VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : Vragen eerste bewonersavond

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : Vragen eerste bewonersavond"

Transcriptie

1 VERSLAG Betreft : Bewonersavond Reconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Datum : 6 februari 2013 Locatie Aanwezig : De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude : Annefieke Pagnillo (Avondvoorzitter/HHSK) Gert Jan van Vliet (HHSK) Anneke Toepoel (HHSK) Etienne de Jong (HHSK) Michel Bouwman (HHSK) Jan Swijnenburg (Oasen) Remco de Raad (BAM) Barend Tamerus (Politie) Patrick van Oostvoorn (Arcadis) Frank Verduin (Notulist/Arcadis) Bewoners van de Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Nr. Verslag 1 De avond wordt geopend door Annefieke Pagnillo (HHSK). Zij licht de doelstelling van de avond toe, namelijk het bespreken van de voortgang van het ontwerp en van de manier waarop met de vragen en opmerkingen uit de vorige bewonersavond is omgegaan. 2 Patrick van Oostvoorn (ARCADIS) licht de status van de werkzaamheden toe. Op dit moment wordt het definitief ontwerp uitgewerkt. Na vaststelling hiervan door HHSK kunnen de contractstukken opgesteld worden en een aannemer worden gezocht. Vragen eerste bewonersavond 3 Er wordt een reactie gegeven op een aantal nog openstaande vragen uit de eerste bewonersavond. Werkzaamheden De werkzaamheden duren maximaal een jaar De bereikbaarheid van de percelen is een belangrijke eis in het contract met de aannemer. De bereikbaarheid hangt mede af van de werkzaamheden ter plaatse. Tijdens de laatste bewonersavond wordt hier verder op ingegaan Door de aannemer wordt ook gezorgd voor contact met de melktransporteur en de veevoederbedrijven. Wegontwerp De bomen/beplanting in de bocht Benedenheulseweg/Schenkel worden gerooid i.v.m. het doorkijken van de bocht.

2 Voor een kronkel in de zichtlijn op de Schenkel is geen ruimte, huidig wegbeeld blijft hetzelfde. Tot nu zijn er veertien passeerplaatsen. Gesprekken vinden plaats om er nog meer te kunnen realiseren. Met doel om de onderlinge afstand tussen de passeerplaatsen te verkleinen. Sluipverkeer door gebruik van bijvoorbeeld Tomtom is lastig te weren. Dit komt door het computerprogramma waarvan dit soort navigatiesystemen gebruik maken. Afwatering van de weg wordt d.m.v. het onder de juiste hoek aanbrengen van asfalt gestuurd richting berm en niet naar de woningen. Indien de asfaltconstructie op de Schenkel eenvoudig kan worden verlaagd zonder de bestaande constructie te verslechteren wordt de as-hoogte verlaagd. Verkeersveiligheid 4 In 2012 zijn verkeerstellingen uitgevoerd, hieruit blijkt dat sinds 1997 de hoeveelheid verkeer niet significant is toegenomen. 5 Uit de snelheidsmetingen blijkt dat op de Benedenkerkseweg en Benedenheulseweg de maximum snelheid veelvuldig wordt overschreden. Op de Schenkel is het aantal en de ernst van de snelheidsovertredingen relatief klein. 6 Barend Tamerus van de politie licht het controlebeleid van de politie toe. De prioriteit van de politie voor het structureel controleren op snelheid ligt in principe bij wegen waar veel, zware, snelheidsgerelateerde ongevallen plaatsvinden. In de Krimpenerwaard zijn dit met name de 50km en 80km wegen. Daarnaast kunnen op basis van uitgevoerde snelheidsmetingen zoals bij de presentatie zijn getoond incidentmetingen (met laser) worden uitgevoerd. Ook kunnen bewoners het zelf doorgeven aan de politie wanneer zij auto s herkennen die structureel te hard rijden. 7 Er zijn verschillende mogelijkheden voor het verlagen van de maximumsnelheid. Fysiek afdwingen Aanleggen drempels (beperkt mogelijk i.v.m. trillings- en zettingsgevoeligheid). Wegversmallingen (nadeel: weg slecht/niet toegankelijk voor brede landbouwvoertuigen). Natuurlijk sturen Accentueren kruispunten, bruggen, bushaltes, passeerhavens met andere kleur asfalt. Planten bomen/begroeiing langs de weg om gevoel van snelheid te vergroten. Opheffen voorrangssituatie op de kruispunten. 8 Van de hierboven genoemde maatregelen worden in ieder geval de laatste twee (planten bomen en opheffen voorrangssituatie kruispunten) in het ontwerp verwerkt. Wegontwerp 9 De breedte van het asfalt wordt 3,8 meter. De breedte tussen de belijning bedraagt 3 meter.

3 Beplanting 10 Landschapsbeheer Zuid-Holland heeft voor HHSK een advies opgesteld met betrekking tot de beplanting. Hierin wordt geadviseerd: Herplanten en uitbreiden van de bestaande bomenrij; Organiseren van een bewonersdag voor de aanplant; Het aan de bewoners toelichten van het beheer van de beplanting en dit vastleggen in een vergunning. Nutsbedrijven 11 Rekam wil zijn hoofdleiding vervangen door een glasvezelkabel. De wens bestaat om de kabel aan te leggen in de oude, loze, waterleiding. Rekam heeft nog geen plannen ook de huisaansluitingen te vervangen door glasvezel. Vragen 12 Na afloop van de presentatie is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Onderstaande vragen zijn gesteld en beantwoord. 13 Opmerking: Er liggen al glasvezelkabels in de grond. Antwoord: Er liggen op dit moment inderdaad glasvezelkabels van KPN in de grond. Rekam heeft op dit moment alleen een coax kabel liggen, die hij wil vervangen door glasvezel. 14 Vraag: Is het mogelijk geluidsarm asfalt aan te leggen? Antwoord: Geluid veroorzaakt door optrekkende auto s is niet te voorkomen. De optie van geluidsarm asfalt wordt bekeken, hierop wordt nog teruggekomen. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat geluidsarm asfalt zeer duur is en in agrarisch gebied minder effectief doordat de open structuur van het asfalt snel vol wordt gereden met zand en aarde. Ook zal blijken dat een nieuwe asfaltlaag stiller is dan de huidige verouderde asfaltverharding. 15 Vraag: Kan voorkomen worden dat de afwatering vanaf het asfalt naar de huizen dicht langs de weg loopt? Antwoord: Alle afwatering zal naar de berm lopen. Waar de huizen dicht langs de weg staan kan de weg op één oor worden gelegd. Hierbij vindt de afwatering plaats naar één kant (overkant) van de weg. Bij de inritten krijgt de weg een dakprofiel waarbij de afwatering naar de zijkanten plaatsvindt. 16 Vraag: Wat betekent het dat de belijning 1:3 wordt aangebracht? Antwoord: Het patroon van de belijning wordt aangebracht als 1 deel wit (1m) gevolgd door 3 delen zwart (3m). 17 Vraag: Waarom moet de weg overal 60 cm boven de waterspiegel komen, kan dit niet minder zijn? Antwoord: Deze hoogte voorkomt vorstschade in de winter, wanneer water door het weglichaam wordt opgezogen en bevriest. Bij een hoger liggende weg dringt het water en dus de vorst niet in het asfalt. Daarnaast zal de weg uiteindelijk weer gaan zakken en hoe lager de weg wordt aangelegd hoe eerder deze weer opnieuw moet worden verhoogd.

4 18 Vraag: Wat wordt de wegbreedte? Antwoord: De breedte van het asfalt wordt 3,8 meter. De breedte tussen de belijning bedraagt 3 meter. 19 Vraag: Bewoners houden zich niet altijd aan hun onderhoudsplicht van de beplanting, waardoor takken over de weg hangen die gevaar kunnen opleveren voor fietsers. Mogelijk weten bewoners ook niet precies aan welke eisen de beplanting moet voldoen, kan hier iets aan gedaan worden? Antwoord: De schouwmaat voor de beplanting wordt met dit verslag meegestuurd en op de website geplaatst. 20 Vraag: Kan Tomtom sluipverkeer voorkomen door alleen bestemmingsverkeer over de weg te leiden? Antwoord: Tomtom (en ook de andere aanbieders van navigatie apparatuur) verzamelen informatie over de daadwerkelijk gereden snelheid op iedere weg. Aan de hand hiervan wordt bepaald wat de te verwachten reistijd is. Hoe harder dus wordt gereden op een weg hoe sneller de software deze weg dus in de gekozen routes op zal nemen. 21 Opmerking: Op een aantal vragenformulieren hebben mensen verzocht nog met hen contact op te nemen. HHSK zal hier voor zorgen. 22 Vraag: Wordt vorstschade die deze winter is ontstaan nog gerepareerd? Antwoord: Op dit moment wordt ontstane schade geïnventariseerd. De ergste schade wordt in ieder geval hersteld. 23 Vraag: De Benedenheulseweg 2 valt op de fasegrens van de 1 e en 2 e fase van de uitvoering door Oasen. Betekent dit ook dat de uitvoering hier twee maal zo lang duurt? Antwoord: Bij nummer 2 moet wel een koppeling gemaakt worden tussen de leidingen die in beide fases worden aangelegd. In overleg met de aannemer wordt ernaar gestreefd om de uitvoeringstijd zo kort mogelijk te houden. 24 Vraag: Wanneer zal de volgende bewonersbijeenkomst plaatsvinden? Antwoord: Eerst wordt nu het definitief ontwerp afgerond en een aannemer gezocht. Daarna wordt de volgende bijeenkomst georganiseerd. De verwachting is dat dit kort voor de zomervakantie zal zijn. 25 Vraag: Wanneer start de uitvoering? Antwoord: Het verleggen van de waterleiding start op 4 maart. De reconstructie van de weg begint waarschijnlijk aansluitend op het afronden van de waterleiding. Dit zal in het najaar van dit jaar zijn. 26 Vraag: Wordt de weg afgesloten tijdens de uitvoering van de waterleiding? Antwoord: Nee. Wel zal er vrachtverkeer zijn, maar hiervan wordt geen grote overlast verwacht. 27 Vraag: Wordt de weg afgesloten bij de aanleg van de kabel door Rekam?

5 Antwoord: Ja, echter de te graven gaten zijn klein (ca. 2x2m) waardoor alle woningen bereikbaar blijven. 28 Vraag: De hoofdwaterleiding wordt verkleind, echter er is nu soms al niet voldoende druk, zal dit in de nieuwe situatie niet verergerd worden? Antwoord: Deze vraag kan niet direct worden beantwoord. Oasen neemt hierover contact op met de betreffende personen.

2 de Bewonersavond. Wegreconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel. Imagine the result

2 de Bewonersavond. Wegreconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel. Imagine the result 2 de Bewonersavond Wegreconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Imagine the result Agenda 20.00 uur: Opening door Annefieke Pagnillo 20.10 uur: Voortgang Patrick van Oostvoorn 20.35

Nadere informatie

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig :

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : VERSLAG Betreft : Bewonersavond Reconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Datum : 24 oktober 2012 Locatie Aanwezig : De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude : Annefieke Pagnillo (Avondvoorzitter/HHSK)

Nadere informatie

Tijdelijke maatregelen Watersysteem Beschoeiing Bomen

Tijdelijke maatregelen Watersysteem Beschoeiing Bomen Beantwoording vragen- en opmerkingenformulieren over de reconstructie Benedenheulseweg, Benedenkerkseweg en Schenkel ingediend tijdens de bewonersavond op 24 oktober 2012 Tijdelijke maatregelen - Gezien

Nadere informatie

VERSLAG. Nr: Verslag:

VERSLAG. Nr: Verslag: VERSLAG Betreft : Bewonersavond reconstructie Bijerscheweg Noord in Stolwijk Datum: 30 maart 2015 Locatie: IJsclub t Beijersche in Stolwijk Aanwezig: Annefieke Pagnillo (avondvoorzitter) Hoogheemraadschap

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Q&A Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Aan welk gedeelte van de Groene Kruisweg wordt gewerkt? Het gedeelte tussen het kruispunt ter hoogte van de Oude Singel / Stationssingel in Geervliet en de kruising

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Reactienota Groot onderhoud maatregelen aan de Larenseweg in Markelo. Gemeente Hof van Twente / Reactienota. 0.2

Reactienota Groot onderhoud maatregelen aan de Larenseweg in Markelo. Gemeente Hof van Twente / Reactienota. 0.2 Reactienota Groot onderhoud maatregelen aan de Larenseweg in Markelo Gemeente Hof van Twente / Reactienota. 0.2 Inleiding De gemeente Hof van Twente willen degene bedanken die een reactie hebben gegeven.

Nadere informatie

RECONSTRUCTIE HEMMERBUURT Informatieavond definitief ontwerp

RECONSTRUCTIE HEMMERBUURT Informatieavond definitief ontwerp Informatieavond definitief ontwerp Welkom! Programma 1. Welkom 2. Wat gebeurde er na de infoavond van juli? 3. N.a.v. voorlopig ontwerp 4. Vervolg 5. Algemene vragen (hoofdlijn) Korte pauze 6. In gesprek

Nadere informatie

1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter

1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 18 april 2011 Betreft Aanvullend document "Wegencategorisering" n.a.v. presentatie 8 maart 1. Inrichting erftoegangswegen > 4,5 meter In het Uitvoerend document wegencategorisering

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 4 project wegreconstructie Weverwijk, toelichting op concept ontwerp en enquête

Bijlage informatiebrief nr. 4 project wegreconstructie Weverwijk, toelichting op concept ontwerp en enquête Bijlage informatiebrief nr. 4 project wegreconstructie Weverwijk, toelichting op concept ontwerp en enquête 31-10-16 1 Inhoud 1 Inleiding... 4 1.1 Verkeerstelling en snelheidsmeting... 4 1.1.1 Verkeerstelling...

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig.

Aanwezig: Gemeente Leidschendam-Voorburg. Ca. 40 bewoners aanwezig. Aanwezig: Sabine Terwindt Eric van t Hart Ron van der Meer Ben van Vliet Michelle Petit Frank Officier Mario Neirynck Meeuwisse Nederland BV Meeuwisse Nederland BV Ca. 40 bewoners aanwezig. Inleiding Sabine

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d N o t a C o m m i s s i e Onderwerp Aanbeveling voor de verduidelijking van snelheidslimieten langs provinciale wegen. Samenvatting Een te hoge snelheid vormt in veel

Nadere informatie

Aantal deelnemers per leeftijdsgroep:

Aantal deelnemers per leeftijdsgroep: Resultaten enquête Symen Halbeswei Mevrouw Bertineke Sikkema-Algra heeft in 14 een burgerinitiatief ingediend. De bedoeling van het initiatief is om de Symen Halbeswei in Suwâld veilig te maken voor fietsers,

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant?

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant? Aan aan- en afwezigen en tijd bespreking, 20.00 uur Plaats bespreking Het Plashuis, Noorden Projectnummer 01.0638 E-mail noordsedorpsweg @waternet.nl Aanwezig bewoners en geïnteresseerden Onderwerp bespreking

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Middelburg, 12 juni Beste,

Middelburg, 12 juni Beste, uw brief : behandeld door : Korine Hengst uw kenmerk : doorkiesnummer : 0882461394 ons kenmerk : 2018020347 e-mail : korine.hengst@scheldestromen.nl (bij reactie graag dit nummer vermelden) verzenddatum

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp Presentatie gemeenteraad Dongen s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp 1 Welkom! Presentatie door: Verkeersgroep s Gravenmoer Ondersteund door: Dorpsraad s Gravenmoer, namens alle bewoners Voorwoord

Nadere informatie

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc.

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc. ACTIEPUNTENLIJST BRUNSSUM NOORD November 2011 Toelichting op afkortingen = korte termijn uiterlijk na 1 maand klacht opgelost / aan verzoek voldaan = middellange termijn uiterlijk na 6 maanden klacht opgelost

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 11 24-03-2015 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 OVERZICHT WEGVAK 3 & 4 4 OVERZICHT WEGVAK 7 & 8 5 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN

Nadere informatie

Bewonersavond Zeeheldenbuurt Waterproof 22 juni /07/2017 1

Bewonersavond Zeeheldenbuurt Waterproof 22 juni /07/2017 1 Bewonersavond Zeeheldenbuurt Waterproof 22 juni 2017 05/07/2017 1 Programma Plenair deel (19.30 tot ongeveer 20.30) 1. Welkom (Edgar de Bruijn) 2. Blik op Zeeheldenbuurt Waterproof (bewoner ZHB) 3. Interview

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012

Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012 Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012 Update bij eerder verschenen rapportage Blauwe brommers op fietspaden 2011 Samenvatting Snorfietsen rijden op de fietspaden in Amsterdam massaal nog steeds

Nadere informatie

MEMO Mogelijkheden bermverharding. 14 januari 2013 Arthur Ernste

MEMO Mogelijkheden bermverharding. 14 januari 2013 Arthur Ernste MEMO Mogelijkheden bermverharding 14 januari 2013 Arthur Ernste Inleiding In totaal zijn er drie typen bermverharding te onderscheiden. In de eerste plaats is er het aanvullen van bermen met ongebonden

Nadere informatie

Proces & Partijen. Proces. Kerngroep. Kerngroep. Onderzoeks opzet. Onderzoeks resultaat. Raad beslist. Advies. Onafhankelijke externe partijen

Proces & Partijen. Proces. Kerngroep. Kerngroep. Onderzoeks opzet. Onderzoeks resultaat. Raad beslist. Advies. Onafhankelijke externe partijen 1 Welkom! Er wordt een onderzoek uitgevoerd om de verkeersstructuur van Goor te optimaliseren, naar aanleiding van discussie over het eenrichtingsverkeer op de Molenstraat. Belangrijk onderdeel van de

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Liander werkt aan uw energie

Liander werkt aan uw energie Liander werkt aan uw energie Spaarndam-West in uitvoering Vervangen hoofdleidingen en huisaansluitingen gas en elektra Projectmanager Cock Baltissen vs 4.0 sep 2014 Programma Welkom Doel bewonersavond

Nadere informatie

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond REACTIENOTA N.a.v. inloopavond Uitvoering Werken Aan : Belanghebbenden en belangstellenden informatieavond N832 Well-Gameren Van : Mw. T. Molier Datum : 11 juli 2017 Betreft : Reactienota Zaaknummer :

Nadere informatie

Notitie Aanvullende uitwerking varianten

Notitie Aanvullende uitwerking varianten Aanleiding Bij de tussentijdse evaluatie van het GVVP heeft u op 12 september 2013 besloten (agendapunt 17 en amendement 2013A30) de Angsterweg in Vlodrop, Stationsweg en Waarderweg in Montfort separaat

Nadere informatie

N660 Middelburg - Koudekerke. 26 juni Presentatie door: Fred Lindenberg

N660 Middelburg - Koudekerke. 26 juni Presentatie door: Fred Lindenberg N660 Middelburg - Koudekerke 26 juni 2007 Presentatie door: Fred Lindenberg Situatie Presentatie Provincie Zeeland Middelburg Koudekerke N660 Vlissingen Geschiedenis 1992: Plan vastgesteld door GS Planologische

Nadere informatie

Extra parkeerplaatsen in groene halfverharding nabij de bushalte. Mogelijkheid bekijken of de fietstunnel niet anders gepositioneerd kan worden zodat

Extra parkeerplaatsen in groene halfverharding nabij de bushalte. Mogelijkheid bekijken of de fietstunnel niet anders gepositioneerd kan worden zodat Waarom ontwerpt u dit deel van de N223 niet op een maximale snelheid van 60 km/u? Dat verhoogt de verkeersveiligheid, zonder dat er kosten mee gemoeid zijn en vermindert uitstoot en geluid. Bovendien is

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp kadeophoging Lange Wateringkade en Zwet Kwintsheul

Voorlopig ontwerp kadeophoging Lange Wateringkade en Zwet Kwintsheul Voorlopig ontwerp kadeophoging Lange Wateringkade en Zwet Kwintsheul 2 Opzet van de avond 1. Introductie projectleiders gemeente Westland, Hoogheemraadschap van Delfland en Gebiedsmanagers 2. Resultaten

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00

Totaal kosten incl. Staartkosten en VAT (exclusief BTW): ,00 Project : Aanleg fietspad en recocnstructie Sleutelstraat Weijereind + aanpassingen Lensheuvel 't Heike. Opdrachtgever : Gemeente Reusel De Mierden KOSTENRAMING UITGANGSPUNTEN De raming is gebaseerd op

Nadere informatie

Reconstructie Hemmerbuurt

Reconstructie Hemmerbuurt pagina 1 van 8 Momenteel werkt de gemeente aan een plan voor de reconstructie van de Hemmerbuurt (Elbaweg - Westeinde). Door een vragenlijst in te vullen helpt u in beeld te brengen hoe u als gebruiker

Nadere informatie

Programma. Bewonersavond Start Uitvoering 241 juni januari 2014 2010. Even voorstellen. Even voorstellen. Nog in voorbereiding

Programma. Bewonersavond Start Uitvoering 241 juni januari 2014 2010. Even voorstellen. Even voorstellen. Nog in voorbereiding VOORBEELD Voeg hier jouw eigen foto toe. Dubbelklik op het icoontje Programma Bewonersavond Start Uitvoering 241 juni januari 2014 2010 Even voorstellen Afronding voorbereiding Nog in voorbereiding.. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg Oktober 2017 Deze vraag- en antwoordrubriek is gericht op de aan- en omwonenden (incl. bedrijven) van de Heerderweg.. Dit is een actuele rubriek. Heeft u vragen

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord

FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord FAQ Fietspad Helmond-Eindhoven: Nr. Categorie Vraag Antwoord De fiets is voor velen het ideale vervoermiddel op kortere afstanden. Op dit moment is er geen directe, snelle en kwalitatief hoogwaardige fietsverbinding

Nadere informatie

Aanvullende rapportage verkeersveiligheidseffecten experimenten 130km/h

Aanvullende rapportage verkeersveiligheidseffecten experimenten 130km/h Datum 12 december 2011 Bijlage(n) - Aanvullende rapportage verkeersveiligheidseffecten experimenten 130km/h Achtergrond Het kabinet is voornemens de maximumsnelheid op autosnelwegen te verhogen naar 130

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij

Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij Doel van deze presentatie Kennismaking met het projectteam Werkzaamheden Infrascoop in Wanroij en Ledeacker aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Reactienota Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Reacties en antwoorden p. 4 Auteur : Dhr. A. ter Haar Afdeling : Uitvoering Werken Datum : 12 augustus 2013 Status

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Nummer 29 november 2014

Nummer 29 november 2014 Nummer 29 november 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer de behandeling van het eenrichtingsverkeer in de gemeenteraad.

Nadere informatie

De visie voor de Zandweg

De visie voor de Zandweg Zandweg 2.0 Agenda Aftrap door de wethouder. Presentatie van de visie, uitgangspunten en algemene maatregelen. Uitleg van het shared space concept. Het groenplan. Een animatie van de nieuwe inrichting.

Nadere informatie

Zienswijzennota bestemmingsplan Fietspad Telgterweg en

Zienswijzennota bestemmingsplan Fietspad Telgterweg en Nr. 10017492 Casenr. 2010-02010 bestemmingsplan Fietspad Oude Telgterweg Behoort bij raadsbesluit nr.10006481 en 10006487 van 09-09-2010. Naam : Nicole Weijers Afdeling : R.O. Datum : 16 juni 2010 bestemmingsplan

Nadere informatie

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg.

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Inleiding Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota in de raad van 25 juni 2013 heeft het college toegezegd 75.000,00 beschikbaar te

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016

Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 Bewonersbijeenkomst Hollandsche IJssel 25 september 2016 1 Inleiding Onno de Vries, communicatieadviseur bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet iedereen van harte welkom. Hij vertelt dat de bijeenkomst

Nadere informatie

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Gemeente Sliedrecht Rioolvervanging Schilderswijk Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Inleiding Op 8 en 15 oktober jl. zijn in het kader van de rioolvervanging in de Schilderswijk door de gemeente

Nadere informatie

Project Verkeer Steenenkamer fase 2. Informatieavond 31 oktober Van harte welkom!

Project Verkeer Steenenkamer fase 2. Informatieavond 31 oktober Van harte welkom! Project Verkeer Steenenkamer fase 2 Informatieavond 31 oktober 2018 Van harte welkom! Agenda Welkom door wethouder Roelof Koekkoek Informatie over definitieve plannen fase 2 + besluitvorming/uitvoering

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad.

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad. Aan: Projectteam Mauritsweg/Heistraat te Einighausen Van: Maarten Beks Datum: 20-09-2017 Betreft: Verslag infobijeenkomst deelgebied 1 Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, 20.00-21.00

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Groot onderhoud N969 Rhederweg weggedeelte kruising in Bellingwolde - Duitse grens

Groot onderhoud N969 Rhederweg weggedeelte kruising in Bellingwolde - Duitse grens Groot onderhoud N969 Rhederweg weggedeelte kruising in Bellingwolde - Duitse grens Er is groot onderhoud gepland op de N969 Rhederweg voor het weggedeelte kruising in Bellingwolde - Duitse grens. Dit betekent

Nadere informatie

College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Secretariaat van de hoor- en adviescommissie Postbus MC s-hertogenbosch

College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Secretariaat van de hoor- en adviescommissie Postbus MC s-hertogenbosch College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Secretariaat van de hoor- en adviescommissie Postbus 90151 5200 MC s-hertogenbosch Betreft: Bezwaar tegen het verkeersbesluit A270, nummer 3059962 Zaaknummer

Nadere informatie

Verslag. 1 Aanwezigen

Verslag. 1 Aanwezigen Aan Bewoners Nieuweweg bespreking 22 september 2015 Plaats bespreking Het Olde Regthuys, Tienhoven Projectnummer 00.9007 Contactpersoon M.D. Dreessen Doorkiesnummer 020 608 51 13 Onderwerp bespreking Informatieavond

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Beantwoording gemeente op reactieformulieren informatieavond Wieksloterweg 23 maart 2016

Beantwoording gemeente op reactieformulieren informatieavond Wieksloterweg 23 maart 2016 1a Graag glasvezel 1b Buis voor het water onder de weg door ivm hoog water 1c verplaatsen drempel i.v.m. afstand woning 2a Ik ben blij dat nu de weg op schop gaat er voldoende ruimte blijft voor faunapassages.

Nadere informatie

Voortgang Agrologistiek

Voortgang Agrologistiek Voortgang Agrologistiek WELKOMSTWOORD DOOR WETHOUDER P. PRINS OPENING Belangrijke vragen voor vanavond: 1. Welke onderdelen uit fase 2 hebben volgens u prioriteit 2. Hoeveel (deel) fases (a, b, c, ) voor

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Vergaderverslag informatieavond kruising Schoolstraat Thematerweg en maatregelen Schoolstraat l l l

Vergaderverslag informatieavond kruising Schoolstraat Thematerweg en maatregelen Schoolstraat l l l Postadres Postbus 16200, 3500 CE Utrecht Telefoon 14 030 www.utrecht.nl Vergaderverslag informatieavond kruising Schoolstraat Thematerweg en maatregelen Schoolstraat l l l Bijeenkomst Informatieavond kruising

Nadere informatie

Thema verkeer. Totaal Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten

Thema verkeer. Totaal Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten Thema verkeer Totaal 152 137 Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten Snelheid in kom omlaag en/of minder vrachtverkeer door kom 41 53 Snelheidscontroles 4 0 Snelheidscontroles ook in het weekend en

Nadere informatie

Groot onderhoud N218b

Groot onderhoud N218b Groot onderhoud N218b Vlot en Veilig Op het gebied van verkeer en vervoer wil de provincie een aantrekkelijke leefomgeving met een optimale infrastructuur. Snelle en veilige verbindingen voor auto, fiets,

Nadere informatie

VOORBEELD. Voeg hier jouw eigen foto toe. Dubbelklik op het icoontje. Bewonersavond. Dijkverbetering De Horn 25 februari

VOORBEELD. Voeg hier jouw eigen foto toe. Dubbelklik op het icoontje. Bewonersavond. Dijkverbetering De Horn 25 februari VOORBEELD Voeg hier jouw eigen foto toe. Dubbelklik op het icoontje Bewonersavond Dijkverbetering De Horn 25 februari 1 januari 2016 2010 Programma 20.00 20.15 Inleiding Willem Bogaard Achtergrond dijkverbetering

Nadere informatie

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp

Herinrichting Utrechtseweg Zeist. Slotsessie Ontwerp Herinrichting Utrechtseweg Zeist Slotsessie Ontwerp 18 mei 2015 1 Welkom Slotsessie ontwerp 2 Agenda Ontwerptraject tot nu toe 2 ontwerpen 2+1 varianten 2+1 2+1 en parallelstructuur 2+1 met groene noordberm

Nadere informatie

Evaluatie verkeerssituatie School B

Evaluatie verkeerssituatie School B Evaluatie verkeerssituatie School B Opgesteld door G. Smilda Afdeling Openbare Werken Concept November 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Analyse verkeerssituatie... 2 Verkeersgedrag: lopen en fietsen...

Nadere informatie

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord Groot onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Eindadvies projectgroep. Herinrichting N354

Eindadvies projectgroep. Herinrichting N354 Eindadvies projectgroep Herinrichting N354 19 januari 2016 Plangebied: N354 Blauwe Tent Easterwierrum Dearsum Aanpak Doel N354 Blauwe Tent Easterwierrum Dearsumarsum Uitgangspunten Weg blijft liggen, wel

Nadere informatie

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91 MEMO aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins datum doorkiesnummer bijlage(n) 01-10-2013 (070) 326 15 87 - (070) 326 15 91 betreft Voorlopig Faseringsdraaiboek Haagweg

Nadere informatie

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Ons Mooi Epe WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Wat waren de belangrijkste onderdelen van de 118 (!) zienswijzen (reacties) van aanwonenden en

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg

Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg Presentatie 2 de informatieavond Thorn, 16 april 2018 Afbeelding wijzigen Welkomstwoord Aanleiding voor de reconstructie Wat zijn uw wensen,

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 29 20-09-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 3 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 4 VRAGEN? / WVTTK 5 VOLGEND OVERLEG 6

Nadere informatie

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN

VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Nieuwsbrief november 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VOETPRINT VAN NIEUWE WEG IS AL TE ZIEN Het gaat goed. Tot nu toe zijn we zeker tevreden. We hebben even last gehad van een natte periode,

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom.

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom. PLATEAU -Hoogteverschil 12 cm of 8 cm bij busroute. -Aanduiding met taludstrepen -Lengte middenstuk tussen de hellingen 5,00 m. -Hellingen binnen de bebouwde kom: sinusvormig met een lengte van 2.40 m

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan

Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan op 10 april van 19.30 tot 21.15 uur in de zaal Maenen te Valkenswaard Aanwezig: Wethouder M. Wijnen A. De Vries (projectleider gemeente)

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie