GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum"

Transcriptie

1 Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel of het mogelijk is om de Ferdinand van Baelstraat verkeersvrij te maken bij de aanvang en het einde van de school. Auto s die uit de Ferdinand van Baelstraat komen verwachten niet dat ook kinderen van rechts komen (wanneer ze het zebrapad hebben overgestoken) en zo de Ferdinand van Baelstraat inrijden. Daarnaast zorgen ook de auto s die komende van de Diestersteenweg en terugdraaien via de Ferdinand van Baelstraat voor verschillende conflicten. Omdat de school Sint-Michiel hier een belangrijke betrokkene is, is de heer Geert Demeulemeester (directeur lagere school) aanwezig op de vergadering. Advies van de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer. Het afsluiten van de Ferdinand van Baelstraat bij het begin of einde van de school heeft meerdere gevolgen, namelijk: de leerkrachten moeten zelf de straat afsluiten en terug openzetten dit moet consequent gebeuren. er gaan verschillende parkeerplaatsen verloren ouders die hun kinderen afzetten of ophalen aan de school zullen een alternatief zoeken zo dicht mogelijk bij de schoolpoort waardoor het risico bestaat dat er hinder ontstaat in de omliggende straten. Mogelijke alternatieven zijn: Eénrichtingsverkeer invoeren. Afsluiten met een vaste bareel die kan open en dicht gedaan worden. Verduidelijken van de verkeerssituatie, zowel voor de fietsers als voor de automobilisten. Voor de fietsers wordt aangeduid waar gefietst kan worden, de parkeerplaatsen voor auto s worden duidelijk afgebakend,

2 Conclusie: De mobiliteitsambtenaar gaat samen met de technische dienst en de directeur ter plaatse om na te gaan welke inrichtingswerken nodig zijn om de verkeerssituatie voor zowel fietsers als automobilisten te verduidelijken en veiliger maken. Er zijn reeds gemeenten die de weg ter hoogte van de schoolpoort afsluiten bij het begin en einde van de school. De mobiliteitsambtenaar vraagt hier naar hun ervaringen. Wanneer alle info is verzameld wordt dit punt opnieuw geagendeerd op Gecomove. Mogelijke maatregelen gaan in voege bij het begin van volgend schooljaar.

3 Verkeersmeting Boskantstraat Datum: 31 maart 2017, Een inwoner van de Boskantstraat (gedeelte tussen de Corspelsestraat en de Fortstraat) meldt dat er veel te snel gereden wordt in zijn straat. Naar aanleiding van deze melding werd een verkeersmeting uitgevoerd in deze straat. Advies van de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer. Resultaten meting: Boskantstraat - maart 2017 De snelheidslimiet in de Boskantstraat bedraagt 50 km/uur Meting uitgevoerd van 10 maart tot en met 17 maart 2017 Gemeten voertuigen: voertuigen (178 tweewielers / 818 auto s / 311 bestelwagens / 26 vrachtwagens / 1 vrachtwagen met trailer) 39,96 % van de voertuigen reed sneller dan de toegelaten snelheid van 50 km/u 11,09 % van de voertuigen reed sneller dan 60 km/u Het aandeel zwaar verkeer (+5 ton) bedroeg 0,15 % De maximum gemeten snelheid bedroeg 103 km/uur 85 % van de gemeten voertuigen reed trager of gelijk aan 59 km/uur (V85 km/u) Conclusie: Om na te gaan of de inrichting van een weg voldoet om de vooropgestelde maximumsnelheid ter bereiken wordt in de verkeerskunde gebruik gemaakt van de V85-regel. V85 is de snelheid die door 85% van de automobilisten niet wordt overschreden. De V85-regel is een eenvoudig manier om na te gaan of een snelheidslimiet overeenstemt met de weg en zijn omgeving. Deze regel weerspiegelt de snelheid die een ruime meerderheid van automobilisten als redelijk en veilig beschouwt. Indien de V85 de vastgestelde maximumsnelheid ruim overschrijdt, correspondeert de inrichting van de weg niet met het snelheidsregime en zal de wegbeheerder maatregelen moeten nemen om snelheid en inrichting met elkaar in overeenstemming te brengen door aanpassing van de infrastructuur of het nemen van snelheidsremmende maatregelen.

4 Uit de meting in de Boskantstraat (gedeelte van de Boskantstraat vervat tussen Fortstraat en Corspelsestraat) blijkt dat een groot deel zich niet aan de maximum toegelaten snelheid houdt. Ruim 39 % reed sneller dan 50 km/u. De snelheid van de personen die hier te snel rijden ligt voornamelijk tussen de 50 en 60 km/uur. Dit blijkt enerzijds uit het aantal verkeersovertredingen bij 60 km/u (11,09 %) en de V85 die op 59 km/u ligt. De Gecomove stelt voor om geen bijkomende snelheidsremmende maatregelen te nemen in de Boskantstraat.

5 Bijlage:

6 Parkeren Koning Albert I-plein Datum: 31 maart 2017, De politie heeft in het verleden reeds gevraag om extra paaltjes tegen foutparkeren te plaatsen op het Koning Albert I-plein. Dit werd in de vergaderingen van 15/10/2015 en 14/06/2016 ongunstig geadviseerd. De politie stelt nogmaals de vraag om paaltjes bij te plaatsen op het Koningin Astridplein om zo het foutparkeren te verhinderen. Advies van de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer. De mobiliteitsambtenaar heeft samen met de technische dienst een voorstel uitgewerkt om het parkeren op het Koning Albert I-plein beter te organiseren (zie bijlage). Op het Koning Albert I-plein worden de parkeervakken aangeduid door het schilderen van markeringen op de 4 hoeken van het parkeervak. Wanneer er op de weg parkeervakken zijn aangeduid moeten voertuigen binnen deze vakken parkeren. Staan ze hierbuiten dan zijn ze in overtreding en kunnen ze een proces verbaal krijgen. In het voorstel worden in totaal 40 vakken ingericht op het Koning Albert I-plein waarvan 1 mindervalidenparking (18 links - zijde Au Prince Royal - en 22 rechts). Conclusie: De Gecomove stelt voor om op het Koning Albert I-plein parkeervakken aan te duiden door hoeken te schilderen waar geparkeerd mag worden (zie bijlage). Zo kan het parkeren hier beter georganiseerd worden en kan de politie optreden tegen foutparkeerders.

7 Bijlage:

8 Signalisatie eenrichtingsverkeer Couwenberghstraat Datum: 31 maart 2017, In de Couwenberghstraat is recent eenrichtingsverkeer ingevoerd. De politie merkt op dat er nog verschillende voertuigen tegen het verkeer de Couwenberghstraat uitrijden. Het betreft voornamelijk de voertuigen die in de Couwenberghstraat parkeren en wanneer ze opnieuw vertrekken tegen het verkeer inrijden. De politie vraagt om in de Couwenberghstraat (op het kruispunt Koningsstraat / Couwenberghstraat / Jacoletstraat) een bord C1 bij te plaatsen. Advies van de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer. De signalisatie in de Couwenberghstraat is conform de wegcode, zijnde in het begin van de straat een bord F19 die de juiste rijrichting aangeeft en op het einde een bord C1 die aangeeft dat er eenrichtingsverkeer is in de straat en dat men in deze richting de straat niet mag inrijden. De wegcode stelt dat er geen bijkomend bord C1 mag geplaatst worden op het kruispunt Koningsstraat / Couwenberghstraat / Jacoletstraat tenzij hier een onderbord herhaling wordt bijgeplaatst. Bovendien rijden voertuigen reeds in de verkeerde rijrichting alvorens dit bord te zien. Conclusie: Om het teveel aan borden te vermijden stelt de Gecomove voor om geen bijkomend bord C1 en onderbord herhaling te plaatsen in de Couwenberghstraat op het kruispunt Koningsstraat / Couwenberghstraat / Jacoletstraat. Om de nieuwe verkeerssituatie duidelijk te maken voor de bestuurders stelt de Gecomove voor om tijdelijk een oranje bord met opschrift gewijzigde verkeerssituatie eenrichtingsverkeer te plaatsen aan het begin van de Couwenberghstraat.

9 Gaston Oeyenstraat beperkt zicht Datum: 31 maart 2017, Een inwoner van de Gaston Oeyenstraat merkt op dat op het kruispunt van de Gaston Oeyenstraat met de Englebert Adanglaan geparkeerde voertuigen het zicht belemmeren op het verkeer in de Englebert Adanglaan. Advies s van de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer. De Gecomove stelt voor om ter hoogte van het kruispunt van de Gaston Oeyenstraat met de Englebert Adanglaan markeringen (arceringen) aan te brengen op de weg zodat er geen voertuigen mogen parkeren ter hoogte van dit kruispunt en zo het zicht vanuit de Gaston Oeyenstraat op het verkeer in de Englebert Adanglaan te verbeteren.

10 Varia: Groepspraktijk Diestersteenweg (groepspraktijk + apotheek) Datum: 31 maart 2017, De eigenaar van de woningen op de Diestersteenweg 44 en 46 wenst op de achterliggende grond een groepspraktijk (4 praktijkruimtes) te bouwen en in de woningen een apotheek in te richten. De in-en uitrit van de parking voor zowel de groepspraktijk als de apotheek ligt langs de Diestersteenweg. Advies van de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer. Op een eerder overleg met de architect, de dienst Ruimtelijke ordening, het Agentschap Wegen en Verkeer en de mobiliteitsambtenaar werd een ontwerp besproken bestaande uit een groepspraktijk met 6 praktijkruimtes en 2 woningen aan de straatzijde. Op dit overleg werd aangegeven dat mits te voldoen aan een aantal voorwaarden (voldoende parkeerruimtes, beperkte breedte in- en uitrit, ) dit mogelijk was. Conclusie: De combinatie groepspraktijk / apotheek zal aanzienlijk meer voertuigbewegingen met zich meebrengen. Het beperken van de praktijkruimtes tot 4 in plaats van 6 zal dit niet compenseren. Bovendien is dit project gelegen aan de drukke gewestweg N73 en in de schoolomgeving Sint Michiel waar zich nu reeds dagelijks conflictsituaties voordoen. Omwille van de veiligheid van de schoolgaande jeugd en om de doorstroming op de Diestersteenweg niet nog meer in het gedrang te brengen is het niet aangewezen om het aantal voertuigbewegingen op deze locatie te doen toenemen. De Gemeentelijke commissie mobiliteit en verkeer geeft ongunstig advies.

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk, 1. Delannoylaan: Uit verkeersmetingen bleek dat er veel te snel gereden wordt in de Vlaanderenlaan / Delannoylaan / Corspelsestraat.

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015 : : Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg Datum: 12 november 2015, schepen van mobiliteit Verontschuldigd ldigd: Een inwoner van de Voetsveldweg heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat.

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer)

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer) : : Verslag Gecomove 10/10/2014 Aanwezig wezig: Er wordt opgemerkt dat het verslag betreffende het agendapunt over Mobiliteitsmetingen in de Kanaalstraat en de Delannoylaan niet volledig is en aangevuld

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Verslagen Gecomove 27/06/2014. Datum: 10 oktober Aanwezig

GECOMOVE. Onderwerp: Verslagen Gecomove 27/06/2014. Datum: 10 oktober Aanwezig Verslagen Gecomove 27/06/2014 Aanwezig nwezig:, De verslagen van de Gecomove van 27 juni 2014 worden goedgekeurd. Mobiliteitsmetingen (Kanaalstraat 2 metingen / Delannoylaan), In de periode augustus /

Nadere informatie

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer : : Vanhaeren Leopold Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer, schepen van mobiliteit Om de interne werking van de Gecomove beter te laten verlopen worden er een aantal wijzigingen voorgesteld

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Adjudant de Keyzerstraat De wijkwerking de Zavelschilder heeft gevraagd om in de Adjudant de Keyserstraat snelheidsremmende maatregelen te nemen. Bovendien wordt deze

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Ontwerpbesluit Zitting van 3 juli 2017 Openbare Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit Politie- en verkeersreglementen: HD-TREFFEN - tijdelijk verkeersreglement

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014 : : Kanaalstraat De melder vraagt om in de Kanaalstraat een fysieke hoogtebeperking te plaatsen ter beperking van het zwaar verkeer in deze straat. Hij stelt voor om deze hoogtebeperking te plaatsen ter

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmeting Kanaalstraat Datum tum: 23 augustus 2013 Er werd een verkeersmeting uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels. Voorstel van de Gemeentelijke

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Ontwerpbesluit Zitting van 22 mei 2017 Openbare Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit Politie- en verkeersreglementen: KAMP KNALT - tijdelijk verkeersreglement

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Parkeren op Bevrijdingsplein Op de Gecomove d.d. 02 juni 2017 werd de vraag om tijdelijk te parkeren op het Bevrijdingsplein besproken. De Gecomove heeft dit ongunstig geadviseerd. De motivering hiervoor

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ Reglement Signalisatie, Aan de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer werd gevraagd om een reglement op te maken betreffende het plaatsen van signalisatie voor bedrijven en organisaties. Voorstel

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen

Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen Ontwerprichtlijn Versie 1, 11/0/019 Gevleugelde voetgangersoversteken Zebrapaden zorgen ervoor dat voetgangers veilig

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmetingen, schepen van mobiliteit In de maanden augustus / september 2013 werden verkeersmetingen uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels en

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 11 mei 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_05316 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13527 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08366 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 mei 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05954 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 18 juli 2019

Het college van burgemeester en schepenen. Besluit. Vergadering van 18 juli 2019 Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 18 juli 2019 2019_CVB_09284 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Visitatiestraat - nieuwe parkeerplaatsen

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Uittreksel uit de notulen van college van burgemeester en schepenen Vergadering van Vergadering van Aanwezig : E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde,g. Legein en S. Verbeeck

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13675 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 23 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01922 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08339 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

_DCAN_00192 District Antwerpen. Koningin Astridplein - Aanpassing aanvullend verkeersreglement. Advies - Goedkeuring

_DCAN_00192 District Antwerpen. Koningin Astridplein - Aanpassing aanvullend verkeersreglement. Advies - Goedkeuring beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 7 maart 2016 Besluit B-punt GOEDGEKEURD district Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

Dossier Verkeersenquête 2012-2013

Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Dossier Verkeersenquête 2012-2013 Motivatie dossier Zoals scholen in andere gemeenten in ons land, heeft ook onze school te maken met een sterk groeiend aantal leerlingen. Dit heeft als gevolg dat wij

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07835 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg -

Nadere informatie

Binnenstad Tienen wordt zone 30

Binnenstad Tienen wordt zone 30 Binnenstad Tienen wordt zone 30 Na de paasvakantie wordt de hele binnenstad van Tienen een zone 30. Een zone 30 is een gebied waar je nergens sneller mag rijden dan 30 km/uur. Waarom gaan we voor deze

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 december 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_14624 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 oktober 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_11891 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10948 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09099 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool

Verkeersveiligheidsplan. Veilig verkeer rond de Godelindeschool Verkeersveiligheidsplan Veilig verkeer rond de Godelindeschool Inhoudsopgave Voorwoord 3 Hoofdgebouw 4 -Ingang Gerard Doulaan 4 -Ingang Godelindeweg 7 -Ingang Rotonde 8 Dependance 12 -Fietsers 12 -Automobilisten

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 31 augustus 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_09413 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11467 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11492 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 juni 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_07460 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 24 maart 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_03104 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08881 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04735 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring

2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel - Goedkeuring Het college van burgemeester en schepenen Besluit Vergadering van 27 juni 2019 2019_CVB_08401 Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg - Neermeerskaai - nieuwe fietsmaatregel

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_08691 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10198 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11085 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15567 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 december 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_14066 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 19 februari 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_02038 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07311 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01733 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

Wij trekken de rode kaart voor u Parkeer voortaan veiliger dan nu!!!

Wij trekken de rode kaart voor u Parkeer voortaan veiliger dan nu!!! Wij trekken de rode kaart voor u Parkeer voortaan veiliger dan nu!!! Help mee zorg dragen voor een veilige omgeving voor uw kinderen en die van hun vriendjes. Respecteer daarom de wettelijke voorschriften

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09296 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03858 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019

Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019 Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019 WETTEN VAN 13 APRIL 2019 Op 13 april 2019 werden drie wetten goedgekeurd die het verkeersreglement wijzigen. Deze worden op verschillende data in

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 7 juni 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_07317 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 maart 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_02448 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11488 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 9 februari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_01509 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_04753 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_12949 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13670 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gewestweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 maart 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_04441 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 29 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07408 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 1 juni 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_06299 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 januari 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_01102 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 5 juli 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_08619 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

Bromfiets klasse B op de rijbaan

Bromfiets klasse B op de rijbaan 2 technische fiche juni 2006 klasse B op de rijbaan binnen de bebouwde kom Sinds 1 januari 2005 moeten de bromfietsers klasse B binnen de bebouwde kom op de rijbaan rijden. klasse B op de rijbaan 2 1.

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09304 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_10529 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 juli 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_07677 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg -

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 28 april 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_05367 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 10 november 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_13258 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit Zitting van 29 juli 2019 Afdeling onthaal en dienstverlening - Dienstverlening Getekend door 19 september 2019 tot en met 29 september 2019 Samenstelling:

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 januari 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_00877 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/ Contactgegevens Jeugddienst

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 30 november 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_13668 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 21 september 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_10287 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 6 april 2017 Besluit nummer: 2017_CBS_03880 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11842 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID

RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID RESULTATEN ENQUÊTE VERKEERSVEILIGHEID De Kriekelaar 05. VERDELING VAN POSTCODES Aantal respondenten: 0 (de helft van het aantal gezinnen) Figuur. KEUZE VERVOERSMIDDEL Niemand van de respondenten brengt

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 september 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_11482 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 16 augustus 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_09541 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 27 september 2018 Besluit nummer: 2018_CBS_11531 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juli 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_09289 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen

college van burgemeester en schepenen college van burgemeester en schepenen Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 december 2016 Besluit nummer: 2016_CBS_15572 Onderwerp: Nieuw aanvullend reglement van de politie op het wegverkeer - gemeenteweg

Nadere informatie