Gemeente Delft VERZONDEN 18 NOV mr. drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andriessen Is. Geachte eden van de raad,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Delft VERZONDEN 18 NOV mr. drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andriessen Is. Geachte eden van de raad,"

Transcriptie

1 Samenleving Advies Gemeente Delft Westlandseweg AD Delft IBAN NL21 BNGH t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad van Delft Behandeld door Ruud Diemers Telefoon rdiemers delft.n1 Internet Telefoon VERZONDEN 18 NOV Uw brief van Onderwerp advies panel inzake onderzoek NIBUD Uw kenmerk Bijlage 0 Geachte eden van de raad, Ter informatie sturen wij u het advies van het Panel werk en inkomen betreffende de Minima effect rapportage van het Nibud plus de bijhorende annotatie. Het Panel is het adviesorgaan voor het college op het gebie d van werk en inkomen (Participatiewet). Hoogachtend, het college van burgemeester en wethouders van Delft,, burgemeester mr. drs. G.A.A. Verkerk, secretaris drs. T.W. Andriessen Is.

2 Semen!eying Advies Gemeente Delft Westlandseweg AD Delft IBAN NL21 BNGH t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van het Panel werk en inkomen p.a. vanderven@vensters.org Behandeld door Ruud Diemers Telefoon rdiemers@delft.n1 Internet Telefoon VERZONDEN 1 8 NOV Uw brief van 23 september 2015 Uw kenmerk Bijlage 0 Onderwerp bestuurlijke reactie op het advies van het Panel inzake de rapportage van het NIBUD met bijgaande annotatie Geachte heer/mevrouw, Het college heeft uw advies over de zgn. Minima-effectrapportage van het Nibud en de reactie van het college op de verschillende aanbevelingen gelezen. Het college heeft daarbij kennis genomen van uw positieve advies op het besluit tot het verstrekken van een bijdrage in de premie van de AV- Delft. Het college is zeer verheugd met uw instemming. In uw advies geeft u ook nog een reactie op andere aanbevelingen van het Nibud. Het college zal kort ingaan op uw reacties. Het panel pleit ervoor hulpverleners ook een taak te geven op het gebied van voorlichting over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van inkomensondersteuning en tevens clienten te begeleiden bij het indienen van een aanvraag voor een dergelijke voorziening. Net als het Panel is ook het college van mening dat de hulpverlener/ voorlichter hierbij een grote rol heeft, maar ook bijvoorbeeld Delft voor Elkaar die als netwerkorganisatie clientondersteuning biedt. Wij merken in de praktijk dat steeds meer hulpverleners op dit terrein ondersteuning bieden. Het panel juicht het toe dat de gemeente probeert een energiepakket samen te stellen en dit te koppelen aan de Delftpas. Het panel pleit er wel voor bij een dergelijke actie clienten te wijzen op de mogelijkheden van het inleveren van afgedankte elektronica. Energielasten vormen een flinke kosten post, zeker als de betrokkene een laag inkomen heeft. Het college maakt met de woningcorporaties afspraken om het energieverbruik per woning te verlagen. In het verleden heeft het college al verschillende ma/en act/es ondemomen om het energieverbruik van mensen met een laag inkomen te verlagen. De Delftpas biedt nieuwe mogelijkheden. Deze worden steeds verder verkend. Een van de mogelijkheden is het geven van een energiepakket aan specifieke groepen Delftpashouders. Als dit daadwerkelijk gerealiseerd kan worden dan zullen wij u dit me/den.

3 Uw zorgen over het dumpen van afgedankte elektronica delen wij. BU een actie zoals hierboven beschreven zullen wij in onze communicatie hier aandacht aan besteden. Het panel is content met de huidige mogelijkheden van kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en heffingen en hoopt dat de gemeente in de toekomst de voorgestelde wetswijziging volgt in haar kwijtscheldingsbeleid. Kwijtschelding van gemeentelijke heffingen is in Delft al jaren mogelijk. Delft gaat hierbij tot de maximale wettelijke grenzen. lnformatie over mogelijke verdere verandering van de wettelijke mogelijkheden volgt het college nauwlettend. Het panel maakt zich grote zorgen over het voornemen van het Hoogheemraadschap Delfland om de kwijtschelding van de waterzuiveringsheffing af te schaffen. Het college is net als het Panel zeer verontrust over het voomemen van het Hoogheemraadschap Delfland om de mogelijkheden voor kwijtschelding van de zuiveringsheffing af te schaffen. De wethouder van den Haag heeft namens alle gemeenten in Haaglanden over dit onderwerp ingesproken tijdens de vergadering van het Hoogheemraadschap. Daamaast heeft het college haar zienswijze kenbaar gemaakt op de conceptverordening. Het college van Delft trekt hierbij samen op met de colleges van de andere gemeenten binnen het werkgebied van het hoogheemraadschap. Tot slot doet het panel de aanbeveling om bij het verrekenen van inkomsten (zowel uit arbeid als andere uitkeringen) gebruik te maken van de mogelijkheid om deze inkomsten te cederen naar de gemeente. De gemeente betaalt dan de volledige uitkering. Verrekening van de inkomsten met de gemeentelijke uitkering vindt dan plaats achter de schermen. Naar uw mening zou dit leiden tot minder fouten en minder schulden. In het verleden heeft de gemeente gebruik gemaakt van deze mogelijkheid. In de praktijk ontstonden veel problemen door wijzigingen in het inkomen, nabetalingen over voorgaande periodes, het onderscheid tussen inkomsten en kostenvergoedingen (bijvoorbeeld reiskosten) en de niet actuele informatie van werkgevers en uitkeringsinstanties. Uitkeringen werden dan alsnog ten onrechte verstrekt waardoor er teruggevorderd moest worden en waardoor ook problemen ontstonden met de belastingdienst. Bijkomend probleem is dat een werkgever, c. q. uitkeringsinstantie niet verplicht is hieraan mee te werken waardoor er ongelijke situaties ontstonden. Kortom het cederen van inkomsten leidt er niet toe dat de problemen met verrekenen opgelost worden. Twee jaar geleden heeft de gemeente de mogelijkheden onderzocht om verrekening van inkomsten met de uitkering te versimpelen. Er zijn toen een aantal verbeteringen in het werkproces doorgevoerd. Mogelijk zijn er nog verdere verbeteringen te realiseren. In 2016 zal het werkproces daarom nogmaals bekeken worden. 2/3

4 Hoogachtend, het college van burgemeester en wethouders van Delft,, burgemeester mr. drs. G.A.A. Verkerk, secretaris drs. T.W. Andriessen Ls. 3/3

5 Aan het bestuur van de gemeente Delft : 23 september 2015 Betreft: Minima-effectrapportage van het NIBUD met bijgaande annotatie. Het Panel Werk en Inkomen heeft kennis genomen van de minima-effectrapportage van het NIBUD en de uitkomsten er van. De uitkomsten komen overeen met de ervaring van verschillende panelleden (in veel gevallen is de praktijk nog veel schrijnender). De rapportage geeft verschillende aanbevelingen hoe de inkomenspositie van mensen met een laag inkomen te verbeteren. Zorgkosten zijn hoog en daarmee een belangrijke kostenpost voor mensen met een laag inkomen. Het eigen risico wordt jaarlijks verhoogd. De jaarlijkse verhoging van de zorgkosten (premie, wettelijke eigen risico en eigen bijdragen) worden voor veel mensen steeds moeilijker op te brengen. Het Panel kan zich geheel vinden in het voorstel om vanaf een bijdrage te geven in de premie van de collectieve verzekering (AV-Delft). Daarbij is het Panel zeer te spreken over het voornemen om over het lopend jaar (2015) ook een bijdrage te geven en deze nog in het laatste kwartaal uit te keren. Daarmee blijft de gemeente binnen de wettelijke grenzen en kan dit zonder grote uitvoeringskosten worden gerealiseerd. De eerste aanbeveling van het NIBUD betreft het bieden van begeleiding bij financieel beheer. Delft biedt deze ondersteuning op verschillende manieren. Het Panel pleit ervoor deze ondersteuning uit te breiden door de hulpverleners ook een taak te geven op het gebied van voorlichting over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van inkomensondersteuning (zowel landelijk als lokaal) en tevens cliënten te begeleiden bij het indienen van een aanvraag voor een dergelijke voorziening. Ook energielasten zijn een belangrijke kostenpost. Het panel juicht het toe dat de gemeente probeert een energiepakket samen te stellen dat moet leiden tot een energiebesparing en daarmee tot lagere kosten. Het koppelen van een dergelijk pakket aan de Delftpas maakt de Delftpas, met al haar voordelen (en als doel het bevorderen van de participatie) extra aantrekkelijk. Het Panel pleit er wel voor bij een dergelijke actie cliënten te wijzen de mogelijkheden van het inleveren van afgedankte elektronica. Een andere aanbeveling van het NIBUD heeft betrekking op de mogelijkheden van kwijtschelding van gemeentelijke belastingen en heffingen. Het Panel is content met de huidige mogelijkheden en hoopt dat de gemeente in de toekomst de voorgestelde wetswijziging volgt in haar kwijtscheldingsbeleid. Het Panel maakt zich wel grote zorgen over het voornemen van het Hoogheemraadschap Delfland om de mogelijkheden van kwijtschelding van de zuiveringsheffing e.d. af te schaffen. Het rapport van het NIBUD toont aan dat er veel huishoudens zijn die nu al niet rond kunnen komen met hun inkomen. Het voornemen van het Hoogheemraadschap Delfland vergroot de problemen voor deze mensen. Het Panel vraagt het college en de Raad zich maximaal in te spannen om het Hoogheemraadschap van dit voornemen af te laten zien.

6 Tot slot doet het Panel zelf nog een aanbeveling. Het verrekenen van inkomsten uit arbeid (of een andere uitkering) met een bijstandsuitkering (de inkomsten zijn dus lager dan de uitkering) leidt vaak tot problemen. Dit leidt regelmatig tot schulden (bijvoorbeeld bij de gemeente, maar bijvoorbeeld ook bij de belastingdienst). Dit zou voorkomen kunnen worden als deze inkomsten worden gecedeerd naar de gemeente en de gemeente de volledige bijstandsuitkering uitbetaald. De verrekening van inkomsten en uitkering vindt dan plaats achter de schermen en heeft dan geen gevolgen voor de individuele cliënt. H. van der Ven Voorzitter Panel Werk en Inkomen

Overeenkomstig de Verordening Clientenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten.

Overeenkomstig de Verordening Clientenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten. Samenleving 011WI Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN - L 1 MEI Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN - L 1 MEI Geachte leden van de raad, Ruimte en Economie Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 APR Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 APR Geachte leden van de raad, Samenleving Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Leden van de gemeenteraad van Delft

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 21 APR Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 21 APR Geachte leden van de raad, Behandeld door Victor Jansen Schipper vjansenschipper@delft.n1 Gemeente Delft Retouradres : Gemeenteraad VERZONDEN 21 APR. 2017 Datum 20-04-2017 3019893 uw brief van Onderwerp Collegereactie Advies Sociaal

Nadere informatie

Zoetermeer. College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland Postbus 3061 2601 DB Delft

Zoetermeer. College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland Postbus 3061 2601 DB Delft II gemeente Zoetermeer > Retouradres Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer College van Dijkgraaf en Hoogheemraden van het Hoogheemraadschap van Delfland Postbus 3061 Bezoekadres Markt 10 2711 CZ Zoetermeer Postadres

Nadere informatie

Gemeente Delft. Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft. Geachte leden van de raad, Samenleving Advies Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad van Delft

Nadere informatie

Overeenkomstig de Verordening Clientenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten.

Overeenkomstig de Verordening Clientenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten. Semen!eying Advies Akte Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag

Onderwerp Afdoening toezegging 15-21Individuele studietoeslag Samenleving Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft 1BAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad Behandeld door

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft

Gemeente Delft. Onderwerp Onderzoeksopdracht beveiligingsproject Museum Prinsenhof Delft Semen!eying Programmeren Gemeente Delft De Torenhove Madinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Programmeren, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning Gemeente Delft Juridische zaken De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Juridische

Nadere informatie

Gemeente Delft. rfl Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft. rfl Geachte leden van de raad, Ruimte en Economie Vastgoed Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

"An. Gemeente Delft VEITZONDEN 21 ME I Geachte leden van de raad,

An. Gemeente Delft VEITZONDEN 21 ME I Geachte leden van de raad, Samenleving "An Gemeente Delft Advies Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Het advies van de ASD.

Het advies van de ASD. Het advies van de ASD. Aan het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Ons kenmerk: ASD16.B.006 Lansingerland, 15 juni 2016 Geacht college, Conform

Nadere informatie

&VI. Gemeente Delft. mr drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andricsaen 1.s. Geachte leden van de raad,

&VI. Gemeente Delft. mr drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andricsaen 1.s. Geachte leden van de raad, Samenleving &VI Gemeente Delft Advies Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Nota. 1. Inleiding. Samenleving. Advies. Doorkiesnummers: Telefoon Aan Het college van burgemeester en wethouders.

Nota. 1. Inleiding. Samenleving. Advies. Doorkiesnummers: Telefoon Aan Het college van burgemeester en wethouders. Samenleving Advies Doorkiesnummers: Telefoon 0653634065 Aan Het college van burgemeester en wethouders Afschrift aan Nota Datum 11-03-2019 Ons kenmerk Onderwerp Beleidsregel AV-Delft Opsteller Ruud Diemers

Nadere informatie

Mlc. Gemeente Delft. drs. T.W. Andriessen 1,s. , burgemeester drs. G.A.A. Verkerk. Geachte leden van de raad,

Mlc. Gemeente Delft. drs. T.W. Andriessen 1,s. , burgemeester drs. G.A.A. Verkerk. Geachte leden van de raad, Samenleving Mlc Gemeente Delft Advies Westlandweg 40 2624 AD Delfl IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78,2600 ME Delft Aan de gemeenteraad Behandeld door G.

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire Samenleving Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad. Behandeld door Olga

Nadere informatie

Gemeente Delft. VERZONDEN 3 1 OKTn 2013. Geachte commissieleden,

Gemeente Delft. VERZONDEN 3 1 OKTn 2013. Geachte commissieleden, Samenleving km Gemeente Delft Advies Westlandseweg 40 2624 AD Delft Bankrekening ENG 28.50.01.787 t.n.v. gemeente Delfl Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delfl Aan de commissie Samenleving & Volkshuisvesting.

