Verslag aan de Provincieraad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag aan de Provincieraad"

Transcriptie

1 departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening Oost- Vlaanderen (PIMD) Advies bij de begroting 2017 Jozef Dauwe Mevrouwen en mijne Heren, Op grond van artikel 33 van de wet van 21 juni 2002 betreffende de Centrale Raad der niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen van België, de afgevaardigden en de instellingen belast met het beheer van de materiële en financiële belangen van de erkende niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen, dient de provincieraad vóór 30 juni 2016 advies uit te brengen over de begroting 2017 van de Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening Oost-Vlaanderen (PIMD). Procedure De goedkeuringsprocedure van de begroting verloopt in zes fasen: 1. toezenden van de begroting aan de provincie in vier exemplaren vóór 15 mei van het jaar voorafgaand aan het begrotingsjaar (art. 32). 2. na advies van de provincieraad toezending aan de Centrale Vrijzinnige Raad vóór 30 juni (art. 33, lid 1). 3. goedkeuren door de Centrale Vrijzinnige Raad en terugzending aan de provincie vóór 1 september (art. 33, lid 2). 4. versturen aan de minister van Justitie vóór 15 november (art. 33, lid 3). 5. goedkeuring door de minister van Justitie en terugzending van één exemplaar van de begroting en het goedkeuringsbesluit vóór 15 december aan de provincie (art. 34). 6. uitbetaling van de tegemoetkoming van de provincie in de maand volgend op de goedkeuring (art. 35, lid 1).

2 p. 2 Bespreking 1. Procedureel Op grond van artikel 33 van de Wet van 21 juni 2002 adviseert de provincieraad de begroting van de Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening (hierna PIMD). Een ongunstig advies moet zich, onverminderd de formele motiveringsplicht, vertalen in het verminderen van het bedrag dat voor één of meerdere welbepaalde begrotingsartikelen door de PIMD werd ingeschreven, waarbij ook het verschil moet worden aangegeven tussen de bedragen, ingeschreven door de PIMD en het voorstel van de provincieraad en waarbij de eindbedragen eveneens moeten worden aangepast. Het zijn enkel deze "betwiste artikelen", die gebeurlijk het voorwerp kunnen uitmaken van een beroep door de provincie na een eventuele goedkeuring van de begroting door de Minister van Justitie. 2. Inhoudelijk 1. De financiële verplichtingen, die de provincie heeft ten aanzien van de PIMD, in de zin van het bijpassen van de tekorten, zijn limitatief omschreven in artikel 27 van de Wet van 21 juni 2002, als volgt : 1 de bezoldiging van het onderhoudspersoneel, de boekhouder en de andere personeelsleden verbonden aan de instelling overeenkomstig de noodwendigheden van de morele dienstverlening en de hieraan inherente uitgaven; 2 de kosten die noodzakelijk zijn voor niet-confessionele morele dienstverlening, te weten de kosten van de gebouwen en de delen van de gebouwen, bestemd voor de openbare uitoefening van de nietconfessionele morele dienstverlening en de kosten inherent aan de organisatie en de werking van de niet-confessionele morele dienstverlening; 3 de terugbetaling van de leningen, aangegaan door de instelling, ter verwerving of renovatie van onroerende goederen, die noodzakelijk zijn voor de openbare uitoefening van de niet-confessionele morele dienstverlening. 2. Binnen dit kader heeft de provincie de wettelijke bevoegdheid de voorgestelde bedragen van de begroting af te toetsen. Specifiek wat de kosten betreft omvat deze toetsingsbevoegdheid het nagaan van het noodzakelijk en inherent karakter hiervan in functie van de organisatie en de werking van de niet confessionele morele dienstverlening van de beneficiant van de subsidies zijnde de PIMD.

3 p De laatste jaren komen de provinciale financiën steeds meer onder druk te staan. Een rationalisatie van de uitgaven is bijgevolg ook hier noodzakelijk, zonder dat aan een kwaliteitsvolle werking van de PIMD wordt geraakt. 4. Op grond van en binnen het kader hierboven geschetst heeft de Provincieraad in zitting van 17 juni 2015 enkele begrotingsartikelen van de begroting 2016 van de PIMD betwist en gewijzigd omdat op basis van het onderzoek van de jaarrekening 2014 werd vastgesteld dat voor heel wat uitgaven de band met de wettelijke opdracht van de PIMD, namelijk het verstrekken van niet-confessionele morele dienstverlening, niet of onvoldoende aangetoond was. Ook de doorrekening van kosten door de Unie van Vrijzinnige Verenigingen (hierna UVV) wordt betwist, aangezien de provincie m.b.t. deze kosten geen wettelijke verplichting heeft. Enkel de werking van de PIMD wordt beoogd. Tot slot worden enkele begrotingsartikelen betwist omdat de toelichting bij de begroting 2016 de verhoging ten opzichte van de begroting 2015 niet verantwoordt in functie van noodzakelijkheid. Dit resulteerde in een wijziging van de oorspronkelijk ingediende begroting 2016 op een 10-tal artikelen. Daaropvolgend heeft de Centrale Vrijzinnige Raad alle wijzigingen integraal teruggedraaid naar het oorspronkelijke bedrag. Het dossier begroting 2016 ligt thans in deze vorm voor bij de Minister van Justitie ter goedkeuring. De minister heeft nog niet beslist. 5. Specifiek wordt, met betrekking tot de begroting 2017 van de PIMD het volgende vastgesteld: 2.1. Algemeen Wanneer we de begroting 2017 vergelijken met de begroting 2016 dan wordt een daling van de provinciale toelage met EUR vastgesteld (van EUR in 2016 naar EUR in 2017). Deze daling wordt verklaard doordat ten opzichte van de begroting 2016: meer overschot uit voorgaande jaren in rekening kan gebracht worden ( EUR) minder uitgaven ingeschreven worden ( EUR) minder inkomsten uit beleggingen worden geraamd (500 EUR) Uit onderzoek van de begroting 2017 blijkt dan ook dat de PIMD inspanningen heeft gedaan om de ingeschreven bedragen te verminderen. Wanneer we de begroting 2017 met bijgevoegde toelichting in detail bekijken dan stellen we vast dat, wat de betwiste posten betreft, de ingeschreven bedragen worden verminderd, waarbij de PIMD zich grotendeels heeft gericht naar de wijzigingen die de Provincieraad m.b.t. de begroting 2016 heeft vastgesteld. Dit gezegd zijnde blijft evenwel het principieel bezwaar m.b.t. de aard van de uitgaven en de doorrekening van kosten door de UVV bestaan. Uit de toelichting bij de begroting 2017 blijkt dat de PIMD nog steeds rekening houdt met de doorrekening van kosten door de UVV, uitgaven waarvoor de provincie geen wettelijke verplichting heeft. Ook de financiering van activiteiten

4 p. 4 van derden die geen vanzelfsprekende band hebben met de wettelijke opdracht van het PIMD wordt voorzien. In de mate dat de PIMD niet is tegemoet gekomen aan de visie van de Provincieraad dringt een wijziging van de betreffende artikelen zich op Bespreking op het niveau van de uitgavenposten In dit luik worden enkel die uitgavenposten besproken waarvan de provincie meent dat zij kunnen betwist worden op grond van en binnen het kader hierboven geschetst. A. Uitgavenposten waarvan het krediet overeenstemt met het krediet door de Provincieraad eerder vooropgesteld Met betrekking tot deze posten blijft, ondanks de verlaging van de kredieten door de PIMD, die overeenstemt met het krediet door de provincieraad eerder vooropgesteld, het principieel bezwaar bestaan waar het gaat over de aard van de uitgaven. Eén en ander heeft tot gevolg dat het bedrag van het voorziene krediet zelf niet moet worden gewijzigd. Begrotingsartikel Overige documentkosten EUR Uit onderzoek van de jaarrekening 2015 is gebleken dat in deze post onder meer "Gestalt Therapie" opleidingen en opleidingen "Passend Geven als Hulpverlener" worden opgenomen. De provincie moet enkel tussenkomen in de tekorten inherent aan de werking. De vraag kan gesteld worden of elke vorming of opleiding aan deze vereiste beantwoordt. Er wordt op geen enkele wijze gemotiveerd dat er een band bestaat met de wettelijke opdracht van de PIMD, namelijk de niet-confessionele morele dienstverlening, noch dat er sprake zou zijn van noodzakelijke uitgaven. Eveneens op basis van de jaarrekening 2015 is vastgesteld dat deze post diverse kosten omvat, die worden doorgerekend door de UVV, waaronder: beelddatabank en mediamonitoring (o.a. jaarabonnement Gopress) cursus spreken in het openbaar intervisie kwaliteitszorg Er wordt herhaald dat de provincie met betrekking tot deze kosten geen wettelijke verplichting heeft. Enkel de werking van de PIMD wordt beoogd. Het behoud van het bedrag op dit niveau biedt voldoende ruimte aan de PIMD om aan inherent werkingsgebonden vormingen of opleidingen deel te nemen.

5 p. 5 Begrotingsartikel Inlassingskosten in de media EUR Op basis van het onderzoek van de jaarrekening 2015 is gebleken dat in deze post onder meer volgende uitgaven zijn opgenomen: GrafiekGroup - magazine demens.nu ex. per kwartaal Feniks vzw - Gentse Feesten magazine UVV - vergoeding auteurs tijdschriften Prik, Fakkeltjes, Samenspel UVV - nieuwjaarskaarten en bedankkaarten UVV - verzending jaarboek UVV - diverse advertenties De provincie moet enkel tussenkomen in de tekorten inherent aan de werking. De vraag kan gesteld worden of elke uitgave aan deze vereiste beantwoordt. Er wordt op geen enkele wijze gemotiveerd dat er een band bestaat met de wettelijke opdracht van de PIMD, namelijk de niet-confessionele morele dienstverlening, noch dat er sprake zou zijn van noodzakelijke uitgaven. Eveneens is vastgesteld dat deze post zeer veel kosten omvat, die worden doorgerekend door de UVV. Er wordt herhaald dat de provincie met betrekking tot deze kosten geen wettelijke verplichting heeft. Enkel de werking van de PIMD wordt beoogd. Het behoud van het bedrag op dit niveau biedt voldoende ruimte aan de PIMD voor inherent werkingsgebonden inlassingskosten in de media. B. Uitgavenposten waarvan het krediet niet overeenstemt met het krediet door de Provincieraad eerder vooropgesteld Ook met betrekking tot deze posten blijft het principieel bezwaar bestaan waar het gaat over de aard van de uitgaven. Begrotingsartikel Honoraria ikv administratie Wijziging : Verschil : EUR EUR EUR Op basis van het onderzoek van de jaarrekening 2015 is gebleken dat de UVV facturen van Eubelius advocaten doorrekent die betrekking hebben op juridische adviezen verstrekt aan het Federaal Secretariaat van de UVV en aan het representatief orgaan, de Centrale Vrijzinnige Raad (CVR). Deze adviezen hebben onder meer betrekking op de bevoegdheden die aan de CVR werden toegekend in de te volgen goedkeuringsprocedure rond de dossiers van de jaarrekening 2014, de begrotingswijziging 2015 en de begroting 2016, waarbij juridische ondersteuning werd gevraagd bij het

6 p. 6 opmaken van de documenten Besluit van de Centrale Vrijzinnige Raad. Dit leidt tot het bizarre gevolg dat de provincie, via de provinciale toelage ter financiering van de uitgaven van de PIMD, de advocaat van de UVV en de CVR m.b.t. huidige disputen betaalt. Er wordt herhaald dat de provincie met betrekking tot de kosten, doorgerekend door de UVV, geen wettelijke verplichting heeft. Enkel de werking van de PIMD wordt beoogd. Hierbij wordt onder de aandacht gebracht dat de Provincieraad in zitting van 17 juni 2015 dit begrotingsartikel betwist en gewijzigd heeft tot een bedrag van EUR. Met het behoud van het bedrag op dit niveau moet het perfect mogelijk zijn een degelijke werking te garanderen. Begrotingsartikel Beurzen en evenementen Wijziging : Verschil : EUR EUR EUR Uit onderzoek van de jaarrekening 2015 is gebleken dat deze post merendeels uitgaven met betrekking tot beurzen en evenementen omvat georganiseerd door de UVV en die proportioneel worden doorgerekend aan de PIMD van elke provincie. Er wordt herhaald dat de provincie met betrekking tot deze kosten geen wettelijke verplichting heeft. Enkel de werking van de PIMD wordt beoogd. Uit de jaarrekening 2015 blijkt verder dat het gaat over deelname aan huwelijksbeurzen, pukkelpop en de "Belgian Pride". De provincie moet enkel tussenkomen in de tekorten inherent aan de werking. De vraag kan gesteld worden of elke beurs of elk evenement aan deze vereiste beantwoordt. Er wordt op geen enkele wijze gemotiveerd dat er een band bestaat met de wettelijke opdracht van de PIMD, namelijk de nietconfessionele morele dienstverlening, noch dat er sprake zou zijn van noodzakelijke uitgaven. Hierbij wordt onder de aandacht gebracht dat de Provincieraad in zitting van 17 juni 2015 dit begrotingsartikel betwist en gewijzigd heeft tot een bedrag van EUR. Het behoud van het bedrag op dit niveau biedt voldoende ruimte aan de PIMD om aan inherent werkingsgebonden beurzen en evenementen deel te nemen. Begrotingsartikel Andere communicatiekosten Wijziging : Verschil : EUR EUR EUR

7 p. 7 Op basis van het onderzoek van de jaarrekening 2015 is gebleken dat deze post een grote hoeveelheid van meest diverse uitgaven omvat. Een aantal van deze uitgaven hebben op het eerste zicht geen duidelijke band met de wettelijke opdracht van het PIMD, namelijk het verstrekken van nietconfessionele morele dienstverlening, zoals bijvoorbeeld: promotiemateriaal - sleutelhangers sokken (6.000 stuks) Rock Zottegem fakkeltjes abonnementen Geuzenhuis - doorrekening kosten magazine De Geus en pocketboek Vrijzinnig Humanisme 4Hoog - voorstelling Menskes (kindertheater over rouw en verlies) studiedag Kernkwadranten dag van het humanisme: folders, design campagne, regionale tv en advertenties In deze post zit onder meer ook het financieren van allerlei projecten die door derden worden georganiseerd en waarbij PIMD de tekorten financiert zoals bijvoorbeeld: Willemsfonds - literair festival het betere boek August Vermeylenfonds - project wetenschap, vrijzinnigheid en kunst Feniks vzw - project herdenking, Gentse feesten Geuzenhuis - nacht van de vrijdenker Geuzenhuis - cultuurmarkt Nogal wat van deze projecten hebben geen duidelijke band met de wettelijke opdracht van het PIMD, namelijk het verstrekken van niet-confessionele morele dienstverlening, en staan er op het eerste gezicht zelfs volkomen los van. Daarnaast wordt vastgesteld dat in deze post ook heel wat uitgaven zijn opgenomen die door de UVV worden doorgerekend aan de PIMD van elke provincie, waaronder dus ook de PIMD Oost-Vlaanderen. Onder meer volgende uitgaven worden doorgerekend (en komen vaak jaarlijks terug): rugzakken feestelingen lentefeesten en feesten vrijzinnige jeugd jaarboek UVV sportdag UVV Sodexo Cadeau Pass n.a.v. dag van het humanisme abonnement AFAS software leerstoel Waardig Levenseinde aan de VUB project de biomedische internetmarkt ( medicijndoosjes) prakt humanisme jongeren eerst Hujo - regionale jongerenactiviteiten en -groepen Hujo - protocol Digimores protocol Opnieuw is er sprake van de financiering van activiteiten van derden die geen vanzelfsprekende band hebben met de wettelijke opdracht van het PIMD.

8 p. 8 De provincie moet enkel tussenkomen in de tekorten inherent aan de werking. De vraag kan gesteld worden of elke uitgave aan deze vereiste beantwoordt. Er wordt op geen enkele wijze gemotiveerd dat er een band bestaat met de wettelijke opdracht van de PIMD, namelijk de niet-confessionele morele dienstverlening, noch dat er sprake zou zijn van noodzakelijke uitgaven. Er wordt herhaald dat de provincie met betrekking tot de kosten, doorgerekend door de UVV, geen wettelijke verplichting heeft. Enkel de werking van de PIMD wordt beoogd. Hierbij wordt onder de aandacht gebracht dat de Provincieraad in zitting van 17 juni 2015 dit begrotingsartikel betwist en gewijzigd heeft tot een bedrag van EUR. Het behoud van het bedrag op dit niveau biedt voldoende ruimte aan de PIMD om inherent werkingsgebonden activiteiten te ontplooien. Samengevat zal de provinciale toelage, gewone en buitengewone dienst samen, na voormelde wijzigingen, EUR bedragen. Termijngebonden karakter Uw raad moet zich, gelet op de procedure, die aan strikte termijnen gebonden is, noodzakelijk uitspreken in de zitting van juni. Wij hebben dan ook de eer, Mevrouwen, Mijne Heren, U te verzoeken 1. volgende artikelen te betwisten: Overige documentkosten Inlassingskosten in de media 2. volgende artikelen te betwisten en een wijziging voor te stellen: Honoraria ikv administratie Beurzen en evenementen Andere communicatiekosten 3. de overige artikelen gunstig te adviseren. Gent,. namens de Deputatie: de provinciegriffier, Albert De Smet de bevoegde gedeputeerde, Jozef Dauwe

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1603101 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening Oost-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1702972 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening Oost-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702972 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Griffie Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408926 betreft verslaggever NIET-CONFESSIONELE MORELE DIENSTVERLENING Advies bij het ontwerp van begroting 2005 van de Provinciale Instelling voor Morele

Nadere informatie

IMD Oost-Vlaanderen Begrotingswijziging 2018/1 en Begroting uitsplitsing kredieten

IMD Oost-Vlaanderen Begrotingswijziging 2018/1 en Begroting uitsplitsing kredieten UITGAVEN GEWONE BEGROTING Afdeling 210 Installatiekosten 61110 Huur en huurlasten onroerende installaties zie (1) Gent 36.000,00 41.000,00 41.000,00 Aalst 14.000,00 19.000,00 19.000,00 Ronse 16.200,00

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1800630 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening Oost-

Nadere informatie

i I MEI ûoll , j 'i.117 Justitie Ke$!nt;t *sl verneur Federale Overheidsdienst

i I MEI ûoll , j 'i.117 Justitie Ke$!nt;t *sl verneur Federale Overheidsdienst Federale Overheidsdienst Justitie Directoraat-generaal Wetgeving, Fundamentele Rechten en Vrijheden Dienst Erediensten en Vrijzinnigheid Waterloolaan 115 1000 Brussel TELO2 542 65 11 Fþr.02 542 70 39 Aan

Nadere informatie

Begrotingswijziging N 1

Begrotingswijziging N 1 Instelling belast met het beheer van de materiële en financiële belangen van de erkende niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen en erkende centra voor morele dienstverlening van de provincie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800233 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Orthodoxe kerkfabrieken Orthodoxe Kerkfabriek

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1207911 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Islamitische erediensten Islamitische Geloofsgemeenschap

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1702738 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Jaarrekening

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1705773 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1802750 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale Kerkfabriek Sint-Baafs Gent Jaarrekening 2017

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1705773 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Kathedrale kerkfabrieken - Sint-Baafs Gent Budgetwijziging

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 25 september 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/15 Erediensten. Antwerpen. Provinciale Instelling

Nadere informatie

I.M.D. Oost-Vlaanderen BEGROTING 2014 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten Huur en huurlasten onroerende installaties

I.M.D. Oost-Vlaanderen BEGROTING 2014 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten Huur en huurlasten onroerende installaties UITGAVEN GEWONE BEGROTING Afdeling 210 Installatiekosten 61110 Huur en huurlasten onroerende installaties Gent 31 000,00 32 000,00 33 000,00 Aalst 15 000,00 14 000,00 14 000,00 Ronse 12 000,00 12 000,00

Nadere informatie

I.M.D. Oost-Vlaanderen TOELICHTING BEGROTING 2017 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten

I.M.D. Oost-Vlaanderen TOELICHTING BEGROTING 2017 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten UITGAVEN GEWONE BEGROTING Afdeling 210 Installatiekosten 61110 Huur en huurlasten onroerende installaties Gent 33.000,00 34.000,00 37.000,00 Aalst 14.000,00 14.000,00 14.000,00 Ronse 12.000,00 12.000,00

Nadere informatie

I.M.D. Oost-Vlaanderen TOELICHTING BEGROTING 2016 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten

I.M.D. Oost-Vlaanderen TOELICHTING BEGROTING 2016 UITGAVEN GEWONE BEGROTING. Afdeling 210 Installatiekosten UITGAVEN GEWONE BEGROTING Afdeling 210 Installatiekosten 61110 Huur en huurlasten onroerende installaties Gent 33 000,00 33 000,00 34 000,00 Aalst 14 000,00 14 000,00 14 000,00 Ronse 12 000,00 12 000,00

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1800630 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Provinciale Instelling voor Morele Dienstverlening

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 juni 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/33 Erediensten. Antwerpen. Provinciale Instelling

Nadere informatie

Begrotingswijziging No L

Begrotingswijziging No L Identificatie van de instelling : 0 865 1 19343 Dienstjaar : 2017 Instelling belast met het beheer van de materiële en financiële belangen van de erkende niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen

Nadere informatie

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Voorgesteld door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Oost-Vlaanderen in zitting van 2 december 2004 Aanwezig : de heer André Denys, gouverneur-voorzitter

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303488 Verslag aan de Provincieraad betreft Fingem-algemene vergadering 27 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805298 Provincieraadsbesluit betreft Algemene vergadering SOLVA 12 december 2018 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1602375 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SVK subsidiereglement Subsidiereglement

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1606161 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Sport & Recreatiedomeinen --- dossiernummer:. 1403325 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Overname recreatiedomein De Ster Overname recreatiedomein De Ster te Sint-Niklaas vanaf

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1303265 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUIDSAMENWERKING: subsidiereglement voor programma's

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1805210 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit egov Provincieraadsbesluit betreft verslaggever EGOV 2007-2de wijziging de heer Alexander Vercamer De Provincieraad, gelet op de wet, meer bepaald de artikelen 65 en 114 bis tot 114 quater; gelet op het

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Dienst Begroting Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408566 betreft verslaggever JAARREKENING 2002 - BALANS Herbestemming van voorzieningen en schulden in verband met beheer van derdengelden de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit egov Provincieraadsbesluit betreft verslaggever EGOV 2008 wijziging 2 de heer Alexander Vercamer De Provincieraad, gelet op de provinciewet, meer bepaald de artikelen 65 en 114 bis tot 114 quater; gelet

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103509 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Intergemeentelijke samenwerking - Imewo uitnodiging algemene

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 7 e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0703712 betreft verslaggever PROVINCIAAL ONDERWIJS Begrafenisvergoeding niet-gesubsidieerd ondersteunend

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 62 Gezondheid Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0710790 betreft verslaggever PISAD Resultatenrekening en toelichting 2006 voor vaststelling ; verslag Rekenhof voor kennisgeving

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203613 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Intergemeentelijk samenwerkingsverband SOLVA

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 Verordening nr. 15-01 12 mei 2015 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het

Nadere informatie

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN,

DE PROVINCIERAAD VAN OOST-VLAANDEREN, Gecoördineerde versie in werking vanaf 1 januari 2003 Provinciaal reglement ter subsidiëring van de verwezenlijking van het provinciaal fietsnetwerk en het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk. DE

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1400710 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1303093 Verslag aan de Provincieraad betreft IMEWO- algemene vergadering op 24 juni 2013 aanduiding provinciale

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1103456 Provincieraadsbesluit betreft Gaselwest algemene vergadering 24 juni 2011 Algemene vergadering 24

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Cultuur uitleendienst Provincie Oost-Vlaanderen dossiernummer: 1705897 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement uitleendienst Aanpassing Jozef Dauwe 1. Feitelijke en juridische gronden

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1505884 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1203145 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Maatschappijen - Gemeentelijke Holding in vereffening

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Provincieraadsbesluit betreft verslaggever GEZINSZORG 61/04g/wb-ave-fm/04003 Meerjarenovereenkomst private diensten gezinszorg de heer Jean-Pierre Van Der Meiren De Provincieraad,

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1501376 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Gemeentelijke Administratieve Sancties Rapportering

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1802221 Verslag aan de Provincieraad betreft DDS: algemene vergadering op 12 juni 2018 agendapuntenvoordracht

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1505028 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2015 Derde reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de derde

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Ruimte dienst Mobiliteit dossiernummer: 1800386 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor projecten voor duurzame mobiliteit Opheffing

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer:. 1406710 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever PAC Het Zuid Gent: parking Overeenkomst beheer en commerciële exploitatie parkeergarages

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1606161 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Dendermonde Provinciaal Centrum voor Volwassenenonderwijs Scheldeland rechtszaak invordering ereloon

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1801569 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 8e Directie Dienst 81 Planning en Natuurbehoud Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0713224 betreft verslaggever KRINGLOOPCENTRA Herziening subsidiereglement ter ondersteuning van de kringloopcentra

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405984 Provincieraadsbesluit betreft INTERWAAS - buitengewone algemene vergadering 3 december 2014 mandatering

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Preventie, Hulpverlening en Zorg Provincieraadsbesluit betreft verslaggever ZORG (62/11C11/FM/09003) Subsidies ouderenzorg

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SPORTPROMOTIE - SPORT - EN SPELKAMPEN Reglement sport - en spelkampen mevrouw Carina Van Cauter De Provincieraad, Gelet op artikel

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1308071 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit Griffie Provincieraadsbesluit betreft verslaggever PROVINCIAAL ARCHIEF Bruikleenreglement betreffende archiefdocumenten bewaard in het Provinciaal Archief Oost-Vlaanderen de heer Jean-Pierre Van Der Meiren

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie --- dossiernummer:. 1103288 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Klachtenbehandeling Jaarverslag over 2010 Hilde Bruggeman Mevrouwen en mijne Heren, Krachtens

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1805210 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemene vergadering IGS Westlede op 4 december 2018

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 november 2018 Besluit nummer: 2018_GR_00897 Onderwerp: Subsidieovereenkomst voor de levering en plaatsing van een telescopische tribune en het brandveilig

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Sociale begeleiding Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0412814 betreft verslaggever SOCIALE BEGELEIDING PERSONEEL uitbouw Sociale Dienst de heer Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Sport & Recreatiedomeinen dienst Sport dossiernummer: 1704203 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Reglement ' Oost-Vlaamse Sportringen' wijziging om op 18.12.2017 voor laatste maal de Oost-

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie --- dossiernummer:. 1802726 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Klachtenbehandeling Jaarrapport over 2017 Hilde Bruggeman Mevrouwen en mijne Heren, Krachtens

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1109135 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Wijzigingen reglement subsidiëring projecten ter bevordering van gelijke onderwijskansen

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1203586 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NOORD-ZUID SAMENWERKING: reglement Wereldcentrum met betrekking

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever NIEUW PROVINCIAAL REGLEMENT MBT PROJECT SPORTPROMOTOREN de heer Ivan Verleyen De Provincieraad, Gelet op de artikelen 65 en 85

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

Derde Commissie - Verslag van de vergadering

Derde Commissie - Verslag van de vergadering departement Interne Organisatie vergadering van 16 juni 2016 Derde Commissie - Verslag van de vergadering Aanwezig : Voorzitter: H. De Sutter Ondervoorzitter: Ph. De Coninck Secretaris: E. Dooms Gedeputeerden

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1505884 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever INTERWAAS- algemene vergadering op 2 december 2015 vaststellen

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer:. 1505694 Verslag aan de Provincieraad betreft verslaggever Wonen - Projectsubsidie

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1406551 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1405963 Provincieraadsbesluit betreft IGS WESTLEDE algemene vergadering 2 december 2014 mandaat provinciaal

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 6 e Directie Dienst 61 Welzijn Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0708581 betreft verslaggever WELZIJN EN GEZONDHEID - AANVRAGEN INVESTERINGSSUBSIDIES Toekennen van subsidies de heer Eddy Couckuyt

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking dienst Maatschappelijke Participatie dossiernummer: 1402932 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Algemeen kansenbeleid Subsidies

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 10e Directie Dienst 101 Economie Provincieraadsbesluit betreft SUBSIDIEREGLEMENT Subsidiëring van exportbevorderdende initiatieven Gecoördineerde tekst (Provincieraadsbesluiten van 9/12/1999, 12/12/2001,13/11/2003,

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer: 1400710 Provincieraadsbesluit betreft Veneco- Jaarvergadering 2012 aanduiding provinciale vertegenwoordiger-

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 7e Directie Dienst 71 Personeelsbeheer, Wedden en Pensioenen Provincieraadsbesluit betreft verslaggever FLANKEREND ONDERWIJSBELEID Wijziging aan het reglement subsidiëring projecten ter bevordering van

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad 10 e Directie Dienst 102 Land- en Tuinbouw Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0704919 betreft verslaggever PROVINCIAAL PLATTELANDSBELEID Samenstelling Provinciaal ManagementComité (PMC) de heer

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking --- dossiernummer: 1701688 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Mondiale solidariteit: THUISZORG IN BUZAU- ROEMENIE Goedkeuring

Nadere informatie

Besturen van de eredienst & Gemeente verhoudingen en verplichtingen. Bart Vercauteren Bisschoppelijk gedelegeerde Bisdom Brugge dienst kerkfabrieken

Besturen van de eredienst & Gemeente verhoudingen en verplichtingen. Bart Vercauteren Bisschoppelijk gedelegeerde Bisdom Brugge dienst kerkfabrieken Besturen van de eredienst & Gemeente verhoudingen en verplichtingen Bart Vercauteren Bisschoppelijk gedelegeerde Bisdom Brugge dienst kerkfabrieken Bestuur van de eredienst? Erkende erediensten (6) (+

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Welzijn, Gezondheid, Wonen, Jeugd en Ontwikkelingssamenwerking Pisad provinciaal intern verzelfstandigd agentschap (piva) dossiernummer: 1706073 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Uitkanteling

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Recreatiedomeinen --- dossiernummer: 1805507 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Nieuwdonk overdracht van het domein Nieuwdonk van DDS naar de provincie : ontwerp protocolakkoord. Alexander

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Interne Organisatie dienst Communicatie dossiernummer: 1802321 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Wedstrijdreglement met het oog op regiomarketing Reglement: Wedstrijdreglement met

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad directie Leefmilieu dienst Milieubeleidsplanning, -ondersteuning en Natuurontwikkeling Verslag aan de Provincieraad registratienr. 1005603 betreft verslaggever STEUNPUNT DUURZAAM WONEN EN BOUWEN Overeenkomst

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1604173 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Leopoldskazerne - aankoop blokken D t.e.m. I aankoop van deel stad Gent waardoor de volledige

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Onderwijs & Vorming --- dossiernummer: 1402992 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever Flankerend onderwijsbeleid Reglement met betrekking tot de wedstrijd voor projecten rond de Eerste Wereldoorlog

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Interne Organisatie dienst Juridische Aangelegenheden & Bestuurszaken dossiernummer:. 1401955 Verslag aan de Provincieraad betreft Veneco- jaarvergadering 2013 Jaarvergadering 2013: jaarverslag

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad departement Financiën dienst Budget dossiernummer:. 1601210 Verslag aan de Provincieraad betreft Budget 2016 Eerste reeks wijzigingen verslaggever Alexander Vercamer Mevrouwen en mijne Heren, In de eerste

Nadere informatie

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN

REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN definitieve versie REGLEMENT PROJECTSUBSIDIE SPORTEVENEMENTEN 1. Algemene bepalingen Artikel 1.1 Het gemeentebestuur van Zedelgem kan, binnen de perken van de kredieten daartoe voorzien in het door de

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9 e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever REGLEMENT LOKAAL CULTUURBELEID voorleggen voorstel tot uitbreiding reglement betreffende de ondersteuning van initiatieven

Nadere informatie