere wandelroutes richting Kampen-binnenstad Doorgaand verkeer IJsselroute omleiden via Molenbrug/N50 Alleen eenrichtingsverkeer Stadsbrug-Kampen in gedurende de spits (van 07:00 tot 9:00 uur en van 17:00 tot 19:00 uur) Promotie over fietsgebruik richting forensen en bezoekers voorzetten 12 / Informatievoorziening richting u als reiziger continueren Reisadviezen voor alle weggebruikers over alternatieve routes voortzetten (door middel van borden en een mobiele app) Zwolseweg voor het station autoluwer maken Promotie over gebruik Openbaar Vervoer richting forensen en bezoekers voortzetten 24/7 eenrichtingsverkeer Stadsbrug-Kampen in Minst populaire maatregel

21 Slotronde * maak een keuze van uw top-3 maatregelen 2017 * schrijf argumenten op 3 post-its * rondje argumenten uitwisselen + raadsleden stellen vragen

22 Uitslag top-3 gebruikers Knoop (1) 1. Community reizigers uitbouwen 2 Maak community meer evenwichtiger/representatief voor alle bewonersgebieden Formeer een groep mensen die alternatieven aandragen 2. Eenrichtingsverkeer Stadsbrug in spitsuren 0 3. Zwolseweg kwaliteitsslag/rijstrook minder 1 4a. Fietsstimulering 0 4b. Veiligheidsacties Fietsroutes 0 5. Uitproberen OV 2 OV beter afstemmen op treinen en bussen, geen sightseeing door Kampen Parkeren bij station Kampen-Zuid en met OV naar het centrum 6. Adviezen gebruik alternatieve routes (N50, Molenbrug) 8 Is duidelijk en positief; geef en laat de keus bij gebruikers en biedt vertrouwen Zal beperkt direct effect hebben. Wel ondersteunend en kost weinig Alternatieve routes voorkomen drukte op de Knoop/duidelijke adviezen geven Duidelijkheid voor mensen van buiten de stad Geleideborden maken voor alternatieve routes Goed voor vreemden Alternatieve routes aanbieden met verwijzingen tijdindicatie extra reistijd Als je iets onmogelijk maakt/verbied, moet je wel alternatieve keuzes bieden 7. Optimalisatie VRI s voor snellere doorstroming Kampen-in 4 VRI IJsselmuiden optimaliseren Niet alleen VRI aanpassen in de spitsen Kampen-in, maar juist ook Kampen-uit. Is het mogelijk beide stromen te bedienen? De VRI bij de stadsbrug heeft een cyclustijd van 95 seconden, je moet hier keuzes maken welke richting je meer groen geeft. Vergroting van de doorstroomcapaciteit van de stadsbrug.

23 Uitslag top-3 gebruikers Knoop (2) 8. Brug minder vaak open/prioriteit : scholierenspits 2 Brug minder lang open of minder vaak open; IJsselmuidenaren hebben keus om de stadsbrug te nemen Brug dicht voor scheepvaartverkeer zowel tijdens scholierenspits als tijdens de avondspits 9. Gericht parkeren : P+B+W langs IJsselroute 3 Geen autoluwe Zwolseweg of ingewikkeld Stationsplein, IJsselmuiden niet isoleren Meer parkeergelegenheid ondergronds Parkeren buiten Kampen en of IJsselmuiden en met OV naar centrum 10. Andere maatregelen, te weten: Minder sluipverkeer creëren. Verkeerscirculatieplan voor IJsselmuiden, vooral t.b.v. Oosterholt-noord (kinderrijke wijk en geen OBS). Maak IJsselkade benedenstrooms 2-richtingsverkeer; betere doorstroom/keuzes voor automobilist en gebruikers zijn meestal al vaste gebruikers Als Kampen iets gaat doen moet het in 2017 gebeuren. Waarom zijn er niet meer verleidingsopties aangeboden, zijn nu alleen belemmeringen in het pakket genoemd. Het maatregelpakket biedt opties 4, 5 en 6. Kijk niet alleen naar de korte termijn oplossingen, maar ga ook verder kijken naar de lange termijn. Zonder toeristen en bezoekers is de stad niets waard. Laat ondernemers iets verzinnen om een bezoek aan de stad aantrekkelijk te maken. Ongelijkvloerse kruising Zwolseweg-Stadsbrug. Verbreden Stadsbrug. Parkeergelegenheid IJsselkade opheffen. Trekt verkeer aan. Maak dubbele sorteerstroken op IJsselkade bovenstrooms, asfalteer benedenstrooms en maak dat weer volledig begaanbaar. Dat ontlast bovenstrooms. Doorstroming: Rotonde kant IJsselmuiden. Brug op vanaf Sablonièrekade, brug af rechts naar Noord.

24 Tot slot Impressieverslag binnen week beschikbaar (website) College besluit over voorstel (15 nov) Raad neemt eindbeslissing (8 en 15 dec gepland) Uitkomst besluitvorming website KB Invoering maatregelen 2017 in nauw overleg met gebruikers (jan-maart 2017)

Kampen Bereikbaar consulta3e Ijsselmuiden 9 nov

Kampen Bereikbaar consulta3e Ijsselmuiden 9 nov Kampen Bereikbaar consulta3e Ijsselmuiden 9 nov - kri&ek/zorgpunten bewoners - toelich&ng testresultaten/maatregelen 2017 - vervolgafspraken Beter Benu(en Zwolle Kampen is een gezamenlijk ini7a7ef van

Nadere informatie

Testpakket 27 juni-17 juli 2016

Testpakket 27 juni-17 juli 2016 Testpakket 27 juni-17 juli 2016 Knoop Station Kampen vastgesteld door college van BenW d.d. 8 juni 2016 Beter Benutten Zwolle Kampen is een gezamenlijk initiatief van het regionaal bedrijfsleven, Provincie

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst Knoop Station Kampen voor leden Burgerpanel Kampen Dinsdag 3 mei 2016, raadszaal Stadhuis Kampen

Informatiebijeenkomst Knoop Station Kampen voor leden Burgerpanel Kampen Dinsdag 3 mei 2016, raadszaal Stadhuis Kampen Beter Benutten Zwolle Kampen Lübeckplein 2, Zwolle Postbus 10007, 8000 GA Zwolle www.kampenbereikbaar.nl info@kampenbereikbaar.nl Informatiebijeenkomst Knoop Station Kampen voor leden Burgerpanel Kampen

Nadere informatie

Verslag 2 e bijeenkomst Knoop Station Kampen (KSK) met bewoners IJsselmuiden

Verslag 2 e bijeenkomst Knoop Station Kampen (KSK) met bewoners IJsselmuiden Beter Benutten Zwolle Kampen Lübeckplein 2, Zwolle Postbus 10007, 8000 GA Zwolle info@kampenbereikbaar.nl www.kampenbereikbaar.nl www.beterbenuttenzwollekampen.nl Verslag 2 e bijeenkomst Knoop Station

Nadere informatie

Omdat we ons verplaatsen

Omdat we ons verplaatsen Omdat we ons verplaatsen 1 2 Monitoring experimenteerweken Knoop Kampen In de periode van 27 juni tot en met 15 juli is in Kampen geëxperimenteerd met een aantal mobiliteitsmaatregelen. Om de effecten

Nadere informatie

Maatregelen in voorbereiding Knoop Station Kampen informatie-avond gemeenteraad 7 april 2016

Maatregelen in voorbereiding Knoop Station Kampen informatie-avond gemeenteraad 7 april 2016 Maatregelen in voorbereiding Knoop Station Kampen informatie-avond gemeenteraad 7 april 2016 Opgaven Beter Benutten Zwolle Kampen 2015-2017 Koploperaanpak ITS & Verkeers- Ketenmobiliteit Logistiek en

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN

OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN druk. Als we niets doen, wordt dat waarschijnlijk OPLOSSINGS- VOORKEUREN BEWONERS & BEDRIJVEN DE GEMENE DELER Hoogwaardig OV-corridor 9x (Schiphol-Hilversum) a. OV-knooppunt Loenersloot b. Vrije OV-infrastructuur

Nadere informatie

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel

Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Een beter busstation en bereikbaar Krimpen aan den IJssel Krimpen aan den IJssel Maart 2017 Voorwoord Met dit document doet de -fractie een voorstel om de bereikbaarheid van Krimpen aan de IJssel te verbeteren.

Nadere informatie

Kampen Bereikbaar: van test naar uitvoering

Kampen Bereikbaar: van test naar uitvoering Kampen Bereikbaar: van test naar uitvoering Projectteam Kampen Bereikbaar Gemeente Kampen Versie 0.4 d.d. 12092016 1 Inhoud 0. Samenvatting PM 1. Aanleiding en opzet Kampen Bereikbaar 2. Doelen 3. Samenhang

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

Breda Duurzaam Bereikbaar

Breda Duurzaam Bereikbaar Masterplan Mobiliteit Breda Duurzaam Bereikbaar D66 krijgt het voor elkaar Inhoud Aanleiding 3 Visie 4 Fietsen en wandelen 5 Openbaar vervoer 6 Autoverkeer 7 Aanleiding 3 Breda slibt dicht. Niet alleen

Nadere informatie

Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel

Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel Uitkomsten enquête - Verkeer in de Stad - Denk en Doe Mee-panel 2 Onderzoek Het is te druk op de fietspaden in de grote steden. Oorzaak? Steeds meer fietsers en snelheidsverschillen door de komst van e-bikes,

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling Uitgangspunten Verkeersbeleid januari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

Werk aan de. tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen. Plusstroken moeten een einde maken aan. de slechte doorstroming op de A28.

Werk aan de. tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen. Plusstroken moeten een einde maken aan. de slechte doorstroming op de A28. + Werk aan de A28 tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen Plusstroken moeten een einde maken aan de slechte doorstroming op de A28. Tijdens de werkzaamheden kan er tijdelijk minder verkeer over de A28 en zijn

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid. 4 juli 2018

Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid. 4 juli 2018 Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid 4 juli 2018 Welkom! Opening Doel: u zo goed mogelijk informeren over planning praktische gevolgen werkzaamheden

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016 Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem 27 oktober 2016 Aanleiding opstellen VSP Lochem Samen toewerken naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk centrumgebied in Lochem. Of je nu per fiets, te voet,

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 11 mei Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan 2. Het tijdelijk

Nadere informatie

Achmea Jan van de Ven. Waar staan we: Voert sturend parkeerbeleid: binnen een woon-/ werkafstand van 7,5 km. geen recht op eigen parkeerplaats

Achmea Jan van de Ven. Waar staan we: Voert sturend parkeerbeleid: binnen een woon-/ werkafstand van 7,5 km. geen recht op eigen parkeerplaats Achmea Jan van de Ven Voert sturend parkeerbeleid: binnen een woon-/ werkafstand van 7,5 km. geen recht op eigen parkeerplaats Eigen pendel voor medewerkers van station naar Achmea Nu onderzoek naar verder

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2016 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid De tabel op de volgende pagina toont de belangrijkste uitkomsten van de Gedragsmeting 2016, een landelijk mobiliteitsonderzoek

Nadere informatie

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018

Inloopbijeenkomst. Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Inloopbijeenkomst Herinrichting kruispunt Rijksweg-Visweg 23 mei 2018 Welkom Plenair (19.30 20.10 uur) Welkomstwoord wethouder Steeman Presentatie Nico Veenstra en Julius van Manen (Antea Group) Vragen

Nadere informatie

Van, Voor en Door de wijk. Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016

Van, Voor en Door de wijk. Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016 Van, Voor en Door de wijk Uitkomsten Enquête Snellerpoort 2016 Uitkomsten enquête Snellerpoort Was erg lastig een simpele enquête te maken. Laatste bijeenkomst veel verschillende aandachtspunten. Veel

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Dordtenaren over mobiliteit

Dordtenaren over mobiliteit Dordtenaren over mobiliteit Uitkomsten Omnibusonderzoek 2016 Inhoud De gemeente Dordrecht gaat een nieuw mobiliteitsplan opstellen. In dat verband wil de gemeente graag weten wat er onder de bevolking

Nadere informatie

Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten

Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten Provincie Noord-Brabant, Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Betreft: Concept Notitie Reikwijdte en Detailniveau MER N279 Veghel Asten Zijtaart, 12-10-2016. Geacht College, Hierbij

Nadere informatie

Welkom op bijeenkomst Een betere leefomgeving

Welkom op bijeenkomst Een betere leefomgeving Wijkvereniging en Bewonerscommissies Huiswaard I. VvE Muiderwaard/Noorderkade. Stichting Animo. Initiatiefgroep H-, B- en S- Waarden. Welkom op bijeenkomst Een betere leefomgeving Aan de orde 1. Verkeersstromen

Nadere informatie

Maatregelenpakket Mobiliteitsmanagement in het kader van Beter Benutten en het Actieprogramma Luchtkwaliteit

Maatregelenpakket Mobiliteitsmanagement in het kader van Beter Benutten en het Actieprogramma Luchtkwaliteit Maatregelenpakket Mobiliteitsmanagement in het kader van Beter Benutten en het Actieprogramma Luchtkwaliteit Onderstaand Maatregelenpakket is opgesteld binnen de aanpak mobiliteitsmanagement in de gebieden

Nadere informatie

Werkboek Beverwijkerstraatweg

Werkboek Beverwijkerstraatweg Werkboek Beverwijkerstraatweg Raadsinformatieavond 21 mei 2015 Arjen van Essen Floris Frederix Overweg Beverwijkerstraatweg Agenda Proces Probleembeschrijving Oplossingsrichtingen Gelijkvloers gemotoriseerd

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

Beleef de Vestdijk. zorgen & aandachtspunten verslag

Beleef de Vestdijk. zorgen & aandachtspunten verslag Beleef de Vestdijk zorgen & aandachtspunten verslag BIJLAGE 4 Beste bewoner/ondernemer, Tijdens bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers en op de website zijn naast suggesties, ook ruim 140 zorgen en

Nadere informatie

7. De plannen Stadsconcept A ringenmodel

7. De plannen Stadsconcept A ringenmodel 7. De plannen De bovenstaande doelen, uitgangspunten, wensen en (wettelijke) eisen zijn vertaald naar daadwerkelijke plannen. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn om invulling te geven de doelen en wensen,

Nadere informatie

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Bijeenkomst 26 juni avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Agenda 1. Welkom en mededelingen; 2. Terugblik; 3. Bespreken opzet avond; 4. Bespreken manier van beoordeling; 5. Presentaties bureaus; 6.

Nadere informatie

Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid. A. van der Dussen 14 januari 2016

Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid. A. van der Dussen 14 januari 2016 Gemeentelijk Verkeers- en VervoersPlan visie en beleid A. van der Dussen 14 januari 2016 Inhoud Doelstelling Inventarisatie Beleidslijnen gehele gemeente Doelstelling Opvolger GVVP 2010 Veranderende maatschappelijke

Nadere informatie

Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart februari 2013

Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart februari 2013 Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart 9 februari Inleiding Om de toekomstige verkeers- en vervoersvisie van Krimpen aan den IJssel aan te laten sluiten op de behoeften van de

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Inhoud. 1. Inleiding Doorstroming Wegwerkzaamheden Informatie Aangeven maximumsnelheid Goede en slechte voorbeelden 16

Inhoud. 1. Inleiding Doorstroming Wegwerkzaamheden Informatie Aangeven maximumsnelheid Goede en slechte voorbeelden 16 Gemeenschappelijk onderzoek provincies en Rijkswaterstaat: aanvullende analyses Augustus 2013 Inhoud 1. Inleiding 4 2. Doorstroming 5 3. Wegwerkzaamheden 7 4. Informatie 11 5. Aangeven maximumsnelheid

Nadere informatie

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007

Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk. Werktekst oktober 2007 Mogelijke verkeersmaatregelen voor de Rijsenbergwijk Werktekst oktober 2007 De projectpartners van het project Gent Sint-Pieters willen, zowel tijdens als na de uitvoering van het project, maximale aandacht

Nadere informatie

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen

Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Vervoervisie Pijler 1: Inspelen op veranderende mobiliteitsstromen Het aantal huishoudens in de regio Amsterdam neemt tot 2040 met circa 270.000 toe. Hiermee neemt ook de economische bedrijvigheid en de

Nadere informatie

Onderzoek Tariefwijziging NS

Onderzoek Tariefwijziging NS Onderzoek Tariefwijziging NS 25 april 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 16.367 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Hiervan reizen 1077 mensen minstens 1x per week met de trein naar

Nadere informatie

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen op shortlist Nummer Opmerking Reactie 5 (Tegengaan sluipverkeer) Sluipverkeer keihard aanpakken

Nadere informatie

Spelregels deelnemers Beter op weg

Spelregels deelnemers Beter op weg Spelregels deelnemers Beter op weg Hartelijk welkom als deelnemer aan de campagne Beter op weg. U gaat nu zelf de voordelen ervaren van anders reizen van en naar het werk en dankzij u vergroten we ook

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij!

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij! Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad Elke dag dichterbij! Inhoud Doel van de bijeenkomst Achtergrond Toelichting op OV onderzoeken Aanpak voor ontwerpproces Hooigracht-Langegracht Overige

Nadere informatie

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties.

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties. Enquête Bereikbaar Haaglanden Hoe gaan mensen naar het werk? En waarom reizen ze zoals ze reizen? In de regio Haaglanden wordt door overheden en werkgevers samengewerkt om de regio zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020

Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Tijdelijk openbaarvervoersplan Amstelveenlijn 2018 t/m 2020 Inloopavonden mei 2016 d.d. 12 mei Inhoud 1. Inleiding Waarom tijdelijk OV-plan 2018 t/m 2020? Uitgangspunten tijdelijk OV-plan 2. Het tijdelijk

Nadere informatie

Verkeerscirculatieplan Autoluwer en Gastvrijer

Verkeerscirculatieplan Autoluwer en Gastvrijer Verkeerscirculatieplan 2017-2030 Autoluwer en Gastvrijer Ontwerpplan t.b.v. inspraak Februari 2017 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 Woord vooraf p. 4 Hoofdstuk 1: Kwaliteitsstad Kampen p. 6 Hoofdstuk 2: Strategie

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK

INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK INTENTIEVERKLARING HOOGWAARDIG FIETSNETWERK GOOI EN VECHTSTREEK Over een samenhangend netwerk van hoogwaardige fietsroutes in regio Gooi en Vechtstreek PREAMBULE Overwegende dat: - In het onderzoek voor

Nadere informatie

Samenvatting bevindingen Valkenburgerstraat. Overleg bewoners Valkenburgerstraat 1 juni 2017

Samenvatting bevindingen Valkenburgerstraat. Overleg bewoners Valkenburgerstraat 1 juni 2017 Samenvatting bevindingen Valkenburgerstraat Overleg bewoners Valkenburgerstraat 1 juni 2017 1 Ochtendspits in zuidelijke richting, avondspits in noordelijke richting; aanzienlijk meer verkeer in zuidelijke

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2015 1. Context voor reisgedrag Het effect van maatregelen in het kader van Beter Benutten is niet alleen afhankelijk van de drivers die mensen hebben

Nadere informatie

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017)

Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Verslag werksessie verkeersmaatregelen Bisschopstraat (7 december 2017) Op donderdag 7 december heeft de gemeente Dinkelland een werksessie georganiseerd met omwonenden en ondernemers rond de Bisschopsstraat,

Nadere informatie

Werk aan de. tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen. Plusstroken verbeteren tijdens de spits. De werkzaamheden hebben invloed op

Werk aan de. tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen. Plusstroken verbeteren tijdens de spits. De werkzaamheden hebben invloed op + Werk aan de A28 tussen Zwolle Zuid en afslag Ommen Plusstroken verbeteren tijdens de spits de doorstroming op de A28. De werkzaamheden hebben invloed op de bereikbaarheid van uw bedrijf. Informeer daarom

Nadere informatie

Kosteneffectiviteit en het programma Beter Benutten

Kosteneffectiviteit en het programma Beter Benutten Kosteneffectiviteit en het programma Beter Benutten Beter Benutten: kosteneffectieve maatregelen Rijk, regio en bedrijfsleven werken in het programma Beter Benutten samen om de bereikbaarheid in de drukste

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Utrechters over de luchtkwaliteit in hun stad

Utrechters over de luchtkwaliteit in hun stad Bestuurs- en Concerndienst Utrechters over de luchtkwaliteit in hun stad notitie van Bestuursinformatie juni 2008 www.onderzoek.utrecht.nl Colofon uitgave Afdeling Bestuursinformatie Bestuurs- en Concerndienst

Nadere informatie

Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014

Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014 Resultaten peiling EnschedePanel Verkeerslichten en fietsen Oktober 2014 In 2012 heeft de gemeenteraad van Enschede de Fietsvisie vastgesteld. Doel van deze visie is om meer te gaan doen voor fietsers.

Nadere informatie

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum De gemeente Enschede hecht veel belang aan de mening van inwoners. Daarom is het opgericht. Via dit panel kunnen inwoners van Enschede gedurende

Nadere informatie

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017

stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 stedenbouwkundig plan stationsgebied hilversum informatieavond 13 november 2017 programma 19:30-19:40 19:40-19:45 19:45-20:15 20:15-20:30 20:30-21:00 21:00-21:15 Welkom (Wimar Jaeger) Toelichting op de

Nadere informatie

Hoofdstuk 23. Bereikbaarheid Hoofdstuk 24. Informatievoorziening wegwerkzaamheden Hoofdstuk 25. Beoordeling bereikbaarheid

Hoofdstuk 23. Bereikbaarheid Hoofdstuk 24. Informatievoorziening wegwerkzaamheden Hoofdstuk 25. Beoordeling bereikbaarheid Hoofdstuk 23. Bereikbaarheid Hoofdstuk 24. Informatievoorziening wegwerkzaamheden Hoofdstuk 25. Beoordeling bereikbaarheid Samenvatting Ruim acht op de tien van alle Leidenaren vindt de binnenstad voldoende

Nadere informatie

Hoofdstuk 23. Fietsgebruik

Hoofdstuk 23. Fietsgebruik Hoofdstuk 23. Fietsgebruik Samenvatting Evenals in eerdere jaren zegt ruim negen op de tien Leidenaren van 18-75 jaar over een fiets te beschikken, negen op de tien fietst wel eens en acht op de tien zelfs

Nadere informatie

Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat 11 oktober 2018

Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat 11 oktober 2018 Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Telefoon 14 020 amsterdam.nl/fietsroutekattenburger straat Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat

Nadere informatie

Centrumring. Bergen op Zoom. Maatregelpakket. 16 april 2018

Centrumring. Bergen op Zoom. Maatregelpakket. 16 april 2018 Centrumring Bergen op Zoom Maatregelpakket 16 april 2018 2 Agenda 1. Opening en mededelingen 19:30u 2. Korte terugblik 1e bijeenkomst en afgelopen periode 19:35u 3. Resultaten enquête buurtbewoners Eddie

Nadere informatie

Stikstoffabriek Zuidbroek 2

Stikstoffabriek Zuidbroek 2 Stikstoffabriek Zuidbroek 2 INFORMATIEAVOND 17 JULI 2018 1 Inhoud Korte terugblik informatie bijeenkomst d.d. 21 juni 2018 Terugkoppeling acties beperken overlast werkverkeer Toelichting 1e aanzet verkeersplan

Nadere informatie

Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg

Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg Kruispunt 40: N764 N765 Manenberg Pagina 2 van 10 Inhoud Samenvatting kruispunt 40 5 40 Kruispunt 40: N764 N765 (de Manenberg) 7 40.1 Inleiding 7 40.2 Observaties 40.3 Analyse 7 8 40.4 Maatregelen 10 40.5

Nadere informatie

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Hier Studiedag komt tekst verkeerslichten Jonathan de Vries Hier komt ook tekst Adviseur verkeersmanagement Patricia Stumpel-Vos Adviseur mobiliteitsbeleid Inhoud

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

Hoofdvraag: Waardoor wordt in Nederland het fileprobleem veroorzaakt, en op welke wijze kan het worden opgelost?

Hoofdvraag: Waardoor wordt in Nederland het fileprobleem veroorzaakt, en op welke wijze kan het worden opgelost? Werkstuk door een scholier 1627 woorden 26 maart 2003 7,1 78 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Hoofdvraag: Waardoor wordt in Nederland het fileprobleem veroorzaakt, en op welke wijze kan het worden opgelost?

Nadere informatie

Samen op weg naar een bereikbare regio Zeist

Samen op weg naar een bereikbare regio Zeist Samen op weg naar een bereikbare regio Zeist Het is tijd voor de Rabobank. Samen op weg naar een bereikbare regio Zeist De verslechterende bereikbaarheid van regio Zeist is al jaren een issue. Bewoners

Nadere informatie

Beleidsonderzoek & Analyse. BOA LeidenPanel. draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming. Publieke dienstverlening en Stadhuis

Beleidsonderzoek & Analyse. BOA LeidenPanel. draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming. Publieke dienstverlening en Stadhuis Beleidsonderzoek & Analyse BOA LeidenPanel draagt bij aan de kwaliteit van beleid en besluitvorming Publieke dienstverlening en Stadhuis 1 Inleiding De gemeente Leiden is momenteel gehuisvest in verschillende

Nadere informatie

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden

Extra Sneltrein Groningen Leeuwarden Extra Sneltrein Twee sneltreinen en twee stoptreinen per uur/ per richting verhogen het comfort en de snelheid voor reizigers en verbeteren de bereikbaarheid van het Noorden. Extra sneltrein Op dit moment

Nadere informatie

Bruggen bouwen over de Waterboulevard

Bruggen bouwen over de Waterboulevard Bruggen bouwen over de Waterboulevard Beter en goedkoper (voorstel Leefbaar Almelo en ChristenUnie) Bert Hümmels: Volgens ons hoeft de veel te dure categorie 4 brug in de Egbert Gorterstraat niet! Als

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem)

Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem) Samenvatting van de vraagstukken over: Verkeer (parkeren, langzaam verkeer, veiligheid, verkeerssysteem) Verkeer (66) Bij de keuze voor een school heb ik me laten beïnvloeden door de onveiligheid op de

Nadere informatie

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar UTRECHT Maart 2015 Gebiedsagenda West Overzichtskaart verbeterideeën Nummer Titel van het Omschrijving 90 Ik woon sinds kort in lombok

Nadere informatie

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid

Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Analyse fact-sheet alternatieven en varianten Corridor N207-zuid Tekst fact-sheet Vragen en commentaar betreffen: Alternatief 3A verbinding Roemer N11 lokale verbinding Kostenindicatie Oplossend vermogen

Nadere informatie

Verkeerscirculatieplan

Verkeerscirculatieplan Verkeerscirculatieplan 2017-2030 Autoluwer en Gastvrijer Vastgesteld 6 juli 2017 Gemeenteraad Kampen Inhoudsopgave Inleiding p. 3 Woord vooraf p. 4 Hoofdstuk 1: Kwaliteitsstad Kampen p. 6 Hoofdstuk 2:

Nadere informatie

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren

5.1 Autoverkeer. 5.2 Parkeren 5 52 Verkeer 5.1 Autoverkeer Huidige situatie De verkeersstructuur van de Stationsbuurt en de Schilderswijk is historisch gegroeid, de wijken liggen ingeklemd tussen de historische grachten en het spoor.

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

ov-voor-nopkaart VRIJ REIZEN Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND

ov-voor-nopkaart VRIJ REIZEN Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND VRIJ REIZEN ov-voor-nopkaart Vrij reizen in de daluren in het Gelderse openbaar vervoer. Het kan en het is hard nodig! GELDERLAND INHOUD Inleiding 3 Het probleem: Gelderland verstopt 4 Het voorstel 5 Tenslotte:

Nadere informatie

Haarlem leefbaar en bereikbaar

Haarlem leefbaar en bereikbaar Haarlem leefbaar en bereikbaar van busfiles naar slimme routes en knooppunten www.bus-kruithaarlem.nl Het probleem Te veel te grote XXL bussen zorgen voor grote negatieve effecten. Haarlem scoort nu niet

Nadere informatie

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015 Verkenning N65 Vught - Haaren Informatieavond 25 November 2015 25 november 2015 Opbouw presentatie Het waarom van de verkenning: wat is het probleem? Proces en bestuurlijke uitgangspunten (mei 2013) Tussenbalans

Nadere informatie

Organisatie en Samenwerking

Organisatie en Samenwerking Organisatie en Samenwerking Handreiking Beter Benutten in MIRT 1 november 2018 Katya Ivanova (Maastricht Bereikbaar, projectenpool) Pieter Arends (Twynstra Gudde) Samenwerking en organisatie Beter Benutten

Nadere informatie

Fietsstrategie voor Rotterdam

Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Fietsstrategie voor Rotterdam Het fietsgebruik in Rotterdam zit in de lift. Het aantal fietsers op een gemiddelde dag is in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld van 40.000

Nadere informatie

Tweede fase RegioTram

Tweede fase RegioTram Tweede fase RegioTram Doorrijden de regio in Regiobijeenkomst Raden en Staten Kees Anker RGA 1 Netwerkanalyse 2006 Goede bereikbaarheid noodzakelijk voor economische ontwikkeling stad en regio. Dagelijkse

Nadere informatie