Besprekingsverslag 1. Opening 2. Afstemmingsoverleg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besprekingsverslag 1. Opening 2. Afstemmingsoverleg"

Transcriptie

1 Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus AC Apeldoorn [T] (055) [F] (055) [E] [I] Datum 24 juni 2009 Aanwezig J.H.J. van Blommestein (VVD), G.J. van den Brandhof (ChristenUnie), V. Doorn (VVD), G.M. van Eek (Veluws Water), G.B. Ekelmans (ChristenUnie), Y.H.P. de Graaf (Water Natuurlijk), J.W.E. Gutteling (PvdA), B. Harsta (PvdA), W. van der Hoek (AWP), A. Lok (SGP), E.H. van der Meulen (AWP), A.H. Nooteboom (Veluws Water), G. Porte (Veluws Water), B.J. Prenger (bedrijfsgebouwd), A.J.M. Roozen (terreinbeheerders), A.D. Schipper (bedrijfsgebouwd), J. Verhoef (CDA), I.L. Wegman-van Tongeren (CDA), J.W. Wiltink (ongebouwd), A. van Wijhe (ongebouwd) Afwezig B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), M.M. Groenendijk (bedrijfsgebouwd), J. van der Kolk (Veluws Water), R. Oudega (Water Natuurlijk), C. Stoffer (SGP), A.H.M. Straatman- Streppel (CDA) Dijkgraaf G. Verwolf Secretaris-directeur P. Spaan Opgemaakt door N. Knapen (BMO) Volgende vergadering 23 september 2009 Actie door 1. Opening De dijkgraaf opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Mevrouw Straatman en de heren Aalbers, Groenendijk, Van der Kolk, Oudega en Stoffer zijn afwezig. Ingeval van stemming wordt begonnen bij de heer Harsta. 2. Afstemmingsoverleg De heer Van Blommestein zou graag zien dat het a.b. steviger aan de slag gaat dan tot nu toe het geval is. Signalen moeten steviger opgepakt worden. Er staat weinig op de agenda van het a.b. van wat in de commissie Water wordt besproken; dit zijn voornamelijk zaken uit de commissie F.B.A. Men ontvangt wel veel informatie (ook tijdens informatieavonden), maar het a.b. als zodanig komt maar zelden naar voren. De dijkgraaf geeft aan dat zaken aan de orde komen die geagendeerd moeten worden.

2 Blad 2 van 11 We zijn natuurlijk pas gestart met een nieuw a.b. met een agenda die begin van het jaar niet veel onderwerpen bevatte. De zaken komen helder en transparant aan de orde en het is prima om substantiële onderwerpen aan de orde te stellen. De heer Van Blommestein geeft aan er niet op uit te zijn om vaker te vergaderen, maar wellicht is het verstandiger om punten aan de orde te stellen via het college van d&h dan via de commissies. Overigens vindt de heer Van Blommestein de organisatie niet bepaald transparant. De dijkgraaf antwoordt dat er alle gelegenheid is om punten op de agenda te zetten middels bijvoorbeeld het afstemmingsoverleg. De heer Harsta is het niet eens met de heer Van Blommestein m.b.t. de transparantie van de organisatie. Wel is ook de heer Harsta van mening dat er weinig terugkomt van wat er in de commissie Water is besproken. De heer Van Blommestein geeft aan zelf meer op de agenda te gaan zetten, zoals de samenwerking met de provincie, ontwikkelingen commissie Veerman enz. De dijkgraaf benadrukt dat het waterschap geen beleidsvoorbereidend orgaan is, maar ontwikkelingen worden terdege in de gaten gehouden. Relevante informatie wordt doorgegeven. De heer Ekelmans sluit zich hierbij aan; het a.b. is besluitvormend en er is een breed samengesteld college van d&h, waarvan hij de indruk heeft dat daar goed gewerkt wordt. Het is niet nodig nog meer te vergaderen. De heer Van Eek is van mening dat het signaal duidelijk is; wellicht is het mogelijk om t.b.v. het afstemmingsoverleg een aantal punten kort op papier te zetten. De heer Van Wijhe gaat ervan uit dat het a.b. ontvangt wat nodig is. De dijkgraaf zegt toe hiermee aan de slag te gaan en suggesties mee te nemen. Mevrouw van der Meulen geeft aan dat in deze vergadering en in de commissie F.B.A. verschillende keren is verzocht om bespreking van de evaluatie van de verkiezingen. Bij andere waterschappen staat het punt wel op de agenda en hier lijkt ook binnen dit a.b. behoefte aan te zijn. De dijkgraaf zegt toe dit onderwerp te zullen agenderen. Mevrouw de Graaf verzoekt om het onderwerp Groenblauwe diensten te agenderen voor een volgende vergadering. Dit voorstel wordt ondersteund. De dijkgraaf zegt toe dat het college van d&h hierop terugkomt. 3.1 Vaststellen notulen vergadering 22 april 2009: De notulen worden ongewijzigd vastgesteld, met dank aan de notuliste. De besluitenlijst wordt vastgesteld. Naar aanleiding van de notulen: Punt 10: De heer Gutteling merkt op geen uitnodiging te hebben ontvangen voor het drakenbootfestival. De dijkgraaf antwoordt dat hier te weinig aanmeldingen van de

3 Blad 3 van 11 zijde van het a.b. voor ontvangen zijn. Actiepuntenlijst: 1. Rapportage n.a.v. commissie Veerman en de gevolgen daarvan: Dit punt blijft staan. 2. Mogelijkheden schaatsen op o.a. Apeldoorns Kanaal nagaan/evalueren: Dit punt blijft staan. 3. Duurzaamheidsleertraject voor a.b.-leden opstarten? Dit punt blijft staan. 3.2 Vaststellen notulen vergadering 19 mei 2009: Tekstueel: Blz. 3, regel 5: De zin De heer Ekelmans geeft aan dat primair voor de algemene democratie de hoogwaterveiligheid centraal staat en zorgvuldigheid is geboden wordt als volgt gewijzigd: De heer Ekelmans geeft aan dat gebiedsontwikkeling, zoals bij de IJsselsprong bedoeld, primair een taak is van de algemene democratie; voor het waterschap als functionele democratie staat het belang van hoogwaterveiligheid voorop. Blz. 8, regel 6: De regel dat m3 een acceptabele veiligheid geeft wordt gewijzigd in dat m3 de maximaal te verwachten afvoer is. Blz. 13, regel 6: De dijkgraaf doet de toezegging dit project goed te zullen uitvoeren wordt gewijzigd in De dijkgraaf doet de toezegging dit project goed te zullen volgen. Met inachtneming van deze wijzigingen worden de notulen vastgesteld, met dank aan de notuliste. Naar aanleiding van de notulen zijn er geen opmerkingen. 4. Jaarverslag 2008 Mevrouw de Graaf: Op blz. 20 onder punt staat een post voorziening dubieuze debiteuren. Is dit iets waar Tricijn zelfstandig over beslist en is dit wellicht de opmaat naar 100% kwijtschelding? De heer Doorn antwoordt dat het in 2008 om vorderingen ging in combinatie met Vitens. Mevrouw van der Meulen pleit ervoor om de aanbeveling van de account m.b.t. een bewijs van goede bedrijfsvoering over te nemen. De heer Doorn antwoordt dat het d.b. van Tricijn zich hierin gaat verdiepen. De drie waterschappen zullen dat gezamenlijk moeten beslissen.

4 Blad 4 van 11 De heer Van Blommestein verzoekt een aantal punten duidelijker uit te leggen in het jaarverslag zoals de Waterlandstichting en de Cross Border Lease. De heer Doorn geeft aan dat het niet wenselijk is om dit ieder jaar opnieuw te omschrijven in een jaarverslag; hiervoor wordt verwezen naar de bijlage. De heer Van Blommestein: Op blz. 53, beekherstel, wordt verwezen naar onduidelijkheid rondom provinciale bijdragen. Hoe is de stand van zaken? De heer Doorn antwoordt dat lijst 1 hopelijk wordt toegewezen door de provincie en de rest wordt doorgeschoven voor besluitvorming. Dit heeft dan eventueel gevolgen voor de subsidies 2009 en De heer Van Wijhe informeert of de samenwerking met Tricijn volgens verwachting verloopt? De heer Doorn geeft aan dat 2008 het eerste volledige jaar van Tricijn was. Het d.b. van Tricijn is tevreden. Er is een stevige discussie geweest, waarbij besloten is de forse posten van Zuiderzeeland buiten de startafspraken te houden. De samenwerking binnen het bestuur is goed, maar je hebt wel te maken met drie verschillende waterschappen en dus drie verschillende culturen. De heer Van Wijhe informeert of gemeenten al gaan aansluiten bij Tricijn? De heer Doorn geeft aan dat er het e.e.a. in de pijplijn zit. Echter, het Waterschapshuis heeft forse vertraging opgelopen en kan op zijn vroegst begin 2011 geïmplementeerd worden; dit geeft uiteraard weinig vertrouwen bij de gemeenten. Daarnaast zou er bestuurlijk meer gelobbyd moeten worden. De heer Gutteling verzoekt om de volgende keer het jaarverslag in een gecombineerde commissievergadering te bespreken, in plaats van alleen binnen de commissie F.B.A. De dijkgraaf antwoordt dit niet te zullen doen, gezien het lijstenstelsel; iedereen is vertegenwoordigd in de commissies. Er is een normale cyclus waar de diverse stukken worden besproken en hierover zijn duidelijke afspraken gemaakt. 5. Beoordeling weerstandsvermogen De heer Wiltink vindt dit een moeilijk en complex onderwerp. Het weerstandsvermogen bij watersysteem is ruim voldoende en bij waterzuivering is er tekort. Hij is er geen voorstander van dit los van elkaar te zien. De heer Doorn antwoordt dat de toegepaste systematiek juist is. Het college van d&h heeft vastgesteld dat ter wille van een goed weerstandsvermogen het nodig is deze zaken te scheiden. Wat vrijvalt, valt terug in de algemene reserves en wordt niet gelijk opgemaakt.

5 Blad 5 van Waardering en afschrijving vaste activa 7. Burap Deze rapportage is niet vooraf in de commissies behandeld. Mevrouw van der Meulen geeft aan dat de Burap er keurig uitziet; het meeste verloopt volgens plan en afwijkingen zijn weergegeven. Vragen: Op blz. 4 staat onder het kopje Brede Kijk opgenomen dat bij het opstellen van de beleidsbegroting 2009 niet de juiste km s en ha s zijn meegenomen bij de EVZmodellen. Hoe kan dit gebeuren? De heer Van der Hoek antwoordt dat er fouten zijn gemaakt in de berekening. Het Waterschapshuis (blz. 7) en Tricijn (blz. 11) zijn behoorlijk duurder uitgevallen dan gepland. De Unie van Waterschappen is hiermee akkoord gegaan; wordt dat ook van waterschap Veluwe gevraagd? De heer Doorn antwoordt dat als waterschap gekozen is voor het gezamenlijk ontwikkelen van met name ICTsystemen. In ICT-projecten zijn er vaak meer tegenvallers dan meevallers. Het Waterschapshuis gaat nu zelfs een gemeenschappelijke regeling worden. Op blz. 8 staat dat de jubileumuitkeringen hoger zijn uitgevallen dan begroot; dit had men toch kunnen zien aankomen? De heer Doorn antwoordt dat ook hier altijd een stukje onzekerheid in meespeelt. 8. Jaarverslag 2008 Rekenkamercommissie Waterschap Veluwe Mevrouw van der Meulen merkt op dat er bedroevend weinig is uitgekomen van de hoge verwachtingen. Het was ook de bedoeling samen te werken met Rekenkamercommissies van andere waterschappen i.v.m.schaalvergroting, maar daardoor werd het gecompliceerd. Hoe gaan andere waterschappen hiermee om? Hopelijk zullen de interne leden verbetering kunnen aanbrengen in de gang van zaken. De heer Lok meldt dat in een vorig overleg van de commissie F.B.A. de voorzitter van de Rekenkamercommissie aanwezig was om een toelichting te geven. De heer Lok geeft aan nu de evaluatie af te wachten en dan definitief te beoordelen hoe nu verder te gaan.

6 Blad 6 van 11 De heer Doorn geeft aan dat er inderdaad sprake is van een mager resultaat. Er zijn veel leden vertrokken. Door de samenwerking zijn er extra stromen ontstaan met extra vergaderingen enz. De evaluatie zal eind 2010 plaatsvinden en kan in de eerste a.b.- vergadering van 2011 besproken worden. Andere waterschappen hebben dezelfde ervaring dat rapporten te traag worden aangeleverd. 9. Reglement van orde voor de vaste adviescommissies van Waterschap Veluwe De heer Gutteling bedankt het college van d&h en in het bijzonder de portefeuillehouder voor de aanpassingen. Mevrouw van der Meulen informeert wie de uitnodiging stuurt voor de commissies. In het artikel zelf staat iets anders als in de toelichting. De heer Van den Brandhof antwoordt dat dit de voorzitter van de commissie is; dit wordt aangepast. 10. Aanpassing subsidieverordening Recreatief medegebruik De heer Van Eek pleit ervoor om eens per jaar (bijvoorbeeld in het jaarverslag) aan te geven aan wie om welke reden subsidie is verstrekt. De heer Doorn zegt toe deze suggestie mee te nemen. 11. Overeenkomst Cross Compliance De heer Van Wijhe heeft de volgende opmerkingen: Principieel heeft hij nog steeds enorme moeite met dit onderwerp. De enorme boetes staan niet in verhouding tot de feiten van een overtreding. De dijkgraaf geeft aan dat tot nu toe de ervaringen goed zijn; er is nog geen aanleiding geweest voor LNV om te beboeten. Als er iets geconstateerd wordt, dan is er altijd eerst de mogelijkheid tot herstel. Deze systematiek van handhaving wordt gewaardeerd in tegenstelling tot wat anderen soms hanteren. Complimenten voor het besluit om niet tot aanschaf van de Basis Registratie Percelen van LNV over te gaan.

7 Blad 7 van 11 Waarom wordt er pas na 4 jaar geëvalueerd? De heer Van Wijhe verzoekt dit te wijzigen in 2 jaar omdat er tussentijds nogal eens wat kan wijzigen. De dijkgraaf neemt deze suggestie mee. Overigens zal waterschap Veluwe zelf in ieder geval al na 2 jaar evalueren; mocht dit aanleiding zijn om actie te ondernemen richting LNV, dan zal dat zeker gebeuren. Is de overeenkomst al ondertekend? De dijkgraaf antwoordt dat dit niet het geval is; er is immers eerst instemming van het a.b. nodig. Mevrouw van der Meulen merkt op dat het vertrouwen van agrariers enorm belangrijk is en verzoekt met klem voorzichtig met deze regeling om te gaan. 12. Ingekomen stukken De volgende ingekomen stukken worden voor kennisgeving aangenomen c.q. hieronder nader besproken Concept-verslag commissie F.B.A. d.d. 2 juni Concept-verslag commissie Water d.d. 2 juni Besluitenlijsten vergaderingen college van d&h van 22 april t/m 10 juni Verzonden brief aan Staatssecretaris V&W inzake advies voorkeursalternatief Verzonden brief van Stuurgroep IJsselsprong aan de Staatssecretaris V&W Voortgang beekherstel in Apeldoorn; stand van zaken Diverse ingekomen brieven inzake (verhoging van) waterschapslasten + conceptantwoordbrieven Ingekomen brief inzake kwijtscheldingsregeling + concept-antwoordbrief. T.a.v. punt 12.2, Concept-verslag commissie Water d.d. 2 juni 2009: Mevrouw de Graaf merkt op dat er regelmatig opmerkingen/vragen zijn m.b.t. het Apeldoorns Kanaal. Wellicht is het zinvol dit onderwerp eens te agenderen voor het a.b. De dijkgraaf antwoordt dat er een actie loopt met de provincie; zo gauw er nadere informatie bekend is, wordt men hiervan op de hoogte gesteld. De heer Harsta sluit zich aan bij mevrouw De Graaf. Zouden we als waterschap Veluwe hier geen voortrekkersrol in moeten nemen? De heer Doorn geeft aan dat er een stuurgroep Apeldoorns Kanaal is, waarbij eventueel een externe projectleider aangesteld wordt. Het is niet de bedoeling dat het waterschap hier een voortrekkersrol in neemt.

8 Blad 8 van 11 T.a.v. punt 12.3, Besluitenlijsten vergaderingen college van d&h van 22 april t/m 10 juni 2009: Mevrouw van der Meulen merkt op dat er een uitvoeringskrediet voor het herstellen van de Eendrachtspreng is wat ruim 2,5 keer boven de vastgestelde grens ligt. Dat betekent dat dit punt in de commissie aan de orde zal komen? De heer Van der Hoek antwoordt dat dit niet het geval is. In de commissie komen zaken aan de orde die de 1 miljoen netto te boven gaan en dat is hier niet het geval. Wel liggen de stukken ter inzage. T.a.v. punt 12.4, verzonden brief aan Staatssecretaris V&W inzake advies voorkeursalternatief: De heer Ekelmans grijpt terug op de besluitvorming in het vorige a.b. en is van mening dat de brief die is uitgegaan niet optimaal verwoordt wat in de vergadering is uitgewisseld. Het is jammer dat deze brief blijkbaar niet in het college van d&h is behandeld, het is immers een belangrijk punt. Er zou een stukje zorg aan de orde gesteld worden, met name ten aanzien van Doesburg en Brummen. De tekst en toon van de brief doen niet helemaal recht aan de geuite zorg. De heer Van Blommestein heeft de brief met belangstelling gelezen en mist ook een stukje m.b.t. Veessen-Wapenveld. Tevens wil hij graag wat meer informatie over het vervolg. De dijkgraaf wil dit graag in samenhang zien met punt 12.5, de brief van de Stuurgroep IJsselsprong. Beide brieven zijn gericht aan de staatssecretaris. In augustus/september zal zij haar vervolgstappen bepalen. Overwogen wordt om de staatssecretaris te verzoeken naar het gebied te komen. In de eerstvolgende vergadering van het a.b. zal de actuele stand van zaken weergegeven worden. T.a.v. punt 12.6, voortgang beekherstel in Apeldoorn, stand van zaken 2008: Mevrouw van der Meulen geeft aan dat een rondleiding in het veld haar heel nuttig lijkt en zij verzoekt zo spoedig mogelijk een datum hiervoor door te geven. De dijkgraaf zegt dit toe. Mevrouw de Graaf informeert naar aanleiding van een krantenartikel rond de Kayersbeek wat de verdeelsleutel is tussen gemeente en waterschap. De dijkgraaf geeft aan dat 2/3 voor rekening van de gemeente is en 1/3 voor rekening van het waterschap. T.a.v. punt 12.7, diverse ingekomen brieven inzake (verhoging van) waterschapslasten + concept-antwoordbrieven: De heer Van Blommestein vindt dat de antwoordbrieven nogal formeel geformuleerd zijn. Hij verzoekt directer te antwoorden op wat iemand schrijft en vindt het verwijzen naar een folder niet service-gericht. De heer Doorn geeft aan dat in de toelichting het e.e.a. duidelijk staat

9 Blad 9 van 11 omschreven; dan is het niet nodig dit in de brief zelf ook nog eens op te nemen. De heer Van Blommestein is het hier niet mee eens. Als iemand de moeite neemt een brief te schrijven, is een persoonlijke reactie en zorgvuldigheid gewenst en verplicht. De heer Doorn zegt toe dit punt mee te nemen. De heer Van Eek merkt op dat er nogal wat klachten zijn en ook ingezonden brieven in kranten, terwijl het waterschap eigenlijk niet veel te verwijten valt. Een betere toelichting is belangrijk. Er worden nu effecten duidelijk die bij eerdere doorrekening niet onderkend zijn. Daardoor zijn er nu mensen die ruim meer moeten betalen. De heer Doorn geeft aan dat deze discussie in het najaar bij de bespreking van de begroting uitgebreid aan de orde komt. Tot slot complimenteert de heer Van Eek het waterschap met het persbericht wat uit is gegaan. T.a.v. punt 12.8, ingekomen brief inzake kwijtscheldingsregeling + concept-antwoordbrief: De heer Ekelmans merkt op dat waterschap Veluwe in zijn brief niet vermeldt dat wij geen 100% kwijtschelding toekennen, terwijl andere waterschappen dat wel doen. De heer Doorn geeft aan dat besluitvorming hierover nog niet heeft plaatsgevonden. De heer Lok merkt op dat nu niet te voorzien is wat er in de toekomst gebeurt. Het is niet handig om op voorhand al een mogelijke 100% kwijtschelding op te nemen, want dan ga je verwachtingen scheppen. De heer Lok stelt voor de huidige beantwoording te handhaven. De heer Van Eek sluit zich hierbij aan. De heer Ekelmans benadrukt dat het er niet om gaat om vooruit te lopen op mogelijk toekomstige besluitvorming, maar om het wijzigen van het eerste deel van de tweede alinea. De dijkgraaf merkt op dat de eerste zin van de tweede alinea als volgt gewijzigd zal worden Waterschap Veluwe kent een kwijtscheldingsregeling voor minima. 13. Rondvraag en sluiting De heer Wiltink deelt mee dat er binnen de agrariërs onrust is ontstaan dat de uiterwaarden nu ook meetellen in de lasten. Op dit moment is dat niet terug te draaien, maar andere waterschappen gaan hier anders mee om. Dit punt komt t.z.t. bij de evaluatie aan de orde. De heer Roozen n.a.v. het rapport Watercondities beschermde natuurgebieden. Er is een studie gedaan naar de mate waarin in natuurgebieden de maatregelen zijn geborgd in waterplannen. Dit lijkt landelijk gezien in een groot aantal gebieden ontoereikend te zijn. De dijkgraaf zegt toe hierop terug te komen. Mevrouw de Graaf is benieuwd of er nog inhoudelijk commentaar is ingebracht op het bestuursprogramma? De heer Doorn geeft aan dat er slechts één reactie is ontvangen.

10 Blad 10 van 11 Vandaag vindt de mondelinge behandeling van het bestuursprogramma plaats. Mevrouw de Graaf merkt op dat al heel lang vragen worden gesteld over de vervuilde waterbodem van het Apeldoorns Kanaal en hoopt dat dit niet te lang blijft liggen. De dijkgraaf zegt toe hier nota van te nemen. De heer Harsta verzoekt om in de commissie Water het onderwerp muskusratten te agenderen. Mevrouw van der Meulen deelt mee dat de herstelwerkzaamheden van de kanaalkade tussen de Deventer brug en het Potlood al geruime tijd stilliggen. Zij is benieuwd naar de reden hiervan en wanneer worden de werkzaamheden hervat? De heer Spaan geeft aan dat het hier om leverantieproblemen ging, die inmiddels zijn opgelost. Mevrouw van der Meulen informeert naar het standpunt van de Unie van Waterschappen m.b.t. de gemaakte weeffout m.b.t. de infrastructuur. Wat is hier de inbreng namens het waterschap? De dijkgraaf geeft aan dat er een brief namens de Unie is uitgegaan. De staatssecretaris voelt er echter niets voor om dit verzoek op korte termijn in behandeling te nemen. Zij wil dit meenemen in een toekomstige wijziging van de kostentoedelingsverordening. De heer Nooteboom deelt mee dat er een mail is uitgegaan betreffende een bijeenkomst m.b.t. de keur op 25 juni. Er is dan een presentatie en men kan mondeling zienswijzen inbrengen. De heer Van Blommestein informeert of schriftelijk ingebrachte punten ook worden meegenomen. De heer Nooteboom deelt mee dat is toegezegd dat er z.s.m. een nadere uitleg op de vragen zal komen. De dijkgraaf deelt mee dat er deze week een persbericht uitgaat over de discrepantie tussen het afvalwater van Harderwijk en de betaling. Men denkt aan illegale lozingen. Degene die dit aanmeldt zal een beloning ontvangen van euro. De dijkgraaf deelt mee dat vanavond met twee gedeputeerden, waterschap Veluwe en waterschap Vallei & Eem gepraat zal worden over het vervolg van een eventuele fusie. De uitkomsten van deze bijeenkomt worden z.s.m. kort op de mail vermeld. Hierbij zal ook meegenomen worden wie het bevoegd gezag heeft. Om uur wordt de vergadering afgesloten, met dank aan allen. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 23 september 2009, ir. G. Verwolf dijkgraaf ing. P. Spaan secretaris

11 Blad 11 van 11 Actiepuntenlijst algemeen bestuur d.d. 24 juni 2009 nr. datum afspraak actie vóór/op door status Rapportage n.a.v. commissie Veerman en de gevolgen daarvan Pm secretaris Mogelijkheden schaatsen op o.a. Apeldoorns Kanaal nagaan / evalueren SWS duurzaamheidsleertraject voor a.b.- leden opstarten? pm secretaris eventueel meenemen in werkgroep innovatie agenderen evaluatie verkiezingen secretaris groen-blauwe diensten agenderen secretaris actuele stand van zaken IJsselsprong dijkgraaf muskusrattenbestrijding in commissie Water secr. Water

Besprekingsverslag 1. Opening

Besprekingsverslag 1. Opening Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 22 april 2009 Aanwezig B.J.

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1 Opening mededelingen 2 Vaststellen besprekingsverslag commissie F.B.A. d.d. 30 maart 2009

Besprekingsverslag 1 Opening mededelingen 2 Vaststellen besprekingsverslag commissie F.B.A. d.d. 30 maart 2009 Besprekingsverslag commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden 31201 Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl

Nadere informatie

Ingeval van stemming wordt begonnen bij mevrouw Straatman..

Ingeval van stemming wordt begonnen bij mevrouw Straatman.. Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 26 november 2008 Aanwezig B.J.

Nadere informatie

Besprekingsverslag commissie Water

Besprekingsverslag commissie Water Besprekingsverslag commissie Water Datum Aanwezig B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), G.S.W. te Bokkel (CDA), J.H.J. van Blommestein (VVD), Y.H.P. de Graaf (Water Natuurlijk), B. Harsta (PvdA), J. van der

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen Afstemmingsoverleg (mondeling)

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen Afstemmingsoverleg (mondeling) Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 3 maart 2010 Aanwezig B.J.

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Afstemmingsoverleg (mondeling)

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Afstemmingsoverleg (mondeling) Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 27 april 2011 Aanwezig B.J.

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening mededelingen

Besprekingsverslag 1. Opening mededelingen Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 23 september 2009 Aanwezig

Nadere informatie

2. Besprekingsverslag en actielijst d.d. 31 oktober 2011

2. Besprekingsverslag en actielijst d.d. 31 oktober 2011 Besprekingsverslag commissie Water Datum 9 januari Aanwezig B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), G.S.W. te Bokkel (CDA), J.H.J. van Blommenstein (VVD), G.B. Ekelmans (Christen Unie), Y.H.P. de Graaf (Water

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR vergadering van 25 januari 2012 notulen

ALGEMEEN BESTUUR vergadering van 25 januari 2012 notulen Waterschap Veluwe ALGEMEEN BESTUUR vergadering van 25 januari 2012 notulen Voorzitter ir. G. Verwolf (dijkgraaf) Leden Aanwezig: Drs. B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), J.H.J. van Blommestein (VVD), Ir.

Nadere informatie

Actie door 1 Opening en mededelingen De heer Doorn opent de vergadering van de commissie F.B.A. om 21.30 uur en heet iedereen welkom.

Actie door 1 Opening en mededelingen De heer Doorn opent de vergadering van de commissie F.B.A. om 21.30 uur en heet iedereen welkom. Besprekingsverslag commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden 31201 Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Afstemmingsoverleg (mondeling)

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Afstemmingsoverleg (mondeling) Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 29 september 2011 Aanwezig

Nadere informatie

Commissie F.B.A. Besprekingsverslag

Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezigen J.G.W. van Megen (voorzitter), K.A. Blokland (secretaris-directeur), T. Klip-Martin (dijkgraaf), D.S. Schoonman (heemraad), T.N. Bos (VVD), G.J. van den Brandhof

Nadere informatie

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM Datum: 4 juli 2012 Voorzitter: J.M.P. Moons (dijkgraaf Vallei & Eem) (tot 12.00 uur), G. Verwolf (dijkgraaf Veluwe) Aanwezig: Waterschap Vallei

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1 Opening mededelingen

Besprekingsverslag 1 Opening mededelingen Besprekingsverslag commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden 31201 Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening

Besprekingsverslag 1. Opening Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 19 mei 2009 Aanwezig B.J. Aalbers

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 19 september uur L. van Heezik. raadzaal Vergadering Presidium Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 19 september 2017 20.00 uur L. van Heezik Plaats vergadering Doorkiesnummer raadzaal 5229499 Verslag Zeewolde Agenda Onderwerp Pagina punt

Nadere informatie

ALGEMEEN BESTUUR Gecombineerde vergadering van 27 juni 2011 Van Waterschap Vallei & Eem en Waterschap Veluwe Conceptnotulen

ALGEMEEN BESTUUR Gecombineerde vergadering van 27 juni 2011 Van Waterschap Vallei & Eem en Waterschap Veluwe Conceptnotulen ALGEMEEN BESTUUR Gecombineerde vergadering van 27 juni 2011 Van Waterschap Vallei & Eem en Waterschap Veluwe Conceptnotulen Voorzitters De heer S. Schaap, J.M.P. Moons (dijkgraaf Vallei & Eem), ir. G.

Nadere informatie

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM Datum: 19 september 2012 Voorzitter: J.M.P. Moons (dijkgraaf Vallei & Eem), G. Verwolf (dijkgraaf Veluwe) Aanwezig: Waterschap Vallei & Eem:

Nadere informatie

E.M. Blom-de Groot (CDA), E.H. van der Meulen (AWP), I.L. Wegman-van Tongeren (CDA) G.P. Dalhuisen Aan- en afwezigen Nicolien Knapen (BMO)

E.M. Blom-de Groot (CDA), E.H. van der Meulen (AWP), I.L. Wegman-van Tongeren (CDA) G.P. Dalhuisen Aan- en afwezigen Nicolien Knapen (BMO) Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig Afwezig Secretaris Kopie aan Opgemaakt door Volgende vergadering 26 juni 2013 B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), R.L. Boer (KvK), T.N.

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling d.d. 6 juli 2011 Aanwezigen: Mevrouw A.M. Valent-Groot (voorzitter), de heer H. Wijnveen (wnd. Raadsgriffier), de heer A.C. van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid

BESLUITENLIJST. Voorronde Open Huis. Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid BESLUITENLIJST Voorronde Open Huis Datum: 10 september 2015 Onderwerp: Discussienota herziening subsidiebeleid Aanwezig: Voorzitter: dhr. J. Buzepol Locogriffier: mw. A. van Wees (locogriffier) Leden:

Nadere informatie

Op de publieke tribune is de heer Van de Koppel aanwezig om bij agendapunt 2 in te spreken namens de Bijzondere Ondernemingsraad (BOR).

Op de publieke tribune is de heer Van de Koppel aanwezig om bij agendapunt 2 in te spreken namens de Bijzondere Ondernemingsraad (BOR). Besprekingsverslag commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden 31201 Datum 6 september 2010 Aanwezig G.M. van Eek (Veluws Water), J.W.E. Gutteling (PvdA), C.P. Hoogeveen (steunfractielid VVD),

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Presentatie Cortenoever-Voorsterklei (door J. van den Boomgaard, RvdR)

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Presentatie Cortenoever-Voorsterklei (door J. van den Boomgaard, RvdR) Besprekingsverslag Commissie Water Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 5 september Aanwezig B.J. Aalbers

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Afstemmingsoverleg (mondeling)

Besprekingsverslag 1. Opening en mededelingen 2. Afstemmingsoverleg (mondeling) Besprekingsverslag algemeen bestuur Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Datum 30 november 2011 Aanwezig B.J.

Nadere informatie

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 14 februari 2018 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer De heer L. Guilonard (extern) 070 4417507 Verslag

Nadere informatie

Voorstel aan algemeen bestuur

Voorstel aan algemeen bestuur Voorstel aan algemeen bestuur Van: Werkgroep Financiële zaken D.d.: 17 februari 2011 Betreft: Uitgangspunten, Meerjarenraming(en) en Begroting(en) 1. Voorstel De algemeen besturen wordt gevraagd in te

Nadere informatie

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water

Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Concept verslag commissievergadering Veiligheid, Voldoende en Schoon Water van 10 juni 2015 Aanwezig: mevrouw Heeringa en de heren Doeven (voorzitter), Douwstra,

Nadere informatie

Resumé van de openbare commissievergadering ABM

Resumé van de openbare commissievergadering ABM Resumé van de openbare commissievergadering ABM Datum: donderdag 18 april 2019 Aanvangstijd: 20.00 uur Eindtijd: 22.22 uur Locatie: Raadszaal gemeentehuis van Huizen Aanwezig: Voorzitter en commissiegriffier

Nadere informatie

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD)

- C O N C E P T - M.M. van der Wyck-Helmer (VVD) - C O N C E P T - KORT VERSLAG VAN DE EXTRA OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE SOCIALE INFRASTRUCTUUR, GEHOUDEN OP WOENSDAG 24 MAART 2010 OM 19.30 UUR IN DE RAADZAAL VAN HET GEMEENTEHUIS IN ZEVENBERGEN

Nadere informatie

HHR MR Max Havelaar versie 22 januari 2015

HHR MR Max Havelaar versie 22 januari 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD van de Max Havelaarschool behorend tot de Stichting Christelijke Onderwijs Delft e.o. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 3.1 Aantal leden

Nadere informatie

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes

Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes Besluitenlijst Voorrondes Openbaar Raadsavond Wormerland - dinsdag 1 oktober 2013 - Voorrondes Nr. Onderwerp Besluit Algemene Zaken Aanwezig: H.J. Al (vz), A. Smit-de Ridder(VLW), H. Mak (SP), J.N. Stevens(GL),

Nadere informatie

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Welzijn BESLUITENLIJST BESLUITENLIJST (17549\...) Datum : dinsdag 2 december 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer C. Nijhoff (commissievoorzitter), de heer G.J. van Weelden (raadslid

Nadere informatie

Verkorte Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 16 december 2015

Verkorte Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 16 december 2015 ONDERWERP 1 Opening, vaststelling agenda en loting primus BESLUIT Opening De voorzitter opent de vergadering. Afwezig zijn de heren Van der Kruk en Scherrenberg. Vaststelling agenda De agenda wordt gewijzigd

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR.

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM UUR. VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE MAASSLUISE SPORT- EN RECREATIERAAD, GEHOUDEN OP dinsdag 15 mei 2001 OM 20.00 UUR. Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Afwezige leden Tevens aanwezig Mw. J.

Nadere informatie

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt)

De heren Riet (CDA) en Nederhof (Beter voor Dordt) Notulen vergadering algemeen bestuur Sportraad Datum: Aanwezig: Afwezig: Tevens aanwezig: 11 oktober 2010 25 leden volgens de getekende presentielijst (voorzitter: de heer Driesprong); de heer Van der

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

Besprekingsverslag Commissie Watersysteem

Besprekingsverslag Commissie Watersysteem Besprekingsverslag Commissie Watersysteem 31201 Datum 8 mei 2012 Aanwezig Vallei & Eem: G.C. Boot (Water Natuurlijk), J.G.M. van den Breemer (AWP), E.N.F. van Duikeren (VVD), T.A. van Dijk (CristenUnie),

Nadere informatie

6. Meerjarenraming 2014-2017

6. Meerjarenraming 2014-2017 Commissie Veiligheid, Voldoende en Schoon Water Concept verslag commissievergadering Veiligheid, Voldoende en Schoon Water van 19 juni 2013 Aanwezig: mevrouw Heeringa en de heren Van Calker, Douwstra (plv.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 22 juni 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr. C. Bakker Dhr. C. van Putten Mw.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 september 2015 Aanwezig: Dhr. H. Vrieze Mw. H. Sijm-Wissink Mw. F. Fikry Mw. J. Honselaar Mw. F. Troost Mw. E. Singer Dhr. F. Kummer Dhr.

Nadere informatie

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM

VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM VERSLAG GEZAMENLIJK ALGEMEEN BESTUUR VELUWE EN VALLEI & EEM Datum: 28 november 2012 Voorzitter: G. Verwolf (dijkgraaf Veluwe) Aanwezig: Waterschap Vallei & Eem: E. Barten (SGP), E.M. Blom-de Groot (CDA),

Nadere informatie

Gezamenlijke commissie

Gezamenlijke commissie Gezamenlijke commissie Besprekingsverslag Datum 11 juni 2018 Aanwezigen J.G.W. van Megen (voorzitter), K.A. Blokland (secretaris-directeur), T. Klip-Martin (dijkgraaf), D.S. Schoonman (heemraad), F. van

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Subcommissie Water Besprekingsverslag Aanwezig M.S. Brouwer, voorzitter (heemraad), D.J. Tilkema, secretaris (adjunct directeur), K.A. Blokland (adjunct directeur) ), W. Goedhart (Water Natuurlijk), Y.H.P.

Nadere informatie

Adviezen/Conclusies vergadering commissie Bestuur, Middelen en Zuiveringsbeheer d.d. 12 januari 2010

Adviezen/Conclusies vergadering commissie Bestuur, Middelen en Zuiveringsbeheer d.d. 12 januari 2010 CONCEPT Onderwerp Advies / conclusie 1. Opening. Aanwezig zijn: de heer De Beaufort (Natuurterreinen); de heer Beugelink (hoogheemraad); mevr. Hiemstra (AWP); de heer G. Jansen (WN); de heer Ketting (W@I);

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016

Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Verslag Agendacommissie 19 juli 2016 Aanwezig: W. Buijs Glaudemans (voorzitter), B van de Burgt, I. van Dinther, J. van Orsouw, H. Renders, M. Zondag (i.p.v. H. Smits), D. Warris, H. Wijnstekers, J. Zoll,

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie

Detacheringen & Jobcoaching Groenvoorziening Werken op Locatie Productie VERSLAG van de op 15 februari 2018 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en omstreken Aanwezig de leden: de heer B.D. Lugthart,

Nadere informatie

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010

REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010 REGLEMENT VAN ORDE VOOR DE VASTE COMMISSIES UIT HET ALGEMEEN BESTUUR VAN HET WATERSCHAP HUNZE EN AA'S 2010 Het algemeen bestuur van het waterschap Hunze en Aa's; gelezen het voorstel van het dagelijks

Nadere informatie

Mededelingen: Met kennisgeving afwezig zijn de heren Van de Heg (Ongebouwd) en

Mededelingen: Met kennisgeving afwezig zijn de heren Van de Heg (Ongebouwd) en Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter G. Verwolf Aanwezig B.J. Aalbers (Water Natuurlijk), E.M. Blom-de Groot (CDA), R.L.. Boer (KvK), T.N. Bos (VVD), G.J. van den Brandhof (ChristenUnie), M.S.

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH)

Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH) Aan het Algemeen Bestuur Datum: 26-06-2013 Onderwerp: Wijziging Gemeenschappelijke regeling Het Waterschapshuis (GR HWH) Voorstel in te stemmen met een tweetal wijzigingen in de tekst van de gemeenschappelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015

Besluitenlijst dagelijks bestuur van 18 mei 2015 DATUM 18 mei 2015 PLAATS Enschede, kamer H 3.00 TIJDSTIP 14:30 uur VOORZITTER De heer G.J. de Graaf SECRETARIS G.J.M. Vos PAGINA 1 De heren G.J. de Graaf, J.H. Coes, H. van Agteren, R.G. Welten, M. Sijbom

Nadere informatie

Aan. V. Doorn. Portefeuillehouder

Aan. V. Doorn. Portefeuillehouder Voorstel Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl Aan Portefeuillehouder algemeen bestuur 22 april 2009 V. Doorn

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

Voorstel: Voor kennisgeving aannemen.

Voorstel: Voor kennisgeving aannemen. DB-vergadering 19-02-2013 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 5 FEBRUARI 2013 Aanwezig: de heren L.H. Dohmen, H.M.G. Hartmann, C.H.J.M. Lebens, J.H.J. van der Linden

Nadere informatie

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 27 september 2012

BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 27 september 2012 BESLUITENLIJST Dagelijks Bestuur d.d. 27 september 2012 Aanwezig: H.B. Eenhoorn L.A.W. de Lange, H.J.J. Lenferink (voorzitter), mevrouw E. van Oortmerssen-Schutte, J.B. Uit den Boogaard,, R. van Netten

Nadere informatie

CABA Agendapunt: 2

CABA Agendapunt: 2 CABA 29-10-2013 Agendapunt: 2 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN, GEHOUDEN OP 3 SEPTEMBER 2013 OM 16.30 UUR IN HET WATERSCHAPSHUIS TE SITTARD

Nadere informatie

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0

VERSLAG RUD UTRECHT 2.0 VERSLAG vergadering Constituerende vergadering Algemeen Bestuur RUD Utrecht 2.0 vergaderdatum 8 januari 2014 Aanwezig : J. Baerends (gemeente Baarn), mw. A.J.M. van Beek (gemeente Leusden), C. van Eijk

Nadere informatie

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur

Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma, Rens Arts, Kees van Langen, Elwin Houwen en Amanda Schouten Ruurd Bijlsma, College van Bestuur NOTULEN GMR-VERGADERING d.d. 18 november 2015 Aanvangstijd: Voorzitter: Secretaris: Aanwezig: Afwezig mk: Notulist: 17:00 uur Elly Tang (info@etng.nl) Marjan de Jong Elly Tang, Marjan de Jong, Ellen Bosma,

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 14 februari 2018

Algemeen Bestuur. Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 14 februari 2018 Algemeen Bestuur Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 14 februari 2018 Aanwezig: De heren Assies, Batelaan, Blaauw, Bolhuis, Ten Brink (dijkgraaf), Doeven, Feijen, Hofstra, In 't Veld, Küpers

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST (17550\...) BESLUITENLIJST Datum : woensdag 10 september 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer J.G. van Maanen (commissievoorzitter), de heer H. Mulder (raadslid

Nadere informatie

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld

1 Opening Vergadering De voorzitter opent de vergadering om 21:20 uur GMR JLGroep Notulen Vastgesteld Notulen: 21-1-2019 Status: Vastgesteld. Aanwezig: Marius (Bestuurder), Rendierhof: Susan, Jacqueline, Arthur, Harold Huibeven: Carien (voorzitter), Nathalie, Lauran Driecant: Karin, Simone Vooroverleg:

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 1 juni 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2014-2015 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Aandachtsveldhouder B.J. Bussink Vergadering : 15 maart 2016 Agendapunt : 3. Bijlagen : Bestuursrapportage 2015-3 Onderwerp : Bestuursrapportage 2015-3 Informatie bij

Nadere informatie

1. OPENING Het college besluit conformstuk 4c,6c, en 9c te bespreken. 2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 21 MAART 2017

1. OPENING Het college besluit conformstuk 4c,6c, en 9c te bespreken. 2. BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN 21 MAART 2017 804 V E R SL AG van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg van 28 maart 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam Aanwezig: de heer

Nadere informatie

Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân

Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân Reglement voor de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. algemeen bestuur : het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân b. dagelijks

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015

besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 . H DrenHiL1 H besluitenlijst vergadering algemeen bestuur RUD Drenthe vastgesteld in de vergadering van het ah op 30 maart 2015 d.d. 24 november 2014, 15.00-16.30 uur Provinciehuis te Assen, kamer 0,06

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

DS. D.A. VAN DEN BOSCHSCHOOl

DS. D.A. VAN DEN BOSCHSCHOOl DS. D.A. VAN DEN BOSCHSCHOOl HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken voorzitter, secretaris en penningmeester 5. Agenda & Vergaderstukken

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde

Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Overleg Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde Vastgesteld verslag inclusief actie- en besluitenlijst Datum overleg en tijd: Aanwezig: Verhinderd: Secretariaat: Overige aanwezige: Volgend overleg:

Nadere informatie

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar

Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar Jaarplan MR Verburchhof Schooljaar 2015-2016 1. Inleiding In dit jaarplan wil de medezeggenschapsraad (MR) van rk basisschool Verburchhof haar uitgangspunten, werkwijze, planning en taakverdeling voor

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering G.A. Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Maenhout, de heer Oggel, de heer Broens,

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

4.. I GEM~~'5rt~EVELD i. ~... UJefi C} v. (VW1 ee ~~/1~ lienf'! cc Adviesraad- Voorzieningen voor Werk en Inkomen. 30 AUG. 20m

4.. I GEM~~'5rt~EVELD i. ~... UJefi C} v. (VW1 ee ~~/1~ lienf'! cc Adviesraad- Voorzieningen voor Werk en Inkomen. 30 AUG. 20m Ingete:omen gcukken Ra8d Z B SEP. 2010 Nr. 4.. d (VW1 ee ~~/1~ lienf'! ~... UJefi C} v. cc Adviesraad- Voorzieningen voor Werk en Inkomen I GEM~~'5rt~EVELD i s 30 AUG. 20m z Voorzitter : Giebe van der

Nadere informatie

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING

NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING NOTULEN GOEB LEDENVERGADERING Datum: 2 september 2013 Aanvang: 20.10u Einde: 22.10u Locatie: NH Hotel, De Maas 2, Best 1. Opening en vaststelling agenda: Afmeldingen: BOBAH, Batadorp, Best oost & Salderes

Nadere informatie

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD GEMEENSCHAPPELIJKE MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Notulen vergadering GMR Maandag 30 januari 2012 Locatie: o.b.s. De Vuurvogel aanwezig/afwezig Ouders Personeel Overig Bert van Beek Janneke Hilbrands later Paul

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 24 november 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Aanvang: 16.00 uur 1. Opening 2. Verslag van de vergadering van het algemeen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR

VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM UUR VERSLAG VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE CULTURELE RAAD DER GEMEENTE MAASSLUIS, GEHOUDEN OP: 10 DECEMBER 2002 OM 20.00 UUR Aanwezige leden Secretaris Notulist(e) Dhr. F. van Dalum, Dhr. E.A. Druppel,

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 19 FEBRUARI 2013

DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 19 FEBRUARI 2013 DB-vergadering 05-03-2013 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 19 FEBRUARI 2013 Aanwezig: de heren L.H. Dohmen, C.H.J.M. Lebens, J.H.J. van der Linden en R.L.M.

Nadere informatie

DB-vergadering 29-05-2012 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 14 MEI 2012

DB-vergadering 29-05-2012 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 14 MEI 2012 DB-vergadering 29-05-2012 Agendapunt 1 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN HET DAGELIJKS BESTUUR VAN 14 MEI 2012 Aanwezig: de heren L.H. Dohmen, H.M.G. Hartmann, C.H.J.M. Lebens, J.H.J. van der Linden

Nadere informatie

mevrouw I. van Mulligen

mevrouw I. van Mulligen Verslag Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 17 februari 2016 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer Mevrouw M. Hoogduin 070-4418161 Verslag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MR

Huishoudelijk reglement MR Huishoudelijk reglement MR Versie: 1.0 Datum: januari 2012 Inhoudsopgave 0. Introductie...3 1. Taakomschrijvingen...3 2. Wijze van bijeenroepen van vergaderingen...5 3. Wijze van opstellen van de agenda...5

Nadere informatie

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg

Vooraf. Artikel 1 Vergaderingen en vergaderorde HUISHOUDELIJK REGLEMENT. Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg HUISHOUDELIJK REGLEMENT Brede Sociaal Maatschappelijke Raad gemeente Doesburg Vooraf De Brede Sociaal Maatschappelijke Raad (BSMR) van de gemeente Doesburg adviseert het College van Burgemeester en Wethouders

Nadere informatie

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars.

De volgende wethouders zijn aanwezig: mevr. A.P.L.M. Slenter-Jamar en de heren A.G. van der Maas en W.H.M.J. Schenkelaars. Notulen van de besluitvormende raadsvergadering van de gemeenteraad van Noord-Beveland, gehouden op donderdag 29 mei 2019 in het gemeentehuis van Noord-Beveland. Aanvang: 19.30 uur Aanwezig: Mevr. J.H.J.B.

Nadere informatie

Commissie Bestuurlijke Zaken

Commissie Bestuurlijke Zaken Aanwezig Voorzitter: Dhr. W. van Erp Secretaris: Mw. V. Van den Broek Leden: W. van Zuijlen, Mw. H. Vos - van den Langenberg, R. Schalkx, P. Manniën, Mw. A. van den Einden, N. Bulter, J. de Koning, H.

Nadere informatie

Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062

Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel (gewijzigd) 26 september 2013 AB13.00729 RV2013-062 Gemeente Bussum Besluit nemen over advies effectmeting Inkoop en inhuur van de rekenkamercommissie

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE WMO-RAAD ZANDVOORT D.D. 18 MAART 2013 Aanwezig : *de heren P. Brugman (voorz.), H. Wiedijk (secr.), J. Kerkman (pnnm.), T. Timmermans, F. Hoenderdos *de dames T. Boddaert

Nadere informatie

CABA 26-01-2010 Agendapunt: CABA 2

CABA 26-01-2010 Agendapunt: CABA 2 CABA 26-01-2010 Agendapunt: CABA 2 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN, GEHOUDEN OP 27 OKTOBER 2009 OM 16.30 UUR IN HET WATERSCHAPSHUIS TE

Nadere informatie

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Aanwezig Meneer P. van Leenen, gemeente Oud-Beijerland Meneer B. Boelhouwers, gemeente Cromstrijen Meneer G. Janssen, gemeente

Nadere informatie

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur.

Notulen van Algemene ledenvergadering, gehouden dinsdag 31 maart 2015, aanvang 15:00 uur. Notulen Totaal aantal stemmen: 663; aantal stemmen vertegenwoordigd: 647 (97,59 procent) Aanwezig Patrizia Wohnmodul Beheer II B.V. VvE Heuvelhof Parkeerlaag 0 VvE Heuvelhof Parkeerlaag 1 VvE Heuvelhof

Nadere informatie

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016

Nr Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 1 Nr. 5.16 Vergadering: 24 mei 2016 Onderwerp: Besluitenlijst raadsvergadering 21 juni 2016 Aanwezig: De heer J.B. Wassink, voorzitter raad Mevrouw J. Hofman, griffier Mevrouw C. Oosterbaan, PvdA De heer

Nadere informatie