1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom."

Transcriptie

1 Commissie Water Besprekingsverslag Datum 31 januari 2017 Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris, programmamanager waterketen), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baakvan den Broeke (CDA), G.J. van den Brandhof (ChristenUnie), S.J. de Bruin (ChristenUnie), J.G.A. Coppes (Bedrijven), H. Dekker (Ongebouwd), E.M. van Dijk (PvdA), G.B. Ekelmans (Natuurterreinen), J.W.E. Gutteling (PvdA), H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), J. van der Kolk (Lokaal Waterbeheer), E. Baron Mackay (VVD), A.T.F. Meier (Water Natuurlijk), E.H. van der Meulen (AWP), S.E. Mulder (VVD), L. Polinder (SGP), G.C. Sprik (50Plus) Steunfractieleden R. Vedder (CDA) Publieke tribune H. Beekhuis, P. Blom, P. Duteweert, G. Hartman, G. Hospers, E. Jansen, J. Meyberg, R. Moolenaars, G. Roolant, R. Scholten, A. Swenne, J. Timmer, W. van Vilsteren, P. Waaijer Kopie aan Aan- en afwezigen Opgemaakt door Erica van de Ploeg Volgende vergadering 28 maart Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De voorzitter vraag toestemming om het agendapunt "Aanvraag extra voorbereidingskrediet Enkaleiding" in beslotenheid te behandelen. De besluitvorming wordt wel opgenomen in dit verslag. De commissie Water gaat hiermee akkoord. 2. Mededelingen Heemraad Schoonman maakt melding van het ingekomen stuk van de Stichting Apeldoorns Kanaal, waarin staat dat de stuurgroep heeft besloten niet verder te gaan met het bevaarbaar maken van het Kanaal. Het ontbreken van financiële dekking voor de exploitatiekosten wordt uitgebreid toegelicht door de heemraad Schoonman. Vragen en opmerkingen van de commissie Water worden beantwoord. Dit punt komt t.z.t. nog terug..

2 Pagina 2 van 7 De secretaris meldt dat de bedrijfsvergelijking nog niet geagendeerd is in deze commissie, omdat hier op 6 maart eerst een beeldvormend ab over wordt gehouden. Deze week worden de bedrijfsvergelijking en de analyse daarvan aan de leden toegestuurd. 3. Vaststellen van het verslag van de Commissie Water van 31 oktober 2016 Tekstueel: Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld, met dank aan de samensteller. Naar aanleiding van: De toegezegde beschouwing van de (abc) beleidsharmonisatie wordt als actiepunt opgenomen in het verslag van de commissie Water. Dit is hetzelfde als actiepunt 10 uit het verslag van het ab van 23 november De suggestie van de heer Van den Brandhof eens met de commissie Water en de Statencommissie van de provincie van gedachten te wisselen over verdroging wordt als actiepunt opgenomen in het verslag. De heer Schoonman zal de suggestie meenemen. De actiepunten worden toegelicht door de secretaris: 1. Voorgestelde punten in de rapportage waterkwaliteit opnemen: dit actiepunt is onderdeel geworden van de klankbordgroep waterkwaliteit en kan van de actielijst af. 2. Evaluatie gebeurtenissen Westdijk Bunschoten: het project is nog niet afgelopen; er vinden momenteel metingen plaats. Het punt blijft staan. 3. Afspraken aan vrijwilligers toezenden, is gedaan via de mail en kan van de actielijst af. 4. Apeldoorns Kanaal: blijft op de actielijst staan als aandachtspunt. 5. Communicatieparagraaf aan voorstel toevoegen, is geagendeerd in het ab en kan van de actielijst af. 6. Gang van zaken m.b.t. bouwbord nagaan: sinds augustus 2016 staat de juiste datum op de bouwborden en dit kan van de actielijst af. Heemraad Van Vreeswijk geeft antwoord op de vragen over Parenco en medicijnrestenverwijdering, die gisteren in de commissie F.B.A. zijn gesteld. De overeenkomst met Parenco inzake biomassa wordt geëvalueerd. Zodra er iets bekend is, wordt dit hier gemeld. Medicijnrestenverwijdering kent twee speerpunten: - apothekersbezoek in de Oost-Veluwe: gewacht wordt op de uitkomst van de discussie tussen apothekers en het ministerie; - het project in Bennekom: projectvoorstellen worden hier t.z.t. aan de orde gesteld.

3 Pagina 3 van 7 Naar aanleiding van een vraag over de negatieve beeldvorming in de media over het gevaar van medicijnresten in het drinkwater, geeft heemraad Van Vreeswijk aan dat dit met name speelt bij waterleidingbedrijven die gebruikmaken van oppervlaktewater en dat dit zal worden meegenomen in de communicatie over Bennekom. 4. Interactieve presentatie over het programma Toekomstbestend ge dorpen en steden: "De Kracht van Water" Vragen en/of opmerkingen vanuit de commissie Water: - Complimenten en dank voor de enthousiaste presentatie. - Wat is de relatie met het waterbeheerplan? - Komt dit voort uit de handvatten die de klankbordgroepen aan het bestuur hebben meegegeven om het waterschap meer op de kaart te zetten? - Is hier sprake van nieuw beleid of van bestaand beleid dat opnieuw geformuleerd wordt? Voor het laatste is instemming van het ab niet opnieuw nodig. - Waarom is er geen totaaloverzicht gemaakt van de beschikbare middelen? - De mensen die ermee aan de slag gaan, wordt meegegeven om de ideeën bij de andere stakeholders en partners uit te dragen. - In de missie wordt de rol en taak van het waterschap gemist. - In de visie zou meer analyse opgenomen mogen worden: via de drie platformen in het gebied wordt samen met gemeenten al gekeken naar watervraagstukken, ook hebben de gemeenten de mogelijkheid om de reageren op de Voorjaarsnota van het waterschap en daarnaast is er een subsidiebijdrage voor gemeenten en burgers vastgesteld voor het anders omgaan met water in het stedelijk gebied. Als suggestie wordt meegegeven het voorbeeld van Amsterdam rainproof. - Is deze grote opdracht te behappen met de 37 gemeenten in het werkgebied? - Is er voldoende fte op gezet en is 4 ton voldoende? - Het ab graag frequent informeren over het verloop. - Waar zit onze focus in dit verhaal? - Hoe wordt de bestemmingsreserve in de praktijk ingezet? Beantwoording door heemraad Ter Maten: - Dit programma verschilt van het waterbeheerprogramma door het hogere abstractieniveau en de manier van (programmatisch) werken. - Bij ons waterschap is het al normaal om op deze manier te kijken en partners te benaderen vanuit onze waterdoelen, maar elders nog niet. - Opnieuw vaststellen is inderdaad niet nodig, maar omdat het een opmaat is naar het aanpakken van andere speerpunten op een soortgelijke manier, wordt dit toch als besluitpunt/markeringspunt ingebracht in het ab. - Het Platform Water Vallei en Eem is voortgekomen uit de afvalwaterketen, met als kernactiviteit afkoppelen. Dit programma is echter veel breder dan alleen afkoppelen. Het is niet uitgesloten dat de werkzaamheden uit dit programma uiteindelijk zullen samenvloeien met de werkzaamheden uit de drie platformen.

4 Pagina 4 van 7 - Naar de focus is men nog zoekende. Aan de commissie Water wordt nu gevraagd het programma positief te beoordelen en erop te vertrouwen dat onze waterdoelen hiermee uiteindelijk worden gerealiseerd. - De extra fte en 4 ton worden deels gebruikt om de hele groep betrokken waterschapsmensen meer tijd te geven om deze klus te klaren, deels voor overleg met de stadsmakers en deels voor het investeren in mooie voorbeelden. Vragen vanuit de commissie Water in tweede termijn: Technische vragen: - Meer analyse in de visie. - Meer focus in het voorstel op het samenwerken met andere partijen "over de gemeenten heen" initiatieven van bewoners en bedrijven te stimuleren, ter onderbouwing van de besteding van het geld. - Vóór de besluitvorming een overzicht verstrekken van de beschikbare financiële middelen voor het stedelijk gebied. Bestuurlijke vragen: - Heeft het waterschap een voortrekkersrol of liften we mee? - Wat is de visie op de toekomst voor wat betreft het gevraagde budget? - Wat is de rol van de gemeenten hierin, die in principe verantwoordelijk zijn voor het stedelijk water? - Er zijn verschillen tussen de gemeenten qua deskundigheid en formatie op het gebied van water. We moeten kijken waar we kansen kunnen grijpen. - Er wordt gevraagd om inzicht of hetgeen wat we de komende jaren gaan doen met die 4 ton, resultaten oplevert. - Er wordt meegegeven dat de Omgevingswet het waterschap ook kansen biedt om bestuurlijk-juridische zaken te regelen. - Is dit programma, meer dan het waterbeheerprogramma, een stip op de horizon? - Zal er sterker gemonitord worden op de 4 doelen en wordt dit terug gerapporteerd in de commissie Water? - Toekomstigbestendig klinkt alsof we ons moeten verdedigen tegen de toekomst Toekomstgericht, toekomstvoorbereid is positiever. - Er is begrip voor de wens om ruimte te houden, maar de focus is wel belangrijk. - De suggestie wordt gedaan om met dit programma invulling te geven aan de vorig jaar ondertekende Greendeal Infranatuur. - Dat andere waterschappen nog niet zover zijn, is onjuist. Waterschap Vechtstromen heeft bijvoorbeeld al veel bereikt met het programma KAS, in samenwerking met de gemeenten. Dit soort voorbeelden van samenwerking zou genoemd moeten worden in het stuk. Beantwoording door heemraad Ter Maten in tweede termijn:

5 Pagina 5 van 7 - Iedere gemeente zal benaderd worden aan de hand van de eigen krachten en zwakten. - De financiën zullen bij het stuk gevoegd worden. - De vorderingen zullen regelmatig in het ab gemeld worden. - Er wordt gekeken wat we in de Omgevingswet alvast onderling kunnen regelen. - De stip op de horizon en de manier van werken, is nog wat vaag, maar wij moeten er met elkaar voor zorgen dat ze duidelijker worden. - Naar de term toekomstbestendig wordt gekeken, evenals naar de suggestie over Greendeal Infranatuur. - Ons waterschap loopt met deze manier van kijken naar de stad wel voorop. - Het zal tijdig worden gerapporteerd in deze commissie of het bij een eenmalige investering blijft of dat er volgend jaar wegens succes een grotere investering wordt gevraagd. Een laatste opmerking vanuit de commissie Water: grijp de kansen die liggen in projecten binnen het gezamenlijke programma met de Unie van Waterschappen en de STOWA. Het voorstel wordt doorgeleid naar het ab als bespreekstuk, met inachtneming met de opmerkingen van de commissie Water. 5. Veiligheidsrapportage waterkeringen 2016 De bijgevoegde rapportage is ter informatie. Heemraad Ter Maten licht toe dat het waterschap verplicht is om jaarlijks te rapporteren aan het ab en de provincie. Tijdens het beeldvormende ab over waterveiligheid van 27 maart a.s. wordt het onderwerp waterveiligheid breed geagendeerd. Vragen vanuit de commissie Water: - Complimenten voor de rapportage. - Wat gebeurt er als de bedoelde kwaliteit op pag. 23 niet wordt gehaald? - Wat voor schade is er door beweiding op de Grebbedijk? - Welke regionale kering voldoet nog niet aan de norm? - De getallen in de tabel op pag. 24 komen opgeteld niet overeen met de totaalbedragen. - Als de norm weer wijzigt, komen er dan waterkeringen in de gevarenzone? - Zijn er al nieuwe normen? - De maatregelen vanaf pag. 27 zijn grotendeels nog niet op orde; hoe komt dat? Beantwoording door heemraad Ter Maten: - De schapen maken paadjes en beschadigen het dijktalud. Men is gestopt met beweiding omdat gebleken is dat maaibeheer over meerdere jaren voor een betere grasmat zorgt. - De normeringen wijzigen in De getallen in de tabellen horen niet opgeteld te worden. - Aan de maatregelen wordt constant gewerkt. De audit heeft ons attent gemaakt op zaken die nog niet goed in de verslaglegging stonden en daar wordt nu aan gewerkt.

6 Pagina 6 van 7 Overige technische vragen kunnen, ruim voor 27 maart, nog ingediend worden bij de commissiesecretaris. Heemraad Ter Maten meldt tot slot dat de commissie Water waarschijnlijk in juni in het kader van de waterveiligheid wordt uitgenodigd om een aantal dijktrajecten te bekijken met landschapsarchitect Eric Luiten. 6. Aanvraag extra voorbereidingskrediet Enkaleiding De financiële bijlage wordt in beslotenheid behandeld. Een aangepast voorstel naar aanleiding van alle vragen en opmerkingen vanuit de commissie Water, zal worden doorgeleid naar het ab als bespreekstuk. 7. W.v.t.t.k. Geen. 8. Rondvraag De heer Vedder vraagt wat is de stand van zaken is met betrekking tot de dode vissen die vlak voor de kerst aangetroffen zijn in Spakenburg. Heemraad Ter Maten antwoordt dat dit werd veroorzaakt doordat de gemeente een klep in een watergang had dichtgemaakt. Wel gaat men onderzoeken, door middel van metingen over een langere periode, wat de effecten van de opgebrachte grond zijn, in samenwerking met de gemeente Bunschoten. Daarnaast is er een traject met de aannemer gaande om de aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid te regelen. De indruk is dat de situatie nu stabiel is. De heer Van den Brandhof geeft aan dat deze vergadering is bedoeld voor oordeelsvorming en niet voor beeldvorming; dit laatste moet vooraf in de brede beeldvormende vergadering gebeuren. 8. Sluiting commissie Water De voorzitter sluit de vergadering om uur, met dank voor ieders betrokkenheid. Aldus vastgesteld in de vergadering van 28 maart Voorzitter Secretaris

7 Pagina 7 van 7 Nr. Datum afspraak Actie Door Vóór/op Afgerond Evaluatie gebeurtenissen Westdijk College van d&h Bunschoten agenderen voor commissie Water Apeldoorns Kanaal (aandachtspunt) College van d&h Evaluatie legger agenderen College van d&h

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris, programmamanager waterketen), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Datum 31 oktober 2016 Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris, programmamanager waterketen), K.A. Blokland (programmamanager watersysteem), D.S.

Nadere informatie

1. Opening De vaste voorzitter is afwezig wegens ziekte. De plaatsvervangend voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De vaste voorzitter is afwezig wegens ziekte. De plaatsvervangend voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezig R. Kremer (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris), K. Blokland (secretaris-directeur), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk

Nadere informatie

Commissie F.B.A. Besprekingsverslag

Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezigen J.G.W. van Megen (voorzitter), K.A. Blokland (secretaris-directeur), T. Klip-Martin (dijkgraaf), D.S. Schoonman (heemraad), T.N. Bos (VVD), G.J. van den Brandhof

Nadere informatie

Gezamenlijke commissie

Gezamenlijke commissie Gezamenlijke commissie Besprekingsverslag Datum 11 juni 2018 Aanwezigen J.G.W. van Megen (voorzitter), K.A. Blokland (secretaris-directeur), T. Klip-Martin (dijkgraaf), D.S. Schoonman (heemraad), F. van

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Datum 30 januari 2018 Aanwezig R. Landsbergen (voorzitter), L. Dennenberg (plvv. secretaris), K. Blokland (secretaris-directeur), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom in het gebouw van de WUR.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom in het gebouw van de WUR. Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), K. Blokland (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van T. Klip-Martin (dijkgraaf), F. ter Maten (heemraad) en R.F. Landsbergen (Lokaal Waterbeheer).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van T. Klip-Martin (dijkgraaf), F. ter Maten (heemraad) en R.F. Landsbergen (Lokaal Waterbeheer). Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 1 november 2016 Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), M.R. Bos (secretaris), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), T. Bos (VVD), D. van Dijk

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezigen J.G.W. van Megen (voorzitter), M.R. Bos (secretaris), T. Klip-Martin (dijkgraaf), K.A. Blokland (secretaris-directeur), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman

Nadere informatie

Commissie Water. Besprekingsverslag

Commissie Water. Besprekingsverslag Commissie Water Besprekingsverslag Datum 7 november 2017 Aanwezig R. Kremers (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezigen R.F. Landsbergen (Lokaal Waterbeheer, voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

W. Bouwman (50Plus), H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), R. Vedder (CDA)

W. Bouwman (50Plus), H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), R. Vedder (CDA) Commissie Water Besprekingsverslag Datum 25 januari 2016 Aanwezig R.Kremers (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris, programmamanager waterketen), K.A. Blokland, (programmamanager watersysteem), F. ter

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen agenda commissie Water

1. Opening en vaststellen agenda commissie Water Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris), L. Dennenberg (directeur watersysteem en waterveiligheid), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman

Nadere informatie

Commissie F.B.A. Besprekingsverslag

Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezig C.C. van der Woude (voorzitter), T. Klip-Martin (dijkgraaf), V. Doorn (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), W. Bouwman (50PLUS),

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 6 november 2017 Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), M.R. Bos (secretaris), T. Klip-Martin (dijkgraaf), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad),

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Subcommissie Water Besprekingsverslag Aanwezig M.S. Brouwer, voorzitter (heemraad), D.J. Tilkema, secretaris (adjunct directeur), K.A. Blokland (adjunct directeur) ), W. Goedhart (Water Natuurlijk), Y.H.P.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Datum 17 februari 2016 Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig V. Doorn (heemraad), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke (CDA), T.N. Bos (VVD),

Nadere informatie

Commissie Water. Besprekingsverslag

Commissie Water. Besprekingsverslag Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezigen R. Kremers (voorzitter), L. Dennenberg (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), G.J. van den Brandhof

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), T.N. Bos (VVD), G.J. van den Brandhof (ChristenUnie),

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 29 januari 2018 Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), M. Bos (secretaris), K. Blokland (secretaris-directeur), T. Klip- Martin (dijkgraaf), F. ter Maten (heemraad),

Nadere informatie

Besprekingsverslag commissie Water

Besprekingsverslag commissie Water Besprekingsverslag commissie Water Datum Aanwezig B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), G.S.W. te Bokkel (CDA), J.H.J. van Blommestein (VVD), Y.H.P. de Graaf (Water Natuurlijk), B. Harsta (PvdA), J. van der

Nadere informatie

Besprekingsverslag. commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden

Besprekingsverslag. commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden Besprekingsverslag commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden 31201 Aanwezig G.M. van Eek (Veluws Water), M. Groenendijk (bedrijfsgebouwd), J.W.E. Gutteling (PvdA), C.P. Hoogeveen (steunfractielid

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Datum 25 november 2015 Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig V. Doorn (heemraad), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen hartelijk welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet de aanwezigen hartelijk welkom. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), T. Klip-Martin (dijkgraaf), M.R. Bos (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter F. ter Maten Aanwezig D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke (CDA), T.N. Bos (VVD), G.J. van den Brandhof (ChristenUnie),

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 6 september 2016 Aanwezig J.G.W. van Megen(voorzitter), T. Klip-Martin (dijkgraaf), M. Bos (secretaris), D.J. Tilkema (programmamanager waterketen), F. ter Maten

Nadere informatie

2. Mededelingen De heer Van der Kolk meldt dat de heer Landsbergen zich bij hem afgemeld heeft vanwege verblijf in het buitenland.

2. Mededelingen De heer Van der Kolk meldt dat de heer Landsbergen zich bij hem afgemeld heeft vanwege verblijf in het buitenland. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezigen L.K. Pennings (voorzitter), M. Bos (secretaris), K.A. Blokland (secretaris-directeur), L. Dennenberg (directeur), T. Klip-Martin (dijkgraaf), D.S. Schoonman

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig V. Doorn (heemraad), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Besloten vergadering

Algemeen Bestuur Besloten vergadering Algemeen Bestuur Besloten vergadering Documentnummer: 1359344 Besprekingsverslag Voorzitter Aanwezigen T. Klip-Martin F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezigen F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke (CDA), T.N. Bos (VVD),

Nadere informatie

Mededelingen Aansluitend aan deze vergadering is een fractievoorzittersoverleg gepland.

Mededelingen Aansluitend aan deze vergadering is een fractievoorzittersoverleg gepland. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Datum 5 juli 2017 Voorzitter F. ter Maten Aanwezig D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke (CDA), T.N. Bos (VVD), G.J. van

Nadere informatie

H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), S. van t Foort (ChristenUnie), A. Span (AWP)

H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), S. van t Foort (ChristenUnie), A. Span (AWP) Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 11 september 2017 Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), K.A. Blokland (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

INGEKOMENN STUK. Aan algemeen bestuur 23 april Voorstel aan ab Kennisnemen van

INGEKOMENN STUK. Aan algemeen bestuur 23 april Voorstel aan ab Kennisnemen van Aan algemeen bestuur 23 april 2014 INGEKOMENN STUK Datum 18 maart 2014 Documentnummer 594909 Projectnummer Portefeuillehouder Programma Afdeling drs. T. Klip-Martin Veiligheid Planvorming Bijlage(n) 2

Nadere informatie

Voorstel aan algemeen bestuur

Voorstel aan algemeen bestuur Voorstel aan algemeen bestuur Van: Werkgroep Financiële zaken D.d.: 17 februari 2011 Betreft: Uitgangspunten, Meerjarenraming(en) en Begroting(en) 1. Voorstel De algemeen besturen wordt gevraagd in te

Nadere informatie

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag (concept) Overleg Commissie Samenleving Datum 7 januari 2010 Aanwezig B. van Aalst (plv. voorzitter), J. van den Brink (SGP), R. van Leeuwen (VVD), L. Versteeg (CDA), A. Brand (D66), H. Brosky

Nadere informatie

Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten

Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten Aan de leden van de Commissie muskus- en beverratten datum ons kenmerk contactpersoon 14 mei 2013 67459/IP Dolf Moerkens bijlage(n) uw kenmerk e-mail CMB 13-10 t/m 16 - dmoerkens@uvw.nl betreft Vergadering

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening 2. Afstemmingsoverleg

Besprekingsverslag 1. Opening 2. Afstemmingsoverleg Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 24 juni 2009 Aanwezig J.H.J.

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 20.15 uur, einde 23.45 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van, locatie raadzaal Stadhuis, aanvang 20.15 uur, einde 23.45 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad CONCEPT Commissiesecretariaat Behandeld door M. Honing Telefoon (040) 238 24 88 Verzenddatum 2014 Verslag commissie Ruimte en Vastgoed (cie RV) Betreft openbare

Nadere informatie

VOORSTEL. Documentnummer Programma Waterketen Projectnummer. Afdeling Planvorming Bijlage(n) 1 Onderwerp Beleidskader nieuwe stoffen

VOORSTEL. Documentnummer Programma Waterketen Projectnummer. Afdeling Planvorming Bijlage(n) 1 Onderwerp Beleidskader nieuwe stoffen Aan algemeen bestuur 18 februari 2015 VOORSTEL Datum 6 januari 2015 Portefeuillehouder B.J. van Vreeswijk Documentnummer 661410 Programma Waterketen Projectnummer Afdeling Planvorming Bijlage(n) 1 1. Voorstel

Nadere informatie

2. Besprekingsverslag en actielijst d.d. 31 oktober 2011

2. Besprekingsverslag en actielijst d.d. 31 oktober 2011 Besprekingsverslag commissie Water Datum 9 januari Aanwezig B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), G.S.W. te Bokkel (CDA), J.H.J. van Blommenstein (VVD), G.B. Ekelmans (Christen Unie), Y.H.P. de Graaf (Water

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Mededelingen: Met kennisgeving afwezig zijn de heren Van de Heg (Ongebouwd) en

Mededelingen: Met kennisgeving afwezig zijn de heren Van de Heg (Ongebouwd) en Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter G. Verwolf Aanwezig B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), E.M. Blom-de Groot (CDA), R.L.. Boer (KvK), T.N. Bos (VVD), G.J. van den Brandhof (ChristenUnie), M.S.

Nadere informatie

1. Voorstel aan commissie

1. Voorstel aan commissie Aan commissie F.B.A. 8 april 2019 VOORSTEL Portefeuillehouder B.J. van Vreeswijk Documentnr. 1370331/1370333 Programma Bestuur en belasting Projectnummer - Afdeling Bedrijfskundige Ondersteuning Bijlage(n)

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1 Opening mededelingen 2 Vaststellen besprekingsverslag commissie F.B.A. d.d. 30 maart 2009

Besprekingsverslag 1 Opening mededelingen 2 Vaststellen besprekingsverslag commissie F.B.A. d.d. 30 maart 2009 Besprekingsverslag commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden 31201 Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl

Nadere informatie

Besprekingsverslag Commissie Watersysteem

Besprekingsverslag Commissie Watersysteem Besprekingsverslag Commissie Watersysteem 31201 Datum 8 mei 2012 Aanwezig Vallei & Eem: G.C. Boot (Water Natuurlijk), J.G.M. van den Breemer (AWP), E.N.F. van Duikeren (VVD), T.A. van Dijk (CristenUnie),

Nadere informatie

E.M. Blom-de Groot (CDA), E.H. van der Meulen (AWP), I.L. Wegman-van Tongeren (CDA) G.P. Dalhuisen Aan- en afwezigen Nicolien Knapen (BMO)

E.M. Blom-de Groot (CDA), E.H. van der Meulen (AWP), I.L. Wegman-van Tongeren (CDA) G.P. Dalhuisen Aan- en afwezigen Nicolien Knapen (BMO) Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig Afwezig Secretaris Kopie aan Opgemaakt door Volgende vergadering 26 juni 2013 B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), R.L. Boer (KvK), T.N.

Nadere informatie

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering

BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING. Datum vergadering BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 1 februari 2018 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Aan commissie water 31 januari 2017 algemeen bestuur 22 februari 2017 VOORSTEL

Aan commissie water 31 januari 2017 algemeen bestuur 22 februari 2017 VOORSTEL Aan commissie water 31 januari 2017 algemeen bestuur 22 februari 2017 VOORSTEL Datum 21 november 2016 Portefeuillehouder F. ter Maten Documentnr. 897244 Programma Voldoende en Schoon Projectnummer Afdeling

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR Gecombineerde vergadering van 27 juni 2011 Van Waterschap Vallei & Eem en Waterschap Veluwe Conceptnotulen

ALGEMEEN BESTUUR Gecombineerde vergadering van 27 juni 2011 Van Waterschap Vallei & Eem en Waterschap Veluwe Conceptnotulen ALGEMEEN BESTUUR Gecombineerde vergadering van 27 juni 2011 Van Waterschap Vallei & Eem en Waterschap Veluwe Conceptnotulen Voorzitters De heer S. Schaap, J.M.P. Moons (dijkgraaf Vallei & Eem), ir. G.

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Raadsvoorstel. 3. Inleiding

Raadsvoorstel. 3. Inleiding Raadsvoorstel Agenda nr. 6 Onderwerp: Reactie geven op de onderzoeksvraagstelling en uitwerking daarvan voor de evaluatie van de Metropoolregio Eindhoven Soort: Besluitvormend Opsteller: J. v.d. Kolk Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Aan de commissie wordt advies gevraagd op onderstaand voorstel aan het ab:

Aan de commissie wordt advies gevraagd op onderstaand voorstel aan het ab: Aan Leden van de commissie F.B.A. 17 juni 2019 Leden van het Algemeen Bestuur 10 juli 2019 VOORSTEL Portefeuillehouder F. ter Maten Documentnr. 1383317/1383320 Programma Bestuur en belasting Projectnummer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST

CONCEPT-BESLUITENLIJST CONCEPT-BESLUITENLIJST Portefeuillehoudersoverleg Bestuur en Middelen d.d. 13 februari 2015 Aanwezig: Gemeente Naam Gemeente Naam Hillegom A. de Jong Noordwijk G. van Duin Kaag en Braassem H.P.M. Hoek

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 mei 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 3 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014), dhr. E.K.H.

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig G.J. van den Brandhof (heemraad), M.S. Brouwer (heemraad), V. Doorn (heemraad), D.J. Veldhuizen (heemraad), J. Verhoef (heemraad),

Nadere informatie

Voorstel is om: - Kennis te nemen van de nieuwe voorjaarsnota (VJN). - Instemmen met de VJN.

Voorstel is om: - Kennis te nemen van de nieuwe voorjaarsnota (VJN). - Instemmen met de VJN. Aan algemeen bestuur 5 juli 2017 VOORSTEL Datum 22 juni 2017 Portefeuillehouder B.J. van Vreeswijk Documentnr. 942613 Programma Bestuur en belasting Projectnummer Afdeling Planvorming Bijlage(n) (1) 1.

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

agendapunt 4.05 Aan Commissie Waterketen en Waterkeringen INVESTERINGSPLAN EN KREDIET NOORDEINDSEWEG TE BERKEL EN RODENRIJS

agendapunt 4.05 Aan Commissie Waterketen en Waterkeringen INVESTERINGSPLAN EN KREDIET NOORDEINDSEWEG TE BERKEL EN RODENRIJS agendapunt 4.05 991097 Aan Commissie Waterketen en Waterkeringen INVESTERINGSPLAN EN KREDIET NOORDEINDSEWEG TE BERKEL EN RODENRIJS Voorstel Commissie Waterketen en Waterkeringen 3-4-2012 I. Het Investeringsplan

Nadere informatie

Brede commissie. Besprekingsverslag

Brede commissie. Besprekingsverslag Brede commissie Besprekingsverslag Datum 2 juni 2014 Aanwezigen Steunfractieleden Ambtelijk aanwezig T. Klip-Martin (voorzitter), G.P. Dalhuisen (secretaris), G.J. van den Brandhof (heemraad), M.S. Brouwer

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH)

Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH) Aan het Algemeen Bestuur Datum: 26-06-2013 Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH) Voorstel in te stemmen met een tweetal wijzigingen in de tekst van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 14 februari 2018 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer De heer L. Guilonard (extern) 070 4417507 Verslag

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Afstemmingsoverleg (mondeling)

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Afstemmingsoverleg (mondeling) Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 27 april 2011 Aanwezig B.J.

Nadere informatie

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen.

Besluit: Het Algemeen Bestuur besluit om: 1. de tweede Bestuursrapportage 2017, met in achtneming van deze aanbiedingsbrief, vast te stellen. Verslag Status CONCEPT vergadering Algemeen Bestuur vergaderdatum 29 maart 2018 Deelnemers Provincie Utrecht mevrouw M. Pennarts (voorzitter) Gemeente Amersfoort de heer M. Tigelaar Gemeente Baarn mevrouw

Nadere informatie

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Datum: 27 maart Aanwezig:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur.

gemeente Eindhoven Betreft: Openbare vergadering van dinsdag 18 november 2014, locatie Raadzaal, aanvang 20:15 uur, einde 22:00 uur. gemeente Eindhoven Griffie Gemeenteraad, Behandeld door mw. I. van Dijk Telefoon (040) 238 24 07 Verzenddatum 11 december 2014 Verslag Commissie Economie en Mobiliteit Betreft: Openbare vergadering van

Nadere informatie

Agendapunt Voorstel/Overweging, vraag of opmerking Besluit

Agendapunt Voorstel/Overweging, vraag of opmerking Besluit BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET ALGEMEEN BESTUUR van het Waterschap Drents Overijsselse Delta van 21 mei 2019 in het Waterschapshuis te Zwolle. Aanwezig: Ir. J.F. de Jong (waarnemend voorzitter),

Nadere informatie

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM Datum: 4 juli 2012 Voorzitter: J.M.P. Moons (dijkgraaf Vallei & Eem) (tot 12.00 uur), G. Verwolf (dijkgraaf Veluwe) Aanwezig: Waterschap Vallei

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

In de organisatieverordening is met betrekking tot overschrijding van de netto kosten in de begroting het volgende opgenomen:

In de organisatieverordening is met betrekking tot overschrijding van de netto kosten in de begroting het volgende opgenomen: Aan algemeen bestuur 4 oktober 2017 VOORSTEL Portefeuillehouder B.J. van Vreeswijk Documentnr. 975673 Programma Bestuur en belasting Projectnummer -- Afdeling Bedrijfskundige Ondersteuning Bijlage(n) 1

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016.

Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Besluitenlijst van de commissie Werken en Besturen van Venray van 7 september 2016. Aanwezig: Voorzitter: L. Philipsen Commissiegriffier: E. Theunis-Kessels CDA: M. Direks, P. van Duijnhoven, A. Vullings

Nadere informatie

2. In te stemmen met de brief aan de verenigde vergadering inzake waterschapsvergelijkingen, ons kenmerk 1044149.

2. In te stemmen met de brief aan de verenigde vergadering inzake waterschapsvergelijkingen, ons kenmerk 1044149. agendapunt 3.a.5 1041748 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden WATERSCHAPSPEIL LANDELIJKE WATERSCHAPSVERGELIJKING 2012 Portefeuillehouder Haersma Buma, M.A.P. van Datum 8 januari 2013 Aard bespreking

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING. 7 juli 2011 Strategie en Ontwikkeling

ALGEMENE VERGADERING. 7 juli 2011 Strategie en Ontwikkeling V E R G A D E R D A T U M S E C T O R / A F D E L I N G 7 juli 2011 Strategie en Ontwikkeling S T U K D A T U M N A A M S T E L L E R 20 juni 2011 J. Meijerink ALGEMENE VERGADERING AGENDAPUNT ONDERWERP

Nadere informatie

4. Vaststellen verslag en actielijst Het verslag en de actielijst van worden ongewijzigd vastgesteld.

4. Vaststellen verslag en actielijst Het verslag en de actielijst van worden ongewijzigd vastgesteld. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 12 februari 2013 Registratienummer 13.003287 Aanwezig E. Goossens (voorzitter), J Van den Broek (PvdA), J Doelend (CDA), K. de Heus (Dorpsbelangen),

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Datum 6 september 2011 Thema - Opgemaakt door Bestuur en Communicatie Docbasenummer 229400 Onderwerp Voorstel evaluatie elektronisch

Datum 6 september 2011 Thema - Opgemaakt door Bestuur en Communicatie Docbasenummer 229400 Onderwerp Voorstel evaluatie elektronisch Voorstel Aan algemeen bestuur 29 september 2011 Portefeuillehouder G.J. van den Brandhof Datum 6 september 2011 Thema - Opgemaakt door Bestuur en Communicatie Docbasenummer 229400 Onderwerp Voorstel evaluatie

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Verkorte Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 16 december 2015

Verkorte Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 16 december 2015 ONDERWERP 1 Opening, vaststelling agenda en loting primus BESLUIT Opening De voorzitter opent de vergadering. Afwezig zijn de heren Van der Kruk en Scherrenberg. Vaststelling agenda De agenda wordt gewijzigd

Nadere informatie

Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015

Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015 AGENDAPUNT 2015.07.09/4 BC 15-002 Voorstel voor de vergadering van: de bestuurscommissie Midden-Nederland Datum vergadering: 9 juli 2015 Onderwerp: Concept verslag BC 26 maart 2015 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

agendapunt 04.B.19 Aan Commissie Waterkwaliteit

agendapunt 04.B.19 Aan Commissie Waterkwaliteit agendapunt 04.B.19 1130764 Aan Commissie Waterkwaliteit AANVRAAG INVESTERINGSPLAN EN UITVOERINGSKREDIET TEN BEHOEVE VAN EEN BIJDRAGE PUTTENVELD EN BOOSTERGEMAAL GR BEHEER GRONDWATERONTTREKKING DELFT-NOORD

Nadere informatie

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019

Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 Bundel van de Bestuurscommissie Veiligheid, reguliere vergadering. van 8 februari 2019 A Algemeen A.1 Opening en mededelingen A.2 Besluitenlijst (incl. presentielijst) gezamenlijke vergadering Bestuurscommissie

Nadere informatie

Voorstel voor de Raad

Voorstel voor de Raad Voorstel voor de Raad Datum raadsvergadering : 26 november 2015 Agendapuntnummer : XV, punt 5 Besluitnummer : 1952 Portefeuillehouder : Wethouder Jan van 't Zand Aan de gemeenteraad Onderwerp: Watertakenplan

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

Eindrapportage toekomstbestendigheid DBFO-contract. 23 mei Vergaderdatum. Kenmerk VV : B.06. Agendapunt

Eindrapportage toekomstbestendigheid DBFO-contract. 23 mei Vergaderdatum. Kenmerk VV : B.06. Agendapunt Eindrapportage toekomstbestendigheid DBFO-contract Hoogheemraadschap van Kenmerk VV : 1067318 Beleidsveld : Gezuiverd afvalwater Vergaderdatum Agendapunt 23 mei 2013 B.06 De Verenigde Vergadering van,

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL

GEMEENTE SCHERPENZEEL GEMEENTE SCHERPENZEEL Besluitenlijst Raadsvergadering 18 december 2014 Raadsgriffie Aanwezig mevrouw M.J. van de Beek-Lindhout (CU), de heren H.M. Brons (GBS), G. van Deelen (SGP), H.A.M. Dekker (CDA),

Nadere informatie

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST BESLUITENLIJST (17549\...) Datum : dinsdag 2 december 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer C. Nijhoff (commissievoorzitter), de heer G.J. van Weelden (raadslid

Nadere informatie

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST (17550\...) BESLUITENLIJST Datum : woensdag 10 september 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer J.G. van Maanen (commissievoorzitter), de heer H. Mulder (raadslid

Nadere informatie

: Drs. D.P. Wiltenburg, directeur Bedrijfsvoering en secretaris van de commissie, W.A. Hardijzer, D. Bac, A. Aartsen, Chr.

: Drs. D.P. Wiltenburg, directeur Bedrijfsvoering en secretaris van de commissie, W.A. Hardijzer, D. Bac, A. Aartsen, Chr. V.V. 30 maart 2011 Agendapunt 8.8 Besluitenlijst commissie Algemene Zaken en Middelen Datum Aanwezig Afwezig m/k : 4 maart 2011, aanvang 14.00 uur : mr. J.H. Oosters, voorzitter P. Boesberg, afdelingshoofd

Nadere informatie

Ingeval van stemming wordt begonnen bij mevrouw Straatman..

Ingeval van stemming wordt begonnen bij mevrouw Straatman.. Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 26 november 2008 Aanwezig B.J.

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM Datum: 19 september 2012 Voorzitter: J.M.P. Moons (dijkgraaf Vallei & Eem), G. Verwolf (dijkgraaf Veluwe) Aanwezig: Waterschap Vallei & Eem:

Nadere informatie