Nadere informatie

Gemeente Delft 2 1 JULI 2015 VERZONDEN - 1 JULI Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft 2 1 JULI 2015 VERZONDEN - 1 JULI Geachte leden van de gemeenteraad, Besturing en Controlling Bestuursondersteuning Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Mit. Gemeente Delft. VERZONíltN 1 l~ DEC F. Förster, MSc l.b. ~-Andriessen 1.s. Geachte leden van de raad,

Mit. Gemeente Delft. VERZONíltN 1 l~ DEC F. Förster, MSc l.b. ~-Andriessen 1.s. Geachte leden van de raad, Samenleving Mit Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n. v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein. Postbus BA Oss S. Dohmen Advies Nibud MER

Adviesraad Sociaal Domein. Postbus BA Oss S. Dohmen Advies Nibud MER Adviesraad Sociaal Domein Postbus 5 5340 BA Oss E-mail gemeente@oss.nl www.oss.nl Postbus 5 5340 BA Oss Wilt u bij uw reactie de datum van deze brief en ons kenmerk vermelden? Datum Behandeld door Doorkiesnummer

Nadere informatie

01 A Gemeente Delft VERZONDEN - 8 JAN = Geachte leden van de gemeenteraad,

01 A Gemeente Delft VERZONDEN - 8 JAN = Geachte leden van de gemeenteraad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning 01 A Gemeente Delft Advies en expertise Geld De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Reactie op advies WMO-raad op lokaal gezondheidsbeleid. het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Gemeente Delft. Onderwerp Reactie op advies WMO-raad op lokaal gezondheidsbeleid. het college van burgemeester en wethouders van Delft, Samenleving Gemeente Delft Stad M Westlandseweg 40 2624 AD Delff Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delít Retouradres : Stad, Postbus 78.2600 ME Delff Aan de leden

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad, Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geynformeerd.

Geachte leden van de gemeenteraad, Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geynformeerd. Besturing en Controlling Bestuursondersteuning Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Geachte leden van de Raad,

Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Langestraat 24 Aan de Gemeenteraad TELEFOON DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 15 december 2015 1500125409 J.E.M. Bannenberg UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN - 2 JULI Geachte dames en heren,

Gemeente Delft VERZONDEN - 2 JULI Geachte dames en heren, Retouradres : Publiekszaken. postbus 53, 2600 AB Delft Gemeenteraad van Delft VERZONDEN - 2 JULI 2009 Datum 30-06-2009 Ons kenmerk 990040 Uw brief van OndenAferp Toezending stukken ter infomnatie Uw kenmerk

Nadere informatie

VERZONDEN. Gemeente Delft. 5 ncr 2 i, Geachte leden van de raad,

VERZONDEN. Gemeente Delft. 5 ncr 2 i, Geachte leden van de raad, Samenleving Advies ~ Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad Behandeld door MLGJ Robben

Nadere informatie

Ondetwerp Antwoordbrief vragen basketbalvereniging DAS Delft. Geachte leden van de gemeenteraad,

Ondetwerp Antwoordbrief vragen basketbalvereniging DAS Delft. Geachte leden van de gemeenteraad, Samenleving Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad van Delft Behandeld door

Nadere informatie

Onderwerp Notitie "voorstel integratie functie ISR in de basisvoorzieningen" In bijgaande notitie vindt u de onderbouwing voor de ingezette route.

Onderwerp Notitie voorstel integratie functie ISR in de basisvoorzieningen In bijgaande notitie vindt u de onderbouwing voor de ingezette route. Samenleving Wijken en voorzieningen Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Wijken en voorzieningen, Postbus 78,

Nadere informatie

Onderwerp Afdoening toezegging nota 'Een Sterke Basis' Wij gaan er van uit dat toezegging 15-06, lid 2 hiermee is afgedaan.

Onderwerp Afdoening toezegging nota 'Een Sterke Basis' Wij gaan er van uit dat toezegging 15-06, lid 2 hiermee is afgedaan. Besturing Controlling Communicatie Besturing Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhoffiaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Besturing, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Gemeente Noord Beveland

Gemeente Noord Beveland Gemeente Noord Beveland Aan inwoners 65- en 65+ Gemeente Noord-Beveland M.A. de Ruijterlaan 2 Postbus 2118 4460 MC GOES Tel. (0113) 249 Fax. 0113-230876 Bankrelatie: BNG 's-gravenhage Banknr. 28 50 66

Nadere informatie

Gemeente Delft 13NOV, 2013

Gemeente Delft 13NOV, 2013 Veiligheid Advies Gemeente Delft Phoenixstraat 16 2611 AL Delft Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delfl Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad

Nadere informatie

Gescand archief datum ^OEC 2014

Gescand archief datum ^OEC 2014 Gescand archief datum ^OEC 2014 1740468 Verordening individuele inkomenstoeslag Participatiewet 2015 De Raad van de gemeente Delft, heeft het voorstel gelezen van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Naam en telefoon. Sille Dohmen 5772 Afdeling. Portefeuillehouder

Naam en telefoon. Sille Dohmen 5772 Afdeling. Portefeuillehouder Onderwerp Minima Effect Rapportage 2017 Nibud Datum 28 mei 2018 Naam en telefoon Sille Dohmen 5772 Afdeling SMO Portefeuillehouder Kees van Geffen Waarover wil je informeren? Met de Minima Effect Rapportage

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDFN - 9 SEP Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDFN - 9 SEP Geachte leden van de raad, Semenleving Advies Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Gemeente Delft ERZONDEN - 2 'W\ Geachte eden van de raad,

Gemeente Delft ERZONDEN - 2 'W\ Geachte eden van de raad, Samenleving Uitvoering Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Uitvoering, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Onderwerp: Aanbiedingsbrief richtlijn kenteken parkeren en mantelzorg. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Onderwerp: Aanbiedingsbrief richtlijn kenteken parkeren en mantelzorg. Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd. Semen!eying Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de Gemeenteraad Behandeld door Anja

Nadere informatie

Gemeente Delft. Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft. Geachte leden van de raad, Samenleving ta Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de Gemeenteraad

Nadere informatie

\\, secretaris. Gemeente Delft VERZONDEN 1 2 JUNI mr. drs. G.A.A. Verkerk. , burgemeester. drs. T.W. Andriessen l.s. Geachte leden van de raad,

\\, secretaris. Gemeente Delft VERZONDEN 1 2 JUNI mr. drs. G.A.A. Verkerk. , burgemeester. drs. T.W. Andriessen l.s. Geachte leden van de raad, Samenleving lm Gemeente Delft Advies Westlandseweg 40 2624 AD Delfl Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delfl Retouradres : Advies, Postbus 78,2600 ME Delfl Aan de

Nadere informatie

Gemeente Delft. In de bijlage is een overzicht opgenomen van definities.

Gemeente Delft. In de bijlage is een overzicht opgenomen van definities. Samenleving Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de gemeenteraad Behandeld door Olga Lemmen

Nadere informatie

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Raadsvoorstel Gescand archief Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 4 november 2014 S.M. Brandligt Marleen van Prooijen 06-53641739

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDFN - 7 SEP Geachte heer Van Woudenberg,

Gemeente Delft VERZONDFN - 7 SEP Geachte heer Van Woudenberg, Semen!eying Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Fractie CDA Delft T.a.v. de heer R. van Woudenberg

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer)

Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Vergadering : 16 mei 2006 Agendanummer: 7 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanvullend

Nadere informatie

Onderwerp Besiuit omgevingsvergunning Glaskloksingel kavel 17 in HarnaschDolder in Delft

Onderwerp Besiuit omgevingsvergunning Glaskloksingel kavel 17 in HarnaschDolder in Delft Ontwerp Publiekszaken Bouw] en Milieutoezicht Retouradres : Publiekszaken, Postbus 78, 2600 ME Delft De heer G.J. Jurjens Hof van Azuur 20 2614 TB DELFT Phoenixstraat 16 2611 AL Delft Bankrekening BNG

Nadere informatie

Geachte mevrouw Gooijer, U heeft vragen gesteld over de eigen bijdrage in de Wmo. In deze brief geven wij antwoord op uw vragen.

Geachte mevrouw Gooijer, U heeft vragen gesteld over de eigen bijdrage in de Wmo. In deze brief geven wij antwoord op uw vragen. Samenleving Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Internet www.delft.nl Telefoon 14015 Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Fractie ChristenUnie

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Turfmarkt

Nadere informatie

Directie Inwoners Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsontwikkeling. Datum uw brief

Directie Inwoners Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Maatschappelijke Ontwikkeling Beleidsontwikkeling. Datum uw brief Ingekomen stuk D28 (PA 30 maart 2011) Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500

Nadere informatie

Gemeente Delft. Ter infonnatie zenden wij u de notitie Aanbestedingskader Hulp bij het Huishouden toe.

Gemeente Delft. Ter infonnatie zenden wij u de notitie Aanbestedingskader Hulp bij het Huishouden toe. Publiekszaken Voorzienlngan Maalschappelijke Ondersteuning Gemeente Delft Antonia Veerstraat 1 2614 HT Delft Retouradres : Publlekszaken. Postbus 111, 2600 AC Delft Gemeenteraad van Delft Centrale nummers:

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer : 98220 Programma : Economie, werk en inkomen Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den Berg Informatie

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: Portefeuillehouder: J.F.A.

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD. Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: Portefeuillehouder: J.F.A. *15.23236* VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Behandelend ambtenaar: B. de Looff Afdeling/cluster: MO/SEM Telefoonnr.: 35218 Portefeuillehouder: J.F.A. Alberts Onderwerp: Hervorming minimabeleid 2016-2020 Registratienummer:

Nadere informatie

Economie en Werk A 12 onderwerp

Economie en Werk A 12 onderwerp Raadsvoorstel jaar bijlagenr. commissie(s) categorie/agendanr. 2003 130 Economie en Werk A 12 onderwerp Extra middelen minima Aan de raad Wijzigingen in het minimabeleid in 2004 Met ingang van 1 januari

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *15.0001093* 15.0001093 Raadsvergadering: 12-3-2015 Voorstel: Agendapunt: Onderwerp Verordeningen individuele inkomenstoeslag en individuele studietoeslag

Nadere informatie

VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van

VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van Retouradres : Publiekszaken, Postbus 78, 2600 ME Delft De leden van de commissie Middelen en Economie VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum 17-05-20101 Ons kenmerk 1155650 Uw brief van Onderwerp Verzoek tot versneld

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Toezenden jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang

Gemeente Delft. Onderwerp Toezenden jaarverslag toezicht en handhaving kinderopvang Besturing en Controlling Retouradres : Bestuursondersteuning, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad hkrc Gemeente Delft Bestuursondersteuning De Torenhove Martinus Nijhomaan 2 2624

Nadere informatie

uitvoering Wet Investeren Jongeren (WIJ) Raadsvoorstel

uitvoering Wet Investeren Jongeren (WIJ) Raadsvoorstel Raadsvoorstel Inleiding: Per 1 oktober 2009 wordt de Wet investeren in jongeren (WIJ) ingevoerd. De WIJ introduceert een werkleerplicht voor werkzoekende jongeren tot 27 jaar. Hieronder vindt u het voorstel

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 1 3 SEP Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 1 3 SEP Geachte leden van de raad, Bestuur Bestuursondersteuning Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad Behandeld door

Nadere informatie

Gemeente Delft. OnderwerpOnderwerp Bestuurlijke reactie rapport BDO Informatiebeveiliging

Gemeente Delft. OnderwerpOnderwerp Bestuurlijke reactie rapport BDO Informatiebeveiliging Bestuur Controlling Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Leden van de raadscommissie R&A Behandeld

Nadere informatie

Gemeente Delft RZONDEN 27 MAUI Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft RZONDEN 27 MAUI Geachte leden van de gemeenteraad, Bestuur Besturing Strategie Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeente Delft. VER7Nonmg 1 :c Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft. VER7Nonmg 1 :c Geachte leden van de raad, Ruimte en Economie Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Gemeente Delft. Geachte heer/mevrouw,

Gemeente Delft. Geachte heer/mevrouw, w Gemeente Delft Wljk- en Stadsraken Maatschappelijke Oniwlkllng Wdandseweg 40 2624 AD Delfl Postbus 1 11 2600 AC Delft Bankrekening ENG 28.50.01.787, t.n.v. gemeente Delít Retouradres : Wijk- en Stadszaken.

Nadere informatie

Samen thuis in d e buurt. F&C Annemieke van Berkel adviesaanvraag huuraanpassing 2019

Samen thuis in d e buurt. F&C Annemieke van Berkel adviesaanvraag huuraanpassing 2019 Samen thuis in d e buurt Themawerkgroep huurverhoging uw brief datum 7 februari 2019 nummer behandeld door telefoonnummer onderwerp F&C.02.2019 Annemieke van Berkel 0317-47 16 56 adviesaanvraag huuraanpassing

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden

Raadsvoorstel: Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden Raadsvoorstel: 2015-1401 Onderwerp: Vaststelling Meerjarenbeleidsplan Participatiewet 2016-2020 Regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden Datum: 3 september 2015 Portefeuillehouder: J. Freije Raadsbijeenkomst:

Nadere informatie

Verschuiven betaalmoment van bijstandsuitkeringen.

Verschuiven betaalmoment van bijstandsuitkeringen. Schriftelijke vragen ex. Artikel 39 Reglement van Orde. Verschuiven betaalmoment van bijstandsuitkeringen. Geacht college, s-hertogenbosch, 29 november 2013. De fractie van de Bossche Groenen is door diverse

Nadere informatie

Aan de leden van de raad, raadscommissies, het college, genodigden en belangstellenden

Aan de leden van de raad, raadscommissies, het college, genodigden en belangstellenden Concept agenda Aan de leden van de raad, raadscommissies, het college, genodigden en belangstellenden Namens het Presidium nodig ik u uit voor de beeldvormende avond die wordt georganiseerd op: 30 september

Nadere informatie

In deze brief geven wij antwoord op deze motie. 2. Verschillende inkomensgrenzen, c.q. draagkrachtgrenzen 1

In deze brief geven wij antwoord op deze motie. 2. Verschillende inkomensgrenzen, c.q. draagkrachtgrenzen 1 Samenleving Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad van Delft Behandeld

Nadere informatie

Motie met betrekking tot eigen bijdrage voor de functie begeleiding geestelijk gehandicapten

Motie met betrekking tot eigen bijdrage voor de functie begeleiding geestelijk gehandicapten Onderwerp Zaaknummer: OWZDB16 Motie met betrekking tot eigen bijdrage voor de functie begeleiding geestelijk gehandicapten Collegevoorstel Inleiding In november 2010 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen

Nadere informatie

Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg; CVDR Officiële uitgave van Geertruidenberg. Nr. CVDR429941_1 8 mei 2018 Uitvoeringsbesluit collectieve zorgverzekering minima 2017 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geertruidenberg;

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 augustus 2016 Beantwoording Kamervragen 2016Z12883

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG. Datum 26 augustus 2016 Beantwoording Kamervragen 2016Z12883 > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Ministerie van Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Emmen Inkomen. fax

Aan de raad van de gemeente Emmen Inkomen. fax Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 140591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. gemeente.emmen.nl (f), ~ Gemeente ~ Emmen Aan de raad van de gemeente Emmen Inkomen team INK-KW

Nadere informatie

GEMEENTE VA L K E N S WA AR D

GEMEENTE VA L K E N S WA AR D VA L K E N S WA AR D Aan de leden van de Raad van de Gemeente Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard de Hofnar 15\ Postbus 10100 \ 5550 GA Valkensvyaard T (040) 208 34 44 F (040) 204 58 90 \ aemeentegivalkenswaard.nl

Nadere informatie

De aanvraag ziet op tegemoetkoming in de premie van de aanvullende verzekering en compensatie voor het verplicht eigen risico.

De aanvraag ziet op tegemoetkoming in de premie van de aanvullende verzekering en compensatie voor het verplicht eigen risico. A A N V R A A G G M O K O M I N G P R M I A A N V U L L N D Z O R G V R Z K R I N G G M N W S L A N D Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk In te vullen door de gemeente cliëntnummer werkprocesnummer Sommige

Nadere informatie

Verordening Kwijtscheldingsregeling Delfland 2016

Verordening Kwijtscheldingsregeling Delfland 2016 Hoogheemraadschap van Delfland Versie t.b.v. D&H 27 okt Verordening Kwijtscheldingsregeling Delfland 2016 Beantwoording ingekomen zienswijzen op de Ontwerp Status : concept versie 0.5 Datum VV : 19 november

Nadere informatie

Gemeente Delft. Het Panel maakt jaarlijks een jaarverslag waarin wordt aangegeven welke onderwerpen zijn besproken en welke adviezen zijn uitgebracht.

Gemeente Delft. Het Panel maakt jaarlijks een jaarverslag waarin wordt aangegeven welke onderwerpen zijn besproken en welke adviezen zijn uitgebracht. ^ gv^ Gemeente Delft Publiekszaken Werk Inkomen en Zorg, Beleids- en Projectontwikkeling Westlandseweg 40 2624 AD Delft Retouradres ; Publiekszaken, Postbus 111, 2600 AC Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad,

Geachte leden van de gemeenteraad, Besturing en Controlling Bestuursondersteuning De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan: Gemeenteraad

Nadere informatie

Onderwerp stand van zaken touringcarparkeren Zuidplantsoen

Onderwerp stand van zaken touringcarparkeren Zuidplantsoen Ruimte en Economie Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Leden van de Gemeenteraad Delft

Nadere informatie

Geachte mevrouw Van Dijke,

Geachte mevrouw Van Dijke, Het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap van Delfland T.a.v. de contactpersoon Nationale ombudsman Mevrouw R. van Dijke Postbus 3061 2601 DB DELFT Geachte mevrouw Van Dijke, Op 26 augustus 2016

Nadere informatie

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Kwijtschelding gemeentelijke belastingen huishoudens 65+ met AOW-inkomen

Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Kwijtschelding gemeentelijke belastingen huishoudens 65+ met AOW-inkomen Aan de Raad Made, 3 januari 2006 Aan de commissie: Datum vergadering: Agendapunt : Raadsvergadering: 9 februari 2006 Nummer raadsnota: 21 Onderwerp: Kwijtschelding gemeentelijke belastingen huishoudens

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve. Datum 23 november Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima

Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve. Datum 23 november Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima 2018-395 Gemeenteraad Onderwerp Gemeentelijke bijdrage in de collectieve zorgverzekering voor minima Datum 23 november 2018 Raadsvoorstel Afdeling Strategie Maatschappelijke Ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr

GEMEENTEBLAD. Nr GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Oegstgeest. Nr. 176909 15 december 2016 Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oegstgeest houdende Regeling collectieve zorgverzekering

Nadere informatie

Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening WWB

Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 13 Onderwerp Wet Stimulering arbeidsparticipatie (Wet Stap) - Wijziging Reïntegratieverordening Datum voorstel 24 augustus 2010 Datum raadsvergadering 5 oktober 2010 Bijlagen

Nadere informatie

Haarlem. Raadsfractie OPH t.a.v. de heer Smit. Datum 2 december 2014. Geachte heer Smit

Haarlem. Raadsfractie OPH t.a.v. de heer Smit. Datum 2 december 2014. Geachte heer Smit Gemeente Haarlem Haarlem Retouradres Postbus 511, 2003PB Haarlem Raadsfractie OPH t.a.v. de heer Smit Datum 2 december 2014 Ons kenmerk 2014/449376 Contactpersoon A.L. van der Kraan Doorkiesnummer 023-5114061

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering : 18 december Agendapunt : 10 : Besluitvormend Programma : (8) Werk & Bijstand Portefeuillehouder : Houkje Rijpstra

Raadsvoorstel. Vergadering : 18 december Agendapunt : 10 : Besluitvormend Programma : (8) Werk & Bijstand Portefeuillehouder : Houkje Rijpstra Raadsvoorstel Vergadering : 18 december 2014 Agendapunt : 10 Status : Besluitvormend Programma : (8) Werk & Bijstand Portefeuillehouder : Houkje Rijpstra Behandelend ambt. : Chris Koopmans E-mail : ckoopmans@t-diel.nl

Nadere informatie

*Z00306DD7D1* VOORSTEL AAN B EN W GEMEENTE LOPPERSUM DATUM 19 maart 2018

*Z00306DD7D1* VOORSTEL AAN B EN W GEMEENTE LOPPERSUM DATUM 19 maart 2018 VOORSTEL AAN B EN W GEMEENTE LOPPERSUM DATUM 19 maart 2018 Betreft brief ingekomen: Van: Adviesnr 2018-05716 Onderwerp: Vervolg aanpak project bronheffing: Regeling Uitstroom Zaaknr Z-14-12534 Bijstandsgerechtigden

Nadere informatie

Aanleiding en probleemstelling

Aanleiding en probleemstelling No.: Portefeuillehouder: Wethouder Harmsen Afdeling: Welzijn en Onderwijs Behandelaar: C.H.A.M. Weterings De raad van de gemeente Tholen Tholen, 16 juni 2015 Onderwerp: voorstel om in te stemmen met de

Nadere informatie

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004.

Error: Reference source not found Nr. : Dnst. : ID. Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en Leiden, 30 maart 2004. Nr: Dienst: Error: Reference source not found Error: Reference source not found ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting 2003 en 2004 2004. Nr. : 04.0056. Dnst. : ID Aanpassing tarieventabel precariobelasting

Nadere informatie

Verordening Declaratieregeling maatschappelijke. participatie voor minima 2015 GR FW

Verordening Declaratieregeling maatschappelijke. participatie voor minima 2015 GR FW Verordening Declaratieregeling maatschappelijke participatie voor minima 2015 GR Ferm Werk Het algemeen bestuur van Ferm Werk, - gelezen de voorstellen van het dagelijks bestuur van 11 december 2014 en

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W,

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W, BESTEMD VOOR: 15ik.01295 yffc-d iiiiiiihiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Onderwerp: Zienswijze gemeente Gemert- Bakel Toekomstvisie VRBZO Uw brief, ontvangen op: Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/45

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2013/45 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 6-6-2013 Nummer voorstel: 2013/45 Voor raadsvergadering d.d.: 18-06-2013 Agendapunt: 21 Onderwerp:

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad (uiterlijk 17-10-2012) Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Uitvoering motie 'Goedkopere energie voor lage inkomens' Programma / Programmanummer Werk & Inkomen / 1061, Klimaat & Energie / 1022 BW-nummer N.v.t. Portefeuillehouder

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad,

Geachte leden van de gemeenteraad, Interne dienstverlening Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de gemeenteraad van Delft Behandeld

Nadere informatie

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink

15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 15 september 2014 8 2014/ n.v.t. wethouder H.G. Engberink Kenmerk 14.405692

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07

Raadsvoorstel Reg. nr : 0710029 Ag nr. : 9 Datum :29-03-07 Ag nr. : 9 Onderwerp Aanpassing Re-integratieverordening Wet werk en bijstand Voorstel 1. Artikel 16 van de Re-integratieverordening gemeente Boxtel, zoals vastgesteld op 15-12-2005 onder nummer 0510742

Nadere informatie

Wmo-raad Maastricht. Advies nr. 28 Inkomensondersteuning voor personen met een chronische ziekte en/of beperking:

Wmo-raad Maastricht. Advies nr. 28 Inkomensondersteuning voor personen met een chronische ziekte en/of beperking: Wmo-raad Maastricht Advies nr. 28 Inkomensondersteuning voor personen met een chronische ziekte en/of beperking: Het beeld Als WMO-Raad constateren wij, -dat gemeenten met de drie decentralisaties verantwoordelijk

Nadere informatie

Nota. Nota openbaar: Ja. Nummer: 14INT04226. Invulling Wet chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en Compensatie Eigen Risico (CER) Onderwerp:

Nota. Nota openbaar: Ja. Nummer: 14INT04226. Invulling Wet chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en Compensatie Eigen Risico (CER) Onderwerp: Nota Voor burgemeester en wethouders Nummer: 14INT04226 II Onderwerp: II Datum vergadering^ Ö Nota openbaar: Ja Invulling Wet chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg) en Compensatie Eigen Risico (CER)

Nadere informatie

Aanpassing aanpak Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een minimum inkomen (CZM)

Aanpassing aanpak Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een minimum inkomen (CZM) Onderwerp Aanpassing aanpak Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een minimum inkomen (CZM) Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 20 februari 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Ter kennisname Toezichtinformatie Kinderopvang Delft 2013

Gemeente Delft. Onderwerp Ter kennisname Toezichtinformatie Kinderopvang Delft 2013 Samenleving mc Gemeente Delft Advies Westlandseweg 40 2624 AD Delfl IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delfl Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 81014 Datum : 30 september 2014 Programma : Economie, werk en inkomen Blad : 1 van 8 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 augustus 2012;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 augustus 2012; Verordening activiteitenbijdrage 2013-A kenmerk 106100 De raad van de gemeente Oldebroek; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 augustus 2012; gelet op artikel 8 lid 1 onderdeel g,

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft rekenkameronderzoek, stand van zaken verbetering uitvoering.

gemeente Eindhoven Betreft rekenkameronderzoek, stand van zaken verbetering uitvoering. gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. R2 524. OOI Inboeknummer o8bstooyr6 Dossiernummer 8rS.por 8 april zoo8 Raads Inforn1atiebrief Betreft rekenkameronderzoek, stand van zaken verbetering uitvoering. 1 Inleiding

Nadere informatie

Huurprijsbeleid voor de periode 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2013

Huurprijsbeleid voor de periode 1 juli 2012 tot en met 30 juni 2013 > Retouradres Postbus 30941 2500 GX Den Haag de Aan: colleges van burgemeester & wethouders, de besturen colleges van burgemeester de toegelaten & instellingen wethouders, Aedes, besturen van de toegelaten

Nadere informatie