De raad wordt gevraagd om de notulen van de open zitting van 16 juli 2014 goed te keuren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De raad wordt gevraagd om de notulen van de open zitting van 16 juli 2014 goed te keuren."

Transcriptie

1 LANG VERSLAG OPEN ZITTING OCMW-raad van 17 september 2014 OPEN ZITTING 0 Map 00 Notulen 0.1 Goedkeuring van de notulen van de open zitting van 16 juli 2014 De raad wordt gevraagd om de notulen van de open zitting van 16 juli 2014 goed te keuren. - Mevr. Maddy Bouden geeft feedback met betrekking tot de stabiliteitsstudie. Gezien de studie niet werd afgerond, wordt gewacht met het gunnen van de offerte van de architect. De architect en het stabiliteitsbureau zitten binnenkort samen om de resultaten te bespreken. De voorzitter zegt dat zij hoopt om in oktober te gunnen. 1 Map 02 Algemeen Beleid 1.1 Beslissingen genomen door de Secretaris - aktename Rapportering van de beslissingen genomen door de Secretaris: 2 beslissingen genomen op 21 juli beslissingen genomen op 28 juli beslissing genomen op 4 augustus beslissingen genomen op 11 augustus beslissingen genomen op 18 augustus beslissingen genomen op 25 augustus beslissingen genomen op 1 september beslissingen genomen op 8 september Bespreking en vaststelling Jaarrekening goedkeuring De balans en de staat van opbrengsten en kosten kunnen als volgt worden samengevat:

2 Balans per 31 december 2013 Vlottende activa ,07 schulden ,84 Vaste activa ,19 Netto actief ,42 TOTAAL ACTIVA ,26 TOTAAL PASSIVA ,26 Staat van opbrengsten en kosten per 31 december 2013: Het operationeel overschot = ,56 EUR Het financieel tekort = ,46 EUR Overschot van het boekjaar: ,10 EUR Op 25 augustus 2014 werd de jaarrekening 2013 aan de raadsleden toegelicht. 1.3 Budgetwijziging vaststelling De budgetwijziging 2014 van het OCMW werd opgemaakt volgens de richtlijnen van de nieuwe beleids- en beheerscyclus. Het resultaat van de rekening 2013 werd verwerkt in de budgetwijziging. In de budgetwijziging werd een overzicht opgenomen van alle prioritaire beleidsdoelstellingen. Op 25 augustus 2014 werd de budgetwijziging toegelicht door de financieel beheerder. - Mevr. Maddy Bouden zegt dat het grootste bedrag uit de budgetwijziging, de voorziening voor de nieuwe vleugel van het woonzorgcentrum is. Een bedrag van euro dat was voorzien voor omvorming bureau s naar kamers in het woonzorgcentrum wordt voor dit doeleinde gewijzigd en er werd euro extra voorzien voor de architect van de nieuwe vleugel voor het woonzorgcentrum. 1.4 Leveren van brandstof voor voertuigen, werktuigen en gebouwen Goedkeuring lastvoorwaarden, gunningswijze en uit te nodigen firma's In overleg tussen het managementteam van gemeente en OCMW werd in 2010 de idee geopperd om samen een overheidsopdracht voor 'leveren van brandstof voor voertuigen en werktuigen van het gemeentebestuur en het OCMW-bestuur Langemark-Poelkapelle' te organiseren. De huidige overeenkomst loopt nog tot 31 december De nieuwe opdracht zou ingaan vanaf 1 januari 2015 voor een termijn van 3 jaar, tot 31 december De raad wordt gevraagd om het bestek en de kandidaat-leveranciers goed te keuren en het college te machtigen om de procedure ook namens het OCMW te voeren.

3 - Dhr. Johan Supply vraagt of dit ook voor levering aan privépersonen is, die klant zijn bij het OCMW? Mevr. Maddy Bouden zegt van niet. Cliënten van het ocmw kiezen eigen leveranciers, maar kunnen een brandstoftoelage krijgen. - Mevr. Claudine Muylle en Mevr. Sylvie Vankeirsbilck vragen welke leveranciers worden aangeschreven. Mevr. Maddy Bouden antwoordt: - Vanacker-Coene BVBA, Poelkapellestraat 60 te 8920 Langemark-Poelkapelle - Deraeve Ludwig, Bikschotestraat 59 te 8920 Langemark-Poelkapelle - Vansevenant Brandstoffen BVBA, Kortemarkstraat 180 te 8820 Torhout - Anckaert Rosa, Brugseweg 119 te 8920 Langemark-Poelkapelle - Hovan BVBA, Kortemarkstraat 180 te 8820 Torhout - Gulf tankstation, Klerkenstraat 167 te 8920 Langemark-Poelkapelle. Mevr. Maddy Bouden meent dat Rosa Anckaert haar bedrijf stopt. - Dhr. Jan Halewyck vraagt waarom de opdracht voor 3 jaar wordt gegund. Dhr. Supply vraagt of opzeg mogelijk is. Mevr. Sabine De Wandel zegt dat dit momenteel niet mogelijk is. 1.5 Waardebepaling oudbouw woonzorgcentrum Sint Paulus en administratief centrum - goedkeuring Er werd voor het OCMW en het gemeentebestuur een evaluatie gevraagd van de verzekeringsportefeuille bij Ethias. In het kader van de evaluatie ontvingen we een overzicht van de verzekerde waarde van onze gebouwen. Hieruit blijkt dat het oud woonzorgcentrum en, hieraan gekoppeld, het administratief centrum verzekerd zijn voor de volgende waarde: gebouw : ,89 euro inboedel : ,89 euro de premie bedraagt : euro De verzekeraar stelt voor om beide te verzekeren voor een eerste risico zodat bij brand of andere calamiteiten de nodige ruimwerken of stuttingswerken kunnen gebeuren. Tijdens de bespreking werd een totaalbedrag van voorgesteld. - Mevr. Sylvie Vankeirsbilck vraagt wat het verschil in premie zal zijn? Mevr. Maddy Bouden zegt dat dit zal gekend zijn na doorgave van het nieuwe bedrag. Mevr. Sylvie Vankeirsbilck zegt dat het woonzorgcentrum al een tijdje verhuisd is? Dit kon eerder worden doorgegeven. 2 Map 03 Woonzorgcentrum 2.1 Akte met betrekking tot verzaking recht van opstal voor de site van het woonzorgcentrum De Boomgaard - goedkeuring

4 Het OCMW ambieert de uitbreiding van het woonzorgcentrum met een nieuwe vleugel van 62 woongelegenheden en een dagverzorgingscentrum. Er wordt voor gekozen om, anders dan bij het dossier voor de bouw van het woonzorgcentrum, zelf als bouwheer op te treden. Om een goedgekeurd technisch-financieel plan te verkrijgen in het kader van de VIPA-procedure, dient het OCMW als bouwheer de volle eigenaar te zijn van de site waar de nieuwe vleugel van het woonzorgcentrum komt. In 2010 werd de volledige site van het OCMW in opstal gegeven aan Belfius (voorheen Dexia), die toen bouwheer werd van de nieuwbouw van het woonzorgcentrum. Belfius is bereid om te verzaken aan het opstalrecht en maakte hiertoe een ontwerpakte op. VIPA wenst een geregistreerde akte voor het eind van het jaar en raadt daarom het OCMW aan om een notaris onder de arm te nemen. Notaris Ellen Vanslambrouck werd hiervoor aangesproken. Er zijn geen bijkomende kosten voor een bodemoriënterend onderzoek. De financiering met projectbeheer werd al eerder omgezet in een lening tav het bestuur. De raad wordt gevraagd haar akkoord te geven met de aanstelling van Notaris Vanslambrouck voor het verlijden van de akte en de akte goed te keuren. - Mevr. Sylvie Vankeirsbilck vraagt welke argumenten er zijn voor deze verzaking? Mevr. Maddy Bouden antwoordt dat bij de nieuwbouw van het woonzorgcentrum Belfius bouwheer was. In dat kader had het OCMW een recht van opstal verleend aan Belfius. In het kader van de VIPA-procedure, dient het OCMW het volledige beschikkingsrecht te hebben over de gronden. Mevr. Sylvie Vankeirsbilck vraagt of dit gemakkelijk ging? Mevr. Maddy Bouden zegt dat Belfius er geen probleem mee had. 3 Map 04 BKO 3.1 Afrekening patronale bijdragen buitenschoolse kinderopvang dienstjaar aktename Begin juli 2014 vond de controle plaats van de afrekening van de patronale bijdragen voor het dienstjaar Naar aanleiding van deze controle werd nog ,81 EUR extra subsidie voor de bko voor het dienstjaar 2013 toegekend. Voor het dienstjaar 2013 werden reeds voorschotten voor een bedrag van ,05 EUR uitbetaald. In totaal ontvangt het O.C.M.W. Langemark- Poelkapelle voor het dienstjaar 2013 dus ,86 EUR. In vergelijking met het dienstjaar 2012 ontvangt het OCMW 1.953,06 EUR meer (2012: ,80 EUR)

5 De Raad wordt gevraagd hiervan akte te nemen. 3.2 Gebruik buitenschoolse kinderopvang Langemark tijdens de vredeswakes - goedkeuring Door dhr. Peene Peter werd opnieuw de vraag gesteld om tijdens de volgende vredeswakes samen met de BKO kinderopvang te voorzien in de BKO Langemark. Op die manier kunnen ook jonge gezinnen bij dit project betrokken worden. De organisatie zou zelf begeleiding voorzien (onze begeleiding die de opvang kent, op vrijwillige basis). De eerste wake ging door op 03/11/2013. De vraag werd dan ook gesteld en door de O.C.M.W.- raad éénmalig goedgekeurd. De eigen begeleiding was op vrijwillige basis aanwezig om de opvang te voorzien (er waren slechts 3 kinderen). Alles is dan vlot verlopen. De volgende wakes gaan door op , , en en dit tussen u en 16.30u. De O.C.M.W.-raad wordt de goedkeuring gevraagd om de buitenschoolse kinderopvang ter beschikking te stellen voor de opvang van kinderen van 2.5 jaar tot 12 jaar en dit tijdens de vredeswakes. - Mevr. Sylvie Vankeirsbilck vraagt of het gebouw ook kan worden gebruikt voor andere doeleinden? Mevr. Maddy Bouden zegt dat eventuele vragen van anderen, eveneens aan de raad kunnen worden voorgelegd. 3.3 Onderzoek m.b.t.. de opstart van een project middagslapen voor de instapkleuters - aktename De vraag werd gesteld om een onderzoek te doen m.b.t. de opstart van een project middagslapen voor de instapkleuters. Wettelijk kader Kind en Gezin in mogelijke subsidiekanalen Voor dergelijke projecten bestaan geen specifieke erkenningsvoorwaarden noch subsidiëringsvoorwaarden. Het bevindt zich in de schemerzone. Dit houdt in dat men dit als IBO mag bijkomend aanbieden aan de ouders maar dat er geen bepalingen zijn naar begeleiding toe, tarief,... Er kan voor dergelijke projecten binnen een IBO ook geen enkele vorm van subsidie worden aangevraagd, noch voor personeel, noch voor werkingskosten. Het wettelijk kader hiervoor is wel vastgelegd voor de voorschoolse opvang, waar dit georganiseerd wordt binnen het pakket van voorschoolse opvang (0-3 jarigen). Meestal gaat het om een verderzetting van de voorschoolse opvang tot de leeftijd van 3 jaar (enkel namiddagopvang). Dit gebeurt door de kinderdagverblijven en de onthaalouders. Huidige situatie in Langemark-Poelkapelle

6 De kinderdagverblijven in Langemark en Poelkapelle voorzien voor de ouders van kinderen die al gebruik maken van het kinderdagverblijf en die dit echt wensen, de mogelijkheid om de kinderen tot de leeftijd van 3 jaar in de namiddag te laten aansluiten in het kinderdagverblijf om te kunnen slapen. Alle scholen binnen de gemeente bieden al dan niet formeel de mogelijkheid tot een (gratis) middagdutje op het moment dat het kind dit nodig heeft. (er zijn hiervoor bedjes voorzien) Behoeftenonderzoek en evaluaties lopende projecten West-Vlaanderen Er is geen zicht op de werkelijke behoefte aan betalend middagslapen binnen de buitenschoolse opvang. Binnen West-Vlaanderen is er slechts 1 gemeente waar dit project werd georganiseerd binnen de buitenschoolse opvang (Bredene).Wegens dalende interesse werd dit project afgevoerd vanaf 01/09/2014. Kosten-batenanalyse Kostprijs bijkomend personeelslid: uitbreiding huidige begeleiding met 0.3 VTE ( minimum 11u/week x 37 schoolweken) = 9.833,27 EUR/jaar. Inkomsten op jaarbasis bij toepassing huidig tarief voor opvang schoolvrije dagen van max 3 uur (4.25 EUR): = 629 EUR per kind/per jaar (indien het kind iedere dag komt) Dit houdt in dat men dagelijks minimum 16 kinderen moet opvangen opdat het project zichzelf zou kunnen dragen. Hierbij moet men ook rekening houden dat de opvang van 16 middagslapers onmogelijk is voor 1 begeleidster en dus nog eens bijkomend extra uitbreiding van 0.3 VTE nodig is. Conclusies en bedenkingen Om na te gaan of er effectief nood is aan een dergelijk project moet eerst een uitgebreid behoeftenonderzoek gedaan worden. Dergelijke projecten bij andere besturen zijn geen succes (gezien slapen op school mogelijk is en dit ook kan binnen de kinderdagverblijven tot 3 jaar). Dergelijke projecten zijn voor een kleine gemeente als Langemark-Poelkapelle niet haalbaar, gezien de hoge personeelskost (wegens het ontbreken van subsidies) en de lage inkomsten die men kan genereren aan ouderbijdrage. Indien het project middagslapen zou worden opgestart, waar start men dan op om een meerwaarde te zijn voor alle scholen van het grondgebied? Wordt het middagslapen op een centrale plaats voorzien en wordt vervoer georganiseerd? Of wordt er een project opgestart in elke locatie? Beide keuzes zorgen voor extra kosten. 3.4 Stagiaires in de buitenschoolse kinderopvang - aktename Jaarlijks komen er stagiaires stage lopen in de verschillende locaties van de BKO. Uit deze groep kunnen we goeie krachten werven voor vakantiejobs of vervangingen. Dit schooljaar vroegen volgende scholen om opnieuw stagiaires te begeleiden in de BKO (opleiding kinderzorg): Immaculata Ieper

7 Margareta-Maria-Instituut Kortemark VISO Roeselare Vormingsleergang voor sociaal en pedagogisch werk Kortrijk De Raad wordt gevraagd hiervan akte te nemen. 4 Map 08 Personeel 4.1 Overeenkomst maaltijdcheques met Edenred - aanpassing condities Op 22 januari 2013 sloten gemeentebestuur en het OCMW van Langemark-Poelkalle een overeenkomst met Edenred rond invoering van elektronische maaltijdcheques. Met ingang van 11 maart 2014 traden de gemeente en het OCMW van Langemark- Poelkapelle gezamenlijk toe tot divisie Aanvullende Diensten van TMVW. Via deze overeenkomst ontvingen we een interessante offerte van TMVW rond overstap naar Sodexho. Edenred werd in het verlengde hiervan uitgenodigd om een tegenbod te doen. Uit een vergelijking tussen beide voorstellen bleek dat het interessant in te gaan op het voorstel van Edenred. Dit is gunstiger dan de huidige overeenkomst met Edenred. Het college van burgemeester en schepenen van 17 juli 2014 nam daarom de beslissing om de huidige overeenkomst met Edenred voor gemeentebestuur en OCMW aan te passen vanaf 1/08/2014 tem 22/01/2016. De OCMW-raad wordt gevraagd kennis te nemen van deze beslissing en hiermee in te stemmen. 5 Map 10 Stukken 5.1 Ingekomen stukken De raad wordt gevraagd om akte te nemen van volgend ingekomen stuk: 6 Map 11 Varia 6.1 Varia - De voorzitter zegt dat er op 1/10/2014 om 19.00u een toelichting wordt georganiseerd met betrekking tot

8 o Plannen nieuwbouw o Kleinschalig genormaliseerd wonen o PPS - Mevr. Bouden vraagt of de raad akkoord is om ook dit jaar een factuur van 250 euro voor haar rekening te nemen van Kom op tegen Kanker. De raad gaat akkoord. - Mevr. Sylvie Vankeirsbilck haalt aan dat er wellicht een misverstand is ontstaan met een koppel uit de Madonna. Deze mensen staan op de wachtlijst voor een zorgflat in het woonzorgcentrum, maar menen zelf dat zij een aanvraag hebben gedaan voor een bejaardenwoning. Mevr. Maddy Bouden zegt dat zij dit zal signaleren aan de maatschappelijk werker van het woonzorgcentrum. Mevr. Sylvie Vankeirsbilck vraagt of het een probleem is dat zij nog een huis bezitten? Mevr. Maddy Bouden zegt dat dit zeker geen probleem is als de mensen zelfbetalend zijn. Namens de OCMW-raad Gedaan in zitting met datum als boven De secretaris De voorzitter S. DE WANDEL M BOUDEN Voor eensluidend afschrift De secretaris De voorzitter

De raad wordt gevraagd om de notulen van de open zitting van 16 juli 2014 goed te keuren.

De raad wordt gevraagd om de notulen van de open zitting van 16 juli 2014 goed te keuren. TOELICHTING OPEN ZITTING OCMW-raad van 17 september 2014 OPEN ZITTING 0 Map 00 Notulen 0.1 Goedkeuring van de notulen van de open zitting van 16 juli 2014 De raad wordt gevraagd om de notulen van de open

Nadere informatie

0.1 Door de voorzitter, bij hoogdringendheid, toegevoegde punten aan de agendagoedkeuring

0.1 Door de voorzitter, bij hoogdringendheid, toegevoegde punten aan de agendagoedkeuring LANG VERSLAG OPEN ZITTING OCMW-raad van 21 januari 2015 Aanwezigen : raadsleden : Maddy Bouden, Claudine Muylle, Antoon Verstraete, Tom Willemyns, Jan Halewyck, Rita Vergote, Sylvie Van Keirsbilck, Johan

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Verslag Zitting van 15 juni 2016

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Verslag Zitting van 15 juni 2016 Raad voor Maatschappelijk Welzijn Verslag Zitting van 15 juni 2016 Samenstelling:: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; de heer Johan Supply; mevrouw Rita Vergote;

Nadere informatie

Wordt goedgekeurd met 9 stemmen voor 0 stemmen tegen 0 onthoudingen

Wordt goedgekeurd met 9 stemmen voor 0 stemmen tegen 0 onthoudingen LANG VERSLAG OPEN ZITTING OCMW-raad van 15 oktober 2014 Aanwezigen : raadsleden : Maddy Bouden, Claudine Muylle, Antoon Verstraete, Tom Willemyns, Jan Halewyck, Rita Vergote, Sylvie Van Keirsbilck, Johan

Nadere informatie

OCMW-raad van 16 september 2015

OCMW-raad van 16 september 2015 TOELICHTING OPEN ZITTING OCMW-raad van 16 september 2015 open 0 Map 00 Notulen 0.1 Notulen van de open zitting van 19 augustus 2015 goedgekeurd Bijlage : verslag van de open zitting van 19 augustus 2015

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 16 SEPTEMBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring Instellingen

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 14 december 216 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 216_RMW_8 8 Verslag open zitting van 16 november 216 - Goedkeuring Het verslag van de

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 24 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; mevrouw Rita Vergote;

Nadere informatie

0.1 Goedkeuring van de notulen van de open zitting van 15 oktober 2014

0.1 Goedkeuring van de notulen van de open zitting van 15 oktober 2014 TOELICHTING OPEN ZITTING OCMW-raad van 26 november 2014 Open 0 Map 00 Notulen 0.1 Goedkeuring van de notulen van de open zitting van 15 oktober 2014 1 Map 02 Algemeen Beleid 1.1 Beslissingen genomen door

Nadere informatie

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 18 NOVEMBER 2015 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING FINANCIËN 2. (TC) GOEDKEURING JAARREKENING

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 22 augustus 2018 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 2018_RMW_00119 Verslag open zitting van 20 juni 2018 - Het verslag van de vorige zitting

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring

0.2 Verslag van de gemeenteraadszitting van 19 december 2011 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 6 februari 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Toelichting bij het Gemeentelijk Ruimtelijk Structuurplan door WVI Het voorontwerp van gemeentelijk ruimtelijk

Nadere informatie

ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012.

ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012. NOTULEN VAN DE RAAD ZITTING VAN 16 AUGUSTUS 2012. Aanwezig : De heer Ivan De Clerck, voorzitter. De heer Dirk Tytgat, de heer Chris Conserriere, mevrouw Rika Buyse, de heer Ronny Vanden Broecke, mevrouw

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

besluit (30 augustus 2012). Na het verstrijken van deze termijn kan aan de Ontvanger kwijting worden verleend. Kennisname.

besluit (30 augustus 2012). Na het verstrijken van deze termijn kan aan de Ontvanger kwijting worden verleend. Kennisname. OCMW Waasmunster RD 2012/6 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 19 september 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) 11.1. Sociale kruidenier

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 21 FEBRUARI 2018 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING WERKEN, LEVERINGEN EN DIENSTEN 2. (KS) NIEUWBOUWPROJECTEN

Nadere informatie

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage

18. MEDEDELINGEN EN VRAGEN RAADSLEDEN 18.1. Varia. MDT/KVDB Stukken ter inzage OCMW Waasmunster RD 2010/9 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 13 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) Zonder voorwerp 12. OPVANG

Nadere informatie

0.1 Goedkeuring van de notulen van de open zitting van 15 oktober Wordt goedgekeurd met : 9 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen.

0.1 Goedkeuring van de notulen van de open zitting van 15 oktober Wordt goedgekeurd met : 9 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen. LANG VERSLAG OPEN ZITTING OCMW-raad van 26 november 2014 Aanwezigen : raadsleden : Maddy Bouden, Claudine Muylle, Antoon Verstraete, Tom Willemyns, Jan Halewyck, Rita Vergote, Sylvie Van Keirsbilck, Johan

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren.

Aan de raad wordt gevraagd het ontwerp van de authentieke verkavelingsakte goed te keuren. TOELICHTING RAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) VERKAVELING KRUIBEKE - ONTWERP VERKAVELINGSAKTE

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2015.

OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2015. OCMW KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST MET BESLISSINGEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 APRIL 2015. Openbare zitting 1. PERSONEEL EN INTERNE ORGANISATIE 1.1. Personeel 1.2. Interne

Nadere informatie

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen.

De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Notulen Raad van 6 juni 2017, deel A: openbare zitting. 2. Betaling inkomende facturen. RAAD VAN 4 JULI 2017 Aanwezig: dhr. A. Piessens, Waarnemend Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, Mevr. M. Lukic, Mevr. I. De Maegd, Mevr. M. Heirman, dhr. E. Vangindertael, dhr. P. Van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van woensdag, 15 december 2010 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT AKTENEMING De raad voor

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 OKTOBER 2015 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring 1.1.

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien.

OPENBARE VERGADERING. De exploitatietoelage verhoogt met 8.300,00 euro tot ,88 euro. Er is geen investeringstoelage voorzien. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 21 juni 2016 om 20u00 in de raadzaal van het

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 20 maart 2014 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 20 FEBRUARI 2014 OPENBAAR

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van maandag 18 augustus 2014 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns -

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 19 september 2018 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; de heer Johan Supply;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd.

De notulen van de Raad van 4 juni 2013, deel A: openbare zitting worden éénparig goedgekeurd. RAAD VAN 2 JULI 2013 Aanwezig: Mevr. S. Jacobs, Voorzitter; dhr. E.Vangindertael, dhr. J.-M. Hubert (vanaf punt 3), dhr. G. Van Damme, dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, Mevr. M. Robberechts, en Mevr.

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u OCMW Waasmunster RD 2010/8 Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 8 september 2010 The Club (ontmoetingsruimte serviceflats) 19u 1 OPENBARE ZITTING 10.0 Vergrijzing: impact en uitdaging

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 02.

Raad De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 02. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 augustus 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter, Dirk De

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe.

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe. RAAD VAN 26 FEBRUARI 2014 Aanwezig: Dhr. G. Van Damme, Waarnemend Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. J.M. Hubert, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en Mevr. I. De Maegd,

Nadere informatie

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 20 april 2016

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 20 april 2016 Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 20 april 201 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 201_RMW_0003 8 Verslag open zitting van 1 maart 201 - Het verslag van de vorige zitting

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 21 september 2016 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; mevrouw Rita Vergote;

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

NOTULEN OPENBARE VERGADERING

NOTULEN OPENBARE VERGADERING NOTULEN OPENBARE VERGADERING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Datum 12 februari 2014 Plaats Raadzaal Uur 18.30 uur Aanwezig Depondt Geert, voorzitter, Allewaert Patrick, Arteel Rina, Beyens Arne, Depoorter

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011

VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG van de openbare vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van 22 juni 2011 VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 22 juni 2011 Aanwezig Depondt Geert, Allewaert Patrick,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 19 juni 2014 Lijst van de besluiten 1. ALGEMEEN BEHEER OPENBAAR 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 15 MEI 2014 OPENBAAR

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden.

BESLUITENLIJST OPENBARE ZITTING. 1. Mogelijkheid voor de bevolking om vragen over de agenda van de OCMW-raad te stellen aan de raadsleden. BESLUITENLIJST De voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van de stad Maaseik maakt bij deze de lijst met de besluiten en de beknopte omschrijving van de besluiten van de Raad voor Maatschappelijk

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

OCMW-raadszitting van 13 november 2018 om uur in de raadzaal van het OCMW, Lembeke-Dorp 43 te Lembeke. Memorie van toelichting

OCMW-raadszitting van 13 november 2018 om uur in de raadzaal van het OCMW, Lembeke-Dorp 43 te Lembeke. Memorie van toelichting OCMW-raadszitting van 13 november 2018 om 19.30 uur in de raadzaal van het OCMW, Lembeke-Dorp 43 te Lembeke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen 2. Goedkeuren verslag openbare zitting

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend.

1/1 Het verslag van de vergadering d.d. 25 januari 2018 wordt na lezing goedgekeurd en ondertekend. VERSLAG Verslag: raad Datum: donderdag 22 februari 2018 om 20 uur Plaats: t Paviljoen, Blokstraat 2 te 9170 Sint-Gillis-Waas Aanwezig: De heer P. Buytaert, voorzitter De Keyzer E, Van Dorsselaere R, Van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 23 mei 2018 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; de heer Johan Supply; mevrouw

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

2. UITVOEREN AUDIT VERZEKERINGSPORTEFEUILLE DOOR RISKSOLU- TIONS BVBA

2. UITVOEREN AUDIT VERZEKERINGSPORTEFEUILLE DOOR RISKSOLU- TIONS BVBA 08 juni 2015 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op dinsdag 16 juni om 20 uur in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

De jaarrekening wordt toegelicht tijdens de zitting door de secretaris, de wnd. financieel beheerder en de diensthoofden.

De jaarrekening wordt toegelicht tijdens de zitting door de secretaris, de wnd. financieel beheerder en de diensthoofden. TOELICHTING RAAD VAN 08 JUNI 2016 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 0.1. AANVULLEND PUNT - HOOGDRINGEND 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING INSTELLINGEN EN ALGEMEEN

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u

Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u OCMW Waasmunster RD 2011/7 Ontwerpnotulen van de OCMW-Raad van 20 oktober 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 1 OPENBARE ZITTING 10.1 Goedkeuring van de notulen van de Raad van 14 september 2011 - luik openbare

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 17 oktober 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 12 SEPTEMBER 2013

Nadere informatie

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u OCMW Waasmunster RD 2012/4 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 20 juni 2012 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) 11.1. Voorstelling werking sociaal

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN D.D. DINSDAG 19 JULI 2016 ONTWERPBUNDEL VAN DE VERGADERING

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN D.D. DINSDAG 19 JULI 2016 ONTWERPBUNDEL VAN DE VERGADERING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN D.D. DINSDAG 19 JULI 2016 ONTWERPBUNDEL VAN DE VERGADERING OPENBARE ZITTING NOTULEN Verslag vorige vergadering 1. Zitting 29 juni 2016 Er wordt lezing gehouden van het

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Toelichting Zitting van 21 november 2018 OPENBARE ZITTING Verslag vorige zitting 1 2018_RMW_00160 Verslag open zitting van 24 oktober 2018 - Goedkeuring Het verslag van

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen open zitting Zitting van 21 februari 2018 Samenstelling: Aanwezig: mevrouw Maddy Bouden; mevrouw Doris Dereyne; de heer Chris Vermeersch; mevrouw Rita Vergote;

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 27 SEPTEMBER 2012

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 27 SEPTEMBER 2012 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

OCMW-raad van 19 april 2012

OCMW-raad van 19 april 2012 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be bij de punten van de openbare zitting

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 20 november 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Conny Gevens, Joachim Lelièvre- Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 12 april 2016 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns - voorzitter,

Nadere informatie

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING

TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING TOELICHTING OCMW-RAAD VAN 23 AUGUSTUS 2017 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING - OPENBAAR - GOEDKEURING PATRIMONIUM 2. (GVM) PROJECT WZC DE LINDE - GROND SCHOOL

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 11 januari 2017

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 11 januari 2017 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 11 januari 2017 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Ceyssens Noëlla, Cousaert Roger, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5

verklarende nota gemeenteraad pagina 1/5 verklarende nota gemeenteraad 26 02 2018 pagina 1/5 OPENBARE ZITTING 1. Mededelingen. 2. Overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten - bereiding en levering van maaltijden (inclusief

Nadere informatie

15. BEJAARDENWONINGEN EN SERVICEFLATS (AC 924 Zonder voorwerp

15. BEJAARDENWONINGEN EN SERVICEFLATS (AC 924 Zonder voorwerp OCMW Waasmunster RD 2011/6 Ontwerpnotulen en toelichting van de OCMW-Raad van 14 september 2010 Aanwezig: Michel Du Tré, Voorzitter, Marcel De Baere, Lutgarde Janssens, Liliane Laureys, Christiane Plas,

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG TE BIKSCHOTE 1. GEGEVENS VAN DE ORGANISATIE EN LOCATIE De voor- en naschoolse opvang van onze Gemeentelijke Basisschool gaat door in het schoolhuis,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019

Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 Vast Bureau Administratief toezicht Zitting van 7 juni 2019 A-AGENDA Aankopen 1 2019_VB_00139 Bouw van Assistentiewoningen - Aansluiting nutsvoorziening - offertes gas en elektriciteit Fluvius - offerte

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 4 OKTOBER 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie