1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld."

Transcriptie

1 Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezigen J.G.W. van Megen (voorzitter), M.R. Bos (secretaris), T. Klip-Martin (dijkgraaf), K.A. Blokland (secretaris-directeur), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), G.J. van den Brandhof (ChristenUnie), H.G. van Burgsteden (Ongebouwd), C. van Dijk (ChristenUnie), T.A.M. van Es (Water Natuurlijk), W. Goedhart (Natuurterreinen), H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), J. Immeker (Ongebouwd), R. Kremers (CDA), C. de Kruijf (PvdA), E. Baron Mackay (VVD), M. Maijer (PvdA), A.T.F. Meier (Water Natuurlijk), S.E. Mulder (VVD), H.H. Pastoor (50PLUS), L.K. Pennings (Bedrijven), J.C. Pol-de Visser (AWP), D.H. Schut (Bedrijven), G.C. Sprik (50PLUS), M.A.J. van der Tas (CDA), H.J. Van der Wind (SGP) Steunfractieleden Ambtelijk aanw. Kopie aan Aan- en afwezigen Opgemaakt door Nicolien Knapen Volgende verg. 17 juni Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 2. Mededelingen De secretaris meldt dat vanaf 9 april a.s. de servicedesk is ingeregeld om vragen m.b.t. de ipads en het toegankelijk maken van ibabs op te pakken. 3. Vaststellen verslag commissie F.B.A. van 28 januari 2019 Het verslag wordt ongewijzigd vastgesteld, met dank aan de samensteller. Naar aanleiding van het verslag zijn er geen opmerkingen. Actielijst: 1. Bovi, suggesties bekijken: Dit punt is afgehandeld. 4. Jaarstukken 2018 Presentatie De heer Blokland en mevrouw Kroeze verzorgen een presentatie.

2 Pagina 2 van 7 Toelichting vanuit de accountant De heer Kuperus (Deloitte) deelt mee dat de accountant een goedkeurende verklaring gaat verstrekken voor wat betreft de aspecten getrouwheid en rechtmatigheid. In het voorjaar vindt de controle van de jaarrekening plaats. In het najaar wordt er een interim-controle gedaan en wordt vooral gekeken naar de bedrijfsvoering en de processen. In de laatste managementletter is er nog maar één bevinding en zijn er geen adviezen. Belangrijke conclusie is dat de interne beheersing de afgelopen jaren steeds meer verbeterd is. Dat is een compliment aan de organisatie. De Europese aanbesteding is binnen de controle een specifiek aandachtspunt. De regels zijn nageleefd en ook dat is een prestatie. Tevens is de Wet Normering Topinkomens een belangrijk punt en deze wet- en regelgeving wordt nageleefd. Er ligt een correcte frauderisicoanalyse die ook op de juiste manier wordt gedeeld. Vragen en/of opmerkingen vanuit de commissie F.B.A. aan de accountant: Fracties zijn blij met de goedkeurende verklaring m.b.t. getrouwheid en rechtmatigheid. De bevinding betreft de administratieve organisatie. Wat is de verwachting hiervan? De heer Kuperus antwoordt dat bevindingen op zijn merites worden beoordeeld. Op het moment dat de organisatie ervan overtuigd is dat het een concrete bevinding is die ook aangepakt moet worden dan gebeurt dat ook. In dit geval is dat ook gebeurd. Met dank aan de heer Kuperus voor de toelichting. Vragen en/of opmerkingen vanuit de commissie F.B.A.: Fracties spreken hun waardering uit voor het heldere stuk. Complimenten aan de organisatie. Wat is de remedie als er droogteschade wordt geconstateerd op de dijken? Er is een evaluatie geweest van de droogte. Het zou verstandig zijn om i.p.v. noodvoorzieningen te treffen naar duurzamere maatregelen te gaan. Hierbij moeten dan niet alleen de boeren, maar ook de natuur en de drinkwaterwinning betrokken worden. M.b.t. verbonden partijen in dit geval BECH is op de mestmarkt het e.e.a. in beweging. De mestafzetprijzen worden niet hoger. Welke marges zitten daar in? Het voornemen is om in een volgende verslag een bredere duiding te geven aan de majeure projecten. Dat zal een goede toevoeging zijn. Het is goed dat het maaibeleid is veranderd en dat stroken blijven staan voor de insecten en vlinders. Op blz. 16 staat echter Daarnaast vraagt de onkruiddruk extra aandacht. Waar gaat het dan om als het gaat over bloemrijke dijken? Op blz. 19 staat Om een goede vegetatie te behouden is er geklepeld in plaats van het normale maaien, balen persen, vervoeren en storten. Uitgangspunt zou toch moeten zijn dat het waterschap in de normale situatie niet meer stort, maar dat het hoogwaardig wordt benut.

3 Pagina 3 van 7 De schuldquote gaat nu onder de 200%. Wordt de trend van de laatste jaren voortgezet om verder af te bouwen de komende jaren? Wanneer is het moment om wat te vinden van de bestemmingsreservepotjes? Is dat voor meerdere jaren vastgelegd? Geld is een middel, niet een doel. De inzet zal toch zijn om vooral aan doelrealisatie te doen en te sturen op doelen. Het weerstandsvermogen zit ruim boven de 2. Wat betekent dat in het beleid? De suggestie wordt meegegeven om het publieksjaarverslag onderdeel te laten zijn van de stukken. Het is belangrijk aan het brede publiek goed uit te leggen hoe het geld besteed is. De uitvoeringsinformatie is ter informatie meegezonden. Kan die ook op ibabs gezet worden? Op blz. 19 staat een doorkijkje hoe het Ruimte voor de Rivier project Veessen- Wapenveld hopelijk afgerond gaat worden. Dat baart zorgen, want de huidige raming ligt 2,4 miljoen boven het bruto krediet. Dat is fors en een evaluatie waard. Ook aan de Westdijk zit een groot risico vast, wat nog niet helder is vanwege de vele facetten. Bij waterveiligheid gaat het vaak om hele grote bedragen. Gaat het achterblijven van de investeringen bij zuiveringsinstallaties risico s opleveren i.v.m. de continuïteit en eventuele onderhoudskosten? Er wordt veel met andere overheden samengewerkt. Hoe loopt dat? In paragraaf 5 van het voorstel wordt een kredietoverschrijding gemeld van meer dan 100%. Had dat tussendoor niet moeten worden voorgelegd aan het ab? Fracties geven aan in te stemmen met het voorstel. Beantwoording door heemraad Van Vreeswijk: Verbonden partijen, BECH: Op dit moment is het uitgangspunt 75% mest terwijl we minimaal 50% moeten leveren. Bij grote variatie in de mestprijs zijn er coproducten achter de hand om te zorgen dat de doelen uiteindelijk gehaald worden. Het ab wordt hiervan op de hoogte gehouden. Vanuit de commissie wordt aangegeven dat in de laatste vergadering van het oude ab de toezegging is gedaan dat in de ab-vergadering van 2 oktober a.s. de energieen grondstoffenfabrieken worden geëvalueerd. Kan de BECH daaraan toegevoegd worden? Heemraad van Vreeswijk zegt toe dat dit jaar een rapportage over de BECH volgt. Schuldpositie en reserves: De opdracht aan de ambtelijke organisatie is ernaar te streven om de investeringen binnen het afgesproken plafond te houden. Bestemmingsreserves: De reserves zijn verdeeld in watersysteem en waterketen. Dat loopt dwars door de begroting heen. Daarnaast zijn er algemene reserves en bestemmingsreserves. Er komt dit jaar nog een nota waarbij aan de orde wordt gesteld hoe groot de schuldpositie zou moeten zijn met de intentie daar rationeler mee om te gaan dan een getal van 200% en als ook over de reserves. Ook is toegezegd om te discussiëren over het toepassen van risico s als grondslag voor reserves. Het geheel van voorzieningen en de schuldenlast komt dus aan de orde.

4 Pagina 4 van 7 Uitvoeringsinformatie kan inderdaad op ibabs geplaatst worden. Voor de abvergadering is er een bijlage als onderdeel van de discussie. Verslaglegging bij grote projecten: De heemraad heeft al toegezegd dat hij zal streven naar een weergave waar goed zichtbaar is hoe ver het project op weg is qua tijd en financiën. Bekeken wordt wat mogelijk is en de meest verstandige vorm van rapportage is. Er wordt gerapporteerd in het ab op het moment dat er ontwikkelingen zijn. Achterblijven van investeringen bij zuiveringsinstallaties: Er is een scope-wijziging geweest vanwege het overschakelen naar het thema circulaire economie. Een aantal zuiveringsinstallaties wordt opnieuw beoordeeld op grond van nieuwe criteria. Dat heeft geleid tot vertraging in dat proces. Samenwerking met andere overheden: In het algemeen is er goede samenwerking met gemeenten in de waterketen, waarbij de gemeente meestal het aanspreekpunt is omdat zij de uitvoering doen. M.b.t. de regionale energie strategieën is toch enige weerstand zichtbaar bij gemeenten over wat wel of niet toegestaan is. Die opgave is behoorlijk groot. De samenwerking tussen waterschappen is een voorbeeld voor heel Nederland; onderling worden allerlei gegevens uitgewisseld. Er is samenwerking binnen de Uniecommissies en ook in Rijn Oost verband (waterkracht) van de aangesloten 5 waterschappen. Tevens is er een goede samenwerking tussen de directeuren op de zuiveringsbedrijven met Stowa als verbindende factor. Overschrijding van een krediet: Er ontstaan verschillen door bijvoorbeeld te moeten vertragen of juist te versnellen. In principe wordt alles gerapporteerd aan het ab. Beantwoording door heemraad Ter Maten: Westdijk: Het risico is bekend en partijen zijn op alle fronten aan het werk. In de commissie van de gemeente Bunschoten is een toelichting geweest vanuit het waterschap. Ook is er een gezamenlijk bezoek gebracht aan de dijk. Er wordt alles aan gedaan om als partijen de goede oplossing te vinden. Dat neemt niet weg dat een aantal partijen in de raad zeer kritisch is op het waterschap. Het waterschap is ook intensief met het HWBP in gesprek. Beantwoording door de dijkgraaf: Het project Veessen Wapenveld moest worden afgehandeld vanwege de landelijke afronding van de Ruimte voor de Rivier. We blijven binnen de bedragen die we van het rijk gekregen hebben. De suggestie om het publieksjaarverslag onderdeel te laten zijn van het totaal van de stukken wordt bekeken. Er is een soort samenwerkingsagenda opgesteld met Vitens in combinatie met onze Bovi en hun langetermijnvisie. Eén van de onderwerpen is duurzame watersystemen. De samenwerking gaat intensiever worden in relatie tot de droogteproblematiek en drinkwaterwinning. Beantwoording door heemraad Schoonman:

5 Pagina 5 van 7 Droogte: Voor de korte termijn gaat het om het bufferen van water en het in laten zijgen van water. De langere termijn zit in het speerpunt bodem, nadenken over water in het gebied vasthouden zonder dat er wateroverlast gaat ontstaan. Maaibeleid van de dijken: Onkruiddruk speelt overal. Op het moment dat je nadenkt over kruidenrijke dijken of schouwpaden e.d. moet je nadenken over eventuele negatieve gevolgen zoals verspreiding van invasieve soorten of soorten die niet veilig zijn voor vee. Er is inmiddels meer draagvlak voor het maaien in fases. Advies van de commissie F.B.A.: Dit stuk wordt als bespreekstuk doorgeleid naar de ab-vergadering van 24 april a.s. 5. Reglement van orde vaste adviescommissie toelichting positie steunfractieleden Toelichting door de dijkgraaf: Het voorstel is om het huidige reglement vooralsnog te handhaven. Er is uitvoerig gesproken over de benaming van de commissieleden niet zijnde gekozen bestuursleden. In het vorige ab is al afgesproken om het hele reglement van orde van het algemeen bestuur en van de vaste commissies te herzien. Mogelijkerwijs volgen er nog wijzigingen in de commissiestructuur. Zo gauw er meer duidelijkheid is in elk geval dit jaar wordt een nieuw reglement van orde opgesteld. Vragen en/of opmerkingen vanuit de commissie F.B.A. en beantwoording: Verzocht wordt om in het nieuwe reglement op te nemen dat als een commissielid plaatsneemt op de publieke tribune, diegene reiskostenvergoeding ontvangt. Op die manier ontstaat er meer binding met de commissieleden. De dijkgraaf antwoordt dat het vorige bestuur besloten heeft dat niet te doen. Zij stelt voor om dit mee te nemen bij de verandering van de verordening. Belangrijk is binding te creëren en te verbinden, vandaar dat gepleit wordt voor maximaal twee steunfractieleden per fractie. De commissieleden niet zijnde gekozen bestuursleden krijgen toegang tot de stukken via een ibabs-account van het waterschap. Betekent dat dat aan hen geen ipad ter beschikking wordt gesteld? De secretaris-directeur geeft aan dat steunfractieleden niet gefaciliteerd worden met een ipad. Diverse ab-leden geven aan dat aan steunfractieleden wel een device beschikbaar werd gesteld. De dijkgraaf stelt voor hier even naar te kijken. Ook hier geldt dat de huidige regeling wordt gehandhaafd. Bij wijziging van de verordening kan er dan opnieuw naar gekeken worden. Gepleit wordt het reglement van orde z.s.m. aan te passen om de achterban betrokken te houden. De dijkgraaf geeft aan dat het de intentie is om in één keer alles gezamenlijk te doen, ook in relatie tot een mogelijk nieuwe commissiestructuur. Als het te lang gaat duren, dan kan alsnog besloten worden dit punt naar voren te halen. Advies van de commissie F.B.A.:

6 Pagina 6 van 7 Dit stuk wordt als hamerstuk doorgeleid naar de ab-vergadering van 24 april a.s. 6. Rondvraag De heer Van den Brandhof informeert wanneer de website wordt geactualiseerd m.b.t. de samenstelling van het bestuur? De secretaris antwoordt dat dit op korte termijn zal plaatsvinden. 7. Sluiting De voorzitter sluit de vergadering om uur, met dank voor ieders inbreng. Aldus vastgesteld in de vergadering van 17 juni Voorzitter Secretaris

7 Pagina 7 van 7 Nr. Datum afspraak Actie Door Vóór/op Afgerond Rapportage BECH meenemen bij de Evaluatie energie- en grondstoffenfabrieken Nota m.b.t. schuldpostie en reserves bespreken Bekijken of het mogelijk is om publieksjaarverslag onderdeel te laten zijn van totaal van de jaarstukken. College van d&h 2019 College van d&h 2019 College van d&h 2020

Commissie Water. Besprekingsverslag

Commissie Water. Besprekingsverslag Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezigen R. Kremers (voorzitter), L. Dennenberg (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), G.J. van den Brandhof

Nadere informatie

Gezamenlijke commissie

Gezamenlijke commissie Gezamenlijke commissie Besprekingsverslag Datum 11 juni 2018 Aanwezigen J.G.W. van Megen (voorzitter), K.A. Blokland (secretaris-directeur), T. Klip-Martin (dijkgraaf), D.S. Schoonman (heemraad), F. van

Nadere informatie

1. Opening De vaste voorzitter is afwezig wegens ziekte. De plaatsvervangend voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De vaste voorzitter is afwezig wegens ziekte. De plaatsvervangend voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezig R. Kremer (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris), K. Blokland (secretaris-directeur), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Datum 31 januari 2017 Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris, programmamanager waterketen), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad),

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van T. Klip-Martin (dijkgraaf), F. ter Maten (heemraad) en R.F. Landsbergen (Lokaal Waterbeheer).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van T. Klip-Martin (dijkgraaf), F. ter Maten (heemraad) en R.F. Landsbergen (Lokaal Waterbeheer). Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 1 november 2016 Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), M.R. Bos (secretaris), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), T. Bos (VVD), D. van Dijk

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 6 november 2017 Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), M.R. Bos (secretaris), T. Klip-Martin (dijkgraaf), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad),

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke (CDA), T.N. Bos (VVD),

Nadere informatie

Commissie F.B.A. Besprekingsverslag

Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezig C.C. van der Woude (voorzitter), T. Klip-Martin (dijkgraaf), V. Doorn (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), W. Bouwman (50PLUS),

Nadere informatie

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

1. Opening en vaststelling agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 29 januari 2018 Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), M. Bos (secretaris), K. Blokland (secretaris-directeur), T. Klip- Martin (dijkgraaf), F. ter Maten (heemraad),

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Datum 31 oktober 2016 Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris, programmamanager waterketen), K.A. Blokland (programmamanager watersysteem), D.S.

Nadere informatie

In de organisatieverordening is met betrekking tot overschrijding van de netto kosten in de begroting het volgende opgenomen:

In de organisatieverordening is met betrekking tot overschrijding van de netto kosten in de begroting het volgende opgenomen: Aan algemeen bestuur 4 oktober 2017 VOORSTEL Portefeuillehouder B.J. van Vreeswijk Documentnr. 975673 Programma Bestuur en belasting Projectnummer -- Afdeling Bedrijfskundige Ondersteuning Bijlage(n) 1

Nadere informatie

2. Mededelingen De heer Van der Kolk meldt dat de heer Landsbergen zich bij hem afgemeld heeft vanwege verblijf in het buitenland.

2. Mededelingen De heer Van der Kolk meldt dat de heer Landsbergen zich bij hem afgemeld heeft vanwege verblijf in het buitenland. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Aanwezigen L.K. Pennings (voorzitter), M. Bos (secretaris), K.A. Blokland (secretaris-directeur), L. Dennenberg (directeur), T. Klip-Martin (dijkgraaf), D.S. Schoonman

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Datum 17 februari 2016 Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig V. Doorn (heemraad), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris, programmamanager waterketen), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk

Nadere informatie

1. Voorstel aan commissie

1. Voorstel aan commissie Aan commissie F.B.A. 8 april 2019 VOORSTEL Portefeuillehouder B.J. van Vreeswijk Documentnr. 1370331/1370333 Programma Bestuur en belasting Projectnummer - Afdeling Bedrijfskundige Ondersteuning Bijlage(n)

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig V. Doorn (heemraad), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke

Nadere informatie

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4.

3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. De toelichting bij agendapunt 3, hoort bij agendapunt 4. Verslag Overleg Commissie Bestuur en Middelen Datum 10 mei 2011 Registratienummer 11.011045 Aanwezig J. Doeland (voorzitter), E.R. Goossens (Dorpsbelangen), A. van Maanen (SGP), J.P. van den Broek (PvdA),

Nadere informatie

Algemeen Bestuur Besloten vergadering

Algemeen Bestuur Besloten vergadering Algemeen Bestuur Besloten vergadering Documentnummer: 1359344 Besprekingsverslag Voorzitter Aanwezigen T. Klip-Martin F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn

Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening. 15 april 2009 COR2008-11. Status verslag Concept. de heer Romijn Verslag Vergadering van De commissie Onderzoek van de Rekening Vergaderdatum Kenmerk 15 april 2009 COR2008-11 Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer W.L. Walkate (Notuleerservice Nederland)

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom in het gebouw van de WUR.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom in het gebouw van de WUR. Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), K. Blokland (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den

Nadere informatie

Voorstel aan algemeen bestuur

Voorstel aan algemeen bestuur Voorstel aan algemeen bestuur Van: Werkgroep Financiële zaken D.d.: 17 februari 2011 Betreft: Uitgangspunten, Meerjarenraming(en) en Begroting(en) 1. Voorstel De algemeen besturen wordt gevraagd in te

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag

Algemeen Bestuur. Besprekingsverslag Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezigen F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke (CDA), T.N. Bos (VVD),

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Datum 30 januari 2018 Aanwezig R. Landsbergen (voorzitter), L. Dennenberg (plvv. secretaris), K. Blokland (secretaris-directeur), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman

Nadere informatie

1. Voorstel aan commissie

1. Voorstel aan commissie Aan commissie F.B.A. 9 april 2018 VOORSTEL Datum 12 maart 2018 Portefeuillehouder B.J. van Vreeswijk Documentnr. 1032113 Programma Bestuur en belasting Projectnummer Afdeling Bedrijfskundige Ondersteuning

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), T.N. Bos (VVD), G.J. van den Brandhof (ChristenUnie),

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezigen R.F. Landsbergen (Lokaal Waterbeheer, voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

W. Bouwman (50Plus), H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), R. Vedder (CDA)

W. Bouwman (50Plus), H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), R. Vedder (CDA) Commissie Water Besprekingsverslag Datum 25 januari 2016 Aanwezig R.Kremers (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris, programmamanager waterketen), K.A. Blokland, (programmamanager watersysteem), F. ter

Nadere informatie

In D&H: 11-03-2014 Steller: E. Lodder BMZ 01-04-2014 Telefoonnummer: 5881 SKK Afdeling: Management ondersteuning In AB: Portefeuillehouder: Kromwijk

In D&H: 11-03-2014 Steller: E. Lodder BMZ 01-04-2014 Telefoonnummer: 5881 SKK Afdeling: Management ondersteuning In AB: Portefeuillehouder: Kromwijk COLLEGE VAN DIJKGRAAF EN HOOGHEEMRADEN COMMISSIE BMZ ALGEMEEN BESTUUR Agendapunt 5 Onderwerp: Evaluatie systeem en onderwerpen begrotingswijzigingen Nummer: 796075 In D&H: 11-03-2014 Steller: E. Lodder

Nadere informatie

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom.

De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. Subcommissie Water Besprekingsverslag Aanwezig M.S. Brouwer, voorzitter (heemraad), D.J. Tilkema, secretaris (adjunct directeur), K.A. Blokland (adjunct directeur) ), W. Goedhart (Water Natuurlijk), Y.H.P.

Nadere informatie

H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), S. van t Foort (ChristenUnie), A. Span (AWP)

H.J. van Hartskamp (Lokaal Waterbeheer), S. van t Foort (ChristenUnie), A. Span (AWP) Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 11 september 2017 Aanwezig J.G.W. van Megen (voorzitter), K.A. Blokland (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

CABA Agendapunt: 2

CABA Agendapunt: 2 CABA 29-10-2013 Agendapunt: 2 BESLUITENLIJST VAN DE OPENBARE VERGADERING VAN DE COMMISSIE ALGEMEEN BESTUURLIJKE AANGELEGENHEDEN, GEHOUDEN OP 3 SEPTEMBER 2013 OM 16.30 UUR IN HET WATERSCHAPSHUIS TE SITTARD

Nadere informatie

Voorstel is om: - Kennis te nemen van de nieuwe voorjaarsnota (VJN). - Instemmen met de VJN.

Voorstel is om: - Kennis te nemen van de nieuwe voorjaarsnota (VJN). - Instemmen met de VJN. Aan algemeen bestuur 5 juli 2017 VOORSTEL Datum 22 juni 2017 Portefeuillehouder B.J. van Vreeswijk Documentnr. 942613 Programma Bestuur en belasting Projectnummer Afdeling Planvorming Bijlage(n) (1) 1.

Nadere informatie

Mededelingen Aansluitend aan deze vergadering is een fractievoorzittersoverleg gepland.

Mededelingen Aansluitend aan deze vergadering is een fractievoorzittersoverleg gepland. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Datum 5 juli 2017 Voorzitter F. ter Maten Aanwezig D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van Baak-van den Broeke (CDA), T.N. Bos (VVD), G.J. van

Nadere informatie

Commissie Water. Besprekingsverslag

Commissie Water. Besprekingsverslag Commissie Water Besprekingsverslag Datum 7 november 2017 Aanwezig R. Kremers (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad), B.J. van Vreeswijk (heemraad),

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Commissie F.B.A. Besprekingsverslag Datum 6 september 2016 Aanwezig J.G.W. van Megen(voorzitter), T. Klip-Martin (dijkgraaf), M. Bos (secretaris), D.J. Tilkema (programmamanager waterketen), F. ter Maten

Nadere informatie

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011

Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Besluitenlijst van de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 8 december 2011 Datum: 8 december 2011 Aanvang: 20:00 uur Einde: 23:30 uur Vergaderlocatie: Raadzaal, raadhuis Voorzitter: Carlo van Esch

Nadere informatie

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept

Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) 14 februari Status verslag Concept Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 14 februari 2018 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer De heer L. Guilonard (extern) 070 4417507 Verslag

Nadere informatie

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008

Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst Commissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën 13-03-2008 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raadscommissie Regionale aangelegenheden, Economie en Financiën d.d.

Nadere informatie

Notulen van de openbare commissievergadering ABM

Notulen van de openbare commissievergadering ABM NotulenvandeopenbarecommissievergaderingABM Datum: Aanvangstijd: Eindtijd: Locatie: donderdag21juni2018 20.00uur 20.40uur RaadzaalgemeentehuisvanHuizen Aanwezig Voorzitterencommissiegriffier J.W.Meijerman(voorzitter)

Nadere informatie

Besluitenlijst. van de vergadering van de provinciale staten van Drenthe

Besluitenlijst. van de vergadering van de provinciale staten van Drenthe Besluitenlijst van de vergadering van de provinciale staten van Drenthe gehouden op 3 juni 2009 BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Drenthe Woensdag 3 juni 2009 U kunt de statenvoorstellen

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Datum 25 november 2015 Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig V. Doorn (heemraad), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman (heemraad) B.J. van Vreeswijk (heemraad), F. van

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

Verkorte Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 16 december 2015

Verkorte Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 16 december 2015 ONDERWERP 1 Opening, vaststelling agenda en loting primus BESLUIT Opening De voorzitter opent de vergadering. Afwezig zijn de heren Van der Kruk en Scherrenberg. Vaststelling agenda De agenda wordt gewijzigd

Nadere informatie

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014

Doel van de activiteit Bespreken van het raadsvoorstel en bepalen of het raadsvoorstel besluitrijp is t.b.v. de raadsvergadering van 16 januari 2014 POLITIEKE MARKT APELDOORN Voorzitter: G.L.Y. Bos Secretaris: A. Oudbier Notulist: J. Versteeg Onderwerp Voorstel Subsidieaanvraag i.h.k.v. de Beleidslijn gemeenten Datum 9 januari 2014 Tijdstip 19.00 20.00

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Waterschap Vallei en Veluwe 2015

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Waterschap Vallei en Veluwe 2015 Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Waterschap Vallei en Veluwe 2015 Besluit tot vaststelling van het Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies

Nadere informatie

mevrouw I. van Mulligen

mevrouw I. van Mulligen Verslag Vergadering van Commissie Onderzoek van de Rekening (COR) Vergaderdatum 17 februari 2016 Kenmerk Status verslag Concept Verslaglegging door Telefoonnummer Mevrouw M. Hoogduin 070-4418161 Verslag

Nadere informatie

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag VERSLAG VAN BESPREKING OPGEMAAKT DOOR BESPREKING Algemeen Bestuur G.A. Posthumus-Hakvoort DEELNEMERS De heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Bergen, de heer Stegeman, de heer Brink, de heer

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. De commissie heeft geadviseerd het voorstel door te geleiden voor besluitvorming in het Algemeen Bestuur

Algemeen Bestuur. De commissie heeft geadviseerd het voorstel door te geleiden voor besluitvorming in het Algemeen Bestuur Algemeen Bestuur Onderwerp: Jaarstukken 2014 Portefeuillehouder: B. de Jong Vertrouwelijk: nee Vergaderdatum: 8 juli 2015 Afdeling: MO Medewerker: A Peek Dossiernummer: 927419 versie 7 Behandeld in Datum

Nadere informatie

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân

Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Verordening Auditcommissie Wetterskip Fryslân Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân, gelet op: artikel 5.1 van het reglement van orde voor de vergaderingen van het algemeen bestuur; de rol van het

Nadere informatie

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk :

GEMEENTE REIMERSWAAL. Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : Afsprakenlijst opinieraad GEMEENTE REIMERSWAAL Vastgesteld : 20 december 2016 Agendapunt : 4 Poststuk : 16.028114 Onderwerp Overzicht van conclusies en handelingen in de vergadering van de opinieraad van

Nadere informatie

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016

Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Notulen vergadering Algemeen Bestuur RAD Hoeksche Waard, 12 december 2016 Aanwezig Meneer P. van Leenen, gemeente Oud-Beijerland Meneer B. Boelhouwers, gemeente Cromstrijen Meneer G. Janssen, gemeente

Nadere informatie

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008

Besluiten- en actielijst hervatting openbare vergadering raadscommissie Algemene Zaken op 15 september 2008 Aanwezig Commissieleden: Mw. Schaafsma, dhr. Van der Heijden, mw. Boom, mw. Vos, dhr. Klinkhamer, mw. Van de Pol, dhr. T. Flens, dhr. Ras Voorzitter: dhr. Ronner College: dhr. Möhlmann, dhr. Taams, dhr.

Nadere informatie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie

CONCEPT - NOTULEN. Nummer Onderwerp Actie CONCEPT - NOTULEN Onderwerp: Raadscommissie Maatschappelijke Ontwikkeling d.d. 6 juli 2011 Aanwezigen: Mevrouw A.M. Valent-Groot (voorzitter), de heer H. Wijnveen (wnd. Raadsgriffier), de heer A.C. van

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

VOORSTEL AB AGENDAPUNT :

VOORSTEL AB AGENDAPUNT : VOORSTEL AB AGENDAPUNT : PORTEFEUILLEHOUDER : T.J. Boersma AB VERGADERING D.D. : 25 juni 2013 NUMMER : WM/MFI/NKu/7725 OPSTELLER : N. Kuper, 0522-276740 FUNCTIE : Afdelingshoofd Financiën VERGADERING MT

Nadere informatie

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST

Raadadviescommissie Bestuur BESLUITENLIJST (17550\...) BESLUITENLIJST Datum : woensdag 10 september 2014 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : de heer J.G. van Maanen (commissievoorzitter), de heer H. Mulder (raadslid

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 8 december 2016 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper,

Nadere informatie

1. Opening en vaststellen agenda commissie Water

1. Opening en vaststellen agenda commissie Water Commissie Water Besprekingsverslag Aanwezig R.F. Landsbergen (voorzitter), D.J. Tilkema (secretaris), L. Dennenberg (directeur watersysteem en waterveiligheid), F. ter Maten (heemraad), D.S. Schoonman

Nadere informatie

Voorstel voor het Algemeen Bestuur. Het Dagelijks Bestuur van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente Vergaderdatum 21 juni 2018

Voorstel voor het Algemeen Bestuur. Het Dagelijks Bestuur van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente Vergaderdatum 21 juni 2018 Voorstel voor het Algemeen Bestuur Van Het Dagelijks Bestuur van het Gemeentelijk Belastingkantoor Twente Vergaderdatum 21 juni 2018 Onderwerp Verslag vergadering algemeen bestuur van 12 april 2018 Voorstel

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 30 juni 2015 in de raadzaal Voorzitter, M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom.

1. Opening en mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. Algemeen Bestuur Besprekingsverslag Voorzitter T. Klip-Martin Aanwezig G.J. van den Brandhof (heemraad), M.S. Brouwer (heemraad), V. Doorn (heemraad), D.J. Veldhuizen (heemraad), J. Verhoef (heemraad),

Nadere informatie

Algemeen Bestuur. Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 14 februari 2018

Algemeen Bestuur. Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 14 februari 2018 Algemeen Bestuur Besluitenlijst vergadering algemeen bestuur d.d. 14 februari 2018 Aanwezig: De heren Assies, Batelaan, Blaauw, Bolhuis, Ten Brink (dijkgraaf), Doeven, Feijen, Hofstra, In 't Veld, Küpers

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 19 mei 2015 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: Gemeentebelangen: G. Kersaan,

Nadere informatie

Aanwezig: de heren Ten Brink (voorzitter), Küpers (secretaris-directeur), Batelaan, Douwstra en Sinnema en de dames Heeringa en Hidding (verslag).

Aanwezig: de heren Ten Brink (voorzitter), Küpers (secretaris-directeur), Batelaan, Douwstra en Sinnema en de dames Heeringa en Hidding (verslag). «~~ Besluitenlijst vergadering dagelijks bestuur op 4 juni 2018 Aanwezig: de heren Ten Brink (voorzitter), Küpers (secretaris-directeur), Batelaan, Douwstra en Sinnema en de dames Heeringa en Hidding (verslag).

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur.

gemeente Eindhoven Betreft openbare vergadering van 15 januari 2013, locatie commissiekamer, aanvang 18.45 uur, einde 19.15 uur. gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Commissiesecretariaat Behandeld door J.Verheugt Telefoon (040) 238 2103 Verzenddatum 27 februari 2013 Verslag commissie Maatschappij en Cultuur (cie MC) Betreft

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland.

Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Agenda voor de vergadering van het algemeen bestuur van 24 september 2015, in het kantoor van het Recreatieschap Westfriesland. Aanvang: 16.00 uur 1. Opening 2. Verslag van de vergadering van het algemeen

Nadere informatie

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse

Detacheringen & Jobcoaching Productie & Diensten Kwekerij & Groenvoorziening Jobhouse VERSLAG van de op 6 juli 2017 in Zoetermeer gehouden openbare vergadering van het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk en Omstreken Aanwezig de leden: de heer T.C. Kuiper, voorzitter,

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Gemeente Bunnik. Bunnik, 5 juni 2014 Open Huis gemeenteraad

Jaarrekening 2013. Gemeente Bunnik. Bunnik, 5 juni 2014 Open Huis gemeenteraad Jaarrekening 2013 Gemeente Bunnik Bunnik, 5 juni 2014 Open Huis gemeenteraad Agenda Controle van de jaarrekening De voorschriften voor de jaarrekening Jaarrekeningcontrole 2013 Controle van de jaarrekening

Nadere informatie

Agenda voor de vergadering d.d. 1 juli 2015 van het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam

Agenda voor de vergadering d.d. 1 juli 2015 van het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam Algemeen Bestuur vergadering 1 juli 2015 Agenda voor de vergadering d.d. 1 juli 2015 van het algemeen bestuur van de stadsregio Rotterdam NB. Vergadering begint om 16.00 uur Locatie zaal Staal WTC Rotterdam

Nadere informatie

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

Verslag (concept) 3. Vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. Verslag (concept) Overleg Commissie Samenleving Datum 7 januari 2010 Aanwezig B. van Aalst (plv. voorzitter), J. van den Brink (SGP), R. van Leeuwen (VVD), L. Versteeg (CDA), A. Brand (D66), H. Brosky

Nadere informatie

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal

Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Besluitenlijst van de openbare vergadering van de raad van de gemeente Winsum op 25 september 2012 in de raadzaal Voorzitter: M.A.P. Michels Griffier: J. van der Meer Aanwezig: PvdA: J.W. Nanninga, W.

Nadere informatie

In deze brief beantwoorden wij uw vragen omtrent jaarrekeningen 2001 en 2002 van stichting LUX.

In deze brief beantwoorden wij uw vragen omtrent jaarrekeningen 2001 en 2002 van stichting LUX. Fractie Nijmegen Nu de heer Ben van Hees Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 91 11 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 6.8. Doetinchem, 27 januari Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf

Aan de raad AGENDAPUNT 6.8. Doetinchem, 27 januari Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf Aan de raad AGENDAPUNT 6.8 Toezicht openbaar primair onderwijs IJsselgraaf Voorstel: 1. De gemeenschappelijke regeling Openbaar Primair Onderwijs vaststellen. 2. Het reglement Gemeentelijk Toezicht op

Nadere informatie

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB)

Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB) Reglement van orde voor de vergaderingen van de vaste adviescommissies van Wetterskip Fryslân (op basis van artikel 5 lid 4 RvO AB) Algemeen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. algemeen

Nadere informatie

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam.

Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit op donderdag 10 december 2015 in het gemeentehuis van Hardinxveld-Giessendam. gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 28 januari 2016 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

Verordening controle op het financieel beheer en op de inrichting van de financiële organisatie van Wetterskip Fryslân.

Verordening controle op het financieel beheer en op de inrichting van de financiële organisatie van Wetterskip Fryslân. Verordening controle op het financieel beheer en op de inrichting van de financiële organisatie van Wetterskip Fryslân. Het algemeen bestuur van Wetterskip Fryslân besluit, gelet op artikel 109 van de

Nadere informatie

Mevrouw Vermolen (VVD) vraagt enige verduidelijking omtrent de rol van de raad en de nieuwe directeur van OPOR.

Mevrouw Vermolen (VVD) vraagt enige verduidelijking omtrent de rol van de raad en de nieuwe directeur van OPOR. Verslag voorbespreking Vaststellen jaarrekeningen COPO en COVO 2008 26 november 2009 De heer R. van Schelven, voorzitter De heer H.J.B. Bakker, VVD Mevrouw B. Vermolen, VVD De heer e.p. Romijn, PvdA De

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Aandachtsveldhouder B.J. Bussink Vergadering : 5 juli 2016 Agendapunt : 6. Bijlagen : Varianten ingezetenenomslag met effect op tarieven en kosten per profiel Onderwerp

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Aandachtsveldhouder B.J. Bussink Vergadering : 15 maart 2016 Agendapunt : 3. Bijlagen : Bestuursrapportage 2015-3 Onderwerp : Bestuursrapportage 2015-3 Informatie bij

Nadere informatie

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR

VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Aandachtsveldhouder B.J. Bussink Vergadering : 14 maart 2017 Agendapunt : 10. Bijlagen : Bestuursrapportage 2016-3 Onderwerp : Bestuursrapportage 2016-3 Informatie bij

Nadere informatie

Financiële verordening VRU

Financiële verordening VRU Financiële verordening VRU Versie 2018-1 Vastgesteld door het algemeen bestuur d.d. 19 februari 2018. Het algemeen bestuur van de Veiligheidsregio Utrecht, gelet op: - artikel 212 van de Gemeentewet, -

Nadere informatie

Commissie Financiën en Algemene Zaken

Commissie Financiën en Algemene Zaken Commissie Financiën en Algemene Zaken Concept verslag commissievergadering Financiën en Algemene Zaken van 18 februari 2015 Aanwezig: de heren Hofstra (voorzitter), Bartelds (portefeuillehouder), Poelman,

Nadere informatie

Conceptverslag vergadering Algemeen Bestuur van het Meerschap Paterswolde van 7 december 2015 Aanwezig:

Conceptverslag vergadering Algemeen Bestuur van het Meerschap Paterswolde van 7 december 2015 Aanwezig: AB 13 JUNI 2016 agendapunt 3.a. Conceptverslag vergadering Algemeen Bestuur van het Meerschap Paterswolde van 7 december 2015 Aanwezig: mw. N. Hofstra (voorzitter), dhr. J. van Keulen, mw. P. Lambeck,

Nadere informatie

: Controleprotocol voor de accountantscontrole inclusief normenkader

: Controleprotocol voor de accountantscontrole inclusief normenkader Agendapunt 5 algemeen bestuur Onderwerp : Controleprotocol voor de accountantscontrole inclusief normenkader Datum : 14 februari 2018 Opsteller Behandeling DSO : Jan de Jonge : n.v.t. Bijlage(n) : Samenvatting

Nadere informatie

NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol

NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol Bijlage 1 bij agendapunt 4 voor de AB-vergadering van 20 november 2014 NOTA van de secretaris Aan het Algemeen Bestuur van het Schadeschap luchthaven Schiphol ONDERWERP: Concept verslag van de vergadering

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING. 25 november 2010 M&O/financiën. 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger. Aanbesteding accountantsdiensten.

ALGEMENE VERGADERING. 25 november 2010 M&O/financiën. 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger. Aanbesteding accountantsdiensten. VERGADERDATUM SECTOR/AFDELING 25 november 2010 M&O/financiën STUKDATUM NAAM STELLER 11 november 2010 mw. S. Zappeij-Ploeger ALGEMENE VERGADERING AGENDAPUNT ONDERWERP 7 Aanbesteding accountantsdiensten

Nadere informatie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie

Voorzitter Secretaris Lid Lid Lid Lid Wethouder Accountant Financiën Hoofd Financiën Rekenkamercommissie Raadsnummer 2014-432 Nieuwegein Auditcom missie Vergaderdatum Maandag 27 oktober 2014 Begin- en eindtijd 18.30-20.00 uur Aantal bijlagen verslag Voorzitter G. Bamberg Notulist Y. Mes Aanwezi Afwezig (m.k.)

Nadere informatie

Besprekingsverslag 1 Opening mededelingen 2 Vaststellen besprekingsverslag commissie F.B.A. d.d. 30 maart 2009

Besprekingsverslag 1 Opening mededelingen 2 Vaststellen besprekingsverslag commissie F.B.A. d.d. 30 maart 2009 Besprekingsverslag commissie Financiële en Bestuurlijke Aangelegenheden 31201 Steenbokstraat 10 Postbus 4142 7320 AC Apeldoorn [T] (055) 527 29 11 [F] (055) 527 27 04 [E] waterschap@veluwe.nl [I] www.veluwe.nl

Nadere informatie

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR

DATUM VERSLAG VAN BESPREKING DATUM BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Verslag VERSLAG VAN BESPREKING BESPREKING OPGEMAAKT DOOR Vergadering G.A. Hakvoort DEELNEMERS Aanwezig: de heer Boersma, de heer Doorn, de heer Van Amerongen, de heer Maenhout, de heer Oggel, de heer Broens,

Nadere informatie

Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. rechtmatigheidcontrole

Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. rechtmatigheidcontrole Buiten werking stellen aantal artikelen subsidieverordening CRMW t.b.v. Portefeuillehouder J.J. Nobel steiler Sander Heesen (023-567 6301 ) Collegevergadering 23 mei 2006 Raadsvergadering 13 juli 2006

Nadere informatie

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388

Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 Verslag Openbare Vergadering Faculteitsraad 388 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Datum: 27 maart Aanwezig:

Nadere informatie