Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad."

Transcriptie

1 Aan: Projectteam Mauritsweg/Heistraat te Einighausen Van: Maarten Beks Datum: Betreft: Verslag infobijeenkomst deelgebied 1 Infobijeenkomst deelgebied 2, d.d. 19 september 2017, uur, t Klaverblad. Presentatie door Maarten Beks waarin wordt aangegeven waarom deze bijeenkomst wordt gehouden en wat er zoal gedaan is in de tussenliggende periode. Na de korte presentatie is het geoptimaliseerde ontwerp aan de bewoners voorgelegd om te verifiëren of nu alle wensen zijn meegenomen. Voorstellen tot aanpassingen in het ontwerp: Verleggen van de as van de weg, waardoor de weg een meer bochtige weg wordt; Parkeervakken (langsparkeren) aan de zijkant blijft onmogelijk a.g.v. ruimtegebrek; Groenstroken (t.h.v. huisnummers 94-96, 98 en op hoek rotonde Bergerweg 6); aanleg groenstroken om de grote oppervlakte van de verharding te beperken. Hoe wordt voorkomen dat er op het trottoir geparkeerd gaat worden (hinken parkeren)? Het zou fijn zijn als de bewoners hun auto vaker op hun eigen oprit zouden parkeren. Dat is zonder maatregelen niet te voorkomen. Wethouder Geilen: Hinkend parkeren is alleen toegestaan als dat is aangegeven. Dit is hier nergens het geval, dus parkeren op het trottoir is niet toegestaan. Parkeren op de weg zou de snelheid moeten remmen (30 km/uur zone). Opmerking bewoner: Het mag dan wel een 30 km/uur zone zijn, maar niemand houdt zich daaraan. Is de weg niet heel erg smal nu? De weg is niet smaller gemaakt dan het vorige ontwerp. De weg is nu voldoende breed om het openbaar vervoer door te kunnen laten (5.80 meter breed). Is het mogelijk om aan één zijde een parkeerverbod in te stellen? Dat zou in ieder geval het sneuvelen van spiegels verminderen. Steller : Maarten Beks Telefoon : maarten.beks@sittard-geleen.nl Cluster : Ruimtelijke projecten en beheer

2 Op zich is dat mogelijk, alleen wordt daardoor de mogelijkheid om op straat te parkeren lastig omdat er veel inritten zijn en dus weinig plaats om de auto s te parkeren. Kunnen er vuilnisbakken voor hondenzakjes worden geplaatst in de groenstroken en langs de weg? Die zullen we plaatsen. Bij de oprit van huisnummer 59 zit een knik tussen de drempel en de oprit. Wordt deze straks verholpen? De gehele drempel en oprit worden aangepast. De oprit komt gelijk te liggen met de drempel; de knik moet dan tot het verleden behoren. De gehele weg wordt aangepast, komen er ook nieuwe straatlantaarns? Deze zijn namelijk pas geschilderd. Er zijn ook meerdere lampen stuk. Nee, de straatlantaarns worden niet vervangen. Deze zijn nog te jong om deze nu te vervangen. De lampen die stuk zijn dienen vervangen te worden. Verzoek aan de bewoners om dit te melden bij de gemeente via of via de meldlijn doorgeven Bij huisnr 110 staat de straatlantaarn nu midden op het trottoir. Blijft dat zo? Nee, de trottoirs worden overal aangepast, zodat er tenminste 1,50 trottoir is. Uiteraard wordt de plaats van de lantaarn ook aangepast en staat deze dan niet meer in de midden van het trottoir. In de vorige bijeenkomst is aangegeven dat er nog een uitleg zou komen over het afkoppelen van de woningen. Komt dat nog? We zullen een aparte informatieavond geven om informatie te geven over het afkoppelen. Wat afkoppelen inhoudt, hoe dit in zijn werk gaat en wat de consequenties voor u als bewoner zijn worden tijdens deze informatieavond uitgelegd. We zullen dit weer in één grote avond organiseren aan het eind van het jaar. Bij huisnr s 74a-78 komt een parkeerstrook met 4 parkeervakken. Kan de gele streep bij huisnummer 59 blijven? Wethouder Geilen: de vraag is of deze gele streep nog nodig zal zijn in de nieuwe situatie. De nieuwe situatie zullen we zo inrichten dat slecht parkeren waardoor de oprit wordt versperd niet meer mogelijk is. Een paaltje behoort tot de mogelijkheden.

3 Met hoeveel regen wordt rekening gehouden om de weg droog te houden? Dit is door de bureaus berekend. Ik heb daar geen cijfers voorhanden. Wateroverlast moet in ieder geval een uitzondering zijn. Worden de putdeksels vastgezet? Deze komen vaker omhoog. Afhankelijk van het systeem dat we zullen kiezen zal vastzetten van de putdeksels inderdaad nodig zijn. Doordat we nu twee rioolbuizen hebben, is de kans wel kleiner dat het nodig zal zijn. Welke diameter wordt de nieuwe riolering? Keuze is nog niet exact vastgesteld, maar zeer waarschijnlijk zal het 60 cm worden (gelijk aan de huidige diameter). Alleen zijn er in de nieuwe situatie dan twee buizen beschikbaar met een diameter van 60 cm. Het regenwater wordt afzonderlijk afgevoerd. Wordt het gehele deelgebied in één keer aangelegd? De uitvoering wordt door de aannemer bepaald. Waarschijnlijk wordt de aanleg gestart bij de kerk, omdat aanleg vrijwel altijd vanuit het laagste punt gebeurt. Het deelgebied wordt in ieder geval niet in één keer helemaal opgebroken. De aannemer zal een soort treintje maken, zodat het gebied dat helemaal open ligt beperkt blijft. Er moet rekening worden gehouden met ongeveer 200 meter dat de bereikbaarheid beperkt zal zijn. Te voet moet de woning altijd bereikbaar blijven, dat leggen we de aannemer op als eis. Kunnen de hulpdiensten de woningen bereiken? Ambulance en brandweer hebben toegang tot het terrein. Te voet kunnen zij kort afstanden overbruggen in geval van nood. Worden er tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd? Tijdens de aanbesteding vragen wij de aannemers een Plan van Aanpak te maken. De oplossingen aangaande bereikbaarheid en parkeren worden door de aannemer aangedragen. We zullen hier goed over nadenken. Worden de NUTS-voorzieningen meteen meegenomen in het werk? Er dienen kabels en leidingen omgelegd te worden voor de nieuwe weg. Het is echter moeilijk om dit gelijktijdig met de uitvoering van de weg te realiseren.

4 Hoe lang gaat het gehele werk duren? Een aannemer kan ongeveer 20 meter per dag aan riolering leggen. Daaropvolgend wordt dan de weg opnieuw aangelegd. Gezien de lengte van het werk zou het ongeveer een half jaar kunnen duren. Kan het weer de uitvoering vertragen? Dat zou kunnen (uitvoering tot en met december 2018). Als dat het geval is wordt de omvang van het onbereikbare terrein zo klein mogelijk gemaakt. Worden er borden geplaatst dat bedrijven bereikbaar zijn? De aannemer moet een bereikbaarheidsplan overleggen. Hierin dient de bereikbaarheid van de bedrijven geregeld te zijn. In ieder geval worden de borden bedrijven bereikbaar met een eventuele omleiding opgesteld. Verdwijnt de stankoverlast met de aanleg van de nieuwe riolering? De stank wordt veelal door de straatkolken verspreid. Nu deze van de gemengde riolering wordt afgekoppeld en een eigen riolering hebben, is de kans op stank zeer klein geworden. Hoe lang kunnen we de riolering niet gebruiken? Vrijwel altijd kan de riolering aangepast worden, zonder dat de bewoners hier iets van merken. Kan het gebeuren dat de uitvoering uitgesteld wordt naar 2019? Nee dat zal niet gebeuren. In maart willen de we aanbesteding uitvoeren en is de aannemer bekend. Verwachte uitvoering is mei Wordt er tussentijds nog iets gedaan aan gaten in de weg? De weg dient te allen tijde veilig te blijven. Grote gaten in de weg moeten dus hersteld worden. Vraag bewoner; Krijgt bedrijf Schumans ook bericht? Ja zij krijgen ook bericht.

5 Dit is nu de 4 e bijeenkomst. Hoe komt de rest van de weg eruit te zien? Hoe worden wij hierover geïnformeerd? Bij de informatieavond over het afkoppelen (november) zullen we het aangepaste ontwerp meenemen en zichtbaar maken. Dan is inzichtelijk hoe alles eruit komt te zien. Deelgebied 3 Er wordt een open buffer aangebracht om het water op te vangen in geval van een heftige regenbui. Waar wordt deze groene buffer aangelegd en hoe groot is deze? Deze buffer wordt in het landbouwperceel tussen huisnummer 74 en 72 aangelegd. Tevens zal het waterschap een buffer gaan aanleggen om het water vanaf de landerijen op te vangen. Hiermee moet de grootste oorzaak van de wateroverlast worden voorkomen. De buffer moet ongeveer 2000 kuub opvangen en de oppervlakte zal ongeveer gelijk zijn (2000 vierkante meter) Hoe dicht komt deze buffer bij huisnummer 74? Doordat er een leidingstrook langs huisnummer 74 loopt, zal de buffer zeker een meter of tien van de erfgrens af komen te liggen. Hoe wordt de buffer bekleed? De buffer wordt bekleed met gras. Omdat de buffer het water moet opvangen en de kans moet geven om in de grond weg te trekken, kan het land niet meer gebruikt worden om te bewerken. Er komt veel water vanaf Lindenheuvel. Groot deel van de overlast is afkomstig vanuit Geleen/Lindenheuvel. Is hier rekening mee gehouden? Bij het berekenen van de nieuwe riolering en de buffer maakt het stelsel van Lindenheuvel al deel uit. Met de instroom vanuit Lindenheuvel is dus inderdaad al rekening gehouden. Opmerking bewoner: Tijdens een zware regenbui was er wateroverlast doordat het water terug kwam. De terugslagklep hield zelfs het water niet tegen. Doordat we ruimte maken voor het water van de riolering en de weg, en daarnaast water vanaf de landerijen voortijdig opvangen in buffers, mag dergelijke wateroverlast niet meer plaatsvinden.

6 Opmerking bewoner: Tijdens de laatste infoavond is ons een enquête toegezegd over de inrichting van deelgebied 3. Deze hebben wij nooit ontvangen. Tijdens het samenstellen van de enquête bleek dat één van de twee te kiezen mogelijkheden geen optie was. Het instellen van een enquête had daarmee geen zin meer. De vormgeving van de weg is door richtlijnen vastgelegd. Er was nog wel een keuze of we een 30 km zone of een 50 km zone wilden hanteren. Vanuit het oogpunt van veiligheid hebben we voor een 50 km/uur zone gekozen (rode fietspaden en een smalle rijloper voor auto s). Een 30 zone zou een gehele zwarte weg met fietssuggestiestroken zijn geworden. Aan de kinderen is ook gevraagd wat zij de veiligste uitstraling vonden. De kinderen gaven daarop aan dat de rode fietspaden voor hen het veiligste leek. De versmalling nabij huisnummer 72 zal verdwijnen. Wel komen er twee lange drempels om het verkeer te temperen, zonder overlast voor de omgeving te veroorzaken. Deelgebied 5 Komt er bij de kerk ook nog een bassin? Ja er komt een bassin op het terrein naast de kerk. De invulling bovenop het bassin wordt door de dorpsplatvorm ingevuld. Is dat het gehele gebied van de oude school of alleen naast de kerk? Alleen het gebied naast de kerk. Het overige terrein wordt in overleg met het dorpsplatform ingericht (staat buiten dit project). Tijdens de kidsconsulting is hier ook aandacht aan gegeven en ook de kinderen gaan hun inbreng doen bij het dorpsplatform. Het water in het bassin zal overigens niet infiltreren, omdat het zo dicht naast de kerk is gelegen.

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september

De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september De gemeente gaat werken aan de Mauritsweg / Heistraat te Einighausen: opbrengst kidsconsulting bs. De Leeuwerik groep 7 en 8 13 september Verdeling kinderen over de diverse woonplaatsen De aantallen zijn

Nadere informatie

Herinrichting Kleefstraat e.o. Echt

Herinrichting Kleefstraat e.o. Echt Herinrichting Kleefstraat e.o. Echt Presentatie 1 ste informatieavond Echt, 15 januari 2018 Afbeelding wijzigen Agenda Welkomstwoord door wethouder J. Dijcks Aanleiding voor de herinrichting Bepalen kaders

Nadere informatie

Herinrichting Heerweg e.o. Echt

Herinrichting Heerweg e.o. Echt Herinrichting Heerweg e.o. Echt Presentatie 1 ste informatieavond Echt, 4 december 2017 Afbeelding wijzigen Agenda Welkomstwoord door wethouder J. Dijcks Aanleiding voor de herinrichting Bepalen kaders

Nadere informatie

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend:

Afweging: het ontwerp Voor het ontwerp van de openbare inrichting hebben de onderstaande zaken als basis gediend: Samenvatting: Inleiding: De aanleiding voor het project is de noodzakelijke rioolvervanging in de Norbertijnerstraat en de Schanswijk. De riolering verkeert in een slechte staat. De vervanging van het

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016

Reactienota Ontwerp rioleringswerkzaamheden Bosweistraat e.o. te Bemmel Inloopavond 13 juli 2016 1 Mochten de bomen gekapt worden, kan dan het hout beschikbaar getseld worden voor de beowners als kachelhout Nee, als er bomen gekapt worden wordt het hout afgevoerd door de aannemer. 2 Gaan de nutspartijen

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve

Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Resultaat enquête en uitwerking Voorlopig Onderhoudsplan Mariahoeve Vraag 2: Naar welke beplanting gaat uw voorkeur uit (meerdere antwoorden mogelijk)? Behoud van de in blokvorm geknipte hagen 79 Gazon

Nadere informatie

Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt

Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt Vragen en antwoorden Aanpak Agniesebuurt Waarom aan de slag in de Agniesebuurt? Oude stadswijken zoals de Agniesebuurt, die dichtbebouwd zijn met veel verharding en weinig open water en groen, zijn kwetsbaar

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager:

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.

Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11. Toelichting op de belangrijkste aanpassingen van het schetsontwerp met tekeningnummer 11.981 tot het voorlopig ontwerp met tekeningnummer 11.982 Hieronder vindt u dezelfde opsomming als in de brief met

Nadere informatie

Reconstructie Geldersestraat & Heistraat

Reconstructie Geldersestraat & Heistraat Reconstructie Geldersestraat & Heistraat 2e bijeenkomst : Vervolginspraak 01 oktober 2018 Wethouder Geilen Openingswoord; Project: Geldersestraat / Heistraat Agenda Doel van het project Een veilige en

Nadere informatie

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP

ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS HIEROP EINDVERSLAG VAN DE INSPRAAKPERIODE MET DAARIN OPGENOMEN DE INSPRAAK- REACTIES M.B.T. DE ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN IN DE MOESKES, NAMENSTRAAT, VLAANDERENSTRAAT en LUXEMBURGSTRAAT ALSMEDE DE STANDPUNTEN VAN

Nadere informatie

De koffie, thee en fris staan gereed; Wilt u s.v.p. de presentielijst invullen.

De koffie, thee en fris staan gereed; Wilt u s.v.p. de presentielijst invullen. De koffie, thee en fris staan gereed; Wilt u s.v.p. de presentielijst invullen. Uitvoeringsplan reconstructie Grijzegrubben Presentatie aan bewoners Vrijdag 25 mei 2012 Voorstelronde aanwezigen Funs Pluijmaekers:

Nadere informatie

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG

OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG OVERZICHT REACTIES ONTWERP VOORBURGSEWEG Nr. Binnengekomen reactie Reactie gemeente Aanpassing plan 1 Klinkers eerder laten eindigen t.h.v. Wordt meegenomen. nummer 3. 2 Het fietspad zo breed mogelijk

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen

Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen Herinrichting Dorpsstraat Haringhuizen 12 maart 2019 Ontwerp Welkom Bewoners van de Dorpsstraat te Haringhuizen Gemeente Hollands Kroon Niels Groen Bewonersavond 1 Gezamenlijk invulling geven aan het ontwerp

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer: Project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen

Collegevoorstel. Zaaknummer: Project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen Collegevoorstel Inleiding Voor het project Oranjelaan en omgeving in Vlijmen zijn twee aanleidingen: - Het project is vooral ingegeven door de overlast van hemelwater ( water op straat situatie ), die

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel)

Informatiebijeenkomst 29 januari Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Informatiebijeenkomst 29 januari 2018 Herinrichting Wingerd Bankenlaan (deel) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik

Nadere informatie

INFOVERGADERING Aanleg riolering en wegeniswerken in Rooi

INFOVERGADERING Aanleg riolering en wegeniswerken in Rooi INFOVERGADERING Aanleg riolering en wegeniswerken in Rooi 27 september 2017 Toelichting project Betrokken partijen Projectzone Doelstellingen Ontwerp Riolering Wegenis Timing Datum: 12 januari 2017 1 Betrokken

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken

Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Gemengd verkeer - fietssuggestiestroken Doel Het doel van een fietssuggestiestrook is het optisch versmallen van de rijbaan en het aanduiden van de positie van de fietser. Het overige verkeer wordt gewezen

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 12 november 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 10 okt 2018 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen

KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 7 8 2 3 1 9 6 4 5 KNELPUNTEN VERKEERSSITUATIE WATOU Voorstel van maatregelen 1. Kruispunt Douvieweg- Watouplein Knelpunten: - Op het kruispunt staat het doorgaand verkeer heel vaak geblokkeerd aangezien

Nadere informatie

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O.

BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. BESCHRIJVING ONTWERP HERINRICHTING KAMERLINGH ONNESSTRAAT E.O. EINSTEINSTRAAT De straat bestaat uit twee segmenten Wegprofiel huidige situatie tot rare bocht van noord naar zuid: 1,8 5,4 2,8 Parkeren op

Nadere informatie

Start werkzaamheden Arnhemseweg noord/mesdagstraat. 7 maart 2017

Start werkzaamheden Arnhemseweg noord/mesdagstraat. 7 maart 2017 Start werkzaamheden Arnhemseweg noord/mesdagstraat 7 maart 2017 Terugkijken door Gemeente Amersfoort Programma Voorstellen Wat gaan we doen? Waar en wanneer gaan we beginnen? Wat merkt u ervan? Vragen?

Nadere informatie

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider)

Verslag. Participatieavond Herinrichting Weidestraat en Akkerstraat. Opening (Tim Boogaard, projectleider) Verslag Van Marina Meinster, Ingenieursbureau, ingenieursbureau@oost.amsterdam.nl, M 06-1929 4320 Kenmerk Z-15-19980/UIT-15-16066 Pagina s 7 Vergadering donderdag 25 juni 2015 Aanwezigen projectteam Tim

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

Afkoppelen hemelwater. Oude Pastoriebuurt. Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015

Afkoppelen hemelwater. Oude Pastoriebuurt. Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015 Afkoppelen hemelwater Oude Pastoriebuurt Auteur(s): Dhr. T. van den Kerkhof Dhr. R. Thijssen 04-09 - 2015 Opening - welkom Ton van den Kerkhof Projectleider Roy Thijssen Adviseur riolering en water Luuk

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg)

Informatiebijeenkomst 5 februari Herinrichting Westertuinen (ventweg) Informatiebijeenkomst 5 februari 2018 Herinrichting Westertuinen (ventweg) Agenda 1. Presentatie Opening, welkom, voorstellen, doel van de avond Marc Kouwenhoven (voorzitter) Aanleiding en terugblik informatieavond

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016

Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat. Datum 9 juni 2016 Bewonersbijeenkomst Groot onderhoud/ herinrichting Velserstraat Datum 9 juni 2016 2 Wat kunt u doen op deze bijeenkomst? Het schetsontwerp varianten van de Velserstraat bekijken Vragen te stellen over

Nadere informatie

Vervangen riolering Rivierenbuurt Willem-Jan Leenhouts beleidsmedewerker Riolering en Waterbeheer afdeling Buitenruimte

Vervangen riolering Rivierenbuurt Willem-Jan Leenhouts beleidsmedewerker Riolering en Waterbeheer afdeling Buitenruimte Programma van de avond Informatieavond Rivierenbuurt 19.30 uur Opening door Ad Cardon 19.35 uur Presentatie rioolwerkzaamheden door Willem Jan Leenhouts 19.45 uur Presentatie van het parkeeronderzoek in

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij

Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij Welkom op de informatieavond van de Reconstructie N602 Sint Anthonis tot en met Wanroij Doel van deze presentatie Kennismaking met het projectteam Werkzaamheden Infrascoop in Wanroij en Ledeacker aan de

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

INFOVERGADERING Heraanleg voet- en fietspaden Grote Baan te Hulshout. 12 februari 2018

INFOVERGADERING Heraanleg voet- en fietspaden Grote Baan te Hulshout. 12 februari 2018 INFOVERGADERING Heraanleg voet- en fietspaden Grote Baan te Hulshout 12 februari 2018 Toelichting project Betrokken partijen Projectzone Ontwerp Riolering Wegenis Fasering & omleidingen Minder Hinder -

Nadere informatie

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL

SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL SCHETSONTWERP NIEUWE UITLEG BAKEL INFORMATIEAVOND 11 DECEMBER 2018 ANNEMIEK LASTERIE VERHOEVEN DE RUIJTER Herinrichting Nieuwe Uitleg opbouw presentatie 1. Gebiedskarakteristieken Historische context Huidige

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid

Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Voorlopig ontwerp Herinrichting Platte Daken Zuid Programma 1. Het project 2. Voorlopig plan 3. Van der Duyn van Maasdamstraat 4. Van Hogendorpstraat en plein 5. Van Limburg Stirumstraat 6. Werkzaamheden

Nadere informatie

Pidpa-rioleringen Brecht

Pidpa-rioleringen Brecht RIOLERINGSWERKEN ROMMERSHEIDE TREMELHEIDE iov Pidpa-rioleringen Brecht Infomoment bewoners 18 april 2017 AGENDA Voorwoord burgemeester Luc Aerts ARCADIS - toelichting over ontwerp, timing en fasering PIDPA-rioleringen

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

INFOVERGADERING Heraanleg voet- en fietspaden Grote Baan te Hulshout. 3 mei 2017

INFOVERGADERING Heraanleg voet- en fietspaden Grote Baan te Hulshout. 3 mei 2017 INFOVERGADERING Heraanleg voet- en fietspaden Grote Baan te Hulshout 3 mei 2017 Toelichting project Betrokken partijen Projectzone Doelstellingen Ontwerp Riolering Wegenis Parkeerbalans Fasering & omleidingen

Nadere informatie

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc.

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc. ACTIEPUNTENLIJST BRUNSSUM NOORD November 2011 Toelichting op afkortingen = korte termijn uiterlijk na 1 maand klacht opgelost / aan verzoek voldaan = middellange termijn uiterlijk na 6 maanden klacht opgelost

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND RECONSTRUCTIE BAGIJNHOF, TUINSTRAAT, GROTESTRAAT EN SCHMITZSTRAAT VEEN

INFORMATIEAVOND RECONSTRUCTIE BAGIJNHOF, TUINSTRAAT, GROTESTRAAT EN SCHMITZSTRAAT VEEN INFORMATIEAVOND RECONSTRUCTIE BAGIJNHOF, TUINSTRAAT, GROTESTRAAT EN SCHMITZSTRAAT VEEN VERSLAG VAN DE INFORMATIEAVOND OVER DE RECONSTRUCTIE VAN DE BAGIJNHOF, TUINSTRAAT, GROTESTRAAT EN SCHMITZSTRAAT VEEN

Nadere informatie

Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019

Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019 Infoavond FABRIEKSTRAAT 06/05/2019 1. Inleiding 1. Inleiding 2. Gescheiden riolering 3. Afkoppelingen 4. Impact en info 5. De werken 6. Verkeer 7. Werken N450 8. Vragenronde 1. Inleiding Bouwheer Studiebureau

Nadere informatie

Programma 10 mei Herinrichting Apeldoornseweg

Programma 10 mei Herinrichting Apeldoornseweg Programma 10 mei Doel avond Nellie van der Moolen Noodzaak aanpak projectleider Sil Polman Uitkomst parkeeronderzoek projectleider Sil Polman Uitkomst bomenonderzoek ETS, Maarten Vroklage Binnengekomen

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017

Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat. 21 november 2017 Riolerings- en wegeniswerken Kruisstraat 21 november 2017 Inhoud presentatie Verwelkoming Toelichting bij het ontwerp Toelichting bij de afkoppelingen Toelichting bij de uitvoering Vragen 21/11/2017 Riolerings-

Nadere informatie

Afspeelduur circa 4 min. Groot Onderhoud Swalmen INLOOPAVOND DEFINITIEF ONTWERP 28 november 2017

Afspeelduur circa 4 min. Groot Onderhoud Swalmen INLOOPAVOND DEFINITIEF ONTWERP 28 november 2017 Afspeelduur circa 4 min. Groot Onderhoud Swalmen INLOOPAVOND DEFINITIEF ONTWERP 28 november 2017 Projectteam GO Swalmen Gemeente Roermond Rob Rosenboom, projectleider Anneke Brits, wijkregisseur Hans van

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie

Reactieschrift werkzaamheden Molenweg Opgesteld naar aanleiding van inloopmiddag

Reactieschrift werkzaamheden Molenweg Opgesteld naar aanleiding van inloopmiddag schrift werkzaamheden Molenweg Opgesteld naar aanleiding van inloopmiddag 3-11-2016 De kruising JDP de Smitstraat, Molenweg, Ahornstraat is erg onoverzichtelijk. Vooral vanaf de Molenweg richting de Middelburgsestraat

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT

RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT RIOLERING VERVANGEN EN HERINRICHTEN STRAAT Deel Boven-Hardinxveld tussen Rivierdijk Wetering en Koningin Wilhelminalaan Nassaustraat. Uitnodiging voor de bewonersavond op 27 juni en 5 juli 2016 van 19:00

Nadere informatie

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe

Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe Reactieformulieren vervanging riolering Vijverstraat-Lage Zwaluwe GROEN Bomen behouden. Bomen aan Groningenlaan (rechts van oprit naar Vijverstraat) zijn deels dood. Heb ik op 16 augustus jl. melding van

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

HERINRICHTING INDUSTRIEZONE GULLEGEM MOORSELE DEEL A 26 APRIL 2018

HERINRICHTING INDUSTRIEZONE GULLEGEM MOORSELE DEEL A 26 APRIL 2018 HERINRICHTING INDUSTRIEZONE GULLEGEM MOORSELE DEEL A 26 APRIL 2018 PROGRAMMA Toelichting Overzicht Projectzone Deel A + B Projectzone Deel A Doelstellingen project Herinrichting per straat Uitvoering afkoppelingen

Nadere informatie

Duurzaam Waterbeheer. Afkoppelproject Bennekom-Oost: Deelgebied II. Nieuwsbrief 1, September 2014

Duurzaam Waterbeheer. Afkoppelproject Bennekom-Oost: Deelgebied II. Nieuwsbrief 1, September 2014 Afkoppelproject Bennekom-Oost: Deelgebied II Nieuwsbrief 1, September 2014 Duurzaam Waterbeheer In 2015 koppelt de gemeente in uw wijk het regenwater van de riolering af. Dit wordt gecombineerd met ander

Nadere informatie

Directie Strategie en beleidsrealisatie Afdeling Leefomgeving. Aanwezigen informatieavond Orteliusstraat

Directie Strategie en beleidsrealisatie Afdeling Leefomgeving. Aanwezigen informatieavond Orteliusstraat Directie Strategie en beleidsrealisatie Afdeling Leefomgeving Notulen Aan Aanwezigen informatieavond Orteliusstraat Van Baukje Cleveringa Telefoonnummer 020 253 0129 E-mail B.Cleveringa@west.amsterdam.nl

Nadere informatie

Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost 21 maart 2016

Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost 21 maart 2016 Gebiedsgerichte aanpak Urmond Oost 21 maart 2016 Programma Welkomswoord door wethouder Danny Hendrix Toelichting op het project - Aanleiding - Kaders - Proces - Planning Inrichtingsmogelijkheden en sfeerbeelden

Nadere informatie

Afkoppelen Beringe. Auteur: Jo Claassen

Afkoppelen Beringe. Auteur: Jo Claassen Afkoppelen Beringe Auteur: Jo Claassen 05-04-2017 Opening Jo Claassen Projectleider (gemeente) Theo Jansen Toezichthouder (gemeente) Hub Diederen Adviseur (Kragten) Marco Roemen werkvoorbereider (Kragten)

Nadere informatie

Bewonersbijeenkomst Winschoterdiep

Bewonersbijeenkomst Winschoterdiep Verslag Bewonersbijeenkomst Winschoterdiep 7 maart 2013 Onderwerp: Kade Winschoterdiep Poortershoes Oosterweg 13 Aanwezigen: Namens de bewoners: H. ter Beke en Y. ter Beke Winschoterdiep 125 H. Kuiper

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019

INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari februari 2019 INSPRAAKTABEL WRM Lith Oost fase 2 21 januari 2019 8 februari 2019 Straatnaam Hui snu m me r Binnengekomen reacties op voorlopig ontwerp Woonrijpmaken Lith Oost fase 2 Goudreinette 1 Ik heb een vraag over

Nadere informatie

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr

Datum Projectnummer 1710 Zaaknr VERSLAG 2 e Informatieavond 30-km zone invoering en parkeerverbod zone Molenbrug. Opmerkingen bewoners tijdens 2 e informatieavond van 26 oktober 2017, bijbehorende antwoorden en aanvullingen. Datum 12-02-2018

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Klimaat maatregelen Nieuwe Uitleg in Bakel

Nieuwsbrief Klimaat maatregelen Nieuwe Uitleg in Bakel Nieuwsbrief Klimaat maatregelen Nieuwe Uitleg in Bakel Het veranderende klimaat en de verstedelijking brengen grote uitdagingen met zich mee. Regenbuien worden steeds extremer en komen vaker voor, met

Nadere informatie

Infovergadering Donderdag 19 maart 2015

Infovergadering Donderdag 19 maart 2015 STAD HARELBEKE: Heraanleg bedrijventerrein Harelbeke-Zuid Boerderijstraat, Venetiëlaan, Spoorwegstraat & Politieke gevangenenstraat Infovergadering Donderdag 19 maart 2015 1 AGENDA Inleiding (Stad Harelbeke)

Nadere informatie

MEMO. Memo Afkoppelen / infiltreren project Herinrichting Julianastraat Raadhuisstraat d.d pagina 1 / 5

MEMO. Memo Afkoppelen / infiltreren project Herinrichting Julianastraat Raadhuisstraat d.d pagina 1 / 5 MEMO Aan : bewoners Plakstraat - Raadhuisstraat - Julianastraat - Kerkstraat Van : Cristian Timmermans projectleider gemeente Stein Jean-Philippe Janssens Ducot Engineering & Advies Datum : 24 juni 2015

Nadere informatie

Informatieavond Bouwkavels Molenbeek

Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Informatieavond Bouwkavels Molenbeek Programma informa+eavond 1. Welkom en uitleg van het proces na de ondertekening van de reserveringsovereenkomst door Ariën Schaap

Nadere informatie

Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN

Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN Behoudens advies van de commissie VOCS Onderwerp Verkeersmaatregel Zuidhoven. BESLUITEN 1. Het bijgaande verkeersbesluit tot: het instellen van een parkeerverbodszone in de Zuidhoven te weten de Akkerhof,

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232

Raadsstuk. Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 Raadsstuk Onderwerp: Vrijgeven krediet Albert Schweitzerlaan e.o. Reg.nummer: 2013/219232 1. Inleiding Dit project omvat de Albert Schweitzerlaan, de ML Kinglaan (tussen de Hugo de Grootstraat en de Albert

Nadere informatie

Beter omgaan met hemelwater

Beter omgaan met hemelwater Beter omgaan met hemelwater Informatie over het afkoppelen van het dakoppervlak Wat kunt u doen? Van alles eigenlijk. Een van de gemakkelijkste dingen die u gewoon thuis kunt doen, is de regenpijp doorzagen.

Nadere informatie

3. Voorleggen van het ontwerp aan de ganse bewonersgroep. (Bewonersvergadering 1 d.d. 2 april 2019.)

3. Voorleggen van het ontwerp aan de ganse bewonersgroep. (Bewonersvergadering 1 d.d. 2 april 2019.) Bewonersvergadering 1 d.d. 2 april 2019 Weg- en rioleringswerken Borkelstraat Het gemeentebestuur heeft samen met de rioolbeheerder budgetten vrijgemaakt voor het vernieuwen van de riolering en de bovenbouw

Nadere informatie

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat

Reconstructie Plakstraat, Raadhuisstraat, Julianastraat Een bereikbare gemeente. Nieuwsbrief 7 d.d. 20 september 2018 Projecten Berg aan de Maas - Urmond Beste inwoner, Nieuwsbrief In deze zevende editie van de samengevoegde nieuwsbrief informeren wij, de projectteams,

Nadere informatie

Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg

Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg Baarstraat Eind Steegputstraat Meers Oude Trambaan Panheeldersteeg Presentatie 2 de informatieavond Thorn, 16 april 2018 Afbeelding wijzigen Welkomstwoord Aanleiding voor de reconstructie Wat zijn uw wensen,

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen

1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen 1) Doel van de avond 2) Korte terugblik 3) Toelichting door de aannemer 4) Vragen en opmerkingen Doel van de avond Informeren over de planning en uitvoeringswijze van het werk. Niet wel of geen parkeervak/boom/etc.

Nadere informatie

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd.

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd. Kenmerk: Onderwerp: VP-279316-BR02 Start werkzaamheden Erp, 2 mei 2016 Geachte bewoner, Zoals reeds aangekondigd voert aannemersbedrijf Vissers Ploegmakers bv uit Erp het project Rioolverzwaring Venloseweg

Nadere informatie

Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond

Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond Aquafin en de gemeente plannen werken in uw buurt Infoavond Xenia Luxem Projectmanager Aquafin 7 december 2016 Voorstelling betrokken partijen Bouwheer: -> Aquafin (riolering + advies afkoppelingen) Overige

Nadere informatie

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Onderhoud Leyhof vraag & antwoord Onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Reactie gemeente / aanpassing ontwerp

Reactie gemeente / aanpassing ontwerp Reacties ontwerp reconstructie Frisostrjitte, Nassauwyk & Maria Louiseloane te Kootstertille 10 januari 2019 Definitief (inclusief aanvullingen n.a.v. overleggen) Nr. Reactie op het ontwerp Uitvoering

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Taagdreef Hier komt ook tekst Huidige Nu situatie Onderverdeling structuur van de wijk Taagdreef e.o Molenwiek: De straten Rhônedreef,

Nadere informatie

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier

Nadere informatie

Buurtparticipatie veld 4, De Houtzagerij. Algemeen: 1 Noord

Buurtparticipatie veld 4, De Houtzagerij. Algemeen: 1 Noord Buurtparticipatie veld 4, De Houtzagerij Tijdens de participatieavond hebben wij een gesprek gehad over het buurtje De Houtzagerij. Daarbij zijn vragen gesteld en opmerkingen gemaakt. Hieronder zijn de

Nadere informatie

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort

Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Kamerlingh Onnesstraat e.o. 6 februari 2019 Amersfoort Adviesbureau Haver Droeze BNT Muurhuizen 165, 3811 EG Amersfoort T (033) 461 35 35 info@haverdroeze.nl haverdroeze.nl PROGRAMMA Welkom Deel 1: Presentatie

Nadere informatie

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord

Groot onderhoud Leyhof vraag & antwoord Groot onderhoud Leyhof 2018 2020 vraag & antwoord en antwoord zijn als volgt gerubriceerd: 1. Project & Planning 2. Informatie en nieuws 3. Meedenken & meedoen 4. Ophoging, wat betekent dit voor de bewoners?

Nadere informatie

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008

Gemeente Sliedrecht. Rioolvervanging Schilderswijk. Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Gemeente Sliedrecht Rioolvervanging Schilderswijk Verslag informatie-avonden 8 en 15 oktober 2008 Inleiding Op 8 en 15 oktober jl. zijn in het kader van de rioolvervanging in de Schilderswijk door de gemeente

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek

Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Knelpunten en voorstellen Sint Denijslaan en wijk Waterhoek Redactie: Geert Mortier, Steven Wittouck, An Cliquet, Jan Decoene, Geert Angenon, Eddy Labeau Overzicht Overzichtskaart wijk en situering Algemene

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG

INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG INSPRAAKRAPPORT RIOLERINGS- EN ASFALTERINGSPLAN PARALLELWEG Februari 2013 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. AFWERKINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES pag. 4 en

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst

Informatiebijeenkomst Informatiebijeenkomst Welkomstwoord Paul van Schijndel Locatie Het uit te voeren werk is gelegen in de Zwembadweg, Molendijk-zuid en Aloysiusstraat tussen de Boschweg en de Structuurweg in de gemeente

Nadere informatie