Notulen Lokale Oudercommissie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen Lokale Oudercommissie"

Transcriptie

1 Notulen Lokale Oudercommissie Korein Knikeind, BSO Paardenhei, BSO Wildheuvel, BSO Constantijnlaan Datumoverleg: 4 april 2013 Aanwezig: Dorien (Korein), (Korein), Minke, Andrea, Manon (Notulen), Joris (via de telefoon) Afwezig: Mariëlla (Korein), Myrthe, Nicole 1. Opening en vaststellen agenda Minke opent de vergadering en heet iedereen welkom. Manon notuleert, omdat Myrthe verhinderd is. Manon geeft aan om bij de rondvraag terug te komen op de mail van Joris, m.b.t. een verkeersthema. Joris wil terugkomen op het 4-ogenprincipe n.a.v. de Boink nieuwsbrief. geeft aan dat dit terugkomt bij de mededelingen. De agenda wordt vastgesteld. Volgende bijeenkomst 13 juni kan niet doorgaan i.v.m. clusterbijeenkomst CO. Minke stelt voor om datumprikker te gebruiken en een nieuwe datum te plannen. 2. Vorig verslag en actiepunten De notulen van 31 januari 2013 worden niet besproken. Omdat dit al uitgebreid via de mail is gebeurd. Toelichting op sommige actiepunten: 1 Notulen doorsturen naar ouders. 2 Up-to-date houden website. 3 Stukje Aan plein publiek. De laatste notulen zijn niet door de ouders van alle groepen ontvangen. gaat hier achteraan. Verloopt prima. Minke vraagt aan Myrthe of ze een stuk wil schrijven voor het volgende Aan plein publiek Pasfoto s voor bord. Hangt in de hal Vervalt Adressenlijst LOCleden Communicatie ouders via één centrale database Telefoonnummer Joris klopt niet. Minke past de lijst aan en mailt nogmaals door. Er is geïnformeerd naar mogelijkheden. Nog geen concrete oplossing om dit via één centrale database uit te voeren. CO is hier ook mee over na aan het denken. Mariëlla en houden dit actief. Nu gebruiken de groepen hun live account.

2 Informatieavond over voorlezen voor ouders Mariëlla heeft geïnformeerd bij locaties. Vermeerstraat onduidelijk? vraag bij Mariëlla na. Zwijsenstraat-> Ze vinden het onderwerp breed. Hoe betrek je het oudere kind hierin. Voorstel: EHBO voor kinderen. Dit is 2 jaar geleden op het Knikeind al aan bod geweest. Andrea geeft aan dat juist het oudere kind door de Zwijsenstraat onderschat wordt. Deze leeftijd moet je juist de kinderen blijven prikkelen voor het lezen. Misschien de avond indelen in leeftijdsgroepen. Volgende keer brainstormen over praktische zaken en onderwerpen voor de doelgroepen (op volgende agenda!) Locatie: voorstel om mogelijk de avond in de bibliotheek te houden. Waarbij Korein wel zichtbaar blijft. Andrea zoekt contact. Zwijsen-/Vermeerstraat kunnen daarna beslissen om mee te doen Enquête lunchclub Wordt aan gewerkt Informatieverstrekking lunchclub In overleg met Toon van de Klimboom afgesproken dat er iedere maand een stuk in de Boompost (ouderinfo) zal worden geplaatst. Afspraken zijn hierover gemaakt Lokale marketing Ondertussen zijn er acties ondernomen voor meer zichtbaarheid. Virtuele film op site, slideshow, GBB loop is eind maart geweest, blije doos, paraplu s. Er worden tasjes uitgedeeld voor deelnemers Korein avond-4-daagse (juni). Mariëlla is bezig met deelname sociale markt (september). Zichtbaarheid in de Klimboom-> groot bord wordt buiten aan de gevel gehangen Kinderopvangkaart Korein MarCom geeft aan dat Korein op al zoveel sites staat. Zien de meerwaarde er niet van in. gaat kijken om toch nog de kinderopvangkaart in te vullen Terugkoppeling OC Komt elke vergadering op agenda terug. Vervalt als actiepunt Punt Uitjes Staat nu op agenda Informeren deelname informatieavond Medezeggenschaps- Reglement CO. Mariëlla heeft geïnformeerd. Zie Is door iedereen via de mail ontvangen. Minke tekent. Vervalt.

3 Flyer met info over OC. Uitdraai hangt nog niet op de BSO locaties. Mogelijk hebben 2 BSO ouders interesse om deel te nemen. Uitnodigen voor volgende vergadering. Laat PM ers ouders aanspreken wanneer ze weten welke ouders interesse hebben. Wie is verantwoordelijk? -Gezamenlijke actie (Korein & LOC); -Wij leveren tekst (voor interesse te wekken)-> PM ers sturen door naar ouders; -PM ers spreken ouders aan; -Gericht zoeken, uitnodigen, bijwonen vergadering Brainstormen over Dag van de PM er Volgende vergadering (nieuwe datum) op agenda Wervingsposter OC Vervalt. 3. Mededelingen Gebiedsmanager: Mariëlla is afwezig, neemt waar. Reorganisatie: Via afspiegeling in leeftijdscohorten worden de mensen aangezegd. Mobiliteit wordt nu verder uitgewerkt. Waar vallen er gaten in de bezetting, omdat er mensen uit moeten, waar zijn mensen over. Voor het Knikeind geldt 4 BSO mensen (waarvan 3 met tijdelijk contract), 1 DO (is al in mobiliteit); Joris: Is er nu al sprake van overbezetting op het Knikeind? En met blik op de toekomst (einde van het jaar? Op het Knikeind is al eind december een afspiegeling geweest. Nu dus (nog) geen overbezetting. Maar is erg afhankelijk van de kind aantallen en deze zijn per maand verschillend. Kan dus niets concreets over gezegd worden. Open communicatie naar ouders, zoals tot nu toe heeft plaatsgevonden, blijven voortzetten. Korein werkt samen met en flexbureau. Hier vandaan komen de invalkrachten. Moeilijk blijft om ouders (en kinderen) in de meeste gevallen van te voren voor te bereiden. In de meeste gevallen is pas s morgens bekend wie er komt. Hopelijk door een vast team van invalkrachten komt er meer continuïteit. Joris: Gaan er de komende tijd nog meer groepen worden samengevoegd? Zoals het er nu uitzien niet. Maar er moet worden gekeken op het moment of dat van toepassing is. Inspectierapport Constantijnlaan Zienswijze ontvangen m.b.t. handenwassen en eten. Met de PM ers besproken hoe aan te pakken. Ook de kinderen hebben hier een rol in gespeeld. Kinderen geven aan snel te willen eten, om te gaan spelen. Nieuwe afspraak is: handen wassen voor het aan tafel gaan (dit was al een regel alleen is aangescherpt), aan tafel de cracker eten, daarna lopend met fruit naar buiten. GGD is nog niet helemaal tevreden, maar gaat hiermee akkoord en de kinderen zijn tevreden. PM ers hebben uit het verdelen een onprettig gevoel bij de bezoeken van Hanny (GGD gemeente

4 Best). In gesprek afspraken gemaakt op welke momenten de PM ers tijd (bijv. kwart voor 3, voor de kinderen uit school komen) hebben om haar te helpen met vragen. Daarna kan ze rustig blijven observeren. De PM ers moeten ook assertief optreden, aangeven als het niet uitkomt. Communicatie met Hanny open houden. LCO-> staan achter aanpak zienswijze. Werving LO-leden BSO-groepen Besproken bij actiepunten ( / / ) 4 ogen/oren principe In juni moet deze werkwijze ingevoerd zijn. Al 90% wordt toegepast. Dagopvang Op het Knikeind zijn ramen bij de deuren, naar buiten toe. Luchtballon <-> Poppenkraam zien elkaar door het raam. Breng/haaltijden dekt voldoende het alleen zijn op de groep. De luchtballon heeft in de pauze tijden de babyfoon aan zodat collega degene kan horen. In de pauze wordt er een tussendeur open gezet tussen de poppenkraam-boomhut en muizenhuis. Nieuw is het gebruikt van de babyfoons als we alleen staan. Er is direct contact met een van de collega s op de andere groep, wanneer de PM er alleen staat. De babyfoons op de slaapkamers blijven nu al altijd aan staan. BSO GGD heeft hier nog geen verplichting voor. BSO sluit nu nog met 2 personen. mailt plan naar LOC leden, ter informatie. Verklaring goed gedrag (VOG) -> nieuw is controle naar iedere 2 jaar. De herkomst van deze werkwijze ter bescherming van de kinderen. Normen en waarden komen dit jaar ook op de agenda, worden doorgesproken met PM ers. Wat zeg je wel/niet. Veiligheid / hygiëne (RI) In het rapport komen wat actiepunten naar voren. (dagopvang) Knikeind Terugkwam de warmte op de gang. Het buitenmateriaal wordt binnenkomt weer gecontroleerd. Er is een kist aangeschaft voor buitenmateriaal. Huisregels worden hierop aangepast. Recent heeft er een incident plaatsgevonden, een kind is uitgegleden. De opstap naar het huisje wordt aangepast, er komt een schuine oploop. Na de winter weer even goed controleren of alles in orde is. Ontruimingsoefening komt eraan. De slaapkamers krijgen tijdens de winterperiode als het donker is een lampje. BSO Wildheuvel: alleen deuren die open kunnen, geen ramen (warmte / verkoeling). Een omkasting voor de verwarming., veiligheid stopcontacten. Deurstrip is kapot. Deze hoeft niet bij de BSO, dus wordt verwijderd. Vaak kleine acties/ handelingen. mailt plan (RI) door, iedereen (LOC) leest plan voor eigen groep door.

5 Centrale Oudercommissie: Medezeggenschapsreglement: geen wijzigingen, Minke tekent. Reorganisatie Peter Notten heeft veel verteld aan CO. Techniekeducatie Thema avond op 13 juni, Minke nodigt leden LOC uit. Jaarverslag Wordt nog rondgestuurd. Voorzitter heeft afscheid genomen. Minke is tijdelijk plaatsvervangend voorzitter. Er moeten verkiezingen komen. Minke stopt einde van het jaar met de LOC, dus ook LOC moet op zoek naar nieuwe voorzitter. Binnengekomen stukken: Geen post in postvak. Nieuwe postbus, wordt versierd door kinderen Knikeind.Komt in hal. Post dat via de mail komt, wordt doorgestuurd naar alle leden LOC. 4. Uitstapjes Vanuit Joris en Myrthe kwamen vragen m.b.t. uitstapjes. Hoe verdeel je de uitstapjes over de groepen? De uitstapjes komen voort uit de thema s VVE. Deze projecten worden in samenwerking met de groepen zelf opgezet. Er wordt rekening gehouden met wisselende dagen voor evt. uitstapjes. Hierbij wordt gewaakt voor gelijkheid (zowel onderlinge groepen, als afwisselende dagen). Wil je met het jonge kind wel uitstapjes? Ouders kunnen altijd zelf aangeven of hun kind wel of niet meegaat. Je hebt al getekend voor wel/niet mee (bijv. naar speeltuin). Maar bij grote uitstapjes wordt je altijd op de hoogte gesteld door PM er. Je kan als ouder altijd nee zeggen. Volgende vergadering even terugkoppelen of onderwerp/vraag voor Myrthe duidelijk en juist geïnterpreteerd is. 5. Rondvraag: Joris: Mail Leer in het verkeer. : het is een leuk en leerzaam project, voor jonge en oudere kinderen. Het is een duur pakket. Daarom heeft contact opgenomen met activiteiten Korein. Staat nog open. Op de Zwijsenstraat is al materiaal aanwezig. Misschien kan dit op het Knikeind gebruikt worden (in bruinleen). geeft aan om het thema voor komend jaar in het team voor te leggen (actiepuntenlijst). Joris: basistraining Boink. Hij wil graag deze training meedoen. Hoeft niet perse voor hem in Eindhoven. Wie wil mee? Andrea heeft wel interesse. Onderling afstemmen. : Wie sturen we na bevalling kaartje. Beide zwangere werken niet meer op deze locatie. Zowel Elle als Anke krijgen kaart. spreekt Myrthe hierover.

6 6. Afscheid en sluiting. Minke bedankt iedereen en sluit de vergadering Bijlagen I Data OC 2013 II Data CO 2013 III Schoolvakanties t/m de zomervakantie 2013 IV dag van de PM-er V Actie- en besluitenlijst

7 Data OC vergaderingen 2013 Data CO vergaderingen 2013 Dag Notulist* Dag 31 januari 2013 Andrea 15 januari u 4 april 2013 Myrthe n.n.b u Nog te plannen Joris n.n.b. Clusterbijeenkomst 5 september 2013 Manon 2 juli u 24 oktober 2013 Andrea 3 september u 12 december 2013 Myrthe 12 november 2013 Clusterbijeenkomst N.B: *De voorzitter is vrijgesteld van notuleren Schoolvakanties Zuid-Nederland Kerstvakantie 22 december 2012 t/m/ 6 januari 2013 Carnavalsvakantie 23 februari 2013 t/m 3 maart 2013 Meivakantie 27 april 2013 t/m/ 5 mei 2013 Zomervakantie 29 juni 2013 t/m 11 augustus 2013 Herfstvakantie 12 oktober 2013 t/m 20 oktober 2013 Kerstvakantie 21 december 2013 t/m 5 januari 2014 De Dag van de PM-er is op 19 september 2013.

8 Acte- en besluitenlijst lokale oudercommissie Korein Kinderplein : Korein Knikeind, BSO Paardenhei, BSO Wildheuvel, BSO Constantijnlaan Datum overleg : 4 april 2013 Voorzitter : Minke Notulist : Manon Aanwezig: Dorien (Korein), (Korein), Minke, Andrea, Joris, Manon (notulen), Afwezig:Mariëlla (Korein), Joris, Myrthe, Nicole Onderwerp en actie en/of besluit Actienemer Datum gereed Besluiten We beslissen bij meerderheid van stemmen en als de stemmen staken heeft de ouder die de betreffende locatie vertegenwoordigt de beslissende stem Rolverdeling OC: - Voorzitter: Minke - Secretaris (website/postvak/mailbox): Joris - Lief en Leed activiteiten: Myrthe Vaste punten 1 De highlights van de notulen en de notulen zelf worden doorgestuurd naar Mariëlla/. Zij zullen er, na goedkeuring, dan voor zorgen dat ze naar alle ouders worden doorgestuurd. Notulist Mariella/ Doorlopend 2. Controle en up to date houden OC (leden) website Joris Doorlopend 3. Elke 12 e van de laatste maand van het kwartaal verschijnt er een en plein public. De voorzitter levert hiervoor een stukje aan bij Mariëlla. Minke vraagt of Myrthe stuk schrijft voor volgende versie. 4. Terugkoppeling recente Centrale Oudercommissie vergadering(en) Minke Myrthe Minke Juni 2013 Doorlopend Losse actiepunten Aanpassen telefoonnummer Joris en rondsturen schema adressen en telefoonnummers LOC leden Minke Juni 2013

9 Mogelijk maken dat communicatie naar ouders vanuit 1 centrale database plaatsvindt, en niet via de diverse groepen Informatieavond over kinderen & (voor)lezen, voor ouders. Mariëlla/ Andrea lopend Begin november Uitzetten aparte enquête om ontevredenheid lunchclub te onderzoeken (Reguliere) informatieverstrekking over de lunchclub naar de ouders. Mariëlla Juni 2013 Mariëlla Juni Lokale marketing/zichtbaarheid Korein in de wijk. Mariëlla/ Invullen Kinderopvangkaart Korein (info Boink nieuwsbrief). -> vult in Flyer met informatie over de OC meer inzetten voor werving nieuwe OC-leden (vooral BSOouders!): - uitdraai ophangen in de locaties - plaatsen op de website - mailen naar ouders, incl. uitnodiging voor OC-overleg van juni PM-ers (vooral op BSO) vragen mondeling ouders te werven voor OC. (afdeling MarCom) Mariëlla, Dorien en Mariëlla en Dorien 2013 Juni 2013 Juni 2013 Lopend Idee voor Nieuwjaarsborrel op agenda voor 24 oktober Brainstorm over Dag van de PM-ers op agenda voor juni Brainstormen over thema avond voorlezen op volgende vergadering Minke 24 oktober 2013 Minke juni 2013 Minke Juni Contact opnemen bibliotheek voor thema avond voorlezen. Andrea Juni Thema avond. Doet Vermeerstraat mee? vraag bij Mariëlla na. / Mariëlla Juni ogen/oren principe: ter informatie stuurt door, doornemen Juni 2013

10 RI (hygiëne/veiligheid): stuurt door. Iedereen neemt plan door voor eigen groep. allen Juni Minke stuurt uitnodiging via datumprikker om nieuwe datum te plannen voor vergadering juni. Minke z.s.m Nieuwe postbus wordt versierd door kinderen Knikeind en opgehangen in hal. z.s.m Thema verkeer legt voor bij planning komend jaar Afstemmen volgen cursus Boink. Joris / Andrea z.s.m.

Notulen Lokale Oudercommissie

Notulen Lokale Oudercommissie Notulen Lokale Oudercommissie Korein Knikeind, BSO Paardenhei, BSO Wildheuvel, BSO Constantijnlaan Datum overleg: 31 januari 2013 Aanwezig: Mariëlla (Korein), Astrid (Korein), Minke, Andrea (Notulen),

Nadere informatie

Notulen Lokale Oudercommissie

Notulen Lokale Oudercommissie Notulen Lokale Oudercommissie Korein Knikeind, Joh. Vermeerstraat, BSO Paardenhei, BSO Wildheuvel, BSO Constantijnlaan Datum overleg: 24 november 2011 Aanwezig: Monique, Nancy, Patricia, Minke en Katinka

Nadere informatie

Notulen Lokale Oudercommissie

Notulen Lokale Oudercommissie Notulen Lokale Oudercommissie Korein Knikeind, BSO Paardenhei, BSO Wildheuvel, BSO Constantijnlaan Datum: 16 december 2013 Aanwezig: Dorien (Korein), Joris (voorzitter), Andrea (notulen), Manon, Lorelei,

Nadere informatie

Aanwezig: Rianne van de Brink, Janita van den Brink, Eveline Timmer, Carolien van

Aanwezig: Rianne van de Brink, Janita van den Brink, Eveline Timmer, Carolien van Notulen vergadering oudercommissie Bijdehandjes, locatie het Kinderhuisje te Bennekom. Dinsdag 12 mei 2015 Voorzitter: Carolien van de Wakker Notulist: Susanne Zeggelaar 1 2 Aanwezig: Rianne van de Brink,

Nadere informatie

Notulen Lokale Oudercommissie. Korein Knikeind, BSO Paardenhei, BSO Wildheuvel, BSO Gildelaan

Notulen Lokale Oudercommissie. Korein Knikeind, BSO Paardenhei, BSO Wildheuvel, BSO Gildelaan Notulen Lokale Oudercommissie Korein Knikeind, BSO Paardenhei, BSO Wildheuvel, BSO Gildelaan Datumoverleg: 17 juli 2014 Aanwezig: Joris (voorzitter), Astrid (Korein), Monique, Andrea (notulen), Miranda,

Nadere informatie

Notulen Oudercommissie (OC) de Tweeling

Notulen Oudercommissie (OC) de Tweeling Notulen Oudercommissie (OC) de Tweeling Datum: 3 april 2017 Aanwezig: Nicolette, Erna, Renée, Anne, Jessica, Stan, Gerwin,, Afwezig: Wouter Notulist: 1. Welkom nieuw lid/leden + voorstellen Nicolette opent

Nadere informatie

Werkplan 2016 Centrale oudercommissie Kinderdagverblijven Tinker Bell Zoetermeer

Werkplan 2016 Centrale oudercommissie Kinderdagverblijven Tinker Bell Zoetermeer Werkplan 2016 Centrale oudercommissie Kinderdagverblijven Tinker Bell Zoetermeer 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Samenstelling oudercommissie 3 Overlegcyclus 4 Werkgroepen 4.1. Pedagogische kwaliteit 4.2.

Nadere informatie

Verslag oudercommissie 12 juni 2014

Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Metagegevens Leden (aanwezig) Ouder Ouder Ouder John Menge (voorzitter) Jolanda van Weeren (notulist) Monica da Silva Fabeiro (penningmeester) Leden (afwezig) Ouder

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl

Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Medezeggenschapsraad o.b.s. De Vuurtoren Email: mrvuurtoren@obs-devuurtoren.nl Datum: 16-Juni-2015 Tijd: 20:00 22:30 Onderwerp: MR Vergadering obs De Vuurtoren Locatie West Aanwezig: Naam Aanwezig Afwezig

Nadere informatie

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY ***

*** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Titel: Overlegvormen *** KWALITEITSDOCUMENT KINDEROPVANG SNOOPY *** Document code: 5.25 Soort document: Procedure Aantal pagina s: 12 (incl. bijlagen van 8 pag.) Aantal bijlagen: 8 Status: Vastgesteld

Nadere informatie

Notulen vergadering M.R.

Notulen vergadering M.R. Notulen vergadering M.R. NOTULEN MR Vergaderdatum: 10-11-2016 Tijd: 19.30 uur Vergaderlocatie: Lerarenkamer BS St. Bavo Voorzitter: Yvonne Frijters Secretaris: Kees Frijters Mathijssen Notulist: Mandy

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018

Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018 Notulen vergadering MR Datum: Dinsdag 30 oktober 2018 Aanwezig: Debbie (lid ouder / voorzitter), Annechien (lid ouders / GMR), Kim (lid ouder / GMR), Joyce (lid team secretaris), Christel (lid team secretaris),

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 5 februari 2015, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Helga Spelt (VZ, OL), Jaimy Sormani (OL) Audrey Dankers (LL) Groene Hil: Ellen Schellekens (LL), Vicky de Jaeger (OL), Lucy de Schepper(OL) MT: Joost Matthee

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 16 oktober 2014, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Audrey Dankers (LL) Helga Spelt (VZ, OL) Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL) Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL)

Nadere informatie

Vervanging marloes en omar Eend is weer leeg Koekjes bij de deur. nieuwe actie(punten) rondvraag datum volgende vergadering

Vervanging marloes en omar Eend is weer leeg Koekjes bij de deur. nieuwe actie(punten) rondvraag datum volgende vergadering Overzicht Onderwerp Datum Vergadering Hoofddorp 09 maart 2016 8.00 uur Agenda Opening (actie)punten uit de vorige vergadering: Vervanging marloes en omar Eend is weer leeg Koekjes bij de deur nieuwe actie(punten)

Nadere informatie

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660

Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Het Kompas, Kofschipstraat 11, 1826 CG Alkmaar, 072-5614660 Notulen vergadering MR 9 september 2015 Aanwezig namens de ouders: Idema, Carola Nieborg ( voorzitter), Esther Oudes Aanwezig namens de leerkrachten:

Nadere informatie

: Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske

: Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske Notulen d.d. 27 februari 2013 Aanwezig Afwezig Gasten : Chantal, Daniëlle, Hanneke, Henk, Linda, Mary, Mirèse, Nicole, Wanda, Frank Weijkamp : Petra te Selle, Heidi, Jitske : Bernadette 1. Opening Hanneke

Nadere informatie

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017

Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Notulen MR 4 maandag 13 februari 2017 Aanwezig : Anne, Mirjana, Florinda, Paul, Ilse, Selma (directie), Natasja (notulen) Afwezig met bericht : Irene -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en

Actie: Nota GMR lezen Bestuurlijk samengaan vragen over deze nota doorsturen aan Lisanne en MR Blinkertschool Soort vergadering MR 2 Plaats: Blinkertschool Arnhem Datum: 1 oktober 2015 Tijd: 19.30u - 21.30u Notulist: Aanwezig: Bart, Haydar, Lisanne, Sophie, Breezandpad 5 6843 JM Arnhem Telefoon

Nadere informatie

Notulen Oudercommissie BSO De Singel

Notulen Oudercommissie BSO De Singel Notulen Oudercommissie BSO De Singel Datum vergadering: dinsdag 15 februari 2011 Aanwezig: Esmee Kansil, Marloes Boter - de Vries, Barry Rats, Christianne van den Dungen, Anouk de Bont (notulen) Afwezig:

Nadere informatie

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst

Notulen Medezeggenschapsraad NBS Burgst 08 januari 2015, Kroeten Aanwezig: Kroeten: Masja de Pender (LL), Helga Spelt (VZ, OL), Jaimy Sormani (OL) Groene Hil: Carin Smit (OL), Anjo Schaerlaeckens(LL), Ellen Schellekens (LL) + 6 kandidaten voor

Nadere informatie

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist)

Aanwezig: Sandra Kramer (voorzitter), Frank ten Vergert, Aad Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Eva Hurst (notulist) Notulen MR deelraad Kaap vergadering Locatie: Kaap Datum: donderdag 7 november 2013 Aanvang: 19.00 Einde: 21.20 Aanwezig: Kramer (voorzitter), ten Vergert, Jansen, Natasja Jean-Pierrede Hoog, Hurst (notulist)

Nadere informatie

NOTULEN MR 22 SEPTEMBER :00 UUR OVERLAAT WAALWIJK

NOTULEN MR 22 SEPTEMBER :00 UUR OVERLAAT WAALWIJK NOTULEN MR 22 SEPTEMBER 2015 19:00 UUR OVERLAAT WAALWIJK VERGADERING BELEGD DOOR TYPE VERGADERING ORGANISATOR NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN AFWEZIGEN Ghislaine MR-vergadering Ghislaine Ad Ghislaine LAA,

Nadere informatie

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens.

Punt 6. TSO commissie: De achternaam van Victor is van Rooij, niet Hennekens. Onderwerp: Vergadering oudervereniging PCS Datum: donderdag 9 juli 2015 Tijd: 20.00 21.45 uur Brouwers Archie de Ceuninck van Capelle Thomsen Yolanda Corbeek Nicole Smits-Spekman Susan Angenent-Hilkes

Nadere informatie

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten

MR: Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Montessori Basisschool Roermond Bijeenkomst 05 juli 2017 vergadering Aanwezigen: : Chantal Tubee, Marielle Aendenroomer, Geerten van Eldik, Carlien Schouten Managementteam: Toor Afwezig: OV de bijzige

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering woensdag 14 november 2018

Notulen MR-vergadering woensdag 14 november 2018 Notulen MR-vergadering woensdag 4 november 208 Locatie; Ichthusschool Tijd; 945 uur Woensdag 4 november 209 Besproken Actiepunt Opening door Ink God laat mij en ons niet in de steek (Stukje uit Jesaja)

Nadere informatie

voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018

voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018 voorlopige notulen vergadering oudervereniging 18 September 2018 Aanwezig: Sanders, Jurgen van der Kruijssen, Anke Swierstra, (team) Afwezig: Berkers, Wendy Oolbekkink, Saskia Garcia, Angelique van Balen

Nadere informatie

MR-agenda. Ad 1. Vaststellen agenda. Ad 2. Voorstellen

MR-agenda. Ad 1. Vaststellen agenda. Ad 2. Voorstellen Onderwerp Notulen MR-vergadering Datum 04 november 2010 Aanwezigen Wanda Vester (WV), Neil Turner (NT), Lora Zeyrek (LZ), Ellen Lammertink (EL), Afwezig Notulist Henk Hamberg (HH), André Wilmink (AW) Cengiz

Nadere informatie

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB Datum vergadering: 30 Oktober 2013 Plaats: de Pijl te Naaldwijk Aanvangstijd: 19.30 uur Einde: 21.00 uur 1. Opening / Welkom 2. Vorige notulen 3. Mededelingen

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 10 december 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink N Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële Commissie

Nadere informatie

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00

NOTULEN 19 APRIL :30 21:00 NOTULEN 19 APRIL 2018 19:30 21:00 19:30 VOORZITTER OPENT DE VERGADERING AANWEZIG Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter (notulist), Martin Romeijn, Perre v. Beek, Hans Nuhn, Jeroen Verhoeven, Sander

Nadere informatie

Aanwezig: J. Gelsing, A. Kertzman, R. van dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens (voorzitter), D.d. Vlaming, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.

Aanwezig: J. Gelsing, A. Kertzman, R. van dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens (voorzitter), D.d. Vlaming, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v. Notulen 13-02-2017 Aanwezig: J. Gelsing, A. Kertzman, R. van dijk, B.v. Vugt, E.v t Hof, J.Claassens (voorzitter), D.d. Vlaming, L.v.d.Wegen (secretaris), J.v.Dijk, Afwezig met kennisgeving: J.Venne Namens

Nadere informatie

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert.

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert. Notulen Stichting Boomberg -01-23 Aanwezig: Lambert, Helmi, Josien, Afwezig: Patrick, Geert Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d. 23-1- 1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering.

Nadere informatie

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole.

1. Opening: Barbara opent vijf over half 8 en verwelkomt de nieuwe leden Silvia B. en Nicole. Notulen MR vergadering 30 oktober 2017 Aanwezig: Barbara, Silvia, Nicole, Marc, Sylvia, Marijke, Ilse Afwezig: Kim, Patrick, Tess Aanwezig vanuit Directie: Ine Aanwezig vanuit GMR: niemand 1. Opening:

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering op

Notulen MR-vergadering op Notulen -vergadering op 20-9-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. 2. Mededelingen en ingekomen stukken Schoolgids Examenreglement ter instemming ter instemming

Nadere informatie

NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018

NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018 NOTULEN OUDERCOMMISSIE TINKER BELL (met directie) Datum: woensdag 16 mei 2018 Aanwezig: Linda de Niet (voorzitter), Christa Geurts, Dieuwertje de Groot, Saskia van den Berg, directie bestaande uit Angela

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel

Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel Medezeggenschapsraad Basisschool de Bloktempel MR Vergadering donderdag 13 juni 2019 NOTULEN Aanwezig: Paulien, Ellen, Karin, Samira, Marja, Robbie, Kariem, Geert Afwezig: Jorien Notulist: Kariem 1. Opening

Nadere informatie

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda:

Notulen vergadering d.d. 18 februari Presentielijst. Agenda: Notulen vergadering d.d. 18 februari 2015 ielijst Wijkraadsleden Lucas van Kessel (voorzitter) Afwezig Martin Favié (voorzitter a.i.) Tineke Snel (vicevoorzitter) Tinka Nas (penningmeester) Kees Rol Inge

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino

Rianne Flinterman, Monique Geesink, Dorke Klomp, Moniek Loeffen, Liesbet Veenstra,Jacky Wilhelm, Marleen Wintels, Lonneke Zaino Notulen Medezeggenschapsraad Auteur Liesbet Veenstra Betreft Verslag bijeenkomst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Actiepuntenlijst MR de Korenaer d.d. 19 augustus 2013 Datum 20 augustus 2013 Aanwezig

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 12 september 2016 Aan Aanwezig Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Leon Boom, heo Claessens, Jolanda Colnot, Josine Neuhof, Marike Le Large, Veronique Schreurs,

Nadere informatie

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015

Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Notulen MR 2015 donderdag 28-5-2015 Tijd: 19:30 / 20.00 Notulist : Pascal Smits Aanwezig: - Frouke Visscher - Pascal Smits - Brenda Potiek - Esther ten Broek - Manon Hille - Ton Kokje Afwezigen: - Marc

Nadere informatie

1. Opening De opening wordt verzorgd door Stephan met het lezen van Overlijdensbericht van iemand anders

1. Opening De opening wordt verzorgd door Stephan met het lezen van Overlijdensbericht van iemand anders Notulen MR vergadering Vergadering d.d. : 6-6-2017 Aanwezig : Mariska, Hanneke, Stephan, Herman, Jan Jaap, Stephanie, Yvonne, Annet en Nely Afwezig : - Voorzitter : Stephan 1. Opening De opening wordt

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 13 maart 2018

Notulen MR vergadering 13 maart 2018 Notulen MR vergadering 13 maart 2018 Aanwezig: Patrick, Marc, Silvia B., Nicole, Ilse, Tess, Marijke Afwezig: Barbara, Sylvia, Kim, Jasper Aanwezig vanuit Directie: Ine en Bea Aanwezig vanuit GMR: niemand

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine

Notulen MR vergadering 29 maart Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine Notulen MR vergadering 29 maart 2016 Aanwezig:Peter, Bart, Sonja, Margret en Angelique Afwezig wegens ziekte:marijke Afwezig met bericht: Sabine 1. Opening. Bart opent de vergadering. De notulen van 4

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 6 oktober 2015 Aanwezig: Liesbeth Bult, Marie-José Jaspers,

Nadere informatie

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB

AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB AGENDA VERGADERING OUDERCOMMISSIE HET NGB Datum vergadering: 30 Oktober 2013 Plaats: de Pijl te Naaldwijk Aanvangstijd: 19.30 uur Einde: 21.00 uur 1. Opening / Welkom 2. Vorige notulen 3. Mededelingen

Nadere informatie

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014

NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 NOTULEN MR OOSTEINDERSCHOOL dinsdag 26 AUGUSTUS 2014 Aanwezig: van Lieshout, Debbie Kleton, Mirjam van Schip, Caroline Koenderinck-Bok, de Keulenaar. Afwezig: Rosanne (met kennisgeving) 1. Mededelingen

Nadere informatie

Datum: 29 maart 2016 Tijd: uur Locatie: Spilcentrum Acht. Arlene Wanga, Ellen Mackenzie, Irma Klaassen, Ilse van den Putte

Datum: 29 maart 2016 Tijd: uur Locatie: Spilcentrum Acht. Arlene Wanga, Ellen Mackenzie, Irma Klaassen, Ilse van den Putte Notulen Lokale Oudercommissie Spilcentrum Acht : 29 maart 2016 Tijd: 19.30 uur Locatie: Spilcentrum Acht Aanwezig: Arlene Wanga, Ellen Mackenzie, Irma Klaassen, Ilse van den Putte Afwezig: Voorzitter:

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Notulen oudercommissie SKIK 9 januari 2018

Notulen oudercommissie SKIK 9 januari 2018 Notulen oudercommissie SKIK 9 januari 2018 KDV Julianalaan Aanwezig: Ans Brouwer-van Hes KDV + BSO Brede School Aanwezig: Tessa Veenstra, Ingrid Adema-Lenes, Antje Kadijk-Speelman Afwezig: Froukje Portena

Nadere informatie

Notulen MR vergadering

Notulen MR vergadering Notulen MR vergadering Datum: 11-06-2018 Tijd: 19.30 Aanvang 21.30 Sluiting Aanwezig Oudergeleding: Ralph, Monique Personeelsgeleding: Marije, Annemieke,(MR Antonius)Irma (MR Zeearend) Directie: Danielle

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: maandag 20 april 2015 Tijdstip: 18.15 uur - 20.30 uur Locatie: De Lichtboei, Kootwijkerbroek Aanwezig: Kees Spee (KS), Alies Hendriksen (AH), Geertje van de Brink (GB) en

Nadere informatie

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:?

Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris), Margriet (notulist) verlaat. Nieuw ouderlid:? 2 e MR-vergadering van 2016-2017, e-mailadres MR: mrsbodepiramide@gmail.com Datum: 17-01-17, Aanvang: 19.00 Aanwezig: Carin (Directeur), Arjen (voorzitter), Bert (penningmeester), Miranda (secretaris),

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.30 uur NOTULEN MR -VERGADERING Aanwezig: 9-7-2015 Evelien de Klerk, Melanie van Benthem, Liesbeth

Nadere informatie

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen.

1. Welkom: Michiel heet iedereen welkom. 2. Mededelingen: Geen. Notulen MR vergadering 2 november 2015 Aanwezig: Sanne, Michiel, Annet, Folkert en Marielle. Afwezig: Natascha en Ellen Voorzitter: Michiel Notulist: Marielle Akkoord: 15-11-2015 1. Welkom: Michiel heet

Nadere informatie

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018

Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Notulen en actielijst Overleg- en MR vergadering november 2018 Datum: 27 november 2018 Locatie: De Knotwilg (Moerbeihof) Tijd: 19.30 uur Voorzitter: Margreet van der Leeden Deelnemers: MR leden De Knotwilg

Nadere informatie

Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Nr. Onderwerp Acties

Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Nr. Onderwerp Acties Notulen MR-vergadering d.d. 04-07- Aanwezig: Henk-Jan Hoekjen, Bianca Veldkamp, Vera Bartelds,, Femke van Dijk, Quintus Schipper (deel) Afwezig: Tjally Wijngaards Nr. Onderwerp Acties 1. Opening, mededelingen

Nadere informatie

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid

Notulen DEEL I. Medezeggenschapsraad. Anneke Mevius, personeelslid Suzan van Rens, personeelslid Medezeggenschapsraad Overleg Datum en tijd Plaats Deelnemers Notulist Van Medezeggenschapsraad Titus Brandsma 18 september 2014 van 19.00 tot 21.30 uur Basisschool Titus Brandsma DEEL I: MR-leden DEEL

Nadere informatie

Notulen MR vergadering datum: do

Notulen MR vergadering datum: do Notulen MR vergadering datum: do10-12-2015 Aanwezig: Sharon, Natasja, Rebekka, Robert, Linda, Josephine,, Linda, Marjon Afwezig: Saskia Gast: AGENDAPUNT 1. Opening Resultaat Actie 2. Notulen vorige vergadering:

Nadere informatie

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax

Notulen vergadering oudervereniging de Pontus. Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax Notulen vergadering oudervereniging de Pontus Datum: 16 september 2018 Locatie: Koffiekamer SMH Notulist: Yvette Tax Aanwezig: Hyun-Sook Poppelaars-Fens, Ilse van Dam, Zosia Engelenburg, Yvette Tax, Silvia

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN

MR de Tafelronde NOTULEN MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 JUNI 2013 PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Henk Hans, Henk,, Martijn, Agnes, Jeroen, Koen Agenda: Welkom MR gedeelte: Mededelingen Ingekomen post Vaststellen

Nadere informatie

Inspectierapport Peuterspeelzaal Pippeloentje (PSZ) Roerdompstraat DL WIJCHEN

Inspectierapport Peuterspeelzaal Pippeloentje (PSZ) Roerdompstraat DL WIJCHEN Inspectierapport Peuterspeelzaal Pippeloentje (PSZ) Roerdompstraat 76 6601DL WIJCHEN Toezichthouder: GGD Gelderland-Zuid, vestiging Nijmegen In opdracht van gemeente: WIJCHEN Datum inspectie: 13-11-2014

Nadere informatie

Richtlijn voor het werkoverleg

Richtlijn voor het werkoverleg Richtlijn voor het werkoverleg Nummer: 11.0000274 Versie: 0.1 Vastgesteld door het CMT 10 maart 2011 doc.: pz_alle/regelingen/werkoverleg richtlijn Inleiding Communicatie is hét sleutelbegrip als het gaat

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Datum Nummer nr. 1

Datum Nummer nr. 1 MR de Burijn NOTULEN Datum 5-9-2016 Nummer 2016-2017 nr. 1 Aanwezig Michel Wittebrood Marijke Linde Margriet van Twisk Manon Horsthuis Plaats De Burijn Virginia Festner Mireille Lefebre (v.a. 20.00) Afwezig

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 25 juni 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Jolande Hondius N Team Coby Markerink Y Team Edwin Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder Financiële

Nadere informatie

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten

Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Concept Notulen Vergadering van het Interim Bestuur, Dorpsvereniging Groote Keeten Plaats & datum: Brekers, 7 mei 2016 Aanwezigen: Ivan Louer (IL, vz), Max de Groot (MdG, algemeen bestuurslid, Jan Snoek

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013

Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Notulen MR-vergadering 26 augustus 2013 Aanwezig: lerarengeleding: Julia (voorzitter), Mayra, Lianne, oudergeleding: Jamillah, Loes (verslag), directie: Alienke (punt 9 en 10), Yola (punt 9 en 10) Afwezig:

Nadere informatie

Vaststellen agenda Agendapunt 3 wordt na punt 5 behandeld. De agenda wordt verder ongewijzigd vastgesteld.

Vaststellen agenda Agendapunt 3 wordt na punt 5 behandeld. De agenda wordt verder ongewijzigd vastgesteld. Van: Mark Jetten Aan: Mark Jetten, Martine Stijnen, Berber Rulkens, Annemarie Vercoulen, Sandra Leijssen, Raymond op het Roodt Notulen vergadering OC locatie Haelen, dd. 7 april 2014 Aanwezig: Mark, Martine,

Nadere informatie

1. Wisseling voorzitterschap Nicolette neemt het voorzitterschap over van Jessica. Notulist blijft rouleren.

1. Wisseling voorzitterschap Nicolette neemt het voorzitterschap over van Jessica. Notulist blijft rouleren. Notulen OC de Tweeling Datum: 23 januari 2017 Aanwezig: Nicolette (voorzitter), Renée, Anniek, Wouter, Gerwin, Laura, Anne, Erna (notulist) Afwezig: Jessica Bijlagen: actielijst + jaarplanning 1. Wisseling

Nadere informatie

Medezeggenschapsr aad

Medezeggenschapsr aad +*+tt F q I o afr' Huishoudel ijk reglement Medezeggenschapsr aad C.B.S. De Voorhof DeLooch3-5 4133 DK VIANEN Versie 3.0 mei 2009 Huishoudelijk reglement 3 0.doc Algemeen Dit document behelst de afspraken

Nadere informatie

Notulen MR-vergadering

Notulen MR-vergadering Notulen MR-vergadering Datum: 18 september 2013 1. Welkom Aanwezig zijn Carola, Hanneke, Ronald,,, Anke, Suzanne en Tiny. Suzanne zal per 1 mei Tiny opvolgen in de MR en wil zich graag ook in deze taak

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

- instemming - advies - meningsvorming. aanwezig? Meningsvorming, Instemming PMR. Ja Instemming. Informeren. Discussie. Vaststellen door MR

- instemming - advies - meningsvorming. aanwezig? Meningsvorming, Instemming PMR. Ja Instemming. Informeren. Discussie. Vaststellen door MR NOTULEN MR-vergadering donderdag10 November 2016 19.00-21.30 teamkamer Omschrijving / doel van agendering 0 MR intern Voor bespreken vergadering door MR zonder directie directeur aanwezig? - instemming

Nadere informatie

Jeroen Bluiminck opent de vergadering en stelt de agenda vast.

Jeroen Bluiminck opent de vergadering en stelt de agenda vast. Notulen MR St. Jozefschool Aalten 6 november 2014 Aanwezig: Marion Schraven, Moniek Ebbers, Jeroen Bluiminck, Sandra ter Horst, Raymond Bohm en Dianne Heezen Afwezig (m.k.); Wendy Lebbink, Carieke Kuiperij

Nadere informatie

Training. Vergaderen

Training. Vergaderen Training Vergaderen Halide Temel 1-5-2014 Inhoudsopgave Inleiding 3 Doelen 4 Deelnemers 4 Werkvormen 4 Programma 4 Voorstellen & introductie 5 Opdracht Luciferspel 6 Theorie 7 Opdracht - Vergaderen 12

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig:

Obs de Bascule. Notulen vergadering 21 april 2015. Aanwezig: MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Obs de Bascule Notulen vergadering 21 april 2015 Aanwezig: Leonie Thole, Jolanda Wiegers, Trudie Wijnhold, Chantal Wilting, Lucinda Klasen (PG) Peter Koops, Anne-Mieke Hendriksen,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 27 september 17

Notulen MR vergadering 27 september 17 Notulen MR vergadering 27 september 17 Aanwezig: Lisette, Istvan, Sebile, Mathijs,, Jacob, Marieke, Janine, Lilian, Désiré Afwezig: - Opening: Istvan opent de vergadering en heet iedereen welkom, in het

Nadere informatie

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid.

Notulen Goedkeuren Besluit Notulen goedgekeurd. Annabel. Milou is vanavond nieuw. Zij schuift aan en is het nieuwe lid. Notulen MR woensdag 27 september 2017 Tijd : 19:45 uur 21:30 uur Notulist: Astrid Onderwerp Doel Status Aanpak Thema Beheerder Agenda Agenda vaststellen Besluit vraagt of de gehele vergadering blijft i.v.m.

Nadere informatie

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d

Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d Notulen van de MR vergadering OBS Koolhoven d.d. 26-01- 16 Aanwezig: Jeroen, Doortje, Vivian, Hadeline(vz), Anne, Natacha en Sep (secr) Afwezig: Astrid, Daniëlle. 1. OPENING EN MEDEDELINGEN 1.1 De voorzitter

Nadere informatie

Notulen. Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5

Notulen.   Agenda. 1 Opening. 2 Notulen vergadering 9 mei Pagina 1 van 5 Notulen Datum: 13 juni 2017 Locatie: Oostdam te Goedereede Aanwezig: Desirée van Halewijn, William Tanis, Linda Hobbel, Adam van Heest, Afwezig: Erna de Jong Datum volgende vergadering: 6 september 2017

Nadere informatie

1 Opening. 2 Notulen en actiepunten. 3 Zichtbaarheid en transparantie. 4 Presentatie Parnassys. Concept verslag notulen november 2012

1 Opening. 2 Notulen en actiepunten. 3 Zichtbaarheid en transparantie. 4 Presentatie Parnassys. Concept verslag notulen november 2012 Concept verslag notulen november 2012 Aanwezig: Afwezig: Wilma van t Kruijs Mark van der Gugten Jos Verwoerd Riki Weijenberg Linda Helberg Allie de Koning Farida Aghris en Mirjam van Beek 1 Opening Jos

Nadere informatie

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg

Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg Aanwezig: Notulen 20 november 2012 Medezeggenschapsraad Overleg RKBS De Prinsenhof Afwezig: Plaats: Volgende vergadering Agenda Alex Duivenvoorde (voorzitter), Angelique Duivenvoorde, Micha Luttik, Fred

Nadere informatie

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog

Actiepunten-/besluitenlijst Overlegvergadering Medezeggenschap de Zorgboog Naam: Overleg Ledenraad medezeggenschap de Zorgboog Datum, tijdstip: Donderdag 1 februari 2018 Locatie: Vergaderruimte Gezondheidscentrum Brandevoort, de Plaetse 88 - Helmond Deelnemers De heer J. Brouwers,

Nadere informatie

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer.

Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van den Elzen, Kenny Essers, Hans van Geffen, Mariëtte Jansen, Hans van der Locht, Margriet Meijer. GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad secretariaat: p/a D.Boeijen Kerkstraat 72A 5411 BC Zeeland gmr@kiemuden.nl Notulen van de GMR-vergadering van 12-05-2014 Aanwezig: Debbie Boeijen, Trudy van

Nadere informatie

Notulen vergadering Oudercommissie SKSG Waterrijk

Notulen vergadering Oudercommissie SKSG Waterrijk Notulen vergadering Oudercommissie SKSG Waterrijk Datum en tijd: 18 maart 2014, 20:00-21:17 uur Aanwezig: Sandra Boekhout (voorzitter OC), Annelies de Bildt (lid OC), Roel Bakker (lid OC, notulist), Mirjam

Nadere informatie

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt.

Welkom voor Sanne, die vanaf heden de oudergeleding compleet maakt. Notulen MR vergadering Aan : Leden MR de Heydonck Datum : 18 februari 2014 Locatie : Heydonck Naastenbest Tijd : 19.30.uur 21.30 uur Aanwezig : Nicole, Paul, Sharon, Theo, Ton, Yvonne, Sanne Afwezig :

Nadere informatie

Notulen oudercommissie SKIK 8 mei 2018

Notulen oudercommissie SKIK 8 mei 2018 Notulen oudercommissie SKIK 8 mei 2018 KDV Julianalaan Aanwezig: Francois Meijerink, Ans Brouwer-van Hes, Remy van Driel KDV + BSO Brede School Aanwezig: Ingrid Adema-Lenes, Tessa Veenstra, Antje Kadijk-Speelman

Nadere informatie

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan.

De begroting van de TSO is vanavond via de mail binnengekomen blijft dus als agendapunt staan. Notulen MR vergadering Datum: 12 september 2016 Aanwezig André Baardwijk a.w.baardwijk@delagewaard.nl Karin van den Berg k.vandenberg@csgdewaard.nl Esther van Efferen e.vanefferen@cedgroep.nl Helma Heesterman

Nadere informatie

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost

(10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1. concept verslag wijkraad Noordoost (10-10-2007) Roel Horstink - verslag150205def.doc Page 1 verslag Dienst Wijken Wijkbureau Noordoost Gemeente Utrecht Postbus 8395 3503 RJ Utrecht Telefoon: 030-286 39 40 Fax: 030-286 39 44 Bijeenkomst:

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs

Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Medezeggenschapsraad De Toverlaars openbare school voor basisonderwijs Aanvang: 19:30 uur Sluiting: 22.00 uur CONCEPT NOTULEN MR -VERGADERING 30 maart 2016 Aanwezig: Marie-José Jaspers, Tineke van Sprundel,

Nadere informatie

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is.

Joris: Plannen op papier aanleveren: Joris op school uitprinten indien hier vraag naar is. Notulen van de vergadering 09-10-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 22.00 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Aanwezig: Jörgen Kroot op uitnodiging Notulen: Diana: 18-12 Leona: 12-03 Will: 07-05 Joris: 09-10

Nadere informatie

MR & Directie: (19: uur)

MR & Directie: (19: uur) NOTULEN MR OVERLEG Datum: 23 juni 2015 Plaats: Personeelskamer Het Spectrum Tijd: 19.30 22.00 uur Uitgenodigd: Afwezig: Adviserend: C. Houkes (Voorzitter), R. Kat (secretaris), C. Burgers, N. Nieuwveld,

Nadere informatie