Voorstel aanschaf kassa-systeem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorstel aanschaf kassa-systeem"

Transcriptie

1 Vrstel aanschaf kassa-systeem 1. Inleiding Bij HCW kun je p dit mment alleen met cash betalen. De betalingen wrden elke week (zaterdag / zndag) ingeleverd bij 1 van de leden waarna alles naar de penningmeester gaat. Betalingen m.b.t. de verkp van Valkema materiaal (in de kast ) gaan via een aparte strm via de spnsrcmmissie. Dr de weeks is het k mgelijk m cnsumpties te kpen via de geslten pt. Deze laatste heeft nder andere geleid tt meer gezelligheid dr de weeks en tt een duidelijke tename in de mzet van de kantine. Er zijn dus drie aparte kasstrmen richting de penningmeester. Bvenstaande werkwijze geeft prblemen, hewel het systeem p zich werkt: - Leden en gasten kunnen niet met pin betalen. De rep m met pin te kunnen betalen wrdt steeds grter. Omliggende verenigingen zijn steeds vaker cashls en met name tegenstanders kmen steeds vaker langs znder cash geld p zak. - Er is geen makkelijke cntrle mgelijk t.a.v. wat verkcht is. Omdat er niet geregistreerd wrdt wat verkcht wrdt is het alleen mgelijk m p basis van de vrraad een vergelijk te maken als het gaat m de inkp en verkp. - Met drie aparte kasstrmen is de kans dat zaken fut gaan grt. Op zich werkt het systeem, echter regelmatig is er verwarring t.a.v. waar het geld naar te met, f zaken als betaald zijn (Valkema materiaal). - Vr aparte evenementen zals de spktcht f het familieterni wrdt k apart een kasstrm pgezet. Dit geeft ng meer diversiteit en kans p futen. Het afgelpen jaar hebben we als bestuur gekeken naar diverse plssingen m bvenstaande prblemen p te pakken en tegelijkertijd de huidige werkwijze van de kantine zveel mgelijk te behuden. 2. Vrstel Vanuit het bestuur hebben we het vlgende vrstel, zwel qua aanschaf van materialen als qua werkwijze: - Aanschaf van een kassasysteem, inclusief pin. Het kassa-systeem kan geprgrammeerd wrden zdat een variëteit aan verkp erp kan staan. Dus k de Valkema materialen, verkp dr de week en eventueel betaling van evenementen. Ksten: we zijn ng aan het kijken naar verschillende plssingen, inschatting van ksten zijn maximaal 750,- eenmalig en 150,- jaarlijks (incl. transactieksten pin). - Aanschaf van een afstrtkluis Ksten: 160,- eenmalig

2 Met de aanschaf van bvenstaande materialen is het mgelijk m met pin te betalen, k vr de aanschaf van Valkema spullen en dr de weeks. Afspraak met dan wrden dat alle aanschaf p het kassa-systeem wrdt aangeslagen. Dr de registratie van de verkp is het mgelijk m zwel de kasstrm als de pin-betalingen te matchen met de verkp. Daarnaast is het mgelijk m de verkp te matchen met de inkp. Alle cash betalingen kunnen vervlgens gestrt wrden in de strtkluis die maar dr een paar leden (waarnder de penningmeester) kan wrden gepend. Deze werkwijze vrkmt diverse kasstrmen, briefjes met geld die via verschillende leden bij de penningmeester terecht kmen, etc. Financieel: Ksten van bvenstaande vrstel zijn eenmalig: 910,- (maximaal) Ksten structureel: 150,- per jaar (maximaal) Indien het vrstel wrdt aangenmen gaat het bestuur binnen bvenstaande financiële kaders een systeem aanschaffen en samen met de kantinecmmissie implementeren. 3. Alternatieven Er zijn diverse alternatieven: - Geen cash meer, cashlze club wrden. Feitelijk is dat een uitbreiding p bvenstaande vrstel. Vrdeel hiervan is dat daardr ng maar 1 kasstrm verblijft waardr cntrle ng makkelijker is gewrden. Daarnaast is er geen cash geld meer in de kantine. Nadeel natuurlijk dat diverse (met name jeugd) leden geen pin hebben. - Alleen een pin-autmaat kpen. Dit scheelt aanzienlijk in de ksten (ngeveer eenmalig 100 eur). Grt nadeel echter is dat hiermee het prbleem van te weinig verzicht ver de verkp niet pgelst wrdt. Er kmt een extra kasstrm bij en cntrle f iets cash f via pin is betaald is ng meilijker gewrden dan in de huidige situatie. - Dr met huidige werkwijze. Dit alternatief scheelt in de ksten (eenmalige aanschaf), echter lst de huidige prblemen niet p. De kans is reeel dat bij de huidige werkwijze futen gemaakt wrden vanwege de grte en diverse heveelheid kasstrm.

3 Vrstel shirts HCW 1. Inleiding Vier jaar geleden heeft HCW cntracten afgeslten met drie spnsren vr shirtspnsring. Twee jaar geleden is 1 van deze spnsren gestpt. Het huidige cntract met de verige twee spnsren (PKF-Pst en Winteb) hudt aan het einde van dit seizen ( ) p. De gedachte achter het cntract en de shirtspnsring waren vr deze peride: - Bijdrage van 750,- per jaar per spnsr (waarbij in het eerste jaar de spnsren hebben gezrgd vr de shirts). - Daarvr zijn de shirt spnsren (hfd spnsren van HCW) zichtbaar p alle shirts van alle leden - Leden heven zelf geen shirts te kpen - Het jaarlijkse geld vanuit de shirt spnsren wrdt gespaard waarna HCW na vier jaar geld heeft m nieuwe shirts te kpen. Ttaal gaat het dan nu m 6.000,- (in 3 jaar met 3 spnsren). De afgelpen jaren is HCW gegreid in leden aantal (van 140 naar nu bijna 210). Daarnaast is gebleken dat jaarlijks shirts kwijtraken f vervangen meten wrden. Als laatste is halverwege de spnsrperide 1 hfdspnsr afgehaakt. Al met al is de pzet (sparen vr nieuwe shirts) niet gelukt en k p langere termijn niet haalbaar. Elk jaar is eigenlijk de bijdrage van de spnsren gebruikt vr nieuwe shirts. De laatste twee jaren is hiervr k de spnsring van Reece vr gebruikt (1100 eur per jaar in materiaal!). Vanuit het bestuur hebben we gemerkt dat de huidige methde een aantal grte nadelen heeft: - Financieel is de pzet niet geslaagd; er is geen vervangingsfnds beschikbaar. Daarnaast is het niet handig m hfdspnsren te hebben waarvan je direct alle bijdragen kwijt bent aan shirts; je kunt die financiële ruimte dan niet gebruiken bijvrbeeld vr trainers, materialen, etc. - Het regelen van de shirts kst vrijwilligers van HCW veel tijd, geeft bij diverse leden frustratie (bijvrbeeld vanwege het ntbreken van de juiste maten). - Er is geen ruimte vr teams m bijvrbeeld aan eigen spnsring te den (t.a.v. shirts). Er zijn k grte vrdelen: - Vr de leden is het relatief gedkp, immers de spnsren hebben de shirts betaald. Dit scheelt tussen de 25 en 30 eur per shirt. - Er is geen diversiteit in shirts f in spnsring p de shirts. Omdat de nieuwe cntractperide eraan kmt vanaf vlgend seizen willen we vanuit het bestuur met de leden een aantal alternatieven bespreken. Hierbij spreken we vanuit het bestuur een vrkeur uit vr 1 van de alternatieven.

4 2. Alternatieven Er zijn diverse alternatieven. Als bestuur hebben we navraag gedaan k bij andere verenigingen m tt een z breed mgelijk beeld te kmen. 1 Cntinuering van de huidige pzet Bij dit alternatief zeken we als HCW drie tt vijf shirt spnsren vr de kmende 4 jaar. De inschatting is dat een reëel vervangingsbudget ngeveer zal zijn p basis van 300 shirts (210 leden + grei + vervanging). Betekent bij 5 spnsren ngeveer 500 eur per spnsr per jaar. Vrdelen: Gedkp vr leden Eenduidigheid in shirts Nadelen: Eenmalige investering vanuit de club vr 210 shirts die pas na 4 jaar terugkmt vanuit spnsren (tijdelijke in balans). Na vier jaar heb je ksten eruit maar geen vervangingsbudget. Geen extra geld vr de club. Werk van vrijwilligers bij club (shirt cördinatr). 2 Leden kpen shirts bij Valkema, spnsren betalen HCW vr lg en uitstraling p shirts Dit is de cnstructie die bij veel verenigingen gebruikt wrdt,.a. in Grningen en bij Daring. Elke spnsr betaalt bijvrbeeld 500,- per jaar vr haar lg p de shirts. De shirts met de hfd spnsren zijn te kp vr alle leden bij Valkema (nze huidige sprtleverancier) vr tussen de 30 en 35 eur. Vrdelen: Spnsrgeld gaat naar club vr investering in andere zaken dan shirts Variatie mgelijk per jaar en per team (je zu vr 1 team een extra spnsr kunnen vragen / regelen p bijvrbeeld de muw). Geen werk van vrijwilligers bij de club. Nadelen: Kst leden extra geld (30-35 eur per lid). Over meerdere jaren is dit bij grei van jeugdleden bijvrbeeld wel p te vangen dr zgenaamde ruilbeurzen waarbij leden aan het begin f aan het einde van het seizen p de club materiaal ruilen zals schenen en shirts. Kan variatie pleveren in spnsruitingen p de shirts Nb. vanwege het vlume verwachten we dat we bij Valkema een redelijke krting kunnen regelen vr de shirts waardr de ksten rnd de eur uitkmen i.p.v eur. Exacte krting is ng niet bekend die we hiermee bereiken. 3 Tussenvrm Valkema / HCW Dit alternatief lijkt p alternatief 2: leden kpen hun shirts gewn bij Valkema en de spnsren betalen een bijdrage aan HCW vr het lg p de shirts met de uitstraling. Het verschil zit echter hierin dat HCW per shirt dat bij Valkema wrdt verkcht 10,- bijdraagt. Deze 10 eur betekent een

5 verlaging van de ksten vr de leden tt eur per shirt. Tegelijkertijd betekent het dat HCW ver 4 jaar ngeveer eur met reserveren vr het meebetalen aan de shirts. Vr- en nadelen zijn hetzelfde als bij alternatief 2, echter minder ksten vr leden en minder inkmsten vr HCW vr investering in andere zaken dan shirts. 4 Teamspnsring Bij dit alternatief gaan we als HCW ver p teamspnsring van de shirts in plaats van clubspnsring. Elk team kan en mag (en met wellicht) een spnsr regelen die een bijdrage levert bij de aanschaf van de shirts. Bij een team van bijvrbeeld 15 spelers betekent dit een bijdrage in de 500,- aan ksten vr het team. Er zuden afspraken gemaakt kunnen wrden met spnsren die meerdere teams spnsren, bijvrbeeld alle seniren. Vrdelen: Variatie mgelijk per jaar en per team. Geen werk van vrijwilligers bij de club. Relatief lage ksten vr leden (als je een gede spnsr vindt). Nadelen: Geeft variatie in spnsruitingen p de shirts Wat als leden geen spnsr kunnen vinden, verschil in ksten per team Wat als bijvrbeeld een uder van een lid spnsrt en het lid het jaar daarp naar een ander (uder) team gaat? 3. Vrstel bestuur Als bestuur stellen we alternatief 3 vr. Dit mdat dit enerzijds het werk vr vrijwilligers van HCW weghaalt, de club k financieel ruimte geeft en tegelijkertijd de ksten vr de leden niet enrm vergrt (zals bij alternatief 2). Dr het rganiseren van de ruilbeurzen denken we de ksten ver meerdere jaren vr de leden te kunnen verminderen. We stellen k vr m hierbij geen aparte teamspnsring te te laten. Dit m te zrgen dat de spnsruitingen wel eenduidig blijven. Uitzndering zal zijn vr de Heren 1 en Dames 1. Vanuit het bestuur stellen we vr m vr die twee teams aparte spnsrafspraken te maken. Reden hiervr is de extra uitstraling van deze teams (.a. in media en met publiek).

6 Vrstel trainer staffels HCW 1. Aanleiding Als bestuur en Technische Cmmissie is het investeren in de eigen jeugd en het eigen kader een tppririteit. De club greit echter één van de lastige punten blijft altijd geneg trainers vr alle grepen. De basis van de club begint bij leuke trainingen, betrkkenheid en gezelligheid en naar ns idee is het daarbij belangrijk dat we dus k eigen trainers hebben. Eigen trainers en hulptrainers die gekwalificeerd zijn en bekend vr de grepen die ze training geven. Om de betrkkenheid te vergrten willen we graag k de hulptrainers een vergeding bieden zdat het training geven een reëel alternatief is t..v. bijvrbeeld een bijbaantje. Op die manier krijgen we k bij vele grepen meerdere trainers en dus meer aandacht in de trainingen. De keuze m te investeren in het eigen kader en de eigen jeugd is een bewuste. Bij mliggende verenigingen zie je k andere keuzes zals minder trainingen (1 keer per week) f bijvrbeeld het inhuren van externe trainers. 2. Vrstel Het vrstel is m een nieuwe trainersstaffel in te veren waarin k betaald wrdt aan de jeugdtrainers en hulptrainers. De staffel bevat niveaus afhankelijk van de ervaring en kennis / kunde van de trainer. Wie exact p welk niveau zit is aan de Technische Cmmissie m te besluiten en ver te cmmuniceren. De staffel: Prfessinele trainer met diplma's: 12,50 Trainer met hckey / trainerservaring: 10,00 Trainer met beginnende ervaring: * kan zelfstandig een grep gedurende een seizen training geven 7,50 Hulptrainer / jeugdtrainer 5,00 * kan trainingen verzrgen, echter ng niet kennis / ervaring m in 1 seizen de hele lijn uit te zetten 3. Alternatieven Er zijn twee alternatieve t..v. bvenstaande situatie: 1 Externe trainer inhuren. Bijvrbeeld HCSO heeft dit gedaan,.a. mdat ze het niet vr elkaar hebben gekregen m eigen kader vast te huden en eigen trainers p te leiden. Ksten vr een externe trainer bij HCSO ngeveer eur per uur excl. reisksten. Dit hebben ze pgelst dr een frse cntributieverhging en drdat de trainer 2 teams tegelijkertijd traint m.b.v. een hulptrainer. Bij andere verenigingen is k bekend dat externe trainers ngeveer vanaf eur per uur ksten, vaak ex. BTW (je gaat ver 1500,- eur vergeding).

7 2 Geen vergeding vr hulptrainers (situatie vrig jaar) Op dit mment heeft HCW een trainersbudget van 7.000,- eur. Verwachting is dat dit znder vergeding vr hulptrainers ng wel mhg met richting 8.000,- vanwege meer leden. Prbleem is echter wel dat we znder vergeding: - Minder kunnen en mgen verwachten van de hulptrainers - Minder anim verwachten en dus lastigere bezetting van de trainingen - Kwalitatief p termijn mindere trainingen krijgen 4. Financiën In de afgelpen peride hebben we ngeveer 1,3 trainer gehad p elke grep (1 p de 3 grepen heeft hulptrainer). Daarnaast is er een lsse vergeding vr H1 (1500,-). Uitgaande van 32 weken training (1 jaar excl. vakanties, ternien e.d.) en 29 trainingen per week geeft dit het vlgende verzicht: Ksten per training 1,3 * 10 eur (gemiddelde trainersksten) = 13 Aantal trainingen per week 29 Aantal weken per jaar 32 % niet gedeclareerd 20% Subttaal 9.650,- Lsse vergeding H1 750,- Ttaal budget ndig ,- Vrstel is m bvenstaande staffels vanaf nu te gebruiken bij het vergeden van trainers en daarvr budget te reserveren vr de trainers vr de kmende jaren.

8 Vrstel cntributieverhging en Aanleiding en prbleemstelling Op dit mment zien als bestuur dat de ksten p diverse psten in de kmende jaren zullen blijven stijgen. Denk hierbij aan de ksten vr materialen, gas & elektra en zaalhuur. Daarnaast willen we als bestuur en TC graag investeren in de kwaliteit van de trainingen en de heveelheid (jeugd / hulp) trainers en daarvr extra budget vrijmaken. Vandaar dat we vanuit het bestuur het vrstel den m de kmende 2 jaren de cntributie te verhgen. 2. Vrstel Het vrstel is m zwel vr het seizen als vr het seizen de cntributie te verhgen met 10 eur per lid (alle ledengrepen). Tegelijkertijd het vrstel m gebrteleden p te heffen met de simpele reden dat dit niet wrdt gebruikt. Dit levert nderstaande cntributiestaffels p: Huidig Aantal leden p dit mment Seniren 165,00 175,00 185,00 46 * excl. Eemsmnd leden Juniren (ABC-jeugd) 145,00 155,00 165,00 92 Juniren (DEF-jeugd) 125,00 135,00 145,00 48 Trimhckey 85,00 95,00 105,00 7 Funkey 65,00 75,00 85,00 3 Gebrtelid 10,00 De cntributieverhging levert vr het seizen p en vr het seizen Bedeling is dat deze extra inkmsten vrnamelijk terugkmen in de vergrting van het trainersbudget (zwel schling als training geven). Daarnaast wrdt het gebruikt vr iets meer ruimte in de begrting m tegemet te kmen aan stijgende ksten p diverse andere psten. In het vrstel blijft de gezinskrting vereind. Deze luidt als vlgt: Indien er binnen een gezin drie f meer spelende leden zijn, geldt vr het derde gezinslid een krting van 10% p het cntributiebedrag. Het vierde lid binnen hetzelfde gezin krijgt een krting van 15% en vr het vijfde lid geldt 20% krting.

9 Vr het vaststellen van de krting wrdt gekeken naar de gebrtedata van de gezinsleden. De udste twee leden binnen het gezin vallen buiten de krtingsregeling. Het derde gezinslid (qua leeftijd) kmt in aanmerking vr de krting. Naast de gezinskrting staan we als vereniging k zeer pen vr mgelijkheden vr leden die de cntributie niet kunnen betalen (via.a. het jeugd sprtfnds f het participatiefnds van de gemeente). Dit blijft k bestaan en zullen we als vereniging k actief ver blijven cmmuniceren. 3. Bijlage cntributies regi Als bestuur hebben we een vergelijk gedaan met mliggende verenigingen m k te kijken f nze ksten in verhuding zijn met de cntributie. Inclusief de vrgestelde cntributieverhging zijn we ver 2 jaar ng steeds de gedkpste vereniging (by far) in de regi. Zie k hiernder. Senir lid C-jeugd HCSO ,5 * niet duidelijk wel / niet zaal waarschijnlijk incl. duidelijk is dat HCSO dit jaar flink mhg gaat m externe trainer te kunnen betalen HCW * incl. zaal Dash * incl. zaal Eemsmnd * niet duidelijk wel / niet zaal waarschijnlijk incl. Winsum * zaal apart 50 vr seniren 40 jeugd Hgeveen * niet duidelijk wel / niet zaal waarschijnlijk incl Cntributie 0 HCSO HCW Dash Eemsmnd Winsum Hgeveen Senir lid C-jeugd

HOCKEY CLUB WINSCHOTEN Opgericht: 3 november 1929 Goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 19 november 1932, nr. 49

HOCKEY CLUB WINSCHOTEN Opgericht: 3 november 1929 Goedgekeurd bij Koninklijk Besluit van 19 november 1932, nr. 49 HOCKEY CLUB WINSCHOTEN Opgericht: 3 nvember 1929 Gedgekeurd bij Kninklijk Besluit van 19 nvember 1932, nr. 49 Aan: alle leden/ uders/ verzrgers Winschten, 10-10-2018 Hierbij ndigen we de leden & uders/

Nadere informatie

1 november 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005

1 november 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005 1 nvember 2005 Nr. 2005-19.670, FZ Nummer 31/2005 Vrdracht van Gedeputeerde Staten aan Prvinciale Staten van Grningen inzake een vrstel m het dak van het St. Jansstraat cmplex van znnepanelen te vrzien

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012

Veel gestelde vragen huurbeleid 18 oktober 2012 Veel gestelde vragen huurbeleid 18 ktber 2012 Algemeen: 1. Waarm kmt er een nieuw huurbeleid? Een aantal ntwikkelingen heeft ervr gezrgd dat wij ns huurbeleid hebben aangepast. Deze ntwikkelingen zijn:

Nadere informatie

De voorzitter heet alle aanwezigen welkom en neemt kort de opzet van de vergadering door.

De voorzitter heet alle aanwezigen welkom en neemt kort de opzet van de vergadering door. VERSLAG Regivergadering regi 7, 8 & 9 veldvetbal vv Hglanderveen d.d. maandag 15 ktber 2012 Aanwezig: Districtsbestuur Arbeidsrganisatie Landelijk Afgevaardigden Regi Afgevaardigden Verenigingen Jaap Verkrst,

Nadere informatie

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog!

Goed nieuws; kinderopvangtoeslag omhoog! Data m te nthuden December 2015 04-12 Sinterklaas p schl. Grepen 5 t/m 8 een cntinurster tt 14.00 uur. Neem je eigen lunch mee p 4 december! 13-12 Kerstmarkt vanaf 12.00 tt 18.00 uur, kinderen van De Meeander

Nadere informatie

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om?

Het Grote Geldonderzoek: hoe ga je met je geld om? Het Grte Geldnderzek: he ga je met je geld m? Natinaal Instituut vr Budgetvrlichting (Nibud) Tijdsduur: één les Werkvrm: individueel met een discussie in de klas Niveau: bedeld vr alle leerlingen van klas

Nadere informatie

Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 nog steeds met heel veel plezier en passie!

Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 nog steeds met heel veel plezier en passie! Vrzitter Jhn Reinerie Ik ben 62 jaar, gehuwd met Anne en (grt)vader van 3 dchters en 6 kleinkinderen. Ik ben in mijn werkzame leven 40 jaar Makelaar, Ondernemer en Investeerder geweest, de laatste 2 ng

Nadere informatie

TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND

TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND STICHTING COLLECTIEF AGRARISCH NATUURBEHEER SCAN TOELICHTING KOSTEN MOZAÏEKBEHEER OPEN GRASLAND BESCHRIJVING De ksten mzaïekbeheer zijn een vergeding vr de ksten die p bedrijfsniveau gemaakt wrden vr het

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat unieke trendvlgende systemen heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a. de

Nadere informatie

vaak jarenlange dienstverlening

vaak jarenlange dienstverlening INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat unieke trendvlgende systemen heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a. de

Nadere informatie

Van de voorzitter. Beste leden & ouders,

Van de voorzitter. Beste leden & ouders, fficieel clubrgaan van Hckeyclub Wateringse Veld Van de vrzitter Beste leden & uders, De midwintercmpetitie zit er weer p en na de krkusvakantie starten wij met de derde en laatste peride van dit seizen.

Nadere informatie

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar

Maak van 2015 jouw persoonlijk professionaliseringsjaar Maak van 2015 juw persnlijk prfessinaliseringsjaar en wrd Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Nlc erkend Register Lpbaanprfessinal (RL) Deze status wrdt bereikt na certificering dr het nafhankelijke

Nadere informatie

Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche

Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche Sturen p Cijfers in de vetverzrgingsbranche 2. Inrichten van uw bedrijfsadministratie U gaat deelnemen aan het prgramma Sturen p Cijfers van het HBA. Uw bedrijfsadministratie met daarp ingericht zijn.

Nadere informatie

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016

Stichting Animal Fellows. Beleidsplan. Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws Beleidsplan Versie februari 2016 Stichting Animal Fellws beleidsplan versie februari 2016 Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting Animal Fellws te Breda. Het verslag mvat

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis

HANDLEIDING. Kom In Actie Rode Kruis HANDLEIDING Km In Actie Rde Kruis Inhudspgave Checklist vr het plannen van je actie... 3 Kminactie.rdekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede rganisatren tevegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Lokale subsidies voor energiebesparing en duurzame energie

Lokale subsidies voor energiebesparing en duurzame energie RETS RESpedia Lkale subsidie vr energieprjecten Ec Centre Wales Jake Hllyfield Lkale subsidies vr energiebesparing en duurzame energie Diverse lkale verheden in Wales hebben uiteenlpende maatregelen genmen

Nadere informatie

Huiswerk Informatie voor alle ouders

Huiswerk Informatie voor alle ouders Nummer 6 mei 2010 Huiswerk Infrmatie vr alle uders Huiswerk en efening Ged leren lezen en rekenen is belangrijk, want je hebt deze vaardigheden in het dagelijks leven veral ndig. Kinderen ged leren lezen

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V.

Vrijwilligersbeleid voetbalvereniging N.B.S.V.V. Vrijwilligersbeleid vetbalvereniging N.B.S.V.V. Waarm deze richtlijn? Geen enkele amateur-sprtvereniging kan tegenwrdig ng bestaan znder de inzet en bijdrage van (veel) vrijwilligers. Ok binnen nze vereniging

Nadere informatie

Beleidsplan Be Quick 2012-2016 Groeien naar Succes

Beleidsplan Be Quick 2012-2016 Groeien naar Succes Beleidsplan Be Quick 2012-2016 Greien naar Succes Dr en vr de Maasdnkse gemeenschap, met (spel)vreugde vr jng en ud p ieder zijn eigen niveau. Dr en vr de gemeenschap, met (spel)vreugde vr jng en ud p

Nadere informatie

: om 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevoweg Zeewolde : Notulen Algemene Ledenvergadering door secretaris Maarten Versteeg

: om 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevoweg Zeewolde : Notulen Algemene Ledenvergadering door secretaris Maarten Versteeg Datum Lcatie: Onderwerp : 05-03-2019 m 20:30 uur : De Sfinx Achterzaal Flevweg Zeewlde : Ntulen Algemene Ledenvergadering dr secretaris Maarten Versteeg 1. Welkm Vrzitter Henn Kleijwegt pent de vergadering

Nadere informatie

Beste geïnteresseerde,

Beste geïnteresseerde, INFORMATIE DOCUMENT Beste geïnteresseerde, Future4prfits is een bedrijf dat een unieke trendvlgend systeem heeft ntwikkeld die zeer winstgevende aan- en verkp signalen genereren vr diverse beurzen (.a.

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur. Arie Bok Voorzitter

Voorwoord. Namens het bestuur. Arie Bok Voorzitter Jaarverslag 2015 1 Vrwrd Vr u ligt het jaarverslag ver 2015. Dit jaarverslag geeft een beeld van de belangrijkste ntwikkelingen in de rganisatie en de mgeving van nze vereniging. Tal van vrijwilligers

Nadere informatie

Aanvraagformulier structurele prestatiesubsidie (sport)verenigingen 2018

Aanvraagformulier structurele prestatiesubsidie (sport)verenigingen 2018 Aanvraagfrmulier structurele prestatiesubsidie (sprt)verenigingen 2018 Wanneer u in aanmerking wilt kmen vr een subsidie van de gemeente Sliedrecht kunt u dit aanvraagfrmulier invullen en ndertekend verzenden

Nadere informatie

Van afvalrace tot kringloop

Van afvalrace tot kringloop Dag van de Aarde 1 ste graad Van afvalrace tt kringlp Delstellingen De leerlingen bedenken ideeën m zrg te dragen vr de Aarde: hergebruiken, recycleren, cnsuminderen. De leerlingen verruimen hun blik dr

Nadere informatie

Een goede toekomst voor uw administratie

Een goede toekomst voor uw administratie Een gede tekmst vr uw administratie Is dit uw situatie nu? Is dit uw situatie straks? De praktijk Bij het gebruik maken van nline- bekhuden, wrdt het vr u mgelijk m 24 uur per dag, 7 dagen in de week infrmatie

Nadere informatie

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I

Vondelstraat CS Veghel T (0413) E I Vndelstraat 1 E bernadette@skipv.nl I www.bernadetteskipv.nl De schl stelt leerlingen in de gelegenheid, nder tezicht, de middagpauze in het schlgebuw en p de grte speelplaats dr te brengen. De ksten die

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente Breda 16 januari 2014 versie 1.1

Jaarverslag 2013. G.M.M. Bervoets Penningmeester ZDA-gemeente Breda 16 januari 2014 versie 1.1 Jaarverslag 2013 G.M.M. Bervets Penningmeester ZDA-gemeente Breda 16 januari 2014 versie 1.1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. BELEID 2.1. Visie 2.2. Delstellingen 2.3. Samenvatting 3. FINANCIELE RAPPORTAGE

Nadere informatie

Samenvatting H9 - Schommelingen in de economie

Samenvatting H9 - Schommelingen in de economie Samenvatting H9 - Schmmelingen in de ecnmie 9.1 Als je het gemiddelde neemt van een grei f afname nem je dat een trend. Als je die trend van een paar jaar neemt, nem je dat trendmatige grei. De prductiemvang

Nadere informatie

Concept Jaarverslag 2011

Concept Jaarverslag 2011 UNDUGU VRIENDENKRING NEDERLAND Vereniging Undugu Vriendenkring Nederland Statutair gevestigd te Rtterdam. Het del van de Vriendenkring is p alle denkbare wijzen steun te verlenen aan het bereiken van de

Nadere informatie

Stappenplan Jeugdbeleidsplan. Sportvereniging

Stappenplan Jeugdbeleidsplan. Sportvereniging Stappenplan Jeugdbeleidsplan Sprtvereniging 2012 Vrwrd In een jeugdbeleidsplan wrdt de stand van zaken, bij de jeugd, van de vereniging beschreven. Hier wrden nder andere delen vr pgesteld. Deze delen

Nadere informatie

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner

Handleiding bij het voorbereiden van een activiteit met of bij een partner Handleiding bij het vrbereiden van een activiteit met f bij een partner Deze handleiding is.a. ndzakelijk mdat wij (het regiteam) geen rechtspersn zijn en derhalve niet namens De Hart&Vaatgrep kunnen pereren

Nadere informatie

Vacaturebestand DVSA. DVSA gaat het ver schoppen en wil jij daaraan meewerken?

Vacaturebestand DVSA. DVSA gaat het ver schoppen en wil jij daaraan meewerken? Vacaturebestand DVSA DVSA gaat het ver schppen en wil jij daaraan meewerken? Het gaat weer ged met DVSA en met een jubileum van 75 jaar in 2020 vr de deur zijn er weer allemaal leuke nieuwe mijlpalen.

Nadere informatie

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw

Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw Datum 01.04.2015 Interne Clubreglement BBC Wytewa vzw ARTIKEL 1 Dit reglement is van tepassing p alle leden van de Basketbalclub Wytewa vzw en de leden van de VZW. Wie als lid verbnden is, f tetreedt,

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Derde Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Derde Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Derde Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Toon Hermans Huis Tiel Oktober Beleidsplan Beleidsplan Toon Hermans Huis Tiel ( THHT )

Toon Hermans Huis Tiel Oktober Beleidsplan Beleidsplan Toon Hermans Huis Tiel ( THHT ) Tn Hermans Huis Tiel Oktber 2016 Tn Hermans Huis Tiel ( THHT ) THHT, wat is dat? THHT is een ntmetingsplaats vr mensen, als patiënt f naaste, die te maken hebben (gehad) met kanker. We prberen nze gast

Nadere informatie

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017

SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE SEPTEMBER 2017 SOCIALE VEERKRACHT INNOVATION GAMES DEAR FUTURE 23 28 SEPTEMBER 2017 1.WAARDENKAARTEN Hiernder wrden de waardenkaarten weergegeven. Uit 24 kaarten zijn er 6 gekzen die centraal staan bij dit team en het

Nadere informatie

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten

Beschermd Wonen met een pgb onder verantwoordelijkheid van gemeenten Beschermd Wnen met een pgb nder verantwrdelijkheid van gemeenten Een factsheet vr cliënten, cliëntvertegenwrdigers en familievertegenwrdigers 1 februari 2016 Sinds 1 januari 2015 valt Beschermd Wnen (vrheen

Nadere informatie

Voorwoord. Namens het bestuur. Arie Bok Voorzitter

Voorwoord. Namens het bestuur. Arie Bok Voorzitter Jaarverslag 2015 1 Vrwrd Vr u ligt het jaarverslag ver 2015. Dit jaarverslag geeft een beeld van de belangrijkste ntwikkelingen in de rganisatie en de mgeving van nze vereniging. Tal van vrijwilligers

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014

Kwartaalrapportage. Stichting Nieuwe Generatie Brasil. Tweede Kwartaal 2014 Kwartaalrapprtage Stichting Nieuwe Generatie Brasil Tweede Kwartaal 2014 Want ik had hnger en jullie gaven mij te eten, ik had drst en jullie gaven mij te drinken. Ik was een vreemdeling, en jullie namen

Nadere informatie

Tarieven 2012. MoveDis voedings- en bewegingspraktijk. Beijerlandsestraat 51 3074 RB Rotterdam 010-2919675 / info@movedis.nl www.movedis.

Tarieven 2012. MoveDis voedings- en bewegingspraktijk. Beijerlandsestraat 51 3074 RB Rotterdam 010-2919675 / info@movedis.nl www.movedis. Tarieven 2012 MveDis vedings- en bewegingspraktijk Beijerlandsestraat 51 3074 RB Rtterdam 010-2919675 / inf@mvedis.nl www.mvedis.nl Nevenlcaties Rtterdam Gezndheidscentrum Ldewijk Pincffsweg Ldewijk Pincffsweg

Nadere informatie

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden -

- Bedrijfsvermeldingen, Key-accounts & andere advertentiemogelijkheden - - Bedrijfsvermeldingen, Key-accunts & andere advertentiemgelijkheden - Dr: VvE Media B.V. Versie: 2.1 Datum: 7 mei 2015 Cntactpersn: Dhr. R.H.P. van der Vssen inf@nederlandvve.nl www.nederlandvve.nl ABN

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014

Beleidsplan 2014 Versie Zomer 2014 Beleidsplan 2014 Versie Zmer 2014 Pagina 1 van 6 Beleidsplan 2014 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen, activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl

Nieuwsbrief 1 Groen Licht www.nieuwkortenoord.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht www.nieuwkrtenrd.nl Nieuwsbrief 1 Gren Licht Dit is een nieuwsbrief, speciaal gericht p de actie Gren Licht in Nieuw Krtenrd. Subsidie beschikbaar gesteld dr Prvincie vr Gren Licht

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over goodwill

Veelgestelde vragen over goodwill Veelgestelde vragen ver gdwill Geschiedenis van gdwill 1. Waarm wrdt dit nderwerp nu ter sprake gebracht? Gdwill bestaat tch al heel lang? Al enige jaren hrt de LOVAH het geluid dat gdwill weer terug is.

Nadere informatie

Wie verkoopt uw huis?

Wie verkoopt uw huis? Wie verkpt uw huis? Accuntnet Verkp Vertruwens Persn Service Accuntnet V V P Service Wie verkpt uw huis? Als u uw huis wilt verkpen, schakelt u k in Spanje een makelaar in. Echter in Spanje geeft men nrmaal

Nadere informatie

GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ

GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ GEZOCHT: AVONTUURLIJKE ONDERNEMERS MET HART VOOR MAKELAARDIJ Bent u ndernemer en heeft u hart vr de makelaardij? Dan is HOUSEHUNTING p zek naar u! Vr uitbreiding van nze greiende franchiseketen zeken wij

Nadere informatie

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010.

/k*je/i v. Voorstel: 1. De werkingsduur van de 'Verordening Starterslening' met (terugwerkende kracht) 1 jaarte verlengen tot 01-01-2010. 1 M c» r* K 5,- * > l.- ^ V r>!lus gemeente QSterllOUt /k*je/i v loatum: 20 februari 2009 Nummer raadsnta: Qnderwerp: Verlengen werkingsduur 'Verrdening Starterslening'. NOTA VOOR DE RAAD Prtefeuillehuder:

Nadere informatie

Verandertrajecten voor individuele medewerkers

Verandertrajecten voor individuele medewerkers Het Sandelhut Meditatietechnieken, Caching en Training Verandertrajecten vr individuele medewerkers Lcatie: Het Beekse Bshuis Girlesedijk ngenummerd Hilvarenbeek Pst: Gildelaan 41 5081 PJ Hilvarenbeek

Nadere informatie

Tennisvereniging De Gouw

Tennisvereniging De Gouw Tennisvereniging De Guw Agenda - Mededelingen - Balans - Explitatierekening - Begrting Balans TV de Guw 31-12-2016 Balans TV de Guw per 31 december 2016 Aktiva (bezittingen) 1-1-2016 31-12-2016 Paviljen/baanrenvatie

Nadere informatie

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o

Schadeverzekeringen Zakelijk Zorgverzekeringen. o o Dienstenwijzer Z zijn wij u graag van dienst Op de dienstverlening van ns kantr is de Wet p het financieel tezicht van tepassing. Eén van de eisen die uit deze wet vlgt is dat wij u tijdig infrmeren ver

Nadere informatie

INFO-boekje TWC de Kempen

INFO-boekje TWC de Kempen Ter en Wielerclub T.W.C. de Kempen www.twc-dekempen.nl INFO-bekje TWC de Kempen Infrmatie Wielervereniging TWC de Kempen 1. Inleiding 2. De vereniging TWC de Kempen 3. Kleding 4. KNWU en categrieën 5.

Nadere informatie

Heart4Women. Duurzaam Bewogen Missionair. Sponsor een vrouw

Heart4Women. Duurzaam Bewogen Missionair. Sponsor een vrouw Heart4Wmen Duurzaam Bewgen Missinair Spnsr een vruw Vruwen in hun kracht Heart4Ghana is bewgen met de psitie van de vruw binnen de Dagmba en Nanumba cultuur. Deze vruwen hebben het niet altijd makkelijk

Nadere informatie

Versie februari 2010

Versie februari 2010 Samen naar de Tp! Beleidsplan Excelsir Maassluis Versie 4.0 22 februari 2010 Inhud Ontwikkelingen Onderzek Sterkte/ Zwakte analyse Cnclusies/Issues Missie Strategie Belangrijkste principes Delstellingen

Nadere informatie

*D14.006035* D14.006035

*D14.006035* D14.006035 *D14.006035* D14.006035 ZAAKNUMMER: Technische telichting Cllegeadvies Onderwerp: Gemeentelijke belastingverrdeningen 2015 Ambtenaar: Rb van den Heuvel Ieder jaar stelt de raad de Verrdeningen gemeentelijke

Nadere informatie

Schreeuwen in de middeleeuwen

Schreeuwen in de middeleeuwen Schreeuwen in de middeleeuwen Kindervakantieweek 2017 Beste jngens en meisjes! Ok dit jaar is de HEIVLUS kindervakantieweek weer in de laatste week van de zmervakantie, namelijk van maandag 21 augustus

Nadere informatie

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t

D i e n s t v e r l e n i n g s d o c u m e n t D i e n s t v e r l e n i n g s d c u m e n t Ons kantr hudt zich bezig met financiële dienstverlening en heeft zich gespecialiseerd in schade- en levensverzekeringen en is daarbij actief p de zakelijkeen

Nadere informatie

INFOBUNDEL Mini s en kids Show

INFOBUNDEL Mini s en kids Show INFOBUNDEL Mini s en kids Shw Mini s en Kids 1 Znhven = SHOW 13u Mini s en Kids 1 Kuringen = SHOW 16u30 Kids 2 en Kids 3 dansers = SHOW 13u + 16u30 We zijn dit jaar ns 9 de dansseizen ingegaan. Dit jaar

Nadere informatie

Sectorvoorstel voor een toekomstbestendig salderingsmodel

Sectorvoorstel voor een toekomstbestendig salderingsmodel Sectrvrstel vr een tekmstbestendig salderingsmdel Inleiding Znnepanelen zijn in pmars in Nederland. De huidige salderingsregeling vr znne-energie in cmbinatie met een sterk dalende kstprijs van znnepanelen

Nadere informatie

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b

Kindercoach. Jasmijn Kromhout Groep 8b Kindercach Jasmijn Krmhut Grep 8b Inhud Vrwrd 1 Hfdstuk 1 Wat is een kindercach? 2 Hfdstuk 2 Geschiedenis 3 Hfdstuk 3 De pleiding 4 Hfdstuk 4 De prblemen 5 Hfdstuk 5 Srten kindercaches 6 Interview 7 Nawrd

Nadere informatie

HDV Aalten Fatih Camii

HDV Aalten Fatih Camii HDV Aalten Fatih Camii Bdendijk 12 7121 GK AALTEN INHOUDSOPGAVE Delstelling stichting pagina 1 Organisatie pagina 1 Werven, beheren en besteden van de fndsen pagina 2 Activiteiten pagina 4 Eindwrd pagina

Nadere informatie

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012

Resultaten openbare marktconsultatie. Verkoop klooster Groot Bijstervelt Gemeente Oirschot. BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 Resultaten penbare marktcnsultatie Verkp klster Grt Bijstervelt Gemeente Oirscht BIZOB-2011-SK-OIR-010 CONCEPT 19 april 2012 1. Inleiding 1.1 Aanleiding De gemeente Oirscht is sinds nvember 2009 eigenaar

Nadere informatie

Communicatieplan eindopdracht PD

Communicatieplan eindopdracht PD Cmmunicatieplan eindpdracht PD Een nieuwe identiteit Renée Krpraal, Patrick van Bxtel en Michel Janse INHOUDSOPGAVE Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 8 Pagina 10 Pagina 11 Pagina 12 Pagina

Nadere informatie

Protocol Vier ogen principe

Protocol Vier ogen principe Prtcl Vier gen principe Dit principe is verplicht vr kinderen van nul tt vier jaar. Dit betekent dat p elk mment de reële kans bestaat dat er een vlwassene meekijkt f meeluistert met de berepskracht. Dit

Nadere informatie

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD

SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD SPREEKBEURT GEWONE DOOSSCHILDPAD l a n d e l i j k i n f r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n REPTIELEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN WE HEBBEN DE BELANGRIJKSTE INFORMATIE OVER DE GEWONE

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Grt Driene Jaargang 2016 Nummer 3 maart Van de vrzitter Beste medetennissers, Jawel, m een histrische gebeurtenis te parafraseren: we gt him. Herman Meijer is bereid het secretariaat van

Nadere informatie

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD

VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD VAN OUDERCOMITÉ NAAR OUDERRAAD Sinds 1 september 2004 kan elke schl een uderraad prichten vlgens het participatiedecreet. Het schlbestuur is verplicht m een uderraad p te richten als 10% van de uders er

Nadere informatie

Frequently Asked Questions Onderbouw Wat is tto? Hoeveel lessen worden in het Engels gegeven in een tto klas? Wie bepaalt deze percentages?

Frequently Asked Questions Onderbouw Wat is tto? Hoeveel lessen worden in het Engels gegeven in een tto klas? Wie bepaalt deze percentages? Frequently Asked Questins Onderbuw Wat is tt? tt staat vr Tweetalig Onderwijs. In het Tweetalig Onderwijs wrdt een aantal vakken in het Engels gegeven en wrden de leerlingen gevrmd tt Internatinaal burger.

Nadere informatie

PROTOCOL bij OVERLIJDEN

PROTOCOL bij OVERLIJDEN PROTOCOL bij OVERLIJDEN Vetbalvereniging Lenermark Lnapark 5 7371 EH Lenen Gld Tel.: 055-5051656 Versie: 27 augustus 2015 1 / 9 1. Inleiding Het prtcl 'Bij verlijden' treedt na vaststelling van het bestuur

Nadere informatie

Meer koopkracht door echte banen

Meer koopkracht door echte banen Meer kpkracht dr echte banen Centen en prcenten vr een gelijkwaardige samenleving Arbeidsvrwaardenagenda FNV in Beweging 2015 Een gelijkwaardige samenleving werkt beter. Een samenleving waarin de verschillen

Nadere informatie

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020

Projectomschrijvingen van het Uitvoeringsprogramma 2012-2015 Visie Openbaar Vervoer 2020 Vrdracht Prvinciale Staten van Nrd-Hlland Vrdracht Haarlem, juli 2012 Onderwerp: Uitveringsprgramma 2012-2015 Visie Openbaar Verver 2020 Bijlage: Prjectmschrijvingen van het Uitveringsprgramma 2012-2015

Nadere informatie

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015

Beleidsregels voorziening jobcoaching Participatiewet 2015 Beleidsregels vrziening jbcaching Participatiewet 2015 1-7-2015 Jbcaching Reginale beleidsregels jbcaching Participatiewet regi Achterhek Inleiding Jbcaching gaat ver het ndersteunen van mensen bij het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra.

Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van regionale vervangingscentra. Nieuwsbrief 3: Special De Wet werk en zekerheid en het inrichten van reginale vervangingscentra. Frans Thmassen, directeur Onderwijs & Jeugd en EduStaf www.bmcimplementatie.nl De Wet werk en zekerheid

Nadere informatie

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42

BHK Hoogveldweg 5 3012 Wilsele 016/44 46 37 Vestiging: Bornestraat 30 3012 Wilsele 016/22 77 42 Verslag udercmité 1 december 2015 Aanwezig: Verntschuldigd: Els, Lieve, An, Jke, Anne, Kris, Wim V, Wim S, Sara, Rsa, Miranda, Kaat, Gerlinde, Björn (directeur) en Marian Pipke, Pieter, Linde, Steffi,

Nadere informatie

Dampfbahn Furka-Bergstrecke DVD Furka-Bergstrecke

Dampfbahn Furka-Bergstrecke DVD Furka-Bergstrecke Dampfbahn Furka-Bergstrecke DVD Furka-Bergstrecke Tekst: Pictures: J. Wlff en Peter Witkp K. Schltes, P. Deuss Cpyright VFB Sectie Nederland 2009 www.furkabahn.nl Bestelinfrmatie: De verkpprijs van de

Nadere informatie

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten

Pestprotocol basisschool Pieter Wijten Pestprtcl basisschl Pieter Wijten Basisschl Pieter Wijten werkt aan een veilig schlklimaat waarin kinderen respectvl met elkaar mgaan. Ze hanteert drie principes: Ik zrg ged vr mezelf Ik zrg ged vr de

Nadere informatie

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken :

Huiswerk. Waarom geven wij op school huiswerk? Wij vinden huiswerk zinvol, omdat we denken daar het volgende mee te kunnen bereiken : Versie: ktber 2016 Huiswerk Op nze schl wrdt in diverse grepen huiswerk gegeven. Onder huiswerk verstaan we werk dat vanuit de schl meegegeven wrdt en waarvan verwacht wrdt dat het dr de kinderen thuis

Nadere informatie

Beroep : COMISSIEKAMER OP ZATERDAG KANTINE BAR / KEUKEN SCHEIDSRECHTER. HUISMEESTER 17:30u t/m 22:00u SAMEN LRC & SAMEN AAN DE SLAG

Beroep : COMISSIEKAMER OP ZATERDAG KANTINE BAR / KEUKEN SCHEIDSRECHTER. HUISMEESTER 17:30u t/m 22:00u SAMEN LRC & SAMEN AAN DE SLAG AANMELDINGSFORMULIER VRIJWILLIGER Naam : (actief lid f uder/verzrger jeugdlid). Naam kind : (indien uder/verzrger k naam kind)... Telefnnummer :.. E-mail :... Berep : (indien van tepassing).. Ik wil dit

Nadere informatie

VOOR AL UW VRAGEN EN PROBLEMEN KAN U IN EERSTE INSTANTIE TERECHT BIJ ONS KANTOOR.

VOOR AL UW VRAGEN EN PROBLEMEN KAN U IN EERSTE INSTANTIE TERECHT BIJ ONS KANTOOR. De Neve Advieskantr inf@deneveadvieskantr.be - Tel: 051/60 63 60 - Fax: 051/63 52 30 - www.deneveadvieskantr.be Financieel verzicht - Vragenlijst vr de cliënt ( = verzekeringnemer): Naam: Vrnaam: Vr welke

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1

Handleiding voor het aanmaken van een profiel en het beheer van vacatures en/of trainingen. 1. Het aanmaken van een organisatieprofiel 1 Handleiding vr het aanmaken van een prfiel en het beheer van vacatures en/f trainingen 1. Het aanmaken van een rganisatieprfiel 1 2. He het beheer van uw gegevens werkt 3 3. Vacatures 4 We verwachten van

Nadere informatie

Persoonlijke offerte voor Dhr. V. Oorbeeld

Persoonlijke offerte voor Dhr. V. Oorbeeld Persnlijke fferte vr Dhr. V. Orbeeld Znnestraat 12 1234AB, Znnestad 15 april 2015, s-hertgenbsch Geachte heer Orbeeld, Hartelijk dank dat we u een aanbd p maat mgen den vr Zelfstrm Huur Deze fferte p maat

Nadere informatie

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân

Projectaanvraag Versterking sociale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1 Prjectaanvraag Versterking sciale infrastructuur t.b.v. burgerkracht in Fryslân 1. Aanleiding Eind 2012 heeft Prvinciale Staten van de prvincie Fryslân keuzes gemaakt mtrent de 'kerntakendiscussie'.

Nadere informatie

Omgaan met gescheiden ouders.

Omgaan met gescheiden ouders. In deze Inf nder andere: Schen zetten, de deur gaat iets later pen. Hud u rekening met de kinderen? Die gaan vr He gaan wij m met gescheiden uders? Dnna Bakker is vrleeskampien!! 26 nvember 2014 Jaargang

Nadere informatie

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012

Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Beleidsplan 2012 Versie Februari 2012 Pagina 1 van 5 Beleidsplan 2012 Supprt t Cnnect Vraf Vr u ligt het beleidsplan van de Stichting SUPPORT TO CONNECT. Het plan mvat een verzicht van de delstellingen,

Nadere informatie

Competitie beleid TVN, versie December 2016

Competitie beleid TVN, versie December 2016 Cmpetitie beleid TVN, versie December 2016 Delstelling en uitgangspunten Onze vereniging neemt bij de jeugd & seniren deel aan diverse cmpetitievrmen die wrden gerganiseerd. Bij de keuze vr de verschillende

Nadere informatie

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014

CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 CMD EVALUATIE STAGEBEDRIJVEN 2014 Inhud Respns... 1 Samenvatting van de resultaten... 1 Vragen ver de pleiding... 2 Vragen ver de stagiair... 3 Wat ziet u als sterke punten van de pleiding CMD?... 4 Wat

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevegd deputatielid: Luk Lemmens Telefn: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/1 Invulling van het begrip dagelijks bestuur in de zin

Nadere informatie

Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche 12-11-2013, versie 1.1

Sturen op Cijfers in de voetverzorgingsbranche 12-11-2013, versie 1.1 Sturen p Cijfers in de vetverzrgingsbranche 12-11-2013, versie 1.1 4. Deelnemen Gefeliciteerd! U bent geregistreerd als deelnemer aan Sturen p Cijfers van PrVet. Uw bedrijfsadministratie is erp ingericht.

Nadere informatie

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen.

PESTEN. Deze folder is een hulpmiddel voor jou en je kind om samen te leren over pesten en hoe je dit kan stoppen. PESTEN Deze flder is een hulpmiddel vr ju en je kind m samen te leren ver pesten en he je dit kan stppen. WAT IS PESTEN? Pesten is iemand anders bewust bedreigen, bang maken, uitdagen, uitschelden f pijn

Nadere informatie

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis

Toelichting bij het document opnameverklaring bij opname in een psychiatrisch ziekenhuis 72095942000 VZW Psych. Centrum Caritas Caritasstraat 76 9090 MELLE Telichting bij het dcument pnameverklaring bij pname in een psychiatrisch ziekenhuis U kan als patiënt een aantal keuzes in verband met

Nadere informatie

Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen

Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen Inzet van vrijwilligers: kansen en grenzen Situering Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Vrijwilligerswerk is nbetaalbaar. Drie uitspraken die in vrijwilligerscampagnes

Nadere informatie

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum

Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ontmoetingscentrum Verslag jeugdraad 30 augustus 2014 @ ntmetingscentrum Aanwezig: Mieke Heymans (Vrzitster), Rd Schuteden (Bur jeugdraad/kaj Vstert), Han Lemkens (VKSJ Bree), Bie Lemkens (VKSJ Bree), Katrien Verstraeten

Nadere informatie

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0)

PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) PREVENTIEVE BASISZORG (fase 0) hetergene grepen: kinderen uit diverse sciale milieus, een grte verscheidenheid aan rts. De schl gaat adequaat m met verschillen tussen leerlingen: gezien deze verschillen

Nadere informatie

Frequently Asked Questions Onderbouw Wat is tto? Hoeveel lessen worden in het Engels gegeven in een tto klas? Wie bepaalt deze percentages?

Frequently Asked Questions Onderbouw Wat is tto? Hoeveel lessen worden in het Engels gegeven in een tto klas? Wie bepaalt deze percentages? Frequently Asked Questins Onderbuw Wat is tt? tt staat vr Tweetalig Onderwijs. In het Tweetalig Onderwijs wrdt een aantal vakken in het Engels gegeven en wrden de leerlingen gevrmd tt Internatinaal burger.

Nadere informatie

Passend Onderwijs. Tot wanneer is het nog passend?

Passend Onderwijs. Tot wanneer is het nog passend? Wat zijn de grenzen aan de zrg die de Uilenburcht kan bieden? Tt hever reikt de draagkracht van De Uilenburcht? Achtergrnd Het uitgangspunt van De Uilenburcht is altijd dat we nze leerlingen z lang mgelijk

Nadere informatie

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling

Protocol bij het overlijden van een gezinslid van een leerling Prtcl bij het verlijden van een gezinslid van een leerling Algemeen: Er wrden geen mededelingen aan de pers gedaan. Het lcatie aanspreekpunt f de directeur meldt alleen dat nze 1 ste zrg de nabestaanden

Nadere informatie

Waterbeheer, kan jij het aan?

Waterbeheer, kan jij het aan? Waterbeheer, kan jij het aan? Een rllenspel ver waterbeheer in het beheergebied van een waterschap Vakgebied: Aardrijkskunde, Bilgie, Maatschappijleer Niveau: klas 3 HAVO en VWO Tijdsduur: 60 minuten Waterbeheer

Nadere informatie

Sponsorplan. Stichting ATB Zevenhuizen

Sponsorplan. Stichting ATB Zevenhuizen www.atbzevenhuizen.nl 1-1-2013 Spnsrplan Inleiding Vr u ligt het spnsrplan van de stichting ATB Zevenhuizen. In dit schrijven leggen wij enthusiast uit wie wij zijn en waar wij binnen de fietssprt vr gaan.

Nadere informatie

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders

Wegwijzer. Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Informatie voor kinderen en ouders Wegwijzer Dagbehandeling in Behandelcentrum Heideheuvel Infrmatie vr kinderen en uders WELKOM! De kmende tijd kmen jij en je uders een dagbehandeling vlgen in Heideheuvel. In Heideheuvel werken we in een

Nadere informatie

Aanpassingen voorwaarden BREEAM Materialen in RVO Milieulijst t.b.v. MIA/VAMIL-regeling

Aanpassingen voorwaarden BREEAM Materialen in RVO Milieulijst t.b.v. MIA/VAMIL-regeling Aanpassingen vrwaarden BREEAM Materialen in RVO Milieulijst t.b.v. MIA/VAMIL-regeling Op 4 januari 2017 is de Milieulijst 2017 van de Rijksdienst vr Ondernemend Nederland gepubliceerd. Net zals in vrige

Nadere informatie