Bronhouderportaal BRO sprintreview

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bronhouderportaal BRO sprintreview"

Transcriptie

1 Bronhouderportaal BRO sprintreview Sprint 17 Meer info Verslag

2 Welkom vandaag Henk Ferkranus (SvB-BGT, coördinator regio Noord) GP Gooiker (ICTU, front-end-ontwikkelaar) Theo Gülcher (ICTU, softwareontwikkelaar) Jippe Holwerda (ICTU, softwareontwikkelaar) David de Jonge (Gemeente Amsterdam, coördinator BRO) Henk Koster (TNO, programmamanager BRO) Tom Moesker (ICTU, product owner en projectmanager) Anneke Spijker (Provincie Flevoland, coördinator ondergrond, IPO) Johan Stöver (ICTU, scrum master en softwareontwikkelaar) Henriëtte Villevoije (Rijkswaterstaat, coördinator ondergrond) Ria Volkers (Programmabureau BRO, ketenmanager) Rosan Wilgenburg (Gemeente Amsterdam, coördinator BRO)

3 Agenda 12.00u Inloop en welkom en lunch 12.15u Releasedoelen en voortgang 12.30u Terugblik afgelopen Sprint - Demonstratie opleveringen - Bespreking van het resultaat 13.15u Vooruitblik komende Sprint(s) - Prioriteiten bepalen -Uitwerking belangrijkste wensen 14.30u Afsluiting - Samenvatting conclusies & afspraken - Korte evaluatie van deze review Kalender di 06 mrt Sprintreview nr.18 di 27 mrt Sprintreview nr.19 di 17 apr Sprintreview nr.20 di 08 mei Sprintreview nr.21 di 29 mei Sprintreview nr.22 (laatste) 15.15u Ruimte voor nabesprekingen Tussendoor: korte koffiebreaks. Tijd 12-16u Locatie Amersfoort, Utrecht, Den Haag

4 1 DOELEN KOMENDE RELEASE DOOR DE PRODUCT OWNER

5 Voorlopige indeling Doelen Release 1.22 (voorheen: Release 4) Release 4 Algemeen doel Oplevering Basale invulling van alle nu nog openstaande wensen 1 juni 2018 (met tussenreleases in februari en april) week datum locatie sprintnr. hoofdsprintdoel (naast andere opleveringen) 04 di 23 jan Amersfoort #16 Aanleveren in bulk mogelijk maken 07 di 13 feb Utrecht #17 Meer informatie op het scherm 10 di 06 mrt #18 Tussenrelease 1.18: Bulk & Info 13 di 27 mrt #19 Nieuwe koppelingen 16 di 17 apr #20 Notificaties via de mail 19 di 08 mei #21 Tussenrelease 1.21: Koppelingen & notificaties 22 di 29 mei #22 Zoeken, rapporteren en archiveren 22 vr 01 jun Finale release 1.22: Finale oplevering Elke derde sprint gaat er een (tussen)release in productie

6 Doelen Release 1.22 Voorlopige indeling Nr. hoofdsprintdoel (naast andere opleveringen) Wat zit daar onder anderen in? #16 Aanleveren in bulk mogelijk maken Bulk upload én download #17 Meer informatie op het scherm Voorpagina, leveringshistorie, berichtenbanner, betere teksten #18 Tussenrelease: Bulk & Info Gerealiseerde verbeteringen in productie brengen #19 Nieuwe koppelingen Automatische koppelingen met (indien beschikbaar): de nieuwe syntax-validatieservice, een 1 e gegevensleverancier, AAT, grafische viewer. #20 Notificaties via de mail Validatie van mailadres, mailnotificatie bij uit te voeren taak en als termijn verloopt. #21 Tussenrelease: Koppelingen en notificaties Gerealiseerde verbeteringen in productie brengen #22 Zoeken, rapporteren en archiveren Zoeken naar, rapporteren over en archiveren van: organisaties, projecten, leveringen, bestanden, accounts, machtigingen en autorisaties.

7 Doelen Release 1.22 Wat kost de realisatie? In antwoord op en vraag in de evaluatie van de vorige sprintreview: Het is lastig om in te schatten wat je als gebruiker het beste prioriteit kunt geven. Dat hangt ook af van de kosten. Dus de vraag is: Wat kosten de nog resterende gebruikerswensen (user stories) om te realiseren? Alle nu bekende wensen zijn in de nog resterende vier maanden te realiseren. Maar eigenlijk is het de verkeerde vraag. Want vragen om een kostencalculatie veronderstelt een in detail uitgewerkte behoeftestelling en ontwerp. En die zijn er niet. We werken Agile en dat betekent dat we werkende software belangrijker vinden dan uitgebreide documentatie. Hoe werkt dat dan? Aan elke wens die prioriteit kreeg wordt eerst een basale invulling gegeven. De realisatie wordt zo klein en simpel mogelijk gehouden. Dan heb je snel resultaat en kun je sneller ervaren of de praktijk oplevert wat je er van verwachtte. Daar waar nodig wordt de nieuwe functionaliteit in stapsgewijs verbeterd en uitgebreid. Wat is dan wél de juiste vraag? De vraag die je zou moeten stellen: Welke wensen vinden we op dit moment het belangrijkst? Want die wensen realiseren we in de eerstkomende Sprint(s). Zo borg je dat de beperkte capaciteit altijd effectief wordt ingezet.

8 Doelen Release 1.22 Hoe kun je helpen? In antwoord op een vraag in de evaluatie van de vorige sprintreview: Wat kunnen we zelf doen om te helpen borgen dat alles op tijd af komt? Dat zijn in hoofdzaak drie dingen: 1. Maak de aan te koppelen systemen via internet beschikbaar Er is nu veel vraag naar koppelingen met omliggende systemen. Als dat belangrijk is, maak die systemen dan vandaag nog beschikbaar. Een via internet te benaderen testopstelling is voldoende. Voorstellen om koppelingen te bouwen met nog niet bestaande systemen parkeren we op de backlog. Ook dat is Agile. 2. Baseer verbeterwensen op de dagelijkse praktijk Vorig jaar moesten we vanaf Whiteboard en flip-over gaan bedenken wat er nodig was. Maar inmiddels is de applicatie zeven weken live. De statistieken laten zien dat alles écht werkt. In de praktijk zie je pas waar de échte knelpunten liggen. Ga daarom aan de slag met demo-omgeving. 3. Voorkom prioriteitswisselingen tijdens een lopende Sprint Een Sprint wordt in detail voorbereid. Eventuele spoedklussen doorbreken dit proces en zorgen voor wijzigingen waarvan de impact minder goed is doordacht. Meld wensen en bevindingen daarom tijdens de Sprintreview. Of meld ze aan de Product Owner via: Ze komen dan op de Backlog (zie verderop in deze presentatie). Daar blijven ze geparkeerd totdat: (1) duidelijk is wat de bedoeling is, (2) eventuele belemmeringen voor realisatie zijn weggenomen en (3) ze in een Sprintreview prioriteit hebben gekregen.

9 2 TERUGBLIK AFGELOPEN SPRINT DOOR HET ONTWIKKELTEAM

10 Bronhouderportaal in cijfers Sprint Peildatum 19 jan 13 feb 6 mrt 27 mrt 17 apr 8 mei 29 mei Maximum Aangemelde organisaties # gemeenten # waterschappen # provincies # andere bronhouderorganisaties 4 4 ±150 # organisaties die geen bronhouder zijn Actieve gebruikers # gebruikers met eherkenning # gebruikers met lokaal account Inrichting en gebruik - # projecten # autorisaties van gebruikers # machtigingen van bedrijven # leveringen gedaan # leveringen gelukt 0 1 -

11 Nieuwe functies In productie Mailadres als gebruikersnaam kunnen gebruiken voor lokale accounts Story: Als Administrator wil ik mailadressen van gebruikers als accountnaam kunnen gebruiken zodat gebruikers hun accountnaam beter onthouden en ik beter grip houd op wie precies de gebruikers zijn. Status: Dit is nu mogelijk. We spreken nu niet meer van Inlog met een lokaal account maar van Inloggen met je mailadres. Het is de tegenhanger van Inloggen met eherkenning. Inloggen met je mailadres is in de productieomgeving mogelijk voor medewerkers van bronhouderorganisaties. Beheerders van bronhouderorganisaties en medewerkers van leveranciersorganisaties dienen in de productieomgeving in te loggen met eherkenning Adres van de productieomgeving: -- Een aparte, volledig werkende demo-omgeving van het Bronhouderportaal Story: Als Gebruiker wil ik van het Bronhouderportaal een aparte versie zodat ik zelf kan oefenen, presenteren en testen zonder dat oefen-, demonstratie- en testbestanden per abuis in de basisregistratie terechtkomen. Status: Deze omgeving is sinds eind januari beschikbaar voor organisaties die zijn aangemeld bij de BRO en die direct of indirect bij de Sprintreviews betrokken zijn. De eerste gebruikers maken er al gebruik van, bijvoorbeeld voor demo s en voor praktijkproeven. De demo-omgeving ondersteunt niet het inloggen met eherkenning. In de Demoomgeving log je daarom altijd in met je mailadres. Een account kun je aanvragen bij: bronhouderportaal-bro@ictu.nl. -- Adres van de demo-omgeving: demo.bronhouderportaal-bro.nl -- N.B.: Om te onthouden: In de demo-omgeving logt iedereen in met zijn of haar mailadres. In de productieomgeving is deze mogelijkheid er alleen voor medewerkers van bronhouderorganisaties.

12 Nieuwe functies Ter acceptatie BBRO-414 Tonen leveringshistorie bij leveringsdetails Story: Als Product Owner wil ik op het scherm laten zien wie wanneer welke stap heeft uitgevoerd in de afhandeling van een levering zodat gebruikers zelf kunnen zien of deze informatie voor hen genoeg is zodat we eventueel ontbrekende informatie snel kunnen toevoegen nu de database nog vrij leeg is, want achteraf kan dat niet meer. BBRO-949 Op de startpagina verwijzen naar meer informatie Story: Als Ketenmanager voor de BRO wil ik contactgegevens van de BRO Servicedesk (mail en telefoon) en de link naar de BRO-website tonen op de startpagina van het Bronhouderportaal zodat gebruikers die niet weten wat ze met het Bronhouderportaal moeten doen sneller de weg naar informatie en ondersteuning vinden. BBRO-919 Asynchroon maken aanlevering in bulk Story: Als Bouwer wil ik bulkaanleveringen meer achter de schermen kunnen afhandelen zodat de applicatie minder afhankelijk is van wat een browser aankan en daardoor beter bestand is tegen zeer grote aanleveringen. BBRO-951 Een informatiebalk tonen in de applicatie Story: Als Administrator van de applicatie wil ik actuele meldingen op het scherm kunnen tonen zodat ik gebruikers kan waarschuwen voor naderend onderhoud of snel het antwoord kan delen op een veelgestelde vraag. BBRO-954 Mogelijkheid om testmails te versturen Story: Als Product Owner wil ik zien of mails uitsturen technisch al mogelijk zodat ik kan beginnen aan de vervolgstappen die nodig zijn om straks vanuit de applicatie mailnotificaties te kunnen gaan uitsturen.

13 Verbeteringen Ter acceptatie BBRO-946 Bronbestanden ongewijzigd naar de Landelijke Voorziening sturen Door een misverstand over de beoogde werking die nog dateert uit de beginperiode van de applicatie werd niet het oorspronkelijk aangeleverde bestand doorgestuurd, maar werd het door het Bronhouderportaal uitgepakte bestand weer opnieuw ingepakt en verstuurd. Daardoor kunnen (kleine) technische verschillen ontstaan ten opzichte het origineel. Dat is een fout: De afspraak is om het origineel wel uit te lezen maar niet aan te passen. Dit is hersteld. BBRO-1000 Zipbestanden aanleveren werkend maken in Windows 10 Een niet werkende afhandeling van zipbestanden in Windows 10 is hersteld door metagegevens die Windows 10 meelevert aan de browser beter door het Bronhouderportaal te laten accepteren. Herstel van kleine testbevindingen, specifiek voor Beheerders en Bronhouders in bronhouderorganisaties: Zogeheten systeemrollen die je niet hoeft te zien worden ook niet meer getoond. Het is niet meer mogelijk om als Beheerder zelf (per ongeluk) je eigen beheerrechten te verwijderen. De benaming van de verschillende rollen is verbeterd zodat je sneller snapt welke rol je iemand moet geven. Herstel van kleine testbevindingen voor alle gebruikers: Allerlei lijsten door de applicatie heen worden - nu ze steeds langer worden - netjes alfabetisch gesorteerd. Verstoringen in de webpagina bij het tonen van extreem lange organisatienamen wordt nu afgevangen. Enkele fouten in de styling c.q. de naleving van de Rijkshuisstijl zijn hersteld. Enkele spelfouten zijn verwijderd. N.B.: De acceptatietest loopt nog. Zie je iets vreemds? Meld het bij bronhouderportaal-bro@ictu.nl. Bij voorkeur met een screenshot en vermelding datum, tijd en gebruikte browser.

14 Nieuwe functies en verbeteringen Verdaagd BBRO-953 Aanmaken en tonen van deelprojecten Story: Als Bronhouder wil ik een hiërarchie met deelprojecten kunnen opzetten zodat ik projecten kan groeperen per afdeling of per hoofdproject. Status: Deze wens is besproken en vooralsnog teruggeplaatst op de backlog. Want de meerwaarde is nog niet helder. In de demo-omgeving wordt nu eerst getoetst of de huidige functionaliteit hiervoor voldoet of dat er écht wat mist. BBRO-961 Handleiding bijwerken Story: De handleiding moet in lijn zijn met de nieuwe versie in de applicatie. Status: Verdaagd naar de volgende Sprint, dit in afwachting van het opleveren en accepteren van de laatste verbeteringen zodat in de Handleiding de juiste schermvoorbeelden kunnen worden opgenomen.

15

16 Reacties op de demo Waarom is de asynchrone afhandeling van bulkaanlevering nodig? 1. Dat is om te voorkomen dat de browser een foutmelding gaat geven als die bij afhandeling van een groot aantal bestanden op de server té lang moet wachten. Dat dit op een gegeven moment gebeurt werd al eens gedemonstreerd. 2. Om robuust te zijn tegen verstoringen; Het proces werkt straks zo dat afhandeling na onderbreking automatisch verder gaat als de applicatie na storing weer in bedrijf komt. 3. Dezelfde techniek is de basis om straks ook de doorlevering van grote aantallen bestanden aan LV BRO robuuster te maken tegen eventuele storingen in de verbinding. Hetzelfde geldt later ook voor eventuele andere koppelingen, als die erbij komen. Waarom willen we de doorlooptijden zien in de uitgevoerde stappen bij de afwikkeling van een levering? 1. Voor inzicht. En om een basis te leggen voor de bewaking van leveringstermijnen. 2. Om statistieken te kunnen maken over gemiddelde doorlooptijden (totaal of per stap). 3. Om harde cijfers te hebben bij een melding van een gebruiker van traagheid van het systeem, bij handelingen die door de applicatie op de achtergrond automatisch zijn uitgevoerd.

17 4 BACKLOG SORTEREN ALLEN

18 Prio 1. Gewenst en uitvoerbaar 1. Herstel van nog openstaande kleine bevindingen Story: Als Tester wil ik graag eerder gemelde kleine bevindingen zoveel mogelijk opgelost hebben zodat ik ze bij de volgende testronde niet opnieuw tegenkom en opnieuw moet melden. 2. Toelichting kunnen opvoeren bij elke processtap (in plaats van alleen bij aanlevering zoals nu het geval is) Story: Als gebruiker wil ik bij elke stap in de afwikkeling van een levering een toelichtingstekst kunnen toevoegen zodat ik voor mezelf en andere gebruikers relevante opmerkingen kan vastleggen. 3. Doorlooptijden tonen per processtap in de levering Story: Als Product Owner wil ik per stap in de afwikkeling van een levering de doorlooptijd vastleggen en tonen zodat (1) Gebruikers feedback krijgen over knelpunten in de afwikkeling, (2) vermeende traagheid bij automatische processtappen met cijfers is aan te tonen en (3) een basis is gelegd voor het genereren van doorlooptijd-statistieken voor maandrapportages. 4. Bewijs van levering kunnen printen Story: Als Leverancier wil ik van leveringsdetails die ik op het scherm zie vanuit mijn browser een goed leesbare print kunnen maken (in pdf of op papier) zodat ik die buiten het Bronhouderportaal om kan gebruiken als bewijs van geleverd werk. Besluit: Deze wenst krijgt extra prioriteit en een eerste basale implementatie moet zeker mee in de komende release. 5. Verschillende instanties van de applicatie beter van elkaar kunnen onderscheiden Story: Als Tester en als Bouwer wil ik direct kunnen zien in welke omgeving ik werk (in Acceptatie, Demonstratie of Productie) zodat er geen misverstanden ontstaan over op welke instantie mijn testbevinding betrekking op heeft. Doorleveren aan LV BRO robuust maken tegen verstoringen Story: Als Bouwer wil ik de afhandeling van doorleveringen naar LV BRO robuust maken tegen verstoringen zodat een doorlevering na verloop van tijd altijd lukt, ook al ligt de verbinding er tussentijds tijdelijk uit. 6. Mailadres valideren via mailnotificatie met validatiecode (testopstelling) Story: Als Product Owner wil ik dat gebruikers zelf hun mailadres kunnen valideren via een code die ze in hun mailbox ontvangen zodat de basis is gelegd voor het inrichten van notificaties die Gebruikers via de mail wensen te ontvangen. 7. Oplevering van een tussenrelease van de applicatie (De zogeheten: Bulk & Info-release) Story: Als Gebruiker wil ik kunnen beschikken over de nieuwste versie van het Bronhouderportaal met releasenotes en handleiding zodat ik niet tot eind mei hoef te wachten voor ik de verbeteringen en uitbreidingen kan gebruiken.

19 Prio 2. Gewenst zodra realiseerbaar De volgende wensen betreffen gewenste automatische koppelingen met andere systemen. Deze koppelingen hebben prioriteit, maar zijn pas realiseerbaar als de te koppelen systemen ook beschikbaar zijn om mee te testen: Extra prioriteit omdat ze generiek zijn: 1. Aansluiten op een IMBRO/XML-syntaxvalidatieservice (in testopstelling) Story: Als BRO Ketenmanager wil ik dat het Bronhouderportaal de syntax van aangeleverde bestanden bij een gemeenschappelijke validatieservice valideert (en niet in de applicatie zelf zoals nu het geval is) zodat (1) er geen verschillende uitkomsten kunnen zijn bij validaties door de verschillende schakels in de BRO-keten en (2) er minder ingrijpende aanpassingen nodig zijn in het Bronhouderportaal als er nieuwe registratieobjecten worden toegevoegd. 2. Geautomatiseerd GMW-bestanden kunnen aanleveren (in testopstelling) Story: Als Leverancier wil ik vanuit mijn eigen softwaresysteem geautomatiseerd GMW-registraties, mutaties en correcties kunnen aanleveren aan het Bronhouderportaal (in plaats van handmatig via uploads zoals nu het geval is) zodat dit proces voor mij efficiënter wordt voor soorten leveringen die ik heel vaak moet doen. Alleen prioriteit als er generieke oplossingen worden aangedragen: 1. Koppeling met AAT (in testopstelling) Story: Als Grote Bronhouderorganisatie wil ik een koppeling hebben met mijn geautomatiseerde kwaliteitscontrolesysteem zodat ik en deel van de kwaliteitscontrole kan automatiseren zodat mijn specialisten er minder werk van hebben. 2. Koppeling met een grafische viewer (in testopstelling) Story: Als Kwaliteitscontroleur wil ik een koppeling hebben met mijn viewer waarin ik de inhoud van IMBRO/XML-bestanden die ik moet controleren grafisch kan weergeven zodat ik in staat ben om mijn werk te doen. Besluit: Aan wie deze viewer wil het verzoek om met Ria in contact te treden om te bepalen wat er nodig is.

20 Prio 3.Te verhelpen zodra uitvoerbaar De volgende verzoeken zijn voor realisatie uitgezet bij de hostingprovider: 1. Onterechte foutmeldingen bij inloggen voorkomen Bevinding: Als Gebruiker wil ik af zijn van cryptische en onterechte foutmeldingen die ik af en toe krijg bij het inloggen zodat ik me daaraan niet meer hoef te ergeren. 2. Inlogpagina logischer indelen Bevinding : Als Gebruiker wil ik de inlogpagina logischer van opzet met alleen relevante informatie bevat zodat ik minder fouten maak tijdens het inloggen en minder vaak mijn account hoef te laten deblokkeren na teveel mislukte inlogpogingen. Besluit: Herstel van deze bevinding krijgt prioriteit voor omdat veel gebruikers hier verkeerd inloggen. 3. Performancemonitoring aanzetten Bevinding : Als Administrator wil ik de prestaties van de applicatie kunnen volgen zodat ik overbelasting tijdig zie aankomen en maandelijks objectieve cijfers kan rapporteren over de beschikbaarheid van de applicatie binnen en buiten kantooruren. 4. Zelf je wachtwoord kunnen wijzigen Bevinding : Als Administrator wil ik dat een Gebruiker die inlogt met mailadres zelf het wachtwoord kan (en periodiek moet) wijzigen zodat ik kan voldoen aan de informatiebeveiligingsrichtlijn van de overheid. 5. Zelf je wachtwoord kunnen resetten Bevinding : Als Gebruiker die inlogt met mailadres wil ik zelf op een veilige manier mijn wachtwoord kunnen resetten zonder tussenkomst van de Servicedesk zodat ik niet dagen op mijn nieuwe wachtwoord hoef te wachten als ik het vergeten was. 6. Eigen maildomein inrichten voor mailnotificaties Bevinding : Als Administrator wil ik gebruik kunnen maken van (in plaats van een generiek mailadres van de hostingprovider zoals nu het geval is) zodat de Gebruiker die mailnotificaties ontvangt sneller snapt wie de afzender is en ik meer grip heb in het voorkomen dat mailnotificaties bij de Gebruiker in de spambox komen.

21 Prio 4. Nog nader te prioriteren De volgende zaken worden regelmatig genoemd, maar zijn nog nader te specificeren en/of te prioriteren: 1. De status Ingenomen door LV BRO graag corrigeren zodat je direct ziet of die tot goed- of afkeuring heeft geleid. 2. Als Coördinator alle projecten, leveringen en bestanden van de eigen bronhouderorganisatie kunnen inzien. 3. Controleren op dubbele bronbestanden zodat ze niet dubbel in de LV BRO terechtkomen. 4. Archivering van organisaties, projecten, leveringen, accounts en bestanden als ze niet meer actueel zijn. 5. Rapportage over organisaties, projecten, leveringen, accounts en bestanden per organisatie en per periode. 6. Een zoekfunctie voor het terugvinden van organisaties, projecten, leveringen, accounts, bestanden en BRO-IDs. 7. Mailnotificatie ontvangen zodat je weet dat er een nieuwe taak voor je klaar staat. 8. Mailnotificatie ontvangen als de afhandelingstermijn voor een taak dreigt te verstrijken. 9. Mailnotificatievoorkeuren kunnen instellen per account en per project. 10.BHR-p brondocumenten kunnen verwerken zodat ook die via het portaal naar LV BRO kunnen gaan. 11.Brondocumenten van registratieobjecten uit komende tranches kunnen verwerken. 12.Deelprojecten kunnen aanmaken zodat een hiërarchie kunt aanbrengen in de weergave en in het rechtenbeheer. 13.In een project kunnen instellen dat goedkeuren en/of accorderen van leveringen automatisch mag gebeuren. 14.Statusinformatie over een project op de projectbalk afbeelden zodat je daarvoor het project niet hoeft te openen. 15.Bij aanlevering een referentiecode van de eigen administratie kunnen opvoeren om de link daarmee te bewaren. 16.Beter onderscheid maken tussen de keuze Afkeuren bij Controleren en Afkeuren bij de stap Accorderen. 17.In het leveringsoverzicht tonen wie er geacht wordt de volgende stap in de afhandeling te doen. 18.In het leveringsoverzicht statusinformatie ook grafisch weergeven zodat je sneller ziet wat de status is. 19.Alle leveringen in een project in één keer kunnen downloaden. 20.Nieuw: Anoniem gebruik ondersteunen om bestanden via het Bronhouderportaal te kunnen laten valideren.

22 5 AFSLUITING

23 Besluiten en actiepunten 1. Datum komende tussenrelease: vrijdag 23 februari of de week daarna (noot: het is vrijdag 2 maart geworden). De gebruikers krijgen vooraf bericht. 2. Te accepteren opleveringen: Deelnemers wordt gevraagd de Demo-omgeving uit te proberen en bevindingen te verzamelen. Het concept voor de nieuwe Startpagina met helpinformatie en links wordt gedeeld met BRO Servicedesk en deelnemers van de Sprintreview met het verzoek verbetervoorstellen terug te sturen. 3. Te realiseren wensen in de komende sprint 18 en op te nemen in de eerstkomende release (2 maart): Sheet Gewenste en direct realiseerbare wensen. Het printbaar maken van leveringsdetails krijgt de komende sprint extra prioriteit. 4. Prioriteiten voor de komende sprints tot de volgende volgende release (13 april): Sheet Gewenst zodra uitvoerbaar. ICTU treedt hierover in contact met de behoeftestellers. Zodra een testopstelling maakbaar is wordt een demonstratie ingepland voor in een volgende Sprintreview. Sheet Te verhelpen zodra uitvoerbaar De vervanging van de huidige onlogische inlogpagina krijgt daarbij extra prioriteit. Sheet Nader te prioriteren wensen (de top-20) worden rondg d zodat ieder voor zich de prioriteiten kan aangeven. Ze worden dan opgepakt in volgorde van prioriteit. 5. Locaties voor de komende sprintreviews De komende sprint zijn we te gast bij TNO in Utrecht. De sprint daarna zijn we in Den Haag (ICTU of BZK).

24 Evaluatie Wat ging goed? IIII Tevreden over deze sessie. II Reviews beginnen op elkaar te lijken: Er zijn geen verrassingen meer, een groot verschil in vergelijking tot de eerste sprints. II Complimenten vanuit Groningen en omgeving! I We hebben vandaag efficiënt vergaderd. I Wederom goeie sfeer, goeie discussie. I Handen jeuken om aan de sprint te beginnen. Wat kan beter? III Een onzekere factor blijft veel partijen nog I niet zijn aangehaakt, maar die zullen nog komen en wat zullen hun wensen zijn? Deeldiscussies zijn verstorend, houdt het plenair alsjeblieft.

Bronhouderportaal BRO sprintreview

Bronhouderportaal BRO sprintreview Bronhouderportaal BRO sprintreview Sprint 18 Bulk & Info-release Verslag Aanwezig in deze Sprintreview 1. Robin van den Assem (Hoogheemraadschap Delfland) 2. Marjan Bevelander (plv programmamanager BRO)

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO sprintreview

Bronhouderportaal BRO sprintreview Bronhouderportaal BRO sprintreview Sprint 16 Bulkaanlevering Verslag Welkom vandaag Robin van den Assem Marjan Bevelander Nanko de Boorder Henk Ferkranus Janko van Gelderen GP Gooiker Theo Gulcher Jippe

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO sprintreview

Bronhouderportaal BRO sprintreview Bronhouderportaal BRO sprintreview Sprint 19 Nieuwe koppelingen Verslag Aanmeldingen voor deze Sprintreview 1. Robin van den Assem (Hoogheemraadschap Delfland) 2. Henk Ferkranus (ICTU, coördinator regio

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO sprintreview

Bronhouderportaal BRO sprintreview Bronhouderportaal BRO sprintreview Sprint 21 Tussenrelease Koppelingen & Notificaties Verslag Deelnemers Robin van den Assem Theo Gülcher Jippe Holwerda Tom Koenraads Rob van der Krogt Olaf Lem Ronald

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 12 Machtigen, deel 2

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 12 Machtigen, deel 2 Bronhouderportaal BRO Sprintreview Sprint 12 Machtigen, deel 2 Welkom vandaag Bart-Jan de Leuw (Programmabureau BRO, ketenintegratiemanager BRO) Erik van der Zee (Min. van IenM, programmabureau BRO, ketenarchitect

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO sprintreview

Bronhouderportaal BRO sprintreview Bronhouderportaal BRO sprintreview Sprint 22 Eindsprint! Verslag Aanmeldingen 1. Robin van den Assem (coördinator BRO, Hoogheemraadschap Delfland) 2. Jos Verbeek (divisiemanager geotechniek, Geonius) 3.

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO sprintreview

Bronhouderportaal BRO sprintreview Bronhouderportaal BRO sprintreview Sprint 20 Notificaties via de mail Verslag Deelnemers Henk Ferkranus (coördinator BRO regio Noord, ICTU) Jippe Holwerda (softwareontwikkelaar Bronhouderportaal BRO, ICTU)

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 13 Zelfbediening

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 13 Zelfbediening Bronhouderportaal BRO Sprintreview Sprint 13 Zelfbediening Welkom vandaag Bart-Jan de Leuw (Programmabureau BRO, ketenintegratiemanager BRO) Caja van der Wouden (Gemeente Amsterdam, coördinator BRO) Erik

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 14 Taken verdelen en GMW ondersteunen

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 14 Taken verdelen en GMW ondersteunen Bronhouderportaal BRO Sprintreview Sprint 14 Taken verdelen en GMW ondersteunen Welkom vandaag Anton Salimans (TNO, testcoördinator) Bart-Jan de Leuw (Ministerie IenW, programmabureau BRO, ketenintegratiemanager

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO

Bronhouderportaal BRO Bronhouderportaal BRO Tom Moesker projectmanager realisatie Tom Koenraads functioneel ontwerper stichting ICTU Bronhouderportaal BRO Wat is het? een webportaal een webapplicatie een hulpmiddel vòòrportaal

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO Verslag Sprintreview. Sprint 11 Machtigen, deel 1

Bronhouderportaal BRO Verslag Sprintreview. Sprint 11 Machtigen, deel 1 Bronhouderportaal BRO Verslag Sprintreview Sprint 11 Machtigen, deel 1 Welkom vandaag Bart-Jan de Leuw (Programmabureau BRO, ketenintegratiemanager BRO) Caja van der Wouden (Gemeente Amsterdam, coördinator

Nadere informatie

Bronhouder portaal BRO

Bronhouder portaal BRO Bronhouder portaal BRO in oprichting Presentatie aan Gemeente Amsterdam Vandaag aanwezig Ingenieursbureau: Martin op de Kelder en Nienke Lanting Grond en Ontwikkeling: Lenka de Graaf en Jacques de Jong

Nadere informatie

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. BRO-roadshow. Workshop Aanmelden & aanleveren. 12 april 2018

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. BRO-roadshow. Workshop Aanmelden & aanleveren. 12 april 2018 Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties BRO-roadshow Workshop Aanmelden & aanleveren 12 april 2018 Wat weet je na deze workshop? 1. Overall proces werken met de BRO 2. Aanmelden bij de

Nadere informatie

Sprint 10. Go-live voor Praktijkproeven. Sprintbijeenkomst Bronhouderportaal BRO Agenda, presentatie en verslag

Sprint 10. Go-live voor Praktijkproeven. Sprintbijeenkomst Bronhouderportaal BRO Agenda, presentatie en verslag Sprint 10 Go-live voor Praktijkproeven Sprintbijeenkomst Bronhouderportaal BRO Agenda, presentatie en verslag Disclaimer Deze bijeenkomst gaat over het Bronhouderportaal BRO. Onderwerp van bespreking is

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 15 End-to-End test

Bronhouderportaal BRO Sprintreview. Sprint 15 End-to-End test Bronhouderportaal BRO Sprintreview Sprint 15 End-to-End test Welkom vandaag Anneke Spijker (Provincie Flevoland, coördinator ondergrond, IPO) Bart-Jan de Leuw (Programmabureau BRO, ketentest- en integratiemanager)

Nadere informatie

Veerensmederij Amersfoort

Veerensmederij Amersfoort Workshop Bronhouder portaal BRO i.o. toelichting demonstratie en vragen Veerensmederij Amersfoort Over deze workshop In april zijn we begonnen met de realisatie van faciliteiten voor bronhouders voor een

Nadere informatie

Beoordelen. Demo 9 Bronhouderportaal BRO Presentatie en verslag

Beoordelen. Demo 9 Bronhouderportaal BRO Presentatie en verslag Beoordelen Demo 9 Bronhouderportaal BRO Presentatie en verslag Disclaimer Deze bijeenkomst gaat over het Bronhouderportaal BRO. Vragen over ándere BRO-zaken worden op de parkeerflap geplaatst. Siona neemt

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO. DEMO 2 Hallo- Wereld

Bronhouderportaal BRO. DEMO 2 Hallo- Wereld Bronhouderportaal BRO DEMO 2 Hallo- Wereld Programmabureau BRO Maandag 24 April 2017 Disclaimer Deze bijeenkomst gaat over het Bronhouderportaal. Vragen over ándere BRO-zaken worden op de parkeerflap geplaatst.

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO DEMO 7. Hallo BRO-Keten. Aanleveren + Doorleveren

Bronhouderportaal BRO DEMO 7. Hallo BRO-Keten. Aanleveren + Doorleveren Bronhouderportaal BRO DEMO 7 Hallo BRO-Keten Aanleveren + Doorleveren Dinsdag 4 juli 2017 Disclaimer Leeswijzer Om onderscheid te maken tussen presentatie en reacties hanteren we de volgende kleuren en

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO

Bronhouderportaal BRO Programma van Eisen portaal BRO Dit document beschrijft functionele eisen en wensen van bronhouders en gegevensleveranciers en andere gebruikers van het toekomstige portaal BRO In opdracht van Status Programmabureau

Nadere informatie

Handleiding voor beheerders SesamID

Handleiding voor beheerders SesamID Handleiding voor beheerders SesamID Versie 3.0 Mei 2013 2013 Copyright KPN Lokale Overheid Alle rechten voorbehouden. Zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van KPN Lokale overheid mag niets uit

Nadere informatie

NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018

NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018 NSE-PORTAL: UPLOAD FACILITEIT NSE 2018 Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2018 INHOUDSOPGAVE Uploaden van studentgegevens 3 Stap 1 5 Stap

Nadere informatie

Het Nieuwe Studielink

Het Nieuwe Studielink Het Nieuwe Studielink Programma Welkom Terugblik livegang 0.8 Vooruitblik komende periode Demo S&P in HNS Testtraject S&P Lunch Inzoomen op testperiode met testers Hoe staan we ervoor? Sinds 10 oktober

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

Releasenotes Landelijk Asbestvolgsysteem

Releasenotes Landelijk Asbestvolgsysteem Releasenotes Landelijk Asbestvolgsysteem LAVS versie 4.3 Uitgegeven door Rijkswaterstaat Informatie Datum 18 januari 2019 Status Definitief Versienummer 1.1 # Functiegroep Beschrijving / aanleiding Oplossing

Nadere informatie

UPLOADTOOL NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019

UPLOADTOOL NSE Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019 UPLOADTOOL NSE 2019 Instructie aanleveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2019 UPLOADEN VAN STUDENTGEGEVENS Het aanleveren van de studentgegevens gebeurt via

Nadere informatie

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem

HANDLEIDING. Emjee ICT diensten Ticketsysteem HANDLEIDING Emjee ICT diensten Ticketsysteem Inhoud Snel aan de slag... 3 Wachtwoord opvragen... 3 Inloggen... 4 Ticket aanmaken... 4 Schermopbouw... 4 Inleiding... 5 Ticket maken of bellen?... 5 Inloggen...

Nadere informatie

Ten opzichte van de vorige versie zijn er een aantal functionaliteiten verbeterd, ook zijn er een aantal functionaliteiten toegevoegd:

Ten opzichte van de vorige versie zijn er een aantal functionaliteiten verbeterd, ook zijn er een aantal functionaliteiten toegevoegd: Gebruikershandleiding Support Website Versie: 1.0 Datum: 17/09/2008 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Inleiding... 3 3 Overzicht van de pagina s en hun functies... 4 3.1 Login...4 3.2 Home...5 3.2.1

Nadere informatie

Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra eigenschappen van berichten correct geretourneerd naar OpenTunnel.

Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra eigenschappen van berichten correct geretourneerd naar OpenTunnel. WAARDERINGSKAMER MEMO Datum: 25 september 2015 Betreft: Overzicht release LV WOZ Versie 7.2.10 Datum inproductiename: 30-9-2015 Functionaliteit: lvwoz-processor 1. In deze versie worden de opentunnel.extra

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie april 2018 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO. DEMO 5 en 6. Hallo Leverancier en Hallo Platform

Bronhouderportaal BRO. DEMO 5 en 6. Hallo Leverancier en Hallo Platform Bronhouderportaal BRO DEMO 5 en 6 Hallo Leverancier en Hallo Platform Disclaimer Deze bijeenkomst gaat over het Bronhouderportaal. Vragen over ándere BRO-zaken worden op de parkeerflap geplaatst. Siona

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding Betaalopdrachten web applicatie gebruikers handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren)

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren) Mobi-ID beheerder worden o Om voor het bedrijf beheerder te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. o U heeft een éénmalig te gebruiken code nodig om beheerder te worden.

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0

Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van. Nabij Patiënt Testen. Met web applicatie Tropaz 2.0 Bladnr : 1/16 Gebruikers Handleiding voor instellingen die gebruik maken van Nabij Patiënt Testen Met web applicatie Tropaz 2.0 Trombosedienst Leiden Poortgebouw Rijnsburgerweg 10 2333 AA Leiden Telefoon:

Nadere informatie

Releasenotes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people.

Releasenotes VerzuimSignaal. Versie: VS In business for people. Releasenotes VerzuimSignaal Versie: VS.2.059.00 In business for people. Unit4 VerzuimSignaal Telefoon 074-2455444 Postbus 313 Fax 074-2455445 7550 AH Hengelo Internet http://www.unit4.com/nl/software/hr/unit4-verzuimsignaal

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017

UPLOAD FACILITEIT NSE Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017 UPLOAD FACILITEIT NSE 2017 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2017 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0

Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen. Met webapplicatie Tropaz 2.0 Gebruikershandleiding Nabij Patiënt Testen Met webapplicatie Tropaz 2.0 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Algemeen... 5 1.1 Inlogscherm... 7 1.2 Wachtwoord vergeten... 8 1.3 Wachtwoord wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding MMS accountbeheer MMS. Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie

Handleiding MMS accountbeheer MMS. Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie MMS Handleiding voor de Beheerder binnen de bronhoudersorganisatie 1 Document Versie Versie Datum Door Omschrijving 1.0 13-4-2018 André Boom Nieuw 1.1 23-4-2018 André Boom Review door Nielson Domburg verwerkt

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de SVB-BGT Ideawall

Handleiding voor het gebruik van de SVB-BGT Ideawall Handleiding voor het gebruik van de SVB-BGT Ideawall Inhoud Inleiding... 1 Ideawall activeren... 1 Opstarten... 1 Inloggen... 2 Registreren... 2 Taakbalk... 2 De Forums... 2 De Topics... 3 Uw stem uitbrengen

Nadere informatie

Gebruikersnaam- en wachtwoordbeheer

Gebruikersnaam- en wachtwoordbeheer Gebruikersnaam- en wachtwoordbeheer Inhoudsopgave 1 Hoe kom ik aan een exchange account?... 3 1.1 Ik ben dealer of schadehersteller en/of ruitschadehersteller... 3 1.2 Ik heb nog nooit ingelogd, wat nu?...

Nadere informatie

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding

15 July 2014. Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding Betaalopdrachten web applicatie beheerders handleiding 1 Overzicht Steeds vaker komen we de term web applicatie tegen bij software ontwikkeling. Een web applicatie is een programma dat online op een webserver

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem

Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem Welkom bij de demonstratie van het Management Systeem Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Document- en informatiebeheer/ procesmanagement ManageMent Systeem De organisatie,

Nadere informatie

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek. Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0

Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek. Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0 Basisregistratie Ondergrond (BRO) Handleiding voor innameloket Geotechnisch Sondeeronderzoek Datum 4 juli 2017 Status Versie 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... 4 Doelgroep... 4 Leeswijzer... 4 Zelfstandig

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

Support.thecomputercompany.nl

Support.thecomputercompany.nl Support.thecomputercompany.nl End-User Handleiding TCC The Computer Company Withuisveld 9 6226 NV Maastricht T 043 363 03 62 F 043 363 96 98 www.thecomputercompany.nl Documentnr. / versie V 1.1 Auteur

Nadere informatie

Proces afspraken na implementatie WaaS

Proces afspraken na implementatie WaaS Proces afspraken na implementatie WaaS versie: 1.0 datum: April 2013 auteur: Beheer en Implementatie BNL Versiebeheer Versie Datum Status Auteurs Opmerkingen 1.0 18-4-2013 Definitief Pascal Navarro en

Nadere informatie

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren)

Inloggen bij het bedrijf waarvoor u beheerder wilt worden. (zonder een Mobi-ID is het niet mogelijk het beheer uit te voeren) Handleiding Mobi-ID voor de beheerder Mobi-ID beheerder worden o Om voor het bedrijf beheerder te kunnen worden moet u al via een Mobi-ID aan dat bedrijf gekoppeld zijn. o U heeft een éénmalig te gebruiken

Nadere informatie

Handleiding nieuwe TOPdesk

Handleiding nieuwe TOPdesk Handleiding nieuwe TOPdesk April 2018 Wij denken graag met je mee T 088 410 10 20 infodesk@derolfgroep.nl www.derolfgroep.nl Voor al jouw vragen en meldingen rond ICT-middelen werk je online met TOPdesk.

Nadere informatie

Financieringsverstrekkersportaal. Aansluitdocument

Financieringsverstrekkersportaal. Aansluitdocument Financieringsverstrekkersportaal Aansluitdocument Colofon Documentnaam: Fink financieringsverstrekkersportaal aansluitdocument Versie: 0.3 Datum: 17 september 2015 Versiebeheer Releasedatum Wijziging Versie

Nadere informatie

The Nanny Versie Informatie

The Nanny Versie Informatie The Nanny Versie Informatie The Nanny versie 4.2.2 29 Mei 2012 Document versie 1.2 Copyright 2012 TecSoft B.V. Kaatsheuvel. Niets uit de uitgave mag worden vermenigvuldigd, Pagina opgeslagen 1 van 7 in

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG

Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Gebruikershandleiding Digimelding voor bronhouders BAG Versie 1.0 Datum 11 mei 2015 Status Definitief Inhoud 1 Inleiding... 3 1.1 Waarom Terugmelden?... 3 1.2 Gerede Twijfel... 3 1.3 Digimelding voor afnemers...

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Welkom bij de systeem demonstratie van Interne Audits

Welkom bij de systeem demonstratie van Interne Audits Welkom bij de systeem demonstratie van Interne Audits Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Document- en informatiebeheer/ procesmanagement

Nadere informatie

Bronhouderportaal BRO

Bronhouderportaal BRO Gebruikshandleiding Bronhouderportaal BRO www.bronhouderportaal-bro.nl Met zo min mogelijk inspanning voldoen aan de verplichting tot aanlevering van ondergrondgegevens aan de Landelijke Voorziening Basisregistratie

Nadere informatie

Releasebeschrijving e-former versie 7.0

Releasebeschrijving e-former versie 7.0 Releasebeschrijving e-former versie 7.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 Tussentijds opslaan... 3 Digitale handtekening... 4 Beveiliging... 6 Toegangscontrole bij lokaal gebruik... 6 Verwijderen uploads...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Casemanager. Versie: Januari In business for people.

Gebruikershandleiding Casemanager. Versie: Januari In business for people. Gebruikershandleiding Casemanager Versie: Januari 2017 In business for people. Unit4 VerzuimSignaal Telefoon 074-2455444 Postbus 313 Fax 074-2455445 7550 AH Hengelo Internet http://www.unit4.com/nl/software/hr/unit4-verzuimsignaal

Nadere informatie

Gebruikershandleiding VGN-Portal

Gebruikershandleiding VGN-Portal Gebruikershandleiding VGN-Portal MediQuest Tel: 088 12 63 908 (werkdagen van 10-15 uur) Email: vgn@mediquest.nl Pagina 1 van 10 Inhoud Inleiding... 2 Inloggen... 4 Deel A: Concerninrichting... 5 1.1 Het

Nadere informatie

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen

Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Klachten en Meldingen Welkom bij de demonstratie van het Welkom bij de systeem demonstratie van Management Klachten en Meldingen System Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen van Inception Borgen Verbeteren Systemen

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Als nieuwe gebruiker wil ik kunnen registreren, zodat ik een account kan maken.

Als nieuwe gebruiker wil ik kunnen registreren, zodat ik een account kan maken. Inventarisatie Twan: User story 1 t/m 25 Thijs: User story 26 t/m 49 User story 1: Als nieuwe gebruiker wil ik kunnen registreren, zodat ik een account kan maken. Knop: Registreren - Student - Docent -

Nadere informatie

Welkom bij SalarOnline

Welkom bij SalarOnline 1 Welkom bij SalarOnline Dit is het stappenplan van SalarOnline. In dit stappenplan vindt u de werkwijze van de meest gebruikte functies van SalarOnline. Indien u vragen of problemen heeft met de werking

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR

Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR Directoraat-Generaal Wonen, Bouwen en Integratie Gebruikershandleiding Digimelding BALI - HR Voor Basisregistraties Versie 3.1 Datum 05 Oktober 2016 Status Definitief Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding...

Nadere informatie

Het gebruik van de Atimo supportsite

Het gebruik van de Atimo supportsite FAQ Het gebruik van de Atimo supportsite Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Inloggen... 2 3. My panel... 3 4. Mijn instellingen... 4 5. Tickets... 5 6. Sendit view... 6 7. Release notes... 6 8. FAQ...

Nadere informatie

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders

HANDLEIDING Webportaal. Voor ouders van gastouders HANDLEIDING Webportaal Voor ouders van gastouders Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Gebruik van het ouderportaal... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Het ouderportaal... 4 2. Urenregistratie... 5 3. Corrigeren

Nadere informatie

Handleiding opleidingsregister opleidelingen

Handleiding opleidingsregister opleidelingen Handleiding opleidingsregister opleidelingen (bijgewerkt januari 2018) Ten behoeve van uw volledige inschrijving raden wij u aan de handleiding een keer goed door te lezen om te voorkomen dat er stappen

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015

UPLOAD FACILITEIT NSE 2015. Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 UPLOAD FACILITEIT NSE 2015 Instructie voor leveren van de studentgegevens voor de uitvoering van de Nationale Studenten Enquête 2015 Inhoud Inleiding en Processchema... 3 Belangrijk om vooraf te weten...

Nadere informatie

Het betaalbare urenregistratie pakket. www.perorder.nl Geuze Automatisering Papendrecht SuppliesSupplies Bedum

Het betaalbare urenregistratie pakket. www.perorder.nl Geuze Automatisering Papendrecht SuppliesSupplies Bedum Het betaalbare urenregistratie pakket. www.perorder.nl Geuze Automatisering Papendrecht SuppliesSupplies Bedum Per Order met SnelStart!Garage koppeling Inhoudsopgave (wanneer u deze handleiding als pdf

Nadere informatie

Handleiding E-Accello. Versie 1.0

Handleiding E-Accello. Versie 1.0 Handleiding E-Accello Versie 1.0 Augustus 2015 1 Inleiding Met E-Accello krijgt u inzicht in uw lopende aanvragen en kunt u per aanvraag volgen in welk stadium deze zich bevindt. Daarnaast kunt u documenten

Nadere informatie

Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten'

Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten' Release Notes November 2015 'Verbeterde herinneringen en concept contracten' De software van Negometrix wordt continu verbeterd. Regelmatig vinden er updates plaats met nieuwe of verbeterde functionaliteiten.

Nadere informatie

WERVINGSPAKKET Handleiding voor medewerkers Wervingspakket Lite

WERVINGSPAKKET Handleiding voor medewerkers Wervingspakket Lite WERVINGSPAKKET Handleiding voor medewerkers Wervingspakket Lite Inhoudsopgave Inleiding... 3 De leeswijzer en omschrijving van de algemene elementen... 4 Inloggen in de applicatie... 5 Het inloggen in

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE AGENDA GEMEENTE UTRECHT

HANDLEIDING ONLINE AGENDA GEMEENTE UTRECHT HANDLEIDING ONLINE AGENDA GEMEENTE UTRECHT BEWONERS WIJK LOMBOK Dank u wel voor het gebruik maken van de Online Agenda van Gemeente Utrecht. Via onze instructies helpen wij u digitaal een afspraak in te

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU

GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU GEBRUIKERSHANDLEIDING INFORMATIESYSTEEM INLICHTINGENBUREAU Eén toegang voor alle diensten Versie 1.0 Datum Maart 2014 Auteur Communicatie Inlichtingenbureau Inleiding... 3 Portaalsite inlichtingenbureau...

Nadere informatie

Handleiding voor Fysicon gebruikers. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data

Handleiding voor Fysicon gebruikers. NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data Handleiding voor Fysicon gebruikers NCDR Databroker Voor aanlevering van geëncrypteerde data Versie Datum aanpassing Naam 2.0.3-1 September 2016 Reports 2014-2016 by Reports. All rights reserved. Versie

Nadere informatie

Handleiding Speciaal voor vraagouders

Handleiding Speciaal voor vraagouders Handleiding Speciaal voor vraagouders Let op: Zie je dit balkje in deze handleiding? Dan hebben wij een tip voor je. Ohw. Wachtwoord kwijt of vergeten? Dan kun je deze resetten door in het inlogscherm

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Mijn School 1. Inloggen 2. Gebruikersnaam en wachtwoord 3. Startpagina

Mijn School 1. Inloggen 2. Gebruikersnaam en wachtwoord 3. Startpagina Mijn School 1. Inloggen U kunt op Mijn School inloggen via een link op de website van de St. Michaëlschool. De link vindt u rechtsboven in de oranje menubalk. Om in te kunnen loggen dient uw account wel

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister (versie 05-2019) Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager

HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager HRM-Reviews Reviews in the Cloud Handleiding voor de manager In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met HRM-Reviews aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP:

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Handleiding Mezzedo.nl

Handleiding Mezzedo.nl Handleiding Mezzedo.nl voor deelnemers (Versie 26 augustus 2014) Deze handleiding vindt u ook op: www.resultaatmeetgroep.nl Weten waar je staat en waar je naar toe gaat? 1 Inhoud Korte introductie... 3

Nadere informatie

NTD Actualiseren netinformatie

NTD Actualiseren netinformatie 0.1 Klantinstructie NTD Actualiseren netinformatie Datum 9 juni 2016 Versie 1.0 Vastgoedinformatie en Advies Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 09/06/2016 Geheel Nieuwe dienst t.b.v.

Nadere informatie

Handleiding E-Accello. Versie 2.1. Datum 3 augustus 2016 Stater Operations Support Desk Bestandsnaam Handleiding E-Accello

Handleiding E-Accello. Versie 2.1. Datum 3 augustus 2016 Stater Operations Support Desk Bestandsnaam Handleiding E-Accello Handleiding E-Accello Handleiding E-Accello Versie 2.1 Inleiding Met E-Accello krijgt u inzicht in uw lopende aanvragen en kunt u per aanvraag volgen in welk stadium deze zich bevindt. Daarnaast kunt u

Nadere informatie

Preekbeurten Regelen. Eenvoudig, Efficient en Online

Preekbeurten Regelen. Eenvoudig, Efficient en Online Preekbeurten Regelen Eenvoudig, Efficient en Online Agenda Doel en voordelen webapplicatie Mogelijkheden preekafspraken Toegang webapplicatie Applicatie in algemeen Procedures & Functionaliteit Inzicht

Nadere informatie

Handleiding RealHosting Controle Paneel

Handleiding RealHosting Controle Paneel Handleiding RealHosting Controle Paneel Inloggen. Om in te loggen in het Controle Paneel kunt u de gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken welke u van ons heeft ontvangen. Nieuw is dat u ook met uw social

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. 0 Inhoudsopgave

INHOUDSOPGAVE. 0 Inhoudsopgave Handleiding Copyright Kred it B.V. Eindhoven Niets uit deze publicatie mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welke

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie

Gebruikersinstructie Mijn Bol. Voor gebruikers van Mijn Bol. Instructie Gebruikersinstructie Mijn Bol Voor gebruikers van Mijn Bol Instructie Versie aprili 2019 In deze Instructie: 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?... 2 1.1 Slimmer accorderen... 2 1.2 Eenvoudige toegang tot

Nadere informatie

0.1 Klantinstructie. NTD Actualiseren. Datum. 25 augustus Versie. 1.2 Vastgoedinformatie en Advies

0.1 Klantinstructie. NTD Actualiseren. Datum. 25 augustus Versie. 1.2 Vastgoedinformatie en Advies 0.1 Klantinstructie NTD Actualiseren Datum 25 augustus 2016 Versie 1.2 Vastgoedinformatie en Advies Versiehistorie Versie datum locatie omschrijving 1.0 09/06/2016 Geheel Nieuwe dienst t.b.v. KLIC-WIN

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Essentials Zorgplanner. Versie: Beheerders

Handleiding voor het gebruik van de Essentials Zorgplanner. Versie: Beheerders Handleiding voor het gebruik van de Essentials Zorgplanner Versie: Beheerders Inleiding en visie Essentials Zorgplanner (EZ) is ontwikkeld om de kwaliteit van zorg in de thuiszorg te vergroten. Een systeem

Nadere informatie

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier

Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier Zorgtoewijzing en factuurcontrole met Jeugd-Ned Handleiding voor de leverancier ZorgNed Automatisering BV Nudepark 91a 6702 DZ Wageningen Tel: 0317-466844 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Toegang... 3

Nadere informatie

SIG Klantenservice Klantportaal, KCC en Kennisbank

SIG Klantenservice Klantportaal, KCC en Kennisbank SIG Klantenservice Klantportaal, KCC en Kennisbank 11-10-2016 Onderwerpen Vaststellen verslag vorige bijeenkomst Klantportaal Gebouwd sinds vorige bijeenkomst (uitleg, demo en feedback) Ontworpen en nog

Nadere informatie

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal)

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal) Handleiding AVANCE Service desk (ticketing portal) 1 Inleiding 1 De Avance service desk is beschikbaar voor het verhelpen van storingen, het dagelijks beheer en ondersteuning bij het gebruik van computers.

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie