Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan"

Transcriptie

1 Informatiebijeenkomst reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan op 10 april van tot uur in de zaal Maenen te Valkenswaard Aanwezig: Wethouder M. Wijnen A. De Vries (projectleider gemeente) R. De Haas (seniormedewerker economie gemeente) M. Peterse (stedenbouwkundige gemeente) G. Van Hulzen (adviesbureau Kragten te Herten) K. Hendrix (adviesbureau Kragten te Herten) Tijdens de informatiebijeenkomst werd men in de gelegenheid gesteld om te kijken naar de plannen van de gemeente. Tevens werd uitgelegd wat de bedoeling is. Het kruispunt Leenderweg / John F. Kennedylaan, onderdeel van de Nulplus maatregelen van het programma N69, wordt gewijzigd in een rotonde. Om er voor te zorgen dat de doorgaande route niet automatisch richting het centrum loopt, zal de rotonde uit het midden van het huidige kruispunt richting de John F. Kennedylaan gelegd worden. Beplanting ter hoogte van het voormalig kruispunt zal dit beeld versterken. Het oude spoorviaduct wordt verwijderd. Hierdoor kan het tracé van de Leenderweg verlaagd worden, waardoor de omgeving de weg optimaal kan benutten. De aan de noordzijde van de Leenderweg (linkerzijde van de weg wanneer u uit Valkenswaard komt)gelegen ontsluitingsweg wordt vervangen door rechtstreekse inritten op de Leenderweg. Hierdoor vindt er ook geen menging meer plaats tussen fietsers en bestemmingsverkeer. Ook verbetert de zichtbaarheid van de panden aan de Leenderweg, waardoor het voor deze bedrijven interessant wordt om te investeren in pand en locatie (beoogd doel van het plan beeldkwaliteit Schaapsloop ). De weg De Haak is te smal om vrachtverkeer in twee richtingen plaats te laten vinden. De Haak wordt daarom een eenrichtingsweg, met een aansluiting op de Leenderweg. Tevens worden er parkeerplaatsen aangelegd om de rijbaan optimaal te kunnen gebruiken voor de ontsluiting van de aanliggende percelen. De aanleg van een ovonde (ovale rotonde) ter hoogte van het voormalig Brabantiaterrein zorgt voor een verkeersveilige ontsluiting van de nieuwe ontwikkelingen die op dit terrein gaan plaatsvinden. De ovonde is bovendien een duidelijke entree naar de bebouwde omgeving van Valkenswaard. Een goede invulling van het groen langs het verlaagde tracé van de Leenderweg zal dit beeld alleen maar ondersteunen. De entree van het voormalig Brabantiaterrein wordt losgekoppeld van de andere bedrijven. De huidige parallelweg langs de Leenderweg wordt ter hoogte van het voormalig Brabantiaterrein en het terrein krijgt het een eigen ontsluiting op de Leenderweg. Ook de bevoorrading van het voormalig Brabantiaterrein vindt hierover plaats. Voordeel voor de

2 bedrijven is dat welke ontwikkeling er ook plaats gaat vinden op het voormalig Brabantiaterrein, zij hiervan geen overlast zullen ondervinden. Langs de Leenderweg wordt verlichting geplaatst om de veiligheid van de fietsers te vergroten. Tenslotte zullen er in De Haak en langs de Leenderweg verschillende regenwatersystemen aangelegd worden ten behoeve van een gedeelte van het af te voeren hemelwater uit de Schaapsloop. Van de schriftelijke vragen en antwoorden volgt hieronder een overzicht. Om de privacy te waarborgen zijn namen en huisnummers weg gelaten. Vraag 1. Geplande weg tegenover tekst De Haak graag laten vervallen. Wij zien dit nu als ringweg Inbrekers hebben onze huizen nog nooit gevonden omdat het zoals aangereden een doodlopende weg is. Als het een ringweg wordt dan is het leed niet te overzien denken wij. Volgens de politie heeft een inbreker er een bloedhekel aan om via dezelfde weg met de buit terug te gaan. Buiten dat, wat is de functie van deze ringweg? Wij zijn tevreden met de getekende situatie/weg naar perceel/huisnummer 217 en 219. Als het dan toch geld kost zouden wij graag zien dat het weggetje voorzien wordt van klinkers die uit een ander opgebroken project komen. Hetzelfde als toentertijd is gedaan bij einde Zandbergstraat. Dan ben je ook af van het onderhoud van dit zandpad. De ontsluiting is voor de gemeente niet noodzakelijk. Het ontwerp zal hierop aangepast worden. De gemeente gaat de toegangsweg naar uw woningen niet verharden. In de wegenlegger is deze weg als onverhard aangemerkt en dit zal dan ook zo blijven. Vraag 2. Vraag 3 Aansluiting zandpad Leenderweg Jack Kanenpad is nodig voor bereikbaarheid percelen. De bereikbaarheid bederfelijke goederen / oogsttijd!! Aansluiting oude spoor is perceelsgebonden Jacques Kanenpad zal middels een inritconstructie ontsloten worden. Idem perceel nabij oude spoor. Het ontwerp zal hierop aangepast worden. De bereikbaarheid voor heel Valkenswaard naar Leende: moet iedereen om Eindhoven heen. Tijdens de werkzaamheden wordt de richting Valkenswaard naar de A2 / Leende door de provincie gegarandeerd. De richting A2/Leende naar Valkenswaard niet. De omleiding gaat dan via Waalre.

3 Vraag 4 Blijft je huis bereikbaar? Ik denk aan calamiteiten. De percelen blijven zo veel mogelijk bereikbaar met de auto. Langs de Leenderweg zal dit eenvoudiger zijn dan bij De Haak. In de rijbaan van De Haak moet een regenwaterriool gelegd worden. Hierbij wordt het moeilijker om de toegankelijkheid van de aanliggende percelen voor de gehele duur van de werkzaamheden te garanderen. Uiteraard kunt u uw woning/pand altijd te voet bereiken en informeren wij u tijdig over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van uw woning. Vraag 5 Uitritten handhaven en toegankelijk houden ook tijdens werkzaamheden. Zie antwoord vraag 4. Vraag 6 Vraag 7 Vraag 8 Vraag 9 Vraag 10 Vraag 11 Wordt er rekening gehouden met het weggetje dat naar de stort respectievelijk visvijvers gaat? Kan dit doorgetrokken worden naar de rotonde en daarop aansluiten? Deze is in het ontwerp opgenomen. Ontsluiting op de rotonde is niet mogelijk. Heeft u de illusie dat auto s doordat ze op een paar bossen kijken hun navigatiesysteem niet volgen? En dan de Leenderweg volgen? Nadat de reconstructie gerealiseerd is, neemt de gemeente contact op worden met de navigatiebedrijven. De gemeente kan een voorkeur opgeven die dan met een volgende update meegenomen wordt. Woningen staat nu in buitengebied. Als het bebouwde kom is geworden welke veranderingen gaat dat geven: - verharding weggetje? - Glasvezelkabel? - Straatverlichting? Op ons weggetje? De verplaatsing van het bebouwde kom bord heeft alleen gevolgen voor de rijsnelheid op de weg (50 in plaats van 80 km/u). Dit heeft geen gevolgen voor de woningen. Het bestemmingsplan wijzigt niet, dus de woningen blijven in het buitengebied liggen. De bestaande situatie blijft gehandhaafd. Op de rotonde krijgen de fietsers dan voorrang? De rotonde ligt binnen de bebouwde kom en conform richtlijnen krijgen fietsers binnen de bebouwde kom voorrang op een rotonde. Bij fikse regenbui is er grote wateroverlast op de Haak. Het water komt van de fietsdoorgang van de MCB aan de Haak. Hopelijk worden hiervoor maatregelen genomen. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor het hemel- en grondwater op zijn perceel. Indien MCB overlast veroorzaakt zullen zij hierop aangesproken worden en maatregelen moeten treffen. De gemeente zal hierop actie ondernemen. Verbod vrachtverkeer na Ovonde, uiteraard niet voor bestemmingsverkeer.

4 Vraag 12 Vraag 13 Vraag 14 De gemeente is bezig met het opstellen van een mobiliteitsplan voor de gehele gemeente. Indien uit dit plan blijkt, dat dit moet gebeuren, zal een vrachtwagenverbod ingesteld worden. Binnen dit project gebeurt dat in ieder geval niet. Bewegwijzering bij rotonde van het park Kempervennen. Veel navigatiesystemen laten je door het Centrum rijden. De bewegwijzering zal aangepast worden op de nieuwe situatie. Doorgaande route is via John F. Kennedylaan / Vest. Waarom géén verplichte rijrichting bij de aansluiting van de Haak op de Leenderweg. Dus een verbod om richting Valkenswaard (links) af te slaan. De aansluiting van De Haak op de Leenderweg wordt zo vorm gegeven dat de rijrichting automatisch A2 / Leende wordt. Waarom is er toch voor een rotonde gekozen bij de visvijver, in afwijking op eerdere plannen? Bij de oorspronkelijk gedachte T-kruising met als doorgaand verkeer de John F. Kennedylaan kan de veiligheid bij het oversteken van de fietsers richting Leende niet gegarandeerd worden. Met een rotonde wel. Vraag 15 Bereikbaarheid percelen via zandpad Jack Kanenweg en zandpad langs viaduct voor achterste percelen te bereiken. Zie antwoord vraag 2 Vraag 16 Vraag 16 De waterhuishouding goed op orde, overlast beperken. In 2013/14 wordt de waterhuishouding op de Schaapsloop aangepast. Kan de aan-/afvoer van het stort respectievelijk de visvijvers niet via de Vest en dan over het weggetje bij fa Verwimp? Nee, bestemmingsplanmatig is dit niet mogelijk en ook niet wenselijk Vraag 17 Het nieuwe weggetje aan de overkant van het woord de Haak om de landerijen te ontsluiten graag niet uitvoeren. Die omloop die doorgang is voor ons echt niet nodig. Zie antwoord vraag 1. Vraag 18 De aangegeven parkeerplaatsen langs de parallelweg Leenderweg zijn niet noodzakelijk. Er is voldoende parkeergelegenheid bij de bedrijven zelf. Kunnen deze verwijderd worden? Deze parkeerplaatsen zijn voor de gemeente niet noodzakelijk. Het ontwerp zal hierop aangepast worden. Naar aanleiding van de bovengestelde vragen en opmerkingen zal het schetsontwerp op de volgende punten aangepast worden:

5 - De extra ontsluiting voor de woningen Leenderweg 217 en 219 vervalt; - Het Jacques Kanenpad wordt via een inrit ontsloten op de Leenderweg; - Het landbouwperceel langs de oude spoorbaan wordt via een inrit ontsloten op de Leenderweg; - De parkeerplaatsen langs de parallelweg Leenderweg komen te vervallen. Verder zal de gemeente in het programma van eisen aandacht besteden aan de bereikbaarheid van de omwonenden tijdens de werkzaamheden. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u naar aanleiding van dit verslag of het project nog vragen hebben, kunt u contact met mij opnemen via telefoonnummer of via gemeente@valkenswaard.nl. Met vriendelijke groet, Angela de Vries, projectleider team ruimtelijke ontwikkeling en economie gemeente Valkenswaard

A. de Vries raad00295

A. de Vries raad00295 Agendapunt commissie: steller telefoonnummer email A. de Vries 040-2083699 avr@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering onderwerp 13raad00295 Reconstructie Leenderweg / John F. Kennedylaan:

Nadere informatie

1 0+ MAATREGELEN 2015

1 0+ MAATREGELEN 2015 0+ MAATREGELEN 2015 1 OPENING 2 Introductie wethouder Wijnen Projectteam Gemeente Valkenswaard Angela de Vries projectleider Hans Oostelbos verkeerskundige Kragten Gard van Hulzen projectmanager Kevin

Nadere informatie

GEMEENTE VALKE NS WAARD

GEMEENTE VALKE NS WAARD \ \ Dhr, E. Talpe, Fractie H&G Afschrift: GEMEENTE VALKE NS WAARD Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard \ de Hofnar 15 Postbus iqioo 5550 GA Valkenswaard T (040) 208 F (040) 204 58 '90 aetneente(5>vall

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr mei Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 27768 17 mei 2018 VERKEERSBESLUIT Nummer besluit: 17.013 Datum besluit: 17 mei 2018 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Fysieke afsluiting Fazantlaan, gedeeltelijk vrachtwagenverbod St. Catharinaweg en vrachtwagenverbodszone Broekstraat e.o.

Fysieke afsluiting Fazantlaan, gedeeltelijk vrachtwagenverbod St. Catharinaweg en vrachtwagenverbodszone Broekstraat e.o. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3201 4 februari 2015 Fysieke afsluiting Fazantlaan, gedeeltelijk vrachtwagenverbod St. Catharinaweg en vrachtwagenverbodszone

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen omgeving KinderhuisvestHaarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen omgeving KinderhuisvestHaarlem STAATSCOURANT 23 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 63623 november 2016 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen omgeving KinderhuisvestHaarlem Nr. 2016/503583 Burgemeester

Nadere informatie

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk

Reactienota. Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Reactienota Reconstructie N348 Jodendijk / Scheuterdijk Inhoudsopgave 1. Inleiding p. 3 2. Reacties en antwoorden p. 4 Auteur : Dhr. A. ter Haar Afdeling : Uitvoering Werken Datum : 12 augustus 2013 Status

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

*2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo,

*2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, *2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, Gelet op: De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (art.

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1259 10 januari 2017 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem Nr. 2016/144799 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Informatiebrief Soesterberg-Noord

Informatiebrief Soesterberg-Noord 18 juni 2015 Informatiebrief Soesterberg-Noord [naam] [straat] [huisnr][toev] [Postcode] [Plaats] Beste bewoners en ondernemers in Soesterberg-Noord, Er gebeurt veel in uw woon- en werkomgeving. 9 juni

Nadere informatie

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden

Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Informatieavond Spoorkruisingen Elst Noord Vragen en antwoorden Tijdens de informatieavond op 10 oktober 2018 is er een aantal vragen naar voren gekomen. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet. Per

Nadere informatie

aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan

aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan aanleg ovonde Sint Jobsesteenweg / Brechtsebaan omleidingen van 7 februari tot einde juni informatiedienst Brasschaat - januari 2011 fase 1: 7 februari - april Tijdens deze fase zal de noordzijde van de

Nadere informatie

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van 29-9-2014.

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van 29-9-2014. Werkzaamheden Rietstraat/Hushoverweg/Floralaan: De dorpsraad Laar is al geruime tijd bezig om tijdens de afsluiting van bovengenoemd kruispunt er voor te zorgen dat er buiten de route Rietstraat/Laarderweg

Nadere informatie

0+ MAATREGELEN 2015 GEMEENTE VALKENSWAARD

0+ MAATREGELEN 2015 GEMEENTE VALKENSWAARD 0+ MAATREGELEN 2015 GEMEENTE VALKENSWAARD 1 PROGRAMMA AGENDA 2 Aanleiding studie Scope opgave 0+ maatregelen 2015 Proces met werkgroepen Toelichting 0+ maatregelen Varianten Onderzoeken Consequenties Conclusies

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN

FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN FIETSSNELWEG ASSEN-GRONINGEN MIDDEN-ZUID EINDBEELDSTUDIE, R E S U LT A A T V E R K E N N I N G S F A S E FIETSSNELWEG ASSEN/ GRONINGEN 3 NOVEMBER 217 II. DEELGEBIED MIDDEN-ZUID 4 MIDDEN-ZUID GRONINGEN

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Overzicht van de geplande werkzaamheden De volgende werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd:

Overzicht van de geplande werkzaamheden De volgende werkzaamheden worden in de komende maanden uitgevoerd: H.J. Nederhorststraat 1, 2801 SC Gouda Postbus 268, 2800 AG Gouda Telefoon +31 (0)182 59 05 10 Behandeld door Robin van de Plassche Telefoon 06-51 40 89 51 E-mail robin.van.de.plassche@bam.com Retouradres:

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij het volgende hebben besloten:

Burgemeester en Wethouders maken bekend dat zij het volgende hebben besloten: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 4561 24 januari 2018 Vastgesteld Verkeersbesluit 17.003, Bergeijk, Afsluiting Kerkpad 't Loo Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 07.0832 d.d. 7-8-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit herinrichting Kennedylaan-Wagnerplein i.k.v. vestiging filiaal Hoogvliet Behoudens advies van de commissie VM BESLUITEN

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

Samenvatting Op 22 juni 2017 heeft de raad het college per motie verzocht om onder andere:

Samenvatting Op 22 juni 2017 heeft de raad het college per motie verzocht om onder andere: RAADSVOORSTEL Gei e e ole Halderberge Raadsvergadering d.d. 13 juli 2017 Agendanummer: Collegevergadering d.d. 11 juli 2017 Portefeuillehouder: F. Harteveld Registratienummer: Voorstel 1. Voor de reconstructie

Nadere informatie

Overzicht fases herinrichting 3A-knooppunt

Overzicht fases herinrichting 3A-knooppunt Overzicht fases herinrichting 3A-knooppunt Fase 1 (vanaf maandag 5 februari tot vermoedelijk eind mei 2018) De eerste fase situeert zich aan de zuidkant van de N36. Die eerste fase is verder verdeeld in

Nadere informatie

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van Werkzaamheden Rietstraat/Hushoverweg/Floralaan: De dorpsraad Laar is al geruime tijd bezig om tijdens de afsluiting van bovengenoemd kruispunt er voor te zorgen dat er buiten de route Rietstraat/Laarderweg

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager: Werkvoorbereider:

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG

ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG ALGEMENE VRAGEN* TIJDENS BEWONERSAVOND HERINRICHTING AMBYERWEG Woensdag 2 september 2015, gemeenschapshuis de Koel in Rothem *vragen die individuele bewoners aangaan, zijn niet in dit overzicht opgenomen.

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Perssamenvatting: In december 2010 heeft de gemeenteraad besloten om een parkeergarage op het Morspoortterrein te bouwen.

Perssamenvatting: In december 2010 heeft de gemeenteraad besloten om een parkeergarage op het Morspoortterrein te bouwen. B en W nr. 12.0381 d.d. 17-4-2012 Onderwerp Verkeersbesluit "Aanpassen infrastructuur t.b.v. de Morspoortgarage en instellen parkeerverbodszone Transvaal 1 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff,

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen binnen uw woonwijk die al op korte termijn zullen starten en waarvan wij u graag met deze brief op de hoogte willen

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013.

Gemeente Den Haag. De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/ RIS december 2013. Wethouder van Verkeer, Binckhorst en Vlietzone P.W.M. Smit Gemeente Den Haag De voorzitter van Commissie Leefomgeving DSO/2013.1780 RIS 269160 070-353 91 11 18 december 2013 Anemoonstraat Geachte voorzitter,

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 41024 19 juli 2017 Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

Zuidtangent t.h.v. Stadshart

Zuidtangent t.h.v. Stadshart Zuidtangent t.h.v. Stadshart Aan: Het college van B&W Van: Martien Ippel Datum: 12 oktober 2010 Betreft: Verkeerssituatie Zuidtangent t.h.v. Stadshart Afschrift aan: - Geacht college, Hierbij enige aanvullende

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager:

Nadere informatie

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat Een bereikbare gemeente. Nieuwsbrief 7 d.d. 20 september 2018 Projecten Berg aan de Maas - Urmond Beste inwoner, Nieuwsbrief In deze zevende editie van de samengevoegde nieuwsbrief informeren wij, de projectteams,

Nadere informatie

Versterken leefbaarheid kern

Versterken leefbaarheid kern Weg is optisch breed Er is een groot verhard oppervlak Voldoende parkeerruimte terug brengen na aanleggen verkeersremmende maatregelen Oversteekbaarheid van de kern Entree tuincentrum Versterken leefbaarheid

Nadere informatie

Verbeteren veiligheid en doorstroming N631. Traject Oosterhout - Rijen

Verbeteren veiligheid en doorstroming N631. Traject Oosterhout - Rijen Verbeteren veiligheid en doorstroming N631 Traject Oosterhout - Rijen Doelstellingen provincie Noord-Brabant Het 10 jaar groot onderhoudsvrij maken van de weg; Het verbeteren van de veiligheid voor alle

Nadere informatie

Waterhuishoudingsplan Schaapsloop voorbereiding rioolmaatregelen

Waterhuishoudingsplan Schaapsloop voorbereiding rioolmaatregelen Waterhuishoudingsplan Schaapsloop voorbereiding rioolmaatregelen Inventarisatie bereikbaarheidsplan, sessie 1 Maandag 10 juni 2013, Sloperbedrijf Van Putten Angela de Vries Rob de Haas Gemeente Valkenswaard

Nadere informatie

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN

ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN ONTWERP HERINRICHTING BIRKSTRAAT / VONDELLAAN Gemeente Soest Februari 2007 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanpassingen per voorgestelde maatregel 4 3 Ontwerptekeningen 1 Inleiding Sinds het voorjaar van

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

Inloopavond 30 juni 2015

Inloopavond 30 juni 2015 Inloopavond 30 juni 2015 1 Waarom deze inloopavond? Toelichting stand van zaken Haalbaarheidsonderzoeken (Arcadis) Planning 2015 Gelegenheid tot meedenken Beoordelingsaspecten ontsluitingen Ideeën voor

Nadere informatie

dat Westergracht gelegen is binnen de bebouwde kom van Haarlem;

dat Westergracht gelegen is binnen de bebouwde kom van Haarlem; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 34135 28 juni 2016 Verkeersbesluit verkeersmaatregelenwestergracht Haarlem Nr. 2016/235814 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 29885 26 mei 2017 Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving AU17.03116 college van burgemeester en wethouders van Den

Nadere informatie

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp.

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp. KiK Damwâld Het project omvat de herstructurering van bijna 2 kilometer weg en het winkelplein. Bijzonder punten in de weg worden ook bijzonder vormgegeven. Denk hierbij aan de kruisingen, de entrees en

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk

Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk STAATSCOURANT 8 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 64144 november 2017 Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 15 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 61040 november 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 1017729 Onderwerp: Aanpassingen Stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP A004

Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP A004 Voorontwerpbestemmingsplan Molenstraat 45, Deurne NL.IMRO.0762.BP201003-A004 Beantwoording van inspraakreacties In het kader van de voorbereiding van het bestemmingsplan heeft het voorontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Terugkoppeling tracédeel Plesmanlaan

Terugkoppeling tracédeel Plesmanlaan Raadpleegtraject concept-voorkeursuitwerking Leidse Ring Noord Terugkoppeling tracédeel Plesmanlaan Reactie van de projectgroep Leidse Ring Noord op de opmerkingen, suggesties en vragen vanuit de klankbordgroep

Nadere informatie

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten. Raadsinformatiebrief Onderwerp Verkeersbesluiten Oude Grintweg Inleiding/aanleiding De reconstructie van de Oude Grintweg en de aanleg van het fietspad naar Boxtel naderen hun voltooiing. Ook het plaatsen

Nadere informatie

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT)

VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) RIS297062 VRIJGAVE INSPRAAK FIETSVERBINDING KRUISPUNT WALDORPSTRAAT-VIADUCTWEG (ONDERDEEL STERFIETSROUTE RIJSWIJK/DELFT) Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag, overwegende dat: - het

Nadere informatie

Informatiebrief juni 2015

Informatiebrief juni 2015 In de laatste informatiebrief kreeg u informatie over de inrichting van de bosranden langs het nieuwe fietspad over het Oude Spoorbaantracé. In deze informatiebrief vindt u de huidige stand van zaken m.b.t.

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

2 Toelichting ontsluitingsvariant

2 Toelichting ontsluitingsvariant Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994

Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen van een verkeersbesluit, als bedoeld in de Wegenverkeerswet 1994 STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 18806 30 maart 2017 Verkeersbesluit 1 april 2017 Beschikking van burgemeester en wethouders van Brielle inzake het nemen

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht.

Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag van de ter visie legging van het schetsontwerp Lange Tiendweg te Papendrecht. Bijlage 3: Ingekomen zienswijze en gemeentelijke reactie Ingekomen zienswijzen: Gemeentelijke

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16854 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk Onderwerp:

Nadere informatie

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest)

Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) B&W-nr.: 06.0342 d.d. 14-03-2006 Onderwerp Verkeersbesluit aanpassingen verlengde Clusiuslaan en Gooimeerlaan (tunnel Poelgeest) BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS 1. in te stemmen met het

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel

Beeldkwaliteitsplan Torenstraat 7 Gassel 1 Gegevens over het plan: Plannaam: Datum: April 2017 Projectnummer Buro SRO: 14.40.09 Gegevens projectbetrokkenen: Opdrachtgever: Contactpersoon opdrachtgever: Dhr. G. Ariens Dhr. G. Ariens Gegevens Buro

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1286-RBO

Nadere informatie

ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN

ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN 12 januari 2016 078777435:A - Concept D03091.000024.0100 Inhoud

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 12119 29 april 2015 ONTWERP - VERKEERSBESLUIT Herinrichting IJsselkade, Spinbaan, Melkweg en nieuw aan te leggen parallelweg

Nadere informatie

Verkeersbesluit Wilgenlaan te Berkel en Rodenrijs T

Verkeersbesluit Wilgenlaan te Berkel en Rodenrijs T STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 16284 16 juni 2015 Verkeersbesluit Wilgenlaan te Berkel en Rodenrijs T15.07553 Burgemeester en wethouders van Lansingerland;

Nadere informatie

Nieuwstraat 4, 4611 RS Bergen op Zoom, tel ;

Nieuwstraat 4, 4611 RS Bergen op Zoom, tel ; Bergen op Zoom, 27 juni 2014 Aan het College van Burgemeester en Wethouders der Gemeente Bergen op Zoom Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Betreft: vragen over wijk Nieuw-Borgvliet, kenmerk PvdK/PB/14036

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

: Z11706 / INTERN

: Z11706 / INTERN MEMO Aan : Duinoord en buurtbewoners Duinoord Van : Corné van Dongen Datum : 2 juli 2013 Onderwerp : Oplossingsrichting parkeeroverlast Duinoord Kopie naar : Ons kenmerk : Z11706 / INTERN2013-1593 Aanleiding

Nadere informatie

l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014

l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014 I 1 l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014 AANTEKENEN R209363381 Burgemeester en Wethouders van Oosterhout Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Stichting Achmea Rechtsbijstand Postbus

Nadere informatie

Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn. 16 januari 2013

Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn. 16 januari 2013 Consultatie-avond Kern en toegangswegen Ysselsteyn 16 januari 2013 Agenda 1. Doel van de bijeenkomst 2. Uitgangspunten 3. Stappen tot nu toe 4. WensenN277 5. Wensen Lovinckplein 6. Zelfsturing 7. Reconstructie

Nadere informatie

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015

Wijkschouw: Spaansland Datum: 19 mei 2015 Wijkschouw Spaansland Op 19 mei 2015 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Spaansland (gebied 13e). Start- en eindpunt van de wandeling was Sportclub Enschede. Naast een aantal bewoners waren aanwezig

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47219 december 2015 VERKEERSBESLUIT Nummer 15u0031264/ 2015.12819 Onderwerp: Herinrichting IJsselkade, Spinbaan, Melkweg

Nadere informatie

Oplegger voor het raadsdebat

Oplegger voor het raadsdebat Oplegger voor het raadsdebat Datum raadsdebat : 18 oktober 2018 Agendapuntnummer : XI, D1 Portefeuillehouder : Wethouder Mirjam Pauwels Onderwerp : Verkeerssituatie kruising Hoofdstraat- Steenbergerweg

Nadere informatie

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray

Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray Toelichting op te onttrekken wegverbindingen binnen de gemeente Venray [1] Venrayseweg (N270) Asfaltweg (inclusief noordelijk fietspad = Asfalt) Waarom functie onttrekken? Wanneer functie onttrekken? De

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd Wegvak gemeente Landerd 1 AGENDA 2 - Inleiding wethouder Roelofs - Scope herijkte planstudie - Projectteam - Kansen - Vervolgproces & planning - Uitgangspunten - Resultaat - Beantwoording vragen SCOPE

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen

Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Haalbaarheidsonderzoek Snelle Fietsroute Ede - Wageningen Toelichting proces, onderzoeken en advies Aletta Koster 11 december 2017 Open Opbouw presentatie 1. Aanleiding & doel 2. Wat is een snelle fietsroute?

Nadere informatie

Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2

Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2 Informatieavond: Realisatie infrastructuur Vogelenzang fase 2 (aansluiting J. v.d. Berghstraat, aansluiting Steenbergseweg en bouwrijp maken terrein Leeuwerik, Nachtegaal en Kievit ) Programma terugblik

Nadere informatie

Notitie Bereikbaarheid en ontsluiting van de Hoogenhof in Malden

Notitie Bereikbaarheid en ontsluiting van de Hoogenhof in Malden Wijkplatform Hoogenhof Malden, gemeente Heumen Notitie Bereikbaarheid en ontsluiting van de Hoogenhof in Malden Waarom deze notitie De ontsluiting en bereikbaarheid van nagenoeg alle panden in de Hoogenhof

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732 Gemeente Oudew ntei RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732 Van College van burgemeester en wethouders Datum 5 september 2017 Portefeuillehouder(s) : Wethouder L.W. Vermeij Portefeuille(s) : Verkeer Contactpersoon

Nadere informatie

Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen. Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59

Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen. Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59 Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59 Aansluiting Drunen/Elshout Knelpunten ter hoogte van aansluiting 41 t.w. Drunen/Elshout: * verkeersveiligheid

Nadere informatie

Bewonersavond Veghelsedijk - Groenewoud. 18 januari 2016 Raadzaal gemeentehuis

Bewonersavond Veghelsedijk - Groenewoud. 18 januari 2016 Raadzaal gemeentehuis Bewonersavond Veghelsedijk - Groenewoud Datum Locatie 18 januari 2016 Raadzaal gemeentehuis Bewonersavond Veghelsedijk - Groenewoud De aanleiding voor deze bijeenkomst is de bewonersavond van woensdagavond

Nadere informatie

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark.

Wijkverkeersplan fase 2. Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en ergernissen in de wijk Wilhelminapark. versie DEFINITIEF d.d. 3 FEBRUARI 2017 1 Project: Wijkverkeersplan fase 2 Inventarisatie van knelpunten en

Nadere informatie

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017

Reconstructie Dirk Boutslaan. Lucas Gasselstraat Breitnerstraat. Informatieavond maandag 29 mei 2017 Reconstructie Dirk Boutslaan Lucas Gasselstraat Breitnerstraat Informatieavond maandag 29 mei 2017 Inhoud 1. Programma infoavond 2. Aanleiding 3. Uitgangspunten 4. Voorlopig Ontwerp 5. Referentiebeelden

Nadere informatie

BESLUITEN. Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark. B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 06.0986 d.d. 08-08-2006 Onderwerp Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark BESLUITEN 1. in te stemmen met het ontwerp verkeersbesluit Aanpassingen t.b.v. nieuwbouw ROC Lammenschanspark

Nadere informatie

BERKEN- EN BOMENBUURT

BERKEN- EN BOMENBUURT Schetsontwerp Berken- en Bomenbuurt 7 september verharding groen overig subbuurten subbuurt subbuurt subbuurt 3 subbuurt 5 subbuurt 4 Lindelaan Wegedoornlaan Kastanjelaan Lijsterbeslaan verkeer auto-ontsluiting

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr.: 07.0447 d.d. 24-04-2007 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit tijdelijke herinrichting Bargelaan BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VM 1. in te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie