Docent babycomfortmassage en babyconsultant opleiding voor professionals

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Docent babycomfortmassage en babyconsultant opleiding voor professionals 2012 2013"

Transcriptie

1 Dcent babycmfrtmassage en babycnsultant pleiding vr prfessinals Een waardevlle aanvulling p je deskundigheid a. Vr wie is de pleiding bedeld b. Wat det een TiB dcent babycmfrtmassage c. Wat det een TiB babycnsultant d. Babycmfrtmassage e. De basis van de pleiding Grepspleiding van 16 maanden tt dcent babycmfrtmassage en babycnsultant 1. Opbuw 1 e fase 2. Inhud 1 e fase 3. Leerdelen 1 e fase 4. Opbuw 2 e fase 5. Inhud 2 e fase 6. Behaalde delen eindfase 7. Studiebelasting 8. Praktijkbaby s 9. Lesperide en lcatie 10. Hfddcent 11. Trainings- en begeleidingsksten 12. Annulering 13. Intake Individuele leergang van 1 jaar tt dcent babymassage 14. Opbuw 15. Praktijkbaby s 16. Examen 17. Lesperide en lcatie 18. Hfddcent 19. Trainings- en begeleidingsksten 20. Annulering 21. Intake TiB Ereprijs XB Culembrg (ma-d u) inf@tibnl.cm

2 a. Vr wie is de pleiding bedeld De pleiding is bedeld vr prfessinals die dagelijks met uder en kind werken, zals nenatlgie verpleegkundigen, kinderverpleegkundigen, JGZ-verpleegkundigen, pedaggisch medewerkers, verlskundigen, cb-artsen en nenatlgen. Leeftijd vanaf 25 jaar, lichamelijk en geestelijk geznd. b. Wat det een TiB dcent babycmfrtmassage Een TiB dcent leert uders, zwel individueel als in kleine grepjes, he zij hun baby met de specifieke technieken van de TiB babycmfrtmassage rust, trst en cmfrt kunnen geven. En he deze bijzndere methde niet alleen ntspanning biedt, maar k de spierspanning stimuleert en het lichaamsbesef vergrt. c. Wat det een TiB babycnsultant Een TiB babycnsultant is altijd tevens dcent babycmfrtmassage en werkt individueel met uder en kind. Met name als er bij de zuigeling sprake is van extreem veel huilen, niet ged slapen, veel spugen, verstrekken, last van darmkrampen f een vrkeurshuding. Ok bij langdurige ziekenhuispname van het kind, pstpartum depressie van de meder, en in situaties waarbij de hechting tussen uder en kind meizaam verlpt. De cnsultant bserveert het kind zrgvuldig, signaleert wat er speelt en biedt de uders gerichte hulp en advies. De cnsultant leert de uders he zij zich beter kunnen afstemmen p hun kind zdat zij beter aanvelen wat het ndig heeft. Z kan het cntact zich verdiepen. De cnsultant leert uders wat zij zelf kunnen den m het kind zich beter te laten velen, zals rust en regelmaat aanbrengen, babycmfrtmassage, en armatherapie. Sms, met name bij een prematuur f dysmatuur gebren baby, kan de cnsultant k zelf babycmfrtmassage geven en zdende zrgen vr meer welbevinden bij zwel kind als uders. De cnsultant bekijkt k f de psychmtrische ntwikkeling van het kind ged verlpt en adviseert eventueel cntact p te nemen met een specialist. d. TiB babycmfrtmassage TiB babycmfrtmassage is afgestemd p de individuele behefte van de baby p dat mment. Baby s zijn een en al gevel en leven vanuit hun intuïtie. Als jij je als prfessinal k penstelt vr je intuïtie en baby s met een pen mind en een scherp waarnemingsvermgen benadert, dan velen zij zich uitgendigd en laten ze je te. Dit is het uitgangspunt van de TiB babycmfrtmassage en leer je met de Active Rest Learning-methde. De ARL-methde is dr TiB ntwikkeld en kmt terug in alle TiB babymassagetechnieken en hanteringsadviezen. e. De basis van de pleiding Het leertraject is gericht p de verdere ntwikkeling van drie essentiële kwaliteiten: ntvankelijkheid, nbevangenheid en het hebben van een diepgaand vertruwen. Basis is het leren inzetten van je intuïtie. Je leert nder andere gebruik te maken van je stem en ademhaling m bij jezelf te kmen en te blijven. Je zult ervaren dat je waarneming, intuïtie en invelend vermgen naar kind én uder aanzienlijk krachtiger wrden. Dr vervlgens de intimiteit aan te gaan en echt cntact te maken, kun je een wezenlijke verbinding tussen kind en uder tt stand brengen.

3 Grepspleiding tt dcent babycmfrtmassage en babycnsultant In deze grepspleiding is veel aandacht vr de eigenheid van elke individuele deelnemer. Tijdens de supervisiemmenten kan de hfddcent efficiënt en gericht bijsturen. Dr het praktijkgerichte lesgeven wrd je aangemedigd m vragen te stellen. In de periden tussen de pleidingsblkken efen je in de praktijk, werk je aan pdrachten en stel je je eigen draaibek samen. 1. Opbuw 1 e fase De 1 e fase bestaat uit 13 lesdagen, waarvan 11 grepsbijeenkmsten, 1 individueel stemcnsult (2 uur) en 1 individuele praktijkles p lcatie (2,5 uur). De grepsbijeenkmsten verlpen als vlgt: s Mrgens wrden de gastlessen en de praktijklessen met uder en kind gegeven. De deelnemers ndigen zelf twee à drie praktijkuders met hun baby uit. Smmige gastlessen duren een hele dag. s Middags vinden de praktijklessen babycmfrtmassage plaats. Deelnemers werken in tweetallen m de effecten en reacties van binnenuit te ervaren en te begrijpen. Je krijgt werkpdrachten mee gericht p therie en praktijk, die je in de peride tussen de lesblkken uitwerkt. 2. Inhud 1 e fase Aanleren en ndergaan van de massagetechnieken vlgens de Active Rest Learningmethde. Verbeteren van massagetechnieken en vergrten van de didactische en cmmunicatieve vaardigheden bij het lesgeven, tijdens praktijklessen en caching p lcatie. Ontwikkelen van je intuïtie en vergrten van je empathisch vermgen in het werken met uder en kind, en in het bij vlwassenen aanspreken van het innerlijke kind. Leren in je autnmie te staan: vanuit een innerlijke bewgenheid staan vr wie je bent. Ontwikkelen van je stem: gericht p innerlijke rust en een basis van diep vertruwen in jezelf. Bijwnen van een behandeling van een chirpractr die baby s behandelt, in je eigen wnmgeving. Uitwisselen van ervaringen met een f meer dcenten babycmfrtmassage aangeslten bij de Nederlandse Berepsvereniging Dcenten Babycmfrtmassage (NBDB). Gastles van een chirpractr ver vregsignalering en de aanpak van een vrkeurshuding. Gastles dr een ervaringsdeskundige p het gebied van prematuriteit. Gastles psychmtrische ntwikkeling van het kind en draag- en tiltechnieken,.l.v. een kinderfysitherapeute. Gastles Lu Jng, Tibetaanse Yga, ver vitaliteit, huding en ademhaling. Gastles intuïtie. Wat is intuïtie, he werkt intuïtie en he breng je rati en intuïtie met elkaar in balans..l.v. ygadcent/persnal cach. Gastles armatherapie vr kind en uder,.l.v. armadeskundige/herbriste. Gastles vetreflex bij baby s,.l.v. vetreflextherapeute en dcente. Gastles huidcntact,.l.v. lactatiekundige/kinderverpleegkundige.

4 3. Leerdelen 1 e fase Je vert de massagetechnieken vakkundig uit, vral in technisch pzicht. Het intuïtieve deel kmt met name in het 2 e fase aan bd in de individuele praktijklessen, aangezien deze ntwikkeling bij elke deelnemer anders verlpt. Alle werkpdrachten en verslagen zijn beschreven en gedgekeurd. Zij vrmen het eerste deel van het draaibek. Je hebt alle gastlessen gevlgd en beschikt nu ver een brede basiskennis van de aspecten die de ARL-methde kenmerken. Je innerlijk kind is geraakt, waardr je meer diepgang kunt ervaren in de aanraking. Je hebt aan het eind van de 1 e fase je leerdelen helder gefrmuleerd, zdat ze in de 2 e fase nader kunnen wrden tegespitst en uitgewerkt. 4. Opbuw 2 e fase De 2 e fase bestaat uit 7 lesdagen, waarvan 3 grepsbijeenkmsten en 3 individuele praktijklessen p lcatie van circa 2,5 uur, inclusief 1 prefexamen en 1 praktijkexamen. 5. Inhud 2 e fase In de 2e fase ligt de fcus p de persnlijke invulling van de ARL-methde en het verfijnen van je vaardigheden. He stem je af, he laat je ls waardr je blijft luisteren naar je intuïtie en he vertaal je dit naar handelen. Ok de verdracht naar de uder wrdt belangrijker. Tijdens 2 individuele praktijklessen/cachingsmmenten wrden werkwijze en aanpak van de deelnemer nder de lep genmen en aangestuurd. Tijdens de grepslessen wrden drie nader te bepalen nderwerpen uit de 1e fase verder uitgediept. Ok de bedrijfsvering kmt aan bd, zals website, presentaties, flder, werving van cliënten. Je leert een nderbuwd plan van aanpak maken van je begeleiding aan de uders in drie à vier cnsulten. Welke aandachtspunten meten tijdens de cnsulten aan de rde kmen. Wat wil je verdragen aan de uder, zdat zij in de tussenliggende peride vldende rust en aandacht creëren vr zichzelf en hun kind. Welke adviezen zijn er ndig naast de babycmfrtmassage. Welke technieken ndersteunen de mtrische ntwikkeling van het kind. Je vrmt samen met twee andere deelnemers een presentatiegrep, werkt de ARLmethde nader uit vr een specifieke delgrep en geeft 2 presentaties in eigen werkkring en 1 presentatie vr de andere deelnemers. Het prefexamen en het praktijkexamen wrden p lcatie afgenmen. Bij ged gevlg ntvang je het certificaat TiB dcent babycmfrtmassage en babycnsultant, categrie A met een schriftelijke eindberdeling plus persnlijk advies. 6. Behaalde delen eindfase Als afgestudeerd dcent babycmfrtmassage en babycnsultant heb je een sterke basis ntwikkeld p het gebied van de babycmfrtmassage. Je kunt uders begeleiding p maat geven, uders leren he zij de babycmfrtmassage kunnen tepassen bij hun kindje en, m ntspanning bij uders en kind te verkrijgen, k zelf het kindje masseren. Je ben in staat de ARL-methde te presenteren binnen je eigen praktijk f werkkring. Een presentatie is ndig m een netwerk te kunnen pbuwen, samenwerkingsverbanden met anderen aan te gaan en cllega s vr de ARL-methde enthusiast te maken.

5 7. Studiebelasting Deze bedraagt gemiddeld 13 uur per week, zwel vr het praktische als het theretisch gedeelte. Vr de praktijklessen efen je 2x per week 1,5 uur met je praktijkbaby s. Dit is ndig m je de methdiek eigen te maken. Literatuur lezen en werkpdrachten uitwerken vraagt gemiddeld 10 uur per week. 8. Praktijkbaby s Aan het eind van de pleiding heb je intensief met 6 à 8 praktijkbaby s geefend en hun uders begeleid. De individuele cnsulten aan de uders geef je kstels. Wel dient elke praktijkuder het handbek à 17,95 aan te schaffen. 9. Lesperide en lcatie De lesperide lpt van september 2012 tt december 2013 met maandelijks een lesblk p een lcatie in het midden van het land. In juli en augustus zijn er geen grepsbijeenkmsten. De grep bestaat uit 10 tt 14 deelnemers. 10. Hfddcent Tineke Bs, trainer/pleider 11. Trainings- en begeleidingsksten De ksten vr de grepspleiding tt dcent babycmfrtmassage en babycnsultant bedragen: 3300 (excl. 19% btw en excl. reisksten van hfddcent van/naar praktijkuders à 30 ct per km.). Inclusief: 20 trainingsdagen, waarvan 14 lesdagen met gastdcenten (inclusief heerlijke uitgebreide bilgische lunch, kffie, thee en brnwater), 1 individueel stemcnsult (vrafgaand aan de pleiding), 4 individuele praktijklessen c.q. caching p lcatie, 1 prefexamen en 1 praktijkexamen p lcatie, 15 uur per deelnemer lezen en crrectie van werkpdrachten, beantwrding van vragen per , en de schriftelijke eindberdeling met persnlijk advies. Extra ksten aan vakliteratuur en massagebendigdheden bedragen ngeveer 250. Bij certificatie ntvang je een uitndiging m lid te wrden van de NBDB (Nederlandse Berepsvereniging Dcenten Babymassage). In verleg kunnen de ksten in drie termijnen wrden vldaan. Bij inschrijving betaal je 250 (excl. btw), vr aanvang dient 2000 (excl. btw) p de TiB-rekening ntvangen te zijn, de 3 e termijn à 1050 (excl. btw) uiterlijk half maart. De ksten vr vakliteratuur en massagebendigdheden à 250 dienen bij aanvang te wrden vldaan. 12. Annulering Zie hiervr de algemene vrwaarden p de website, die je als pdf kunt dwnladen. 13. Intake Ben je geïnteresseerd in de pleiding? Vraag een intakefrmulier aan, vul het in en stuur het per p. Dan krijg je een uitndiging vr een intakegesprek. Dit vindt plaats p landged Mariënwaerdt te Beesd en duurt ngeveer anderhalf uur. Ksten: 55. Bij telating tt de pleiding ntvang je het definitieve aanmeldingsfrmulier, dat je binnen 14 dagen ingevuld aan ns returneert.

6 Individuele pleiding van 1 jaar tt dcent babymassage Deze individuele pleiding leidt uitsluitend p tt dcent babycmfrtmassage en is zeer geschikt vr prfessinals, die een p maat afgestemde leergang willen vlgen, waarin dag en tijd p lcatie flexibel wrden ingepland. 14. Opbuw De pleiding bestaat uit 10 dagdelen, waarvan 1 individueel stemcnsult (vrafgaand aan de pleiding) en 7 individuele praktijklessen bij praktijkuders. Deze wrden per keer ingepland met een tussenliggende peride van 4 weken. Tijdens 2 dagdelen vlg je de gastlessen intuïtie en chirpractie; deze data liggen vast. Als extra bijschling kun je de andere 7 gastlessen uit de grepspleiding vlgen en 2 individuele massagesessies, m zdende het aanvullende certificaat babycnsultant te behalen. De meerksten, inclusief bijbehrende begeleiding, bedragen 160 (excl. btw) per mdule. 15. Praktijkbaby s Tijdens de pleidingsperide efen je intensief met minimaal vier praktijkbaby s. 16. Examen Het therie-examen bestaat uit het schrijven van een draaibek. Het prefexamen en praktijkexamen bestaan uit het verzrgen van een individueel babymassagecnsult, aan de hand van een casus ver een van je praktijkbaby s. Visie en werkwijze meten helder zijn uiteengezet, zwel in de praktische uitvering als in mndelinge telichting. Na het prefexamen heb je meestal ng 4 à 5 weken ndig m de puntjes p i te zetten. Bij ged gevlg ntvang je het certificaat TiB dcent babycmfrtmassage, categrie B met een schriftelijke eindberdeling plus persnlijk advies. 17. Lesperide en lcatie Opstartfase: januari f september/ktber. De praktijklesdagen vinden in verleg p lcatie plaats. De gastlessen wrden gegeven p een lcatie in het midden van het land. 18. Hfddcent Tineke Bs, trainer/pleider. 19. Trainings- en begeleidingsksten De ksten vr de individuele pleiding tt dcent babycmfrtmassage bedragen: 1875 (excl. 19% btw en excl. reisksten van hfddcent van/naar praktijkuders à 30 ct per km). Inclusief: 10 dagdelen van circa 2,5 uur met hfddcent en/f twee gastdcenten, gemiddeld 8-10 uur vr lezen en crrectie van werkpdrachten, beantwrding van vragen per telefn f , en de schriftelijke berdeling van prefexamen en eindexamen met persnlijk advies. Extra ksten aan vakliteratuur en massagebendigdheden bedragen ngeveer 250. Bij certificatie ntvang je een uitndiging m lid te wrden van de NBDB (Nederlandse Berepsvereniging Dcenten Babymassage).

7 20. Annulering Zie hiervr de algemene vrwaarden p de website, die je als pdf kunt dwnladen. 21. Intake Ben je geïnteresseerd in de pleiding? Vraag een intakefrmulier aan, vul het in en stuur het per p. Dan krijg je een uitndiging vr een intakegesprek. Dit vindt plaats p landged Mariënwaerdt te Beesd en duurt ngeveer anderhalf uur. Ksten: 55 (excl. btw). Bij telating tt de pleiding ntvang je het definitieve aanmeldingsfrmulier, dat je binnen 14 dagen ingevuld aan ns returneert.

Training Werken aan Welbevinden. Opleidingscurriculum. Facit, Velsen-Noord Februari 2011

Training Werken aan Welbevinden. Opleidingscurriculum. Facit, Velsen-Noord Februari 2011 Training Werken aan Welbevinden Opleidingscurriculum Facit, Velsen-Nrd Februari 2011 Inhudspgave Inleiding 3 1. Algemene beschrijving van de pleiding 4 1.1 Delgrep 4 1.2 Kwalificaties 4 1.3 Uitgangspunten

Nadere informatie

Training Effectief Monumentenbeheer

Training Effectief Monumentenbeheer Training Effectief Mnumentenbeheer Naast kennis is een gevel van ged vakmanschap ndig. He km je tt een effectief en kwalitatief hgwaardig beheer van mnumenten? TEM 2019 Training Effectief Mnumentenbeheer

Nadere informatie

Training Faciliteren door middel van de moderatiemethode

Training Faciliteren door middel van de moderatiemethode samen beslist beter besluiten Training Faciliteren dr middel van de mderatiemethde Training Techniek Resultaat Tepasbaar. Dynamisch. Interactief. Visueel. Zelfdcumenterend. Overzichtelijk. Betrkkenheid.

Nadere informatie

Ontdek wie je bent, wat je kan en wat je wilt!

Ontdek wie je bent, wat je kan en wat je wilt! Haarbrug 18, 3751 LM Bunschten inf@baaninbeeld.cm www.baaninbeeld.cm Baan in Beeld Lpbaanadvies Ontdek wie je bent, wat je kan en wat je wilt! Het lpbaanadvies van Baan in Beeld is bestemd vr: 1) Medewerkers

Nadere informatie

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs

Cursussen CJG. (samenwerking tussen De Meerpaal en het onderwijs in Dronten) Voortgezet Onderwijs Cursussen CJG (samenwerking tussen De Meerpaal en het nderwijs in Drnten) Vrtgezet Onderwijs 1 Faalangst (vrtgezet nderwijs) Faalangsttraining is vr jngeren die gespannen zijn en (te) veel nadenken ver

Nadere informatie

Opleiding Excellent Coach Een unieke combinatie van professioneel coachen en het inzetten van Paard als Spiegel!

Opleiding Excellent Coach Een unieke combinatie van professioneel coachen en het inzetten van Paard als Spiegel! Opleiding Excellent Cach Een unieke cmbinatie van prfessineel cachen en het inzetten van Paard als Spiegel! DE WERKWIJZE Waarm u als excellent cach? U bent geïnteresseerd in het begeleiden en adviseren

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 21_A. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 21_A. Coöperatie Baronije UA nr. 21_A Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Cursus Kinderen met motivatie problemen in het onderwijs, motiveren kun je leren 9

Cursus Kinderen met motivatie problemen in het onderwijs, motiveren kun je leren 9 Inhud Inleiding Pst-HBO pleiding Sensrische infrmatieverwerking Basiscursus Sensrische infrmatieverwerking Cursus Nieuwste behandelinzichten in de sensrische infrmatieverwerking Cursus Sensrische infrmatieverwerking

Nadere informatie

Mediteren voor Musici

Mediteren voor Musici Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Mediteren vr Musici Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek Cntact: 06 155 77 510 infrmatie@hetsandelhut.nl

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 09_K. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 09_K. Coöperatie Baronije UA nr. 09_K Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Baan in Beeld. Outplacementprogramma Goud

Baan in Beeld. Outplacementprogramma Goud Baan in Beeld. Outplacementprgramma Gud De utplacementprgramma s van Baan in Beeld zijn bestemd vr medewerkers die een rganisatie gaan verlaten en nieuw werk zeken. Om aan de unieke behefte van uw medewerker

Nadere informatie

Training Presenteren

Training Presenteren Training Presenteren In deze cursus van 2 dagen ver het geven en verzrgen van presentaties met alles wat daarbij kmt kijken aan vrbereidingen en cmmunicatie, behandelen we tallze elementen en technieken

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen.

Zijn in de aanvraag bijlagen genoemd en zijn die bijgevoegd? Zo ja, welke? Nummer desgewenst de bijlagen. Checklist berdeling adviesaanvraag 1. De adviesaanvraag Heeft de r een adviesaanvraag gehad? Let p: een rapprt is in principe geen adviesaanvraag. Met een adviesaanvraag wrdt bedeld: het dr de ndernemer

Nadere informatie

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE)

Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) AVANS HOGESCHOOL Beschrijving leertraject Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid (BDB), inclusief de Basis Kwalificatie Examinering (BKE) Klik p een van nderstaande linken m direct naar het betreffende

Nadere informatie

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs.

Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht op Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Begeleidende tekst bij de presentatie Ieder kind heeft recht p Gedifferentieerd RekenOnderwijs. Dia 1 Opmerking vr de presentatr: in het geval u tijd te krt kmt, kunt u de blauwe tekst als ptineel beschuwen

Nadere informatie

Het is ook mogelijk om deze training op maat op locatie uit te voeren.

Het is ook mogelijk om deze training op maat op locatie uit te voeren. CURSUSAANBOD NAJAAR 2010 VRIJWILLIGERS 1. SWOFFICE SWOffice is een belangrijk instrument m inzicht te verkrijgen in je resultaten, maar k m infrmatie te geven ver het gebruik van de dienstverlening aan

Nadere informatie

Verandertrajecten voor individuele medewerkers

Verandertrajecten voor individuele medewerkers Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Verandertrajecten vr individuele medewerkers Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek

Nadere informatie

Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel te gaan:

Klik op een van onderstaande linken om direct naar het betreffende onderdeel te gaan: Klik p een van nderstaande linken m direct naar het betreffende nderdeel te gaan: aansluiting BDB (inclusief BKE) p nderwijs- en persneelsbeleid pzet leertraject BDB (inclusief BKE) tetsing en berdeling

Nadere informatie

Het Muiswerkprogramma Basisgrammatica bestrijkt de grammatica die nodig is voor het leren van de Nederlandse spelling en zinsbouw.

Het Muiswerkprogramma Basisgrammatica bestrijkt de grammatica die nodig is voor het leren van de Nederlandse spelling en zinsbouw. BASISGRAMMATICA Het Muiswerkprgramma Basisgrammatica bestrijkt de grammatica die ndig is vr het leren van de Nederlandse spelling en zinsbuw. Delgrepen Basisgrammatica Het cmputerprgramma Basisgrammatica

Nadere informatie

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa)

o o o BIJLAGE PEDAGOGISCHE VISIE A. Gedragsindicatoren personeel in relatie tot leerlingen (vice versa) PEDAGOGISCHE VISIE A. Algemeen De pedaggische visie vertelt he de schl met leerlingen, persneel en uders van leerlingen wil mgaan en wat de schl verwacht ten aanzien van de relatie tussen leerlingen en

Nadere informatie

De veranderende rol: moeder/ouder(s) worden. Veranderende

De veranderende rol: moeder/ouder(s) worden. Veranderende DOORLOPENDE STAGE 2016-2017 SEMESTER 2 Vervangende pdrachten als je (ng) geen zwangere hebt gevnden Mdule 5 Klppende hart Cnsult 3/4 Tussen 28 en 36 weken zwangerschap In stage 1 Overleg met de verlskundige

Nadere informatie

Sat Nam Rasayan Healing Opleiding 2012 in Zutphen Sat Nam Rasayan level 1: Practicioner

Sat Nam Rasayan Healing Opleiding 2012 in Zutphen Sat Nam Rasayan level 1: Practicioner Sat Nam Rasayan Healing Opleiding 2012 in Zutphen Sat Nam Rasayan level 1: Practiciner Sat Nam Rasayan Healing is gebaseerd p de genezende werking van het bewustzijn. Het is een zachte meditatieve vrm

Nadere informatie

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie:

Subsidietoetsingskader VVE gemeente Raalte 2015. Doelstelling subsidie: Subsidietetsingskader VVE gemeente Raalte 2015 Delstelling subsidie: Op grnd van de Wet OKE (Ontwikkelingskansen dr kwaliteit en educatie zijn gemeenten verantwrdelijk vr de Vrschlse educatie. Gemeenten

Nadere informatie

Aanbod Diensten Baan in Beeld

Aanbod Diensten Baan in Beeld Aanbd Diensten Baan in Beeld 3751 LM Bunschten inf@baaninbeeld.cm www.baaninbeeld.cm Inhudspgave 1. Over Baan in Beeld p. 3 Wie wij zijn, utplacement en lpbaanadvies, fcus, resultaat en lcatie. 2. Outplacementprgramma

Nadere informatie

Training Presenteren. Een must voor iedere Image Professional. Brochure Training Presenteren Image Masters 1

Training Presenteren. Een must voor iedere Image Professional. Brochure Training Presenteren Image Masters 1 Training Presenteren Een training van 2 dagen ver het geven en verzrgen van presentaties, met alles wat daarbij kmt kijken aan vrbereidingen en cmmunicatie. We behandelen tallze elementen en technieken

Nadere informatie

ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN

ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN ONTWIKKELPLAN SAMEN VERANTWOORDELIJK EN BETROKKEN INLEIDING Dit dcument vervangt de mnitrprcedure die blmd en de eerder samen hebben pgesteld en die aan elke nieuwe LMD deelnemer 1 van ntwikkelactiviteiten

Nadere informatie

Stage in de opleiding tot podoposturaal therapeut

Stage in de opleiding tot podoposturaal therapeut Stage in de pleiding tt pdpsturaal therapeut Stage in de pleiding tt pdpsturaal therapeut Pagina 1 van 9 Inhud Inleiding... 3 Del... 4 Kaders... 4 Oefening... 4 Berdeling... 4 Aanwezigheid... 5 Begeleiding...

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Outplacementprogramma Zilver

Outplacementprogramma Zilver Haarbrug 18, 3751 LM Bunschten inf@baaninbeeld.cm www.baaninbeeld.cm Outplacementprgramma Zilver De utplacementprgramma s van Baan in Beeld zijn bestemd vr medewerkers die een rganisatie gaan verlaten

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Windekind Leuven. Adresgegevens: Schapenstraat 98 3000 Leuven

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Windekind Leuven. Adresgegevens: Schapenstraat 98 3000 Leuven EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: Windekind Leuven Adresgegevens: Schapenstraat 98 3000 Leuven 2) Dmein van expertise: Cmmunicatie 3) Beschrijving expertise: Alle kindjes met EMB

Nadere informatie

1. SW OFFICE (ALGEMEEN)

1. SW OFFICE (ALGEMEEN) 1. SW OFFICE (ALGEMEEN) SW Office is een belangrijk instrument, niet alleen m inzicht te krijgen, maar k m infrmatie te geven ver het gebruik van de dienstverlening aan de klanten van WnenPlus. In verleg

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan Gastouderbureau TiB

Pedagogisch beleidsplan Gastouderbureau TiB Pedaggisch beleidsplan Gastuderbureau TiB Delstelling pedaggisch beleid Visie Uitgangspunten Grepsgrtte Plaatsingsbeleid Thuis velen Ontwikkeling stimuleren -mtrische ntwikkeling -sciaal-emtinele ntwikkeling

Nadere informatie

Registratie na opleiding in het buitenland

Registratie na opleiding in het buitenland Registratie na pleiding in het buitenland Beleidsregel Uitwerking van de bepalingen inzake de registratie als verpleegkundig specialist na het vlgen van een pleiding in het buitenland, zals vastgelegd

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 18_A. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 18_A. Coöperatie Baronije UA nr. 18_A Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 17_A. Coöperatie Baronije UA

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 17_A. Coöperatie Baronije UA nr. 17_A Cöperatie Barnije UA 2014-2015 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017. Bertrand Russell College havo en vwo

OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017. Bertrand Russell College havo en vwo OVERSTAP 4VMBO- 4HAVO 2016-2017 Bertrand Russell Cllege hav en vw Overstap vmb naar 4-hav infrmatie 2016-2017 Waarm drstrmen naar 4hav? Stel, je zit in 4 VMBO-t. Je haalt gede resultaten, het ziet ernaar

Nadere informatie

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Het Gielsbos. Adresgegevens: Vosselaarseweg 1 2275 Gierle

EXPERTISESTEEKKAART. 1) Naam van de school/dienst/voorziening: Het Gielsbos. Adresgegevens: Vosselaarseweg 1 2275 Gierle EXPERTISESTEEKKAART 1) Naam van de schl/dienst/vrziening: Het Gielsbs Adresgegevens: Vsselaarseweg 1 2275 Gierle 2) Dmein van expertise: cmmunicatie/diagnstiek+behandeling 3) Beschrijving expertise: Bij

Nadere informatie

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014

Evaluatierapport Scalda - Groep 3 29 januari 26 maart 2014 Evaluatierapprt Scalda - Grep 3 29 januari 26 maart 2014 1. Inleiding, deelnemers en activiteiten In dit dcument wrden de bevindingen weergegeven van begeleiders en deelnemers die betrkken waren bij de

Nadere informatie

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b Kindercach Jasmijn Krmhut Grep 8b Inhud Vrwrd 1 Hfdstuk 1 Wat is een kindercach? 2 Hfdstuk 2 Geschiedenis 3 Hfdstuk 3 De pleiding 4 Hfdstuk 4 De prblemen 5 Hfdstuk 5 Srten kindercaches 6 Interview 7 Nawrd

Nadere informatie

Presenteren met Impact:

Presenteren met Impact: Presenteren met Impact: Gelven Presenteren is geweldig! Ik geef te, de eerste keer dat ik vr een grep stnd had ik zweethanden en een rd hfd, maar de afgelpen jaren heb ik tientallen keren vr grepen gestaan

Nadere informatie

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:..

Leer / ontwikkelingslijnen. Opleiding Helpende Zorg en Welzijn. BOL en BBL NAAM STUDENT:.. Leer / ntwikkelingslijnen Opleiding Helpende Zrg en Welzijn BOL en BBL NAAM SUDEN:.. 1 2 Uitleg van het leerlijnenbekje Vr je ligt het leerlijnenbekje van je pleiding Helpende Zrg & Welzijn niveau 2. ijdens

Nadere informatie

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement

6. Opleidingskader voor de procesopleiding Informatiemanagement 6. Opleidingskader vr de prcespleiding Infrmatiemanagement In het prject GROOTER wrden nder andere een aantal pleidingskaders ntwikkeld vr prcessen nder Bevlkingszrg. Hiernder wrdt het pleidingskader vr

Nadere informatie

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 20_A. Coöperatie Baronije UA

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 20_A. Coöperatie Baronije UA nr. 20_A Cöperatie Barnije UA 2014-2015 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 6.4. Coöperatie Baronije UA

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 6.4. Coöperatie Baronije UA nr. 6.4 Cöperatie Barnije UA 2013-2014 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 3.7. Coöperatie Baronije UA

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 3.7. Coöperatie Baronije UA nr. 3.7 Cöperatie Barnije UA 2014-2015 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Algemene Leveringsvoorwaarden

Algemene Leveringsvoorwaarden Algemene Leveringsvrwaarden 1. Tepasselijkheid 1.1 Deze algemene vrwaarden zijn van tepassing p alle ffertes en alle vereenkmsten, en de uitvering daarvan, welke dr WaterWerk Training, Caching & Cnsultancy

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 13_A. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 13_A. Coöperatie Baronije UA nr. 13_A Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Ontdekken van talenten jouw woorden, jouw verhaal

Ontdekken van talenten jouw woorden, jouw verhaal Ontdekken van talenten juw wrden, juw verhaal Methdiek Omschrijving: Kunnen werken met je talenten geeft mensen energie, weerbaarheid en veerkracht. Via deze methdiek wrden teams uitgendigd m hun talenten

Nadere informatie

Certificeringstraining Competentietest de Wave

Certificeringstraining Competentietest de Wave AUTUMN BUSINESS SCHOOL Certificeringstraining Cmpetentietest de Wave 11 en 25 september 8 en 22 ktber 6 en 20 nvember Leer talenten te matchen Dit is het einde Waarm certificeren? Er kmt steeds meer behefte

Nadere informatie

Talent aan Zet. Een Talent Ontwikkel Programma (TOP) van Talentroom

Talent aan Zet. Een Talent Ontwikkel Programma (TOP) van Talentroom Talent aan Zet Een Talent Ontwikkel Prgramma (TOP) van Talentrm Een prgramma vr mensen met kennis en ervaring, mensen met deskundigheid die tegelijkertijd het idee hebben dat er veel meer uit henzelf te

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje

Pedagogisch beleidsplan 2011-2013. Christelijke Peuterspeelzaal Lotje Pedaggisch beleidsplan 2011-2013 Christelijke Peuterspeelzaal Ltje Inhudspgave 1. Inleiding 2. Visie 3. Delen 4. Uitwerking van de delen 4.1 Liefdevlle benadering 4.2 Bijbelse waarden en nrmen 4.3 Emtinele

Nadere informatie

7. Opleidingskader voor de functie redacteur web en social media

7. Opleidingskader voor de functie redacteur web en social media 7. Opleidingskader vr de functie redacteur web en scial media In het prject GROOTER wrden nder andere een aantal pleidingskaders ntwikkeld vr sleutelfuncties binnen de crisiscmmunicatie. Een daarvan is

Nadere informatie

LOGBOEK van: klas: 1

LOGBOEK van: klas: 1 LOGBOEK van: klas: 1 Inhudspgave Inleiding en inhud van het lgbek Wat is de maatschappelijke stage? Delen van de maatschappelijke stage Waar de je maatschappelijke stage? Kaders waarbinnen de maatschappelijke

Nadere informatie

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013

Verkorte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Verkrte Handleiding Versie Medewerker Januari 2013 Starten met OTIB-skillsmanager OTIB-skillsmanager is een instrument m het gesprek dat u gaat veren met uw leidinggevende vr te bereiden. U wrdt gevraagd

Nadere informatie

Voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstaligen. Functieprofiel: Leerondersteuner Voorbereidingsjaar Hoger Onderwijs voor Anderstaligen

Voorbereidingsjaar hoger onderwijs voor anderstaligen. Functieprofiel: Leerondersteuner Voorbereidingsjaar Hoger Onderwijs voor Anderstaligen Vrbereidingsjaar hger nderwijs vr anderstaligen Prvincieplein 1 Cntact: Functieprfiel: Leerndersteuner Vrbereidingsjaar Hger Onderwijs vr Anderstaligen Samenvatting Als leerndersteuner begeleid en ndersteun

Nadere informatie

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 5.4. Coöperatie Baronije UA

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 5.4. Coöperatie Baronije UA Trainingsinfrmatieblad nr. 5.4 Cöperatie Barnije UA 2013-2014 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl

Nadere informatie

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg

MedewerkerMonitor Benchmark in de Zorg MedewerkerMnitr Benchmark in de Zrg Telichting pzet vragenlijst en invulinstructies U heeft een inlgcde ntvangen per brief f per e-mail. Mcht u geen inlgcde ntvangen hebben, dan kunt u terecht bij de benchmarkcördinatr

Nadere informatie

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online

OOGwerkt webinar. Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder. Bekijk onze vacatures online Kijkt vanuit ervaring en expertise Ziet welke kandidaat past Kijkt verder Bekijk nze vacatures nline OOGwerkt webinar Na de zmervakantie ntvangt u van OOGwerkt een uitndiging m u in te schrijven vr ns

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 26_M. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 26_M. Coöperatie Baronije UA nr. 26_M Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

EXAMEN en TENTAMEN REGLEMENT Therapeutisch NLP Coach

EXAMEN en TENTAMEN REGLEMENT Therapeutisch NLP Coach EXAMEN en TENTAMEN REGLEMENT Therapeutisch NLP Cach 1 Kabergrep 2016 Inhudspgave 1. DEFINITIES... 3 2. STUDENTENDOSSIER... 3 3. ONDERDELEN TENTAMENS... 3 4. ALGEMENE INDELING TOETS, EVALUATIE EN ONTWIKKELINGS

Nadere informatie

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen

Paasvakantie 2013. Basisscholen Drongen Paasvakantie 2013 Basisschlen Drngen De basisschlen van de deelgemeente Drngen rganiseren een netverschrijdende vakantiepvang. We rganiseren in de 2 e Idee Kids vzw. week van de paasvakantie themaweken

Nadere informatie

Exameneisen en literatuurlijst. NIMA A2 Specialisatie: Online Marketeer. Van toepassing op de examens vanaf januari 2016

Exameneisen en literatuurlijst. NIMA A2 Specialisatie: Online Marketeer. Van toepassing op de examens vanaf januari 2016 Exameneisen en literatuurlijst NIMA A2 Specialisatie: Online Marketeer Van tepassing p de examens vanaf januari 2016 Exameneisen NIMA A2: Specialisatie Online Marketeer 2016 april 2015 INHOUDSOPGAVE 1.

Nadere informatie

Career & Kids Franchise Organisatie

Career & Kids Franchise Organisatie Cliëntenaudit rapprt Blik Op Werk Caching, Re-integratie, Lpbaanadvies, Outplacement, Training 11 28 februari 2013 DNV Team Leader Audit Team Tn Berema Tn Berema Clienten Audit Rapprt Blik p Werk keurmerk

Nadere informatie

PTA L.O. 4/5Havo 4/5/6VWO Plan van Toetsing en afsluiting voor het vak L.O. 2012-2013 CARMELCOLLEGE Gouda- Locatie Antoniuscollege Vaksectie L.O.

PTA L.O. 4/5Havo 4/5/6VWO Plan van Toetsing en afsluiting voor het vak L.O. 2012-2013 CARMELCOLLEGE Gouda- Locatie Antoniuscollege Vaksectie L.O. PTA L.O. 4/5Hav 4/5/6VWO Plan van Tetsing en afsluiting vr het vak L.O. 2012-2013 CARMELCOLLEGE Guda- Lcatie Antniuscllege Vaksectie L.O. PTA L.O. 4/5Hav 4/5/6VWO 2012-2013 Plan van Tetsing en Afsluiting

Nadere informatie

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn:

Wie zijn we? Kernwaarden in ons handelen zijn: Wie zijn we? Zrggrep Kans is een zrginstelling die ptimale zrg, begeleiding en huisvesting biedt aan zwel jngvlwassenen met psychiatrische strnissen en daarmee samenhangende gedragsprblematiek, als aan

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. 4.2 Betaling van een workshop geschiedt contant bij aanvang van de workshop.

ALGEMENE VOORWAARDEN. 4.2 Betaling van een workshop geschiedt contant bij aanvang van de workshop. ALGEMENE VOORWAARDEN 1. BEGRIPPEN 1.1. Ademcirkel: praktijk vr yga en Ademcaching, is schriftelijk gevestigd aan de Tienderweg 49 6093 EN Heythuysen en is geregistreerd in het Kamer van Kphandelsregister

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 22_M. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 22_M. Coöperatie Baronije UA nr. 22_M Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Kracht door balans Biofeedback opleiding

Kracht door balans Biofeedback opleiding Algemene vrwaarden De algemene vrwaarden zijn van tepassing p iedere aanbieding en fferte van, alsmede elke vereenkmst tussen Kracht dr balans, vertegenwrdigd dr Mevr. drs. D.M. Matt, hierna te nemen:

Nadere informatie

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ

Beslissingsondersteunende instrumenten. Criteria 2016. September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten September 2015 Stichting Kwaliteit in Basis GGZ Beslissingsndersteunende instrumenten Inleiding Stichting Kwaliteit in Basis GGZ gelft dat de mentale zrg in Nederland

Nadere informatie

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen

NTA 8009:2007. Veiligheidsmanagementsysteem voor ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszorg verlenen NTA 8009:2007 Veiligheidsmanagementsysteem vr ziekenhuizen en instellingen die ziekenhuiszrg verlenen Unifrm en inzichtelijk veiligheidsmanagementsysteem Openheid ver patiëntveiligheid Basis vr interne

Nadere informatie

Ouders en loopbaankeuzes

Ouders en loopbaankeuzes Vragenlijst kennismakingsgesprek Vul in/kruis aan wat van tepassing is. Naam van de uder: Bereikbaar via telefnnummer: en mail: Hij/zij is O de vader O de meder O iemand anders*, namelijk: *Indien niet

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding. Module. Lestijden 40

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Opleiding. Module. Lestijden 40 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Ondernemingscmmunicatie Mdule MarketingManagement Cde A2 Lestijden 40 Studiepunten n.v.t. Ingeschatte ttale studiebelasting (in uren) 1 Mgelijkheid tt JA aanvragen

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 24_M. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 24_M. Coöperatie Baronije UA nr. 24_M Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis

Evaluatie zorgleefplan met cliënt thuis en in het verzorgingshuis Evaluatie zrgleefplan met cliënt thuis en in het verzrgingshuis Artikel: 2010-003 Datum: 30-11-2010 Auteur: Merel van Uden Prtcl vr halfjaarlijkse evaluatiegesprek ver zrgleefplan van een cliënt met een

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 03_K. Coöperatie Baronije UA

2014-2015. Trainingsinformatieblad nr. 03_K. Coöperatie Baronije UA nr. 03_K Cöperatie Barnije UA 2014-2015 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Mochten er problemen zijn, neem dan altijd contact op met jouw begeleider.

Mochten er problemen zijn, neem dan altijd contact op met jouw begeleider. VOORWOORD Vr je ligt de handleiding vr het maken van juw prfielwerkstuk. Zals je weet is het maken van een prfielwerkstuk één van de nderdelen van het schlexamen in de vierde klas vmb-tl/gl. Daarm met

Nadere informatie

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 4.3. Coöperatie Baronije UA

2013-2014. Trainingsinformatieblad nr. 4.3. Coöperatie Baronije UA nr. 4.3 Cöperatie Barnije UA 2013-2014 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Presentatie eisen reisweek

Presentatie eisen reisweek Presentatie eisen reisweek Beste reisadviseurs, De aftrap is genmen. We zijn begnnen aan een spannende strijd m te bepalen he nze werkweek er in juni 2013 uit zal zien. Natuurlijk lijkt het een beetje

Nadere informatie

Opdracht 1: Onderzoek naar protocollen persoonlijke verzorging.

Opdracht 1: Onderzoek naar protocollen persoonlijke verzorging. VZ-B-K1-W4-A Biedt persnlijke verzrging Verzrgende-Ig basisdeel kerntaak 1 werkprces 4 Om zrgvragers methdisch te ndersteunen bij de persnlijke verzrging maak je gebruik van prtcllen en handelingsplannen.

Nadere informatie

In de workshop is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tot de theoretische onderbouwing/ het theoretisch kader van het curriculum.

In de workshop is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tot de theoretische onderbouwing/ het theoretisch kader van het curriculum. Verslag wrkshp 1 en 2 : In de wrkshp is alleen een bijdrage geleverd met betrekking tt de theretische nderbuwing/ het theretisch kader van het curriculum. Een eerste reactie p de pzet van het curriculum:

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hoera? De rol van de OR bij de invoering van Het Nieuwe Werken Het Nieuwe Werken: hieperdepiep hera? De rl van de OR bij de invering van Het Nieuwe Werken De kans is grt dat er in uw rganisatie al wrdt gesprken ver de invering van Het Nieuwe Werken. En z niet, dan

Nadere informatie

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten

Informatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van obese patiënten Infrmatie geaccrediteerde Seminar Begeleiden, verplaatsen en tillen (BVT) van bese patiënten In dit dcument vindt u het inschrijffrmulier en de infrmatie betreffende het seminar Begeleiden, Verplaatsen

Nadere informatie

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN

Huurdersvereniging In De Goede Woning ACTIVITEITENPLAN ACTIVITEITENPLAN 2014 Activiteitenplan 2014 : INLEIDING In 1997 werd de in Zetermeer pgericht met als del het behartigen van de belangen van huurders van de cmplexen van R.K. Wningbuwstichting De Gede

Nadere informatie

Inschrijfformulier Co-Curricular Activities LanguageOne 2014-2015

Inschrijfformulier Co-Curricular Activities LanguageOne 2014-2015 Inschrijffrmulier C-Curricular Activities LanguageOne 2014-2015 Algemeen LanguageOne zrgt vr passend, kwalitatief en eigentijds nderwijs in de Nederlandse Taal en Cultuur gericht p Nederlandstalige leerlingen

Nadere informatie

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool

PEST PROTOCOL. Prins Willem-Alexanderschool PEST PROTOCOL Prins Willem-Alexanderschl Wat is een pestprtcl? Een pestprtcl is een aantal vereenkmsten ver het tegengaan van pesten. Een afspraak tussen de schl, de kinderen en de uders. Waarm een pestprtcl?

Nadere informatie

Groep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) Juf Kathelijne (donderdag en vrijdag) Groep 1-2B: Juf Georgina (ma-vr)

Groep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag, dinsdag en woensdag) Juf Kathelijne (donderdag en vrijdag) Groep 1-2B: Juf Georgina (ma-vr) RKBS Inghelsenberghe Wilhelminastraat 48 4564 AE Sint Jansteen tel: 0114-314380 inghelsenberghe@gperspect.nl www.inghelsenberghe.nl Infrmatie grep 1-2 Grepsleerkrachten: Grep 1-2A: Juf Jacqueline (maandag,

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 23_M. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 23_M. Coöperatie Baronije UA nr. 23_M Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 01_K. Coöperatie Baronije UA

2015-2016. Trainingsinformatieblad nr. 01_K. Coöperatie Baronije UA nr. 01_K Cöperatie Barnije UA 2015-2016 Cöperatie Barnije UA Edisnbaan 16a - 3439 MN NIEUWEGEIN Pstbus 1383-3430 BJ NIEUWEGEIN T: 030-214 80 34 (algemeen) F: 030-214 80 36 E: cntact@barnije.nl KVK: 30283429

Nadere informatie

Cursusaanbod WonenPlus voor vrijwilligers. Voorjaar 2012

Cursusaanbod WonenPlus voor vrijwilligers. Voorjaar 2012 Cursusaanbd WnenPlus vr vrijwilligers Vrjaar 2012 1. SWOFFICE (ALGEMEEN) SWOffice is een belangrijk instrument m inzicht te krijgen, maar k m infrmatie te geven ver het gebruik van de dienstverlening aan

Nadere informatie

Contact maken en relaties aangaan

Contact maken en relaties aangaan B Cntact maken en relaties aangaan B1 : 7 Weekverslagen Inleiding Je hebt een fijne stageplek gevnden waar je de kmende maanden aan de slag gaat met pdrachten, taken en een stuk reflectie. Omdat wij het

Nadere informatie

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit

Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mobiliteit Aandachtspunten Verkeersveiligheid, Leefbaarheid en Mbiliteit 1 De mzetting van de nieuwe Eurpese Richtlijn (2006/126/EG) ver het mtrrijbewijs is nu uiteindelijk in de Belgische wetgeving vergenmen en

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v.

Algemene Voorwaarden Stepwise b.v. Algemene Vrwaarden Stepwise b.v. Artikel 1. Begripsbepalingen In deze algemene vrwaarden wrdt verstaan nder: Opdrachtnemer: Stepwise bv te Bemmel Opdrachtgever De natuurlijke persn f rechtspersn die met

Nadere informatie

Handleiding Inschrijven bedrijfsteam. Ride for the Roses

Handleiding Inschrijven bedrijfsteam. Ride for the Roses Handleiding Inschrijven bedrijfsteam Ride fr the Rses Hiernder tref je een handleiding vr het inschrijven van een bedrijfsteam. Vr wie? De persn die de inschrijving vr de Ride fr the Rses vr het bedrijf

Nadere informatie