Thijs Torreman, Marieke Hezemans, Boudewijn v/d Lecq, Hans Hooft, Kristel Jansen, Monique Blauw, Milja de Vries, Ingrid van Beek en Sheila Schuijffel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Thijs Torreman, Marieke Hezemans, Boudewijn v/d Lecq, Hans Hooft, Kristel Jansen, Monique Blauw, Milja de Vries, Ingrid van Beek en Sheila Schuijffel"

Transcriptie

1 Notulen Commissie Marketing Datum: 22 april 2010 Aanwezig: Thijs Torreman, Marieke Hezemans, Boudewijn v/d Lecq, Hans Hooft, Kristel Jansen, Monique Blauw, Milja de Vries, Ingrid van Beek en Sheila Schuijffel Later aangeschoven: Rachid Agoussal, Martin Hol 1. Opening Thijs Torreman heet iedereen van harte welkom. 2. Agenda Vaststellen agenda. 3. Notulen BvdL start met een mededeling: Bastiaan Anink gaat Cubiss verlaten en levert daarom niet langer als projectleider een bijdrage aan de Commissie Marketing. Marieke Hezemans neemt projectleiderschap van Gemaksdiensten over. Yvonne van den Berg neemt Porfolioanalyse over. Boudewijn van der Lecq neemt voorlopig het project Tarifering over.daarnaast neemt Yvonne van den Berg het project E-Books over van Angelique de Kort. Daarnaast is er op 27 mei is een afspraak bij Cubiss met Michiel Laan, van bibliotheek.nl, Hij is verantwoordelijk voor E-books. Er wordt wat meer druk gezet op het hele verhaal, want het gaat veel te langzaam. TT spreekt hier ook zijn zorgen uit. Dit wordt gedeeld door de commissie. TT vraagt of de besluitenlijst weer bij de notulen kan. Actiepuntenlijst MHez geeft een update over gastlenen. In West-Brabant bestaat gastlenen al langer middels een low-tech oplossing. Bibliotheek Zundert-Rucphen en Etten-Leur wilden hier graag bij aansluiten. Daarom is er een draaiboek opgesteld waardoor Vubis en Bicat bibliotheken elkaars leners in kunnen schrijven. Er heeft een succesvolle testperiode plaatsgevonden bij Bibliotheek Zundert-Rucphen en Etten-Leur. Vanaf week 17 en 18 start er een communicatieactie in alle West-Brabantse bibliotheken. Leden worden geïnformeerd via posters, flyers, loopmatten en een webbericht. Nietleden via een persbericht. Actiepunt is het opstellen van een inventarisatie van de kosten/ tijdsinvestering van alle overige Vubis bibliotheken. BvdL stelt de vraag wat de plannen zijn van Bibliotheek Eindhoven m.b.t. een nieuw bibliotheeksysteem.

2 TT: Bibliotheek Eindhoven stapt op 1 oktober 2010 over naar Clientrix, een databasesysteem dat ontwikkeld is door DOK Delft. Zijn overwegingen waren dat Vubis te boekgeoriënteerd is en te weinig klantgeoriënteerd. Clientrix is veel meer up-to-date en goedkoper. Daarnaast is Infor geen partner, maar een aanbieder. Implicaties voor Gastlenen: wellicht nog een extra koppeling bouwen of Bibliotheek Eindhoven doet niet mee. 4. Terugkoppeling uit landelijke marketingcommissie De eerste bijeenkomst is geweest. De volgende punten zijn besproken: - De landelijke huisstijl. Deze huisstijl is ontwikkeld door SVT, communicatiebureau uit Amsterdam. Via een portal bij Biblionet kun je nu onderdelen van de huisstijl krijgen. Probleem is dat de VOB geen definitief besluit heeft genomen over dat de huisstijl eigendom is van de branche. Waarschijnlijk gaat de VOB besluiten dat zij huisstijl definitief aannemen voor de hele branche. Daarnaast wordt de huisstijl doorontwikkeld en komt er een controle op de huisstijl. De winst uit het platform Biblionet wordt hiervoor gebruikt. Er komt een sluitend handboek. Hier moet iedereen zich aan houden, logo s mogen wel door individuele bureaus ontwikkeld worden, maar zij dienen zich te houden aan het handboek. BvdL: de communicatie moet hierover heel duidelijk zijn. - Segmentatieonderzoek. Waar ligt het eigendom? Hoe krijgt de branche dit beschikbaar? En wat kunnen de bibliotheken er eigenlijk mee? BvdL heeft 26 april samen met Elisabeth Duijser van ProBiblio een gesprek met Willem Wijgers, de nieuwe eigenaar van EMC, over onder meer de rechten van het volwassenensegmentatiemodel. Belangrijk punt is de database waar het rapport De klant is koningin op is gebaseerd. - Jongerensegmentatie. Er heeft een gesprek plaatsgevonden met Mappa en The Choice. Ook hier staan vele vragen open, met name over de kwaliteit van de segmentatie en de toegevoegde waarde. Er wordt voorlopig geen geld en tijd in gestopt totdat er meer duidelijkheid. BvdL en Elisabeth Duijser gaat hierover ook een gesprek aan. Hiervan moet de datum nog worden vastgesteld. 28 mei is de eerstvolgende bijeenkomst van de landelijke marketingcommissie. 5. Campagnes HH komt binnen als rasechte Oeteldonker. Hij stapt af van zijn imago als suffe ambtenaar. Een imago moet je het hele jaar door uitdragen, dus hier ook. Hier legt hij de link naar de campagne. We moeten de campagne structureel inzetten. De glitters zijn in zicht, maar de verwachtingen bij de bibliotheken moeten enigszins getemperd worden, aldus HH. Het zal niet ineens storm lopen richting de bibliotheken. Het is een traject van lange adem.

3 Milja presenteert de nieuwe campagne. We steken in op twee zaken: 1) de dialoog en 2) de bewijslast; wat is die nieuwe bieb. De campagne bestaat uit twee sporen. Spoor 1: gericht op diensten en producten. Spoor 2: gericht op beleving en interessegebieden (voornamelijk in-store). Outdoor campagne o.a.: * Banners op sites van derden. Bv. gerelateerd aan het voetbal, bv. op Omroep Brabant rond voetbaltijd. * Publiekscampagne: bieb kraskaarten worden uitgedeeld door promotieteam. Altijd prijs; je wint een hebbeding of een prijs die is samengesteld door bibliotheek. Expliciet bedoeld om mensen in de bieb te krijgen, de bieb is zelf verantwoordelijk voor het binden van de nieuwe klanten. De campagne wordt ook ondersteund op tv. * Mediacampagne. De Stuurgroep Campagnes levert promotiemateriaal aan deelnemende bibliotheken. M.b.v. beeldbank kunnen bibliotheken zelf aan de slag in de formats van de posters. KJ stelt dat deze campagne laat zien dat alle diensten van de bieb zijn en erbij horen. Zwakte is dat sommige bibliotheken niet bereid zijn om mee te werken. Zonder inzet van de bibliotheken werkt de publiekscampagne niet. De bibliotheken die zich niet willen inzetten, kunnen gebruik maken van de basis van de campagne, maar er wordt geen extra materiaal of campagne activiteiten ingezet. TT: is er nog geld beschikbaar om zwakke bibliotheken extra te ondersteunen. BvdL gaat kijken of hier nog gelden voor beschikbaar zijn. Er wordt een actiepunt geformuleerd om succesverhalen te communiceren op Bnbibliotheek.nl. TT vraagt expliciet de doelstelling van de campagne (SMART) helder te formuleren. Dit wil hij terugkoppelen aan het DOBB. Hij wil graag een focus in de bewijslast brengen. SS: inzetten op imagometing (0-meting en 1-meting). MHol: effecten kun je meten aan aantal uitgedeelde gadgets. HH wil kritisch kijken naar het bereik van het campagnemateriaal, daarnaast kijken naar effecten op imago. SS: we moeten onderscheid maken tussen marketingcommunicatie en sales. Om imago vast te stellen moet worden gekeken of DNA daar een aanknopingspunt voor biedt. Concluderend: - Imago van boek en meer houden we vast en komt terug in deze campagne. - Verantwoording op imago meetbaar maken. Bereik kunnen we laten meten door credo. Imago meten we zelf. - Balans in-store en outdoor aanwezigheid. Promotie, Personeel en Presentatie. - We gaan voor het langjarige effect. Een continue en herkenbare lijn. - Beelden mogen nog pittiger. - Boodschap aan de bibliotheken: het succes van deze campagne is je eigen verantwoordelijkheid. Het raamwerk is voor iedereen beschikbaar, maar het succes moet je zelf maken.

4 Evaluatie campagne DOBB: SS: nogmaals extra het managen van de verwachtingen benadrukken. TT: nogmaals de faciliterende rol van commissie benadrukken, het succes ligt bij bibliotheken zelf. Er wordt afgesproken dat TT tijdens de evaluatie mondeling de reële verwachtingen voor de bibliotheken toelicht. Vervolg/ mandaat: Commissie stemt in met het mandaat voor de Stuurgroep. Complimenten van TT voor de aanpak. MdV: de laatste punten worden vanmiddag doorgegeven aan credo en daarna start productie van de campagne. BvdL en MdV spreken met KJ en HH over het budget en de verdeling van de gelden in-/ outdoor. De begroting en verdeling van gelden graag cc aan TT. Er wordt besloten voor de volgende volgorde: eerst informeren we alle bibliotheken, dan pas sturen we het materiaal en starten we de publieksactie. TT: zou graag een incentive actie zien voor FO personeel. KJ: bv. een prijs voor de bieb die de campagne intern het beste heeft toegepast. Startdatum campagne is eind mei/ begin juni. Exacte datum volgt nog. 6. Tarifering update en vervolgtraject Doorgeschoven naar de volgende vergadering, i.v.m. de tijd. BvdL meldt dat er 11/5 een bijeenkomst is van de directeuren die zitting hebben in de stuurgroep. Michel Houtepen is daarbij aanwezig namens Cubiss. Dit zal een langlopend traject zijn, met als einddatum De volgende keer zal tarifering geagendeerd worden zodat de marketing commissie hierin ook een stelling in kan nemen. 7. Lokale beleidsplannen update Doorgeschoven naar de volgende vergadering, i.v.m. de tijd. 8. Bieb2Business Evaluatie tot nu toe: In februari hebben TT, TdG en BvdL gesproken over de voortgang van B2B. Daar is onderstaand voorstel uit voortgekomen. TT wil B2B niet presenteren in DOBB, maar toezenden bij alle stukken. Hierover wordt ter plekke in de vergadering een besluit genomen. Te weinig bibliotheken zijn aan de slag gegaan en het aantal contracten blijft achter. Het belang blijft om bibliotheken te verknopen aan de zakelijke markt. Het blijft een krachtige manier om klanten te binden. Daarnaast maken bezuinigingen het belangrijk om extra geldstromen aan te boren. B2B is een logische vervolgstap op de marketingplannen die het afgelopen jaar door bibliotheken zijn opgezet (in totaal 11 bibliotheken). De intentie voor B2B is er bij deze bibliotheken, maar het komt niet van de grond. Doel is niet marktbewerking, maar omzet en positieversterking in de markt.

5 Voorstel B2B (TdG): De terreinen zijn het bedrijfsleven, het publieke domein en culturele organisaties. De zakelijke profilering wordt dus breder. (Sheet 2 format) Daarnaast verandert de aanpak. De individuele aanpak bij bibliotheken maakt het project te weinig zichtbaar in het netwerk. Commerciële deals kunnen ook collectief aangepakt worden. Opmerkingen: TT: het gaat om contracten, niet om contacten, daarom bijstelling bij hoofddoelen culturele organisaties. KJ: zou graag meer samenwerking zien met het bedrijfsleven. MHol: in het publieke domein zijn het puur contacten, geen contracten en dat is juist het doel. TT: juist op provinciaal niveau kunnen we deze contracten afsluiten waar de bibliotheek ook nog aan verdient. BvdL op basis van je maatschappelijk rol heb je een duidelijke meerwaarde naar je partners. TT: niveau 1: op Brabant niveau contracten sluiten. Niveau 2: individueel ondersteunen in aanpak. Niveau 3: kennisdeling. HH: tastbaarheid zal zeker vanuit DOBB gevraagd worden. TT: in het doel van B2B moet de tastbaarheid nog terug komen. Toevoeging: bv. ten minste 1 sponsor voor het Brabantse netwerk. Ten minste 10 bibliotheken geholpen. Iedere bibliotheek heeft bijgedragen aan kennisdeling. Conclusie: TT: deze notitie is vastgesteld en gaat naar DOBB ter besluitvorming. 9. Biebsearch update Doorgeschoven naar de volgende vergadering, i.v.m. de tijd. 10. Kennisplatform Chantal van Laarhoven geeft een update over het bezoek aan de huidige website. Ongeveer 11% van alle medewerkers is aangemeld. De bezoekers blijven langer dan 5 min. op de website. Echt actieve bezoekers zijn er maar 10. Daarnaast zijn Bibliotheek Midden-Brabant en Den Bosch het meest actief met het aanleveren van tips. TT: vraagt zich af of er officieel besloten is dat er één platform is. BvdL: ja. Selma Coppoolse: we zijn hard bezig om traffic te genereren naar de site, maar we moeten medewerkers nog actiever promoten om content aan te leveren. Platform commissie Marketing Op is er de mogelijkheid om aparte projectruimtes aan te maken. Voor de commissie marketing is er al een ruimte aangemaakt en er wordt gevraagd bij wijze van test hiervan gebruik te gaan maken. Daarnaast wordt er gevraagd te fungeren als ambassadeurs voor deze projectruimte en het aanmoedigen van aanleveren van content.

6 CvL licht toe dat deze ruimte afgesloten is. Iedereen ontvangt een inlogcode. Er zijn twee manieren om berichten aan te leveren. Via de projectruimte deel je berichten met jouw groep. Om je bericht te plaatsen op de homepage van bnbibliotheek.nl lever je de berichten aan de redacteur. KJ: merkt op of het mogelijk is een segmentering aan te brengen in de informatie toevoer. De commissie zou graag een link zien van de agenda naar de landelijke agenda en de agenda van het projectteam. De commissie besluit voortaan alle stukken voor vergadering via de projectruimte beschikbaar te stellen. 11. Mystery shopper Update op papier van MN. I.v. m. tijd wordt hier niet verder op ingegaan. Eventuele vragen en/of opmerkingen kunne aan MN worden doorgegeven 12. Rooster van aftreden en evaluatie commissie TT: geeft aan tegen zelfevaluatie te zijn en doet het volgende voorstel. - Boudewijn en Thijs spreken individueel met alle leden. Een keer per jaar vindt er een functioneringsgesprek plaats met alle leden. Dit zal voor het eerst gebeuren in de zomer van Hierover verschijnt een kort geanonimiseerd verslag over het functioneren van de hele commissie. De voorzitter wordt ook geëvalueerd. - De zittingstermijn is max. 3 jaar. Daarom moet er een afspraak gemaakt worden over het rooster van aftreden. HH: voorstel: in 2011 treden 1 of 2 commissieleden af. IvB: de voorzitter en plaatsvervangend voorzitter moeten niet tegelijkertijd aftreden. Concluderend TT: vanaf 2012 treedt 1/3 terug. Zo ontstaat er een cyclus proces van elkaar opvolgende commissieleden. Voorstel akkoord door alle aanwezigen. In het lunchoverleg wordt gesproken over het externe zicht op de voortgang van de commissie en het functioneren. Zo ontstaat er een 180 graden feedback van buiten naar binnen. 13. Vergaderfrequentie BvdL merkt op dat het bij een aantal projecten stokt, dit komt mede door de lage vergaderfrequentie. Hij zou graag tot aan zomer de frequentie verhogen naar 1 keer per maand. Nu is er veel aandacht voor dezelfde onderwerpen. HH: ziet meer heil in het verder doordelegeren van taken. Zoals het doorschuiven naar stuurgroepen. MHol en KJ zouden graag eens per maand vergaderen. TT: we plannen een extra vergadering in mei, we zullen moeten accepteren dat niet iedereen daar bij kan zijn. Tijdens deze

7 vergadering leggen we de rest van de data voor 2010 vast en bespreken we welke thema s eruit gelicht kunnen worden die in bilateraals besproken worden. 14. Wvttk 15. Rondvraag - BvdL: vraagt alle commissieleden een reactie via de mail te geven op het televisie programma van Omroep Brabant. Hij stuurt hierover nog een bericht. - HH: Kracht van Brabant; borgen dat wij beeldmateriaal krijgen dat voor bibliotheken bruikbaar is. Er vindt in mei een extra vergadering plaats. De volgende vergadering van de Commissie Marketing is op dinsdag 15 juni.

8 Project Actiepunt Verantwoordelijk Deadline Status Gastlenen Segmentatie onderzoek Opstellen van een inventarisatie van de kosten/ tijdsinvestering voor upgrading Vubis bibliotheken Gesprek voeren met Elisabeth Duijser en Willem Wijgers over eigendomsrechten. M. Hezemans z.s.m. B. van de Lecq 26 april Nagekomen mededeling: Willem Wijgers komt medio mei met een voorstel voor het regelen van de eigendomsrechten van de database en een overzicht van het aantal bibliotheken dat gebruikt maakt van MOSAIC. Dit voorstel wordt besproken in de landelijke commissie op 28/5. Jongeren segmentatie Gesprek voeren met Elisabeth Duijser B. van de Lecq Nog niet bekend Nagekomen mededeling: gesprek heeft waarschijnlijk plaats op 25/5. Campagne Campagne starten i.s.m. Stuurgoed en credo M. de Vries Eind mei/ begin juni Campagne Beschikbare gelden voor ondersteuning zwakkere bibliotheken B. van de Lecq Campagne In DOBB overleg mondelinge toelichting op evaluatie campagne geven. Benadrukken wat reële verwachtingen zijn t.a.v. campagne. T. Torreman 29 april Tarifering Volgende vergadering een update geven van de voortgang B. van de Lecq Vergadering in mei

9 Bieb2Business Stukken toezenden aan DOBB en in de vergadering voorleggen ter besluitvorming. Kennisplatform Gebruik van projectruimte Iedereen T. Torreman 29 april

Notulen Commissie Marketing. Datum: 15 juni 2010

Notulen Commissie Marketing. Datum: 15 juni 2010 Notulen Commissie Marketing Datum: 15 juni 2010 Aanwezig: Thijs Torreman, Hans Hooft, Monique Blauw, Ingrid van Beek, Martin Hol, Rachid Agoussal, Boudewijn van, Milja de Vries, Marieke Hezemans, Yvonne

Nadere informatie

Notulen Commissie Marketing 18 november 2010

Notulen Commissie Marketing 18 november 2010 Notulen Commissie Marketing 18 november 2010 Aanwezig: Afwezig: Ingrid van Beek (vz), Rachid Agoussal, Jeske Boemaars Vanuit Cubiss: Marieke Hezemans, Yvonne v/d Berg en Sheila Schuijffel, Boudewijn v/d

Nadere informatie

Memo. Aan: DOBB-vergadering Van: Commissie Marketing Datum: dinsdag 20 juli 2010 Onderwerp: Voorstel aanscherping Bieb2Business project

Memo. Aan: DOBB-vergadering Van: Commissie Marketing Datum: dinsdag 20 juli 2010 Onderwerp: Voorstel aanscherping Bieb2Business project Memo Aan: DOBB-vergadering Van: Commissie Marketing Datum: dinsdag 20 juli 2010 Onderwerp: Voorstel aanscherping Bieb2Business project Inleiding Tijdens de vergadering van de Commissie Marketing 22 april

Nadere informatie

Campagne lancering e-bookplatform

Campagne lancering e-bookplatform Campagne lancering e-bookplatform In opdracht van de Vereniging Openbare Bibliotheken - BNL Update Utrecht, 25 september 2013 Norbert Koopen We willen de bibliotheken een centrale positie in de Nederlandse

Nadere informatie

Notulen commissievergadering Digitale bibliotheek 22-07-2010

Notulen commissievergadering Digitale bibliotheek 22-07-2010 Notulen commissievergadering Digitale bibliotheek 22-07-2010 Vergaderdatum: 22-07-2010 Verslagdatum: 26-07-2010 Locatie: Adres: Aanwezig: Afwezig: Cubiss Statenlaan 4, Tilburg Voorzitter: Notulist: Henriëtte

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie. Datum vergadering Datum verslaglegging MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 01 02 2018 Datum verslaglegging Inhoud Agenda MR vergadering... 2 MR besluiten... 2 Actiepuntenlijst MR... 4 Acties doorgezet naar

Nadere informatie

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie),

Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Notulen MR 1 dinsdag 13 september 2016 Aanwezig: Anne, Mirjana, Irene, Ilse, Florinde en Paul Maarten en Selma (directie), Afwezig met bericht: - 1.Opening, vaststelling agenda Agenda wordt goedgekeurd.

Nadere informatie

MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas

MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas MR-Nutsschool Zorgvliet/onderdeel van Lucas VERSLAG Vergadering: Medenzeggenschapsraad Nutsschool Zorgvliet Datum: Donderdag 25 september 2014 Tijd: 19.00-21.00 uur Plaats: School Aanwezig: Peter Molog,

Nadere informatie

Programma. Welkom en terugblik. 50+ & bibliotheken aan het woord. Koffie. Lunch. Afsluiting om 15.30

Programma. Welkom en terugblik. 50+ & bibliotheken aan het woord. Koffie. Lunch. Afsluiting om 15.30 Hartelijk welkom Programma Welkom en terugblik o 10.15-11.00: 50+ & bibliotheken aan het woord Koffie o 11.15-12.15: Vervolg Lunch o 13.00-13.30: Campagnes o 13.30-15.15: Nederland Leest Afsluiting om

Nadere informatie

CODERDOJO. Communicatieplan

CODERDOJO. Communicatieplan CODERDOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Presentatie: De toekomst van Welkom op het water HISWA Vereniging / Stuurgroep Welkom op het water Lelystad 13 juni 2018

Presentatie: De toekomst van Welkom op het water HISWA Vereniging / Stuurgroep Welkom op het water Lelystad 13 juni 2018 Presentatie: De toekomst van Welkom op het water HISWA Vereniging / Stuurgroep Welkom op het water Lelystad 13 juni 2018 Campagne voeren is pure noodzaak Romkje Groothedde, eigenaar Boot Akkrum: "De campagne

Nadere informatie

Jaarplan Cityleague 2013. Ron van Kesteren Cityleague coördinator

Jaarplan Cityleague 2013. Ron van Kesteren Cityleague coördinator Jaarplan Cityleague 2013 Ron van Kesteren Cityleague coördinator 1 Inhoud 1 Inhoud... 2 2 Introductie... 3 2.1 Doel van dit document... 3 2.2 Betrokkenen... 3 3 Context... 3 4 Doorlopende activiteiten...

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 9 december 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom

MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI 2014 PLAATS: AMERSFOORT. Monique. Hans. Agnes, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn. Welkom MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 11 JUNI PLAATS: AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Agnes,, Ingrid, Jeroen, Martijn Welkom Mededelingen, o.a. over Formatie (SvZ & info besluitvormingsproces

Nadere informatie

VOORBLAD Strategieconferentie strategische agenda West-Brabant

VOORBLAD Strategieconferentie strategische agenda West-Brabant Agp. 3, bijlage 2 VOORBLAD Strategieconferentie strategische agenda West-Brabant Zorg, Welzijn, Onderwijs Datum 04 december 2011 Ter kennisname In juli 2012 is het Uitvoeringsprogramma Strategische Agenda

Nadere informatie

Verslag oudercommissie 12 juni 2014

Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Verslag oudercommissie 12 juni 2014 Metagegevens Leden (aanwezig) Ouder Ouder Ouder John Menge (voorzitter) Jolanda van Weeren (notulist) Monica da Silva Fabeiro (penningmeester) Leden (afwezig) Ouder

Nadere informatie

CODER DOJO. Communicatieplan

CODER DOJO. Communicatieplan CODER DOJO Communicatieplan 1 mei 2018 2 1 AANLEIDING: CODERDOJO Voor de communicatietoolkit dit keer geen themaweek of landelijke campagne, maar een onderwerp waar veel bibliotheken mee werken: CoderDojo.

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels

Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Notulen bestuursvergadering OV- OBS De Vogels Datum: 28 oktober 2014 Locatie: Schoolgebouw De Vogels Tijd: 19.30u Aanwezig: Afgemeld: Ancion (voorzitter), Jeroen van der Meulen (penningmeester/secretaris),

Nadere informatie

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek

Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Maike Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek Notulen MR De Vijfhoeven 20161003 Notulen MR De Vijfhoeven Datum: 3 oktober 2016 Aanwezig: Verhoeven (vz), Joost Klerks, Karin v.d. Griendt, Patricia de Folter en Yvonne Wertenbroek ACTIE Einddatum 1 Opening

Nadere informatie

Notulen MR-overleg over het formatieplan op

Notulen MR-overleg over het formatieplan op Notulen -overleg over het formatieplan op 17-4-2018 1. Opening en vaststellen van de agenda De voorzitter opent de vergadering. Mededelingen vanuit de directie en de actiepuntenlijst stonden niet op de

Nadere informatie

Affiliate marketing. Jan Pons

Affiliate marketing. Jan Pons Affiliate marketing Jan Pons Affiliate marketing Affiliate marketing is een manier van online marketing waarbij de website (adverteerder of merchant) de affiliate (uitgever/webmaster) betaalt voor elke

Nadere informatie

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit

HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT. Mediakit HOEVEELKRIJGJIJ.NL MEDIAKIT 1 4 jaar geleden begon Frits Kok met een gratis platform voor jongeren over belastingteruggave. Hij had toen nooit durven dromen dat Hoeveelkrijgjij.nl binnen een paar jaar

Nadere informatie

Notulen vergadering Cie. Digitale bibliotheek 11-02-2010

Notulen vergadering Cie. Digitale bibliotheek 11-02-2010 Notulen vergadering Cie. Digitale bibliotheek 11-02-2010 Vergaderdatum: 11-02-2010 Verslagdatum: 18-02-2010 Locatie: Adres: Aanwezig: Afwezig: Cubiss Statenlaan 4, Tilburg Voorzitter: Notulist: Henriëtte

Nadere informatie

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: -

Veiligheidsbureau VRHM, Peter Kessels Voorstel t.b.v. Algemeen Bestuur Datum: 30 juni Informatief H. Meijer (VD) - Datum: - 6. 1. Samenvatting voorstel Op 27 mei jl. heeft het Veiligheidsberaad vergaderd. Op basis van de agenda en definitieve besluitenlijst vindt een terugkoppeling plaats. 2. Algemeen Onderwerp: Vergadering

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - PROJECTGROEP CONCEPT Verslag

Van: STICHTING ONTWIKKELINGSMAATSCHAPIJ ENCI-GEBIED - PROJECTGROEP CONCEPT Verslag Memo Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied\ Projectgroep SomENCI PG - Conceptverslag en actiepuntenlijst 3/2011 Aan: C. van der Gugten, P. Haane, E. Habets (afwezig), R. Pasma, P. Mergelsberg,

Nadere informatie

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018

GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 GMR Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 21 maart 2018 Aanwezig: Afwezig: Notulen: Abe Brouns (Plv. vz), Chantal Pijls en Richard de Wilde, Angèle Gubbels en Stephan Gerards en Marc Meulen CvB Ryszard,

Nadere informatie

Een prachtig voorbeeld van hoe goed het e-bookambassadeursschap kan werken in de Leeuwarder Courant over Ambassadeur van het e-book.

Een prachtig voorbeeld van hoe goed het e-bookambassadeursschap kan werken in de Leeuwarder Courant over Ambassadeur van het e-book. Flitsende start voor e-bookcampagne Beste collega, De e-bookcampagne is op vrijdag 15 januari feestelijk afgetrapt in Haarlem door auteur Marc Lammers die de eerste tweet verstuurde in de Twitterestafette.

Nadere informatie

Zinnig gebruik van ROM data. NEDKAD congres 3 oktober 2014 Martin de Heer (Mentaal Beter) en Anouk Vorselman (Achmea)

Zinnig gebruik van ROM data. NEDKAD congres 3 oktober 2014 Martin de Heer (Mentaal Beter) en Anouk Vorselman (Achmea) Zinnig gebruik van ROM data NEDKAD congres 3 oktober 2014 Martin de Heer (Mentaal Beter) en Anouk Vorselman (Achmea) 2 Agenda I Context van de pilot II Pilot III Resultaten IV ROM bij Mentaal Beter V Toekomst

Nadere informatie

Najaarscampagne Lees Meer

Najaarscampagne Lees Meer Najaarscampagne Lees Meer Eindevaluatie Den Haag, zomer 2013 Inhoud Vertrekpunt voor de campagne Effectmeting van de campagne door Blauw Research Resultaten van de campagne nader bekeken Cijfers over gebruik

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-prestatieladder

Communicatieplan CO2-prestatieladder Communicatieplan CO2-prestatieladder T.b.v. certificering CO2-prestatieladder. Winssen, 11 februari 2019 Luuk Bruisten Akkoord namens directie Datum: 11 februari 2019 Handtekening: Luuk Bruisten Inhoud

Nadere informatie

Notulen Klankbordgroep Hyperion

Notulen Klankbordgroep Hyperion Notulen Klankbordgroep Hyperion 20 augustus 2014 concept actiepunten: Aanwezig Tascha Wessel, Lennert de Keizer, Janneke Visser, Yardeen Roos, Sandra Rottenberg, Aad van Nieuwkerk, Hans Steketee, Daphne

Nadere informatie

Marleen Bockholts, Miel Timmers, Stefan Eveleens, Renee de Kok

Marleen Bockholts, Miel Timmers, Stefan Eveleens, Renee de Kok Notulen MR vergadering Datum: 22 mei 2017 Aanwezig schoolgeleding: Aanwezig oudergeleding: Afwezig: Overige aanwezigen: Notulant: Gidi Spronck, van den Heuvel, Sandra van de Sande, Marieke Mertens, Boy

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid vereniging X

Vrijwilligersbeleid vereniging X Vrijwilligersbeleid vereniging X Visie t.a.v. Vrijwilligers: Vrijwilligers zijn het kapitaal van onze vereniging: Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel binnen onze vereniging Vanuit deze visie willen

Nadere informatie

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely.

Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, Linda, Kristel, Claudia en Ely. NOTUEN VERGADERING MR De Firtel Datum: Dinsdag 30 juni 2015 Aanvang: Aanwezig: 19.30 uur Jan, Will, Twan, Mariska, Helma, inda, Kristel, Claudia en Ely. Afwezig: / Notulen MR en directie 1. Opening/mededelingen

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur

Notulen MR- vergadering Datum:21 februari 2012 Aanvang: 19.30 uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Peter Kingma (Plv.vz/ ouder), Margriet Reatch, en Titia Woudwijk (lid/ ouder), Alfred Slöetjes (lid/ personeel) Astrid Schoonhoven (lid/personeel),

Nadere informatie

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014.

VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. VERSLAG EN ACTIELIJST 3 e (reguliere) fysieke overlegtafel Jeugd 8 augustus 2014. Algemene aanwijzingen: -de gemeenten die deelnemen aan het Netwerk Sociaal Domein Midden Holland (NSDMH), worden in dit

Nadere informatie

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt Vergadering: MR vergadering Datum: 25-04-2016 Plaats: Willibrordusschool te Hulst Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Aanwezig: Michele de Vries, Bernadette van de Kerkhove - van Dorsselaer, Ingemar Hoefnagels,

Nadere informatie

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert.

1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering. Antoinette notuleert in verband met afwezigheid Geert. Notulen Stichting Boomberg -01-23 Aanwezig: Lambert, Helmi, Josien, Afwezig: Patrick, Geert Bestuursvergadering Stichting Boomberg, d.d. 23-1- 1. Opening door de voorzitter: Helmi opent de vergadering.

Nadere informatie

Social Media Marketing strategie

Social Media Marketing strategie Social Media Marketing strategie --= werkboek =-- 1. Bepaal je doelstelling Vaak zal SMM een onderdeel zijn van bestaande marketingcommunicatieplannen. Een extra kanaal om je doelgroep te bereiken. Soms

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 7 DEC. 2017 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Hans Nuhn, Martin Romeijn, Hannie Roosen, Judith Aust, Jeroen Verhoeven, Sander Pustjens, Marie-

Nadere informatie

Sponsorbeleid van de Kober groep

Sponsorbeleid van de Kober groep Sponsorbeleid van de Kober groep Beleid De Kober groep krijgt regelmatig sponsorverzoeken binnen. Om willekeur van sponsortoezeggingen te vermijden en eenduidig sponsorverzoeken te beoordelen is dit sponsorbeleid

Nadere informatie

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.!

saleskit! digitale mogelijkheden LINDA.! saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Basisschool de Leerlingst Ringoven 5 6081 GR Haelen Onderwerp Notulen vergadering 15 september 2014 Aan Leden MR, secretariaat ouderraad en directeur Aanwezig Leon Boom, Ingrid Housmans, André Huxkens, Jolanda Colnot, Veronique Schreurs, Josine Neuhof,

Nadere informatie

Notulen MR vergadering 25 september 2013

Notulen MR vergadering 25 september 2013 Notulen MR vergadering 25 september 2013 Opening Ronald opent de vergadering om 19.15 uur en heet allen welkom. Aanwezigen: Mary Ann, Ronald, Rianne, Bo, Edwin, Noortje, Mieke en René Afwezig: Gemma is

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum:8 mei 2012 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Mark Kramer (lid/ ouder), Titia Woudwijk (lid/ ouder), Astrid Schoonhoven (lid/personeel), Ubbo Elzinga (directie), Karin Baars (lid/personeel), Lottie Kramer- Haarsma

Nadere informatie

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker

Medezeggenschapsraad OBS De Bonte Tol p/a OBS De Bonte Tol, Gantellaan 5, 2642 JK Pijnacker Notulen MR Vergadering Datum: 23 april 2015 Tijd: 20.00 uur Plaats: De Bonte Tol Aanwezig: Sadhana Bacha (SB) Marina Hoos (MH) Myra Lissenberg (notulist) (ML) Linda Muller (secretaris) (LM) Marcel Pronk

Nadere informatie

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Desiree, Agnes, Bernadette, Monique, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk MR de Tafelronde NOTULEN DATUM: 25 FEBRUARI PLAATS:AMERSFOORT NOTULIST VOORZITTER AANWEZIGEN Hans Desiree, Agnes, Bernadette,, Ingrid, Jeroen, Martijn Directie: Gert de Wit, Nardy. IB: Lisanne van Dijk

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2017

3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2017 3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2017 Januari 2017 Inleiding Indaver Nederland B.V. heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo willen we een bijdrage leveren aan het terugdringen van de

Nadere informatie

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing

Frankwatching. Volledige automatisering e-mailmarketing Frankwatching Volledige automatisering e-mailmarketing Efficiënte promotie van nieuwe artikelen via e-mail CMS Koppeling bespaart een uur werk per nieuwsbrief Customized content door uitgebreide segmentatie

Nadere informatie

Strategie en structuur IBT

Strategie en structuur IBT Strategie en structuur IBT Datum: Augustus 2014 De werkgroep Interbestuurlijke Trainees (IBT) brengt trainees van verschillende overheidslagen bij elkaar en laat deze over actuele onderwerpen nadenken,

Nadere informatie

Actie Uitvoerder(s) (Eind)datum Status. Checklist opstellen voor bijeenkomsten Ineke

Actie Uitvoerder(s) (Eind)datum Status. Checklist opstellen voor bijeenkomsten Ineke Bijeenkomst:!!! ZP-NET Hoofddorp Datum en tijd:!! 17 januari 2013 van 19:30-22:15 Locatie:!!! Thuis bij Voorzitter:!!! Storm Notulen door:!! Ineke de Moor Aanwezigen:!!! Sievers, Herman Sars, Toos Opstal

Nadere informatie

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur

Notulen MR- vergadering Datum: 16 november 2010 Aanvang: uur 1. Aanwezig : Anne Iedema(Vz/ ouder), Jellie van Houten (Vice Vz/ personeel), Jannes Hofstra (secr/ personeel), Lottie Kramer- Haarsma (lid/ ouder), Bianca Visser (lid/ personeel), Annie Jaasma Minnema

Nadere informatie

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015

Dorpsraad Velp 2015 Pagina 1. Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp. Datum: Maandag 26 oktober 2015 Notulen bijeenkomst Dorpsraad Velp Datum: Maandag 26 oktober 2015 Aanwezig: Afwezig: Agenda René, Hans, Marieke, Harald, Hans L, Robert Jack, Jochem, Suzanne 1 Opening 2 Mededelingen/ingekomen stukken

Nadere informatie

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR

VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD secretariaat: Marisja Zych en Inge van der Linden e-mail: secretariaat@bmtskpo.nl Website: www.skpo.nl VERSLAG van de 149e vergadering van de GMR Datum: Woensdag

Nadere informatie

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025

Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 Startnotitie Toeristische visie gemeente Bergen 2015-2025 1 1. Inleiding Gemeente Bergen beschikt niet over een toeristische visie. Voor een gemeente waarvan het toerisme een grote economische peiler vormt,

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2015

3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2015 3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2015 December 2014 Inleiding Indaver Nederland B.V. heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo willen we een bijdrage leveren aan het terugdringen van

Nadere informatie

Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor:

Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor: Handleiding In Dialoog met studenten aan de hand van uitkomst JOB-monitor: Inhoud document Hulpmiddel (draaiboek) om een bijeenkomst te organiseren waarin de uitkomsten van de JOBmonitor (of ander onderzoek

Nadere informatie

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd

Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Verslag fysieke overlegtafel-jeugd Naam overleg Fysiek overlegtafel-jeugd datum: 24-10-2016 voorzitter: Hanneke Knijf verslaglegger: Amber Loth tijd van: 16.00 tot 18.00 Aanwezig: Afwezig: Tevens kopie

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Een 'werkende examencommissie. 04 november 2014

Een 'werkende examencommissie. 04 november 2014 Een 'werkende examencommissie Inhoud workshop Stellingendiscussie Presentatie: hoe hebben we bij Nova de professionalisering van de examencommissie aangepakt? Ervaren van een door ons gebruikte werkvorm:

Nadere informatie

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan

Het Online Marketingplan. Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan Het Online Marketingplan Het Social Media Plan als onderdeel van het Marketing Plan 1 Wil je een online marketingplan voor jouw organisatie beschrijven? In dit document vind je de opzet voor zo n plan.

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK 2018 Communicatieplan 28 augustus 2018 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK Van 3 tot en met 14 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek van CPNB plaats. Het thema is dit jaar Vriendschap,

Nadere informatie

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE

Creat4u. www.icreat4u.nl COMPLETE WEBSITE. voor ondernemers. 47,50,- per maand zonder opstartkosten. ONZE VOORDELEN! EEN ALL-IN WEBSITE COMPLETE WEBSITE voor ondernemers 47,50,- per maand zonder opstartkosten. Een complete website voor uw onderneming en die ook nog goed vindbaar is, dat is wat we willen! Maar hoe? EEN ALL-IN WEBSITE ONZE

Nadere informatie

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB.

NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. NOTULEN SCHOOLRAAD HEIACKER D.D. 8 FEB. 2018 Aanwezig: Afwezig: Igor Martin (voorzitter), Ester den Otter, Martin Romeijn, Judith Aust, Marie- Thérèse Gillessen, Niek Verbeek, Kees Verspaandonk(notulist),

Nadere informatie

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014

Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883. Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Saltoschool de Bergen Schouwbroekseweg 7 5616 NV Eindhoven telefoon 040-2528883 Verslag Medezeggenschapsraad 22-09- 2014 Aanwezig: Maurice Driessens (Directie) Geert van den Eertwegh (PMR) Jacqueline Goedegebure

Nadere informatie

Notulen van de vergadering

Notulen van de vergadering Notulen van de vergadering 26-06-2017 Aanvang: 19.30 uur. Eindtijd: 21.45 uur. Voorzitter: Manon Afwezig: Diana met kennisgeving Aanwezig: Jürgen Kroot namens OV Notulen: Diana: 17-10 / 26-6 Leona: 16-1

Nadere informatie

Communicatieplan Vrouwenopvang 2011

Communicatieplan Vrouwenopvang 2011 Communicatieplan Vrouwenopvang 2011 In 2010 is het meerjarencommunicatieplan van de Vrouwenopvang vastgesteld en van start gegaan. De Vrouwenopvang heeft voor het eerst een grote publiciteitsactie georganiseerd.

Nadere informatie

1. Welkom Jeroen van Beijnen werkt sinds 1 januari als adviseur ICT bij Cubiss. Hij zal de zoek&boek taken van Neeltje van Helvoort over gaan nemen.

1. Welkom Jeroen van Beijnen werkt sinds 1 januari als adviseur ICT bij Cubiss. Hij zal de zoek&boek taken van Neeltje van Helvoort over gaan nemen. Verslag Provinciaal gebruikersoverleg zoek&boek, Noord-Brabant Datum: 3 maart 2008 Tijd: 9.30 12.00 Locatie: Cubiss, vergaderzaal 2 1. Welkom van Beijnen werkt sinds 1 januari als adviseur ICT bij Cubiss.

Nadere informatie

IMPLEMENTATIEPLAN GASTLENEN (landelijk)

IMPLEMENTATIEPLAN GASTLENEN (landelijk) Samenwerkende POI s Nederland & Vereniging van Openbare Bibliotheken IMPLEMENTATIEPLAN GASTLENEN (landelijk) Gastlenen is een onderdeel van het project de Nationale Bibliotheekpas IMPLEMENTATIEPLAN GASTLENEN

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Annelies Römer Wageningen, Clifford-herbarium

Annelies Römer Wageningen, Clifford-herbarium 2006-11-13 Den Nicolette van Neer stagiaire Bijeenkomst over Linnaeus 300 jaar, donderdag 2 november 2006 Aanwezig: Ambassadeur Hans Magnusson Lisa Leistra Gunilla Karlsson Carl Zydowski Nicolette van

Nadere informatie

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2017 2 1 AANLEIDING: KINDERBOEKENWEEK 2017 Van 4 tot en met 15 oktober 2017 vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema is dit jaar Gruwelijk eng!.

Nadere informatie

Verslag Fysieke Overlegtafel. Katwijk, 6 september 2016

Verslag Fysieke Overlegtafel. Katwijk, 6 september 2016 Verslag Fysieke Overlegtafel Katwijk, 6 september 2016 Aanwezig: M. Zebregs (DSV), J. Bos (Topaz), P. de Gier (Gemiva), J. v. Wijnen (Marente), J. v. Malestein ( s Heerenloo), H. de Wit (De Brug), A. Klein

Nadere informatie

Social Media Strategie Plan

Social Media Strategie Plan Social Media Strategie Plan Creëren van de strategie en planning van de uitvoering Een stappenplan met daarin vastgelegd waar je merk staat, waar je heen wilt en en hoe er te komen. Houd in gedachten dat

Nadere informatie

Beleid en afspraken M&C

Beleid en afspraken M&C Beleid en afspraken M&C De afdeling Marketing & Communicatie maakt met haar expertise het aanbod van de programma-units mede mogelijk. Zij zijn verantwoordelijk voor de communicatie en richten zich op

Nadere informatie

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014

VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014 VOORWAARDEN EN BEOORDELING JONGERENBIJDRAGEREGELING (JBR) 2014 LET OP! Lees de voorwaarden goed door. Als je je niet aan een van de voorwaarde houdt, is JBR gemachtigd de bijdrage weer in te trekken. 1.

Nadere informatie

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept Terlindenweg 18, 6433 PC Hoensbroek 045-7074055 06-49800340 gmrkindante@gmail.com Verslag vergadering GMR Kindante Datum: 12-09-2012 Tijd: 19.35 uur 21.58 uur Locatie: kantoor Rijksweg-Zuid Status: Concept

Nadere informatie

Auteurs: Marijke Hoftijzer en Piet Korte isbn: 978-90-01-82345-0

Auteurs: Marijke Hoftijzer en Piet Korte isbn: 978-90-01-82345-0 Projectplanning (extra bij paragraaf 3.1 Imagodoelstellingen) Naast je normale dagelijkse bezigheden kun je ook te maken krijgen met de organisatie van eenmalige zaken. Soms zijn deze heel overzichtelijk

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE KINDERBOEKENWEEK Communicatieplan 1 augustus 2016 2 1 INLEIDING De Kinderboekenweek van 2016 loopt van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober. Het thema van deze week is Voor altijd

Nadere informatie

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage)

3. Notulen vergadering 15 januari en actiepunten (bijlage) Aanwezig Afwezig Directie Locatie Bas ter Weel (voorzitter), Marian Pronk, Nienke Weelink, Ronkje Voogt, Ria van Eede, Marian Sempel, Mirjam Post, Clarissa Pahud de Mortanges, Jolanda Topfer, Simone Schreurs,

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 2 april 2013 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Coby Markerink Y Team Remy Janssen Y Ouder Sven Peters Y Ouder Danielle Lambour Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE NEDERLAND LEEST Communicatieplan 1 oktober 2016 2 1 INLEIDING Nederland Leest 2016 vindt plaats van 1 t/m 30 november. Vanuit CPNB wordt er tijdens dit jaarlijkse evenement veel aandacht

Nadere informatie

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012

NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012 NOTULEN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD-VERGADERING 30 januari 2012 Aanwezig Rol Inge Stassar Y Team Jolande Hondius Y Team Coby Markerink N Team Edwin Snel Y Ouder Cilia van Veen Y Ouder Cock v. Velthoven Y Ouder

Nadere informatie

Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda

Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda Communicatieparagraaf project vrijwilligers in de bibliotheek - Breda Naast de reguliere projectcommunicatie (informeren over project, voortgang en resultaten) en de communicatie gericht op het werven

Nadere informatie

MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN

MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN MEDENZEGGENSCHAPSRAAD NOTULEN EN ACTIEPUNTEN Datum 11 februari 2016 Aanwezig Afwezig MK Afwezig ZK Voorzitter Notulen Andries Boschker, Marja Assinck, Anke Cuppers, Peter van Uden, Inez Vallenduuk, Annie

Nadere informatie

Online Gastlenen Bicat 5.6 Versie: 24-06-2010

Online Gastlenen Bicat 5.6 Versie: 24-06-2010 Online Gastlenen Bicat 5.6 Versie: 24-06-2010 Inleiding / Toelichting Het online gastlenen is een variant op het oude (offline) gastlenen waarbij gegevens van de thuisbibliotheek van de lener handmatig

Nadere informatie

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet!

1. De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Wederom een grote opkomst, we zijn compleet! Notulen ouderraad 3 maart Aanwezig: Jos Palmen, Angelique Stroek, Evelien Saes, Marjo van Gog, Monique Ramaekers, Anja Nooijen, Laurens Verheijen, Esther Heesakkers, Erwin van Cruchten, Marianne Niëns,

Nadere informatie

PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas

PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas PROJECTPLAN Nationale Bibliotheek Pas 11 juni versienummer 1.3 Uitgave: Versie: 1.1 Datum: 10 mei Opsteller: Projectleider: Opdrachtgever: Nicolette van Ham Nicolette van Ham Coen van Hoogdalem Wijziging

Nadere informatie

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom.

De plv. voorzitter, de heer Brouns, opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Actie- en besluitenlijst vergadering Datum: 31 oktober 2017 Aanwezig: Deel 1 en 2: GMR: de dames Ozek, Pijls en de heren Brouns (plv. voorzitter) en De Wilde Deel 1: RvT: de dames Keuzenkamp, Van der Graaf

Nadere informatie

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015

1. Opening 2. Verslag vorige vergadering 16 juni 2015 Verslag : Vergadering Ouderraad KSH Datum : 8 september 2015 Aanwezig : Joyce van Dijk Arenda Doets Monique Hallegraeff (teamleider) Angelique Hogeveen Esther van der Linden Hans Nijhuis (voorzitter) Wim

Nadere informatie

Kantorenpark in Weert-Noord dat 100% elektrisch laadt met het Prik & Go laadplein, geleverd door Fudura. Communicatieplan CO2-Prestatieladder

Kantorenpark in Weert-Noord dat 100% elektrisch laadt met het Prik & Go laadplein, geleverd door Fudura. Communicatieplan CO2-Prestatieladder Kantorenpark in Weert-Noord dat 100% elektrisch laadt met het Prik & Go laadplein, geleverd door Fudura. Communicatieplan CO2-Prestatieladder Fudura B.V. 2018 Versie: 1.7 Inhoud 1. Managementsamenvatting

Nadere informatie

Verslag Provinciaal gebruikersoverleg Zoek&Boek, Noord-Brabant. Datum: 25 oktober 2010 Tijd: 9.30 12.00 Locatie: Cubiss (Vergaderzaal 3)

Verslag Provinciaal gebruikersoverleg Zoek&Boek, Noord-Brabant. Datum: 25 oktober 2010 Tijd: 9.30 12.00 Locatie: Cubiss (Vergaderzaal 3) Verslag Provinciaal gebruikersoverleg Zoek&Boek, Noord-Brabant Datum: 25 oktober 2010 Tijd: 9.30 12.00 Locatie: Cubiss (Vergaderzaal 3) 1. Welkom Hilbrand heet iedereen van harte welkom en kondigt aan

Nadere informatie

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING

WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING WHITEPAPER INGREDIËNTEN VOOR SUCCESVOLLE B2B MARKTBEWERKING UW PARTNER IN B2B MARKETING INTELLIGENCE Inleiding Het vak van de B2B marketeer is uitdagend. Sinds de crisis zijn de budgetten structureel verlaagd.

Nadere informatie

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan

LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN. Communicatieplan LOKALE CAMPAGNE SPANNENDE BOEKENWEKEN Communicatieplan 1 april 2016 2 1 INLEIDING Dit communicatieplan dient ter ondersteuning van bibliotheken bij het plannen en uitvoeren van hun communicatie-activiteiten

Nadere informatie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie

MR De Meie. Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie MR De Meie Vragen, besluiten en actiepunten MR De Meie Datum vergadering 21-09-2017 Datum verslaglegging 23-09-2017 Inhoud Agenda MR vergadering...2 MR besluiten...2 Actiepuntenlijst MR...5 Acties doorgezet

Nadere informatie

Notitie Raadscommunicatie

Notitie Raadscommunicatie Notitie Raadscommunicatie 2018-2022 NOVEMBER 2018 Documentnummer INT-XXXXXX Start! 1. Inleiding... 3 2. Raadscommunicatie in Beverwijk: wat en waarom?... 3 3. Hoe communiceren we?... 4 4. Wensen vanuit

Nadere informatie

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5

Agenda Ouderraad OBS de Singel Pagina 1 van 5 Ouderraad Notulen 6e ouderraad vergadering Datum : Dinsdag 25 februari 2014 Tijd : 19.30 21.30 Locatie : OBS De Singel Aanwezig : Ingrid, Ronald B., David, Jerzy, Linda, Lex, Kim (team), Laura, Farida,

Nadere informatie

3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2018

3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2018 3.C.2 Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2018 April 2018 Inleiding Indaver Nederland B.V. heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo willen we een bijdrage leveren aan het terugdringen van de

Nadere informatie

De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00

De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00 De Ronde 21-06-2011 Aanvang: 19:00 Tijd Raadzaal 1.02 Molendijkzaal 0.01 Vermeerzaal 1.03 19:00 Basisrichting Structuurvisie Amersfoort 2030 Informatie Regionaal Werkvoorzieningschap Amersfoort en omgeving:

Nadere informatie