Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college."

Transcriptie

1 Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. 10 november 2014 A. Inleiding Naar aanleiding van vragen gesteld door de LOF tijdens het vragenuur in de raadsvergadering van 26 mei 2011 over o.a. het afsluiten van de Lange Heggen voor gemotoriseerd verkeer hebben wij toen het volgende antwoord ontvangen: na gereedkomen verlichting Laan de Wijze eind oktober, begin november. Daarna wordt de verharding tussen Laan de Wijze Lange Heggen verwijderd voor gemotoriseerd verkeer. Na hier nog meerdere keren naar geïnformeerd te hebben werd in november 2013 eindelijk het asfalt verwijderd. Vervolgens werd er zwarte grond in gereden en werd een nieuwe oprit gemaakt voor een van de aanwonende. Daarna gebeurde er niets meer. Er werd geen pad gemaakt voor voetgangers en fietsers zoals beloofd. Voetgangers en fietsers moeten nu door het akkerland ploeteren. Op vragen ex artikel 40 Rvo hierover d.d. 13 januari 2014 (RIS ) wordt door het college gesteld dat in het inrichtingsplan alleen een voetpad wordt gerealiseerd. Het geplande voetpad wordt pas aangelegd als het gedeelte van Laan de Wijze tussen de Laan de Wijze 1 en de aansluiting van Laan de Wijze op Lage Startwijk woonrijp wordt gemaakt. Bent u het met ons eens dat: 1. Het onwenselijk is dat voetgangers en fietsers nu over het naastgelegen akkerland hun weg zoeken? Als dit frequent zou plaatsvinden, dan is dat inderdaad geen gewenste situatie. Uit de (weinige) sporen blijkt echter dat het niet zo vaak gebeurt. Afbeelding: situatie t.p.v. voormalige aansluiting Lange Heggen op Laan de Wijze Langzaam verkeer maakt vooral gebruik van het 200 meter oostelijker gelegen fietspad langs de Laan de Wijze dat aansluit op Lange Heggen (zie afbeelding).

2 2. Hierdoor bovendien een gevaarlijke situatie ontstaat bij de aansluiting op de Laan de Wijze? Nee, wij zijn dat niet met u eens. Overigens is er geen sprake van een aansluiting op de Laan de Wijze; die is juist opgeheven. 3. Deze situatie geen jaren voort kan duren? Ons eerdere antwoord op uw vragen (RIS ; vraag 1) was niet helemaal compleet. Het geplande voetpad betreft niet alleen een voetpad ter plaatse van de voormalige verbinding tussen Lange Heggen en Laan de Wijze, maar ook een voetpad langs de Laan de Wijze vanaf de vm. aansluiting Lange Heggen tot aan de Lage Startwijk. Deze voetpaden worden aangelegd als het gedeelte van Laan de Wijze tussen de Laan de Wijze 1 en aansluiting van de Laan de Wijze op Lage Startwijk woonrijp wordt gemaakt. En dat gebeurt wanneer daar behoefte aan is en dat is pas aan de orde bij verkoop van een perceel aan dit gedeelte van de Laan de Wijze. Indien de voetpaden toch eerder worden gerealiseerd, ligt het pad langs de Laan de Wijze in de weg bij het bouw- en woonrijp maken. Het pad moet dan worden verwijderd en weer opnieuw worden aangelegd (kapitaalvernietiging). Wordt alleen het gedeelte voetpad ter plaatse van de vm. aansluiting van de Lange Heggen aangelegd, dan ontbreekt het aansluitende voetpad langs de Laan de Wijze. Ook dit achten wij niet gewenst. 4. De aansluiting van de nieuwe Laan de Wijze aan de oude Lange Heggen erg rommelig is en verkeerstechnisch problematisch? Wij gaan er van uit dat u het wegvak van de Laan de Wijze bedoelt ter plaatse van de opgeheven aansluiting met de Lange Heggen. Wij beoordelen deze situatie niet als erg rommelig en verkeerstechnisch problematisch. Ook zijn hierover geen klachten bij ons bekend. 5. Het toegenomen verkeersaanbod het wenselijk maakt dat dit op korte termijn wordt opgelost? Uit verkeerstellingen in oktober 2013 en in maart/april 2014 is gebleken dat als gevolg van de afsluiting van Lange Heggen, de verkeersintensiteit op werkdagen op de Laan de Wijze (tussen vm. Lange Heggen en Vuursteenstraat) is toegenomen met ruim 370 naar bijna Op de Lange Heggen (ged. Krabbenkamp Lage Startwijk) is tegelijkertijd de verkeersintensiteit met ruim 420 afgenomen naar circa 35 per werkdag. De intensiteit op het gedeelte Laan de Wijze (voorheen Lange Heggen) ten westen van de vm. aansluiting met de Lange Heggen zal ongeveer gelijk zijn gebleven. Wij zien hierin geen aanleiding om op ons antwoord op de vorige vraag terug te komen. 6. Het aanpassen van de bestaande situatie inclusief de aanleg van het voetpad en het fietspad hier de juiste oplossing is? Nee. Zoals wij in ons antwoord op vraag 3 hebben geschreven, is de aanleg van een

3 voetpad (als verbinding van Lange Heggen naar de Lage Startwijk) in de toekomst voorzien. Voor de aanleg van een fietspad hier zien wij onvoldoende aanleiding. De fietsverbinding tussen de Laan de Wijze en Lange Heggen is immers al gerealiseerd. Wel moet een doorsteek worden gemaakt voor fietsers tussen het oost-west gerichte deel van de Laan de Wijze en het fietspad langs het noord-zuid gerichte deel van de Laan de Wijze. Wij willen dan ook fietssuggestiestroken aanbrengen op het oost-west gerichte deel van de Laan de Wijze, aansluitend op de bestaande fietssuggestiestroken. B. Inleiding Ook zijn op 13 januari 2014 vragen ex artikel 40 Rvo gesteld over o.a. de openstelling van het viaduct onder de A77 voor gemotoriseerd verkeer nu de randweg vanaf Sterckwijck naar Saxe Gotha voorlopig van de baan is (RIS ). Hiermee kan het sluipverkeer door de kern Beugen richting Oeffelt en Gennep worden tegengegaan. Het college was bezig om dit in beeld te brengen en zou de resultaten met belanghebbenden bespreken. 7. Wat is het resultaat van het onderzoek? In uw inleiding veronderstelt u dat openstelling van het westelijk deel van de Laan Leijdekkers (inclusief de tunnel onder de A77) leidt tot minder sluipverkeer door de kern Beugen richting Oeffelt en Gennep. Wij zien deze relatie echter niet. Voor het onderzoek verwijzen wij u naar bijgevoegd rapport Verkeersstructuur Sterckwijck. Analyse knelpunten en scenario s oplossingsrichtingen. Een van de varianten die is bezien, is het volledig openstellen van de Laan Leijdekkers tot aan de Floralaan, door gebruik te maken van bestaande infrastructuur. Op deze wijze ontstaat alsnog een directe verbinding tussen de Beugenseweg en de Sint Anthonisweg. Omdat de bestaande infrastructuur niet is ingericht om grotere verkeersstromen te verwerken, komen hierdoor zowel de verkeersdoorstroming als de verkeersveiligheid in het geding. In het rapport wordt het doortrekken van de Laan Leijdekkers tot aan de Floralaan zonder bijbehorende inrichting van het resterende wegvak daarom niet als een realistische variant beschouwd. Een alternatief is het verbinden van de Laan Leijdekkers met de Maasbroeksche Blokken, onder voorwaarde dat de huidige achterontsluiting volwaardig wordt ingericht. Met deze oplossingsrichting krijgt de Laan leijdekkers een volwaardige functie, wordt een tweede ontsluiting geboden voor de (nog steeds in ontwikkeling zijnde) Maasbroeksche Blokken. Ondanks dat ook deze route relatief weinig gebruikt zal worden, heeft deze variant een lichte voorkeur van het adviesbureau. 8. Is dit al besproken met de industriële kring, de dorpsraad Beugen en de wijkraad Noord? Nee. 9. Indien nee, wanneer gaat dit dan gebeuren? Nadat een besluit over de resultaten van het onderzoek is genomen.

4 10. Wanneer wordt de in gebruik name van het viaduct en het aangelegde deel van de Laan Leijdekkers, tussen het viaduct en de rotonde dat er nu ongebruikt bij ligt, verwacht? Op dit moment wordt de tunnel onder de A77 gebruikt door langzaam verkeer: voetgangers en (brom)fietsers. Over openstelling voor gemotoriseerd verkeer is nog geen besluit genomen. Zie ook het antwoord bij vraag 7. C. Inleiding Tegelijk met het onderzoek naar het openstellen van het viaduct zou er ook gekeken worden naar de maximale snelheid omdat op Sterckwijck vanaf het kombord aan de Lange Heggen tot aan de rotonde met de Laan Leijdekkers een maximale snelheid van 30 km/uur geldt. Daar dit de belangrijkste doorvoerroute is van het achterland zoals Rijkevoort naar de snelweg en deze weg zeker niet is ingericht als 30 km weg zou men een zelfde snelheid als op de Laan Leijdekkers van 50 km/uur mogen verwachten. 11. Waarom is hier niet gekozen voor 50 km/uur zoals in andere kernen bij doorgaande wegen? De verkeersstructuur voor het bedrijventerrein Sterckwijck is vastgelegd in het bestemmingsplan Sterckwijck (paragraaf 5.1 Verkeersstructuur). De hoofdontsluiting van Sterckwijck wordt gevormd door één centrale, oost-west gerichte, gebiedsontsluitingsweg (max. snelheid 50 km/h). De noord-zuid laan (de Laan de Wijze) vormt een erftoegangsweg met beperkte verkeersfunctie. De maximum snelheid van een erftoegangsweg binnen de bebouwde kom is 30 km/h. Vanwege de wat zwaardere verkeersfunctie is deze laan voorzien van een vrijliggend, in twee richtingen bereden fietspad. Ook alle overige wegen op Sterckwijck zijn erftoegangswegen. De functie van de Laan de Wijze als erftoegangsweg sluit aan op die van de aansluitende wegen richting Rijkevoort/Beugen (o.a. de Voordtstraat); dit zijn eveneens erftoegangswegen (max. snelheid buiten de kom 60 km/h). De wegcategorisering van Sterckwijck is opgenomen in het rapport Wegcategorisering 2012 gemeente Boxmeer, dat op 11 oktober 2012 door de gemeenteraad is vastgesteld. 12. Wanneer mogen we de resultaten van het onderzoek verwachten? Wij hebben geconstateerd dat de huidige voorrangssituatie van de kruispunten Laan de Wijze bij weggebruikers voor onduidelijkheid zorgt. In het rapport Verkeersstructuur Sterckwijck. Analyse knelpunten en scenario s oplossingsrichtingen zijn mogelijke oplossingen beschouwd. Een van de scenario s is het opwaarderen van de Laan de Wijze tot gebiedsontsluitingsweg (50 km/h). Dit kan echter consequenties hebben voor de omgeving, bijvoorbeeld op het aspect akoestiek en verkeersveiligheid. Het adviesbureau adviseert om de huidige wegcategorisering te behouden en om op de Laan de Wijze voorrangskruispunten toe te passen. Wij constateren echter dat vooral op de Laan de Wijze, vanwege de wat zwaardere verkeersfunctie, de inrichting van de weg niet goed aansluit bij een max. snelheid van 30 km/h. Het opwaarderen van de Laan de Wijze naar gebiedsontsluitingsweg kan (ook) dit probleem helpen oplossen. Om de consequenties hiervan na te gaan, is eerst akoestisch onderzoek nodig.

5 13. Wanneer wordt e.e.a. aangepast? Wij zijn voornemens om in het eerste kwartaal van 2015 voorrangskruispunten in te stellen op de Laan de Wijze. Ook zal in 2015 worden onderzocht wat de consequenties zijn van het opwaarderen van de Laan de Wijze naar gebiedsontsluitingsweg (50 km/h). Hiervoor kan sinds kort gebruik worden gemaakt van het recent opgeleverde regionale verkeersmodel. D. Inleiding Tevens zijn er op 13 januari 2014 vragen ex artikel 40 Rvo gesteld over een veilige afhandeling van het fietsverkeer op Sterckwijck. Ook door het college zelf is geconstateerd dat daar het nodige aan mankeert. Het ontbreken van goede wegbewijzering is hier mede debet aan. Hier zou in dat zelfde onderzoek naar gekeken worden en de resultaten besproken met de belanghebbende partijen. 14. Heeft dit onderzoek reeds plaats gevonden? Ja, zie bijgevoegd rapport Verkeersstructuur Sterckwijck. Analyse knelpunten en scenario s oplossingsrichtingen. 15. Wat is de uitkomst van dit onderzoek? Het adviesbureau stelt voor om het fietsverkeer over het bedrijventerrein (diagonaal vanaf Boxmeer richting Voordtstraat/Graafsedijk v.v.) beter te begeleiden door fietsbewegwijzering aan te brengen. 16. Is dit reeds besproken met belanghebbende partijen? Nee. 17. Zo niet, wanneer gaat dit gebeuren? Begin volgend jaar. 18. Wanneer mogen we de benodigde aanpassingen verwachten? Voorjaar Bijlage: R-MRM/2014/147 Rapport Verkeersstructuur Sterckwijck. Analyse knelpunten en scenario s oplossingsrichtingen ; Kragten; 21 januari 2014.

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Behandelvoorstel Onderwerp Notitie verkeerskundige analyse Torenlaan Zaaknummer 1026963 Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Historie Niet expliciet gevraagd. Instemming betuigen

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen.

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 januari

Nadere informatie

Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen

Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen Fietsplan Heumen Onderdeel Fietsnetwerk gemeente Heumen Datum: 5 juni 2015 Projectnr: 2015004 Opdrachtgever: Peter Rutten (gemeente Heumen) Opstellers: Bart Christiaens (Tibs) Koen van Neerven (& Verkeersadvies)

Nadere informatie

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg.

Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Notitie Fietsvoorzieningen langs de d Oultremontweg / Tuinbouwweg. Inleiding Tijdens de behandeling van de voorjaarsnota in de raad van 25 juni 2013 heeft het college toegezegd 75.000,00 beschikbaar te

Nadere informatie

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM

ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM ZIENSWIJZENNOTA GVVP WINSUM Nr. Vragen/opmerkingen (gebundeld) 1 Er is vanuit nut en noodzaak, geluidsoverlast, benodigde investeringen en mogelijke route Ranum - Tinallinge - Onderdendam bezwaar tegen

Nadere informatie

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

STAATSCOURANT VERKEERSBESLUIT. Nr november Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT 15 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 61040 november 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 1017729 Onderwerp: Aanpassingen Stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Evaluatie invoering 30 en 60 km zones.

Evaluatie invoering 30 en 60 km zones. Evaluatie invoering 30 en 60 km zones. Bij vaststelling van het verkeersveiligheidsplan door de gemeenteraad op 27 oktober 2005, is door het college van burgemeester en wethouders toegezegd dat de invoering

Nadere informatie

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC Datum : 18 maart 2016 Aan : Projectteam AZC Kopie aan : Van : Matthijs Koops Onderwerp : AZC, verkeerskundig advies loop- en fietsroute Op verzoek

Nadere informatie

Dijklint Alblasserdam

Dijklint Alblasserdam Dijklint Alblasserdam Ontwerpvisie Inrichtingsplan Dijklint Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 24 januari 2013 Henk van Zeijl Viviane de Groot 2 Inhoud Inleiding Resultaat discussies in ontwerpwerkgroep

Nadere informatie

1 0+ MAATREGELEN 2015

1 0+ MAATREGELEN 2015 0+ MAATREGELEN 2015 1 OPENING 2 Introductie wethouder Wijnen Projectteam Gemeente Valkenswaard Angela de Vries projectleider Hans Oostelbos verkeerskundige Kragten Gard van Hulzen projectmanager Kevin

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Notitie. Datum: 7 januari 2015. Van: Sip de Jong. Onderwerp: Knip Hogeweg

Notitie. Datum: 7 januari 2015. Van: Sip de Jong. Onderwerp: Knip Hogeweg GEMEENTE AMERSFOORT Notitie Datum: 7 januari 2015 Van: Onderwerp: Sip de Jong Knip Hogeweg Inleiding Deze notitie omvat alle opties voor de knip (een afsluiting in de Hogeweg, op een gekozen punt) met

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg

Verkeersintensiteiten, verkeersveiligheid en Oosterdalfsersteeg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

College van burgemeester en wethouders. Consequenties wijziging weg categorisering

College van burgemeester en wethouders. Consequenties wijziging weg categorisering Memo Aan: Gemeenteraad CC: Van: College van burgemeester en wethouders Datum: 19-9-2007 Betreft: uitvoering amendement evaluatie 60/80 km/uur wegen Bijlage: Consequenties wijziging weg categorisering Samenvatting

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Overwegingen randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van de nadere onderbouwing van de wijze waarop wij de knelpunten op de

Nadere informatie

0+ MAATREGELEN 2015 GEMEENTE VALKENSWAARD

0+ MAATREGELEN 2015 GEMEENTE VALKENSWAARD 0+ MAATREGELEN 2015 GEMEENTE VALKENSWAARD 1 PROGRAMMA AGENDA 2 Aanleiding studie Scope opgave 0+ maatregelen 2015 Proces met werkgroepen Toelichting 0+ maatregelen Varianten Onderzoeken Consequenties Conclusies

Nadere informatie

Projectnummer: B Opgesteld door: Josine de Boer. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: Frank Boom

Projectnummer: B Opgesteld door: Josine de Boer. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: Frank Boom MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Mercatorplein 1 Postbus 1018 5200 BA 's-hertogenbosch Tel 073 6809 211 Fax 073 6144 606 www.arcadis.nl Onderwerp: Verkeerstoets Hooipolderweg 's-hertogenbosch, 12 maart 2014 Van:

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 56393 3 oktober 2017 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Entree Oost Nr. 2017/431538 Burgemeester en wethouders van Haarlem;

Nadere informatie

Projectnummer: B01064.000231.0120. Opgesteld door: R.P.I. Groenhof. Ons kenmerk: 077108343:0.3. Kopieën aan:

Projectnummer: B01064.000231.0120. Opgesteld door: R.P.I. Groenhof. Ons kenmerk: 077108343:0.3. Kopieën aan: MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Utopialaan 40-48 Postbus 1018 5200 BA 's-hertogenbosch Tel 073 6809 211 Fax 073 6144 606 www.arcadis.nl Onderwerp: Verkeerstoets ten behoeve van Bestemmingsplan ASML 's-hertogenbosch,

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug

Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 37128 29 juni 2018 Verkeersbesluit: Tijdelijke verkeersmaatregelen ten behoeve van groot onderhoud Stadsbrug Kampen Burgemeester

Nadere informatie

Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan Rouveen. Verkeersplan gemeente Staphorst. Uitvoeringsplan IJhorst, Punthorst e.o. Datum vaststelling

Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan Rouveen. Verkeersplan gemeente Staphorst. Uitvoeringsplan IJhorst, Punthorst e.o. Datum vaststelling Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan IJhorst, Punthorst e.o. Datum vaststelling Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan Staphorst Verkeersplan gemeente Staphorst Uitvoeringsplan Staphorst

Nadere informatie

Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Rotterdamsekaai 69 tot aan kruispunt Punt/Havenstraat Uitbreiding 30 km/uur-zone

Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Rotterdamsekaai 69 tot aan kruispunt Punt/Havenstraat Uitbreiding 30 km/uur-zone STAATSCOURANT 22 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 66312 november 2017 Gemeente Middelburg Verkeersbesluit Rotterdamsekaai 69 tot aan kruispunt Punt/Havenstraat Uitbreiding

Nadere informatie

Aanvulling evaluatie Duurzaam Veilig

Aanvulling evaluatie Duurzaam Veilig Logo MEMO Aan Van Dossier Project Betreft : Gemeente Sittard-Geleen : drs. ing. A.W.H. Erhardt : C0304-01-001 : Evaluatie Duurzaam Veilig Gemeente Sittard-Geleen : Evaluatie Duurzaam Veilig Ons kenmerk

Nadere informatie

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Op 28 januari 1997 heeft u ons gemachtigd tot het nemen van verkeersbesluiten. Raadsinformatiebrief Onderwerp Verkeersbesluiten Oude Grintweg Inleiding/aanleiding De reconstructie van de Oude Grintweg en de aanleg van het fietspad naar Boxtel naderen hun voltooiing. Ook het plaatsen

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

Algemeen. De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen.

Algemeen. De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen. Algemeen De Waterdriehoek is in de Stadsvisie aangemerkt als kansrijke locatie voor wonen. De vraag In het kader van de Visie A15 Zone is een quick scan is uitgevoerd om inzicht te krijgen welke verkeerskundige

Nadere informatie

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen»

Vereniging Plaatselijk Belang «Voorthuizen» Gemeente Barneveld T.a.v. het college van B&W en de Gemeenteraad Postbus 63 3770 AB Barneveld Voorthuizen, 5 april 2012 Onderwerp: Inspraak reactie op de voorgestelde plannen Rondweg Voorthuizen Noord.

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart STAATSCOURANT 7 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 63412 november 2018 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Amsterdamsevaart Nr. 2018/433509 Burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017

Ammerzoden en Hedel. Evaluatie verkeersaanpassingen. Peter Nijhout November 2017 Ammerzoden en Hedel Evaluatie verkeersaanpassingen Peter Nijhout November 2017 Inhoud Doelstelling projecten Hedel en Ammerzoden Doel evaluatie Zijn modelverwachtingen gerealiseerd? Evaluatie Huidige verkeersproblematiek

Nadere informatie

Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kersenbaan.

Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve van de Kersenbaan. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 9392 2 april 2015 Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vermeerkwartier/Leusderkwartier: verkeersmaatregelen ten behoeve

Nadere informatie

1 Aanleiding en vraagstelling

1 Aanleiding en vraagstelling Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

*2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo,

*2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, *2014001531* Zaaknummer: 2014/1529 Referentie: 2014/1531 VERKEERSBESLUIT CENTRUM PATERSWOLDE. Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo, Gelet op: De bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994 (art.

Nadere informatie

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop

18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop 18 december 2014, Versie 1.1 Quick scan Rotonde Molenbroekseloop Michiel van Rooij Verkeersadvies In opdracht van Gemeente Gemert- Bakel 1. Aanleiding Plangebied In de afgelopen jaren heeft de gemeente

Nadere informatie

Uitwerking verkeersstudie Olst. Derde bijeenkomst begeleidingsgroep. Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018

Uitwerking verkeersstudie Olst. Derde bijeenkomst begeleidingsgroep. Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018 Uitwerking verkeersstudie Olst Derde bijeenkomst begeleidingsgroep Floris Frederix Peter Dinnissen 22 maart 2018 2 Proces Fase 1: Initiatieffase Fase 2: Definitiefase Fase 3: Ontwerpfase (voorlopig) Fase

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: - ONDERWERP Ekeren, Rob van RB S1 RAD: RAD140709 woensdag 9 juli 2014 BW: BW140603 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 9 juli 2014 Portefeuillehouder : H.A. Litjens Behandelend ambtenaar : Rob

Nadere informatie

VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG

VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG GEMEENTE HAAKSBERGEN 11 oktober 2010 075005811:0.5 110301.001599 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Verkeersstructuur 5 2.1 Snelverkeer 5 2.2 Langzaam verkeer 6 2.3 Openbaar

Nadere informatie

ten laste van budget mitigerende maatregelen GOL

ten laste van budget mitigerende maatregelen GOL AANDACHTSPUNTEN VERKEER EN MILIEU (indicatief) Uitgangspunten: * fase I en II gelijktijdig (met Baardwijk variant NRD en Nieuwkuijk verlegde op- en afrit) * op basis van vkmodel fase II PLUS van site 11

Nadere informatie

RAADSIN FORMATIE BRIE F 12R.00433

RAADSIN FORMATIE BRIE F 12R.00433 RAADSIN FORMATIE BRIE F 12R.00433 gemeente WOERDEN Van: wethouder C.J. van Tuijl Gemeente Woerden 12R.00433 Contactpersoon: B. Beving Tel.nr.: 428362 E-mailadres: beving.b@woerden.nl Onderwerp: Overweging

Nadere informatie

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259

HERINRICHTING N259 STEENBERGEN VARIANTEN EN VOORKEURSVARIANT HERINRICHTING N259 STEENBERGEN EN VOORKEURSVARIANT 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans De opgave Functie en gebruik van de N259 Resultaten haalsessie Varianten herinrichting N259 Voorkeursvariant PAUZE / VRAGEN Vervolg

Nadere informatie

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk

Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 16854 25 maart 2019 Voornemen verkeersbesluit gemeente Haarlemmermeer Weteringbrug Huigsloterdijk/Leimuiderdijk Onderwerp:

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015

Verkeersveiligheid in Castricum. Knelpunten analyse 2015 Verkeersveiligheid in Castricum 2015 Bram Rodenburg afd. CW&V juni 2015 1. Verbreden fietspaden: Is met de Fietsersbond opgestelde en in opdracht van het Min. IenM opgesteld Aanpak veilig fietsen hierin

Nadere informatie

Zienswijzennota Ontwerp wijzigingsplan Gouwedreef N207

Zienswijzennota Ontwerp wijzigingsplan Gouwedreef N207 Zienswijzennota Ontwerp wijzigingsplan Gouwedreef N207 Gemeente Bodegraven - Reeuwijk Datum: januari 2013 1. Inleiding Het ontwerp van het wijzigingsplan Gouwedreef N207 heeft van 21 juni 2012 tot en met

Nadere informatie

Aan Jan van Eck Datum 5 december 2014 C.c. Ons kenmerk M01-D den Van Dieder van Essen Onderwerp Verkeer centrum-noord Rijssen

Aan Jan van Eck Datum 5 december 2014 C.c. Ons kenmerk M01-D den Van Dieder van Essen Onderwerp Verkeer centrum-noord Rijssen Aan Jan van Eck Datum 5 december 2014 C.c. Ons kenmerk M01-D01-41040143- 01-den Van Dieder van Essen Onderwerp Verkeer centrum-noord Rijssen 1. Inleiding In het kader van de herontwikkeling van de stationsomgeving

Nadere informatie

Nota van zienswijzen N266. Citaten uit de reacties

Nota van zienswijzen N266. Citaten uit de reacties Nota van zienswijzen N266 Citaten uit de reacties Scope van het project De Hulsenweg ligt buiten de scope van het project. Een eventuele wenselijke aanpassing van dit kruispunt wordt geraamd en bij de

Nadere informatie

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg Notitie 60 80 km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg 1. INLEIDING In het kader van de herinrichting van de Antwerpsestraatweg is in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een sober herinrichtingvoorstel

Nadere informatie

MEMORANDUM. B 5.1 Inleiding. Datum : 2 mei 2013. Aan : - Kopie aan : - Van : Dhr. M. Koops, doorkiesnummer: (0572) 347 861

MEMORANDUM. B 5.1 Inleiding. Datum : 2 mei 2013. Aan : - Kopie aan : - Van : Dhr. M. Koops, doorkiesnummer: (0572) 347 861 Bijlage 5 Verkeer en Parkeren MEMORANDUM Datum : 2 mei 2013 Aan : - Kopie aan : - Van : Dhr. M. Koops, doorkiesnummer: (0572) 347 861 Onderwerp : Verkeerskundige consequenties van evenementen landgoed

Nadere informatie

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348

Antwoord. van Gedeputeerde Staten op vragen van. J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348 van Gedeputeerde Staten op vragen van J. Slooter (SP) (d.d. 24 november 2017) Nummer 3348 Onderwerp Maximumsnelheid en verkeersveiligheid N228 Gouda-Oudewater Aan de leden van Provinciale Staten Toelichting

Nadere informatie

Herinrichting Neherkade Den Haag

Herinrichting Neherkade Den Haag Herinrichting Neherkade Den Haag Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 24 mei 2013 / rapportnummer 2486 66 1. Oordeel over het milieueffectrapport MER De gemeente Den Haag heeft het voornemen de

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie

Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel. 1. Inleiding. 2. Beschrijving huidige situatie Herinrichting Zuiderlaan 16 januari 2013 - beschrijving ontwerp - mpl--158 Gemeente Meppel 1. Inleiding In opdracht van de gemeente Meppel werkt buro Hollema aan de uitwerking van de planvorming voor de

Nadere informatie

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren;

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren; STAATSCOURANT Nr. 33722 7 oktober 2015 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Verkeersbesluit wijzigen voorrang fietsoversteek Clemensstraat Soest Kenmerk Ruimte/1345519 Burgemeester

Nadere informatie

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans Terugblik op doelstellingen Objectieve bevindingen Subjectieve bevindingen Vervolgstappen Vragen Sluiting TERUGBLIK OP DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb

Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Inrichtingsvarianten N640 Presentatie Raadsinformatiebijeenkomst Halderberge 28 feb Aanleiding + doelstelling Integraal groot onderhoud weggedeelte N640 tussen km 8.600 en km 14.900. De inrichting van

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Verslag van inspraak

Verslag van inspraak Verslag van inspraak Project : Herinrichting Koedijk Lochem Aanleiding : Opstellen schetsontwerp Datum: 1 juli 2016 2 Inleiding Op 8 juni 2016 werd een inloopavond gehouden waarop werd gepresenteerd dat

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan.

Het waterschap Fryslân verzoekt ons het eerder gegeven wateradvies te verwerken in de waterparagraaf. Dat is gedaan. Door bewoners van een woning nabij de geplande rotonde is een aantal bezwaren aangedragen die kort en zakelijk samengevat, zie bijlage I betrekking hebben op de volgende punten: noodzaak, planning en veiligheid

Nadere informatie

Nota van uitgangspunten Rijksstraatweg Meteren 1/9

Nota van uitgangspunten Rijksstraatweg Meteren 1/9 Nota van uitgangspunten Rijksstraatweg Meteren 1/9 1. Aanleiding en doel In de afgelopen jaren zijn voor het gebied dat de Rijksstraatweg doorsnijdt tussen de perenrotonde en de rotonde bij Kalenberg diverse

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming met de uitvoeringsplannen voor de revitalisering van bedrijventerreinen in Boxmeer. Nummer: 18.

Onderwerp: Voorstel tot instemming met de uitvoeringsplannen voor de revitalisering van bedrijventerreinen in Boxmeer. Nummer: 18. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming met de uitvoeringsplannen voor de revitalisering van bedrijventerreinen in Boxmeer. Nummer: 18. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 17 mei 2005

Nadere informatie

Meldpunt Veilig Verkeer. Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt bij aan de verkeersveiligheid.

Meldpunt Veilig Verkeer. Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt bij aan de verkeersveiligheid. VE1LIGVERKEER Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en Zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl J Datum: maandag 27 augustus 2012 Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt

Nadere informatie

Agendapunt: 12 Sliedrecht, 28 april 2009

Agendapunt: 12 Sliedrecht, 28 april 2009 Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 12 Sliedrecht, 28 april 2009 Onderwerp: Voorrangsregeling fietsers op rotondes Samenvatting: Door de openstelling van de Ouverture per 1

Nadere informatie

2 8 NOV. 2013 R. Kok RU / Beheer Openbare Ruimte 0475-359 298

2 8 NOV. 2013 R. Kok RU / Beheer Openbare Ruimte 0475-359 298 www.roermond.nl uw nummer uw datum ons nummer onze datum verzonden inlichtingen bij sector/afdeling doorkiesnr /UIT/12345 26 november 2 8 NOV. R. Kok RU / Beheer Openbare Ruimte 0475-359 298 AAN de voorzitter

Nadere informatie

Onderwerp: Verkeerssituatie Overlaatweg - Drunenseweg incl. de kruising Overlaatweg / Overstortweg / Kanaalweg te Drunen.

Onderwerp: Verkeerssituatie Overlaatweg - Drunenseweg incl. de kruising Overlaatweg / Overstortweg / Kanaalweg te Drunen. College V200900392 Onderwerp: Verkeerssituatie Overlaatweg - Drunenseweg incl. de kruising Overlaatweg / Overstortweg / Kanaalweg te Drunen. Collegevoorstel Inleiding: Op 6 november 2008 is door de fractie

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan

Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Gemeentelijk verkeer- en vervoersplan Themabijeenkomst 20 juli 2016 Ing. Bart van Kruisbergen : Even voorstellen Agenda 1. Opening wethouder (5 min) 2. Toelichting doel, werkwijze en proces (5 min) 3.

Nadere informatie

Werk in uitvoering Besluiten Gemeente Boxmeer over de openbare ruimte in Beugen

Werk in uitvoering Besluiten Gemeente Boxmeer over de openbare ruimte in Beugen Werk in uitvoering Besluiten Gemeente Boxmeer over de openbare ruimte in Beugen Datum: april 2019 Helbroekseweg 7 5835 CX Beugen dorpsraad@beugen.info www.beugen.info Dorpsraad Beugen Inleiding: De gemeente

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

Hilvarenbeek, 22 september Betreft: Groot onderhoud en gebruik N269. Geachte mevrouw Arts,

Hilvarenbeek, 22 september Betreft: Groot onderhoud en gebruik N269. Geachte mevrouw Arts, Aan de SP-fractie T.a.v. mevr. W. Arts I.a.a. de leden van Provinciale Staten I.a.a. het College van Gedupteerde Staten I.a.a. College van B&W van de gemeente Hilvarenbeek I.a.a. Gemeenteraad van Hilvarenbeek

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

2.2. Verkeersontsluiting Lekdijk-Standardmolen (TL )

2.2. Verkeersontsluiting Lekdijk-Standardmolen (TL ) Het doorgaande tweerichtingen fietspad langs de Lekdijk is in het ontwerp op de kruin van de dijk gesitueerd. Dit komt het comfort van het doorgaande fietsverkeer ten goede, omdat het fietsverkeer hierdoor

Nadere informatie

Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen. Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59

Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen. Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59 Aansluiting Heusden centrum Ei van Drunen Uitvoering 1e quick win van de Corridorstudie A59 Aansluiting Drunen/Elshout Knelpunten ter hoogte van aansluiting 41 t.w. Drunen/Elshout: * verkeersveiligheid

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 52710 5 oktober 2016 Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente

Nadere informatie

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016

Onderzoek ontlasten Vlietbruggen. Onderzoeksresultaten. Adviesgroep 10 mei 2016 Onderzoek ontlasten Vlietbruggen Onderzoeksresultaten Adviesgroep 10 mei 2016 2 Algemene conclusies Verkeer Voertuigverliesuren ochtendspits Voertuigverliesuren avondspits 10000 9000 8000 7000 6000 5000

Nadere informatie

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten

Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Verkeersveiligheid fietsroutes gemeente Nieuwkoop Inventarisatie van knelpunten Gemeente Nieuwkoop Afd. Beheer openbare ruimte maart 2015 Inhoud INHOUD...2 1 INLEIDING...3 1.1 AANLEIDING...3 1.2 DOELSTELLING

Nadere informatie

Vervoerregio Amsterdam. Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn

Vervoerregio Amsterdam. Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Vervoerregio Amsterdam Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn I Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn II Variantenstudie Halte Aan de Zoom Uithoorn Vervoerregio

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017

Reactienota zienswijzen. Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord mei 2017 Reactienota zienswijzen Ontwerp Bestemmingsplan Ammerzoden Noord 2016 11 mei 2017 1. INLEIDING Voor het gebied Ammerzoden Noord, 2 e fase is een woningbouwplan in voorbereiding. In het woningbouwplan worden

Nadere informatie

Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg

Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg Nota van Beantwoording Ontvangen zienswijzen en beantwoording van zienswijzen Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl.

Energiefabriek West. Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. Energiefabriek West Brainstormsessie verbeteren slibtransport conform afspraak uit informatie bijeenkomst 7 november jl. 15 december 2016 Jacob Knoops, directeur Johan van IJmeren, projectmanager Inhoud

Nadere informatie

Referentienummer Datum Kenmerk ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM

Referentienummer Datum Kenmerk ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM Notitie Referentienummer Datum Kenmerk 295747.ehv.500.N01 14 november 2011 FV/HdM Betreft Variantenstudie Beerseweg Inleiding De gemeente Oirschot heeft aan Grontmij gevraagd om een studie uit te voeren

Nadere informatie

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN

WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Ons Mooi Epe WAT IS ER MOGELIJK ZONDER HET BESTEMMINGSPLAN TE WIJZIGEN HOE SPAREN WE ZOVEEL MOGELIJK BOMEN Wat waren de belangrijkste onderdelen van de 118 (!) zienswijzen (reacties) van aanwonenden en

Nadere informatie

Aan Van Doorkiesnummer. Henri van Middelaar Ton Heijnen&Thomas Dijker 7584

Aan Van Doorkiesnummer. Henri van Middelaar Ton Heijnen&Thomas Dijker 7584 Memo Aan Van Doorkiesnummer Henri van Middelaar Ton Heijnen&Thomas Dijker 7584 Onderwerp Ontwikkeling Kopermolen in relatie tot het wegennet waarop wordt aangesloten Datum 23-04-2018 Beste Henri, Deze

Nadere informatie

Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst. Eerste bijeenkomst. Floris Frederix 24 januari 2018

Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst. Eerste bijeenkomst. Floris Frederix 24 januari 2018 Begeleidingsgroep Uitwerken Verkeersonderzoek Olst Eerste bijeenkomst Floris Frederix 24 januari 2018 2 Inhoud Achtergrond verkeersonderzoek Olst Structuurvisie Aanpak Uitwerken verkeersonderzoek Olst

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking

Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Memo van de gedeputeerde C.A. van der Maat Gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking Onderwerp Motie Niet van het padje af voor speed-pedelecs Documentnummer Geachte Statenleden, Op 7 juli 2017 hebben uw

Nadere informatie

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem

N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem N346 Schakel Achterhoek A1 Rondweg Lochem Vraag en antwoord Algemeen 1. Waarom wordt deze Schakel Achterhoek - A1 aangelegd? De gemeente Lochem en de provincie hebben besloten een rondweg aan te leggen

Nadere informatie

Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg

Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg Gemeente Vianen Status concept Opdrachtgever Gemeente Vianen Kenmerk GVi1715 Contactpersoon Hans Bomers Versie/revisie 2 Datum 18 januari 2018 Opdrachtnemer

Nadere informatie

1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren

1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren 1Ontwikkelingsfasen bestemmingsplan Haren Dilgt Hemmen Essen, deelgebied 5 en 6 2003-2013 Gemeenteraad stelt beleidskaders vast voor Haren Noord Landschapsontwikkelingsplan 2003 Ontwikkelvisie Dilgt Hemmen

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving

Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 29885 26 mei 2017 Verkeersmaatregelen Noorderhaaks en omgeving AU17.03116 college van burgemeester en wethouders van Den

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

beslissing op het bezwaarschrift van de Fietsersbond, afdeling Langstraat

beslissing op het bezwaarschrift van de Fietsersbond, afdeling Langstraat Zaaknummer: HHVOL11 Onderwerp beslissing op het bezwaarschrift van de Fietsersbond, afdeling Langstraat Collegevoorstel Dit voorstel gaat over de beslissing op het bezwaarschrift van de Fietsersbond, afdeling

Nadere informatie

Bestuur Regio Utrecht (BRU) Erratum MER A12SALTO. Datum 17 december TMU054/Brg/0731. Kenmerk Eerste versie

Bestuur Regio Utrecht (BRU) Erratum MER A12SALTO. Datum 17 december TMU054/Brg/0731. Kenmerk Eerste versie Bestuur Regio Utrecht (BRU) Erratum MER A12SALTO Datum 17 december 2007 TMU054/Brg/0731 Kenmerk Eerste versie Erratum I bij de Samenvatting en Bestuurlijke samenvatting op pagina 36 van beide rapporten:

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad. rm DSO/ RIS juli 2013

Gemeente Den Haag. de gemeenteraad. rm DSO/ RIS juli 2013 Gemeente Den Haag de gemeenteraad rm-2013.170 - DSO/2013.987 RIS 260735 070-353 2751 9 juli 2013 Voortgangsbericht inzake kruising Westduinweg-Zeesluisweg- Duinstraat (iv37) Op 29 maart 2013 is het initiatiefvoorstel

Nadere informatie

Verkenning effecten aanleg Noorderhaaks

Verkenning effecten aanleg Noorderhaaks Verkenning effecten aanleg Noorderhaaks Verkeer en geluid Definitief In opdracht van: Gemeente Den Helder Grontmij Nederland B.V. De Bilt, 26 november 213 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 1.1 Aanleiding...

Nadere informatie