Beleef de Vestdijk. zorgen & aandachtspunten verslag

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beleef de Vestdijk. zorgen & aandachtspunten verslag"

Transcriptie

1 Beleef de Vestdijk zorgen & aandachtspunten verslag BIJLAGE 4

2 Beste bewoner/ondernemer, Tijdens bijeenkomsten voor bewoners en ondernemers en op de website zijn naast suggesties, ook ruim 140 zorgen en aandachtspunten gemeld over de herinrichting van de Vestdijk. Deze zijn stuk voor stuk bekeken. We hebben de meest voorkomende, elkaar overlappende reacties ingedeeld in 12 hoofdonderwerpen en deze voorzien van een reactie. Op de volgende pagina zie je op welke 12 hoofdonderwerpen de meeste zorgen zijn geuit en vind je vervolgens per hoofdonderwerp meer informatie. Deze informatie is eveneens verwerkt op de FAQ-pagina op de website Mis je een zorg of aandachtspunt dat jij hebt gemeld, meldt dit dan via het volgende adres: Met vriendelijke groet, Namens het projectteam Vestdijk Jan Josten Caroline Hovenkamp

3 geuite zorgen & aandachtspunten 20 zorgen - Verbetering luchtkwaliteit 15 zorgen - Verkeersopstoppingen op de Vestijk 15 zorgen - Capaciteit Ring (rondweg) 14 zorgen - Extra drukte omliggende buurten 14 zorgen - Bereikbaarheid 6 zorgen - Handhaving 30 km/u 4 zorgen - Foutieve kaarten 2 zorgen - Fietsparkeren 2 zorgen - Wegdek Fuutlaan 2 zorgen- Voorlichting werkzaamheden 2 zorgen - Routes evenementen 1 zorg - Route hulpdiensten

4 Verbetering luchtkwaliteit Er zijn 20 reacties met de zorg of de aanpassing van de Vestdijk echt gaat leiden tot een verbetering van de luchtkwaliteit. Als belangrijkste redenen worden genoemd: 1. De verplaatsing van het luchtkwaliteitsprobleem naar de omliggende buurten (op de kaart getoond). 2. Meer stilstaand verkeer op de Vestdijk, door de knip en door 1 rijbaan i.p.v. 2. Dit leidt tot meer verontreiniging dan wanneer het verkeer kan doorstromen (zoals nu). 3. Meer vervuiling door omrijden omdat je niet meer rechtdoor kan over de Vestdijk. 1. De luchtkwaliteit komt in het gedrang wanneer er veel verkeer in een nauwe straat of omgeving, met een hoge bebouwing, aanwezig is. Natuurlijk is het zo dat de veranderingen van de verkeerssituatie invloed hebben op de luchtkwaliteit. Ook op andere plaatsen dan op de Vestdijk. Op deze plaatsen blijft de luchtkwaliteit door betere spreiding en een andere directe omgeving (bijv. ander type bebouwing) ruim binnen de hiervoor geldende normen. 2. Met de voorgestelde maatregelen neemt de verkeersdruk op de Vestdijk af met minimaal 40 procent (afhankelijk van de exacte locatie). Door aanpassingen van de kruisingen kunnen de verkeerslichten bovendien efficiënter werken. Het resultaat is dat er met 1 autorijbaan i.p.v. 2 een situatie ontstaat waarbij er voldoende verkeersdoorstroom plaats kan vinden. Uiteraard kunnen er op piekmomenten wachtrijen ontstaan, maar deze kunnen op een normale manier worden verwerkt. Net zoals dat nu ook gebeurt. 3. Doorgaand verkeer over langere afstand heeft goede alternatieve routes, zoals de Ring (rondweg). Slechts een beperkt deel van het autoverkeer moet straks omrijden. Dit is een noodzakelijk gevolg van het autoluwer en aantrekkelijker maken van de binnenstad. De gemeente streeft er ook naar dat voor korte afstanden in de stad de fiets meer wordt gebruikt en voor langere afstanden het openbaar vervoer. Voor beide vervoerswijzen worden verbeteringen uitgevoerd. We gaan aanvullende maatregelen treffen, zoals beter afstellen van verkeerslichten, om de doorstroom van autoverkeer zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Aanpassing van de verkeersregeling wordt meegenomen in het verkeersontwerp van de kruisingen op de Vestdijk. Na uitvoering wordt de verkeersdoorstroming aan de hand van de praktijk geoptimaliseerd door de afstelling van de verkeerslichten te optimaliseren.

5 Verkeersopstoppingen op de Vestdijk Er zijn 15 reacties binnengekomen over verkeersopstoppingen op de Vestdijk, doordat mensen toch de Vestdijk als doorgaande route blijven nemen met de auto (ondanks de maatregelen). Als straks (delen van) de Vestdijk voor de wegwerkzaamheden afgesloten gaan worden, zullen we veel publiciteit geven aan de nieuwe verkeerssituatie die gaat ontstaan. Daarnaast gaan we op aanrijroutes informatieborden plaatsen. Natuurlijk gaan we ook verkeersborden en bewegwijzering aanpassen, zodat de meest optimale routes duidelijk worden aangegeven. Het zal straks zeker minder tijd kosten om via de Ring (rondweg), in plaats van via de Vestdijk, van het zuiden naar het noorden te rijden. Op de Vestdijk moet je immers rechtsaf de Kanaalstraat in en vervolgens je weg vinden naar het noorden. Natuurlijk zal dit een gewenningsproces zijn en duurt het even voordat het rijgedrag is veranderd. Gedurende het hele project zullen we de stad continu informeren over de herinrichting. In het bijzonder zal vlak voor en tijdens de uitvoering veel aandacht zijn voor de nieuwe verkeerssituatie.

6 Capaciteit Ring (rondweg) Het verkeer dat de Vestdijk niet meer als doorgaande route kan nemen, moet meer gebruik maken van de Ring (rondweg). Er zijn zorgen (15 reacties) dat de Ring dit extra verkeer niet aankan. Daarbij wordt vaak aangegeven dat de groene golf op de Ring niet goed werkt en beter afgesteld zou moeten worden. Op de Vestdijk realiseren we een afname van circa auto s per dag. Deze gaan zich verdelen over verschillende routes, onder andere via de oostkant van de Ring, de westkant van de Ring en het Westtangent (Edenstraat, Mauritsstraat). Ten opzichte van de huidige verkeersdruktes op deze routes is de toename van het aantal auto s daar beperkt. De route vanuit de binnenstad via de Kanaalzone (Kanaaldijk Zuid en omgeving) wordt in de komende jaren opnieuw ingericht. Het voornemen is om ook de aansluiting op de Ring bij de DAF aan te passen. In combinatie hiermee gaan we de bestaande groene golf optimaliseren (afstemmen op piekmomenten). Mogelijke oplossingen voor de Ring worden in 2017 nader onderzocht. De verbetering van de aansluiting op de Ring bij DAF is gepland voor Op lange termijn is de aanpassing van de Ring opgenomen in de Bereikbaarheidsagenda Zuidoost Brabant. De concrete uitwerking en financiering is onderdeel van dit plan.

7 Extra drukte omliggende Buurten Ongeveer 15 reacties gaan over extra drukte op wegen in omliggende buurten. Over de volgende wegen zijn er zorgen geuit: Kanaalstraat Kanaaldijk Tongelresestraat Fuutlaan Tramstraat Parklaan Geldropseweg Gabriël Metsulaan Stuiverstraat Valklaan Reigerlaan De Kanaalstraat en Kanaaldijk Zuid worden aangepast om de toename op te kunnen vangen. Om een verwachte verkeerstoename op de Tramstraat te voorkomen worden in overleg met belanghebbenden maatregelen voorgesteld. Voor woonstraten in de Irisbuurt (o.a. Gabriël Metsulaan) bespreken we de noodzaak voor eventuele maatregelen. Als blijkt dat in de overige straten toch een merkbaar verschil in verkeer optreed dan gaan we hierover in gesprek met de buurt. De verwachte verkeerstoename (procentueel) is het hoogst in de Kanaalstraat, de Kanaaldijk, de Tramstraat en de Gabriël Metsulaan. In andere straten verwachten we, op basis van berekeningen in het verkeersmodel van de nieuwe situatie, geen merkbare verkeerstoename. Om ervoor te zorgen dat het verkeer zoveel mogelijk de gewenste routes gaat nemen nemen we sommige maatregelen al mee in de ontwerpfase van het project Vestdijk. Andere maatregelen gaan we pas treffen als dit project is afgerond en we enige tijd hebben kunnen meten wat de werkelijke verkeerseffecten zijn.

8 Bereikbaarheid Er zijn 14 reacties over mogelijke problemen met de bereikbaarheid van verschillende locaties. Het gaat hierbij om de bereikbaarheid van de volgende parkeergarages en -terreinen: Medina/Molenveld/Smalle Haven, Heuvel, Rabobank/DLL, Station (vanuit Zuid)/ P+R Fuutlaan (vanuit Zuid), Mariënhage. Een randvoorwaarde in dit project is een goede bereikbaarheid van parkeergarages. Dat betekent dat we zorgvuldig kijken naar routes van en naar de diverse parkeerlocaties. Dat bepaalde routes gaan veranderen is onvermijdelijk als we willen werken aan een autoluwe en aantrekkelijkere binnenstad. We zijn of gaan in gesprek met de direct belanghebbenden bij dit onderwerp. Samen met hen gaan we verkennen welke passende oplossingen voldoen aan de doelen en ambities én waarvoor voldoende draagvlak is. Knelpunten over de bereikbaarheid gaan we oplossen in de ontwerpfase van dit project. Handhaving 30 km/h Er is 6 keer een vraag gesteld over hoe de verkeerslimiet van 30 kilometer per uur gehandhaafd gaat worden. Men geeft aan dat er op dit moment ook al regelmatig veel te hard wordt gereden op de Vestdijk (racebaan) en er is weinig vertrouwen dat dit in de toekomst zal veranderen, op basis van het huidige handhavingsbeleid. We nemen dit uitgangspunt mee in de ontwerpfase van dit project. We begrijpen de zorg en de wens voor strikte handhaving. We gaan het nieuwe ontwerp van de Vestdijk zodanig maken, zodat het moeilijk wordt om er hard te rijden. In het ontwerpproces is het voorkomen van hardrijders één van de uitgangspunten. In het ontwerp worden deze aspecten afgestemd met de politie.

9 Foutieve kaarten Volgens sommige bezoekers van de website geven de kaarten onlogische routes aan of klopt de informatie die wordt weergegeven niet. Nvt Op de website is telkens de huidige en de toekomstig gewenste route aangegeven met een herkomst (witte bolletje) en een bestemming (rode pointer). Deze routes zijn niet altijd de kortste, maar leiden tot minder verkeersbelasting in en om de binnenstad. De Kanaalroute en de Ring zijn de (toekomstige) voorkeursroutes. Nvt Fietsparkeren Er zijn 2 reacties ontvangen over het goed kunnen stallen van fietsen. Op dit moment is dit niet goed geregeld op de Vestdijk, en men vraagt hier aandacht voor in het nieuwe ontwerp. Een belangrijke doelstelling is om in de binnenstad meer plaats te maken voor fietsers en voetgangers en het centrum autoluwer te maken. Daar hoort vanzelfsprekend bij dat het fietsparkeren een goede plek krijgt in het ontwerp. Voldoende en aantrekkelijke fietsparkeervoorzieningen worden onderdeel van het ontwerp. De vormgeving en invulling hiervan zal in de volgende fase bepaald worden. Het invullen van voldoende voorzieningen voor fietsparkeren nemen we mee in de ontwerpfase van dit project.

10 Wegdek Fuutlaan Een enkeling gaf aan dat de huidige staat van het wegdek in de Fuutlaan zorgwekkend is met het oog op extra sluipverkeer door de maatregelen op de Vestdijk. Op basis van berekeningen van de nieuwe verkeerssituatie op en rond de Vestdijk, verwachten we geen merkbare of relevante verandering van de verkeersbelasting op de Fuutlaan. Doordat er geen extra verkeersbelasting wordt verwacht, zal er geen aanpassing van het wegdek plaatsvinden vanuit het project Vestdijk. Nvt Voorlichting werkzaamheden Er zijn zorgen geuit over hoe de gemeente wil voorkomen dat er files worden veroorzaakt tijdens de werkzaamheden aan de Vestdijk. Tijdens de werkzaamheden is overlast onvermijdelijk. Het vaststellen van het bereikbaarheids- en omleidingsplan wordt meegenomen in het ontwerp. De communicatie hierover zal voor de uitvoeringsfase al plaatsvinden. Bij de uitvoering zal in overleg met de aannemer een bereikbaarheids- en omleidingsplan worden opgesteld. Dit plan is er op gericht de overlast te verminderen. Hier worden ook de direct belanghebbenden bij betrokken. Als straks (delen van) de Vestdijk voor de wegwerkzaamheden afgesloten gaan worden, zullen we veel publiciteit geven aan de nieuwe verkeerssituatie die gaat ontstaan. Daarnaast gaan we op aanrijroutes informatieborden plaatsen. Ook gaan we verkeersborden en bewegwijzering aanpassen, zodat routes duidelijk worden aangegeven

11 Routes Evenementen Er zijn een paar reacties ontvangen met de vraag of er wel voldoende rekening gehouden wordt met evenementen zoals als de carnavalsoptocht, marathon en lichtjesroute. Kunnen die in de nieuwe opzet nog via de Vestdijk lopen? We verzamelen input om eisen en wensen aan de nieuwe Vestdijk vast te stellen. Dit doen we door iedereen die op enige wijze betrokken is bij het gebruik van de Vestdijk, te betrekken in dit project. De details werken we uit samen met de betrokken organisaties. We gaan in het ontwerp rekening houden met het feit dat er evenementen plaatsvinden en bekijken welke gevolgen er eventueel zijn voor de betreffende evenementen. De uitwerking van deze eis vindt plaats in de ontwerpfase van dit project. Route hulpdiensten Er is een zorg geuit over de route van hulpdiensten. De vraag is of zij nog wel gebruik kunnen maken van de Vestdijk na de aanpassingen? In de ontwerpfase wordt er in samenspraak met de hulpdiensten bekeken welke eventuele aanvullende eisen er zijn en welke maatregelen er genomen moeten worden voor hun spoeddiensten. De busbaan blijft ook in de nieuwe situatie toegankelijk voor hulpdiensten. De uitwerking van de maatregelen vindt plaats in de ontwerpfase van dit project.

12 Voor meer informatie bezoek de website

Monitoring Praktijkopstelling Vestdijk. 24 oktober 2017

Monitoring Praktijkopstelling Vestdijk. 24 oktober 2017 Monitoring Praktijkopstelling Vestdijk 24 oktober 2017 Programma Opening Uw ervaringen en verbeterpunten (groene/rode kaart) Toelichting resultaten monitoring Praktijkopstelling Groepsdiscussies per gebied

Nadere informatie

Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid. 4 juli 2018

Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid. 4 juli 2018 Uitvoering herinrichting Vestdijk, Hertogstraat en Kanaalstraat: impact en bereikbaarheid 4 juli 2018 Welkom! Opening Doel: u zo goed mogelijk informeren over planning praktische gevolgen werkzaamheden

Nadere informatie

Resultaten kentekenonderzoek Stadshart. Technische sessie 10 november 2015

Resultaten kentekenonderzoek Stadshart. Technische sessie 10 november 2015 Resultaten kentekenonderzoek Stadshart Technische sessie 10 november 2015 1 Agenda Doelstelling kentekenonderzoek Opzet kentekenonderzoek Beschrijving huidig verkeersbeeld Kansen voor stadshart Maatregelen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg gemeente Eindhoven Stichting Witte Dorp/De Burgh Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Van mw. M. Jansen- van der Zande Kamer Telefoon (040) 238 63 88 14 juni 2012 Memo Betreft

Nadere informatie

Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda :

Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda : Bijlage bij Commissienotitie Strategische MobiliteitsAgenda 2012-2025: Scenario s Centrum binnen de Ring 2025 (handreiking voor de bespreking in de Commissie EM op 30 augustus 2011) INHOUD 1 Inleiding

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017

Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Zienswijze ontwerptracébesluit A7/N7 Zuidelijke Ringweg Groningen fase 2, wijziging 2017 Introductie Onlangs is er een wijziging voorgesteld op het ontwerptracébesluit aansluiting Europaweg. In het ontwerptracébesluit

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

Bewonerspanel Verkeersveiligheid

Bewonerspanel Verkeersveiligheid Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Verkeersveiligheid Februaripeiling 2015: Verkeersveiligheid De gemeente Utrecht wil graag

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 66%. Samenvatting mobiliteit, 4-meting 2014 Het Delft Internet Panel (DIP) is ingezet om een beeld te krijgen van de door Delftenaren gebruikte vervoersmiddelen voor verplaatsingen binnen de stad en de regio.

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij!

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij! Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad Elke dag dichterbij! Inhoud Doel van de bijeenkomst Achtergrond Toelichting op OV onderzoeken Aanpak voor ontwerpproces Hooigracht-Langegracht Overige

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersavond over de effecten van de knijp Monicabrug op 23 maart 2016

Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersavond over de effecten van de knijp Monicabrug op 23 maart 2016 Vragen en antwoorden naar aanleiding van de bewonersavond over de effecten van de knijp Monicabrug op 23 maart 2016 Datum: 17 mei 2016 Tijdens de bewoners waren ongeveer 80 bewoners aanwezig uit Pijlsweerd

Nadere informatie

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo.

Leidraad opstellen mobiliteitsplan. Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Leidraad opstellen mobiliteitsplan Voor evenementen in de gemeente Ermelo. Over dit document In de gemeente Ermelo worden regelmatig evenementen georganiseerd. Zowel de organisator als de gemeente Ermelo

Nadere informatie

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl

Herinrichting Ooster-& Westerkade. Buurtavond Juni Utrecht.nl Herinrichting Ooster-& Westerkade Buurtavond Juni 2016 Programma van de avond 19:15 uur: Overzicht inbreng eerste bijeenkomst 19:45 uur: Toelichting ideeschetsen 20:15 uur: Werksessie reacties en voorkeuren

Nadere informatie

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord

Gedeputeerde Staten kiezen voor voorkeursalternatief Bundeling Noord Juli 2016 Dagelijks ervaart het verkeer problemen met de doorstroming op de N629 tussen Oosterhout en Dongen. Ook de leefbaarheid en veiligheid op en rond de N629 en Westerlaan vragen aandacht. De provincie

Nadere informatie

Notitie / Memo 1. INLEIDING. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning

Notitie / Memo 1. INLEIDING. HaskoningDHV Nederland B.V. Transport & Planning Notitie / Memo Aan: Erik Staps (gemeente Eindhoven) Van: William van Genugten Datum: 13 januari 2017 Kopie: Erik van Hal (gemeente Eindhoven) Ine Janssen - Verstappen (gemeente Eindhoven) Linda Kremers

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

Aan de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Aan de gemeenteraad Behandeld door M. Kikkert Doorkiesnummer 030-28 61151 E-mail margreet.kikkert@utrecht.nl Onderwerp Verkeersroute

Nadere informatie

Daendelsweg -Emmalaan

Daendelsweg -Emmalaan Daendelsweg -Emmalaan Informatieavond - 9 maart 2016 H.W. Daendels Koningin Emma Indeling van de avond Ontvangst met koffie en thee Opening door Susanne Van der Putt, voorzitter Welkom door Johan Kruithof,

Nadere informatie

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Hier komt tekst Maliebaan Klankbordgroep Hier komt ook tekst 12 januari 2016 Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Klankbordgroep 12 januari 2016 1 Doel van het project. Een kwaliteitsslag

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

7. De plannen Stadsconcept A ringenmodel

7. De plannen Stadsconcept A ringenmodel 7. De plannen De bovenstaande doelen, uitgangspunten, wensen en (wettelijke) eisen zijn vertaald naar daadwerkelijke plannen. Omdat er meerdere mogelijkheden zijn om invulling te geven de doelen en wensen,

Nadere informatie

Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat 11 oktober 2018

Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat 11 oktober 2018 Bezoekadres Weesperstraat 430 1018 DN Amsterdam Postbus 12693 1100 AR Amsterdam Telefoon 14 020 amsterdam.nl/fietsroutekattenburger straat Verslag informatiemarkt project fietsroute Kattenburgerstraat

Nadere informatie

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016 Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem 27 oktober 2016 Aanleiding opstellen VSP Lochem Samen toewerken naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk centrumgebied in Lochem. Of je nu per fiets, te voet,

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Gouda

Mobiliteitsplan Gouda Mobiliteitsplan Gouda 25 november 2015 Bijeenkomst gemeenteraad 1 Agenda 1. Opening 2. Proces en werkwijze 3. Inventarisatie, ambities en opgaven (eerste opzet) 4. Vervolg 2 Proces en werkwijze Projectfases

Nadere informatie

Rob Kösters Beleidsmedewerker Projectleider

Rob Kösters Beleidsmedewerker Projectleider Rob Kösters Beleidsmedewerker Projectleider Gemeentelijk verkeer en vervoerplan Proces GVVP: - Komend jaar opgesteld - Dialoog met verkeerswerkgroepen, wijktafels, organisaties - Eerste stap: Kadernotitie

Nadere informatie

Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden

Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden Verkeersplan werk in uitvoering Kempenbaan-Midden Inhoud Achtergrondinformatie project Kempenbaan (gedeelte beter benutten) Proces Verkeersplan Werk in Uitvoering Verkeersrelaties: autogebruik, fietsgebruik

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017

Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017 Wensen en Aandachtspunten Bewonersavond 27 februari 2017 Verkenning herinrichting Plantage Parklaan Afdeling Verkeer en Openbare Ruimte gemeente Amsterdam Maart, 2017 1 Wat is dit document? Dit document

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Actualisering parkeerbeleid Grave

Actualisering parkeerbeleid Grave Actualisering parkeerbeleid Grave Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Informatieavond 23 maart 2017 2 Agenda Toelichting op proces Ambitie Toelichting op voorgestelde wijzigingen in parkeerbeleid

Nadere informatie

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015

Herinrichting t Goylaan. Presentatie 22 april 2015 Herinrichting t Goylaan Presentatie 22 april 2015 Opbouw presentatie Waarom is het nodig? Wat stellen we voor? Wat zijn de verkeerseffecten? Wat zijn milieu-effecten? Wat bereiken we ermee? Hoe gaat het

Nadere informatie

ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG

ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG Woensdag 2 september 2015, gemeenschapshuis de Koel in Rothem *vragen die individuele bewoners aangaan, zijn niet in dit overzicht opgenomen.

Nadere informatie

Zuidtangent t.h.v. Stadshart

Zuidtangent t.h.v. Stadshart Zuidtangent t.h.v. Stadshart Aan: Het college van B&W Van: Martien Ippel Datum: 12 oktober 2010 Betreft: Verkeerssituatie Zuidtangent t.h.v. Stadshart Afschrift aan: - Geacht college, Hierbij enige aanvullende

Nadere informatie

A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015

A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015 A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015 Aanwezig Externe belanghebbenden Pieter Nuiten, Francien Dechesne Fietsersbond Ab Oosting MRE Marcel Clerx Urban Wheelz Center (fietsbranche) Tineke Posno Gemeente

Nadere informatie

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg

Bijeenkomst 26 juni. avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Bijeenkomst 26 juni avond 3 Werkgroep onderzoek tunnel Kerkweg Agenda 1. Welkom en mededelingen; 2. Terugblik; 3. Bespreken opzet avond; 4. Bespreken manier van beoordeling; 5. Presentaties bureaus; 6.

Nadere informatie

ACTIEPLAN FIETS 2009. Actieplan Fiets 2009 1

ACTIEPLAN FIETS 2009. Actieplan Fiets 2009 1 ACTIEPLAN FIETS 2009 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING...3 2 MAATREGELEN...4 2.1 VERBETERING/ COMPLETERING FIETSNETWERK...4 2.2 FIETSPARKEREN...4 2.3 EDUCATIE, COMMUNICATIE EN HANDHAVING...5 2.4 MONITORING DOELSTELLING

Nadere informatie

VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND

VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND VOORBEREIDING HERINRICHTING KAPELLERLAAN ROERMOND NIEUWSBRIEF NR. 4 23 februari 2018 Hierbij ontvangt u de 4 e nieuwsbrief over hoe wij omgaan met de ontwerpuitdaging en die voor ons liggen om te komen

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl

WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) Utrecht.nl WIJKRAAD VLEUTEN DE MEERN (thema-avond Verkeer, 17 november 2014) 1 Inhoud 1) Kruispunt Schoolstraat Thematerweg 2) Fietspad Ockhuizerweg Polderweg 3) Herinrichting Meernbrug 4) Aansluiting fietspad kleine

Nadere informatie

Bussen. Herinrichting Voorstraat-Wittevrouwenstraat. Straks

Bussen. Herinrichting Voorstraat-Wittevrouwenstraat. Straks Bussen Nu Drie buslijnen stad in via Wittevrouwenstraat - Voorstraat: Lijn 7 (Voordorp-Kanaleneiland) Lijn 55 (Maartensdijk-Utrecht CS) Lijn 14/16 (Transwijk-Centrum) (elektrisch) Straks Lijn 7 en 55 via

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015 Verkenning N65 Vught - Haaren Informatieavond 25 November 2015 25 november 2015 Opbouw presentatie Het waarom van de verkenning: wat is het probleem? Proces en bestuurlijke uitgangspunten (mei 2013) Tussenbalans

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

In dit document vindt u per groep de inventarisatie van de wensen en een aantal ruimtelijke verkenningen..

In dit document vindt u per groep de inventarisatie van de wensen en een aantal ruimtelijke verkenningen.. De Graafseweg heeft een ontwikkeling doorgemaakt van nationale route tussen Noord- en Zuid-Nederland (vóór 1976) naar provinciale/regionale route en sinds de opening van De Oversteek (in 2013) naar een

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Verkeersbesluit. Onderwerp Nummer besluit Datum besluit Naam opsteller. A november 2013

Verkeersbesluit. Onderwerp Nummer besluit Datum besluit Naam opsteller. A november 2013 GEMEENTE HILLEGOM BezoekAdres, PostCodeBAPlaatsBA Postadres,PostCodePAPlaatsPA T TelefoonNummer F FaxNummer E Email I WebSite Verkeersbesluit Onderwerp Nummer besluit Datum besluit Naam opsteller Verkeersbesluit

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Hoofdstuk 16. Luchtkwaliteit

Hoofdstuk 16. Luchtkwaliteit Hoofdstuk 16. Luchtkwaliteit Samenvatting De laatste jaren komt steeds vaker de luchtkwaliteit in het nieuws, met name in stedelijk gebied. Bijna de helft van de Leidenaren maakt zich hier wel eens zorgen

Nadere informatie

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar

Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar Verbeterideeën digitale consultatie Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar UTRECHT Maart 2015 Gebiedsagenda West Overzichtskaart verbeterideeën Nummer Titel van het Omschrijving 90 Ik woon sinds kort in lombok

Nadere informatie

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016

In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016 In gesprek over gebiedsvisie Landelijk Capelle 27 augustus 2016 Focus voor 2016 BRADERIE SCHENKEL (BERMWEG) GREX OPMERKINGEN EN SUGGESTIES Tijdens de Braderie Schenkel op zaterdag 27 augustus 2016 was

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017 Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag Algemeen 1. Wat gaat er gebeuren? We gaan de Nes en de stegen voorzien van nieuwe bestrating. Ook zullen de gas, elektra en rioolleidingen vernieuwd

Nadere informatie

kloktijd vs.belevingstijd

kloktijd vs.belevingstijd kloktijd vs.belevingstijd Binnenstadsring van s-hertogenbosch: 30km/u in 2020 Ir Adriaan Walraad MBA Vmlg. coordinator verkeersplanologie gemeente s-hertogenbosch Docent Windesheim Flevoland Opleiding

Nadere informatie

Dordtenaren over mobiliteit

Dordtenaren over mobiliteit Dordtenaren over mobiliteit Uitkomsten Omnibusonderzoek 2016 Inhoud De gemeente Dordrecht gaat een nieuw mobiliteitsplan opstellen. In dat verband wil de gemeente graag weten wat er onder de bevolking

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Uit de reacties bleek dat het merendeel voor het. plattegronden aan te brengen bij de knips, de. geacht.

Uit de reacties bleek dat het merendeel voor het. plattegronden aan te brengen bij de knips, de. geacht. Bijlage B Samenvatting De meeste inspraakreacties hebben betrekking op de eerder gedane wijzigingsvoorstellen zoals die op 21 november door het college van B&W zijn vrijgegeven voor inspraak. Het gaat

Nadere informatie

Hoofdstuk 16. Luchtkwaliteit

Hoofdstuk 16. Luchtkwaliteit Hoofdstuk 16 Luchtkwaliteit Samenvatting De laatste jaren komt steeds vaker de luchtkwaliteit in het nieuws, met name in stedelijk gebied Bijna de helft van de Leidenaren maakt zich hier wel eens zorgen

Nadere informatie

Inzetten op gedrag ARTGINEERING. Ingrid Bolhuis Stefan Bendiks Nationaal fietscongres Groningen 02.06.2016

Inzetten op gedrag ARTGINEERING. Ingrid Bolhuis Stefan Bendiks Nationaal fietscongres Groningen 02.06.2016 Ingrid Bolhuis Stefan Bendiks Nationaal fietscongres Groningen 02.06.2016 Inzetten op gedrag ARTGINEERING Gemeente Groningen Postbus 30026 9700 RM Groningen +31 50 367 70 00 www.gemeente.groningen.nl Mullerkade

Nadere informatie

WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon:

WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon: WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon: 06 24658368 www.eeneind.nl email: petrovandenbos@gmail.com College van Burgemeester en Wethouders Jan van Schijnveltlaan 2

Nadere informatie

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten Ontsluiting Hofstad III Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten emeente Houten Optie A (Ontsluiting Via Castellum- Tweerichtingverkeer) Voordelen Nadelen Herkomst Intensiteit amgras

Nadere informatie

Aanleiding. Uitgangssituatie

Aanleiding. Uitgangssituatie 1 Welkom! Er is een onderzoek uitgevoerd om de verkeersstructuur van Goor te optimaliseren, naar aanleiding van discussie over het eenrichtingsverkeer op de Molenstraat. In december 2017 werd de onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT RAADSVOORSTEL EN ON TWERPBESLUIT Registratienummer raad 1039391 Datum: 10 juli 2012 Behandeld door: Jorg Meijerink Afdeling/Team: Ruimtelijke Ontwikkeling / Beleid Onderwerp: Verkeer binnenstad: tweerichtings-

Nadere informatie

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen op shortlist Nummer Opmerking Reactie 5 (Tegengaan sluipverkeer) Sluipverkeer keihard aanpakken

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp

Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Ingenieursbureau D. de Weger Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans Terugblik op doelstellingen Objectieve bevindingen Subjectieve bevindingen Vervolgstappen Vragen Sluiting TERUGBLIK OP DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Analyse verkeerseffecten variant 2.1

Analyse verkeerseffecten variant 2.1 Analyse verkeerseffecten variant 2.1 s-gravendijkwal - Henegouwerlaan Januari 2010 Januari 2010 2 1. Inleiding Ten behoeve van de uitwerkingsfase van variant 2.1c uit de Planstudie s-gravendijkwal - Henegouwerlaan

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

herinrichting stationsgebied

herinrichting stationsgebied herinrichting stationsgebied ambities, opties & afwegingen verkeer in omgeving consequenties en gevolgen schapen kamp stations straat aansluiten en verlevendigen centrum welkom in onze stad! stations plein

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling Uitgangspunten Verkeersbeleid januari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Verkeers Circulatie Plan

Verkeers Circulatie Plan Verkeers Circulatie Plan Vereniging Bosch en Duin e.o. woensdag 21 december 2012 Judith Hendriks Commissie Verkeer Programma van vanavond 1. Waarom een Vcp? 2. Betrokkenheid van onze vereniging 3. Vcp

Nadere informatie

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan Eric van Berkum

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan Eric van Berkum Verkeer en Verkeersveiligheid Herziening dorpsplan Eric van Berkum Keuzes in Dorpsplan 1. Economisch Belang (bereikbaarheid) 2. Leefbaarheid (veiligheid, geluid, trillingen, oversteekbaarheid, ) Doelstelling

Nadere informatie

Pleidooi Verbod vrachtverkeer en verkeersverbetering Tongerseweg. Fam. Thijssen

Pleidooi Verbod vrachtverkeer en verkeersverbetering Tongerseweg. Fam. Thijssen Pleidooi Verbod vrachtverkeer en verkeersverbetering Tongerseweg Fam. Thijssen Achtergrond Fam Thijssen: Woont sinds 2000 aan de Neptunushof 104 te Maastricht Heeft sinds ruim 5 jaar last van het toenemende

Nadere informatie

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen

Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen Wat wordt de toekomst van de Zuidelijke Ringweg Groningen 1 INHOUD Inleiding 3 Vijf oplossingen 4 Beoordelingskader 5 Vervolg 10 INFORMATIE EN CONTACT Voor informatie over de zuidelijke ringweg kunt u

Nadere informatie

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig :

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : VERSLAG Betreft : Bewonersavond Reconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Datum : 24 oktober 2012 Locatie Aanwezig : De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude : Annefieke Pagnillo (Avondvoorzitter/HHSK)

Nadere informatie

Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. Fietsberaad, 12 februari 2010

Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. Fietsberaad, 12 februari 2010 Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen Fietsberaad, 12 februari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne: Lekker Fietsen. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal.

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Typ teksttyp teksttyp tekst 040 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan: de Gemeenteraad Datum 20 december 2016 Onderwerp Afdoening Motie Herinrichting Noordeinde Uw brief van 8 september 2016

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

Gemeente Gilze en Rijen. Quick scan. Verkeersanalyse publieke voorzieningen Vliegende Vennen

Gemeente Gilze en Rijen. Quick scan. Verkeersanalyse publieke voorzieningen Vliegende Vennen Gemeente Gilze en Rijen Quick scan Verkeersanalyse publieke voorzieningen Vliegende Vennen Gemeente Gilze en Rijen Quick scan Verkeersanalyse publieke voorzieningen Vliegende Vennen Datum 11 mei 2015 Kenmerk

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen. centrumvisie. Informatiebijeenkomst 5 oktober 2015

Verkeersmaatregelen. centrumvisie. Informatiebijeenkomst 5 oktober 2015 Verkeersmaatregelen centrumvisie Informatiebijeenkomst 5 oktober 2015 Programma Even voorstellen Doel van de avond Terugblik besluit centrumvisie 3 maart 2015 (tot 19.30 uur) Toelichting verkeerseffecten

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016

RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 VERBINDEN MET DE FIETS Bijlagen RICHTLIJNEN FIETSROUTES PLUS 2016 SAMENHANG 1. Herkenbaarheid als doorgaande Fietsroute Plus, bijvoorbeeld door minimaal twee continu toe te passen 2. Zo veel mogelijk eenduidigheid

Nadere informatie

De verbinding tussen station en binnenstad

De verbinding tussen station en binnenstad De verbinding tussen station en binnenstad De gemeente Arnhem heeft eind september 2014 een eerste schets gepresenteerd voor de nieuwe inrichting van de verbinding station - binnenstad. Ongeveer 200 bewoners,

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie