Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015"

Transcriptie

1 Verordening nr mei 2015 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2015 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het dienstjaar 2015 werd door de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie vastgesteld op 18 november 2014 en door het College bekrachtigd op 5 december De verordening nr houdende vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2015, werd door de Vlaamse Minister van Brusselse aangelegenheden bij ministerieel besluit goedgekeurd. A. Gewone dienst De initiële begroting 2015 sloot af met een overschot van ,30 EUR. Na onderhavige begrotingswijziging sluit de begroting af met een overschot van EUR. VORIGE DIENSTJAREN Bij de opmaak van de begroting voor het dienstjaar 2015 werd uitgegaan van een overschot op de begrotingsrekening 2014 van EUR. Door een strikte opvolging van de naar 2015 over te dragen kredieten en de hieruit voortvloeiende annulatie van gereserveerde middelen wordt uitgegaan van een overschot van ,51 EUR of ,51 EUR meer dan initieel geraamd. Uit dit overschot dient ,01 EUR te worden gerecupereerd voor het LOGO, EUR voor integrale jeugdhulp en EUR voor het kinderarmoedebestrijdingsplan. Deze ontvangsten werden in 2014 gerealiseerd, maar hebben tevens betrekking op uitgaven in het begrotingsjaar Daarenboven wordt EUR gerecupereerd en overgeboekt naar het reservefonds Stedenbeleid als gevolg van de afstemming op de vastleggingen. OVERBOEKINGEN EN FONDSEN Voor uitgaven op de gewone en buitengewone dienst dient ,53 EUR meer te worden geput uit het reservefonds Stedenbeleid. Tevens worden er, ten belope van EUR, ontvangsten naar het fonds overgeheveld. Er wordt EUR overgeboekt naar het Lambermontfonds. Deze middelen worden deels ingezet voor financiering van buitengewone uitgaven in 2015 ( EUR) EUR is bestemd voor het beleidsdomein Cultuur, Jeugd en Sport. Tevens wordt EUR uit het fonds geput voor uitgaven binnen het beleidsdomein Cultuur, Jeugd en Sport en het beleidsdomein Welzijn, Gezondheid en Gezin. Binnen het beleidsdomein Onderwijs en Vorming wordt voor een aantal meeruitgaven EUR uit het Onderwijsfonds geput. Daarnaast wordt EUR naar het fonds overgeheveld voor toekomstige uitgaven en uitgaven op de buitengewone dienst. Binnen het domein Gezin wordt EUR uit het Gezinsfonds geput voor uitgaven op de gewone dienst. Anderzijds wordt EUR naar het fonds overgeheveld als reservatie voor toekomstige uitgaven.

2 ADMINISTRATIE Er worden extra middelen voorzien voor de vorming van personeelsleden en de evaluatie van mandaathouders. Binnen de sector Stedelijk Beleid worden middelen voorzien voor de verhoging van de werkingskosten en subsidies. Deze middelen worden gebruikt voor studie-opdrachten, workshops, wijkwerkingen en participatie-initiatieven. ONDERWIJS EN VORMING In het kader van het Kinderarmoedebestrijdingsplan worden de niet bestede middelen van het werkjaar 2014 opnieuw ingeschreven met als doel de kleuterparticipatie in het Nederlandstalig in Brussel te verhogen. Er worden bijkomende middelen voorzien voor de organisatie en subsidiëring van de vernieuwde speelpleinwerking, voor de stimulering van levenslang leren en de subsidiëring van educatieve initiatieven. De ploeg van Onderwijscentrum Brussel wordt uitgebreid om de stopzetting van Voorrangsbeleid Brussel op te vangen, de bevoegdheidsverschuiving van de speelpleinwerking te kunnen realiseren en de ondersteuning uit te breiden naar het secundair en extra begeleiding te voorzien voor Brede School. Binnen de instellingen wordt de beschikbaarheidsvergoeding voor de nieuwbouw van Kasterlinden bijgesteld. CULTUUR, JEUGD EN SPORT Op het vlak van Cultuur worden bijkomende middelen ingeschreven voor inspraakmomenten en voor de begeleiding van trajecten uit de beleidsnota Cultuur, Jeugd en Sport in de verschillende sectoren. De budgetten voor subsidies voor culturele participatiebevordering, uitzonderlijke initiatieven en voor trajectsubsidies voor kunsten nemen toe. Verder komen er bijkomende middelen voor de subsidiëring van gemeenschapscentra. De nominatim subsidies voor vzw Bronks en voor de vzw Buurtsport stijgen. Er worden bijkomende middelen ingeschreven voor de betaling van het saldo van betwiste aanslagbiljetten onroerende voorheffing m.b.t. het Monnaiehouse. Deze verhogingen in het beleidsdomein Cultuur, Jeugd en Sport hebben een eenmalig karakter.

3 WELZIJN, GEZONDHEID EN GEZIN Er worden bijkomende middelen voorzien voor de financiering van de Hulpcoördinatie in de Integrale Jeugdhulp, de organisatie van de tweede avond van Welzijn, Gezondheid en Gezin en de begeleiding van de rationalisatie en de harmonisatie van de ondersteuningsstructuren in de welzijns- en gezondheidssector. De technische kosten voor het LOGO worden verhoogd. Binnen de sector Gezin worden middelen voor subsidies voor kwaliteitsverhoging verlaagd, in uitvoering van de beleidsnota, omdat die niet via subsidies zullen verlopen. Er komen nieuwe middelen om eenmalige acties rond capaciteitsuitbreiding mogelijk te maken. PATRIMONIUM Binnen de sector Patrimonium kunnen de kredieten op een aantal begrotingsartikelen verlaagd worden. ONTVANGSTEN De ontvangsten uit dotaties worden verlaagd. De dotatie van de federale overheid vermindert met EUR en de dotatie voor flankerend infrastructuurbeleid met EUR. Er zijn meer ontvangsten binnen de sectoren administratie ( EUR), ( EUR), Onderwijscentrum Brussel ( EUR), de eigen instellingen (6.000 EUR) en Jeugd (6.000 EUR) en patrimonium ( EUR). SAMENVATTING VAN DE GEWONE DIENST a) Ontvangsten b) Uitgaven Bedrag voorzien op de begroting EUR ,81 Verhoging van de ontvangsten EUR ,23 Verlaging van de ontvangsten EUR ,00 Nieuwe raming van de ontvangsten EUR ,04 Bedrag voorzien op de begroting EUR ,51 Verhoging van de ontvangsten EUR ,53 Verlaging van de ontvangsten EUR ,00 Nieuwe raming van de ontvangsten EUR ,04 Het batig saldo van de gewone dienst bedraagt EUR.

4 B. Buitengewone dienst Het resultaat van de buitengewone dienst blijft na deze begrotingswijziging 0 EUR. Er worden kredieten voorzien voor de renovatiewerken van de Nieuwlandsite, alsook voor buitengewoon onderhoud en de realisatie van het leermiddelencentrum. Daarnaast worden ook middelen uitgetrokken voor de aankoop van materieel voor de administratie, materieelverhuur en communicatie, alsook voor het lichtvisualisatieplan. Binnen het domein Onderwijs en Vorming worden meer middelen voorzien voor lichtvisualisatie, het bouwproject Kasterlinden en investeringssubsidies voor de verdere uitbouw van de capaciteit. Tevens worden middelen ingeschreven voor de uitrusting van de speelpleinwerking. Binnen het domein Cultuur, Jeugd en Sport worden minder middelen voorzien voor aanpassingswerken binnen de sector Gemeenschapscentra. Anderzijds worden middelen ingeschreven voor de subsidiëring van investeringen binnen de sectoren sport en culturele instellingen. Voor het domein Welzijn, Gezondheid en Gezin worden middelen voorzien voor investeringssubsidies voor kinderdagverblijven, IBO s, woonzorgzones en personen met een handicap. Bovenstaande aanpassingen leiden tot een wijziging van de financieringswijze van de buitengewone begroting Zo worden er minder middelen uit het Lambermontfonds ( ,84 EUR) geput. Anderzijds worden er extra middelen overgeheveld uit het Stedenfonds ( ,52 EUR), het Onderwijsfonds ( EUR) en het Gezinsfonds ( ,42 EUR) geput. Tevens wordt een extra bedrag aan leningen opgenomen ( EUR). SAMENVATTING VAN DE BUITENGEWONE DIENST a) Ontvangsten b) Uitgaven Bedrag voorzien op de begroting EUR ,02 Verhoging van de ontvangsten EUR ,94 Verlaging van de ontvangsten EUR ,84 Nieuwe raming van de ontvangsten EUR ,12 Bedrag voorzien op de begroting EUR ,02 Verhoging van de ontvangsten EUR ,65 Verlaging van de ontvangsten EUR ,55 Nieuwe raming van de ontvangsten EUR ,12 De buitengewone dienst sluit bijgevolg af met een resultaat van 0 EUR.

5 2. Toelichting bij de artikelen van de verordening Artikelen 1 tot en met 4 In deze artikelen worden per hoofdstuk de kredietverhogingen of verlagingen tegenover de oorspronkelijke begroting en de nieuwe kredieten voor de gewone en de buitengewone dienst, de ontvangsten en uitgaven opgenomen. De hoofdstukken waaraan geen wijzigingen worden aangebracht, zijn niet opgenomen in dit overzicht. Artikel 5 Dit artikel verwijst naar de begrotingstabellen. II. VERORDENING Artikel 1. De begrotingswijziging 1 gewone dienst, ontvangsten voor het dienstjaar 2015 wordt als volgt vastgesteld: 000 Vorige dienstjaren , , , Overboekingen , , , Dotaties , , , Administratie , , , Onderwijs en Vorming , , , Onderwijscentrum Brussel , , ,00 CLB, Stedelijk en gemeentelijk , , ,00 Kasterlinden, buitengewoon basis- 497 en secundair , , ,00 Zaveldal, buitengewoon secundair , , , Jeugd , , , Welzijn en Gezondheid algemeen ,00-610, , LOGO , , , Patrimonium , , ,19 Totaal van de wijziging ,23 Algemeen totaal na begrotingswijziging , , ,04

6 Artikel 2. De begrotingswijziging 1 gewone dienst, uitgaven voor het dienstjaar 2015 wordt als volgt vastgesteld: 069 Overboekingen , , , Algemene administratie , , , Administratie , , , Materieelverhuur , , Communicatie, Media en IT , , , Onderwijs en vorming , , , Onderwijscentrum Brussel , , ,00 CLB, Stedelijk en gemeentelijk , , ,00 Kasterlinden, buitengewoon basis- 497 en secundair , , ,00 Zaveldal, buitengewoon secundair , , , Kasterlinden, internaat , , , Algemeen cultuurbeleid , , , Kunst, cultureel erfgoed en musea , , , Gemeenschapscentra , , , Sociaal-cultureel werk , , , Jeugd , , , Sport , , , Welzijn en Gezondheid algemeen , , , Welzijn , , , Etnisch-culturele minderheden , , Gezin , , , LOGO , , , Revalidatiecentrum De Poolster , , , Patrimonium , , ,00 Totaal van de wijziging ,53 Algemeen totaal na begrotingswijziging , , ,04

7 Artikel 3. De begrotingswijziging A buitengewone dienst, ontvangsten voor het dienstjaar 2015 wordt als volgt vastgesteld: 069 Overboekingen , , , Algemene uitgaven en ontvangsten , , ,24 Totaal van de wijziging ,10 Algemeen totaal na begrotingswijziging , , ,12 Artikel 4. De begrotingswijziging A buitengewone dienst, uitgaven voor het dienstjaar 2015 wordt als volgt vastgesteld: 319 Administratie , , , Materieelverhuur , , , Communicatie, Media en IT , , , Onderwijs en vorming , , ,00 Kasterlinden, buitengewoon basis- 497 en secundair , , ,00 Zaveldal, buitengewoon secundair , , , Kunst, cultureel erfgoed en musea 3.040, , , Jeugd , , , Speelplein 5.000, , Patrimonium , , ,02 Totaal van de wijziging ,10 Algemeen totaal na begrotingswijziging , , ,12 Artikel 5. De functionele en economische verdeling van de kredieten over de verschillende artikelen van de begroting is opgenomen in de bij deze verordening gevoegde tabellen. Deze verordening wordt in het Belgisch Staatsblad bekend gemaakt De collegeleden, Bianca DEBAETS Pascal SMET Guy VANHENGEL

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 ONTWERP Verordening nr. 13-04 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012

Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012 Verordening nr. 12-03 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor het dienstjaar 2012

Nadere informatie

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011

Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011 ONTWERP Verordening nr. 11-01 Ontwerp van verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting. De begroting voor

Nadere informatie

Artikel 1.- De gewone begroting over het dienstjaar 2004 wordt als volgt vastgesteld:

Artikel 1.- De gewone begroting over het dienstjaar 2004 wordt als volgt vastgesteld: Verordening nr. 03/05 5 december 2003 Verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2004 Artikel 1.- De gewone begroting over het dienstjaar 2004 wordt als volgt vastgesteld: UITGAVEN

Nadere informatie

Artikel 1,- De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt vastgesteld:

Artikel 1,- De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt vastgesteld: Verordening nr. 07/05 16 november 2007 Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2008 VERORDENING Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2008 wordt als volgt

Nadere informatie

Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2006 wordt als volgt vastgesteld:

Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2006 wordt als volgt vastgesteld: Verordening nr. 05/ 06 23 dece mbe r 2005 Verordening tot vaststelling van de beg roting voor het dienstjaar 2006 V E R O R D E N I N G Artikel 1, De gewone begroting over het dienstjaar 2006 wordt als

Nadere informatie

Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2018

Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2018 Verordening nr. 17-05 Ontwerp van verordening tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 1 De gewone begroting voor het dienstjaar wordt als volgt vastgelegd: UITGAVEN ONTVANGSTEN 000 Saldo

Nadere informatie

Begroting 2015 Begrotingswijziging 1A

Begroting 2015 Begrotingswijziging 1A Artikelsgewijze toelichting van de Gewone Begrotingswijziging Uitgaven Overboekingen Artikel 120/954-01 Overboeking naar het reservefonds Onderwijsinstellingen 15.370.00 3.701.475,00 19.071.475,00 Er wordt

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2014-2015) Nr.1(deel I & II) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 18 NOVEMBER 2014 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2015 DEEL I:

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 5 (2010-2011) Nr. 1 (deel I & II) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2010-2011 15 november 2010 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2011 DEEL I:

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 5 (2011-2012) Nr. 1 (deel I & II) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2011-2012 14 november 2011 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2012 DEEL I:

Nadere informatie

Personeelsplan /10/2015

Personeelsplan /10/2015 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Personeelsplan 2013-2018 19/10/2015 FORMATIES op basis van personeelsplan 2013-2018 A B C D totaal 64,50 66,30 69,55 35,50 235,85 kernadministratie 37,80 53,80 18,00 45,50 155,10

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 5 (-) Nr. 1 (deel III) VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING - 15 november ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar DEEL III: Ontwerp van verordening en

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7 (2011-2012) Nr. 2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZIT TING 2011-2012 17 APRIL 2012 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2010 VERSLAG namens de

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 6A (2010-2011) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2010-2011 12 april 2011 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2011

Nadere informatie

In een verder stadium worden deze begrippen verduidelijkt aan de hand van de werkelijke gegevens.

In een verder stadium worden deze begrippen verduidelijkt aan de hand van de werkelijke gegevens. Verordening nr. 14-01 5 december 2014 Verordening tot vaststelling van de rekening voor het dienstjaar 2012 I. MEMORIE VAN TOELICHTING ALGEMEEN I. SAMENSTELLING VAN DE REKENING 1. DE BEGROTINGSREKENING

Nadere informatie

INHOUDSTAFEL DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING... 3 OMGEVINGSFACTOREN De economische groei De inflatie De rente

INHOUDSTAFEL DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING... 3 OMGEVINGSFACTOREN De economische groei De inflatie De rente INHOUDSTAFEL DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING... 3 Hoofdstuk 1. OMGEVINGSFACTOREN...............5 1. De economische groei...5 2. De inflatie...5 3. De rente...6 Hoofdstuk 2. BUDGETTAIR OMGEVINGSKADER............7

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7A (2014-2015) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 8 JULI 2015 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2013 SAMENVATTEND VERSLAG

Nadere informatie

De initiële begroting 2018 sloot af met een overschot van 136,4 EUR.

De initiële begroting 2018 sloot af met een overschot van 136,4 EUR. Verordening nr. 18-01 Verordening houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2018 I. MEMORIE VAN TOELICHTING 1. Algemene toelichting De begroting voor het dienstjaar 2018

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0727 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de goedkeuring van de meerwerken nr. 2 voor de fase 2 van de renovatie van Brede School

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD Stuk 6A (2011-2012) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2011-2012 18 april 2012 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2012

Nadere informatie

Begroting 2013 Begrotingswijziging 2B

Begroting 2013 Begrotingswijziging 2B Artikelsgewijze toelichting van de Gewone Begrotingswijziging Uitgaven Overboekingen Artikel 120/954-01 Overboeking naar het reservefonds Onderwijsinstellingen 17.278.50 7.846.815,00 25.125.315,00 Omwille

Nadere informatie

DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING

DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING DEEL I. ALGEMENE TOELICHTING Algemene toelichting 1 Algemene toelichting 2 INHOUDSTAFEL Hoofdstuk 1. OMGEVINGSFACTOREN... 5 1. Economische en budgettaire context... 5 Hoofdstuk 2. BUDGETTAIR OMGEVINGSKADER...

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 23 NOVEMBER 2016 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2017 1455 Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 598 (2015-2016) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 16 NOVEMBER 2015 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Begroting 2012 Interne begrotingswijziging 2B Gewone Uitgaven 2/07/2012

Begroting 2012 Interne begrotingswijziging 2B Gewone Uitgaven 2/07/2012 Algemene uitgaven en ontvangsten - Gewone Uitgaven 100/128-10 61602 Roerende voorheffing op beleggingen 1.000,00 3.000,00 4.000,00 100/128 ************************** 2.000,00 3.000,00 0,00 5.000,00 109/000-71

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 05/338 14 juli 2005 Besluit houdende de subsidiëring van projecten in het kader van het erfgoedconvenant voor de eindrealisatie van de Weik van t Brussels 2005 (tweede fase) en voorbereiding

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/263 12 juli 2007 Besluit houdende de uitvoering van het Operationeel Projectenplan 2007 in het kader van het Stedenfonds deel 7 Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136,

Nadere informatie

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING BI JLAGE Bijlage nr. 04/ 02 Besluit houde nde het indiene n van de VGC actieplanne n 2005 Cultuur, Cultuurce ntrum Brussel, Hoofdstedelijke Ope nbare Bibliotheek en Streekgericht Bibliotheekbeleid met

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7 (2014-2015) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 21 OKTOBER 2014 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2012 VERSLAG namens de

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/292 13 mei 2004 Besluit houdende uitvoering van verordening nr. 04/06 houdende de toekenning van investeringssubsidies aan voorzieningen van het beleidsdomein kind en gezin Het College,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 6 (2017-2018) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 12 DECEMBER 2017 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begrotingswijziging 2 en B voor het dienstjaar 2017 SAMENVATTEND

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/249 12 juli 2007 Besluit houdende de erkenning en subsidiëring van initiatieven werkend met maatschappelijk kwetsbare jeugd deel 2 Het College, Gelet op de artikelen 127, 128, 135,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 686 (2017-2018) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 26 OKTOBER 2017 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en vzw Huis voor Gezondheid

Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en vzw Huis voor Gezondheid BIJLAGE Bijlage nr. 1 Beheersovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap, de Vlaamse Gemeenschapscommissie en vzw Huis voor Gezondheid Tussen de Vlaamse Gemeenschap, vertegenwoordigd door Vlaams minister

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 2

Begrotingswijziging nr 2 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Begrotingswijziging nr 2 Dienstjaar : 2016 Buitengewone dienst Samenvattende tabel van de Buitengewone begroting 2016 na de B.W. nr2 Functie Overdrachten

Nadere informatie

Tabel 3 bevat de verdeling volgens de beleidsprioriteit en de besteding van de middelen in 2016.

Tabel 3 bevat de verdeling volgens de beleidsprioriteit en de besteding van de middelen in 2016. Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 2016-0706 03-05- BIJLAGE Bijlage nr. 3 Verantwoordingsnota in het kader van het lokaal jeugdbeleid 2016 Het voortgangsrapport Cultuur, Jeugd en Sport 2016

Nadere informatie

Begroting 2012 Begrotingswijziging 2B

Begroting 2012 Begrotingswijziging 2B Artikelsgewijze toelichting van de Gewone Begrotingswijziging Uitgaven Overboekingen Artikel 120/954-01 Overboeking naar het reservefonds Onderwijsinstellingen 13.519.70 978.334,00 14.498.034,00 Omwille

Nadere informatie

Boek ϰ Stad Antwerpen džğůŝđśƚŝŷő ďŝũ ĚĞ ďƶěőğƚǁŝũnjŝőŝŷő 2014

Boek ϰ Stad Antwerpen džğůŝđśƚŝŷő ďŝũ ĚĞ ďƶěőğƚǁŝũnjŝőŝŷő 2014 Boek Stad Antwerpen 214 Toelichting bij de budgetwijziging 214 Exploitatiebudget per beleidsdomein (schema TB1) 1 Evolutie van het exploitatiebudget (schema TB2) 6 Transactiekredieten voor investeringsverrichtingen

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 575 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 2 JUNI 2015 Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 2 juni 2015 Begrotingsfondsen VGC

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 543 (2014-2015) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 21 NOVEMBER 2014 BELEIDSOVEREENKOMST Beleidsovereenkomst Stedenfonds tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

BIJLAGE. Bijlage nr. 3

BIJLAGE. Bijlage nr. 3 BIJLAGE Bijlage nr. 3 Samenwerkingsovereenkomst tussen de vzw Centrum Ambulante Diensten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie inzake het Brussels Aanmeldingspunt voor Personen met een handicap 1 Overeenkomst

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 05/155 21 april 2005 Besluit houdende de subsidiëring van projecten in het kader van de erfgoedconvenant voor de realisatie van de publieksontsluiting van het funerair erfgoed Het College,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 20142015-0504 20-04-2015 Collegebesluit houdende de wijziging van collegebesluit nr. 20132014-0459 van 22 mei 2014 houdende de goedkeuring van het Kinderarmoedebestrijdingsplan 2014-2015

Nadere informatie

Collegebesluit nr. 04/ mei 2004

Collegebesluit nr. 04/ mei 2004 Collegebesluit nr. 04/291 13 mei 2004 Besluit houdende bekrachtiging van verordening nr. 04/06 houdende de toekenning van investeringssubsidies aan voorzieningen van het beleidsdomein kind en gezin De

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/607 23 december 2004 Besluit houdende de gunning van een opdracht voor de verbouwing van een kantoorgebouw, Marcqstraat 16 te 1000 Brussel, tot een huis voor het Nederlandstalig onderwijs.

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2015-2016) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2015-2016 1 DECEMBER 2015 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2016 SAMENVATTEND VERSLAG namens

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 04/263 13 mei 2004 Besluit houdende het sluiten van een overeenkomst bij onderhandelingsprocedure voor het ontwikkelen van de websites erfgoedwijzer.be en erfgoednet.be Het College,

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0859 22-06-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de subsidiëring van de Brusselse Brede Scholen 2017-2018 Het College, Gelet op de artikelen

Nadere informatie

23556 MONITEUR BELGE 03.05.2007 BELGISCH STAATSBLAD

23556 MONITEUR BELGE 03.05.2007 BELGISCH STAATSBLAD 23556 MONITEUR BELGE 03.05.2007 BELGISCH STAATSBLAD VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE VAN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST N. 2007 1767 [C 2007/31090] 15 DECEMBER 2006. Verordening nr. 06/04 tot vaststelling

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; collegebesluit nr. 02/26 24 januari 2002 Besluit houdende de goedkeuring van de Overeenkomst tussen het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de vzw Het Punt - Steunpunt voor Vrijwilligerswerk

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen;

Gelet op de bijzondere wet van 12 januari 1989 met betrekking tot de Brusselse instellingen; Collegebesluit nr. 04/50 22 januari 2004 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschapscommissie en de provincie Vlaams-Brabant voor de werking van het streekgericht bibliotheekbeleid

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET

VLAAMS PARLEMENT ONTWERP VAN DECREET Stuk 19-B (2001-2002) Nr. 1 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2001-2002 25 april 2002 ONTWERP VAN DECREET houdende eerste aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0539 10-03-2017 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de erkenning en de subsidiëring van regionaal en bijzonder sociaal-cultureel werk Het College,

Nadere informatie

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 24 mei 2013 houdende het lokaal beleid kinderopvang;

Gelet op het besluit van de Vlaamse regering van 24 mei 2013 houdende het lokaal beleid kinderopvang; Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0438 28-04-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 1 Overeenkomst Overeenkomst tussen Kind en Gezin en de Vlaamse Gemeenschapscommissie betreffende de procedure

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 1

Begrotingswijziging nr 1 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Begrotingswijziging nr 1 Dienstjaar : 2016 Buitengewone dienst Samenvattende tabel van de Buitengewone begroting 2016 na de B.W. nr1 Functie Overdrachten

Nadere informatie

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN

GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN 68032 MONITEUR BELGE 16.10.2009 BELGISCH STAATSBLAD GOUVERNEMENTS DE COMMUNAUTE ET DE REGION GEMEENSCHAPS- EN GEWESTREGERINGEN GEMEINSCHAFTS- UND REGIONALREGIERUNGEN VLAAMSE GEMEENSCHAP COMMUNAUTE FLAMANDE

Nadere informatie

Boek 4. Stad Antwerpen. Toelichting bij de budgetwijziging 2015

Boek 4. Stad Antwerpen. Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Boek 4 Stad Antwerpen Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Toelichting bij de budgetwijziging 2015 Schema TB1: Exploitatiebudget per beleidsdomein 1 Schema TB2: Evolutie van het exploitatiebudget totaal

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 02/579 19 december 2002 Besluit houdende de aanvulling en wijziging van collegebesluit nr. 02/19 houdende de uitvoering van het Actieplan/Stappenplan 2002 in het kader van het Sociaal

Nadere informatie

72 GU Overdrachten. 7X GU Schuld

72 GU Overdrachten. 7X GU Schuld F U N C T I E S 70 GU Personeel 71 GU Werkingskosten 72 GU 7X GU Schuld 73 009 Algemene ontvangsten en uitgaven 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 019 Algemene schuld 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 029 Fondsen 0,00 0,00

Nadere informatie

Voor de buitengewone dienst is nog steeds een gedetailleerde voorstelling per budgettaire functie van 8 cijfers vereist.

Voor de buitengewone dienst is nog steeds een gedetailleerde voorstelling per budgettaire functie van 8 cijfers vereist. BEGROTING 2017 door het College van Burgemeester en Schepenen VERSLAG EN COMMENTAAR van dhr. C. Beoziere, Schepen van Financiën Het project van de begroting 2017 werd opgesteld in overeenstemming met het

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 6A (2012-2013) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2012-2013 18 JUNI 2013 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2013 VERSLAG

Nadere informatie

Lijst 2: Kredietvorming 2007

Lijst 2: Kredietvorming 2007 Lijst 2: Kredietvorming 2007 Legende bij de onderstaande tabel: ngk-vl: niet-gesplitste vastleggingskredieten; ngk-ok: niet-gesplitste ordonnanceringskredieten; gvk: gesplitste vastleggingskredieten; gok:

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 9A (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 4 JULI 2017 Rekening 2016 van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Rekening van het Reservefonds SAMENVATTEND

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 3

Begrotingswijziging nr 3 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Dienstjaar : 2015 Begrotingswijziging nr 3 Gewone dienst Samenvattende tabel van de Gewone begroting 2015 na de B.W. nr3 Functie Personeel 000/70 Werkingskosten

Nadere informatie

BUDGET 2014 EN MEERJARENPLAN 2014-2019

BUDGET 2014 EN MEERJARENPLAN 2014-2019 BUDGET 2014 EN MEERJARENPLAN 2014-2019 4 NOVEMBER 2013 2013N006882 Documenten structuur Financiële normen in Uitgangspunten Cijfers budget 2014 en meerjarenplan 2014-2019 Informatie beschikbaar voor de

Nadere informatie

Vlaamse Regering DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT EN BRUSSEL,

Vlaamse Regering DE VLAAMSE MINISTER VAN CULTUUR, JEUGD, SPORT EN BRUSSEL, Vlaamse Regering Ministerieel besluit van 13 februari 2007 tot wijziging van het ministerieel besluit van 29 mei 2002 houdende vastlegging van de structuur van een gemeentelijk cultuurbeleidsplan, een

Nadere informatie

Addendum 1 horende bij de beleidsovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de periode 2008-2013

Addendum 1 horende bij de beleidsovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de periode 2008-2013 Addendum 1 horende bij de beleidsovereenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor de periode 2008-2013 1. Inleiding Tussen de Vlaamse Regering en de Vlaamse Gemeenschapscommissie

Nadere informatie

Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest BIJLAGE Bijlage nr. 1 Fiches Titel initiatief: Initiatiefnemer: Opnemen van een coördinerende functie voor het Nederlandstalig onderwijs in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vzw KOCB Projectomschrijving

Nadere informatie

b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag?

b) Welke projecten werden in het verleden door de VGC ingediend? Welke werden goedgekeurd? Voor welk bedrag? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 109 van KARL VANLOUWE datum: 6 februari 2015 aan SVEN GATZ VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL Toepassing sectorale decreten - Brussel Om tegemoet te komen aan

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst tussen CLB Stedelijk en Gemeentelijk Onderwijs en CLB Brussel naar aanleiding van de samenhuizing in de gehuurde locatie

Samenwerkingsovereenkomst tussen CLB Stedelijk en Gemeentelijk Onderwijs en CLB Brussel naar aanleiding van de samenhuizing in de gehuurde locatie Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0313 25-03-2016 BIJLAGE Bijlage nr. 2 Samenwerkingsovereenkomst tussen CLB Stedelijk en Gemeentelijk Onderwijs en CLB Brussel naar aanleiding van

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 671 (2016-2017) Nr.1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2016-2017 2 MEI 2017 INTERPELLATIE Commissie voor Algemene Zaken, Financiën, Begroting en Media van dinsdag 2 mei 2017 INTEGRAAL

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Dienst Begroting Verslag aan de Provincieraad betreft ONTWERP VAN PROVINCIEBEGROTING 2001 Mevrouwen en mijne Heren, De Bestendige Deputatie heeft de eer het hierbijgevoegd ontwerp van provinciebegroting

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD. ZITTING 2009-2010 26 mei 2010 ONTWERP VAN VERORDENING

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD. ZITTING 2009-2010 26 mei 2010 ONTWERP VAN VERORDENING Stuk 6A (2009-2010) Nr. 3 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2009-2010 26 mei 2010 ONTWERP VAN VERORDENING houdende vaststelling van begrotingswijziging 1 en A voor het dienstjaar 2010 VERSLAG

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen Opschrift Datum Gewijzigd bij Decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid 6 juli 2012 Decreet van 19 december 2014 houdende

Nadere informatie

PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK

PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK 403 Stuk 17-A (2007-2008) Nr. 1-B PROGRAMMA HD SOCIAAL-CULTUREEL WERK DEEL 1: TOELICHTING BIJ DE AANPASSINGEN AAN DE TOTALEN VAN DE ONTVANGSTEN EN DE UITGAVEN PER PROGRAMMA 1.1. EVOLUTIE VAN DE TOTALEN

Nadere informatie

Gelet op de bijzondere wet van 16 juli 1993 tot vervollediging van de federale staatsstructuur;

Gelet op de bijzondere wet van 16 juli 1993 tot vervollediging van de federale staatsstructuur; Collegebesluit nr. 04/201 22 april 2004 Besluit houdende subsidiëring en niet-subsidiëring van extra-murosactiviteiten voor het Nederlandstalig onderwijs tijdens het dienstjaar 2004 - Deel 4 - Het College,

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN

ONTWERP VAN DECREET. houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN Zitting 2006-2007 5 december 2006 houdende tweede aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2006 AMENDEMENTEN Zie: 19 (2006-2007) Nr. 1: Ontwerp van

Nadere informatie

Begrotingswijziging nr 2

Begrotingswijziging nr 2 Bladzijde 1 Gemeentebestuur Sint-Agatha-Berchem 21003 Begrotingswijziging nr 2 Dienstjaar : 2017 Gewone dienst Samenvattende tabel van de Gewone begroting 2017 na de B.W. nr2 Functie Personeel 000/70 Werkingskosten

Nadere informatie

Begrotingswijziging N 1

Begrotingswijziging N 1 Instelling belast met het beheer van de materiële en financiële belangen van de erkende niet-confessionele levensbeschouwelijke gemeenschappen en erkende centra voor morele dienstverlening van de provincie

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 juni 2014 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 1/33 Erediensten. Antwerpen. Provinciale Instelling

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 5 (2014-2015) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2014-2015 2 DECEMBER 2014 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de begroting voor het dienstjaar 2015 VERSLAG namens de Commissie

Nadere informatie

Verslag aan de Provincieraad

Verslag aan de Provincieraad Dienst Begroting Verslag aan de Provincieraad registratienr. 0408566 betreft verslaggever JAARREKENING 2002 - BALANS Herbestemming van voorzieningen en schulden in verband met beheer van derdengelden de

Nadere informatie

VR DOC.0001/1

VR DOC.0001/1 VR 2019 1101 DOC.0001/1 DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN CULTUUR, MEDIA, JEUGD EN BRUSSEL NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Definitieve goedkeuring ontwerp van

Nadere informatie

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008

ONTWERP VAN DECREET. houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 Stuk 19 (2008-2009) Nr. 5 Zitting 2008-2009 26 november 2008 ONTWERP VAN DECREET houdende derde aanpassing van de algemene uitgavenbegroting van de Vlaamse Gemeenschap voor het begrotingsjaar 2008 TEKST

Nadere informatie

Gemeentefinanciën. Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016

Gemeentefinanciën. Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016 Gemeentefinanciën Infoavond KWADRANTplus Denk Mee 29/11/2016 Inhoud Enkele termen Algemene gemeentebegroting: waar op letten bij evaluatie? Herne als voorbeeld Impact van federale en Vlaamse beleidsmaatregelen

Nadere informatie

Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten

Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20152016-0586 23-06-2016 COLLEGEBESLUIT Collegebesluit houdende de uitvoering van verordening nr. 03/01 houdende subsidiëring van kunsten Het College, Gelet

Nadere informatie

13 DECEMBER Decreet tot vaststelling van de regels inzake de werking en de verdeling van het Vlaams Stedenfonds

13 DECEMBER Decreet tot vaststelling van de regels inzake de werking en de verdeling van het Vlaams Stedenfonds 13 DECEMBER 2002 - Decreet tot vaststelling van de regels inzake de werking en de verdeling van het Vlaams Stedenfonds (Gecoördineerde versie, aangepast aan het programmadecreet van 19 december 2003 houdende

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

7X GU Schuld. 72 GU Overdrachten

7X GU Schuld. 72 GU Overdrachten F U N C T I E S 70 GU Personeel 71 GU Werkingskosten 72 GU 7X GU Schuld 73 009 Algemene ontvangsten en uitgaven 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 019 Algemene schuld 0,00 0,00 0,00 0,00 0,00 029 Fondsen 0,00 0,00

Nadere informatie

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING,

Officieus gecoördineerde versie: oorspronkelijke tekst met opname van alle wijzigingen versie van kracht op DE VLAAMSE REGERING, Opschrift Datum Gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering tot uitvoering van het decreet van 20 januari 2012 houdende een vernieuwd jeugd- en kinderrechtenbeleid 14 september 2012 Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 7 (2017-2018) Nr.2 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZITTING 2017-2018 3 OKTOBER 2017 ONTWERP VAN VERORDENING tot vaststelling van de rekening over het dienstjaar 2016 SAMENVATTEND VERSLAG namens

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet. Tekst aangenomen door de plenaire vergadering ( ) Nr. 8 6 juli 2011 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1102 (2010-2011) Nr. 8 6 juli 2011 (2010-2011) Ontwerp van decreet houdende vaststelling van de algemene regels waaronder in de Vlaamse Gemeenschap en het Vlaamse Gewest periodieke plan-

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 02/416 24 oktober 2002 Besluit houdende goedkeuring van een overeenkomst en toekenning van een subsidie voor organisatie van multimediavormingsprojecten in het onderwijs tijdens het

Nadere informatie

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op

Ontwerp van decreet ( ) Nr juni 2012 ( ) stuk ingediend op stuk ingediend op 1589 (2011-2012) Nr. 7 27 juni 2012 (2011-2012) Ontwerp van decreet houdende de ondersteuning en stimulering van het lokaal jeugdbeleid en de bepaling van het provinciaal jeugdbeleid

Nadere informatie

Stad Antwerpen. Toelichting bij budgetwijziging 2017

Stad Antwerpen. Toelichting bij budgetwijziging 2017 Stad Antwerpen Toelichting bij budgetwijziging 2017 Toelichting bij de budgetwijziging 2017 Schema TB1: Exploitatiebudget per beleidsdomein 1 Schema TB2: Evolutie van het exploitatiebudget: - totaal 6

Nadere informatie

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994;

Gelet op de artikelen 127, 128, 135, 136, 163, 166 en 178 van de gecoördineerde grondwet van 17 februari 1994; Collegebesluit nr. 07/484 13 december 2007 Besluit houdende de toekenning van de elfde verlenging van de uitvoeringstermijn, de goedkeuring van de verrekeningen nr. 11 (in meer) en het afsluiten van een

Nadere informatie