Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren."

Transcriptie

1 Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel planten. Het unieke karakter van de mooi rond lopende hellende mogelijk bestaande bomen te behouden. Bomen die toch straat met aan weerzijden bomen, is het waard te bewaren en te gekapt dienen te worden zullen we zoveel mogelijk versterken. compenseren 2 2 Fietspaden Noordzijde Aanleggen fietspad aan twee kanten, dit is voor de vele schoolkinderen en ouderen in de buurt een stuk veiliger. Niet alle automobilisten houden rekening met fietsers. Op het gedeelte van de Noordzijde tussen de dam en het Tuinderspad wordt de straat ingericht als 30 km/u woonstraat. Een van de kenmerken van een woonstraat is het mengen van verkeer op de rijbaan. Enige uitzondering hierbij zijn woonstraten die onderdeel uitmaken van het fietsroutenetwerk. De Noordzijde maakt hier geen onderdeel van uit. Om die reden is een vrijliggend fietspad hier niet wenselijk. 2 1 Maak van de Noordzijde eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Het instellen van eenrichtingsverkeer leidt vaak tot hogere snelheden en onveilige situaties. Daarnaast is het na aanpassing van de kruising dam niet meer mogelijk om linksaf te slaan richting het centrum van Bergen op. Om beide redenen is het wenselijk de Noordzijde als tweerichtingen straat te behouden. De gemeente is in gesprek met Arriva over de busroute op de Noordzijde. Ook leidt de inrichting van de dam tot een vermindering van het (gemotiseerd) verkeer. De huidige wegbreedte is daarmee voldoende. 3 1 Bus De busroute die door de NZ loopt is erg onveilig gezien de breedte De gemeente voert momenteel gesprekken met Arriva van de straat. Hierdoor zijn er geen snelheidsbeperkende elementen over de lijnvoering van Arriva in Bergen op. Een van in de NZ en in de Zandstraat. De busroute zou beter via de Ravelstraat de mogelijkheden is dat de bus op termijn niet meer via en de Zuidzijde kunnen lopen. de Noordzijde zal rijden. 3 2 Kruising Noordzijde - Zandstraat In de Zandstraat wordt erg hard gereden, veel harder dan de toegestane 30km. Vooral op het stuk waar de Noordzijde overgaat in de Zandstraat. Ook hier graag sterke aandacht voor snelheidsbeperkende maatregelen. In de nieuwe situatie wordt ter plaatse van de overgang een plateau gerealiseerd, waardoor de snelheid beperkt zal worden. Ook zal de straat worden uitgevoerd in klinkerverharding wat zal bijdragen aan lagere snelheden.

2 3 3 School Graag aandacht voor kortparkeren door ouders die hun kinderen naar school komen brengen en afhalen. Dit leidt vaak tot gevaarlijke situaties ter plekke. Ter hoogte van het Roncalli is het helaas niet mogelijk een officiele kiss en ride strook aan te leggen. In het ontwerp hebben we de situatie hier geoptimaliseerd door naast de rijbaan het aanliggend trottoir te verbreden. 4 1 Drempels De drempel ter hoogte van nr. 28/29 te verwijderen en het plaatsen van barrières (plantenbakken) om de snelheid in te perken. Om de weg in te richten conform de richtlijnen is het noodzakelijk snelheidremmende maatregelen te nemen in de Noordzijde. Conform de richtlijnen dient om de 80 tot 100 meter een snelheidremmende maatregel te worden gerealiseerd. Voor de Noordzijde betekent dit dat een extra maatregel noodzakelijk is tussen de beide plauteaus ter hoogte van het Tuinderspad en de Rozenstraat. De afstand tussen beide kruisingen bedraagt ongeveer 240 meter. Om die reden is het noodzakelijk halverwege een snelheidremmende maatregel te realiseren. De gemeente heeft vervolgens de keuze gemaakt om drempels aan te leggen als snelheidsremmende maatregel. Ervaringen uit verleden tonen aan dat andere maatregelen zoals bloembakken of wegversmallingen onvoldoende effect sorteren voor het afdwingen van de beoogde snelheid van 30 km/u of zorgen voor onveilige situaties. 4 2 Drempels De drempel ter hoogte van nr. 28/29 te verwijderen. Zie reactie bij nummer 4, opmerking De halsterseweg (fiets krijgt voorrang, auto is te gast). De bestrating wordt dan rode steentjes/asfalt. De Noordzijde zoom is niet geschikt om te worden ingericht als fietsstraat. Om een fietsstraat te realiseren die op de juiste wijze functioneert is het belangrijk dat de verhouding tussen de aanwezige auto's en fietsers juist is. In de Noordzijde is dit niet het geval. Daarnaast maakt de weg geen onderdeel uit van het hoofdfietsroutenetwerk waardoor aparte infrastructuur voor fietsers niet noodzakelijk is. Voor de Noordzijde is het gewenst om deze in te richten als standaard 30 km/u weg waarbij de fieters en auto's gemengd gebruik maken van de rijbaan.

3 4 3 Verlichting 5 6 Brug De ledverlichting in de lantarenpalen liever niet wit ivm de felheid van de lamp. Brug verleggen tegenover v. Overstratenlaan! Aanbesteding moet nog gedaan worden, neem plan voor brug verleggen mee in de onderhandelingen van de aanbesteding. Alle lichtmasten in Bergen op worden voorzien van LED verlichting. Dit is beter en duurzamer dan andere materialen. Bij het opstellen van de verlichtingsberekening wordt zoveel als praktisch mogelijk rekening gehouden met het voorkomen van ongewenste lichtinval in woningen. Op dit moment beschikt de gemeente over onvoldoende financiële middelen om een nieuwe brug te realiseren. Om die reden maakt dit geen onderdeel uit van dit project. 5 5 Bus Stadsbus weren op de Noordzijde De gemeente voert momenteel gesprekken met Arriva over de lijnvoering van Arriva in Bergen op. Een van de mogelijkheden is dat de bus op termijn niet meer via de Noordzijde zal rijden. 5 3 Drempels Drempel ten hoogte van nr. 26 uit het plan halen vanwege geluidsoverlast! zie reactie bij nummer 4, opmerking Weg smal houden (=minder hard rijden) en trottoir breed houden. De wegbreedte en trottoir blijven ongewijzigd. 5 2 Verkeersborden 5 7 Verkeersborden Borden 30 km/uur plaatsen. Stopbord vanaf de Noordzijde ten gunste van de fietsers van links en rechts. De fietsers die het verkeer vanuit de Noordzijde zoom kruisen hebben voorrang. Dit wordt ondersteund door middel van haaientanden en bijbehorende bebording. Het plaatsen van een stopbord gebeurd alleen bij aansluitende wegen waarop het zicht zeer beperkt is. Dit is niet het geval bij de aansluiting van de Noordzijde. Conform de geldende richtlijnen worden de borden geplaatst om de weggebruikers te attenderen op de geldende snelheid van 30 km/u. 5 1 Verlichting De ledverlichting in de lantarenpalen liever niet wit, maar een warm (geel) licht. De gemeente plaatst overal in Bergen op bij het vervangen van de openbare verlichting lichtmasten, voorzien van LED verlichting met een witte kleur. Dit zal ook in de Noordzijde worden toegepast.

4 6 2 Hulpdiensten Hoe is de veiligheid terzake van de Ambulance en Brandweer gewaarborgd? Het ontwerp wordt altijd ter goedkeuring voorgelegd aan de hulpdiensten. Eventuele opmerkingen vanuit de hulpdiensten worden in het ontwerp verwerkt. 6 1 Ook het overige gedeelte van de Noordzijde moet 30km zone worden. Thans is dat gedeelte tussen Revelstraat en Zandstraat een snelweg met steeds gevaarlijkere situaties. Dit gedeelte maakt geen onderdeel uit van de scope van dit project. De gemeente is bereid om op termijn dit gedeelte als 30 km/u zone in te richten in combinatie met het uitvoeren van grootschalig onderhoud Verkeersborden Maak van de Noordzijde een fietsstraat met een lichte versmalling. Zie origineel vragenformulier voor tekening. zie reactie bij nummer 4, opmerking 4 Plaats een verkeersbord aan alle toeganswegen aan de NZ met de tekst 'Fietspad, auto is hier gast' ten behoeve van de fietsstraat (opmerking 1). zie reactie bij nummer 4, opmerking Drempels In het ontwerp is er een verkeersdrempel ingetekend voor Noordzijde 29. Dit houdt in dat we voor onze deur veel last zullen hebben van optrekkend en remmend verkeer, dit kan toch niet de bedoeling zijn. Naar ons idee zou de snelheid van het verkeer beter aangepakt kunnen worden doormiddel van het plaatsen van bloembakken of iets dergelijks. Nb. door de flauwe bocht richting de Zandstraat wordt het verkeer ook al enigzins afgeremd. Graag zien we dit aangepast in het ontwerp. zie reactie bij nummer 4, opmerking Oprit huizen Ons huis gelegen aan de Noordzijde 30 is ingetekend met slechts 1 oprit. We hebben er 3. Een aan de linkerzijde (voor onze garage, naast Noordzijde 29) en een aan de rechterzijde (naast Noordzijde 21). Graag zien we dit aangepast in het ontwerp. Dit wordt aangepast in het ontwerp. 9 1 Wij zouden bij uitwerking van de herichting met oog op de toekomst graag een aantal laadplaatsen zien voor hybride en/of elektrische auto s. Op dit moment is het plaatsen van laadpalen nog maatwerk. Als een inwoner van de Gemeente Bergen op behoefte heeft aan een laadpaal voor zijn voertuig kan hij via openbaarladen.nl een laadpaal aanvragen. Naast de ontvangen reactieformulieren zijn tijdens de informatieavond vragen gesteld aan de gemeente. Hieronder een reactie op de gestelde vragen die nog niet zijn gesteld of beantwoord vraagnummer onderwerp vraag antwoord gemeente

5 1 Bestrating Welk type bestrating wordt toegepast, asfalt of klinkers? Voor de inrichting van de straat wordt gekozen voor klinkers. Dit type bestrating past bij een erftoegangsweg 30 km/u inrichting. Het type bestrating is vergelijkbaar met de Noordzijde tussen Buitenvest en Ravelstraat. Wij verwachten niet dat dit leidt tot problemen met betrekking tot geluid(soverlast) 2 Parkeren Parkeervakken aan de kant zijn niet wenselijk. Kunnen deze komen te vervallen? De parkeervakken aan de zoomkant worden in dit ontwerp niet terug gebracht en komen te vervallen. 3 Parkeren Graag het betaald parkeren niet uitbreiden. Op dit moment is er geen aanleiding om het betaald parkeren uit te breiden in de Noordzijde 4 Planning Komen er nog meerdere bewonersavonden? Er komt een vervolg op deze avond. In het 1e kwartaal van 2018 kunt u een terugkoppeling verwachten van deze bewonersavond. Daarnaast zal de gemeente voordat gestart wordt met de uitvoeringsfase nog een informatieavond beleggen. 5 Snelheid Kunnen er, in de tijd voordat het project ten uitvoering komt, snelheidsbeperkende maatregelen worden toegepast? De gemeente is niet voornemens hier in de tussentijd extra maatregelen te nemen. Dit is niet wenselijk gezien de extra kosten die hiermee gepaard gaan.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek

Snelfietsroute Arnhem - Wageningen. Oosterbeek Snelfietsroute Arnhem - Wageningen Oosterbeek Programma van de avond Opening door wethouder J. Verstand Voorstelronde Presentatie doel en tracé snelfietsroute door mw. A. Stienstra projectleider Provincie

Nadere informatie

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt?

Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? 2 april 2009 initiatiefgroep raambuurt raam 62 2801 vm gouda t+f 0182.526925 initiatiefgroep@raambuurtgouda.nl Hoe zorgen we dat er minder hard gereden wordt? of de automobilist zich tenminste aan max.

Nadere informatie

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015)

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015) Broeckgouw, Volendam De Ringlaan nodigt blijkbaar uit om (te) hard te rijden De Ringlaan in de Broeckgouw Broeckgouw, Volendam Problematiek/de opgave: Vergroting duidelijkheid voorrangssituatie Verlagen

Nadere informatie

Memo. Verhouding auto-fiets 2015

Memo. Verhouding auto-fiets 2015 Uit de verkeerstellingen van de gemeente blijkt dat op deel twee op een werkdag gemiddeld 1.400 1 motorvoertuigen rijden waarvan 4% a 5% vrachtverkeer betreft. Op deel drie rijden gemiddeld per werkdag

Nadere informatie

Aanpak 30 km zone vaartwegen

Aanpak 30 km zone vaartwegen Aanpak 30 km zone vaartwegen Overzicht reacties informatieavond 10 oktober 2011 Nr. Reactie van de belanghebbende Op welke wijze op te pakken en concept antwoord 1 Verzoek: drempel ter hoogte van de Trapgans

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Esdoornlaan Soest-Zuid Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen. Voetgangersvoorzieningen. Fietsvoorzieningen. Opmerkingen. Algemeen. Resumé bevindingen.

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017

Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Vragen en antwoorden bewonersavond Fietsroute Romeinse Route (SW Churchilllaan) 20 juni 2017 Deel 2a Ik zou graag zien dat er weinig wordt aangepast, alleen het weggedeelte asfalteren en enkele verkeersdrempels

Nadere informatie

Veilig van en naar school

Veilig van en naar school Veilig van en naar school Ouders en kinderen hebben recentelijk opmerkingen gemaakt over enkele verkeerssituaties op weg naar de scholen in Mariënberg en Beerzerveld. De betreffende situaties leiden in

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans

Informatiebijeenkomst. Verlengde Schrans Informatiebijeenkomst Verlengde Schrans 19 januari 2016 Welkom Voorstellen Kees Bunschoten (projectleider) Hein Waterlander (verkeer) Douwe Wiebe Beek (ontwerper) Wieger Postma (stedenbouw) Bart v.d. Scheer

Nadere informatie

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG Nr. Binnengekomen reactie Reactie gemeente Aanpassing plan 1 Klinkers eerder laten eindigen t.h.v. Wordt meegenomen. nummer 3. 2 Het fietspad zo breed mogelijk

Nadere informatie

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid

Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid Enquêteresultaten Van Beuningenlaan Soest-Zuid 1 Inhoud Vertegenwoordiging respondenten. Enquêteresultaten: Autovoorzieningen Voetgangersvoorzieningen Fietsvoorzieningen Bomen Algemeen Opmerkingen Resumé

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers

Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers Vragen en opmerkingen bewoners en ondernemers In de onderstaande tabel staan alle wensen/iceeën die bewoners en ondernemers hebben aangedragen tijdens de informatieavonden of via email. In de vierde kolom

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Julianastraat e.o. Betreffende straten: Julianastraat, Stolbergstraat, Koninginneweg, Tweede Emmastraat, Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat tot Van Eedenstraat.

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

Reacties bewonersavond Beusichemseweg 22 maart 2017

Reacties bewonersavond Beusichemseweg 22 maart 2017 Reacties bewonersavond Beusichemseweg 22 maart 2017 Op de bewonersavond waren circa 60 personen aanwezig. Circa 250-275 huishoudens hebben een uitnodiging voor de avond gehad van Klankbordgroep Mooi t

Nadere informatie

Herinrichting Rondweg Westerkoog

Herinrichting Rondweg Westerkoog Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven Postbus 161 7400 AD Deventer Leeuwarden Amsterdam T +31 (0)570 666 222

Nadere informatie

Openbare verlichting in de gemeente Oss Veiligheid Verkeer Sociale veiligheid.

Openbare verlichting in de gemeente Oss Veiligheid Verkeer Sociale veiligheid. Openbare verlichting in de gemeente Oss Gemeente Oss zorgt ervoor dat de openbare ruimte in Oss verlicht is. We gebruiken hiervoor verschillende soorten verlichting. Hieronder leest u waarom en wanneer

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel

Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Waardekijksessie Vogelenbuurt, Driel Op vrijdag 12 december heeft de gemeente in samenwerking met Tauw een waardekijksessie georganiseerd voor de bewoners van de Vogelenbuurt in Driel. De deelnemende bewoners

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016 Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat Datum 9 juni 2016 2 Wat kunt u doen op deze bijeenkomst? Het schetsontwerp varianten van de Velserstraat bekijken Vragen te stellen over

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK

WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK WETTELIJKE TEGENSTRIJDIGHEDEN VERKEER NIEUWEMEERDIJK 0 Inhoudsopgave pagina: 1 Inhoudsopgave pagina: 2 Wettelijke tegenstrijdigheid (Nieuwemeerdijk) pagina: 7 Onderhoud asfalt (Nieuwemeerdijk) pagina:

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie

#sterkfietsbeleid. Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid

#sterkfietsbeleid. Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid #sterkfietsbeleid Workshop Fietsstraten Coaching Fietsbeleid Wat is een fietsstraat? Belgie Begrip fietsstraat is verankerd in wegcode 2.61. «fietsstraat» : een straat die is ingericht als fietsroute,

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier.

Het gevolgde traject loopt van de Oostlaan (bij het spoorwegviaduct) in Pijnacker tot de Burgemeester Crezeelaan in De Lier. Zoefroute 2011 Het begon moeilijk: zoeken naar de Zoefroute via de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Je krijgt na het ingeven van de tussenpunten in Delft een rare lus bij de Achterom-straat. Uiteindelijk

Nadere informatie

Bijlage 2M Maatregelen

Bijlage 2M Maatregelen Bijlage 2M Maatregelen Afstudeeropdracht Revitalisatie Zonnemaat Inhoud bijlage: Maatregelen met voor- en nadelen Schetsen van enkele maatregelen (8 pagina s inclusief voorblad) Maatregelen met voor- en

Nadere informatie

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart.

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Oktober 2014 1) Stationstraat & Verbindingsstraat. Probleem/gevaar: De Stationsstraat is ter hoogte van de Verbindingsstraat erg smal. Schoolroutekaart:

Nadere informatie

Veiligheid van de fietser

Veiligheid van de fietser Veiligheid van de fietser 01-02-2013 Inleiding Het gebeurt sneller dan je denkt Inleiding Enkele cijfers In 2012 zijn er in totaal 320 verkeersongevallen vastgesteld in de politiezone KASTZE. Bij 39 ongevallen

Nadere informatie

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom.

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom. PLATEAU -Hoogteverschil 12 cm of 8 cm bij busroute. -Aanduiding met taludstrepen -Lengte middenstuk tussen de hellingen 5,00 m. -Hellingen binnen de bebouwde kom: sinusvormig met een lengte van 2.40 m

Nadere informatie

Programma 11 oktober Herinrichting Apeldoornseweg

Programma 11 oktober Herinrichting Apeldoornseweg Programma 11 oktober Doel avond Nellie van der Moolen Terugblik 31 mei projectleider Sil Polman Bewoners, stakeholders en projectleider Sil Polman onderzoek Varianten en afwegingsmatrix projectleider Sil

Nadere informatie

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg

18 juni 2015. Bewonersbijeenkomst Victoriberg 18 juni 2015 Bewonersbijeenkomst Victoriberg Programma 19:30 uur 20:00 uur: Inlopen 20:00 uur 20:15 uur: Welkomswoord wethouder Knapp 20:15 uur 20:30 uur: Presentatie Marcel Luijnenburg 20:30 uur 21:00

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp.

KiK Damwâld. Proces. Toelichting ontwerp. KiK Damwâld Het project omvat de herstructurering van bijna 2 kilometer weg en het winkelplein. Bijzonder punten in de weg worden ook bijzonder vormgegeven. Denk hierbij aan de kruisingen, de entrees en

Nadere informatie

Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan. Utrecht, november 2017

Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan. Utrecht, november 2017 Gespreksverslag Bewonersavond Godfried van Seijstlaan Utrecht, november 2017 1. Aanleiding De gemeente Zeist heeft klachten ontvangen over het te hard rijden in de Godfried van Seijstlaan. Naar aanleiding

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

Cluster II Nieuwe Meer Nieuwemeerdijk ter hoogte van nummer 330 (32) Referentielocatie Rondje Ringdijk

Cluster II Nieuwe Meer Nieuwemeerdijk ter hoogte van nummer 330 (32) Referentielocatie Rondje Ringdijk Cluster II Nieuwe Meer Nieuwemeerdijk ter hoogte van nummer 330 (32) Referentielocatie Rondje Ringdijk Korte 30 km/u Slechte zichtbaarheid chicanes in de bocht vanuit het noordwesten. In de binnenbocht

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Ruimte en Economie Advies Doorkiesnummers: Aan Van Wiebe Mulder Afschrift aan Memo Datum 24-05-2017 Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Onderwerp Variantenstudie herinrichting Havenstraat en Hugo de Grootstraat

Nadere informatie

Schouw Dirksland Afgehan- Opmerkingen Opname

Schouw Dirksland Afgehan- Opmerkingen Opname Afgehan- Opmerkingen Opname deld 1 In de Secretarieweg de groenstrook verplaatsen naar de weg dus met de bomen geïntegreerd en het voetpad verplaatsen naar de ruimte tussen de groenstrook en de parkeerplaats.

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O.

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. In dit document is ingegaan op de wensen van bewoners en de reacties op de hen toegezonden brief over de plannen voor aanpassing van de Burgemeester

Nadere informatie

Fietsroute Apeldoorn - Deventer

Fietsroute Apeldoorn - Deventer Fietsroute Apeldoorn - Deventer Het proces Tijdens de inloopavonden op 19 en 20 januari zijn eerste ideeën in schetsontwerpen getoond. Naar aanleiding van reacties uit de Zonnewende is het verbeteren van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Presentatie voorlopig ontwerp Boddens Hosangweg

Presentatie voorlopig ontwerp Boddens Hosangweg datum plaats aanwezig verslag van 18 december, 19.30 uur Restaurant De Dyck, Woubrugge Sprekers: wethouder Harry van Schooten (gemeente Kaag en Braassem), projectleider Edwin Versluis (gemeente Kaag en

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Floraplein e.o. Betreffende straten: Floraplein, Florapark en Hazepaterslaan In deze toelichting op het concept voorlopig ontwerp (VO) schetsen we eerst de algemene

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant A 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat Bij17-289 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

V o o r r a n g s a f s p r a k e n

V o o r r a n g s a f s p r a k e n V o o r r a n g s a f s p r a k e n Meer weten over voorrangsafspraken? Lees dan verder. Afspraken Je mag voorgaan als je te maken krijgt met iemand die achteruit rijdt. Je mag voorgaan als je te maken

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5

Memo. Inleiding. (bron CROW publicatie 216 Fietsstraten in hoofdfietsroutes). datum 08 oktober 2014 referentie BT/011/141737 pagina 1 van 5 Memo Ter attentie van Gemeente Utrecht T.a.v. dhr. R. Hilhorst Datum 8 oktober 2014 Distributie R. Hilhorst, A. Wenning, J. Blok Projectnummer 141737 VVA Fietsstraat Leidseweg Onderwerp Fietsstraat Leidseweg:

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD

NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD NR. VRAGEN/WENSEN ANTWOORD 1 2 Uitrit nabij Kersenboomstraat 36 iets breder; Boom op Palmboomstraat, vlakbij Kersenboomstr.36 mag gesnoeid worden i.v.m. zonlicht in de vooravond. Lantaarnpaal op hoek Kersenboomstr/Palmboomstr

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Aantal deelnemers per leeftijdsgroep:

Aantal deelnemers per leeftijdsgroep: Resultaten enquête Symen Halbeswei Mevrouw Bertineke Sikkema-Algra heeft in 14 een burgerinitiatief ingediend. De bedoeling van het initiatief is om de Symen Halbeswei in Suwâld veilig te maken voor fietsers,

Nadere informatie

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013

Alkmaar - Openbare Ruimte Station. 18 juni 2013 Alkmaar - Openbare Ruimte Station 18 juni 2013 Hoe gaat het stationsgebied eruit zien? Centrumzijde Stationsplein en Stationsweg Het nieuwe stationsplein aan de Centrumzijde krijgt een stedelijke inrichting

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932

Herinrichting Halsterseweg zuid. Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 Herinrichting Halsterseweg zuid Prentbriefkaart Halsterseweg 1932 31 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Terugblik op vragen vorige bewonersbijeenkomst (Laurent

Nadere informatie

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart

Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Verslaglegging De Rietvink Bewonersavonden ronde maart Woensdag 25 maart sessie 1 Lichtrood De Blauwe Tram, 11 bewoners Opmerkingen Verkeer en parkeren De parkeerdruk is hoog. Bewoners hebben vaak zelf

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B

Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B Toelichting schetsontwerp Herinrichting Hoofdstraat Variant B 1 Aanpassing kruising Nijendal Knelpunten: Te weinig opstelruimte voor fietsers. Drukknoppen voor bediening staan te ver van de kruising. Te

Nadere informatie

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links

Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links 1 VERKEERSBORDEN Gevaarlijke bocht. Bocht naar links Gevaarlijke bocht. Bocht naar rechts Gevaarlijke bocht. Dubbele bocht of opeenvolging van meer dan twee bochten, de eerste naar links Gevaarlijke bocht.

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID

Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Klankbordgroep werksessie 1 HERINRICHTING MIDDENWEG-ZUID Doel De Middenweg-Zuid wordt heringericht in 2018, waarbij fietsers, voetgangers, busverkeer en autoverkeer een goede en veilige plek krijgen. Doel

Nadere informatie

Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg

Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg Presentatie 2 de informatieavond Thorn, 16 april 2018 Afbeelding wijzigen Welkomstwoord Aanleiding voor de reconstructie Wat zijn uw wensen,

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Informatiebijeenkomst 9 maart Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. Informatiebijeenkomst 9 maart Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst Informatiebijeenkomst 9 maart 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Welkom Presentatie: Terugblik: wat is er vooraf gegaan? Ons beeld van

Nadere informatie

In deze memo gaan we in op de tijdens de schouw gestelde vragen en opmerkingen, aangevuld met de punten vanuit de gemeente.

In deze memo gaan we in op de tijdens de schouw gestelde vragen en opmerkingen, aangevuld met de punten vanuit de gemeente. Memo Aan : deelnemers schouw Elst Centraal van 11 juli 2018 Van CC : J. Rouw, C. van der Biezen, S. Geerts en Mobycon : W. Hol Ons kenmerk : 18int04473 Datum : 29 oktober 2018 Betreft : Terugkoppeling

Nadere informatie

verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer

verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer verslag communicatieavond Gaffelaarkade te Zoetermeer 1ste communicatieavond op 17 maart 2015 raadszaal van stadhuis datum verzending: aanwezig namens de gemeente: M. van Galen (verkeerskundige) K. van

Nadere informatie

Herinrichting Halsterseweg noord

Herinrichting Halsterseweg noord Herinrichting Halsterseweg noord Halsterseweg 1973 29 augustus 2017 Programma 1. Ontvangst door wethouder Patrick van der Velden 2. Toelichting project (Laurent Jan Allewijn) ü Projectgebied ü Aanleiding

Nadere informatie

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015

Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Groot onderhoud Offenbachstraat e.o. Klankbordgroep 2 16 november 2015 Programma van vanavond Terugblik vorige bijeenkomst Plussen en minnen Uitgangspunten voor het ontwerp Presenteren voorlopig ontwerp

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie