Evaluatie invoering 30 en 60 km zones.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Evaluatie invoering 30 en 60 km zones."

Transcriptie

1 Evaluatie invoering 30 en 60 km zones. Bij vaststelling van het verkeersveiligheidsplan door de gemeenteraad op 27 oktober 2005, is door het college van burgemeester en wethouders toegezegd dat de invoering van de 30 en 60 km zones in 2000/2001 nogmaals wordt geevalueerd. In januari 2006 is aan de raadscommissie Ruimtelijke Zaken is door het college voorgesteld hoe dit te realiseren. Onderdeel hiervan is een publicatie in het Boxmeers Weekblad aangaande het gemeentelijk verkeersveilgheidsbeleid. Daarbij was een antwoordstrook die de mensen konden invullen en opsturen, om hun eigen mening te geven. Ook zijn een drietal informatiebijeenkomsten gehouden. Hieronder de ingekomen reacties. nr Naam Woonplaats Opmerking Reactie gemeente 1 Mevr. Nabuurs Boxmeer, Grasklokje complimenten goede kwaliteit fietspaden in de gemeente. Vanf de rotonde Massbroeksche Blokken fietsen fietsers vaak aan de verkeerde kant het plan op. Verzoek een verbodsbord te plaatsen. Fietsers zijn altijd moeilijk om te sturen. De inrichting ter plaatse is conform de de stellen eisen. Om de veiligheid voor de fietser nog verder te vergroten is de voorrangsregeling op de rotonde aangepast zodat de fietsers voorrang hebben. Hiermee is de situatie zodanig dat fietsers eenvoudiger de Maasbroeksche Blokken op kunnen rijden. Het gemotorisserd verkeer moet immers voorrang verlenen. 2 Dhr. Willems Sambeek, W. Churchillstraat Er wordt veel te hard gereden in de Churchillstraat en de Kennedystraat. Verzoek drempels of snelheidscontrole. De profielen in deze wijk van Sambeek zijn breed. Dit heeft tot gevolg dat snelheden vaak hoger liggen. De situatie rondom de school heeft vanuit het Brabant vekeersveiligheidslabel extra aandacht. Schoolomgevingen spelen hierbij een belangrijke rol. De basisschool heeft zich aangemeld bij het BVL. De verdere uitwerking zal duidelijk maken of en zo ja welke maatregelen moeten worden getroffen. Handhaving door de politie is altijd een probleem. We kunnen de knelpunten alleen maar kenbaar maar. Inzet van mankracht is aan de politie. De gemeente moet aan de verplichting voldoen dat de inrichting past bij de functie. Handhaving is aan de politie. We zullen in het regulier overleg extra aandacht vragen voor snelheidshandhaving.

2 3 Dhr. Van Loon Maashees 60 km tussen Maashees en V'beek is ongeloofwaardig en staan weinig huizen en er ligt een fietspad. 60 km tussen Groeningen en V'beek onlogisch. Verkeersremmende maatregelen in Groeningen zijn gevaarlijk. Vanuit verkeersveiligheid is ervoor gekozen om zoveel mogelijk wegen buiten de kom 60 km te maken. Alleen de gebiedsontsluitingswegen zijn 80 gebleven. Het klopt dat langs een aantal 60 km wegen fietspaden liggen. Toch blijkt uit de landelijke ongevallencijfers dat de 80 km wegen de meest onveilige wegen zijn. Wel is het zo dat de inrichting van de weg moet passen bij de functie. Dat is dan ook reden dat in het verkeersveiligheidsplan middelen zijn opgenomen om maatregelen te treffen. De voorkeur gaat uit naar obstakels en of visuele maatregelen. In bestaande situatie blijkt echter vaak dat hiervoor de mogelijkheden ontbreken en alleen maar drempels of plateau's kunnen worden gerealiseerd. Plateau's hebben vanuit gebruik, effect en overlast veruit de voorkeur. 4 onbekend Oeffelt Katsestraat tot aan tennispark hoge snelheden. Incidenteel komen hoge snelheden voor. De inrichting van de weg past bij de functie. Alleen handhaving vanuit de politie kan hier eventueel een oplossing bieden. 5 Dhr. Kempkes Boxmeer 30 en 60 km zones zijn fantastisch. Op de K. Doormanstraat wordt nog te hard gereden. Bij geen controle zullen de snelheden nooit naar beneden gaan. Om de snelheden verder af te kunnen dwingen zouden drempel/plateau's kunnen worden gerealiseerd. Vanuit het gebruik en de aanbevelling in het Mobiliteitsplan "Verkenning " dat de K. Doormanstraat/Raetsingel moet aangemerkt als 2e ontsluiting van het centrum is dat niet wenselijk. Daarbij komt dat langs deze weg woningen staan en de overlast niet in verhouding zou staan met de winst. Ook hier de politie te vragen om te handhaven. 6 Dhr. Van Gemert Overloon Op zich geen bezwaar. De gemeente gebruikt een eigen norm anders dan de provincie. Gebiedsontsluitingswegen moeten 50/80 km blijven. Dit voorkomt sluipverkeer. Regionaal zijn afspraken gemaakt inzake de wegcategorisering. Hierbij is bepaald op welke wegen 50/80 en welke mag worden gereden. Zie voor het categoriseringsplan bijlage 4. De wegen in de gemeente zijn conform gecategoriseerd en in het verkeersveiligheidsplan opgenomen. 7 Dhr. Roerdink Boxmeer Hoge snelheid Raetsingel. Zie bij nummer 5. Handhaving is noodzakelijk.

3 8 Dhr. Pennings Boxmeer, van Speyk Hoge snelheden op de Hoogendijk. Verzoek tot maatregelen of handhaving. Eventueel thv voetpad een maatregel. 9 Dhr. Stoffelen Vierlingsbeek, Burggraaf 10 Dhr/mevr. Janssen Beugen, Dorpsstraat Op zich geen tegenstander van de maatregelen. Geen voorstander van drempels, liever sluizen of as-verspringingen. Losse drempels op wegen 60 en 80 moeten weg worden gehaald. Veroorzaken geluidsoverlast en schade aan voertuigen. Wegen met fietspaden buiten de kom moeten 80 km zijn. Op de weg Maashees - Vierlingsbeek geen aanvullende maatregelen. Op de Rondweg Overloon alleen kruispunt plateau's en waar geen zijwegen asverspringingen. 30 km zones niet erg zinvol. De snelheden liggen hoger. Misschien beter om 40 km te maken en dan ook te handhaven. 60 km is wel zinvol, echter de maatregelen worden als zeer hinderlijk ervaren en werken vanuit milieu averechts. Mogelijk een goede publiciteitscampagne gekoppeld aan snelheidscontroles. Een drempel tpv het voetpad wat uit de wijk van Speijk komt is hier denkbaar. Op de dijk en naar het buitengebied wordt veel gelopen. Te hoge snelheden maken dit onveilig. Daarbij komt dat dit stuk 30 km zone is. De mogelijk heden voor maatregelen worden nader bekeken en bij de verdere uitvoering van het verkeersveiligheidsplan betrokken. De voorkeur gaat zoveel mogelijk uit naar andere maatregelen dan drempels en plateau's. Echter vaak is dat niet mogelijk. Zoals al aangegeven is de wegcategorisering regionaal bepaald en afgestemd. De gemeente Boxmeer is wel verder met de invoering dan de omliggende gemeenten. De inrichting van de weg moet wel passen bij de functie. Losse drempels moeten hierbij zoveel mogelijk worden voorkomen. Echter soms is dat niet mogelijk. Belangen zoals aanrijdtijden voor hulpdiensten spelen hierbij ook een rol. Om dan toch iets te doen aan remming wordt het aantal maatregelen tot een minimum beperkt. Ook wegen met vrijliggende fietspaden kunnen een 60 km weg zijn. Zoals al aangegeven zijn de 80 km wegen de meest onveilige wegen. Om de snelheden weer van 60 naar 80 te brengen zal er dus een onveilige situatie worden gecreëerd. De weg Vierlingsbeek/Maashees is in het door de gemeenteraad vastgestelde verkeersveiligheidsplan opgenomen om aanvullende maatregelen te treffen. Wat te doen op de Rondweg wordt momenteel verder met de bewoners en de Landelijk is gekozen voor 30 km zones. Uit onderzoeken is gebleken dat hier de hoogste veiligheidswinst wordt behaald. Zoals ook al eerder aangegeven is meer handhaving wenselijk. Publiciteit rondom verkeer is altijd goed. Hierbij kan duidelijk worden gemaakt waarom maatregelen worden getroffen.

4 11 Dhr. Oostlander Boxmeer, Gerard Doustraat 30 km in alle kommen incl. de doorgaande wegen wenselijk. Drempels op wegen buiten de kom zijn hinderlijk en lossen niets op. De steeds verschillende snelheden werken verwarrend. Alle rotondes moeten dezelfde voorrangsregeling hebben. Geld voor Rondweg beter besteden door veiliger te maken van bermen. Het gepraat over hier en daar te hoge snelheden is borrelpraat. Op alle wegen rijden onverstandige automobilisten wel eens te hard. Deze rem je niet af met drempels. Verschillende snelheden om de auto's sneller naar de autoweg te krijgen is onzin. De automobilist zoekt zelf wel de kortste en/of makkelijkste weg. Enkele wegen binnen de kernen zijn aangewezen als gebiedsontsluitingsweg. Hier geldt dan een snelheid van 50 km. Het betreft hier oa de St. Anthonisweg, Spoorstraat, Beugenseweg, Julie Postelsingel. Uitgangspunt op de rotondes is de fietsers in de voorrang. Bij turborotondes (dubbele rijbanen) geldt dat de fietsers voorrang moeten verlenen. Inmiddels is de rotonde bij de Maasbroeksche Blokken zodanig aangepast dat de fietsers voorrang hebben. De planvorming inzake maatregelen op de Rondweg loopt inmiddels. Vanuit ervaringen en klachten blijkt dat overal hoge snelheden worden waargenomen. Het betreft hier vaak de weggebruiker die met verkeersremmende maatregelen toch nog te hard zal rijden. Uitgangspunt is dat 85 % Van de weggebruikers zich moet gedragen als past bij de functie. De overige 15% moet dan worden afgedwongen met oa handhaving. Als alle weggebruikers moeten worden gedwongen om niet harder te kunnen rijden moet om de 50 meter een drempel worden gelegd. Dit kan niet de bedoeling zijn en de goede lijden dan onder de kwade. Deze laatstse dan met handhaving te dwingen. 12 Dhr. Van Loon Holthees Maatregel voor verkeersveiligheid zijn noodzakelijk, wel moeten ze reëel zijn en dat ze gecontroleerd moeten worden. De politie geeft aan hier geen tijd voor te hebben. Verder alle wegen gelijke snelheid. Binnen de kom 30 km voor de erven en 50 km voor de doorgaande wegen. Buiten de kom 80 of 60 km. 13 Dhr. Huysmans Overloon. Irenestraat Zolang er geen handhaving plaatsvindt zullen de snelheden nooit afnemen. De invoering van 60 en 30 km is goed. In principe op de doorgaande wegen geen drempels. Als het toch moet dan obstakels. Ook hier weer handhaving. Zoals al aangeven is de categorisering regionaal afgestemd. Enkele wegen zijn als gebeidsontsluitingsweg ingericht. Hierbij past een bepaalde inrichting. Landelijk zijn hierover afspraken gemaakt welke zijn vastgelegd in de CROW publicatie essentiële herkenbaarheidskenmerken. Zie hiervoor bijlage 2. Ook hier weer handhaving. Waar mogelijk wordt het toepassen van drempels beperkt.

5 Boxmeer, 3 november 2006

College van burgemeester en wethouders. Consequenties wijziging weg categorisering

College van burgemeester en wethouders. Consequenties wijziging weg categorisering Memo Aan: Gemeenteraad CC: Van: College van burgemeester en wethouders Datum: 19-9-2007 Betreft: uitvoering amendement evaluatie 60/80 km/uur wegen Bijlage: Consequenties wijziging weg categorisering Samenvatting

Nadere informatie

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college.

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. 10 november 2014 A. Inleiding Naar aanleiding van vragen

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

GVVP Culemborg. Resultaten inventarisatie. Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019

GVVP Culemborg. Resultaten inventarisatie. Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019 GVVP Culemborg Resultaten inventarisatie Jos Hengeveld, Jelmer Droogsma 15 januari 2019 Inhoud 1. GVVP : Waarom? 2. Proces - planning 3. Overzicht resultaten online inventarisatie 4. Kaarten per soort

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 12.0866 d.d. 2-10-2012 Onderwerp Verkeersbesluit Diamantlaan Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Het verkeersbesluit Diamantlaan met de bijbehorende tekening ST 12066 ongewijzigd

Nadere informatie

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad.

Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Zienswijzennotitie Betreft ontwerp verkeersbesluit kruising Zwartemeerlaan Westlanderwerf - Teunisbloem: opheffen voetgangersoversteekplaats, Wervepad wordt fietspad. Er zijn zeven brieven met zienswijzen

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp Presentatie gemeenteraad Dongen s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp 1 Welkom! Presentatie door: Verkeersgroep s Gravenmoer Ondersteund door: Dorpsraad s Gravenmoer, namens alle bewoners Voorwoord

Nadere informatie

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard mei 2015 0 0.Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbevelingen 3. Planning en kostenoverzicht 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Knelpunten verkeersveiligheid landbouwverkeer

Knelpunten verkeersveiligheid landbouwverkeer Knelpunten verkeersveiligheid landbouwverkeer Resultaten van de inventarisatie Debbie Ammerlaan E: debbie.ammerlaan@rhdhv.com T: 06-29279174 Inhoud Inventarisatie Reacties Type knelpunten Type maatregelen

Nadere informatie

Verkeersbesluit Uitbreiden en Instellen 60km/uur gebied met bijbehorende maatregelen in buitengebied Leende en Leenderstrijp

Verkeersbesluit Uitbreiden en Instellen 60km/uur gebied met bijbehorende maatregelen in buitengebied Leende en Leenderstrijp Verkeersbesluit Uitbreiden en Instellen 60km/uur gebied met bijbehorende maatregelen in buitengebied Leende en Leenderstrijp Besluit Burgemeester en wethouders besluiten gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID in de Gemeente Niedorp

VERKEERSVEILIGHEID in de Gemeente Niedorp VERKEERSVEILIGHEID in de Gemeente Niedorp Onderwerpen Duurzaam veilig (geschiedenis) 30 km/u zones N241 (Verlaat - Schagen) N241 (rotonde Langereis/A.C.de Graafweg) N242 (Smuigelweg - Verlaat (incl. turbo-rotonde))

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen.

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 januari

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen

Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen Addendum bij nota Fietsen in Lelystad: Voldoen de gestelde voorrangsregels aan CROW-richtlijnen Aanleiding Tijdens de raadsbehandeling van de nota Fietsen in Lelystad op 15 maart 2016 is door het college

Nadere informatie

Voortgangsrapportage volkshuisvesting 2015

Voortgangsrapportage volkshuisvesting 2015 Voortgangsrapportage volkshuisvesting 2015 1. Wijzigingen in de voorraad In 2013 zijn vergunningen afgegeven voor het bouwen van slechts 20 woningen. Dit is het laagste aantal in de afgelopen tien jaar,

Nadere informatie

Werk in uitvoering Besluiten Gemeente Boxmeer over de openbare ruimte in Beugen

Werk in uitvoering Besluiten Gemeente Boxmeer over de openbare ruimte in Beugen Werk in uitvoering Besluiten Gemeente Boxmeer over de openbare ruimte in Beugen Datum: april 2019 Helbroekseweg 7 5835 CX Beugen dorpsraad@beugen.info www.beugen.info Dorpsraad Beugen Inleiding: De gemeente

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Module 4. Autoverkeer

Module 4. Autoverkeer Module 4. Autoverkeer Inleiding Modulaire opbouw GVVP Het GVVP van Reusel-De Mierden kent een flexibele, modulaire opbouw. Er is een inventarisatie en evaluatiedocument opgesteld. Vervolgens is een verkeersvisie

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Themabijeenkomst 20 juli 2016 Ing. Bart van Kruisbergen : Even voorstellen Agenda 1. Opening wethouder (5 min) 2. Toelichting doel, werkwijze en proces (5 min) 3.

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

VERKEERSENQUETE. Maart 2012

VERKEERSENQUETE. Maart 2012 VERKEERSENQUETE Maart 2012 Ervaringsdeskundige Fee en Siebe zebrapad aan frituur Siebe aan bakkerij Van de Beek Frederik Kezelbergstraat Fee aan Post verkeersenquête ACW Zedelgem-Dorp 2 Algemeen Algemene

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

Wegcategorising HHSK

Wegcategorising HHSK Wegcategorising HHSK NOTA VAN BEANTWOORDING (d.d. 30 mei ) Zienswijzen die naar voren zijn gebracht bij de ter inzage legging van het ontwerprapport Wegcategorisering HHSK (versie 2.1, d.d. 18 januari

Nadere informatie

Verkeers Circulatie Plan

Verkeers Circulatie Plan Verkeers Circulatie Plan Vereniging Bosch en Duin e.o. woensdag 21 december 2012 Judith Hendriks Commissie Verkeer Programma van vanavond 1. Waarom een Vcp? 2. Betrokkenheid van onze vereniging 3. Vcp

Nadere informatie

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren

Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Samenvatting van de verzamelde en gebundelde reacties op de plannen om de bereikbaarheid van Wageningen te verbeteren Deelproject 1: Mansholtlaan verbreden naar 2 rijstroken per richting Toelichting op

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants)

Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants) Wielrenners op fietspad of rijbaan? Robert Hulshof (CROW-Fietsberaad) Hans Godefrooij (DTV Consultants) Agenda Aanleiding en doel van het onderzoek Uitvoering onderzoek Resultaten Conclusies Aanbevelingen

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Agenda 1. Opening en terugkoppeling proces 19:00 19:10 2. Toelichting beleidsgedeelte GVVP 19:10 19:30 3. Stellingen

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Nummer: 6b. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 26 november Aanleiding

Gemeente Boxmeer. Nummer: 6b. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer. Boxmeer, 26 november Aanleiding Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot het voteren van twee aanvullende kredieten; voor rehabilitatie van wegen van 450.000,-- en voor reconstructie van wegen van 225.000,--. Nummer: 6b. AAN de Raad

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten:

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: B en W-nummer 15.0614; besluit d.d. 30-6-2015 Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. van den Berg (SP) inzake het fietspad Nieuw

Nadere informatie

Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016. Hoe fietst Bedum?

Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016. Hoe fietst Bedum? Nationaal Fietscongres Groningen 2 juni 2016 Hoe fietst Bedum? Even voorstellen: Johannes de Vries Wethouder gemeente Bedum van o.a. : Openbare Werken en Verkeer en Vervoer Wat heb ik met fietsen? Kop

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178

Rapport. Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178 Rapport Datum: 23 juni 2005 Rapportnummer: 2005/178 2 Klacht Verzoeker klaagt er over dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer zijn verzoek tot plaatsing van twee fietssluizen,

Nadere informatie

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM

BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM BELEIDSPLAN OPENBARE VERLICHTING 2013 2017 BIJLAGE 4 TOELICHTING HOE TE VERLICHTEN BINNEN DE BEBOUWDE KOM EN BUITEN DE BEBOUWDE KOM Bijlage 4 bij Beleidsplan Openbare Verlichting 2013 2017 Pagina 1 van

Nadere informatie

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond

REACTIENOTA N.a.v. inloopavond REACTIENOTA N.a.v. inloopavond Uitvoering Werken Aan : Belanghebbenden en belangstellenden informatieavond N832 Well-Gameren Van : Mw. T. Molier Datum : 11 juli 2017 Betreft : Reactienota Zaaknummer :

Nadere informatie

Agendapunt: 12 Sliedrecht, 28 april 2009

Agendapunt: 12 Sliedrecht, 28 april 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 12 Sliedrecht, 28 april 2009 Onderwerp: Voorrangsregeling fietsers op rotondes Samenvatting: Door de openstelling van de Ouverture per 1

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inspraak- en overlegnota Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Paulusschool Castricum heeft van 14 oktober tot en met 24 november 2010 zes weken ter

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017

Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017 Gezamenlijke nieuwsbrief van Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en gemeente Oost Gelre Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017 Onder de noemer Meer Veilig in Oost Gelre verbeteren

Nadere informatie

kennis te nemen van de beantwoording van de artikel 45 vragen die de Swollwacht-fractie heeft gesteld over verkeersveiligheid.

kennis te nemen van de beantwoording van de artikel 45 vragen die de Swollwacht-fractie heeft gesteld over verkeersveiligheid. Overdracht College-Raad Datum 14 april 2016 onderwerp Beantwoording artikel 45 vragen Swollwacht- Verkeersveiligheid portefeuillehouder Filip van As informant Bloemhof, I (Ilse) 2028 eenheid/afdeling Expertisecentrum

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp:

Raadsvoorstel. Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp: Raadsvoorstel Datum vergadering: 30 mei 2017 Datum voorstel: 4 april 2017 Nummer: A Onderwerp: Het wijzigen van de voorrangsregeling op rotondes binnen de bebouwde kom van Denekamp Voorgesteld raadsbesluit:

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg Notitie 60 80 km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg 1. INLEIDING In het kader van de herinrichting van de Antwerpsestraatweg is in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een sober herinrichtingvoorstel

Nadere informatie

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015

Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Wensplan Verkeer & Veiligheid Stoutenburg-Achterveld, juni 2015 Door veel te praten, te luisteren en te leren is de werkgroep Buitengebied en Verkeer & Veiligheid Verkeersplan Achterveld/Stoutenburg van

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d N o t a C o m m i s s i e Onderwerp Aanbeveling voor de verduidelijking van snelheidslimieten langs provinciale wegen. Samenvatting Een te hoge snelheid vormt in veel

Nadere informatie

Gemeentewerken Cluster Beheer Gemeentewerken (071) Raadsleden

Gemeentewerken Cluster Beheer Gemeentewerken (071) Raadsleden Gemeentewerken Cluster Beheer Gemeentewerken (071) 54 58 553 Raadsleden datum : 5 december 2008 kenmerk : GWe/2008U02990/HSF betreft : Inrichting 30 km/uur gebieden Geachte Raadsleden, In de raadsvergadering

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 29885 26 mei 2017 Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving AU17.03116 college van burgemeester en wethouders van Den

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 Rapport Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 2 Wat is de klacht? Verzoeker klaagt, mede namens andere

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015 Verkeersveiligheid in Castricum 2015 Bram Rodenburg afd. CW&V juni 2015 1. Verbreden fietspaden: Is met de Fietsersbond opgestelde en in opdracht van het Min. IenM opgesteld Aanpak veilig fietsen hierin

Nadere informatie

Handhavingsorganisatie

Handhavingsorganisatie Gemeente Den Haag Dienst Stadsbeheer Handhavingsorganisatie Uw brief van [Geanonimiseerd] Uw kenmerk Ons kenmerk BWT-00164VKZ18 Aantal bijlagen Datum 26 februari 2019 Onderwerp verkeersbesluit: Eisenhowerlaan,

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

VOORRANGSWEG WEGBREE - DR.J.M. DEN UYLLAAN - JHR. P.A. REUCHLINLAAN VOORRANGSWEG WEEGBREE DR. J.M. DEN UYLLAAN JHR. P.A.

VOORRANGSWEG WEGBREE - DR.J.M. DEN UYLLAAN - JHR. P.A. REUCHLINLAAN VOORRANGSWEG WEEGBREE DR. J.M. DEN UYLLAAN JHR. P.A. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1558 21 januari 2013 VOORRANGSWEG WEGBREE - DR.J.M. DEN UYLLAAN - JHR. P.A. REUCHLINLAAN VERKEERSBESLUIT VOORRANGSWEG

Nadere informatie

Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart februari 2013

Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart februari 2013 Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart 9 februari Inleiding Om de toekomstige verkeers- en vervoersvisie van Krimpen aan den IJssel aan te laten sluiten op de behoeften van de

Nadere informatie

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse

Resultaten evaluatie uitgebreide analyse Resultaten evaluatie uitgebreide analyse In juli 2016 is de reconstructie van de Touwlaan afgerond. Door de raad is een evaluatie gevraagd. Algemene evaluatie Doel In de programmabegroting staat dat de

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel 1. Inleiding In opdracht van de gemeente Meppel werkt buro Hollema aan de uitwerking van de planvorming voor de

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Teisterbantlaan Papesteeg Spoorstraat

Verkeersveiligheidsanalyse Teisterbantlaan Papesteeg Spoorstraat Verkeersveiligheidsanalyse Papesteeg Spoorstraat Aanleiding In de afgelopen jaren hebben zich een aantal verkeersincidenten op de kruispunten Spoorstraat Papesteeg en Papesteeg voorgedaan. Mede op verzoek

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP)

Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) GEMEENTE HILLEGOM Hoofdstraat 115 2181 EC Hillegom T 14 0252 Postbus 32, 2180 AA Hillegom F 0252-537 290 E info@hillegom.nl I www.hillegom.nl Rapport: Hillegoms Verkeers- en Vervoerplan (HVVP) Onderdeel

Nadere informatie

Beleidsplan wegen peilpunten

Beleidsplan wegen peilpunten Beleidsplan wegen 2015-2019 peilpunten Peilpunten Vaststellen kwaliteitsniveau Vaststellen kernprestatie-indicator onderhoud wegen Integraal werken Toegankelijkheid Duurzaamheid Burgerbetrokkenheid Peilpunt

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL 2015-10

RAADSVOORSTEL 2015-10 RAADSVOORSTEL 2015-10 Datum voorstel: 15 januari 2015. Raadsvergadering van : 19 februari 2015, Vergadering Commissie : 10 februari 2015, Portefeuillehouder Behandelend ambtenaar Afdeling : G.A. de Kruif

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Bijlagenboek Verkeersveiligheidsplan Moerdijk Inhoudsopgave: Bijlage 1: Wegcategorisering. Bijlage 2: Wegkenmerken Duurzaam Veilig

Bijlagenboek Verkeersveiligheidsplan Moerdijk Inhoudsopgave: Bijlage 1: Wegcategorisering. Bijlage 2: Wegkenmerken Duurzaam Veilig Bijlagenboek Verkeersveiligheidsplan Moerdijk 2018-2028 Inhoudsopgave: Bijlage 1: Wegcategorisering Bijlage 2: Wegkenmerken Duurzaam Veilig Bijlage 3: Duurzaam Veilig Score, 2016, Via-Stat Bijlage 4: Overzicht

Nadere informatie

Aanleiding. Aantal reacties. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016

Aanleiding. Aantal reacties. Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016 Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan Roermond Samenvatting Speeddates 21, 25 juni en 9 juli 2016 Aanleiding Voor het opstellen van het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP) is het belangrijk om in

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 21 november 2006. Agendanummer: 9

Aan de gemeenteraad, Vergadering: 21 november 2006. Agendanummer: 9 Vergadering: 21 november 2006 Agendanummer: 9 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar F. Hoogheem, 0595-447780 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Hoogheem) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Evaluatie

Nadere informatie

BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten

BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten In deze bijlage worden de voor- en nadelen van het verplaatsen van de bruglichten naar de kruispunten Opdijk en de Venebosweg tegen elkaar afgewogen. Beoogd effect

Nadere informatie

RABO NL 18 RABO B uw brief ons kenmerk datum bijlagen

RABO NL 18 RABO B uw brief ons kenmerk datum bijlagen Postadres: Postbus 450 5830 AL BOXMEER Kantooradres: Raadhuisplein1 5831 JX Boxmeer www.boxmeer.nl Bank: IBAN nr: BTW nr: KvK nr: Telefoon: Fax: E-mail: RABO 10.87.00.550 NL 18 RABO 0108700550 806385297.B.01

Nadere informatie

Variantenstudie F I E T S OV E R S T E E K A S S E R S T R A AT RO L D E

Variantenstudie F I E T S OV E R S T E E K A S S E R S T R A AT RO L D E Variantenstudie F I E T S OV E R S T E E K A S S E R S T R A AT RO L D E Variantenstudie F I E T S OV E R S T E E K A S S E R S T R A AT RO L D E Eindrapport september 2016 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING...

Nadere informatie

Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes

Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 56152 3 oktober 2018 Verkeersbesluit voor instellen voorrang fietsers en voetgangers op rotondes 1. Aanleiding In de gemeente

Nadere informatie

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop 18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop Michiel van Rooij Verkeersadvies In opdracht van Gemeente Gemert- Bakel 1. Aanleiding Plangebied In de afgelopen jaren heeft de gemeente

Nadere informatie

Module verkeersveiligheid

Module verkeersveiligheid Module verkeersveiligheid Inleiding De gemeente Halderberge heeft veel aandacht voor verkeersveiligheid. In het collegewerkprogramma Samen vooruit heeft dit een belangrijke plaats. Het categoriseren van

Nadere informatie

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord

Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Informatiebulletin verkeersveiligheid Brede School Spoorzone Noord Inleiding Op 27 februari 2012 werd het bouwplan voor de nieuwe brede school Spoorzone Noord aan ouders, omwonenden en belangstellenden

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Verzoek aan het College van Burgemeester en Wethouders. Betreft de verkeersveiligheid van fietsers in Loenen aan de Vecht.

Verzoek aan het College van Burgemeester en Wethouders. Betreft de verkeersveiligheid van fietsers in Loenen aan de Vecht. Verzoek aan het College van Burgemeester en Wethouders. Betreft de verkeersveiligheid van fietsers in Loenen aan de Vecht. De fractie van de CU/SGP verzoekt u om met de provincie in overleg te gaan teneinde

Nadere informatie

7080 AA Gendringen Ontvangen: 06/03/2018. voor vrachtauto's tussen Kapelweg en Molenweg, besluit gepubliceerd in

7080 AA Gendringen Ontvangen: 06/03/2018. voor vrachtauto's tussen Kapelweg en Molenweg, besluit gepubliceerd in INGE1'" Aan Het College van B&W, de burgemeester, de gemeenteraad. Postbus 42, Gemeente Oude IJsselstreek 7080 AA Gendringen Ontvangen: 06/03/2018 0 5 MRT 2018 Sinderen, 2 maart 2018. Betreft:Aaltenseweg7Sinderenseweg,

Nadere informatie

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan.

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan. Door bewoners van een woning nabij de geplande rotonde is een aantal bezwaren aangedragen die kort en zakelijk samengevat, zie bijlage I betrekking hebben op de volgende punten: noodzaak, planning en veiligheid

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Resultaten van een uitgebreide en representatieve verkeersenquête over verkeersveiligheid rond scholen en schoolroutes in de Bovenbuurt van Wageningen,

Nadere informatie

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting BESTUDEERDE VARIANTEN INRICHTING ACHILLESSTRAAT De inrichting van de Achillesstraat in het deel Cascadepark West betrof een tijdelijke inrichting. Naar aanleiding van de hoge verkeersintensiteit tijdens

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

crow gerelateerde VerkeerSdrempelS & -plateaus

crow gerelateerde VerkeerSdrempelS & -plateaus crow gerelateerde VerkeerSdrempelS & -plateaus Verkeersafremming VerkeerSdrempelS en -plateaus Verkeersdrempels en verkeersplateaus zijn volgens CROW het meest effectieve middel om de snelheid van verkeer

Nadere informatie

BURGERPANEL LANSINGERLAND

BURGERPANEL LANSINGERLAND BURGERPANEL LANSINGERLAND Resultaten peiling verkeersstructuur Berkel Mei 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het burgerpanel van Lansingerland over de varianten

Nadere informatie

Veilig van en naar school

Veilig van en naar school Veilig van en naar school Ouders en kinderen hebben recentelijk opmerkingen gemaakt over enkele verkeerssituaties op weg naar de scholen in Mariënberg en Beerzerveld. De betreffende situaties leiden in

Nadere informatie

Thema verkeer. Totaal Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten

Thema verkeer. Totaal Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten Thema verkeer Totaal 152 137 Tekst sticker Aantal briefjes Aantal punten Snelheid in kom omlaag en/of minder vrachtverkeer door kom 41 53 Snelheidscontroles 4 0 Snelheidscontroles ook in het weekend en

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN. Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong

VRAGEN & ANTWOORDEN. Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong VRAGEN & ANTWOORDEN Voorstel verkeersstructuur westflank Waalsprong 1. Waarom is er gekozen voor een zuidelijke knip? Een knip biedt de beste garantie om te voorkomen dat er te veel verkeer over de Griftdijk

Nadere informatie

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT

VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT VERKEERSARRANGEMENT GENHOUT INVENTARISATIE 27.10.20101 Grootgenhouterstraat hoge snelheid (landbouwverkeer) hinderlijk parkeren Onoverzichtelijke kruisingen met Hubertusstraat en Printhagen Hubertusstraat

Nadere informatie