Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;"

Transcriptie

1 Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 03 oktober Begin: 09u00. Einde: 11u30. Aanwezig: Alex De Smet Leen Van Daele Eddy Raman Marc Peleman Renaat Verstuyft Koenraad Patoor Verontschuldigd: Ignace De Baerdemaeker Alain De Jonge Tom Dhollander Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Inspecteur politiezone WLW; Onafhankelijke deskundige; Onafhankelijke deskundige; Diensthoofd grondgebiedszaken gemeente Laarne; Secretaris verkeerscommissie; Burgemeester voorzitter verkeerscommissie; Hoofdinspecteur politiezone WLW; Gedelegeerd bestuurder Voetgangersbeweging. Agendapunt 1: beslissingen van het college van burgemeester en schepenen van vorige verkeerscommissie Agendapunt 2: parkeerproblemen in de Zevenstraat ter hoogte van huisnummer Agendapunt 3: parkeerproblemen in de Provinciebaan ter hoogte van huisnummer Agendapunt 4: te hoge snelheid in de Vaartstraat Agendapunt 5: bord voorrang aan rechts in Kapellestraat/Ekerstraat... 3 Agendapunt 6: parkeerprobleem op Heirweg ter hoogte van huisnummer 17a... 3 Agendapunt 7: aanvraag voor spiegel op de Leeweg ter hoogte van huisnummer Agendapunt 8: snelheid op de Nerenweg Agendapunt 9: paaltjes op de hoek Meirhoekstraat/Termstraat... 4 Agendapunt 10: gevaar bij uitrijden oprit Kerkstraat Agendapunt 11: max. 50 km/uur in de Mellestraat... 5 Agendapunt 12: loslopende honden... 6 Agendapunt 13: aanvraag voor spiegel op de Koffiestraat ter hoogte van huisnummer Agendapunt 14: nieuwe parking aan sporthal... 6

2 Agendapunt 1: beslissingen van het college van burgemeester en schepenen van vorige verkeerscommissie. Het college volgde alle adviezen van de verkeerscommissie met uitzondering van: Agendapunt 3: gevaarlijke situatie op voetpad in de Nerenweg geen bloembak plaatsen; Agendapunt 2: parkeerproblemen in de Zevenstraat ter hoogte van huisnummer 24 voor de woning parkeren de buren hun wagen, waardoor hij geen zicht heeft op aankomend verkeer. Daardoor heeft hij ei zo na een fietser over de motorkap gehad. Daarom vraagt hij dat de gemeente een boom plant voor zijn woning, zodat er niet meer kan geparkeerd worden. De wet laat niet toe dat er op die plaats geparkeerd wordt, aangezien noch de gelijkgrondse berm noch de rijweg breed genoeg zijn. Er is in de Zevensterstraat weinig parkeergelegenheid en het kan ook niet de bedoeling zijn dat er dagelijks parkeerboetes worden uitgeschreven. De problemen situeren slechts op één plaats, ter hoogte van huisnummer 24 en 26. Als je de mogelijkheid wegneemt om op deze plaats te parkeren, wordt het probleem ook weggenomen dat de bewoner geen zicht heeft bij het uitrijden van zijn oprit. Daarom stelt de verkeerscommissie voor om ter hoogte van huisnummer 24 en 26 een boom te planten. Het is ook aan te raden om de bewoners van de Zevensterstraat te informeren dat er in de Zevensterstraat op de meeste plaatsen niet mag geparkeerd worden. Beslissing CBS: wel bomen planten, geen nieuwsbrief maken. Agendapunt 3: parkeerproblemen in de Provinciebaan ter hoogte van huisnummer 48 Voertuigen staan op deze plaats reglementair geparkeerd. Veel woningen hebben daar geen garage, parkeerplaatsen wegnemen is hier geen optie. Door de aanwezigheid van het fietspad is er wel nog vrij goed zicht op aankomend verkeer. De wijkinspecteur stelt voor om de eigenaar van de lichte vrachtwagen te vragen zich wat verder te parkeren, waar hij minder hinder veroorzaakt (overkant). Wat de opmerking betreft dat er op andere plaatsen wel verdrijvingsvakken werden geschilderd, wenst de verkeerscommissie op te merken dat zij daar geen rekening kan mee houden. In deze vergadering worden specifieke situaties besproken, zonder rekening te houden met andere uitgevoerde werken. Als er wagens (door de voetbal bv.) verkeerd geparkeerd staan, kan de 101 gebeld te worden. De verkeerscommissie adviseert om hier geen actie te ondernemen. Agendapunt 4: te hoge snelheid in de Vaartstraat. Om de politie te vragen om smiley-borden te plaatsen op deze locatie, eventueel gevolgd door een flitsactie. De gemeente kan ook hun anonieme snelheidsmeter daar eens hangen. Verkeerskussens hebben totaal geen effect op vrachtwagens, omdat hun wielbasis breder is dan de kussens. Een verhoogde inrichting is, naar geluidsoverlast, op deze plaats niet aan te raden, gelet ook op de vrachtwagenparking op het Vaartplein.

3 Agendapunt 5: bord voorrang aan rechts in Kapellestraat/Ekerstraat Een verkeersbord plaatsen is niet mogelijk in de onmiddellijke omgeving van het kruispunt. De enige mogelijkheid is het bord plaatsen op de OV-paal op ± 60 meter van het kruispunt. De verkeerscommissie adviseert om het verkeersbord B17 op de OV-paal te hangen en om bijkomend het verkeersbord B17 ook op de grond te schilderen ter hoogte van het kruispunt Kapellestraat-Ekerstraat. Agendapunt 6: parkeerprobleem op Heirweg ter hoogte van huisnummer 17a De bewoner van Heirweg 17a - een goede vriend van mij - riep mij ter hulp. Veelvuldig wordt zeer dicht bij zijn op- en afrit geparkeerd door een " zware vrachtauto ". Telkens hij - landbouwer van beroep - zijn erf verlaat heeft hij onvoldoende zicht op het verkeer komende van Gent. Ik heb mij vergewist van de zeer onveilige toestand en ik meen te mogen zeggen dat een " ingreep " dringend noodzakelijk is. Ik verwijs graag naar een identieke toestand langs de Provinciebaan 133, waar onmiddellijk de nodige actie door het gemeentebestuur werd genomen. Ik durf een pasklare oplossing verhopen. Ook voor dit agendapunt wenst de verkeerscommissie op te merken dat hier enkel specifieke situaties worden besproken en er geen rekening kan worden gehouden met andere situaties zoals op de Provinciebaan. Dicht bij de oprit van huisnummer 17a kan niet geparkeerd worden wegens te weinig plaats. Als de vrachtwagen op de parkeerstrook verder richting Gent staat, is er wel genoeg zicht op de bocht aan de Nerenweg en het aankomend verkeer. De N445 is een gewestweg, het is Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) die de toestemming moet geven om wijzigingen aan de bestaande situatie aan te brengen. De verkeerscommissie stelt voor om hier niet te adviseren, maar de vraag vanuit de gemeente voor te leggen aan AWV. Agendapunt 7: aanvraag voor spiegel op de Leeweg ter hoogte van huisnummer 18 Wegens het plaatsen van een afsluiting op adres Leeweg 7 werd het uitzicht bij verlaten van de oprit naar één richting volledig ontnomen. Zie foto s in bijlage. Daarom graag de goedkeuring om een spiegel te laten plaatsen aan de overkant op grens Leeweg 18 en Belgacom perceel. Kan dit besproken worden op de eerstvolgende verkeerscommissie? Met vriendelijke groeten, Stedenbouwkundig gezien mag een omheining, het gedeelte wat voor de voorgevel staat, slechts 1 meter hoog zijn als het een gesloten structuur betreft. Deze omheining moet dus geworden aangepast, zodat de zichtbaarheid terug normaal wordt. Het is dan ook niet nodig een spiegel te plaatsen. De verkeerscommissie adviseert om de dienst stedenbouw van de gemeente de opdracht te geven de eigenaars van de woning Leeweg 7 te verplichten de aansluiting aan te passen, en ook de haag aan de straatkant op wettelijke hoogte te brengen.

4 Agendapunt 8: snelheid op de Nerenweg. Beste, wij als inwoners van de nerenweg 164 te kalken ondervinden sinds de vernieuwing van de wegen dat de verkeerssituatie heel gevaarlijk blijkt te zijn aangezien onze voordeur zich op de hoek van de nerenweg en de krimineelstraat bevind (zie foto's in bijlage). Wij vragen ons dan ook af of het niet mogelijk is een verkeersdrempel of paaltje te plaatsen zodat men niet aan de hoge snelheden zoals men nu doet komt aangereden. er zijn in de nerenweg 2 verhogingen van het wegdek sinds de werken, bij passage van zwaar verkeer trilt ons volledige huis waardoor er reeds scheuren in onze gevel en muren zijn. Sinds wij sedert 2 maanden ouders zijn geworden heeft dit ons tot nadenken doen komen en willen wij een veiligere situatie. Alvast bedankt voor het nemen van uw tijd voor deze mail te beantwoorden. Mvg, Vicky De Fleyt en Kris De Paepe Aangezien de bocht gemakkelijk kan afgesneden worden, is het zeer waarschijnlijk dat er regelmatig op het voetpad gereden wordt. De melder vraagt om verkeersdrempel te plaatsen, terwijl ze ook klaagt van de bestaande verkeersdrempel. De verkeerscommissie stelt voor om op het voetpad, net op de hoek Nerenweg-Krimineelstraat, een betonnen paaltje te plaatsen waardoor het nemen van de bocht ruimer zal moeten en om verder geen actie te ondernemen. Agendapunt 9: paaltjes op de hoek Meirhoekstraat/Termstraat Beste, Reeds enige tijd zijn er betonnen paaltjes geplaats rechtover Termstraat huisnummer 1 in Laarne. Reeds verschillende keren zijn de paaltjes omver gereden. Dit is daar sinds die paaltjes geplaatst zijn, een zeer gevaarlijke verkeerssituatie. Zowel auto ' s als fietsen komen uit de Termstraat, terwijl andere auto's / fietsers de Termstraat inrijden. Hebben geen zicht op het tegemoetkomen van mekaar, de straat is daar smal, het is dan ofwel stoppen of voor de paaltjes kiezen als je tegenliggers hebt.. Stop je met je wagen als je de Termstraat inrijd, als er net een auto uit de Termstraat komt, dan blijf je deels op de andere weg staan met je auto, en loop je ook daar t gevaar om aangereden worden. Ik begrijp dat die mens zorg heeft voor zijn grasplein, al dan niet of dit grasplein privé is... Ik wil dit als bezorgde burger melden want daar zullen anders nog serieuze ongelukken gebeuren. T zou fijn zijn moest dit eens herbekeken worden Ondertussen zijn de paaltjes al weggenomen. De verkeerscommissie adviseert om dit zo te houden.

5 Agendapunt 10: gevaar bij uitrijden oprit Kerkstraat 69. Geachte heer, Na onze telefonisch gesprek op maandag 04 september, ben ik zo vrij een mail te sturen. Ik, ondergetekende wonende in de Kerkstraat 69 te Laarne, ondervind heel veel hinder bij het verlaten van onze oprit. Het zicht op het verkeer dat van de Heirweg komt is zeer beperkt en de verkeerssituatie is dus heel gevaarlijk. Ondanks het feit dat de buurman( die zich ook heel bewust is van het gevaar) zijn struiken gekortwiekt heeft, en wij heel langzaam de oprit afrijden, is het altijd bang afwachten of er geen ongeval zal gebeuren. De auto's rijden heel snel in de Kerkstraat. Ik hoop dat u spoedig een oplossing kan bieden voor dit beangstigend verkeersprobleem. Alvast bedankt. Vriendelijke groeten, De haag van huisnummer 67 staat volgens de 360 beeldendatabank volledig op openbaar domein (voor de OVpaal) en staat volgens wettelijke normen te hoog. De verkeerscommissie stelt voor dat de dienst stedenbouw van de gemeente nagaat of dat inderdaad zo is. Indien het zo is om de eigenaar van huisnummer 67 aan te manen de haag weg te nemen zodat het zicht veel beter wordt. Indien de haag niet op openbaar domein staat, terug te agenderen op de volgende verkeerscommissie. Agendapunt 11: max. 50 km/uur in de Mellestraat Goede middag, Daar ik juist ontdek, dat u ook schepen van verkeersveiligheid bent, zou ik het volgende willen vragen. Reeds in de loop van het vorige jaar heb ik de vraag gesteld aan Koen Patoor om de snelheid in onze straat aan te passen. Daar onze straat zich bevindt op een toeristische route, veel fietsers en wandelaars, en er zo goed als geen voetpad is, vinden wij het niet ongevaarlijk, dat er 70 km / per uur mag worden gereden. Bovendien is hier veel vrachtvervoer de laatste jaren. Ik heb wel degelijk antwoord gekregen op mijn vraag, namelijk dat het voor gelegd zou worden. Daar er tot nu toe niets is gewijzigd of een reden daarvoor is opgegeven, wend ik mij tot u. Bij voorbaat heel hartelijk dank Groeten,, Mellestraat, Laarne Aangezien de Broekstraat maximum 50 km/uur is, en de Mellestraat aan de andere uitkomt in de bebouwde kom, is het niet onlogisch dat de Mellestraat ook max. 50 km/uur wordt. Temeer dat de verkeersregeling zo is uitgewerkt dat er veel vrachtvervoer passeert. De verkeerscommissie stelt voor om max. 50/uur in te voeren in de volledige Mellestraat. Beslissing CBS: geen snelheidsbeperking invoeren via mobiliteitsplan regelen.

6 Agendapunt 12: loslopende honden Het uitgestippelde loopparcours in Laarne is een fantastisch initiatief, alleen is het spijtig dat er zoveel mensen dit zelfde parcours volgen met loslopende honden. Dit is echt niet aangenaam. Kan dit niet ergens worden gepubliceerd of met borden worden aangeduid dat honden aan de leiband dienen te lopen. Ikzelf heb me al eens tijdens het lopen door een hond bedreigd gevoeld en ook mijn zoon kwam al enen tegen op het parcours met 4 loslopende honden. Kan hier iets aan gedaan worden? Het zou al goed zijn mocht hieronder vanuit de gemeente Laarne gesensibiliseerd worden via borden of vermeldingen in info blad van Laarne. Het politiereglement stelt dat honden altijd aan de leiband moeten lopen. Overal borden hangen lijkt niet aangewezen. De verkeerscommissie stelt voor om via de website en het infoblad van de gemeente de burger duidelijk te informeren dat honden steeds aan de leiband moeten lopen. Als burgers waarnemen dat er toch honden niet aan de leiband lopen, dienen zij dit te melden aan de politie via het nummer 101. Dit moet ook worden opgenomen in het artikel voor de website en het infoblad. Agendapunt 13: aanvraag voor spiegel op de Koffiestraat ter hoogte van huisnummer 17 Deze situatie komt voor in de volledige Koffiestraat en in nog heel wat straten in de gemeente. Er is op deze plaats een opritbreedte van ± 4 meter. Als de melder voorwaarts zijn parking verlaat, kan er weinig of geen zichtbaarheidsprobleem zijn. De verkeerscommissie adviseert om geen spiegel te plaatsen. Agendapunt 14: nieuwe parking aan sporthal De verkeerscommissie kreeg van dhr.peter Van Den Noortgate volgende melding: Zie bijlage (mail). De verkeerscommissie heeft geen opmerkingen op het voorgestelde plan. Volgende verkeerscommissie op dinsdag 16 januari 2018 om 09u00.

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 08 maart Laarne Aanwezig:

Dorpsstraat 2 Laarne, 08 maart Laarne Aanwezig: Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 08 maart 2016. Begin: 09u40. Einde: 11u10. Dorpsstraat 2 Laarne, 08 maart 2016. 9270 Laarne Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Alex De Smet Alain De

Nadere informatie

Dorpsstraat Laarne Aanwezig: Agendapunt 1: beslissingen van het college van burgemeester en schepenen van vorige verkeerscommissie.

Dorpsstraat Laarne Aanwezig: Agendapunt 1: beslissingen van het college van burgemeester en schepenen van vorige verkeerscommissie. Verslag verkeerscommissie van 17 november 2015. Provincie Oost-Vlaanderen Begin: 09u00. Einde: 11u00. Laarne, 17 november 2015. Dorpsstraat 2 9270 Laarne Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Alex De Smet Tom

Nadere informatie

Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter verkeerscommissie;

Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter verkeerscommissie; Verslag verkeerscommissie van 17 juni 2014 Provincie Oost-Vlaanderen Begin: 09u00. Einde: 10u20. Laarne, 18 juni 2014 Dorpsstraat 2 9270 Laarne Aanwezig: Filip De Landtsheer Alex De Smet Alain De Jonghe

Nadere informatie

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne;

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne; Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 05 april 2019. Begin: 09u00. Einde: 12u00. Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Frank Janssens Alain De Jonge Koenraad Patoor Renaat Verstuyft Marc Peleman

Nadere informatie

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne; Gedelegeerd bestuurder Voetgangersbeweging.

Diensthoofd Grondgebiedszaken gemeente Laarne; Gedelegeerd bestuurder Voetgangersbeweging. Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 23 oktober 2018. Begin: 09u00 Einde: 10u30 Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Alex De Smet Alain De Jonge Koenraad Patoor Marc Peleman Eddy Raman Verontschuldigd:

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 18 augustus Laarne Aanwezig:

Dorpsstraat 2 Laarne, 18 augustus Laarne Aanwezig: Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 18 augustus 2015. Begin: 09u00. Einde: 12u30. Dorpsstraat 2 Laarne, 18 augustus 2015. 9270 Laarne Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Alex De Smet Tom

Nadere informatie

Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid waarnemend voorzitter;

Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid waarnemend voorzitter; Verslag verkeerscommissie van 30 september 2014 Provincie Oost-Vlaanderen Begin: 09u00. Einde: 11u30. Laarne, 08 oktober 2014 Dorpsstraat 2 9270 Laarne Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 03 juli Begin: 09u00. Einde: 11u00. Aanwezig:

Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 03 juli Begin: 09u00. Einde: 11u00. Aanwezig: Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 03 juli 2018. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Alex De Smet Alain De Jonge Renaat Verstuyft Koenraad Patoor Burgemeester voorzitter

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

Dorpsstraat Laarne Aanwezig:

Dorpsstraat Laarne Aanwezig: Verslag verkeerscommissie van 27 augustus 2013 Provincie Oost-Vlaanderen Begin: 09u30. Einde: 12u30. Laarne, 28 augustus 2013. Dorpsstraat 2 9270 Laarne Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Alex De Smet Tom

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 02 juli Begin: 09u00. Einde: 11u15. Aanwezig:

Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 02 juli Begin: 09u00. Einde: 11u15. Aanwezig: Goedgekeurd verslag van de Verkeerscommissie van 02 juli 2019. Begin: 09u00. Einde: 11u15. Aanwezig: Ignace De Baerdemaeker Frank Janssens Alain De Jonge Vanessa Janssens Koenraad Patoor Renaat Verstuyft

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 14 januari 2015 Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 14 januari 2015 Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 13 januari 2015 Begin: 09u00. Einde: 11u30. Dorpsstraat 2 Laarne, 14 januari 2015 Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 januari 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 22 2018_CBS_00023 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Dr Spitaelslaan - maatregelen

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

Agentschap Wegen en Verkeer. Eind augustus start laatste fase herinrichting N14 in Zandhoven. Antwerpen. Geachte heer of mevrouw,

Agentschap Wegen en Verkeer. Eind augustus start laatste fase herinrichting N14 in Zandhoven. Antwerpen. Geachte heer of mevrouw, Agentschap Wegen en Verkeer Antwerpen Eind augustus start laatste fase herinrichting N14 in Zandhoven Geachte heer of mevrouw, Met deze digitale nieuwsbrief houdt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015 : : Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg Datum: 12 november 2015, schepen van mobiliteit Verontschuldigd ldigd: Een inwoner van de Voetsveldweg heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat.

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer : : Vanhaeren Leopold Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer, schepen van mobiliteit Om de interne werking van de Gecomove beter te laten verlopen worden er een aantal wijzigingen voorgesteld

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 5 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01266 Onderwerp: Tijdelijke politieverordening op het wegverkeer betreffende de Vrijdagmarkt, deel tussen

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verslag. Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015. E- mail nummer Lieven

Verslag. Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015. E- mail nummer Lieven Aanwezigen: Verontschuldigd: Afwezig: Verslag Gemeentelijke werkgroep verkeer 26.03.2015 Naam Functie Telefoon E- mail nummer Lieven Voorzitter, wnd. Van Cauwenberghe Afgevaardigde CD&V 0472/56.85.92 vancauwenberghelieven@skynet.be

Nadere informatie

Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1

Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1 Theorie Verkeersregels Deel 1 Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1 (wordt je aangeboden door Autorij-instructie.nl) Onderstaand vind je -in totaal 30- afbeeldingen over

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer)

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer) : : Verslag Gecomove 10/10/2014 Aanwezig wezig: Er wordt opgemerkt dat het verslag betreffende het agendapunt over Mobiliteitsmetingen in de Kanaalstraat en de Delannoylaan niet volledig is en aangevuld

Nadere informatie

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11015 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersborden: Groep A - Snelheid

Verkeersborden: Groep A - Snelheid Verkeersborden: Groep A - Snelheid A1 Maximumsnelheid A2 Einde maximumsnelheid A3 Maximumsnelheid op een elektronisch signaleringsbord A4 Adviessnelheid A5 Einde adviessnelheid Verkeersborden: Groep B

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

FIETSEXAMEN WIJK STENE

FIETSEXAMEN WIJK STENE FIETSEXAMEN WIJK STENE INFOSLIDE (maakt geen deel uit van de route) UITLEG VERSCHIL FIETSOVERSTEEK / FIETSPAD Fietsoversteken: steeds met blokken Nooit voorrang aan een fietsoversteek, dus: *voorrang verlenen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01922 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15567 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018

Advies. Quick-wins Advies Fietsersbond november 2018 Quick-wins Fietsersbond november 2018 Inhoud 1) Fietspad aan bushalte Destelbergen Stelplaats... 2 2) Verbinding Scheldelaan-Scheldekant... 4 3) Ten Bosse ter hoogte van Laarnebaan... 5 4) Moerenakkerwegel-Laarnebaan...

Nadere informatie

FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN

FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN FOTOBOEK VERKEERSOPSTAKELS LEIMUIDEN Dorpsraad Leimuiden 30 januari 2015 Voorwoord Alweer een flink aantal jaren geleden heeft de gemeente Jacobswoude besloten om snelheidsbeperkende maatregelen door te

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

In tegenstelling tot wat de website verder suggereert, werd de lokale Fietsersbond nauwelijks betrokken bij dit dossier.

In tegenstelling tot wat de website verder suggereert, werd de lokale Fietsersbond nauwelijks betrokken bij dit dossier. Heraanleg Leenstraat Advies Fietsersbond september 2017 Achtergrond Op de website van de gemeente staat te lezen dat de veiligheid van de fietser de belangrijkste reden is voor de heraanleg van de Leenstraat:

Nadere informatie

FIETSEXAMEN WIJK STENE

FIETSEXAMEN WIJK STENE FIETSEXAMEN WIJK STENE INFOSLIDE (maakt geen deel uit van de route) UITLEG VERSCHIL FIETSOVERSTEEK / FIETSPAD Fietsoversteken: steeds met blokken Nooit voorrang aan een fietsoversteek, dus: *voorrang verlenen

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Opgaven Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk met 6 verkeersborden

Nadere informatie

Infobrochure speelstraten in Zwalm

Infobrochure speelstraten in Zwalm 1 Infobrochure speelstraten in Zwalm 1. Wat is een speelstraat? 2. Hoe wordt mijn straat een speelstraat? 3. Tips 4. De afsprakennota 5. Formulieren aanvraag + bijlage 1. Wat is een speelstraat? Een speelstraat

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg FOUTPARKEREN PZ HerKo U doet er toch niet aan mee? Lokale Politie Herent- Kortenberg Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Beste inwoner, Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersborden Nederland voor Onderweg

Verkeersborden Nederland voor Onderweg Verkeersborden Nederland voor Onderweg Voor iedere Nederlandse weggebruiker is het van belang de verkeersregels en de verkeersborden te kennen. Voor velen zal de betekenis -en het vereiste gedrag of handelen-

Nadere informatie

FIETSEXAMEN OOSTENDE

FIETSEXAMEN OOSTENDE FIETSEXAMEN OOSTENDE VERTREKPUNT ROUTE Sportpark De Schorre CP28 SPORTPARKLAAN PARKING MR V STARTPUNt à OPGEPAST: het examen start vanaf het vertrekpunt! Dus uitkijken vooraleer je vertrekt! Kan ik veilig

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07835 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05954 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

STILSTAAN EN PARKEREN

STILSTAAN EN PARKEREN Definities: Stilstaan: Een stilstaand voertuig is een voertuig dat niet langer dan nodig stilstaat voor: het laten in- en uitstappen van personen. of voor het laden en lossen van goederen. Parkeren: Een

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Veilig fietsen en stappen

Veilig fietsen en stappen Veilig fietsen en stappen Wat komt aan bod? Achtergrond Kernpunt voor veilig verkeersgedrag Basisregels voor voetgangers Stappen in groep Basisregels voor fietsers Fietsen in groep 2 Hoe verplaatsen we

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13527 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Oefenboek. rijbewijs B

Oefenboek. rijbewijs B Oefenboek rijbewijs B Gevaarherkenning Elk examen/tentamen in dit oefenboek is ingedeeld zoals een theorie-examen bij het CBR. Een examen begint met 25 vragen over gevaarherkenning. Bij deze vragen wordt

Nadere informatie

Inventarisatielijst verkeer

Inventarisatielijst verkeer Veiligheidsmanagement Systeem Inventarisatielijst verkeer Met deze inventarisatielijst op basis van scenario's inventariseert u alle risico s die het verkeer met zich meebrengt als het gaat om de speelplek.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14624 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig verslag :

VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig verslag : Bespreking van de agendapunten VERSLAG VERKEERS- EN VEILIGHEIDSRAAD D.D. 21.05.2008 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 21.05.2008. De vergadering maakt volgende opmerkingen in verband met vorig

Nadere informatie

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015)

advies ontwerp mobiliteitsplan (milieuraad 16 november 2015) Advies milieuraad 16 november 2015 MINA-RAAD Secretariaat: Dorp 1, 9830 St.-Martens-Latem tel. 09/282 17 46 fax. 09/282 17 31 e-mail: jana.verlinde@sint-martens-latem.be advies ontwerp mobiliteitsplan

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05316 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart.

Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Suggesties van de Fietsersbond voor de schoolroutekaart. Oktober 2014 1) Stationstraat & Verbindingsstraat. Probleem/gevaar: De Stationsstraat is ter hoogte van de Verbindingsstraat erg smal. Schoolroutekaart:

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmeting Kanaalstraat Datum tum: 23 augustus 2013 Er werd een verkeersmeting uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels. Voorstel van de Gemeentelijke

Nadere informatie

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan Hoe moeten de fietstaken uitgevoerd worden? 1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan mindert snelheid en kijkt voor zich uit. kijkt om : nadert er verkeer? vertraagt of versnelt,

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_00936 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03255 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet

BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet BEKENDMAKING COLLEGEBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet VERLENEN VAN TOELATING VOOR DE ORGANISATIE VAN DE JAARLIJKSE ROMMELMARKT IN DE VOORSTRAAT OP 14 OKTOBER 2018 EN GOEDKEUREN VAN

Nadere informatie

Afzender: 19 Januari 2019 Fietsersbond Destelbergen Panhuisstraat Destelbergen

Afzender: 19 Januari 2019 Fietsersbond Destelbergen Panhuisstraat Destelbergen Afzender: 19 Januari 2019 Fietsersbond Destelbergen Panhuisstraat 30 9070 Destelbergen Aan: College van Burgemeester en Schepenen Dendermondesteenweg 430 9070 Destelbergen Betreft: Openbaar onderzoek omgevingsvergunning

Nadere informatie

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof 1 1703 EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl Aan: Leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard Pa rel hof 1 1703 EZ Heerhugowaard post @ heerhugowaard.nl

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 oktober 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_13221 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14627 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07131 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15572 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk, 1. Delannoylaan: Uit verkeersmetingen bleek dat er veel te snel gereden wordt in de Vlaanderenlaan / Delannoylaan / Corspelsestraat.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06823 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Agendapunt 2: Aanstellen van vertegenwoordiger(s) van een professionele organisatie.

Agendapunt 2: Aanstellen van vertegenwoordiger(s) van een professionele organisatie. Verslag verkeerscommissie van 14 mei 2013 Provincie Oost-Vlaanderen Begin: 14u30. Einde: 16u30. Laarne, 16 mei 2013. Dorpsstraat 2 9270 Laarne Aanwezig: Alex De Smet Tom Dhollander Renaat Verstuyft Koenraad

Nadere informatie