\\, secretaris. Gemeente Delft VERZONDEN 1 2 JUNI mr. drs. G.A.A. Verkerk. , burgemeester. drs. T.W. Andriessen l.s. Geachte leden van de raad,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "\\, secretaris. Gemeente Delft VERZONDEN 1 2 JUNI mr. drs. G.A.A. Verkerk. , burgemeester. drs. T.W. Andriessen l.s. Geachte leden van de raad,"

Transcriptie

1 Samenleving lm Gemeente Delft Advies Westlandseweg AD Delfl Bankrekening BNG IBAN NL21 BNGH t.n.v. gemeente Delfl Retouradres : Advies, Postbus 78,2600 ME Delfl Aan de leden van de gemeenteraad Behandeld door Ruud Diemers Telefoon rdiemers@delíl.nl Internet Telefoon VERZONDEN Datum Ons kenmerk Uw brief van 1 2 JUNI 2013 Onderwerp toezending jaarverslag panel werk en inkomen Uw kenmerk Bijlage 1 Geachte leden van de raad, Ter informatie zenden wij u het jaarverslag van het Panel werk en inkomen. Het Panel is het adviesorgaan voor het college op het gebied van werk en inkomen. Overeenkomstig de verordening cliëntenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten. Het jaarverslag over 2012 wordt u hierbij aangeboden. Hoogachtend, het college van burgemeester en wethouders van Delft, n, burgemeester \\, secretaris mr. drs. G.A.A. Verkerk drs. T.W. Andriessen l.s.

2 Jaarverslag van het Panel Werk en Inkomen I Het panel adviseert het college op het gebied van werk en inkomen. In dit jaarverslag geeft zij een overzicht van haar activiteiten in 2012.

3 H. van der Ven, voorzitter R. Diemers, secretaris

4 JAARVERSLAG PANEL WERK EN INKOMEN Inleiding Het Panel Werk en Inkomen is het adviesorgaan voor het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad voor het beleid en de uitvoering daarvan op het terrein van werk en inkomen. Het totale beleidsterrein bevat een veelheid van onderwerpen. Het Panel heeft zich in 2012 beziggehouden met uiteenlopende onderwerpen zoals de beleidsregels schuldhulpverlening, de nieuwe toeslagenverordening na de samenvoeging van de Wet werk en bijstand en de Wet investeren in jongeren tot een nieuwe Wet werk en bijstand, de werkloosheid onder jongeren, etc. 2. Siamenstelling Het Panel Werk en Inkomen kent een gemengde samenstelling. Deels bestaat het panel uit vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke organisaties die op de één of andere manier binnen de samenleving een rol spelen op het gebied van werk, inkomen en armoedebestrijding. Voor een ander deel bestaat het panel uit onafhankelijke leden die op de een of andere manier (ervarings-)deskundig zijn. Deelnemende organisaties nemen op zelfstandige titel deel in het Panel. Elke organisatie kan twee personen afvaardigen naar het Panel. Ook kan een plaatsvervanger worden aangewezen. De leden van het Panel zijn officieel benoemd door het college. Deelnemende organisaties zijn: - De FNV (Bondgenoten en ABVAKABO); - De Stichting Voedselbank Delft; - De Werkgroep Migranten Communicatie; - Het CNV; - De Raad van Kerken. In 2012 zijn 3 panelleden om verschillende redenen gestopt. Er zijn in 2012 geen nieuwe personen benaderd die in het Panel zitting kunnen nemen. Er zijn dus enkele vacatures. Door de ontwikkelingen rond het Werkbedrijf en de Innovatie van het Sociaal Domein (ISD) wordt nagedacht op welke wijze de advisering in de toekomst vorm moet worden gegeven. Om die reden wordt nu geen prioriteit gegeven aan het werven van nieuwe panelleden. Zodra duidelijkheid bestaat over de vorm van de advisering zal hier weer aandacht aan gegeven worden. De panelvergaderingen werden voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter. In hoofdzaak is diens rol technisch van aard, namelijk het in goede banen leiden van de vergadering. De voorzitter heeft ook een rol in het vaststellen van de agenda (zij is lid van de agendacommissie) en het opstellen van de adviezen van het Panel. In 2012 was mevr. H. van der Ven voorzitter. Daarnaast was aan het Panel een ambtelijk secretaris toegevoegd. Deze was verantwoordelijk voor de tijdige verspreiding van de stukken, het maken van de notulen en de actielijst, het regelen van vergaderruimte, en het op schrift stellen en het doorsturen van de door het Panel uitgebrachte adviezen. In 2012 was dit dhr. R. Diemers. In bijlage 1 vindt u een overzicht van de leden van het Panel 2012.

5 3. De benoemingen Om het belang van de adviesrol van het Panel te benadrukken en om tevens de verschillende organisaties te dwingen om regelmatig nieuwe panelleden aan te wijzen zijn de panelleden officieel benoemd door het college. In 2012 zijn geen nieuwe leden benoemd. Alle panelleden zijn benoemd voor een periode van drie jaar. Deze periode kan één maal met drie jaar worden verlengd. De deelnemende organisaties hebben een inspanningsverplichting om tijdig nieuwe vertegenwoordigers aan te wijzen. De voorzitter wordt benoemd voor een periode van vier jaar. Ook deze periode kan, mits het college en het Panel geen bezwaar hebben, met een periode van nog eens vier jaar worden verlengd. 4. Wijziging van wethouder In de vergadering van maart 2012 werd het panel verrast door de mededeling dat wethouder Bolten was voorgedragen voor een benoeming tot burgemeester van Steenbergen. Deze voordracht werd kort daarna omgezet in een formele benoeming. Dit betekende dat medio 2012 een andere wethouder haar plaats in kwam nemen. De wethouder moet overeenkomstig de verordening ten minste drie maal per jaar aanwezig zijn bij een vergadering van het panel. Wethouder Bolten was in 2012 bij alle vergaderingen aanwezig. Medio 2012 werd dhr. Brandligt benoemd tot wethouder. Bij een van de vergaderingen van het Panel kon hij niet aanwezig zijn. 5. De vergaderingen In 2012 heeft het Panel 6 keer formeel vergaderd. Bij 1 vergadering was de wethouder niet aanwezig. Daarmee is tegemoetgekomen aan de 'Verordening inspraak Wet werk en bijstand' waarin is vastgelegd dat de wethouder ten minste 3 keer per jaar overlegt met het Panel. Het aantal formele vergaderingen van het Panel was in 2012 relatief gering was daarmee voor het Panel een mager jaar. De deelname aan de vergaderingen was goed. Over het algemeen was iedereen present. De discussies, zowel onder elkaar als met de wethouder, waren positief kritisch. De sfeer was zonder meer goed te noemen. 6. Vaststellen van de agenda; de agendacommissie. De agenda van de panelvergadering wordt vastgesteld door de agendacommissie. Deze commissie bestaat uit een drietal panelleden, de voorzitter en de ambtelijk secretaris. Agendapunten voor de vergadering kunnen worden aangedragen zowel door de gemeente als door de panelleden.

6 Alle agendapunten waarover het Panel in 2012 een advies werd uitgebracht werden door de gemeente aangedragen. In bijlage 2 vindt u een overzicht van alle nota's die in het Panel zijn besproken. Vanuit de agendacommissie zijn wel enkele bespreekpunten aangedragen. Deze hebben echter niet geleid tot een advies. 7. Rondvraag Elke vergadering werd afgesloten met een rondvraag. Hiervan werd door de panelleden veelvuldig gebruik gemaakt. Enerzijds werd dit gedaan om de stand van zaken met betrekking tot andere beleidsterreinen (bijvoorbeeld het beleid betreffende het terugdringen van huisuitzettingen) na te vragen bij de wethouder. Anderzijds werd aandacht gevraagd voor signalen die de panelleden vanuit hun achterban ontvangen. Verschillende panelleden hebben ook via de telefoon of bepaalde situaties gemeld bij de ambtelijk secretaris. Deze zoekt uit wat er aan de hand is, of de gemeente een oplossing kan bieden, of welke andere mogelijkheden er zijn. Een kleine opsomming van onderwerpen die in de rondvraag aan de orde zijn geweest vindt u in bijlage Adviezen Op stukken die door de gemeente werden voorgelegd aan het Panel werd een gevraagd advies uitgebracht. In 2012 werden 2 adviezen uitgebracht. Beide adviezen zijn te vinden in bijlage 3. De adviezen waren positief van aard. Wel werden kritische kanttekeningen gemaakt. Ook werd de gemeente gevraagd het Panel op de hoogte te houden van de verdere ontwikkelingen en mogelijkheden (evaluaties). Er heeft zich geen geval voorgedaan waarin het Panel meende de nota's, c.q. de voorstellen van een negatief advies te moeten voorzien. De in 2012 uitgebrachte adviezen zijn geheel overgenomen door het college. 9. Voorlichting Naast stukken die in het Panel werden besproken om een advies uit te brengen heeft het Panel zich ook verschillende keren laten voorlichten over ontwikkelingen die zich afspelen binnen de verschillende (aanverwante) beleidsterreinen. Het Panel heeft zich bijvoorbeeld laten voorlichten over de: - De plannen rond het 'Nieuwe Werkbedrijf;' - De fraudewet en de wet huisbezoeken; - Het gemeentelijk taalbeleid. Binnen het panel zijn enkele leden actief betrokken bij het Provinciale Cliëntenoverleg (SPOC). Ook werden door enkele panelleden congressen bezocht van de Landelijke cliëntenraad (CLIP). Enkele panelleden zijn ook op andere terreinen actief. In 2012 was een vervangend panellid actief in de lokale Sociaal Economische Raad. Een ander is ook actief in de cliëntenraad van de WMO. 10. Café 'de Soos'

7 Café de Soos was een netwerkbijeenkomst die periodiek werd georganiseerd. De bijeenkomsten werden georganiseerd door enkele vrijwilligers met als doel mensen en organisaties die actief zijn op het gebied van werk, inkomen, zorg en armoedebestrijding elkaar kunnen leren kennen en met elkaar in contact kunnen komen. In is besloten deze activiteit onder te brengen bij het Panel werk en inkomen. Het Panel is, als mede ondertekenaar van het Pact tegen Armoede zeer actief betrokken bij de armoedebestrijding binnen de gemeente. In 2012 is geconstateerd dat er veel overlap was met bijeenkomsten van het 'Pact tegen Armoede'. Daarop werd besloten 'Café de Soos' te beëindigen. Het Panel, of een delegatie van het Panel bezoekt de bijeenkomsten van het Pact tegen Armoede. De voorzitter van het Panel wordt voor alle bijeenkomsten van het Pact uitgenodigd. 11. Financiën Het Panel beschikte in 2012 over een eigen budget. De belangrijkste kostenpost is de inhuur van de voorzitter. Daarnaast worden kosten gemaakt voor vergaderingen en de daarbij gebruikte consumpties. Voor hun inspanningen ontvingen de panelleden een cadeaubon. In totaal werd over 2012 een bedrag uitgegeven van E 4053,=. Dit blijft binnen het beschikbare budget.

8 Bijlage l. Lijst van deelnemers in 2012 Organisatie Vertegenwoordigers FNV - Bondgenoten ABVAKABO Werkgroep Migranten Communicatie Stichting Voedselbank Delft Raad van Kerken CNV 1 vacature dhr. W. Lankamp dhr. A. Boy mevr. S. Abdilrahman dhr. M. Zoetmulder dhr. A. van Kleef verv. dhr. H. Mostert dhr. K. van de Wetering 1 vacature dhr. G. Bommelé verv. dhr. B. van den Bos Onafhankelijke leden Voorzitter Ambtelijk secretaris mevr. E. Celikoglu dhr. P. Bosman mevr. N. Ozkaya mevr. F. Homayoni mevr. S. Habib dhr. N. van Elzakker dhr. L. de Groot mevr. H. van der Ven dhr. R. Diemers Beëindigingen: Gedurende het jaar 2012 hebben de volgende panelleden hun deelname beëindigd: mevr. F. Homayoni, mevr. S. Habib, dhr. N. van Elzakker

9 Bijlage 2 In 2012 door het Panel Werk en Inkomen besproken nota's Datum overleg 21 februari 27 maart 29 mei 14 augustus 16 oktober 27 november Nota Nota jeugdbeleid; onderdeel jongeren en arbeidsmarkt Geen nota besproken Startnotitie 'het Nieuwe Werkbedrijf' Beleidsregels schuldhulpverlening Geen nota besproken Geen nota besproken

10 Bijlage 3: De door het panel in 2012 uitgebrachte adviezen. In 2012 heeft het Panel slechts 2 adviezen uitgebracht: - Over de paragraaf jongeren en arbeidsmarkt in de nota 'Samen doen we het zelf'; het Beleidskader Jeugdbeleid Delft Over de beleidsregels schuldhulpverlening. De uitgebrachte adviezen vindt u hieronder. Datum vergadering: 21 februari 2012 Advies van het Panel werk en inkomen over het onderdeel Jongeren op de arbeidsmarkt uit de nota 'Samen doen we het zelf; het Beleidskader Jeugdbeleid Delft Het Panel werk en inkomen heeft in haar bijeenkomst van 21 februari aangegeven zich te kunnen vinden in de tekst van deze paragraaf in het beleidskader jeugdbeleid. Het panel adviseert wel de positie van jongeren op de arbeidsmarkt goed te (blijven) monitoren. In de bijlage van de nota is een kleine tabel opgenomen waarin de aantallen jongeren zijn vermeld die een beroep doen op de Wet investeren in jongeren (WIJ). Er zijn echter meer jongeren op wie dit onderdeel van toepassing is, bijvoorbeeld jongeren die een uitkering ontvangen krachtens de Wajong en jongeren die geheel geen uitkering ontvangen. Het panel geeft de overweging om bij de tabel een opmerking van deze strekking te maken. Datum vergadering: 14 augustus Advies van het Panel werk en inkomen over de beleidsregel schuldhulpverlening Het Panel werk en inkomen heeft in haar vergadering van 14 augustus met instemming kennis genomen van de beleidsregels schuldhulpverlening. De beleidsregels zijn een nadere uitwerking van de beleidsnota schuldhulpverlening die vorig jaar in het panel is besproken. Het Panel heeft wel enkele aandachtspunten. Het Panel heeft wel zorgen over de werkzaamheden die zorginstellingen na verwijzing vanuit het Inloopspreekuur dienen uit te voeren. Bijvoorbeeld om betrokkenen als nog rijp te maken voor deelname aan een schuldregeling. Zij vindt het belangrijk dat de ketenpartners zaken als administratieordening, budgetbegeleiding en hulp bij schulden integreren in hun begeleiding of hulpverlening en dat ook kunnen verantwoorden. Dit moet worden geborgd. De gemeente zal zich hiervoor in moeten zetten. Het Panel heeft ook zijn zorgen over de bereidheid van schuldeisers, die reeds profiteren van een beslaglegging, om te reageren en mee te werken aan een minnelijke schuldregeling. De gemeente heeft toegezegd bij de NWK na te vragen wat er, behalve een dwangakkoord via de rechter, nog meer mogelijk is. Als bij de definitieve totstandkoming van een WSNP-regeling een bewindvoerder wordt aangesteld dan vraagt het Panel de gemeente, en haar ketenpartners alert te blijven op

11 mogelijke fouten van de bewindvoerders en budgetbeheerders. Mocht dit worden geconstateerd dan moet op de fout worden gewezen en moet gevraagd worden om herstel. In de toelichting op de beleidsregels wordt bepaald dat de VTLB-berekening eens per jaar opnieuw wordt beoordeeld. Het Panel meent dat ook bij wijzigingen in de leef- of inkomenssituatie dit opnieuw moet worden beoordeeld. De gemeente kan in ieder geval bij bepaalde bekende momenten, waarbij de opbouw van de beslagvrije voet zich wijzigt, de financiële situatie opnieuw beoordelen.

12 Bijlage 4: Onderwerpen rondvraag 2012 In de rondvraag zijn onder andere de volgende onderwerpen aan de orde gesteld: - de relatie van het panel werk en inkomen met de SW-raad en de lokale SER; - de huishoudinkomenstoets (is vervallen) - 1 consulent per huishouden - De uitwerking van de taalnota - Het jaarverslag van het ISR over Het toepassen van de beslagvrije voet - Het archief van het Samenwerkingsverband Sociale Zekerheid Delft - Het jaarverslag van het panel over 2011

13

Overeenkomstig de Verordening Clientenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten.

Overeenkomstig de Verordening Clientenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten. Semen!eying Advies Akte Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad van

Nadere informatie

Gemeente Delft. Het Panel maakt jaarlijks een jaarverslag waarin wordt aangegeven welke onderwerpen zijn besproken en welke adviezen zijn uitgebracht.

Gemeente Delft. Het Panel maakt jaarlijks een jaarverslag waarin wordt aangegeven welke onderwerpen zijn besproken en welke adviezen zijn uitgebracht. ^ gv^ Gemeente Delft Publiekszaken Werk Inkomen en Zorg, Beleids- en Projectontwikkeling Westlandseweg 40 2624 AD Delft Retouradres ; Publiekszaken, Postbus 111, 2600 AC Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Overeenkomstig de Verordening Clientenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten.

Overeenkomstig de Verordening Clientenparticipatie brengt het Panel jaarlijks een verslag uit van haar activiteiten. Samenleving 011WI Gemeente Delft Advies bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u het jaarverslag van het Panel werk en inkomen over 2010.

Gemeente Delft. Ter informatie zenden wij u het jaarverslag van het Panel werk en inkomen over 2010. Puhliekszaken Gemeente Delft Werk Inkomen enzog. Beleids-en Pm]eclontwlkkellng WesUandseweg 2824 AD DeIn 40 Retouradres : Publlekszaken. Postbus 11 1.2600 AC DeIR Aan de leden van de Raad Behandeld door

Nadere informatie

IcM. Gemeente Delft. VERZONDEN 2 3 H E l , burgemeester. mr. drs. G.A.A. Verkerk. drs. B. den Uijl l.s. , secretaris. Geachte heer/mevrouw,

IcM. Gemeente Delft. VERZONDEN 2 3 H E l , burgemeester. mr. drs. G.A.A. Verkerk. drs. B. den Uijl l.s. , secretaris. Geachte heer/mevrouw, Samenleving IcM Gemeente Delft Advies Westlandseweg 40 2624 AD Delfl Bankrekening ENG 28.50.01.787 t.n.v. gameente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78,2800 ME Delft Behandeld door Ruud Diemers Telefoon

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 18 NOV mr. drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andriessen Is. Geachte eden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 18 NOV mr. drs. G.A.A. Verkerk. drs. T.W. Andriessen Is. Geachte eden van de raad, Samenleving Advies Gemeente Delft Westlandseweg 40 2624 AD Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600 ME Delft Aan de eden van de gemeenteraad van Delft

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi)

Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi) Verordening Cliëntenparticipatie Samenwerkingsverband werk en inkomen (Swi) De raad van de gemeente.. ; Gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders: Gelet op artikel 147, eerste

Nadere informatie

Besluit V038. De raad van de gemeente Zeewolde,

Besluit V038. De raad van de gemeente Zeewolde, Nummer V038 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 maart 2010; gelet op artikel 47 van de Wet werk en bijstand (Wwb), artikel 42 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel

GEMEENTE HOOGEVEEN Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 23 december 2004 Nr.: 04/47 Commissie Onderwerp : Samenleving : Verordening cliëntenparticipatie Wet werk en bijstand Samenvatting In 1997 heeft de cliëntenparticipatie in het

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp Reactie op advies WMO-raad op lokaal gezondheidsbeleid. het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Gemeente Delft. Onderwerp Reactie op advies WMO-raad op lokaal gezondheidsbeleid. het college van burgemeester en wethouders van Delft, Samenleving Gemeente Delft Stad M Westlandseweg 40 2624 AD Delff Bankrekening BNG 28.50.01.787 IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delít Retouradres : Stad, Postbus 78.2600 ME Delff Aan de leden

Nadere informatie

vast te stellen de Verordening Burgertafel Sociaal Domein Zeewolde 2017.

vast te stellen de Verordening Burgertafel Sociaal Domein Zeewolde 2017. Documentnummer V206 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. ; gehoord de commissie Onderwijs en Welzijn d.d. 17 mei 2017; gelet op artikel 147 en 150

Nadere informatie

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN

VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN VERORDENING ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN De raad van de gemeente... overwegende dat er een verordening adviesraad sociaal domein moet komen, gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 derde

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 APR Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 8 APR Geachte leden van de raad, Samenleving Advies Gemeente Delft bezoekadres: Stationsplein 1 2611 BV Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Leden van de gemeenteraad van Delft

Nadere informatie

JAARVERSLAG Cliëntenraad Smallingerland voor uitkeringsgerechtigden en minima

JAARVERSLAG Cliëntenraad Smallingerland voor uitkeringsgerechtigden en minima JAARVERSLAG 2018 Cliëntenraad Smallingerland voor uitkeringsgerechtigden en minima Adres: Zuidkade 62/1 9203 CN Drachten. Email: info@clientenraadsmallingerland.nl Website: www.cliëntenraadsmallingerland.nl

Nadere informatie

Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA

Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA Regionale Cliëntenraad Participatiewet SDOA Inleiding Onze cliëntenraad is ingesteld middels de Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA) 2016. De verordening

Nadere informatie

Mlc. Gemeente Delft. drs. T.W. Andriessen 1,s. , burgemeester drs. G.A.A. Verkerk. Geachte leden van de raad,

Mlc. Gemeente Delft. drs. T.W. Andriessen 1,s. , burgemeester drs. G.A.A. Verkerk. Geachte leden van de raad, Samenleving Mlc Gemeente Delft Advies Westlandweg 40 2624 AD Delfl IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78,2600 ME Delft Aan de gemeenteraad Behandeld door G.

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Werk en Inkomen Rotterdam 2015

Verordening cliëntenparticipatie Werk en Inkomen Rotterdam 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rotterdam. Nr. 25065 25 maart 2015 Verordening cliëntenparticipatie Werk en Inkomen Rotterdam 2015 De Raad van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr. 2729

GEMEENTEBLAD. Nr. 2729 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leeuwarden. Nr. 2729 22 januari 2014 Huishoudelijk Reglement 2014 van de overlegvergadering van de Cliëntenraad Werk en Inkomen Leeuwarden en het college van

Nadere informatie

Verordening burger- en cliëntparticipatie sociaal domein Delft

Verordening burger- en cliëntparticipatie sociaal domein Delft Verordening burger- en cliëntparticipatie sociaal domein Delft De Raad van de gemeente Delft, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 9 februari 2016, Gelet op: artikel 149 van de gemeentewet,

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus BB Gouda. Gouda, 13 maart Betreft: jaarverslag 2016 GCR Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda Gouda, 13 maart 2017 Betreft: jaarverslag 2016 GCR Geachte leden van het College van B&W, Bijgaand bied ik

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad

INHOUDSOPGAVE. Jaarverslag Wmo-raad Jaarverslag 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Voorwoord 2. Inleiding 3. Samenstelling Wmo-raad 4. Visie 5. Werkwijze Wmo-raad 6. Vergaderingen 7. Deskundigheidsbevordering 8. Externe bijeenkomsten 9. Financiële verslaglegging

Nadere informatie

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 4 oktober 2016; CVDR Officiële uitgave van Neerijnen. Nr. CVDR600899_1 28 januari 2019 Verordening van de gemeenteraad van de gemeente Neerijnen houdende regels voor Adviesraad sociaal domein Verordening Adviesraad voor

Nadere informatie

Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015

Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waddinxveen. Nr. 125243 23 december 2015 Verordening participatieadviesraad sociaal domein Waddinxveen 2015 De raad der gemeente Waddinxveen; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Nederweert 2015

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Nederweert 2015 Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Nederweert 2015 De raad van de gemeente Nederweert, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 mei 2015; gelet op artikel 47 van

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie sociale zekerheid 2014, Gemeente Leusden. Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014, nummer ;

Verordening cliëntenparticipatie sociale zekerheid 2014, Gemeente Leusden. Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014, nummer ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leusden. Nr. 124546 12 september 2016 Verordening cliëntenparticipatie sociale zekerheid 2014, Gemeente Leusden De Raad van de Gemeente Leusden; Gelezen het

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Verordening Brede Raad Rotterdam Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de concerndirecteur Maatschappelijke Ontwikkeling van 20 april 2015, nummer

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening Adviesraad Sociaal Domein

GEMEENTEBLAD. Nr Verordening Adviesraad Sociaal Domein GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Rijswijk. Nr. 91877 7 juli 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein De gemeenteraad van Rijswijk, Bijeen in openbare vergadering op 5 juli 2016 Gelezen het

Nadere informatie

Artikel 2 Naam commissie Er wordt een commissie van advies aan het college ingesteld, genaamd seniorenraad.

Artikel 2 Naam commissie Er wordt een commissie van advies aan het college ingesteld, genaamd seniorenraad. CVDR Officiële uitgave van Wijchen. Nr. CVDR106303_1 25 oktober 2016 Verordening seniorenraad Artikel 1 Begripsbepalingen Deze verordening verstaat onder: Gemeente de gemeente Wijchen College het college

Nadere informatie

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire

Gemeente Delft. Onderwerp nazending lokaal inkoopplannen jeugd en Wmo 2016 obv meicirculaire Samenleving Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Postbus 78, 2600 ME Delft Gemeenteraad. Behandeld door Olga

Nadere informatie

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM

VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM VERORDENING WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM Vastgesteld: 19 juli 2007 VR2007/075 Inwerking: 01 augustus 2007 Artikel 1 Begripsomschrijvingen a. de gemeente: Schiedam b. de raad: de gemeenteraad van de gemeente

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet, Wmo en Jeugdwet gemeente Kampen Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Organisatie Organisatietype Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld

Nadere informatie

te DE Afdeling Auteur Datum

te DE Afdeling Auteur Datum Inhoud: Wijzigingsverordening Aan College van Burgemeester en Wethouders Registratiedat. Registratienr II 1 5. 0 0 0 7 5 9 0 te DE Afdeling Werk, en Zorg Relatie RAADPLEEGBAAR NA BESLUIT [ Ja Nee ] Advies

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie WWB en WIJ 2009

Verordening cliëntenparticipatie WWB en WIJ 2009 Verordening cliëntenparticipatie WWB en WIJ Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Heemskerk Officiële naam regeling Verordening cliëntenparticipatie WWB en WIJ

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 2 4 JUNI Geachte leden van de raad, Gemeentebrede Bedrijfsvoeringsondersteuning Gemeente Delft Juridische zaken De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Juridische

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; De raad van de gemeente Loppersum; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders; gelet op de Participatiewet, de Wet inkomensvoorziening oudere en gedeeltelijke arbeidsongeschikte

Nadere informatie

Cliëntenparticipatie WWB, IOAW, IOAZ en WSW 2012

Cliëntenparticipatie WWB, IOAW, IOAZ en WSW 2012 Cliëntenparticipatie WWB, IOAW, IOAZ en WSW 2012 Verordening m.i.v. 1 januari 2012 Vastgesteld d.d. 21 december 2011 De raad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk; gelezen het voorstel van het College van

Nadere informatie

de hierna volgende Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 vast te stellen.

de hierna volgende Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 vast te stellen. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Langedijk. Nr. 58371 30 juni 2015 Verordening cliëntenparticipatie Halte Werk gemeente Langedijk 2015 De raad van de gemeente Langedijk gelezen het voorstel

Nadere informatie

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen

Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Reglement Participatieraad Gemeente Heerenveen Inleiding. Preambule De Participatieraad heeft als visie: iedere burger van de gemeente Heerenveen moet zijn of haar leven op eigen wijze kunnen inrichten

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 november 2016

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 november 2016 Verordening Adviesraad Sociaal Domein 2017 De raad van de gemeente Helmond Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 november 2016 Gelet op artikel 147 Gemeentewet, artikel 47 Participatiewet,

Nadere informatie

WMO-platform Maasgouw

WMO-platform Maasgouw Jaarverslag 2018 Hieronder kunt het Jaarverslag 2018 lezen van het Wmo-platform gemeente Maasgouw, met als integraal onderdeel het Jaarverslag 2018 van de Participatieraad van de gemeente Maasgouw (zie

Nadere informatie

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr. Programma Registratie nr. Stuk

Gescand archief. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Van Datum Pfh. Steller tel.nr.  Programma Registratie nr. Stuk Raadsvoorstel Gescand archief Aan de gemeenteraad Van Datum Pfh. Steller tel.nr. e-mail Programma Registratie nr. Stuk Onderwerp college van B&W 4 november 2014 S.M. Brandligt Marleen van Prooijen 06-53641739

Nadere informatie

Regeling burgerparticipatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Regeling burgerparticipatie Wet Maatschappelijke Ondersteuning Burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn gelet op de verplichting tot burgerparticipatie in het kader van de artikel 1 1 en 1 2 van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning gelet op artikel

Nadere informatie

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 maart 2008.

gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 maart 2008. 1 De raad van de gemeente Gemert-Bakel, gezien het voorstel van het college van burgemeester en wethouders d.d. 11 maart 2008. gelet op de verplichtingen op basis van de artikelen 9, 11 en 12 van de WMO:

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie ISD Bollenstreek 2015

Verordening cliëntenparticipatie ISD Bollenstreek 2015 De raad van de gemeente ; Gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Bollenstreek van ; Gelet op de Gemeenschappelijke Regeling van de Intergemeentelijke Sociale

Nadere informatie

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011

JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 JAARVERSLAG WMO ADVIESRAAD SCHIEDAM 2010-2011 Inleiding Sinds 1 januari 2007 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van kracht. Het doel van de wet is dat iedereen kan meedoen in de maatschappij,

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught De gemeenteraad van de gemeente Vught, Gelezen het collegevoorstel van 11 juli 2017, Gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 lid 3 van de Wet

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Berg en Dal 2016

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Berg en Dal 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Berg en Dal. Nr. 86694 29 juni 2016 Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Berg en Dal 2016 Hoofdstuk 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begrippen

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente s-hertogenbosch

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente s-hertogenbosch GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente 's-hertogenbosch Nr. 163559 5 juli 2019 Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente s-hertogenbosch 2019 De gemeenteraad van s-hertogenbosch,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rotterdam Nr. 122443 17 juli 2017 Regeling Brede Raad 010 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, gelezen het voorstel van de

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp. Verordening Wmo-raad Sociaal Domein Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal;

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp. Verordening Wmo-raad Sociaal Domein Bloemendaal Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal; Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 22 december 2016 Commissievergadering d.d. : 14 december 2016 Commissie : Commissie Samenleving Portefeuillehouder : wethouder T. van Rijnberk Programmaonderdeel

Nadere informatie

Tekstuitgave van de Verordening Cliëntenparticipatie

Tekstuitgave van de Verordening Cliëntenparticipatie Tekstuitgave van de Verordening Cliëntenparticipatie De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 15 september 2009; b e s l u i t : de Verordening

Nadere informatie

Gemeente Delft VERZONDEN 21 APR Geachte leden van de raad,

Gemeente Delft VERZONDEN 21 APR Geachte leden van de raad, Behandeld door Victor Jansen Schipper vjansenschipper@delft.n1 Gemeente Delft Retouradres : Gemeenteraad VERZONDEN 21 APR. 2017 Datum 20-04-2017 3019893 uw brief van Onderwerp Collegereactie Advies Sociaal

Nadere informatie

Verordening Wmo-raad

Verordening Wmo-raad Verordening Wmo-raad De raad van de gemeente Enschede; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van 4 juni 2013, gelet op de artikelen 11 en 12 van de Wet maatschappelijke ondersteuning,

Nadere informatie

Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening

Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening Verordening Cliëntenparticipatie Wsw Wet Sociale Werkvoorziening. De raad van de gemeente Hilversum, Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 29 april 2008; BESLUIT De Verordening cliëntenparticipatie

Nadere informatie

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017

Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 Adviesraad Wmo Arnhem Jaarplan 2017 1 Inhoudsopgave Pagina 1. Voorwoord 3 2. Missie, visie en uitgangspunten van de Adviesraad Wmo 2.1 De Verordening adviesraad Wmo 4 2.2 Missie 4 2.3 Visie 4 2.4 Uitgangspunten

Nadere informatie

Het college van de gemeente Geldermalsen;

Het college van de gemeente Geldermalsen; Het college van de gemeente Geldermalsen; gelet op de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, het raadsbesluit van 27 juni 2017 waarbij het Beleidsplan Schuldhulpverlening is vastgesteld en artikel 4:81

Nadere informatie

E E R H U C3 O W A A R D

E E R H U C3 O W A A R D Raadsvergadsrlng: 2 1 APR 2QQI j R c-?!uit: e 5v>\ oy>\c-.^ c '~^, x yu Vc\ a -/ -J A< ~L\ (Vc.-:sto!n!j'nn-Fr:_, E E R H U C3 O W A A R D J ~"0' ^ *"* KJ Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp 5 2008-038 Verordening

Nadere informatie

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1

( ) Roland Meijden van der b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 (3-9-2008) Roland Meijden van der - 2008-63 b rbs Verordening Wmo-platform Giessenlanden.doc Page 1 Onderwerp: Verordening Wmo-platform Giessenlanden De raad van de gemeente Giessenlanden, overwegende

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 CLIENTENRAAD W&I GEMEENTE WASSENAAR

JAARVERSLAG 2015 CLIENTENRAAD W&I GEMEENTE WASSENAAR JAARVERSLAG 2015 CLIENTENRAAD W&I GEMEENTE WASSENAAR INHOUDSOPGAVE Inhoud Inleiding 1 Andere aktiviteiten 2 Adviezen 3 Financien 4 Contactinformatie 5 Inleiding Na een wisseling van alle leden in 2014

Nadere informatie

RIS117339_06-OKT Verordening op de Cliëntenraad dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten.

RIS117339_06-OKT Verordening op de Cliëntenraad dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten. rv 149 Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten nr. BSW/2004.232 RIS 117339_041005 Gemeente Den Haag RIS117339_06-OKT-2004 Den Haag, 15 juni 2004 Aan de gemeenteraad Verordening op de Cliëntenraad

Nadere informatie

Gemeente Delft 2 1 JULI 2015 VERZONDEN - 1 JULI Geachte leden van de gemeenteraad,

Gemeente Delft 2 1 JULI 2015 VERZONDEN - 1 JULI Geachte leden van de gemeenteraad, Besturing en Controlling Bestuursondersteuning Gemeente Delft De Torenhove Martinus Nijhofflaan 2 2624 ES Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Retouradres : Advies, Postbus 78, 2600

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Verordening adviesraad Sociaal Domein Urk Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar

Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Huishoudelijk Reglement Participatieraad Zevenaar Artikel 1 - Samenhang 1. De bepalingen in dit reglement moeten in samenhang worden gezien met de Verordening Participatieraad Gemeente Zevenaar (zoals

Nadere informatie

Verordening tot wijziging van de Verordening cliëntenparticipatie Werk en Inkomen 2015

Verordening tot wijziging van de Verordening cliëntenparticipatie Werk en Inkomen 2015 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leiden. Nr. 67498 23 juli 2015 Verordening tot wijziging van de Verordening cliëntenparticipatie Werk en Inkomen 2015 Op 7 juli 2015 heeft de gemeenteraad de

Nadere informatie

Ineke van Dijk (secretaris)

Ineke van Dijk (secretaris) Concept Verslag Maatschappelijke Ondersteuning en Zorg Verslag van Participatieraad Haarlemmermeer beleids- en praktijkvleugel Vergaderdatum 5 maart 2018 Aanwezig Afwezig met kennisgeving Afwezig zonder

Nadere informatie

Verordening Adviesraad voor het sociaal domein gemeente Geldermalsen 2016

Verordening Adviesraad voor het sociaal domein gemeente Geldermalsen 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Geldermalsen. Nr. 48012 21 april 2016 Verordening Adviesraad voor het sociaal domein gemeente Geldermalsen 2016 De raad van de gemeente Geldermalsen, Gelezen

Nadere informatie

De raad van de gemeente Heemskerk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 december 2017;

De raad van de gemeente Heemskerk; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 19 december 2017; Bekendmaking vaststelling beleid De raad van Heemskerk maakt bekend de Verordening participatie sociaal domein gemeente Heemskerk 2018 op 22 februari 2018 te hebben vastgesteld. De Verordening participatie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen

Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Groningen Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt verstaan onder: a. Verordening Cliëntenraad Groningen: de verordening zoals vastgesteld door de gemeenteraad

Nadere informatie

Wijzigingsverordening. Cliëntenparticipatie. gemeente Kapelle 2015

Wijzigingsverordening. Cliëntenparticipatie. gemeente Kapelle 2015 Wijzigingsverordening Cliëntenparticipatie gemeente Kapelle 2015 1 De raad van de gemeente Kapelle; Gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders van Kapelle van ; Gelet op artikel 47 van

Nadere informatie

Vergaderreglement adviesraad sociaal domein Gemeente Schinnen

Vergaderreglement adviesraad sociaal domein Gemeente Schinnen 1 Vergaderreglement adviesraad sociaal domein Gemeente Schinnen 2 Het College van B & W van de gemeente Schinnen; gelezen het voorstel van de Sociaal Maatschappelijke Adviesraad d.d.: gelet op artikel

Nadere informatie

VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE WVG GEHANDICAPTENBELEID

VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE WVG GEHANDICAPTENBELEID VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE WVG GEHANDICAPTENBELEID beleidsterrein : Gehandicaptenbeleid wettelijke grondslag : Artikel 1a Wet voorzieningen gehandicapten datum inwerkingtreding : 1 augustus 2005

Nadere informatie

Titel van het document. Datum / Auteur

Titel van het document. Datum / Auteur k Titel van het document. Datum / Auteur Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet Maastricht-Heuvelland 2017 e.v. Status: versie besluitvorming Datum: 15 maart 2017 Overwegende dat op grond van

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014, nummer ;

Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014, nummer ; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Leusden. Nr. 124595 12 september 2016 Verordening Wmo Adviesraad 2014 De raad van de gemeente Leusden, Gelezen het voorstel van het college d.d. 7 januari 2014,

Nadere informatie

Verordening cliëntparticipatie Participatiewet Gemeente Heemskerk 2016

Verordening cliëntparticipatie Participatiewet Gemeente Heemskerk 2016 Verordening cliëntparticipatie Participatiewet Gemeente Heemskerk 2016 BIVO/2015/30210 *Z01CC7E5FBF* Inhoud Hoofdstuk 1. Algemene bepalingen Artikel 1. Definities Artikel 2. Doelstelling Artikel 3. Samenstelling

Nadere informatie

b e s l u i t : 2. vast te stellen de Verordening Cliëntenparticipatie Participatiewet Gooise Meren 2016

b e s l u i t : 2. vast te stellen de Verordening Cliëntenparticipatie Participatiewet Gooise Meren 2016 De gemeenteraad Gooise Meren Gelezen het voorstel van 9348 Gelet op artikel 147 van de Gemeentewet, artikel 150 van de Gemeentewet en artikel 47 van de Participatiewet b e s l u i t : 1. in te stellen

Nadere informatie

P A R T I C I P A T I E R A A D. Gemeente Menterwolde

P A R T I C I P A T I E R A A D. Gemeente Menterwolde P A R T I C I P A T I E R A A D Gemeente Menterwolde Jaarverslag 2014 Voorwoord De gemeente is vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor verschillende taken binnen het sociaal domein die voorheen nog

Nadere informatie

Verordening Clientenparticipatie Wet sociale werkvoorziening

Verordening Clientenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Verordening Clientenparticipatie Wet sociale werkvoorziening Gemeente(n) Borne, Hof van Twente en Hengelo 2008/8254 1 De Raad van de gemeente Hengelo; gelezen het voorstel van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein Wijdemeren

Adviesraad Sociaal Domein Wijdemeren Adviesraad Sociaal Domein Wijdemeren Verslag over 2015 (ASD-2016-12) Van WMO Adviesraad naar Adviesraad Sociaal Domein Op 1 januari 2015 is een aantal taken in het sociale domein gedecentraliseerd naar

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : Agendanummer : Portefeuillehouder Afdeling Opsteller : H.J.M. Schrijver : Publiekszaken : M.A. Wong Chung Voorstel aan de raad Onderwerp Programma : Verordening

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Krimpen aan den IJssel

Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Krimpen aan den IJssel Huishoudelijk reglement Adviesraad Sociaal Domein van de gemeente Krimpen aan den IJssel Versie vastgesteld in vergadering d.d. 5 februari 2019 Artikel 1. Toepassing 1. Het huishoudelijk reglement is van

Nadere informatie

Verordening Wmo-adviesraad gemeente Molenwaard

Verordening Wmo-adviesraad gemeente Molenwaard Verordening Wmo-adviesraad gemeente Molenwaard Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Gemeente Molenwaard Verordening Wmo-adviesraad

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR344661_1

CVDR. Nr. CVDR344661_1 CVDR Officiële uitgave van Hulst. Nr. CVDR344661_1 15 maart 2016 Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet De raad van de gemeente Hulst; gelezen het voorstel van het College van Burgemeester en

Nadere informatie

Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen Zoetermeer

Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen Zoetermeer Verordening begeleidingscommissie Werk, Zorg en Inkomen 2010 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie gemeente Zoetermeer Officiële naam regeling Verordening begeleidingscommissie

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Berkelland 2015.

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Berkelland 2015. Verordening cliëntenparticipatie gemeente Berkelland 2015 De raad van de gemeente Berkelland; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 6 oktober 2014; gelet op artikel 47 van de Participatiewet;

Nadere informatie

Jaarverslag Participatieraad Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Leidschendam Voorburg 2008

Jaarverslag Participatieraad Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Leidschendam Voorburg 2008 Jaarverslag Participatieraad Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Leidschendam Voorburg 2008 Vaststelling De Participatieraad Maatschappelijke Ondersteuning en Sociale Zaken Leidschendam-Voorburg

Nadere informatie

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Tijdens de kamerronde

Nadere informatie

VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE HALTE WERK GEMEENTE HEERHUGOWAARD

VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE HALTE WERK GEMEENTE HEERHUGOWAARD VERORDENING CLIENTENPARTICIPATIE HALTE WERK GEMEENTE HEERHUGOWAARD Algemene bepalingen Artikel 1. Begripsbepalingen 1. In deze verordening wordt verstaan onder: a. Het bestuur: het bestuur van Halte Werk.

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tubbergen, Gemeenteblad van de gemeente Tubbergen Jaargang: 2016 Nummer: 31 Uitgifte: 20 april 2016 Besluit van het college van burgemeester en wethouders d.d. 16 februari 2016, nr. I16.010417, tot vaststelling van

Nadere informatie

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018

Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Notulen Adviesraad Sociaal Domein 26 juni 2018 Verslag : Overleg Adviesraad Sociaal Domein, overleg 2018-02. Datum : 26-06-2018. Aanwezig : Ed Balkenende (secretaris /notulist), Yvonne Somers. kandidaatsleden:

Nadere informatie

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN

Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Adviesraad Sociaal Domein ADVIESRAAD GILZE EN RIJEN Inleiding De Adviesraad Sociaal Domein is in de huidige opzet gestart sinds eind 2013. De wijze waarop voorheen de WMO raad was ingericht voldeed voor

Nadere informatie

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen.

Beslispunt: 1. Verordening cliëntenraad sociale zekerheid gemeente Woudrichem 2010 vast te stellen. VOORSTEL AAN DE RAAD Onderwerp Samenvatting, doel en beslispunten Toelichting Verordening Cliëntenraad sociale zekerheid Op 1 oktober 2009 is de Wet investering in jongeren (WIJ) ingegaan. De WIJ schrijft

Nadere informatie

Verordening Kandidatenraad WerkBedrijf Regio Rijk van Nijmegen

Verordening Kandidatenraad WerkBedrijf Regio Rijk van Nijmegen Verordening Kandidatenraad WerkBedrijf Regio Rijk van Nijmegen Het Algemeen Bestuur van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling (MGR) Rijk van Nijmegen, gelezen het voorstel van de Bestuurscommissie Werk

Nadere informatie

besluit: vast te stellen de Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Wijk bij Duurstede 2017

besluit: vast te stellen de Verordening Adviesraad Sociaal Domein gemeente Wijk bij Duurstede 2017 Raadsvergadering, 17 januari 2016 Voorstel aan de Raad Raadsbesluit Nr.: Agendapunt: Datum: 1 november 2016 De raad van de gemeente Wijk bij Duurstede; gelet op artikel 2.10 van de Jeugdwet, artikel 47

Nadere informatie

JAARVERSLAG Het rooster is als bijlage bij het huishoudelijk reglement in te zien/ of op te vragen bij de secretaris van de cliëntenraad.

JAARVERSLAG Het rooster is als bijlage bij het huishoudelijk reglement in te zien/ of op te vragen bij de secretaris van de cliëntenraad. JAARVERSLAG 2011 De doelstelling van de Cliëntenraad Wsw Venlo, Beesel en Bergen De doelstelling van de cliëntenraad Wsw is om op te komen voor de belangen van alle mensen met een Wsw-indicatie in de gemeenten

Nadere informatie

1 van 7. Datum / revisiedatum Juni 2013 Document- en versienummer Definitieve versie juni Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Dianet

1 van 7. Datum / revisiedatum Juni 2013 Document- en versienummer Definitieve versie juni Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Dianet Notitie Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Datum / revisiedatum Juni 2013 Document- en versienummer Definitieve versie juni 2013 Huishoudelijk reglement Cliëntenraad Dianet Artikel 0: definities In dit

Nadere informatie

JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP

JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP JAARVERSLAG ADVIESRAAD SOCIAAL DOMEIN GEMEENTE WEESP Jaarverslag WMO-Adviesraad/Adviesraad Sociaal Domein Weesp, versie 0,3 Pagina 1 van 8 INHOUDSOPGAVE Weesp, februari 2016 1. Inleiding 2. Opdracht en

Nadere informatie

Verslag. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld (geen toevoegingen) 3. Jeugdbeleid: Geen bespreekpunten. 4. Wmo Geen bespreekpunten.

Verslag. 2. Vaststelling agenda De agenda wordt vastgesteld (geen toevoegingen) 3. Jeugdbeleid: Geen bespreekpunten. 4. Wmo Geen bespreekpunten. Verslag Bijeenkomst : Cliëntenraad Beuningen Datum : 12 april 2016 Tijd : 19.30-21.30 uur Locatie : kamer 150/kamer 17 Voorzitter : Jan Revenberg Notulist : Thea Verduijn-Otten Kenmerk : INT16.0292 Kenmerkcode

Nadere informatie

Verslag WWB-raad (vastgesteld)

Verslag WWB-raad (vastgesteld) Verslag WWB-raad (vastgesteld) Datum : 27 november 2013 Tijd : 19.30 21.30 uur Plaats : raadhuis Ede A 301 Aanwezig : mevrouw N. Abdi mevrouw E. Aerts (Gehandicaptenraad) de heer G. Bozkurt (Jongerenraad

Nadere informatie