0475/ Tel 0477/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "0475/ Tel 0477/"

Transcriptie

1 : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Adjudant de Keyzerstraat De wijkwerking de Zavelschilder heeft gevraagd om in de Adjudant de Keyserstraat snelheidsremmende maatregelen te nemen. Bovendien wordt deze weg gebruikt als sluipweg. Naar aanleiding van deze vraag werd in januari 2012 een verkeersmeting uitgevoerd. De resultaten van deze meting vindt u terug als bijlage. Voorstel van de Gemeentelijke Commissie sie Mobiliteit en Verkeer. De Adjudant de Keyzerstraat kan in twee delen worden opgesplitst, namelijk:. 1. de schoolomgeving: gedeelte tussen de overweg en het kruispunt Adjudant de Keyzerstraat Ferdinand van Baelstraat 2. de woonstraat: gedeelte tussen het kruispunt Ferdinand Van Baelstraat Adjudant de Keyzerstraat en het kruispunt Lindenstraat Adjudant de Keyzerstraat. 1. De schoolomgeving. Door de aanwezigheid van de overweg ligt de snelheid hier vrij laag. De hinder die hier ontstaat is vooral te wijten aan geparkeerde voertuigen van ouders die hun kinderen afzetten en/of afhalen aan de schoolpoort die hier gelegen is. Door de beperkte ruimte verloopt het parkeren vrij chaotisch. Dit probleem is er enkel aan het begin en einde van de schooltijd. Bovendien zal het in het park van de broeders een woonproject gerealiseerd worden waarbij nieuwe wegen zullen aangelegd worden. Dit zal een extra druk leggen / impact hebben op dit gedeelte van de weg. De Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer adviseert daarom volgende maatregelen : - een tonnagebeperking in heel de wijk vervat tussen de Craenenhoefweg, Leopoldsburgsesteenweg - Diestersteenweg en de spoorlijn. - bij de uitwerking van het woonproject een overleg organiseren met de projectontwikkelaar en de schooldirectie waarbij afspraken gemaakt worden naar zowel infrastructurele maatregelen (verhoogd kruispunt ter hoogte van de nieuwe wegen / aanduiden van parkeergelegenheid) als sensibiliserende maatregelen (schoolpoort afsluiten en ouders aanzetten om gebruik te maken van de hoofdingang van de school). 2. De woonstraat Uit de meting blijkt dat zich hier wel een snelheidsprobleem stelt (ruim 17,5 % rijdt sneller dan de toegelaten snelheid zijnde 50 km/u en ruim 4 % rijdt sneller dan 60 km/u). De voorrangregel voorrang aan rechts zou in principe een snelheidsremmend effect moeten hebben maar uit de metingen blijkt dit niet het geval te zijn.

2 Doordat deze straat bijna volledig is volgebouwd is de ruimte beschikbare ruimte voor het nemen van snelheidsremmende maatregelen beperkt. De Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer adviseert daarom om hier een wegversmalling (doorgang van ca. 3 m) aan te leggen met prefab elementen waarop sensibiliserende borden kunnen geplaatst worden. Eventueel kan er een wedstrijd tussen de scholen georganisseerd worden om dergelijke borden te ontwerpen. Het winnende ontwerp wordt dan op stickers gedrukt die op borden gekleefd kunnen worden. Deze borden kunnen in alle schoolomgevingen geplaatst worden. Deze prefabelementen zijn voorradig op de technische dienst. In 2012 werden via het verkeersveiligheidsfonds o.a. 6 van deze eilanden aangekocht.

3 : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Eenenslaan De heer Deboeverie Ivan (Eenenslaan Leopoldsburg) heeft een melding gemaakt van overdreven snelheid in de Eenenslaan. Naar aanleiding van deze melding werd in februari 2013 een verkeersmeting uitgevoerd. De resultaten van deze meting vindt u terug als bijlage. De Eenenslaan is een openbare weg die eigendom is en onder het beheer valt van het Ministerie van Defensie. Uit de meting is gebleken dat in het gedeelte van de Eenenslaan die overgaat in de Eikendreef en vervolgens de Bivakstraat wel degelijk een probleem is met overdreven snelheid. Ruim 47 % reed harder dan de toegelaten snelheid zijnde 50 km/u en ruim 20 % reed harder dan 60 km/u. De maximum gemeten snelheid bedroeg 116 km/u. Op het kruispunt van de Eikendreef en de Bivakstraat zullen in de toekomst rioleringswerken uitgevoerd worden. Daarom stelt de Gecomove voor om nu geen snelheidsremmende maatregelen te nemen en deze eventueel te koppelen aan de uit te voeren rioleringswerken. Aan de politie wordt gevraagd om in afwachting van eventueel te nemen snelheidsremmende maatregelen de Eenenslaan Eikendreef Bivakstraat op te nemen voor het uitvoeren van controles op snelheidsovertredingen. Na de bijeenkomst van de Gecomove heeft de politie vastgesteld dat de snelheidsregime in de Eenenslaan Eikendreef Bivakstraat niet overal correct is aangegeven en er hier voorlopig geen snelheidscontroles kunnen uitgevoerd worden. De mobiliteitsambtenaar neemt contact op met Defensie om de signalisatie betreffende het snelheidsregime na te kijken en waar nodig aan te passen.

4 : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Oudstrijdersstraat De heer Reynders Marc (Oudstrijdersstraat Leopoldsburg) heeft melding gemaakt van overdreven snelheid en gevaarlijk rijgedrag in de Oudstrijdersstraat. Naar aanleiding van deze vraag werd in februari 2013 een verkeersmeting uitgevoerd. De resultaten van deze meting vindt u terug als bijlage. Uit de snelheidsmeting blijkt dat in het gedeelte van de Oudstrijdersstraat vervat tussen het kruispunt Leopoldsburgsesteenweg Oudstrijdersstraat en het kruispunt Kanaalstraat Oudstrijdersstraat er geen probleem is met overdreven snelheid. De toegelaten snelheid van 70 km/u wordt door 0,69 % van de voertuigen overschreden en 0,05 % reeds sneller dan 80 km/u. De maximum gemeten snelheid bedraagt 93 km/u. De vele verplaatsingen (ruim ) geven aan dat dit een drukke straat is. De overgang van de Kanaalstraat met de Oudstrijderstraat is uitgerust met een verhoogd kruispunt. Door het toegelaten snelheidsregime van 70 km/u en de inrichting van dit verhoogd kruispunt kan dit verhoogd kruispunt vaak zonder snelheidsverlies genomen worden. Dergelijk verhoogd kruispunt is aan wettelijke afmetingen gebonden en kan dus niet verhoogd / aangepast worden. Daarom stelt de Gecomove voor om hier geen bijkomende snelheidsremmende maatregelen te nemen.

5 : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Dennenstraat De heer Van Broekhoven Johan (Dennenstraat Leopoldsburg) heeft melding gemaakt van overdreven snelheid en sluikverkeer in de Dennenstraat. Naar aanleiding van deze vraag werd in april 2013 een verkeersmeting uitgevoerd. De resultaten van deze meting vindt u terug als bijlage. Uit de snelheidsmeting blijkt dat in de Dennenstraat te snel gereden wordt. De toegelaten snelheid van 50 km/u wordt door ruim 31 % van de voertuigen overschreden en ruim 12 % reeds sneller dan 60 km/u. De maximum gemeten snelheid bedraagt 104 km/u. Bovendien wordt deze weg gebruikt als sluipweg voor het verkeer komende uit het centrum / t Geleeg om naar Ham te gaan. Naast de overdreven snelheid en het vele sluipverkeer wordt in Dennenstraat ook vaak foutief geparkeerd. Voertuigen staan regelmatig op de onverharde berm tussen de straat en het voetpad. Om aan deze problemen een oplossing te bieden stelt de Gecomove volgende maatregelen voor: 1. De onverharde berm wordt heringericht als plantvakken zodat hierop parkeren niet meer mogelijk is. Bovendien zorgt dit voor een verfraaiing van het straatbeeld. 2. Via een schrijven die verdeeld wordt aan de bewoners in de straat wordt hen duidelijk gemaakt dat parkeren op de openbare weg mogelijk is. De geparkeerde voertuigen zorgen zo voor asverschuivingen waardoor de snelheid geminderd wordt.

6 : : Vanhaeren Leopold Onderwerp derwerp: Snelheidsmeting Heikappersstraat De heer Eric Coenen heeft melding gemaakt van overdreven snelheid in de Heikappersstraat. Naar aanleiding van deze vraag werd in maart 2013 een verkeersmeting uitgevoerd. De resultaten van deze meting vindt u terug als bijlage. Uit de verkeersmeting blijkt dat ruim 25 % van de voertuigen sneller rijden dan de maximum toegelaten snelheid van 50 km/u en ruim 6 % sneller rijdt dan 60 km/u. De maximum gemeten snelheid is 82 km/u. Bij de voorstelling van de resultaten van de verkeersmeting wordt opgemerkt dat de Heikappersstraat in het verlengde van een deel van de Heidestraat ligt. Bij een plaatsbezoek werd vastgesteld dat de voorrangsregels in de Heidestraat niet uniform zijn. Op een aantal kruispunten is de Heidestraat de voorrangsweg terwijl op andere kruispunten voorrang van rechts van toepassing is. De technische dienst en de dienst mobiliteit werken tegen volgende Gecomove een voorstel uit om de voorrangsregels in de Heidestraat op elkaar af te stemmen. Tegelijk zal nagegaan worden of deze aanpassingen een verkeersremmend effect hebben in de Heikappersstraat of dat hier nog bijkomende maatregelen wenselijk zijn.

7 : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Lidostraat Er werd melding gemaakt van overdreven snelheid en sluikverkeer in de Lidostraat. Naar aanleiding van deze vraag werd in april / mei 2013 een verkeersmeting uitgevoerd. De resultaten van deze meting vindt u terug als bijlage. Uit de snelheidsmetingen blijkt dat ongeveer 9% van de voertuigen sneller rijdt dan de maximum toegelaten snelheid van 50 km/u en bijna 2,5 % sneller rijdt dan 60 km/u. Maar opvallender is het grote aantal voertuigen dat langs dit meetpunt gepasseerd is. De Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer is van mening dat na de werken aan het kruispunt Quatre Bras het aantal voertuigen nog zal toenemen. Het vermoeden bestaat dat voertuigen die naar t Geleeg willen gaan via de Lidostraat Vaartstraat Antwerpsesteenweg de Brugstraat gaan inrijden. Ook het woonproject dat rond de kanaalkom in onderzoek is zal op latere termijn nog een toename van het aantal voertuigen tot gevolg hebben. De Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer adviseert om na de voltooiing van de werken aan de Quatre Bras een nieuwe meting uit te voeren en vervolgens de mogelijke te nemen maatregelen bespreekt. Hierbij zal rekening gehouden worden dat de ontsluiting van het woonproject aan de kanaalkom via de Lidostraat zal ontsloten worden.

8 : : Vanhaeren Leopold Snelheidsmeting Olmendijk De heer Patrick Deheyder (Olmendijk Leopoldsburg) heeft melding gemaakt van de verkeerssituatie in de Olmendijk en het kruispunt Olmendijk - Akkerstraat. Naar aanleiding van deze vraag werd in mei 2013 een verkeersmeting uitgevoerd. De resultaten van deze meting vindt u terug als bijlage. Uit de snelheidsmetingen blijkt dat in de Olmendijk geen enkel voertuig sneller reed dan de maximum toegelaten snelheid van 50 km/u. De maximum gemeten snelheid bedraagt 43 km/u. De heer Deheyder meldt ook dat de kruispunt van de Olmendijk met de Akkerstraat aanleiding is tot gevaarlijke situaties. Op dit kruispunt is de voorrangsregeling voorrang van rechts van toepassing. Er bevinden zich eveneens geen elementen die het overzicht op het kruispunt kunnen hinderen. Omwille van bovenvermelde redenen adviseert de Gecomove om geen bijkomende maatregelen te nemen in de Olmendijk / Akkerstraat.

9 : : Vanhaeren Leopold Leopoldville wijziging inrichting ondergrondse parking De bouwheer Vulpia heeft bij de dienst ruimtelijke ordening een wijziging van de bouwaanvraag ingediend. Deze wijziging heeft betrekking op het kleiner maken van de ondergrondse parking waardoor het aantal parkeerplaatsen wordt verminderd. Door de herinrichting van deze parkeerplaatsen heeft tot gevolg dat het in- en uitgaande verkeer in conflict komen en zich moeten kruisen. De bouwheer wil daarom de in- en uitgang van de parking verwisselen zodat het verkeer niet moet kruisen in de ondergrondse garage maar in de Koningsstraat. Door het verwisselen van de in- en uitgang wordt het probleem van kruisen in de ondergrondse parking verlegd naar de openbare weg. Bij het uitrijden van de parking zal het uitgaand verkeer namelijk het inrijdend verkeer moeten snijden op de Koningsstraat. Uiteraard gaat dit dan ook weer zijn impact hebben op het gewone doorgaand verkeer in de Koningsstraat. De Gemeentelijke Commissie Verkeer en Mobiliteit is dan ook van mening dat dit een aantal verkeersproblemen zal veroorzaken in de Koningsstraat. De Gecomove adviseert dan ook dat het conflict van het verkeer dat elkaar moet snijden niet dient opgelost te worden op de openbare weg maar wel in de ondergrondse parking.

10 : : Vanhaeren Leopold Onderwerp rwerp: Parkeren in de Kastanjedreef: Kiss & Ride-zone Bij de herinrichting van de Kastanjedreef werden vier kiss- en ride parkeerplaatsen voorzien. Nu blijkt echter dat deze vier parkeerplaatsen vaak niet gebruikt worden door bestuurders die iemand komen brengen of afhalen maar gebruikt worden als permanente parkeerplaatsen. Deze vier parkeerplaatsen gaan daardoor hun doel voorbij. Ook worden er regelmatig overtredingen gemaakt op het éénrichtingsverkeer. De Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer is van mening dat de vier kiss- en ride parkeerplaatsen dienen behouden te worden. Er wordt voorgesteld om via sensibilisatie in het Cultureel Centrum en via het gemeentelijk infoblad het nut en doel van deze parkeerplaatsen en het éénrichtingsverkeer extra kenbaar te maken. Blijkt dit niet te voldoen, wordt aan de lokale politie gevraagd hier controle uit te voeren.

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat. Datum: 11 juni 2015 : Guy Legein : Benoit Folens Mobiliteitsmeting Frankendijk / Kruisstraat 1. Frankendijk: Het college van burgemeester en schepenen heeft op advies van de Gecomove beslist om het kruispunt van De Scheuten

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015

GECOMOVE. Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg. Datum: 12 november 2015 : : Onderwerp: Mobiliteitsmeting Voetsveldweg Datum: 12 november 2015, schepen van mobiliteit Verontschuldigd ldigd: Een inwoner van de Voetsveldweg heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat.

Nadere informatie

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk

Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk Mobiliteitsmeting Delannoylaan / Oudstrijdersstraat / Caïmolaan / Frankendijk, 1. Delannoylaan: Uit verkeersmetingen bleek dat er veel te snel gereden wordt in de Vlaanderenlaan / Delannoylaan / Corspelsestraat.

Nadere informatie

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014

GECOMOVE. Onderwerp: Datum: 16 mei 2014 : : Kanaalstraat De melder vraagt om in de Kanaalstraat een fysieke hoogtebeperking te plaatsen ter beperking van het zwaar verkeer in deze straat. Hij stelt voor om deze hoogtebeperking te plaatsen ter

Nadere informatie

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum

GECOMOVE. Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat. Onderwerp: tum: 31 maart Datum Schoolomgeving Sint-Michiel Ferdinand van Baelstraat Datum tum: 31 maart 2017, Geert Demeulemeester, Directeur Sint-Michiel Jean Vanhaeren vraagt als coördinator van de gemachtigde opzichters in Sint Michiel

Nadere informatie

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst)

Verontschuldigd: Jean Vanhaeren, (Verkeerskundige), Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst) Mobiliteitsmeting Generaal de Krahestraat, Een inwoner van de Generaal de Krahestraat heeft gemeld dat er te snel gereden wordt in deze straat. Naar aanleiding hiervan werd van 25 november tot en met 02

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer)

Verontschuldigd: Leopold Vanhaeren (verkeersdeskundige), Marc Pilat (hoofdinspecteur politiezone Kempenland), Johan Groven (brandweer) : : Verslag Gecomove 10/10/2014 Aanwezig wezig: Er wordt opgemerkt dat het verslag betreffende het agendapunt over Mobiliteitsmetingen in de Kanaalstraat en de Delannoylaan niet volledig is en aangevuld

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmeting Kanaalstraat Datum tum: 23 augustus 2013 Er werd een verkeersmeting uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels. Voorstel van de Gemeentelijke

Nadere informatie

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer

0475/ / Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer : : Vanhaeren Leopold Werking Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer, schepen van mobiliteit Om de interne werking van de Gecomove beter te laten verlopen worden er een aantal wijzigingen voorgesteld

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Ontwerpbesluit Zitting van 22 mei 2017 Openbare Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit Politie- en verkeersreglementen: KAMP KNALT - tijdelijk verkeersreglement

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ : : Vanhaeren Leopold Verkeersmetingen, schepen van mobiliteit In de maanden augustus / september 2013 werden verkeersmetingen uitgevoerd op de Kanaalstraat en dit ter hoogte van Brandstoffen Pauwels en

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen Ontwerpbesluit Zitting van 3 juli 2017 Openbare Infrastructuur en Ruimtelijke Ordening - Mobiliteit Politie- en verkeersreglementen: HD-TREFFEN - tijdelijk verkeersreglement

Nadere informatie

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012.

ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. ANTWOORDEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN OP DE MONDELINGE VRAGEN GESTELD TIJDENS DE GEMEENTERAAD VAN woensdag 4 april 2012. Openbaarheid van de gemeenteraad D. Bloemen is het niet eens

Nadere informatie

0475/ Tel 0477/

0475/ Tel 0477/ Reglement Signalisatie, Aan de Gemeentelijke Commissie Mobiliteit en Verkeer werd gevraagd om een reglement op te maken betreffende het plaatsen van signalisatie voor bedrijven en organisaties. Voorstel

Nadere informatie

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald;

Vergadering van. Gelet op het Ministerieel Besluit waarbij de afmetingen en de bijzondere plaatsingsvoorwaarden van de verkeerstekens worden bepaald; Uittreksel uit de notulen van college van burgemeester en schepenen Vergadering van Vergadering van Aanwezig : E. Van Pée, burgemeester-voorzitter; W. Beke, S. Surkyn, A. Op t eynde,g. Legein en S. Verbeeck

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

Besluiten burgemeester

Besluiten burgemeester Besluiten burgemeester GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 maart 2019 Westerlo - Mobiliteit 5 2019_BB_00117 Politiereglementen. Tijdelijk politiereglement bij hoogdringendheid: snelheidsremmende maatregelen

Nadere informatie

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016

Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Inspraakvergadering Bergstraat 18 mei 2016 Huidige éénrichtingsverkeer - Werken van de school ongeveer afgerond. - In kader van werken aan Bergstraat 6 - In beslagname deel openbaar domein - Hinder door

Nadere informatie

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen

Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Persnota Plan zone 30 moet veiligheid verhogen Verlaag je snelheid, verhoog de veiligheid. 1. Plan Nieuw Kortrijk 2. Kortrijk was een verkeersonveilige stad Verkeersveiligheid is één van de topprioriteiten

Nadere informatie

AANVRAAG OVERSTEEKPLAATS VOOR VOETGANGERS (VOP)

AANVRAAG OVERSTEEKPLAATS VOOR VOETGANGERS (VOP) Tellingen oversteekbewegingen (in de ochtend/avondspits telkens 1 uur) AANVRAAG OVERSTEEKPLAATS VOOR VOETGANGERS (VOP) Nazicht aanbevelingen voetgangersvademecum: 1 snelheid; 2 verkeersintensiteit; 3 zichtbaarheid

Nadere informatie

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer

Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Leuven, 11 december 2015 Veiligheid, leefbaarheid en verkeer Conclusies en voorstellen voor het Stadsbestuur 1. Management summary Omwille van de vele klachten en de toenemende problemen rond mobiliteit,

Nadere informatie

7 Manoeuvres en bewegingen

7 Manoeuvres en bewegingen 7 Manoeuvres en bewegingen 62 7.1 Manoeuvres Als je een manoeuvre uitvoert, zoals van rijstrook of van file veranderen, de rijbaan oversteken, een parkeerplaats verlaten of oprijden, uit een aangrenzend

Nadere informatie

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel

Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Verkeersbrochure VBS Wakkerzeel Ligging van de Vrije Basisschool Wakkerzeel Onze school is gelegen rond de kerk van Wakkerzeel. We hebben twee vestigingen. Onze kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Evaluatiecriteria proefopstelling: Evaluatiecriteria proefopstelling:

Evaluatiecriteria proefopstelling: Evaluatiecriteria proefopstelling: Verslag evaluatie proefopstelling BEV Astridstraat Locatie: Noorderlicht Administratief Centrum Sanitary Datum: 13 februari 2018 Aanvang: 20 uur Einde: 21u30 Aanwezigen: ca. 32 bewoners Historiek: het

Nadere informatie

VEILIGE SCHOOLOMGEVING DEN TOP & DON BOSCO. Overlegvergadering 5 maart 2018

VEILIGE SCHOOLOMGEVING DEN TOP & DON BOSCO. Overlegvergadering 5 maart 2018 VEILIGE SCHOOLOMGEVING DEN TOP & DON BOSCO Overlegvergadering 5 maart 2018 Agenda Wat willen we bereiken? Huidige knelpunten Toekomstige uitdagingen Voor- en nadelen onderzochte scenario s Testweek autovrije

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Kevin Clijmans Meldingen + advies Meldingen Aantal ontvangen meldingen: 25 Aantal dubbele meldingen: 7 Aantal unieke meldingen: 18 Type meldingen Type Aantal

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Parkeren op Bevrijdingsplein Op de Gecomove d.d. 02 juni 2017 werd de vraag om tijdelijk te parkeren op het Bevrijdingsplein besproken. De Gecomove heeft dit ongunstig geadviseerd. De motivering hiervoor

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Aankondiging van vaste snelheidscamera s, semi-mobiele camera s, trajectcontrole, specifieke acties en resultaten snelheidscontrole.

Aankondiging van vaste snelheidscamera s, semi-mobiele camera s, trajectcontrole, specifieke acties en resultaten snelheidscontrole. Dienstorder MOW/AWV/2018/9 d.d. 8 september 2018 Titel: Voorgesteld door: (stuurgroep) Informatiefolder: Doelgroep: Voor wie van toepassing? Aankondiging van vaste snelheidscamera s, semi-mobiele camera

Nadere informatie

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen

COLOFON. Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden - https://pixabay.com/ Contactgegevens Jeugddienst

Nadere informatie

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016

Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Persnota 28 februari 2017 Verkeersongevallen in de zone 30 met 14% gedaald tussen 2014 en 2016 Vanaf maart 2017 ook snelheidscontroles zone 30 1. Plan Nieuw Kortrijk in het ruime centrum van Kortrijk 2.

Nadere informatie

Beoordeling Bevindingen

Beoordeling Bevindingen Rapport 2 h2>klacht De heer E. klaagt erover dat de gemeente Bergen niets doet aan de overlast die hij ondervindt als gevolg van de situatie op de weg vóór zijn woning, waardoor het hem nagenoeg onmogelijk

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0011, d.d. 20 januari 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verkeersbesluit "Verkeerscirculatie Levendaal-West" Behoudens advies van de commissie BESLUITEN 1. In te stemmen met het ontwerp-verkeersbesluit

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 16 februari 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 46 2018_CBS_00275 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Chopinlaan - Goedkeuring

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering

Werkgroep verkeer. 11 juni Opvolging en inventarisatie knelpunten. Begin vergadering 9:30. Einde vergadering 11:00. Volgende vergadering Werkgroep verkeer 11 juni 2014 Begin vergadering 9:30 Einde vergadering 11:00 Volgende vergadering Februari 2015 datum nog te bepalen Aanwezig Franky De Graeve (VBS OLV Deinze), Paul Schaubroeck (Leiepoort,

Nadere informatie

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage)

10 juni 2005. Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein Weijers, Bewoners (lijst in bijlage) Verslag open vergadering van 10 juni 2005 Vergaderplaats: DE BOSUIL, Witherendreef 1, 3090 OVERIJSE om 20.30u Aanwezig: Elke Janssens Lieven De Clercq, Pips Luppens, Roger Dewaegenaere, Evelyne Maes, Jan-Hein

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor!

Lokale Politie LAN. Foutparkeren. Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Lokale Politie LAN Foutparkeren Je doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! beste inwoner Stilstaan en parkeren Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

B en W. nr d.d

B en W. nr d.d B en W. nr. 12.0866 d.d. 2-10-2012 Onderwerp Verkeersbesluit Diamantlaan Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1. Het verkeersbesluit Diamantlaan met de bijbehorende tekening ST 12066 ongewijzigd

Nadere informatie

Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1

Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1 Theorie Verkeersregels Deel 1 Vragen en antwoorden theorie verkeersregels en verkeerstekens - Deel 1 (wordt je aangeboden door Autorij-instructie.nl) Onderstaand vind je -in totaal 30- afbeeldingen over

Nadere informatie

Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier

Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier Onderzoek naar verkeerscirculatie Venenlaankwartier Beeld plaatsen ter grootte van dit kader 30 januari 2019 Remco Meinen 2 Agenda Resultaten enquête Doorlopen proces met klankbordgroep Resultaten en maatregelen

Nadere informatie

Verslag buurtplatform Beverlo 1 juni 2015, 19u30, Sporthal t Beverke

Verslag buurtplatform Beverlo 1 juni 2015, 19u30, Sporthal t Beverke Verslag buurtplatform Beverlo 1 juni 2015, 19u30, Sporthal t Beverke Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Verkeersveiligheid, met bijzondere aandacht voor zwakke weggebruikers 3. Dossier aanleg N73: toelichting

Nadere informatie

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe

Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Verkeersplan Open Vld Wervik- Geluwe Voor een veilige en bereikbare stad. Uit de bevraging van de laatste maanden in de straten en wijken van Wervik, Geluwe en Kruiseke blijkt dat inwoners veel belang

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid

Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid Politie als partner van het lokaal verkeersveiligheidsbeleid Joris Willems PCVO Handel - Hogeschool voor Verkeerskunde Diepenbeek (www.pcvohandel.be) DEEL 4 GEINTEGREERDE AANPAK VAN VERKEERS- EN MOBILITEITSPROBLEMEN

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom

Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom Verkeersveiligheid Begijnendijk-Betekom Voorstel van Samen.be voor de mobiliteitsraad Oktober 2013 Locatie: Liersesteenweg Voorstel verkeersveiligheid Verkeersveiligheid binnen onze gemeente was een belangrijk

Nadere informatie

Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019

Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019 Wijzigingen verkeersreglement op 31 mei en 1 juli 2019 WETTEN VAN 13 APRIL 2019 Op 13 april 2019 werden drie wetten goedgekeurd die het verkeersreglement wijzigen. Deze worden op verschillende data in

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 5 januari 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 22 2018_CBS_00023 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Dr Spitaelslaan - maatregelen

Nadere informatie

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER

VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 1 VERKEERSVEILIGHEID SCHOOLOMGEVING VBS DE WAAIER BERTEM WERKGROEP VERKEER DE WAAIER 12.01.2015 2 BESTAANDE SITUATIE Doorgaand verkeer Lokaal verkeer Private weg 3 BESTAANDE SITUATIE EGENHOVENSTRAAT (KAPELLETJE

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

Verslag snelheidsremmers Scheldelei Datum en uur vergadering: consulent openbaar domein. Mike Rincheval 60 bewoners

Verslag snelheidsremmers Scheldelei Datum en uur vergadering: consulent openbaar domein. Mike Rincheval 60 bewoners Verslag Titel verslag: Verslag snelheidsremmers Scheldelei Datum en uur vergadering: Donderdag 2 mei 2013 Plaats vergadering: Taverne De Schorren, Graspolderlaan 32 1. Aanwezigen Naam Aanwezig Tom De Boeck

Nadere informatie

College van Burgemeester en Schepenen

College van Burgemeester en Schepenen College van Burgemeester en Schepenen GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 10 augustus 2018 ORGANISATIE EN GRONDGEBIEDSZAKEN 55 2018_CBS_01266 Tijdelijk aanvullend politiereglement - Omgeving Nederhem evaluatie

Nadere informatie

1 Inleiding. gemeente Eindhoven. Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan

1 Inleiding. gemeente Eindhoven. Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan 1 Inleiding In deze memo staat het resultaat van de verkeerskundige toets

Nadere informatie

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan Eric van Berkum

Verkeer en Verkeersveiligheid. Herziening dorpsplan Eric van Berkum Verkeer en Verkeersveiligheid Herziening dorpsplan Eric van Berkum Keuzes in Dorpsplan 1. Economisch Belang (bereikbaarheid) 2. Leefbaarheid (veiligheid, geluid, trillingen, oversteekbaarheid, ) Doelstelling

Nadere informatie

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg

FOUTPARKEREN. U doet er toch niet aan mee? Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! PZ HerKo. Lokale Politie Herent- Kortenberg FOUTPARKEREN PZ HerKo U doet er toch niet aan mee? Lokale Politie Herent- Kortenberg Veiligheid? Samen zorgen we daarvoor! Beste inwoner, Het gevaar en de hinder die veroorzaakt worden door foutparkeerders

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum

Inspraak- en overlegnota. Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inspraak- en overlegnota Voorontwerp bestemmingsplan Paulusschool Castricum Inleiding Het voorontwerpbestemmingsplan Paulusschool Castricum heeft van 14 oktober tot en met 24 november 2010 zes weken ter

Nadere informatie

Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012

Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012 Snelheid van blauwe brommers op fietspaden in 2012 Update bij eerder verschenen rapportage Blauwe brommers op fietspaden 2011 Samenvatting Snorfietsen rijden op de fietspaden in Amsterdam massaal nog steeds

Nadere informatie

Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat

Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat Verkeers- en parkeerproblematiek in de Opvoedingstraat Smalle straat, parking aan beide kanten moeilijke doorgang Veel schade aan auto s door doorgaand verkeer (vrachtwagens ) Weinig plaats voor fietsers,

Nadere informatie

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans gemeenteraadslid DEFINITIEVE VOORSTELLEN 21-2-2017 2 Voorstellen om de snelheid remmen snelle uitvoering invoeren uitgezonderd plaatselijk vervoer + controle plaatsen

Nadere informatie

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen

1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen ! Persnota 1 op 4 autobestuurders rijdt te snel in de Kortrijkse schoolomgevingen Flitscontroles in de zone 30 I. Plan Nieuw Kortrijk Verkeersveiligheid!is!één!van!de!topprioriteiten!van!de!stadsco/! alitie.!elk!verkeersslachtoffer!is!er!één!teveel.!de!stadscoalitie!is!er!

Nadere informatie

27 INDELING VAN DE OVERTREDINGEN

27 INDELING VAN DE OVERTREDINGEN Hoofdstuk 27- Overtredingen van de 1 ste tot de 4 e graad 27 INDELING VAN DE OVERTREDINGEN De verkeerswet bepaalt vier graden van overtredingen, volgens het gevaar dat ze opleveren. Per graad gelden specifieke

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies:  veiligverkeer.nl. Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: verkeersveiligheid nieuwbouw dorpsschool Rozendaal Locatie: De dorpsschool wordt gesitueerd op de hoek van de Bremlaan en

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept

Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept Kleinesteenweg Concept en Aangepast concept 17-02-2016 Inhoud inleiding analyse algemene randvoorwaarden mobiliteitsvoorwaarden ambitie concept Inleiding Inleiding Ι situering KLEINE STEENWEG BIST SCHOLEN

Nadere informatie

Stad Brugge Communicatie & Citymarketing 8000 BRUGGE

Stad Brugge Communicatie & Citymarketing 8000 BRUGGE Stad Brugge Communicatie & Citymarketing Aan de bewoners van de Noordzandstraat, Kopstraat en omgeving 8000 BRUGGE uw kenmerk ons kenmerk bijlagen verz.nr. datum ccm/sm/bb15/214(2200) 1 Vanaf 10 augustus

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR

Gemeentebestuur AARTSELAAR Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk:03/07/2018) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 2 juli 2018 Aanwezig: Sophie De Wit, burgemeester-voorzitter, Eddy Vermoesen,

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 Rapport Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 2 Wat is de klacht? Verzoeker klaagt, mede namens andere

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

VERO voor voetgangers basisschool Pulle

VERO voor voetgangers basisschool Pulle VERO voor voetgangers basisschool Pulle 1 Stappen in groep Het vertrekpunt veilig verlaten Kloosterstraat 7 Het vertrek en eindpunt van de VERO voor voetgangers is de parking voor de school (Kloosterstraat).

Nadere informatie

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord

Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord Herinrichting openbaar domein Meulestede Noord werfbijeenkomst 25/10/2016 In Meulestede Noord kan de kwaliteit van het openbaar domein verbeterd worden door een groenere inrichting en nieuwe verbindingen

Nadere informatie

Voorwoord Inleiding VCP-Noord (Molenstraat Pluyseghemstraat) Beschrijving van de problematiek Huidige situatie...

Voorwoord Inleiding VCP-Noord (Molenstraat Pluyseghemstraat) Beschrijving van de problematiek Huidige situatie... Inhoudstafel Voorwoord... 2 Inleiding... 2 VCP-Noord (Molenstraat Pluyseghemstraat)... 3 Beschrijving van de problematiek... 3 Huidige situatie... 4 Voorstel N-VA... 6 VCP-Zuid (Rubensstraat Kruisschanslei)...

Nadere informatie

FV nr. 18: Datum : Revisie : 3 VERKEERSREGLEMENT Blz. : 1 van 7

FV nr. 18: Datum : Revisie : 3 VERKEERSREGLEMENT Blz. : 1 van 7 VERKEERSREGLEMENT Blz. : 1 van 7 1. DOEL. Het verzekeren van een veilig en vlot verkeer binnen de omheining van de LO-fabriek. 2. BEPALINGEN. 2.1. Fabriekswegen. De fabriekswegen zijn met volle lijn weergegeven

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan Hoe moeten de fietstaken uitgevoerd worden? 1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan mindert snelheid en kijkt voor zich uit. kijkt om : nadert er verkeer? vertraagt of versnelt,

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek

Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek Verkeersanalyse nieuwbouw Brede School Molenhoek 2010-03-23 Inleiding Ten behoeve van de nieuwbouw van de Brede School te Molenhoek, is een verkeersanalyse gemaakt. Het doel van de verkeersanalyse is om

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter;

Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april Aanwezig: Schepen van mobiliteit en verkeersveiligheid wnd. voorzitter; Provincie Oost-Vlaanderen Verslag verkeerscommissie van 21 april 2015. Begin: 09u00. Einde: 11u00. Dorpsstraat 2 Laarne, 23 april 2015. Aanwezig: Alex De Smet Alain De Jonghe Tom Dhollander Marc Peleman

Nadere informatie

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe

Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Fietsen en reglementering Info avond wegcode fietsersbond 25.11.2013 PZ HEKLA Dienst verkeer Hoofdinspecteur Steven Van Leeuwe Verkeer complexe materie Een beetje weg wijs Fietsers : waarde van de verkeerstekens

Nadere informatie

STADSBESTUUR IZEGEM. Betreft: Agenda Commissie Openbare Werken en Mobiliteit dd. 12/01/2017 Stadhuis, Meilief 19u30. AANWEZIG:

STADSBESTUUR IZEGEM. Betreft: Agenda Commissie Openbare Werken en Mobiliteit dd. 12/01/2017 Stadhuis, Meilief 19u30. AANWEZIG: STADSBESTUUR IZEGEM Referentie : SVH Betreft: Agenda Commissie Openbare Werken en Mobiliteit dd. 12/01/2017 Stadhuis, Meilief 19u30. AANWEZIG: Maureen Raedt Voorzitter Commissie - GR Aanwezig Geert Leenknecht

Nadere informatie

Oversteekvoorzieningen ter hoogte van tramsporen. Stuurgroep Verkeer en Mobiliteit

Oversteekvoorzieningen ter hoogte van tramsporen. Stuurgroep Verkeer en Mobiliteit Dienstorder MOW/AWV/2016/1 d.d. 8 januari 2016 Titel: Voorgesteld door: (stuurgroep) Kenniscluster: Doelgroep: Verspreiding: Vervangt dienstorder: Verwijst naar dienstorder: Bijlagen: Oversteekvoorzieningen

Nadere informatie

Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen

Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen Geïntegreerde aanpak van verkeers- en mobiliteitsproblemen Joris Willems Hogeschool voor Verkeerskunde 1. 2. 3. 4. 5. INHOUD 1. Recap stapsgewijze aanpak 2. De 3 E s 3. Voorbeelden 3 E s 4. Geïntegreerde

Nadere informatie

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017

districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 beraadslaging/proces verbaal Kopie districtscollege Antwerpen Zitting van 19 juni 2017 Besluit B-punt GOEDGEKEURD District Antwerpen Samenstelling de heer Paul Cordy, voorzitter districtscollege; mevrouw

Nadere informatie

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans

Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans Zevenbunder Eekhoornhof Bert Meulemans gemeenteraadslid Voorgeschiedenis RUP Eekhoornhof Bezwaarschriften: dichtheid oude camping + sociale doelstelling villa-omgeving Procedure Gemeenteraad: tracé der

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

De gemeenteraad van Wijchen

De gemeenteraad van Wijchen De gemeenteraad van Wijchen 17 6 3437 Mobiliteit en infrastructuur Geamendeerd aangenomen Beslisnota Verkeersveiligheid Kerkeveld Wijchen, 24 oktober 2017 Geachte leden van de raad, Wat adviseert het college

Nadere informatie