De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september"

Transcriptie

1 De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

2 Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn niet precies geteld maar dit was de verhouding: Groep 7: Einighausen: veel Guttecoven: de meeste Geleen: 3 Schimmert: 1 (deels in Guttecoven) Groep 8: Einighausen: een aantal Guttecoven: de meeste Geleen: veel Limbricht: 2

3 Vanaf de Urmonderbaan naar de rotonde

4 Opmerkingen, vragen en antwoorden van groep 7 en 8. Eerst hoe de weg nu is, dan hoe het wordt.: Groep 7: Vraag Maarten: gaat het goed met de verkeerslichten? Antwoord kids: soms werken ze niet goed en dan duurt het oversteken erg lang. Het is erg onduidelijk om als fietser van Geleen naar Einighausen over te steken. Moet de fietser naar Einighausen daar wachten op het stoplicht voor de fietsers van de Urmonderbaan? Er staat geen bordje dat het niet hoeft? Vraag kids: als de auto's achter elkaar staan bij het stoplicht waar moet de fietser dan heen? Wij rijden dan over de stoep. Antwoord Maarten: eigenlijk moet de fietser en de scooter dan wachten achter de auto's. Maar ik begrijp van jullie dat dit niet gebeurt. De grote mensen die daar wonen vinden dat erg gevaarlijk als er voortdurend fietsers en scooters langs hun voordeur scheuren. Opmerking kids: wij stunten met onze fiets dus wij vinden dat gemakkelijk hoor, de stoep op en af (quote) Antwoord Maarten: we gaan ons best doen om daar meer plek te maken voor fietsers. Zodat jullie om de auto's heen kunnen rijden. Maar we hopen ook dat de auto's dan meer ruimte gaan bieden aan jullie.

5 Groep 8: Opmerking kids: de vrachtauto's rijden erg dicht op de stoep Opmerking kids: als er een rij auto's voor het stoplicht staat is er geen plaats voor fietsers en scooters, zij gaan dan over de stoep Antwoord Maarten: de grote mensen die daar wonen vinden die fietsers en scooters op de stoep erg gevaarlijk Vraag kids: de auto's rijden te hard en parkeren op de weg, leg blokken neer zodat ze niet meer parkeren kunnen Antwoord Maarten: als we ervoor zorgen dat er geen auto's meer parkeren kunnen dan rijden de auto's op de weg nog harder. Dan is de weg helemaal voor hen. Auto s op de weg parkeren is dus eigenlijk om ervoor te zorgen dat het verkeer langzamer rijdt, waardoor het veiliger wordt voor jullie..

6 Vanaf de Urmonderbaan naar de rotonde

7 Groep 7: Opmerking kids: bij ons in Guttecoven is een parkeerstrook waar de auto's geparkeerd kunnen worden. Waarom kan dat hier niet? Antwoord Maarten: dat past in Einighausen niet overal, daar is de weg te smal voor. Vraag Maarten: we maken een 30km zone met geparkeerde auto's op de weg omdat dat de voorbijrijdende auto's afremt. Maar durven jullie wel om de geparkeerde auto's heen te rijden? Antwoord kids: nee we durven niet altijd om de geparkeerde auto's heen te rijden, soms rijden we dan over de stoep. Zeker als er veel auto's aan komen rijden. Vraag kids: waarom zetten niet alle mensen hun auto op de oprit? Dan staan geen auto's meer op straat. Antwoord Maarten & Leonie: soms krijgen mensen bezoek, bv. met een verjaardag, soms is het makkelijker. Dan staan er al meteen veel auto's op de straat. Vraag Maarten: Zetten jullie altijd je fiets netjes in de fietsenrekken? ;) Antwoord kids: nee niet altijd Groep 8: Vraag kids: het stoplicht bij de oversteek van Geleen (Hornbach) over de Urmonderbaan naar Einighausen, mogen fietsers daar gewoon doorrijden of moet ik op het stoplicht voor de fietsers op de Urmonderbaan wachten? Daar staat niet 'fietsers rechtsaf vrije doorgang' Antwoord Maarten: dat gaan we bekijken

8 Vraag kids: als aan de weg gewerkt wordt waar moeten de fietsers dan fietsen? Antwoord Maarten: dat moeten we met de aannemer overleggen hoe we dat het beste kunnen regelen. We kunnen opnemen in de opdracht dat de aannemer er altijd voor moet zorgen dat voetgangers en fietsers gewoon langs de werkzaamheden kunnen. We maken in de nieuwe situatie bredere stoepen en goede aanwijzingen waar je moet fietsen, dat heet fietssuggestiestroken. Daar mag een auto wel overheen rijden als dat nodig is maar de strook is een strook voor fietsers. De fietser mag daar ook wel op de weg rijden maar dat is niet handig en gevaarlijk. Vraag kids: worden de stoplichten verplaatst? Antwoord Maarten: nee de stoplichten blijven staan. De auto's mogen vanaf de Urmonderbaan niet rechtsaf slaan, dat gaan we in de nieuwe situatie echt onmogelijk maken dat dit nog gebeurt.

9 Bij de rotonde, vanaf de Urmonderbaan

10 Groep 7: Opmerking kids: rotondes zijn niet fijn. Auto's houden zich vaak niet aan de regels en doen net alsof wij fietsers er niet zijn. We vinden een rotonde onduidelijk. Zonder volwassene bij me snap ik de rotonde niet. Opmerking Maarten: op een rotonde moet je heel goed opletten. Het verkeer dat op de rotonde is heeft altijd voorrang. En je moet je altijd afvragen: ziet de auto mij wel? Als je denkt dat de auto jou niet ziet dan blijf voor je eigen veiligheid maar even wachten. Groep 8: Vraag Maarten: Wat vinden jullie gevaarlijk of moeilijk? Antwoord kids: auto's geven mij daar vaak geen voorrang, ik moet langzaam rijden want ik heb mijn broertje en zusje bij me Opmerking Maarten: alle verkeer dat al op de rotonde is heeft voorrang dat betekent extra goed opletten! Houdt er ook rekening mee dat een auto je misschien niet ziet. Probeer de chauffeur van de auto in de spiegel te zien: als jij de chauffeur ziet, kan de chauffeur jou ook zien.

11 Bij de rotonde, vanaf de Urmonderbaan

12 Groep 7: Opmerking Maarten: het rood op de weg halen we helemaal weg, de weg en de fietspaadjes worden zwart. Daarmee geven we aan de automobilisten aan dat ze in de bebouwde kom zijn, in de 30km zone. Groep 8: Vraag Maarten: Zien jullie verschil? Antwoord kids: er is kleurverschil, het rode fietspad is weg Antwoord Maarten: in onze stad is in de 30km zone de rijweg zwart en het fietspad ook. Dit is een 30 km zone. In een niet 30km zone mag er 50km per uur gereden worden. Daar is de rijweg zwart en het fietspad rood.

13 Bij het kapelletje, Theresiastraat

14 Groep 7: Opmerking kids: soms kom ik uit de Theresiastraat en dan rijden de auto s zo hard aan mij voorbij dan rij ik met de fiets op de stoep. Opmerking kids: als er rijen auto s voor de wegversmalling staan laten ze voor de fietsers echt te weinig plaats. Antwoord Maarten: De versmallingen gaan weg Groep 8: Vraag kids: dit is een onoverzichtelijk punt, ik heb daar voorrang maar krijg dat niet altijd. Mensen rijden te hard en kijken niet goed uit. Vraag kids: er zijn veel stukken uit de weg dat is gevaarlijk omdat je daarom heen moet rijden en de auto's geven je geen ruimte Vraag Maarten: zijn jullie bang dat de auto's jullie niet goed kunnen zien? Antwoord kids: er is weinig ruimte, de weg is smal de auto's rijden erg dicht op ons Antwoord Maarten: we gaan proberen om de weg te beter in te richten. De fietsstroken worden in ieder geval breder als dat ze nu zijn. Dat kan helpen..

15 Achter het kapelletje, Theresiastraat

16 Groep 7: Opmerking Maarten: hier komen meer parkeerplaatsen. Groep 8: Vraag kids: Gaat het kapelletje weg? Antwoord Maarten: nee het kapelletje blijft staan maar het staat niet op het plaatje.

17 Bij het voetbalveld

18 Groep 7: Opmerking kids: er zitten veel gaten in de weg en dat is gevaarlijk met fietsen want je moet uitwijken en daar houden de auto s geen rekening mee. Antwoord Maarten: we gaan een hele nieuwe weg maken met nieuw asfalt, zonder kuilen. Vraag kids: kan het paadje blijven want daar cross ik met mijn fiets. Antwoord Maarten: ja dat paadje blijft en we gaan dat wat mooier maken met kiezels. Vraag kids: hoe komen de gaten in de weg? Antwoord Maarten: onder het asfalt ligt een extra laag, een lijmlaag. Daar komt water onder van regen en dooiwater na de vorst. Dat water bevriest en ontdooit telkens opnieuw. Als het bevroren is duwt het de asfaltlaag uit elkaar en dan ontstaan de gaten en de scheuren. Groep 8: Vraag Maarten: hier komt de grootste verandering. Rijden de auto's hier te hard? Hoe rijden jullie hier? Antwoord kids: altijd netjes achter elkaar want dat is veilig Vraag kids: de auto's staan te dicht op de versmalling, daardoor kunnen wij niet langs de auto's en moeten wij wachten Vraag Maarten: hoe hard mag je hier rijden denken jullie? Daar mag 50km per uur gereden worden omdat het binnen de bebouwde kom is, maar buiten de 30 km zone

19 Vraag kids: blijft het gootje? Anders kan het water nog niet weg. Antwoord Maarten: dat nemen we mee!

20 Bij het voetbalveld

21 Groep 7: Opmerking Maarten: auto s mogen om elkaar te passeren op het fietspad rijden omdat er een stippellijn is. Het rode fietspad geeft aan dat het een 50km zone is. Er komen ook drempels bij. Groep 8: Vraag Maarten: welke versie heeft de voorkeur, oud of nieuw? Antwoord kids: meeste stemmen voor de nieuwe situatie Vraag kids: blijft het zandpaadje naast de weg? Daar ga ik crossen met de fiets. Antwoord Maarten: ja we gaan dat olifantenpaadje wat mooier maken met kiezels.

22 Achter het voetbalveld, richting de kerk

23 Groep 7: Opmerking kids: de haag is te hoog en soms te breed. We hebben daar geen overzicht. Antwoord Maarten: we gaan vragen of de eigenaar van de haag daar iets aan wil doen. Maar de gemeente kan de eigenaar helaas niet dwingen. We proberen ook om dit kruispunt duidelijker te maken. Groep 8: Vraag Maarten: wat vinden jullie hier gevaarlijk? Antwoord kids: kan er een spiegel komen voor de kinderen die uit de richting Geleen komen? Dit punt is onoverzichtelijk door de hoge dennenbomen rechts op de foto. Antwoord Maarten: we kunnen aan de bewoners van dat huis vragen of ze iets aan de dennenbomen willen doen maar we kunnen hen niet verplichten omdat het hun huis en tuin is. Dat mag de gemeente niet. Vraag kids: de stoep links op de foto is te smal. Kan die breder gemaakt worden? Antwoord Maarten: ja die stoep gaan we breder maken

24 Achter het voetbalveld, richting de kerk

25 Groep 7: Vraag kids: gaat het bergje daar weg? Antwoord Maarten: dat kan niet helaas, dan klopt de weg niet meer Vraag kids: kan de stoep links wat breder? Antwoord Maarten: we gaan de weg wat verschuiven waardoor de stoep links breder wordt. We denken erover om een slinger in de weg te maken om de weg veiliger te maken. Dan kunnen auto s minder hard rijden. Groep 8: Geen vragen.

26 Bijna bij de kerk

27 Groep 7: Geen vragen Groep 8: Opmerking Maarten: hier blijft alles zoals het is. Vraag kids: er is niks te doen in het dorp, kan er een skatebaan komen? Antwoord Jean: een skatebaan kost erg veel geld. We hebben een skatebaan gemaakt in Born bij het Anker maar dat is voor jullie wat ver denk ik. Voor een dorp als Einighausen, met weinig inwoners is het te duur om een skatebaan aan te leggen. In Guttecoven wordt de speelplaats opnieuw ingericht, misschien is daar iets mogelijk. Antwoord Maarten: het pleintje naast de kerk wordt opnieuw ingericht. Het grasveld kan samen met de inwoners en ook met jullie ingericht worden. Bedenk maar samen een plan dan kijken wij wat er mogelijk is. We hebben dit ook al met het dorpsplatform besproken. Vertel dit ook maar tegen jullie ouders. Onder het pleintje naast de kerk maken we een kelder. Als het dan heel hard regent kan het regenwater daar even in blijven staan en dan langzaam afgevoerd worden.

28 Vraag kids: wanneer gaan jullie starten? Antwoord Maarten: het is nog een hele klus voordat we kunnen beginnen. We moeten eerst het plan afmaken en een goede tekening maken. Dan een aannemer zoeken die het werk kan maken en dan pas kunnen we gaan nadenken over de start. Dat is pas in de zomer 2018 me het gedeelte bij de voetbalvelden, omdat we ervoor willen zorgen dat jullie dat vakantie hebben en niet met de fiets naar school hoeven te gaan. We kunnen op dit stuk heel moeilijk jullie omleiden naar school.

29 Bijna bij de kerk

30 Groep 7: Opmerking Maarten: onder het pleintje naast de kerk komt een kelder waarin we overtollig regenwater gaan opvangen na een grote bui. Daar bovenop kunnen we niets plaatsen, daar mag de harmonie zich opstellen. Op het veldje naast de kerk, waar de school gestaan heeft, komen wandelpaadjes en misschien speeltoestellen. De gemeente is daarover in gesprek met het dorpsplatform. Opmerking kids: we hebben al eens gevraagd voor een skatebaan maar daar hebben we geen reactie op gekregen. Vraag Leonie: wordt er nog veel buiten gespeeld? Antwoord kids: ja hoor!! Vraag kids: in Guttecoven gaat het voetbalveld weg. Wat gaat daar mee gebeuren? Antwoord wethouder Geilen: dat weten we nog niet. Opmerking Maarten: jullie mogen ook meedenken over de invulling van het veldje. Dus maak samen een ontwerp, praat met jullie papa en mama dat ze het met het dorpsplatform bespreken en wie weet wat er van komt!

31 Groep 8: Opmerking Maarten: onder het pleintje naast de kerk komt een kelder waarin we overtollig regenwater gaan opvangen na een grote bui. Daar bovenop kunnen we niets plaatsen, daar mag de harmonie zich opstellen. Op het veldje naast de kerk, waar de school gestaan heeft, komen wandelpaadjes en misschien speeltoestellen. De gemeente is daarover in gesprek met het dorpsplatform. En jullie kunnen daar ook voorstellen voor indienen! Opmerking kids: daar loopt mijn moeder!! Opmerking kids: als alles was zoals op de 2e foto's dan zou het dorp er perfect uitzien!!

32 Leuke quotes: Wij komen ook veel op die weg want we zijn verhuisd en gaan veel naar de Hornbach Wij stunten met onze fiets dus wij vinden dat gemakkelijk hoor, de stoep op en af Gaat het kapelletje weg? Blijft het zandpaadje naast de weg bij het voetbalveld? Daar ga ik crossen met de fiets Daar loopt mijn moeder!! Als alles was zoals op de 2e foto's dan zou het dorp er perfect uitzien!!

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart

Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Tip: oefen het examen op http://www.veiligverkeernederland.nl/examen beschikbaar vanaf 7 maart Enkele belangrijke pas op. Borden Pas op een gevaarlijk kruispunt Pas op er kunnen tegemoet komers zijn Pas

Nadere informatie

Plek die als meest onveilig wordt ervaren:

Plek die als meest onveilig wordt ervaren: Plek die als meest onveilig wordt ervaren: 1. Oversteek Wandelmeent 2. Parkeerplaats Vuurvlindermeent 3. Zuidermeent, afslag Waterjuffermeent 4. Oversteekplaats Noordermeent 5. Oversteek Rioolhuisje 6.

Nadere informatie

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld

Onderzoeksrapport. gemeente Barneveld Onderzoeksrapport ) Inleiding De heeft ons, de leerlingen van 3GTx van de Meerwaarde gevraagd uit te zoeken wat onveilige situaties zijn rondom onze school. Twee medewerkers van de van afdeling Verkeer

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met een tractor van links. Moeten de fietsers voorrang geven? Ja Nee Vraag 1.2 Milla en Rosan krijgen te maken met een auto die uit een uitrit

Nadere informatie

Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek

Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek Kustwerk Katwijk: vrachtverkeer en de dode hoek In oktober 2013 is bouwcombinatie Ballast Nedam Rohde Nielsen gestart met de uitvoering van Kustwerk Katwijk. Deze werkzaamheden zullen ruim een jaar duren

Nadere informatie

Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek.

Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek. Lesbrief: vrachtverkeer en de dode hoek Deze lesbrief gaat in op waar leerlingen in het verkeer op moeten letten bij vrachtverkeer en bespreekt de dode hoek. N31 Harlingen: In november 2015 start Ballast

Nadere informatie

V o o r r a n g s a f s p r a k e n

V o o r r a n g s a f s p r a k e n V o o r r a n g s a f s p r a k e n Meer weten over voorrangsafspraken? Lees dan verder. Afspraken Je mag voorgaan als je te maken krijgt met iemand die achteruit rijdt. Je mag voorgaan als je te maken

Nadere informatie

Verkeersbordenspeurtocht

Verkeersbordenspeurtocht Verkeersbordenspeurtocht Dit boekje is van uit groep Verkeersborden, hoe zit het ook alweer? Er zijn vijf soorten borden. Als je goed naar de vorm en de kleur van een bord kijkt, weet je al met wat voor

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE KLOOSTERZANDE - LAMSWAARDE - TERHOLE - HULST

ADVIES FIETSROUTE KLOOSTERZANDE - LAMSWAARDE - TERHOLE - HULST KLOOSTERZANDE - LAMSWAARDE - TERHOLE - HULST TOTALE FIETSROUTE KLOOSTERZANDE-LAMSWAARDE-TERHOLE-HULST VANUIT KLOOSTERZANDE Als vertrekplaats is gekozen voor het Hof te Zandeplein vóór het pannenkoekenhuis

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De brandweerauto komt uit de uitrit van de brandweerkazerne rijden. Hij heeft geen zwaailicht en sirene aan. Moeten de fietsers de brandweerauto voor laten gaan? Ja Nee

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij het Verkeersexamen 2014. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij het Verkeersexamen 2014 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. In het dorp

Hoofdstuk 1. In het dorp Hoofdstuk 1. In het dorp Vraag 1.1 De fietsers krijgen te maken met auto s die de rotonde op en af willen gaan. Mogen ze voorgaan? Ja Nee Vraag 1.2 Sabine en Simone fietsen samen op één fiets. Wat is waar?

Nadere informatie

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg

Verkeersmemorandum. Voorwoord. Algemene opmerkingen: VAN BLADELSTRAAT. Kruispunt OLV-straat met Blokweg Verkeersmemorandum Voorwoord Dit verkeersmemorandum werd opgesteld door vertegenwoordigers van de Ouderraden van de Scholengemeenschap De Kraal, met vestigingen in de Van Bladelstraat, Elststraat, Schaffelkantstraat

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Antwoorden Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting antwoorden In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp)

FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) FIETSPROEF BERLAAR (nieuw parcours - gezien wegenwerken in het dorp) START FIETSPROEF Goed langs de rechterzijde van de straat rijden tot op het einde. Aan het kruispunt moet je oversteken en linksaf het

Nadere informatie

wachten op de stoep. Directie/ leerkrachten mogen ook wel ouders aanspreken

wachten op de stoep. Directie/ leerkrachten mogen ook wel ouders aanspreken Algemeen Pleininrichting Verkeer Gedrag Nu wel; is verbeterd, etc. Autovrij plein totaal/ tijdens brengen-halen veel gevaarlijke toestanden met auto's Er is niemand (behalve soms andere Zolang ouders zich

Nadere informatie

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open!

*** L E G E N D E. Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! L E G E N D E *** Moeilijkheidsgraad van het knooppunt: * niet echt moeilijk ** opletten geblazen *** ogen en oren wijd open! Kijk naar, maak oogcontact met Linkerarm uitsteken Rechterarm uitsteken Fietstraject

Nadere informatie

Kies het goede verkeersbord

Kies het goede verkeersbord Kies het goede verkeersbord Opgaven Aangeboden door: Oefeningen voor het schoolverkeersexamen Kies het goede verkeersbord Toelichting In dit document treft u elf printbare pagina s aan, elk met 6 verkeersborden

Nadere informatie

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden)

-Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) Superfietser 2015 Belangrijkste regels -Volg de aanwijzingen van de politie. -Iedereen moet stoppen. -Je moet stoppen, ook afslaan mag niet. (denk aan: niet tegen de armen rijden) -Je mag doorrijden. -STOP

Nadere informatie

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz

De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De Grote Amsterdamse Verkeersquiz De quiz 4 rondes - ronde 1 regels als je fietst - ronde 2 verkeersweetjes - ronde 3 regels als je loopt - ronde 4 borden en tekens 5 vragen per ronde 10 seconden denken

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST HENGSTDIJK - VOGELWAARDE - HULST TOTALE FIETSROUTE HENGSTDIJK - VOGELWAARDE-HULST VANUIT HENGSTDIJK Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. bij Verkeersexamen 2011. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN bij Verkeersexamen 2011 Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST

ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK - HULST ADVIES FIETSROUTE HENGSTDIJK HULST Vertrek: voor de school. Fiets richting Vogelwaarde via de Hengstdijkse Kerkstraat. Let op: fiets achter elkaar, want er is hier

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad.

Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad. Aan: Projectteam Mauritsweg/Heistraat te Einighausen Van: Maarten Beks Datum: 20-09-2017 Betreft: Verslag infobijeenkomst deelgebied 1 Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, 20.00-21.00

Nadere informatie

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen.

Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. O Ouderbrief 1 Kopieerblad 1 Beste ouder/verzorger, Tijdens de verkeerslessen hebben we met de kinderen gepraat over veilig fietsen. Bijvoorbeeld: hoe maak je veilig een bocht naar links en naar rechts?

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

Rapportage TIP Horst aan de Maas maart Inhoudsopgave. Verkeersfrustraties 2 Toponderzoek 6

Rapportage TIP Horst aan de Maas maart Inhoudsopgave. Verkeersfrustraties 2 Toponderzoek 6 Rapportage TIP Horst aan de Maas 50 15 maart 2018 Inhoudsopgave Verkeersfrustraties 2 Toponderzoek 6 Ik erger me niet in het verkeer Bellen of appen achter het stuur (in de auto) Bumper kleven Bellen of

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West

Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Resultaten Fietsen met Inwoners woensdagavond 5 april, IJsselstein West Op woensdagavond 5 april zijn we door de wijk Ijsselstein West: Achterveld en Groenvliet gefietst met een aantal inwoners. Opvallend

Nadere informatie

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe

Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Route Bekijk het door de ogen van leerlingen! Resultaten: Stabroek - GO De Stappe Info deelnemers Aantal deelnemers: 20 6% Vrouw 28% 1% 6% Leerling Ouder Man Leerkracht 94% 67% Ander Meldingen Meldingen

Nadere informatie

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken.

De Grote Verkeerstoets - 2014 07/08/2014. 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet links afslaan. 3. Neen, want ik heb mijn arm niet uitgestoken. 100082: Welk voorwerp houd je hier boven je hoofd? 1. Een rood voorwerp. 2. Een map. 3. Een voetbal. 100081: Je slaat af naar links. Gebeurt dat hier helemaal veilig? 1. Ja. 2. Neen, want ik mag hier niet

Nadere informatie

Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het

Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het Hallo, Hallo, ik ben Mathias.. Ik leg het parcours af van het Groot Fietsexamen. Fietsen jullie mee? We vertrekken aan de achterpoort van het politiebureel. HET GROOT FIETSEXAMEN Start Aankomst Parcours

Nadere informatie

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert

Hallo zesdeklasser, afspraken fiets tiptop in orde Helm en fluohesje rechts afslaat links afslaat Wees steeds alert presenteert Het fietsparcours Hallo zesdeklasser, Je zag daarnet het parcours voor het fietsexamen. Voor we het parcours samen eens overlopen, is het toch heel belangrijk om wat afspraken op een rijtje

Nadere informatie

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen.

doe-fiche fietser Opstappen en wegrijden uw kind politie Bilzen - Hoeselt - Riemst nog niet kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. Opstappen en wegrijden 7 kiest de dichtsbijzijnde plaats waar de rit kan beginnen. kijkt uit hoe het veilig en zonder het verkeer te hinderen de startplaats kan bereiken. stapt met de fiets aan de hand

Nadere informatie

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni

Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni Meedhuizen Verwerking vragenlijst op de Droomavond 19 juni 29-06-2018 Vragenlijsten Veiligheid - voetganger pag. 6 - fietser - automobilist Parkeren pag. 12 Groen pag. 16 Routes en Toegankelijkheid pag.

Nadere informatie

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen:

OEFENFICHE KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN FIETS EXAMEN HET GROTE 1. INTRO 2. VOORAF 3. VERKENNEN. Onderstaande vragen kunnen daarbij helpen: KRUISPUNT MET VERKEERSLICHTEN OVERSTEKEN 1. INTRO Door het drukke verkeer en de inrichting van de weg is het voor fietsers vaak moeilijk om aan kruispunten veilig over te steken of af te slaan. Verkeerslichten

Nadere informatie

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan?

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? School 6 5 1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? 5 5 4 3 2 1 Ja Nee Nee Niet in de Bommelerwaard. (1x) Wel kleinkinderen die naar de basisschool gaan, maar niet

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

6. Als fietser veilig in het verkeer

6. Als fietser veilig in het verkeer 6. Als fietser veilig in het verkeer A. oversteken met een gemachtigd opzichter 1 Aan welke kant moet je fietsen op het fietspad? A rechts 2 Wat moet je doen als je als fietser de oversteekplaats nadert?

Nadere informatie

VERKEER. Proeflessen. Handleiding THEMA 1

VERKEER. Proeflessen. Handleiding THEMA 1 6 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 6. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom

Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom Naar een fietsvriendelijke herinrichting van de omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom De omgeving van het Engels Plein en de Vaartkom is op dit moment in volle ontwikkeling. Bij de (her)aanleg wordt

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom

Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Hoofdstuk 1. Buiten de bebouwde kom Vraag 1.1 Wie mag of mogen hier voorgaan? De voetgangers. De fietser. Vraag 1.2 Mark en Rick lopen op de rijbaan, want er is hier geen voetpad. Welke zin is waar? Mark

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1

Fietsproject, een goed project? 13. ja nee geen mening. NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: 10 niet goed: 13 geen mening: 1 NORMANDIESTRAAT - KNIPPEN Buren Bevindingen project: Goed: niet goed: 13 geen mening: 1 14 12 Fietsproject, een goed project? 13 8 6 4 1 2 0 ja nee geen mening Reden: Positief: - Minder verkeer aan schoolpoort

Nadere informatie

Routebeschrijving verkeersexamen Bekkerveld

Routebeschrijving verkeersexamen Bekkerveld Routebeschrijving verkeersexamen Bekkerveld 1. Start: Bekkerveld bij het begin van het voetpad tegenover de zijingang Thermenschool. 1.1. Zet je fiets langs de stoeprand op de straat, als je aan de beurt

Nadere informatie

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg

Onderwijsboulevard Heyendaalseweg Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Verkeersexamen, de route door Heel.

Verkeersexamen, de route door Heel. Verkeersexamen, de route door Heel. Voor scholen van de gemeente Maasgouw Met de route, foto s en uitleg De route 9 a b c 8 6 7 a b c d Start: Op De Tump Panheelderweg 29 - Heel 10 a b 5 a b c d 11 a t/m

Nadere informatie

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN

IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN IK LEER FIETSEN! PRAKTIJKBOEKJE VOOR CURSISTEN De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers in Nederland en zet zich in voor meer en betere mogelijkheden om te fietsen. Dat kan dankzij de steun

Nadere informatie

PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR

PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR PARCOURS KLEIN FIETSEXAMEN VIJFDE LEERJAAR Vertrekken op de parking van de school. We nemen het fietspad in de Kasteellaan in de richting van de kerk. Goed uitkijken bij het oversteken van de Holstraat.

Nadere informatie

Verkeersexamen, de route door Heel.

Verkeersexamen, de route door Heel. Verkeersexamen, de route door Heel. Voor scholen van de gemeente Maasgouw Met foto s en uitleg De route 9 a b c 8 6 7 a b c d Start: Op De Tump Panheelderweg 29 - Heel 10 a b 5 a b c d 11 a t/m f 4 12

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden.

Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Uitkomsten Fietstour Fietsen met inwoners dinsdag 11 april, IJsselstein Midden. Op dinsdagavond 11 april zijn we door de wijk IJsselstein midden gefietst met een aantal inwoners. Opvallend was het grote

Nadere informatie

Van 0 tot 4 jaar Altijd onder toezicht! Van 4 tot 6 jaar Stap voor stap. Vanaf 6 jaar Zelf op pad? Vanaf 9 jaar Een eigen wereldje

Van 0 tot 4 jaar Altijd onder toezicht! Van 4 tot 6 jaar Stap voor stap. Vanaf 6 jaar Zelf op pad? Vanaf 9 jaar Een eigen wereldje Jeugdgezondheidszorg Veilig op straat Van 0 tot 4 jaar Altijd onder toezicht! Van 4 tot 6 jaar Stap voor stap Vanaf 6 jaar Zelf op pad? Vanaf 9 jaar Een eigen wereldje Vanaf 12 jaar Bijna op eigen benen

Nadere informatie

Sabine Lutz. 1. Shared Space, maar niet heus 2. Al ietsje beter 3. Helemaal goed 4. Definite 5. Hoe realiseren?

Sabine Lutz. 1. Shared Space, maar niet heus 2. Al ietsje beter 3. Helemaal goed 4. Definite 5. Hoe realiseren? Sabine Lutz 1. Shared Space, maar niet heus 2. Al ietsje beter 3. Helemaal goed 4. Definite 5. Hoe realiseren? 2 SHARE SPACE 1. Shared Space, maar niet heus Voorbeeld 1: Drachten Laweiplein Voor Na 1 Na

Nadere informatie

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan

1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan Hoe moeten de fietstaken uitgevoerd worden? 1. Een stilstaand voertuig voorbijrijden 2. Rechts een weg inslaan mindert snelheid en kijkt voor zich uit. kijkt om : nadert er verkeer? vertraagt of versnelt,

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015]

[UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] 2015 Fietsersbond Deventer gst [UITKOMST ENQUETE SEPTEMBER 2015] Aantal respondenten t/m 24 september 2015: 26 leden van de Fietsersbond Deventer e.o. Dit is ongeveer 12 % van het ledenbestand met e-mail.

Nadere informatie

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien

Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Areaal beheer 2012 Meldingen dorpsplatform Oudkarspel De Spoorstraat hebben wij niet beoordeeld omdat we deze straat als een apart project zien Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht Nr. 1 Kruispunt Liefdelaan/Voorburggracht.

Nadere informatie

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1

VERKEER. Handleiding. Proeflessen THEMA 1 8 VERKEER Proeflessen Handleiding THEMA 1 Wat u vooraf moet weten In dit pakket vindt u het werkboek van thema 1 van groep 8. Het werkboek kunt u optioneel inzetten voor zelfstandig werken. Kinderen slijpen

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE INKOMROUTES HULST

ADVIES FIETSROUTE INKOMROUTES HULST ADVIES FIETSROUTE INKOMROUTES HULST ADVIES INKOMROUTE KOOLSTRAAT Neem bij de rotonde de Koolstraat. Let op het verkeer dat afslaat op de rotonde en let goed op, want door de hoge rotonde ben je pas laat

Nadere informatie

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring

Beschrijving route Noorderwijk. Start Klavertje Ring Beschrijving route Noorderwijk Start Klavertje Ring Gebruik de achteruitgang van de school. Neem de fietsoversteek en rij naar links. Let op! Op een fietsoversteek heb je geen voorrang, goed uitkijken

Nadere informatie

Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017

Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017 WEGWIJS in Baarn Oefening voor het Praktisch VERKEERSEXAMEN 2017 1 Beste ouders (en leerlingen van groep 7), Hierbij ontvangt u de fietsroute Wegwijs in Baarn voor het Verkeersexamen. Het is de bedoeling

Nadere informatie

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal

Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Basisscholen-verkeersenquête 2006: een duidelijk signaal Resultaten van een uitgebreide en representatieve verkeersenquête over verkeersveiligheid rond scholen en schoolroutes in de Bovenbuurt van Wageningen,

Nadere informatie

De rand van het stuur of het lichaam Valt nog binnen de rijbaan of fietsstrook

De rand van het stuur of het lichaam Valt nog binnen de rijbaan of fietsstrook De rand van het stuur of het lichaam Valt nog binnen de rijbaan of fietsstrook 36 Fietser rijdt vaak te dicht bij geparkeerde wagens maak daarom parkeerstroken breed genoeg 37 4. Goede maten voor gemengd

Nadere informatie

Algemene informatie. Na het kijken Na het bekijken van de aflevering kunt u gebruik maken van de volgende lessuggesties.

Algemene informatie. Na het kijken Na het bekijken van de aflevering kunt u gebruik maken van de volgende lessuggesties. Algemene informatie Doelstellingen Na het zien van het televisieprogramma, het werken met het begeleidend materiaal en het oefenen op de site: weten de kinderen dat ze door stoer gedrag in het verkeer

Nadere informatie

Kinderen op de fiets

Kinderen op de fiets Kinderen op de fiets Kinderen vervoeren met de fiets 1. HET FIETSZITJE Vanaf ongeveer 1 jaar Van 9 tot 15 of tot 25 kg Uitgerust met : - gordeltjes - voetsteuntjes (verstelbaar in hoogte) - hoge rugsteun

Nadere informatie

Einde Autosnelweg. Woonerf

Einde Autosnelweg. Woonerf Autosnelweg min 60 - max 130 km/u Einde Autosnelweg max 80 km/u Autoweg min 50 - max 100 km/u Einde Autoweg min 50 - max 100 km/u Woonerf max 15 km/u - stapvoets Woonerf met snelheidsbeperking Einde woonerf

Nadere informatie

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg

VERKEERSBEGRIPPEN. Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. verkeersbegrip uitleg. verkeersbegrip uitleg VERKEERSBEGRIPPEN Overzicht van verkeersbegrippen, die belangrijk zijn voor kinderen. bestuurder Je bent bestuurder: - als je fietst - als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. voetganger

Nadere informatie

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN

NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN NIEUW NATUURGEBIED DE KEUZEMEERSEN De Keuzemeersen is een klein natuurgebied naast de Leie. Een natuurgebied is leuk voor de mensen die in de stad wonen. Niet iedereen heeft een tuin. Of sommigen willen

Nadere informatie

7 Manoeuvres en bewegingen

7 Manoeuvres en bewegingen 7 Manoeuvres en bewegingen 62 7.1 Manoeuvres Als je een manoeuvre uitvoert, zoals van rijstrook of van file veranderen, de rijbaan oversteken, een parkeerplaats verlaten of oprijden, uit een aangrenzend

Nadere informatie

Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen

Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen Antwoorden Kennisvragenlijst voorrangsvoertuigen Wet- en regelgeving 1. Wanneer ben je bestuurder van een voorrangsvoertuig? (bron: artikel 29 RVV 1990) a. als je optische én geluidssignalen voert b. als

Nadere informatie

Theorieles groep 5/6

Theorieles groep 5/6 Theorieles groep 5/6 Alles op een rij voor de leerkracht van groep 5/6 Met dit document kunt u een theorieles over het onderwerp verkeersveiligheid geven aan de groepen 5 en 6. Deze theorieles bestaat

Nadere informatie

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018 Verkeer Laar Onlangs heeft er een artikel in dagblad De Limburger gestaan m.b.t. het verkeer op Laar. De reden hiervan is dat de dorpsraad een brief heeft gestuurd aan de gemeente Weert over een aantal

Nadere informatie

Bijzondere weggedeelten

Bijzondere weggedeelten Hoofdstuk 5 ijzondere weggedeelten 5.1 Rotondes Een rotonde is eigenlijk een ronde eenrichtingsweg. Je moet altijd rechts om het middeneiland heen rijden. Op dat middeneiland staat bord rotonde (D1). Vaak

Nadere informatie

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord

Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Resultaten Fietsen met Inwoners Woensdagavond 12 april, IJsselstein Noord Met een grote groep inwoners zijn we op een regenachtige woensdagavond 12 april door de wijk IJsselstein Noord gaan fietsen. Mede

Nadere informatie

Verslag jongerendenktank over het beleidsplan Verkeersveiligheid datum 16 maart 2010, voor jongeren zonder autorijbewijs

Verslag jongerendenktank over het beleidsplan Verkeersveiligheid datum 16 maart 2010, voor jongeren zonder autorijbewijs Verslag jongerendenktank over het beleidsplan Verkeersveiligheid datum 16 maart 2010, voor jongeren zonder autorijbewijs Opdracht Tijdens deze bijeenkomst stond het Beleidsplan Verkeersveiligheid 2010-2020

Nadere informatie

Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij?

Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij? Jeugd Verkeerskrant 7 Zie je mij? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 2016-2017 groep 7/8 TRANSPORT Filmpje kijken Bekijk samen het filmpje. http://veilig-op-weg.nl/lesprogramma#trailer

Nadere informatie

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht

Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Meldpunt verkeerslichten gemeente Utrecht Hier Studiedag komt tekst verkeerslichten Jonathan de Vries Hier komt ook tekst Adviseur verkeersmanagement Patricia Stumpel-Vos Adviseur mobiliteitsbeleid Inhoud

Nadere informatie

Kruispunt - opstellen. Situatie 1 FOUT GOED. Copyright 2007 Rijexamendoejezo.nl

Kruispunt - opstellen. Situatie 1 FOUT GOED. Copyright 2007 Rijexamendoejezo.nl Kruispunt - opstellen Situatie 1 Als je zo opstelt maak je niet voldoende gebruik van de ruimte die je geboden wordt. Het is hier onnodig om voor het fietspad op te stellen. Zo maak je goed gebruik van

Nadere informatie

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom

Fiche Leerlingen. De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom De plaats op de openbare weg binnen de bebouwde kom Kijk naar de fietsers. Kleur de nummers van de fietsers die de verkeersregels volgen en op de juiste plaats rijden groen. Kleur de nummers van de fietsers

Nadere informatie

Verkeersveiligheid rondom de scholen in Lonneker

Verkeersveiligheid rondom de scholen in Lonneker Verkeersveiligheid rondom de scholen in Lonneker Jeugddorpsraad Lonneker September 2015 Jeugddorpsraad@dorpsraadlonneker.nl Teksten door: Paul, Mathijs, Thomas en Laurie Inleiding Toen in het najaar van

Nadere informatie

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013

Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Status mobiliteit rond de school situatie begin schooljaar 2012-2013 Dit document werd opgesteld op vraag van de dienst mobiliteit van de stad Sint-Niklaas en heeft tot doel de verkeersproblematiek rond

Nadere informatie

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind!

Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! CBS De Rietzanger & OBS Ter Borch Februari/maart 2015 Verkeersveilige schoolomgeving: ook nodig voor uw kind! In het jaar 2009 werd het Borchkwartier gebouwd. Al snel bleek dat beide scholen te maken hadden

Nadere informatie

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST

ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN - HULST ADVIES FIETSROUTE NIEUW NAMEN HULST Vertrek: voor de kerk Volg de Hulsterloostraat richting Clinge, tot het eind. Hier kom je bij de zogenaamde rare kronkel. Kijk

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

verkeersregels voor kinderen

verkeersregels voor kinderen verkeersregels voor kinderen afspraken voor stappers te voet bron: www.verkeervpi.be Als er een begaanbare stoep (trottoir) is, gebruik die dan. Is er geen (begaanbare) stoep, verhoogde of gelijkgrondse

Nadere informatie

Jeugd Verkeerskrant 5 Kun je veilig eerst?

Jeugd Verkeerskrant 5 Kun je veilig eerst? Jeugd Verkeerskrant 5 Kun je veilig eerst? Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland, schooljaar 2017-2018 groep 7/8 Start Voorgaanregels Op de foto zie je een zwevend zebrapad. Op een zebrapad mag je voorgaan

Nadere informatie

De verkeersborden voor kinderen

De verkeersborden voor kinderen De verkeersborden voor kinderen Veel kinderen verplaatsen zich vanaf de leeftijd van 10 à 11 jaar alleen en onafhankelijk als voetganger en fietser. Vanaf dat moment is het dus belangrijk dat zij de verkeerstekens

Nadere informatie

Fiets wijzer. examen. Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout FIETSWIJZER / FIETSEXAMEN

Fiets wijzer. examen. Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout FIETSWIJZER / FIETSEXAMEN Fiets wijzer examen Dienst Preventie Stad Turnhout Politie Regio Turnhout 1 Ik ken de betekenis van deze verkeersborden: voorkennis 2 Ik ken de betekenis van deze verkeersborden: voorkennis 3 Ik kan uitleggen

Nadere informatie

Veilig je draai vinden...

Veilig je draai vinden... Veilig je draai vinden... op rotondes in Gelderland Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum Rotondes in Gelderland Na hun introductie zo n 30 jaar geleden, zijn rotondes

Nadere informatie

De verkeersborden voor kinderen

De verkeersborden voor kinderen De verkeersborden voor kinderen Veel kinderen verplaatsen zich vanaf de leeftijd van 10 à 11 jaar alleen en onafhankelijk als voetganger en fietser. Vanaf dat moment is het dus belangrijk dat zij de verkeerstekens

Nadere informatie

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger.

Verkeersbegrippen. Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Fietspad/tweerichtingenfietspad. Bestuurder. Voetganger. Verkeersbegrippen Overzicht van verkeersbegrippen die belangrijk zijn voor kinderen. Bestuurder Je bent bestuurder: Als je fietst. Als je paardrijdt of loopt met je paard aan de teugel. Voetganger Je bent

Nadere informatie

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan?

1. Heeft u (klein)kinderen die naar de basisschool of de middelbare school gaan? Verkeersveiligheid rondom basis- en middelbare scholen De zomervakantie is nog in volle gang overal in het land kunnen kinderen genieten van een paar weken vrij. 7 6 5 1. Heeft u (klein)kinderen die naar

Nadere informatie

Wat doet het waterschap voor de wegen?

Wat doet het waterschap voor de wegen? Lesbrief wegen Wat doet het waterschap voor de wegen? Veilige wegen www.wshd.nl/lerenoverwater Afdeling Communicatie waterschap Hollandse Delta 1 Veilige wegen Sommige waterschappen zoals waterschap Hollandse

Nadere informatie

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof 1 1703 EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl Aan: Leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard Pa rel hof 1 1703 EZ Heerhugowaard post @ heerhugowaard.nl

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie