VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van"

Transcriptie

1 Retouradres : Publiekszaken, Postbus 78, 2600 ME Delft De leden van de commissie Middelen en Economie VERZONDEN 2 6 MEI2011 Datum Ons kenmerk Uw brief van Onderwerp Verzoek tot versneld agenderen commissie Middelen en Economie Uw kenmerk Bijlage Geachte dames en heren van de commissie Middelen en Economie, Hierbij verzoeken wij u bijgaand voorstel aansluitend op de procedurevergadering van 23 juni 2011 te bespreken in de overlegvergadering. Het verzoek om versneld agenderen is ingegeven vanwege het verzoek van de hotelbranche om de tarieven toeristenbelasting bekend te maken in het voorjaar om dit te kunnen doorgeven aan het Toeristen Informatiepunt (TIP), touroperators en andere reisorganisaties. Hoogachtend, het college van burgemeester en wethouders van Delft,, burgemeester mr. drs. G.A.A. Verkerk, secretaris drs. T.W. Andriessen l.s.

2 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk college van B&W L. Vokurka mw. Y. Kievit Belastingen Onderwerp : Verordening toeristenbelasting Delft 2012 Gevraagde beslissing: 1. akkoord te gaan met de aanpassing van de tarieven toeristenbelasting voor het jaar 2012; 2. de Verordening toeristenbelasting 2012 vast te stellen. Samenvatting Ter vaststelling wordt de raad aangeboden de Verordening toeristenbelasting voor het jaar Het tarief voor de toeristenbelasting is in 2009 voor het belastingjaar 2010 voor het laatst verhoogd. Voorgesteld wordt om het tarief toeristenbelasting voor 2012 ten opzichte van 2010 te verhogen met de gebruikelijke trendmatige verhoging. 1. Aanleiding Het tarief voor de toeristenbelasting per overnachting is voor het jaar 2010 verhoogd van 2,00 naar 2,20. Het tarief voor overnachtingen op campings is verhoogd van 0,55 naar 0,60. Door de Gemeenteraad is besloten de tarieven voor zowel het jaar 2010 als 2011 te laten gelden. Voorgesteld wordt nu om de tarieven voor 2012 ten opzichte van 2010 te verhogen met de gebruikelijke trendmatige verhoging (3,5%). Voorheen werd de Verordening toeristenbelasting altijd ter vaststelling aangeboden tezamen met de andere belastingverordeningen tijdens de Begrotingsraad van november. In 2009 heeft de hotelbranche de gemeente verzocht om de tarieven toeristenbelasting van het volgend jaar altijd bekend te maken in het voorjaar om dit te kunnen doorgeven aan het Toeristen Informatiepunt (TIP), touroperators en andere reisorganisaties. Om deze reden wordt u voorgesteld de Verordening toeristenbelasting 2012 in dit vroege stadium vast te stellen. 2. Bevoegdheid Artikel 216 Gemeentewet De raad besluit tot het invoeren, wijzigen of afschaffen van een gemeentelijke belasting door het vaststellen van een belastingverordening.

3 3. Historie / relatie met eerdere besluiten/ proces In de raadsvergadering van 25 juni 2009 is de Verordening toeristenbelasting Delft 2010 vastgesteld (kenmerk: ). Uitgangspunt voor de tariefsontwikkeling is het in de "Memo nominale ontwikkelingen 2010 en 2011" (kenmerk: ) bepaalde prijsstijgingspercentage, gebaseerd op het geprognosticeerde consumentenprijsindexcijfer (CPI) van het Centraal Plan Bureau. Voor 2011 is dit 1,5% en voor 2012 is dit 2,0%, tezamen 3,5%. 4. Wat willen we bereiken? (Beoogd effect) Met de vaststelling van de Verordening toeristenbelasting 2012 kunnen er in 2012 rechtsgeldige belastingaanslagen worden opgelegd. Hiermee worden de begrote gemeentelijke inkomsten voor 2012 gewaarborgd. Eveneens wordt tegemoet gekomen aan de behoefte van de hotelsector aan vroegtijdige duidelijkheid omtrent de tarieven met het oog op de communicatie naar wederpartijen. 5. Wat gaan we daarvoor doen? (Oplossingsrichtingen / kanttekeningen) Aanpassen van de tarieventabel behorend bij de Verordening toeristenbelasting Wat mag het kosten? (Financiële paragraaf) De voorstellen worden opgenomen in de Programmabegroting Communicatie De wijzigingen van de Verordeningen zullen bekend worden gemaakt via de Delft op Zondag. Het besluit treedt één dag na bekendmaking in werking. 8. Verdere procedure Bijlagen: Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders van Delft, mr. drs. G.A.A. Verkerk drs. B. den Uijl, burgemeester., secretaris.

4 Raadsbesluit Datum Registratie nr. Stuk Onderwerp : Verordening toeristenbelasting 2012 De raad van de gemeente Delft; gelezen het voorstel van het college van 24 mei 2011; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast te stellen de: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting (Verordening toeristenbelasting Delft 2012). Artikel 1 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN In deze verordening wordt verstaan onder: a. Invorderingswet: de Invorderingswet 1990 (Stb. 221); b. Algemene wet: de Algemene wet inzake rijksbelastingen (Stb. 1959, 301); c. Huisvestingswet: de Huisvestingswet (Stb. 1992, 548); d. Algemene termijnenwet: de Algemene termijnenwet (Stb. 1964, 314); e. vakantie-onderkomens: woningen en andere verblijven, niet-zijnde mobiele kampeeronderkomens of stacaravans, in hoofdzaak bestemd voor en gebezigd als verblijf voor vakantieen andere recreatieve doeleinden; f. mobiele kampeeronderkomens: tenten, vouwwagens, kampeerauto's, toercaravans en soortgelijke voertuigen welke bestemd zijn dan wel gebezigd worden als verblijf voor vakantie en andere recreatieve doeleinden; g. niet-beroepsmatig verhuurde ruimten: woningen en andere verblijven, of gedeelten daarvan, niet-zijnde mobiele kampeeronderkomens of stacaravans, welke niet in hoofdzaak bestemd zijn als verblijf voor vakantie en andere recreatieve doeleinden doch wel in bepaalde perioden van het jaar voor die doeleinden worden verhuurd dan wel te huur aangeboden; h. passagiersschip: een vaartuig dat middel van vervoer en/of verblijf is, of hoofdzakelijk gebezigd wordt voor het bedrijfsmatig vervoer en/of verblijf van personen. i. vaste staanplaatsen: een terrein of terreingedeelte dat bestemd is voor het gedurende een seizoen of een jaar plaatsen van een zelfde mobiel kampeeronderkomen of stacaravan. Artikel 2 AARD VAN DE HEFFING EN BELASTBAAR FEIT Onder de naam "toeristenbelasting" wordt een belasting geheven ter zake van het houden van verblijf met overnachting binnen de gemeente in hotels, pensions, vakantie-onderkomens, mobiele kampeeronderkomens, niet-beroepsmatig verhuurde ruimten, op vaste standplaatsen of op passagiersschepen, tegen vergoeding in welke vorm dan ook, door personen die niet als ingezetene in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens van de gemeente zijn ingeschreven.

5 Artikel 3 BELASTINGPLICHT 1. De toeristenbelasting wordt geheven van degene die gelegenheid biedt tot verblijf als bedoeld in artikel 2 in hem ter beschikking staande ruimten dan wel op hem ter beschikking staande terreinen. 2. De belastingplichtige is bevoegd de belasting als zodanig te verhalen op degene, ter zake van wiens verblijf de belasting verschuldigd wordt. 3. Indien met toepassing van het eerste lid geen belastingplichtige is aan te wijzen, is belastingplichtige degene die overeenkomstig het bepaalde in artikel 2 verblijf houdt. Artikel 4 GRONDSLAG EN MAATSTAF VAN HEFFING De toeristenbelasting wordt geheven naar het aantal overnachtingen. Artikel 5 TARIEVEN De toeristenbelasting wordt geheven naar de tarieven, opgenomen in de bij deze verordening behorende tabel. Artikel 6 BELASTINGTIJDVAK Het belastingtijdvak is gelijk aan een kalenderkwartaal. Artikel 7 WIJZE VAN HEFFING 1. De toeristenbelasting wordt geheven bij wege van voldoening op aangifte. 2. Geen toeristenbelasting wordt geheven indien het aantal overnachtingen, waartoe gelegenheid wordt of is gegeven, gedurende het kalenderjaar minder dan 10 zal of heeft belopen. Artikel 8 NACHTVERBLIJFREGISTER 1. De belastingplichtige is gehouden per kalenderjaar een nachtverblijfregister bij te houden. 2. Het nachtverblijfregister bevat met betrekking tot ieder aan wie gelegenheid tot overnachten wordt verschaft gegevens tenminste betreffende: naam en woonplaats; datum van aankomst en datum van vertrek; het aantal overnachtingen ter zake waarvan belasting verschuldigd is. 3. Het college van burgemeester en wethouders is bevoegd voor bepaalde gevallen of groepen van gevallen van de in het eerste lid bedoelde verplichtingen gehele of gedeeltelijke ontheffing te verlenen, zonodig onder door het college te stellen voorwaarden. Artikel 9 TIJDSTIP VAN BETALING EN BETALING IN TERMIJNEN 1. In afwijking van artikel 9, eerste lid, van de Invorderingswet moet de toeristenbelasting tegelijkertijd met het doen van aangifte worden betaald binnen een maand na het tijdstip waarop de belastingschuld is ontstaan. 2. De Algemene termijnenwet is niet van toepassing op de in het eerste lid gestelde termijn. Artikel 10 VRIJSTELLING 1. De toeristenbelasting wordt niet geheven ter zake van het verblijf door degene die: a. als verpleegde of verzorgde in een inrichting tot verpleging of verzorging van zieken, van gebrekkigen, van hulpbehoevenden of van ouden van dagen verblijft; b. als gebruiker van een woonschip of een woonwagen als bedoeld in artikel 1, eerste lid, onder c, onderscheidenlijk onder f, van de Huisvestingswet, daarin overnacht; c. op de dag waarop de eerste overnachting plaatsvindt, nog niet de leeftijd van zeven jaar heeft bereikt.

6 2. De vrijstelling als bedoeld in het eerste lid, onderdeel c, is niet van toepassing ter zake van verblijf op campings binnen de gemeente op vaste standplaatsen, in mobiele kampeeronderkomens en in vakantie-onderkomens. Artikel 11 NADERE REGELS DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Het college van burgemeester en wethouders kan nadere regels geven met betrekking tot de heffing en invordering van de toeristenbelasting. Artikel 12 CITEERTITEL Deze verordening kan worden aangehaald als 'Verordening toeristenbelasting Delft 2012". Artikel 13 INWERKINGTREDING 1. De Verordening toeristenbelasting gemeente Delft 2010, wordt ingetrokken met ingang van de in het derde lid genoemde datum van ingang van heffing, met dien verstande dat zij van toepassing blijft op de belastbare feiten die zich voor de datum van ingang van de heffing hebben voorgedaan. 2. Deze verordening treedt in werking met ingang van de eerste dag na die van bekendmaking. 3. De datum van ingang van de heffing is 1 januari Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 30 juni burgemeester..griffier.

7 TARIEVENTABEL TOERISTENBELASTING DELFT 2012 Hoofdstuk Het tarief bedraagt ter zake van een overnachting: per persoon per overnachting 2, In afwijking van 1.1 bedraagt het tarief ter zake van het houden van verblijf met overnachten op campings binnen de gemeente op vaste standplaatsen, in mobiele kampeeronderkomens en in vakantie-onderkomens: per persoon per overnachting 0, In afwijking van 1.1 bedraagt het tarief ter zake van het houden van verblijf met overnachting op passagiersschepen: per persoon per overnachting 0,65. Behoort bij en maakt deel uit van het raadsbesluit van 30 juni 2011 tot vaststelling van de Verordening toeristenbelastingen Delft 2012.

8 TOELICHTING op de Verordening toeristenbelasting Delft De tarieven zijn verhoogd met het gemeentelijk prijsstijgingspercentage voor 2011 en 2012 van 3,5%. De tarieven zijn rekenkundig afgerond.

29 JULI 201* Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

29 JULI 201* Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad irchief Gemeente Delft 29 JULI 201* Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. Stuk college van B&W 06-05-2014 M. Junius - S. Brandligt M. Visser 015-260 2649

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van Toeristenbelasting Citeertitel Verordening Toeristenbelasting 2017

Verordening op de heffing en invordering van Toeristenbelasting Citeertitel Verordening Toeristenbelasting 2017 Gemeente Zaanstad Verordening op de heffing en invordering van Toeristenbelasting 2017 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Gemeente Zaanstad

Nadere informatie

op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2019

op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2019 Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2019 citeertitel: Verordening Toeristenbelasting 2019 vastgesteld bij besluit van: 13 december 2018 Verordening op de heffing en invordering

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Wijk bij Duurstede (Utrecht) gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders Raadsbesluit De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 17 november nr. ; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de:

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Verordening toeristenbelasting Boxmeer Nummer:

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Verordening toeristenbelasting Boxmeer Nummer: Gemeente Boxmeer Onderwerp: Verordening toeristenbelasting Boxmeer 2007. Nummer: De raad van de gemeente Boxmeer; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 7 november 2006;

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2018.

Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2018. Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2018. De raad van de gemeente Opmeer; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 12 december 2017; gelet op artikel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 24 oktober Geachte raad, Samenvatting: Vaststelling van de Verordening toeristenbelasting 2018

Raadsvoorstel. 24 oktober Geachte raad, Samenvatting: Vaststelling van de Verordening toeristenbelasting 2018 Raadsvoorstel Nummer: 169444 Behandeld door: A. van de Kamp Datum: 24 oktober 2017 Agendapunt: Onderwerp: Verordening Toeristenbelasting 2018 Geachte raad, Samenvatting: Vaststelling van de Verordening

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 november 2016 (Gemeenteblad 2016, nr. XXX);

Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 7 november 2016 (Gemeenteblad 2016, nr. XXX); Onderwerp Datum 20 december 2016 Verordening op de heffing en invordering van Toeristenbelasting 2017 Pagina 1 van 5 De raad van Venray, Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 juli 2007, nr...;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 juli 2007, nr...; Agendapunt.. 2007 BESLUITEN Nr. (1) De raad der gemeente Leiderdorp; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 31 juli 2007, nr...; gezien het advies van commissie 1 van 1

Nadere informatie

vast te stellen de volgende verordening: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting Bronckhorst 2019

vast te stellen de volgende verordening: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting Bronckhorst 2019 Raadsbesluit Behorende bij raadsvoorstel met nummer: 00392/8-1-5 De raad van de gemeente Bronckhorst; gelezen het voorstel van het college van b. en w. van 6 november 2018; gelet op de bespreking van de

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 26 mei 2009;

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 26 mei 2009; R2009.054 De raad van de gemeente Bladel; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 26 mei 2009; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; besluit: vast te stellen de: Verordening

Nadere informatie

Raadsbesluit. Besluit: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting De raad van de gemeente Terschelling;

Raadsbesluit. Besluit: Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting De raad van de gemeente Terschelling; Raadsbesluit Onderwerp: Verordening Toeristenbelasting 2017 Jaar/nummer: De raad van de gemeente Terschelling; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 30 augustus 2016; gelet

Nadere informatie

De raad van de gemeente Bergen op Zoom;

De raad van de gemeente Bergen op Zoom; De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2011, nr. RVB11-0095; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; vast te stellen

Nadere informatie

Gulpen-Wittem, 26-06-2007 Auteur IDKB Portefeuillehouder drs. A.R.B. van den Tillaar Bijlagen -3- Afdeling Interne Dienstverlening Ons Kenmerk

Gulpen-Wittem, 26-06-2007 Auteur IDKB Portefeuillehouder drs. A.R.B. van den Tillaar Bijlagen -3- Afdeling Interne Dienstverlening Ons Kenmerk RAADSVOORSTEL Nr. ID/036 Aan de Raad van de gemeente Gulpen-Wittem Gulpen-Wittem, 26-06-2007 Auteur IDKB Portefeuillehouder drs. A.R.B. van den Tillaar Bijlagen -3- Afdeling Interne Dienstverlening Ons

Nadere informatie

Behoort bij raadsvoorstel 233 (titel: e. Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting 2016.

Behoort bij raadsvoorstel 233 (titel: e. Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting 2016. INTEGRALE VERORDENING Behoort bij raadsvoorstel 233 (titel: e. Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting 2016. De raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug; Gelet op artikel 224

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2014 (versie geldig vanaf 01-01-2014) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling verordening toeristenbelasting Roerdalen gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016;

Onderwerp: Vaststelling verordening toeristenbelasting Roerdalen gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; Raadsbesluit Jaar 2016/12/15/07E Onderwerp: Vaststelling verordening toeristenbelasting Roerdalen 2017-2018. De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte

Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Raadsvergadering : 8 december 2015 agendapunt : Commissie : Bestuur en Ruimte Onderwerp : Verordening toeristenbelasting 2016-1 Collegevergadering : 10 november 2015 agendapunt : 16 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Gemeente Sluis. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van november 2012;

Gemeente Sluis. gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van november 2012; Gemeente Sluis De raad van de gemeente Sluis; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van november 2012; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; gezien het advies van de commissie Samenleving/Middelen

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2017, nr ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2017, nr ; raadsbesluit 2017, nr. XII-3 sub k De raad van de gemeente Winterswijk; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 14 november 2017, nr.140618; besluit:

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2016 (versie geldig vanaf 01-01-2016) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

BESLUIT: Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2016

BESLUIT: Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2016 Zaaknr : 15Z02486 Documentnr : 15.0017378 De raad van de gemeente Losser; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 10 november 2015; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Verordening. Toelichting. Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2013 / 003. Naam Verordening Toeristenbelasting 2013

Verordening. Toelichting. Gemeenteblad Nijmegen. Jaartal / nummer 2013 / 003. Naam Verordening Toeristenbelasting 2013 Gemeenteblad Nijmegen Jaartal / nummer 2013 / 003 Naam Verordening Toeristenbelasting 2013 Publicatiedatum 20 december 2012 Opmerkingen - Vaststelling van de verordening bij raadsbesluit van 19 december

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nr. RVB15-0085; BESLUIT:

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10 november 2015, nr. RVB15-0085; BESLUIT: l lllllll llll lllll llll llllll 111111111111111111111111111111111 815-023081 Bijlage M De raad van de gemeente Bergen op Zoom; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 10

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf )

VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf ) VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2017 (versie geldig vanaf 01-01-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling

Nadere informatie

Artikel 1 Belastbaar feit

Artikel 1 Belastbaar feit Besluit van de raad van de gemeente Noordwijk van 19 december 2013 De raad van de gemeente Noordwijk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 november 2013; gelet op het bepaalde in

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting 2018

Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting 2018 Toeristenbelasting Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting 2018 Gemeenteblad Texel 2017 nr 39 datum 1-dec-17 Verordening op de heffing en de invordering van toeristenbelasting

Nadere informatie

Raadsbesluit. GEMEENTE VELSEN gemeenteraad

Raadsbesluit. GEMEENTE VELSEN gemeenteraad GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 8 november 2018 Datum carrousel Raadsbesluitnummer R18.079 Registratienummer Rsl 8.00485 Onderwerp; erordening op de heffing en invordering

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 78682 VERORDENING TOERISTENBELASTING 2015

GEMEENTEBLAD. Nr. 78682 VERORDENING TOERISTENBELASTING 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Nijmegen. Nr. 78682 22 december 2014 VERORDENING TOERISTENBELASTING 2015 De Raad van de Gemeente Nijmegen, bijeen in zijn openbare vergadering van 17 december

Nadere informatie

Gemeente Deift. Gescand archief datum. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr.

Gemeente Deift. Gescand archief datum. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. Gescand archief datum Gemeente Deift Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Registratie nr. Stuk college van B&W 28-04-2015 F. Förster M. Visser 015-260 2649 mvisser@delft.nl

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Afdeling. Belastingen

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Ede (Gelderland) Afdeling. Belastingen Zaaknummer 37195 Afdeling Belastingen Ede, 12-11- De raad van de gemeente Ede: gelezen het voorstel "Belastingverordeningen 2016" van burgemeester en wethouders d.d. 13-10-, met zaaknummer 37195; gelet

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016; De raad van de gemeente Woensdrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 september 2016; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; BESLUIT: vast te stellen de: VERORDENING

Nadere informatie

Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2017

Onderwerp: Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2017 GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering 24 november 2016 Datum carrousel n..t. Raadsbesluitnummer R16.073 Registratienummer Rs16.00647 Onderwerp: erordening op de heffing en invordering

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN Toeristenbelasting 2015

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN Toeristenbelasting 2015 De raad van de gemeente Katwijk; gelezen het voorstel van het college van 29 september 2014; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de volgende verordening: VERORDENING OP DE

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2016-76 Belastingvoorstel 2017 Dienst/afdeling GSCSTAF De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 november 2016; gelet op het

Nadere informatie

Overige relevante gemeentelijke regelingen die betrekking hebben op dit onderwerp

Overige relevante gemeentelijke regelingen die betrekking hebben op dit onderwerp Verordening watertoeristenbelasting 2014 Status In werking Algemene informatie Deze verordening regelt de hoogte, de heffing en invordering van belasting die wordt geheven voor het houden van (recreatief)

Nadere informatie

De overwegingen die ten grondslag liggen aan dit voorstel zijn meerledig.

De overwegingen die ten grondslag liggen aan dit voorstel zijn meerledig. 2006. Nr. : 06.0101. Dnst. : BOWO Verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2007 Leiden, 29 augustus 2006. In 2004 is het tarief voor hotelovernachtingen vastgesteld op 1,80 p/p/p/n.

Nadere informatie

Vaststelling wijziging verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2015

Vaststelling wijziging verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Steenbergen. Nr. 13956 8 februari 2016 Vaststelling wijziging verordening op de heffing en invordering van toeristenbelasting 2015 De raad van de gemeente Steenbergen;

Nadere informatie

Gemeente Deift Gescand archief

Gemeente Deift Gescand archief Gemeente Deift Gescand archief Raadsvoorstel d a t u m Aan de gemeenteraad Van college van B&W Datum 25 oktober 2011 Pfh. dhr. L.P. Vokurka Steller mr. E.J. Wilhelmy Damsté tel.nr. 0152197441 e-mail edamste@delft.nl

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 november 2014;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 november 2014; De raad van de gemeente Beuningen in openbare vergadering bijeen; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 november 2014; gelet op artikel 223 van de Gemeentewet; BESLUIT:

Nadere informatie

Artikel 1 Inleidende bepaling

Artikel 1 Inleidende bepaling Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2018 Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van; gelet op artikel

Nadere informatie

Raadsbesluit onze ref casenr

Raadsbesluit onze ref casenr Raadsbesluit onze ref. 14045118 casenr. 2014-10599 De raad van de gemeente Ermelo; gelezen het voorstel van het college van 14 oktober 2014, nr. 14045112; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; b e s

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2015, Delft

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2015, Delft GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 3910 16 januari 2015 Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2015, Delft De raad van de gemeente Delft; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011

Gemeente Delft. wijziging van de tarieventabel Legesverordening Delft 2011 0m Sss bf Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 16-11-2010 dhr. L.P. Vokurka mw. Y. Kievit 015-260

Nadere informatie

GEMEENTE VELSEN gemeenteraad. Raadsbesluit. Datum raadsvergadering Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer.

GEMEENTE VELSEN gemeenteraad. Raadsbesluit. Datum raadsvergadering Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer. GEMEENTE ELSEN gemeenteraad Raadsbesluit Datum raadsvergadering Datum carrousel Raadsbesluitnummer Registratienummer 8 november 2018 R18.080 Rsl 8.00485 Onderwerp: erordening op de heffing en invordering

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2015

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 november 2014; VERORDENING OP DE HEFFING EN INVORDERING VAN TOERISTENBELASTING 2015 Gemeenteraad Onderwerp: Volgnummer 2014-78 Besluit tot vaststellen van de verordening Dienst/afdeling G/ID Toeristenbelasting Oss 2015 De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 24 oktober Geachte raad,

Raadsvoorstel. 24 oktober Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 169434 Behandeld door: A. van de Kamp Datum: 24 oktober 2017 Agendapunt: Onderwerp: Verordening precariobelasting 2018 Geachte raad, Samenvatting: Voorgesteld wordt de Verordening

Nadere informatie

Voorstel De verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2010 vast te stellen.

Voorstel De verordening op de heffing en invordering van hondenbelasting 2010 vast te stellen. RAADSVOORSTEL Onderwerp : Verordening hondenbelasting 2010 Raadsvergadering : 4 november 2009 Politieke markt d.d.: 21 oktober 2009 Agendapunt : 6 Portef.houder : wethouder Hiemstra Voorstelnummer : 196734

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2012;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2012; Stuk GR12-480 VIII /Z48S26 pag.i. De raad van de gemeente Delft; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 september 2012; gelet op artikel 227 van de Gemeentewet; gezien

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum; CVDR Officiële uitgave van Castricum. Nr. CVDR617876_1 21 december 2018 Uitvoeringsregeling toeristenbelasting Castricum 2019 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Castricum; gelet

Nadere informatie

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad

Gemeente Delft 13 JA» Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. c-mail Programma Registratie nr. BBV-nr. college van B&W 22 november 2016 mw. A.H. Mekker M. Schikhof / R. Verduijn 06-10705892/06

Nadere informatie

Datum Van Steller Aan. Verordening op de heffing en de invordering van rioolheffing /306654

Datum Van Steller Aan. Verordening op de heffing en de invordering van rioolheffing /306654 Intern voorstel Datum Van Steller Aan 12 september 2017 H.J.M. Venner H.J.M. Venner Onderwerp College van burgemeester en wethouders Kenmerk Verordening op de heffing en de invordering van rioolheffing

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 september 2010;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 september 2010; Gesc^arch/ef daium' loi^cj ^ Stuk GRI0-457 IX De raad van de gemeente Delft; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 september 2010; gelet op artikel 227 van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Verordening afvalstoffenheffing 2019

Verordening afvalstoffenheffing 2019 Verordening afvalstoffenheffing 2019 - B&W vergadering d.d. 13 november 2018 - Raadsvergadering d.d. 3 december 2018 - Publicatie in het gemeenteblad d.d. 6 december 2018 - Inwerkingtreding d.d. 7 december

Nadere informatie

GEMEENTE LOPIK. Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2010

GEMEENTE LOPIK. Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2010 Nr.:12.4 GEMEENTE LOPIK Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2010 De raad van de gemeente Lopik; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 17 november 2009;

Nadere informatie

RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 3

RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 3 RAADSBIJEENKOMST LELYSTAD SESSIE 3 Datum: 12 juni 2013. Deelsessie: 19.00 19.50 uur in de Raadzaal Doel: Oordeelvorming. Onderwerp: Verordening Toeristenbelasting. Toelichting: Bij de behandeling van de

Nadere informatie

No.ZA /DV , afdeling Middelen en Advies. Onderwerp: Vaststellen "Verordening reinigingsheffingen gemeente Vlagtwedde 2015"

No.ZA /DV , afdeling Middelen en Advies. Onderwerp: Vaststellen Verordening reinigingsheffingen gemeente Vlagtwedde 2015 = Raadsvergadering d.d. 25 november 2014 Agendanr.. Aan de Raad No.ZA.14-30145/DV.14-405, afdeling Middelen en Advies. Sellingen, 13 november 2014 Onderwerp: Vaststellen "Verordening reinigingsheffingen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van. precariobelasting Oosterhout 2012

Verordening op de heffing en de invordering van. precariobelasting Oosterhout 2012 Gegevens van de regeling Naam overheidsorganisatie Gemeente Oosterhout Officiële naam van de regeling Verordening op de heffing en de invordering van precariobelasting Oosterhout 2012 Citeertitel van de

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2010

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2010 CVDR Officiële uitgave van Delft. Nr. CVDR42729_1 3 oktober 2017 Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2010 De raad van de gemeente Delft; gelezen het voorstel van het college

Nadere informatie

gelezen het voorstel van de Publieksservice, team Burgerzaken en Belastingen d.d. 6 oktober 2014;

gelezen het voorstel van de Publieksservice, team Burgerzaken en Belastingen d.d. 6 oktober 2014; No. 2014/ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden; gelezen het voorstel van de Publieksservice, team Burgerzaken en Belastingen d.d. 6 oktober 2014; dat het gewenst is om nadere

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van haven- en kadegelden 2015

Verordening op de heffing en invordering van haven- en kadegelden 2015 CVDR Officiële uitgave van Elburg. Nr. CVDR344916_1 9 mei 2017 Verordening op de heffing en invordering van haven- en kadegelden 2015 De raad der gemeente Elburg; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 december 2013;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 december 2013; De raad van de gemeente Doetinchem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 11 december 2013; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en de onderdelen a en b van de Gemeentewet

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VERORDENING PRECARIOBELASTING 2016.

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VERORDENING PRECARIOBELASTING 2016. VERORDENING PRECARIOBELASTING 2016. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 13 oktober ; Gelet op artikel 228 van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VERORDENING RECLAMEBELASTING 2017.

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude VERORDENING RECLAMEBELASTING 2017. VERORDENING RECLAMEBELASTING 2017. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 25 oktober ; Gelet op artikel 227 van de

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PRECARIOBELASTING WASSENAAR 2019

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PRECARIOBELASTING WASSENAAR 2019 CVDR Officiële uitgave van Wassenaar. Nr. CVDR614423_1 23 november VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PRECARIOBELASTING WASSENAAR De gemeenteraad van Wassenaar; gelezen het voorstel van burgemeester

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 23 oktober Geachte raad,

Raadsvoorstel. 23 oktober Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 178319 Behandeld door: A. van de Kamp Datum: 23 oktober 2018 Agendapunt: Onderwerp: Verordening afvalstoffenheffing en reinigingsrechten Renswoude 2019 Geachte raad, Samenvatting:

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting

Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting gemeente Eindhoven Dienst Bestuursondersteuning Raadsbijlage nummer SZ Inboeknummer 99loooo63 Beslisdatum B&W r9 januari 1999 Dossiernummer 903.313 Raadsbijlage Voorstel tot het invoeren van toeristenbelasting

Nadere informatie

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2016 nr.

Raadsbesluit. De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2016 nr. Raadsbesluit De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 22 november 2016 nr. 9827; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude;

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; VERORDENING HONDENBELASTING 2016 De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 13 oktober ; Gelet op artikel 226 van de

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING

RAADSVOORSTEL MET VERORDENING RAADSVOORSTEL MET VERORDENING Raadsvergadering : 21 november 2016 Agendapunt : Onderwerp : Verordening rioolheffing Opsterland 2017 Portefeuillehouder : Rob Jonkman Voorstel 1. De Verordening rioolheffing

Nadere informatie

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders en met overname van de daarin vermelde overwegingen; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet;

gezien het voorstel van burgemeester en wethouders en met overname van de daarin vermelde overwegingen; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; De raad van de gemeente Breda; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders en met overname van de daarin vermelde overwegingen; gelet op artikel 224 van de Gemeentewet; besluit: vast te stellen

Nadere informatie

Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018

Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018 Verordening reinigingsheffingen Noord-Beveland 2018 De raad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 november 2017; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; De Raad van de gemeente Sint Anthonis; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op de artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015; De raad van de gemeente Woensdrecht; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2015; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2018

Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2018 Page 1 of 8 Uden Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Verordening op de heffing en de invordering van reclamebelasting 2018 Wetstechnische

Nadere informatie

Afdeling: Gemeentewinkel Leiderdorp, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 november 2011, nr.

Afdeling: Gemeentewinkel Leiderdorp, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 november 2011, nr. Pagina 1 van 7 Versie Nr. 1 Afdeling: Gemeentewinkel Leiderdorp, 8-11-2011 Onderwerp: Actualisering belastingverordening hondenbelasting en aanpassing tarieven 2012 2010i01718 De raad van de gemeente Leiderdorp;

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude;

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; LEGESVERORDENING 2017 De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 1 november ; Gelet op de artikelen 156, eerste en tweede

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college d.d. 6 november 2012, nummer 194828;

gelezen het voorstel van het college d.d. 6 november 2012, nummer 194828; De raad van de gemeente Leusden; gelezen het voorstel van het college d.d. 6 november 2012, nummer 194828; gelet op de artikelen 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b van de Gemeentewet en artikel

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2015

Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2015 CVDR Officiële uitgave van Steenbergen. Nr. CVDR347658_1 26 juni 2018 Verordening op de heffing en invordering van lijkbezorgingsrechten 2015 De raad van de gemeente Steenbergen; In behandeling genomen

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PRECARIOBELASTING WASSENAAR 2017 (Verordening precariobelasting Wassenaar 2017)

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PRECARIOBELASTING WASSENAAR 2017 (Verordening precariobelasting Wassenaar 2017) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Wassenaar. Nr. 188189 29 december 2016 VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PRECARIOBELASTING WASSENAAR 2017 (Verordening precariobelasting Wassenaar

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nummer 86;

Gemeente Langedijk. gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nummer 86; Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 18 november 2014, nummer 86; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening hondenbelasting 2018 en vaststellen verordening hondenbelasting

Onderwerp Intrekken verordening hondenbelasting 2018 en vaststellen verordening hondenbelasting Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente IJsselstein ^ U C f/i C C M L C IJsselstein agendapunt Zaaknummer : 534816 Programma Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: dhr. mr. N.P.L.M. Doesburg Informatie

Nadere informatie

Voorgesteld wordt om de tarieven aan te passen met de inflatiecorrectie van 1,5%. 221,52 224,88. Voorstel

Voorgesteld wordt om de tarieven aan te passen met de inflatiecorrectie van 1,5%. 221,52 224,88. Voorstel RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 12 november 2014 onderwerp: Verordening Hondenbelasting 2015 bijlage: ontwerpbesluit datum: 3 november 2014 gemeenteblad I nr.: 102 agenda nr.: 4 Aan de gemeenteraad, Voor

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Verordening op de heffing en de invordering van leges 2017 Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Brummen Officiële naam regeling Verordening op de heffing en de invordering van leges Citeertitel

Nadere informatie

*Z D2E* Besluit: Zaaknummer:Z Onderwerp: Verordening Hondenbelasting De raad van de gemeente Roerdalen heeft;

*Z D2E* Besluit: Zaaknummer:Z Onderwerp: Verordening Hondenbelasting De raad van de gemeente Roerdalen heeft; Raadsbesluit Jaar./../.. Zaaknummer:Z17-001029 Onderwerp: Verordening Hondenbelasting 2018. De raad van de gemeente Roerdalen heeft; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 23 oktober 2017;

Nadere informatie

De Raad van de gemeente Alphen-Chaam; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 oktober 2011

De Raad van de gemeente Alphen-Chaam; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 oktober 2011 De Raad van de gemeente Alphen-Chaam; gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 25 oktober 2011 gelet op artikel 228 a, van de Gemeentewet; B E S L U I T: vast te stellen

Nadere informatie

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019

Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Druten Nr. 268358 14 december 2018 Verordening op de heffing en invordering van afvalstoffenheffing en reinigingsrechten 2019 De raad van de gemeente Druten,

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 30 oktober 2018, nr. ;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 30 oktober 2018, nr. ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schagen Nr. 277821 21 december 2018 Verordening lijkbezorgingsrechten 2019 De raad van de gemeente Schagen, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN VEERSE MEERGEBIED II NOORD-BEVELAND 2015

VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN VEERSE MEERGEBIED II NOORD-BEVELAND 2015 CVDR Officiële uitgave van Noord-Beveland. Nr. CVDR348983_2 1 augustus 2017 VERORDENING OP DE HEFFING EN DE INVORDERING VAN PARKEERBELASTINGEN VEERSE MEERGEBIED II NOORD-BEVELAND 2015 De raad van de gemeente

Nadere informatie

B E S L U I T: VERORDENING op de heffing en invordering van marktgelden.

B E S L U I T: VERORDENING op de heffing en invordering van marktgelden. Besluit Nummer Datum De raad van de gemeente Almere, gezien het voorstel van burgemeester en wethouders; gelet op het bepaalde in artikel l 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de Gemeentewet;

Nadere informatie

Wetstechnische informatie

Wetstechnische informatie Eerste wijziging op de Verordening op de heffing en de invordering van afvalstoffenheffing 2013erord Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heerhugowaard Officiële

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden.

Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden. CVDR Officiële uitgave van Coevorden. Nr. CVDR614338_1 20 november 2018 Uitvoeringsregeling gemeentelijke belastingen Coevorden No. 2018/ Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden;

Nadere informatie

Vergadering 20 december 2018 Agendapunt: Landsmeer, 20 november 2018 voorstelnummer: 2018-

Vergadering 20 december 2018 Agendapunt: Landsmeer, 20 november 2018 voorstelnummer: 2018- Vergadering 20 december 2018 Agendapunt: Landsmeer, 20 november 2018 voorstelnummer: 2018- Voorstel: I. In te trekken de Verordening lijkbezorgingsrechten 2018; II. Vast te stellen de Verordening lijkbezorgingsrechten

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2016;

GEMEENTEBLAD. gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november 2016; De raad van de gemeente Houten; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 8 november ; gelet op artikel 228a van de Gemeentewet; besluit vast te stellen de volgende verordening: Verordening

Nadere informatie

Verordening havengelden 2011

Verordening havengelden 2011 Verordening havengelden 2011 De raad van de gemeente Haarlem; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op artikel 229, eerste lid, aanhef en onderdelen a en b, van de

Nadere informatie

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2011 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2012.

Onderwerp Intrekken verordening Hondenbelasting 2011 en vaststellen verordening Hondenbelasting 2012. Raadsvoorstel Agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Raadsstuknummer : 2011/32677 Datum : 22 november 2011 Programma : Hoofdstuk 2, paragraaf 2.7, Lokale Heffingen Blad : 1 van 5 Cluster :

Nadere informatie

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2012

Verordening op de heffing en de invordering van leges 2012 CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR130688_4 15 maart 2016 Verordening op de heffing en de invordering van leges 2012 De raad van de gemeente Hulst; gelezen het voorstel van het college van burgemeester

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017, nr.; 46/4, reg. nr. INTB ;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 28 november 2017, nr.; 46/4, reg. nr. INTB ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Oldenzaal Nr. 233172 28 december 2017 Rectificatie Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Oldenzaal houdende regels omtrent openbare aankondigingen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude;

GEMEENTEBLAD. Officiële publicatie van Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; VERORDENING HONDENBELASTING 2015 De raad van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 14 oktober ; Gelet op artikel 226 van de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2018; Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting 2019

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 20 november 2018; Verordening op de heffing en invordering van reclamebelasting 2019 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Borne Nr. 272309 19 december 2018 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Borne houdende regels omtrent de heffing en invordering van reclamebelasting

Nadere informatie