VERSLAG. Nr: Verslag:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG. Nr: Verslag:"

Transcriptie

1 VERSLAG Betreft : Bewonersavond reconstructie Bijerscheweg Noord in Stolwijk Datum: 30 maart 2015 Locatie: IJsclub t Beijersche in Stolwijk Aanwezig: Annefieke Pagnillo (avondvoorzitter) Hoogheemraadschap Albert Sandbrink (projectleider) Hoogheemraadschap Gerrit Wijnstekers (adviseur) Hoogheemraadschap Mardy Treurniet (stagiaire) Hoogheemraadschap Jan Swijnenburg Oasen Adri Paans Waterpas Herwin Janssen Waterpas Bewoners Beijerscheweg Noord Nr: Verslag: A B C D E De avond wordt geopend door Annefieke Pagnillo. Zij licht de doelstelling van de avond toe, namelijk de aanwezigen informeren over de plannen voor de wegreconstructie van de Beijerscheweg Noord en de verlegging van de waterleiding. Annefieke verzoekt de aanwezigen te wachten met het stellen van vragen totdat alle presentaties zijn gehouden. Albert Sandbrink geeft een toelichting op de plannen van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Jan Swijnenburg geeft een toelichting op de plannen van Oasen. Adri Paans geeft een toelichting op de uitwerking voor het verkrijgen van het zakelijk recht. Na de presentaties is er gelegenheid om schriftelijk en mondeling vragen te stellen. Op de vraag van de avondvoorzitter of er behoefte was aan pauze of dat men liever doorging, gaven de aanwezigen te kennen geen behoefte te hebben aan pauze. Waarop meteen is doorgegaan met de behandeling van de vragen. De volgende vragen/ opmerkingen zijn gesteld: Nr. 1 Kan gelijktijdig met de werkzaamheden glasvezel (internet) worden aangelegd? Het hoogheemraadschap beheert geen glasvezelnetwerken. U kunt hiervoor een verzoek indienen bij een glasvezelexploitant (bv KPN, Ziggo, Rekam). Rekam is bereikbaar via tel: Hoe zit het tijdens de uitvoering met zwaar verkeer langs de huizen en trillingen? Het uitgangspunt is om de werkzaamheden zodanig zorgvuldig voor te bereiden en uit te voeren dat de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt en de kans op schade minimaal is.

2 Daarnaast wordt voorafgaand aan de werkzaamheden bij panden een bouwkundige vooropname uitgevoerd waarbij de huidige staat van het pand (schriftelijk en met foto s) wordt vastgelegd. Mocht er tijdens de werkzaamheden schade optreden, dan kunt u dit melden en wordt het pand opnieuw door een bouwkundige bekeken. Alle geconstateerde schade als gevolg van de werkzaamheden wordt door het hoogheemraadschap vergoed. 3 Waar liggen de leidingen van bv. KPN, Stedin en dergelijke? In het Kadaster is de informatie over de ligging van kabels en leidingen opgenomen. Het uitvoeren van een melding is verplicht voor mechanische grondwerkzaamheden (wet WION). Het hoogheemraadschap houdt ter voorbereiding van werken altijd een oriëntatieonderzoek. Op onze website hebben wij twee overzichtstekeningen geplaats met een overzicht van de aanwezige kabels en leidingen. Aan deze tekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. Ze zijn enkel ter informatie beschikbaar gesteld. 4 Worden de inritten van de woningen aangesloten op de nieuwe weg? Alle inritten worden aangesloten op de nieuwe weg onder een helling van circa 1:5 (= 1 meter omhoog, betekent vijf meter in de lengte). Hierbij wordt rekening gehouden met het bestaande verhardingstype (asfalt, grind, bestrating, stelconplaten) van de inritten. 5 Op diverse locaties gaat de weg omhoog. Hoe zit het met de afwatering bij de woningen? Dit is afhankelijk van de locatie en weghoogte. Er wordt met u contact opgenomen als de weg ter hoogte van uw woning omhoog gaat om ter plaatse de situatie met u te bespreken. 6 Hoeveel gaat de weg omhoog? Dit is afhankelijk van de locatie. Het ontwerp gaat in principe uit van minimaal 40 centimeter en maximaal 60 centimeter boven polderpeil. Op diverse locaties is het niet aan te bevelen om de weg te verhogen naar 60 centimeter boven polderpeil. 7 Wordt het waterpeil verlaagd? Het waterpeil is in 2011 vastgesteld en varieert naar gelang de periode van het jaar en is vastgesteld op -2,18 meter N.A.P. en -2,23 meter NAP. Op onze website kunt u meer informatie vinden over peilbesluiten in uw gebied. 8 Moet ik mijn hekwerk verwijderen? Als u zaken op uw perceel moet verwijderen ten behoeve van de wegwerkzaamheden, nemen wij hierover vooraf contact met u op. 9 Wordt bermverharding aangebracht? Dit is afhankelijk van de locatie. Waar nodig wordt bermverharding toegepast. 10 Richting de Achterbroek vormen zich biezen in de wegsloot, kan hier wat aan worden gedaan? Uw vraag is in behandeling bij onze beheerafdeling.

3 11 Wordt er beschoeiing geplaatst? Op een drietal locaties wordt beschoeiing geplaatst aan de Weteringzijde. Dit wordt nog verder uitgewerkt in het ontwerp. 12 Op de weg wordt hard gereden. Dit kan gevaar opleveren voor langzame verkeersdeelnemers zoals: kinderen, paarden en fietsers. Kunnen er geen snelheidsremmende maatregelen worden toegepast, zoals drempels of het verlagen van de maximaal toegestane snelheid? Deze vraag zorgde voor de nodige reacties uit de de zaal. Het merendeel van de zaal is tegen het plaatsen van drempels. Drempels/ plateaus worden niet aangebracht. De maximaal toegestane snelheid op de Beijerseweg Noord is, net als op alle soortgelijke wegen in de regio, 60 kilometer per uur. Dat blijft ook zo. Tijdens de uitvoering worden borden geplaatst om de weggebruiker te attenderen op de werkzaamheden en hun snelheid tijdelijk aan te passen. 13 Komen de passeerplaatsen terug? Het ontwerp is op dit onderdeel nog niet afgerond. Volgens de richtlijnen moet een passeerplaats minimaal tien meter lang zijn en, een breedte hebben van minimaal 4,5 meter. Op de Beijerscheweg Noord voldoet eigenlijk één passeerplaats aan deze richtlijn. Dit gaan we verder uitwerken. 14 Hoe zit het met de gewichtsbeperking voor bouwverkeer? In het bestek worden de volgende passages opgenomen: Zwaar transport behoeft toestemming van de wegbeheerder. En: De aannemer moet bij de aanvoer en afvoer van materialen over wegen in beheer bij het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard rekening houden dat het totaalgewicht van het voertuig inclusief lading niet hoger mag zijn dan door de gemaakte en bestaande werken kan worden gedragen, zonder beschadiging van deze werken en niet hoger mag zijn dan 15 ton. Met een door de aannemer aan te vragen ontheffing (afgegeven door het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard) mag het totaalgewicht van het voertuig inclusief lading niet hoger zijn dan 20 ton. Gedurende de uitvoeringsperiode geldt er een maximum snelheid van 30 km/h. 15 Wordt een bouwkundige voorname uitgevoerd? Voor de uitvoering van de werkzaamheden wordt bij de niet onderheide panden een bouwkundige vooropname uitgevoerd. De verwachting is dat dit plaatsvindt in september Bij de volgende huisnummers willen wij deze uitvoeren: 12,13/14a,16/18,20,22,24,28a,32,34,36,38,42,44,52,54,56,62,64,70/72,76,78,8 0,82,84,86,100. U wordt hierover nader geïnformeerd. 16 Wat is de maximale snelheid op de Beijerscheweg Noord? De Beijerscheweg Noord is een erftoegangsweg type 2. Hier geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. Tijdens de uitvoering plaatsen wij tijdelijke bebording op de Beijerscheweg Zuid, waarin wij de bestuurders attenderen op de werkzaamheden en hun snelheid hierop tijdelijk aan te passen.

4 17 Wordt de weg tijdens de uitvoering afgesloten? Tijdens de werkzaamheden kan het voor komen dat de weg tijdelijk wordt afgesloten. De termijn hiervan is afhankelijk van de locatie en de daar geplande werkzaamheden. Op dit moment is de uitvoeringswijze niet uitgewerkt. Dit wordt ook afgestemd met de werkzaamheden van Oasen. 18 Worden er bomen gekapt? In principe niet. Op een tweetal locaties is dit nog niet met zekerheid te stellen. Dit wordt verder uitgewerkt. Als bomen in de weg blijken te staan voor de werkzaamheden, wordt hierover eerst contact opgenomen met de eigenaar. 19 Hoe breed wordt de Beijerscheweg Noord? En wat betekent dit voor mij? De Beijerscheweg Noord varieert in breedte. De weg wordt aangepast op een wegbreedte van 2,6 meter. Op diverse locaties maakt dit niet of nauwelijks verschil met de huidige wegbreedte. Op onze website kunt u de tekening van de toekomstige situatie bekijken. De Beijerscheweg Noord is een erftoegangsweg type 2. Dit betekent dat er verschillende weggebruikers gebruik maken van dezelfde weg, zoals fietsers, auto s, werkverkeer en voetgangers. 21 Willen jullie tijdens de uitvoering zo min mogelijk vervoersbewegingen maken? Dit aspect nemen we mee in onze uitvraag naar de aannemende partijen. 22 De helft van de rijweg is in kadastrale eigendom van de bewoners. De waterleiding ligt in deze strook, waarom dan nu ineens uit de rijweg? De kabels en leidingen geeft het minste overlast als deze buiten de rijweg liggen. Nu een wegreconstructie er zit te komen en de waterleiding vernieuwd moet worden is het beter om de leiding buiten de rijweg te leggen. Het bijkomend voordeel is dan dat er nu en zakelijkrecht gevestigd wordt met de kadastrale eigenaren. 23 Wordt de leiding gelegd in een bestaand tracé? Zo ja, worden de bestaande kabels en leidingen niet beschadigd? Vooraf wordt een zogenaamde Klic-melding (Kabels en leidingen informatie centrum) uitgevoerd, zodat de ligging van bestaande kabels en leidingen bekend worden. 24 Hoe wordt een zakelijkrecht vastgelegd? Er wordt een volmacht opgesteld, waarna een notariële acte wordt opgesteld. De hieraan verbonden kosten zijn voor rekening van Oasen. Hierna sluit de Annefieke de avond af en bedankt alle genodigden voor hun komst en inbreng.

5 Overige vragen: I Tussen de Beijerscheweg 41 en 43 is de weg slecht. Kunnen jullie deze meenemen? Deze locatie valt buiten de het plan. We nemen uw opmerking mee en kijken wat we hiermee kunnen doen. II Kan er tijdens de uitvoering een loopbrug ter hoogte van huisnummer 24 worden aangelegd? Goed punt. Dit is afhankelijk van de fasering en werkwijze. We bekijken of het ook nodig is voor andere locaties. Dit wordt verder uitgewerkt. III IV V VI Bij de Beijerscheweg Noord 40 is 18 jaar geleden een dam aangelegd. We bekijken de status hiervan. Huisnummer 62: Ik heb net aan afschot en drainage bij de voordeur. We werken de situatie uit en nemen contact met u op. Huisnummer 28a. De waterput lekt. We bekijken de situatie en nemen contact met u op. Huisnummer 32: Hoe lang gaat de uitvoering duren? Hierover is niet een eenduidig antwoord te geven. Het hangt samen met de voorbereiding en uitvoering van Oasen en die van het hoogheemraadschap. Daarnaast is tijdens de uitvoering de fasering en werkwijze van de locatie afhankelijk. Belangrijk is dat Oasen en het hoogheemraadschap hun werkzaamheden goed met elkaar afstemmen.

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig :

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : VERSLAG Betreft : Bewonersavond Reconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Datum : 24 oktober 2012 Locatie Aanwezig : De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude : Annefieke Pagnillo (Avondvoorzitter/HHSK)

Nadere informatie

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : Vragen eerste bewonersavond

VERSLAG Betreft : Datum : Locatie : Aanwezig : Vragen eerste bewonersavond VERSLAG Betreft : Bewonersavond Reconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Datum : 6 februari 2013 Locatie Aanwezig : De Zwaan, Kerkweg 2, Berkenwoude : Annefieke Pagnillo (Avondvoorzitter/HHSK)

Nadere informatie

Tijdelijke maatregelen Watersysteem Beschoeiing Bomen

Tijdelijke maatregelen Watersysteem Beschoeiing Bomen Beantwoording vragen- en opmerkingenformulieren over de reconstructie Benedenheulseweg, Benedenkerkseweg en Schenkel ingediend tijdens de bewonersavond op 24 oktober 2012 Tijdelijke maatregelen - Gezien

Nadere informatie

2 de Bewonersavond. Wegreconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel. Imagine the result

2 de Bewonersavond. Wegreconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel. Imagine the result 2 de Bewonersavond Wegreconstructie Benedenkerkseweg, Benedenheulseweg en Schenkel Imagine the result Agenda 20.00 uur: Opening door Annefieke Pagnillo 20.10 uur: Voortgang Patrick van Oostvoorn 20.35

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant?

Verslag. 2 1400 meter ligt te laag en moet verhoogd worden: is dat zowel aan de west- als oostkant? Aan aan- en afwezigen en tijd bespreking, 20.00 uur Plaats bespreking Het Plashuis, Noorden Projectnummer 01.0638 E-mail noordsedorpsweg @waternet.nl Aanwezig bewoners en geïnteresseerden Onderwerp bespreking

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 11 24-03-2015 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 OVERZICHT WEGVAK 3 & 4 4 OVERZICHT WEGVAK 7 & 8 5 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 18 10-11-2015 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 4 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 5 BEREIKBAARHEID NES

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Veelgestelde vragen schouw dagelijks onderhoud

Veelgestelde vragen schouw dagelijks onderhoud Veelgestelde vragen schouw dagelijks onderhoud Wat is gewoon onderhoud? Gewoon onderhoud is het jaarlijks verwijderen van een overmaat aan begroeiing, vuil enzovoort dat zich in en direct naast de watergang

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard mei 2015 0 0.Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbevelingen 3. Planning en kostenoverzicht 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt

Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt Bewonersbrief Wijziging start uitvoering voor werkzaamheden in uw buurt Datum bewonersbrief: 15 februari 2017 Contactpersoon: L. Jongmans Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: In februari 2015

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr 6 wegreconstructie Weverwijk

Bijlage informatiebrief nr 6 wegreconstructie Weverwijk Bijlage informatiebrief nr 6 wegreconstructie Weverwijk Inhoud 1. Werkwijze aanleg nieuwe drinkwaterleiding... 2 2. Werkwijze wegreconstructie... 2 3. Volledige afsluiting bij u voor de deur... 3 4. Omleiding

Nadere informatie

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving

Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving GEMEENTE PAPENDRECHT Verslag ter visie legging voorlopig ontwerp Groot onderhoud Edelweisslaan en omgeving Aantal pagina's : Aantal bijlagen : bijlage : bijlage : bijlage : Tekening Groot onderhoud Edelweisslaan

Nadere informatie

Herinrichting De Vergulde Hand:

Herinrichting De Vergulde Hand: Beste geïnteresseerde, Voor u ligt de tweede maandelijkse informatiebrief over de werkzaamheden op het industrieterrein De Vergulde Hand. Op De vergulde hand wordt het komende jaar gewerkt in opdracht

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Liander werkt aan uw energie

Liander werkt aan uw energie Liander werkt aan uw energie Spaarndam-West in uitvoering Vervangen hoofdleidingen en huisaansluitingen gas en elektra Projectmanager Cock Baltissen vs 4.0 sep 2014 Programma Welkom Doel bewonersavond

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord Groot onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten. Raadsinformatiebrief Onderwerp Verkeersbesluiten Oude Grintweg Inleiding/aanleiding De reconstructie van de Oude Grintweg en de aanleg van het fietspad naar Boxtel naderen hun voltooiing. Ook het plaatsen

Nadere informatie

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg Oktober 2017 Deze vraag- en antwoordrubriek is gericht op de aan- en omwonenden (incl. bedrijven) van de Heerderweg.. Dit is een actuele rubriek. Heeft u vragen

Nadere informatie

stad brugge communicatiedienst 8380 BRUGGE

stad brugge communicatiedienst 8380 BRUGGE stad brugge communicatiedienst Aan de bewoners/eigenaars van de panden van het Admiraal Keyesplein, van de Vindictivestraat, de Wielingenstraat en de Blokschepenstraat 8380 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij

Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij Doel van deze presentatie Kennismaking met het projectteam Werkzaamheden Infrascoop in Wanroij en Ledeacker aan de

Nadere informatie

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND!

VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Nieuwsbrief augustus 2015 Verbreding N279 s-hertogenbosch-veghel VAKANTIE VOORBIJ: SCHOP IN DE GROND! Tot nu toe waren er nog weinig werkzaamheden te zien voor de ver bre - ding van de N279 tussen s-hertogenbosch

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

(Onderhouds-) werkzaamheden civieltechnische kunstwerken in twee havens van de Gemeente Drimmelen

(Onderhouds-) werkzaamheden civieltechnische kunstwerken in twee havens van de Gemeente Drimmelen (Onderhouds-) werkzaamheden civieltechnische kunstwerken in twee havens van de Gemeente Drimmelen 1 (Onderhouds-) werkzaamheden civieltechnische kunstwerken Agenda - Voorstellen - Aanleiding en doelstelling

Nadere informatie

Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015

Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015 PLANGROEP HEGGEN BV Reconstructie Obbichterstraat Berg aan de Maas 25 maart 2015 PLANGROEP HEGGEN BV Programma Welkomswoord door wethouder Danny Hendrix Keuze boomsoort door Plangroep Heggen Presentatie

Nadere informatie

Rioleringswerkzaamheden

Rioleringswerkzaamheden Rioleringswerkzaamheden 1. Kunnen de werkzaamheden vanwege de winter niet in maart 2014 i.p.v. november 2013 starten? Nee, dit kan niet. Dit zou betekenen dat alle rioleringsprojecten in Prins Alexander

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

Tijdens deze periode wordt ook in de weekenden doorgewerkt. Dit in verband met het uitvoeren van werkzaamheden nabij het spoor.

Tijdens deze periode wordt ook in de weekenden doorgewerkt. Dit in verband met het uitvoeren van werkzaamheden nabij het spoor. Nummer 40 juni 2015 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de opening van de Kersenbaan en de afsluiting van de Roethof

Nadere informatie

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw,

tfm Gemeente Delft Geachte heer/mevrouw, ....... \): ' 0 -J.~_A ~... ; ~.\,._.. ; waterbedriif tfm Gemeente Delft Ruimte Ingenieursbureau Advies en databeheer Staalweg 1 2612 KK Delft IBAN NL21 BNGH 0285 0017 87 t.n.v. gemeente Delft Internet

Nadere informatie

RECONSTRUCTIE HEMMERBUURT Informatieavond definitief ontwerp

RECONSTRUCTIE HEMMERBUURT Informatieavond definitief ontwerp Informatieavond definitief ontwerp Welkom! Programma 1. Welkom 2. Wat gebeurde er na de infoavond van juli? 3. N.a.v. voorlopig ontwerp 4. Vervolg 5. Algemene vragen (hoofdlijn) Korte pauze 6. In gesprek

Nadere informatie

Project Verkeer Steenenkamer fase 2. Informatieavond 31 oktober Van harte welkom!

Project Verkeer Steenenkamer fase 2. Informatieavond 31 oktober Van harte welkom! Project Verkeer Steenenkamer fase 2 Informatieavond 31 oktober 2018 Van harte welkom! Agenda Welkom door wethouder Roelof Koekkoek Informatie over definitieve plannen fase 2 + besluitvorming/uitvoering

Nadere informatie

Reconstructie Hoofdstraat Streeperstraat Gemeente Landgraaf

Reconstructie Hoofdstraat Streeperstraat Gemeente Landgraaf Openingswoord Wethouder Openingswoord -Wethouder??? Agenda Agenda: -Voorstellen projectteam -Toelichting werkzaamheden -Planning & Fasering -Bereikbaarheid -Communicatie -Vragenronde -Afsluiting Projectteam

Nadere informatie

Haarlemmermeer verkeersbesluit Grote Belt, Sont, Oostzee(Bornholm)

Haarlemmermeer verkeersbesluit Grote Belt, Sont, Oostzee(Bornholm) STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 27844 augustus 2015 Haarlemmermeer verkeersbesluit Grote Belt, Sont, Oostzee(Bornholm) Onderwerp: uitbreiden 30 km/u

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Welkomstwoord Paul van Schijndel Locatie Het uit te voeren werk is gelegen in de Zwembadweg, Molendijk-zuid en Aloysiusstraat tussen de Boschweg en de Structuurweg in de gemeente

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 29 20-09-2016 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN 3 WERKZAAMHEDEN PER WEGVAK 4 VRAGEN? / WVTTK 5 VOLGEND OVERLEG 6

Nadere informatie

Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Aansprakelijkheid

Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Aansprakelijkheid Bijzondere voorwaarden bij de rubriek Aansprakelijkheid BMVAS 15-01 Deze Bijzondere voorwaarden horen bij uw Bouw- en Montageverzekering. Ze zijn van toepassing op de rubriek Aansprakelijkheid. Ook de

Nadere informatie

VOORBEELD. Voeg hier jouw eigen foto toe. Dubbelklik op het icoontje. Bewonersavond. Dijkverbetering De Horn 25 februari

VOORBEELD. Voeg hier jouw eigen foto toe. Dubbelklik op het icoontje. Bewonersavond. Dijkverbetering De Horn 25 februari VOORBEELD Voeg hier jouw eigen foto toe. Dubbelklik op het icoontje Bewonersavond Dijkverbetering De Horn 25 februari 1 januari 2016 2010 Programma 20.00 20.15 Inleiding Willem Bogaard Achtergrond dijkverbetering

Nadere informatie

Werkzaamhedenbericht Valkenburg-Centrum 23 april 2018

Werkzaamhedenbericht Valkenburg-Centrum 23 april 2018 Herinrichting Molenstraat en Walramplein De reconstructie van Walramplein en Molenstraat is in uitvoering. De uitvoering zal gefaseerd plaatsvinden. Dat is een gevolg van de eisen van de gemeente zoals

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Toestelnummer Uw brief d.d. Behandeld door Bijlagen - - 1

Uw kenmerk Ons kenmerk Toestelnummer Uw brief d.d. Behandeld door Bijlagen - - 1 Uw kenmerk Ons kenmerk Totelnummer - - 072-548 8037 Uw brief d.d. Behandeld door Bijlagen - - 1 Onderwerp E-mail Datum Voorbereiding inrichting openbare ruimte Vaart jsloov@stadswerk072.nl 06-11-2017 Geachte

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, Beste geïnteresseerde, Voor u ligt de vierde informatiebrief over de werkzaamheden op het industrieterrein De Vergulde Hand. Op De vergulde hand wordt gewerkt in opdracht van Stedin, Evides, Prorail en

Nadere informatie

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017

Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag 22 mei 2017 Vraag en Antwoord Herinrichting Nes en stegen Maandag Algemeen 1. Wat gaat er gebeuren? We gaan de Nes en de stegen voorzien van nieuwe bestrating. Ook zullen de gas, elektra en rioolleidingen vernieuwd

Nadere informatie

1. Welke onderwerpen behoren wat u betreft beslist aan de orde te komen op het Seminar Breedband-ontwikkelingen voor gemeenten?

1. Welke onderwerpen behoren wat u betreft beslist aan de orde te komen op het Seminar Breedband-ontwikkelingen voor gemeenten? 1 van 7 22-7-2015 13:49 39 reacties Alle reacties weergeven Analyse publiceren Dit formulier bewerken Overzicht 1. Welke onderwerpen behoren wat u betreft beslist aan de orde te komen op het Seminar Breedband-ontwikkelingen

Nadere informatie

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten.

BIJLAGE 1A. Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. BIJLAGE 1A Afspraken ten behoeve van de bouw van woningen, kantoren, bedrijfsgebouwen, scholen en dergelijke in de gemeente Houten. Ter verzekering van de goede gang van zaken bij de realisatie van bouwwerken

Nadere informatie

Groot onderhoud N218b

Groot onderhoud N218b Groot onderhoud N218b Vlot en Veilig Op het gebied van verkeer en vervoer wil de provincie een aantrekkelijke leefomgeving met een optimale infrastructuur. Snelle en veilige verbindingen voor auto, fiets,

Nadere informatie

Projectplan duiker Noordlandseweg Polder Nieuwland en Noordland

Projectplan duiker Noordlandseweg Polder Nieuwland en Noordland Projectplan duiker Noordlandseweg Polder Nieuwland en Noordland Opsteller: Rienke Dekker Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: Definitief ontwerp 701581 Datum: 25 april 2012 Kopie: Archief Opdrachtgever

Nadere informatie

HOV2 Nuenen. Onderdeel van Strukton Civiel

HOV2 Nuenen. Onderdeel van Strukton Civiel HOV2 Nuenen Inhoud/ programma 16:30 17:15 uur plenaire presentatie: Voorstellen Rasenberg Uitvoering: fasering, bereikbaarheid en doorlooptijden Hoe hinder voorkomen Communicatie 17:15 18:00 uur Mogelijkheid

Nadere informatie

Programma. Bewonersavond Start Uitvoering 241 juni januari 2014 2010. Even voorstellen. Even voorstellen. Nog in voorbereiding

Programma. Bewonersavond Start Uitvoering 241 juni januari 2014 2010. Even voorstellen. Even voorstellen. Nog in voorbereiding VOORBEELD Voeg hier jouw eigen foto toe. Dubbelklik op het icoontje Programma Bewonersavond Start Uitvoering 241 juni januari 2014 2010 Even voorstellen Afronding voorbereiding Nog in voorbereiding.. Het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1312-AVR

Nadere informatie

Herinrichting De Vergulde Hand:

Herinrichting De Vergulde Hand: Beste gebruiker/ bewoner van dit pand, Voor u ligt de derde maandelijkse informatiebrief over de werkzaamheden op het industrieterrein De Vergulde Hand. Op De vergulde hand wordt het komende jaar gewerkt

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Presentatie project Rioolrenovatie & -aanleg de Raam e.o. Het projectteam heet u van harte welkom. Garenspinnerij, 27 oktober 2016

Presentatie project Rioolrenovatie & -aanleg de Raam e.o. Het projectteam heet u van harte welkom. Garenspinnerij, 27 oktober 2016 Presentatie project Rioolrenovatie & -aanleg de Raam e.o. Het projectteam heet u van harte welkom. Garenspinnerij, 27 oktober 2016 Projectteamleden Albert van der Veldt - projectleider gemeente Gouda Renata

Nadere informatie

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015)

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015) Broeckgouw, Volendam De Ringlaan nodigt blijkbaar uit om (te) hard te rijden De Ringlaan in de Broeckgouw Broeckgouw, Volendam Problematiek/de opgave: Vergroting duidelijkheid voorrangssituatie Verlagen

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Notitie Aanvullende uitwerking varianten

Notitie Aanvullende uitwerking varianten Aanleiding Bij de tussentijdse evaluatie van het GVVP heeft u op 12 september 2013 besloten (agendapunt 17 en amendement 2013A30) de Angsterweg in Vlodrop, Stationsweg en Waarderweg in Montfort separaat

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden (periode 1 juni 14 juni 2016)

Veel gestelde vragen en antwoorden (periode 1 juni 14 juni 2016) Veel gestelde vragen en antwoorden (periode 1 juni 14 juni 2016) De vragen en antwoorden zijn verdeeld in de volgende categorieën: A.Bomen B.Audit en aangepast plan C.Hoe verder en afspraken A.Bomen 1.

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

HOV in t Gooi: een complexe verlegging én een blijde omgeving: het kan gewoon! Deelsessie Flexival COB - 12 april 2019

HOV in t Gooi: een complexe verlegging én een blijde omgeving: het kan gewoon! Deelsessie Flexival COB - 12 april 2019 HOV in t Gooi: een complexe verlegging én een blijde omgeving: het kan gewoon! Deelsessie Flexival COB - 12 april 2019 En nu? Wie zijn wij? Jelle Visser (Van Gelder) Niels Böhmer (BK Ingenieurs) Arend

Nadere informatie

Graafschade bij aanleg Glasvezel

Graafschade bij aanleg Glasvezel Graafschade bij aanleg Glasvezel Colofon Aan Van Nummer Datum 11 juli 2011 Copyright Agentschap Telecom 2011 Inhoud 1 Inleiding 4 2 Reikwijdte WION 5 3 Onderzoek 6 4 Conclusie 8 5 Aanbevelingen 9 Pagina

Nadere informatie

Drainage voorkomt grondwateroverlast. Ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin

Drainage voorkomt grondwateroverlast. Ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin Drainage voorkomt grondwateroverlast Ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin Inleiding Als gevolg van een hoge grondwaterstand kan grondwater overlast veroorzaken in huis

Nadere informatie

Vervanging riolering Krijnstraat, Terppad, Granpré Molièrestraat, Sternstraat

Vervanging riolering Krijnstraat, Terppad, Granpré Molièrestraat, Sternstraat Vervanging riolering Krijnstraat, Terppad, Granpré Molièrestraat, Sternstraat 5 oktober 2017 Planning uitvoering Welkom Bewoners van de Ir. Krijnstraat, Granpre Molierestraat en Sternstraat Opdrachtgever

Nadere informatie

Verslag. 1 Aanwezigen

Verslag. 1 Aanwezigen Aan Aanwezigen informatieavond bespreking 4 februari 2016 Plaats bespreking Het Olde Regthuys, Tienhoven Onderwerp bespreking Informatieavond dijkverbetering Nieuweweg Projectnummer 00.9007 Contactpersoon

Nadere informatie

Buurtbijeenkomst A16 Rotterdam Oude Bovendijk

Buurtbijeenkomst A16 Rotterdam Oude Bovendijk Buurtbijeenkomst A16 Rotterdam Oude Bovendijk 27 november 2017 Martin Hogeboom Toine de Gier Agenda Gezamenlijke ambitie buurtbijeenkomsten Stand van zaken Aanbesteding Planning Aanbesteding Voorbereidende

Nadere informatie

Bouwborden: vergunningvrij (uitsluitend conform onderstaande richtlijnen gemeente Zuidplas)

Bouwborden: vergunningvrij (uitsluitend conform onderstaande richtlijnen gemeente Zuidplas) B E D R I J V E N T E R R E I N GOUW E PARK GOUDA-WADDINXVEEN-ZUIDPLAS BEDRIJVENSCHAP REGIO GOUDA (BRG) INFORMATIE IN VERBAND MET BOUWACTIVITEITEN OP GOUWE PARK Bouw- en milieuvergunningen: gemeente Zuidplas

Nadere informatie

TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM KWS Infra bv

TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM KWS Infra bv TOELICHTING HELLINGBAAN OOSTERDOKSDRAAIBRUG GEMEENTE AMSTERDAM 02-10-2015 1 INHOUDSOPGAVE 1 PROJECTSCOPE... 3 Locatie... 3 2 ONTWERP HELLINGBAAN... 4 2.1 ALGEMEEN... 4 2.2 BESTRATING... 4 2.3 STAALCONSTRUCTIE...

Nadere informatie

Nota van zienswijzen en wijzigingen

Nota van zienswijzen en wijzigingen Nota van zienswijzen en wijzigingen Bestemmingsplan 2 e Herziening Aansluiting A20 Moordrecht 1. I n l e i d i n g 1. 1 F o r m e l e v e r e i s t e n In het kader van de vaststellingsprocedure heeft

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ONTHEFFING

AANVRAAGFORMULIER ONTHEFFING AANVRAAGFORMULIER ONTHEFFING Voor het berijden wegen met gewichtsbeperking en voor breedtebeperking landbouwvoertuigen 1. Gegevens aanvrager Naam : Contactpersoon (bij bedrijf) : Adres : Postcode en woonplaats

Nadere informatie

WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon:

WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon: WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon: 06 24658368 www.eeneind.nl email: petrovandenbos@gmail.com College van Burgemeester en Wethouders Jan van Schijnveltlaan 2

Nadere informatie

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen

Bebording Routering. Figuur 1: Verkeersbord model K14. : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen Bebording Routering Onderwerp Auteur Versie : Bebording routering transport gevaarlijke stoffen : Marcel Reefhuis Hulpverleningsdienst Regio Twente i.s.m. Regio IJssel-Vecht, Rijkswaterstaat Wegendistrict

Nadere informatie

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting

Werkzaamheden viaduct Woudenbergseweg te Maarsbergen, inclusief weekendafsluiting Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-0985-RBO

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Projectplan Aanleggen stuwconstructie Foppenpolder Korte Buurt 15 Maasland

Projectplan Aanleggen stuwconstructie Foppenpolder Korte Buurt 15 Maasland Projectplan Aanleggen stuwconstructie Foppenpolder Korte Buurt 15 Maasland Opsteller: P. Verhulst Status: Definitief Projectfase: Projectnummer: DO NVT pagina 1 Van 7 Inhoud 1. Inleiding 3 2. Beschrijving

Nadere informatie

(Midden-Brabantweg) Inhoudsopgave. Ombouw N261 gereed. N261-Nieuwsbrief slot September 2015

(Midden-Brabantweg) Inhoudsopgave. Ombouw N261 gereed. N261-Nieuwsbrief slot September 2015 (Midden-Brabantweg) N261-Nieuwsbrief slot September 2015 A59 A59 Dit is de laatste nieuwsbrief over de ombouw van de N261. Provincie Noord-Brabant en BAM zijn trots op het resultaat dat in anderhalf jaar

Nadere informatie

Betreft: risico inventarisatie "omgeving" m.b.t. dijkversterking in de provincie Zeeland.

Betreft: risico inventarisatie omgeving m.b.t. dijkversterking in de provincie Zeeland. Rijkswaterstaat Zeeland Projectbureau Zeeweringen t.a.v. de heer R. van de Voort Postbus 1000 4330 ZW Middelburg Kapelle, 2 oktober 2008,---- f'r:o.lec.!qureau ZEEWERINt, ICIP, OATU~.IONlVAtiGST Pi'-10JECl"MANAGER

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant:

Met deze nieuwbouw en uitbreiding zijn voor de gemeente Oostzaan de volgende vragen relevant: Notitie Referentienummer Datum Kenmerk RK-3 8 juli 2013 PN.:330609 Betreft Parkeren nieuwbouw Noorderschool te Oostzaan 1 Inleiding Aan De Haal 44 in het noorden van de gemeente Oostzaan wordt de bestaande

Nadere informatie

Verslag. 1 Aanwezigen

Verslag. 1 Aanwezigen Aan Bewoners Nieuweweg bespreking 22 september 2015 Plaats bespreking Het Olde Regthuys, Tienhoven Projectnummer 00.9007 Contactpersoon M.D. Dreessen Doorkiesnummer 020 608 51 13 Onderwerp bespreking Informatieavond

Nadere informatie

Verslag. Algemeen. Vraag: Wie is de organisator van deze informatieavond? Antwoord: ERA Contour, de projectontwikkelaar en bouwer van het project.

Verslag. Algemeen. Vraag: Wie is de organisator van deze informatieavond? Antwoord: ERA Contour, de projectontwikkelaar en bouwer van het project. ERA Contour B.V. Verslag Onderwerp Verslag informatiebijeenkomst omwonenden Aanwezig De aanwezigen op de informatiebijeenkomst Zilverstraat 39 2718 RP Zoetermeer Postbus 62 2700 AB Zoetermeer Telefoon

Nadere informatie

INFORMATIE IN VERBAND MET BOUWACTIVITEITEN OP GOUWE PARK

INFORMATIE IN VERBAND MET BOUWACTIVITEITEN OP GOUWE PARK INFORMATIE IN VERBAND MET BOUWACTIVITEITEN OP GOUWE PARK - opgesteld door Bedrijvenschap Regio Gouda - Bouw- en milieuvergunningen Gouwe Park is gelegen op het grondgebied van de gemeente Moordrecht. Vergunningen,

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom.

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom. PLATEAU -Hoogteverschil 12 cm of 8 cm bij busroute. -Aanduiding met taludstrepen -Lengte middenstuk tussen de hellingen 5,00 m. -Hellingen binnen de bebouwde kom: sinusvormig met een lengte van 2.40 m

Nadere informatie

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr

HERINRICHTING N241. BLVC Overleg Nr HERINRICHTING N241 BLVC Overleg Nr. 9 27-01-2015 1 AGENDA 0 VERSLAG / ACTIELIJST 1 OVERZICHT PROJECT 2 STAND VAN ZAKEN 3 OVERZICHT WEGVAK 3 & 4 4 OVERZICHT WEGVAK 7 & 8 5 PRINCIPE FASERING WERKZAAMHEDEN

Nadere informatie

Bewoners- Informatie oktober Onderhoud s Gravenwetering

Bewoners- Informatie oktober Onderhoud s Gravenwetering Bewoners- Informatie oktober 2017 Onderhoud s Gravenwetering Programma Welkom Aanleiding van de werkzaamheden Werkzaamheden Gemeente Riolering Ophoging Bestrating Groen Openbare Verlichting Singelverbindingen

Nadere informatie

Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM!

Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM! Informatieavond Rioolvervanging en herinrichting Weidebloemkwartier WELKOM! 1 REDEN PROJECT De bestaande onderheide riolering is aan het einde van haar levensduur. Vervanging is noodzakelijk. Huidige riool

Nadere informatie

zelf bouwen? Kavelpaspoort Plot 4 15 vrijstaande woningen 372 tot 567 m²

zelf bouwen? Kavelpaspoort Plot 4 15 vrijstaande woningen 372 tot 567 m² zin in zelf bouwen? Kavelpaspoort lot 4 15 en 372 tot 567 m² Zin in zelf bouwen? Zin in Nassaupark In de nieuwe wijk Nassaupark op het voormalige honkbalveld van de Hoofddorp ioniers in Hoofddorp, Haarlemmermeer,

Nadere informatie

Toelichting bij kaart

Toelichting bij kaart Definitief Ontwerp Fietsstraat Cremerstraat Juni 2016 Toelichting bij kaart Voorgeschiedenis November 2013 neemt de gemeenteraad een amendement aan waarmee 1 miljoen euro wordt vrijgemaakt om de beginnen

Nadere informatie